Vad är det för filter Bianca Ingrosso använder egentligen?

Ibland är det fjärilar som fladdrar framför ansiktet, ibland är det flugor och ibland är det inga flygfän alls i bild, men få är de bilder och videos med Bianca Ingosso som är helt filterfria.
Jag blev lite nyfiken och gjorde slag i saken och letade upp filtret ”weworewhat” som Bianca använder på videon, som bilderna här ovan kommer ifrån, för att testa på mig själv.
Jag tog fyra bilder, två med filter och två utan och här är resultatet.

Det är alltså fyra olika bilder, inte två utan filter och sedan samma två MED filter utan alla är separat tagna. 
Jag som alltid velat ha fräknar – lyckan är gjord! GOALZZZ!

Vad tycker ni om sådana här koncept?
Vill ni ha fler inlägg där filter granskas och exponeras?

165 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tänker man sig inte för kan man tro att hon ser ut sådär, det har blivit så normaliserat med alla utslätande filter. Hur hemskt blir blir det sen när man upptäcker att badrumsspegeln inte har samma filter?!

  Inte konstigt att så många slutar lägga upp oredigerade foton, det måste va helt förfärligt att se mänsklig ut med skavanker och allt som hör till!

  Svara

   Jag tycker snarare det är konstigt att det normala har kommit att bli _att_ man lägger ut sina bilder.

   Det är en i grunden så narcissistisk dragning, att tro att hela världen är intresserade av ens bilder, att _det_ borde diskuteras.

   Och för den delen människor som faktiskt är intresserade, jag förnekar såklart inte att intresset finns.

   Svara

    Jag håller med, det är helt galet! Dessa Instagramkonton som bara är fyllda av selfies.

    Svara

    Forskning har ju visat på en koppling mellan sociala medier och utvecklandet av narcissistiska drag rent generellt. Jag undrar dock hur det är att växa upp idag; ses ett självcentrerat instagramflöde verkligen som något normalt bland dagens unga?

    Svara

   Kanske en grym affärsidé: badrumsspeglar med inbyggda filter. Blir de populära kan man sälja in dem på allmänna toaletter och restauranger också!

   Svara

    Usch

    Svara

    De hade tjänat mest på sådana speglar i omklädningsrum. Fortfarande har många butiker inte insett hur dåligt det är för deras försäljning att ha små, dammiga omklädningsrum med fruktansvärd lysrörsbelysning rakt ovanifrån som får en att se ut som fan själv under en dålig dag.

    Svara

     hollister har konkava speglar som gör att man ser smalare ut, för då vill man köpa deras kläder. Så det finns de som kör på sånt tyvärr!

     Svara

      De flesta klädbutiker har så.

      Svara

      Även indiska

      Svara

     Finns redan, googla ”skinny mirror”

     Svara

    Det finns redan inbyggda filter i speglarna på krogar och restauranger: alkohol.

    Svara

    Aa du….. skulle nog inte uppmuntra sådana idéer även om det är på skoj. Som om världen inte är fåfäng nog, fyy!!!

    Svara

    Tror du har en lysande affärsidé där. Tyvärr.

    Svara

    Bättre att vi opererar in filter i ögonen på alla barn som föds, så de får se världen från ett mjukt, rosaskimrande filter!

    Då slipper alla sminka sig, träna, städa etc. Tänk vad tid vi kan frigöra till att glo på tv då!

    Svara

     Finns ett avsnitt av black mirror.

     Svara

   Nja, folk tror faktiskt man kan se ut sådär. Plastikkirurger i USA vittnar om individer som kommer på konsultation och visar upp en filterbild och säger ”såhär vill jag se ut”. Sorgligt men sant.

   Svara

    old news…suck

    Svara

     Men Mikaela, varför kände du att du var tvungen att svara… dessutom så drygt? Svara inte alls istället då.

     Svara

   Båda ser ut som hästar med filtret.

   Svara

  Jag tycker det är rätt sjukt egentligen. Jag är verkligen inte emot att det retuscheras lite vid exempelvis omslagsfotograferingar och liknande, t.ex. ta bort lite ojämnheter i hyn, röda fläckar och sånt. Men att filter används som det görs idag är inte bra. Jag märker ju själv om jag sitter och leker med filter nångång, jag blir ju typ chockad när jag drar bort filtren och ser mitt eget ansikte. Och då är jag 32 och ingen osäker tonåring. Tror verkligen det är skadligt för självbilden! Då tycker jag mer om lustiga filter som ”förfular”, inte snyggfilter. Stör mig också orimligt mycket på att nu verkar det som att en massa folk har den där blå ögonfärgen som man får av snyggfiltren och viss redigering. Sett flera influencers som fått kommentarer i stil med ”oh those eyes 😍” när de egentligen har helt vanliga blå ögon (fina ändå förstås, men kanske inte så speciellt), men med redigering och filter ser ut som att de skulle ha väldigt speciella isblå ögon.

  Svara

   Vi har gått ifrån: titta vad jag ser!!! Till: titta på mig så som jag ser mig själv.

   Och med filtren, det är som om det inte spelar någon roll längre hur saker och ting egentligen är, utan hur saker och ting förefaller vara. Jag får nästan panik av avsaknaden av det autentiska, att det inte spelar någon roll.

   Jag drar paralleller till Asien där jag bor och hur viktig det är med appearance och save face. Att ljuga eller skarva är inte så farligt om du räddar någon från att tappa ansiktet. I möten kan folk sitta och hålla med dig för att du inte ska tappa ansiktet och man får alltid ha detta i åtanke, vad de säger och hur det egentligen ligger till. Jag tänker ofta att det är en av anledningarna till att extrema sminkningar är helt okej i Asien, där man med plastbitar i näsan eller tejp ändrar ansiktsform och ögonlock. För det spelar inte så stor roll hur du egentligen ser ut om du kan förefalla se ut på ett visst vis.

