Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

822 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur vet man om man är ful eller snygg, på riktigt? Jag har hela livet fått höra att jag är snygg och fått ligga med alla jag velat (obs har inte heller velat ha något seriöst) men hur vet man om det inte bara är något killar säger för att få ligga? Mina tjejkompisar är skitsnygga så känner mig liksom ful i jämförelse med dom men vet inte om det är för att jag faktiskt är ful eller bara fulare än dom??

   Du får det att låta som att ful och snygg är helt objektiva begrepp och att man är antingen det ena eller det andra.

    Men är det inte lite så då? Såklart att det är subjektiva begrepp men om oavsett jag tycker att någon är snygg eller ful kan jag ju ändå förstå hur denna kan uppfattas som normsnygg eller normful? Det behöver väl inte vara motsättningar, den objektiva uppfattningen och den subjektiva? /ts

     Nej det är inte så. Tycker jag. Visst kan du hitta normsnygga personer men för det första betyder det verkligen inte att alla andra är fula, för det andra finns det ett helt spektrum mellan dessa och den fulaste du kan hitta och för det tredje så finns det så fasligt fula personer bland normsnygga tjejer (tycker halva gänget i PH är skitfula). Är din fråga om du är normsnygg?

      Men du bevisar ju precis min tes nu?

       Vad menar du? Din fråga var hur man vet om man är snygg eller ful och jag säger att det inte går att bara bestämma att någon är ”snygg” eller ”ful” (vissa kan va det ena eller det andra så klart men olika i olikas ögon och tusen olika saker däremellan). Men om din fråga är ”hur vet man om man är normsnygg eller inte” så är det en annan grej. Då kanske man kan gå efter vissa kriterier och dessutom så betyder inte normsnygg att man är snygg, så det blir en annan fråga. Men vet absolut inte vilken tes du menar att jag bevisar.

        Jag kan ha varit lite otydlig. Håller absolut med dig om att det är ett spektrum, men din första och andra punkt upplever jag som beskrivande av samma sak, och som vi nog håller med om men som jag uttryckte mig oklart om. Det jag menar med att du bevisar min tes syftar till de sista meningarna i ditt inlägg – att du just beskriver normsnygga tjejer i PH som fula. Jag tycker nödvändigtvis inte heller att alla tjejer i Paradise hotel är snygga men kan anstå uppfatta dem som just normsnygga. Min poäng är att det inte är helt motsatta värden, en person kan upplevas som både ful och normsnygg på samma gång.

         Hälften av tjejerna där ser ju bara svullna ut av för mycket joxande!

         Charm kan nog göra sitt i popularitet… känner en som killarna verkligen älskar. Inte klassiskt snygg men har uppenbarligen någon som får dem att haja till.

        Skrev en kommentar som försvann men jag var nog inte helt tydlig, håller med dig om att det är ett spektrum. Tänker dock att din första och andra punkt syftar till samma sak som vi kanske ändå håller med om. Menar att du bevisar min tes i sista stycket. Tänker att det är möjligt att uppfatta PH-deltagare som fula men tänker ändå att de är normsnygga. Är nödvändigtvis inte emot dig i frågan, menar bara att det är möjligt att tycka att någon är ful men att denna ändå kan uppfattas som normsnygg. Tänker att det nödvändigtvis inte behöver vara ett motsatsförhållande bara.

         Exakt men det var inte din tes. Din tes i första frågan var att man är antingen snygg eller ful. Därför undrade jag om du vill ändra din fråga.

          Sant, jag är ganska kass på att argumentera när jag druckit, var helt enkelt oklar från första början med vad jag menade. Och det här är anledningen till varför man inte ska argumentera på fyllan ?‍♀️

           Nu läste jag igenom tråden igen, är inte tesen jag driver att objektiv och subjektiv skönhet inte nödvändigtvis inte är begrepp som står i motsättning till varandra? Mitt första inlägg var väl mer undersökande, där drev jag väl ingen tes ens?

           Omg. Du ställde en fråga med den underliggande tesen att en person är antingen snygg eller ful (”hur vet man om man är snygg eller ful?”). Jag sa att du får det att låta som att det är objektiva begrepp och att man är antingen eller (alltså menade jag att man INTE är antingen eller). Du frågade ”är det inte så då?” och började prata om normsnygghet. Jag höll fast vid min ståndpunkt och sa att NEJ det är inte så (dvs att man INTE är antingen eller). Men undrade om du kanske menade huruvida du är normsnygg. Plötsligt har jag bevisat nån tes? Och plötsligt har din fråga om huruvida man vet om man är snygg eller ful gått till att du drivit en tes om att subjektiv och objektiv skönhet inte behöver stå i motsats till varandra? Jag ger upp. Jag står fast vid alla poänger jag gjort i förhållande till din ursprungliga fråga och återgår till TV:n.

           Till ts: nej det är inte tesen du driver.

   Jag vet inte… Har känt mig ful hela mitt liv och märker att folk oftast tittar länge på mig. Ger mig liksom mer bekräftelse att det jag tycker stämmer.

   Tänker att folk vänder sig om en extra gång när de ser någon snygg?

   Man vet bara, man ser det liksom. Folk säger det i ens dagliga liv, man upplever fördelar, män vänder sig om efter en, ger en uppmärksamhet, ger en komplimanger även när de inte får ut något av det.. jag vet inte, vad ser du liksom själv i spegeln? Är jätte svårt att svara på utan att se dig live?

    Ja jo, förstår såklart hur du menar, det är kanske bara är jag som av olika anledningar har svårt att se mig själv utifrån och har lite trust issues… /ts

    Fast det kan ju komma ut lättare från andra om man är en social person. Då är det lättare att approacha. Du kan nog vara skitsnygg och asocial och inte få samma bekräftelse.

   Vad tycker du själv om dig? Och är det viktigt att folk tycker att du är snygg?
   Mina kompisar hr alltid varit snyggare än mig i typ 20. Års åldern. Det har jag märkt genom att många killar som kommer fram till dom och pratar etc. Jämfört med mig. Jg hr inte kännt mig ful, men tydligt oattraktivare än dom.
   Men nu, när vi är i fyrtioårsåldern, så lider dom av att inte ha den uppmärksamheten dom hade då. Och jag bryr mig inte och i och med det, mår jag också psykiskt bättre.
   Lite virrigt formulerat, min hoppas min poäng kom fram…

    Tycker det här är så spännande!! Är också i 40- åå och var definitivt den ”fulaste” i mitt gäng under uppväxten (absolut inte anskrämlig men minst poppis). Jag fick utveckla andra sidor, humor odyl. Hade förhållande i 20 åå och har alltid hittat killar att ligga med men utbudet har varit skralare. Hon som var mest populär söker fortfarande denna bekräftelse, trots man och barn och hon lider av att inte längre ha den ”rollen”. Jag gifte mig med en man som är en objektiv 9:a medan jag är en objektiv 6:a (typ) men för honom är jag en 10:a. 🙂

   Jag är snygg, fast inte insta snygg utan har ”det”. Enligt flera som sagt det till mig. Själv tycker jag väl att jag ser okej ut, inte snygg, inte ful. Får uppmärksamhet så helt fel är jag ju inte.

    Jaha

    Men är du ute efter att vara insta-snygg?
    Nu vet jag inte hur gamla du är och det är inte illa menat, men du förstår att dom på insta inte ser ut sådär på riktigt…. alltså bilderna tas om 40. Miljarder gånger, smink och filter används. I och med det ville jag bara säga, att du vill något som inte är verkligt.

   Jag har aldrig någonsin blivit kallad snygg av någon jag inte känner väl! Du är nog snygg 🙂

   Om du hela livet ha fått höra att du är snygg av andra så tillhör du förmodligen den kategorin. Hade du varit ful hade du vetat om det.

   Jag drog tyvärr nitlotten i det genetiska lotteriet och tillhör den fula kategorin. Folk behandlar en och tittar på en på ett helt annorlunda sätt. Du kan skatta dig lycklig 🙂

   Nåt som genast gör någon otroligt mycket snyggare är och ha självförtroende. Tror man på sig själv och har utstrålning så blir man genast mycket mer attraktiv ??

    Ibland kan man se att folk tycker att de själva är riktigt snygga, och blir då mindre attraktiva i mina ögon ?

    Stämmer ju verkligen inte ? de kan hjälpa en ful person att ha en bra personlighet och du kan få killar/tjejer på grund av personligheten men det gör dig inte fysiskt snyggare.

     Jo det gör det visst! Herregud haha ? jag vet inte hur många jag mött som inte sett särskilt bra ut (dvs hade jag bara sett dem gå förbi på stan eller sett en bild på dem så hade jag inte ägnat dem en tanke och/eller tänkt att de inte var särskilt attraktiva), MEN som haft en jädra personlighet, varit säkra i sig själva och roliga. Dessa personer har blivit snygga (ja fysiskt för jag har känt en attraktion till dem och tänkt och fantiserat om deras utseenden i positiv bemärkelse).

   Undrar samma. Jag tycker jag är snygg, svart hår, väldigt ljusa ögon (ibland isblå, ibland jätteljust gröna), jämna tänder, långa ögonfransar naturligt, smilgropar.
   Men jag har aldrig fått höra att jag är snygg. Inte irl iaf. På Tinder matchar jag med snyggsnygga killar, får komplimanger. Men irl är det endast killar som i mina ögon är riktigt oattraktiva som har raggat på mig så jag vetefan vad jag ska tro.
   Så okej, obviously har jag fått höra att jag är snygg, men eftersom jag tydligen inte attraherar de jag blir attraherad av så känns det inte som att det räknas.?

   Samtidigt vet jag ju att det är min egen åsikt som är viktigast, men känns också konstigt att gå runt och känna sig snygg och så är man inte det.????

    Jag brukar tänka att de mindre snygga killarna har inget att förlora så de vågar ragga på snygga tjejer mer än de supersnygga killarna. De supersnygga har ner att förlora om den snygga tjejen dissar honom.
    Jag tänker så när mindre snygga raggar på mig. Men har också nån gång tänkt att de raggar på mig för att jag är i samma liga som dem, dvs inte så snygg som jag trott/hoppats. Men sen raggar Stockholms snyggaste man på mig och jag tänker ”men då måste jag vara snygg” bara för att i nästa stund tänka ”äh han driver med mig.”
    Det som ändå är tydligast är ju bör resten av omgivning talar klarspråk med en. Tex samtal med mina vänner där de säger ”men du förstår väl att du är snygg” varpå jag svarar nej och de fortsätter ”men du ser väl att alla tittar på dig när du kommer” och jag svarar ”de kanske tittar för att jag ser konstig ut” och de suckar. Det tycker jag ändå bekräftar att man är snygg. Din omgivning kanske ger dig sån bekräftelse?

     Det är ju smart! Ska börja tänka så.
     Min omgivning ger mig inte den bekräftelsen tyvärr heller, nån tjejkompis som skriver ”men snygg?” på nån snapselfie typ, men det är väl det. Men ska börja tänka som du?

   Jag är en av de fulaste kvinnorna som gått på den här jorden. Kommer aldrig få uppleva kärlek .:(

    Bara för att du tycker det betyder det inte att alla andra, eller någon öht, tycker det. Men oavsett så är inte yttre skönhet något som garanterar äkta kärlek likaså är inte bristen på normsnygghet vad som garanterar brist på detsamma. <3

     Hoppas att du har rätt. 🙁

      Kan tillägga attr jag fått höra hur ful jag är flera gånger också när jag var yngre. Och jag förstår att de tyckte att jag var ful.

    Kram.?
    Jag är snygg och får ändå inte uppleva kärlek. :/

     aaw. 🙁 Jag är ledsen <3

   Jag är ful. Så är det bara. Får ofta höra att jag är söt och har vackra ögon men jag hatar att se mig själv i spegeln och hatar mig själv otroligt mycket. Det fula sitter där.

