Nellie Berntsson i ”barreringsbråk” på Instagram

Varning för långt inlägg. 🙂

Ryttaren Axelina Pettersson Häggström la upp det här inlägget på Instagram där hon ställer två bilder (tagna från videos) mot varandra, på hästar vars bakben är HÖGT över bommarna.
I texten ställer hon frågan ”Vart är vår sport på väg?” och ber alla att inte hylla eller normalisera den här typen av hoppning då det är ett onaturligt sätt – alltså ett resultat av barrering.
Hon skriver inte det rakt ut, men det är ganska självklart att det är vad som åsyftas.

Bilden till höger kommer från SVT och föreställer ett ekipage från WC-finalen. Bilden till vänster föreställer Nellie Berntsson och hennes häst G.I Joe.
Axelina skriver inte att bilden företäller Nellie, men Nellie identifierar sig själv snabbt och både skriver kommentarer i Axelinas kommentarsfält OCH uppdaterar sitt eget Instagramkonto om saken.
Följande bilder kommer från Axelinas kommentarsfält.

Det här uppdateringar från Nellies Instagramkonto.

Både Nellies kollega och fästman – Olav – och Tyra Sjöstedt kommer till hennes försvar.
Olav driver företaget O.N Sporthorses tillsammans med Nellie och Tyra har tidigare sålt hästen Laissa till Nellie, så båda två torde ha en relativt bra insyn i den hästhållning som sker i Nellies regi.

Axelina nämner som sagt inte Nellie vid namn, men det är trots allt hennes video som används som ett exempel här.
Att förknippas med, och att användas som exempel på barrering – som räknas som djurplågeri – är riktigt magstarkt. Jag förstår att Nellie blivit extremt ledsen och kränkt av det här.
Att tvinga hästar att hoppa högre genom plågsamma metoder är ett problem som absolut ska vädras – särskilt eftersom den högra ryttaren i Axelinas inlägg blivit belagd med just förbud mot banbensskydd då hans häst hoppar som den gör, men det är en ryttare i världseliten.
Nellie Berntsson är en svensk ryttare som må hända är en stor influencer på sociala medier, men en tävlingsryttare på ungefär samma nivå som Axelina själv (av det jag googlat fram) och att då bli utpekad och förknippad med barrering/djurplågeri är inget annat än ett grovt påhopp och slag under bältet.

Jag undrar varför Axelina använde just Nellie som ett exempel, när det säkerligen finns många andra att plocka av från den högre världseliten? 
För att få uppmärksamhet, trafik och engagemang till sitt konto som Nellie antyder?
Ja, kanske, men jag undrar om hon verkligen förstår hur illa det här ser ut?

268 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hästfolk och pk mammamaffian är folk man inte vill ha i sin närhet! ?

   Glöm inte hund-och kattmänniskor som tävlar med sina djur!

    Håll dig till ämnet. Så dåligt att försöka skifta fokus från djurplågerin inom hästsporten där stora pengar styr. Vi kan ta katt och hundfolket i ett annat inlägg.

    Jag tror det enkla svaret till att hon använde Nellie som (onämnt) exempel är för att på tävling så går det ett viskande sus genom läktaren där Joes hoppteknik ifrågasätts.

    Sen är Nellie en stor förebild för unga tjejer och att de får den här stilen normaliserad för sig är att göra sporten en stor otjänst.

    Tack för ordet.

    Jag älskar kaninhoppning. Tycker inte hästhoppning har samma charm.?

    Nu är det ju många raser som älskar att tävla i tex agility eller freestyle.

   Jag blir galen av djurplågeri. Inget vi ska dra nytta av, inget vi ska utföra. Djur ska vi vara rädda om, inget annat. Har aldrig hör talas om detta. Blir sjukt ledsen av att ens veta att det finns. Fy faaan. Bort med djurplågeri, NU.

    Ja. Håller ned!

  Kanske för att det finns filmer på just den hästen från ett tidigare försäljningsstall där han absolut inte hoppar på det sättet, utan snarare med relativt dålig bakbensteknik… det i sig säger ju inte att det är NB som påverkat utvecklingen av hans hoppteknik, men det verkar lite märkligt att en häst, helt av sig själv, helt nytt teknik..?

   Tycker det är bra att NB får ta ansvar speciellt om det är så som du skriver. Djurplågeri ska uppmärksammas.

   Hur dåligt skriver den där Nellie? Har hon ens fått gå i grundskola?

   Hon verkar inte ha grundläggande läsförståelse heller. Det hon ’anklagas’ för är att ha köpt en häst från någon som som plågat den, inte att hon gjort det själv. Vilket hon uppenbarligen har. Det är tydligt från bilderna.

   Så trött på ignoranta människor.

    Hon skriver så otroligt dåligt. Det blir bara mer och mer tydligt att det faktiskt var Nellies mamma som skötte hennes blogg.

    Ja, man förstår ju knappt vad hon menar. Jag skrev bättre än henne när jag var 8 år.

     Det är väldigt hämmande för någon, med svårigheter att uttrycka sig i skrift, att känna sig mer bekväm med att skriva när denna typ av kommentarer vädras.

     Vi måste sluta shamea personer på grunder som inte alls har med sakfrågan att göra, bara för att få kommentera något.

    Är det något att fokusera på?
    Hon är ung och skriver i affekt.

   Joe hade samma ”barrerade” hoppteknik INNAN Nellie köpte hästen.
   Finns på film!

   Fattar inte varför Nellie inte vågar stå för att hon köpte en barrerad häst… det är solklart vad tidigare ägare har gjort!

    Så Nellie såg Joe hoppa med typ bruten rygg och benen upp mot himlen och ba: ??????

    Helt okunnig och ovetandes om vad barrering är eller hur en sund hoppteknik ser ut?
    Har hon noll intresse för hästar? Är allt bara pengar, prestige och en flashig livsstil för henne?

    Verkligen nya M El Hanafi

     Kort sagt, ja. Tror Nellie egentligen bara ville ha en ponny när hon var liten för att de var söta. Sen har det bara eskalerat. Hon är verkligen sjukt okunnig om hästar och verkar egentligen inte alls intresserad av någonting utöver själva ridandet.

      Gud vad elak kommentar! Usch!

     Jag tror intehon förstod att det inte gick att träna bort.

     Idag tror jag inte att hon hade köpt en häst som Joe när hon vet baksidan med det.

  Hästsport är djurplågeri. Har alltid varit – kommer alltid att vara.

   Tips – uttala dig inte om saker du inte vet någonting om ?

    Du som uppenbarligen vet vad du pratar om kan väl berätta hur hästarna inom ridsport mår?
    Hur de får utlopp för sina naturliga beteenden, varför och på vilket sätt det som vissa folk ser som djurplågeri egentligen är bra för hästen osv.

     Intressant att hästsporten rör upp så mycket känslor när det är just de djuren som nog får mest utlopp av sina naturliga beteenden av alla domesticerade djur. De flesta hästarna i Sverige spenderar en stor del av dygnet betandes i hagar med sin flock vilket jag skulle säga är en ganska naturlig tillvaro, eller har jag fel? Naturligare tillvaro än för kanske hundar som spenderar större tiden av dygnet inomhus, men det upprör inte alls lika mycket känslor. Hästar mår också, precis som vi människor, BRA av att röra på sig och att få träna, vilket har gjort hästsporten lite till en win-win för oss hästmänniskor som tycker det är roligt att jobba tillsammans med hästarna. De flesta hästarna tycker också det är roligt att få arbeta på banan, skulle de inte tycka det så kan jag lova att hästsport inte skulle vara lika populärt som det är, eftersom att det då nog skulle bli en otroligt farlig sport.

      Om de rids korrekt vill jag också tillägga.

      De flesta spenderar stor del av dygnet utomhus säger du. Men vad gör de mest under dygnet? Sover de utomhus också? För ja, det håller jag med är en naturlig tillvaro.
      Hundar går ju dock inte att jämföra med riktigt, de har varit domesticerade i över 17.000 år. Att domesticera hästar började för 5.000 år sedan. Så hundar har ett rejält försprång när det gäller att få bort ”varggenerna” i dem.
      Såklart mår hästar bra av träning. Men vad är det för träning de mår bra av egentligen? Är det verkligen att hoppa högre än vad de själva är och skritta fint? Är det något som är naturligt för dem? Och hur mycket träning mår de bra av? Vi människor mår också bra av rörelse och träning, men fråga vilken elitidrottare som helst, alla kommer säga samma sak, att det är låååångt ifrån friskvård de sysslar med. Det är ju inte alls ovanligt att man ser stressfrakturer och likande på tävlande människor som uppkommit enbart på grund av intensiviteten i deras träning.

