Barn på sociala medier

Det här har inte med Isabella Löwengrip specifikt att göra – trots att hon används som exempel i inlägget här ovan – diskussionen kom upp eftersom hon verkar ha slutat med att inte visa sina barns ansikten på sociala medier. 
Det här gäller alla influencers som exponerar sina barn på sociala medier, en företeelse som i det stora hela är ganska så nyligen förekommande. Det här är någonting vi bara sett mängder av de senaste 5-10 åren och man måste kunna prata om sådana här saker utan att det blir ”attack” på ena sidan och ”försvar” på den andra.

Innan sociala medier slog igenom så var det primärt paparazzifotografer som kändisar ville skydda sina barn från (i Sverige har inte problemet med kändisfotografer varit ett jätteproblem så jag använder USA som ett exempel).
Michael Jacksons barn bar masker för ansiktet ända fram till hans död, just för att han inte ville att de skulle gå att känna igen, någonting dottern Paris, nu vuxen, är tacksam för.
Kanske är det så att ”vanliga” kändisar, alltså människor som är kända inom film, musik, konst mm vill skydda sina barn (och sina privatliv) eftersom de inte har med kändisskapet att göra, vilket blir aningens svårare för exempelvis influencers som är kända just FÖR att exponera sina privatliv, där barnen ingår och ofta spelar en framträdande roll i förälderns kändisskap, särskilt om det är en så kallad ”förälder-influencer”, där barnet/barnen är själva navet i hela framgångskonceptet.
De skriver om dem, visar dem födas, döpas, pottränas, uppfostras, inskolas, läxläsa, baserar samarbeten på dem, startar Instagramkonton åt dem, uppmanar sina vuxna följare att följa deras småbarn på TikTok mm mm mm.
Och är föräldern inte en specifik ”förälder-influencer” så exponeras barnet ändå extremt mycket eftersom influencern skriver om sitt liv där barnet är en stor del.

Tänk er Margauxs sociala medier utan Arnold?
Isabellas utan Sally och Gillis – trots att hon inte visat deras ansikten så vet jag MER om dem än om mina vänners barn eftersom jag kunnat läsa om dem och deras utveckling, flera gånger i veckan.
Hur mycket pengar hade Kenza tjänar under Nikolas första år om hon inte kunnat använda honom? Eller vilken influencer som helst egentligen som fått barn?
Det är sponsrade barnvagnar och kläder från BabyShop, ett företag som till och med anställt en Influencer Marketing Specialist för att inte råka missa en enda gravid influencer värd ett samarbete, för att inte tala om Jollyroom som nu senast sponsrat Hugo och Paulas dotter med ett eget rum.

Hur många inlägg hade försvunnit från bloggar och Instagram, hur många minuter mindre video på Youtube hade det blivit om barnen inte hade inkluderats i dem?
Föräldrarna har liksom valt ett kändisskap till sina barn som de aldrig bett om, velat ha, godkänt eller ens är medvetna om.
Det har blivit normalt och en vardag att ha en kamera ständigt närvarande i allt man gör och de kommer förmodligen inte reagera på eller ifrågasätta detta förrän de blir äldre och inser att inte alla barn har det så.

Jag tänker att om man som influencerförälder eller kändisförälder som exponerar sitt/sina barn på sociala medier, gör detta baserat på ett noga genomtänkt beslut med tillhörande konsekvensanalys så borde man ju ha några väl underbyggda argument för det, som sträcker sig förbi att skrika ”mom shaming” på det här inlägget.
Jag önskar att de kunde förklara hur de tänker…
Oavsett om de tjänar pengar på sina barn eller bara exponerar dem på ett intimt sätt så finns det ju en aspekt av det här som är problematisk eftersom barnen inte är kapabla till att ge något medgivande.
De kan inte ens förstå vad det är som händer utan föräldrarna fattar det här beslutet åt dem, som föräldrar normalt gör åt sina barn. Skillnaden att det här beslutet enbart är baserat på förälderns själviska vilja att använda barnet till att skapa content och/eller tjäna pengar.

