My Martens blir utskälld på sin blogg

Jag är STOLT över mig själv…. ??? Jag har nått en ”milstolpe” i min rehabilitering ??.( milstolpe = delmål)

I veckan har jag träffat både läkare, psykolog, fysioterapeut osv . Jag har varit under rehab sedan i våras. Jag har skrivit/pratat en del om det. Jag jobbar både fysiskt och psykiskt med mig själv. Mitt nervsystem och min kropp har varit HELT ur balans ? . Plötligt svarade inte kroppen som innan. Minnet gav vika, och sömnstörningar, blackouter blev vardag igen. Osv. Allt ”det där” har ni hängt med på ☺️. ( orkar inte återupprepa mig, läs gärna tidigare inägg)

Sedan några veckor har jag börjat träna igen, dagligen. Med fokus på att börja fungera igen. Jag kan tex inte gå upp i för hög puls. Det klarar inte mitt nervsystem.
[…]

Nu, mot Öland och fullbokat träningsevent! ???? // My Martens

My Martens följare verkar ungefär lika imponerade av hennes influenciska tilltag med fullbokade träningsevents som Selma är här hemma med att vara nyopererad. 
Not so much alltså.
Av kommentarerna verkar flera stycken vilja sätta på My en verbal plasttratt för att begränsa henne efter att hon skriit långa och måmnga inlägg om hur sjuka, både hon och sonen varit under våren och sommaren.
Utöver det så genomgår My en omfattande rehabilitering som de flesta genomför som sjukskrivna eftersom den kräver så mycket tid och energi av människor som inte direkt mår toppen.

Nej, det funkar inte riktigt att vara sjukskriven som influencer, på samma sätt som ”vanliga” anställda kan vara, och det måste oftast till en kompromiss av något slag för att få det att fungera.
Och med tanke på att covid-19 är långt ifrån över och att Öland är extra utsatt i egenskap av att vara en ö, så kan jag förstå kommentarerna och dess ilskna innehåll.

Jag förstår att pengarna måste in, men finns det inget annat sätt att göra det på än med ett event på Öland?

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Väntar på dramat när Anna Book går in och försvarar My 5, 4, 3, 2, 1…..

      HAHAHA! Ni MÅSTE gå in och kolla Macelos story! Han har förstört sina friska tänder för att ”laga” dem med tandfasader och just nu är hans egna bara nedslipade och det ser för jävla roligt ut ? Kommer säkert se bra ut när det är klart men jag tror inte riktigt på hållbarheten.

        Blev lite ledsen faktiskt. Varför gör han detta? Det var inget fel på hans egna tänder. Sorgligt.

          Det blir så fel när folk bara ser tänder som någonting estetiskt… Inte riskfritt att göra sådana behandlingar (behöver såklart inte gå åt helvete, men tandens nerv älskar inte alltid att man slipar bort så mycket av tanden..) och ingenting man kan ångra när det väl är gjort.

            Och kul att behöva ränna till tandläkaren om/när de trillar av, om det blir hål under kronorna osv ? Han har inte tänkt på att detta var de enda tänder han kommer ha resten av livet, blir jättekul när han blir gammal! Man ska inte göra sånt här om ens tänder är friska (enligt mig, alla gör som dom vill ofc) ?

        Åh fy, ryser av tanken. Är inte rötterna helt blottade så att man knappt kan röra på munnen?
        Fy fan vilka ilningar han måste ha isåfall…! ?

        Nejnejnejnejnejnejnejnej ??????

        Sånt onödigt skit lägger han pengarna på istället för att betala sina skulder. Tragiska människa.

        Hur kan han göra det?

        Hur länge går man med tänderna nedslipade innan de nya sätts in?

          Verkar som han fått provisoriska nu men de permanenta tar upptill en vecka.

        Oj jag trodde hans ”innan” tänder var fixade för dem var så vita han kanske har blekt dem? Lite ojämna men annars jättebra tänder sorgligt att se.. Anna fixade väl helt nya tänder med? Det resultatet blev ju omdiskuterat också minst sagt. Är inget litet ingrepp , han hade kunnat slipa till sina egna tänder eller smärre ingrepp än detta eller tandställning för vuxna. Tror inte folk förstår hur stort ingrepp det här är, dessutom vilken tjej eller partner eller vän eller människa skulle reagera på tänder, tror ärligt talat dem flesta kvinnor föredrar män med så lite ingrepp som möjligt(Helst inga) naturlig look / så länge man inte hade haft mörkgula tänder 🙁

          Finns en anledning varför tandläkare har nästan lika lång utbildning som vanliga läkare (vad jag hört? Något års skillnad?) tänderna kan bli riktigt farligt för resten av kroppen om något görs fel, är liksom inget litet ingrepp

          Ok stollis

      Anna är upptagen med att fotografera den spanska stadens små ”fräscha” närbutiker.
      Schampoflaskprnoch deodoranter på rad verkar imponera på fru Toledano Book.
      Så pass mycket att instagram måste få ta del av det.

      Misstänker att ”Monica” eventuellt kan vara Anna.

        Idag var hon verkligen i gasen. Väldigt osammanhängande.

    Stör mig sjukt mycket på folk som mår SÅ DÅLIGT och behöver vara sjukskrivna. Men roliga saker som att dra på träningsresa, det fixar helt plötsligt kroppen? Självklart finns det saker man klarar av som sjukskriven hos GEMENE MAN, men just i influenservärlden verkar så många vara Mickan-utbrända. Är du så dålig att du får dagliga blackouts, nä, då skulle inte jag åka på träningsresa och blogga kring det.

      Jag skulle nog inte våga skriva om det på bloggen (som väl räknas som ett arbete), försäkringskassan är ganska hårda i sina bedömningar, exempelvis när det gäller sjukpenning.

      När min utmattning var på nivån som hon beskriver orkade jag träna. Hemma i hallen. Kunde inte ens ta mig till gymmet. Att packa, resa, vara bland människor osv var omöjligt för mig. Själva träningen hade nog funkat dock. Men allt runt omkring. Fy.

        Fast hon är inte i någon utmattning och har aldrig varit svårt utmattad utan det låtsas hon för att göra karriär på det, för att tjäna pengar på det. Genom det så får hon mer klick och sympatier och hon menar att hon är en bättre coach än andra för att hon varit utmattad – så hon försöker göra karriär på det och tjäna pengar på det.
        Många som inte förstår vad utbränd och svårt utmattad verkligen är och innebär, och hon är en av dem.

        Samma här men utmattning är individuellt. Jag har stor empati och förståelse för folk med utmattning. Det är ett helvete så jag unnar henne dessa perioder som är bättre.

