CAIA Cosmetics lanseras i Asien

Igår skrev Breakit om att Caia Cosmetics satt siktet på Asien tillsammans med bland annat Daniel Wellingtons Filip Tysander. 
På Instagram skriver en av grundarna – Vanessa Lindblad – att Caia är starka motståndare till djurförsök och kommer inte säljas på några marknader som kräver detta.
Så vad menas med det?
I exempelvis Kina är det väl krav på att skönhetsprodukter som finns tillgängliga på marknaden har testats på djur?
Ja, men bara om de säljs i fysiska butiker, men det gäller inte onlineförsäljning.

Produkterna kommer säljas via Caia Cosmetics egna sajt, inledningsvis på engelska och kantonesiska. Marknadsföringen ska främst ske genom lokala influencers, skriver Breakit.

Alltså kommer det inte krävas att Caias produkter registreras för att säljas i Kina och behöver därmed heller inte testas på djur.

189 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om jag inte minns fel så är det obligatoriskt i mainland, men ej i typ Shanghai eller de övriga fria regionerna. Däremot vet jag att vissa marknader själva testar på djur, medan varumärket själva inte gör det. Det har varit en såndär debatt att varumärke xx är emot djurförsök men fin s på marknad xx som testar på djur. Varumärket säger ”men VI testar inte på djur, vi är emot det” och att de måste finnas på de marknaderna för att kunna påverka framåt och yada yada.

  Svara

   Fastland på svenska, inte mainland.

   Svara

    Snälla sluta vara inne här och rätta precis alla, detta är åter igen en skvallerblogg skaffa dig en hobby

    Svara

     Jag rättar bara dom som använder engelska ord istället för svenska och tänker inte sluta med det.

     Svara

      Haha love it

      Svara

       Älskar det, heter det

       Svara

      Well done av dig!!!!

      Svara

      Ja fast det blir ju tokigt att använda fastland då Shanghai etc också ligger på fastlandet. Mainland China är vedertaget att använda för att beskriva regioner i Kina. Läs på innan du uttalar dig.

      Svara

       Dvs. du kan inte dessa begrepp på svenska.

       Svara

        Men snälla… när en pratar om cruelty free (eller förlåt, får jag ens skriva det?!) så säger en mainland china för att förklara var tester utförs. Vad är det du inte fattar?

        Svara

      Alla i Hongkong och Taiwan m.m. säger ’mainland’ om Kina, därför är det lätt att man säger det även på svenska. Mvh har bott i Asien

      Svara

    Herregud skaffa dig ett liv

    Svara

   Shanghai är fastlandskina. Jag tror du tänker på Hong Kong och Macau.

   Svara

    I det här avseendet så räknas inte Shanghai till uttrycket Mainland China, då det är en fri ekonomisk zon.

    Svara

     Samma med Guangdong i söder, gamla Kantonesiska området.

     Svara

     Shanghai tillhör mainland China och vad menar du med fri ekonomisk zon? Shanghai är ett finansiellt centrum men har aldrig varit skattefritt (dvs ingen moms/tull på varor så t ex att köpa en märkesväska i Hong Kong har alltid varit billigare än att köpa den i Shanghai) så som Hong Kong och Macau.

     Svara

   Såklart de gör. Det är Asien.

   Svara

  I SvD idag är en en längre artikel om Fair actions undersökning av flera stora influencers klädmärken. Här är ett utdrag ur den:
  ” Varken Kenza Zouiten Subosics Ivy Revel eller företaget Daisy Grace som ägs av Hannah Widell och Amanda Schulman uppger vilka tillverkare de har, eller hur arbetsvillkoren ser ut. De svarar inte ens på Fair actions frågor.
  – Det är anmärkningsvärt. Det är vi inte vana vid att företag inte ens svarar, säger Maria Sjödin, sakkunnig företag och mänskliga rättigheter på Fair Action.
  Företagen har haft flera veckor på sig att svara, och de påminnelser har gått ut vid minst tre tillfällen.
  – Daisy Grace använder hashtagen sustainable i sin marknadsföring, men svarar samtidigt inte på våra frågor. Det är tydligt att det behövs granskning, säger Maria Sjödin och tillägger att om ett företag ska betraktas som hållbart och transparent så är första steget att besvara frågor. ”

  Är själv inte så förvånad, uppfattar att de flesta influencers i första hand bara är intresserade av att tjäna så mycket pengar som möjligt, oavsett på vems bekostnad det sker.

  Svara

   Hannah och Amanda börjar framstå som väldigt oseriösa och giriga. De är ju dessutom stämda av konkursförvaltaren till deras tidigare skönhetsbolag på 5,1 miljoner.

   Svara

    Börjar…..

    Svara

     Haha verkligen, det har dom varit sedan 2013 minst

     Svara

      Okejdå! 😁
      Det syns mer nu iaf

      Svara

   Sedan H&M gick in i IvyRevel är det väl H&M som skött inköpen?
   Har för mig att det sas så i samband med att H&M köpte in sig.
   Det innebär att det som gäller för H&M också bör gälla för IvyRevel.
   Nu när H&M lämnat kanske det inte spelar så stor roll. IvyRevel är förmodligen borta som aktör på klädmarknaden.
   De får väl koncentrera sig på att utveckla appar som med hjälp av AI kan lista ut vad konsumenten vill ha för kläder.

   Svara

  Coolt! Hon är grym

  Svara

  Alltså vad det här måste svida för IL.
  På bara några år har CAIA sprungit ifrån hennes varumärke som skulle bli det nya Estée Lauder…
  Hade hon bara haft fötterna på jorden,anställt och betalat lön till rätt människor istället för att köra ekonomivarianten med oerfaren(ung) personal och själv varit fokuserad och seriöst intresserad av bolaget hade det kunnat gå så mycket bättre.
  Men hon valde att fnissa,slänga med håret ,ta galna beslut t ex ang förpackningar och dofter medans hon samtidigt studsade runt och spenderade miljoner på att få uppmärksamhet kring sin egna person.

