Bloggbevaknings pyttipanna

*Pyttipanna = veckans rester som inte använts upp men som fortfarande funkar. 

Varför finns det inte köttbullsallad?
Eller okej, ibland kan man välja miniköttbullar i sin plocksallad, men jag har nog aldrig sett ”Köttbullsallad” på en meny någonstans. Varför finns inte det?

   

Var går gränsen mellan ”over sized” och att se ut som när man var liten och klädde ut sig i pappas kavaj?

Jag har läst att vissa tycker att man redan nu märker att bebis nummer 2 inte kommer få lika mycket uppmärksamhet som bebis nummer 1, men är inte det naturligt?
Eller egentligen menar jag inte med bebisen alls utan enbart själva graviditeten. Graviditet nummer 2, inte bebis nummer 2.
Att varje steg i graviditeten – som var ”nytt och första gången” med den första graviditeten – kanske inte dokumenteras på samma vis en andra gång?
Betyder det att man inte älskar barn nummer 2 eller är det kanske bara en naturlig utveckling av att det inte är första gången för ALLT som händer med kroppen?
Ta Madeleine Ilmrud som burit hela 11 barn. Är det konstigt om hon inte dokumenterade sin sista graviditet på samma sätt som den allra första?
Det betyder ju inte att hon inte inte älskar barn nummer 11 lika mycket som barn nummer 1, utan mer att behovet av att vilja dokumentera ALLT inte är lika starkt den elfte gången som den allra första.

 

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ser ju inte klokt ut med förstora kläder. Mode eller inte.

      Jag älskar oversize. Tycker det är både bekvämt och snyggt. Men här var det ju stor flopp haha. Ser ut som fruktansvärt material med

        Det finns ju snyggt oversize i form av någon storlek större på något enstaka fall. Sedan finns det ju de som vägen 40 kilo och klär sig i xxl som youtubern kammi som bara ser ut som en uteliggare men kallar det fashion och äkta att gå klädd i 6 storlekar för stor lump.

        Ser ut som två barn som klär ut sig i vuxenkläder. Fan vad hett och edgy

          I fula vuxenkläder dessutom.

        Problemet är ju att det inte är oversize GJORD för rätt storlek. Det är bara för stora kläder helt enkelt. Oversize för rätt storlek är insydd på rätt ställen så det ska falla snyggt. Dessa kavajer sitter förmodligen inte särskilt snyggt ens på någon i den storleken.

      Skulle aldrig heller ta stiltips från Sandra Beijer direkt…

        Jag tycker hon klär sig snyggt! Har dessutom sin egna stil och köper inte allt som är ”trendigt” bara för att vara inne. Däremot hade jag aldrig klarat av så korta kjolar själv, men har inte hennes snygga lår. 😉

        Fast Sandra har ju verkligen en stil, i motsats till många andra influencers som bara är slavar under rådande trender. Sedan att allt i Sandras stil inte är något man själv skulle klä sig i är ju en annan fråga. Gillar också att hon använder sina plagg tills de typ faller i sär. Visst, hon har säkert också mer kläder än vad man egentligen behöver (don’t we all ??‍♀️), men hon känns inte lika slit och släng som många andra.

        Skulle aldrig ha råd att ta stiltips från sb

      Håller med! Ser ut som amerikaner på 80 och 90 talet med sina alldeles för stora och pösiga kostymer och kavajer ?

        Åja så såg vi ut i Sverige med?

          Ja tyvärr??

      Varje gång jag ser Bianca i den där stora kavajen utan andra kläder under så tänker jag bara på blottarrock. Det ser bara väldigt ofräscht ut, som att hon ska gå runt och blotta sig på stan.

        Haha, blottarrock..!

    Så fint av Ida ❤️ Man kan ha en åsikt hit och åsikt dit (hon gör det bara för pr, det är bluff, varför har mamman bara 17 kr osv osv) men snälla bespara oss. Det var väldigt fint gjort och det glädjer mig att sonen fick sitt födelsedagskalas ❤️

      Ja borde inte kommit som en chock att det är sonens födelsedag? Fattar om det är oförutsett att alla inte har resurser men här har mamman haft chans i ett år att förbereda.