   Men om vi ändå kommer tillbringa större av vår tid i en virtuell verklighet, spelar det någon roll?

   Svara

    Det spelar roll eftersom vi inte borde tillbringa vår tid i en virtuell verklighet.

    En virtuell verklighet är bara en lögn.

    Svara

     fast var tillbringar många mest tid? sociala medier är ju en form av virtuell verklighet.

     Svara

    Vilken intressant iakttagelse, får jag fråga vilket land eller stad du bor i? Jag undrar om vår syn på var gränsen till skönhetsingrepp kommer att förändras. I Sverige så är det inte många som höjer ögonbrynen för tandblekning eller att färga håret, i London där jag bor så gäller detsamma för fillers och botox, men den gränsen är ju väldigt subjektiv och kan alltid flyttas.

    Svara

     Jag bor i Myanmar. Och har tidigare bott i Thailand. Två länder starkt präglade av koreanska och kinesiska skönhetsideal. Och tack! Något jag reagerar på när jag besöker Sverige är alla fillers-läppar. Det ser helt knäppt ut. I asien skaffar man sig V-face dock (kan fixas med botox, man vill få bort den runda ansiktsformen) och i Thailand är det ingen grej alls att operera näsan eller brösten eller ögonlocken. Det ser väldigt skumt ut med en rak liten näsa i ett asiatiskt ansikte. precis lika konstigt som stora läppar.

     Svara

      Och när jag bodde i Thailand reagerade jag på alla salonger som blekte huden.

      Svara

       jag kör också whitening treatments…det tog mig ett tag att inse att de ofta slängde in whitening när det egentligen var brightening och inte innehöll några farliga kemikalier. mitt bästa tips: fraction laser och collagen white treatment på Pruksa! Eller HIFU världens bästa men dyraste behandling. Förresten finns det även botox-behandlingar för att minska porer, en kompis ska testa snart.

       Svara

   Haha jag gör samma sak! Jag brukar alltid testa de filter folk har tagit bild eller video med för att se hur mycket ansiktet ändras. Jag blir livrädd av mitt fula (som inte är fult egentligen) ansikte utan filter. Och jag är 27 år🤷🏽‍♀️

   Svara

  Död åt sociala medier.

  Svara

  Ja tack! Fler sådana här inlägg 👍

  Svara

  Samma sak med Elin Molimenti. Hon syntes i Therese Lindgrens vlogg när Therese klippte sig, och Elin ser heeelt olik ut om man jämför med bilderna på sin Instagram/blogg

  Svara

   Men gud vad det den Elin Therese klippte sig hos? Det förstod jag aldrig

   Svara

    Omg Elins tänder och bett! Hon skulle behöva tandställning för dom där napp-framtänderna. stackarn

    Svara

     Precis DÄR har vi anledningen till att människor blir osäkra och vill använda filter
     Kändes det fint att skriva så om hennes utseende?
     Hade du blivit glad om någon beskrev ditt utseende så och avslutar med “stackarn “

     Svara

   Ja, hon såg verkligen olik ut!

   Elin behöver väl marknadsföra sig bland influencers igen nu (innan dissade hon ju dem och skulle ta betalt för hon var sååå stor och behövde dem inte längre).
   Nu har hon väl sänkt sitt varumärke totalt och får börja klippa gratis igen.

   Svara

    Var och klippte mig härom veckan hos min frisör på Östermalm och tydligen är Elin hyfsat ’körd’ i branschen efter diademmyglet. Många seriösa frisörer som föraktar hennes attityd och att hon så helt utan självinsikt lurar folk att köpa billiga produkter för så höga priser och dessutom påstå att hon designat dessa själv. Stockholm är alldeles för litet för att komma undan med sådant här utan att det påverkar ens rykte.

    Svara

     Samtidigt skriver hon på sin blogg (i hennes snyftade PTSD-jag-har-tappat-tron-på-mänskligheten-men-hey-köp-mina-produkter-inlägg) att hennes krälande diadem ska börja säljas på frisörsalonger?

     Svara

      Alltså både hon och den där closingfriday-snubben är ju bara såå pinsamma. De lever i någon slags jetset-fantasivärld där de ska försöka sko sig på andra. Känns skönt att den bubblan sprack. Ju mer hon Elin skriver om att hon ska börja sälja mer produkter och hitan och ditan desto mer syns det att hin ljuger. Alltså det är bara fasad och fake it til you make it. Hmm var har vi sett det förr?

      Svara

   Fyfan vilken ångest. Kan man ens vara med på något utan filter då tänker jag?

   Svara

  Alltså det här med filter. Tycker ni det är samma sak att lägga till nåt av de här inbyggda filterna och typ ändra lite skuggor och kontrast och så, som att använda tex det här filtret?

  Svara

   De som är standard i insta alltså

   Svara

   Jag personligen tycker inte det är samma. Jag gör nästan alltid det, för att förbättra bilden inte mig! Tex mörka ner bakgrunden, eller om naturen inte fick den färgen den faktiskt hade i verkligheten osv. Selfies har jag nog fem st på tio år, men hade tyckt det var ok där också.

   Svara

   Många naturbilder är rejält upphasade med knallblått vatten och exploderande färger.

   Rent spontant tycker jag det är roligt med vackra naturbilder. Ibland kan jag reflektera över hur det verkligen såg ut på platsen, men det är inget som påverkar min självbild så att säga.

   Eftersom jag har en svart/mörk hund så använder jag själv de verktyg som finns för att få bättre bilder på honom. Annars blir han alltid ett svart ”blurr” då allt annat är så ljust.