  Svara

   Varför blanda in IL

   Svara

    Det är väl ändå en rimlig parallell att dra? Både BI och IL har haft ambitioner att jobba med hudvård / smink och riktat sig till ungefär samma marknad och har även haft liknande ambitioner att expandera internationellt

    Många IL paralleller är orelevanta men inte den här

    Svara

     *irrelevant

     Svara

     Riktigt samma marknad tror jag inte de riktar sig till; Biancas köpgrupp är de yngre, tonåringarna och ev en bit över 20. Isabellas är kvinnor en bra bit över 20 – min dotter är 20 och hon hade aldrig hört talas om Isabella Löwengrip och hon har väldigt bra koll på sociala media och skönhetsprodukter 😉

     Svara

      Vilken sten har din dotter bott under? 😂 Min yngsta syster är 16 år, följer inte IL överhuvudtaget men vet ändå vem det är. Tycka vad man vill om kvinnan men hon har varit med i både kvällsblaskor och större nyhetstidningar, på ett eller annat sätt vet vem sjutton hon är i alla fall även om man inte följer henne.

      Svara

      Det är väl vi som är 20-nånting som är bellas huvudsakliga målgrupp? Vi som började följa henne i högstadiet och har varit med i svängarna. Visst, det känns väl mer som att hon riktar in sig på kvinnor 40 + för det är väl där någonstans jag placerar henne själv, trots att hon inte ens fyllt 30, men det är nog även där vi finner de fans som väl är kvar. Unga hänger på nätet och är för upplysta om influencers lögner, tror inte kvinnor 40 + har lika bra koll och därför fortfarande tror på IL.

      Svara

       Fast det är väl just därför som Bianca/Caia säljer så bra för att yngre inte förstår bättre, de förstår inte lögner och manipulationer så de går på det och köper allt som idolen hyllar och gör reklam för.

       Svara

    Säger detsamma men 09:13 vill alltid dissa och göra n arr av I L så mycket som möjligt, det är dagligen här. Man ska inte glömma att löwengrip faktiskt finns i fysiska butiker runt om i världen, och det kostar mycket pengar att lansera och sälja på många marknader så det handlar inte om att de gjort allt fel, tvärtom har de gjort många rätt och är ett etablerat märke.

    Svara

     Du mår inte bra.

     Svara

      Va? Nog för att den som kommenterade verkar lite naiv men hur får du det till att personen inte mår bra?

      Svara

       Det är samma människa som så fort IL kommer på tal ska försvara och höja IL till skyarna. Bella kan för ”henne ?” inte göra några fel.

       Svara

        Aha okej. Förstår dock fortfarande inte hur man kan dra slutsatsen att någon inte mår bra bara för att denne försvarar någon annan.

        Svara

         Det är uppenbart om du lite följer med här inne..

         Svara

         Nej det där är så löjligt, så fort någon skriver fakta om IL som är minsta positivt så skriver den/dom ”du mår inte bra, du är naiv, din idol” osv så fjantigt. Vad är det som är naivt och varför inte ifrågasätta måendet hos ano med gemen-a som kämpar dagligen med sin snutskastning av IL här?

         Svara

       Det är lätt att se när den personen skriver och att urskilja från andra, och den personen mår inte bra och behöver hjälp snarast.

       Svara

     Men varför var då IL så illa tvungen att sälja sitt företag för en spottstyver, om inte för att undvika konkurs?

     Svara

      Vad IL och PH fick för bolaget vet bara de nya och de gamla ägarna, men det är nog mer än en spottstyver. DI mfl har spekulerat i att köpeskillingen landade på 50 MSEK. Inte helt orealistiskt. Sedan att bolaget skulle säljas för att undvika konkurs är direkt fel. Det är bara att titta i räkenskaperna. 2019 sjönk omsättningen från det rekordhöga värdet på nästan 90MSEK till knappt 40 MSEK vilket är väl i linje med omsättningen 2016. 2018 års omsättning var uppblåst för att målet var att sälja bolaget, och med en utländsk köpare. En strategi PH och IL inte kom i mål med varför de fick tänka om och hitta en köpare hemmavid. Bolaget är inte sålt i någon slags desperation, långt därifrån. Ska man spekulera så var det antagligen PH som var pådrivande, hon ville inte vara kvar som delägare. De har drivit bolaget sedan 2013 och att sälja bolaget efter 5 år är inte en oväntad strategi, snarare tvärtom.

      Svara

       Konkurs drivs inte av omsättningen utan av resultatet. Resultatet i nutid, inte hur det såg ut tidigare år. Om resultatet är negativt och det inte finns tillräckligt med eget kapital i bolaget för att täcka upp är kapitalet förbrukat. Finns särskilda regler om detta i ABL. Om inte kapitalet kan återställas fullt ut, är frivillig konkurs ett alternativ.
       Konkurs kan också drivas av dålig likviditet, man kan inte betala sina skulder helt enkelt.
       Att de skulle fått 50 miljoner för bolaget är inte trovärdigt baserat på negativa framtida kassaflöden. Men om någon kan snoka reda på köparens årsredovisning kommer det att framgå där.

       Svara

        Just så, du slår in öppna dörrar. Bolaget har inga av de varningssignaler som finns där när det finns risk för likvidation. Det du skriver om att resultat i nutid driver konkurs är inte tillförlitligt. Resultat måste ses på lång sikt, vinstmarginal för branschen, bolaget balansräkning och i vilken fas bolaget befinner sig i. Om du investerar i en expansion kan du acceptera nollresultat förutsatt att bolagets balansräkning mår bra. Omsättningen nämnde jag dels för att den är lite intressant i just Löwengrips Beauties fall avseende avvikelsen 2018 men även för att visa hur viktig omsättningen är avseende företagets värde. Värdet ligger i att det finns en produkt som går att sälja och att kostnaden inte överstiger intäkterna från försäljningen.

