Dubbelskit från Katrin och Bingo


  

Att Katrin Zytomierska och Bingo Rimér gång på gång bryter mot marknadsföringslagen.
Bryter mot eller helt enkelt bara skiter i – oklart vilket.
Att Katrin redan ska upp i Patent och Marknadsdomstolen för sin reklam för Clean Eatings fiskleverolja verkar inte bekymra henne, utan hon är på att igen med smygreklamen.
Att ha med sina barn i det är ju bara lite extra krydda på moset. (Eller grädde om du så vill, men vem har egentligen grädde på sitt mos?)

Hur det här samarbetet är utformat. (Haveristerna var först på bollen men jag missade att skärmdumpa deras story.)
Vad snällt att Bingo och Katrin tillsammans med sina barn samarbetar med KidsBrandStore och bidrar till hetsen så att alla fattiglappar där ute har råd att förse sina barn med märkeskläder så de slipper vara ”fel” i skolan.
Så snäääällt av dem…
En allmosa från Katrin och Bingo för att fler barn ska kunna ha märkeskläder i skolan, för det är ju SÅÅÅÅÅ viktigt! Så pass viktigt att de har med det som en säljpitch i sin reklam. Usch!

Kan vi inte försöka lära barn att man inte behöver ha märkeskläder för att duga? 

170 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det jag reagerade mest på var att han har en nakenbild på sig själv, en kontaktannons som innehåller sex och samtidigt gör reklam för en BARNaffär.

      Smaklösheten personifierad! Vad säger företaget om detta? Får man göra så här. Värre än Biancas reklam.

      Helt galet. Det var det jag reagerade på också. Att barnen är med i en reklam för barnkläder är väl ok, men den första så pinsam!

      Han är så genant, haraldrig vuxit på riktigt. Han bara älskar att ringa i sin egen klocka med sina lååååånga texter.

        Dingelidong

      Jag grunnar på vad det är för barnaffär som valt att samarbeta med Bingo och Katrin, en nakenfotograf och en känd mobbare. Herregud Katrin fick ju tom sparken från Idol en gång i tiden för att hon mobbade deltagare. Inte ett par jag skulle vilja förknippas med om jag hade en affär för barn.

        För att de numera (bland en del av befolkningen) anses vara föredömen vad gäller skilda par.
        De samarbetar med varandra och de sätter barnen i centrum.
        De är vansinnigt osköna dumbommar men barnen tar de hand om, det får man ge dem.

        Det är anitha Clemens som är marknadschef på kids brand store

          Bara det är ju en stark anledning att inte handla där någonsin.

      Usch, fy och kräks! ??

      Men det är ju så sjukt uppenbart att han valt den bilden enbart för att det är Katrins kanal. Kul för henne att ha den bilden i sitt flöde liksom.

        Haha folk är så lättstötta idag, herregud!

        Det skrattar Katrin bara åt. Hela vägen till banken kan man höra henne skratta.

          Till internetbanken eller någon byggnad som inhyser banklokaler?

        Kag tyckte att det var roligt. Undrar om det är en pojkgotograf som hsr tagit bilden eller om det är en selfie.

      Kände att hela inlägget blev en antireklam för kbs. Lät mest som han var ironisk och gjorde narr av andras samarbetsinlägg 😮 så om jag kom från kbs och hade betalt pengar för inlägg så hade jag inte varit nöjd

    Fy, dom där två alltså…varför ska de, som åndå har framgångsrika företag, behöva bete sig som influencers och håva in mer pengar via reklam för andra?!

      Är väl bra att inte lägga alla ägg i samma korg

    I och med att de sliter i marknadsföringslagen så bryter de mot den. Hög tid att det införs böter mot de som bryter mot den och då ska både det företag som marknadsförs även få böter. Innan dess kommer detta att fortsätta.

    Härligt att han är romtantisk. ?

    Romtantisk….kul!!

    Avföljt personer på instagram som jag inser får mig må direkt dåligt och inte bidrar till något positivt för mig. Cissi Wallin är en och Katrin Z är en annan. Vad dessa två bland annat har gemensamt är att de ser sig som överlägsna andra och att de uttrycker detta på ett osympatiskt vis. Blir ledsen av tanken på att KZ influerar människor med sin mobbningsattityd.

      Varför ens följa folk man inte känner på Instagram? Har aldrig fattat det. Man kan väl kika in hos dem när man känner för det än behöva följa.

        Fattar inte heller det. Har flera bekanta som följer och flitigt kommenterar diverse kändisars Instagram med smicker.
        Så totalt ofattbart!!