   Redigera mig själv? No way chossej så att säga. Dä blir intä bätträ än så här

   Svara

    Haha, ”chossej”.
    Vi andra säger Jose 😛

    Svara

     Du säger alltså jos-é?

     Svara

     Med tydligt långt betonat o alltså? Joooose?

     Svara

     Du gillar inte skämt antar jag

     Svara

     😅😅😅🤪

     Svara

   Tycker det är skillnad, de färdiga filtren man kan använda ändrar ju bara lite ljus och kontraster, vilket såklart kan göra mycket för en bild men det ger ju inte tex en smalare näsa, annan ögonfärg och fräknar som man egentligen inte har.

   Svara

    Håller med. Är en annan sak. Tycker även att det är nice att Insta har börjat markera vilka filter som används. Så många som ljugit som måste anstränga sig mer för att visa sitt fejkade utseende.

    Svara

  Bianca visar ju sig utan filter på både youtube och Wahlgrens värld så som tittare tycker jag inte att det är något problem, det står ju också att det är ett filter. Däremot för Bianca själv (och andra som nästan alltid drar på ett filter) så tror jag att det är desto värre, vet själv när man sitter och testar olika filter hur fort man vänjer sig vid den bilden och hur ”ful” man känner sig när ens riktiga jag kommer upp igen.

  Svara

   IG är verkligen en bov i dramat. Kanske försatt där är då lätt att lägga till ett filter.
   Det är så lustigt ibland när man följt någon på YT och så går man in på deras IG och inser att där är nästan en helt annan person.

   Svara

   Ja, verkligen. Vi alla vet ju verkligen hur hon ser ut både med och utan smink och jag tycker hon är vackrare i Wahlgrens Värld på tv utan några filter än hon är med tusen filter. Hade hon däremot bara haft IG som plattform och marknadsfört sig med massa filters hade det ju verkligen varit konstigt.

   Svara

  Det som stör mig mycket med filter är när det används i ”marknadsföring”. Typ Youtubers som har ett beautyfilter på alla sina videos (plus bra ljussättning, botox, fillers och supermycket smink) och ba ”köp mina vitaminer, dom har hjälpt min hy sååååå mycket”. Svårt att tro på, när vi inte kan se din hy…

  Svara

   Ja som när de ska göra en video om hur de sminkar sig och påstår att de på första bilden är helt naturliga… man SER ju att det inte bara är någon form av filter på utan även nån täckande kräm… INGEN ser ut utan smink.

   Svara

   Kommer aldrig sluta störa mig på mascara reklamare vart dom har lösögonfransar. Jag vill se hur det ser ut med bara mascara god damn it!

   Svara

  Eller så är man bara medveten om att de använder filter och går vidare i livet. Folk borde bry sig mindre om hur andra ser ut och vad de gör så finns de mer tid att fundera på ngt kul som gynnar en…kika på något matrecept kanske? Jag tänker mest, ’fin bild och ’jaha’ och skrollar vidare. Texterna brukar vara roligare att läsa, kan ju jag tycka. Ungdomar är ju inte dummare än att de har full koll på det där…det är mest vuxna som hetsar upp sig, antar jag.

  Svara

   Tror även du påverkasmer än du tror.

   Det finns många nu som mår dåligt pga hela läget just nu… det tycker jag man ska ta på allvar. Varför mår så många så dåligt? Speciellt yngre.

   Svara

   Finns studier som visar att tonårstjejers stressnivåer går upp när de betraktar bilder på andra tjejer/kvinnor som de VET är fejk, de fejkade bilderna blir ändå till representationer av hur man som som tjej bör se ut och särskilt tonårsflickor är väl mer känsliga för det och jämför sig med de bilderna.

   Svara

  Jaa mer sånt här! Hade varit kul med ett inlägg ”nu och då” på alla bloggare och influencers där ute!

  Svara

  My skriver igen (!!!) om hur elaka alla är..
  Men jag funderar på två saker, bilden med kryckan. Hon måste ha gjort en BBL??
  Och exakt vad är obalans i nervsystemet??

  Svara

   Hon har raderat alla kommentarer som ifrågasatte att hon ljög om att hon fått kroppskommentarer. Folk undrade varför hon gjorde reklam för en laddningsbar blender, det gillade hon inte så då tog hon till trollkortet igen…suck.

   Svara

    Håller med My raderar friskt i sitt kommentarsfält nu.
    Blir trist att läsa och svårt att följa med. Tycker hon det är så jobbigt med kommentarer som inte bara består av hjärtan är det nog dax att stänga ner nu. Hon skulle minska ner sin skärmtid men nu verkar hon ha fastnat med skärmen i handen🙄

    Svara

   Om hon har gjort en BBL borde hon gå till kirurgen och kräva pengarna tillbaka, för det där är en platt röv och en mullig kropp.. vet en BBL på en mullig kropp betyder ingenitng.

   Svara

  OT vad är grejen med kändisar som repostar story’s på sig själv på sin egen Story. Perrelli gör det varje dag!! Hur många som helst.

  Svara

   Många gör det och jag undrar exakt samma sak! Är det för att se någon statistik, typ hur många som ser det riktiga fotot om de först ser foto på stories? Hur många man når ut til? Fattar noll 🥴🥴

   Svara

   Hon vill väl visa att hon inte är HELT bortglömd

   Svara

  Och då är hon inte osminkad under utan har ett sånt tjock lager smink med hundra olika serum, foundations och concealers m.m. Hon behöver inte ens filtret!! Och värst är när hon och Vanessa ska visa nya Caia-produkter och har filter?! Wtf? Ja men med Bali-filtret ser man ju verkligen hur läppennans färg ser ut. Not!

