Yogagirl utsatt för hat, hot och trakasserier efter uppmaning om turism

Yogagirl publicerade igår en uppmaning att inte resa till Aruba om man befunnit sig i områden med höga antal smittade och döda av covid-19.
Eftersom Aruba är en liten ö så kan konsekvenserna blir enorma om de drabbas av en ny smittvåg, och därför bad hon människor att resa ansvarsfullt eller inte resa alls just nu.
Dessa ord verkar ha varit bensin på en redan pyrande glöd hos Arubas befolkning, för hatet som fullkomligt vällde in från alla håll  är helt absurt.
Rachel tog ner sin post och publicerade en video där hon förklarade mer specifikt vad hon menat i sin tidigare video, men det verkar inte ha spelat någon som helst roll. Hon publicerade även en video på Papiamento (ett av Arubas officiella språk) där hon bad om ursäkt hon hon utrryckt sig okänsligt eller olämpligt, men ingenting verkade kunna stoppa hatet.

Man uppviglade till att vandalisera yogastudion ”Island Yoga” och publicerade bilder på familjen med uppmaningar om att ta reda på deras hemadress för att göra ett litet hembesök.
Hos polisen fick de ingen hjälp eftersom inget brott hade blivit begånget…än.
Rena hot verkar alltså inte ha räknats som ett begånget brott.

I videon här ovan ser ni hela Rachels feed, både på engelska och ursäkten på Pipiamento och här under kommer en del av det Rachel delat på Instastory.
Jag har inte tagit med allt då inlägget hade blivit på tok för långt.

 

177 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker inte att hon ska krypa och be om ursäkt här. Hon har om och om igen förklarat vad hon menade och det hon sa är ganska självklart och sagt av omsorg för Aruba. Kommentarerna hon fått är absolut vidriga. Jag förstår om hon mår riktigt dåligt just nu.

   Har de bett om den omsorgen dock?

    Eh? Så om man inte bett om omsorg for man bete sig som svin eller?

    Det är ju hennes hem, så hon är väl en del av ”dem”? Alltså hon har rätt att ha åsikter om sitt eget hemland.

    Även om andra inte bett om omsorgen så berättigar inte det påhopp och hot

   Nej hon har ingen anledning till det men nu gäller det liv och död så nu behöver hon ju bara göra det hon kan för att säkra sitt och sin familjs liv.

   Håller helt med. Det finns inget som ursäktar det här beteendet från lokalbefolkningen. Och alla som skriker att hon inte är från Aruba bör tänka efter på hur Sverige behandlar invandrare, dvs när du har medborgarskap är du svensk i lagens mening. Hennes man är uppvuxen på Aruba, hennes dotter är född på Aruba och hon har bott på ön i tio år. Bidragit genom att betala skatt och marknadsfört ön sen dess.

   Det var inte turism hon pratade om i allmän mening, det var främst amerikansk turism samt andra länder där covid peakar just nu. Man har alltså gått från inga nya fall i Aruba till ca 400 nya fall pga främst pga amerikansk turism.

    >när du har medborgarskap är du svensk i lagens mening

    I och med att du tar upp det, har hon skaffat medborgarskap där?

     Detta är ett perfekt exempel på rasism i dess renaste form. ”You don’t belong here”

      Detta är absolut inte ett perfekt exempel på rasism i ”dess renaste form”. Lite oroväckande att uttrycka sig på det sättet för att vara helt ärlig.

      Aruba har ungefär 109000 invånare. Det är lite mer än antalet invånare i lilla Linköping, i lilla Sverige. Turismen är överlägset den största inkomstkällan för majoriteten av befolkningen, som jobbar inom hotell och restaurangbranschen och dylikt.
      70% av året är Arubas hotell överbokade.

      Självklart är reaktionen ful, obehaglig, kränkande, läskig och otroligt elakt.
      För att sätta i perspektiv är det människors levebröd hon pratar om och avråder människor att investera i.
      Ja, det är logiskt att uppmana om att inte resa under en pandemi.
      Men det är också helt förståeligt att människor TAPPAR det när en invandrare (yup. det är verkligheten vi lever i mina vänner. JAG är en svartskalle i det här landet, tror ni svenskar lyssnar glatt på mig om jag hejar på vår arbetslöshet och framtida ekonomiska katastrof?) med 2,2 miljoner följare och uppenbarligen en influenser, uppmanar att inte komma.
      Man behöver inte leva det för att förstå reaktionen. Det är mänskligt och en FUL sida av vår mänsklighet.