          Är inte det samma sak som att läsa här, fast de läser av källan direkt? Så jäkla konstigt är det ju inte.

            Kan faktiskt inte se några likheter med att läsa här. Jag följer inga influensers eller kändisar eftersom jag inte vill vara med och bidra till att de tjänar pengar på antal följare (genom spons, produktsläpp m.m). Jag skulle aldrig köpa något de gör reklam för och jag fattar inte varför man skriver en massa insmickrande kommentarer på deras Instagram.

              Man kan ju följa utan att kommentera 🙂

          Beror väl på vad de lägger upp på sina konton. Vissa kan vara roliga, andra kanske har intressen som du också har.
          Sen finns det ju konton som inte är kändisar med som lägger ut trevliga saker , jag gillar ju tex pyssel och tycker det är kul att följa inspirerande konton. Bara för att man känner någon behöver man inte få ut ngt av att följa denne heller

        Vad är poängen med att följa nån alls på IG i så fall?

          För att man vill följa vad människor i ens liv gör? Följer heller inte några kändisar eller influencers, fattar verkligen inte varför eller hur man kan vara så intresserad av nån man inte känner som dessutom oftast lever sjukt generiska liv. Fattar om man följer typ träningsprofiler, aktivister, etc. Men att bry sig vad person x precis har köpt eller ätit ?

        Fast på IG följer jag till 90% ”kändisar” – många A men absolut mest B!
        Förmodligen för att jag är oerhört nyfiken och gärna vill förstå hur vissa människor tänker. För det mesta misslyckas jag…
        Jag följer exempelvis Gunilla Persson – mycket udda människa och B-kändis!
        Detsamma gäller för Anna Book (som jag blockats från eftersom jag tryckte på ”gilla” till ngn kommentar hon inte uppskattade – då åker man ut! Men man har ju mer än ett konto av just den anledningen…)
        Jag följer Paolo Roberto! Vad är detta för en märklig man? Men ännu mer intressant är ju de följare som ständigt hyllar honom i kommentarsfältet! Tänk dig att bo ihop med ngn som i smyg tycker att Roberto är en just kille?!!! Skräcken personifierad…
        Detsamma gäller för Viktor Frisk! Vem guidar den killen i livet? Det är uppenbart att han behöver någon som håller koll på honom och hans ”superkraft”! Den bör inte släppas lös utan koppel…
        Pärleros är också skum- jag lovar er!
        Kolla in honom och begrunda vad han skriver, tycker och säger… Sonen är däremot galet fin i sina ”Elsa-klänningar” och sin hästsvans! Så fin son! Och fru. Men Pärleros… Nope… Släpp inte lös…
        Jag har självklart hoppat över många men detta är anledningen till att jag har IG – följa märkliga kändisar!
        Nära och kära följer jag på FB eller via helt vanliga sms!!! ?❤️

      KZ livsluft är att provocera och verkar tycka att hon är väldigt cool och rolig. Förstår inte de som följer hennes insta och orkar kommenta med ”du är så himla fantastisk”… *gäsp*

      Ja det är spännande att de två donnorna tycker att de är bättre än alla andra eftersom man direkt inser vilka spån de är då dom öppnar munnen.

    varför titulerar han sig ”flickfotograf”? det är väl mest vuxna, men unga, kvinnor med silikon han fotat? ”flicka” få mig att tänka på en minderårig tjej.

      För att fotografer som fotograferar snäppet under porr titulerar sig flickfotografer.
      Det är ju just det du tänker på som är exakta meningen man ska tänka på

      Jamen fy, det gör saken ännu mer osmaklig. Så sitter han naken och poserar som flickorna han fotar ???

      Förut kallade man ofta även (unga?) vuxna kvinnor för flickor, inte bara barn. Typ som att vuxna idag fortsätter att kallas tjejer.

        Hade en underbar pensionär som jobbade timme på en ingenjörsbyrå jag var anställd på som alltid hälsade ”God morgon flickor!” (Vi är i 25-årsåldern) när han kom in och jobbade, uppfattade det precis som du att det var istället för ”tjejer” 🙂

    ÄLSKAR MEMEN

    Just Kids Brandstore gör ALLA reklam för. Mammor med massor av barn (för att därefter endast visa upp några barn poserande i enstaka plagg innan HM är på ungen igen) till tjejerna med mordpodden som påstår att deras farmor handlar där. Jag nästan kräks på företagen men är glad att de har kläder i stora storlekar så smala långa tonåringar kan hitta kläder över stl 164 cl.