  Svara

  Jag tycker att det är så synd att Bianca blivit så infångad av skönhetsindustrins grepp. Jag minns när hon förstorade läpparna första gången, hur hon ursäktade det och bedyrade att det var den enda hon skulle göra. Om hennes komplex osv. Jag köpte det och tyckte inte att det var så farligt, trots hennes unga följarskara. Men nu ser hon ju HELT annorlunda ut. Näsan, läpparna, ögonen, hela ansiktet har fått en annan mycket mer avlång form. Jag undviker vanligtvis att kommentera kvinnors utseenden men detta gör mig så ledsen. Hon är en stor förebild för många unga som kommer att gå i tron om att deras smala läppar inte duger, att deras näsa är ful och att de behöver ändra sitt utseende för att duga och passa in i dagens samhälle.

  Jag är SÅ glad att jag inte växte upp i dagens snabba skönhetskorrigerkngssamhälle för mitt självförtroende hade verkligen varit i botten.

  Svara

   Jag kan dock förstå att hon ville få undan det mörka under ögonen och faktiskt det smala på läppen. Är oftast emot dessa ingrepp, men här har jag en viss förståelse men så tragiskt att det inte stannade där. Det verkar bli som ett beroende, så som de som tatuerar sig beskriver det, så visst känns det tragiskt på alla sätt. Bianca är och va så fin förr även om hon är det fortfarande.
   Ja, men de är sociala mediers fel (och de själva som inte jobbar på motsatsen) och att en person har blivit en produkt framför att faktiskt bara vara människa. Vilka är ens naturliga i kändisvärlden? Ett skådespel alltihopa, tyvärr.

   Svara

    Jag tycker dock att den här inställningen är så problematisk, alltså ”I det här fallet kan jag förstå pga hon hade ju faktiskt en väldigt smal läpp”. Ja alltså, poängen är väl inte att ingreppen ska vara ”rättfärdigade” (när är du tillräckligt ful för att förtjäna förståelse?) utan att industrin skapar behovet av ingrepp öht. Sedan är det klart ett större problem när ett beroende uppstår än när någon bara gör en liten förändring och sedan nöjer sig – Men vi kan inte ibland anse att ingrepp är OK och ibland att det är tragiskt och sorligt baserat på hur mycket eller lite personen ”behövde” ingreppet från början, då cementerar vi ju hela karusellen som leder till de här problematiska idealen?

    Svara

     Klokaste jag läst i det här kommentarsfältet på jag vet inte hur länge! 👍👌

     Svara

     När världen slutar hylla skönhet kommer folk sluta göra ingrepp – alltså aldrig. Sorgligt men sant.

     Svara

     Den dagen världen slutar hylla skönhet kommer folk sluta göra ingrepp. Inte ens vackra människor känner sig tillräckliga idag, det ska alltid vara mer och mer. Alltså kommer det aldrig att sluta.

     Svara

     Jag undrar också om någon kvinna opererat sig till total skönhet? Finns det någon som är nöjd och finns det då folks som tycker att hon är riktigt riktigt vacker?

     Svara

      Jag tror knappast att det blev några ”så levde de lyckliga i alla sina dagar…” för deltagarna i Extreme Makeover (världens sjukaste program!).

      Svara

    Jag har också små läppar och mörka ringar under ögonen men jag har inte gjort några ingrepp för det. Det är onödigt. Jag ser ut som jag gör för att jag är en kombination av mina föräldrar vilket gjort att jag är bland det finaste de vet. Mina barn kommer att se ut som de gör för att jag är en av deras föräldrar, någon av dem kommer säkerligen att få smala läppar eller ringar under ögonen ifrån mig. De är det bästa och finaste i hela världen och jag skulle aldrig önska att de ändrar sitt utseende för att passa in en skev norm.

    Jag tänker ofta på föräldrar som gjort ingrepp, hur reagerar de om barnet ärver deras (pre.op) näsa? Eller kanske deras ofylliga läppar, mörkar ringar, små bröst osv. Börjar de fundera på hur de ska operera sig som äldre? Tycker de att deras barn är fula för att de ser ut som dem? Önskar de att de hade fötts med ett annorlunda utseende?

    Svara

   Håller helt med. Vill heller inte kommentera andras utseenden men det är ledsamt att se folk förstöra sig själva. Alltså att göra nån grej är väl inte så farligt men när man blir blind för det. Och när man når ut till så många.

   Svara

    Men hörrni, att ursäkta er med ”jag brukar vanligtvis inte” är väl inte helt rumsrent.
    Låt Bianca göra som hon vill.
    Dessutom ber hon väldigt ofta om att kommentarer kring hennes utseende, de kan man hålla för sig själv.
    Vad är det med folk nu för tiden som alltid måste dela med sig av alla tankar som ploppar upp.
    Sluta bara kommentera hur andra ser ut och ursäkta er med ”jag gör det aldrig annars men nu”.

    Svara

     Ja verkligen, vad hade ni gjort om hon opererat sig som kardashians, från topp till tå? Hade ni försökt skjuta henne eller vad är grejen? Tjejen har gjort lite fillers vilket hon varit öppen med. Det är väl inte hela världen.

     Svara

     Lägger man ut tusentals bilder på sig själ, då blir det kommentarer. Enkelt!

     Svara

     Bianca får göra som hon vill. Jag tycker bara att det är tråkigt när hon till en början gjorde en stor grej av att hon ”bara” skulle göra en liten grej och ja, nu har det eskalerat. Om hon vill se ut som en Kardashian – fine! Men det blir så tråkigt om en hela tiden sopar över det och påstår att en eftersträvar ett naturligt resultat. Det förringar skönhetsingrepp och alla risker de medför. Dessutom, det naturliga är att inte göra något alls!

     Jag tycker dock att det är tråkigast för hennes unga följarskara. Jag är begåvad med små läppar, mörka ringar under ögonen, sneda tänder, ojämna och glesa ögonbryn, en bula på näsryggen, små bröst och platt rumpa. Jag hade komplex för mitt utseende i tonåren men jag vågar inte ens tänka på hur jag hade mått om jag hade växt upp med sociala medier och en snabb skönhetsindustrin.