   Har lyckats få två otroligt söta barn iaf. Är inte alls partisk, alla vi träffar blir tagna av hur söta dom är. Så vette fan vad som hände ?

   Du är snygg troligtvis. Om inte snubbarna du legat med varit riktigt fula?? Men ligg + snygga vänner tyder på att du är snygg. Snygga tjejer är sällan vänner med fulingar.

   På riktigt?
   Undrar du om du är ful? Jobba med ditt självförtroende och självkänsla. Utseende är relativt. Alla har olika smak. Bygg inte din bild av dig själv utifrån utseende. Du skriver att du inte vill ha seriöst utan vill ligga och de personer du ligger med, säger att du är snygg. Vad är problemet? Du kan ställa frågan om din snygghet till 100 personer och jag lovar att du kommer få säkert 40 olika svar för människor då alla har olika smak.
   Och hur ska vi veta om du är snyggare än dina vänner? Vi har varken sett dig eller dina vänner.
   Så njut av dina ligg, sug in deras komplimanger och må bra. Sluta jämför dig med andra. Utseendet kommer förändras under åren och som sagt allting är relativt.

  Hej! Jag undrar om nån här kan ge mig tips kring nåt jag periodvis lider av?
  Det är så att jag sedan 6 år tillbaka lever med en helt fantastisk kille, vi är förlovade och jag känner verkligen att han är mitt livs kärlek.
  Problemet för mig är dock att relationen innan honom så blev jag så fruktansvärt förnedrad när min dåvarande sambo var otrogen, och det har satt ärr i mig. Jag märker att jag periodvis blir väldigt rädd att min fästman ska vara otrogen och att jag ska missa att se det i tid, för att sedan stå där lurad och förnedrad igen. Jag tror att otroheten skadade mig mer än jag velat erkänna för mig själv. Ibland märker jag inte av det här alls, men som nu när min sambo fått en ny trevlig kvinnlig kollega så går direkt mitt varningsystem igång. Och det vill jag inte, jag VILL ju att min sambo ska kunna leva ett normalt liv och umgås med alla på hans jobb oavsett kön. Jag tror inte på begränsningar, och jag tycker snarare det är sunt att man kan få umgås med vem man vill och prata, utan att känna sig begränsad för att den man jobbar med råkar vara en tjej. Han har aldrig visat tecken på otrohet, så jag känner därför inte att han förtjänar att inte bli trodd på. Och han vet om vad som hänt mig, och säger att jag kan titta i hans telefon när jag vill om det känns bättre, att jag gärna får träffa de han jobbar med så jag får träffa tjejerna också, han försöker verkligen göra det han kan för att underlätta för mig. Men detta är MITT problem, det är jag som måste jobba på det. Jag vet HUR jag ska tänka, att vad som än sker så kan jag aldrig styra eller förhindra det. Vissa saker kan man inte styra över, så som folks egna val och ageranden. Vad som sker – det sker, och jag ska inte behöva vara rädd och olycklig över sånt som ändå är bortom min kontroll. Men trots allt tar ibland dessa oroliga tankar över helt. Har någon nåt tips? Nån mer som varit med om liknande? Är det ens normalt att känna såhär efter 6 år av att aldrig bli sviken eller bedragen?
  Och kom inte och säg ’följ din magkänsla’ för jag kan intyga er att min magkänsla suger och har dessutom ofta fel. Det enda som händer om jag ska känna efter i magen för nåt som är ångestladdat är att min IBS sätter igång och jag får akut diarré istället.

   Har gått igenom samma som dig. Tiden är det som
   läkt mina sår och att min kille verkligen om och om igen bekräftat sin trohet till mig och visat att jag kan lita på honom. Men fan vad det har varit tufft. Men till sist började min hjärna äntligen förstå att det inte är samma kille jag dejtar.
   För mig har det tagit tio år sedan jag sa hejdå till mitt ex och 6 år med denna kille.
   Rekommenderar annars psykolog varmt eller att tänka på andra mumsiga killar man kan dejta om detta skulle skita sig. ❤️

   Tycker det är bra att du är öppen med det, att du förstår rent förnuftigt att du inte behöver vara rädd/svartsjuk. Det är alltid bättre att vara öppen med det än att låta det lagras. Har du haft någon samtalskontakt någon gång?

   Du får lägga av med det där. Din kille är inte ditt ex och det är inte synd om dig. Lös det.

    Det är ju det hon vill och försöker med? Hon efterlyser konkreta tips för att bli kvitt sina känslor och det där var nog inte till någon hjälp.

   Mitt ex var otrogen med en kollega och fyfan vad det tog hårt alltså. Detta var för 5 år sen och det tog år för mig att börja lita på någon igen… Tärffade sen min framtida man, men fick för 2 månader sedan se på Instagram att han var otrogen mot mig. Har liksom tappat hoppet lite.. Att den människan man litade på mest är otrogen och hur mycket han har förstört för mig.

  Jag funderar på att köpa radhus i järvastaden. Ngn som har erfarenhet av att bo där?

   Ingen aning om Järvastaden men kan tänka mig att bo där med dig, sådärbah. Vill du?

   Jag bor i Järvastaden…vad vill du veta? ??‍♀️
   80% barnfamiljer och resten par. Typ 10 förskolor i området men långa köer till alla.
   Mysigt och familjärt område med en supertrevlig kille som driver ICA Nära. Han gör otroligt mycket för området med att anställa ungdomar för extrajobb som bor i området.
   Tror Järvastaden AV är de som har anlitat sn bevakningsfirma som köra runt med väktarbil i området under kvällstid/helger.

    Järvastaden AB ska det stå

    Kör runt med väktarbil? Har det varit mycket inbrott eller brott i allmänhet? Eller är det mest i förebyggande syfte?
    / En som också funderar på att köp radhus i Järvastaden

     Det är nog som alla områden mer eller mindre. Men det var en period för två år sen som det var mycket inbrott, sen dess har det varit lugnt. Fördelen är ju att du har naturreservatet som grannen…men jag inte själv där på kvällstid.

     De håller ju även på att rusta upp Hallonbergen som ska bli en nu ”urban” del i Sundbyberg. Ska bli hotell, matmarknad mm.
     Sen är ju planen att E18 ska göras om till en boulevard och få caféer, restauranger mm. Men då pratar vi 10 år framåt.

     Överlag tycker jag att det är en mysig stadsdel. Det är blandade härkomster och kulturer men självklart ska vi inte sticka under stolen med att det är är dyrt. Radhusen har ju utgångspris från typ 6,5 miljon och då är dessa BRF.
     Vill du ha äganderätt ligger priserna på minst 7,5 tror jag.

      Gud vad slarvig jag är ??‍♀️ Självklart ska det stå ” men jag skulle inte våga gå där själv”

   Vad ligger för områden i närheten? Längs vilken linje etc. Tänk på att större barn rör sig runt mer självständigt

    Vet inte om det var till mig eller TS som du ställde frågan? ?

   Är från Solna och skulle inte köpa där pga närliggande områden och dålig kommunikaton. Allt ”på andra sidan Råstasjön” är skit.

   Bor i radhus i Järvastaden sedan 11 år tillbaka. Stortrivs! Det är småstadskänsla i området och jag håller med om att Ica är toppen? trevlig och familjär stämning.

   Blir nog extra speciellt om man flyttar in i nybyggt eftersom alla är nya och lite kontaktsökande, det blir fin gemenskap.

  Hur gör man bra fynd på shpock/tradera/liknande sidor? Jag verkar ju aldrig hitta bra saker…

   Det är ju typ lika hemligt som folks svampställen 😉

   Rekommenderar marketplace, och sök specifika saker, efter ett tag visas bara sånt som påminner om dina tidigare tittningar. Köpte en north face jacka för halva priset och man kunde inte ens se att den va använd. Men undvik dom med stora lager av saker då dom ofta är stulna eller fake.

  Jag är gravid. Oplanerat.
  Jag har ännu inte berättat för min partner. Som kommer att flippa. Denna graviditet är för honom oönskad.

  Ni som visste att er partner inte längtade efter att bli pappa, hur gav ni beskedet?

   Varför vill han inte bli pappa?

    När vi har pratat om framtiden säger han att han inte känner sig efter barn. Han gillar att prioritera sig själv och göra sådant som han vill typ.

     Känner sug* efter barn..

     Ibland får man tänka om

     Vilken hemsk situation ?

    Varför har han oskyddat sex om han inte vill ha barn?

     Jisses, nu kan man ha sex med skydd, tom 2 olika och ändå bli gravid! ? Hur kan man ha så dålig kunskap!!

      Fast sannolikheten för det är ju näst intill obefintlig.

     Vart i texten står det att dem hade oskyddat sex??!!

     Vi kör ALLTID med kondom då jag inte är bekväm med andra preventivmedel. Det har dock hänt flera gånger att kondomen gått sönder under akten, något vi då har märkt och kunnat byta ut den. Nu måste det ha blivit ett litet hål som vi inte märkte.

      Vill man inte ha barn får man låta bli heterosex, inte svårare än så, herregud ni heteros gör allt så besvärligt

       Mmmja, eller så kan man göra abort om man råkar bli gravid trots att man inte vill ha barn.

       Finns redan så många barn som lever med föräldrar som inte tar hand om dem, som aldrig borde ha blivit föräldrar. Behövs inte att det föds en massa oönskade barn.

       Fasiken sjukt att din kommentar har så många tummen upp.

      Men varför kör ni på samma kondomer då? Märket/modellen passar tydligen inte för er.

     Kondom är inte 100% säkert. Inte p-piller heller, det är jag ett levande bevis på då jag är ett p-piller barn. ??‍♀️

      P-piller är inte säkert om man missar att ta ett.

       Eller har diarré

     Varför har dom sådant sex man blir gravid av undrar jag.

   Jag bröt ihop och grät och sa det ganska omgående. Togs inte emot bra, blev tvingad till en abort och mår lång tid efteråt fortfarande dåligt över det och har behövt gå i samtal för att kunna leva med det. Inte att rekommendera med andra ord! Fundera verkligen på vad du vill och gå på det. Tänk över hur du ställer dig till att ta hand om ett barn själv om han inte vill vara delaktig. Skulle avvakta med att berätta innan du hunnit tänka igenom situationen lite på egen hand först ❤️

    Vill inte skamma dig nu, men hur blir man tvingad till abort?

     Hot? Manipulation? Det finns fler sätt att tvinga någon på än att sätta pistolen mot huvudet

      Övertalning tjat etc

      Och varför ge efter för manipulation? Gud.

       För att man på riktigt kan vara rädd för sitt eller fostrets liv?

        Varför är man tillsammans med en sån person från första början?

         Varför säger du så osmarta saker?

         Vad skönt för dig att ha levt ett liv som gör att du ställer den frågan. Alla har inte den ynnesten.

          Eller så är det just därför

           Kanske, men sättet som frågan ställdes på ger mig inte den känslan.

         Ok snabbkurs i dålig kille-kunskap:
         1. De beter sig som en svärmorsdröm, kärleksfullt och omhändertagande.
         2. De har dåliga erfarenheter i bagaget t.ex. blivit bedragen av tidigare tjej trots att killen älskade henne massor enligt egen utsago och/eller dålig barndom. (Dessa erfarenhet kan vara sanna eller lögner.)
         3. Man märker att han är svartsjuk samt inte kommer så bra överens med ens vänner och familj, men man ursäktar det med hans dåliga erfarenheter.
         4. Efter en tid med konfrontationer kring punkt 3 börjar det kännas mindre bra. Samtidigt tycker man synd om killen som verkar ha det så tufft pga tidigare dåliga erfarenheter. Energi går åt till att trösta och ta hand om honom.
         5. Framme vid en skadlig relation.

         Men skyll dig själv för du borde förstått det redan vid punkt 1.
         ?

