Marcelos nya tänder hos Monokliniken Sverige – ett samarbete?

Ta er ett titt på det här materialet och fråga er själva om det inte är läge för en anmälan till Konsumentverket.
Jag kan tillägga att jag blev hänvisad till Monoklinikens ”collab team” när jag frågade om Marcelos samarbete med dem och hur man ska göra om man vill göra ett likadant.
De sa alltså inte ”nej, vi har inget samarbete med honom” vilket jag inte tror att en enda människa tror efter att ha tittat på den här sammanställningen av allt som lagts upp på Instagram under tiden Marcelo var i Turkiet.
Eller?
Någon som inte tror att det här är smygreklam?

Klicka här för att komma till Konsumentverkets anmälningssida. 

189 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Dags för införande av rejäla vitesbelopp för både företaget som betalat för reklamen och den influenser som lägger ut den och tar emot ersättning om inte rejäl reklammarkering inte är utförd. Eller ännu hellre, att Instagram, Youtube och Facebook enbart godkänner reklam som gått via dem.

  Svara

   OT: Jeanette Svedberg sprider främlingsfientlig propaganda på instagram! I sin senaste post antyder hon mycket starkt att följden av att vi ”öppnat våra hjärtan” lett till våldtäkter av flickor, bränder, skadade poliser och att gängkriminaliteten dödat fler än Corona (detta ”tror” hon). Inlägget möts med idel hurrarop och med sin plattform på +70K följare känns detta minst sagt obehagligt.

   Svara

    Förlåt – inte ”tror” dödar fler om kriminaliteten kontra Corona, utan ”nog” dödar fler.

    Svara

    Fast det är ju sant?

    Svara

     Fast det är ju inte alls sant?

     Svara

     Det är inte sant. Läs på och kom tillbaka in i samtalet!

     Svara

  Vad kostar det att få tänderna fixade så här?

  Svara

   Är det verkligen intressant? Vem vill förstöra sina egna tänder så totalt på det där sättet?
   Det är absurt!

   Svara

    Snyggare än gula tänder.

    Svara

     Nej det är det inte. Dessa ser plastiga ut och han kommer få sånt problem med hans tandkött. De finns en anledning till att man endast gör detta i Sverige på folk som har sjukt trasiga tänder

     Svara

      Har inte Charlotte Perelli och Carola gjort detta? De hade vackra tänder innan.

      Jag tycker det ser plastigt och onaturligt ut.

      Sorgligt med alla tjejer som åker ner dit och gör Brasilian but lift.
      Galet att man vill göra såna stora riskfulla ingrepp.

      Snart är det väl modernt med små rumpor igen.

      Svara

       Och Monoklinkens hemsida?! Orkar inte ens räkna hur många fel det är i texten, inte precis som att man får ngt förtroende 😆. Gastric bypass har de tydligen också på menyn. Vem vågar sig på ngt sånt och dessutom i Turkiet?!!

       Svara

      Ja det kommer han garanterat få..

      Svara

      Där har du nog fel, jag har vanliga fasader på 6 av mina tänder, på ytterligare två har jag tjockare fasader pga att de tänderna jag hade var för sneda och behövde slipas ner delvis för att få att rakt helhetsintryck och sedan har jag två kronor på första kindtänderna. Detta gjort hos vanlig tandläkare här i Sverige för 6 år sedan för att slippa dra ut tänder och ha tandställning. Alltså har jag 4 tänder som ser ut som dessa råttpickar i min mun trots att mina tänder var helt friska från början och för att kunna få på kronor och fasader.

      Svara

     Har sånt komplex för mina tänder! Gula (pga medicin) och sneda sedan hur länge som helst. En bekant frågade till och med häromdagen: Men gud, Anja, har du börjat röka?

     Man bara: Nej….. Mina tänder är såhär 😅

     Svara

      Skit i det. ❤ de flesta människor, alltså vanliga människor, tycker om ett äkta leende. Sen om tänderna som visas då är sneda, gula, fläckiga… det är ju en stor del av ens personlighet. Och personligheter ser vi tyvärr bara mindre och mindre av i och med alla ingrepp av både den ena och andra sorten.

      Svara

       Missy håller med. Personlighet är fint! ❤

       Svara

      Om man vill spendera pengar på sina tänder borde man satsa på att skaffa tandställning och bleka de tänder man har istället för att slipa ner och förstöra tänderna för alltid

      Svara

      Kan verkligen rekommendera Invisalign! Väldigt diskret tandställning som är avtagbar för tillfällen då man inte vill ha den och går väldigt fort! Jag hade den i 4-5 månader bara och det syntes som sagt knappt under tiden och fick jättebra resultat. Sen om man har gula tänder går det ju att bleka! Och i mitt fall hade jag två tänder med väldigt oproportionerlig form och då satte jag kronor på just de tänderna, behöver ju inte göras på hela munnen helt i onödan.