      Skulle verkligen de här hästarna genuint att det är kul? Eller har de blivit fostrade och tränade till att ”stå ut”? Jag menar, människan har ju en kunskap om hur man ska bryta ner och manipulera en individ till att vara ”foglig” så att säga, vare sig det är en annan människa eller något annat djur.

      Så, hur mår hästarna inom ridsporten egentligen? Vad tycker de egentligen om att göra allt det här som är onaturligt för dem och på vilket sätt är det som vissa folk ser som djurplågeri egentligen är bra för hästen?

       *tycker, inte skulle, verkligen hästar att det är kul att tävla på elitnivå?

       Är höjdhopp naturligt för människor, hoppa högre än vad man är? Nej, men vissa är bra på det och tycker det är kul. Hästar är otroligt kloka djur, men det är också lång tradition av avel (snarare än manipulation och fostran som du verkar tro) som har lett till de hästarna vi har idag. Hopphästar tillexempel, i synnerhet elithästar, är avlade för att ha de egenskaper som passar för sporten. De tycker det är kul, man skulle aldrig avla på en häst som inte tyckte hoppning var kul eller hade en kropp som inte pallade med sporten. Men de flesta hästar är ju inte elithästar, men de flesta hästarna tävlar ju inte heller i elitklasser.

        Hur mycket instinkter kan man avla bort på 150 år? Hur många generationer blir det? 15?

         Hästar har ju domesticerats i tusentals år, det sa du ju själv? Sen har ju dagens hästsport i sig inte funnits så länge, men man har fortfarande avlat hästar utefter deras egenskaper och hur den ska användas i tusentals år. Det är ju inte direkt så att man plötsligt började hoppa hästar för sisådär 60 år sen ??‍♀️

          Att domectisera något betyder ju enbart att man artens urval styrs helt av människan och att arten anpassats efter människans behov. Men att domesticera något innebär inte att man tar bort deras naturliga instinkter och deras behov.Det är bara utseendet och beteendet man kan göra något åt.

          Grisar kommer fortfarande behöva böka i jorden, hundar kommer fortfarande behöva en packledare osv osv oavsett hur lång tid de avlas.

           Jag vet vad domesticera betyder. Som sagt, de flesta hästar i Sverige får gå ute och strosa med hästkompisar (grundläggande naturligt beteende och behov), vissa mer och andra mindre. För det andra så är det väl ingen funtad hästmänniska som försöker tvätta ur hästar deras naturliga behov? Oavsett hobbyryttare eller elitryttare.

       Ja, min ponny gick ute dygnet runt, året om. Den enda tiden hon inte gick ute var när jag red (utomhus på bana eller i skogen/grusväg) eller om vädret var överjävligt. De hästar vi ser på TV är elitpresterande, de representerar inte majoriteten av alla hästar i Sverige.

        Jag förstår självklart att hästarna man ser på TV bara är en liten del av alla Sveriges hästar. Men det är ju dem vi pratar om här, inte sällskapshästarna.
        Även fast de inte representerar alla hästar så får man väl ändå ställa frågan hur de mår? Om de bara representerar en liten, liten del av hästarna så måste ju det innebära att det är lika onaturligt för en häst att prestera på den nivån som det är att vi människor elitpresterar? Mår då elitpreserande hästar lika dåligt som elitpresterande människor? Eftersom de inte är där av fri vilja, gör inte då det till djurplågeri? Eller missar jag något?

         Det verkar som att du tror att för att vara en elitsatsande ryttare så måste man sälja sin själ till djävulen?

          Men svara på mina frågor istället för att bygga halmgubbar

           Du kan inte jämföra elitpresterande människor med elitpresterande hästar, just för att människor är människor och djur är djur. Hästar är kloka djur men de vet ju inte om att att de är just elitpresterande hästar. Hästar har inte känslor på samma sätt som vi människor.

           Here we go again. Människor är också djur.
           Och hur vet du att hästar inte vet om att att de är elitpresterande? Eller att hästar inte har känslor på samma sätt som vi människor?

   +1000

    +1000 var till Ylva 15.08

   Eller hur?! Att ens hoppa över så höga hinder eller gå i skänkelvikningar och piaf ÄR onaturligt för hästar. Varför är det ok? Tycker det är på samma nivå som att dressera elefanter och björnar på cirkus.

    Hästar går i både skänkelvikning och piaff naturligt.

   Håller med Ylva.

   Håller med. Kan väl finnas enstaka hästar som har det bra. Men annars tycker jag att det är sjukt. Hästsport som trav t ex – helt sjukt. Och ridskolehästar – fruktansvärt. De behandlas ju som slavar. Bära runt på barn som inte kan rida och som sliter dem i munnen timme ut och timme in.

   Hade hästsport introducerats nu hade det säkert inte blivit godkänt att bedriva som det görs nu.

    Inom travsporten finns det rötägg men du ska veta att hästarna älskar att springa. Jag har själv travare och du får gärna följa med i vagnen någon gång för att se hur mina hästar älskar det. Inget tvång och bara kärlek mellan oss.

   Den här kommentaren kommer alltid upp när ridsport diskuteras – och med all rätt, det är viktigt att vara kritisk – men jag vill bara inflika att våra hästar inte är hämtade från vildmarken igår. Det är domesticerade djur sedan 6.000 år tillbaka, framavlade för att prestera på topp oavsett disciplin (krig, dra vagn, plog eller stock, hoppa högt, röra sig flott) eller om de bara ska vara gosig sällskapshäst. Det här är djur som vi människor har skapat, precis som med hundar, kaniner, kor, osv, för ett bestämt syfte. Sedan har vi ett ansvar att ge dem det bästa livet de kan få, bland annat genom sunda och välutbildade instruktörer som lär nya och gamla ryttare hur man hanterar, rider och möter dessa djur på bästa sätt.

    Så bra skrivet!

    Även fast de djur du nämner varit domesticerade längre än vad hästar har så har vi inte fått bort deras instinkter. Grisar blir deprimerande, aggressiva och utåtagerande om de inte får böka runt i jord t.ex. Samma sak med kor, kaniner osv.
    Vilket med största delen har att göra med att deras naturliga beteenden bara har varit oönskade i mindre än 60 år.
    Våra boskapsdjur mådde extremt mycket bättre innan industraliseringen. Och på 60 år kan man inte förrändra speciellt mycket. Det är samma sak med hästarna, de har vi inte använt för tävling i många år jämförelsevis.

    Är hästar verkligen gjorda för att hoppa extremt högt och gå fint? När deras syfte bestämdes för mindre än 100 år sedan?

     Men varför dömer ni ut alla hästar och hästmänniskor utifrån den procent (kanske t o m promille) som är de som ”hoppar extremt högt” eller ”går fint”. Jag lovar dig att majoriteten av Sveriges hästar är välmående som rids mycket varierat i både skog och mark och blandar det med lite intensivare träning som dressyr, vars syfte är att stärka kommunikationen och bygga muskler, och hoppning på lägre höjder för både nytta och nöjes skull (för tro det eller ej, hästar kan tycka det är kul att hoppa!).

      Tycker hästar även om att stå i stall? Vara en ridskolehäst?
      Födas upp till slakt?

      Hur vet man att en häst tycker något är kul?

       Det är PRECIS det som är problemet med detta kommentarsfält, personer som aldrig någonsin satt sin fot i ett stall uttalar sig om saker de har noll kunskap om. GIVETVIS kan du se om en häst är glad och tycker något är kul? Precis som man (läs: en person som kan läsa av hästens beteende) kan se om en häst är arg? Djur är inte personlighetslösa och hjärndöda. Men det handlar ju också om vad isåfall? En häst vet inte om att den föds upp till slakt, så du kan inte direkt fråga den, medan att hoppa hinder är något konkret. Ungefär som en häst gillar att galoppera på stubbåker eller äta morötter.

        Det enda jag läste är någon som försöker undvika mina frågor.
        Vilket får mig att bli ännu mer övertygad att de flesta hästar inte mår bra

       Om du inte vet när ”man” vet om en häst tycker något är kul borde du inte uttala dig relaterat till detta inlägg. Jag har haft häst i stort sett i hela mitt liv. Jag har haft hästar som inte tyckt det varit kul att tävla (=jag har då inte tävlat med hästen) och jag har haft hästar som älskat att tävla (=jag har då tävlat med dessa). Det jag läst hittills av kommentarsfältet är ju helt sjukt. Så klart finns det hästar som inte har det bra, det finns kaniner, katter, hundar, fåglar som inte heller har det bra. Har ni som skriver om hoppning/dressyr här ens sett på hästar som tränar? Suttit på en häst som efter ett pass med passage/hinder utstrålar lycka med hela sin kropp?!

        Du kan ju svara på mina frågor istället för att gå i försvarsställning

      Ingen dömer ut alla hästar och hästmänniskor. Ni beter er som #notallmen. Chilla.