        Svara

        50 miljoner låter mycket tänkbart. Det är inte en jättesumma när det gäller den typen av företag. Snarare tvärtom.

        Svara

      Spottstyver? Varför tror du det var för en spottstyver? Det var inte för att undvika konkurs utan för att kunna ta bolaget vidare med mer kapital o kanske för att tjäna pengar. Varför tror du Caia sålde halva, antagligen för att kunna satsa mer globalt o få bättre hjälp att lyckas globalt. Kylie sålde ju just innan också halva sitt bolag hehe.

      Svara

     Exakt. Det kostar mycket pengar att lansera i och sälja på många marknader, därför är det INTE ett bra beslut, vilket också visade sig så småningom. Alternativet hade ju varit att lyssna på proffsen.

     Svara

    Ja undrar också och vadå ”på bara några år har Caia sprungit förbi”? För det första är det olika företag och nya brukar bli hypade och Bianca är innetjejen just nu så inte så konstigt, dessutom har hon två tv-kanaler i ryggen och en känd familj. Var är företaget om tre år? Jämför då istället kanske. Varför vill du hela tiden skriva needlåtande och trycka ner I L an on ym?

    Svara

   Ja hon hade ju verkligen en bra chans med de första flaskorna! Men valde att göra pannkaka av alltihop ist. Så märkligt.

   Svara

    Bella och Pingis ville att Löwengrip skulle bli ett lyxigt märke och inget mass market-märke.
    Därför lanserade de den nya serien med högre priser och ”exklusivare” design.
    De lyckades dock aldrig höja produkternas image eftersom kommunikationen bara skedde genom i huvudsak Bellas sociala medier. En image av lyx och kvalitet skapas i kosmetikbranschen i huvudsak genom media som press och tv-reklam. Distributionen ställer dessutom krav på kampanjer, närvaro i butiker och varuhus samt exklusivitet i merchandising, testers mm.
    Samtidigt tappade de stora delar av den ursprungliga kundkretsen som tyckte de nya produkterna blev för dyra.
    Det var början till nedgången och slutet på drömmen om ett ”nytt Estée Lauder”.
    Man får inte glömma att enbart priset aldrig skapar en lyxkänsla. Finns inte känslan av kvalitet och lyx där från början så kan inte ett högre pris ändra på det.

    Svara

     Sjukt överprissatta små schampooflaskor på 200 ml med udda lukt. Inte lyx direkt, utan bara båg.

     Svara

     Och just sådant är extremt svårt att försöka skapa. Man kan göra ”allt rätt” och ändå fungerar det inte, liksom motsatsen; något man inte alls trott på gör en raketsucce´. Man ska ha tur (och kunskap och skicklighet givetvis), vara på rätt plats vid rätt tillfälle, och pricka helt rätt. Många försöker men få lyckas. Det är så många ingredienser som måste klicka och det är så svårt att förutse.

     Svara

     Men deras fall var väl att de påstod att produkterna är exakt likadana som de förra lcc produkterna men sa sedan att de bara är mycket bättre när folk började ifrågasätta prisökningen. Det var liksom inte klart om det är samma gamla produkt eller något helt annat i och med hur mycket de höjde priserna, De borde inte bytt design alls förrän de nådde en nivå där de kunde finansierat den nya designen utan att höja priserna och ljuga för folk.

     Svara

   Det är ju jättebra att hon gav folk en chans, men varför tror hon att alla andra framgångsrika bolag rekryterar folk med utbildning och erfarenhet? Klart det är viktigt med kompetens personal.

   Svara

    Ja knappast något fel i att ge unga och oerfarna jobb,det är ju fantastiskt!! Problemet är väl om man bara gör det, och sedan kör på med sitt race utan intresse av personalfrågor eller annat relevant.

    Svara

   Ja det svider säkert att hon inte lyckades bättre men framförallt för att hon motarbetas och h å nas för allt. När de skulle lansera i Asien så var det inga hurrarop men när det gäller Bianca/Caia så är det grymt coolt. Sen kan du inte jämföra även om du så gärna vill det för IL har inget tv-program som ger marknadsföring och hon har inte en massa unga fans och syns inte i tv regelbundet.

   Svara

    Motarbetas? När IL själv gjort sig ökänd för att behandla sin personal som hundbajs?

    Svara

     Du tycker inte hon motarbetas? Vad kallar du det som pågår på denna sida, och det som du nu gör och andra? Nja inte alla som anser att hon behandlat sin personal så alls men kämpa på du.

     Svara

    Bella försökte pitcha en egen realityserie men ingen tv-kanal var intresserad.
    Och Bellas nedslag på Youtube ger knappast tittaren någon önska att se mer.
    ”A Quest for Success” blev ingen succé.
    I sin önskan att boosta antalet visningar så lät hon Alexander Bard komma till tals med konsekvens att sponsorn American Express tackade för sig. Tablå och ridå.

    Svara

     Hur f-n kunde hon vara så dum att hon lierade sig med Bard?

     Svara

      Fast det var alltså många år sedan, det var inte nu, inte efter Bards uttalande om B I utan långt innan.

      Svara

     Det där stämmer inte, hon stopade själv realityn efter att det gjordes inlägg här för att dissa det och det skrevs att det skulle floppa och VEM skulle se på det, vilken usel idé, det var ute med realitys och alldeles för sent osv (någon var rädd att det skulle bli framgång för I) och det tog tyvärr IL åt sig av och blåste av det. Trist, jag tror det blivit en tittarframgång.

