Varning för mjukisar och magväskor

Jag undrar om Alice Stenlöf, Matilda Djerf, Linn Ahlborg och resten av fluns-designerna inser att de främjar kriminalitet med sina mjukiskläder?
Jag tror minsann att det kan vara läge att uppmana till bojkott av dem och deras klädmärken.
Vi måste alla ta vårt ansvar för att förhindra att allt för många skolungdomar växer upp med det som måste vara den allra största inkörsporten till grov kriminalitet – mjukisbyxor och magväskor.
Genom att minimera exponering av dessa destruktiva och negativt betingade modeprodukter så ger vi alla ungdomar samma chans och möjlighet att, redan i unga år, bli en hyvens medborgare i vårt samhälle.

337 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är lite humor att nyheten om att Jensens vill förbjuda elever att bära mjukisar kom ut samma dag som Alice Stenlöf släppte de första kläderna från sitt klädmärke, mjukisbyxor, mjukiströja och mjukisshort i den välkända färgen mjukisgrått.

   Vem köper skiten du kan gå dessa plagg för skit och ingenting i valfri affär!

   Det känns lite som att Alice och Jensen har gjort en uppgörselse för att öka Alice publicitet

    Men gud, paranoid much?

     Men gud, torr much?

    Varför skulle Jensen gå med på en sån sak? Detta var ju inte direkt till deras fördel ?

   Kan vara friskolan som vill åka snålskjuts på debaclet om mjukis. Typiskt när man inte har någon vettig substans att komma med, att försöka vinna billiga poäng på oväsentligheter. Inga begåvade människor skulle söka sig till trashiga sk ”friskolor”, de som tror att trash endast kommer i en färg och form har definitivt fel……….

  Det är klart att grabben ska få ha en becknarväska!

  Är du sarkastisk?

   ???

   Eller, if you have to ask…

  Tycker det var ett bra beslut som skolan tog med tanke på de problem som finns i skolorna idag.
  Det handlar inte om att alla med mjukisbyxor är kriminella utan att man vill sätta en ribba för vilken standard man vill ha, att man förbereder dem för vuxenlivet.

  På vår arbetsplats skulle man inte kunna ha varken magkorta tröjor eller mjukisbyxor.
  Vi tog in massa ungdomar på gymnasiet i somras som skulle sommarjobba. Och de flesta var det inget konstigt med klädmässigt, men sen fanns det de som kom med stora mjukisbrallor eller toppar som vara dolde brösten.
  Det fungerade inte och de förstod inte varför.
  Gymnasiet skall vara vuxenförberedande o kan inte ungdomarna tänka själva vad som är passande är tydliga riktlinjer en bra hjälp på vägen.

   Jag håller med. Om inte föräldrarna kan lära sina barn sådana saker som hur man klär sig för olika tillfällen, så blir skolan tvungen att göra det. Mjukisar kan du ha på fritiden, när du tränar eller om du jobbar som influencer, men de flesta andra jobb kräver annan klädsel.

    Mjukisar är ett itplagg idag, lägg ner bara!

     Jag antar att du inte har många högskolepoäng.

      OMG… vilket härligt klassförakt!! Klädsamt.. höhöhö..

       På vilket sätt är det klassförakt? Mjukisbyxor är inte billigare än andra byxor?

        Kommentaren om högskolepoäng.

        ”Du har inte många högskolepoäng” är klassförakt.

         Äh, det är ingen förolämpning. Snart kommer det ligga i nivån ”jag antar att du inte har någon gymnasieutbildning” med tanke på att var fjärde elev inte klarar gymnasieexamen med fullständiga betyg…

          Fast det var det ju. Det användes i syfte att ”trycka till” någon.

           ?…swoosh

      Jag har många högskolepoäng, skrev nog alla tentor i mysbyxor, så vad är din poäng?

       Och trots alla dessa poäng har du missat vad som är lämplig klädsel? Häpnadsväckande faktiskt.

       Mjukisbyxor och tenta är den perfekta kombinationen!

      Anmäld?!!! Hahaha, orkar inte.
      Så farligt var det väl ändå inte. Herregud vad är det med dagens snöflingor?!

      Tänka sig att jag har det, ha ha. Skriver vad jag vill och hur jag vill. Orka bry sig om allt, måste vara jobbigt att leva så

      Jag antar att du inte har några alls utifrån din kommentar.

     Det är stor skillnad på vad som är ”trendigt” och vad som är passande på de flesta arbetsplatser… med eller utan högskolepoäng så bör man förstå det.

      Nu är ju Jensen en skola och inte arbetsplats. Låt kidsen ha på sig det de vill för sjutton! Vem skadar det liksom?
      De har hela övriga livet på sig att följa en klädkod

       Håller med. Låt dom ha vad dom vill ha på sig i skolan. Vi har ingen klädkod i Sverige.

        Fast det har vi ju, på många ställen.

     I skolan ja, inte i vuxenlivet. Så kamma dig och väx upp.

   Eller så utvecklas modet bortom vad vi hade på oss i den åldern. Kan också tycka att det är en sån identitetsskapande tid, liksom de kommer inte ha mjuksibrallor resten av livet.

   När jag växte upp skulle man aaaaaldrig få ett jobb om man var tatuerad, klädd i svart och allt var det var. Nu 10+ år i karriären med tatueringar men också MBA, chefsjobb och höginkomst så matchar jag mina kollegor och chefer riktigt bra. Vi växte ju upp med samma referensramar.

   Låt dem va är det jag vill säga, snart växer de också upp!

    Är inte alls säker på att alla, eller ens de flesta, växer ur ett sånt mode bara för att de blir äldre. De senaste 5-10 åren har jag sett inom mitt yrke att 90-talisterna som börjar inte alls har fattat att man behöver se proper och lite neutral ut (arbetet innehåller en hög grad av myndighetsutövning med många olika samverkanspartners), utan de dyker upp till jobbet i genomskinliga toppar, spagettilinnen, magtröjor, för korta kjolar och shorts, för djupa urringningar, genomskinliga tights, alldeles för mycket smink etcetera. Man får ju skämmas ihjäl när man möter folk från andra myndigheter när man har med sig en sån kollega på möten. Unga vuxna idag är i hög utsträckning liksom inte inställda på att de kan behöva anpassa sig till någon eller något annat som inte är deras egna behov.

     Anonym 13:23, märkte du att alla de negativa klädstilar som du räknade upp är kvinnliga?

      Det beror förmodligen på att det främst är typiskt ”feminina” kläder som är tänkta att visa mycket hud. Tycka vad man vill om det men män har ju sällan väldigt urringade toppar, korta kjolar eller genomskinliga blusar. Hade en kollega, vare sig det vore en man, kvinna eller vad de än definierar sig som, kommit till min arbetsplats i ett urringat linne och korta shorts så hade jag tyckt att det var opassande.

      Min personliga åsikt är att jag tycker att kläder är toppen, jag vill inte se en massa navlar och troskanter under kjolar, varken på män eller kvinnor. Folk som tränar utan tröja eller med enbart sport bh är själviska varelser. Jag vill inte sätta mig vid samma maskin som någon just svettat in sätet på!

       Tror inte att en t-shirt hjälper så mycket mot svett på ett gym. Folk är i regel bra blöta genom t-shirten efter en stund. I alla fall de som är där för att träna.

        Absolut, men den låser in svetten så att den inte skvätter omkring en. Har sprungit på löpband bredvid killar som tar av sig tröjan så att svetten skvätter omkring dem. Jag förväntar mig inte att det ska vara svettfritt på ett gym, jag svettas själv mycket när jag tränar, men jag tycker att man kan ha kläder på sig som fångar upp en del av det.

      Kvinnor tenderar som regel att försöka göra sig ”snygga” genom att visa mer hud, inte lika vanligt bland män, av främst kulturella skäl. Och just exponerad hud är vad jag kopplar är den gemensamma faktorn i de stilar Anonym 13:23 räknar upp, bortsett från ”för mycket smink”.

      Min uppfattning är att det är det dagens unga kvinnor tror att det är så man gör sig fin, genom att visa hud, vara , likaså att det är viktigt att alltid vara ”snygg” etc, före allt annat. Till denna problematik hör också behovet att contoura sig till oigenkännlighet.

      Jag skulle gissa att det i stor utsträckning är vår sociala medier-kultur som leder till att unga kvinnornas känner att ”sexig” är den främsta egenskapen och det som i alla sammanhang måste framhävas, även dras till det extrema i fullständigt opassande sammanhang, men man kommer inte ifrån att det påverkar hur de kommer bemötas i professionella sammanhang, om de i arbetslivet kommer ses som seriösa etc. Och även hur omgivningen i övrigt uppfattar dem som personer. Och det drabbar förstås till största del bara dem själva.

      /Kvinna 30 år

     Projicera inte ditt internaliserade kvinnohat på dessa unga kvinnor.

      Är 90-talister verkligen unga nu för tiden? Den första kullen har ju liksom redan fyllt 30!

       Ja det tycker jag defintivt.

        Jämfört med vad? De har liksom bara två år kvar tills de är halvägs till pensionen!