      Men ja, TACK, håller med! Men det är ju så otroligt känsligt att ifrågasätta att någon mår dåligt. Har dock stött på såna här personer, som är sjukskriva och inte klarar av att jobba, men klarar resor, extremt socialt liv, intressen, planera bröllop etc etc etc. Och jag köper bara inte det.
      Inser att det inte är svart eller vitt och kan te sig på olika sätt, och att dom allra flesta verkligen mår dåligt. Tror dock det också finns dom som bara inte fattat att livet inte är roligt/enkelt alltid.

        Åza Brennander är en sådan person.

        Så dessa sjukskrivna klarar av att göra allt annat förutom att jobba? Den där selektiva utmattningen är en speciell sjukdom, allas symptom varierar så vem som helst kan egentligen vara sjuk. Undrar om jag är utmattad utan att veta om det.

          Fast det där är inte riktigt sant det heller. Inte alltid det syns att man mår dåligt. Jag tex har paniksyndrom, agorafobi och socialfobi och håller på att tillfriskna från en utmattning. Pga paniksyndrom får jag som minst 5 panikångestattacker varje dag. Oftast blir det över 10 stycken.
          På mig syns det inte, jag har utan att tveka haft tusentals attacker i mitt liv och är därför van att hantera dem oavsett situation jag är i. Sällan jag blir så rädd nu så någon utomstående skulle märka att jag har en. Men attackerna tar extremt mycket energi.
          Jag kan gå på bröllop, vara ute en hel dag och shoppa, åka iväg över en natt. Kan göra massa roliga saker. Smällen kommer efteråt. För en utomstående kanske jag verkar frisk när man träffar mig, men det är bara för att ni inte vet att jag hela tiden får betala priset när ni inte ser. Om jag tar en dag på stan så behöver jag sova i 2 dagar efteråt. Tar jag en fika hemma hos mina föräldrar (Ta mig dit, vara social, fika, ta mig hem) så behöver jag minst ett dygn att återhämta mig.
          Jag blir förlamande trött både i huvudet och i kroppen. Kan inte ens se på tv när jag återhämtar mig för får ont av ljus och ljud. Jag är fånge i min egen kropp.

          Finns säkert folk som fejkar, men finns också de som mår som jag gör.

            Tillägg. fick utmattningssyndrom 2017, så jag är inte ens i den akuta fasen.

            Men du jobbar alltså inte? Jag förstår att folk har olika mängder energi i kroppen, av olika anledningar, men då får man väl distribuera sin energi därefter. Man kan väl inte säga att den energi man har bara ska användas till roliga saker? Jag trodde på allvar att egenförsörjning gick före allt annat. Vem är det då som en definierar vad som är en rimlig energiåtgång för olika saker?
            Många gånger är folk helt slut efter en dags arbete och bara får i sig ett mål mat och direkt i säng, för att börja om nästa dag igen. Det borde väl kvalificeras som 100% energiåtgång till arbete.

              Henrietta: Jag har diskuterat med en person i mitt vårdteam om just energi och hur den ska användas. Rådet jag har fått är att tänka över hur jag hushåller med min energi, att fokusera på saker jag tycker är roliga så att jag inte enbart lägger energi på ”måsten”. Att lägga energi på saker som är kul är jätteviktigt för att livet inte ska bli en plåga, sen kan man ju inte helt skita i viktiga saker för det, men att prioritera roliga saker är en del i återhämtningen.

                Tack för svar! Bra att veta hur det ligger till.
                I vilken skede i återhämtningen ska man sluta prioritera roliga saker?
                Min ena svärförälder var utbränd och sjukskriven 100% i nästan ett år. Sen började hen gradvis jobba igen och är nu tillbaka till 80%, och kommer fortsätta så för resten av arbetslivet tills pensionen om två år.

                  Tror du missuppfattar med flit. Det är som programmerat i oss människor att om man är sjukskriven och inte kan jobba så ska man vara hemma. En viktig del när du är utmattad är att komma tillbaka. Du ska inte bara sitta hemma. Du blir därför uppmuntrad att göra saker även under tiden du är sjukskrivning. Det handlar inte om att prioritera annat före att tjäna pengar. Du ska göra saker trots att du just då inte kan jobba och tjäna pengar.

                Jag har aldrig varit sjukskriven, är inte utmattad men inte sjutton har jag energi till en massa socialt liv och liknande när arbetsdagen är slut. Jag tror folk har en vriden bild av att livet ska vara skitskoj hela tiden. Livet är visst värt att leva även om man inte har energi till något ”roligt”! Lär er uppskatta de små sakerna, att ha en skön soffa, att ha råd att köpa god mat, att vila ut med Netflix.

                  Är ju ni som inte förstår. Ingen läkare sjukskriver någon för att de ska ha tid att ha skoj. Folk uppmuntras till att göra även roliga saker under sjukskrivningen. Detta för att en utmattad person helst av allt gör ingenting. De undviker även roliga saker då det brukar ta lång tid att återhämta sig efteråt.

                  Det är inte skitskoj att vara sjukskriven. När man har utmattningssyndrom så hamnar man i ett helveteshål. Det är en fruktansvärd plåga som du upplever dag efter dag och natt efter natt. Det är en oerhört vidrig sjukdom. Tro mig, en utmattad uppskattar varenda glimt av bättring.

                Det handlar inte bara om det.
                En arbetsgivare förväntar sig oftast att få veta vilka dagar du tänkt dyka upp och arbeta. Och att du faktiskt presterar under betald arbetstid.

                En person med ångestproblematik, stressjukdom eller utmattningssyndrom vet ju inte i förväg hur dagsformen kommer att vara. Måendet kan pendla kraftigt och är svårt att förutsäga. Därför är det oftast svårt och tar lång tid för just den typen av sjukdomsproblematik att återgå i arbete.

                Många med ångestproblematik och stressjukdomar har också svårt för krav och förväntningar från omgivningen. Därför är det lättare att gå och göra ”något roligt” där personen själv har kontrollen.
                Det finns mycket okunnighet och många fördomar om psykisk ohälsa. Problemen är oftast långt mer djupgående än vad oinsatta tror eller förstår.

                  Bra skrivet!

              Jag kan inte jobba i dagsläget. Min dröm är att komma tillbaka på heltid för jag ÄLSKAR mitt jobb. Men de kan inte ha en anställd som kan jobba 1 dag, sen är hemma i 3 dagar, sen jobbar en dag, sen hemma igen. Funkar inte. Är det så för dig också? Att din energi är så slut på kvällen att du fysiskt inte kan resa dig upp ur sängen dagen efter? Brukar din mamma också få komma hem till dig och mata dig med sugrör de dagar för att du ska få i dig näring? Brukar du få krypa till toaletten för att sen få ge upp då du inte orkar sitta upprätt på toastolen? Hur ofta får du be någon hjälpa dig i duschen för att du inte orkar lyfta armarna över huvudet?
              Så är det för mig efter de dagar jag gjort för mycket = Gått på bröllop tex eller en dag på stan, eller en fika.
              Har väl lämnat hemmet kanske 15 gånger under 2020 mer än småbesök till mataffären.