          Svärmorsdröm men kommer inte överens med ens familj? Får inte ihop det.

           Trevlig mot alla men gillar ingen. Byt ut svärmorsdröm mot beter sig fläckfritt då.

       Du kan inte på allvar tro att manipulation är något man ”ger efter” för? Blir man manipulerad så blir man just manipulerad.

       Enormt osympatisk kommentar. Och obegripligt om du verkligen tror att man ”ger efter” för manipulation.

       Du verkar inte förstå innebörden av manipulation va?

       det är väl det som är hela grejen med manipulation?

     Om man inte har varit i en liknande situation innan och inte har förmågan att sätta sig in i det så kan man nog inte förstå. Självklart inte tvingad som i fastspänd och fysiskt intvingad piller men det finns andra former av tvång
     /den som skrev kommentaren

    Ja, jag har varit med om samma i tidigare förhållande och också mått riktigt jävla dåligt på grund av den aborten. Därför är jag säker på att jag vill behålla detta, vilket gör mig extra nervös inför att berätta ?

     Du ska inte behöva vara rädd för att berätta att du blivit gravid med din partner. Det låter som en osund relation.

      Jag är nervös, inte rädd. För mig två olika saker ☺️

      Nervös för att jag vet att han inte kommer bli sprudlande glad men jag är inte rädd för hans reaktion. Mer att jag vet att jag förmodligen kommer bli besviken.

      Rädd kanske jag hade varit om jag trodde att han skulle hota mig till abort, skrika eller slåss. Men sådan är han inte.

     Jag är ett oönskat barn och var orsaken till att mina föräldrar gifte sig. Att vara ett oönskat barn, att ha en förälder som inte vill ha en är inte ett bra liv. Tänk på det också innan du tvingar din partner att bli förälder. Och tro inte att barn inte fattar … kanske inte som små men senare så fattar man och ser man, framför allt om man får önskade syskon. Den skillnaden …

      Jag är också ett ”oönskat” barn där pappa valde bort att försöka, vilket gjorde att jag fick världens bästa och tryggaste barndom med en mamma som gjort allt för mig. Jag hade goda manliga förebilder och har nu världens bästa låtsaspappa. Det behöver inte bli som det blev för dig.

      Villdu behålla barnet (TS) och är beredd på att kanske vara själv, så kommer det bli hur bra som helst! ?

       Hmm. Alltså av dessa två kommentarer att döma så är det bättre att pappan lämnar ifall mamman vill behålla. Köper det. Visst att pappan i den förata kommentaren gjorde nåt bra i att han inte stack, men han ville ju uppenbarligen inte ha barnet ändå och agerade därefter. Förstår att det sätter spår❤️

     Försök få stöd från andra i din närhet om du kan. Att du känner dig säker själv på att behålla barnet är ändå bra, kommunicera det till honom tidigt. Jag hade i ditt fall sagt att du kommer att behålla barnet oavsett men att du självklart vill ha hans stöd och delaktighet och att ni ska göra det tillsammans. Och sen kanske var beredd på att det kan ta tid. Även om han skulle vara jättenegativ och storma ut så kan det efter en stund när han fått smälta det bli så att han accepterar det och vill vara delaktig. Lycka till ❤️

     En aspekt som är viktig att tänka på tror jag är att han alltid kommer vara barnets andra förälder. Så om ni går isär pga att han ej vill ha barn, så kommer han ändå ha rätt till att ha barnet lika mycket som du. (Klart vissa delar spelar in när barnet är väldigt litet)

     Kommer du vara trygg i att dela vårdnad med någon som främst vill prioritera sig själv? Som kanske inte kommer vara samarbetsvillig gentemot dig? Du kommer ha dålig insyn i deras liv på hans dagar om han inte tillåter en öppen kommunikation. Detta är värsta scenariot, kan ju också bli toppen!

     Svår sits, men vill man ha barn med ngn som ej vill ha barn med en själv?

   Är barnet värt för dig att riskera er relation för?

    Det är det alltid. Hellre ett barn än en man som inte vill ha barn.

     Gud nej

      Säg det till din biologiska klocka som snart börjar ticka. Om du är över 35 och den ännu inte tickat, välj mannen.

       Är 47 och har barn. Ibland är barn inte det bästa om man vill fortsätta relationen. Båda måste vilja för att det ska vara roligt

    Ja. Det är därför jag är osäker på hur jag ska berätta. För jag har redan bestämt mig. Det blir ingen mer abort.

     GÖR ABSOLUT INGEN ABORT! Ni tar en fika, du berättar att du har nyheter som du är väldigt glad över men som han kanske inte kommer att vilja höra. Du försäkrar honom om att du respekterar hans reaktion och ger honom tid att smälta allt innan ni tar en allvarlig diskution, så säger du: jag är gravid och jag ska behålla barnet men jag förstår att du behöver få vara ifred och smälta detta. Jag älskar dig oavsett vad du tycker men vill inget annat än att få dela denna glädje med dig.

     Låt honom inte manipulera/tvinga dig till abort (du verkar starkare än så men tåls att säga). Är han en reko kille så inser han att barnet behöver en pappa oavset vad han anser om dig som partner. Ge honom tid och försök att göra honom delaktig.

     Min man ville inte ha barn då men när jag blev gravid så köpte jag baby saker som påminnde om sånt han älskar. En mini Barca-tisha, en lelsaksfotboll med Barcalogga (han älskar fotboll), små Nike-skor som matchar hans, visade bilder på honom som bebis, beskrev hur vacker och smart vår son kommer att bli med en sån fin pappa osv osv. Nu när babyn är 4 månader så har han sonen som bakgrundsbild på telefon och dator.

     Vill inte lova att det blir så för dig men jag kan lova att jag hade hellre levt singel med mitt barn än i en relation med mannen som försöker övertala mig till att göra abort eller hotat med att inte finnas i barnets liv.

      Du känns så konstig, i alla dina kommentarer. Typ obehaglig.

       Vad menar du? Jag är inte personen som skrev men märkte inte något konstigt med kommentaren?

        Inte samma som skrev det men – lite ”besatt” av att ts ska behålla barnet?

      Varför har män sex om de inte vill ha barn?

       Oj, finns ju kvinnor som har sex med män också utan att vilja ha barn.

        Vill man inte ha barn kanske man inte ska ha heterosex?

       Av samma anledning som kvinnor har sex fast att de inte vill ha barn ?‍♀️

       Ja precis. Undvik penetration vid sex om du absolut inte vill ha barn. Så jävla korkat med folk som pippar men absolut inte vill ha barn.

      Klart hon ska ta abort! Han vill inte att hans spermier ska bli ett barn med allt vad det innebär med ekonomi och tid.
      Sluta vara så själviska!

      Dom skyddade sig då ingen av dom ville ha barn. Nu blev det barn och då vill hon nu behålla det men inte han. Det är att lura in honom i ett föräldraskap. Så fruktansvärt fel för barnet också. Man är två att skapa ett foster och då ska båda vara med och bestämma om det ska bli ett barn.

      Jag har gjort flera aborter och är så sjukt glad att jag nu inte sitter med 3 barn och en idiot till far som inte ville ha barn och som visade sig vara en stor idiot efter 10år tillsammans.

       Det är väl ingen här som är lurad?

       Men i ditt resonemang blir det ju inte två som bestämmer, det blir ju mannen, om hon gör abort för att han inte vill ha barn?

     Grattis till graviditeten, du har en spännande tid framför dig. Hoppas att det går bra med parnern också!

     Jag är ett oönskat barn och var orsaken till att mina föräldrar gifte sig. Att vara ett oönskat barn, att ha en förälder som inte vill ha en är inte ett bra liv. Tänk på det också innan du tvingar din partner att bli förälder. Och tro inte att barn inte fattar … kanske inte som små men senare så fattar man och ser man, framför allt om man får önskade syskon. Den skillnaden …

      Men USCH för din kommentar! Bara för att dina föräldrar gjorde så, betyder inte stt det blir så för ts! Det handlar ju om vilka personerna är, herregud.

    Fast om hinten inte vill göra abort men blir övertalad av honom, överlever relationen då?

    Vilken konstig fråga

   Jag sa det bara rakt ut! Fick ingen drömreaktion direkt..

   Om du är sugen på barn – behåll det!!

   Vi hade det kaos i 8 månader (fråga mig inte hur jag stod ut, erkänner det var ett helvete men hade grymt stöd från barnmorska och min bästa kompis) Sedan landade han i det (bättre sent än aldrig?)och blev en fantastisk pappa.

   Han har lika stort ansvar i att du blev gravid som du kom ihåg det!

    Och jag visste att vår relation, från min sida, aldrig skulle överleva en abort.

    Så större chans att hålla ihop om jag behöll barnet och så blev också fallet såhär 4 år senare med facit i hand

     Fyfan vad män är omogna och fyfan vad ni heterokvinnor går med på att stå ut med..

      Nu har du sagt ungefär samma i två kommentarer, så jag måste fråga- är det aldrig så i homosexuella relationer att den ena är mer dominant/har högre status (eller vad man nu vill kalla det) än den andra? Är alla lesbiska par exakt jämlika? Jag menar inte att låta otrevlig.

       Jag förstår inte frågan? Vad har det med barn att göra?

        Det har inte med barn att göra, utan att du (eller någon annan anonym) säger att heterokvinnor står ut med saker. Missförstå mig rätt, jag är inte kränkt eller något, men det är två kommentarer i denna tråd som säger samma sak (att heterokvinnor står ut med för mycket) och då kom jag att fundera på om maktstrukturer i homosexuella relationer ser annorlunda ut än i heterorelationer. Det kanske var en dum fråga och då kan du strunta i den. Jag är inte ute efter bråk eller tjafs ?

         Jag är av uppfattningen att heterokvinnor har det riktigt dåligt i sina relationer, just för att dom är tillsammans med män.

          Okej, då tackar jag för ditt svar ?

          Folk verkar generellt, oavsett kön och läggning, ha ganska taskiga relationer.

          Men lägg av. Vad vill du att kvinnor ska göra? Bli lesbiska? Det finns skit bra män och bara för att dessa kvinnor råkar vara med skräp nu betyder inte det att deras nästa kommer vara det. Du verkar bara ta ut din ilska för att du själv inte är hetero på fel personer

      Är det omoget att inte vara redo att ska barn eller att inte vilja ha barn överhuvudtaget?

       Omoget att ha sex men inte vilja ta konsekvenserna av det

        Ehhh…sex behöver inte alls betyda barn! Det kan bli barn och då ska BÅDA vara överens om man vill ha barn eller inte.

        Borde egentligen finnas ett avtal mellan två parter för att få skaffa barn där båda föräldrarna skriver på att man vill ha barnet. Det är det största i livet man kan skaffa med både ekonomi och tid. Det behövs en man och en kvinna för att ett barn ska skapas och då ska båda få vara med och bestämma.

         Borde egentligen finnas ett avtal mellan två parter där man skriver under på att man förstår vad det innebär att ha sex, att det kan leda till barn,och gör det det så borde man ta sitt ansvar.

   Min mamma blev oplanerat gravid. Hon ville inte göra abort utan behålla barnet (mig). Hon levererade nyheten till min ofrivilliga pappa genom att säga ”Jag gravid och tänker föda det här barnet. Du får välja om du vill vara delaktig eller inte”.

   Tror att det var ganska bra, för då blev det inget tjafs, han visste var hon stod redan från början och att det skulle komma ett barn och hon gav honom valet att själv bestämma om han ville vara delaktig (med tanken att inte bli arg om han sa nej ). Hade han sagt nej var hon betedd att ta hela ansvaret själv ( vilket hon fick göra ändå till slut några år senare men det hade inget att göra med mig utan andra orsaker).

    Bra sätt att säga det på. Hade lagt till som någon sa ovan att man förstår om han behöver tid att smälta det.