       Säg inte så

        Hahaha!

        Men 30 är ungt.

         knappast

         30 är INTE nya 20, hur gärna du än vill det 😉

          Som att det skulle vara bättre att vara 20 än 30? Vid 20 är man inte torr bakom öronen alls.. har knappt något livserfarenhet och tar sällan vettiga beslut.

           Någon* livserfarenhet. Lite snabb på tangenterna..

       Hahaha tänkte exakt samma! Även om 30 är ungt, så är det ju inte likställt med ung på det sätt som te.x att vara 20 år gammal och född -00…

      Kvinnohat ? Dessa kvinnor som fläker ut sig själva i tid och otid, och mäter sitt värde i ”liggbarhet” hatar sig själva. Den psykiska ohälsan bland unga tjejer har aldrig varit större, du ser inte kopplingen? Att söka validering genom att framhäva kropp/sin sexualitet i ett professionellt sammanhang är inte ett tecken på välmående, det är ett tecken på att man inte vet sitt eget värde och att den mest värdefulla bekräftelsen man vet är den att män attraheras av dig.

       Ditt kvinnohat är ännu tydligare.

        Är allt som går emot din destruktiva uppfattning om vad ”styrka” är kvinnohat?

        Jag hatar inte kvinnor, jag tycker synd om dem som mäter sitt värde genom andras (mäns) ögon.

         Det kanske inte är kvinnohat. Men det är defintivt kvinnoförakt

          Jag får lov att motsätta mig ditt påstående, jag må ha haft en raljant ton, men problematiken jag belyser är verklig. Det finns en stark koppling mellan kvinnors känsla av otillräcklighet och bekräftelsesökande (sexuell bekräftelse) och den ökande psykiska ohälsan. Det vi ser i form av naken hud på unga kvinnor i sammanhang där ingen annan visar naken hud (och likaså att de på stranden tävlar i att visa MEST naken hud, med stringtrosor etc.) är inget annat än ett symptom på känslan av att den största bedriften är att vara ”het”/ väcka sexuella känslor hos andra, att det är något eftersträvansvärt att vara sexig i alla sammanhang.

   Nu är det inte det som de handlar om på Jensen, utan man vill inte ha några förortskids i sin skola, bara innerstadsbarn med föräldrar som är akademiker. Rektorn hymlar inte ens om det utan har mejlat ut budskapet. Så har du inte rätt sociala bakgrund är du helt enkelt inte välkommen till skolan. Skolpengen är densamma för alla elever, så varför inte göra sig av med de jobbiga barnen.
   ?

    Föratt dom jobbiga barnen är just förorts blattarna?

     Enligt Jensen, ja.

      Inte bara Jensen som tycker det.

     Kavaj passar bra att ha över den skottsäkra västen.
     Det ger ett välartat intryck.

     Rasism ❤

    Det är nog en och annan akademikerunge som hasar runt i mjukisbyxor, de har ju liksom råd att vara slackers, det kommer gå bra för dem i livet ändå.

     Se på Yung Lean tex. ?

    Alltså, jag är från orten och arbetarklass, men jag hade väl koll på att under hela min skolgång ha vettiga kläder?? Även om det var second hand/ärvda grejer så var man hel och ren och såg representabel ut.

    Vem som helst kan söka.

    De är ju jobbiga. I mina barns klasser är det tamejfan ALLTID ortengrabbarna som hånar och hotar övriga klasskamrater. Lärarna får höra både ”hora” och hot. Tjejerna får kommentarer om utseende och om vad de gör med pojkvänner.
    Det är ortenungarna som håller på så. I varenda klass! Så jag fattar att skolor tröttnar på dem.

    Det som är lustigt är ju att de verkligt högutbildade, med begåvade barn, aldrig skulle sätta sina barn på liknande friskolor som denna, utan snarare spetsutbildningar på gamla anrika kommunala skolor. Men det talas det inte högt om, för man vill inte ha dit slödder oavsett färg eller etnisk bakgrund. Slödder görs inte bara i en färg/etnicitet även om vissa vill tro det……..

     Till gymnasiet söker man ju på betyg, inte som att föräldrarna kan välja och vraka.

    Har hört att Jensen-skolan som öppnade i Uttran tar kreditupplysning på föräldrarna för att se om familjen passar in. Om det stämmer är det helt jävla sjukt. Snacka om diskriminering

    Men vadå förortsungarna kan väl bara ta andra brallor?

   Diskriminerande!

    Mot vem? Skulle lätt sätta mina barn i en skola som ställer krav.

     Kan exempelvis vara diskriminerande mot personer med autism.

      Vadå diskriminerande mot personer med autism? Tycker du är diskriminerade mot dom eftersom du antar att personer med autism använder mjukisar??
      Hör du själv hur ditt resonemang låter eller?

       Jag sa inte att jag antar det? Exemplet bygger på flertal föräldrar jag följer på twitter som uttryckt att klädkoden direkt slår mot deras barn som har autism. Finns såklart massor med barn med autism som inte vill ha mjuka kläder.

        Det är just den attityden många är emot, men du har ju jensens rektor på din sida i alla fall 🙂

         Skönt!

        Har man den graden av autism går man väl kanske inte i vanlig klass på gymnasiet? De ungdomar vi känner med autism går i särskilda gymnasieskolor med specialpedagoger anpassade för deras funktionsnedsättning.

         Så behöver det absolut inte vara. Min syster har autism, och är också väldigt kinkig med kläder. Hon går i ett vanligt gymnasium, dock med stöd av specialpedagog men hon går i en vanlig klass. Dessutom – finns ju barn med autism som inte fått diagnos än som går på vanliga grundskolor. För många upptäcks diagnosen sent, och därmed kan det vara krångligt att hitta till specialskolor på stört.

     Krav? Är att inte bära mjukiskläder i skolan din definition av krav? Extremt lågt sätta krav isåfall. Själv tycker jag att kraven ska ligga på en extremt mycket högre nivå, som lugn och ro i klassrummen, fokus, ambition, begåvning och bra uppförande.

    På vilken diskrimineringsgrund då? Rätten att ha byxor utan dragkedja och knapp?

     ???

     Snart kommer väl också att Sjal är att främja islamistisk extremism.. väntar bara…

   Fast på mitt jobb behöver man bära mjukisbyxor, så att… ??‍♀️

   Tänker att det är ganska bra att lära sig att människor är olika och att vi har lika värde trotts ex kläder. Att man lixom inte behöver vara dömande utifrån det yttre. Väldigt tröttsam debatt som hör hemma i 1800- talet.

   Känner inte att det är så stort problem du lyfter. Om nån bär mjukisar vart de än jobbar, vad gör det egentligen? Däremot pekpinnar om att inte visa för mycket hud för att distrahera manliga elever ( som nån ped på skolan uttryckte sig på nyheterna i P3), det kan bli aningen problematiskt med en skola med de värderingarna. Att en skola lägger sig i hur elever klär sig är emot vår skollag. Hoppas någon anmäler till skolinspektionen!

    Vad har du för jobb?

     Haha ett väldigt soft jobb, skulle kunna jobba på förskolan, inom vården, skulle kunna jobba hemifrån, eller vilket jobb som helst som är utomhus, kanske skogen. Inte alla jobb som kräver kostymbralla lixom ??

      Men du skrev ”behöver man bära mjukisbyxor”. Inget av de jobb du räknade upp har obligatoriska mjukisbyxor…

      Men det var ju inte svar på frågan 🙂 vad har du för jobb? Är nyfiken på vilket jobb man behöver ha mjukisbyxor på sig.

       Egentligen ljög jag litegrann för att få fram en poäng. Men har i alla fall jobbat som förskollärare och då skulle jag nog säga att man behöver bekväma kläder som mjukisbralla. Poängen vara att olika jobb kräver olika kläder. Men egentligen tycker jag debatten handlar om förståelse för olikheter, och egentligen tycker jag det är självklart att skolan behöver tillåta elever ha de kläder de vill, uttrycka sig som de vill i klädval och att inte döma varandra utifrån kläder. Sen anpassar jag också mina klädval till tillfälle men det är inte det det handlar om.

        Mjukisbrallan är ett hemmaplagg och till för allmän beskådan

         Haha okej ?

         Inte*

        Jeans, chinos eller kostymbyxor funkar utmärkt på förskola. Jag har aldrig burit mjukisbyxor på jobbet óch inte heller sett någon kollega göra det.

         Det har du rätt i ?

        Vad besviken jag blev på att du ”ljög” om att man måste ha mjukisar på ditt jobb, hade redan börjat förbereda mig mentalt på att byta karriär.

         Haha men det kan du fortfarande göra, yrkena finns ?

        ”Egentligen ljög jag litegrann”
        Men vad bra. Som om trovärdigheten inte redan var katastrofal härinne.
        Dessutom har jag haft två barn på två olika förskolor, varav den ena var Ur & Skur och det var ingen i personalen som hasade runt i mjukisar på någon av dessa platser. Det var jeans och klänningar inomhus och praktiska friluftskläder utomhus.

         Okej, så kan det vara. Låter som vi alla väljer olika kläder, lite min poäng ?

