En Underbar podd vs Sofia Wood

I avsnitt 110 av UnderbaraClara och Ericas podd ”En underbar podd” så pratar de om ” det nya feminina” och Erica tar upp Sofia Wood som exempel.
Sofa poddar till vardags med Elsa Billgren där de pratar om inredning, inspiration och liknande.
Erica hade inte hört podden tidigare och blev så fascinerad av Sofia Woods röst att hon lägger en avsevärd tid på att imitera den, skratta åt den och även åt att förhöra sin 17-åriga dotter, om varför även hon garvade röven av sig när hon hörde Sofias röst.
Erica kallar detta ”Det nya, fina feminina” och ser det lite som en härskarteknik som får henne att känna sig både bedömd och avklädd.
Det är lite intressant, eller hur? Hur tänker hon att hon eventuellt kan få Sofia att känna av den här delen av avsnittet?
I videon här ovan kan ni höra den del av podden där Erica först tar upp Sofia och hennes röst, men jag har klippt avsnittet långt innan de är färdiga.
Vill man lyssna på hela avsnittet så finns det HÄR.

Jag VET att jag låter som en blandning mellan en gnisslande dörr, Kristina från Duvemåla och lyssningshastighet 1.5 på Storytel när jag pratar och skulle inte bry mig nämnvärd om någon skulle driva med eller kritisera min röst.
Jag tycker mest det är underhållande och har lite svårt att relatera till just det här, men Sofia verkar ha blivit riktigt ledsen av Clara och Ericas avsnitt och skriver så här på sin blogg:

Men så visar sig avsnittet till merparten handla om MIN röst. Nej nej, inte min symboliska röst utan min faktiska röst, hur jag, personen Sofia, pratar.

Hur den är så överdrivet feminin och mjuk och viskande och kanske till och med nästan en parodi på en kvinna analyseras det om. Ericas dotter gapskrattar när hon hört mig och visst, Erica avslutar avsnittet med att det här kanske ligger hos henne och hennes bondbörd i relation till den överklass jag spekuleras komma från (vilket jag inte gör men det är egentligen inte relevant). // Sofia Wood

UnderbaraClaras blogg har kommentarerna strömmat in och delat upp fältet mellan de som tycker att avsnittet är svinkul och de som tycker att Clara och Erica borde be om ursäkt till Sofia eftersom de gjort henne så ledsen.
Clara och Erica har lite olika sätt att bemöta kritiken på men gemensam nämnare är att ingen av dem ser någon anledning till att be om ursäkt.

Det här verkar vara en rejäl vattendelare, men flera stycken influencers och kompisar till Sofia Wood backar henne på sociala medier och kallar Clara och Erica för mobbare, samtidigt många lyssnare verkar tycka att avsnittet är hur roligt som helst och ser inget fel i sättet dessa två poddare skojar om en annan poddkollega.

Här är två exempel på kritiska röster:

Ps. Ska UnderbaraClara skrivas ihop eller inte?
PS2. Det är strul med min vanliga videospelare så därför publicerar jag alla videos som del av Bloggbevaknings Instagramkonto. 

240 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Svara

   Nu har Clara skrivit om det på sin blogg. Hon vill fortfarande inte be om ursäkt, men ”beklaga att hon blev ledsen”. Hatar ursäkter där ansvaret läggs hos den drabbade. ”jag ber om ursäkt för att du blev ledsen” testa istället ”jag ber om ursäkt för vad jag sa/gjorde/etc, det var inte min mening att göra dig ledsen”

   Svara

    Clara är för egenkär för att någonsin erkänna att hon gjort fel. Vilket praktarschle.

    Svara

     Clara har nog aldrig kunnat ta kritik. Om någon skriver en kritisk kommentar på bloggen så lämnar hon alltid snäsiga svar.

     Svara

      Snäsigt vs snäsigt alltså. Helt rimligt.

      Svara

       Kritik är inte likställt med snäsigt 🤦🏼‍♀️

       Svara

  Det var väl inte så farligt? Nu är ju inte jag Sofia (vet på riktigt inte vem hon är) och hon har ju rätt till sin känsla, men alltså det var inte så hemskt.

  Svara

   Skönt att du vet att du inte är Sofia även om du inte vet vem hon är.

   Svara

    Gullis 😘

    Svara

   Jag förstår inte riktigt vad de menar för tycker inte hon låter som de beskriver, MEN man mååååååste få prata om andra utan att det blir en sån här grej.
   Hur mångamanliga poddare pratar inte OM folk? De gör det ständigt och vi skrattar. Även Skäringer Mnheimer gör det å vi skrattar.
   Känns som att det beror på VEM som pratar om andra, och att vi kvinnor generellt inte får göra det för då är vi mobbare, misunsamma, avundsjuka?

   När jag lyssnar på Clara och hennes poddkollega hör jag två norrlandsjäntor som är lite fascinerade av storstadskvinnors sätt att prata på. Intressant och kul tycker jag. Och igenkänning, för flera saker de beskriver gör jag själv. Men inte blir jag ledsen? Det är ju SKÄMT

   Svara

    Exakt.

    Svara

    Håller helt med man måste kunna få säga vad man tycker. Men det verkar vara skillnad på vad som är ok att säga bland läsarna. Att kritisera någons röst går bra men att kritisera någons vikt går inte bra.

    Svara

     Fast kritisera vikten görs ju hela tiden…..det värsta du kan vara idag är ju att vara överviktig.

     Svara

     Ja man måste kunna säga vad man tycker, men man måste också förstå att man då kan få reaktioner. Andra måste nämligen också kunna säga vad de tycker. Med det sagt. Så här tycker jag:

     Det här är inte mobbning, men det är unket på SÅ. MÅNGA. PLAN.

     1. Att dissekera, bedöma och lägga värderingar i en specifik kvinnas medfödda drag är unket. Att överhuvudtaget dra slutsatser om en människas ursprung eller karaktärsdrag utifrån hennes röst och uttal är unket. Ungefär lika unket som att konstatera klasstillhörighet och maktmedelsbruk baserat på låt säga hudfärg, vikt, längd eller annan karaktäristika som personen i fråga ”tilldelats” här i livet.

     2. Att härma någons röst är unket. Att dessutom göra det inför någon som sitter och skrattar med (eller för all del vara den som skrattar med) och t.o.m. bjuda in till analys av om den här personen och hennes röst ens är på riktigt tar det hela ytterligare en nivå. Plötsligt får situationen en aura av förlöjligande. Man skrattar åt hennes röst och hennes uttal. Man skrattar på hennes bekostnad.

     3. Att inte be om ursäkt när den härmade personen säger att hon tog illa upp är unket. Det är inte orimligt att någon blir ledsen av att bli härmad och skrattad åt för en personlig egenskap. Speciellt inte när det strömmas ut till en massa människor.

     4. Att lyckas med allt detta i ett och samma slag är unket. Och något av en bedrift faktiskt när jag tänker efter.

     Svara

      Usch på ordet unket

      Svara

  Det är nog halva namnet av Sofa Company som menas. För vad skulle det annars kunna vara…? 🤔

  Svara

  Nä det är inte mobbning, faktiskt.