              Men vi kan byta Henrietta, jag tar mer än gärna ditt liv där du kan jobba, så kan du ta över mitt superroliga liv! För saaaatan vad kul jag har. 🙂

                Nej, jag har inte upplevt det du upplevt. Min mamma skulle inte kunna mata mig även om jag behövde det. Vet inte någon som skulle kunna göra det, så jag antar att jag skulle få hemtjänst. För jag antar att svältdöden inte är ett alternativ.
                Finns det inga krav från myndigheter för att söka andra jobb då, där du kan jobba två gånger i veckan? Jag är genuint intresserad av hur allting går till.

                  Nej, det finns inga krav på det. Det är helt omöjligt att jobba innan du mår tillräckligt bra för att kunna göra saker utan att ha en lång återhämtningssträcka. Det är inte meningen att du ska jobba 2 dagar i veckan och sen ligga och sova 5 dagar i veckan. ??‍♀️ Om du börjar jobba innan du är redo så smäller det igen. De som får återfall får det oftast då de inte är rehabiliterade nog.
                  Det är olika för alla hur lite och lång tid det tar. Tex de med utmattningsdepression brukar behöva längre tid på sig.

                  Lycka till med hemtjänst. ??? Du får knappt hjälp av psykvården i dagens Sverige.

                  Varför ska man söka andra jobb när man redan har jobb? Varför hetsa en sjuk. Det utmattningspatienter behöver är tid och rehabilitering. Man blir knappast frisk av att hetsas och stressas in i arbete när kan är sjuk.

              Bara en person med noll erfarenhet av utmattning skulle ens få för sig att jämföra trötthet efter en arbetsdag med att vara utmattad. Skäms Henrietta. Läs på i ämnet istället för att slå på de som ligger.

                Hur definieras utmatthet då? Personer som lägger all sin energi åt arbete och 0 på roliga saker för att dom inte orkar, inte är utmattade, men personer som lägger 0 energi på arbete men ägnar sig åt roliga saker är utmattade och sjukskrivna. Jag tycker att det ska finnas någon konsensus kring detta, så att folk ska känna att skattepengarna används på ett korrekt sätt.
                Kanske kan alla förväntas att tömma 50% av sina energi-nivåer på arbete och ha hälften kvar för annat.

                  Ofta har personer som drabbas av utmattning lagt 100% plus övertid åt jobbet tidigare ofta i många år. En person som håller på att bli utmattad saktar inte ner utan ökar oftast takten. Man jobbar ännu mer. Stressar ännu mer. Sen smäller det. Din koncentrationsförmåga och ditt minne försvinner. Du kan stå hemma i ditt eget hem och inte komma ihåg riktningen köket ligger åt. Du kan tappa förmågan att göra saker du gjort i flera år, tex prata och svälja. Du blir en zombie.
                  Du klassas som utmattad när du fått mätbara hjärnskador. Oftast gör de bara keds dock för att sätta diagnos. Särskilt högra hjärnhalvan drabbas. Det kan drabba alla, någon som arbetar, någon som stressar pga arbetslös.
                  Sluta spela så korkad och öppna google och läs på istället. Finns rejält med forskning. Besök hjärnfonden tex.

                  Men någon som har så lite energi att den behöver sova i en dag efter fungerar ju inte i arbetslivet just nu förtår du väl. Det skulle ju typ innebära en dags jobb och tre dagars sovande…inte många arbetsgivaren som är pigga på det.

                  Du verkar inte förstå att det som du anser är roligt är typ som att springa ett maraton för någon som är utmattad. Kan garantera dig att ingen som är utmattad vill vara det för att det är kul.

                  Det finns en förankrad definition på vad utmatthet är. För att få diagnosen utmattningssyndrom ska du ha befunnit dig under svår stress i minst ett halvår. Stressen har gjort att du har fått flera symtom som har pågått under minst två veckor. Dessa symtom är t.ex. Du har ingen energi och upplever en stor trötthet som inte går att vila bort, samtidigt som du har svårt att somna på kvällen eller vaknar många gånger under natten. Du har ångest. Du glömmer saker och har svårt att koncentrera dig. Du är väldigt känslig för ljud. osv osv.
                  Oftast kommer utmattningssyndrom tillsammans med en djup depression.

                  Man kan inte sätta ett gips på någon som är 100% sjukskriven för utmattningssyndrom för att det ska bli bra, man måste ta till andra metoder. Och för någon som räknar vind som ett intryck och är tvungen att vila efter att ha plockat ut saker ur diskmaskinen för att det var så påfrestande är det viktigt att göra sådant som de tycker är kul eftersom det inte tömmer energidepåerna lika snabbt som ”måsten”.

                  Att bara ta sig till ett arbete, träffa kollegor och sätta sig vid sitt skrivbord tar 300% av energinivåerna för en heltidssjukskriven. När läkarna bedömer att de har energinivåer som räcker för att komma tillbaka till jobbet så gör de såklart det. För någon som är utbränd vill inget mer än att komma tillbaka. För att bli utbränd måste man brinna i första hand och de flesta av alla som drabbas har verkligen brunnit för jobbet.

                  Det finns mycket väl konsensus kring det här. Både läkare, patient, försäkringskassan, arbetsgivare och övriga inblandade är helt med på banan på vad som gäller.

                    Jag fick diagnosen arbetsrelaterat stressyndrom och blev sjukskriven i två veckor, sedan fick jag ta tag i mitt eget liv igen…. Är man ensam med barn så biter man fan bara ihop och krigar tills man stupar, tyvärr. Jag lyckades hejda det innan det gick käpprätt rakt in i den berömda väggen. Tack vare flexibelt jobb och en shysst arbetsgivare (och lite milda sömntabletter)

                      Okej, det låter som att du kunde fånga upp det tidigt då.
                      En annan hade inte en schysst arbetsgivare, jag hade snarare en som eldade på och eskalerade mitt dåliga mående. Så jag fick kriga tills jag bokstavligen stupade eftersom det inte gick att hejda det.

                  Jag känner helt klart att jag mer en gärna lägger mina skattepengar på att en person som behöver en hel dags återhämtning i ett nedsläckt rum utan ens tevetittande efter att ha fikat med sina föräldrar en gång ska få använda den lilla, lilla, lilla energin till att göra just ”roliga” saker, typ träffa familjen.

                  För att ha ett värdigt liv måste man orka träffa andra människor ibland och göra en del roliga grejer.

                  Inte ens om man är sjukskriven för att man är inlagd på psyket ligger man liksom i sängen och vilar sig frisk. Tvärt om uppmuntras man att gå ut och fika med besökare, röra på sig osv. Och vet du varför? För att givetvis är det inte så man blir frisk. Tvärt om blir man sjukare av det.