     Behöver tid att smälta att sex ledde till graviditet…?

      Kan man behöva även som kvinna, speciellt om man använt skydd. För de flesta är det ju oftare sex inte leder till graviditet än att det gör det

       Jag förstår inte hur graviditet kan komma som en så stor överraskning för heterosar

        Men herregud vad du är jobbig. Jag har haft heterosexuellt sex regelbundet sedan jag var 15 år och inte blivit gravid. Jag skulle aldrig bara kunna avstå sex, och avhållssmhet är ju bevisat genom tusentals år att det inte funkar.

        Sluta shamea folk i kommentarfältet!

        Du är rätt dryg.

   Men för i helvete….ni är två som har sex. Ett barn ska ALDRIG skaffas om inte båda två är med på det. Hur f*n tänker ni tjejer.
   Ser kommentarer som att ”vill han inte ha barn så ska han inte ha sex”. Blir helt jävla chockad över så dumma tjejer det finns därute.

   Ja, tyvärr får kvinnan ta det största ansvaret med abort om det behövs. Det är vår födda lott här i livet. Även om jag vill ha barn så kan jag väl för tusan inte strunta i den andra personens åsikter som ändå är 50% av generna. Eller snarare…hela sperman är 100% mannens. NEJ!
   Vill han inte ha barn så ska inget barn sättas till världen. Då får du ta abort och gå ut och skaffa dig en karl som vill ha barn. Så jävla själviskt annars.
   Du hade också sex med honom fast du visste att han inte vill ha barn…då är det du som får ta abort nu, sen gör du slut och hittar en annan kille eller så får du sluta ha sex med din kille för han vill ha sex men inte barn och då är du inte rätt tjej gör honom.

    Hahah alltså är du seriös?

    Jag är också emot att skaffa barn mot mannens vilja. Man ska vara 2 om ett barn, hela vägen.

     Fast problemet är ju att mannen sällan tar sitt ansvar gällande att skydda sig innan graviditet. Då är det väldigt enkelt att säga ”Åh man ska vara två, hallå !” när graviditeten är ett faktum,som ofta sker – dvs mannen sprutar hejvilt utan att använda kondom och tycker att det är kvinnans ansvar att skydda sig om hon inte vill bli gravid, alltså en person lägger över ansvaret på den andra, sen när kvinnan blir gravid DÅ ska man helt plötsligt vara två som ska bestämma? Tyvärr funkar det ju inte riktigt så att man kan bestämma lika mycket när det gäller att behålla ett barn, om man vill olika. Man kan ju liksom inte både behålla och göra abort – men då helt plötsligt så skriker många män om att det är orättvist? Utan att tänka på att det är lika orättfärdigt om de ska gå in och bestämma över kvinnans kropp?

     Så det går liksom väldigt ofta från att kvinnan förväntas ta allt ansvar med skydd, dvs bestämma allt, till att mannen sedan ska få sista ordet när gravideten är ett faktum? ? Jävligt skevt, tycker jag. Kvinnan har veto för det är hennes kropp. Vill man ABSOLUT inte ha barn så steriliserar man sig, eller är väldigt noga med kondom, etc. Och kom inte och säg att det inte funkar – jag var tillsammans med en man som inte ville ha barn och som HELT OCH HÅLLET tog ansvar för sina spermier.

     Förslagsvis har man den här diskussionen innan man börjar ligga så att alla inblandade vet vad som gäller? Om kvinnan tex säger ”om kondomer spricker och jag blir gravid så vägrar jag ta ett dagenefterpiller. – ja då vet ju mannen och får rätta sig därefter. Vill han verkligen inte ha barn så kanske det inte är den kvinnan han ska ligga med?

    Men för i helvete….man är två som har sex. Ett barn kan skaffas även om inte båda två är med på det. Hur f*n tänker män och kvinnor som inte förstår att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp?

    Ser kommentarer som att ”hon borde göra abort för han vill inte ha barn”. Blir helt jävla chockad över så dumma tjejer det finns därute.

    Ja, kvinnan har sista ordet vid en oplanerad graviditet. Det är vår födda lott här i livet. Även om en man inte vill ha barn så kan han väl för tusan inte strunta i den andra personens åsikter som ändå är 50% av generna. Eller snarare…hela ägget är 100% kvinnans. Japp!
    Vill han inte ha barn så ska han inte sätta barn till världen. Då får han skydda sig och gå ut och skaffa sig en kvinna som inte vill ha barn. Så jävla själviskt annars.
    Han hade också sex med dig fast han visste att du vill ha barn…då är det han som får ta konsekvenserna, sen gör du slut och hittar en annan kille eller så får din man sluta ha sex med dig för han vill ha sex men inte barn och då är du inte rätt tjej för honom.

   I vårt fall längtade inte pappan efter barn, inte alls men när graviditeten var ett faktum berättade jag det utan omsvep och sa att jag inte kan tänka mig annat än att behålla.
   Han var skakis i tre dygn men nu, i vecka 24, är han lyckligare än jag över min växande mage.
   Ibland är det svårt för en kille att veta vad en graviditet är och hur mycket lycka som är förknippat med den.
   Obs att alla killar förstås inte är som min.

   Det kan vara jättejobbigt med abort men det är verkligen ingen dans på rosor med att ha barn med en dead beat pappa heller. Inte superkul när barnet får tvivel kring varför inte pappa ville ha mig, varför han är så lite delaktig i hens liv, när umgänget inte fungerar, när ni inte är enade i uppfostran osv.

   Det är så lätt att fastna i bebis-tiden när man tar beslut och inte tänka längre fram.

   Heller inte kul om man är kvar i relationen men får ta huvudansvar själv och aldrig ens sträva efter ngn form av jämställdhet.

   Men det finns såklart solskenshistorier också! Hoppas du landar i ett beslut som känns rätt för både dig och barnet!

  Har precis skurat golvet. Det doftar citron. Älskar’t 😀

   Åh.. Avskyr doften av rengöringsmedel. ?

   Det ska vara gulsåpa, ingenting annat.

    Men såpa finns i citronlukt.

     Blä.

      Varför då? såpa är miljövänligt och citron luktar gott!!

    Inte om man bor i Norrland, där är det grönsåpa som gäller!

     1. Älskar’t. Hatar’t! På riktigt, varifrån kommer detta uttryck? Finns det någon i hela världen som använder det i talspråk?
     2. I Norrland gör vi si eller så? Nä, orkar inte ens kommentera det felaktiga i att uttrycka sig så.

      Vad jag hatar när folk skriver älskar’t och liknande. Varför skriver de inte bara att de älskar det?

       Exakt, detsamma med uttrycket ”va sjuuukt”.

      Suck. Jag är från Norrland och kommer fortsätta säga Norrland, din lilla messerschmitterweisser.

       Nä du kan aldrig vara från Norrland! Vi norrlänningar är nämligen vänliga och skulle aldrig ge medmänniskor dylika tillmälen. Där vet jag att jag har medhåll av min granne Larsa alldeles härintill, i Gävle.

      Vet inte varför jag vet detta, men historiskt sett så här: södra Sverige = grönsåpa (gjort på hampa), norra Sverige = gulsåpa (gjort på djurfett). Det svepande uttrycket har alltså ett visst berättigande, dock var det ändå felaktigt.

       Inte djurfett utan tallolja. Och numera färgas såpan grön, den görs inte på hampa längre.

       Haha du vet ju uppenbarligen inte alls vad skillnaden mellan grön och gul såpa är så bara sitt ned

      Det kommer ifrån västerbotten/södra norrland. I riktiga norrland, dvs norrbotten så säger vi ÄLSKAR DET, eller HATAR DET. visserligen säger vi saker som görurerå och menarureelle osv men det låter ändå bättre än älskart. *ryser*

       Ursäkta, ibland blir det älskaree och hataree

       Nä fast jag som först kommenterar att jag hatar älskart och frågar varifrån det kommer, är från just Västerbotten. Inget uttryck som förekommer i mina trakter, vill jag lova.

   Har precis hängt en stor tvätt. Den doften älskar jag.

   Åh, älskar också nyskuratlukt. Ska gå och skura köksgolvet nu bara för att jag blev så avundsjuk ? blir citronsåpa här!

   Köpte såpa med lavendel, underbart! ?

  Visst passar THERESE LINDGREN så bra i kort hår?????

   Tycker hon passar i både och, men hon tog inte hand om sitt långa hår så var inte snyggt i slutet.

   Svar ja!

   Ja, sjukt snyggt!

    Hm det tolkar jag som att det inte är snyggt eftersom SJUKT är någonting som inte är bra.

     Intressant tolkning.

   Riktigt snyggt

  Hur hittar man den hårfina balansen mellan att vara rak och ärlig men inte elak? Har en kollega som stolt säger att hon är ärlig och rättfram men det som kommer ut är bara taskigt och ibland rena påhopp. Jag vill ju vara rättfram men inte som henne.

   Att vara ärlig onnebär att man svarar ärligt när man blir tillfrågad. Ex. Jag serverar en tårta och frågar: var den god?
   Ärlig: ja, den var god men lite för mycket sylt för min smak (då ärlighet är subjektivt).
   Påhopp: nä, du kanske ska hålla dig till smink, bakelser är inte din grej (elak, dryg och dömande).

   Att vara ärlig betyder inte att man skriker ut vad man tycker och tänker 24/7. Många verkar vilja vara elaka men slår in sin elakhet i ett paket av ”jag är bara ärlig”, även när de inte ens blivit tillfrågade. De är små parasiter som mår dåligt på insidan och vill att alla ska må lika dåligt.

   Tänk dig att det du vill säga blir sagt till dig och fundera över hur du hade reagerat. Hade det varit ok, kör ?

   Man kan avstå från att säga elakheter och ändå vara rak. Det handlar nog lite om hur man säger saker och hur man väljer vad man ska vara rak och ärlig om.

   De flesta ”jag säger som det är jag”-människor har en tendens att dela ut oombedda råd och kommentarer och servera subjektiva ”sanningar” utan att bry sig om mottagaren eller för att lyfta sig själva.

   Om man tänker efter om ens rakheter och sanningar behövs/gör nytta, hur de levereras och varför kan man bli en uppskattad rak person.

   Varför ska man vara ”rättfram”? De som maler på om hur rättframma de är, säger det bara för att få en ursäkt att vara elaka. Vissa saker bör man såklart vara ärlig med, men har man social kompetens fattar man när. Att i tid och otid slänga ur sig förolämpningar ger inte direkt något annat än trist stämning. Varför ska man berätta hur ful frisyr någon har eller att man tycker någon är tjock? Inte så många som är intresserade av de åsikterna. För det de ”rättframma” gör är bara att trumpeta ut sina egna personliga åsikter, inga generella sanningar.

    Ja jag tycker personligen att jag är en väldigt ärlig person som alltid säger vad jag tycker och står upp för det jag tycker
    Men är.absolut inte alltid rak eller rättfram. Har snarare lärt mig att ofta linda in saker jag säger, jagbudskap tex. Eller att lägga till ”jag tänker såhär, men det är bara mitt perspektiv och nu slänger jag ur mig så får du säga vad du tycker” osv osv. Jobbar inom socialtjänsten och har verkligen 100-tals sägningar för att få fram mitt budskap utan att det ska låta som påhopp. Man kan säga svåra saker utan att vara elak, och man kan säga det med empati för den andra personen som utgångspunkt.

   Jag har med en sån kollega. Jag bara skrattar och säger typ. Fan ibland så glömmet jag att du är uppfostrad av troll. Eller så säger jag typ, du påminner om min äldsta syrra hon är oxå medelålders. Och har borderline.

  Vad utmärker en bra människa?

   Följdfråga; vad utmärker en karismatisk människa med god utstrålning?