      Med det sagt – synd att hon får uppleva sånt skit, våld och hot. Det är förskräckligt.
      Men det är inte rasism. Googla inte definitionen och applicera till det du känner, utan rent historiskt kan vi inte kategorisera det här som rasism. Det är inte vetenskapligt korrekt.

       Jo det är visst rasism. Lokalbefolkningen kommenterar hennes ”kaukasiska rumpa” eller ”kryddlösa rumpa” och liknande samtidigt som de säger åt henne att åka hem.

        Välkommen till verkligheten. Världen är rasistisk överallt. Spelar ingen roll om hon bott där i tio år eller tio generationer. Precis alla kontinenter dömer efter hudfärg och etniska drag. Dags att acceptera att detta är normalt kanske?

         Förstår att det är känslan. Man ser rasism utspela sig på sociala medier (folk delar med sig), man ser något liknande och applicerar samma begrepp på det. Men varken en historiker, samhällsvetare, etnolog eller sociolog hade hållit med dig.
         Det är kränkande, hotfullt och olagligt.
         Men det är inte rasism.

          Själva attacken mot yoga girl är inte rasism. Däremot finns en del rasistiska kommentarer om hennes hudfärg och vita stereotyper.
          Dock finns en övergripande definitionsfråga som syftar på maktordningen att vita per definition aldrig kan bli föremål för rasism.

        Det är inte rasism. Som vit och europé är hon priviligerad.
        Många självständiga öar lider enormt av att inga turister kommer. De går bara och väntar på att charterplanen ska landa. Det finns ingen välfärd. En konstruerad värld, dit vi en privilegierad del av världen kan resa. Det är inte någonsin ok att hota någon på detta viset men jag tror att desperationen är stor för människor på dessa öar. Så när en känd förfördelad person uttalar sig tänds gnistan. Finns nog mycket historia oläkt där som på många karibiska öar. Jag har rest en del i Karibien, bott hemma hos lokalbefolkningen och sett hur alla sk ”visitiors” har privilegium före lokalbefolkningen. Det är vidrigt att se. Yogagirl har lyckats och också gjort Aruba känt för många. Har ingen aning om hur ödmjuk/involverad hon upplevs bland lokalbefolkningen.

  så dom bofasta vill alltså ha dit turister och ev mer smitta? oookej…. alla andra småöar har ju bestämt sagt nej till turister men dom vill väl vara speciella??‍♀️

   Tror ju dock inte det handlar om att de vill vara speciella. De lever väl på turismen. Men dock helt fel att börja hota och bete sig såhär illa. Men förstår att de befinner sig i en jobbig situation dock.

   De vill väl inte svälta ihjäl.

    Äh, många svenskar är likadana här. En artikel om att Disney vill klippa bort två sekunder ur en film och det blir bara SVTs fel att en docka anses vara rasistiskt. En höna av en fjäder helt enkelt!
    De kanske helt enkelt trodde att ”yogagirl” skulle förstöra för all framtid, precis som ”SVT” gjorde när de valde att följa Disneys direktiv med bortklippt scen.

     Goddag yxskaft

     Klart ett rasisttroll hittar hit också och brinner för orättvisan att det inte får visas nidbilder som kan såra människor. Förr i tiden var man dum i huvudet, nå jävulskt. Finns många bevis på det.

   Väljer man mellan mat/lön/brödföda, och med det kanske Covid, eller att svälta ihjäl, så är ju det valet ganska lätt.

    Som tidigare covid sjuk med 2,5 månader på sjukhus och 3 veckor i respirator så blir jag jävligt triggad av din kommentar. Det är fan inte bara corona, det är allvarligt! Förstår inte heller hur någon ens kan försöka förklara det skit beteendet som dessa människor visar, oavsett skäl, har vi inte kommit längre än så?

  Skrämmande hur folk beter sig ?

   Ja nu kan ni ju vara tyst om att det inte är så farligt här i kommentera och vi svenskar är inte så bittra egentligen!

    Vad snackar du om?

     Att folk gnäller på att vi svenskar är emot invandring. Men se på andra länder hur de beter sig

      Fast svenskar är inte de enda som får kritik för den inställningen.

  Är 2020 året då alla piedestaler rasar samman och folk inte längre kan tjäna storpeng på sin stjärnglans?

   Ja! Tanken slår mig också! Tror 2020 är året då just det händer…

  Alltså gud vad jobbigt. Folk kan inte säga nånting längre utan att bli helt lynchade, det är fan helt sjukt.