  Svara

   Men det är elakt.

   Svara

   Tycker det är skittaskigt, sen får du kalla det vad du vill.

   Svara

  Själv jobbar jag som avklädare. Betydligt enklare.

  Svara

  Det var ju en pod om inredning 🤪

  Svara

  Påklädaren kanske kunde sett om det där huset lite innan och varit med i a-kassan? Du kan väl fan inte förlita dig på att Jonas Gardell ska försörja dig? Hur fan tänker du?

  Svara

   Hört talas om solidaritet? Tror påklädaren skulle blivit gladare för lite hjälp än en snyftartikel.

   Svara

    Röstar V?

    Svara

     Har ingen aning om vad Gardell röstar på, men kan tänka mig MP eller FI.

     Svara

      Liberalerna.

      Svara

    Hört talas om egenansvar?

    Svara

     Men så klart är det jättetragiskt. Men han är väl inte den enda människa i den här pandemin som fått kaos i sitt liv? Det låter som Jonas Gardell tror att det här är något påhittat, onödigt, som görs för att han och hans vänner ska få livet förstört.

     Svara

   Beror väl på hur nära vänner man är. Jag skulle definitivt hjälpa mina bästa kompisar om de höll på att förlora sina hem om jag hade liknande ekonomiska möjligheter. Utan tvekan.

   Däremot skulle jag förmodligen inte hjälpa människor jag inte känner och inte har en relation till.

   Svara

   Kulturarbetare, som har egen arbetsförmedling för att de är så himla speciella, får väl göra som alla andra som inte har jobb just nu: Ta vad som finns. Hemtjänsten behöver folk.

   Svara

    Man får väl inte jobba inom hemtjänsten utan vårdutbildning?

    Svara

  För det första så behöver alla som slänger sig med ordet ”mobbing” sluta upp med det genast då detta på INTET sätt handlar om mobbing. Att göra sig lustig över någon vid ett enstaka tillfälle är inte att mobba, vad man än tycker om det som sägs.
  Jag erkänner villigt att jag inte lyssnat på avsnittet i fråga ännu, men jag brukar lyssna på En underbar podd och vet att både Clara och Erica har en speciell jargong, de kan vara bitiga men att det skulle handla om utstuderade elakheter har jag svårt att tro.

  Har däremot aldrig lyssnat på Elsas och Sofias podd så vet inte hur hon låter. Har visserligen läst hennes blogg något år men aldrig sett henne skriva om att hon fått massvis med kritik för sin röst så det kan ju knappast vara till allmän kännedom.
  Att gå till någon slags motattack som ovan och kalla Clara för kärring (hallå hon är inte ens 35, och dessutom yngre än Sofia Wood) är dock bara pinsamt och smaklöst.

  Svara

   Håller med om att det inte är mobbing. Typiskt exempel på att göra sig rolig på andras bekostnad. Clara och Erica lägger ribban, så att Clara blir kallad för kärring får hon nog tåla. Jag tycker också att de ser tantiga ut med sitt förkläde och sjal över axlarna, storblommiga illasittande kläder med näverkorgen från hembyggdsgården i högsta hugg redo för svamppromenad. Och som du själv säger Clara är inte ens 35. Kärring är inte en biologisk ålder. Det är ett tillstånd.

   Svara

   Helt absurt att det kalas mobbning på en blogg där Blondinbellas röst och sätt att prata har hånats dag ut och dag in.

   Nej jag är inte stollis och nej jag gillar inte BB, men jag tycker det skriker dubbelmoral att ens läsa en här bloggen om man tycker detta är något att hetsa upp sig över. Ha samma krav på er själva som på influencers.

   Svara

  jag gillar Sofia och både lyssnar/läser på alla hennes plattformar så jag vet att hon är väldigt skör. Erica valde helt enkelt fel person som exempel i podden. Gillade dock analysen!

  Team: inte mobbning alltså

  Svara

  Jonas har alltså en kompis som tvingats sälja hus och bil och nu dessutom tvingas sälja sina möbler för att få pengar till mat, allt enligt vad Jonas själv skriver i Expressen. En del frågor har man ju:
  1. Varför får inte kompisen A-kassa, han verkar ju ha arbetat hårt och länge.
  2. Är han kanske inte anställd utan egen företagare, varför får han då inte hjälp av Tillväxtverket eller annat stöd?
  3. Och sist men inte minst, kunde Jonas inte hjälpt till med ett lån så att kompisen slapp sälja sina möbler för att äta sig mätt?
  4. Hittar Jonas på och överdriver?

  Svara

   Jag kräver en intervju med påklädaren!

   Svara

  Om det hade varit tex IL och Sheila som hade uttalat sig/imiterat/hånat/härmat i sin podd då hade ni alla skrikit mobbing men eftersom det är präktiga Clara och hennes polare som gör det så är det inte så farligt…

  Mobbing eller inte så är det otroligt fånigt och barnsligt att göra sig lustig över hur någon pratar.

  Svara

   Stackars IL måste ha riktigt svår astma. Man hör hur ansträngd hon låter i podden. Kan inte vara lätt. Tror det var tur att det inte blev nån fjällvandring.

   Svara

    🙄 Ok?

    Svara

    Det värsta är att det låter alldeles kletigt när Blondinbella pratar. Har alltid gjort det. Liksom kom igen..drick lite vatten och svälj innan du ska podda etc.

    Svara

  Själva härmandet av Sofias röst var väl lite väl överdriven kan jag tycka.. Hon låter ju inte ens så? Erica var iallafall jävligt dålig på att härma tycker jag. I övrigt är väl inte just det så mycket att ta illa upp över kan jag tycka. Det att det drogs oklara paralleller mellan ”det nya fina feminina” och Sofias röst det gick inte riktigt hem hos mig? Tror Erica att Sofia fejkar sin röst är det det hon menar? För först pratade hon om kvinnor som svarar på tilltal med typ ”mmm” och sen tog hon upp Sofias röst.. Alltså Sofia verkar väl inte va en sån som inte svarar på tilltal som nån slags härskarteknik? Eller för att verka sval och feminin eller whatever..

  Sen det med att Sofia skulle komma från överklass tycker jag var rätt lågt att anta om någon endast baserat det på deras röst, tonläge och kanske stil..? Nu verkar det ju som att hon inte ens är överklass så lite fult att anta.. Nej jag tyckte det var en irriterande och raljant podd, av två kvinnoe varav åtminstone en av dem framställde sig lite som en avundsjuk tonåring (med backup av sin egen tonåring) 🤦🏻‍♀️

  Svara

   Sen att sofias kömpisar sluter upp bakom henne och skriker mobbing och kallar E&C fula saker.. Nej herregud va löjligt!

   Svara

    Minns någon var man hittar inlägget där Camilla har mailat ett företag som samarbetat med Blondinbella, och får svaret att ”det inte går att mäta statistik” när hon ifrågasätter BBs siffror?