   Många följare på Instagram och samtidigt många kommenterar på bilderna

   Hjälper andra till en bra utveckling

   För min del någon som behandlar andra och annat med respekt. Vänlighet.

   Empatisk, vill väl, har goda avsikter ?

   Förmåga att byta perspektiv.

    ??

  Bästa skådisen just nu? Jag röstar på Cate Blanchett.

   Audrey Tautou.

   Alltid Sean Bean.

    Ja, alltid Sean Bean!

     Gud, jag läste Sean Banan!! Haha. Dags att lägga sig…

      Haha samma här! Tänkte ”var verkligen Sean banan i seanafrica eller vad den nu hette, så himla bra?!”

   Chalize theron.

  Hur hittar man den hårfina balansen mellan att vara rak och ärlig men inte elsk? Har en kollega som stolt säger att hon är ärlig och rättfram men det som kommer ut är bara taskigt och ibland rena pähopp. Jag vill ju vara rättfram men inte som henne.

   El*ak p*åhopp.

   Jag tänker att de flesta är rätt medvetna om vad som sårar någon annan? Om man tror att det är något som någon kommer ta illa vid sig av är det vän inte svårare än att man tänker efter hur man säger saker? Vissa verkar tror att ärlig är = vara ett arsle.

    Den här personen verkar dock inte förstå det. Utan är så säker på sin sak.

     Då kanske ngn behöver upplysta hen?

     Men vad är det för sårande grejer hon säger till folk som hon känner att hon måste prata om i en arbetssituation? Går inte runt och berättar för kollegor vad jag tycker om dem privat?

   Du tar bort det du anser är elakt och rena påhopp och säger det du vill.

  Hur länge ska man vänta mellan vlcd kurer? Man ska gå bara gå Max 3 veckor står det och sen äta ”vanligt” men om man vill gå en till 3 veckors period? Funkar det med typ 2 veckor emellan?

   Du kan köra på i flera månader utan problem oavsett vad det står!

    Är du säker? varför står det max 3 veckor? 🙂

     Ja jag har kört flera månade, du får ju.i dig alla vitaminer och allt du behöver det är inte säkert du får i dig i en vanliga kost ? är du helt frisk så kör på!

   Ät mer mat!!! 600 kcal är till och med för lite för spädbarn ?

    Vlcd är 800kcal per dag. Lcd är 1200 per dag.

     Ändå för lite! Ät riktig mat istället och räkna kcal om du vill gå ner i vikt ?

  Vill så gärna ha svar på detta. Min bf har en ganska liten ”sak”och jag är sällan tillfredsställd. Varken sexuellt eller kärleksmässigt. Han vill sällan kramas eller pussas. Jag vill ha fysisk närhet heeeela tiden. HUR känns det att ha sex med en riktigt stor? Finns det killar som verkligen har det? Finns det killar som också vill ha fysisk närhet?
  Detta är allt jag kan tänka på 24/7

   Du tänker på det dygnet runt? Får jag fråga hur gammal du är? Och ja, självklart finns det killar med stora. Men stor är inte lika med bra. Handlar om teknik.

    25. Bara haft sex med min bf. Varit tillsammans sedan högstadiet. Tänker väl inte på själva sexet dygnet runt utan framförallt fysisk närhet. Ibland kan det gå en vecka utan att vi kramas eller pussas. Inte ens under själva akten vill han pussas.
    Ser alla andra par som håller hand, kramas, håller om varandra, pussas.
    Detta gör att jag ifrågasätter hela förhållandet. Ska jag verkligen nöja mig med det här resten av livet?

     Ni har olika love language. Googla det.

     Prata med honom om det

     Dumpa

     Givetvis ska du inte nöja dig med det! Kom igen, 25 år?? Lev för sjutton! Har du känslor för honom? Är ni tillsammans av bekvämlighet?

     Så ni har varit tillsammans i 10 år plus. Självklart är man inte förälskad förevigt. Men en djup kärlek ska finnas där ändå. Tyvärr låter det som att ni är tillsammans för vana. Ni blev vuxna tillsammans och ni har bara varit där och fortsatt.. men efter 10 år tycker jag ändå att man borde kramas och pussas flera gånger per dag. Fina ord och känslor bör yttras. Sex är däremot inget sjävklart, det går upp och ner i perioder efter så lång tid. Storleken har ingen betydelse, det som betyder något är om ni båda får komma under sex?

   Min erfarenhet är att dom normalstora är bäst. Storleken gör inte allt, det är själva tekniken men om den är pyttepytteliten så är det ju självklart inte kul.

   Min man är väldigt välhängd. Det var ärligt talat ganska jobbigt i början och det ska väldigt mycket förspel och glidmedel till för att han ska kunna gå djupt.

   Personligen tycker jag storleken har betydelse, det där med teknik känns lite som BS. Är det en väldigt liten är den väldigt liten oavsett teknik… Älskar man personen har jag svårt att se att det skulle vara ett hinder men ändå. Har haft en pv med väldigt stor, både omkrets och längd, nackdelen om han trängde in för fort var att jag typ sprack lite.. och om vi hade ”hårt” sex kändes det som att mina inre organ hade blåmärken några dagar.. typ. Men det gjorde aldrig ont under själva sexet. Men tja, lagom är bra, men vad lagom är är såklart individuellt ?‍♀️

   Låter hur som som att ni behöver prata mer? Ni verkar ha lite olika behov..

   Jag tror att du hade varit nöjd sålänge du hade fått närheten. Prata med honom.

   Vad är det som säger att han har liten? Du har ju inget att jämföra med. Det kanske är du som är stor ”där nere”.

    Om du har mer erfarenhet så kan du ju bildgoogla ”minipenis” så kanske du kan avgöra om det är han som är liten eller jag som är stor ?

    Hört talas om att slidan är elastisk?

    Haha kränkt man

    Vill säga detta om killar läser här. Jag föredrar små så vi alla har olika smak. Tycker det är hemskt med stora.

    Vissa män har faktiskt små snoppar och ibland känns de inte ens. Hade män inte lagt hela sin manlighet på ett organ så kanske det inte hade varit så mycket att bli kränkt över, det är inte hela världen för alla kvinnor och man kan ha bra sex ändå OM mannen kan svälja sin stolthet.

     Men helt ärligt nu, jag tänker inte försvara män men hela samhället verkar förknippa manlighet med storleken på organet. Tänk bara på när kvinnor skrattar åt män för att deras grej är liten eller skriker kukförlängare när nån kör en snygg bil. Alltså även mina egna tjejkompisars snack om storlek äcklar mig ibland. En tjejkompis hade världens underbaraste kille men kunde inte respektera honom för fem öre för hans snopp var liten. Sånt skitsnack är liksom överallt.

   Gör slut. Inte för sexbiten, det går ju att bli tillfredsställd trotts liten. Utan för det du skrev om kärleksbiten. Älskar du verkligen honom? Saknar du honom när ni inte ses? När du tänker på honom, är det mest positivt eller negativt?

    Vet inte 🙁

   Min snubbe har stor (21 cm). Gör ont 90% av gångerna. Har inte provat annan så jag kan inte uttala mig om den perfekta storleken men jag hade hellre haft en för liten tror jag.

    Jag tror det är annat än storleken som gör ert sex dåligt… trist.

    Vem av er har mätt den? Så exakt också?? Om det gör ont så ofta är ngt väldigt fel.

   Det där med att vilja ha närhet hela tiden, jag var med om motsatsen. Dejtade en kille som ville kramas och hålla om mig heeela tiden och jag tyckte det var väldigt jobbigt och det var en orsak till att jag avslutade det, trots att han är en otroligt fin människa och jag ser honom som en av mina bästa vänner idag. Men det här med olika behov av fysisk närhet är knepigt, jag fixade verkligen inte att att ha så mycket närhet som han ville, kände mig kvävd och blev galen. Samtidigt kände jag mig kall och elak när jag tillbakavisade honom.

   Hur stor är liten?

    Vad anses som stort? ?

     Ingen aning, tänker att över 18-19 är stort, mellan 13-18 medel, skulle väl säga att liten är allt under 11-12 .. eller? Har inte haft sex med så många så jag vet fan inte

   Alltså vänta nu. Om den är 5-6-7 cm vid erektion så bye. Är den mer ”medellängd” typ 13-14 så är det väl rätt normalt. Det är väl den andra biten som är lite tråkig. Jag tycker ändå det låter som att det här inte är för dig. Livet är för kort för att vara med någon som varken är kärleksfull eller sexuellt tillräcklig

    Var tillsammans med mitt ex i åtta år och de sista åren enbart för att det var bekvämt. Vi kramades och pussades aldrig, han visade aldrig någon kärlek eller ville ha närhet. Var en sån lättnad när jag valde att gå ifrån honom! Har nu en sambo som är den mest kärleksfulla jag någonsin mött, pussar mig varje morgon och säger att han älskar mig, vill ha närhet hela tiden. Känner mig älskad på riktigt för första gången. Tänk om jag hade nöjt mig med ex, så mycket jag hade gått miste om! Ångrar inte en sekund att jag gjorde slut. Nöjd dig inte är mitt råd, du kan få det mycket bättre!

   Hellre en liten än en för stor. För stor gör bara ont

   Prata prata prata är hemligheten! Be honom köra in ett finger i dig eller testa en we-wibe samtidigt som ni ligger. Borde bli trängre och skönare för er båda ? Sen så måste ju faktiskt inte sex innefatta penetration… 🙂

   Vad gäller närhets-biten så är ju faktiskt alla olika, men ni måste ju på nått sätt ändå kunna mötas lite halvvägs.
   Jag är själv väldigt närhetstörstande medans sambon mer vill vara i fred ?. Men för att stilla mina begär utan att han tycker att jag klänger hela tiden, så brukar jag ibland bara lägga en hand på honom när vi ligger bredvid varandra i soffan/sängen etc (men utan att ligga ”på” honom så att säga). På så sätt känner han sig inte kvävd, men jag får ändå lite närhet. Win-win ??‍♀️

   Har ni ett bra förhållande på alla andra sätt så ser jag inte dessa saker som anledningar till att göra slut. Ni behöver nog bara lära er att våga prata lite mer om hur ni vill ha det – och givetvis – att den andre lyssnar & tar åt sig ?

   Haha. Min kille har en riktigt stor, superhärlig sak. Aldrig varit med om ngt bättre och då har jag legat en hel del innan vi träffades om vi säger så. Däremot är han inte fantastisk på närhet, asså kramar och pussar och sånt. Han är väl typ ok på det. Är ju ändå kärleksfull fast på sitt sätt, säger många fina saker, skickar fina sms, gör tjänster och pysslar om. Men skedande har jag typ lärt mig leva utan fast att det nog ta mej fan är det bästa jag vet.

  Jag vill ha svar från er med stabila kärleksfulla relationer och trygg anknytning.
  Vad innebär det att leva tillsammans? Hur ser vardagen ut? Hur mycket tid spenderar man ihop? Vad kan man förvänta sig av varandra?

   Hur mycket tid vi spenderar ihop varierar förstås beroende på arbete, livsomständigheter osv. Vi har båda ett stort behov av att vara ensamma, så oftast är vi i varsin del av bostaden när vi båda är hemma samtidigt. Men vi gillar också att prata med varandra.
   Vi försöker lyssna på varandra, hjälpa varandra när det behövs men framför allt klarar vi av att kommunicera med varandra på ett bra sätt. Även när vi blir fly förbannade på varandra vet vi att vi älskar varandra och att vi kommer att kunna reda ut saken så fort vi lugnat ner oss. Därför kan vi bryta grälet, gå i från varandra en stund och sedan prata ut och lösa problemet.
   Vi respekterar varandras olikheter och olika behov. Vi är öppna för att dela känslor med varandra och litar på att den andre inte kommer att såra en. Och att om man ändå råkar såra varandra så vet vi att man kommer att få ett förlåt om man bara berättar att man blev sårad. Gemensam välvilja helt enkelt.