                Men hon vill ju faktiskt veta hur det går till? Jag undrar också men man vågar inte fråga för då uppfattas man ju som okänslig av er och ska ”läsa på”. Det är väl bara schysst att någon med erfarenhet kan skriva och berätta? Man ska så klart aldrig verkade nedlåtande eller onödigt hård när man inte vet men jag tycker inte att Henrietta verkar nedlåtande utan helt och håller objektiv eftersom hon inte varit i er sits. Man måste ju nån gång få fråga eller hur? Kan ju vara så att man blir väldigt känslig, överreagerar och ser objektiva kommentarer som kritiska eller elaka just p.g.a. tillståndet man befinner sig i.

                  Tycker Henrietta fått många bra svar som förklarar hur det känns att vara utmattad. Ibland är det bra att läsa på när man inte förstår. I stort när det gäller energin så är det inte mängden energi i sig som är problemet utan hur lång tid det tar för personen att fylla på energin igen.
                  Enkelt förklarat. Tänk dig två personers energi som vatten i ett glas. När du gör åt energin töms glaset. En frisk persons glas fylls på med vatten igen i samma takt som vattnet försvann. Tex med en natts sömn eller lite vila.
                  En sjuk persons glas fylls på med några droppar åt gången. Om den sjuka personen gör åt med energi så fylls glaset aldrig på innan det töms på nytt. Om personen ska få glaset påfyllt kan det krävas flera dagars väntan.
                  / KBT.

                  Mja, jag är rätt så säker på att jag inte överreagerar och är onaturligt känslig. Jag tycker att jag är väldigt tolerant mot folks okunskap när det kommer till just utmattning. För jag vet den hårda vägen att det inte riktigt går att beskrivas och man måste ha varit där själv för att fullt ut förstå hur det är.
                  Men jag tycker nog att Henrietta är onödigt hård och rätt så nedlåtande ibland. Först och främst framstår hon som allt annat än ödmjuk till andras erfarenheter och hon använder sig av begrepp som ”selektiv utmattning” och ifrågasätter om skattepengarna verkligen går till rätt saker när en som är sjukskriven för utmattning gör roliga saker på beordran av läkare och FK.

                  Man får absolut fråga för att man vill veta mer, för att man söker förståelse osv. Det är inget fel med det, snarare tvärtom tycker jag. Det är däremot en helt annan grej än att ifrågasätta, vilket Henrietta gör. Om det är omedvetet eller inte låter jag vara osagt, sättet hon ställer sina frågor får det att låta som att hon söker allt annat än förståelse och vetskap.

                  Varför frågar man när man inte vill ta till sig av svaren man får?

            Är i samma sits. Var iväg och tältade tre nätter förra helgen, nu ligger jag nerbäddad med huvudvärk och orkar knappt gå på läkarbesök.

            Varit sjuk i 1,5 år och har ännu inte helt förstått var mina gränser går uppenbarligen. Det är sjukt tufft. ❤

              ❤️ Ja, det är sjukt jobbigt. För mig förstör panikattackerna så mycket i återhämtningen av utmattningen, för jag får det även hemma så när jag medvetet hushåller med energin så tar attackerna massa energi ändå. ??‍♀️
              Hur ofta har du läkarbesök? Jag har lagt mina plus kbt besök varannan vecka istället, tycker det funkar bättre.

                Låter jättejobbigt! Har haft panikångest tidigare men har lyckats jobba bort det mesta plus att jag har fått en medicin som fungerar jättebra.

                Det är väldigt olika hur ofta jag går på läkarbesök. Vissa veckor är det 3ggr och andra inget alls. Har dock tagit upp det med vården att inte boka in mer än 2ggr per vecka och att ta eftermiddagstider då jag blir mindre stressad av det. Har haft 2 besök denna vecka och är väldigt slut, nästa vecka är jag ”ledig” vilket känns välbehövligt. ❤

                  En enkel fråga:Vad hade ni med panikångest och utmattningssyndrom gjort om ni inte fått sjukpenning?

                  Sen kan ni sluta raljera om hur bra handläggare ni har. Det är rena rama hånet mot folk som har cancer/behöver dialys mm.

                  Det är som märkligt att utbrända aldrig ifrågasätter ständig uppkoppling och sjuklig nyfikenhet på vad grannen gör/inte gör.

                  Prioritering på att göra roliga saker? Gör gärna det men betala själv. Våra skattepengar räcker inte till allt!

                    En helt annan anonym, men jag hoppar in här ändå. För den här kan jag med 100% säkerhet svara på. Om jag inte hade blivit sjukskriven så hade jag helt och hållet, bergsäkert, garanterat tagit livet av mig. Helt seriöst och utan överdrift.
                    Jag var väldigt suicidal redan innan jag blev sjukskriven. Den sista perioden på jobbet körde jag gasen i botten i garaget på jobbet på vägen hem. Målet var att köra rätt in i väggen men jag tvärnitade alltid. Sista veckan på jobbet var jag bara knappt en meter ifrån väggen.

                    Att jag brände ut mig hade inte med att jag var ständigt uppkopplad och sjukligt nyfiken på vad grannen gjorde och inte gjorde. Jag har aldrig varit speciellt uppkopplad och aldrig jämfört mig med andra. Däremot hade jag en orimlig arbetsmiljö som var extremt stressig på ett väldigt dåligt sätt. Det var flera perioder som jag jobbade i genomsnitt 12 timmar om dagen, i minst 25 dagar i streck. Jag kunde jobba så i fyra år sedan sa kroppen stopp.

                    Den första tiden som sjukskriven gick ut på att bara kunna ta sig upp ur sängen. Då var det ”roliga” att komma ut i trädgården och lägga mig och till och med det var övermäktigt ibland.
                    Att du verkar anse att jag var arbetsför då är rena hånet mot mig och alla andra som är, har varit och kommer att hamna i samma situation.
                    Kan vi inte bara sluta jämföra varandra och faktiskt lyssna på varandra istället? Då skulle båda parter förstå att alla har sina egna helveten att ta sig igenom.

                      Varför tog du inte ansvar och böt jobb, utbildade dig innan du blev utbränd?

                      Jag tycker det är provocerande med utbrända som ska ha energi för att ha kul istället för att jobba med den lilla energ de har. Man får väl helt enkelt skaffa nytt jobb när man märker att det tar mer energi än vad det ger.

                      Vem ska betala? Faktum är att det inte finns pengar till allt.

                      Det är som ni tror att det är någon slags rättighet att prioritera eget välmående framför andras.

                      Man får inte energi av att ligga i sängen. Du blir trött och kan inte sova ordentligt alls. Kan man inte ens äta själv utan måste bli matad så är det långvården som gäller. Klart som fan man kan lyfta sin egna gaffel. Det är bortskmdhet och ingen undersökning visar att det fenomenet dör speciellt många i.