     Svara

    Men det handlar väl också om HUR man gör det. Caia lierar sig med riktiga tungviktare som har stenkoll på snabb tillväxt på marknaden samtidigt som man gör det online vilket är helt rätt för Kina.

    IL och Löwengrip åkte på planlösa distributörsmöten på HELT random marknader (jag menar, Australien, Kina och saudi arabien – alltså kom igen, hur kan de ens fått lönsamhet att välja länder så långt i från varandra med så många olikheter i termer av distribution, kultur, importlagar, geografiskt läge med tanke på lagerföring och skatter)

    Svara

     Caia riktar sig dessutom till exakt rätt målgrupp; övre tonåren och lite däröver, de som har koll och som har pengar att shoppa för. Det är en åldersgrupp som är väldigt köpsugen och som lägger massvis med pengar på sminkprodukter. Isabellas målgrupp är äldre och har dragit ner lite på shoppandet av den typen av saker. Bianca är spot on.

     Svara

   Men det måste väl svida för alla influencers tänker jag…
   Kenza som heölre lekte reklampelare åt Nelly än att lögga fåkus på Ivyrevel.
   Kissie som hellre provocerade än att starta eget. Foki som lyclades stänha ned Fokiwa innan en mobb samlades utanför hennes hus. Ett gäng andra influencers som bara sätter sitt namn på skönhets-/klädprodukter.

   Bianca är den enda som verkligen varit jordnära men lyckats göra något stort. Hon vet sin styrka: marknadsföring i Sverige. Resten lämnar hon åt de som verkligen kan.

   Tycker att IL, i sammanhanget, inte var sååååå dålig. Uppenbarligen så är hon inte så bra på att ta bolag från idé till att omsätta många miljoner globalt. Hon tror att hennes styrka är affärsbiten när den i verkligheten är marknadsföring. Tänk om Bella, med dina produkter (som håller helt ok standard) utnyttjat sitt influencer-kontaktnät. Skickat runt sina produkter, startat samarbeten och hållt god relation till sina kollegor. Hon hade kunnat ha ett empirium här i Sverige. Istället ville hon leka kall chef med ett jet set liv.
   Tycker ändå att hon gorde något bra (inte sälja plast som Kenza) och trodde på sina produkter. Hon hade bara fel ang sin roll i det hela. Men rik är hon tack vare sina företag så nååååågot lyckades hon med.

   Svara

    Bianca jordnära? Det är ju inte hon som lyckats göra något stort, ensam skulle hon inte ha gjort det utan det är främst andra som gjort det. Men de/hon är ju bra på att marknadsföra och sälja till främst yngre lättpåverkade följare med fjäsk och superlativ och ”mina älsklingar, detta är det bästa nånsin som ni mååååste ha. Unna er älsklingar och kom in i familjen”.

    Svara

    Fast rika är ju alla influensers. Det behöver du ju inte starta internationellt bolag för att bli. Det räcker ju med att ta betalt för en Instagramstories. Bella var rik även innan bolagen. Och har säkert blivit rikare genom att hantera sin privata ekonomi som en del av bolaget och vice versa. Hon är inte rik för att hon startat ett framgångsrikt bolag.

    Svara

     😂 snälla..

     Svara

   Jag ogillar BLondinbella å det GRÖVSTA men du kan faktiskt inte jämföra på det sättet.

   Blondinbella startade sitt Företag med pingis. Bianca satt ju inte själv och smed stora planer utan idén presenterades för henne av folk som verkligen kan sin sak. Man såg att här finns det pengar!!!! Sen har Biancasäkert varit med mycket men hon sitter ju inte å driver företaget på samma sätt.

   Svara

    Och all eloge till att Bianca orkar med sitt hektiska liv och JA hon är en härlig person som går genom rutan. Men hon är stendum, sorry! Så framgången för CAIA har ju inget med hennes skills in business att göra!!! Inget fel med det , men man måste hålla sig till sanningen om man ska diskutera och hylla folk för deras fantastiska presentationer. Sanningen är ju att BIANCA är en Svensk itgirl just nu. Hon är överallt och hon är likable + skitsnygg + har en känd familj. Det var smart att de gjorde ett Svenskt KkBeauty/KYLIE COSMETICS med henne!!! Där har du svaret. Och att det är väldigt i tiden med smink just nu och lansera på det sättet. Likt Jeffree Star å co

    Svara

    På vilket sätt driver inte Bianca CAIA? Nyfiken på den information du sitter på. Mig veterligen jobbar hon med produktutveckling och sitter även i styrelsen.

    Svara

     Vem som helst kan sitta i en bolagsstyrelse, det säger ingenting!

     Det jag menar är att strategin, marknadsföringstänket, förhandlingarna ALLT det som faktiskt är business. Det sköter ju inte Bianca! Hon är säkert med och bestämmer nyanser i paletterna. Hon är säkert med å bestämmer hur reklamen ska se ut. Men utan hjärnor bakom så räcker inte det. Hon är säkert jättedelaktig i vissa processer men faktum kvarstår att tjejen inte vet var Tyskland ligger! Och hon skulle ALDRIG kunna driva ett bolag.

     Sen drev ju inte Löwengrip sitt bolag heller men hon gjorde det nog mer(varpå det inte gick så bra för hon kan heller inte tillräckligt om det) Men hon hade heller inte med några riktiga proffs så som Bianca har!!!

     Svara

      My bad! Ser genom snabb googling att en av snubbarna var inne i Löwengrip en sväng…

      Men fortfarande, skillnad på CAIA som Bianca ”är med på” och Löwengrip där blindinbella å pingis ägde allt å i huvudsak drev

      ” Caia Cosmetics grundades så sent som 2018 av Bianca Ingrosso, som enligt DI och Breakit ägde 29 % av bolaget innan affären, managern Vanessa Lindblad som ägde 13 % samt Mikael Snabb och Jesper Matsch som tillsammans ägde 58 %. ”

      58% innebär att de har final say i ALLT om de går ihop.