   Svårt att förklara exakt hur det känns att vara trygg i sin relation. Vi har varit tillsammans i över 20 år, så vi har ju vuxit varandra närmare under lång tid. Det går i perioder hur nöjda vi är i relationen. För min del har perioder av missnöje handlat mycket om att jag varit frustrerad över mig själv eller känt mig låst i livet och sedan har jag projicerat det på relationen/mannen.

   Bra fråga.
   Jag och min man har känt varandra i 7 år, varit tillsammans i 3,5 och gifta i 2,5 år.
   Känner att vi har en väldigt stabil och kärleksfull relation.
   Just nu är jag mammaledig med vår 9 månaders. Han jobbar mellan kl 8-17 varje dag. Just nu är vi inne i ett riktigt ekorrhjul och så blir det ju lätt med små barn som kräver sina rutiner.
   Innan vi fick barn studerade han och jag jobbade. Vi sågs mer och hade såklart mer egentid. Nu när vi har så små barn gör vi inte mycket annat på kvällarna än att umgås i familjen. Ofta somnar han 19 och då har vi ca 4 timmar egentid varje kväll vilket är väldigt mysigt 🙂
   Jag tycker att man kan förvänta sig att båda drar sitt strå till stacken i hushållet, att båda engagerar sig för att ha ett aktivt sexliv, att man unnar varandra roliga saker, att man pratar med varandra, glädjs åt framgångar, stöttar varandra i motgångar. Självklart är man varandra trogna och lojala också.
   Blev ett väldigt luddigt svar, förlåt för novellen ?

   Varit tillsammans med mannen i snart 8 år, gifta 7 år. Ett barn.

   Han är min bästaste bästa vän i hela universum. Finns ingen jag litar på mer. Finns ingen jag skulle gråta i för än honom. Finns ingen som gör mig så arg som honom.

   Det är lite som en katt som sover på ryggen i din närhet. Den litar på dig och vet att du skyddar den mot världens kusligheter. Så känns det med honom. Han har min rygg, han tar hand om mig, han litar på mig och finns alltid där. Ibland bråkar vi om småsaker och ibland om större saken men det finns inget han gör som jag inte kan lära mig att leva med.

   Om jag är jättesugen på en milkshake då VET jag att han skulle köra 2 km till närmsta mcdonalds för att köpa en. Om han är sugen på lasagne, då står jag och lagar den från grunden. Inte för att jag är hans personliga kock, men för att jag älskar honom och blir glad när han är glad.
   Hans problem är mina problem och mina problem är hans.

   Vi jobbar hemifrån och har sonen hemma. Vaknar runt 8, käkar frukost framför tv (sämst är vi!), leker med ungen, jag får städa lite, han får leka lite mer. Han jobbar 4h medans jag lagar lunch. Vi äter och kollar tv. Sen får han ta över disken och ungen. De brukar gå ut en stund för att handla och leka. Jag jobbar bara 25% så jag är klar runt 13. De kommer hen vid 13.30. Jag matar sonen och förbereder middagen. Han spelar datorspel i vardagsrummet. Jag nattar sonen. Sitter och kollar på tv med honom skrikandes intill (gamers…). Han fixar mellanmål och så äter vi tillsmmans framför tv. Han drar iväg och gymmar nån timme. Kommer hem och vi äter alla. Klockan kanske är 17-18. Sen leker vi lite, läser en bok, badar och nattar ungen vid 19.30. Efter det sitter jag och mannen och äter gott, tittar på tv och pratar. Vi lägger oss runt 22 men pillar på telefonerna till 23. Puss och godnatt.

   Känns som en lördag varje dag då vi alltid är hemma. Varannan dag hälsar vi på mormor eller farmor. Så vi går ut varannan dag och gör något en stund. Helgerna går vi på långpromenad med släkten (vi bor grannar).
   Min bror kommer hit och även hans systerar (en har barn). Vi äter och kollar på film eller spelar spel.

   Kommer dock från en kultur där familj = vänner. Hans ena syster är min närmsta vän och så bor vi jättenära varandra också så de tar hand om mitt barn när vi vill gå ut sent eller så.

    Tycker allt det där lät så himla mysigt. Vilken härlig vardag, lite avis ?

  Någon som sett Emily in Paris? Vad tyckte ni?

   Underhållande med fina miljöer och snygga människor. Inte så mycket djupare än så men såna serier behövs också i allt mörkt.

   Det bästa som hänt Netflix på länge.

   Dock lite för likt sex and the city för min smak. Emily träffar ca 5 olika killar bara på en säsong. Hade varit mer intressant med mer fokus på hennes jobb.

   Plus: Otroliga miljöer, vackra människor, lättsam underhållning, hur serien retas med fransoser.

   En mysig good feeling serie. Lite liknande Younger men något snäppet sämre. Hoppas dock på säsong 2 ändå just för att den var väldigt ”lätt sedd”.

   En hel del sterotyper i serien och Emily var inte direkt världens snällaste. Man blir frustrerade och irriterade av hennes handlingar. Är en lätt serie att ta sig igenom eftersom det är korta avsnitt och inte mycket ”djup” i karaktärerna.

   Håller med de övriga att det är fina miljöer och vackra människor (speciellt Camille).

  Hann hit för sent för att hinna kommentera under föregående inlägg.
  Ang att matbloggen nollställt röstningen och ändrat reglerna.
  Ja det var väl ganska sunt gjort med tanke på att hon som ledde tävlingen försökte köpa sig röster genom att muta de som röstade på henne med gåvor.

   Har du print screeb på det? Tycker såna fall att det var korrekt att de avbröt men att de borde ha sagt det

    Det var väl känsligt då det skulle blivit ett utpekande mot enskild person. Därav lär de bli att nämna det utåt.

   Det står redan det i inlägget. Läs där innan du påstår att ”det är för sent”.

    Jag menade att det är för sent för mig att disskutera det där, finns väl ingen som sitter och kommenterar i tidigare inlägg när det kommit upp ett nytt ös direkt efter.

   Men som jävligt gott Gustav sa: varför blev inte han diskad när han uppmanat sina följare att tvinga mamma, pappa, mormor och hund att rösta? Varför blir just denna tävling nollställd? Fanns väl bevis på att en tidigare nominerad KÖPT röster men då fortsatte tävlingen utan problem.
   Att Khadija mutar med mat…det är väl hela grejen? Att folk ska rösta på den som lagar godast mat, så hon visar väl bara vad hon går för. Att ge mat är inte samma som att köpa en röst. Den som smakat får ju fortfarande avgöra själv vem denne vill rösta på. Om något så bör ju alla få bjuda på mat så att de som röstar får känna smaken, dofterna, färgerna och kocken..nu kanske det blir svårt med tanke på att alla som röstar inte bor i samma stad men ändå. Dåligt och långsökt argument.

   Detta stämmer inte! Fyfan för såna som dig.
   Khadija har inte alls köpt röster eller mutat med gåvor. Du upprepar en lögn som kom från fb.

  Om en kille inte vill ha barn, är det bådas ansvar att skydda mot graviditet? Och om tjejen inte vill, är det bådas ansvar? Vad anser ni?

  Min personliga åsikt är att den som inte vill ha barn (om båda inte vill) har huvudansvaret. Antingen genom skydd eller att avstå. Tänker att bli far inte är samma sak som att vara pappa.

   Om man är två som knu**ar så är det två som har ansvar

    Och om en inte bryr sig?

     Då får den andre avgöra om detta är en människa man bör ligga med öht. Ansvarslösa sexpartners är som tickande bomber. Man gör bäst i att skydda sig genom att sätta på sig kläderna och gå därifrån.

      Så om killen skyddar sig och tjejen inte gör det, hon blir gravid ska han då kunna bestämma om barnet ska vara kvar? Va?

       Ha inte sex om du inte är beredd på att ta konsekvenserna av det

        Asså ni är ju vidriga som tänker såhär.

   Skydd är ju tyvärr aldrig 100%-igt :/

   Jag anser att det är den personen som inte vill ha barn, att det är den som ska skydda sig. Jag har alltid skyddat mig, aldrig gjort abort just för att jag dels inte vill genomlida en abort och dels för att jag inte va redo för barn=Mitt ansvar. Är man i förhållande tycker jag dock killen ska stå för hälften av kostnaden för skyddet.

   Jag tycker man ska komma överens om det tillsammans, vilket skydd som ska användas. Har man olika viljor om barn får man diskutera och hitta en lösning. Skulle aldrig bara köra och ”låta partnern ta ansvar”’ om jag ville ha barn men inte hen. Det ska vara ett gemensamt beslut.

  Erfarenheter inom ambulansen?

   Att sjuksköterskan var snäll och dom körde jättefort.

    ?

   Inget bra. När jag hade gallstensanfall med inflammerad blåsa och blev inlagd. Var sjukskötaren ej trevlig och jag fick inte ligga ner (i ambulansen). Sedan när jag fick ont pga av tumörer men visste ej om det så sa dom vi kan ju köra dej till lättakuten?? så när det nästa gång blev större smärtor tog jag taxi och då såg dom ju tumörerna. Dom verkar ha svårt att ta Inn och lyssna på patienten ibland. Tyvärr.

    Usch, stackars dig! Vilket dåligt bemötande du fick.

   Gud, jag minns bara små små luckor av det men jag försökte slåss med ambulans personalen. Vet att en av dem senare bad om ursäkt för att de var så hårdhänta, men i tanke på att jag var så borta att jag trodde att jag vart kidnappad så förstår jag helt och hållet hur de behandlade mig.

  Tips hur man får salongstylat hår hemma? Som inte blir frizzigt och förstört av fukt och kyla.

   Sluta använda produkter med glycerin. Lär dig om BRA produkter. Googla detta.

    Vad är det med glycerinet som är dåligt? Vad händer om man använder det alltså? Har du tips på märken som är bra? /inte ts

   Du börjar med riktigt bra schampo för din hårtyp, exempelvis kevin murphy eller briogeo. Låt balsamet verka ett tag och lägg det inte i hårbotten. Krama ur vattnet (gnugga ej) och använd värmeskydd (inga skitmärken, lanza, kerastase, redken är bra). Använd även liiiite serum (lanza healing oil, fantastiskt) och föna sedan håret med rundborste. Seal med serum eller osis glansspray.

  Lyxbox
  Vad tycker ni det ska innehålla?
  Funderar på skaffa eget.

   ?

  Bästa förorten att flytta till runtom Stockholm??

   Göteborg

   Varför inte testa på akalla eller hagsätra ett tag? Sen kommer vilken förort som helst kännas mega lyxig.

    Bor i Rågsved, hör ofta helikoptrarna som spanar efter senaste gärningsmännen i någon skjutning. Vill flytta, men vart. Känns som om Sverige kommer att bli ännu sämre de kommande åren.

     Hur kan du tro det, det är ju de som skjuter som är Sveriges räddning.

     Bodde i rågsved i flera år, älskade det. Men nu är det helt förstört. Sista året har verkligen förändrat hela hagsätra och rågsved.

     Älvsjö är bättre och supernöra

      Hahaha öppen droghandel och mycket skjutningar… Skulle inte rekommendera Älvsjö.

       Har de magväska och mjukisar på sig där?

        Japp, och det är extra väktare som patrullerar pga dom stora problemen.

    Varför sälja om du älskar? 🙂

     Ska flytta större, inom Nacka 🙂

   Farsta och Bredäng är mina favoriter

    Farsta är väll ganska ok. Med mycket affärer tex.

    Älskar Bredäng! ❤️

     Jag med, växte upp i Bredäng och saknar verkligen att bo där 🙁

   Älvsjö! Vill man inte bo mitt vid stationen så finns även Solberga och Östberga som tillhör Älvsjö. Jättefint, nära till stan och mycket grönska 🙂

    Men sluta sprid idioti, det är öppen droghandel och mycket skjutningar i Älvsjö. Skulle aldrig rekommendera någon att bo där.