      Svara

       ”Priset för en behandling med Invisalign för vuxna ligger ofta mellan 45.000 kr och 75.000 kr.”

       Svara

        Kan jämföras med dryga 85-280 tusen som man får göra om vart 3:e-15:e år beroende på om det handlar om plast eller porslinsfasader

        Svara

         Jag betalade 60 och har haft mina i 12 år hittills.

         Svara

         Men så dyrt är det ju inte? Vet många som gjort det för 60-80 tusen

         Svara

        Nu tog du allt i från tårna. Jag betalade 25 000 kr genom Folktandvården.

        Svara

         Jag tog inte i. Jag googlade ”invisalign pris”.

         Svara

         Hur? Är du under 25? 🙂 Jag är tyvärr över men har svårt att tro att de vill hjälpa! Vill så gärna ha invisalign (helst genom FTV).

         Svara

        Jag betalade 25000 ungefär för Invisalign hos en privat tandläkare. Med de två kronorna, bettskena osv så blev det totalt ca 40 000 kr.

        Svara

         Och för mig var det mycket värt att det gick fort och var så diskret som möjligt. Jag var inte sugen på att som vuxen ha räls som dessutom hade behövt sitta i 1-2 år.

         Svara

       Kan också rekommendera Invisalign 🙂 Jag har bara haft mina en femtedel av tiden och ser redan skillnad. Har skämts över mina tänder länge och undviker alltid att le på bild. Längtar såå till allt är klart, kommer aldrig sluta le sen.

       Svara

      Mina är gula av te 😂😂😂😂😂

      Svara

      Har du sett att ekotipset tipsar om gurkmeja mot gula tänder.

      Svara

       tycker inte det funkar alls med det 🙁

       Svara

       Gurkmeja? Mot gula tänder? Det går att växtfärga med gurkmeja. Garnet blir – tadaaaa – gult!

       Svara

        Provade göra tandkräm av kokosolja och gurkmeja. Inget märkbart alls hände med tänderna, däremot blev exakt allt annat som vidrörde denna tandkräm gult.

        Svara

      Den bekanta skulle jag utesluta ur mitt liv om det var jag. Skulle inte ens hälsa på det elaka fanskapet till människa. Vita plastiga tänder är inte snyggt då man ser att det är fejk. Var nöjd med ditt leende.

      Svara

      Vilken otroligt okänslig kommentarer, den säger mer om personens personlighet än om dina tänder. Och vill också tillägga att bland de finaste leendena jag vet finns både snea, gula och tandlösa leenden. ❤️

      Svara

     Om du tycker det så visst.
     Men vill man verkligen leva med konsekvenserna?
     För det är ju inte helt problemfritt.
     Man förstör tänderna permanent, man kommer att behöva göra om samma grej både en och två gånger i livet beroende på hur länge man lever. Det blir ännu mer viktigt med munhygien och rätt tandbortsteknik. De är skörare och man behöver vara mer försiktigare för hårda grejer som karameller och grejer för att de inte ska gå sönder. Även fast inte själva tänderna blir missfärgade så blir limmet missfärgat. Vilket ofta är synligt vid kanten på tänderna, speciellt när det handlar om dess kliniker. Vilket gör att man kommer att få en rand mellan tandköttet och tanden istället.

     Om det inte vore nog så är risken att man får inflammation i munnen väldigt stor, vilket om det får gå långt, dödar nerverna i riktiga tänderna.
     Om man inte gör det 110% rätt får man problem med spänningshuvudvärk och bitproblem.
     Är det verkligen något man vill riskera och utsätta sig för?
     När det går att bleka tänderna?

     Svara

      Exakt!
      Jag har två porslintänder då jag saknar riktiga tänder.
      Det är såååå viktigt att man håller det rent på rätt sätt. Det räcker inte med vanlig tandborstning. En jävla procedur varje kväll.
      Jag kan inte förstå hur man gör detta helt frivilligt när man har helt fungerande tänder.
      Som andra skrivit, lätt pengarna på tandställning och blekning ist och skippa detta.