257 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Yogagirl är väl den som visar upp sin dotter allra mest – har det barnet alltid en mobil riktad mot sitt ansikte, undrar jag ibland?

  Svara

   Alexandra Bring toppar henne! =)

   Svara

    Claudia galli concha, hennes barn säljer ju tom hennes klädmärke åt henne. Sen verkar de ju väldigt trygga i sig själva men att hela tiden synas….

    Svara

     Michael Jackson är annars kanske urtypen av shadowy dubbeltydighet när det gäller barn och nakna kroppar. -Att dölja offentligt men exponera gränslöst privat, för sitt höga nöjes skull.

     Starmark of the rövhål

     Svara

    Ja alltså Alexandras jobb som influencer är typ att dokumentera sina barn och klaga på hur trött hon är. Nej men alltså det är typ det hon får betalt för.

    Svara

     Sjukt hur dom systrarna är sinnes sjukt privilegierade men ändå är det SÅ synd om dom konstant. Buhu den ena får inte resa. Buhu den andra får aldrig sova. Dessutom är dom väldigt verklighetsfrånvända.

     Svara

      Och så har dom väldigt lätt att peka finger på folk som inte lever likt dom. Röker, dricker, veganer etc. Fy skam på folk som väljer sånt! Snälla..

      Svara

     Alexandra Bring: respekterar pojkvännens önskan om att inte synas på sociala medier, men struntar totalt i barnens integritet.

     Svara

    Brings exponering av sina barn borde verkligen granskas mer. Hon är väl nästan i klass med Kenza?

    Svara

     Mer än Kenza! 10-15 stories/ dag

     Svara

   Yogagirl är så obehagligt gränslös när det gäller att visa och berätta om dottern på sociala medier.

   Svara

    Verkligen! Och så forcerat, hela tiden liksom propsande på att barnet ska säga och göra ’gulliga’ saker.

    Svara

     Familjen Rosas…. (ryser) barnen kommer ha sjukt med problem i framtiden… tyvärr.

     Svara

   Den finns ju även något naturligt med att visa sina barn på soc medier. Och detta har att göra med att där visa man sitt liv, får man barn, Jo, då handlar livet om just barn. Det är så intensivt, så många frågor, rädslor, funderingar osv. Det är omöjligt att utesluta barn, när man har dem.
   Samtidigt sommn tycker att en barn är det vackraste som finns och vill samtidigt visa för hela världen och skydda från hela världen.
   Detta kan man inte förstå om man aldrig haft dem.
   Allt detta med exponering blir relevant när barnen blir äldre, de vill inte synas på bild även för farmor typ, vill ha sin egen ro. Då tycker jag att allt detta avtar på naturligt sätt.
   Så för mig, visa sitt barn, ja, tjänar på sitt barn, kanske om det inte stör barnet ( det spelar för barn ingen roll vad barnvagn kommer ifrån osv), men kanske lite lagom är bäst. Och kommer den punkten då barnet är för stor för allt detta, då kanske handlar ens liv om mycket mer i detta läge, och man lämnar barn bloggande så småningom.

   Svara

    ”Det är omöjligt att utesluta barn, när man har dem.”

    Knappast. Sedan behöver man inte heller använda sociala medier så frenetiskt och ladda upp bilder varje dag. De som lever via appen kanske har svårt att hålla på privatlivet, men testa att dra ner på användandet isåfall.

    Svara

     Lagom är bäst.

     Svara

      Jag tycker faktiskt att Maja Nilsson Lindelöf hanterar detta exemplariskt, deras son syns men exploateras absolut inte på hennes kanaler.

      Svara

       Som ngn nämnde en gång angående henne kan det vara så att deras inkomst kanske är lite mer säkrad än resten av gänget. Han spelar i en högre liga än vad de andras pojkvänner gör. Men det sagt så tycker jag inte att det är rätt att tjäna pengar på sina barn på detta sätt.