        Vet du vad. Har du varit i en sådan sits någon gång? Har du hamnat i en sådan ekonomisk knipa att det bara inte går? Alla kan hamna där och säga att man har år på sig att planera…nej, det är inget hållbart argument. Livet kan rasa sjukt snabbt.

        Det måste vara extremare pinsamt och desperat att sträcka ut handen så där. Men man gör det och man gör det för sina/sitt barn.

        Jag tycker det var fint av Ida att hjälpa till. Oavsett bakgrund, men för barnets bästa.

        Men snälla, lönen kom i fredags, vi har ingen aning om hur stor den är för den här mamman eller vad som var den oväntade utgiften som antagligen var såpass viktig att den inte kunde vänta.

          Det är inte heller säkert att den här mamman fick lön i fredags. Många, speciellt de som är kommunanställda, får lön först i övermorgon.

          Många fick inte lön i fredags. Många får lön först i morgon. Och drygt 10% av alla svenskar får ingen lön alls.

            Å det måste de 10% ta tag i. Man kan inte gå runt å leva på bidrag om man är kan jobba. Bidragen ska va till de som inte kan jobba.

              Har du missat att arbetslösheten ökat under Corona?

              Ja alltså, om man inte får ett jobb så är det ju ganska svårt att kunna jobba.

          Present kunde hon dock ha fixat för 2,3,4,5 månader sen?

        Står ju att de fick en megafaktura? Troligtvis större belopp än väntat eller en oförutsedd utgift. Sluta va en röv, alla kan få problem ibland

          Hur ofta ska fakturan vara betalad samma dag då?

            Många företag har 10 dagar som betalningsvillkor. Det är ändå hyfsat få dagar och extremt få dagar om det är så att den måsta vara betald 2-3 veckor innan nästa lön.

              Man vet aldrig vad sånt beror på och shit happens! Var med om samma sak denna månad, katten blir tvärtsjuk vi åkte in till djursjukhuset och räkningen på 7 tusen damp ner sedan, betalning inom 10 dagar ? var jätte kul, äldsta sonen fyllde 4 , tacka fan för klarna i denna fattiga studentliv ♥️

      Men alltså, hur vanligt är det att man ska ha barnkalas i morgon men ännu inte köpt in något? Om det kom som en överraskning att man måste ställa in borde det väl redan finnas lite fixat. Om man känt till lite längre att man inte kommer ha råd, borde man inte ha ställt in innan? Jag är högst skeptisk till att det där verkligen är sant.

        Oförutsägbara händelser kan ju faktiskt göra att man måste ställa in.

        Barnkalas kräver väl kanske inte någon extravagant planering? Kvällen innan åker man in, köper lite korv, chips, godis, kanske nån ful papphatt på Ica. Kanske ville hon se om hon kunde dela upp fakturan men fick avslag. Kanske ville hon se om hennes föräldrar kunde hjälpa till, men kanske vågade hon inte fråga. Kanske har hon inga föräldrar. Kanske har hon studieskulder och är ensamstående. Kanske har hennes man, barnens pappa, dött. Kanske hade pappan skulder som hon nu måste betala. Kanske har hon fått kicken i coronatider och kanske har hon knappt kunnat spara pga ensamstående så hon inte har en särskilt ekonomisk trygghet. Kanske har något oförutsett då hänt vilket ställt hennes situation på sin spets.

        Sluta se ner på föräldrar som inte har det ekonomiskt tryggt. Det är en sak att medvetet skaffa barn när man inte har ekonomin för det, men alla kan hamna i en dålig ekonomisk situation. Om till och med rika personer kan bli utblottade på en dag, varför skulle inte en medelsvensson kunna detsamma? Mina föräldrar hade det extremt knepigt med ekonomin from jag var 14-15. Går inte in på varför, men det var oförutsett och inget de var ”ansvariga” för. De fick sälja huset, vi hade ingenstans att bo under en månad innan vi fick tillträde till en ful liten hyresrätt i en annan stad. Då delades vi upp och bodde hos olika släktingar och familjevänner den tiden. Vi hade bara råd med det mest grundläggande. Ett marabou var en lyx som vi sällan fick skåda. Pappa blev sjuk och sjukskriven. Mamma deprimerad men jobbade på ändå. Pappa dog senare av sin sjukdom. Så… bara sluta.