      Svara

     Man kan bleka tänderna och ev ha tandställning .. man måste inte göra ett sånt här ingrepp som är farligt och gör att man måste ha ganska grov skötsel av tänderna för resten av livet

     Svara

      Jag vill bara inflika att ”grov skötsel” i det här fallet inte innebär ”kraftigt”. Utan att det blir otroligt viktigt att sköta dem noggrant, ofta och regelbundet på detaljnivå. Det blir alltså extremt viktigt med finkänsligt småduttande.
      Och det gäller hela livet ut eftersom det här är en permanent grej.

      Eller tills man inte orkar längre och tycker att det är mer värt att leva med ett utseende som liknar Venom.

      Svara

     Dina egna tänder kan du väg bleka hur vita du vill? Man slipar ju inte ner sina egna tänder för att dom är gula.

     Svara

    Ja jag tycker att det vore intressant att veta vad de betalar för att få dessa, enligt mig fula, tänder. Jag har ingen uppfattning alls om vilka priser det handlar om.

    Svara

     Är det verkligen någon som betalar för det här? Det känns som att samtliga som gör det har en sponsor av något slag.
     Antingen i ett företag eller annan person.

     Svara

    Om 10 år är dom förstörda, hänt andra. Dom är så puckade som slipar ner sina egna tänder så unga

    Svara

     max 5 år om de är av plast

     Svara

    Som tandläkare får jag panik när jag ser detta… Han hade ju jättefina tänder innan, någon tand som var lite proklinerad men ett charmigt leende. Tänk alla som får för sig att deras leenden inte är tillräckligt fina nu efter de ser dessa influensers välja toalettstols-vita kronor….

    Svara

    Håller med! Alltså han hade verkligen felfria tänder innan. Vilken vettig människa slipar sönder dem och skaffar fucking proteser? Fullkomlig idioti.

    Svara

   Undrar jag med. Fattar ändå inte att man gör det. Skulle aldrig slipa ner mina tänder. Ok jag skrev händer först 😂

   Svara

   Marcelo känns så himla trashig nu för tiden.

   Svara

    Har Marcelo någonsin varit annat?

    Svara

    Så osäker på sig själv också. Visserligen är kanske mer tydligt pga det är en MAN som är det jmf med när det är en tjej, men känns som han är trasig i själen.

    Svara

   Anna Book berättade att det kostade tonfisk när hon gjorde sina. Ä

   Svara

    Glöm inte bajset.

    Svara

     Just det! Bajs var det 😂

     Svara

   9 minuter storys, x antal vanliga poster och att företaget kan göra en story av dig så att de får ett bra referensfall.

   Svara

   Min sambo (som är tandläkare) har gjort skalfasader i Turkiet, 8 tänder för ca 30.000kr.
   Men han rekommenderar inte det om man inte har skadade tänder från början. Bättre isåfall att skaffa invisalign-tandställning och bleka tänderna 😊

   Svara

    Varför gjorde din sambo sina tänder i Turkiet när han själv är tandläkare? Han om någon borde väl veta vilka risker det är? 😜

    Svara

  Så sorgligt!

  Svara

  Varför är Marcelo så omåttligt populär hos alla tjejer?

  Svara

   ja jag undrar samma sak

   Svara

   Är han det? Hos vilka? 😳

   Svara

   Hos alla tjejer eller hos en viss typ av tjejer?

   Svara

   *en viss typ av tjejer.

   Majoriteten av oss tycker att han är en liten fjant och vi skulle ta ett rejält snack med våra systrar om de drog hem en sådan kille.

   Svara

   Det är han väl inte??? Jag vet inte en enda tjej som tycker han är fräsch. Det är väl bara en liten grupp av likasinnade tjejer (Alltså likasinnade med honom) men dom hörs o syns väldigt mycket i media, som har något till övers för honom? Alla vanliga tjejer jag någonsin träffat har en helt annan killsmak.

   Svara

  Men vad onödigt och dumt att slipa ner sina egna, helt dugliga tänder sådär och ersätta med fejktänder. Visst kan förstå om man har riktigt risiga tänder som inte går att fixa med tandställning+blekning men Marcello hade ju inte ens fula tänder innan.

  Svara

  Först och främst tycker jag att det är otroligt fult med dessa överdrivet vita fejktänder. Det ser så onaturligt ut. Dessutom babblar han glatt på om alla som är där för att göra Brazilian buttlift. Något som man inte nog kan varna för! Förstår inte att folk fortfarande vågar åka till dessa kliniker utomlands och göra riskfyllda onödiga operationer.

  Sist men inte minst hoppas jag Annica drar en lättnadens suck över att hon blivit av med den där patetiska pajasen.