       Svara

    ”Detta kan man inte förstå om man aldrig haft dem” – jag har barn och det går alldeles utmärkt att uppskatta o vara glad för sina barn utan att fläka ut hela deras liv på Internet. ”Det är omöjligt att utesluta barn”- nu handlade detta om sociala medier och det är INTE omöjligt att utesluta sina barn från sina sociala medier, det är bara att inte publicera bilder på dem där. Foton man tar på barnen kan man ha i privata album, inte offentliga. Så löjligt när någon tror sig prata för alla mammor.

    Svara

     Jag pratar från influencers perspektiv, de som visar upp sitt liv på soc media. Och då är det omöjligt att utesluta barn när de är en så stor del av ens liv.
     Jag är inte en influencer, då behöver jag inte delar av mitt liv på soc media på samma sätt och vis. Men alla föräldrar som har barn delar av sitt liv till sina nära och kära. Hos influencer är det tusentals nära och kära 🙂

     Svara

      Barnen är deras affärsidé. Mem jämfört med barnstjärnor som spelar, sjunger eller är skådespelare så framträder de i egenskap av sig själva och inte som attribut till föräldrarna. En mycket stor skillnad.

      Svara

      Det är ju JÄVLIGT suspekt att ha sina barn som affärsidé. Barnarbete är FÖRBJUDET. Barn har rätt till integritet enligt barnkonventionen. Att ha barn till affärsidé går ju inte bara stick i stäv med dessa regler- det känns även otroligt unket. De borde kunna hitta ett annat jobb. Så jag står fast vid att det är fullt möjligt att utesluta sina barn från sociala medier. Uppenbart att de bara gör detta för att tjäna pengar. Vidrigt och integritetslöst.

      Svara

      Håller inte med om det, varför skulle de vara svårare för influencers att arbeta utan att inkludera sina barn än vad det är för andra människor? Om de lyckades fånga följare innan de fick barn så borde de rimligtvis kunna fortsätta på samma bana utan att hänga ut ungarna när de fått dem.

      Svara

    Nej det finns verkligen inget naturligt med det

    Svara

    Det konstiga är att pappor ofta lyckas utesluta sina barn och ha kvar ett normalt sinne och liv 🤔🤔🤔

    Svara

   Bingo Rimér visar upp mest som jag ser på IG.

   Svara

    Ja, de barnen söger ifrån men ändå fortsätter det. Tycker synd om dom.

    Svara

    Ja , mycket naket och när dem sover

    Svara

     De inte dem..

     Svara

     Jaså, honom lägger ut när dem sover? Det tycker mig är dåligt!

     Svara

      Tänkte på det idag då jag stött på Katrin z två söndagar i rad nu, jag har varit osäker på om det var hon – så jag slängde ett öga på ungarna och Kunde konstatera att de stämde. Vilket känns lite märkligt , hur jag – en random människa känner till, och vet ganska mkt om deras barn

      Svara

   Bingo Rimér

   Svara

   Eller Lady Dahmer som fiömarvsina ungar och sedan tar betalt för att folk ska titta på dem på patreon. Snacka om att tjäna pengar på sina barn. Och aldrig reklammarkerat.

   Svara

  Känner till en influencer som till och med filmar sina barn näck. De har varit under 6 år men äldre än 1. Influenser blev tokarg när följarna sa ifrån. Motiveringen till att lägga ut var att bilderna ligger bara ute i 24 timmar. Suck.

  Svara

   Mrs Gu*detti?

   Svara

    Vem är det?

    Svara

   Ja barn och nakenhet är väl ändå lite speciellt. Ska man ha rätt att publicera andras nakna kroppar på sin egna kanal, oavsett vilken relation man har? När det är frågan om barn, ovuxna människor som kanske inte inser konsekvenserna av detta och därför inte kan fatta egna beslut med full kraft än.

   Tänker man sedan vidare på peddon blir det än mer komplicerat. Men å andra sidan ska peddon inte bestämma hur vi ser på våra barn och oss själva. Mycket att tänka på där.

   Svara

    Peddon bryr sig inte om 24 timmar. En förälder är skyldig att skydda sina barn.