                      För att jag inte ville byta jobb. Det var det absolut roligaste jobbet jag någonsin haft och inget jobb i framtiden kommer någonsin ens komma i närheten i hur roligt just det där jobbet var.
                      Sedan är det inte som att man blir utbränd över en natt. Det går oftast ett bra tag innan man själv känner att det är ohållbart. Eftersom det var så pass roligt så gick det extremt långt innan jag förstod att jag var tvungen att ta mig därifrån. Sedan är det liksom inte som att andra jobb biter en i knäna direkt. Jag sökte mig faktiskt därifrån och fick komma på en del intervjuer. Men då mådde jag så pass dåligt att självförtroendet var i botten och det lyste lång väg att jag var riktigt psykiskt instabil. Så alla intervjuer gick åt helvete och det fanns inte någon som ville anställa mig. Så det var inte så lätt att ”ta ansvar”, speciellt inte eftersom jobbet var så extremt roligt innan jag blev utbränd.
                      Jag gjorde verkligen allt jag kunde ”för att ta ansvar”, varför har du behovet att ifrågasätta det?

                      Jag var också precis nyutbildad. Det här var mitt första jobb efter examen. Varför skulle jag ha börjat omskolat mig då? Jag har dessutom avverkat alla CSN veckor så skulle jag göra det är jag tvungen att jobba vid sidan om. Kom ihåg att jag också var utbränd, jag kunde på allvar inte ens läsa en sida i en bok utan att tappa fokus.

                      Vem som ska betala? Ja det är med skatten förstås. Här måste jag bara fråga, varför blir du så oerhört provocerad av att folk med psykiskt ohälsa blir sjukskrivna?
                      Det du inte verkar förstå är att om man är riktigt dålig så är inte ens de roliga sakerna kul och om du läser i tråden så finns det många som berättar varför och varför man inte kan jobba med den energin man har.

                      Sist då, så är vi faktiskt så pass privilegierade här i Sverige att alla faktiskt har rättigheten att prioritera vårt egna välmående. Här gör vi ingen skillnad på om det handlar om ett gipsat ben, cellgiftsbehandling eller psykisk ohälsa. Vi vårdar alla.

                    Det jag prioriterade som roligt var en halvtimmas fika med mamma eller kompis. Gå in på h&m istället för att shoppa online. Ärligt talat så kan du bara dra åt helvete.
                    Om de inte hade gett mig sjukpenning när jag blev utmattad hade de fått skriva in mig på psyket eller så hade jag tagit mitt liv.

                    Du behöver inte ha en bra handläggare för att få hjälp av försäkringskassan vid utmattningssyndrom. Det är en farlig sjukdom. Är få personer som måste bråka med försäkringskassan om det.

            Fast Mys utmattning är inte äkta, hon har hållit igång non stop, nyss var det en tuff träningresa till Spannien där hon enligt sig själv tog ut sig totalt och nu Öland. När hann hon vara utbränd? Flyttat och bytt bil m.m också.
            Hon stänger av och på den när den passar i bloggflödet.
            Dessutom var hon inte utanför dörren enligt sig själv i över 3 månader, och ändå har hon hållit på med rehab i över ett halvår. Jag har läst henne varje dag så jag har inte missat om hon hade skrivit om det.

              My har väl adhd också. Det gör de ännu svårare att hushålla med energin när man blir hyper. Jag vaknar 5 ggr per natt, jobbar och de fungerar i 2v sen sover jag 48h.

              Om jag förstått rätt så är My inte sjukskriven och har aldrig varit det då hon säger att hon inte har råd att sjukskriva sig. Därmed inte sagt att hon inte är sjuk eller mår dåligt.
              Balansen som hon eftersträvar verkar svår att finna. Att hon efter alla sina svackor verkar tro att hon ska kunna komma tillbaka och köra på som tidigare är inte troligt. Får nog lära sig att sänka sina krav och försöka leva i ett lugnare tempo.

          Visa lite respekt och empati för fan. Hoppas att du aldrig behöver gå igenom det helvete dom en utmattning innebär.

            Vet inte om det är mig du pratar med men dom DU syftar på är inte samma som jag syftar på. Jag pratar inte om folk som är sjuka på riktigt.

            Jag tycker att dessa saker ska kunna diskuteras, för att folk ska känna att alla i samhället bidrar till upprätthållandet av samhällskontraktet. Jag tycker att det är viktigt att få konsensus kring utmattning och vad som förväntas av individer som drabbas av utmattning.

              Det som förväntas av personer med utmattningssyndrom är att de skyndar långsamt. Första veckorna rekommenderas total vila. Sen rekommenderas det att göra mindre saker, kanske slänga sopor, gå till ica eller liknande. En kvarts promenad varje dag. Efter det proppsar psykolog att man ska försöka hänga med på roliga saker med familj och vänner.
              Ju längre in i återhämtningen du är desto mer saker är det bra att göra. Tex gå till ica dagligen. Därför bra att gå hos en kbt terapeut när man tillfrisknar för att få hjälp med dessa bitar.

              Säger du så om cancerpatienter med? Det som förväntas av en som är sjuk är att den ska fokusera på att bli frisk!

                Om De KaN gÅ uT oCh FiKa EfTeR cElLgIfTeR sÅ KaN dE vÄl JoBbA? De MåStE sLuTa PrIoRiTeRa RoLiGa SaKeR.

                  ?

                Kan man jämföra sjukdomar rakt av hur som helst? Kan du jämföra en förkylning med cancer och utmattning också?

                Jag har haft cancer med metastaser på tre ställen i kroppen. Jag förväntades gå tillbaka till arbetet så fort operationerna och cellgifterna var avklarade. Min onkolog förklarade
                i mitt sjukintyg att jag behövde vila och återhämtning men det sket försäkringskassan i. Skriver det här därför jag är så trött på att det varje gång som olika diagnoser kommer upp så är det alltid någon som skriver ”Åh om det vore cancer så….bla bla bla” Jo om det vore cancer så skulle ni ha ett helvete.

                  Fast din läkare rekommenderade ju rätt? I ditt fall är det ju försäkringskassan som gör del, inte vården.

                    Ja men det är ju försäkringskassans så kallade förtroendeläkare som har sista ordet. Kvacksalvare som är köpta.

                      Är så olika vilken handläggare man får. 🙁 Har haft jättetur med mina. Svär att det sitter ett gäng sadister bland deras personal. Min kusin behöver dialys pga njurar som inte fungerar, hon fick till svar att hon kan jobba heltid. Hur då när hon sitter fastkopplad till en maskin flera timmar varje vecka?

                      Jag förstår faktiskt inte hur det är lagligt och möjligt att Försäkringskassan kan gå emot läkares utlåtanden om att skicka icke-arbetsföra människor ut på arbetsmarknaden igen, fast de lider.