    Obegripligt att KidsBrandstore vill förknippas med den familjen. För min del får jag bara avsmak och blir inte sugen att gynna KidsbrandS

      Finns boozt.com, zalndo mfl så du behöver inte handla hos dem.

    Englasshowroom har också reklam för kidsbrandstore. Det är så ungarna får märkeskläder, medan mamman alltid kan unna sig något själv fint i märkesväg. Att göra samarbeten och samtidigt vara sjukskriven från vanliga jobbet är det ok?

      Så länge hon inte ansöker om ersättning från försäkringskassan så är det helt okej

        Vilket Åza Brennander höll på med förra året. Festade, reste och köpte lägenhet i Marbella. Och var sjukskriven för utmattning och arg på FK som inte ville ersätta.

          Rätt åt henne, har man råd med lägenhet utomlands så är det inte sjukskrivning man behöver iaf betalt. ??

            Sjukpenning har väl inte något med hur mycket pengar man har i övrigt?

              Möjligen moraliskt. I alla fall i min värld.

                Som tur är lever övriga samhället inte i din lilla värld utan i en mer rättvis sådan där samma villkor och regler gäller oavsett vad du tycker.
                Tack och lov.

                Fast varför? Så om man blir sjukskriven och man har pengar över, så förtjänar man inte pengarna eller vad? Då menar du att de som vabbar sina barn ska inte heller ha pengar för det? Vilket konstigt resonemang.

              Nej, alla har ju samma rätt till sjukpenning om man är sjuk. Nu följer jag inte denna Åza men låter ju som att hon inte var helt slut om hon kunnat resa och festa. Har man pengar så kan man ju säga upp sig från sitt jobb eller gå ner i tid om möjligt, kanske söka annat jobb. Om man inte är totalt utmattad alltså. Så det är definitivt en moralisk fråga, har man energi kvar att roa sig och pengar och energi att köpa ett till boende så väljer man ju var man gör med de resurserna. Och ja, jag vet att man måste ta hand om sig och göra saker man tycker om också när man återhämtar sig efter en utmattning men är övertygad om att det är bättre för tillfrisknandet att tex gå en promenad med en vän i naturen än att festa.

                Jag snackade dock inte om hennes hus utomlands, utan det faktum att ”har man råd så behöver man inte sjukskrivning” och då undrade jag vad hennes privatekonomi hade med sjukpenningen att göra.

                Sedan lägger jag ingen värdering i ifall man väljer att festa eller ta en promenad som utmattad, lika lite som jag lägger en värdering i det som icke utmattad också. Det kanske är i en fest man får sin energi, att kunna få umgås med sina vänner.

                  Nej du har ju rätt i att ens ekonomi inte har att göra med rättigheterna till sjukskrivning, men rent moraliskt kan man ju ifrågasätta att ta emot ersättning om man har möjlighet att lösa situationen på annat sätt.

                  Ja i normala fall kan det ju vara roligt att festa. Men om ens hjärna behöver återhämtning så måste man ju vara försiktig, liksom efter annan hjärnskada. Visst kan det vara kul och ge energi för stunden men om det innebär att dricka alkohol, umgås med massor av människor, massa intryck i form av musik så är det ju faktiskt inte bra för återhämtningen. Tänk om någon tex skulle ha brutit ett ben, det har i princip läkt och personen är ute och springer i skogen men tar sjukpenning för att hen inte kan jobba på sitt jobb pga benet? Däremot kanske hen inte kan gå tillbaka till jobbet så snart hen kan stödja på benet eftersom det krävs träning och upptrappning. Men när man trappat upp så pass att man kan göra väldigt ansträngande saker, för hjärna såsom för ben, så är det ju rimligt att prioritera att gå tillbaka till sitt jobb.

            Men va? Nej! Det är klart att rätten till sjukpenning inte ska handla om vad man har för privatekonomi utan det ska enbart baseras på arbetsförmågan.

            Men har man möjlighet och ork att både festa, resa och genomföra bostadsköp utomlands är det väl ganska uppenbart att man också borde kunna utföra något slags arbete på arbetsmarknaden.

            Gäller det när det kommer till vanlig lön också? Eller är det bara sjuklön som man moraliskt slutar vara berättigad om man har råd att ta ett lån för ett hus?

          Är det inte fortsatt samma med Åza. Är inte hemma mer än enstaka dag.

        Såklart att hon gör det, hon hoppas bara att inte bli påkommen. I och för sig så kom samarbetet upp igår lämpligt planerat. Betalt för alla sagar samt detta samarbete. Fastän hon är sjukakriven
        nu. Och även litet tips med adlinks förekommer under veckan där hon tjänar pengar på sålda varor, dvs länkar från hennes blogg.