          Just av denna anledning väntar jag med att skaffa barn (eller struntar i det helt) om jag inte upplever att jag kan ha det ekonomiskt tryggt för mina barn. Sedan går ju vissa saker inte att förutse (om man plötsligt får sparken etc). Men tex idag tjänar jag 45k/månad och upplever inte att jag skulle skaffa ett barn nu för jag skulle inte kunna ge det den ekonomiska tryggheten jag önskar för ett barn. Att hamna i en sådan situation som den här mamman, dvs att inte ens kunna ordna ett födelsedagsfirande för sitt barn, skulle ta kål på mig…

            Fast om du har så bra lön lär du ju kunna ordna ett normalt kalas till ett barn? Känns som om du vill skämma bort din unge, snälla avstå från graviditet fram tills du fattat hur vidrigt det är med bortskämda rikemansbarn…

              Ja fyfan, om du inte klarar dig på 45k ensam så lär du ju inte kunna ta hand om ett barn

                Jag bor ensam i en bostadsrätt (höga lån) och lägger undan en del pengar för att trygga inför framtiden (buffert, fonder). Förstår ju att det handlar om prioriteringar kring var man lägger sina pengar (jag kan sluta äta ute flera dagar i veckan och istället skaffa ett barn tex). Men jag kommer från tuffa uppväxtförhållanden och vet hur jävligt det är att vara barn till en ensamstående ekonomiskt stressad förälder. Jag skulle tex inte ensam med min inkomst skaffa barn, för jag kan inte se hur jag skulle få ihop det utan att känna ekonomisk stress.

                  Hmm blir lite fundersam. 45 är ändå en vettig lön. Du har över 30 ut. Du måste ha otroligt mycket fasta kostnader om du inte får den lönen att alls vara tillräcklig för att skaffa barn. Det är inte på inkomsterna man bli rik ?

            Du har ju bra lön men jag förstår ändå tanken. Vi hade det knapert under min uppväxt och min mardröm är att hamna där som vuxen. Hoppas att mamman i inlägget lyckas ta sig ur sin situation.

            Med din lön så har du redan en ekonomisk trygghet. Om du inte bara är projektanställd dvs.
            Det låter snarare som att du helt och hållet prioriterar bort barn just nu. Och det är absolut inget fel med det.
            Så säg som det är istället.

              Man kanske har hög lön för att man jobbar mycket övertid, har två jobb, reser mycket i jobbet osv. Sånt som man inte vill hålla kvar vid om man skaffar barn och då kommer inte lönen finnas kvar.

                Fast det är verkligen inte vad 08:32 säger. Om det var en viktig aspekt skulle det vara viktigt att nämna det i ursprungsinlägget.
                Sluta hitta på långsökta förklaringar.

                  Det var ingenting annat än ett svar på att en bra lön är ekonomisk trygghet om man skaffar barn.

                    Kom igen. Det var ingenting annat än ett försök till att vara en viktigpetter.

                      Nej, jag sa ”man kanske har…”, pratade inte ens om ts.

                      Vill du ha sista ordet i den här meningslösa diskussionen?

                      Det var du som gjorde här diskussionen till totalt meningslös från första början när du valde att ta upp någon extremt irrelevant

            HAHAH tjänar 45k och TROR inte hon skulle klara ETT barn? Hur lyckas en så dum människa tjäna så mycket? Eller i för sig, om Jocke och Jonna kan såå…

              haha men handlar väl om vilken tillvaro man vill ge sitt barn? det är ju olika från person till person! min mamma klarade två barn ensamstående på en städarlön! men va ju inte ett fett liv man hade som barn

          Jag är med i ett nätvärk där vi köper matkassar till barnfamiljer som behöver. Oftast är det helt vanliga familjer som fått det svårt för att ekonomin förändrats pga sjukdom eller arbetslöshet. Sånt som man inte kan planera.

            Hört talas om buffert?

              Har du hört talas om konceptet empati?