    Svara

  Väldigt bra och viktigt inlägg Camilla. Jag instämmer med ditt resonemang.

  Jag också väldigt nyfiken på varför influencers väljer att inte värna om sina barns integritet.

  Svara

   Troligen för de kan inte tjäna pengar på annat sätt. Hoppas pengarna går till barnen på spärrat konto. Vad tror ni?

   Svara

    Det gör de garanterat inte!!

    Svara

  Det har ju diskuterats livligt här inne flertalet gånger om influensers som använder sina barn till att göra content, i syfte till att håva in pengar. Isabella har ju varit ett föredöme i detta avseende medan jag tappade all respekt för Margaux när hon skulle lura sitt barn på, om det var påskgodis eller halloweengodis (minns inte), för att se reaktionen när godiset tas ifrån honom. Det är elakt och hemskt samt visar på ett omoget förhållningssätt till sitt barn. Jag hoppas trenden vänder och att vi alla tänker till innan vi kastar ut våra barns privatliv och integritet inför främlingar. Det gäller både stora och små konton, tycker jag!

  Svara

   Jag skrev ett blogginlägg om just det där elaka beteendet mot barn som vissa influencers gör bara för att skapa reaktioner.
   Det Känns hemskt att se vissa saker och jag har (tyvärr) också varit en av dem som skrivit / bloggat om mina barn sen tidig ålder vilket jag ångrar idag även om jag aldrig visade dem nakna eller skrev ”taskiga” saker..

   Läs gärna om Ni orkar:

   https://blogg.vk.se/e-lack/2020/08/25/kul-att-mobba-en-bebis/

   Svara

    bra skrivet h i umä

    Svara

   Hörde du talas om Jimmy Kimmel show? Halloween and kids uppmaning?

   Svara

   Måns Zelmerlöws fru ciara gjorde något liknande och folk reagerade att det inte var ok. Hon reagerade med att ingen annan skulle minsann tala om för henne hur man uppfostrar hennes barn. Sonen såg ut som en ledsen liten hundvalp.

   Svara

   Ett föredöme? Hon har väl håvat in hur mkt som helst i samarbete med barnaffärer? Minns vagnreklamen, resorna med Lollo och bernie osv. Att hon inte gjort det sista åren lär väl mer bero på att de butikerna inte såg henne som säljande till målgruppen efter ”nyriksfasen”.

   Svara

  Löwengrip låter barnen visas allt mer och numera får dottern göra inslag om mamma. En knapp barn under 18 eller 16 är väl när man får tjäna pengar själv borde finnas som varning alternativt påtala med. Föräldrarna är värre än paparazzis.

  Svara

   För fan! Bella är den som visar sina barn minst av alla! Lägg ner med skitsnacket!
   Va Tusan gör det om hon lägger upp som dotters håruppsättning??

   Svara

    Hon syns lite lätt i en storie är väl
    Inte hela världen?! Förmodligen ville hon vara med.
    Men hoppas att Isabella fortsätter att hålla barnen mer eller mindre borta från ig

    Svara

     Risken är stor att influencerbarn tror att detta är det enda och bästa sättet att få uppskattning då de ser föräldrarna göra det hela tiden. Kan också vara ett sätt att få sin förälders uppskattning och uppmärksamhet.

     Svara

    För att hon själv var så väldigt tydlig och dömande mot andra när barnen var små kring att de aldrig (!) skulle synas?

    Svara

  Tycker att Maja Lindelöf känns som den enda vettiga förändrainfluencern just nu? Hon har ju helt slutat visa upp sin son på sociala medier, bara någon enstaka gång man kan skymta honom i någon bild.

  Svara

   verkligen! jämför henne och hennes fd. bästis Sanna Guidetti som är raka motsatsen, wow…

   Svara

   Tänkte skriva exakt samma! Hon visade honom ändå en del första 9-10 månaderna men nu får man nästan aldrig se hans ansikte och tycker inte hon gör så mycket barnrelaterade samarbeten heller?