                      Någon som är insatt och kan förklara vad de grundar sina beslut på? Ser ett intyg där en läkare skriver att personen inte ens kan jobba deltid och ba…? Vad? Om någon känner för att drämma till med ett ”läs på” så har denne någon också tid att skriva en rad om ämnet ifråga tänker jag. 🙂

                    Fast FK gör inte fel när de nekar ersättning. Vill man ha ändring på vad som krävs för att få sjukpenning måste lagen och FKs uppdrag ändras. FK bestämmer inte vilka regler som ska gälla.

                      Jobbar du där eller? Finns ju många fall där de tagit helt sjuka beslut.

                  Skillnaden är att folk i allmänhet står bakom din rygg och tycker att försäkringskassan tagit ett galet beslut. Allmänheten i övrigt, bortsett från försäkringskassan, har en väldigt stor förståelse att du genomgår ett helvete.

                  När det kommer till utmattning, depressioner och annan psykisk ohälsa så har ofta inte folk lika stor förståelse för det helvete som dessa personer genomgår. De tycker att försäkringskassan tagit rätt beslut fastän personen inte alls är arbetsför. Många är väldigt snabba med att ifrågasätta, dela med sig av deras egna åsikter om hur skattepengarna prioriteras, komma med ”tips” på hur man kan lägga upp veckorna så att man åtminstone jobbar 1 dag i veckan osv osv. För att det är ju bara att ”rycka upp sig”.

                  Även fast försäkringskassan förväntar sig att du ska gå tillbaka till arbetet så fort cellgifterna är avklarade då gör inte övriga personer det. Till skillnad från när man är sjukskriven för utmattning.

                  Jag har stor empati för dig. Anledningen att jag skrev kommentaren om cancer är för att allmänheten skulle aldrig tycka att en cancerpatient ska tillbaka och jobba heltid så fort strålbehandlingen är gjord. Det var en jämförelse men jag ber om ursäkt då jag ser att du tog illa vid dig. Alla sjukdomar är ett helvete i sig.

      Aldrig läst om någon som är sjuk så ofta som hon.

      Nu har ni redan fått många exempel på hur man kan må som utmattad. För den som inte förstått än kommer här ett till. Jag älskar att jobba, brinner för mitt jobb och skulle mest av allt vilja komma tillbaka. För mig är vardagens måsten så utmattade att jag måste vila/sova 2 h efter att ha exempelvis lekt med mitt barn 30 min eller plockat ur diskmaskinen. Om jag inte lyssnar på min kropp, inte vilar när den signalerar kraschar jag. Jag har till och med svimmat på grund av överansträngning. Dagen/dagarna efter ansträngning är jag glad om jag orkar ta mig från sängen till soffan.
      Uppskattar inte heller direkt att få cirka 10 000 mindre i inkomst varje månad. Slutsatsen jag ville dra är att, nej, du är inte utmattad för skojs skull.

    My är väl inte sjukskriven?

    Vill veta mer innan jag kastar skit på henne.
    Hur stort event är det? Hur många platser? Är det inomhus eller utomhus? Vilka är det som kommer, mest boendes på öland?

    Här har vi utomhusträning 2 gånger i veckan. 20-30 pers varje gång.

      Varför känner du behovet av att kasta skit på henne? Mår du bra av att hon läser din skit? Ni som dag in och dag ut kommenterar här mår inte bra.

        Nej, tvärtom. Det var en pik till de som gör det. Bara för att något är fullbokat så innebär inte det att det är mängder av människor. Kanske fanns 10 platser på eventet liksom. Kanske är 10 personer boendes på ön som valt att vara med.

        Kommenterar inte här så ofta. För är på samma linje som dig, folk här inne tänker aldrig efter före de ger sig på folk.

    Anna oop- ?

    Hihi.
    Den första är ju min kommentar ?

      Är du stolt? Hade du uttryck dig sådär face to face?

        Japp de hade jag ?

          Inget att flina gott åt. Visar bara på hur omogen du är som inte ens kan kommentera på ett neutralt och sansat sätt
          Varför explodera på det viset?

            Explodera skulle inte jag vilja kalla det. Men alla läser vi in text olika.

              Är du dum i huvudet eller låtsas du bara?

                Jag är dum i huvudet. Ibland låtsas jag INTE vara det dock.

                  Fan vad du är pinsam. Lägg ner attityden och väx up.

                    Upp!!

                      Alltså det är väl upp till dig att tycka hur du vill.
                      Jag anser mig inte vara dum i huvudet iaf.

          Lätt att skriva här

      Kanon. Då kan du ju svara på följande, vilket sällskap är det du tänker på? Du verkar så säker i din text. Har hon skrivit vilka som kommer på eventet? Hur ser du på att öbor själva går på det?

    Både My och bästis AnnaB har tidigare i sommar kritiserat de som reser och träffar nytt folk. Såklart de tröttnat på att leva i karantän ( som de upplever de gjort )
    Likaså Katrin Z som levde i karantän i Norrland i början på pandemin, fortfarande är vi mitt i pandemin men de tröttnar, hela svenska folket har tröttnat, vi får se vad det blir för konsekvenser i höst.
    Men jag hoppas vi har en flockimmunitet snart.
    Men det är lätt att kritisera andra, men svårare att följa upp det själv.

      Tröttnat och tröttnat, men vår regering är för slapp. De viftar ju undan allt med att det är sååå bra i Sverige. Inte ens munskydd behöver vi, för vi svenskar är magiska. Då slappnar folk av till slut. Medans andra lämder slår på stora trumman tar vår regering 11 kaffe och en kanelbulle.

        Hur tycker du det går för de länder som har krav på munskydd? Jag kan berätta för dig att det går åt helvete. För folk använder tygskydd, har dem på hakan, huvudet etc. Går ut fast de är sjuka. Munskydd tar inte bort spridningen. De regeringar som ”slår på stora trumman” gör det för att de kan, och för att de väljer att INTE lyssna på experter. I Sverige finns inget stöd i grundlagen för lockdown tex. I övrigt har Sverige tagit massa beslut som gynnar oss – inga nattklubbar är öppna, inga konserter hålls. Max 50 pers får vistas på samma ställe (ja jag vet att det inte gäller Ullared men där kan man inte kontrollera det enl lag). Sverige är ett land där mkt handlar om att vi, folket, förväntas ta ansvar. Vår strategi här handlar otroligt mkt om det. Det har hållits presskonferens dagligen där man upprepar vad vi ska göra för att minska smittan. Om folket är tröga och inte fattar det är det svårt att göra ngt annat, eller vad tycker du att regeringen ska hitta på? Ändra grundlagen och låsa in oss?

          Det jag tycker är otäckt är att många i stockholm nyser och hostar rakt ut. Varför. ?Så respektlöst!