              Alla har verkligen inte möjlighet att få ihop en buffert. Hur kan man inte förstå det? Jag har det själv tryggt ekonomiskt men fattar ändå att alla inte har det så.

                Finansminister Anne Wibble på sin tid sa som den naturligaste sak i världen att “Alla borde ha en årslön på banken.”
                Undrar hur man lägger undan en årslön samtidigt som man ska betala mat, hyra, transporter, kläder och andra löpande utgifter. Är det kanske där som Lotto kommer in i bilden?

                  Spara 10% av din lön i fonder varje månad så har du en årslön på 6-7år. Gick på 5år för mig men det var nog rätt bra timing också.

                  Nu har det gått 10år och jag har 3årslöner i buffert.

                    Och då kommer frågan. Vad hade du tänkt att den här bufferten skulle gå till egentligen?
                    För jag antar att du pensionssparar separat osv.

                    Är det en buffert som ska täcka upp om du någon gång blir arbetslös i hela 4 år eller vad?

                    Och en ännu större fråga. Någon som bor i en billig hyresrätt, utan bil som går sönder, trygg tillsvidareanställning i en säker bransch och utan något som kan innebära stora oförutsedda kostnader. Vad ska en sådan person göra med en buffert på 3 årslöner?

                      Jag tänkte förhoppningsvis sluta jobba lite tidigare. Jag började när jag var 20 och har inte några planer på att sluta spara och investera.

                      Så din ”buffert” är då egentligen bara ett enda stort pensionssparande.

                      Varför klanka ner på någon som sparar?

                  Börja med att göra en automatisk insättning till ett konto, på typ 100:-/mån.
                  Nästa år kanske du har råd med 200:-/mån.
                  Eller 500:-/mån.
                  Det blir en del på 1 år.
                  Man måste börja någonstans.

                    Fast det finns egentligen ingen rimlighet i att alla borde ha en årslön i buffert.
                    Speciellt inte här i Sverige där vi har så bra skyddsnät. Men en årslön i buffert kan man vara arbetslös i nästan tre år utan att gå ner i ”lön”. Man kan vara sjukskriven i 5-6 år, man kan vara föräldraledig i två år osv osv.

                    Så vad ska man egentligen med den här årslönen till?

            Hej En annan Lisa,
            Hur hittade du till ett sånt nätverk? Har nämligen själv letat efter att få bidra till liknande. Kram

          Ser inte ner ett dugg på föräldrar som inte har råd, jag misstänker bara att det eventuellt kan vara någon som luras. Antingen influencern eller mamman.

    Man hoppas väl att den som har 10 barn har bättre saker för sig när den är gravid med barn 11 än att dokumentera exakt allt. T ex ta hand om 10 barn.

      Vad är det för resonemang? Varje barn är ju unikt och varje graviditet är unik.. Förvisso kanske man inte är så detaljerad, men har man valt att skaffa många barn så gör man ju det av glädje, längtan och vilja.

      Det ena utesluter väl inte det andra och man förutsätter ju att båda föräldrarna tar hand om klanen. ?

      Mvh

      Mamma till ett barn pga kunde ej få fler.

        Jag som yngst av många syskon fattade ett medvetet beslut att inte dokumentera någon av mina graviditeter eller ha någon ”mitt första år”-bok eftersom jag vet att risken är stor att man inte orkar/hinner göra det med fler barn än det första eller andra. Bättre att det blir lika för alla.

        Nej, alla skaffar inte många barn av ”glädje o längtan” vissa gör det av religiösa skäl, eller att de blivit beroende av att skaffa barn (Jo, finns faktiskt, har läst om det) pga att de kanske inte har utbildning o inte vill jobba i ”tråkiga” jobb, för att hålla kva en partner eller för att de inte använder preventivmedel. Man ska stå sitt kast om man skaffar 10 barn, inte tro att ”samhället” ska göda deras egoism.

    OT men var det någon annan som såg i helgen när LD och Fayme la upp filmer på instastory där de står och hånglar med andra tjejer? Hade inte gillat det om jag var deras make/barn.

      De kanske har öppna förhållanden eller en deal med respektive make? Man vet ju faktiskt inte allt som utomstående…

      Hångla på! Hångla med vem man vill.