   Svara

   Kan vara en säkerhetsfråga de diskuterat med säk.firma. Fler borde tänka så. Skulle tex på en sek känna igen Nikola i en affär. Men inte Sally o Gillis.

   Svara

  Helt ärligt borde det vara lag på att man inte får tjäna pengar på sitt barn. Tycker det är hemskt och ett äckligt beteende. Man kan göra reklam för barn utan barn, det funkar.

  Svara

   Håller med dig! Det är ju en form av utnyttjade när den ena parten inte är kapabel till att acceptera att exponeras på internet.

   Svara

    Nu syftar jag på stora konton som alltså tjänar pengar på att visa upp sina barn.

    Svara

   Hade drabbat Paula Uribe och Margaux väldigt hårt 😅

   Svara

  Herregud, slog mig bara hur känd den där människan var, tror aldrig någon varit lika känd eller ens kommer att vara, Elvis kanske? Galet.

  Svara

  Intressant med Michael Jacksons barn och att de uppskattade hans agerande. Beatrice och hennes syster av Storbritannien har sagt att deras barn inte ska vara kungliga då de hatar offentligheten. Men våra kungabarn visar upp sina ofta.

  Svara

   Konstigt då Madeleine själv som barn hatade det, och hade olika strategier för att paparazzis skulle få dåliga bilder, grimascherade, blundade etc och lärde upp sina kompisar att göra detsamma.

   Svara

    Det är väl dock inte så ofta Madeleine visar upp barnen?! Och då är det hon som gör det. Sen är det ju så att de kommer synas u offentliga sammanhang.
    Madelene fick ju såklart mycket mer uppmärksamhet då hon var med i kungafamiljen och var med om mycket fler offentliga sammanhang. Sen var det ju oxå pressen som valde att jaga henne

    Svara

    Eller hur! Sagt flertalet gånger hur mycket hon avskyr offentligheten och pressen som kommer med den, men väljer aktivt att ge sina tre barn titlar. Så dubbelt, men antar att det är fördelarna väger upp nackdelarna.

    Svara

     För att få apanage måste de ju visa upp sig och delta.

     Svara

     Barnen har inga titlar länge. De ingår inte i kungahuset. Det ändrades förra året. Det är bara Viktorias barn som gör det av kungens barnbarn.

     Svara

   Jag tycker ändå att svenska kungafamiljen värnar om sina barns privatliv väldigt bra. Det är väl typ vid högtider som det publiceras nån pressbild på familjen. Eller kanske nåt kort inslag på tv.

   Svara

  Så nlondinbella visar upp sin unge nu för att få uppmärksamhet?

  Svara

   Nja var ingen direkt uppvisning men hon syntes lite på hennes story, men eftersom att C direkt lägger upp det och tipsar om det så får ju IL uppmärksamhet.

   Svara

    Allt om Bella drar in cash och skapar hatiska kommentarer. Sånt är helt ok här 🤢

    Svara

     😂 alltså du är fan inte klok

     Svara

   Oj!!! Katastrof!!
   Ring expressen DIREKT!!
   Detta är ju större än att Trump ville ha på sig en stålmannen tröja när han lämna sjukhuset!!

   Svara

    Det har säkert redan blivit en artikel i Expressen, Ny24 eller Hänt, trots att vissa här ständigt skriver att Bella är passé och finns ingen intresse för henne haha eller hur.

    Svara

    Trump den dåren! Måtte han bli utröstad, så vi slipper 4 galna år till!

    Svara

     Utröstad? Är han på nån Robinsonö eller?

     Svara

  Eftersom barnarbete är förbjudet är det faktisk ett brott när influencers utnyttjar sina barn för att tjäna pengar på dem. De är ett gäng giriga samvetslösa brottslingar som fullständigt struntar i sina barns rättigheter, integritet och framtid.

  Svara

   Intressant. Jag tycker att detta är hög tid att det regleras i lag.

   Svara

    Det* inte detta

    Svara

   Och vad skall vi göra åt barnmodeller och barnskådisar?