  Svara

   Blivit av med. Hon grät floder när dom gjorde slut! 😕

   Svara

    Och nu hoppas vi att hon tycker att hon hade tur som inte slösade mer tid på honom än vad hon redan gjorde.

    Svara

    Vad du ljuger. Annica grät inte en tår när de gick skilda vägar. Nina däremot satt ju och böla på sin you tubekanal.

    Svara

     Jag ljuger inte. Varför skulle jag göra det. Hon vsr jättedeppig när dom gjorde slut och?

     Svara

      Så kan det vara. Men nu så här i efterhand lär hon inse att hon haft tur.

      Svara

    Och i efterhand har hon berättat hur sjukt manipulerad, nedtryckt och hjärntvättad hon blev i relationen. Något hon tar upp i typ var och varannan Youtube-video. Psykisk misshandel leder tilldålig självkänsla och att man bryts ner och blir förvirrad. Självklart grät hon över separationen i det svaga tillstånd hon då var i, men det betyder inte att det var ett bra förhållande eller att han är en bra kille.

    Svara

   Yep, det är drivor med tjejer som går in och ut ur rummen där, jag skämtar inte, det är det sjukaste jag sett och jag insåg snabbt att allt på ig är fake för de gör tuttar näsor och rövar samtidigt. Är som att vara på någon outlet, bara tjej efter tjej som går in och ut med sina drains i väskan.

   Svara

  Saknar ord för Marcellos beslut gällande sina tänder.
  Slipa ner sina egna till små gaddar för att sätta på skalfasader. 🥶

  Svara

   Då ska du se Katie Price nedslipade tänder. Ser ut som små riskorn och sen smäcker hon in tänder så hon knappt kan stänga munnen. Så osmakligt.

   Svara

  Förstöra så fina tänder bara för att få ”perfekta” istället 🙈 hoppas de håller länge då…

  Svara

   15-20 år brukar de hålla. Men eftersom de där inte är gjorda med ”europeisk standard” så gissar jag på att man får dra bort typ halva livstiden på dem.

   Svara

    Plastfasader håller enbart i 5 år, max

    Svara

  Alltså dessa grr människor.. Som skryter om att dom har råd med helt oviktiga saker. Medan andra inte ens har till det livsnödvändiga. Sjukt ocharmigt tycker jag. Men jag är väl bitter för att jag är fattig gissar jag

  Svara

   Håller helt med dig! Och nej det är inte bitterhet ❤

   Svara

  Inte alltid rätt att vara en malebimbo!

  Svara

  Får panik bara av tanken på att på riktigt förstöra sina egna, fullt fungerande (gissar jag) tänder, för att sätta dit fejkade istället. Inte direkt som att dom växer ut igen om man ångrar sig.

  Svara

  Marcelo borde försöka få till ett samarbete med en psykolog istället. Kanske kan komma till bukt med sin dåliga självkänsla då.

  Svara

   Haha, touché

   Svara

  Hur korkad får man bli?!?!?

  Svara

  Bara jag som funderar på hur många han hann ligga med under dessa dagar?

  Den killen alltså..

  Svara

   Han måste gått upp i taket av att se alla BBL runt sig.. Hoppas han kunde hålla sig för sin flickväns skull iallafall.

   Svara

    Tro mig, det är ingen vacker syn alls de första dagarna. Blod överallt, drains som är fyllda med blod inifrån kroppen som man bör runt på i fem dagar, svullen som tio gravida kvinnor, svarta blåmärken på halva kroppen.

    Svara

  Jag är en sucker för fina,vita, någorlunda raka tänder men det där är bara såååå gräsligt!

  Svara

   Marcelo hade fina tänder som var vita redan innan han slipade ner sina helt och hållet och ersatte dem, ett riktigt farligt ingrepp (finns en anledning varför tandläkare är nästan lika lång som läkare utbildning) och lång sikt håller äkta tänder bättre än fejk med.

   Svara

   Och jag tycker det är galet charmigt med lite sneda tänder.

   Svara

  Tänker bara på Gary Busey när jag ser dessa kritvita, superraka tänder a la book och Marcelo.

  Svara

   Eller bara Ross i vänner 😉

   Svara

  Off topic. Men har precis kollat om säsongen från när han var med i Big Brother (som jag inte sett sen jag var 15 när den kom ut). Minns att jag inte gillade honom då, men när jag kollar nu så tycker jag han är riktigt läskig.

  Helt ärligt.

  Han är sjukt elak, omogen, och beter sig väldigt konstigt. Jag undrar om han har någon personlighetsklyvning, att han är sociopat eller har varit med om något hemskt i sin barndom.