        *Hångla på med vem man vill, så länge den andra partnern är med på det (om man har någon).

      Nej missade. Men såg nåt inlägg om att hon druckit 20 shots eller så. Tog hon ner instastoryn sen? Vet att de snackat om att iaf Fayme brukar hångla med tjejer på fyllan så antar att hennes man är okej med det. Man kan ju ha olika regler i olika relationer liksom.

      Tur att du inte är varken hennes barn eller man då

      Jag såg! Förmodligen är det lugnt med hennes man annars hade hon väl inte gjort det. Däremot är det sånt som gör att man märker att hon faktiskt är väldigt ung fortfarande!

        Undrar vad barnen tycker

          Någon måste tänka på barnen!!!!

            Så mamman får inte hångla för hon måste tänka på barnen?

              Måste det läggas ut offentligt?

        Så ung, det är också bara då man idoliserar nån på det sättet hon gör med LD.

          Du menar att Fayme kysste EN tjej och LD pussade sin bästis snabbt på munnen? För det var allt det var.

          Fayme har även berättat att hennes man inte bryr sig om hon pussar sina tjejkompisar för skojs skull på fyllan.

          Ang shotsen, du vet att instastorys raderas efter 24h? Men tur för dig för LD lade upp en permanet bild på insta och tänka sig det var till och med 30 shots!
          Herregud låt folk få festa hur fan dom vill. De har ju makar hemma som kan se till att barnen får i sig mat och går till sängs. Så det går nog ingen nöd på barnen för att mamma är ut på tur en kväll.

    Världens mest långsökta OT men vet någon vilken låt som spelas i bakgrunden vid 21-minuterssnåret i senaste avsnittet av Ursäkta (när det livepoddas på Sture P) ??

      Testa Soundhound eller Shazam (iPhone).

      Gangsta walk – SNBRN & Nate Dogg ?

        Du är BÄST

    Ääälskar att de tidiga morgoninläggen är tillbaka!!! ?❤️❤️❤️

    Fast det är väl allmänt känt att bebis nummer 2 inte får lika mycket uppmärksamhet, den första behandlar man som en skör porslinsdocka, och följer med på precis allting exakt hela tiden. Andra ungen däremot, hen älskar man precis lika mycket men då är man rutinerad ?

      ”Allmänt känt” ?

        Ja!

      Man har ju framförallt inte tid att bara sitta och titta på sitt bebis i flera timmar när man samtidigt har en tvååring med noll självbevarelsedrift.

        Eller titta på sitt barn istället för bebis.

      behandlar MAN som en porslinsdocka? Prata för dig själv.

    Pyttipanna !!! Älskar Pyttipanna !!!

      Älskar sån här pyttipanna, inte sån man äter!

    Camilla, nu har ju Paula börjat manipulera sina bilder också. I senaste helginlägget är golvet alldeles kurvigt för att hon har försökt få till en höft ?‍♀️

      Länka gärna

    Förstår inte folk som aktivt försöker skaffa barn i brinnande pandemi och med en massiv klimatkris som närmar sig med stormsteg. Skiter man i barnets väl och ve eller försöker man bara ignorera verkligheten så hårt man kan?

      Det är den starkaste mänskliga driften som finns. Folk skaffar ju barn mitt under svält, krig och i koncentrationsläger. Det är knappast konstigt att någon vill skaffa barn i världens mest välmående land.

        Dom har väl inget skydd i vissa länder, förbjudet. Klart det blir barn då. Fattigt. Får kvinnan säga nej till att ligga ens

        Ren egoism. De människorna skiter verkligen i andra människor och framtiden för planeten och beter sig oerhört egoistiskt.

      Vi kommer leva med detta virus forever och gällande klimatet så kommer det inte lösas inom 20 år, ska man skita i att skaffa barn då?

        Ja? Alla påstår sig älska sina barn mer än allt, men att låta dem födas in i en döende värld är inte kärlek. Det är egoism.

          Att skaffa barn är, har alltid varit och kommer alltid vara en egoistisk handling.
          Det är inget fel med det.