   Fast med tanke på hur många där som är helt beroende av turism så handlar det inte om vad någon sagt, för dem handlar det om ifall de har mat på bordet eller inte. Klart reaktionen blir värre när ditt levebröd står på spel.

    Men att hota någon för det ???

     Jag bor i Sverige med ett skyddsnät, och aldrig varit utsatt på det sättet. Men skulle nog tro att jag också skulle kunna hota folk om mitt liv står på spel. Fast det vet man ju inte innan man är i den situationen.

      Ja men eller hur, tycker man kan fundera lite på varför relationen blir så stark i stället för att tjata såga det rätt av.

    Jag personligen blir ju mest avskräckt från att resa till Aruba med en sån hatisk befolkning. Deras beteende är ju ingen bra reklam.

     Exakt min tanke!!

     Då borde folk dra från Sverige också, med tanke på vår hatiska befolkning. ??

  Hennes man är väl född på Aruba (liksom deras dotter) och han är också en stor del av Islandyoga. Ska han också slängas ut? Som ”White Caucacian”?

   Är inte han Holländare?!

    Aruba hör till Nederländerna……

     Du menar att det är koloniserat av Nederländerna. Egentligen tillhör det väl ättlingarna av det urfolk som fanns där innan européerna kom.

      Så Sverige tillhör samerna då?

       Stora delar av Sverige gör det ja. Sapmi är koloniserad mark.

    Han är i alla fall uppvuxen på Aruba och pratar det språket. Jag vet inte om han föddes på ön.

     Ah okej 🙂 har inte så bra koll på honom, mer än att hans familj verkar bo i Holland. Och att det var på Aruba de träffades…

      Hans pappa bor i Holland men mamma på Aruba och han är född och uppvuxen där

       Tack

  Man blir ju iallafall sjukt sugen på att åka till Aruba och umgås med den trevliga lokalbefolkningen, väldigt bra sätt att marknadsföra sig och sin ö ?

   Skulle inte ens åka dit om någon gav mig 100 millar

    Okej? Tror nog du skulle vilja det, så magisk och fin Ö ☀️

   +1. Får bli en annan ö om jag någonsin reser till nåt liknande

  Fattar ej varför folk är så arga???

   För att de inte kommer ha någonstans att bo eller kunna köpa mat till sina familjer om de inte får in pengar. Hur kan det vara svårt att förstå?

    Men att bli så sjukt förbannad att man spyr över en människa så?!

     Tycker att det är fel, men lätt for mig att säga hemma i min lägenhet med fullt kylskåp. Jag förstår deras reaktion.

      Du förstår deras reaktion? Det här är inte bara helt oproportionerliga reaktioner det är dessutom grov rasism. Hon ska ta ”sin vita platta röv och åka hem”. Byt det till att ett gäng psykotiska Svenskar hade gapat ”ta ditt svara apansikte och åk hem”. Helt vidrigt och oförsvarbart beteende. Detta dessutom för att 1 person endast uttrycker sin åsikt, inte som att hon har mandat att stänga gränserna… Nej usch så obehagligt, jag hoppas att det här endast är en liten grupp högljudda individer och inte det generella klimatet på Aruba

       Men det verkar ju vara en massa vita som har skrivit kommentarer.

       Jag är mest chockerad att så många européer inte redan förstått att det är såhär det talas om oss bakom våra ryggar. Dom vill ha våra turistpengar och inget mer. Vid konflikt kommer deras äkta tankar fram. Vem bryr sig vad de säger om våra arslen? 🙂 Det sagt, förstår faktiskt deras ilska här. Deras, kanske enda, levebröd är ju faktiskt precis det hon uppmanar ett stopp på. Hur tänkte hon egentligen att det skulle mottas?

        Hon sa ju inte att de borde stoppa all turism utan att de kanske borde ha infört restriktioner/förbud beroende på region istället för att öppna upp mot hela USA i ett svep?!

     Mänskligheten i ett nötskal.

    De behöver inga pengar om de dör i covid19. Dessutom tror jag de överskattar YG om de tror turismen dör ut pga nåt hon sa.

  Så är det. Vi glömmer ibland att det som är bra för hälsan är dåligt för ekonomi. Och allt som är dåligt för ekonomi är även dåligt för hälsan.
  En vill göra sitt bästa, men detta kan uppfattas som det absolut värsta..
  Befolkningen är nog mer rädd för fattigdom än virus i nuläget.