     Svara

   Och dom där förbannade ögonbrynen som gör att hon ser förvånad ut heela tiden

   Svara

  Michael jacksson filtret

  Svara

  Camilla du ser dryg ut. Dig hade jag verkligen inte velat muckat gräl med 🤣

  Svara

   Jag har givit ”resting bitch face” ett ansikte sedan 1980. Jag föddes sån. 😉

   Svara

    Du ser ut som den där grumpy cat. Lika arg och elak.

    Svara

     Grumpy Cat som är så söt. 😻😻😻

     Svara

  Tycker verkligen det är bra att Instagram har lagt till så man ser att de använde filter. Dock syns de inte när det är reklammarkerat.

  Men tror absolut många blir påverkade ändå. Bianca och vissa har verkligen alltid filter vilket de verkligen inte behöver. Jag tycker det är tragiskt. Ibland brukar jag testa filterna de använder och jag brukar knappt känna igen mig 😅

  Svara

  På tal om Wahlgren. Hörde Pernilla berätta i sin podcast om att det är vanligt i deras familj med hårda knytnävar i väggar, dörrar och att slänga saker när man är förbannad. I detta fall gällde det Benjamin. Är detta något som är normalt för många? Någon i kommentarsfältet som känner igen beteendet/gör det själv? Det är inte konstigt att man bråkar och blir arg, höjer rösten osv men jag hade blivit rädd om min kille skulle slå knytnäven i väggen under ett bråk. Skulle känts väldigt aggressivt från min sida och visa på våldsamma tendenser.

  Svara

   Har aldrig gillat Benjamin, vet inte vad det är, men fixar inte honom öht.

   Svara

    Peter Pan-syndromet, han vägrar att växa upp.
    Känns som att han bara glider runt hos andra som får ta hand om honom och sköta all markservice utom då möjligen matlagningen. Han målas upp som en sååå stor och begåvad artist och någon slags självutnämnd pastaexpert men verkar helt oförmögen att ta steget in i vuxenlivet. Fattar inte att Criborns orkade ha honom boendes där när de väntade barn. Dessutom verkar han vara otroligt korkad och självupptagen.

    Svara

     Man kan ju skilja på begåvning och omogenhet tycker jag.
     Hela familjen är ganska dysfunktionell. Ingen har lärt dessa, nu vuxna barn att klara sig i vuxenvärlden, att leva som vuxna. Vad jag förstår så är det väl ingen som lärt mamma P heller att klara vardagen?

     Svara

   Hade en sån kille och gjorde slut pga nästa gång kunde det ju varit mig. Är läskigt och visar definitivt på att man är våldsam. Fy fan att säga sånt och normalisera våld när man når ut till så många. Vad tänker de med???

   Svara

    Var ihop med en schysst snubbe, lågmäld, rättvis, snäll. När han väl blev arg en gång och slog handen genom en skåpslucka var det början till slutet.

    Svara

    Tror inte hon förstår det. Hon vet inget annat.

    Svara

   Yes, känner igen mig och min familj! Haha. Iaf förr, nu har vi ungdomar växt upp lite. Min bror hade nog en del aggressionsproblem när han var tonåring så han var värst – gjorde ”hål” i en vägg (eller om det var en dörr) en gång med sin knytnäve. Vi andra har (och kan fortfarande vid fåtal tillfällen) smällt i dörrar, skrikit osv. Tappar jag humöret kan jag ”behöva” göra något fysiskt för att bli av med ilskan som bubblar inom mig – givetvis aldrig mot någon. Men en smäll i dörren, skrika i kudden, slå knytnäven i sängen, stampa iväg eller kanske nypa mig själv. Efter det kan jag andas djupt eller gråta och sen lugna ner mig. Ja, vi har kanske mer humör i min familj än gemene familj. Nej, det är kanske inte ett attraktivt drag. Nej, det händer verkligen inte ofta. Ja, jag tycker det är okej att man tappar humöret ibland. Nej, jag är inte våldsam och skulle aldrig ta ut min ilska på någon fysiskt. Nej, jag tycker inte allt måste problematiseras in i det grövsta där vissa är
   ”onormala” och måste bli ”normala” för att man inte tänker och agerar eller har samma känsloliv som andra. Och nej, jag tycker såklart inte det är okej att få utbrott hela tiden men om någon ibland tappar det och smäller i dörren, skriker i sin kudde eller stampar iväg så låter jag dem göra det och lugna ner sig.

   Svara

    Jag är likadan, men har lugnat ner mig rätt mycket genom åren och utbrotten kommer mer och mer sällan. Det är ilska med skrik och slå någonting eller slå sönder något om det råkar finnas någonting i handen just då, gråtattack och sen lugnet. Har ändå klarat mig bra hittills och känner att jag får väl vara såhär.

    Svara

    Jag själv ser nog någon skillnad i att stampa eller skrika i en kudde och att slå i en vägg. För mig är det mer ”våldsamt” att slå i en vägg eller kasta saker. Behöver man få ut ilskan är väl skrika i en kudde ett bättre alternativ tycker jag. Jag skulle absolut acceptera om min tonåring stampade eller skrek i kudden när hon blev arg men skulle aldrig acceptera att hon slog knytnäven i väggen eller kastade saker.

    Men det är bara min åsikt.

    Svara

     Ja jo… i mina yngre dar har jag slagit i väggen med, om än inte ofta och aldrig nu längre. Onödigt. Slänga saker har jag aldrig gjort. Eller jo, jag har slängt kläder argt på golvet och liknande mjuka grejer. Aldrig mot någon heller.