    Usch, mina absoluta hatobjekt!
    Bara jag ser hennes namn så vill jag spy!??????????????
    Hur Kids Brandstore väljer att samarbeta med dem är för mig en gåta!

      Oj!
      Visst finns det Influencers jag inte gillar, typ Forni men jag OGILLAR henne inte och inte vill jag spy heller. Det du beskriver låter osunt. Du behöver nog ta en paus från soc medier

        Alla dessa uppmaningar om att ta pauser från nätet eller ”söka hjälp” när man uttrycker kritik eller avsky för något.
        Det ska nog ses som en överdrift från dessa personers sida snarare än mental ohälsa.
        Men trevligt att du bryr dig.

        Jag får hata vem jag vill!
        Sköt du ditt så sköter jag mitt.
        Du behöver inte tala om för mig att jag ska ta en paus från soc medier.
        Det är kanske det DU behöver du som ogillar Forni mfl

        Andra skulle hävda att det är osunt att vara slätstruken och det starkaste ställningstagandet är att inte gilla någon.

    ”…på att igen” – åååhåhåhåå SMÅLÄNDSKA! GUD vad jag störde mig på att alla (smålänningar) sa/skrev ”ska vi skriva om att?” eller ”på att igen” när jag pluggade i Växjö. Fattade inte att ”att” betydde ”det”. Det va väldigt längesen jag såg/hörde det haha

    Underbar bild på drottning Elisabeth och hennes son.

    Ang. Hannalicious fest: när hon dansar med Zara Fredholm ser man väldigt tydligt hela Zaras halvrakade underliv (inga trosor). Hade fått panik om jag var hon, kan man stoppa stories efter att de lagts ut ?

      Om man är ute och festar utan trosor i en kort klänning är man säkert inte brydd om man skulle ”råka” flasha lite.

      Men alltså Vad tänker man när man tar på sig en sån klänning? Obs, menar inte att det är skamligt på något sätt utan hon får ju såklart ha på sig vad hon vill. Men vad tänker man när man tar på sig klänningen med en slits upp till magen och inga(?) trosor? Hur går tankegångarna?

      Dessutom är hela storyn så mycket cringe det bara kan bli. Herregud.

      Ok var tvungen att titta.. alltså om man har en klänning med slits ända upp å inga trosor så har man ju själv valt att visa upp sig…

        Hon har trosor på sig

      Konstigt, jag ser att hon har svarta trosor på sig

        Jag kan inte se några trosor ? Hur högt upp går linningen då??

      Jag är rätt säker på att hon har trosor på sig, svarta med mycket hög skärning för att passa till klänningen med slits. Över till Hanna, varför firar folk en udda födelsedag som om de fyllde jämt? Så mycket pompa och ståt ?

        Något måste man ju fylla 365 dagar på Instagram med….

          Du har rätt i det, utfyllnad till insta.

      Hon har typ små svarta trosor på sig

    Men alltså BEHÖVER verkligen barn märkeskläder?! De växer ju ur de typ direkt och det är ju knappast bättre kvalitet på en Calvin klain-tshirt eller en från HM…

      Ingen BEHÖVER ju märkeskläder.

      Finns väl ingen i världen som behöver märkeskläder?
      Däremot har min barn nästan bara märkeskläder men mest för att jag tycker det är snyggt och roligt att shoppa det?

      Det finns väl mycket man inte BEHÖVER för sin överlevnad men som man ändå finner glädje eller njutning av?
      Och jo, efter två barn och otaliga köp kan jag säga att det finns skillnader i kvalitet och hållbarhet. Men det spelar egentligen ingen roll, man köper efter ekonomi, förmåga och kanske framför allt intresse.

      Det har jag också undrat…de växer ju ur kläderna fortare än det kommit på.
      Tonåren kan jag förstå…men små barn, nä.

      Men visst, jag gick också på det där och då, men skulle inte göra om det idag.

        Gick på? Jag tycker inte att jag gick på någonting utan var fullt kapabel att välja själv att köpa märkeskläder för att jag hade råd och tyckte det var kul. Kläder är ett stort intresse och jag hade gjort om exakt samma sak idag.

        Dessutom sålde jag alla märkeskläderna så jag fick åtminstone lite återbäring på dem medan billiga plagg från kedjorna skänktes bort.

        ”Gick på”???
        Så lättledd är jag inte utan jag har gjort ett aktivt val att shoppas märkeskläder till mina barn?