    Svara

     Sök i kategorin Isabella 😊

     Svara

    Superfånigt! Trodde Frida aka ”Goda grejer” var cool, men visar sig ju att hon bara vill hänga med de trendiga influencertjejerna och anpassar sig helt efter dem. Smörar för Amanda Schulman (av alla människor) på Instagram.

    Lyssnade på podden med henne och Siri förut men det gick ju inte. Dels låter de exakt likadant och dels håller de med varandra i minsta lilla fråga. ”Men jag veeeeet” ”Asså ja eller huuuuur”. Så ängsligt.

    Svara

   Jag tror inte att sofia fejkar, däremot kan man nog omedvetet påverkas av ett ideal, eller kanske en idé om hur man vill vara. Man tänker inte på att man pratar, rör sig eller skrattar men det påverkas av hur man skulle önska att andra uppfattar en.

   Svara

    Ja det är väl klart att det är kulturellt hur vi pratar och hur vi använder rösten. Det betyder inte att man fejkar, alla påverkas av sin omgivning.

    Svara

     Exakt, så det nya fina feminina är ett (av flera) ideal som i ericas podd diskuteras. Sofia och hennes sätt att prata får vara ett exempel på hur det idealet kan ta sig uttryck. Det var tråkigt att hon som person fick ta så stor plats i diskussionen när det, som jag förstått det, var ”samhällsfenomenet” de ville diskutera.

     Svara

      Jag menar alltså ”ett (av flera) ideal” som i att det finns andra konkurrerande ideal, inte att fler än ett ideal diskuterades i podden.

      Svara

   Anade Östermalmsknarret när jag lyssnade på henne prata, och det är ett fascinerande fenomen

   Svara

    Vad är det? Hon är väl rätt långt från Östermalmare

    Svara

  Är inte det här lite samma tema som när Nellie blev upprörd över att någon använt en bild på hennes häst för att illustrera ett exempel.. Kan hålla med om att om man kan prata om något på generell nivån och att man inte behöver ta en specifik namngiven person som exempel. Och ja, det ska gå att skoja med och driva med kvinnor också, och ja vi kanske behöver kunna ta saker med en klackspark mer, men blir nån ledsen så blir den.. Och då kanske det ändå är läge att be om ursäkt.

  Svara

  Jag för ont i magen av hur Isabella låter sina barn fästa sig vid Paul! Hur många män har bott med dom nu?!
  De har varit tillsammans i 3månader – de allra flesta föräldrar låter inte ens barnen träffa ngn efter så kort tid medan Bellas barn ser han som en extrapappa….

  Svara

   Blir du mörkrädd också?

   Svara

    Va?
    Nej, jag är inte mörkrädd!

    Svara

    Kanske borde du gå till doktorn om du får magproblem utav vad en annan kvinnas barn gör eller inte gör.

    Svara

     Av av av!!!! Sluta skriv utav hela tiden. Googla på skillnanden mellan av och utav

     Svara

      ”Får ont i magen utav” är helt korrekt svenska. Det är när ”utav” används som adverb som det inte fungerar.

      Svara

   Pålle är EXTRAPAPPA nu. Joråsåatte…

   Svara

   Men sluta ingen annan bryr sig. Gå och bekymra dig om dina egna barn din toxiska skvallertanta

   Svara

    Ha ha ha!

    Svara

   Men sluta. Barn träffar många människor, det är bra.
   Man kan ha kompisar boende hos sig, man kan bo i kollektiv, man kan dela lägenhet med någon.
   Det är ganska vanligt nu för tiden.
   Det är ingenting som barn mår dåligt av.

   Svara

    Nej, barn mår inte dåligt av att ha många personer kring sig. Vad de mår dåligt av är att knyta an till personer, ha dem nära inpå som extra föräldrar, som sedan försvinner helt och håller ur deras liv. Och i Blondinbellas fall är det MÅNGA personer som under en period varit en stor del i hennes och barnens liv för att sedan bara försvinna.

    Svara

     SOCANMÄÄÄÄÄÄÄL

     Svara

  Är genuint fascinerad över mängden innehållslösa influensapoddar och hur tusan det kan finnas lyssnare till dem.

  Svara

   Gud ja! Lyssnade på Margauxs nya med brorsan. Den handlade om verkligen ingenting. Så jävla tråkig.

   Svara

  Alltså folk är så känsliga! Man måste kunna skratta åt sig själv!

  Svara

   Nej, det måste man inte.

   Svara

   Det är skillnad om du skrattar åt dig själv, eller om någon annan skrattar åt dig, det förstår du väl?

   Svara

  Hur alla fjäskar för Sofia i hennes kommentarsfält visar bara att analysen är korrekt. Att mena att detta är mobbning är galet och urvattnar begreppet, Sofia är en av många som omnämns i avsnittet för att påvisa den lågmälda trenden. Det är så fult att vända analysen till någonting den inte är och samla godhetspoäng genom att felaktigt framställa sig själv som ett mobboffer. Alla som ”får ont i magen” av avsnittet borde lyssna på det innan de uttalar sig, om det inte hjälper, sök hjälp.

  Svara

  Jag gissar att Elsa Billgren, utifrån en snabb lyssning, inspireras av ASMR!

  Svara

   Ja! Jag tänker direkt på ASMR när jag lyssnade på Billgren/Wood-podden

   Svara

  var tvungen att lyssna på sofias podd för att höra hur hon låter. och det var ju inget märkligt eller märkvärdigt?! förstår inte vad dom skrattar åt? hon låter ju som en helt vanlig tjej från södra stockholm :s

  Svara

   Hon är väl inte från Stockholm?

   Svara

  Förlåt med Sofia har noll självdistans. Hon ägnade seriöst ett helt inlägg åt att vara kränkt över att folk i ELSAS kommentarsfält tyckte det var märkligt att man ska inreda vardagsrumsbord med så mycket saker att dom inte går att använda. Hon kunde absolut inte förstå varför folk tyckte det var skitnödigt.

  Man märker att det är så otroligt viktigt för hela den där lilla klicken att ha vissa statusmarkörer i hemmen, vara kulturella (fin kulturella såklart), klä sig rätt, vara lagom bohemisk och utbildade. Men dom har liksom noll distans till det. Noll. Det är så ängsligt.

  Podden gjorde satir och det var inte bara Sofia som stationerade exempel som hon försöker då det att verka. Det är inte mobbning och det var heller inte helt taget ur luften.

  Svara

   Instämmande här.

   Svara

   Riktigt bra analys! Instämmer i allt.

   Svara

   Soffbord belamrade med stilleben, snäckor o lite puffärm. Eller lite… Puffärmar till förbannelse. Samtidigt vara reklampelare för Ajax o annat. Ja det är ett ängsligt gäng…

   Svara

    Ibland funderar jag vad de ska göra med alla sina puffärmsblusar och klänningar när trenden är över?! 🤷🏼‍♀️ Så hypade trender brukar ju dö rätt snabbt och leda till att man känner sig väldigt mätt. Känns som den känslan snart slår till med puffärmarna och Madickenstilen.