      Svara

     ”jobba med produktutveckling” är ju ett väldigt luddigt begrepp nuförtiden när alla möjliga influencers påstår sig ha tagit fram kollektioner och produkter trots att de faktiskt bara fungerar som reklampelare och säljmagneter.

     Det är naturligtvis skillnad på om man har en utbildning inom produktutveckling och varumärkesstrategi – dvs. dessa människor som är de som egentligen jobbat fram alla influencers produkter men som får stå i skymundan utan credd för sitt arbete!!

     Svara

     Hon är inte vd och sköter inte de tunga delarna av att driva ett bolag som ekonomi, myndighetskontakter, anställningsvillor osv utan hon var ju smart nog att starta Caia med tre andra personer som har lång erfarenhet av att driva bolag. Det har t ex inte kommit några uppgifter om orimliga arbetsvillkor och mobbning från anställda på Caia vilket det gjort från flera andra influencers företag, bland annat Therese Lindgren, Löwengrip när det drevs av Pingis och IL och Amanda och Hannahs reklambyrå.

     Svara

      Vad är det för skit som har dykt upp om TL:s företag?

      Svara

   Larvigt att blanda in Isabella hon att iaf lyckats tillräckligt för att få dig att ha någon dille om henne

   Svara

    Bella är känd som ett misslyckande. Inget hon borde skryta om direkt…

    Svara

    Aw, blir du ledsen över att hon sabba det för sig själv så hårt? Helt eget fel faktiskt.

    Svara

   En drivande faktor till Biancas är att hon 1. har en egen realityshow som ger henne så mycket mer reklam och 2. har ett känt efternamn och en känd familj med kontakter osv. Lite svårt att slå det.

   Svara

    Ja för Bella var ju helt okänd när hon startade skönhetsföretaget. Hade inga kanaler att nå ut i. Syntes inte i media.

    Svara

     Fast hon var inte THE SHIT!!! Bianca är både influencer å tv-stjärna och hon är just nu den mest omtyckta, omskrivna vi har. Blondinbella var nog lite het när hon va typ 20 men det går aldrig att jämföra. Bianca är så mkt mer känd! Dessutom snygg å kommer från en kändisfamilj.
     Allt hon rör vid blir till guld haha. Se bara på hennes pojkvän, Alice, den där Assistenten å Melinda. ALLA har hundratusentals views å följare eftersom folk blir intresserade via Bianca. Förstå hur mkt det är värt i pengar!!!! Gör några videos med Bianca och börja omsätta miljoner! Så har det ALDRIG varit med BB

     Svara

     När det kommer till skönhet och utseendes relaterade saker så har Bella dock aldrig varit störst, när Bella hade sin storhetstid var det samtidigt som Kenza var som störst och alla ville se ut som Kenza. När Bella sen försökte sig på hudvården osv så kom Bianca och blev stor.

     Svara

   Håller med. Handlar ju som sagt till typ 99% om vem som är ansiktet utåt och mindre om vilka produkterna är. Bianca är HELT rätt person på alla sätt, men tror samtidigt hon är ganska unik ändå på det sättet. Har svårt att se andra influencers (ja och absolut inte IL) som är en sådan magnet såsom Bianca är.

   Svara

   Men det är ju skillnad på smink och hudvård

   Svara

   Det bästa av allt är att M Snabb tidigare har jobbat på Löwengrip men försvann snabbt därifrån, tror han var där några månader och nu är han en av skaparna på CAIA. Så går det IL när man inte tar tillvara på talanger!

   Svara

    Exakt! Gäller även fröken Pingis!

    Svara

    Fast hur hade han fått caia stort om det inte vore för Biancas stjärnstatus och draghjälp? Det är skillnad liksom, dessutom har han kanske lärt sig av löwengrip. Faktum är att alla tar efter henne och har inspirerats av henne, hon har varit först med allt och gått i bräschen. Sedan Biancas stora kända familj som ger värdefull gratisreklam också, något inte andra har.

    Svara

     Micke Snabb var stor i branschen långt innan Löwengrip och Caia. Han starta upp Svenska krämfabriken mm.
     Det är han och Jesper som är Hjärnorna bakom succén Caia.

     Svara

      +1000

      Svara

  Heja Bianca och co! Så grymma och förtjänar varenda framgång.

  Svara

  Om de ska ha en chans i Asien måste de utveckla helt andra produkter och reklammaterial. Deras skönhetsideal är raka motsatsen till den sorts utseende och look som Bianca eftersträvar. Den enda av caias produkter som skulle funka på den marknaden är möjligtvis dewy setting sprayen.

  Svara

   Dom har offantliga mängder parfym i alla produkter och därför drar jag mig ifrån att köpa… sen kan man inte testa i butik heller

   Svara

    Håller med, vansinnigt att spraya parfym i ansiktet. Men uppenbarligen är de flesta inte upplysta om hur olämpligt det är eftersom allehanda parfymerade sprayar säljer som smör.

    Svara

   De arbetar ju med lokala influencers och lokalt marketingmaterial. Produktutvecklingen sker ju hela tiden så tror de redan tänkt på detta,

   Svara

   Fast de lär väl anpassa marknadsföring mm efter landet. Biancas ansikte säger inte mycket utomlands även om hon är stor i Sverige. Tror det kommer gå kalasbra, hejja hejja!