         Låter fint! Vad olika det kan vara ?

         Japp, visar verkligen att folk härinne som påstår sig vara läkare, jurister eller helt enkelt bara har ”massor av högskolepoäng” kanske inte alls talar sanning.

        Du har jobbat som förskollärare? Gått 3,5 år på universitet. Låter inte så…

         Men oj, det var väldigt många tråkiga kommentarer! Varför gå till personangrepp. Aja, vill man missförstå så gör man det. Går lixom inte att svara på alla ” jag har då aldrig sett en förskollärare i mjukisbyxa”. Okej lixom, men jag tror dom finns där ute ? ha en fin kväll alla! ❤

          Håller med om att min fråga om vad du har för jobb ballade ur lite grann när jag såg vad andra svarat ?

        Märkligt, bor i en större stad och med 2 förskolor nära.
        Går promenader förbi dessa minst 2 gånger/dag och gjort i 5 år.
        Jag har ALDRIG sett personalen i mjukisbyxor- därimot i jeans eller andra oömma byxor typ fjällräven.
        Garanterar att jag reagerat om personalen var klädda i fritidskläder.

         Nähä där ser man! ?

       Nu är inte jag TS men ett yrke som kräver mjukisbyxor på arbetstid är brandmän.
       Innanför sina ytterkläder har de alltid mjukisbyxor.

        Haha va? Nej, min svärfar är brandman. Han har ett flamsäkert underställ sedan har de mörkblå arbetsbyxor ovapå.

         Då behöver du prata lite mer ingående om vad din svärfar använder för arbetskläder.
         För det är så att de inte bara använder tunna underställ:
         https://www.dafo.se/globalassets/dokumentarkiv/produktblad/brandkarsmateriel/broschyr-personlig-skyddsutrustning.pdf

          Plagg nummer 11 om du har svårt att hitta 😉

       Jag har då aldrig sett en undersköterska, sjuksköterska eller läkare ha något annat på sig än just mjukisbyxor

        Va? Jag jobbar på vårdcentral och hör har jag då aldrig sett någon gå i liknande plagg vare sig till eller på jobbet.

         Det är väl ändå enbart receptionister på en vårdcentral som inte går omkring med resår i byxmynningen istället för gylf!
         Och oftast är det ju vårdpersonalen själva som tar hand om receptionen. Så vad menar du egentligen att vårdpersonal har på sig?

          De har ju rätt tunna bomullsbyxor, definitivt inget tjockt mjukistyg.

           Själva grejen med mjukisbyxor är att de sitter löst och har resår i midjan. Sedan är det skitsamma vilket material det är i. 100% bomull, velour eller polyester det gör liksom ingen skillnad.

           Svar till anonym 14:29

           Nja, med mjukisbyxor menas nog i folkmun de där lite tjockare ”mjukistyget”, alt. velour förstås, men bara för att en byxa har resår eller knyt i midjan blir det inte automatiskt en ”mjukisbyxa”. Inte alls jämförbart, en acceptabel byxa måste inte ha dragkedja och knapp. Man kan helt klart komma undan med resårbrallor/knytbrallor i de allra flesta sammanhang om tyget är fint och de har bra passform!

           Det är visst jämförbart.
           Det är ju liksom inte som att vårdklädseln är speciellt fashionabelt direkt. De har inte en bra passform, de har liksom ingen passform alls och det är inte gjort av ett fint tyg.

           Men bra försök!

          På vår vårdcentral har vi arbetarbyxor med benfickor på sidorna. Svarta för herrar och vita stretchjeans eller mörkblå arbetsbyxor för damer. Till detta bärs pikéer i olika färger. Vi har 9 olika glada färger att välja mellan.
          Finns även bomulls shorts och klänningar i vitt och mörkblått för sommartid men dessa används knappt av någon.

           Det låter som att du jobbar på en privat vårdcentral?
           Är det där verkligen arbetskläderna inom landstinget?

           Fyfan för att arbeta i stretchjeans och piké. Typ det bästa med mitt jobb är våra underbara arbetskläder. Är som att jobba i pyjamas typ.
           //undersköterska

          Nej vi har inte sjukhus/operationskläder på vårdcentralen. Vanliga arbetskläder med logga.

         Så ni har inte mjuka kläder i bomullstyg? Kan vara olika antar jag, eller så definerar vi mjukisbralla olika. Oavsett, trevlig kväll på dej! ?

        Nja, med mjukisbyxor menas nog i folkmun de där lite tjockare ”mjukistyget”, alt. velour förstås, men bara för att en byxa har resår eller knyt i midjan blir det inte automatiskt en ”mjukisbyxa”. Inte alls jämförbart, en acceptabel byxa måste inte ha dragkedja och knapp. Man kan helt klart komma undan med resårbrallor/knytbrallor i de allra flesta sammanhang om tyget är fint och de har bra passform!

         copy paste?

      Jag har jobbat på förskolan i många år. En vuxen kommer knappast i mjukisbralla om de är någorlunda vettiga.

      Här har vi problemet när man inte fått lära sig vad som är ok och inte.

       Eller så tycker man olika, och klär sig olika och tur är väl det ?

        De allra flesta har väl någon generell uppfattning kring vilka kläder som är lämpliga när. Tror inte att du går på arbetsintervju i mjukiskläder även om jobbet du söker är kirurg eller på förskola, även om man har/kan ha ”mjukiskläder” i jobbet.

        Så varför vill vi inte komma på arbetsintervju i mjukisbyxor? Kan det vara för att kläder ändå säger något om oss och vår förmåga att bete oss i olika sociala sammanhang?

         Ja det stämmer! Jag menade såklart inte att ett yrke skulle ställa krav på att man ska bära mjukisbyxor, sorry att jag uttryckte mig luddigt. Menade att det kan se olika ut vilka kläder som är lämpliga. Och att det finns yrken där det är mer passande med ”ledig klädsel”. Men anser fortfarande att när dessa diskussioner gällande vad elever inte får ha för kläder blossar upp, borde vi fokusera på diskussioner om allas lika värde, olikheter och identitetsskapande. Ironiskt nog blev denna diskussion det motsatta.

        Fast det handlar ju om vad du signalerar och för mig som förälder skyller det signalera ”slacker” att du är där för att du inte har något bättre för dig, istället för att du tar ditt jobb seriöst. Tror få människor skulle anförtro sig till den personalen utan då söker man nog upp en person som ser mer representativ ut. Idag finns det ju hur många byxmodeller som helst som är både sköna och ser propra ut, du behöver ju inte ha på dig ett par stela jeans. Mjukisbyxor hör inte ihop med allmänheten utan det har man hemma för att mysa i.

         Oj ja du säger det själv utan att förstå det. Men okej så tänker du. Inser att det såklart va fel forum för denna diskussion.

          Jag är inte samma Anonym som skrev längre upp. För din egen skull kan det ju vara bra att tänka på vad din klädsel symboliserar i arbetslivet för ja, man blir bedömd efter det.

           Ja, det har jag inte sagt emot ?

    Jag tycker helt tvärtom! Idag uppfostras alla barn och ungdomar till att de är sååå unika och speciella och måste sticka ut och vara sig själva i exakt alla sammanhang. Jag tror inte det är bra, det är för mycket fokus på varje enskild individ och för lite fokus på kollektivet, samhället. Jag vill inte leva i ett samhälle där alla bara tänker på sig själva jämt, jag vill leva i ett samhälle där folk känner sig delaktiga i ett större sammanhang och agerar för gruppens bästa.
    Att ha en dresscode i skolan visar att skolan är en seriös plats med vissa normer och regler. Det enda som förväntas av eleven är att gå till skolan i ordentliga kläder, komma i tid, inte störa andra och delta i undervisningen. Hur svårt ska det va?

     Bra skrivet ?

     Den svenska mentaliteten i skolan är så konstig när elever ses som kunder med massa rättigheter men inga skyldigheter verkar det som. Och vad är grejen med alla dessa mentorer? Var tog benämningen lärare vägen? Sveriges Pisaresultat lär inte bli bättre med allt lullull med eleverna, det krävs nåt helt annat.

      Lärare och mentor är ju två olika saker. Mentor är det som förr kallades klassföreståndare eller klasslärare.

       Varför ersattes klassföreståndare/-lärare med mentor? Vad är nyttan med det förutom mer lullull?

     Om man är precis som de flesta så är ju det fantastiskt. Men alla är inte exakt likadana och för dem som inte passar in i den mallen blir livet jävligt trist och bara ett långt lidande! Låt folk vara som dom vill!

     Jag är personligen individualist. Det betyder inte att jag inte bryr mig om samhället och mina medmänniskor också!

     Jag tycker vi borde införa skoluniform. Fatta vad mobbing och utanförskap vi skulle slippa i våra skolor

      Nu är det ju iofs fastställt att skoluniform inte minskar mobbning.

      mobbing förhindras inte av att man tvingar barn ha samma kläder på sig. Mobbing förhindras av utbildning, teambuilding, kunskap, genom att vuxna är positiva förebilder och att skolor har ett positivt klimat i sina grupper. Och framförallt att man tidigt tar action på minsta lilla tecken på mobbing.