  Det är defensivt något obehagligt hos honom mer än att han ”bara är en douchebag”. Nej usch, bojkottar hans sociala medier helt

  Svara

   Vart kan man se den säsongen? Blir ju nyfiken nu när du skriver sådär 😂

   Svara

    Hela säsongen finns på Youtube😋

    Svara

    Youtube. Se avsnitt 66 för att förstå 19:09.

    Troligen sociopat.

    Svara

  Carola, Charlotte P med make, Anna Book alla nyhetsuppläsare och programledare har ju supertänder a la Hollywood. Hur har de fixat sina? Har för mig att Carola nämnt att hon slipat ner sina originaltänder och satt andra ovanpå. Typ en framtand hade hoppat av stiftet när hon skulle uppträda i Melodifestivalen i Aten.

  Svara

   Och Charlotte Perrelli som vill vara så lyxig. Hennes vitblå jättetänder är väl inte snygga?

   Svara

   De har fasader. Du kan redan se på Book att de håller på att gå söndee

   Svara

  Asså varför förstör man sina egna tänder och gör så här!!!! Blir typ upprörd! Var ju verkligen inte något fel på hans egna tänder.

  Svara

   Och tänk på alla som lider av smärta, men inte har råd att söka hjälp. Många som vill kunna tugga sin mat och bara har piggar kvar i sin mun. Det är sjukt att fördärva något friskt och fungerande. Samt uppmuntra andra till samma stolligheter.

   Svara

   Han hade dessutom fixat dem redan innan. Komplex till 1000 🙁

   Svara

  Marcelo, om du läser detta, inom 5 år kommer du behöva 3 rotfyllningar.
  Du hörde det här först.

  Svara

   oj, varför?

   Svara

    Statisk

    Svara

   Agree, fy fan vilken felbehandling han har fått gå igenom för ett fullkomligt uselt resultat. Det gör liksom ont i kroppen att se vad dom utsatt hans tänder för..

   Svara

  Ot: Nu har Rebecca Stella släppt sina lip kit. Hon har bara lagt upp 94 ig stories idag, så efterfrågan kanske är lägre än väntat.

  Svara

   Ellerhur!!! Hennes stories är hemska före hon släpper produkter! Hon slaktar med likadana putade läppar i 567 olika vinklar dagligen.. suck

   Svara

   Och Bellasan har gjort ett extra blogginlägg och gissa om vad? Jo reklam för Oslo Skinlabs och gissa igen, inte en skymt av reklammarkering. Har de påmint henne om att hon inte följer deras avtal? Dottern Sallt har dessutom fått agera fotograf idag. Filmat mamma när hon gör reklam för podden. Inte heller den reklam märkt. Det går utför. Sonen fixade frukost i morse.

   Svara

    Var väl Sally som fixade, så är texten i storyn i alla fall.

    Svara

    Jodå. Hon har ”I samarbete med” längst upp. Men aldrig någonsin att hon har skrivit reklamtexten själv. Icke.

    Svara

  Påminner om fastighetsmiljardären Wonna I de Jongs totalt oäkta kritvita tandfasad, som dessutom knappt verkar ha några tänder, utan i stället en enda lång vit rad. Ser så klart inte klokt ut! 😅
  https://www.expressen.se/noje/extra/wonna-i-de-jong-kar-daniel-helt-underbar/

  Svara

  Nej ryser av detta!! Att se hur han fullkomligt misshandlat sina tänder sådär. Får tankarna på en dålig dröm där typ alla ens tänder helt plötsligt krasas sönder likt glas 😂 Fullkomlig idioti. Han hade väl inte så fula tänder innan?!

  Svara

  Men dessa c och b kändisar ( influencer?) det skriver väl inte ut företagsnamn utan att ta betalt! Det behöver du inte göra ett inlägg om.

  Svara

   Poängen är väl att de fått betalt på ett eller annat sätt, men vill slippa skatta för det?

   Svara

    Nej, det är brott mot marknadsföringslagen. Det har ingenting med skatt att göra, det är en helt annan sak – att han ska betala förmånsskatt på summan.

    Svara

     Okej då är jag med på hur det funkar, men om han ”glömmer bort” att reklammarkera kan han väl lika gärna ”glömma bort” att rapportera förmånen till skatteverket? För om influensers inte reklammarkerar eller rapporterar något de fått gratis, hur ska skatteverket någonsin kunna veta att de egentligen skulle betalat förmånsskatt?

     Svara

   Men poängen är väl att de fått betalt på ett eller annat sätt, och ”glömmer” markera för att slippa betala skatt?