            Jo, när barnen saknar en framtid för att världen de ska leva i håller på att bli obeboelig, så är det fel. Det är för egoistiskt.

              Fast det där går att applicera på egentligen vad som helst. Det är för egoistiskt att skaffa barn när det pågår ett världskrig. Det är för egoistiskt om man bor i ett indiskt slumområde. Det är för egoistiskt om man liter av stor psykisk ohälsa osv osv.

                Det är alltid av egoistiska skäl man skaffar barn.

                  Word. Ingen människa behöver ett barn men det finns massa barn som inte har föräldrar ?

                    Alla barn har föräldrar. Tyvärr utnyttjar vita medel- och överklassmänniskor fattigas utsatthet.

                      Nej, det finns barn vars båda föräldrar dött. De har inga föräldrar, varken svarta eller vita.

                Ja, exakt. Alla de orsaker du nämnde är lysande exempel på scenarion när man bör bespara barn från att komma till världen.

                  Man bör bespara jorden från människan och därför bör inga skaffa barn egentligen.
                  Samtliga levande varelser skulle må så mycket bättre om människan blev permanent infertila

                    Så är det defintivt. Människan är världens främsta problem.

        Ja klimatet blir ju inte bättre om vi skaffar massa barn ?

      När var världsläget stabilt senast? Alltid har det varit något.

      Är gravid och jag tror mitt barn kommer lösa Coronavaccin och klimatkris så du borde bara vara tacksam att jag vaggar runt här som en förstoppad säl.

        Dummaste jag hört. Ditt barn med alla andra barn har ingen framtid. De kommer växa upp i en värld som sakta men säkert går under. Jorden är överbefolkad, dina barnbarn kommer förmodligen få se jordens undergång. Måste kännas bra att medvetet sätta barn till världen med en glänsande framtid inte sant?

          Att den här kommentaren ens har fått en like övergår mitt förstånd

          Du är en sådan som går omkring på gatorna i tagelskjorta och en pappskylt där det står THE END IS NIGH va? ?

          Men folk i Afrika och Mellanöstern får ju låta bli skaffa mer än 1-2 barn. Så löser det sig. Förstår varför man skaffade många barn förr (vissa dog osv) Men så är det ju inte idag. Tex Afrikanska invandrare i Sverige skaffar ju mängder av barn de inte klarar försörja. Och ja givetvis svenskar också, och det är lika illa. Nä tycker att efter 2 barn ska man inte längre få barnbidrag och få betala fullt pris för förskola. Så skulle nog fler tänka efter innan.

            Äntligen! Har tänkt så länge. Om alla par skaffade MAX 2 barn så hade ju världen förbättrats inom en generation. Så otroligt meningslöst att sätta 10 ungar till världen, särskilt när man bor i en lerhydda och är analfabet. Världen behöver inte fler fattiga svältande barn 🙁

              Nej världen hade inte förändrats. Det är ej barn som är problemet. Det är girigheten och elitens pengakåthet som förstör vår värld. “De fattiga i afrika med många barn” gör knappt en inverkan på klimatet jämnfört med oljejättar och stora industier.

              Ja, en första åtgärd är att ta bort det sinnessjuka flerbarnstillägget. Det är fullkomlig galenskap att från barn 5 få dubbla barnbidrag för varje barn. Man borde uppmuntra folk att skaffa ett barn o ge stöd i form av föräldrapenning så mamman/pappan kan vara hemma m barnet o ge trygghet. Men från barn 4 o fram borde man straffbeskattas pga miljöförstörande. Finns INGEN orsak att skaffa 4 barn eller fler. Däremot bör alla som vill få skaffa ett barn pga att om alla skulle sluta få barn skulle människan dö ut o det är inte bra. Men om alla egoister skaffar 5-10 barn för ju mänskligheten oxo ut…..

            Tycker också två barn ska vara max. Barn är ingen rättighet men alla ser det som sin rättighet att yngla av sig bäst de vill.

            Max 2 barn borde vara en global regel. Vi i väst kan inte skylla på någonting alls när vi skaffar fler barn än så.