      På vilka grunder menar du att mobbning upphör med skoluniform?

       Skoluniform kan faktiskt bidra till mindre utanförskap, men ja det tar ju inte bort mobbning. Jag hade själv skoluniform när jag gick i skolan och det var en väldig lättnad när alla såg likadana ut, ingen kunde döma någon utifrån vad man hade för kläder eftersom alla hade likadana. Mobbare kommer alltid hitta något att mobba personer för, men genom skoluniformer blev kläder inte något man kunde retas för.

   Det är ju samma princip som när häng på byxor förbjöds på vissa skolor. Det handlar inte om överklass, det handlar om rimligt hyfs. Mjukisbrallor kan du ha på ledig tid – inte i formella sammanhang, där bl.a grundskolan och gymnasium räknas in.

    Men snälla! På gymnasiet kan man väl få ha mjukisbyxor. Herregud. Ska föräldrar behöva köpa en massa kläder som barn inte ens trivs i för att förbereda dem på vuxenlivet? Nä, orka.

     Ja orka uppfostra sina barn, liksom…..

      Att uppfostra barn handlar ingenting om att bestämma vad för slags kläder de ska ha på sig

       Jo det gör det

        Nej det gör det inte. Att uppfostra barn handlar om att främja och stödja den fysiska, emotionella, sociala och intellektuella utvecklingen hos ett barn från spädbarn till vuxen ålder. Det handlar också om att föra över samhällets normer och värderingar, att fostra i enlighet med rådande samhällsetik. Så att ett barn växer upp och blir en fungerande och bidragande medborgare.

     ”Massa kläder”? De stackars föräldrarna kan gå på HM och köpa två par byxor för 500 spänn till sina små genier med becknarväska och mjukisar…

     ”Ska man väl få ha?” Men vad fan det är ju inte dagisbarn som ska hoppa och leka i 9 timmar vi pratar om. Det är halvt vuxna som ska sitta på en stol och lära sig viktiga saker inför framtiden. Det behövs knappast joggisar för att klara av det.

      Men varför får en del inte ha det om de vill? På vilket sätt stör det här dig?

     Öhhh ja..

     Eh ja.. klart att förälderna ska köpa lämpliga kläder åt sina barn. De ska även se till att de klär sig lämpligt.

     Uppfostran you know.

     Fast man måste tänka längre än ”elever kan väl få ha på sig vad de vill”. Om man vill förhindra ev utanförskap i framtida sammanhang såsom på en arbetsplats eller i samhället, är respekt för skolan och utbildning en god start. Då har man redigt vett och respekt för lärare och skolkamrater – därmed klädsel. Behöver ju inte tas personligt eftersom det gäller samma för alla.

   Jag håller med och det hade varit klädsamt om Jensen också haft den motiveringen och inte dragit in kriminalitet i diskussionen.

    Suck. Ta en tur i Nordstan och Brunnsparken och kolla in drogförsäljarnas outfits. Mjukisbyxor och magväska. Utan undantag.

   Det beror fullständigt på var du arbetar. Som
   Kirurg får du gå i ”pyjamas” varje dag på jobbet! ?

    Kirurgkläder är arbetskläder och knappast pyjamas.

     Du såg aldrig att East skrev ”pyjamas” alltså inom citationstecken. Vilket innebär en särmarkering av ordet.

   Jag håller helt med. Det är klädkod på min arbetsplats också.
   Däremot undrar jag om skillnaderna någonsin varit större, jag har en tonåring i en innerstadsskola (Stockholm) och det är helt otänkbart för eleverna där att komma i mjukisbyxor. Det är ingen som har den klädstilen överhuvudtaget.
   Just den där gangsterkulturen med becknarväska och Adidasbyxor har inte hittat dit, tack och lov.

   Samtidigt som jag regelbundet ser ungdomar från en annan gymnasieskola där majoriteten av eleverna är utlandsfödda och en gangsteroutfit verkar vara någon slags skoluniform…

    Gangster outfit? Så om man byter kläder är man inte kriminell längre. Då behöver vi ju inga fängelser det är ju bara att skicka de dömda in på hm istället så är saken löst.

     Du verkar insatt…
     Det är gangsterkulturen som är det stora problemet idag, om du nu mot all förmodan råkat missa det. Vad tror du att becknarväska är? En skolväska där elever förvarar minräknaren och Montblanc-pennorna?

      Det är ju det här alla missar, tillsammans med en drogromantiserad hiphop, mode influerat av drogförsäljare (nej inte bara mjukisbyxor i sin enskildhet), mer drogliberalism hos unga idag och ett ökat droganvändande.

      Se ur lite större perspektiv hur gränser sakta förflyttas, vetja?

       Tack för att någon äntligen kliver in och förtydligar det som majoriteten här verkar totalt ovetandes om.
       Det finns en tydlig koppling till kriminalitet.

       Droger är naturligtvis det stora problemet, men det är mycket annat också. När min son gick i högstadiet (i en välmående icke-utsatt förort) sökte sig utomstående gäng till skolområdet för att försöka skapa kontakter och sälja både droger och stulna kläder till eleverna. Min son kom hem och berättade om hur han fått höra att man t ex ”bör passa på” att köpa en stulen jacka även om den är i fel storlek eller modell för att sedan byta – och kanske lägga pengar emellan – med någon annan för att få något annat man hellre vill ha. Det handlade om jackor i prisklassen 10-15 000 kr. Det är en hel ungdomskultur som infiltrerar och sprider sig även utanför sk utsatta områden.

   Barn behöver inte ha kläder som passar på vissa arbetplatser. De är barn och arbetar inte. Antar att vi ska förbjuda blöja på förskola också då blöja verkligen inte passar sig på arbetsplats.

    Slöja ditt pucko

     Lär dig stava rätt pucko

    Du jämför en 17åring med ett blöjbarn på dagis?

     Varför inte? vari ligger skillnaden?

   Jag önskar att jag kunde ha mjukiskläder och vara osminkad på mitt jobb. Det är väl ändå kompetensen som räknas samt uppförandet inte vad man har för kläder.

  Camilla, kan du inte skriva om Bianca’s bråk med Joakim Lundell, publicerat I exonphspoilers stories?

   Men det bråket är väl ändå gammalt.

    En fortsättning dök upp onsdag eller torsdag denna vecka…

     Du menar igår?

   Varför vill du läsa om samma sak igen ?

    Jag vill ju självklart se kommentarerna.

   VEM bryr sig om Joakim Lundell? Vad är han ens känd för? Förutom att få designerkläder att se väldigt trash ut…

    Han vann en kristall I år.

     Säger exakt ingenting.

      Årets program innebär att flest svenskar röstade på Joakims program I ett urval av ca 20 tv-program, så han är ju inte helt okänd.

      Nevertheless, bråket är ju intressant just eftersom det är så oväntat.

       Svenska barn röstade fram honom, det är viktigt att poängtera.

       Vänta, vänta, vänta. Du vet att enda anledningen till att han vann är för han har FaNz i åldersgruppen 10-16 år som rösta på mammas och pappas bredband (eller telefon eller hur man nu rösta).

        Det är mycket möjligt, är själv inget fan av honom. Försöker bara belysa att han och Bianca Ingrosso är tillräckligt kända för att det ska vara relevant att skriva om deras bråk.

  Du kan väl skriva om Anna Books omärkta reklam idag på hennes stories?

   ???

   Hon måste ju få försörja sig på något, nu när hon inte har något jobb.

   Ännu ett inlägg bestående av enbart skärmdumpar?
   Är det för att folk inte orkar läsa ens den minsta lilla texten nu för tiden?

  Det är väl snarare Jensen som passar på att ytterligare befästa elit-stämpeln. Mjukisbyxor har varit mode i alla tider, alla åldrar…

   Ehhh… nej det har det inte.

    Jo! Ta reda på fakta.

     Haha ja och vart i hela friden kan man hitta denna fakta, att mjukisbrallor varit mode i alla tider och i alla åldrar? Jag tar gärna emot den om du tillhandahåller den. Släng inte ur dig att ppståenden är fakta utan att faktiskt komma med en källa på det.

      Uppenbarligen så är det ett mode när det är så många som använder dem idag år 2020? Eller vad anser du är mode?

      Jag är född på 80-talet och vi gick till skolan med adidas byxor med knappar på sidan. Skulle definitivt beteckna det som mjukisbrallor.
      Eller när många tjejer gick runt med yoga byxor

       Det var väl innan svart-vita Adidas-byxor kidnappades av gängkriminellla. Snacka om att sabba ett varumärke. Samma sak med BMW.

        Audi och speciellt Mercedes som hos polisen går under kokainsläde.
        Canada Goose jackor och senare monclerjackor, Sail Racing, Gucci, Armani, Louis Vuitton, Rolex, Harley Davidsson.
        Och så vidare och så vidare.
        Man kan få det till att gängkriminella har kidnappat precis allt om man vill.