  Biancas nya vlogg. Philippe skojar och säger upprepade gånger att han inte är kär i Bianca. Fick typ stänga av efter det pga så onice gjort och bara nej; skämta inte om sånt ens

   Varför skulle man inte kunna skämta om det? De driver ju bara med alla som skriver att haninte älskar Bianca.

    Man driver inte om det för att ingen tycker att det är roligt. Sen när skrattar folk åt att andra säger ”jag älskar inte dig.” Speciellt när han inte varit lojal till Bianca som verkar gå genom eld för att få hans bekräftelse och kärlek.

     Det är inte menat att vara roligt, det är menat att vara drygt mot alla er fjortisar som lägger er i deras förhållande.

      Lägger de sig i om de bjuds in?

      Drygt mot fjortisarna? Det enda han gör är ju bekräftar vad folk tänker – att han inte är kär i henne. Varför skämtar man om att man inte är kär i någon gång på gång? Vad är det som är roligt med det ens?

    Man tycker väl olika, I guess. Att skämta om saker som att man inte är kär, ska gå till någon annan eller liknande är saker vi i mitt förhållande sagt att vi aldrig ska göra, för det kan bli fel och man kan bli ledsen, även om det var menat som ett skämt.

   Jag tog det som ett uppenbart skämt och en pik till alla som tycker till om deras förhållande utan att ha någon som helst egentlig insyn! Jag och min kille skämtar också så ibland med varandra!

    Absolut Emma. Men jag har svårt att tro att du och din kille skulle göra det öppet framför halva Sverige och inte vara mer försiktig med hur folk uppfattar er om ni var som Phillip:)

     Fast varför ska hon vara försiktig med hur folk uppfattar hennes förhållande? Om hon är lycklig och mår bra är det väl skitsamma om folk uppfattar något som inte stämmer? Sen kan det såklart vara så att hon mår dåligt i förhållandet, men det tycker jag inte är något som folk som känner henne endast genom youtube och instagram ska lägga sig i. Och jo, jag hade absolut kunna skämta så öppet framför halva Sverige. 🙂

      Att hon publicerar ”en pik till alla som tycker till” tyder väl på att hon bryr sig?

      Tyvärr syns det att han inte älskar henne. Alla som varit älskade på riktigt vet hur en person som på riktigt är kär i en ser på en, hur den beter sig mot en och vad den säger. Det här är typ tredje gången han nämner att ”han inte är kär” I henne i hennes vloggar istället för att säga jag älskar henne mest av allt eller typ jag är dökär för att få tyst på ”the haters”. Men om folk påstår att han inte är kär och han gång på gång säger det vet jag inte vad man annars ska tro

       ? men snälla?! Det är bara personerna i ett förhållande som vet hur det är i deras förhållande. Du vet ingenting utifrån vad de visar i videos

  Oj, min instinktiva reaktion är att befolkningen på Aruba verkar vara extremt okunniga och egoistiska. Vilken tur att de visar hur de är om någon eventuellt skulle få för sig att semestra där.

   En betydande del av landets BNP kommer från turismen så svält eller corona motsvarar pest eller kolera.

  Herregud. Detta är skrämmande! ?

  Alltså jag vet inte, ibland får man ju känna av läget. Pga den totalt överdrivna reaktionen gissar jag att många på ön är helt beroende av turism.

  2/3 av deras ekonomi bygger på turism enligt wiki. Ungefär som gotlänningar. Hon är dessutom utlänning där, därmed bör hon vara försiktig. Plus att Aruba är ägt av Nederländerna, brukar vara komplicerat med gamla kolonier.

   Ja alltså hot är aldrig okej, men jag förstår deras reaktion. De behöver få in sina pengar.

    Hur mycket hat krävs det för att de ska få in tillräckligt med kosing? Jag tänker mig att det kan finnas mer konstruktiva sätt.

     Lätt för oss att säga, kylskåpet fullt, skyddsnät om saker fuckar ur osv. Där är det helt annat.

   Så bara för att hon är invandrare måste hon vakta sin tunga? Hennes man är från ön, deras dotter är född där. Och hon kom med ett högst rimligt önskemål. Lokalbefolkningen verkar ju vara helt sjuka i huvudet.

    Hennes mans namn indikerar att han tillhör kolonialisatörerna. Inte ok med hot nånstans men fattar att det hela är mer komplicerat.

     Men då är det ju det som skaver. Hon/de hör till kolonisatörerna. Och nu har man hittat en ”anledning” att hata och hota och gå bärsärkagång. Inget att göra med hennes uttalande när det kommer till kritan.