   Svara

    Jag tänker att de ”glömmer” för att det ska se mer genuint ut om det inte står REKLAM/SAMARBETE. Mer som att de ärligt rekommenderar för att det är såååå hiiimla bra och inte för att de får betalt eller gratis tjänster. 🙄 Kan också vara att de bara är dumma🤷🏼‍♀️

    Svara

  Sorgligt med unga människor och operationer idag. Hoppas dessa sjuka trender lägger sig.

  Svara

   Långt ifrån bara unga som gör skönhetsingrepp.

   Svara

   Sjuka tänder – inte sjuka trender! 😂😂😂

   Svara

  Får fan ont i magen när jag tänker på vad dagens ungdomar växer upp med för ideal och förebilder. Förbjud all sån här skit!

  Svara

  Ot: Anna book sa idag på sin live att hon AVSKYR ja-sägare, men blockar ändå alla som typ frågar ”hur är det” på ett fel sätt enligt henne.. Alltså.. Vad är det med henne? Varför tror hon alla vill henne illa för??? Fattar inte.. Är hon så sjukt paranoid eller?

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Är det inte ganska uppenbart att hon är paranoid? Är det så konstigt egentligen? Folk har ju pratat illa om henne i 35 år nu.

   Svara

    Men att hugga till ett ”hur mår du” är inte riktigt normalt… Finns många som haft det dubbelt värre än Anna och kan förs en normal konversation på en live

    Svara

     Jag vet inte om det är många som haft det dubbelt värre än henne faktiskt.
     Vi pratar liksom om 35 år av konstanta påhopp. Jag vet inte hur gammal du är så att du kan komma ihåg det men tidigt 2000-tal cirkulerade det en novell om henne som var genomvidrig.

     Sådant ger ju självklart djupa spår och är man från början lite labil är ju det som skrivet för att bli katastrof.

     Svara

   Hur länge livesände hon idag? Fick uppfattningen att det pågick i flera timmar?

   Svara

    Typ 4 timmar tror jag…

    Svara

     Åh nej! Mellan 10-17

     Svara

      😆😂

      Svara

     Över fem timmar. Hon var igång redan innan lunch och gav sig runt 17

     Svara

      😅 Herregud!

      Svara

   Var för första gången in på hennes live häromdagen. Lite skräckblandad förtjusning. Jag var nästan lite rädd att hon skulle få för sig att skälla ut mig med namn för att jag betedde mig fel på något vis (trots att jag bara observerade). Men den livesändningen bekräftade vad jag sett i klipp; hon är på sin vakt och reagerar på vissa kommentarer som är helt neutrala. Den ihärdigt peppande beundrarskaran ser henne som en stark förebild, vilket jag insåg inte är så konstigt med tanke på hur självsäker hon låter. Undrar om hon tycker sig må så bra som hon framhärdar.

   Svara

  OT – såg att Bianca länkat till ett inlägg skrivet av Cassandra Klatzkow där hon skriver om smala kroppsaktivister och ” Instagram vs. Reality”. Jag förstår inte riktigt inlägget? Ska en smal person inte få lägga upp ett Instagram vs. Reality-inlägg utan att också belysa all problematik och den diskriminering tjocka upplever? Alltså förlåt men varför skriver den här tjejen om att vara tjock på samma sätt som man brukar lyfta rasism och homofobi? Du väljer inte din hudfärg eller sexuella läggning men du kan faktiskt påverka din vikt.

  Jag gillar verkligen Instagram vs. Reality-inlägg för det visar en mer verklig bild, att influensers inte blir perfekta på alla bilder och att det finns knep att se ”snyggare ut”…

  Svara

   Jag är så jävla trött på alla instagram vs realityinlägg från smala tjejer (eller egentligen alla) som sitter dubbelvikta för att få valkar på magen och då är jag ändå en normsmal person själv. Känns bara som ett sätt att plocka poäng.

   Svara

   jag blir faktiskt ledsen när jag läser om det där.
   Är själv bara något kg från normalvikt, ser normalviktig ut (väldigt kurvig dock)

   inte riktigt min poäng, min poäng var att jag på något sätt fått för mig att smala inte kunde se ”dåliga” eller ”tjocka” ut på bild, men alexandra visar med sin insta/reality att dem där modellbilderna alla tjejer alltid lägger upp är inte varenda bild, det fanns dåliga bilder för dem med. Hade jag sett det som tonåring hade det vart life saver på många sätt å vis. Kan väl få finnas utrymme för mer än en sak.. Håller med dig!