    Svara

     Jag kan inte riktigt förstå varför man vill se ut som en ballong?

     Svara

      Det distraherar från annat man vill dölja kanske.

      Svara

       Aha, så kanske det är….

       Svara

   Statuerade.

   Svara

    Auto correct 🙃

    Svara

  Nu har Clara skrivit om det på sin blogg. Hon vill fortfarande inte be om ursäkt, men ”beklagar att hon blev ledsen”. Och har stängt av kommentarer pga att ”personen som blev ledsen inte vill bli diskuterad ytterligare”. Snacka om ansvarsförskjutning.
  Hatar ursäkter där ansvaret läggs hos den drabbade. ”jag ber om ursäkt för att du blev ledsen” testa istället ”jag ber om ursäkt för vad jag sa/gjorde/etc, det var inte min mening att göra dig ledsen”.

  Svara

   Men vet du inte at clara aldrig haft fel i hela sitt liv?!!

   Svara

   Men hon står ju fast vid att hon inte tycker hon gjorde fel, då ber man inte om ursäkt för sitt beteende. Oavsett vad man anser i just den här frågan är jag glad över någon som inte pudlar, backar och kröker ryggen ur led av ursäkter så fort de får kritik eller skit.

   Man FÅR stå fast vid sin egen ståndpunkt, hur kränkta eller sårade andra än blir.

   Svara

    Om man inte vill be om ursäkt kan man ge fan i att beklaga att någon tagit illa upp.

    Svara

     Att beklaga är inte att be om ursäkt. Man kan beklaga att någon blev ledsen och ändå inte be om ursäkt. Två olika saker.

     Svara

    Men om någon blir ledsen över att ha blivit förlöjligad så är det ju bara korkat att fortsätta hävda att man inte vill be om ursäkt för att man ”minsann har rätt”. Om det gällde en åsikt ok, men här handlar det ju om något som personligt som en persons röst. Hur svårt är det att be om ursäkt för att man har hånat någon för detta?!

    Svara

     Fast om en bloggare ska be om ursäkt varje gång de gjort någon ledsen blir ju bloggen proppfull med ursäkter hela tiden, som kanske till sist inte blir så genuint menade.

     Tycker hellre man ska beskylla Clara för att inte faktiskt lyssna och ta in, än för att inte reflexmässiga pudla med ett förlåt.

     Svara

      Du formulerade det bättre än mig! Oskön hållning kanske snarare från hennes sida.

      Svara

   Ja alltså, själva avsnittet var väl inte SÅ farligt, men deras respons…testa att vara pyttelite ödmjuk kanske?

   Svara

    Tycker tvärt om att det är skönt med någon som inte hela tiden måste be om ursäkt, för grejer man helt medvetet valt att göra.

    Tacka vet jag att låta bli att göra fel. Stå för vad man gjort. Och be om ursäkt när man genuint menar det och faktiskt inte planerar att göra något liknande i framtiden.

    Svara

   Om det faktiskt stämmer att Sofia inte vill bli diskuteras mer är det väl bra att stänga av kommentarerna?

   Svara

  Sluta My

  Svara

   Varför kan man inte nämna just My på den här bloggen utan att få såna här svar? Jag fattar inte??

   Svara

    Vill du ha en sammanfattning?

    Svara

     Ja tack gärna! 🙂

     Svara

      My är känd för att fiska följare. Hela tiden. Överallt.

      Svara

       Det är många andra influencers/bloggare/osv med, men skriver man om nån av dem här så bemöts man inte av samma kommentarer. Varför?

       Svara

        Fast det gör man ofta!

        Svara

        För att här är det tal om mobbing, på hög nivå. Att mobba My är helt enkelt tillåtet.

        Svara

         Det är inte mobbning alls. En människa som påstår sig vara någon form av träningsguru men kunde inte ens gå ner i vikt själv. https://mymartens.se/wp-content/uploads/2020/09/img_5871.jpg
         Ser det där ut som en människa med snygg eftertraktad kropp som man ska betala pengar för att lära av? Verkligen inte.

         Svara

          Vad är det för fel på hennes kropp?

          Svara

   Eftersom hon själv inte skrivit något om det så är det nog inte My som skriver

   Svara

  De träningstightsen vill man då inte ha. Svetten syns bra i skrevet.

  Svara

  Kanske inte direkt mobbing. Men lyteskomik.

  Svara

   Ja och det är ju verkligen jättekul att bli föremål för!

   Svara

  Jag tycker att Clara har en viktig poäng att vi måste kunna ha utrymme att skämta eller diskutera om kvinnor. Särskilt kvinnor med stora plattformar som har makt. Nu handlade ju inte analysen specifikt om Sofia, utan hon fick illustrera ett exempel.
  Jag tycker att spaningen var intressant, det är synd att den försvinner bakom halmgubbar.

  Svara

   Så varför tål inte Clara att ifrågasättas själv??

   Svara

    Det gör hon väl? Men det innebär väl inte att hon måste backa och be om ursäkt för allt hela tiden. Tror folk har tappat greppet lite om vad det innebär att diskutera grejer och ha olika åsikter, nu verkar det mest handla om att få oliktänkande att kräla i smutsen och ta tillbaka allt de någonsin tänkt och tyckt

    Svara

    Hon tål att ifrågasättas, det har hon gjort heeela sin karriär. Men det är skillnad på att tåla att ifrågasättas och att en miljard människor hetsar henne att be om ursäkt och kallar henne och hennes kollega fula kvinnohatare som ska dö.

    Svara

  Oj här drog vi i hårt i spakarna. Du är ju inte mycket bättre själv nu precis 🙃

  Svara

  Med dialekt? ALLA människor har en dialekt. Och stockholmska är också en dialekt men vissa verkar tro att det är rikssvenska (rikssvenska finns inte ens).

  Svara

   Rikssvenska är väl strängnäs va?

   Svara

    Sala

    Svara

  Va, vems ögonbryn?

  Svara

   Uh, Klaras? Ser ut som att hon har pubishår i hela fejjan.

   Svara

    För att inte tala om tänderna. Och då tänkte jag så här, detta måste vara den nya inavlade looken

    //slut sarkasm. Jag pratar inte så här om människor. Det är inte ok. Försöker bara visa hur absurt det är att kasta ur sig den skit hon kastar ur sig.

    Svara

     Tack för förtydligandet!

     Svara

  Det är bara stockholmare som anser att ”stockholmsnivå” är nåt att sträva efter. Och jag instämmer med tidigare talare: stockholmare har absolut dialekt, och inte direkt rikets vackraste.

  Svara

   Jag som stockholmare vet inte ens vad som anses vara ”Stockholmsnivå” 🧐 Kan någon förklara 😊

   Svara

  Haha är det detta det varit ett jäkla tjat om senaste dagarna? Jösses…

  Svara

  Ser ut som en sprängfull blöja.

  Svara

   Eller en sån där uppblåsbar jättedocka.

   Svara

    ok nu tycker jag hon inte har nån röv men de där armarna.. herre

    Svara

   Var ör det ni kollar, insta ellrr?