          Bra att du inte är ”lättledd”. Köp märkeskläder till dina barn. Kanske lite ”lättledd” av reklamen och den sk statusen att klä sina ungar i dessa plagg?!

            Men ser väl iofs betydligt mer reklam för typ HM, Kappahl och Lindex (tex via sms och mail samt på TV och på stan)?

      Beror på kvaliten och produktionen. Jag köper hellre en kvalitativ märkeströja (kollar alltid på loppis först) än femton tröjor från lågprisbutik i sämre kvalite och med sämre arbetsvillkor för de som tillverkar kläderna.

      Därmed sagt har jag aldrig handlat från kidsbrandstore utan hittar bra kvalite på annat håll. Och till bättre pris ☺️

    Vad är det för sex video som läckt ut på TikTok med Magdalena Graaf?

      Det är sju st.

      En till?

      Används inte Tiktok mest av barn ?

        Det var det men inte bu längre, det är vuxna med och alla möjliga kändisar.

    Stackars Bingo, han ser ut som Kalles Kaviar i fejan! ?

      Nä nu var du elak mot Kalle, han är ju riktigt söt vår Kalle.?

        Fast har du sett hur han ser ut idag? Han och Bingo ÄR kopior på varandra!

    Moset, i uttrycket grädde på moset handlar om äppelmos. Inte potatismos.
    Förr åt man äppelmos/äppelkräm med mjölk på. Därför anses grädde på moset vara något alldeles extra och ge guldkant.

      Grädde på äppelmos ÄR supergott. Ovispad då, såklart. Samma med ovispad grädde på frukt- och bärkrämer, ist för mjölk.

        Ja! Har ovispad grädde på jordgubbskräm.

      Haha vad trög jag är. Det har jag aldrig förstått. Och nu när du upplyser om det, såg jag vispad grädde på äppelmos framför mig. Äppelmos med ovispad grädde låter ju gott ?

    Barn behöver inga märkeskläder. Önskar de införde skoluniform på skolorna så slipper de starkare kidsen tänka på vad de ska ha på sig och vi föräldrar kan minska klädbudgeten. Bra ur miljösynpunkt också.

      Jag är också för skoluniform, men bara av bekvämlighetsskäl. Det är viktigt att förstå att skoluniform inte minskar klasskillnaderna eller gör att mobbning inte förekommer. Dessutom är skoluniformer ofta väldigt dyra så de får istället motsatt effekt – att det blir billigare när barnen kan använda samma kläder på fritiden som de har i skolan.

      Jag har levt i ett land där det förekommer skoluniform och de har som sagt varit väldigt dyra.

        Beror på landet, t ex i Storbritannien är skoluniform billiga och kan köpas typ på vilken supermarket som helst.

          Jag rekommenderar dig att läsa på lite om massproduktionen av den sortens lågpriskläder.
          Finns mycket att läsa om fattiga människors underbetalda arbete, orättmätigt långa arbetsdagar och barnarbete. Kanske blir det en ögonöppnare för dig. Själv föredrar jag att handla kläder där arbetare i alla led har schyssta arbetsvillkor och rimliga arbetstider och löner.

      Nej, skoluniform är en riktigt dålig idé. Det ökar utsattheten för fattiga barn pga att om tex skoluniformen går sönder, de växer ur den eller får en fläck som inte går bort, kanske familjen inte har råd att köpa ny o de får ändå ha ”vanliga” kläder och sticker då ut ännu mer o kan bli utsatta för det. Dessutom kan de som är tjocka inte välja kläder som de trivs i o som ser bra ut på dem o kan därför bli mobbade för det. Skoluniform ökar mobbning och tar bort möjligheten för barn att uttrycka sin personlighet m kläder. Man kan köpa begagnade märkeskläder om man absolut vill ha det, annars finns det ju andra fina kläder. Jag har aldrig köpt märkeskläder men hittat mycket fina kläder ändå.

    Borde inte den reklamen granskas och fällas som sexistisk?

    Vad tänker ni om skoluniform?

    Skulle inte detta spara in väldigt mycket pengar för alla barnfamiljer och vara positivt för de barn vars föräldrar inte har råd att jämt köpa trendiga kläder till sina barn?

      Skoluniformer kostar också, och sen måste man ju ändå ha andra kläder som man har på fritiden, så jag tror inte att skoluniform löser så många problem.