   Svara

   Håller med. Vikt och hudfärg är inte samma sak. Slutade följa efter att hon börjat lägga upp massa arga storys om det här. Bara det om att hon säger att tjocka blir diskriminerade när dom dejtar. Hur kan en person diskriminera någon genom att inte ligga med personen? Det går ju inte ihop med samtycke alls. Jag är själv kurvig och tycker insta vs reality är bra. Vi behöver normalisera olika kroppar utan att hylla extrem undervikt eller extrem övervikt.

   Svara

    Men JÖSSES sluta läsa in det som inte finns. Hon skriver inte att man blir diskriminerad för att någon inte vill ligga.

    Det handlar snarare om att kvinnor förväntas redovisa sin vikt i siffror/bilder innan en dejt, så att killen inte råkar dejta en tjock tjej (hemska tider).

    Svara

     Hon skrev ”Tjocka diskrimineras i dejtingvärlden och har mycket svårare att träffa någon”. Jag tycker inte jag läser in något. Hon skrev inget om tinder. Men vad jag vet dejtar hon bara tjejer på tinder för att ”alla killar på tinder är fula” (hennes ord i hennes podd). Jag är kurvig och dejtat både tjejer och killar via tinder. Har aldrig varit med att någon bett mig redovisa min vikt. Men även om det skulle hänt har alla rätt att dejta den dom vill.

     Svara

     De gjorde en ”undersökning” bland män och kvinnor vad deras största rädsla med att dejta online var. För tjejer var det så klart att bli våldtagen, kidnappad, våldsam man osv. För killar var det att hon skulle vara tjockare i verkligheten än på bilderna.

     Svara

   Tyckte Cassandras inlägg var jättebra, så viktigt och jag förstår till 100% att hon är less. Kanske något för Camilla att göra ett inlägg av, hade varit intressant att se diskussionerna!

   Svara

  Nu i kväll kom IL med IG inlägg om sitt halvår efter försäljningen av bolaget. PS eller RR som det borde vara nämns inte med ett enda ord. Så var den sagan slut.

  Svara

   IL IG PS RR….Har du ont om bokstäver?

   Svara

   Det jag undrar är hur förskolan kan tycka att det är ok att hon checkar in barnet för att ligga hemma i sängen och kolla serier. Hon skriver ju själv att hon har varit _ledig_ senaste halvåret.

   Svara

    Hon är över 3 så har rätt till 15 h per v gratis oavsett vad mamsen gör. Men utöver dessa timmar..

    Svara

    Har ingen aning, men kanske är det under barnfria veckor.

    Svara

    Barnet har rätt att få ha sina rutiner och träffa sina kompisar 15 timmar i veckan.
    Sedan är det ju så att de haft sommarlov under hälften av den här lediga tiden.

    Svara

  Är det många här som anmäler omärkta samarbeten? Helt ärligt så är det något som jag fullständigt skiter i. Jag bryr mig verkligen inte om någon influencer inte märker ut ett samarbete. Jaaaaa jag vet, det är deras jobb som de ska sköta och hur skulle det se ut om ingen gjorde rätt för sig osv osv osv. Men nej, jag bryr mig faktiskt inte.

  Svara

   När det handlar om skönhetsoperationer borde man ta sig tiden. Speciellt när det är sådan reklam som bryter mot vår lag.

   Svara

    Räcker ju att en anmäler och jag utgår från att någon redan gjort det.

    Svara

     Precis som att alla utgår från att någon redan ringt 112 vid en olycka. Och så står alla där 15min senare och undrar varför ambulansen aldrig kommer…

     Svara

      Jaha, nej är det en olycka så ringer jag hellre en gång för mycket. Det är ju två skilda saker.

      Svara

      Jämförde du precis en olycka där man behöver ringa 112 med att influensers som inte markerar sina reklaminlägg? Wow.

      Svara

  Dessa flunsor och deras skönhetsgrejer, suck! På blondinbellas senaste inlägg skriver hon om hur fantastisk Oslo skin labs slaktavfallskollagen är och hur bra huden blivit. Men i det föregående inslaget skrev hon om att att huden bråkar. Skönt att det finns ngt som tydligen akut fixar allt 😆😂, när jag frågade så ströks kommentaren. Undrar vad Oslo skin lab erbjuder för snart har väl varenda flunsa visat upp produkten…

  Svara

  Såg precis Helen Torsgårdens senaste vlogg och alltså är människan någonsin nöjd? Känns som att hon i var och varannan vlogg beklagar sig över hur ”tråkiga” hennes vloggar är och hur hon har en svacka.