       Adidasbyxor förekom aldrig på den skola där jag gick. Jag har aldrig gått i en skola där gympakläder varit något man använder utanför träningssammanhang. Nuförtiden springer ju alla runt i träningskläder som fritidsklädsel men i min skola gjorde ingen det.

       Märker det också på den äldre generationen (föräldrar och mor- och farföräldrar) som verkligen förfasar sig över att så många är på stan i träningstajts och som fick dåndimpen när de upptäckte att även jag började använda träningskläder som ”lounge wear” ?

   Det var det dummaste jag hört! Prata med valfri släkting över 60 år så kommer du höra att det inte stämmer över huvud taget. Min mormor född på 30-talet har aldrig ägt ett par mjukisbyxor i hela sitt liv.

   Säger ganska mycket om din utbildning om du tror det. Kanske för att du gick på en skola som tillät mjukisar.

   Som just mjukisbyxor. Inget man tog på sig till skolan, möjligtvis om det var friluftsdag.

   Oj, alltså…… jensen är definitivt inte elit, snarare Wt. Varför tror du att de är elit? De vill väl snarare desperat tro att de kan bli elit genom att göra såna här utspel. Spoiler alert: det fungerar inte, man kan inte bli elit genom att göra såna här desperata utspel. Snarare befäster de sin roll som trashmagnet……..

    Jag instämmer att Jensen inte är någon elitskola och att de dessutom dragit på sig ett riktigt dåligt rykte. Och jag kan också hålla med om att det förmodligen är det man desperat försöker tvätta bort nu. Men helt ärligt faller dina utspel om ”wt” lite platt när din kommentar är så undermåligt skriven. Om man nu håller till i ett kommentarsfält och vill framstå som kunnig inom trash och elit menar jag…

    Googla ”tre punkter”…

  Okej om kopplingen är korkad men jag tycker inte man går ut, ännu mindre till skolan, i mjukisbyxor. Det ser inte bra ut och så har det varit sen jag växtt upp. Klä er ordentligt

   Haha, jag är likadan. Går endast utanför ytterdörren i mjukisbyxor om jag ska träna, aldrig annars.

    Me too! Min mamma har liksom präntat in i min ryggrad att mjukisbyxor är ett plagg man bär hemma. Aldrig någonsin hade hon skickat mig till skolan i mjukisar. Ska kanske då också tilläggas, eftersom många blandar in någon form av klasstillhörighet i denna diskussion, att jag är uppvuxen i en arbetarfamilj i en liten stad på landsbygden.

     Tänk på att det finns människor som får ont lätt, som är ömma och behöver ha bekväma kläder. Jag vantrivs i t ex jeans och vill vara bekväm, kan ibland få ont av trosor till o med. Hade ofta mjukisbyxor på jobbet förut, kändes inget fel i det. Hoppas inte folk såg mig som kriminell för det men det kanske folk trodde då, hua inte kul för det är jag inte.

   Men varför ska man lägga sig i vad andra har på sig? Jag kanske tycker att det du går ut i ser ut som skit, ska du ändra på det då eller? Är det rimligt? Propert är fult, det har man bara på begravningar. Jag tycker att alla ska klä sig i nätstrumpbyxor, jeffrey cambells, korsett och levis shorts.

   Nä, men du förstår vad jag menar.

    Nej jag förstår inte vad du menar. Tror du på fullaste allvar att det inte finns normer i samhället och på arbetsplatser? Skulle du gå på arbetsintervju i nätstrumpbyxor? Skulle du hälsa på din nya partners familj i magtröja utan bh? Skulle du gå på din farmors begravning i baddräkt och sarong?

     Men kan vi inte unna 14 åringar några år i mjukisbyxor innan dom måste anpassa sig till sicksiga kostymbyxor, obekväma bh:ar och snäva skjortor då va fan. Låt dom sitta bekvämt också, vem dör av det?

      Oj, jag har varit vuxen i femton år, studerat på universitet och jobbat på flera arbetsplatser och aldrig haft på mig vare sig obekväm bh eller kostymbyxor. Däremot har jag alltid klätt mig ordentligt i helt vanliga byxor ifrån HM och Lindex och köpt bh:ar som sitter bra (vad det nu har med ålder eller ur utbildning att göra)? Att förvänta sig att ungdomar har lite stil och klass och inte klär sig i utmanande kläder eller mjukisbyxor är väl inte så himla mycket begärt?

       Alla vill inte vara nolifers ??

     Skola går inte att jämföra med arbetsintervjuer, begravning och middag svärföräldrar. Skolan handlar om att plugga inte om att tänka på hur man ser ut och uppfattas. Det är en samlingsplats för ungdomar, så låt ungdomarna bestämma hur dom ska klä sig.

     Om vi ska prata förbud så håller jag med kommentaren längre ner om ett förbud mot dyra märkeskläder, det är mer rimligt.

      Vilken skolungdom tänker inte på hur den klär sig och vill följa kultur och trend på sitt plugg för att inte vara utanför gemenskapen??
      Det är ledningen som inte vill framstå som att de har en majoritet av stadens kriminella karriärister i sina skolkorridorer, och det är förståeligt om de vill locka bättre elever för sin statistik i framtiden. Vem vill se ut som en becknare om inte en wannabe sådan??

     Och nä, jag skulle inte klä mig så men det är inte FÖRBJUDET och det är det som är skillnaden här. Vill jag kan jag hälsa på svärföräldrarna i magtröja utan bh. Dom har inget jävla förbud uppsatt.

   Dom är i skolan för att lära sig. Inte visa upp sig.

    Minns du inte hur det var på gymnasiet? Nu när man är vuxen kanske det är lätt att komma med pekpinnar, men att gå på gymnasiet har i alla tider varit som att gå på en tre år lång catwalk.

     Säger en del om vad du prioriterade. Inte var det utbildning.

      Det ena utesluter ju verkligen inte det andra

      Anonym 13:08. Jag ansågs vara en ”nörd” på gymnasiet dessvärre! Tack för din syrliga kommentarer och din förhastande slutsats! ?

     Jag hade typ alltid mysbyxor… på universitetet var det lite bättre, men det var inte mycket jeans under tenta perioderna…

     ”Att gå i gymnasiet har i alla tider varit som att gå på en tre år lång catwalk ” – det har nog det näst mest korkade jag läst idag. Så mycket helkorkade kommenterar i kommentarsfältet idag får mig att förstå att det är en eller två anonyma med noll verklighetsuppfattning eller bildning som sitter och försvarar mjukiskläder i skolan. Mitt råd till dig är att inse att du har pinsamt dåligt koll på hur verkligheten ser ut så sluta uttala dig om saker på nätet och utbilda dig.

      Oj, vilket otrevligt svar! Alltså, mjukisbyxor är ju något av ett mode idag och som ungdom så följer man ju gärna trender. Ibland kändes det ju nästan som ett tvång. Om man inte hade de rätta kläderna och den rätta stilen under skolåren så kunde man ju ibland dömas orättvist hårt. Vi har ju sett många fula trender genom åren, många vilka vi säkert själva hakat på, så varför inte bara låta ungdomar vara ungdomar och låta den här trenden blåsa förbi i sin takt?

   Har alla Agda 80 år sagt i alla tider åt ungdomar

   Det kan ju vara din preferens, men varför förbud? Min preferens är att män ska vara långa, ha skägg och tatueringar, det är väl tur att vi inte förbjuder alla andra män?

   Jag kommer ihåg själv hur det var och jag vill bara påminna alla:
   Redan på mellanstadiet kände man en press att man var tvungen att ha adidasbyxor med knappar i sidan. Som man helst skulle ha i olika färger. Man skulle ha hoodies från Champion, Nike och Fila och Buffaloskor på fötterna.

   På högstadiet blev de här gräsliga tre-randiga stickade polotröjorna populära tillsammans med Savann byxor och ologiska miniryggsäckar som knappt fick plats med ett läppglans. Och så skulle man ha magkedjor, chokers och hela armen fulla av buddha-armband.

   På gymnasiet blev det inte bättre för då var det J-Lo som gjorde det populärt med velourset, där det stod juicy i rumpan. Byxorna var fortfarande väldigt låga och tröjan var kort så magen skulle synas. Magen som fö hade en piercing. Man klippte bort linningen på jeansen och färgade håret svart-vit randigt.
   Efter filmen Moulin rouge blev korsetter det man skulle ha på sig och tack och lov tog gymnasiet slut lagom till att truckerkepsen och märket von dutch gjorde sin entré. Då började man jobba på ett jobb som krävde en arbetsuniform och man började undra vad fjortisarna som kladdade läpparna vita med idomin egentligen tänkte med och hur de vågade gå ut sådär.

   Man har ju fasiken sett extremt gräslig ut hela vägen från när hela den här ”jag måste passa in” grejen började ända fram till slutet. Och man har egentligen aldrig någonsin klätt sig ordentligt.