        Fast då tänker jag att staten skulle gå och täcka en del av kostnaden. Kläder kostar oavsett men med skoluniform tror jag inte att barn skulle känna samma press att komma till skolan med ”nya” kläder varje dag. Med nya menar jag att man inte har samma kläder två dagar i rad.
        Barnen skulle få mer tid att lägga fokus på annat än att försöka vara coola och passa in.
        Jag tror det skulle underlätta tillvaron för föräldrar som känner ekonomisk press också.

          Du vill alltså att vi ska skrota bestämmelsen om att vi har gratis skolgång?

          Nya kläder varje dag? Har du skolbarn eller gissar du bara?
          Ett av mina barn går i en populär och statusfylld innerstadsskola där majoriteten av föräldrarna är välavlönade och inte ens där finns förväntningar på nya kläder hela tiden? De flesta byter absolut kläder varje dag och kommer inte till skolan i samma tröja flera dagar i rad men det betyder inte att de har NYA kläder?! De har ett antal plagg som de varvar och det är väl ändå helt normalt? Precis som jag har mina jobb-outfits som jag varvar mellan.

          Nej på att staten ska gå in och betala skoluniform!

        Skoluniform kostar ju väldigt mycket mindre än vanliga kläder så oavsett om den betalas direkt av föräldrarna eller via skatten så är det ju en enorm besparing. Plus att de utjämnar, de fattigaste ser likadana ut som de rikaste.

          Nej på båda dina påståenden.
          Det är inte en enorm besparing då skolan idag inte står för barnens kläder.
          Och nej, det utjämnar inte att de fattigaste ser likadana ut. De fattigaste kommer inte ha råd med lika många uniformer, vilket gör att de kommer bli urtvättade, slitna och allmänt sunkiga mycket, mycket snabbare än vad de rika har.

          Det stämmer inte. Skoluniformer är absolut inte billigare än vanliga kläder, snarare tvärtom. Lustigt nog blir det billigare om barnen kan använda samma kläder i skolan som när de är lediga.

          Och ja, vid första anblicken märks inte klasskillnaderna lika tydligt men de framkommer ju ändå lika mycket i en grupp eller en klass oavsett vad barnen har på sig. Kläder är inte ens en stark klassmarkör längre eftersom många ungdomar i utsatta områden har minst lika mycket märkesplagg som unga i andra skolor och kommuner. Det är snarare trångboddhet, semesterval, matvanor och annat som avslöjar socioekonomisk status. Inte kläderna!

            Klart det är billigare med EN uniform per år än tiotals uppsättningar kläder.

            Och jag säger inte att det är den enda klassmarkören, men nu var det ju kläder vi diskuterade.

            För övrigt är ju dyr inte samma sak som överklassig. Det är ju ingen som misstar förortkidsens gucci och supreme-mode med Östra Real.

              Det räcker inte med EN uniform utan det rekommenderas ofta fem tröjor, skjortor, ett par tjocktröjor och minst två par skor. Särskilt när barnen börjar komma upp i åldrar då de svettas mer och behöver byta piké eller skjorta/blus dagligen. Alla har inte möjlighet att tvätta och hinna torka plaggen mellan två skoldagar.

              Och jo, i det här fallet är dyr detsamma oavsett om det handlar om förorten eller Östra Real eftersom det är klädkostnaden vi diskuterar och inte huruvida man har stil och klass eller är smaklös.

            ”Skoluniformer är absolut inte billigare än vanliga kläder, snarare tvärtom.”

            Beror på landet, t ex i Storbritannien är skoluniformer billiga och kan köpas typ på vilken supermarket som helst. Skoluniformer brukar vara billigare där än vanliga kläder eller kosta max det som vanliga kläder kostar, absolut inte mer.

              Hela världen bor inte i Storbritannien.

              Och folk verkar inte fatta att skoluniform inte är ett enskilt plagg och inget mer utan en hel radda kläder för fem dagar i veckan.

                Lär dig förstå skriven text och återkom sedan.

                  Haha, tog dina argument slut? Då brukar man ta till spydigheter, det är ingenting ovanligt.

                  När argumenten tryter…
                  Du kom till insikt och förstod hur urbota dumt det är att ha kläder från supermarket som argument ?

                    När din läsförståelse är på denna nivå är det lönlöst att diskutera med dig därför att du förstår ändå ingenting. Den enda lösningen är att du lär dig förstå skriven text.

                    Vad gäller kläder från supermarket är det ingen dum argument. Dock du som inte förstår skriven text, förstår inte den saken heller. Så återkom när du repeterat grundskolan och förstår skriven text.

                    Kämpa, kämpa! (Och sluta ge dig själv tummen upp.)