  Svara

   och hur svårt hon har det och ska alltid förklara för följarna hur vi iiiinte förstår, det blir nästan lite nedvärderande för en följare som jobbar kanske 10 timmar om dagen i vården

   Svara

   Men oj sluta kolla då om du bara tycker att hon beklagar sig hela tiden. Det är väl bättre att hon är ärlig med att hon har en svacka än att hon visar upp en falsk fasad. Delar inte alls samma uppfattning som dig, det är inte ofta hon beklagar sig över att hennes vloggar är tråkiga? Har bara sett det någon gång.

   Svara

    Kan hålla med om att det blir lite mycket ”gnäll” i hennes vloggar. Tycker att hon gör bra videos men tycker även att när man jobbat med youtube så länge så kanske man bör ha lärt sig mer vad man ska filma och hur (eftersom att hon ofta påpekar att hon har så mycket material att gå igenom och därav har redigeringen 8h)

    Svara

   Verkligen! Allt hon pratar om är hur mycket hon jobbar och hur tråkiga hennes vloggar är, och att följarna verkligen inte kan förstå hur lång tid det tar att redigera en video

   Svara

    Får man fråga varför du/ni tittar på dessa vloggar om de är så dåliga? Utgår från att ni ändå tittar eftersom ni vet vad de innehåller.

    Svara

     Jag har aldrig sagt att Helens vloggar är dåliga
     Jag tycker om hennes vloggar (mestadels)
     Önskar bara hon hade mer förståelse till varför många inte tycker hon har ett extremt kämpigt jobb

     Svara

      Men herregud, varför skriver du så?
      Vad har du för insyn i hennes jobb, mer än det hon visar och berättar?

      Svara

       För att vlogga när man är hemma med barnen är inte samma krävande jobb som i vården exempelvis kan du sluta försvara någon du inte känner själv?

       Svara

        Har hon sagt att det är lika krävande som att jobba i vården?

        Svara

  Men alltså tänderna är väll en sak men hur F.N ser han ut 😫 Vad har han gjort med sig själv? Det är han och alla andra dockor. Herregud vad är det med dessa människor. Detta är tillagt på min lista över saker att prata med mina barn om – snälla förstör inte erat utseende – ni duger som ni är – osv osv

  Svara

  Varför ska hon vara nöjd? Hon vill ju prestera mer hela tiden så låt henne ha en svacka för att kunna ladda om och komma tillbaka. Hon vill ju inte leverera samma samma hela tiden och det är väl inte så konstigt att hon vill hitta nya vinklar i sitt arbete. Det är väl utveckling om något.

  Svara

   ??? vem??

   Svara

    Helen torsgården

    Svara

   detta är inte första gången är ganska konstant.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Vadå? Berätta för oss utan instagram

   Svara

    Är ett öppet konto så du behöver inte ha Instagram för att se.

    Svara

     Kan inte se hennes story!

     Svara

      Ok. Finns en del sammanfattat på fb om du söker på hans namn på Google + flashback så hittar du en nystartad tråd. Vet inte om vi får skriva det här och är inte sugen att hamna på modd.

      Svara

       Inga namn är ni snälla! Måste kolla med AU.

       Svara

   Håller med! Skriv om all svin som håller/hållt honom om ryggen också! Nöjesguiden wtf???!
   Starkt av tjejen att berätta, tvivlar inte på henne en sekund.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Vilket jävla svin.

   Svara

  Vilken normalt funtad tandläkare slipar ner fullt fungerande tänder? Har de inga yrkesetiska koder?

  Svara

   Bizznizzen före allt!
   Gräsligt!

   Svara

   Finns ju en anledning till varför han gjorde det i Turkiet och inte Sverige. Ingen tandläkare skulle göra något så idiotiskt här.

   Svara

    Fast lägg ner med det här ”aaaaldrig i Sverige”. Skalfasader görs även här i Sverige. Hade han inte varit sponsrad hade han kunnat använda lumineers istället, men får man det billigaste gör man väl som de gjorde

    Svara

     När man gör ”vanliga” skaldasader är det då detta man gör? Ser brutalt ut.

     Svara

    Fast jo, du kan göra precis samma ingrepp här i Sverige.

    Svara

    Nej det vill jag inte heller tro – det är ju inte ”bara” (i förhållande till kronor rätt harmlösa) skalfasader dom gjort utan dom har ju slipat ner samtliga framtänder och gjort kronor – utifrån det man sett av hans tänder kan jag inte i min vildaste fantasi tro att det var nödvändigt!!! Vidrigt arbete – fult blev det dessutom.

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.