   Svara

    12: 10 Apropå Biancas ansikte , hon har byggt upp ett helt nytt face med fillers. Och det gjorde Kylie Jenner också.
    Och då säljer varorna som smör…

    Svara

  Är Caia bra? Jag blir lite anti Biancas produkter (alla influencers produkter egentligen) men om de drar in så mycket pengar så köper ju folk och alltså måste det vara bra?
  Vilken produkt rekommenderar ni i så fall? Skulle vara kul att testa🤔

  Svara

   Jag tror många köper det eftersom det är just Bianca, men jag tror även att produkterna är lite bättre än medel 🙂 har inte provat själv dock.

   Svara

    Dom har offantliga mängder parfym i alla produkter och därför drar jag mig ifrån att köpa… sen kan man inte testa i butik heller

    Svara

     Produkterna är superbra, i princip allt är mina favoriter (finns undantag, men allt passar inte alla). Den som vägrar testa, tja, er förlust…(och nej jag är inte anställd av Caia😂)

     Svara

      Fattar inte varför man köper dyrt influencersmink när det finns hundratals etablerade märken som funnits i många år. Tex lancome, dior, urban decay, sensai osv. Vad erbjuder Bianca som inte redan finns? Bakom riktiga sminkmärken finns väl experter som utvecklat produkterna i många år?

      Svara

       Exakt! Fick i julklapp Caia och nej.. alltså det var så mycket orange ton i allt! Läppstiftet höll knappt 10min på läpparna. Highlightern var inte ”glowig” utan kändes bara billig.

       Rekommenderar inte!

       Svara

       Jaa… Älskar YSL, Dior, Hourglass, By Terry, Tom Ford… Smink ska kännas lyxigt. Går igång på vackra hylsor och paletter. Missar jag verkligen något om jag struntar i Caia?

       Svara

   Jag tycker produkterna håller hög kvalitet och den senaste vattenfasta mascaran är den bästa jag någonsin provat. Johanna Johnson på youtube som blev känd för att ha kritiserat CAIA fortsätter recensera produkterna väldigt ärligt, så där brukar jag kika också.

   Svara

    Du kan ju dock vara en anställd på caia, vi har märkt att de är aktiva här. Själv tycker jag den vattenfasta mascaran var helt kass, sämsta ever och jag vet flera som säger detsamma.

    Svara

    Hon verkar väl dock använda Caia en del så hon gillar väl vissa produkter iaf, men minns videon med ögonskuggorna.

    Svara

   Mascaran vanz va va volume.

   Svara

   Urban decay är bättre

   Svara

   Nej, allt är inte bra, den senaste mascaran är helt kass, borstarna fäller hår och sprayerna ger utslag. Men det säljer ju med biancas stjärnstatus och utseende, de gör coola videos och Bianca övertygar hur bäst allt är och hur mycket hon älskar allt och att följarna MÅSTE köpa det för de MÅSTE ha det. Sen betalar de ju andra stora influencers som hyllar produkterna men nej inte jättebra.

   Svara

    Har hon stjärnstatus utomlands?

    Svara

     Exakt. Svar: nej.

     Svara

   Då var det som jag trodde. Känns dessutom inte superkul att lägga 600 spänn på ögonskuggor som kanske inte är bra (för om de inte är bra på mig så har jag ju säkert FEL borstar…😂🤦‍♀️). Köper något annat istället😃

   Svara

    Ögonskuggorna är dom ENDA som sitter exakt hela dagen , och lovar dig att jag provat många genom åren! Helt fantastiska, lägger sig inte i globlinjen under dagen och då behöver jag inte ens använda primer. Superkvalitet!

    Svara

     Har en helt annan erfarenhet av skuggorna! Så mycket överpris.

     Svara

   Från en som inte haft vidare koll på Bianca (och därmed inte köper enbart pga henne) måste jag säga att jag är supernöjd med det jag provat. Har CAIAS contourkit och ett läppstift. Kommer absolut fortsätta köpa och säkert prova på mer produkter. 🙂

   Svara

    Du hittar lika bra produkter till billigare priser. Caia är ganska dyrt.

    Svara

     Oh ja! Finns mycket bättre ute på marknaden.

     Svara

   Har hennes contour-palett i färgen Classy, tycker den är en najs komboprodukt. Man behöver däremot vara brun för att kunna ha den så på vinterhalvåret kommer den få vila på hyllan.

   Svara

  Önskar gräv i att Perfect day signar Margaux, särskilt efter att Redgert snackade ut i deras podd om vad som hände när han slutade på PD och gick från att vara deras golden boy till icke önskvärd.

  Svara

   Har inte de en ny kelgris nu, Edwin? Såg hans och Johannas pod också är på perfect day nu…

   Svara

   Dom tog Johanna och Edvin också, en jätte stor podd, måste svida haha.

   Svara

    Så som Bianca pushar för den podden är den nog snart stor.

    Svara

     Vadå ”snart” stor?

     Svara

   Vill också veta!

   Svara

  Nu består ju iofs Asien av ganska många fler länder än just Kina…

  Svara

  Hur ställer sig Bianca till hudblekningsmedel som är så populära på den asiatiska marknaden?

  Svara

   Varför ska hon behöva ställa sig till det?
   Det är väl problematiskt först om CAIA skulle få för sig att lansera blekmedel vilket jag tvivlar starkt på.

   Svara

   Hur ställer du dig till användandet av brun utan sol i Norden?

   Svara

    Går ju inte att jämföra dock, då hudblekning är farligt medans brun utan sol inte påverkar din hy mer än att du får färg i översta hudlagret som sedan duschas/nöts bort. Vad Ts menar med sin fråga ställer jag mig dock frågande till.

    Svara

     Det är skillnad på ”hudblekningsprodukter” och produkter som främjar cellförnyelse och/eller jämnar ut hudtonen genom att motarbeta solskador och pigmentfläckar…

     Svara

   DEM asiatiska marknaden??????????