              Jag rekommenderar dig att läsa på lite om massproduktionen av den sortens lågpriskläder.
              Finns mycket att läsa om fattiga människors underbetalda arbete, orättmätigt långa arbetsdagar och barnarbete. Kanske blir det en ögonöppnare för dig.

              Själv föredrar jag att handla kläder där arbetare i alla led har schyssta arbetsvillkor och rimliga arbetstider och löner. Men köp du dina lågpriskläder som förmodligen är tillverkade av barn om du tycker det känns bra.

                Jag rekommenderar dig verkligen att du repeterar grundskolan när du inte förstår skriven text. Du läser in saker som inte finns där. JAG har inte skrivit att jag köper dessa lågpriskläder själv. Det jag skrivit handlar om prisnivåer på skoluniform. På riktigt, jag undrar hur du klarar dig i vardagen när du inte ens förstår de enklaste texterna.

      Om jag får barn en dag skulle jag gärna vilja att de går i en skola med skoluniform. Så skönt att slipp stressen kring vad de ska ha på sig varje morgon.

      Nej
      Först och främst för Arvid har gratis skolgång i Sverige. Vilket skulle betyda att uniformerna skulle bekostas av skattemedel.
      Och jag har verkligen ingen lust att betala andras ungars skolgång mer än vad jag redan gör. Speciellt när det är pga snåla föräldrar.

        ??‍♀️

          Vilken konstruktiv kommentar

        *att vi, inte Arvid..

          Trodde Arvid var din son

        Hänger inte med i ditt resonemang överhuvudtaget?! ?

        Skattemedel är prioriteringar. Då kan staten dra in på andra skattefinansierade medel. Du lär inte som enskild medborgare märka av och föräldrars ekonomi skulle snarare gynnas.

          Nu har vi problemet att staten redan drar in på andra viktigare saker.
          Jag ser hellre att de där skattepengarna som ni tänker ska gå till skoluniformer går till äldrevården, bättre villkor för lärare, vården, bättre kollektivtrafik, bättre infrastruktur och allt annat som är undermåligt idag.

            Det ena utesluter inte det andra.

              Ja det gör det!

              Jo det gör det. Lär dig grundläggande ekonomi och hur budgetar läggs. Slösar staten ut en massa pengar på onödiga ”uniformer” till barn blir det betydligt mindre över till annat. Skolan behöver fler bra lärare mm, inte massa onödiga kläder som dessutom definitivt inte skulle ta bort mobbning, snarare öka mobbningen eftersom många inte skulle känna sig bekväma i dessa uniformer.

        Om det är något jag gladeligen betalar skatt för är det definitivt till gratis skolgång. Förstå hur samhället skulle se ut om inte alla barn hade möjlighet att gå i skolan. Det skulle se ännu värre ut än vad det gör idag.
        Tänk längre än vad näsan räcker

          Gratis klädsel är inte samma sak som gratis skolgång.

          ”Tänk längre än näsan räcker”. Det som ifrågasätts är väl skoluniform som betalas via skatt och inte skolgången?

      Tror inte det skulle hjälpa så mkt. Skulle synas skillnad på uniformerna också. Tex dom som har råd med en superny uniform när som helst o dom som köper i andra hand eller ärver etc.

        Där kan du ha en poäng.

      Mina barn har uniform och det är toppen. Många har uppfattningen att de är väldigt dyra men i vanliga skolor här kan man köpa dem på supermarkets, två par byxor eller tre t-shirts kostar kanske 50 kr. Billigare än kedjor. De slits ju lite direkt så det är inte som att de rika går i superfina uniformer och de fattiga i trasiga. Begagnade fina kläder finns nästan gratis. Uniform behöver inte vara harry Potter liksom!

        Låter ju ännu bättre. Man stödjer polyester och kläder tillverkade av slavar

        Vilket land är det? Där jag har bott och det förekommer krav på skoluniform fanns inte alternativet att köpa plaggen på supermarkets?!

        Och en uppsättning kostar ca 3000 kr och då tillkommer skor. Dessutom behöver man fler än en skjorta/blus.

        Samma här, man kan i princip köpa vilka enfärgade kläder man vill som har rätt färg. Mina barn kan alltså gå i tights/shorts/kjol/klänning/t-shirt/hoodie och/eller jeans till skolan och även leka i dem på fritiden. Kanonbra om ni frågar mig.

          Det är ju inte skoluniform utan bara en förutbestämd färg?!! Som om mina barns skolor plötsligt skulle bestämma att alla måste ha kycklinggula kläder och en del kommer i Gucci och andra i Cubus. Har ju ingenting med skoluniform att göra.