       Ehm, jag skulle säga att många faktiskt gör det, men det enda de hänvisar till är hästar som hoppar extrema höjder…?

        EXTREMA höjder hoppar väl just dom som kritiseras, elithästar????? Eller menar du att ALLA som har hästar hoppar extremt högt med dom? Det får du stå för då.

     Det stämmer givetvis att hästar också har instinkter. De är exempelvis skapade för att vara i rörelse och det behovet är det inte alla hästar som tillgodoses idag, många hästar är väldigt stillastående. Det är ju en fråga som sporten diskuterar mycket och där lösdrift har blivit en lösning. Dock skulle jag våga påstå att svenska hästar har det betydligt bättre (bland annat genom lagstiftning) än majoriteten av våra kor och grisar.

     När det kommer till hur ridbar en häst är så går ju det tillbaka ändå till romartiden. I krig var det behändigt med en häst som kunde följa hjälperna och röra sig bra i terräng. Dressyren och ridbarheten har utvecklats därifrån, så även om våra moderna tävlingar bara sträcker sig hundra år tillbaka i tiden är ridkonsten betydligt äldre. Den härstammar helt enkelt från det militära och när hästar nu inte längre använts i krig så får de visa upp sina färdigheter på tävlingsbanorna istället. Korta svaret är ja, en häst avlad för att hoppa högt kommer hoppa högt med glädje – den här det i blodet. Men den här också sina instinkter och behov i blodet och de är desto viktigare att tillgodose. Men långt ifrån alla tävlar med sporthästar på toppnivå, de flesta är hobbyryttare med ”vanliga” hästar som kanske mest njuter av att arbeta med djuret och kroppen, mysa, komma ut i friska luften, träffa vänner i stallet och tävla någon lokal tävling då och då för skojs skull.

   Ja men eller hur! Hur naturligt är det att ha en stor metallgrej i munnnen bara för att en ryttare ska kunna styra hästen?

    Hur naturligt är det för människor att ha skor på fötterna för att kunna gå bättre och ha bättre balans? Lite samma princip.

     Smärtar det dig att ha skor på fötterna? Inte, va? Nej, precis.

    Hanna. Hur naturligt är det för dej att ha din Iphone mot örat?

     Skillnaden är ju att människan väljer själv, för hästens del är det ju någon annan som väljer åt den.

   Då ska du se hur hästar i det vilda mår och hur det behandlar varandra. INTE en vacker syn kan jag lova. Så snälla lilla gumman sätt dig och sticka vidare på ditt tråkiga garnnystan och snacka skit med din grannkärring istället.

   Ylva; Kan du gå tillbaka till dej själv och fundera på hur naturligt det är som människa att sitta här på nätet och glo. Hahahahaa. Skaffa dig ett aktivt liv!

  Tips – uttala dig inte om saker du inte vet någonting om ?

  Vem är du att ta parti när du inte har en aning om vad som hänt egentligen?

  Stackars hästar. All form av ridsport är djurplågeri.

   Åh ja, stackars min häst som får vara ute i stor hage 23 timmar om dygnet med massa kompisar, som alltid har fri tillgång till mat och vatten, som blir noggrant omhändertagen varje dag och motioneras varje dag. Skulle säga att de flesta hästar förmodligen mår mycket bättre än alla de stackars hundar och katter som är inne i samma utrymme tills dagen de dör där personer med noll kunskap införskaffar dem som en pryl och säljer vidare dagen det inte passar dem längre. Att skaffa häst kräver lite förkunskap i varje fall.

    Så för att ett annat djur har det sämre så blir det rätt?

     Du får nog läsa om kommentaren

      66% av kommentaren bestod ju bara i förklaringar att andra djur har det sämre.

  Team Axelina. Nellie försöker ju bara hejdlöst fiska sympatier.

   Ja Nellie hanterar det här som en dramatisk tonåring som vill ge utlopp för sin frustration genom att bråka med andra. Ingen hade vetat att det var Nellies video om inte hon identifierat sig själv. Så jävla töntigt. Oh no, någon ifrågasatte den ”populära tjejen” i klassen då ska hon genast fastställa den sociala hierarkin genom att starta ett drev med hela sin följarsvans för att tysta sin kritiker och alla andra som kan få för sig att kritisera henne i framtiden.
   Fattar hon inte att hon skadar sitt eget varumärke genom att vara en lättkränkt surfiffi?

  Hästsport borde förbjudas, ingen häst hoppar frivilligt över höga hinder. Speciellt inte med en människa på ryggen.

   Har du provat?

    Nej, just av den anledningen.

     Då har du ingen aning.

   Exakt. Samma med trav. Och då ska vi inte ens nämna ridskolor där dessa stackars djur plågas varje dag. Djurplågeri.

   Antar du är vegan då? 🙂

    Varför antar du att hen är vegan? Tycker köttätare att det är ok att plåga djur? Vad har ens diet att göra med att man anser hästsport vara djurplågeri?

     Köttätare betalar ju för att djurplågeri upprätthålls, så ja!

      Det behöver man inte göra. Om man äter vilt, köper ägg på närmsta bondgård osv så ser man inte till att djurplågeri upprätthålls

       De DÖR för att du äter något du inte behöver – är inte det plågeri nog?

        Om man inte vill att viltolyckor med dödlig utgång för människor ökar med typ 3000% så behöver man hålla efter populationen av rådjur, viltsvin och annat vilt.
        De dör inte med främsta anledning att vi ska få mat, de dör för att man måste hålla på med viltvård.
        Så nej, det är inte plågeri.

         Hur bidrar en ökning av rådjur till ökande viltolyckor?

         Lägg ner!

        Jag behöver kött.

         Jag med. Rekommenderar högrevskärna. Otroligt gott.

    Anonym 15.52
    Är man emot djurplågeri så är man självklart vegan, är man inte vegan är man för djurplågeri.

     Du behöver b12 så sin hjärna börjar fungera igen ?

      Tips! Öppna ögonen♡

       Är det Stina? ❤️

        Stina who?

         Stina❤️

      Säger hon som inte ens kan skriva korrekt svenska.

       Hon?

       Vad har svenska språket med djurplågeri att göra?

    Varför kommer det här ”argumentet” alltid upp i sådana här diskussioner?
    Det är ingenting annat än ett slappt försök till härskarteknik där man försöker förstöra den andres trovärdighet.

    Hur personen äter har ingenting med det som diskuteras att göra. Håll dig till ämnet.

     Lol jo det har det om man äter kött, att tro nåt annat är att leva i förnekelse.

      Nej det har det inte. Man behöver inte vara strikt vegan för att vara emot djurplågeri. Skärp dig nu.

       Strikt vegan ? Vad är en icke strikt vegan?
       Ok att döda och plåga djur lite grand?
       Antingen är man vegan eller ej.
       Vem är det som ska skärpa sig ?

        varför håller du på att bygga bloggens största halmgubbe någonsin?

         Skärp dig.

   Försök få en häst att göra något den inte vill själv.. Det går inte ?

    Jodå, med piska och annat går det.

     Haha nä en häst som verkligen inte vill respekterar inte spöet heller. De blockerar alla intryck

      Jag har tvingat mina hästar massor av gånger. Då lär de sig att det är jag som bestämmer och efter ett tag accepterar de att de måste gå in i transporten, gå in i stallet , ha medel på sig mot insekter osv. I sjukvården tvingar man hästar med brems att underkasta sig behandling osv.

    Det går få hästar göra precis det man vill att dem ska göra. Jag har aldrig varit på en häst för har egna ben. Men när jag var i mellanstadiet, och skulle vara med kompisar så följde jag med dem när dem skulle rida.
    Ridläraren var inte snäll mot hästarna ska jag säga dig. Hästarna gjorde tillsist det hon bad dem göra… Det händer massa skit på såna ställen.

   Lol tro mig man kan inte tvinga en häst som väger 600kg och mer att göra saker den inte vill

    Kanske inte på en gång. Men med berabetning, manipulation, nedbrytning osv så funkar det alldeles utmärkt

     Jasså, har du provat?

      Jag behöver inte bli överkörd av en bil för att veta att det gör ont

       Nej men man behöver inte bryta ner en häst för att dressera den? Det är ju inte så att man torterar hundar för att lära de sitta fint.

        Men nu var det ju frågan huruvida man kan få en häst att göra något den inte vill.

         Är du medveten om att det finns ryttare som har ström i sina sporrar osv ? Om du tror att man med våld inte kan tvinga en häst till att göra saker den inte vill, är du väldigt naiv och okunnig om hästar och djur.