   Svara

    Det står den?

    Svara

  Heter Vanessas barn också Cleo? Heter alla influencers döttrar Cleo?

  Svara

   Nej, de heter Luna.

   Svara

    Eller Lo/Lou.

    Svara

   Absolut! Cleo är poppis som fanken bland influenzärs och vanlisar. Joanna Fingal, Vanessa, Criborns dotter.. mfl

   Svara

    Haha jaha! En bekant har döpt sin nyfödda dotter till Cleo och hon koketterar sååå mycket över hur unikt och speciellt det namnet är 😂 Det verkar ju vara rätt poppis.

    Svara

     Haha lite som Elton för pojkar. Kände tre personer som fick pojkar ett år, alla döptes till Elton 😅

     Svara

      Elton är så white trash

      Svara

     Låter som ett hundnamn…

     Svara

   Vem mer heter Cleo?

   Svara

   Vanligt att ge sin dotter namnet Cleo just nu i allmänhet.

   Svara

  På vanssas första bild trodde jag trodde helt ärligt att det var disk som stod framme på bordet. Typ att hon hade ätit chokladpudding eller nått ur en skål. Men det var visst ljushållare. Wups

  Svara

   Hahah jag trodde exakt samma sak! Inte förrän jag såg din kommentar så noterade jag att det var ljushållare. Jag har uppenbarligen ingen koll på inredning…

   Svara

   Haha men gud jag trodde hon ätit glass 😂 reflekterade inte ens över det förrän du skrev

   Svara

  Frickys baby mama

  Svara

  Detta kommer bli en flopp, mark my words 😉. Har insyn över skönhetsmarknaden och kan säga att hongkong-borna inte ens kommer bry sig om ett nobody skönhetsmärke som endast är känt i sverige pga bianca😄 dom gillar koreansk/japansk influerade kända märken och även från amerikanska eller Schweiz. Dessutom har caia valt nobody lokala influenser att promota märket😂😅 Du kan tro att detta kan bli lika populärt med hypade skitskal från ideal of sweden, den tid är över.

  Svara

   Du kan inte tro*

   Svara

   Tufft att ge sig in med ett litet okänt märke på marknader där giganter som Shiseido, Sensai och Kanebo funnits i decennier.
   Lycka till!

   Svara

    Exakt:) speciellt i coronatider och att öppna kontor där hyrorna är sjukt dyra och tro att man ska sälja bronzerkladd till ett ställe där skönhetsidealen är det motsatta, snacka om att ha för mycket pengar att slösa. Sen behöver inte världen ett till skit sminkmärke. Har tyvärr svårt att vara glad över sån här skit. Giriga människor ska ha mer. Tur att hong kong bor inte är dumma i huvudet och slöser hårtarbetande pengar på detta 😅

    Svara

     De konsumenter som har pengar att spendera i Asien brukar satsa på dyra och internationellt kända märken när de gäller parfym, kosmetik och hudvård. De är väldigt känsliga för image och oftast helt prisokänsliga.
     På samma sätt köper de kända och exklusiva märken på väskor, kläder, skor, cognac, champagne, klockor osv.
     För de konsumenter som har begränsade resurser finns det lokala billighetsmärken en masse i deras virrvarr av marknader, varuhus, småbutiker osv.
     Var CAIA passar in i detta återstår att se. Någon direkt efterfrågan lär dock inte finnas så det gäller att skapa intresse i sociala medier. Redan där har första årets (årens?) vinst gått åt i form av gratisprodukter till lokala influencers 🙂

     Svara

   Å andra sidan är Daniel Wellington väldigt populärt i östasien 🤮🤮🤮 tror nog att Snubben från DW vet vad de sysslar med.

   Svara

    Haha tror du missade poängen lite, du kan inte jämföra överhypade accessoarer med kletsmink med sexsäljande reklam i Asien. Det kommer inte sälja 😉. Dw var endast populärt bland international students i Hong Kong under en viss tid och nu är det knappt folk som köper sån skit för folk vill ha kvalité för pengarna.

    Svara

     De älskar Paris Hiltons parfymer och krimskrams… hennes produkter säljer bra där! Vet dock inte hur bra hennes skincare och smink säljer där men antar att det också finns i de butiker hon har runt om i Asien?

     Svara

    Vi får väl se vem som hade rätt 😉

    Svara

    De kan tejpa ihop en DW-klocka och en palette från CAIA och sälja till paketpris.
    Till jul kan man sätta dit en röd sidenrosett.

    Svara

   Bianca/Caia har ju ett rätt ensidigt fokus på bara bronzer och highlighter à la discokula vilket inte slagit igenom i vare sig Kina, Hongkong, Japan eller Sydkorea. Där är det ljus hy med rosiga kinder och läppar som gäller. Västvärldens besatthet av bronzing och hudfärgade läppar är ju koncentrerade till just västvärlden…

   Svara

    Det kanske kommer 170 nya produkter som är mer lämpade för den asiatiska marknaden…
    inte alls säkert att det är det nuvarande utbudet som ska säljas där.

    Svara

  Jag tycker inte hennes produkter är mycket bättre än till exempel Idun som du kan få för flera hundra spänn billigare. Du köper märket mer än produkten.

  Svara

   Jag tycker inte om Idun alls. Antar att allt funkar olika på olika personer.

   Svara

    Idun var ett exempel menade i billigare prisklass

    Svara

   Tycker CAIA är mycket bättre än Idun.

   Svara

    Sa inte att Idun var bättre än caia sa min egen åsikt, och finns en miljon billigare märken som JAG tycker funkar bättre

    Svara

  Fick inte hon som milt kritisera Caias produkter skit från Bianca ? Isf är det ju sjukt man måste respektera olika åsikter hennes video var inte Taskig

  Svara

  Ni som hatar Isabella och jämför henne med Bianca , måste ge Isabella att hon iaf lyckats med att ge er bittra tanter en hang up

  Svara

   Ja att lyckas få ett helt land att hata en är verkligen en bedrift man ska vara stolt över!