    Beror väl på var man gick i skolan kan jag tänka mig?
    Där jag gick i skolan var det definitivt INGEN som hade Adidasbyxor eller magkedjor. Och ingen färgade håret svart/vit-randigt. Det var snarare bratslooken som dominerade totalt ? Det var uppdelat i riktiga brats och wannabe-bratsen.
    Alla tjejer ville se ut ungefär som prinsessan Madeleine…

     Bratslooken kom lite senare, när jag hade gått ut gymnasiet.
     Det var liksom redan 93 som adidasbyxorna var det som alla skulle ha på sig 😉 Och när folk färgade håret randigt gick Madeleine fortfarande på gymnasiet och var lite för liten för att influera andra gymnasieungdomar.

      Jag menade klädstilen och inte att de kopierade Madeleine som person. Därav ordet UNGEFÄR. ”De ville se ut ungefär som prinsessan”

      Och nej, det har enbart varit bratslooken hela tiden där jag växte upp och gick i skolan. Misstänker att vi kommer från olika bakgrund helt enkelt.

       Okej, jag har uppfattningen om att det var först när Madeleine blev partyprinsessan som preppylooken blev populär. För jag kan inte komma ihåg att den looken var det man strävade efter där jag gick i skolan och då gick jag ändå i högstadiet i Vasastan och gymnasiet på Gullmarsplan där alla blev drillade av sina föräldrar att gå läkarlinjen, teknisk fysik, juristlinjen eller läsa på handels direkt efter ett sabbatsår av backpacking i världen.

        Oj, tog du det personligt eller varför kände du att du måste redogöra för vilken studieväg alla dina klasskamrater valde? Du har din uppfattning och jag har min. Jag vet exakt hur det sett ut på de skolor jag och mina syskon gått. Och de skolor där mina barn nu går. Och det har alltid varit en välklädd anda.

        Men jag vet naturligtvis inte hur det såg ut på din skola på Gullmars.

         Nej, jag tog det inte det minsta personligt. Du misstänkte att vi hade olika bakgrunder och jag ville enbart hjälpa dig att klargöra dina misstankar.
         Det var såklart långt ifrån alla som tog just de här studievägarna till slut, men de flesta hade pressen från föräldrarna att det nästan uteslutande var dessa vägar som fanns. Tror att det i slutändan bara var 7-9 st av alla 25 som faktiskt lyssnade på föräldrarna dock.

         Och du vet visst hur det såg ut på min skola. Jag berättade det precis 😉

          Intressant, tack för att de delade med dig. Vi hade mer av en formell klädkod men så har det nog alltid varit, att det skiljer sig mellan olika skolor och platser.
          Vi får väl se hur det utvecklar sig med mjukiskläderna nu år 2020, om de lyckas leta sig ända in på Lundsberg och Sigtuna också ?

           Vad jag kan se så var det väldigt mycket mjukisar på Sigtuna redan för 6 år sedan: https://youtu.be/x6kvIaiAbRA
           Och i en lite nyare video ser man att det blivit vanligare: https://youtu.be/n33F7f69dF8

           Man kan ju hoppas på att de är lite snabbare med modet och hittar en ny trend snart.

           Finns redan där. Du tror väl inte eleverna på Lundsberg och Sigtuna går runt i blazer och flanellkjol dito byxa 24/7? Herregud, kolla valfri insta så får du se.

           Många av mina släktingar har gått på Lundsberg och de har inte fått ha mjukisbyxor på lektionstid ?
           Inte heller keps och liknande. Har också några i familjen som gått/går på Internationella Engelska skolan = klädkod där också. Så jag vet inte ?‍♀️

           I mitt barns klass går inte en enda ortenkille med becknarväska så det får förbli osagt.

    Gud va jag håller med dig! Kommer även ihåg yoga byxorna som många hade. Många hade också fleecetröjor på sig. Eller varför inte alla lowcut jeans där stringtrosans kanter skulle synas.

     Eller de här glansiga Jazzbyxorna! 😀
     Och gud ja, jag kommer definitivt ihåg den stora valfenan i baken!

   Så du har aldrig sprungit ner till ica/coop/hemköp/whatever i mjukisbyxor?

  LD och Fayme har olika poddar som de tar betalt för via Pateron. Enligt egen utsago så är det ett riktig jobb där de kan ta ut en lön som de mer eller mindre klarar sig på. När någon påpekar att de inte jobbar så säger de att podden är deras jobb.

  Väldigt ofta kommer det ursäkter att poddarna är sena då det varit så mycket annat privat som tagit tid och att deras dator och anslutning är så långsam så det tar sådan tid att ladda upp. Denna vecka har de helt enkelt ställt in ena podden helt och hållet och den andra är försenad som vanligt. Ursäkten är att då de har det jobbet de har så tar de all vabb och läkarbesök med barnen och det har varit mycket nu. LD har inte informerat utan Fayme gör det i förbigående på sin story.

  Jag förstår inte hur man kan ta betalt av folk för att leverera en produkt och inte känna större ansvar att faktiskt leverera. Det visar ju bara att de själva inte tar sitt eget jobb på allvar men förväntar sig att andra ska ta det på allvar och betala dem pengar. Dessutom så jobbar inte LD:s man enligt LD själv, utan de båda är hemma om dagarna. Ändå så tar tydligen LD allt ansvar för vabb och liknande. Får inte ihop det. Bra signaler de också sänder som kvinnor att deras jobb inte är lika viktigt som männens då de så enkelt prioriterar bort sin egen inkomst.

   LD har väl iofs länge varit expert på att förklara hur kvinnor ska leva utan att inkludera sig själv i den ekvationen. Andra familjer ska dela vabb osv 50/50 men inte LD för det fungerar inte för henne.

    I give myself very good advice but i very seldom follow it.

    Do as I say, dont do as I do. LD i ett nötskal ?

   Du fattar väl att hennes man jobbar hemma? Alltså typ alla poddar jag lyssnar på är sena ibland och hoppar över avsnitt trots att de tjänar pengar på patreon. Är väl bara att inte stötta de ekonomiskt om man stör sig så mycket.

    ”Dessutom är jag den enda som jobbar och tjänar pengar. Min man har sagt upp sig och är arbetslös. Jag drar in tillräckligt för att kunna försörja mig och mina barn om jag skulle vilja lämna” skriver LD den 2 augusti.

    Bra att du har insyn att han tydligen har börjat jobba hemma nu. Säg då att han nu har börjat jobba – är det inte lite konstigt att LD då måste backa och ta hand om all vabb och läkarbesök och missköta sitt jobb?

     Ok hade missat att han sagt upp sig. Var skriver LD att hon måste ta hand om all vabb och läkarbesök?

      Han och bröderna sålde företaget och han blev miljonär.

       Nice. Tror du hittar på lite när du säger att LD tar allt ansvar över vabb och läkarbesök dock. Har inte sett henne skriva det.

        Fayme skriver det i sin story. Det står i trådstarten. Lustigt att du säger emot allting utan att ha på fötterna eller läst första kommentaren ordentligt. Försvara bara för att försvara liksom.

        Hon orkade inte skriva det. Fayme fick skriva för båda (jag och Natasha får ta all vabb och alla läkarbesökkr.

         Okej. Anyway förstår jag inte hur man kan bli upprörd över det. Är du sur för att de tjänar mer än dig på en sketen podd medan du sliter 8-17? Livet är orättvist, get over it.

          Hon har skrivit vad de tjänar, och de tjänar inte mycket jämfört med någon som har utbildning (vilket jag har).
          🙂

           Dåså vad grinar du över?

           Anonym / 15:05

           Du vet att det finns fler Anonym än bara trådstartaren och du själv?

   Jätteroligt att Fayme beklagar sig över att hon och Natasha måste ta vabb och läkarbesök när det enda de gör är sitter hemma och spelar in när de babblar med varandra om saker de läst som andra researchat och skrivit om, och kallar det JOBB.
   Hälften av läkarbesöken är dessutom hos gynekologen och det vore ju knepigt om Moltas gick dit istället för henne.

    Hur beklagar hon sig menar du? Hon skrev bara ”denna vecka har det varit mycket pga läkarbesök, därför blir podden sen”

     Fel. Hon skrev ”det dåliga med det här jobbet är att jag och Natasha tar all vabb etc etc”.
     De klagar rätt friskt båda två dessa damer, mellan tuggorna och drinkarna.

      Skulle inte kalla det för att man beklagar sig men. Hon lyfter en negativ aspekt. Har du aldrig gjort det med ditt jobb? Så himla jobbigt att två kvinnor äter och dricker drinkar också 🙁

       Jag har ett jobb. Fayme är hemmafru och spelar in när hon snackar med grannen. 😀

        Ja, vi kan ju ha diskussionen om vad som är ett ”riktigt jobb” också. Om hon tjänar pengar på sina poddar och har det som inkomst så är väl det hennes jobb, även om du ogillar det.

         Om det var ett jobb skulle de väl dela på vabb och läkarbesök, speciellt med tanke på att de är feminister. Eftersom de är hemmafruar tar de vabb och läkarbesök. Det är glasklar logik, det är bara deras egen retorik som fallerar.

          Men du förstår väl att det är lättare att vabba för den som jobbar hemifrån än för någon som är borta hela dagen?