   Svara

    Hennes blogg

    Svara

  Haha men gud. Blir full i skratt av att man säger att det är mobbning? Och att Frida Lund säger att det är sjukt att man inte kan stötta kvinnor utan att bla bla bla? Alltså PLZ. Jag lovar och svär att alla de som blivit upprörda är de som snackar mest skit om andra i sina kretsar. Liksom lägg av. Orka bry sig. Gör inte en grej av det. För det är ingen grej.

  Svara

   Men Frida Lund skickar ju Woods röv helt klart. Kämpar för att slå igenom och få vara med i klicken.

   Svara

    Veeeerkligen! Såg att hon skrivit till Amanda Schulman ”åh tihi vad kul att du gillar min kokbok! Imorgon när vi äter lunch måååååste du berätta hemligheten till din fantastiska hy!”. Inte ordagrant såklart men den andemeningen. Hon är så ängslig.

    Svara

  Stockholmsnivå….hahahaha…den vill jag så långt som möjligt komma ifrån. Dagens garv!

  Svara

  Lyssnade på hennes röst och den låter ju helt normal? Behaglig till och med att lyssna på, tycker jag!

  Svara

   Jag tycker också hon har en behaglig röst. Dock förstår jag vad i den som man skulle kunna göra satir på. Tycker kanske Sofia Wood överreagerar lite.

   Svara

    Tycker inte alls att hon överreagerar. Ens röst är något som är väldigt personligt. Det kanske man bör tänka över om man känner för att göra satir över…

    Svara

     Häcklare finns och har alltid funnits.

     Svara

      Det gör väl inte saken bättre?

      Svara

       De fyller en funktion i samhället.

       Svara

     Fast rösten är ju uppenbart väldigt tillgjord. Det är ju det som är så konstigt. Hon verkar ha fastnat i tonaliteten hos ett barn som vill vara till lags.

     Svara

      Jag känner att jag behöver en analys på varför hon pratar så. Pratar hon så med alla, hela tiden? Sofia, gör en Paris! Kom ut med din riktiga röst!

      Svara

      Jag hade aldrig hört hennes röst innan så gick in och började lyssna lite på hennes och Elsas podd. Valde tyvärr ett kortavsnitt om höstens ”modemåsten” och klarade inte av fem minuter. Är sååååå trött på kvinnor som blir exalterade och tillgjorda över tanken på konsumtion, plus alla ”näää? åååååh! åååååh guuuuud kashmiiiir”. Har bara läst Sofia Wood innan och då tyckt att hon oftast är vettig men detta var som att lyssna på Amanda och Hannah, vilket jag också bara gjort en gång när gästen de intervjuade var intressant, deras röster och framförallt det där flickiga sättet som de pratar på är så enerverande.

      Svara

      Eller hur! Det är inte möjligt att hon pratar så annars, att hon långsamt viskar fram till sin kille att han ska plocka upp strumporna från golvet och slänga i tvättkorgen istället, eller längtansfullt och svagt beställer sushi på telefon. Hon kan ju styra hur hon låter när det gäller talhastighet och viskningsgrad. Det hade varit annat om det handlade om rent medfödd röstkvalitet.

      Svara

       Fast jag använder också olika röstlägen när jag är på jobbet (lärare), pratar med min sambo eller ringer ett telefonsamtal till en myndighet. Det är ju konstigare om man alltid pratar med samma tonalitet och hastighet. Man anpassar ju talet efter situation, eller? Tror att det är mer naturligt än man reflekterar över.

       Svara

     Satir är ju väldigt ofta imitation, inte nåt som Erica uppfunnit helt på egen hand.

     Svara

  I Claras svar verkar hon alltså tycka att man bör tåla att bli hackad på som kvinna om man väljer att vara på en plattform. Fast vem är hon att bestämma vad andra ska tåla och inte? Mycket märkligt resonemang. Å andra sidan klassiskt Clara, kan inte ta kritik och backa trots att hon uppenbarligen gjort fel.

  Svara

   Fast vad har hon gjort fel egentligen? Det sas ju inget elakt i podden. Ja Sofia blev ledsen, men det är inte Claras fel att Sofia är så oerhört skör.

   Svara

    Man kanske inte bör göra en parodi på någon som är så skör. Kallas fingertoppskänsla och ödmjukhet. Något som Clara saknar båda av.

    Svara

     Men vad är detta med Ss ”skööörhet”?
     Som verkar vara något alla vet om?
     Vad göööör denna skööööööra kvinna i offentligheten?

     Svara

      Exakt. Byt jobb

      Svara

  Vad är BBL?

  Hon skriver i inlägget att hon känt Bobby i över 20 år?????

  Hon är 32!

  Hur fasen kände hon honom när hon var 10-11 år undrar jag? Har han bott i Vadstena/Öland?

  Eller överdriver hon as usual?

  Svara

   My bad!

   Läste gör snabbt 🙈🙈🙈🙈🙈🙈

   Svara

   BBL = Brazilian Butt Lift. Dvs rump implantat. Syns rätt tydligt på My när hon ligger på bänken. Det blir liksom en tydligt kant mellan lår och rumpa där implantatet syns genom hud och fett.

   Svara

    Bbl är inte alltid implantat, utan kan även vara fat transfer. Alltså att man man gör fettsugning på andra delar av kroppen och sedan sprutar in det i rumpan. Superfarligt!

    Svara

    NEJ! BBL ÄR ALDRIG IMPLANTAT. BBL är fettransplantation. Alltså man tar fett från mage/lår/armar och överför till rumpan. Kolla dr Emil Kohan eller Gregory Dowbak på instagram och förbered dig för en chock.

    Svara

    Det där med kanten som syns är inte sant, jag har en välfylld (naturligt) rumpa och får samma kan när jag ligger så där och sitter skräddare 🙂 Det är fettet som trycks ut

    Svara

   Nej det skriver hon inte alls. Hon skriver att han varit frisör i 20 år.

   Svara

  Urk tycker underbara Clara är så självgod (!)

  Svara

  Själv har jag en riktig gnällig närkingska som peakar när jag talar i mikrofon eller sitter på jobbintervju. Såå träälit.

  Svara

   Tänkte kolla med er tjejer som finns här i kommentarerna , de är så att jag är bjuden på en tjej middag för en bekant (min sambos kompis tjej) som fyller år & hon & även min bästa kompis är dom ända jag känner där, även min sambos kusin ska vara där men aldrig klickat med henne hon är mer en tjej som ser sig som bättre än alla andra & jag själv är väldigt blyg med dåligt självförtroende. Hur ska jag göra egentligen vill ju gå för behöver mer tjej kompisar men har så svårt att träffa nya människor.
   Jag vet att detta är en helt irrevant fråga i detta inlägg men behöver hjälp haha

   Svara

    Anonym 21:02: bara gå dit. Skit i din sambos kusins attityd, finns många såna i världen. Prata istället med din sambos kompis tjej, även din bästis. Gör ett försök att mingla med några till, fråga sånt som ”hur känner du x, dvs värdinnan” ” vad fint inrett det är” och annat enkelt och okontroversiellt beroende på vad det är för gäng. Utgå från detta i ditt liv vid mingel och på jobb: de flesta tycker avundsjukt att du är skitsnygg och trevlig och intelligent eftersom de flesta har fullt upp med sitt egna dåliga självförtroende. Och slutligen, rak rygg ger intryck av självkänsla.