   Svara

    Men det är stor skillnad! Modell- och skådespelarvärlden är reglerad, de skriver tex inte ut modellernas namn eller fotograferar en naken bebis. Förstår du skillnaden?

    Svara

     Det gör jag 🙂 men du sa inget barnarbete! Så vart går gränsen?!

     Svara

      Jag som svarade är inte ts

      Svara

       Ok, svårt att veta 🙂

       Svara

        Ja, väldigt svårt att veta vart gränsen är på väg. Visste inte ens att den var ute och gick.

        Svara

   Fast barnen jobbar ju inte, det är ju inte barnen som tar bilden, lägger upp och skriver captions. Barnet finns ju bara med på bilden, de gör ju inte mer än vad mina barn gör när jag fotar dem.

   Svara

    Fast många barn som visar upp kläder på mammas Instagram jobbar ju lika mkt som barn som modellade HM katalogen. De byter om flera ggr, snurrar och poserar.. det är ju inte som att de bara blir fotade när de råkar ha ett plagg på sig.

    Svara

     Rosas ungar. Dom är ju OFTA med på plåtningar & gör reklam för barnkollektioner

     Svara

   Nja. Det är tillåtet för barn att arbeta tex som skådespelare och modeller. Men dessa barn får ju inget betalt vilket i sig gör det till svartjobb. De borde få lön och skatta som alla andra som arbetar.

   Svara

    Eh va, klart de får betalt?

    Svara

  Har tenkt mye på dette i det siste. Jeg synes de svenske influencerne er dårligere til å ivareta barnets privatliv, enn de norske. I Norge er det veldig fokus på dette, og de influencerne som konstant utleverer barna sine får ofte HARD kritikk. Mange trekker frem at det er brudd på barnets menneskerettighet til privatliv. Jeg synes det er helt sykt at ikke flere tenker over dette når de velger å publisere så mye som de gjør av barna sine i sosiale medier. Én ting er hva vanlige mannen i gata gjør med kanskje 200-1500 følgere på instagram, men at influencere som tex. Sanne Aleksandra og Margaux konstant filmer sine barn er ikke bra. Man kan legge ut bilder av sine barn, men dette konstante trykket over hverdagslige ting virker slitsomt. Barnet er så lite at de ikke vet hva privatliv er – når foreldrene konstant filmer mister de med dette retten til privatliv i SITT EGET HJEM med sin familie som skal være det trygge punktet.

  Et annet aspekt – som ikke går på vern av barnets integritet og privatliv – er at foreldrene ikke har kontroll over hvem som ser på conentet av deres barn. Tror de er naive mtp. hvor mange folk der ute i denne verden som faktisk dømmes for overgrep mot barn, oppbevaring av overgrepsmaterial mot barn osv. Og når de fritt kan ta til Instagram for å eksponeres for barn tror jeg det kan misbrukes i noen tilfeller. Ikke at contentet som foreldrene lager er slik material, men personer med en tiltrekning til barn liker jo også å se på barn generelt – med klær også og evt. fantasere….. Hemskt.

  Synes f.eks. Victoria Tørnegren er god på balansen mellom å inkludere sitt barn, men uten at det blir et konstant påtrykk.

  Svara

  Jag såg härom dagen en influensers barn som är runt 10. Jag tänkte mig inte för utan blev glad över att se ungen så jag sa, hej och barnets namn och med all rätta tittade barnet tillbaka med en blick som talade om jag klassas som typ en psykopat.

  Har ju fan sett grabbens pungkulor som bebis och vet allt om honom.

  Men i längre perspektiv så undrar jag hur säkert det är att lägga ut sina barn på sociala medier för det finns så många idioter på gator och torg och speciellt Isabella som har haft stalkers efter sig.

  Låter hemskt att säga men jag är Helt övertygad om att vi snart har en kidnappningsdrama av ett barn någonstans.

  Svara

   Låt oss hoppas. Låt oss hoppas den här äckliga fadäsen med influensers går i graven plötsligt och dramatiskt. Låt oss hoppas att våra barn hellre vill bli sjuksköterskor och brandmän istället för fåhelholkar på bild när de växer upp

   Svara

    Fågelholkar på bild var en bra liknelse. Passar även in på alla vuxna influencers som alltid har öppen mun.