      Eller så är det bara det faktum att de behöver mat på bordet. Och att många har minnen av att de skulle få bli en självständig stat i Nederländerna 1977 men fick vänta tills 1986 tills det blev verklighet. Känner inte dem, aldrig varit på Aruba men kan tänka att de kanske blir sura när influencers varnar för besök.

      Men många som kommenterar är ju vita kvinnor i 50-års åldern med namn som klingar holländskt

     Komplicerat? Helt okomplicerat. En del av befolkningen på Aruba uppför sig som ociviliserade elaka svin. Punkt.

    Är nog snarare för att hon har så hon klarar sig, än att hon är invandrare.

     Också skillnad på invandrare och vit (rik) kolonisatör med makt och en röst…

      Synd att hon inte är av manligt kön också, då hade det varit en riktig home run du Lisa. Det grämer dig. Skönt ändå att du kunde dra lite andra kort så att du kan sitta där hemma i din priviligerade medelklassvilla och känna dig lite god, att du kämpar för en bättre värld. Att majoriteten av det du äger är tillverkat i tredje världen under grisiga förhållanden är en bisak.

   Gäller det utlänningar i Sverige också? Att de bör vara försiktiga?

    Eller huuuur…

    Situationen är ju inte likadan i Sverige. Men absolut, hade det varit så att största delen av vår befolkning var helt beroende av turism och det kom hit invandrare och motarbetade det så hade de också fått vakta sin tunga. Inte fan hade jag varit ok med att mina barn inte fick mat för att någon tjomme med mycket ”makt” (I det här fallet följare) tycker något.

     Men sluuuuuta. Tror du hela världen blint lyder Yoga Girl? För det första.

      Nej, men tror du att det finns fler där med lika stort följarantal och som kan påverka lika mycket? Stavas ”Sluta” föresten, tror du råkade sätta din vassa armbåge på tangenten.

       Oj, wow vad vass du var nu ?

       Förresten* var det också btw :))

   Gäller detta också utlänningar i Sverige? Får man som exempelvis invandrare i Sverige ha en åsikt om hur Sverige hanterar olika saker eller är det ett big No No som leder till hot mot ens familj etc?

    Jag tycker hennes uttalande var idiotiskt och jag fattar att folk är förbannade (men hot och hat är alltid fel). Handlar inte enbart om att hon är utländsk utan stenrik utlänning som klarar sig utan turism…klart det inte uppskattas hos folk.

  Så rasistiska kommentarer också…

  Hat är givetvis inte okej, men hon borde vara van vid att alla inte håller med henne då hon ofta använder sin mega-plattform till att sprida sitt politiska budskap. (Tex en egen hatkampanj riktad mot Donald Trump, där hon inte skräde orden minsann). Ibland kanske det är bättre att bara va tyst när man är en sån offentlig person, när det är så känsligt och det finns en uppenbar risk att folk kommer bli rasande eftersom deras liv och uppehälle vilar på turismen i detta fall.

   Heder åt henne som protesterar mot den dåren

    Jo men om det okej att sprida hat då får man nog kunna ta lite själv också. Annars ska man va snäll… Kharma ?

     Karma*

      * Karma

      (* innan rättelsen.)

     Man sprider knappast hat för att man lyfter DTs galna beteende. Det räcker ju med att reposta för att dårskaperna ska synas.

    Fast det beror på hur man går tillväga. Onödigt med en hatkampanj om den verkligen var det.

  Och folk säger att omvänd rasism (mot vita) inte existerar.

   De är ju vita allihop som skriver.

    Det verkar som om folk inte förstår det.

    Hon visar bara de vita kommentarerna..

     Ja och de var ju trevliga….

   Bara för att en (eller två eller 20) vita blir utsatta betyder inte det att det existerar en strukturell rasism mot dem.

    Men det är på väg att ändras. Med nya direktiv i flera stater och en förändrad demografi så kan vi mycket väl få se en strukturell rasism mot vita snart.

     Experten uttalar sig

    Ibland behöver man inte blanda in strukturell rasism ibland räcker det med att möta det aktuella, dvs indviduell rasism och kulturell rasism.

   Det gör det inte heller.

   Hat, hot, mobbning och vandalisering från ett fåtal individer är inte rasism. Punkt slut

    Och juste glömde det viktigaste, håll i hatten nu! Rasism mot vita finns existerar inte

     Finns inte* eller existerar inte, välj det som känns bra för dig

     Det existerar visst.

     Du är okunnig och ignorant.

     Det är EN teori av flera. Andra menar att det visst finns. Bara för att Sverige helt anammat kulturmarxism så upphör inte andra teorier att existera och kräva sin debatt.