          Men en blir ju trött. Hur många ryttare tror du ärligt talat har ström i sporrarna? Ja, du kan säkert tvinga en häst med det, men en vanlig normalt funtad ryttare som inte använder sig av tortyr eller liknande kan liksom inte tvinga en häst över ett hinder. De har en egen vilja och brukar säga ifrån väldigt tydligt (beror såklart på individ) om något inte passar. I en normal relation mellan häst och människa funkar det så, att man kommunicerar med varandra.

         Ja – och svaret är att man behöver inte bryta ner en häst för att få den göra som man vill? Det finns fler (bättre, välfungerande och humana) metoder. Tur va!

    Klart man kan. Man kan till och med få späckhuggare och lejon att göra som man vill. Krävs bara ”rätt” metoder.

    Kan man tygla elefanter (!!!!) kan man tygla en häst som inte vill herregud, ge er.

   Även hundar, katter och alla andra husdjur?

    Är det hundar och katter vi diskuterar här? Whataboutism….

   Vilket trams. Vi hade en häst som kunde bryta sig ur sin hage om det stod hinder kvar på banan, eftersom han ville dit och hoppa. Hästar gillar att leka och att hoppa kan vara något de älskar att göra.

   Jag tycker att all tävling med djur borde förbjudas, så fort pengar och prestige kommer in i ekvationen försvinner djurets värde som individ. Sen finns det väldigt många hästar som faktisk älskar att hoppa, men utan tävlingar blir ridningen på hästens villkor och inte ryttarens ambitioner om att vinna. Samma sak med hundar som pga tävling har avlats så de har jättestora hälsoproblem som orsakar dagligt lidande, tex alla trubbnosiga raser.

   ”Ingen häst hoppar frivilligt över höga hinder” ~ antar att du aldrig har satt din fot i ett stall. Då jag själv har tävlat i just hästhoppning så kan jag garantera dig att många hästar tycker hoppning är kul. Bland annat mina egna hästar älskade hoppning och var supertaggade under träning/tävling (de hoppade hinder med eller utan ryttare). Jag skulle aldrig någonsin tvinga en häst att hoppa om den inte tycker om det, och därför blev mina gamla tävlingshästar individuellt utvalda baserat på om hoppning är något de gillar och klarar av. MEN! Jag kan bara tala för mig själv där och förnekar heller inte att djurplågeri tyvärr förekommer inom ridsport.

  Hästen är barrerad hos någon tidigare ägare utomlands och hoppade så då hon köpte den!
  Det är heller INGEN som skrivit någonting om att hon skulle ha något med det att göra. En annan ryttare axelina skrev om hur läskigt det blir när detta syns och att det är accepterat vilket är synd för hästen och sporten i sig.
  Hon lade till två bilder på bakben i luften som två exempel.
  Ingen, ingen hade reagerat på detta om inte Nellie valt att dra igång drevet och skriva nedlåtande om axelina som är lika gammal som Nellie.
  Nellie älskar när hon kan få chansennatt göra inlägg om hur mogen hon är, att hon inte tar någon skit, hur avundsjuka alla är på henne osv osv osv. Det har varit exakt samma sak i alla år. Hon är hatad av de flesta som haft något med henne att göra tyvärr. Men det är ju som att hälla vatten på en gås, flisklersom jag går min egen väg, jag tar ingen skit och hennes följare få anledning att skicka ❤️❤️❤️På hennes insta. Dvs följarna som aldrig träffat henne irl och tror att hon är såå god som person.

   Den där avundsjukagrejen är så tröttsamt. Fattar inte varför folk skulle vara avundsjuka på en människa som fått typ hela sin barndom exponerat på nätet. Visst, hon är känd, har hästar och samarbete etc men priset för det är för högt imho.

    Eller hur. Hade inte velat gå en meter i hennes skor. Fatta att vara en hästtjej och bli känd genom översexualisering och sen såfort man är myndig förstora brösten??

     Så ledsamt

     Barnkonventionen har ju blivit lag så teoretiskt sett kan ju Nellis föräldrar polisanmälas för vad de tvingade nellie till redan som barn

  Fy visste inte ens att det här existerade, vidrigt! Och denna nellis säger ju inte emot att hon använder denna metod en enda gång?

   Det gör hon inte, det har skett innan hösten kom till Sverige och hästen har lagt sig till med den tekniken för att den blivit lärd att skydda sina ben.

    Stackarn ?

    Nja det stämmer inte helt. Om du kollar på denna videon: https://m.youtube.com /watch?v=XA98NSpWHXs
    Så ser du att han inte alls hoppade så när han kom till Sverige. Inte i närheten av samma teknik ens.

  Är så dåligt insatt i hästsport att jag knappt ser att det är en häst på ena bilden.
  Men tråkigt när bråk och anklagelser sker offentligt utan någon dialog eller kommunikation innan.

  Har så mycket att säga om dethär men ska försöka skriva kort.

  1. Joe blev importerad av en tjej som hette Ida N och då hoppade han normalt. Finns video på youtube som heter G.I Joe SOLD. Ida N sålde Joe till en tjej som absolut inte ska ha häst. Där måste Joe ha blivit barrerad eftersom att han hoppade normalt innan han kom till denna tjej. Vad jag kan minnas har Nellie uttryckt sig om att hon köpte Joe bland annat pga hans ”bakbensteknik” vilket tyder på enorm okunskap hos Nellie. Vem som helst inom hästvärlden kan se på dessa löshoppningsvideor som Nellie lagt upp på instagram att Joes hoppteknik inte är naturlig. Så antingen så är det faktiskt så att Nellie inte visste vad barrering var och bara tyckte att Joe hade en flashig hoppstil eller så vet hon vad det är men tänker att det inte är en big deal att ge pengar till en människa som barrerar sina hästar.
  2. Axelina nämen aldrig Nellies namn så uthängd har hon absolut inte blivit. Dessutom har Nellie noll rätt att känna sig uthängd när hon för några månader sen ”hängde ut” Laissas ägare (finns att läsa om här på BB) vilket resulterade att hon fick en hatstorm mot sig. Nellie tyckte inte att hon hade gjort något fel i den situationen.
  3. Det ÄR problematiskt att Nellie rider runt på en häst som fått sin teknik genom djurplågeri. Nej, Nellie har förmodligen inte gjort något mot Joe men Joes teknik är.inte.naturlig och det gör mig så ledsen att hennes kommentarer består av hyllningar och folk som är imponerande av Joes hoppteknik när hans teknik är farlig. Speciellt när Nellies följare till stor del är 13 åriga tjejer som tror att det är coolt med såna hästar.
  4. Hennes följare måste sluta tro att folk är avundsjuka på henne. Axelina har bra mycket mer meriter än Nellie och bland annat så har Cecilia Bergåkra, Paula Unghanse, Stella Röhckle, Antonia PH, Fanny Kullmyr, Julia Nilsson med flera kommenterat eller gillat inlägget dvs att dom håller med. Alla dessa människor har myyyyyyyyycket mera meriter än Nellie och enligt mig bättre ridning. Så någon avundsjuka handlar det liksom inte om.
  5. Nellies hästskötare hon hade med sig senaste tävlingen, Julia, sålde sin häst och glömde helt bort att säga att den hade artros i hela kroppen. Jag menar alltså inte att det hade något med Nellie att göra men förstår vilken typ av människor som gillar att vara i Nellies närhet.
  6. En av dom som försvarade Nellie var även Madeleine El-Hanafi, en väldigt ökänd person inom hästvärlden, som jag tror Nellie även köpt en köksavlad fralla i merle-färg av. I mitt tycke är det att stödja djurplågeri dels för att Maddes hundavel inte är sund och dels för att Madde har en historia av att sälja skadade hästar till folk.

  Det jag ville komma fram till var väl att Axelina har rätt i det hon säger och Nellie är sjukt omogen och ointelligent.

   Håller med i allt 100%.

   Liten parentes, men alltså ja den köksaveln på frallor är helt galen, fattar inte hur någon tar det på allvar..

    Vad i hela friden är köksavel på frallor?

     Kortfattat:
     Köksavel = avel där hälsotester som alla uppfödare bör göra inte genomförs, ofta blandraser som avlas fram för snabba cash
     Frallor = Franska Bulldogs.

     Det är när du avlar på hundar utan stamtavlor, du följer inte de regler och riktlinjer som rasklubben har för att främja rasen. Dvs du gör lite som du vill, struntar i riktlinjer och parar på vad du själv vill och det finns ingen som granskar eller kontrollerar att du gör de hälsodokumentationer på avelsdjuren och du kan på så sätt även avla på för unga/gamla hundar och även låta tiken få fler kullar än vad som är tillåtet. Ingen vet då du ej står till svars inför din rasklubb eller skk.
     Därav blir det lite blandade resultat vad gäller färg osv och ointelligenta personer köper gärna dessa med udda färger för dyrare pengar än av registrerade uppfödare. Istället skrattar en ung tidigare dömd tjej gott när hon stoppar 30 tusen per valp rätt ner i fickan

   Ointelligent är ett bra ord för att beskriva henne tyvärr.