    Svara

     Problemet är väl mest också att dessa tjejer utan jag & min bästa kompis är ett riktigt ingrott gäng kännt varandra länge & umgås ofta så de gör de ännu mer jobbigt haha men får väl ta mig i kragen & gå va är de värsta som kan hända

     Svara

    Jag tycker att du ska se dig i spegeln varje morgon och säga högt för dig själv ”Fan va bra jag är”. Det är HELT okej att vara blyg (eller introvert?) och inte vara den som pratar mest och högst på middagar. Så länge du tycker om dig själv, vet att oavsett hur middagen går så finns där en ny dag imorgon. Det finns nästan alltid något positivt att hämta från möten/middagar – om gästerna inte faller dig i smaken så förhoppningsvis finns där en god efterrätt. Du kanske får svinroligt, helt klart värt risken (eller chansen) ❤️

    Svara

    Tycker att du ska gå 👍😊

    Svara

    Vad tycker ni, ska jag ha jeans eller svarta kostymbyxor på mig imorgon?

    Svara

  ”Erica kallar detta ”Det nya, fina feminina” och ser det lite som en härskarteknik som får henne att känna sig både bedömd och avklädd” Får Erica sig själv att känna sig bedömd och avklädd? Är det rösten som är det nya, fina feminina eller är det att härma någon som är det nya, fina feminina?

  Svara

  Tycker det känns ganska befriande att de inte ber om ursäkt. Jag tycker att man som influencer måste förstå att man valt ett liv i offentlighet och det innebär ju att någon kanske kommer diskutera/kommentera en på ett sätt man upplever som mindre roligt. Det är ju inget nytt att det görs parodier på kändisar, dock har det aldrig tidigare betraktats som mobbning. När det kommer till många influencers så är det som att de i ena stunden ska vara offentliga personer och dra nytta av det men samtidigt ha privilegiet att vara ”privatpersonen” när de känner sig utsatta.

  Tycker det är komiskt när man ser Billgrens man kommentera på UC:s Instagram att de har ”de bästa rösterna”. Känns bara som att Sofia och hennes influencerkompisar kanske borde skaffa lite självdistans.

  Svara

   Håller med om detta så mycket!!

   Svara

   Då kan vi alltså diskutera hur mycket vikt Clara verkar ha gått upp på senaste. Det är ju allt annat än smickrande, särskilt i klänning. Måste vara allt smör och sockriga kakor som fått övertaget där. Snart kan hon nog platsa i 600-pound life 🤣

   Svara

    Det måste hon väl tåla.

    Svara

    Skitkommentar

    Svara

     Jag håller med, det är en riktig skitkommentar men samtidigt måste man ju kunna skratta åt sig själv…eller?

     Svara

     Varför? Med Claras retorik så ska ju hon tåla detta som offentlig person, faktiskt är det skitroligt!

     Svara

    Apropå body positive och allt då eller. Är det lite mindre smickrande med klänning också?
    Det här känns som någon slags hämndkommentar. Hoppas verkligen inte Sofia sjunkit så lågt.

    Svara

     Skulle ju vara helfestligt om Sofias lågmäldhet bara var en fasad och i verkligheten så sitter hon hemma och skriver trollkommentarer om andra influencers.

     Svara

    Och med samma logik/analys som i podden så kanske viktuppgång då är en ny feministisk strategi för att kunna ta plats och synas i samhället? Jag som smal känner mig genast i underläge jämfört med dessa kvinnor som går upp i vikt. Och eftersom vi här bara analyserar ett fenomen så spelar det ingen roll om Clara tar illa upp, vi diskuterar ju bara ett fenomen.

    Svara

     Precis! och jag vill också passa på att diskutera fenomenet att Erica verkar vara en kass mamma som slänger ut sin dotter i det här haveriet. och det är ju ok, för nu diskuterar vi ju bara konceptet dåligt föräldraskap, men vi använder Erica som konkret exempel.

     Svara

    Hon har skrivit mycket om att hon haft en väldigt tuff graviditet med sista barnet. Och att hon fått mycket problem med kroppen efter det- därför svårt röra på sig och gå ner i vikt.

    Svara

    Skillnaden mellan denna kommentar och Claras podd var väl möjligtvis graden av analys…. så nä, inte riktigt samma sak kanske.

    Svara

   Exakt! Killar pratar ju om andra hela tiden och då är det ju kul. Johan glans pratar ju OM andra konstant och HÄRMAR men alla älskar honom!

   Tycker också du sätter fingret på ngt, inom Influencers är det typ OLAGLIGT att prata om ngn annan. Man måste hylla alla andra Influencer produkter (Ida Warg å Elin molimenti) Man måste tjoa trots att nån släpper en urlöjlig bok med ett tramsigt omslag (forni) Kolla Bella. Hon är ju gaaaalen å fortfarande har knappt några andra Influencers sagt ngt om det… så weird

   Svara

  Nu har jag inte lyssnat på någon av poddarna men sökte fram några inslag med Sofia Wood på Youtube och hennes röst eller sätt att prata är väl inte märkvärdigare än någon annans?

  Svara

  ”Stockholmsnivå” 😂

  Svara

  Jag fattar ingenting av detta, vad är fel på rösten och vad är det för fel på vad de säger i podden. Fenomenet poddare som pratar om andra poddare är ju inte helt ovanligt. Sen att de inte kunde hitta något mer intressant än en helt vanlig tjej och hennes röst är ju konstigt…

  Svara

  Vad vill Gardell med sina korkade kommentarer? Visa att han inte förstår vad en pandemi är?
  ”Vi vill att allt öppnas upp, att folk kommer att dö spelar ingen roll, för vi måste få pengar”???

  Svara

   Har noll respekt för den giribuken

   Svara

  Relevant fråga, hur kan My profilera sig som nån sorts träningsguru, personlig tränare etc? Hon ser ju inte särskilt hälsosam ut och kan ju uppenbarligen inte hålla en jämn vikt själv.

  Svara

   Just det som hennes styrka skriver hon. Att hon vet hur det är att kämpa. Typ

   Svara

   hahah det där hälsoguru? Med såna knubbiga armar och dallrande lår? vilket skämt.

   Svara

    CAMILLA! Rensa här. Inte ok kommentarer😭

    Svara

  Så jävla kul att driva med 08:or.
  Nej, jag vill varken bo med er. Nej, jag vill inte prata som ni. Mvh Lantisen från mellanstor stad 50 minuter bort.

  Svara

  Sofia Wood låter oerhört pretentiös och som någon som tror sig veta bäst.
  Vill gärna framstå som djup, intellektuell och intelligent.
  Osar mindervärdeskomplex.
  Rider på Billgrens våg men verkar förakta glättigheten.