              Ja, Kinas modell har ju visat sig väldigt framgångsrik. Och hur ska man lagstifta? Tvångssterilisering efter andra barnet? Tvångsaborter? Låter som en härlig framtid för världens kvinnor…

                Tvångssterilisering av alla män. Spermierna fryses ned innan och insemineras sedan då det är dags.

                  Ja och efter två barn förstörs resterande sperma man har lagrat från den mannen. Lätt.

                  Blir ju inte bättre för att det är män som utsätts för tvångsingrepp i sina egna kroppar.

              Jo, tvillingar andra graviditeten t.ex

            Menar ni på riktigt att vi ska skylla på Afrika för att jorden är överbefolkad? Dom har varken rent vatten eller preventivmedel men absolut, vi lägger skulden på dom så vi själva kan skaffa massa egna barn.

            Alltså den här konversationen får jag panik av. Snälla knip ihop benen och skaffa inte massa barn för helvete!! Det är enbart en egoistiskt handling oavsett vad ni ”tycker” eller inte.

            Du har fel, folk började ha fler barn när industrisamhället/arbetssamhället växte fram. För hade man få barn då en ammade längre och inte behövde gå tillbaka till jobbet.

          haha nej men oj, du, det måste vara jattejobbigt att vara så arg? Givetvis har barn födda idag en framtid. Du drar i väldigt höga växlar och jordens undergång vet du ingenting om. Såklart ska vi alla värna om vår planet och leva bättre, men att folk helt tvärt ska sluta skaffa barn menar du är den enda vägen att gå?

          09.11, jag tycker så otroligt synd om dig, som ska leva ditt liv med dom tankarna.
          Att sitta där och skriva spydigt till folk som skaffar barn, så dumt. Du tror väl inte att dom ändrar sig pga din deprimerade inställning?
          Gör något roligt medan du lever.

        De flesta tror ju det som sina barn.. Men än har ingen generation genibarn lyckats.

        Förstår att det säkert lindrar din ångest att säga så, men kom igen. Du utför ingen samhällstjänst genom att skaffa det här barnet. Det gör du för din egen skull.

        Vid en ålder av…..? 30? Ska vi vänta på det i 30 år då? Tror faktiskt nån hinner före då……..

      Varje gång någon skriver ”brinnande pandemi” torteras en kattunge till döds

      Ok Carola vi antecknar

      Alltså jag fattar men samtidigt så har människor en stark vilja att leva ett normalt liv med allt vad det innebär. Vi hade ju kunnat rädda jorden rekordsnabbt om alla slutade resa helt, använde minimalt med el/plast/vatten, aldrig mer shoppade, gjorde kläder av blad och käkade insekter och egenodlade morötter. Men handen på hjärtat, hur många vill det? Jag hade gärna levt som Mandelmanns, men känner hur många som helst som påstår sig bli svår deprimerade om de inte får sola i Phuket en gång per år… Vi västerlänningar är otroligt bortskämda och själviska, spelar ingen roll om det gäller att skaffa barn eller resa till turistparadis…

      Folk har fött barn i alla tider ditt flarn. Under istiden, under svält, under torka, i krig och kris.

    På en pizzeria i Sundbyberg hade de köttbullssallad (iaf för många år sen) var supergott !

      Omg, jag tänkte på EXAKT samma sak! Solsta pizzeria?

    Snälla byt typsnitt på dom små rubrikerna. Omöjligt att se vad det står.

      Håller med, det var väldigt svårt att läsa.

        Men har ni aldrig sett något skrivet för hand någon gång??

          Vem skriver så där för hand? Förutom de som pysslar med bullet journals….

            Jag skriver slarvig skrivstil, är inte helt olikt det där.

    Men var sjutton är köttbullarna i den där gratängen?? Jag ser bara brödbitar!

      Ja vad pågår i den där läskiga maträtten? Brödbitar, tomatsås, olja och ost?! Eh?

    Har det så mycket me ovilja eller ointresse att dokumentera graviditet nummer två? I mitt fall handlade det mest om att jag hade en tvååring att ta hand om vilket tog all tid och energi ungefär.

    Men på riktigt… vad är det som har hänt i Johanna Toftbys ansikte? Man känner knappt igen henne.

    Ross: I was their first born! They thought she was barren! It’s not my fault.
    ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.