   Ah Madde! Det var inte igår jag läste det namnet! Trodde hon slutat efter alla skriverier om trasiga och plågade hästar hon importerade. Det var väl nåt med Tyra där med?

   Word

   Åh vad jag undrar vem ägaren mellan Ida och Nellie var!!!?

    Dom har haft en fejd på facebook men kan inte alls minnas vad hon heter tyvärr. Det kanske finns något inlägg här på BB i Nellies kategori som handlar om Joe där någon kanske skrivit det i kommentarerna. Men kan verkligen inte minnas namnet 🙁

    Id* Lind*r
    Finns försäljningsvideo på hennes FB

    Vet dock inte om det är hon som bråkade med Nellie på FB? Minns inte riktigt exakt vad som hände men Nellie påpekade ju flera gånger hur smal och benig Joe var när hon köpte honom och sen blev någon kränkt och det var nått bråk haha kommer inte ihåg somsagt. Iallafall så är Id* Lind*r den som tävlade Joe sist innan Nellie köpte honom.

   Ang punkt 4 så har Peder Fredricson gillat inlägget ? Svårt att säga om han sköter sin insta helt själv men lär knappast vara så att en medieansvarig får skicka likes till höger och vänster.

   Ikke noen av merle-hundene sålt fra Hanafi er fra Sverige. De er fra Polen. Også Nellies valp er fra Polen men med svensk papir.

  Axelina och hennes storasyster är kunniga med en kunnig hästfamilj bakom sig. De är dessutom omtyckta av folk i branschen, kanske det som svider i ögonen på Nellie.

   Ja om någon är avundsjuk så är det ju Nellie

   Det är en hästfamilj med pengar, inte med kunskap.. Den kunskapen storasyster har fått har hon fått från grevlunda samt Abdel. Lillasyster har inte mycket kunskap om något mer än att sprida näthat.

    Axelina rider ju då i YR-landslaget och har fått ta emot Ajax-stipendiet. Bland flertalet 145 placeringar har hon dubbelnollat trestjärniga 145 klasser samt placerat sig i en 145 GP på GHS. Nellies meriter är ett SM-guld i childrens för typ 6 år sen och en 150 placering, kanske räknas att vara ogillad av 90% hästeliten i Sverige en merit också??

     Älskar att jag missade att skriva typ 5 ord skyller på att jag är trött haha

    Hej Nelli!!

    Storasystern red ju internationellt för 6-7 år sedan redan. Dvs 4 år innan hon hade något med stipendium och grevlunda att göra och deras stöttning.

  Jag blir sjukt upprörd och provocerad när folk backar upp sånt här! Och vem är ens Tyra Sjöstedt att uttrycka sig? Hennes hästar blev bara skräp.

   Tyra såg väl chansen att göra sig relevant som vanligt

  Kommer få skit, det vet jag. Jag kan ungefär ingenting om hästar och hästsport, men jag vet att jag tycker sättet som hästar behandlas och används inte känns rätt. Även om många har känslor och älskar (sina) hästar så tycker jag de mer verkar användas på ett sätt som prioriterar deras instrumentella värde, snarare än deras egna och emotionella värde. Tycker inte hästar som är fast i sina små boxar och som ska användas för att bli borstade och ridna dagarna i ända ser särskilt glada ut. Inte heller när de ska säljas runt som varor.

   Exakt, varför uttala sig om saker man inte vet någonting om? ?

    Får man inte säga något om något man inte vet, inte ens ha en åsikt, så lär man hålla käften rätt så mycket och ofta. Speciellt när man umgås med andra som har ett annat yrke osv.

   Du får säkert massor av skit från hästbrudarna här men inte av oss djurvänner… 😉

    Fast inom (svensk) hästhållning i så är inte hästarna fast i små boxar för att användas för att borstas på och bli ridna dagarna i ända? Dock finns det såklart rötägg inom hästsporten i Sverige också TYVÄRR. Men om man påstår att det är hästens instrumentella värde som prioriteras och dessutom säga att man inte kan någonting om hästar och hästsport så borde man egentligen bara vara tyst ?

     Nja, man borde vara medveten om att man kanske inte är bäst utrustad i ämnet kunskapsmässigt, men ändå få säga sin åsikt baserat på sina egna värderingar och erfarenheter. Är ju inte brist på hästfolk i Sverige så en har ju sett en hel del hästar genom livet på ridskolor och tävlingar när man följt med sina kompisar. Tycker synd om hästarna. Iaf de som används inom ridsport osv. Och de som får dela en liten hage, ibland under sommaren utan skugga. Sen in i en liten box på kvällen. Usch.

     Samtidigt borde kanske folk som är intresserad av hästar och sysslar med ridsport försöka se saken från andra perspektiv? Man är ju ofta hjärntvättad när det gäller ens livsstil, och då kan man vara snabb på att tycka att alla utomstående är dumma idioter som inte vet något. Men kanske har de ändå en poäng, om man vågar se saken med andra ögon?

      Tröttsamt när folk som knappt vet bak och fram på en häst ska gorma om djurplågeri.

  Nellie vill alltså att Axelina ska ta dethär privat med henne. Vad ska Axelina säga?

  Hej Nellie, du rider runt på en häst som har fått sin hoppteknik pga barrering och dina kommenterar består av folk som hyllar denna onaturliga hoppteknik och du köpte även hästen efter att ha sett en löshoppningsvideo pga hans hoppteknik, varför det?

  Liksom vad ska Nellie svara på det? Eller vad ska liksom Axelina prata med Nellie privat om? Dessutom blir det nog ganska svårt att argumentera med Nellie eftersom att hon tar allt så himla personligt och inte kan formulera en enda korrekt mening. Förstår fan nästan aldrig vart hon vill komma med hennes texter.

  Nellie borde istället inse att hon har köpt hästen av en tjej som barrerat honom (förhoppningsvis pga okunskap) och informera hennes följare om att sånt faktiskt sker i ridsporten och att en sådan hoppteknik inte ska eftersträvas eftersom att det inte är bra för hästen.

  Skrattade lite för mig själv när Nellie (f.2000) skrev att hon är rädd att någon så UNG som Axelina (f.2000) ens vet hur man får en häst att hoppa så, för det visste inte Nellie! För att sen i nästa kommentar skriva att det är klart att Nellie är emot barrering. Om Nellie inte vet hur man får en häst att hoppa så (dvs barrering) hur kan hon då vara emot barrering?

  Och nej det är inte skrämmande att någon som är 20 vet vad barrering är, jag känner liksom 12 åringar som har ridit på ridskola hela sin ridkarriär som vet vad det är.

   Exakt. Det här var väl ingen fråga till Nellie? Det handlar ju om att sånt här inte ska få förekomma öht.
   Hon verkar förstå skriven text, lika illa som hon själv skriver.
   Varför har hon gråtit 1 timme? Varför ens berätta det? Hon tycker ju inte att hon gjort något fel?

    Tror det är det som är problemet. Bristande läsförståelse. Hon kan ju inte skriva begripligt, så det är ganska troligt att hon inte kan läsa heller.

     Varför shamear du någons svårigheter att uttrycka sig (och även läskunnighet) i skrift?

   Nellie har väl alltid kört med den där ”kom och säg till mig privat istället för att skriva på nätet”? Som du skriver så skulle det bara bli konstigt.

    Ja verkligen! Har också väldigt svårt att se framför mig när Axelina går fram till Nellie på en tävling och frågar Nellie varför hon köpt en barrerad häst. Det finns ju liksom inget att konversera om?

    Dessutom handlade det ju inte om Nellie och Joe utan det handlade om att denna onaturliga hopptekniken hyllas och DET är farligt för hästarna om dom nu måste bli barrerade för att folk ska vilja köpa dom. Hästsäljare i Tyskland tex har ju redan inga gränser när det kommer till djurplågeri så om det är sådan här hoppteknik som ska bli eftertraktad så är det hästarna som får lida. Samt alla seriösa hästförsäljare (inklusive Nellie då) som inte får sålt på sina hästar eftersom att dom inte hoppar på ett sådant sett.

    Ja det är ju lätt att säga till folk att de ska ta kritik med henne öga mot öga när hon är en rabiat jävla bitch som inte drar sig för att ställa tilö.med dramatiska scener och hota folk. Då är det lätt att kräva av andra att vara rättframma…

   Om det tagits privat av A, så kan jag sätta min hela årslön på att Nellie trots det skulle hängt ut det faktum att någon ens våga tänka tanken att ifrågasätta eller döma henne

    Ja och hade det tagits privat via nätet hade konversationen lagts ut också och hon hade hävdat påhopp och hat/avundsjuka?!