    Dom sågade upp väggen till direkten innan det stängdes med vinkelslip som låter som Fan, och ingen ringde polisen. Öppen droghandel på stationen och satt på balkongen för en månad sen och hörde både skott och lyssnade på nån kille som skrek ey bror mina händer jag tror jag blev träffad. Jag har även sett misshandel ske i centrum och ingen lägger sig i. Man kan bo i Älvsjö om man inte går ut när det är mörkt och ignorerar gängen.

   Pungpinan. Överlägset.

    Aj

   Lidingö

   Sumpan eller Bromma!!

   Skärmarbrink.

   Skulle säga gröna linjen Skarpnäck-Bagis-Kärrtorp-Björkhagen-Hammarbyhöjden, alt linjen mot Farsta Strand (tänker utgångspunkt från gullmars).
   Även röda linjen från slussen mot Fruängen och mot Mälarhöjden, därefter blir det bara mindre o mindre trevligt.

   Generellt där det finns få hyresrätter och bostadsrätterna är dyra.
   Enskede, nacka, Solna, Sumpan, Lidingö, Danderyd, Täby tex

    Ett väldigt bra resonemang, för det stämmer.

   Lidingö. Ingen genomfart

   Hässelby <3

  Hallo!

  Skrev förut i somras. Hade precis fått åka iväg och akut ta bort en katt 🙁 så hemskt. Fick i veckan se att min ena katt inte mår riktigt bra. Så åkte till vet och kattens njurar är helt slut… 🙁 Har nu i några dagar matat katten i hopp om att den ska äta själv men icke..
  Så nu förbereder jag mig igen för att ta bort nästa katt i veckan som kommer. Två katter på mindre än 4 månader… 🙁
  Det är SÅ jobbigt.. Gråtit halva dagen i dag…. Det enda pos jag tänker på är att katten ej kommer ha ont längre och att den haft ett bra långt liv hos mig. Har en katt kvar efter. Är så rädd att den ska bli deppad och leta efter den andra…. 🙁 🙁 Gör så ont att planera in sin katts farväl.. Var ärligt enklare med första som blev akut sjuk. Nu känns det som jag kämpar mot döden för varje timme som går….

  Alla ni med djur. Uppskatta dom så ofta ni kan .

   Fick ta bort en av mina katter i januari pga fel på njurar. Är en vanlig sjukdom med åldern. Tråkigt. 🙁

    Så jobbigt ? ?.

   Men dom får jätteont av njurproblem. Då ska man inte vänta utan låta den somna inn.

    Som jag skrev så har vi varit hos veterinär och fick ny mat och skulle försöka hemma i ett par dagar för att sen ta nästa beslut.

    Hur menar du nu? Får jätteont, var och hur? Det är snarare så att när njurarna lägger av så är det följderna i kroppen som skadar, t.ex. viktnedgång och höft blodtryck vilket sliter på hjärtat osv. Man hae ibte typ ont i njurarna för man har inte känsel på det viset där.

   ❤️❤️❤️❤️

   Vet hur det känns. Fick ta bort en av katterna för lite mer än ett år sen pga hittade missbildningar mellan njure och urinblåsa. På det epilepsi. Fick nyligen lämna bort den andra katten pga att jag under åren utvecklat en kraftig allergi som gjort mig konstant sjuk. Den katten har dock fått ett helt fantastiskt hem där jag har möjlighet att hälsa på hur mycket jag till.

   Man får försöka tänka att det är för kattens bästa – att dem inte ska lida eller ha ett drägligt liv är viktigare än mitt ego.

   Stor kram till dig. <3

  Nu har jag precis duschat och ska snart ha kinkysex med min sambo ?

   Vad är kinky för er?

    Lite bdsm

     Återuppleva barndomstrauman med andra ord?

   Intresseklubben antecknar.

    Härligt! Med penna o block eller på datorn?

    Menar du på allvar att något skrivet på öppet forum är av vikt för dig? Sluta dryga eller bara sluta häng här.

  Om ni inte umgåtts med en förälder på 20 år och fick veta att den var allvarligt sjuk i cancer, hade ni tagit kontakt då? Konstig fråga kanske, men det jag undrar över är varför det är så viktigt att alla är sams när någon dör? Har man levt helt separata liv i två decennier så finns det ju ett skäl till det tänker jag.

   Beror på varför jag inte pratar med min förälder. Finns en orsak till att det gått 20år. Troligen skulle jag inte ta kontakt. Jag håller kontakten med personer jag bryr mig om.

    Hans nya hade svårt att acceptera att han hade barn och ville inte att hann skulle träffa oss. Hon var rädd att han skulle träffa vår mamma om han träffade oss.

   Jag hade tagit kontakt enbart för min egen skull. Inte för att det är synd om föräldern. Kanske för att få svar på eventuella frågor som sen aldrig kan besvaras. Kanske för att få en ursäkt. Kanske för att själv förlåta min förälder för att själv kunna gå vidare. Jag personligen hade mått bättre då, men alla är ju inte så.

   Ja, det hade jag. Vill ändå ta farväl även om relationen inte varit bra. Det är ändå min förälder. Men då tänker jag att relationen bara varit väldigt ytlig/obefintlig, inte att det är en förälder som har misshandlat en eller våldtagit en eller så. Då hade jag inte gjort det utan prioriterat min egen säkerhet.

   Från någon som förlorade sin farmor förra månaden som jag inte pratat med de senaste två åren (och det var helt enkelt såhär i efterhand inte över något så farligt), så ja, jag ångrar mig som fan. Jag hann inte prata med min farmor och det äter upp mig inifrån dagligen, att jag lät ilskan ta över. Visst om det är nått riktigt hemskt (sexuella övergrepp eller gud vet vad) så nä, vem bryr sig, men om det är något som går att förlåta så absolut. Det kan vara bra att ha en sista stund med personen för sin egen ros skull. Det handlar inte om att vara sams utan att förlåta och släppa iväg personen.

   Ja, för att få ett avslut samt att för att jag tror att det är något man skulle kunna ångrat annars att man inte gjorde.

  Lärare/förskollärare som bytt bana! Vad har ni bytt till? Jag orkar inte med mitt yrke längre. Vill inte arbeta inom vården.

   Vad är det första du tänker på när du tänker på ett nytt jobb? Om du fick göra vad du ville? Där har du din startpunkt! Antingen ”räcker” det, eller så får du vidga cirkeln och kolla på närbesläktade yrken. Gå till närmsta högskola eller komvux och boka tid med en SYV! Lycka till! 🙂

  HJÄLP! Fick första panikångestattacken som 11-åring och har sedan dess levt med ångest och depression varvat med ett okej liv. Skolan har gått dåligt. Har kämpat mig igenom ändå, har mest problem med att ta tag i uppgifter och fokusera. Har länge misstänkt ADD och stått i kö nu i nästan 3 år. Ringde flera gånger i våras och i somras då jag ville bli utredd innan jag skulle flytta och hoppa på en utbildning så att jag kan få stöttning OM jag nu har någon diagnos. De återkopplade inte och gav olika svar varje gång jag ringde i princip. Nu har jag flyttat och i och med det har de AVSLUTAT mina vårdärenden hos dem! Så jävla besviken, har stått i kö sjukt länge och legat på att jag ville utredas innan flytten. Vad ska jag göra? Jag har stora problem i vardagen och med plugget, behöver hjälp.

   Alltså jag vill gråta när jag tänker på att den långa väntetiden nu bara (förmodligen) har försvunnit!! Så jävla dumt av mig att ändra min folkbokföring :'( Har väntat i nästan tre långa år på att bli utredd och få hjälp 🙁

   Du tillhör ju inte dem längre.. Du skulle bett de skicka en remiss till ditt nya. Ta kontakt med dem igen och säg att du vill att de flyttar över ditt ärende.

    Nej det är just det jag blivit medveten om nu. Jag ringde säkert 6 gånger i våras/somras och de först att jag skulle utredas under sommaren och sedan att de skulle ordna en extern utredning. Sedan att jag de hade kontaktat en psykolog. Sen sa någon annan att inga utredningar görs under sommaren. Har inte fått någon konkret information om hur jag ska gå till väga, är så frustrerad. Jag får kontakta dem igen och göra som du säger, tack för rådet.

     Ja alltså man måste ligga på själv, inget görs automatiskt. Köer är det tyvärr. :/

      Jo det vet jag mycket väl. Men när ingenting händer trots att man ligger på? Först hade de tom glömt att skriva in mig i kön efter att de satte upp mig, så där försvann 9 månader. Jag tycker 3 år är lite väl lång kötid.

       Varför tror du att media skrivit så mycket om det? Läget är katastrof. Covid-19 underlättar inte direkt.

        Snälla var inte tyken mot mig, jag är verkligen jätteledsen just nu. Jag vet att det är MÅNGA som hamnar mellan stolarna, och man känner sig så sviken samtidigt som man vet att läget är tufft för sjukvården.

         Vem är ryken mot dig? Du får ju bara normala svar? Du läser nog in lite för mycket i det.

          Sorry, tyckte ”Varför tror du att media skrivit så mycket om det?” lät tyket. Men jag är väl lite känslig just nu.

           Det var tyket. ”Varför tror du att media skrivit så mycket…” är inte alls en del av ett normalt svar, den kommentaren insinuerar att du inte riktigt förstår situationen.

           Med det sagt: det låter drygt och jag hoppas att det inte tar ytterligare 3 år innan du får hjälp.

           Skrev svar som hamnade längre ner…

           Tack snälla <3

   Kontakta dem och be endera om en remiss till din nya region, där det står att du väntat i flera år så får du förhoppningsvis tillgodoräkna dig väntetiden på din nya ort och behöver inte börja om från början. De bör inte heller avsluta dig per automatik för att du flyttat om ni inte kommit överens om det. Utifrån fritt vårdval (se nedan) så kan du få din vård/utredning på din gamla hemort också, åtminstone så länge du själv inte bett om att avslutas därifrån. Om du varit i kontakt med vården ska de även ha dokumenterat i din journal att du hört av dig och frågat, så på så sätt kan du ju ”bevisa” att du varit angelägen om utredningen och att de gjort fel som bara avslutat dig. Du kan även kontakta patientnämnden och be om hjälp om de krånglar med dig. /Jobbar med utredningar

   https://www.skadekompassen.se/vardinformation/remissfrihet-fritt-vardval-och-vardgaranti/

   https://www.ivo.se/for-privatpersoner/om-patientnamnden/

    Verkligen tusen tack för ett bra svar! Uppskattas enormt med konkret information om vad som gäller <3

   Wow, detta kunde varit jag som skrev…

  Har ni någon hemlighet?

  Jag har skrivit min här förut men den är värd att dela igen: Jag åt nötter trots att jag är allergisk för att få uppmärksamhet av en kille jag dejtade. Fick en sjukhusvistelse men ingen uppmärksamhet. Han gick och drack öl istället.
  (Jag är fullt medveten om att jag är dum i huvudet)

   Jag nu börjar klassfesten?

   Oj vad modigt ändå? finns väl en risk att dö om man är jätteallergisk eller?

    Haha jo, just därför jag är dum i huvudet ?

   Jag hade en (kompis?)relation med en 42årig kvinna när jag var 17år. Vi hade aldrig sex och sånt men brukade ses och typ.. Kramas hela dagarna? Helt sjukt. Men det var så skönt, som att vi hörde ihop. Vi kunde verkligen inte sluta röra vid varandra.
   Funderat nu som vuxen på om jag var kär i henne men jag tror faktiskt inte att jag var det.

    Ni kysstes aldrig utan bara kramades? Vad hade du för känslor för henne? vänskap eller annat?