     Man har väl olika referensramar. Jag kommer från en familj (och släkt därtill) där vi får utbrott ibland. Detta tar sig fysiskt uttryck. Men har aldrig tagit sig fysiskt uttryck MOT någon så för mig är det ingen big deal. En dag för 3-4 år sedan hade jag en riktigt jävlig dag. Kom hem och skulle tvätta min tvätthög för att sedan komma på att jag bokat fel dag i tvättstugan, eller om det var att någon hade tagit min tvättid. När jag kom in i min hall igen S K R E K jag. Var så jäkla förbannad. Kanske slängde jag något (mjukt) med i ren affekt. Ingen skada skedd. Hade gärna gått till ett ställe där man får kasta tallrikar mot en vägg när man är arg (som i pretty little liars).

     Anyhow, jag tycker inte det låter som att benjamin och co är ”våldsamma”. Men det är för jag har en annan bild och förståelse av det och hur ilskan tar sig uttryck. Sen får man givetvis komma till en punkt i livet där man inser att man inte kan gå runt och slå på väggar så fort man är sur. Man får växa upp. Något som Benjamin inte verkar ha gjort på det stora hela. Men att tappa det ibland? Ja, helt okej .

     Svara

   Pappa Emilio och hans bröder är ju inte direkt kända för sitt lugna temperament. Går väl i släkten.

   Svara

    Svårt att lära barn visa känslor på rätt sätt om man som förälder inte kan göra det.

    Svara

   Det kan knappast sägas vara normalt, nej.

   Svara

   Absolut inte ett beteende som ska normaliseras, såklart – pga alltid läskigt och befogat läskigt, dessutom med män som utagerar genom fysiska handlingar på te.x väggar och dörrar. MEN – det här var också vanligt i min familj, kan inte svara på om det har något med något att göra egentligen, men min bror har väldigt, väldigt grov ADHD och innan han medicinerades hade vi mycket problem med att behöva spackla ihop hål i väggar och dörrar efter hans utbrott. ADHD är ingen ursäkt till aggressiva beteenden på det viset, men kanske en förklaring till att vissa familjer har det så.

   Svara

   Obs vill tillägga – påstår inte att Benjamin har ADHD, utan uttalade mig bara om min familjesituation. Men, tänker också att samhället har i många fall normaliserat att män ska vara utåtagerande, så kan ju i stort sett handla om en så enkel sak att en ung tonårskille levt med att i hela sitt liv ursäktas i skola och dyl när han blivit arg med ursäkter som ”äsch, bara lite grabbigheter här!”. Tror verkligen inte att Benjamin är elak eller aggressiv, men om Pernilla har hänvisat till Benjamin, Bianca och Oliver som tonåringar så kanske det bara har handlat om att de inte kunnat uttrycka sig som de kunnat och tagit ut den frustrationen med en knytnäve i väggen.

   Svara

   men sluuuuuta problematisera allting folk säger och gör jävla robot.

   Svara

  För det första förstår jag inte det här med att lägga ut bilder på sig själv hela tiden. Spelar liksom ingen roll VAD de bloggar om, det är de själva som ska synas och alla har sina små egenheter för sig, filteranvändare är ju t ex Bianca och Anna Book. Varför?
  Att suga in kinderna och pluta med mun och se evigt leende ut är ju t ex Johanna Toftby och Hanna Graaf. Varför ?
  Det finns hur många som helst och jag undrar varför måste vi förställa oss.
  Det jag tycker är det värsta är deras dubbla budskap.
  Det skrivs att vi kvinnor ska stå bakom varann och att vi ska vara stolta och att vi duger som vi är. Sen ska de ändå förändra sig till det ”värsta” måste jag säga.
  Man kan lägga en make up, visa före och efterbilder men utan filter.
  Då är man ärlig.
  Jag har frågat flera personer (unga) VAD exakt det är hos Bianca som gör att de dels följer henne och dels gillar det hon lägger ut.
  De har faktiskt inga vettiga svar att ge.
  Det är nog framgången i sig de tycker är häftig för pengar vill vi väl alla ha.
  Men tänk, ett steg längre säger jag då.
  Vad, och vem/vilka ligger bakom ?
  Hur har de blivit så stora som de gjort.
  I Bianca fall beror det då inte på intelligens i alla fall, för så dåligt allmänbildad som hon är så är det ibland ett rent under att hon ens får på sig kläder 😂( läs ironi)
  Fortsätt granska och kom med avslöjanden om filter osv.
  Det tycker jag är bra. Visa världen hur verkligheten ser ut

  Svara

   Tycker också det är tröttsamt med alla selfies oavsett vad de skriver om. Skäms de inte när de kollar sitt flöde? Sen förstår jag – på Instagram följer man ju just den personen. Men kan man iaf inte ta lite ”riktiga” bilder på sitt liv, där man själv också är representerad?
   ”Idag har jag varit och fikat med vänner!” – bild på personen själv
   ”Vad gör ni idag?” – bild på personen själv poserandes nånstans (som inte har med vad den personen gör att göra)
   ”Har firat min kompis som fyller 30 idag!” – bild på personen själv med bara en antydan om ett kalas/fest bakom

   Svara

    Håller 100% med! Avföljer alla som endast lägger upp massa selfies

    Svara

     I

     Svara

  Anna Book är mästare på filter och lägger upp samma bild på sitt ansikte. Det ska bli kul att se henne på TV 4 om hon verkligen ser ut som en 17 åring, där blir det inga filter och sanningen kommer ut om hur hon ser ut😂

  De få bilder som kompisen My har lagt ut på henne visar att hon verkligen ser ut som 50 år, det är bara hon som har lite svårt att acceptera det.

  Svara

   Om du bara visste hur mycket smink det handlar om på ett ansikte i en Tv-produktion.
   Hon kommer inte se ut som hon gör i verkligheten. Tro inte det.