     Garanterat, hon har ju inte fått lära sig för fem öre att deala med sociala utmaningar. Lägg då på lite kritik på det ocj det fullkomligt ryker ur öronen på henne.

  Hästen är barrerad hos tidigare ägare ingen tvekan om saken. I kommentarsfältet har även en tidigare ägare till hästen uttalat sig att detta stämmer.
  Alexins inlägg är superbra och superviktigt, hon nämner aldrig nellie och bilden hon la ut visar bara en brun hästs bakben så hade nellie och hennes följare inte gått bananas hade det varit svårt att identifiera henne, man måste kunna diskutera frågan och visa bilder utan att det ska bli en sån här enorm bölfest från nellie och hennes följare då det är viktigt! Säger även en del att tex Peder fredricson mfl gillat alexinas inlägg.. nellie skämmer ut sig med sina kommentarer och hur hon forsätter lägga ut storys om detta som bara visar på hennes okunskap. Det är inte nellie som gjort barreringen så det ska hon inte få skit för däremot blir det lite skevt när hon lägger ut videos på hästen och skriver och får kommentarer om hur galet bra hoppteknik denna häst har och #GOALS osv.. detta är ingen teknik någon bör eftersträva då det tyvärr är hästen som blir lidande. Det är detta Alexina skriver, synd att sakfrågan försvinner bland alla okunniga och irrelevanta kommentarer från nellie och hennes följarskara.

   1. Ta saker direkt med personen?
   A det handlade inte om hösten specifikt utan den fick illustrera en sak
   B gällde inte samma sak när Laissas köpare fick löpa gatlopp
   C ja, lika bra att leta upp och publicera bilder på skribentens häst
   2 Lite märkligt att hon själv inte kopplat hästens hoppning till b-ordet
   3 Undrar om någon hade förstått vems häst det var om inte…

  Nellies kommentarer är extremt pinsamma, kanske skulle gått ut skolan ändå.

  Men om man kan utläsa barrering av bilderna, så är det väl inte mer än rätt att Nellies häst också får vara med på bild? Varför skulle hon slippa undan bara för att hon är influencer eller känd? Skulle väl vara värre om hon tagit en helt okänd tjejs häst som exempel? Nellie borde väl ha övat på att ta emot (konstruktiv) kritik och ifrågasättanden.

  rider man runt på en häst som uppenbart är barrerad och lägger ut på sina social medier där man dessutom är en profil och rider på nationell nivå så får man finna sig i att folk kommer reagera. Tack och lov för detta då barrering är något ALLA som seriösa inom ridsporten tar avstånd från.

  Drama ala Booken ….gosh.

   Men hästmänniskor är så här. Finns inte ett stall där det inte är drama och kaos.

    Jag står i ett litet stall där vi har superbra stämning, folk är hjälpsamma och tillmötesgående. Vi är dock alla 30+ och rider islandshästar så det kanske är det?

     Ja islandshäst-människor tillhör inte vanligt hästfolk haha ni är i eran egna bubbla och alla islandshäst-människor jag har träffat har varit väldigt trevliga!

      haha håller helt med, de som håller på med islandshästar eller fjordingar är oftast betydligt trevligare 😀

    Önskar att alla stall var som vårat, lugnt och skönt utan drama ?

    Håller inte med alls. Har bara stått på ställen där vi peppar varandra och hejar på tävlingar.

    Stämmer. Uthängningar och stämningar.

    Min dotter fick ständigt höra hur värdelös hennes häst var. Den hade ont i ryggen enligt vissa. Värdelös hoppteknik enligt andra. Nu tävlas den internationellt med fina resultat och dottern har flyttat utomlands och stortrivs. Sverige är tyvärr jantelagens epicentrum.

    Jag har bara stått i trevliga stall med god stämning och jag har ”vanlig” ridhäst och har stått i både kollektivstall och fullservice stall.
    Handlar nog väldigt mycket om hur man beter sig själv samt vem som är stallägare och hur de väljer hyregäster

  Hur ska man få en häst sluta hoppa så där när den väl lärt sig denna teknik?

   Man kanske bara borde låta den vara, gå i pension. Den stackarn är redan traumatiserad men ska fortsätta prestera. Men money talks.

   Det är skitsvårt. Hästar kommer ju alltid göra allt dom kan för att undvika smärta. För hästar som är barrerade sitter smärtan så djupt rotat i dom. Slår dom i bommen resulterar det i extrem smärta och den kopplingen är nästan omöjlig att träna bort. Detta gör att hästen hellre hoppar på ett onaturligt sätt för att undvika att vara i bommen. En vettig hästhållare hade tagit hästen ur sporten för att ur hälsoaspekt kommer hästen hoppa sig till kronisk smärta främst i ryggen. Vill man träna bort det får man börja från början från marken, men det tar tid och det går inte alltid hur mycket man än försöker. Människor som barrerar hästar gör det inte för en hållbar häst. Det man får är en häst som håller i något år på hög hoppning för att sen bryta ihop. En barrerad häst är inte en hinderklok häst, det är en rädd häst.

    Tack för utförligt svar, Linn!

  Det spelar ju liksom ingen roll om Nellie är offentlig eller att det blir en ”vart är girl powern” för att båda inblandade är tjejer. Ja Axelina kunde ha tagit en annan bild men varför måste hon det? För att Nellie är offentlig?

  Det är ju värre just för att Nellie har en följarskara som tycker att Nellies häst hoppar så himla fint när den egentligen nästan slår över i landningen. Faktum är att Nellie har köpt en häst med en onaturlig hoppteknik som hon nu åker runt och tävlar med. Hon är inte immun mot kritik bara för att hon är offentlig. Så ja Axelina kunde ha tagit en annan bild men det finns liksom ingen anledning till det? Då skulle ju personen på den bilden blivit ”uthängd” med hade det då vart ok eftersom att det inte är Nellie? Eller vad menar folk som tycker att Axelina borde ha tagit en annan bild? Liksom nej Nellies häst är ett bra exempel på hemsk hoppteknik och sådan hoppteknik ska absolut inte hyllas. Axelina har gjort helt rätt och tycker att alla stora namn inom ridvärlden som gillat/kommenterat bilden är ett bevis på det.

   N Håller med dig till 100%

   Håller med. Hon köpte en häst som hoppar med den tekniken och på så sätt hjälper hon till att normalisera detta djurplågeri. Som offentlig måste hon ta sitt ansvar lika mycket som alla som inte är offentliga.

  Istället för att plåga hästar inom t.ex. trav så borde de sadla om till icke levande hästkrafter och testa sporten Motorcycle chariot racing.

   Nellie sysslar ju inte ens med trav så helt irrelevant kommentar ?‍♀️

  Inledningsvis handlar ju detta inte ett dugg om Nellie utan om olika typer av barrering och hur fruktansvärt det är att det förekommer. Både Joe och i mina ögon Laissa har en hoppteknik som är helt orimlig och där man starkt kan misstänka barrering. MEN inte för en sekund tror jag att Nellie skulle använda det på sina hästar, det är en så omöjlig tanke att den svindlar. Så jag förstår att hon reagerar med förtvivlan. Å andra sidan har ingen beskyllt henne för att barrera, jag tror inte att NÅGON i hästsportsverige tror det om henne. Så reaktionen är kanske lite sned – hon kunde lagt upp sina kommentarer på ett annat sätt. För det hela handlar ju inte om henne alls. Samtidigt som jag förstår henne….

  För övrigt är en sån enorm hoppstil enbart negativ – den sliter på hästen, tar onödigt med dyrbar energi och är långsam; luftfärden tar längre tid.

  Men framförallt: Nellie skulle aldrig barrera, det är jag övertygad om!

   Nej det är inte Nellie som har barrerat Joe, vilket ingen heller har påstått, därav är hennes reaktion så överdriven.

   På youtube finns en video som heter ”G.I Joe SOLD” där Joe hoppar normalt.
   Efter det importerades Joe av en tjej som hette Ida som sedan sålde honom till X som Nellie köpte honom av. X är ingen frisk människa och ska absolut inte ha hästar och det var där han fick sin nya hoppstil.

   Nellie har påpekat hur undernärd Joe var när han köpte honom och hon har haft små konflikter med X sen hon köpte Joe. Men vad jag kan minnas så har Nellie uttryckt sig om att hon köpte Joe pga sin teknik. DET är sjukt enligt mig, att hon inte kunde se att det var en sjukt dålig teknik och att den inte var naturlig. Så hon har ju då betalat för en barrerad häst och det är enligt mig inte okej.

   Och ingen hade heller kopplat inlägget axelina gjorde till Nellie om hon inte valt att skrika ut om det själv. Ingen hade sett på två bakben vem det gällde utan bara sett dessa som exempelbilder. Men det är klart det var ju ett tag sedan NB bråkade och hängde ut någon nu så det var väl dags för henne att få lite humörsvängningar.