           Men LD:s man är ju hemma hela dagarna – hur svårt är det att läsa informationen ovan? Finns viljan så finns det tillräckligt många vuxna hemma i hushållet för att kunna sköta sitt jobb. Problemet är att de är fasligt bekväma av sig och speciellt Fayme är helt fixerad vid sin ägglossning och det verkar inte finnas mycket utrymme för mer i livet.

           Pratar givetvis om Fayme eftersom jag svarade på kommentaren ”Fayme är hemmafru och spelar in när hon snackar med grannen.” Hur svårt är det att läsa ovan?

           Fast nu jobbar hon ju inte för det kommer ju inga poddar. Om podden var så viktig skulle ju mannen komma hem några timmar och vabba.

           En vecka utan podd buhu 🙁 Om du nu inte gillar LD och Fayme, varför är du då bitter över att podden inte släpps? Finns annat du kan lyssna på. Har inte sett att hon skrivit att podden är såpass viktig att hennes man ska komma hem från jobbet för vab när hon själv redan är hemma.

    De tycker att det är jobb då de måste avsätta tid för inspelning, redigera och ladda upp. De har helt enkelt inte ork att jobba och det vore snyggare ifall de inte skyllde på sjuka barn och barnens läkarbesök. De verkar mer fokuserade på barnalstrande och ägglossning än något annat. De flesta människor klarar att fixa både det ena och andra, speciellt när det finns fyra vuxna runtomkring varav tre är hemma.

     Om man kan tjäna tillräckligt med pengar på att ha en podd (och gillar att podda), varför skulle man då sluta med det för att ta ett vanligt jobb? Du låter så sjukt bitter.

      Va? Hur läser och tolkar du egentligen? Var någonstans står det att jag tycker att de ska ta vanliga jobb?

      Kul att se att en del försvarar människor som tar betalt för jobb de inte levererar med ursäkt att de är de som roddar vabb 100 procent. Herregud.

       Du skrev ”De tycker att det är jobb”, då förstår man snabbt att du anser att det inte är ett riktigt jobb. Vet du vad patreon är? Det är att man betalar och stöttar om man VILL. ”tar betalt för jobb de inte levererar”, de tar betalt av de som vill betala de helt enkelt. Du behöver inte betala, inte svårare än så.

        Men snälla, du betalar för att få ta del av deras poddar. De utlovar hur ofta och när poddarna kommer. Det är inte någon välgörenhet som efterfrågas utan pengar som utbytts mot en tjänst. Självklart så bestämmer man om man VILL ha en vara eller tjänst, det är naturligtvis inte annorlunda med att vara patreon.

        Jag anser det är ett jobb, det är din tolkning att jag inte tycker det. De anser alltså själva att det är ett jobb men behandlar det som en hobby.

         Nej, deras podd är gratis. Extramaterial är för patreons.

          Är båda poddarna gratis verkligen?

           De har bara en podd och den är som sagt gratis. Deras extramaterial med videos är för patreons.

           De har två poddar – Dålig stämning som är gratis och sen Mordisk stämning som kostar. Sen kan man betala för att få extramaterial från Dålig stämning men det blir ju svårt ifall de ställer in podden.

      Jag tycker ingen här låter bitter, utan roade av dessa runda hemmafruar som
      så gärna vill att vi ska tro att de har viktiga jobb 🙂
      Jag tycker de är oerhört underhållande, och desto rikare och mer reaktionära de blir, desto roligare är det att läsa om deras ”feminism” .

       Så äcklig ton du har. ”Dessa runda hemmfruar” – vad har det med saken att göra om de är ”runda”? Tror att alla, inklusive de själva är medvetna om att de ej har ett viktigt jobb. Alla jobb är inte viktiga. Finns många som jobbar med poddar/kultur/konst och det är inga fel med det.

     De orkar inte jobba och det är okej. Det som stör är att de vill låtsas som om de jobbar och är upptagna.

      Så tex Therese Lindgren jobbar inte då hon spelar in videos? Och att spela in poddar som man tjänar pengar på är heller inget jobb. Hur vet du hur upptagna deras dagar är?

       Fayme och LD lever ju på sina män, därför kan de ha poddar och låtsas att det är deras jobb.
       Alla andra ska dock dumpa sina killar och dela på vabb. Men Fayme och LD behöver inte leva som de lär eftersom de lever på sina män.

       Ta inte betalt för en tjänst du inte kan leverera gång på gång.

        Vet du vad patreon är? Det är att man betalar och stöttar om man VILL. De tar betalt av de som vill betala de helt enkelt. Du behöver inte betala, inte svårare än så.

         De är så gulliga när de låtsas ha viktiga jobb som inte blir gjorda pga vabb att jag får lust att betala dem lite pengar faktiskt

         De tar betalt i form av patreon för en tjänst som de inte levererar som utlovat. Alla köp av varor och tjänster bygger på frivillighet så jag förstår inte att du har det som argument.

         Jag struntar i att det är patreon, LD och Fayme har bett om pengar för en tjänst. Om du frivilligt betalar för att få hem blommor en gång i veckan, men de kommer på andra dagar än förväntat och ibland uteblir helt – hur skulle du resonera likadant då? Skulle du godta att floristen säger att du frivilligt betalat för tjänsten och hon har mycket privat som tar tid överlag så du får acceptera att ibland så kommer inga blommor. Antagligen så skulle du säga upp tjänsten då du inte tycker att det är rimligt. Varför är det rimligt när LD och Fayme för samma sak?

          Det funkar så i poddvärlden. Är man missnöjd så sänker man alternativt avslutar sin patreon.

           Vad härligt att värdet i en person sitter i om man har ett värdigt jobb eller ej. Vilken ödmjukhet ni har inför mänskligheten 🙂

  Det saken handlar om är att Jensen tydligt markerar vilka elever man vill ha. Man vill ha elever som är billiga i drift. De försöker till varje pris signalera att Jensen inte är för alla, resurssvaga elever som statistiskt sett kostar mer i form av tex behov av extra stöd kan den kommunala skolan gärna behålla (och betala för).
  Är själv höginkomsttagare och högutbildad men att kommersiella friskolor får sabba en så viktig samhällsfunktion skolväsendet gör mig på gränsen till förtvivlad. Mina ungar kommer klara sig bra men det är inte det samhället jag vill att de ska växa upp i.

   Eller så får de bra lärare då de slipper slödder.

    Det är ju en rätt sorglig bild av vad skolan är till för. De elever som är resurssvaga, som inte har akademikerföräldrar som stöttar och pushar är ju de som verkligen behöver de bästa lärarna. Någon som kan kompensera för att man kanske inte fick världens mest peppande/ studieinriktade föräldrar.

    Du har hamnat fel. Detta är inte flashback/stormfront.

   Fast duktiga seriösa elever som satsar på sin utbildning vill kanske kunna fokusera på skolarbetet och inte bli störda av stökiga elever med becknarväskor?

    Oftast är det inte de duktiga som söker till friskolor av den typen. Det är mediokra wannabees som tror att de kan åka snålskjuts på någon slags varumärke. Som alla som har koll inser inte är bra renommé alls, utan bara fejk. Tex i Stockholm söker i princip alla som är begåvade på riktigt, till gamla, anrika kommunala skolor som tex norra real, södra latin osv. De friskolor som finns o ganska nyligen etablera sig, som Jensen, procivitas, thoréns businesschool – är det förmodligen mest bara osäkra wannabees som söker till, medelmåttor som försöker fejka att de är smarta men egentligen är mediokra men tror att de kan framstå som smartare genom att klä sig i en viss typ av kläder. Folk som har koll på riktigt skrattar bakom deras ryggar……..

     Du verkar skön du

      Hen kom inte in på Jensen eller Thorén tror jag… ?

       Då tror du fel! Märks dock att du varken är begåvad eller insatt i hur skolor fungerar idag eftersom det är rätt uppenbart för de flesta att det fungerar så. Verkar snarare som att du är en av dessa obegåvade wt som tror att du är ”duktig” för att du går på en trashskola.

        Ooojjjjj, trampade jag på en öm tå måhända? Eftersom du blev så förolämpad att du var tvungen att svara så argt och indignerat ?

         Tror att det är du som blir förolämpad när du avslöjas som det trash du är! Fortsätt skicka dina likasinnade till dessa friskolor så slipper vi er! Skönt!

      Nja, känner inte att jag behöver vara ”skön” inför random folk på nätet, dock verkar det som att alla inte fattat detta (angående hur vissa friskolor agerar), därför kan det vara bra att upplysa folk om det.

     När jag var ung valde slackers friskolan, som lockade med lediga onsdagar. Då kunde man ju festa på tisdagar?! Prioriteringar.

    Äre ingen som är nyfiken: VAD HAR DE I BECKNARVÄSKORNA? Skulle vilja ha sånt modereportage, ”I min becknarväska”, och sen lägger man allt innehåll runt själva väskan.

     ”Vilka becknarväskor för tjejer har killarna godkänt? Stor guide!”

     Detta är den enda intressanta kommentaren i hela tråden.

  Jag hade hellre sett förbud att svindyra märkeskläder. Jag minns fan pressen.

   Ja fyfan håller med.