            Vi spottar i alla fall inte i handen innan vi ska skaka hand på något, vilket de gör ute på landet. Varför gör man ens så? Det är så vidrigt

              ??

              Var på landet görs detta?

                Överallt, fast 1829.

              Har bara sett dem göra så på Lidingö faktiskt.

        Och antalet smittade ökar i de flesta länder medan läget är stabilt på låga nivåer här…

          Läs på. Det är stabilt på HÖGA nivåer här. Sverige och Italien har ungefär lika många avlidna per dag i Covid nu. Vet du hur många invånare Italien har? 60 miljoner. 6 ggr fler än Sverige. Tycker du det går bra för Sverige när vi nu har sex gånger fler nya dödsfall per capita än Italien varje dag?

        Fast om folk inte ens orkar hålla sig från att resa till Spanien i mer än ngn månad, hur ska folk palla ha munskydd? Det är inte så att fhm avråder fr munskydd eller att det är förbjudet för dig och alla andra som tycker att det borde vara kvar på det att ha munskydd. Men fhm ska rekommendera det de tror att sammantaget de bästa åtgärderna på långsikt. Ingen kan hantera munskydd, de kommer inte att räcka till alla hela tiden, de riskerar skapa falsksäkerhet, uthålligheten är kort osv osv osv

          Ingen kan hantera munskydd?
          Jag använder munskydd ibland, det är bara att trä på, låta vara, ta av genom att hålla i snörena, slänga. Busenkelt.

            Smittan kan likväl komma in i ögonen. Visir är det säkraste skyddet. Enkelt att själv tillverka ett visir.

      Men under tiden Anna har kritiserat de som reser har hon själv farit runt och träffat vänner och gamla bekanta och haft sig.

      Katrin Z tar ju dock priset som predikade i tikssänd teve om hur mesig Sveriges strategi var och att man minsann måste sätta hela landet i karantän, .en sen tröttnade efter cirka en vecka….

    Alltså My, orkar inte. Hur många gånger har hon inte tjatat om att hennes kropp är helt ur balans, särskilt varje gång hon gått upp 17-18 kg i vikt, och så försöker hon nu skapa intresse och få sympatier genom att säga att hon är i rehabilitering. Alltså snälla. Innan sommaren så skrev hon ”nu ska jag ta paus och gå i behab”, för ett tag sedan skrev hon att hon varit i rehabilitering i ett halvår och nu är det sen i våras… historierna ändras hit och dit. Hon är så osmaklig med sina lögner, manipulationer och försök till att tjäna pengar. Hon tar visst 700-800 kr för att träna med henne en timme som ”PT” och nu erbjöd hon det tillfälligt för femhundra per timme och menade att det var superbilligt haha NEJ, gå inte på det.

      Beror väl på vad hon tänker som vår. Feb/mars är ett halvår sen, så började hon i mars ljuger hon inte.

        Fast hon sa precis i början på sommaren att nu ska jag gå i rehab, och för ett tag sedan att hon gjort det i ett halvår så…

      Vändan när hon skulle börja laga nyttig mat. Blev väl två bilder med kokt potatis och kokt kyckling. Sedan har det varit Valvet och utemat hela sommaren. Undrar om hon som kostrådgivare rekommenderar Valvet i Sigtuna?

        Beror väl på vad valvet serverar för mat och vad hon väljer att äta.

          Grejen var ju inlägg om storhandling, recept, tips osv osv. Sedan är det Valvet och kaffe som visas. Har svårt med kostrådgivare som själv inte kan laga mat.

      Hon har ägnat sig åt rehab i fem år, skriver hon i kommentarsfältet.

        Well, utbrändhet ger permanenta hjärnskador så det behöver inte vara så konstigt att hon fortfarande behöver rehab.
        Den problematiken kommer ju av sin personlighet och den är inte det enklaste att ändra liksom. Många måste jobba med det här livet ut för att inte krascha igen.

        Jag brände ut mig för 6 år sedan och jag har fortfarande väldigt svårt att bl.a. hitta ord, stava och läsa när jag är trött.

      500 kr för en enstaka PT-timme ÄR svinbilligt.

    Får ibland en känsla av att My har lite upps and downs liksom.

    När allt är upp så: shoppas det, startar gym, för att sedan flytta gym, shoppas ännu mera, flyttar osv…

    Och när det är neråt eller kanske störtlopp sår det rehab och återhämtning.

    Är nog svårt att hänga med i alla turer som närstående

      Det är så att ha utmattning. Den utmattade har svårt att hitta aktivitetsbalansen. Finns stöd för anhöriga.

        Mnja, känner inte igen den definitionen alls för fatigue. Där finns inga toppar, utan endast mer eller mindre trötthet.

        Mvh
        Mycket säker på min sak

    Dessa influencers… kolla Isabella Löwengrips senaste blogg inlägg med. Hon tkr 40 pers ska följa med henne på en golfresa i utlandet ?

      Tror du någon som läser här har missat det

        Men sluta. Alla hänger inte här 24/7.
        Även de som bara tittar in ibland måste få känna sig välkomna och delaktiga.
        Visa lite vänlighet istället.

      Du är kanske ny här?
      Kolla bakåt ett par inlägg så ser du att ämnet redan belysts och kommenterats grundligt.

      jupp.. en influencer bad mig hålla käft och dra åt fanders när jag påpekade detta resandet..!

    Vem passar katterna nu när Anna Book är i Spanien?

      Samma person som passar Paola katter.

        Paows katter

      Jonas

    Hon är som en jävla repad LP-skiva. Så trött på samma historier som dras upp gång efter gång. Ger det ett år till hon brakar igen och då börjar vi om.

    Och hon är så nöjd över att nått sitt delmål, en milstolpe….. Men vad den består har hon nog själv ingen aning om. Så mycket pladder om allt möjligt, upprepningar o svammel. Hon ljuger så hon tror sig själv denna My. Vräker ur sig saker o påstår än det ena och än det andra men det ändras och är olika heeela tiden. Skarvas, läggs till o tas bort. Att ingen nära vän stoppar henne?!?! Nä just ja, det två vänner hon har är ju exakt likadana AnnaB + Åzzzza.

      Ja de där tre nötterna är en rörig mix. Skriver kilometerlånga texter om sånt som ”normala” får ihop med några meningar.

    Glöm inte öppet spår idag Camcam!?

    Jag tycker att My kämpar på jävligt bra. Och som egenföretagare är hon inte sjukskriven.

    Nyss hemkommen från Spanien och nu iväg till Öland för andra ggn i sommar.
    Hur orkar hon resa så mycket samt köra bil långa sträckor? Inte är hon utmattad iallafall så som hon flänger runt hela tiden.
    När hinner hon landa efter flytten?
    Inte konstigt att honfår bakslag på bakslag.

      Hon påstår att hon ofta får blackouter, men kör bil dagligen. När ska hennes hjärna bli färdigutvecklad?