  Kan typ inte låta bli att skratta lite över att Nellie påriktigt grät över dethär och dessutom la ut det på sin story? Samma Nellie som för bara några månader sen skrev på sin story att hon tycker det är tråkigt att Laissas ägare inte höll det hon lovade, vilket resulterade i en hatstorm mot Laissas ägare. Nellie bad aldrig om ursäkt och jag tror säkert att Laissas ägare tyckte det var superroligt att få så mycket påhopp.
  Det var ganska lätt att kolla upp vem som ägde Laissa men lite svårare att se på bilden som Axelina lagt upp att det är Nellie. Nellie valde ju liksom själv att hänga ut sig själv.

  Smygreklam för Barilla på kenzas blogg?

  Den hästen har blivit barrerad. Finns inget att snacka om. Beträffande nellie är det INGEN som anklagar henne för att ha använt fula sätt för att göra hästen rädd. Men Joe köptes i början av Nellies ”försäljnings-företag” varpå budgeten kanske inte var lika hög som nu. Så Joe köptes säkert ganska billigt utan tanke på hur man fått honom att hoppa.

  Nellie har beskrivit Joe som att han varit svår att sitta upp och av på. Precis samma som Tornado. En häst uppfödd med vettig hästhållning beter sig inte såhär. Den överhoppar inte på detta sätt. Denna häst har nog inte haft schyssta tidigare ägare. Det kan man se på långa vägar.

  För på det sätt hästen hoppar, så får han ont. Så ont att han måste vila och få ut kiropraktor och equiteraputer. En häst hoppar inte på ett sätt som orsakat smärta om den inte är rädd för att slå i och på så sätt få känna en värre smärta.

  Nellie är nonchalant om hon inte kan erkänna att hästen tidigare blivit barrerad. Nellie sköter säkert hästen jättebra nu. Men hon har köpt en häst som säkert kommer hoppa sig till ordentliga skador.

   Instämmer till hundra procent. Den hästen ska inte tävlas alls. Inte bara pga sin egen hälsa utan även för att den stilen skadar Nellies varumärke mer än den gynnar den.

  Jag tycker inte Axelina gör något som ”ser illa ut” här. Mellis reaktion däremot, herregud så omogen och pinsam.

  Hur lättvar det att identifiera att det var just Nellys häst på bilden?!

   Inte alls. Titta på den vänstra bilden överst i detta inlägg. Två bruna bakben var allt som syntes

    Det var nellie som kände igen sin egen röv säkert, så självupptagen och egenkär den bruden är

   Exakt, hade Nellie bara vilat på avtryckaren så hade detta inte kunnat härledas till henne alls. Ja förutom det snacket som går på alla tävlingar Nellie medverkat i med Joe och Laissa…
   Men som sagt, det hade säkert varit lätt att tro att detta var två bilder tagna från utländska medier osv.
   Men det är samma sak inom dressyrvärlden, där nosgrimmor (fortfarande) spänms för hårt. Där sadlarna sitter för långt fram och där ryttarna sitter med tyngdpunkten bakom lod och hästarna rids i rollkur osv osv i all oändlighet. Detta är ohälsosamma trender som förändrat sporten till det sämre

    Ja nu är jag ju inte hästfolk och hade nog inte sett detta inlägg från henne alls. Men hade jag gjort det hade jag nog inte ens reagerat på att det var två olika hästar på bilderna.
    Och det känns ju inte som det finns mycket på bilden bakifrån som visar några tecken på att kunna identifiera vem det är.

  När Nellie sen lägger ut en bild med en häst som skadas vid tjurfäktning som nån slags whatabout-ism ser det bara illa ut. Ingen behöver jämföra. Menar hon att barrering är ok men TITTA PÅ TJURFÄKTNINGEN!!! Det var en onödig jämförelse som bara förvirrar och får en att börja fundera. Ingen tror ju på allvar att Nellie barrerar. Tvärtom att hon är en bra ryttare som övertar (köper) hästar och ger dem ett bättre liv.

  Hästspråk är typ grekiska för mig men jag är så fascinerad över allt drama som följer den här Nellie överallt.

   Och har gjort sedan hon var 9 år inte att förglömma. Som de flyttat runt och bytt stall och tränare allt eftersom de blivit ovänner med tidigare vänner, hyresvärdar, hästägare, tränare osv.

    Om det är fel på alla andra hela tiden kanske man ska se sig själv i spegeln.

    Dom ska ju flytta nu igen! Flyttade till kristianstad i juni (!!!!) och nu ska dom hyra en gård i Lund.

     Va? Redan? I see red flags!!!

      Ja hon skrev till en egen gård r de slipper bli störda ????

       Det var nog en pik mot någon som hon ville få fram

     Jag trodde de skulle köpa?

      Enligt Hippson så kommer de hyra just nu för att om några år köpa. Älskar citatet ”Även skönt att sköta sig själv och ingen som stör om dagarna”

       Någon som hon kommit ihop sig med såklart

  Nu har Nellie suttit och 1 letat upp en bild på axelinas häst och lagt upp i sin stories för att visa att hennes häst med har höga bakben. 2 lagt in en video när hon själv hoppar hästen som blivit barrerad när hon hoppar lägre hinder där den inte alls behöver ta i och därför inte luftar bakbenen lika högt. Och vill lite ironisera och skriver att oj han håller på att välta. Nä men när hinder ligger på 130-140 då går han ju nästan lodrätt ner i sprången pg av att han överhoppar så mycket bak.

   Roligt också att Axelinas häst har en hoppteknik som ser naturlig ut och hästen landar i en okej vinkel, det enda som kanske skiljer sig från andra hästar är väl att den typ kickar ut med benen lite men det är ju inte ens på varje hinder. Nellie visar på sån enorm okunskap hela tiden, skäms hon inte?

  mariabusck har smygreklam flera gånger i sina stories på instagram nu senaste i raden är för ett företag som heter dashl.se.
  Hon som har arbete med digitalamedier hos Bjurforsskåne i Malmö. Vill tjäna pengar med fula knep, hoppas karma tar henne.

  Men hur vetNelly att hästen inte är ”barrad” innan hon köpte den ?
  Jag ser det verkligen inte som kritik och påhopp på Nelly. Om Nelly tar hand om hästen som hon skriver att hon gör så gör hon ju helt rätt. Verkar anpassa sig efter hästen fullt ut.

  Om hästen har blivit barrad tidigare så är det tragiskt men inget som Nelly ska ta personligt. Det är väl inte hon som har haft hästen från föl, ridit in och grundutbildat?

   Varför modd ??

  I den här debatten märks det tydligt att Nellie inte gått gymnasiet. Läsförståelsen (och skrivandet för den delen) håller en väldigt låg nivå här. Hade Nellie kunnat läsa hade hon förstått att den här debatten inte handlar om HENNE, utan om hästen och det som troligtvis hänt hos tidigare ägare. Inte någonstans anklagar någon Nellie för att ha barrerat Joe, det är bara Nellie och hennes följarskara som själv fått det att handla om det.

  Blir fruktansvärt trött på hur Nellie nu sitter och skämtar om och förminskar hela den här debatten – som är så himla viktig – bara för att hon ska få böla ut i sociala medier om hur synd det är om henne och hur avundsjuka alla är. Spyr på det.

   Exakt!!!!!!!

   Exakt säger jag med!!

  Majoriteten hade inte vetat att det var Nellies häst om hon inte börjat gorma och fäkta om det. Nu vet alla.

   Ja hon skapar ju det här dramat för att få uppmärksamhet och typ hålla sig relevant. Tycker synd om henne, hon behöver ju hjälp och stöttning på det mentala planet. Det här kommer inte funka som strategi när du är 30+ Nellie!!!

    Hon är den nya M El Hanafi. Dvs känd för lite sämre saker samt att lägga upp en stor käft på sociala medier. Gangster fasoner!

     Var det inte henne hon köpte valpen av…? Frallan med den omdiskuterade färgen?

      Jopp, hon som suttit i fängelse pg av att hon gjorde enbart svarta affärer under många år. Nu säljer hon hundar utan stamtavlor för 30 tusen och sätter upp en stor käft på fb och hånskrattar och säger att det är jobbigt för andra att se att hon tjänar stora pengar på hundar utan stamtavlor som är såå mycket bättre än sönderavlade frallor med stamtavla…
      ta med i beräkning att ingen av dom har några studieskulder…

       Madeleine El Hanafi är ökänd inom hästvärlden. Skulle ALDRIG köpa ett djur av henne.
       Skulle definitivt att inte vilja bli sammankopplad med henne, och inte bli försvarad av henne.

      Personer som beter sig på ett visst sätt och som älskar att synas och provocera. Lite som hon den där skatan som åkte dit i veckan med soporna. Vill typ leka maffia.