   Svara

   Skulle vara ett sant nöje att se Booken i verkligheten.

   Svara

  Klart filter påverkar även om man vet att det är filter på bilderna. Reklam påverkar oss också, trots att vi vet att det är reklam. Hjärnan blir ju påverkad av det den exponeras för.

  Svara

  Jag skulle vilja veta vilket filter Isabella använder i filmerna på sin story!

  Svara

   Varför? Är du inspirerad? 😂

   Svara

   Hon har berättat det i sin podd, hon har ett favorit filter hon alltid använder säger hon.

   Svara

   Samma som Anna Book! 😄

   Svara

  Tycker det ser så intelligensbefriat ut med folk som använder filter på sina stories hela tiden. Och dessa kändisar, de måste ju vara skadade på riktigt. Alltså rent psykiskt gällande sina utseenden.

  Så trött överlag på snygghetshetsen – poserande, försöka se sexig ut, tusen filters. Älskar däremot att se en ofiltrerad verklighet. Och givetvis kan personer få lägga upp snygga bilder ibland, höja konstrasten och så, men det gör mig så less även när intelligenta, roliga tjejer med en massa personlighet jagar efter snygghetslikes. Jag menar inte att man inte får gilla skönhet och att få bekräftelse – men det finns en gräns. Och det finns redan miljontals brudar som gör detta så det känns extra tråkigt när personer man ser upp till också ska posera för kameran. Vad hände med bilder från livet? Vill jag se iscensatta selfies i en persons strävan att få bekräftelse i snygghetsnormen? Nej, inte om de har mer att erbjuda än så.

  Svara

  Skulle aldrig våga använda filter. Får ni inte social ångest av att se falskt perfekta ut på instagram- när verkligheten långt ifrån matchar det? Vem vågar visa sitt mediokra ansikte i verkligheten när det är snyggare på instagram? Pinsamt och sorgligt på samma gång.

  Svara

   Nej faktiskt inte. Jag tycker det där är väldigt överdrivet. Jag har ett låst konto och mina följare består nästan bara av vänner, kollegor, släkt och bekanta som ser mig regelbundet och vet hur jag ser ut i verkligheten. Nu tar jag sällan selfies men det händer att jag filmar en story med mig själv och då använder jag filter. Inte ett filter som ändrar utseendet så mycket som det Cam visar här, men ändå ett filter.

   Svara

    Alltså inte för att vara dryg nu men då riktar sig inte min kommentar till dig direkt, så förstår inte riktigt varför du svarade.

    Svara

     Ja det var drygt svarat. Varför skriva kommentarer i ett öppet kommentarsfält om man inte räknar med svar eller synpunkter? Ser faktiskt ingen annan som svarar någon så otrevligt som du gjort.

     Särskilt inte när du faktiskt skriver en öppen fråga ”Får ni inte social ångest av…”
     Då måste man väl ändå kunna ta att någon som inte får social ångest svarar på frågan?

     Svara

     Riktade du inte frågan till de som använder filter?

     Svara

      Jo, men det verkar hon ha glömt bort 😂

      Svara

  Man kan väl säga att makeup är ett filter. Går ju att förändra sig hur mycket som helst med smink och tur är väl det emellanåt! 😘 💄

  Svara

  CAM du om någon har ju använt filter. På dina bilder så du förstår säkert tanken och Orsaken bakom

  Svara

   Cam är inte en person som försörjer sig på sitt yttre och har som mål att sälja på yngre personer en massa utseendehets, smink och skönhetsprodukter. Tänker du efter så kommer du säkert att förstå skillnaden.

   Svara

    Nej precis, Camilla har istället en mycket ärofylld roll som går ut på att skvallra om andra och skapa kommentarsfält efter kommentarsfält där andra kvinnor kommenteras elakt. Fantastiskt. Jag föredra en ihjälopererad, fillerspumpad brud vilken dag som helst över det

    Svara

     Skönt, då har vi rett ut det. 😂😂

     Svara

  Jag tycker det är sorgligt att se att så många använder dessa filter av de stora influencerna. Följer en i England, jätte fin tjej men alltid filter. Tycker det är ännu mer här än i Sverige.
  Tycker det tyder på en dålig självkänsla och när jag ser att mina vänner börjar använda det vill jag bara skrika neeej du är fin som du är! Jag är absolut inte alltid nöjd med mig själv men tycker som sagt det blir så tydligt och sorgligt att man behöver ett filter för att lägga ut en bild på sig själv.
  Folk kan vara sminkade och super stylade och ändå lägga på ett filter.

  Svara

  tror ni att IL gör bilderna på henne & Paul lite oskarpa/svartvita så man inte ser åldersskillnaden så mkt? :))))

  Svara

   Jag tror inte det har med åldersskillnaden att göra. Hon är så van vid sina äldre gubbar vid det här laget. Men vanlig fåfänga är det naturligtvis. Och kanske ett önskemål från Paul-Robert som inte verkar bekväm när han inte kan bära scarfen som döljer huden på halsen och de stora solglasögonen.

   Svara

  Det är ju uppenbart att hon försöker se mer nordeuropeisk ut med ljusare hår och påmålade fräknar. Synd då hon passar så bra i sitt naturliga mörka.

  Svara

   Det är moooodernt med fräknar, helt enkelt.

   Svara

  Jag trodde aldrig jag skulle säga det men jag älskar rynkor i ansiktet. Det känns som levande människor och inte några vaxdockor.

  Svara

   Jag håller med! Speciellt ”gladrynkorna” i pannan, runt ögonen, och munnen.

   Svara

   Samma här! Jag tycker att kvinnor som åldras och får rynkor är så himla vackra. Jag fyller 33 i år och börjar få lite linjer och jag tycker att det är fint. Älskar dessutom min partners rynkor, speciellt som han fått av allt skrattande runt ögonen.