    Gäsp, aldrig hört talas om nån My Martens kunde inte bry mig mindre.
    Influencers vad fan är det för larv.

      Vad gör du här då? ?

    Det är inget fel på den människan hon är frisk som en nötkärna tro inget annat gott folk.

    Ett problem som en del utmattade har är att de inte lär sig att göra saker på en lagom nivå. Har man gjort så mycket på en dag att man ligger utslagen i tre dagar efteråt har man gjort för mycket och att blanda dagar av aktivitet och utslagning är att vidmakthålla sin utmattning.
    När man genomgår en multimodal utmattningsrehab är det precis sådant man får träna på, att göra lagom mycket. Man får då inte på bröllop i en hel dag, utan avgör om man helt ska stanna hemma eller om man ska gå men kanske åka hem efter en timme t.ex. Man får träna sig på att sätta sin egen hälsa först och skita i vad andra ska tänka när man säger nej, sätter gränser för hur länge man deltar i en aktivitet osv. Målet är att hålla en jämn energinivå istället för att ha på/av-dagar. Man lär sig också tekniker för att hjälpa kroppen att slappna av när man märker att nervsystemen håller på att varva upp. Finns det underliggande trauman som triggar stresspåslag ska man söka specifik hjälp för det så att man lär kroppen att inte slå på paniksystemet trots att man inte är i verklig fara.

    Men det verkar som att många sjukskrivna för utmattning inte får den hjälp som behövs för att lära om och för att läka och blir därför inte bättre. Sedan är man förstås också olika svårt sjuk i utmattning från början så vissa måste vara sjukskrivna längre än andra, men oavsett så gäller regeln att du måste ändra på ditt liv och på din situation för att kunna bli frisk. Att enbart vara sjukskriven gör dig inte frisk.

      Sen är det faktiskt så att många känner efter lite för mycket kring hur de mår. I ett land som saknar det trygghetsnät som vi har här hade inte lika många gett upp tanken på att försörja sig själva för att istället nära och älta sina negativa känslor. Då hade man varit tvungen att kämpa vidare för att få mat på bordet. Är rätt trött på folk som slänger sig med psykiatriska och psykologiska termer och tycker att alla diagnoser stämmer in på dem själva. En del av ett identitetsbygge kanske, vad vet jag.

      Lyft blicken och bry dig om något annat än dig själv, är nog bästa tipset för en bättre hälsa. Har själv haft en utmattningsdepression och hade dessutom en riktigt traumatisk barndom, men som vuxen får man ju forma sitt eget liv. Under utmattningen låg mitt fokus på hälsosamma vanor (typ bra mat och motion i den omfattning jag orkade) och att komma tillbaka till jobbet. Den sociala biten var det som prioriterades absolut sist, jobbet var viktigare. Att bara sitta hemma år efter år känns inte som ett alternativ. Det är heller inte farligt att vara trött eller ledsen, hör liksom till livet. Har även jobbat genom kliniska depressioner, ser det inte som en anledning till sjukskrivning mer än i undantagsfall. Om vi normaliserade negativa känslor så kanske folk inte skulle skrämmas så av dem?

        För mig är inte utmattning något som kommit pga att jag känt efter för mycket. Det finns inget utrymme kvar för att tänka och känna när livet rasar. Om det vore så lätt att rycka upp sig hade vi inte haft så många självmord.

        Din kommentar är så genuint okunnig. Omkring 75 % av alla självmord begås i låg­- och medelinkomstländer där utmattning är vanligt.
        Flest självmord sker i Indien, Kina, USA, Ryssland, Japan och Sydkorea. Många västeuropeiska länder ligger också över Sverige i statistiken. I Japan t ex ökade självmorden bland kvinnor pga just utmattningssyndrom men sjönk igen när de införde nya lagar som reglerar övertidsarbete.

        Burnout är inte ett svenskt problem. Inte depression heller.

    Ja dessa influencers.. En kvinna vars namn börjar på P, som har rest en hel del nu i sommar bad mig vara tyst och dra åt h, när jag påpekade att det känns som de mest är influencers som bara måste få resa ändå, jag minns inte exakt vad jag sa men något i den stilen. Jag följer inte henne sen dess. Hennes anhöriga gick dessutom bort i covid-19 så att, men tänka nä de kan man inte! Bara man får komma utomlands och få resa på sin semester! Spyr på sånt!

      Nu blev jag ju sjukt nyfiken! Vem?

      Paula så klart ?

    Jag skrev ett inlägg igår men kom tydligen inte med!
    Nån skrev ett förnedrande inlägg om att folk på landet spottar i händerna
    Förr ( för mycket länge sen ) gjorde de ett ”ptvi” i händerna (UTAN SPOTT) innan de slog i hand och befäste en affär. Som ett avtal ungefär.
    Sen till My och hennes event. Jag tycker inte det ska läggas på My.
    Utan på de som anmält sig till detta i dessa tider.
    Har sett tidigare event där och då har de varit väldigt NÄRA varann.
    Vem vill åka på ett event och frotteras med tränande svettiga frustande personer i dessa tider. Dela rum, toalett och matbord med folk man inte sett innan. Vi lever mitt i en pandemi. Att My och andra influensers glömmer det förvånar mig inte för i deras ögon gäller bara ”dollar tecknet” men att andra går på det förvånar mer.
    Gör de rent allt efter varje användning? Gör de rent toa efter varje besökare? Har den som lagar mat testats osv ?
    Näe, här finns många frågor.
    My själv har tydligen inte kapaciteten att tänka längre än till sig själv och det är inte nog.
    Om hon är så sjuk som hon säger så varför inte stanna hemma i sitt nya boende ( som förresten ser ut som lador på landet) och vila upp sig.
    Har nån sett en enda bild av henne ENSAM i sin lägenhet. Nej ! Det har varit folk där hela tiden sen hon fick nycklarna.
    Och pojken då, Lilleman, honom ska vi inte tala om. Ska han behövs ägna halva helgerna åt att åka till den andre föräldern?
    Önskar pappan kunde gå ut med att säga sitt. Men han är kanske också sjuk. Vad vet vi?

    Men snälla, ett fullbokat event kan handla om fem eller tio pers som står långt ifrån varandra, inte 350 som hånglar. Vad fullbokat betyder verkar ju folk bara tolka.

    Om folk kunde förstå hur FULLT Öland varit i sommar nu när alla ska ha hemester, skulle de inte komma hit. Stillastående från Rockneby, över bron och upp till Borgholm, 30 min. kötid till bolaget i Färjestaden, trängsel på ICA, tjockt med folk på alla stränder. Hade jag inte varit tvungen att sköta mitt jobb hade jag inte åkt över bron en enda gång i sommar. Öland är en Corona-inkubator just nu. Och snart är det skördefest…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.