   Svara

   Grattis till Bella för att hon är omtalad men inte allmänt omtyckt. Vilken framgång 🙄

   Svara

  Swica ordnar nu resa till Madeira och uppmanar på Facebook att dom ska resa. Snälla Camcam uppmärksamma detta som du gjort med andra influensers

  Svara

  Men det ska bli intressant att se hur Caia står sig utomlands, i Asien. Här hemma är Bianca en figur, en jättekändis – i Asien är hon vilken europeisk ung kvinna som helst med ett sminkmärke. Jag undrar vad hon behöver göra för att slå igenom, bli sedd och uppmärksammad.

  Svara

   Hon kan bli – med rätt lansering.
   De är ju besatta av västerländska förebilder och många svenska artister har ju slagit större i Asien än i Sverige. Typ som Meja och Pandora.

   Svara

    Du är rolig du, dom är verkligen inte besatta av västerländska förebilder och speciellt inte svenska. Jesus. Dom tycker snarare att västerländska kändisar är helt crazy i huvudet. Vad dom däremot gillar är japanska, koreanska och taiwanesiska kändisar. Denna lansering kommer att floppa sönder, hoppas Caia förlorar en jävla massa pengar så som dom lurar unga tjejer till att köpa deras skit!

    Svara

     Luktar avundsjuka. Hoppas du lyckas väl i livet

     Svara

     Haha ja precis det är väl inga som är besatta av svenskar eller västerlänningar i Asien? Precis som J skriver Japan och Korea är förebilderna. Och gällande hudvård är de i framkant. Undrar hur CAIA står sig? Kommer de rida på de rådande idealen typ V-face osv? Tror det helt beror på hur de gör.

     Svara

     Ojojoj…missunsamhet å avundsjuka är riktigt missklädsamt

     Svara

     J, du får gärna vara hur spydig du vill.
     Men faktum är att många svenska artister har turnerat i – och varit stora i – Asien. The Cardigans och Roxette har turnerat i Asien, Pandora sålde en miljon skivor i Asien precis som Meja (som dessutom vann priser som ”Bäst säljande kvinnliga artist” och ”Bästa popalbum” – i ASIEN)

     Exklusiva västerländska märken säljer jättebra i Asien. Men även H&M har ju butiker där.
     Sååå… 😉😘

     Svara

     Har gått väldigt bra för Paris Hilton. Hon har ett 60-tal butiker i Asien och Mellanöstern där hennes produkter och varumärke säljs…
     Har dock ingen koll på om hennes smink och parfymer säljs där eller om det mest är väskor och solbrillor. Dessutom blir de helt galna när hon kommer dit på pr-turné så oavsett om de anser att västerlänningar är crazy eller ej så lockar de tydligen vääääldigt mycket.

     Dessutom är det vanligt med avancerade plastikoperationer för att få ett – TRUMVIRVEL – mer västerländskt utseende (främst näsor och ögonlock). Därför att man vill åt de VÄSTERLÄNDSKA skönhetsidealen.

     Svara

      Paris hilton är Paris hilton. Kan inte jämföras med en svensk som inte har lika stort internationellt kändisskap.
      Och västerlänningar är inte de enda med ögonlock och små näsor.
      Om det betyder att de vill se ut som västerlänningar, betyder det då att västerlänningar som vill ha brun hy,fylliga läppar och tjock ungdomlig hy -TRUMMVIRVEL- vill se ut som afrikaner!?

      Svara

       Googla gärna asiater skönhetsoperationer västerländskt utseende så kan vi ta upp diskussionen igen sedan…

       Svara

   Som jag förstår det kommer Caia använda sig av influencers som är kända i Asien? Så att Bianca inte är känd där är inget problem eftersom det är andra som kommer fronta och promota produkterna.

   Svara

  Vet inte om det kommer funka att lansera typ utanför Norden. Själva grejer med caia är just att folk vet vem Bianca är, svårt för folk utanför Norden att veta det kanske varför de därför skulle lägga hundratals kronor på det.

  Svara

   Fast de har ju lyckats i andra länder utöver Sverige med där Bianca inte är så känd. Jag tror det starka med Caia är att Bianca har ett kunnigt team bakom sig. Klart hon inte lyckats så bra med vilka som helst även fast än hon är kunnig inom smink.

   Jag upplever Caia väldigt seriöst där alla är väldigt drivande och vet vart de vill komma med företaget. Att ta in Filip känns som rätt val med så bra han har lyckats genom influenser reklam 😄

   Svara

  Camcam kan du inte gräva mer i var deras produkter faktiskt tillverkas? Jag har för mig att det på deras läppstift står made in PRC(bara det är förbryllande), men samtidigt har Caia sagt att det bara är deras förpackningar som är gjorda i Kina… Men är det inte märkligt att märka kartongen som made in prc, men inte vart läppstift är tillverkat?

  Och OM de tillverkar några av deras produkter i Kina måste dessa då djurtestas?

  Jag försöker hitta information om produktion och deras ingredienser, i ett av deras läppstift har jag för mig att de hade ett ämne i sig som vanligen kommer från djur, minns dock inte vilket ämne. Hur som jag tycker att det har varit sjukt svårt att hitta information på deras hemsida, och upplever att de inte är helt transparenta med allt…

  Svara

   Produkterna tillverkas i Italien

   Svara

    Och storbritannien.

    Svara

  Skulle verkligen vara intressant att veta i vilket land produkterna tillverkas. Vad står det på produkterna ”Made in ?”

  Svara

   Italien

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.