  Det är ok.
  Mycket värre saker händer i världen precis hela tiden.

  Svara

   Ja hon verkar streta emot att vara en influencer/avancerad reklamtomte.

   Svara

    ”Avancerad reklamtomte” – bästa svenska uttrycket för influencer!

    Svara

   Hon är Sigge och Billgren är Alex, handlar bara om andra ämnen.

   Svara

  Jag har följt Claras blogg länge från och till. kommentarsfältet i hennes blogg har länge visat att Clara är en osympatisk person som inte klarar av minsta lilla konstruktiva kritik. Sen kastar hon sten i glashus eftersom hon själv flera gånger skrivit att hon mår så dåligt om hon får negativa kommentarer och nu gapar hon högt att kvinnor inte ska vara så ömtåliga och faktiskt tåla personliga påhopp. Noll självdistans där.

  Svara

   Så sant! Stör mig verkligen på hur sektliknande kommentarsfältet är med enbart hejarop och hyllningar. Precis som alla andra har även hon bättre och sämre dagar – på jobbet och privat – och ibland förtjänar hon ifrågasättande eller kritik, tex gällande val av reklamsamarbeten. Allt sådant verkar omöjligt att diskutera på ett rimligt sätt. Det har fått mig att känna att hon borde kalla sig OfelbaraClara snarare än UnderbaraClara…

   Svara

    Håller med! Tyckte iochförsig att hon hade vissa poänger i inlägget hon publicerade för en tid sedan där hon typ skrev att hon inte tar någon skit och därför inte får kritiska kommentarer på samma sätt som vissa andra bloggare. Tyckte dock det var intressant att hon jämförde sig med Malin Wollin. Jag tycker Malin har en självdistans och fuck off mentalitet som Clara helt saknar. Clara känns bara självgod medan Malin känns rolig och smart. Har följt Clara länge, men får svårare och svårare för henne.

    Svara

   Exakt! Och struntprat att hon har stängt av kommentarsfältet för att inte Sofia vill att detta diskuteras mer. Det är Clara som inte vill bli ifrågasatt – som alltid!

   Svara

    I blogginlägget om podden har det publicerats flera positiva kommentarer efter att Clara skrivit att inga mer kommentarer godkänns. Samtidigt har alla kommentarer på motsvarande instagraminlägg, där de flesta var kritiska, raderats. Verkar mer likna panik än genomtänkt krishantering. Och tyvärr inte så trovärdigt gentemot följarna kan jag tycka.

    Svara

   Exakt. Förnumstigheten, självgodheten, stingsligheten, abortmotståndet, de farliga mikrovågsugnarna, finska vinterkriget. Det slår mig att hon kanske är den influencer vars attityder, åsikter och synsätt jag älskat att ogilla allra mest under åren.

   Svara

    Finska vinterkriget? Vad har jag missat?

    Svara

    Åh fy, var tvungen att googla abortmotståndet. Visste inte detta om henne! Så jävla oskön person alltså.

    Svara

   Tyckte det lät lite osympatiskt när hon höjde deras lantbrukarliv till skyarna o sen i samma text typ skrev att mannen jobbade dygnet runt under jordbrukssäsongen och gnölade över att hon var själv med barnen då.

   Svara

  Men gud hennes senaste insta bild, hennes kropp ser helt onaturlig ut, men de ser också lite retuscherat ut om man tittar noga så nånting har hon gjort med bilden

  Svara

   hon ser ut som en knubbig småbarnsmorsa… en BBL ser inte bra ut på folk som är lite större.. Kolla hennes armar liksom. Hon har gjort en tummy tuck och blev av med fettet på magen men resten av allt fett är liksom kvar.. ser hemskt ut

   Svara

   My har ingen röv alls.. och om hon gjort en bbl borde hon klaga då det där är en kropp ingen jävel hade vänt sig om efter.. stackarn.. Ett tips till dig My är att göra din BBL i Miami om du ska göra en! Och kör på full body 360 vaser lipo 😉

   Svara

  Är det bara jag som kommer att tänka på när Mia Skäringer gjorde parodi på Blondinbellas reklamsammarbete med babyshop? Ganska rolig parodi tyckte jag och de flesta andra vill jag minnas. Men jag minns också att Isabella verkade bli ganska ledsen. Då sade man att det fick hon (isabella) tåla som offentlig person och att kvinnor måste kunna skämta och driva med andra kvinnor. Vilket ju är sant. Men jag tycker att det är intressant att två situationer med ganska många likheter tas emot så olika.

  Svara

   Skillnaden kan vara att då var det en parodi på ett samarbete, nu driver de med någons kropp (röst).

   Svara

    Vadå kropp (röst)??
    De drev med hennes sätt att prata, det är väl inte hennes kropp!?

    Svara

     Rösten är inte en del av kroppen? Ok, vad är den en del av då?

     Svara

      Rösten är ett ljud som kroppen skapar, inte en del av den fysiska kroppen.
      Försöker absolut inte försvara C&E här, de var skittaskiga i sin podd och förlöjligade Sofia och hennes sätt att prata men man behöver ju inte dra in kroppen som om det var bodyshaming de höll på med.

      Svara

       Poängen är att rösten och sättet att prata är väldigt personligt. Det går inte att likna vid ett samarbete om en pryl. Rösten är så starkt förknippat med vem man är så att kritisera den är att liknar vid bodyshaming, ja. (Rent tekniskt är också rösten en del av kroppen eftersom den skapas av stämbanden, så där har du faktiskt fel)

       Svara

        Rösten skapas av stämbanden, stämbanden är en del av kroppen.
        (Är allt som skapas av en kroppsdel en del av kroppen? 🤔
        Intressant!
        Tror att vilken anatomibok som helst skulle säga annorlunda.)
        Och nej, jag har inte fel, du tycker att jag har fel, vilket är skillnad.
        Jag tycker att rösten snarare är en del av ens personlighet men let’s agree to disagree.
        Tack för mig!

        Svara

   Ja herregud!
   Man måste kunna skämta om allt å man måste ha lite jävla självinsikt samt kunna bjussa på sig själv!!!!

   Ta den där tjejen som varmed i PH som skrattar som en galen åsna. Hur många har inte skojat om åpåpekat det? Men hon vet ju om det, å skrattar själv åt det.
   Ta Benjamin Ingrosso som knappt klarar att sätta på tvn själv( ref till ett poddavsnitt) Han tar själv upp hur korkad han är och hur dålig koll han har.
   Ta Måns Möller, Johan Glans, Eller annan valfri komiker som e rätt ful. De skojar friskt om det. De vet ju att de inte ser ut som Beckham eller Clooney liksom
   Ta Mia skäringer å hennes värmländska. Hon driver ju rätt friskt om det.

   Alla dessa driver med saker de ÄR, egenskaper de fötts med.

   Svara

    Vadå ful? Ingen av de komiker du nämner skämtar om sin fulhet.