     Vet inte, älskade henne antar jag men inte kär. Nope, kysstes inte. Bara kramades, höll handen osv.

    Känns spontant som att den kvinnan var lite speciell?

     ???

     Eller hur, hade det varit en man hade det haglat pedofilanklagelser här.

     Att som 42-åring regelbundet träffa en 17-åring för kramar och närhet, låter verkligen inte ok.

      Om det är 17åringen som behöver närheten då?

       En 42-åring borde fatta att det inte är ok.

   Du är ju galen, på ett negativt sätt. Jag är allergisk mot jordnötter och det är typ min suicide plan eftersom jag måste till sjukhus inom 3-5 minuter efter intag.

   Min hemlighet är att jag anser att tjejer som spelar blåsta är mer blåsta än de som är blåsta.

    Allergiska personer är egentligen traumatiserade från sin barndom men har inte lärt sig prata om sina känslor

   Är lite småkär i en person jag träffar i vårdsammanhang. Gör mig alltid lite fin inför att jag ska träffa honom ?

    Det är vanligt att bli kär i ”de inom vården” för de ”förstår en”. Tyvärr är kärleken INTE besvarad kan jag lova dig.

   Har varit med min man I 15 år och aldrig berättat att jag blev sexuellt utnyttjad nån månad innan vi träffades. Inte berättat för någon.

    ❤️ ta hand om dig

    Sök hjälp. Ditt sjukhus kan ha en enhet för sexuellt våld, ta kontakt med dom. Det kommer göra hela skillnaden. För dig.

  Ni som haft långt hår och klipp kort, ångrade ni er? Mitt hår går under brösten men det bara hänger utan volym. Har dock aldrig haft så här bra kvalité på håret så jag får för mig att jag kommer ångra att klippa när det egentligen är så fint. Behöver en liten push?

   Jag klippte page för att bli av med gamla fula slingor. Längtade efter långt igen och ett år senare är jag där. Jag skulle köra en kompromiss och klippa kanske 7 cm, det blir mycket fräschare med ny volym men är fortfarande långt!

    Längtade du till långt igen för att du kände att du passade bättre i det? Min sambo säger samma som dig men jag är en sån som alltid vill gå all in så antigen jättelångt eller kort??‍♀️ Men jag borde ta ditt råd och börja med att klippa lite hehe

     Jag känner mig snyggare och mer som jag med långt hår. Jag har tjockt och lättskött hår och vill passa på att ha det långt och fint för att jag kan typ. Men jag är glad att jag har provat kort så att jag vet vad jag trivs i. Det växer ut i värsta fall.

   Har haft kort hår i flera år. Innan dess hade jag till midjan. Inte ångrat mig en sekund. Har kortkort, alltså pixie. Skönt, snyggt, praktiskt.

   Har klippt kort några gånger, men alltid ångrat mig och låtit det växa ut igen.

   Jaaaaaaa!!!! Aldrig ångrat något så mycket!!!! Klipp inte kort. Usch.

   Jag har långt. Tror det blir för stor skillnad för dej om du klipper kort? prova först att klippa halvlångt. Så kan du känna efter om du trivs i det.

   Jag hade långt hår till midjan. Klippte till käklinjen och blev jättenöjd. När det var dags att klippa igen blev jag modig och klippte jättekort. Har aldrig ångrar något så mycket. Hela sommaren har jag känt mig skitful och velat ha mössa. Först nu det börjar se lite okej ut.

   Klippte ungefär som Therese Lindgren för något år sen, aldrig trivts så bra ? Jag kan dock inte få långt hår, det blir bara så där mellanlångt att det inte riktigt är nån frisyr om du förstår hur jag menar.

   Jag! Det är jobbigt att behöva klippa sig jämt så håller på att spara ut nu men i övrigt inte ångrat mig utan tycker det är skönt och snyggt!

   Hade till under brösten och klippte det till strax ovanför axlarna. Ångrade mig inte en sekund! Jag har tjockt hår med självfall/stora lockar så det var ett väldans jobb att tvätta, torka och reda ut. Kunde bara ha utsläppt under de varma årstiderna också, annars blev det tovor. Men fint var det! Saknar det ibland när jag ser bilder, men saknar inte jobbet med det…

  Vad tycker ni om namnet Melina?

   Jag tycker det är fint!

   Jättefint:)

   Liiiiite wt. Men ändå fint på något sätt. Kanske hade föredragit Elina.

    Elina tycker jag mer är wt.

     Min dotter heter Elina och jag tycker det är det finaste namnet ❣️

     Aj…

      Finaste namnet som finns❣️

   Jag tänker öststat ?‍♀️

    Samma!

    Du tänker fel, ovanligt namn där.

   Plagiatören Alexandra Pascalidous dotter heter det så det går bort bara därför.

    ”Jag är minsann en tjej från förorten!” Bor sedan många, många år i en stor bostadsrätt på fin-Söder.

     Efter att ha tjänat grova pengar på att köpa och sälja hyresrätter svart.

      Aha, det har jag inte hört förut. Förvånar mig inte.

    Hon är en sån hycklare. I början av sin ”karriär” uppmuntrade hon ungar att stjäla äpplen från villaägare trädgårdar och spydde ur sig sitt hat mot välbärgade och nepotism. Och nu? Ja, självklart ska hennes dotter få förtur till en massa filmroller och annat pga att hon har en känd mamma. Som, trots att hon bor dyrt i innerstan ändå tror sig representera de som bor i förorten. Slår vilt åt alla håll mot ”priviligierade” utan att inse att hon själv nu är extremt priviligierad. Så patetisk. Dubbelmoral så det stämmer om det. En riktig hycklare.

   WT

   Tänker på min kusin som heter Melina.

   Tycker inte om det, låter lite mesigt och lite wt som nån sa.

   Fint namn, vanligt i Grekland.

   Melinda är bättre ? Melina heter själviska mobbare ?

   Tänker på den lilla flickan med cancer ❤️

  Hur många sexpartners har ni haft och hur gamla är ni? Jag är 29 och haft 18 st. Vart tillsammans med min sambo i 8 år så låg runt rätt mycket innan vi träffades 🙂

   29 år, legat med 25 st. Min man har legat med 2 och störde sig väldigt mycket i början på antalet jag haft. Nu bryr han sig inte längre.

   Ok… gillade du att ligga runt? Menar inte att det är fel, undrar bara varför det lockar så mycket.

   Jag har haft 0 sexpartners. Har inte velat ha någon.är ett år äldre än dig. 🙂

    27 och också 0. Har heller aldrig velat, trots att jag dejtat många fina killar genom åren. Men har aldrig känts rätt!

     Vad menas med att det ska kännas rätt? Tänker mig också att ju längre man väntar, höjs nog ribban för att det ska kännas SÅ rätt. Inget fel med det, tycker väl på något vis ligger något starkt i det.

      Det jag menar med att det inte känns rätt är att jag aldrig känt att jag velat ha sex med någon, inte heller att jag vill att personen jag dejtat ska röra mig, eller att jag velat röra personen. Jag har absolut noll behov av att ha sex med någon annan än mig själv. Tycker inte om fysisk närhet, får ingenting ut av en kram till exempel, för mig är kramar bara en artighetsfras. Men man ska aldrig säga aldrig och jag är öppen till att eventuellt hitta en person som kanske skulle kunna få mig att vilja ha sex, dock har det inte hänt ännu och händer det inte så är det inte så farligt för jag har det hur bra som helst utan sex! /20:52

       Tack för svar❤️. Starkt att känna sig själv så väl och att inte falla för tryck utifrån på olika sätt. Tror det är vanligare ångra sex som blev fel än att ångra att inte ha haft sex under ett specifikt tillfälle.

    Har du aldrig känt att du velat ha sex? Attraktion till någon?

     Jag är anonym 20:15… antar att du inte frågade mig. Men jag kan svara. Jag har aldrig känt mig lockad av att ha sex med någon. Det känns främmande för mig att liksom vara så nära någon. jag har känt attraktion, men har aldrig upplevt ömsesidig attraktion som kan leda till något mer, så vet inte om jag skulle kunna vilja ha sex om jag träffade rätt person.

     Jag är väldigt reserverad person, när det kommer till intimitet. Jag tror att jag vill hitta någon och uppleva kärlek, men det verkar vara svårt för mig att vilja när det väl kommer till kritan. Jag måste känna mig VÄLDIGT attraherad om jag ska vilja ligga med någon antar jag… Jag vill uppleva kärlek. 🙁 Det vet jag iallafall… och om jag var väldigt kär i en person så kanske tanken på sex skulle kännas mer lockande. men det kommer aldrig hända så jag skjuter undan
     sådana tankar, för jag är för ful för att någon skulle vilja ha mig.

      ❤️ Nej det är du inte! Attraktion ligger inte i ett perfekt utseende. Många inkl jag tycker perfektion och symmetri är trist och intetsägande. Du är säkerligen inte ful och definitivt inte i allas ögon. Sedan är du så mycket mer än ditt utseende. Snälla, sluta tänka nedvärderande tankar om dig själv❤️. Tycker du är beundransvärd bara i det lilla jag läst här.
      Jag fick som barn ofta höra att jag var ful. Från killar. Uttalanden som lämnade spår. Sedan i övre tonåren blev jag plötsligt snygg i mångas ögon. Populär. Blev tillsammans med de populära killarna. Det blev liksom min revansch och det blev så fel för jag baserade flera förhållanden på annat än kärlek. Det blev liksom en felaktig spiral vilken delvis fortfarande pågår (40 år). Kändes inte rätt och massor av år har gått förlorade då jag ofta baserat beslut på bekräftelse från andra. Ville med det bara säga att du är stark som känner dig själv och följer dina känslor. Det är långt ifrån en självklarhet.

       Sorry för sent svar. Jag fick också höra att jag var ful av killar när jag växte upp…
       Men jag har även hört att jag är söt och fin av både killar och tjejer senare i livet (men de negativa orden har suttit sig liksom…)
       Tack för din komplimang!
       Jag kommer fortsätta följa vad jag själv vill, men vara mer öppen för kärlek absolut. Under många år typ ’hatade’ jag mig själv så mycket att jag inte ens vågade drömma om kärlek. Även om jag fortfarande är otroligt missnöjd med mig själv, så drömmer jag ändå om kärlek. En dag kanske jag också får uppleva det.

   24 år, 0 st :p

   Alltså.. slutat räkna, över 60 st säkert. Är man några st drar det lätt iväg, är 30+ ?‍♀️

    Om du har mer erfarenhet så kan du ju bildgoogla ”minipenis” så kanske du kan avgöra om det är han som är liten eller jag som är stor 🙂

     ?

   47 år och haft 79 st. Dock endast 3 st senaste 15 åren så det var när jag var livligare.

    Någon har haft kuk, jag menar kul! (Kunde inte låta bli)

    Jag blir lite nyfiken på hur du gör för att ha sådan exakt koll? Har du skrivit upp eller håller du siffran i minnet?

     Jag räknade för typ 20 år sedan och efter det har det inte varit så svårt att räkna de efterföljande. Jag är alltså hon med 79 ligg.

    Du har alltså räknat?!?
    ?

    OCDn i mig vill att du ligger med en till så att det blir jämna 80 st.

   Är 23 och har bara legat med min sambo. Vi har varit tillsammans i 8 år.

   31, legat med 1. Vi träffades när jag var 16.

   29, legat med 4. Vet inte varför, men jag skäms över antalet (att det är för få). Önskar att jag hade legat med fler, men har alltid varit rätt blyg och haft mina chanser men aldrig tagit steget ? har hängt ihop med dålig självkänsla

    Samma här ?

   16 st. Är 27 ?

   36 år, 1 partner. ❤️

   26 år. Vart med en. Vi har varit tillsammans i 12 år.

   Är också 29 och har varit tillsammans med min partner i 8 år. Har legat med ca 35 st.