   Instämmer…jag minns att jag önskade skoluniform till alla…

  Man kan ju klä sig snyggt även i mjukisbyxor, om de är rena och någorlunda bra i passformen. Och man i övrigt ser välvårdad ut. Det är väl det blir säck av alltihopa som man reagerar – utslitna säckiga gamla mjukisbrallor och en lika säckig hoodie till, på en person som knappt borstat tänderna.

  Jag förstår inte riktigt problemet. Rektorn säger att det bara är ambitiösa och duktiga elever som söker sig till Jensen, då borde väl ingen vara kriminell oavsett om dom har becknarväska eller inte? Hur kan det vara ett problem så länge eleverna presterar på den nivå skolan anser duger?

   Det är fel att det bara är ”duktiga och ambitiösa” som söker sig till dylika friskolor. Det är medelmåttor, wannabees. Dock gör skolan detta utspel för att just försöka locka till sig de verkligt duktiga, så att skolan därmed skulle få bättre rykte. De tror de kan locka till sig de duktiga genom att kasta skit på en annan grupp i samhället. Lagom fräscht…. och funkar sådär….. De som är duktiga på riktigt vill inte förknippas med såna trashsignaler som dylika friskolor sänder ut……..

    Jag har ingen aning om hur det ser ut på Jensen men mjukis och becknarväska är ju ett mode som både duktiga elever och mindre duktiga elever följer. Kläderna säger ju ingenting om personen. Om man vill framstå som en elit-skola är det väl elit-resultat man strävar efter? Det spelar väl ingen roll hur eleverna ser ut om dom ändå inte presterar.

  Jensens vill slippa att slöddret från M E N A skulle råka söka sig till deras skola, skulle iof inte hända då slödder vill gå med likasinnade och prata blatteriska.

  Jag har det prekära nöjet att bo bredvid två skolor. Den ena med 400 från orten och den andra med 1100 mixade dock ej ortenbor.

  Det är som dag och natt, då skiljer det 150 meter mellan skolorna mitt i en innerstad.
  På skolan med ortenbor hänger ungarna på gatan och stället till ett sådant liv att lägenheterna i husen bredvid är svårsålda. De vrålar, tjuter sitter på parkerade bilar och hystar runt elskotrar. Beter sig rent av illa och folk undviker att passera på gatan när ungarna är ute.
  På andra sidan är det kolugnt trots dubbla antalet elever och då bor jag ändå 20 meter frånskiljandes och är hemma dagtid.
  Några sitter och pluggar utanför men annars är enda gången dessa hörs på skolavslutningarna.

  Klart ingen vill ha kaozmentalitet och höra ”walla, hora, bro, jalla, knulla” hela dagarna om man kan slippa.

   Äh det blir folk av dom med skaru se.

    Tyvärr blir det ju sällan det.

   Jag bor också bredvid en gymnasieskola med mestadels invandrare och de beter sig så ruskigt illa. De är alltid högljudda och gapar och skriker, polisbilar står parkerade utanför minst en gång i veckan, eleverna står och röker weed i buskarna, de slåss på skolgården…. är så tacksam att jag skaffat mig utbildning och bra jobb så jag snart kan flytta därifrån till ett område med svenskar. <3

    Gör det.

   Bor du i en liten ort med bara 2 skolor (ej hat, bara en uppriktig undran pga följande resonemang): i större städer finns det ofta många olika skolor med många fler nischer än bara ”orten” och ”svenska” (eller hur det delas upp). Det finns allt mellan internationella skolor och skolor med olika profiler/inriktningar. Då blir det ofta så att de lugna/begåvade söker sig till tex spetsutbildningar på kommunala skolor med bra renommé medan de nystartade friskolorna drar till sig någon sorts wannabees/folk som har en uppblåst självbild men egentligen är medelmåttor. Folk som skiter i kunskap utan bara vill ha bra betyg, skit samma om de är värda dem eller inte. Folk som tror att de kan köpa sig gott renommé genom tex att köpa märkeskläder, men i grunden är de ”bonnläppar”. I huvudstaden finns gott om exempel på detta i och med att där finns så många skolor att det blir många fler nischer än bara orten/svensk eller hur man nu ska säga. Folk som bara vill ha en fin utbildning/titel för att blåsa upp sitt ego, utan vare sig kunskap eller intresse, är farliga för framtiden. Tänk en läkare som snackat/fuskat sig till betyg, skiter i patienter utan vill bara stärka sitt ego. Tänk typ macciarini…… Det finns liknande personlighetstyp i Sverige ned. Och de kan ställa till betydligt mer skada än nån i mjukisbyxor……..

  Och jag som spenderade 3 år i mysbyxor på gymnasiet haha.

  Någon som sett Bingo Rimers releasefest? Brukar sällan reagera, men där var SÅ mycket folk och alla stod packade (i dubbel bemärkelse) på ett trångt dansgolv.

   Varje gång någon skriver corona går en quokka en plågsam död tillmötes.

   Rädda alla quokkas! Det finns knappt 10.000 st kvar i världen!

   Ok

  Såklart Amir inte bryr sig om kriminalitet vi vet vilka han umgås med.
  Ja mjukisar borde vara förbjudet i skolan. Det ser slött och trashigt ut.
  Mjukisar bara på gympan borde vara lag.

   Snälla vem fan bryr sig om en gymnasieelev har mjukisbyxor på sig?

    De barn som blir utsatta av andra barn som är kriminella. De barnen bryr sig.

  Camcam: Varför togs min fråga om Amanda Strand och Dante Lindhe och varför de gjort slut bort? Får man inte fråga OT om influensers längre?

  Vilka tror du är största kunderna?

  Precis som med prostitution så är det största problemet att det finns en stor efterfrågan, utan köpare finns ingen marknad! Så det spelar ingen roll vart knarket förvaras, alla som brukar idag bidrar till dagens gängkriminalitet. Så det stora problemet idag som du syftar på är gangsterkulturen kommer från att kids i förorterna slåss om att få sälja sitt till kids och vuxna med pengar nog att missbruka kokain och annat. Så det största problemet idag är att lättaste sättet att tjäna pengar på för kids i förorten är att sälja droger till dem med pengar. Den vägen är tyvärr rakast och lättast. Går att jämföra med barn som kan jobba på pappas företag.
  Förebilderna i förorten med pengar, dyra kläder och coola bilar är de som varit springpojkar och jobbat sig uppåt. För samhället skapar segregation och alldeles för få satsar och framförallt tror på ungdomarna i förorterna. Som sagt inga köpare, ingen marknad. Men det största problemet är givetvis magväskor och mjukisbyxor. Förbjuder vi det har vi kommit långt ändå. Eller vad säger du, du verkade så insatt 🙂

   Ovanför är Givetvis ett svar till anonym 14.11 långt upp men aaaaahh hamnade fel

  Jag gick på ett idrottsgymnasium, jag tror alla förutom typ 2 personer bar mjukiskläder regelbundet! Du hade ett träningspass innan skolan och ett efter, orka dressa upp i mellan.

  Skulle gärna sätta mina barn på en skola med dessa klädkoder.

   Om man har så låga krav på en skola att man direkt tror det är hög kvalité bara ingen har mjukisbyxor….. ja då kommer man att hamna med likasinnade (medelmåttor) så det är väl bra antar jag! Folk som har högre krav än så går inte på desperat signalering som är det dylika friskolor ägnar sig åt ned dessa utspel.

    Sa jag att det var enda kravet?

    Läsförståelse verkar behöva prioriteras i skolorna också…

     Eftersom det var det enda du nämnde, är det självklart att det verkar som att det är det viktigaste för dig. Du verkar ju annars inte vara någon hejare på att göra dig förstådd eller syfta rätt. Var i det du skriver har du nämnt ytterligare viktiga prioriteringar? Det kallas inte ”läsförståelse” när du inte ens nämner något om annat viktigt i din text. Lär dig uttrycka dig ! (Fast du kanske gått på friskola och därmed inte lärt dig så mycket?)

      Nej jag gick kommunal skola på 90talet. Eftersom det var specifikt klädkod vi diskuterade så var det det jag nämnde. Men glömde lägga in olika disclaimers till alla som fultolkar kommentarer.

      Men ja, självklart väljer jag inte skola till mina barn enbart efter eventuell klädkod. Det antar jag att till och med en apa begriper.

  Det här är ju en av de saker som gör samhället så toxic.
  Vem bryr sig om vad för byxor någon har på sig?
  Vad är man egentligen för person om man ser ner på andra pga vad de klär på sig?

  Alla ska bannemig in i mallen och ”vara som man ska”. Och så undrar man varför så många människor mår så dåligt. Jag gjorde uppror mot det här redan som ung, vägrade vara som man ”ska” och klä sig som man ”ska”. Tack och lov har jag inte tappat det personlighetsdraget och vågar vara mig själv. Konsekvensen är såklart att folk dömer en och man anses vara sämre än andra. Det fick man lära sig redan som ung, att det är så det blir om man trampar utanför rutan. Men det är det ju klart värt. För folk är ju bara jäkligt knäppa som håller på, på det sättet ?

   Precis, våga bryta normer!

   Bra! ?

   Håller verkligen med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.