    Förstår inte du att PH-tjejen ”behöver” ge sken av att skratta åt sig själv, eftersom hon annars får höra (av folk som du) att hon borde ” kunna skämta om allt å man måste ha lite jävla självinsikt samt kunna bjussa på sig själv!!!!”.

    Måste man verkligen bjussa på sig själv genom att håna hur man låter, eller ser ut? 🤔

    Svara

     Jo de har verkligen skämtat om sina utseenden. Du kanske bara önskar att det inte vore så?

     Svara

   Har inte Sandra Beijer nämnt Bianca Ingrosso ibland, i något som skulle kunna likna ”shade”?

   Svara

  Total censur på inläggen om Jonas G ?

  Svara

  Såg förresten en väldigt intressant kommentar på Claras blogg om problemen med minikraftverk (apropå ett av hennes samarbeten), skriven av en biolog. Reaktionen har hittills uteblivit. Misstänker att det inte kommer att följas upp med inlägg från sakkunniga och djupdykningar i ämnet, utan istället blir det fler recept på sylt 🙄

  Svara

   Hon får en del kritik för sina samarbeten med HIPP barnmat också tex

   Svara

  Jag uppfattade som att de skojade om sättet S pratar i podden. Alltså inte den röst S skulle ha i hemmet och privatlivet. Tänk på de som talar i teve eller i radio, de har ju en röst i teve/radio för att få fram sitt budskap (tänk retorik) och en annan röst hemma. Lyssna också på Clara och Ericas slutsats. Jag undrar hur många som förstod vad de egentligen kom fram till?

  (Cam, du borde väl vara nyanserad, du som ändå skriver och granskar – lyssnade du på hela avsnittet?)

  Svara

  Lyssna på hur du själv pratar människa innan du uttrycker dig känner jag!! Vem är hon att döma? Tycker att Sofia har en jättebehaglig röst och upplever den inte alls som den beskrivs här i podden. Trodde vi kommit längre än så 2020!

  Svara

  Har lyssnat och tyckte absolut inte att dom gjorde narr av Sofia, utan mer pratade om att en viss typ kvinna som har ett viss typ av sätt att prata gör dom obekväma. Och jag håller med. Hade aldrig gått fram och börja snacka med t ex Sofia då intrycket jag får när hon pratar är väldigt icke-jordnära. Men det är för att jag inte umgås i såna klickar och är mycket ovan vid detta. Dock tycker jag Clara är dålig på att ta kritik och behöver svälja stoltheten ibland och bara be om ursäkt om någon blivit ledsen.

  Svara

  Alltid tyckt att Clara känns falsk och läskig/obehaglig. Blev extra oskön känsla när hon bondade med Malin Wollin på någon semester för att de skulle vara ”coola kvinnor som kan lämna barn och hem och skriva böcker” Visst, de kanske skrev något. Men inläggen från den resan var så pinsamma så inte ens den största skämskudden räckte.

  Är noll förvånad över att hon är elak mot en annan person, kvinna, man, hen, icke binär what ever. Clara känns som att hon skulle kunna vara ett nättroll om hon inte hade haft sin plattform redan.

  Svara

   Hon är säkert det också. Kan de prata såhär öppet om någon så sägs det sannolikt mycket värre saker när mikrofonen är avstängd.

   Svara

    Nä nu spårar ni rejält.

    Svara

  Nu är det frid och fröjd igen mellan Bianca och Philip 😂 tillsammans igen 💕

  Svara

   Vadå vad har jag missat? Gjorde de slut?

   Svara

    En kommentar som är bra spara på till nästa gång det gnisslar.

    Svara

  My, du är platt ändå och din kropp ser förjävlig ut. Men jag förstår att du söker uppmärksamhet för det får du inte med den kroppen. Ett tips iaf! Dr Aslani i Marbella så slipper du se ut som en gammal tant.

  Svara

   My är naturligt blond med blå ögon. Hon kommer alltid få män att vrida sina huvuden. Oavsett.

   Svara

    Nej hon blonderar håret rätt ordentligt

    Svara

     Men alltså hahah vilka sjuka kommentarer.
     Snygghet sitter knappast i ens hårfärg eller ögonfärg.
     Är du ful så är du. Du kan inte färga dig till Snygghet liksom..

     Svara

   Men usch. Ta bort kommentaren

   Svara

  Jag blir så trött på Elsa Billgren och hennes lilla ankdamm av andra bloggare i sina nu återigen populära inom sin krets Madickenklänningar och stora kragar.Elsa är trevlig men jag blir sur då hon köper sig privat en klänning för 10.000 kr och samtidigt stylar folk för program för fattiga barn på tv.Blir ju som när hon skulle styla prostitutionsbussens buss i Sthlm då hon är bra på loppistänk.Hon sa…köp kuddar inred typ Josef Frank ….rätt så världsfrånvänd mao.De avböjde självklart.Men vad kan man vänta sig av en ung tjej som har städare hemma till sin lilla 2:a liksom flera av hennes unga vänner som inte orkar städa.Så trevliga men jävligt bortskämda.

  Svara

  Elin M gör samarbete med Isadora. Undrar om det kommer ingå diadem.

  Svara

  Och jepp, jag är en väldigt vanlig tant som arbetat i hundra år inom de mesta av vård-förskola-skola och hemtjänst.Blir så trött på de som fejkar sig och har låtsasansikte.Varför visar unga tjejer upp sin stjärt? Så gör ju apor och jag blir mycket ledsen då dessa kallar sig tom.feminister.Feminister hatar inte män.Vi vill ha jämnställhet.

  Svara

  Är väl inte superförtjust i Claras och ericas podd/blogg för de är lite mycket hyckleri kring dom. Ena stunden ska allt vara så naturligt och miljömedvetet och i andra HELT tvärtom och man måste ju chilla lite och inte va så präktigt fisförnäm. Aja. Sen uppfatta jag inte alls nån mobbning i detta, överdrivet ja men de fiskar ju halmstrån till sitt ämne. Sofia låter inte alls så där även om jag tror att hennes röst är lite annorlunda i verkligheten och kanske lite överdrivet mjuk i podden. Hon vill väl uppfattas på ett visst sätt, mjukt fladdrande genomskinlig hippie klänning precis som Clara vill uppfattas som en rätt hårdhudad bonnmora.

  Svara

  Såhär är det. Om någon blir ledsen, då ber man om ursäkt. Lägg dig platt. Du kanske inte menade något illa, det var absolut inte avsikt att vara taskig. Men personen uppfattade det så, då ber man om ursäkt. På nätet, i verkligheten. Jag kan tycka någon är lite känslig, jag har svartare humor osv. Men om personen säger att den blev sårad, att jag gick över gränsen. Vem är jag att bara ”men hallå, det var ju ett skämt! Man måste kunna skämta om allt och få prata om det!!”. Helt sjukt att många verkar tycka det är okej beteende? Det är aldrig okej att göra någon ledsen? Vad kostar en ursäkt mig? Absolut ingenting, men det kommer få personen att må bättre. Skärp er för fan och var vuxna människor.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.