     Ja säljer hon hästar och förmedlar affärer utan att redovisa kan det bli fängelse även för en bortskämd snorunge från Tjörn. High life vänjer man sig lätt vid och blir fartblint.

  Vad är det som gör att man hamnar på modd ?
  Nån som vet ?
  Jag skrev att Nellie verkar göra ett bra jobb med hästen och inte ska ta det personligt.
  Är det vissa ord som gör att man hamnar där ??

  Jag kan ingenting om sakfrågan, men hur många skulle känt igen Nellie och/eller hennes häst utifrån den bilden? När texten inte nämner namn eller ens kommer med antydningar om vilka det rör, är det verkligen en anklagelse/uthängning då?

   Ingen mer än Nellie själv möjligen. Det var först när Nellie själv skrev om det inför flera hundra tusen läsare som folk började leta upp bilden och skriva om det

  Nellie har till stor del skapat dramat själv genom att gå till försvar. Tror få hade kopplat ihop bilderna till henne om hon inte gjort det. Sen förstår jag att det snackas på tävlingar osv…

  Nellie har blivit uppblåst mest hela livet genom sina sociala medier. Och O.N har gått bra och lyckats med några bra affärer. Queen Nellie.

  Att hon nu blir ifrågasatt för att ha köpt en barrerad häst, som hon hyllar som ”goals”, måste svida i egot. Särskilt när självaste Peder och Lisen gillade Axelinas inlägg. Kanske är Queen N inte den stora hästmänniskan hon tror sig vara?

  Startade Nellie i 135 idag? Ser henne inte i Equipe.

   Hon har ju varit hemma och grinat och skrivit inlägg

   Barabra Streisand effekten!

  Hade tänkt skriva att jag tyckte att det var ett extremt påhopp på Nellie, som jag tycker verkar vara en driven tjej som bryr sig om sina djur. Men nu när ni skriver att Peder och Lisen har gillat inlägget så blir jag ju fundersam.

   Fast det är ju inte ett påhopp eftersom att ingen har nämnt hennes namn utan Axelina la upp en bild på hennes hästs bakben? Det är fakta att Joe har blivit barrerad och det är fakta att Nellie medvetet har köpt en barrerad häst. Och ja Peder och Lisen med många andra stora namn med betydligt större hästkunskap än NB har gillat/kommenterat för att Axelina har 100% rätt i det hon säger.

    Då backar jag helt. Visste inte att hon medvetet hade köpt en barrerad häst. Det är ju inte fakta för oss vanliga och inte så insatta personer, då det aldrig nämns förutom vid sådana här ”drev”. Kollade igenom lite filmer på Joe på insta och den 19/7 så hoppade han inte alls med ett sådant överslag eller vad man ska kalla det. Känns helt obehagligt allting nu.

     Sorry om jag lät aggressiv haha.
     På Nellies instagram finns det bara en video där hon hoppar 19/7 och det är hennes häst Lux och inte Joe. Om du inte menar en annan video?

      Finns flera tävlingsfilmer på Joe upplagda i Juli. Han flaggar inte ut med bakbenen där, alls. Ser inte ut som samma häst! Helt annan teknik.

    Vill förresten bara korrigera det jag skrev. Tror ej det kan klassas som just fakta om det inte finns fysiskt bevis på att någon har barrerat hästen.

    Men för oss hästmänniskor så är det ju liksom obvious att han inte har fått sin hoppteknik naturligt och det finns även bevis på att Joe inte har hoppat så hela sitt liv.

    Jag vet ju heller inte om Nellie visste att Joe hade blivit barrerad när hon köpte honom eller om hon trodde att han bara hade en flashig hoppstil. Men har väldigt svårt att tro att Nellie påriktigt inte vet om hur man får en häst att hoppa som Joe. Det är liksom något som dom flesta vet om speciellt om man rör sig i tävlingskretsar.

    Så för mig så är det självklart att Joe har blivit barrerad och jag får väl hoppas att Nellie helt enkelt inte visste att Joe inte fått sin hoppteknik naturligt men har väldigt svårt att tro det.

  Och exakt allt måste alltid tas offentligt.

   Vem vore Nellie utan sociala medier och influencerrollen? En av många duktiga ryttare.

  Aldrig förstått mig på varför man rider och tränar ihjäl dessa stackars hästar på detta viset. Förstår givetvis tjusningen i att ha en häst man aktiverar måttligt och sköter om, men trav och detta ovan? Så jävla dumt. Låt djuren vara.

  Det finns inget naturligt med hur denna hästen hoppar, den är ultrabarrerad eller har ryggproblem. Att ”stjärnor” som Tyra o Nellie Inte ser detta som problematiskt är vedervärdigt. Nellie nämns ju inte ens med namn?? Ingen försöker hänga ut någon – det handlar om djurplågeri i en redan ansträngd sport.

  Wow. Jag blev precis blockad för att jag frågade vad hon själv tänkte om hans teknik. På ett öppet vis. Jäklar, detta var känsligt för henne.

   Jag blev blockad igår när jag ifrågasatte henne

  Kollar man tävlingsfilmerna från juli på Joe som finns på N’s instagram sträcker han inte alls ut bakbenen. Den tekniken har han utvecklat under de senaste två månaderna…

   Hon menar på att han hade ont/inte var 100% fräsch den rundan i juli. Att det var därför han inte hoppade som vanligt då.

  Jag tycker att det ser ut som att Joe hoppar på ett slitsamt, icke hållbart vis. Sen hoppas jag att det stämmer att Nellie er honom ett optimalt upplägg så att han håller trots detta.

  Inte bra att hon hyllar och lyfter en showig teknik som potentiellt är skadlig. Hennes unga och till viss del okunniga publik tror att det är eftersträvansvärt. Katastrof. Det är verkligen nackdelen med sociala medier, att all ”fakta” kommer ut helt ogranskat till en nyfiken publik som suger i sig som svampar. Dessa influencers som är superbra på sina jobb och gör roliga poddar/youtubeklipp. Ingen ungdom vill lyssna på ridsportpodden där riktigt erfarna hästmänniskor delar sina tankar. Nåja, det var ett sidospår.

  Jag vet inte om Joe barrerats. Jag tror absolut inte att Nellie barrerat honom. Ingen säger att Nellie gjort detta? Varför är hon så defensiv?

  Skulle vilja veta mer om varför Nellie och sambon väljer att flytta – IGEN – strax efter att de fått sin ”drömlägenhet” osv.

   Jag tror att de behöver ett helt eget, privat ställe för sig och sina hästar, där de slipper mingla med en massa andra. Och kan bo på gården. Ganska förståeligt och i längden säkert också ekonomiskt bättre än att hyra så pass mycket utrymme. Det ska bli intressant att se var de hamnat!

  För det första: det är ingen som sagt att Nellie har barrerat hästen. Det är gjort innan så Nellie behöver varken lipa eller tro att hennes företag ska kopplas ihop med det.
  För det andra: hade hon själv inte gjort en grej av det hade det inte blivit en så stor grej av det. Pinsamt allt hon skriver och gör.
  För det tredje: ja det är bra att det ifrågasätts för alla som ser Nellies video och tror att det är bra hoppning måste förstå att det inte är det. Konstigt att Nellie själv inte förstår det utan lägger upp och är stolt över det.

  https://www.instagram.com/p/B9tZz60FZsi/

  han hoppade INTE sådär i mars

   Fast om man kollar när han hoppar 110-130 så överhoppar man sig fortfarande med bakbenen. Det är dock när han kommer upp i 140 man börjar se det då han behöver lyfta bakbenen så extremt högt. T.o.m på provridnings filmen av Joe kan man se att han överhoppar med bakbenen.

  Jag förstår inte problemet.
  Nellie har inte ägt Joe sedan han var föl, han har uppenbarligen blivit utsatt för barrering någon gång under sitt liv innan han kom till Nellie. Men det kan ju inte Nellie ta ansvar för, och det är klart det måste vara okej att tävla en häst trots att den tidigare i livet varit utsatt för barrering?
  Jag förstår inte varför det blir ett bråk, eller var Nellie försöker försvara? Alla är väl emot att hästarna utsätts för barrering, och det är väl dem som utsätter hästarna för barrering man vill inte, inte personerna som råkar äga en häst som utsatts för barrering tidigare i livet?

  Har man lite vett så köper man inte en häst som hoppar så ohållbart. Då tänker man ju uppenbarligen inte på hästens välmående, utan ser det bara som ett fordon att komma upp i klasserna med. Jag tror inte att Nellie har barrerat hästen, han kanske aldrig har blivit det, men en god hästmänniska skulle aldrig sätta sig upp och hoppa så höga klasser med den hästen.

  Någon här som vet vad som hänt kring Madeleine el Hanafi?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.