    Svara

     Ja plötsligt är alla wannabe pornstars med fyllda k*ksugarläppar och drogad blick. Wow, snacka om att man nått berömmelse och framgång, man vet vad män går igång på. Verkligen girl power.

     Svara

   Förlåt men det där var riktigt obehagligt från din sida. Du som vuxen borde ju fatta att det är helt olämpligt och direkt konstigt att göra nånting sånt. Bara för att mamman fläkt ut barnet behöver ju du inte vara på den nivån.

   Svara

    Men hon skrev ju att hon inte tänkte sig för?

    Svara

     Att man ens behöver tänka sig för är det läskiga. Det är inte som att man inte vet att man inte känner barnet.

     Svara

      Verkligen creepy beteende. Det är ett barn liksom. Kan du inte skilja på att läsa om någon vs känna någon på riktigt?

      Svara

       Det är väl inte så konstigt. Lär vara ganska vanligt att folk ” i misstag” hälsar på människor de inte känner, men sett t.ex. på tv.

       Svara

        Ja man hejar automatiskt även om det så skulle vara statsministern man plötsligt mötte.

        Svara

        Ja men exakt? Jag har hälsat på Peter Jihde en gång. Han hälsade tillbaka 🤓

        Svara

      Jag har jobbat i handels- och restaurangbranschen i många år och kan inte räkna på en hand längre hur många gånger jag har hälsat på folk som jag inte känner i privata sammanhang. Man ser ett ansikte som man känner igen men inte hinner placera innan man hälsar och först när man käckt klämt ur sig ett hejhej inser man att man inte alls känner människan utan bara känner igen ett ansikte.

      Svara

       Hälsade du på deras barn med namn också?

       Svara

        Nej, jag har ju givetvis inga namn på dem, någon enstaka mångårig stammis kanske. Men om jag såg ett barn som jag kände igen skulle jag kanske hälsa på det med tanken att eftersom jag känner igen barnet borde det vara ett barn jag känner. Jag har också hälsat på kompisars barn, de som är lite äldre, och det har varit uppenbart att de inte känt igen mig. Tror ju inte att jag har ärrat dem för livet för det direkt.

        Svara

   Vad obehaglig du måste ha upplevts för barnet.

   Tänk till nästa gång.

   Svara

    Är väl snarare barnets föräldrar som bör tänka sig för. Orka va så dryg mot någon som råkade säga hej. Va inte som hon sa ”hej har sett dina pungkulor när du var liten!”.
    Det som är creepy är alla vuxna människor som basunerar ut ALLT om sina små oskyldiga barn utan samtycke.

    Svara

     +100!!!

     Svara

   Vet en vuxen man +50år som hejdade på ett nyhetsankare som glatt hejade tillbaka. Den vuxna mannen undrade sen hela dagen vem han hälsat på och undrade vart han kände honom ifrån, tills nyheterna kom på på kvällen. Så nog kan man på ren reflex hälsa på folk man tror man känner.

   Svara

    Men snälla, förstår du själv inte skillnaden mellan att en vuxen hälsar på en vuxen och att en vuxen hälsar på ett litet ensamt barn på bussen? Det är ju sjukt beteende.

    Svara

     Men skärp dig. Fan vad osunda tankar du måste leva med.

     Svara

     Ja med barnets namn dessutom.

     Svara

     Det sjuka är att föräldrarna har exponerat barnet. Att man hälsar på någon man känner igen är normalt.

     Svara

   ”Blev glad över att se ungen”. Det är ju du som är sjuk. Herre

   Svara

  Jag tycker att IL ändå varit ett bättre föredöme här än många andra influencer. Absolut inte perfekt, men hade tyckt det varit mer intressant att höra hur Margaux, Kenza och Paula resonerar. Dels har de tjänat betydligt mer pengar än IL, hon har ändå inte haft så många samarbeten som de övriga där barnen varit involverade. Dels visar de många bilder på barnen och även beskrivit mycket i text.