     Strukturell rasism har blivit den nya flugan hos en liten falang wannabe intellektuella och de unga aspiranterna av politisk makt.
     Antar att du menar att rasism mot vita inte existerar då de är på toppen av maktordningen?
     Är du säker på att det är de vita som fortfarande sitter på toppen? Vad händer då med den söndertjatade tesen ?

   Detta är inte rasism det bör läsas som en reaktion på vit rik kolonisatör som uttalar sig på ett sätt som skadar lokalbefolkningens möjlighet till överlevnad.

    Lisa du är inte på ett politiskt möte.

  Finns ju alltid två sidor, som att ena sidan är lokalbefolkning som livnär sig på turism. Men alltså jag håller faktiskt med Yoga Girl till 100%, oavsett om hon är en Vit, utlandsfödd ”blow-in” som bara utnyttjar landet för sin inkomst…. För Aruba kommer inte under några omständigheter klara sig om en fullskalig pandemi bryter ut tack vare turister. Nu har jag även läst på om inresekraven för Aruba och om det bara är en ”vanlig semester” man planerar så är det liksom inte värt det. Man måste ha bevis på Corona test och det ställs krav på vilken typ av test, vem/hur detta blivit utfört etc. Sen ska man ha covid försäkring. Sen om man inte kan testas i förväg så får man testas i landet (på flygplatsen) och då även Bli isolerad på särskild ort i 24hr tills dess att provsvaren kommit. Men dom 24 timmarna är ju egentligen bara en gissning för sen när turisterna börjar välla in så kommer det helt garanterat bli svårt att hålla den tidslinjen.

  Bor på Irland och i veckan gick regeringen ut med att polisen nu får fullmakt att hålla efter en ny ”lockdown” i tre regioner. Och det gör mig så galet förbannad att det ska vara så. Att människor inte tänker längre än näsan räcker och känner sig ha rätten till att INTE ta hänsyn till folkhälsan. Bara för att man Kan resa betyder inte att man måste eller ens ska.

  Så låt folk åka till Aruba och sen om ett par veckor när kollapsen är nära så kan man ju fundera på hur illa det var av Rachel att upplämnas folk att stanna hemma. När turismen inte kommer igång igen förns nästa säsong, bolag och samhällen går på knäna bara för att man inte kunde komma på en bättre lösning på hur man boostar ekonomin.

  Uuuuugh så jag brinner för det här. Nu, fråga mig vad jag tycker om Sveriges taktik ?

   Vad tycker du om Sveriges taktik?

    Taktiken är det inte så mycket fel på om folk bara skulle följa den! Och HÅLLA AVSTÅNDEN!
    Du kan inte gå ut med 10 vänner och sitta tätt vid ett bord, du kan inte gå ut och trängas i affärer och du kan inte gå hem till vänner och tränga ihop er i soffan …
    Men tyvärr finns det alltför många svenskar som fullständigt skiter i det för att det är för tråkigt att ta hänsyn till andra människor!

     Lätt för folk att säga som bor tillsammans med någon och inte har varit helt ensam i flera månader..

      Det är ju helt rätt och så typiskt människor. Till en början tänker man men någonstans på vägen så slutar man tänka. Jag ser det i den lilla staden jag bor, hur människor knör i hop sig som pandemin inte existerar. Därtill är det praktiskt taget ingen som använder mask och/eller tar hänsyn till den sociala distanseringen.

  Alltså man förstår ju lite mer om man besöker hennes sida på IG – 2,1 miljoner följare och hon är en av 3 kända personer från Aruba.
  Hennes hem andas lyx, lyx och åter lyx.
  Klart att det sticker i ögonen på lokalbefolkningen att hon uttalar sig sådär.
  Säger såklart inte att jag tycker att de fruktansvärda kommentarerna är befogade men förstår desperationen hos lokalbefolkningen.
  Så här står det i wiki ang Aruba:
  Tidigare har Arubas främsta näring bestått av oljeraffinering och lagring av olja från Venezuela, men nuförtiden står turismen för den största näringen.

   Jag tycker hennes hem är ganska basic och inte alls lyx.

   Ja hon är ju inte beroende av att Island Yoga går bra. Studion är ju typ hennes hobby för skojs skull. Pengarna får hon från böcker, podden, sälja merchandise, o.s.v. Väldigt lätt att gasta om att turister ska hålla sig borta när man kan göra ett samarbete med ett företag för podden och på en timme dra in typ 300 000 kr..