      Dålig idé, jag svarade på inlägget ovan varför. Fattiga blir extra utsatta om uniformen tex går sönder, de växer ur den osv- då har de ingen, om de inte har råd med en ny. Tjocka kan inte välja kläder som passar dem vilket gör dem extra utsatta. Det blir en extra kostnad eftersom man även behöver vanliga kläder till vardags. Unga kan inte uttrycka sin personlighet via kläder. Osv, se svar inlägget ovan.

    Så Bingo tycker om långa skogspromenader, vin och att försöka ligga med tjejer på deras 18-årsdag? Stabil man.

    ”Jag har en sportbil”

    Haha jaha…? Ska det få en att vilja dejta honom?

      Han är ju alltid med barnen och Katrin, ingen orkar med det. Han tar sig inte tid ens för att försöka träffa någon. Rena djungeln när han har barnen hemma, ska till en speciell tjej som orkar med det kaoset varje dag .

    Hallå bloggbevakningen!

    Jag skulle vilja tipsa dig om att besöka pappapappadotter på instagram. De märker INTE ut sina samarbeten överhuvudtaget och har inte gjort alls den senaste tiden.

    Det som mest sjukt är att Johan och John driver ett företag som just jobbar med det här! Det blir på något sätt ännu värre. Här jobbar de inte med ett gott föredöme alls.

    Sen att de exponerar ALLT hela tiden och framförallt sin dotter är ju en annan historia. Finns det någon gång på dygnet som dessa pappor INTE håller i sin mobil framför sin dotter?????

    Väldigt gulligt att följa två pappor men vad för signaler de ger sin dotter om de hela tiden lägger ut sitt liv på sociala media. Man får kanske avväga hur mycket man lägger ut men det här är lite för mycket och det har jag reagerat på den senaste tiden.

      Varför är det viktigt att nämna att dom inte är hennes föräldrar?

        Det förklaras ju i sista meningen. De riktiga föräldrarna finns kvar, då är det rätt olämpligt att kalla henne dotter. Men det säljer väl bättre.

        Fast nja… jag är socionom och det är viktigt att barnen känner sig trygga där de är. Om de är små är det självklart att de ska kunna kalla fosterföräldrarna för mamma eller pappa. De kan ha fler!

    Mår illa av dessa människor! Sluta skriv om dom och ge dom uppmärksamhet!! Du bidrar till klick och pengar till asen. ?

    Var är Amir? Hänger aldrig med vanna-gänget längre eller uppdaterar youtube?

    Om nu bingo är så underbar varför är han och Katrin inte tillsammans då?

      För att Katrin inte är lika underbar.

        ???

      För att Katrin är för gammal. För små bröst och en halvmeter för kort hår.

      Ja alltså han är ju bra på att sälja in sig själv… men om han är lika bra på att leva upp till sina löften är väl en annan femma. tror inte han skulle kunna vara en bra partner till någon som är snäll och försynt utan han skulle nog bara kunna funka med en aggressiv kompromisslös ragata som katrin, tyvärr kommer de sällan i det paket han eftersöker med fysiska och åldersmässiga attribut

    Nu fattar jag inte, han är väl extremt tydlig med att det är samarbete? Han använder ju till och med ordet ”samarbete”.

      Det skallben stå först tror jag?!

        ? ?
        Trött på min telefon

    Men Bingo NEJ. BARA NEJ??‍♀️?

    Camcam, nu har även jag problem med ÖS. Det laggar, sidan hänger sig och när jag skriver en kommentar så får jag lixom vänta in varje bokstav i k-rutan för det är som att mitt tangentbord inte är i fas med sidans visning alls. Jag trodde det här skulle lösas, inte ge problem för fler?? Det verkar inte vara samma problem i andra k-fält…

      Från mobilen är det omöjligt, går bättre på datorn.

    Heter det flickfotograf verkligen?

      Kallas det sen gammalt.

    En snabb googling ger dig svar:
    ”Bevingat står det att grädde på moset ursprungligen handlar om någon som inte nöjer sig med mjölk på äppelmoset utan vill ha grädde”

    🙂

    Bingo blockade mig pga ifrågasatte att han och KZ inte problematiserade sugar daddys som betalar tjejer för sex. Jaha :)))

    Varför har de båda privata konton?! Är det för
    att få fler följare?! Så att måste följa för att se dem?!
    För visst brukar de inte vara privata?!
    Känns som det är vanligt att kändisarna ena dagen har öppen och nästa dag stängs IG.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.