   Svara

    Hur skrattar man runt ögonen? 😁

    Svara

     Huden runt ögonen rynkar sig när man skrattar, på så sätt skrattar man också med ögonen och huden runt ögonen. Måste folk verkligen göra sig dryga över precis allt här inne? Har ni så otroligt tråkiga liv?

     Svara

    Nej, det är inte fint med rynkor när man är 33. Jag jobbade med en tjej som jag antog var i 35-40 års åldern då hon var helt rynkig. När hon lättsamt berättade att hon var 21 höll jag på svimma av. Aldrig sett nått liknande. Ta hand om er hy.

    Svara

     Haha ”okej”

     Svara

     Håller med, jag är 30 och har inte en enda rynka. Tar hand om min hy noga, började nytt jobb i januari och alla kollegor trodde att jag var 19-20. Min syster tar inte hand om sin hy, hennes kollega trodde att min syster var 35+ (hon är 28). Så lite skillnad gör det ju.

     Svara

      Vad är det för jobb där man har gissningslek hur gamla kollegorna är?

      Aldrig hört någon kollegas ålder diskuteras på något jobb jag har varit på.

      Svara

      Jag vinner för jag tar inte hand om min hud och har inga rynkor fast jag börjar närma mig 40.

      Svara

     Tycker du ja, men jag tycker att det är fint med rynkor även vid 33-års ålder.

     Svara

  Tycker det är väldigt synd och ledsamt att Bianca som är SÅ vacker inte har nån självkänsla eller uns självförtroende, då hon måste använa filter på varenda bild/story.

  Svara

   Jag tycker att det är ledsamt att snygghetsnormen är så jävla starkt rotad att tom här när ditt uppsåt är fint (att det är synd att Bianca saknar självkänsla) så tar du liksom avstampet i att självkänsla BORDE grunda sig i huruvida man är vacker eller inte. Att det är extra sorglilgt att just en vacker person saknar självkänsla. Att så slentrianmässigt förknippa närheten till självförtroende med snygghet är väldigt skadligt…

   Svara

   Varför verkar du tycka att det är extra ”synd” att någon du anser vacker inte har självförtroende? Om det var någon som inte matchade vad just du tycker är vackert- tycker du att det vore ok och självklart om den personen då inte hade självförtroende? Du uttrycker dig väldigt konstigt. Om du menar vad det framstår som, har du en oerhört skev syn på vad som bör bygga självförtroende….

   Svara

  Lite beklagligt att använda så mycket filter (vem det nu än är) och sen när man ser dem i verkligheten… Wtf-moment.

  Svara

   De som leder ligan är trots allt Anna Book, Charlotte Perrelli och Blondinbella. Inte Bianca.
   Tycker det ser ut som att Perrelli retuscherar bilder på sina barn också vilket verkligen är ”WTF”?!!

   Svara

    Perelli och Book ser man ju tydligt att de använder filter på sig själva oxå. Bilderna blir bara helt suddiga.

    Svara

   men orka.. tror inga kändisar visat sig så mycket utan smink och filter som Bianca och Pernilla i wahlgrens värld. Och vad får pernilla för det? Kommentarer om hur gammal och sliten hon är.. helt galet. Inte konstigt att folk då gör allt för att inte se ut så. Vet att det handlar om Bianca men menar bara att hon säkert också är medveten om de kommentarer hennes naturliga mamma som inte använder fillers får.

   Svara

  Men alltså vad är detta ens för inlägg?
  Låt Bianca använda filter om hon vill.
  Även om du kanske ville få igång en diskussion om användandet av filter är du smart nog att förstå att det kommer spåra och bara bli kommentarer om Biancas utseende.
  Riktigt obehagligt att det är OK att kommentera hur andra ser ut i detta kommentarsfält.

  Svara

  Vilket filter, skrämmande. Varför anses det dock vara snyggt med ett helt slätt ansikte?!
  Du ser ju helt klart bättre ut utan filtret!

  Svara

  Det STÅR ju tydligt att ett filter används och tom. vilket filter det är när man använder det i instaappen, så vad är problemet? Det hade väl varit en annan sak om det INTE hade varit tydligt att ett filter använts? Precis som när man lägger till text, stickers eller gifs i sin story för att göra den ”lite roligare” använder väl folk olika filter. Bianca syns ju på majoriteten av sina plattformar UTAN filter, t.ex. youtube och Wahlgrens Värld. Snälla, hur är det här ens en grej?

  Svara

  Men alla vet hur Bianca ser ut utan filters och smink.. vem har visat sig mer utan det än hon i WV?

  Svara

  De som postar stories där de bara sitter och posar med olika filter… Varför?

  Svara

  Blir så brydd att hon alltid pratar så gott om hennes smink, hur braaaaaaa det är och hur fantastisk man ser ut med det. Men ändå måste hon ha filter på varje story. Hur bra är sminket då egentligen om man måste ha filter med glow, större ögon, mindre näsa etc etc

  Svara

  Hoppas Instagram dör ut. Tycker det är hemskt att det är hit det gått. Inte ens de allra vackraste personerna är längre nöjda över sina utseenden, utan känner att de behöver gömma sig själva bakom filter. Det är sorgligt och extremt oroväckande. Man borde kunna rösta om att förbjuda Instagram. Det bara förstör unga tjejers redan bräckliga självkänsla.

  Svara

   Finns dock mycket trevligt att följa på insta… sånt som inte ger en ångest. Blommor, pyssel och andra trevligheter. Fakeade influensers är bara en del av det
   Precis som att det finns mer än drama på Youtube… man kan hitta allt.

   Svara

  Hon som var så snygg. Nu mer medioker stockholmsbrutta m blondering

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.