   Fast hennes hem andas väl ändå inte lyx? Hon har en house tour på sin youtube kanal där kan du se att det är ett ytterst alldagligt hem. Hon verkar inte vara den typen av person som vältrar sig i lyx även om hon har möjligheten.

  Rika Perelli glömde sin racket på planet och la ut.

  Vips så fick hon nya rack idag.

  Köp egna!!!!!!!!! Låt några barn till ensamstående få racken snälla Perelli och företag fast ni ej får reklam då.

   Undrade vem Rika Perelli var ??

   Först skyllde hon på att sonen glömde allt på planet. Vilken mamma gör det? Man hjälps väl åt när man klivet av och ser till att allt följer med hem? Sen lärde sig sonen inte ett smack. För vips, så fick de gratis prylar igen.

  Nu menar Arubas turistbyrå att alla hoten är fake (!) och att yogagirls man Dennis, som uppvuxen på ön, borde veta att ingen skulle vilja dem något illa…. Eh, damage control eller vad? Kolla dennisfromsalad och hans instsgramstory just nu …..

   Hur menar de att hoten skulle vara fake?? ?

  Nä. Nu avbokar jag min resa till Aruba.

  Damn if you do, damn if you dont. Reser vi dit, chop of our heads. Reser vi inte dit, chop of our heads.

   DamnED if you do, damnED if you don’t. Reser vi dit, chop ofF our heads. Reser vi inte dit, chop ofF our heads.

  Jösses, vad är det med influencers som tror att de är folkets röst!? Tydligt är att hon inte haft ett öra på rälsen.

   Är det inte ”örat mot marken”?

    Bägge delar.

  Man kan inte göra rätt. Så är det bara.

  Whew, när vuxna människor ter sig på det vis som visas i artikeln är min första tanke att det handlar är uppviglare eller påhoppare på sociala medier som i överlag inte har något med semesterorten att göra.

  Även om lokalbefolkningen livnär sig på turismen så är de de stora förlorarna i detta.
  Nr 1- ett stort utbrott där kommer skada turismen under betydligt längre tid än om de just nu låter det lugna ner sig med turismen tills culmen av covid är över.
  2- så som dom agerat och detta setts av så många är nog marknadsföringen för ön i botten rejält.
  3- Den enorma marknadsföring Yoga girl gett Aruba och alla turister hon drar dit på retreats och bara från inspo så kommer de garanterat förlora massor på om hon slutar med det.
  4- alla anställda hon betalar på Aruba genom hennes olika företag samt all skatt hon betalar där ger ett stort mervärde till ön.
  5- Om hon säger att hon personligen anser man bör resa ansvarsfullt så är det ju hennes egna åsikt (och enligt mig den rätta).
  6- om exemplen i hennes uttalande stämmer så gick man från ca 90 fall av covid i peaken i våras till att kunna leva ett helt normalt liv till nu när turismen släppts på från usa till att ha över 400 fall på några dagar. Mobben mot henne säger att det ej är turister som smittar utan lokalbefolkning så det är inte turisternas fel. Hmmm… ökandet av fallen är direkt kopplade till öppnandet för turister. Och hur kan det bara vara lokala som smitta? Covid ser inte skillnad på nationalitet!
  7- hennes senaste post om att de funderar på att lämna och se över framtiden är verkligen hemsk. Det är orimligt, men egentligen skulle man nästan vilja se det och sen kan Aruba sitta där utan hennes miljoner i skattepengar och marknadsföring. Se hur kul det blir. Hela denna hatiska aktion av lokalbefolkningen har nog avskräckt många många att ens överväga att resa dit.

  Fy!

   Kort sammanfattning: vissa delar av Arubas befolkningar är okunniga och otacksamma samt egoistiska elakingar, vissa är våldsbenägna. Åk aldrig dit. Slut

    Då kan vi inte åka någonstans.?

   Jag tyckte också det lät som om de vill lämna Aruba. Med ett litet barn, vars bild nu sprids i hatkommentarerna, hade jag definitivt lämnat ön.

  Lite OT
  Men någon annan som stör sig på ”hur sjukt” och ”magiskt” någon influenser började säga detta sedan apar alla andra efter ?

   One happy island indeed ??

   Och ignorant. Även det ett ord som sprider sig.

   Drömmigt

   Lyssnade på några avsnitt av Jennie Hammars och Malin Eklunds pod. De säger ”helt sjukt”, ”så sjukt” och ”sinnessjukt” om allting så många gånger så de framstår som helt imbecilla.

  Wow, kommer aldrig nånsin att besöka den ön. Galna invånare…

  Vad fan är det för FEL på folk? Sjuka idioter

  På intet sätt vill jag ta hot och våld i försvar, sådant är aldrig okej. Men om man läser flera kommentarer den här kvinnan fått handlar de om en dubbelmoral man tydligen upplever hos henne, att hon själv dragit in stora summor med hjälp av ön och sedan sitter och avråder människor från att besöka den när lokalbefolkningen så väl behöver sina turister. Jag känner inte till den här kvinnan men jag förutsätter då att hon är en så kallad influencer och som sådan postat bilder, inlägg och så vidare från den vackra miljö där hon tydligen bor och tjänat pengar på det. Om det stämmer kan jag faktiskt förstå kritiken som möter henne, hon borde ha använt hjärnan innan hon skrev och varför inte också plockat fram lite empatisk förmåga? Jag tror inte att hon menade något illa, hon var bara förmodligen bara dum, helt enkelt. Men det är faktiskt en klen ursäkt och allmänt är det inte alls konstigt att dessa influencers, som inte gör en enda nyttig samhällsinsats, möts av förakt.

   Det är en samhällsinsats att värna om befolkningen, sjukvården och uppmana att inte sprida covid-19.

    Javisst – om du läser vad jag skrev en gång till kanske du förstår att jag inte tycker motsatsen. Du missar totalt budskapet i det jag skrev, det har ingenting med smittspridning att göra öht, det har med den här kvinnans sätt att bete sig att göra. Läs igen så kanske det klarnar.

   Hon har ju dock tidigare gjort både reklam för ön och fått folk att åka dit på ex Yoga-utbildningar etc.

  Detta inlägget om yoga girl…. ett tidigare inlägg om hemnetknarkaren där du så att säga respekterar mer någon som inte är anonym och som går ut med sin identitet…

  Ser du kanske ett samband?

   Förstod inte din kommentar?

  Okeeej, kommer aldrig sätta min fot på Aruba. Drygt 100 tusen invånare och så många blådårar, inte klokt.

  Jag bodde på en liten ö nära Karibien i några år och hur sjukt det här än är så är det väldigt typisk mentalitet på många öar.

  Invånarna känner sig hotade av ’främlingar’ och har inte förmågan att kommunicera negativa känslor på det konstruktivt vis.

  En dag blev jag påkörd (inget allvarligt) av en vårdslös förare men det brydde sig ingen om eftersom jag inte har född där.

  Tycker jättesynd om henne!

  jag förstår inte varför hon skulle lägga sig i? Är hon ambassadör f Aruba? Sjuk hatstorm ändå! Vi har ju haft influencer som uppmanat t hysterisk shopping av toapapper…leder sällan till gott när de lägger sig i…

   Just det, förutsatt att den här kvinnan tjänat pengar på inlägg som handlar om hennes hemvist, vackra bilder och så vidare så kommer många att uppleva det stötande när hon sedan avråder från resor dit. Jag skrev en kommentar om det här tidigare och fick svar på den som gick ut på att det är viktigt att sprida information om smittbegränsning. Det gjorde mig lite full i skratt för hur rätt det än är har det ju inte ett smack att göra med vad som hände i det här fallet. Kvinnan borde ha tänkt sig för innan hon lät käften glappa, hon borde ha insett hur fullt av dubbelmoral hennes budskap skulle uppfattas. Och precis som du skriver, varför skulle hon ens lägga sig i frågan? Är hon influencer har hon, såvida hon inte är ett exceptionellt undantag, någon sådan utbildning att hennes åsikt i smittskyddsfrågor behövs eller ens är önskvärd.

    Fast nu är det ju inte detta det hela handlar om. Det handlar om hotelserna, de vidriga kommentarerna, uppmaningen att dela hennes hemadress så ”de” kan besöka henne och tala om på riktigt vad de känner, osv osv osv. Det är det, och inget annat, som allt handlar om.

    Att hon uttryckte sig klumpigt och utan att tänka först, är en sak; där har hon tagit bort kommentaren, bett om ursäkt, krupit till korset. Men det är inte detta handlar om. Det handlar om de avskyvärda reaktionerna, att man hotar henne till livet, att man vill bränna ner hennes egendom och driva henne i landsflykt.

    Vi pratar om två olika saker här.

  Om man var sugen på att turista på Aruba innan så är man ju inte det längre direkt. Inte pga yogagirl utan hur lokalbefolkningen uttrycker sig..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.