  Svara

   Jag håller med. Varför inte göra ett inlägg om en flunsa som faktiskt överexponerar sina barn på internet istället för att som bella råka visa en skymt här och där. Det kan ju vara så att hennes dotter sagt att hon VILL få synas och inte längre censureras på bild och video.
   Jag förstår din poäng Cam, men det är inte IL som är problemet den här gången.(Heller)

   Svara

    Missade du inläggets första meningar?

    Det här har inte med Isabella Löwengrip specifikt att göra – trots att hon används som exempel i inlägget här ovan – diskussionen kom upp eftersom hon verkar ha slutat med att inte visa sina barns ansikten på sociala medier.
    Det här gäller alla influencers som exponerar sina barn på sociala medier, en företeelse som i det stora hela är ganska så nyligen förekommande.

    Svara

     Men lustigt att använda henne som clickbait och sen köra en liten halvdan disclaimer under.. ja men då förståe jag varför min kommentar hamnade i modd. Say no more..

     Svara

      Tror du man kan ställa in modden baserat på skribentens åsikt? 😂

      Svara

       Nä men på ip-grejen som du ju beskrivit förr? Eller på ord och fraser?

       Svara

        Då hamnar man ”bara” i modd, aldrig direkt i papperskorgen. Där hamnar bara ip-nummer.

        Svara

         Hur ska man veta om ens kommentar har hamnat ”bara” i modd eller i papperskorgen?

         Svara

          Om den hamnar i modd så kommer det stå att den behöver godkännas innan den syns. Åker den i papperkorgen så försvinner den bara.

          Svara

           Va? Har hänt 100ggr för mig att kommentaren bara är borta utan att mitt ip är spärrat. Sedan publiceras den lite senare.

      Är det så konstigt med tanke på att hon är den enda som haft den här principen? Inte jätte va?

      Svara

       Du menar att Bella aldrig ändrat sig förr? Du litar stenhårt på allt hon säger och förväntar dig 100% commitment till hennes principer? Nu fabulerar du minsann!

       Svara

        Jag hade väl hoppet uppe för barnens skull, att Odd kanske satt ner foten…

        Svara

         Oj.. tänk att du bryr dig så mycket och ömt om barnen nu samtidigt som du försöker knäcka och kasstar snmuts på deras mamma.

         Svara

         Haha men yeah right, tror du att dina läsare är helt blåsta eller?

         Svara

       Hon är inte den enda som haft den principen så du behöver inte låtsas som att det beror på det, var ju inte principer inlägget handlade om heller.

       Svara

   Folk verkar ha så dåligt minne… när bellas barn var lika små som Kenzas mfls är nu gjordes det massor med samarbeten och gravid vecka för vecka osv. Folk verkar tro att hon alltid primärt jobbat med sitt ”bolag” as in kräm och klet, men det är ju bara en parentes i den långa bloggkarriären.

   Svara

  Fast det är ju lite märkligt att du tar upp det just när man ser lite av just Isabellas dotter på hennes story och direkt gör du inlägg av det med just henne som exempel, varför inte Elaine, Paula eller Laila Bagge?

  Svara

   För att ingen av dem har haft samma princip som Isabella?

   Svara

    Men Bellas dotter kanske sagt att hon nu vill vara med och då har Bella ändrat sin princip?

    Svara

     Hur liten är dottern? 5 år? Då är man som förälder skyldig att tänka för barnet och ta sitt föräldraransvar. Gäller extra mycket för en som Isabella som själv säger att hon hatar uppmärksamheten.

     Svara

      Det var en liten glimt av barnet, knappt man hann se hur hon såg ut.
      Känns ju som det finns så många andra att nämna före Bella… även om hon varit hård och sagt att nej hon skall inte visa barnen.
      Men var det inte större influenser som innan barn sagt att de inte skall visa dem och sen gör det hel tiden?

      Svara

     Inte lätt för Bella att göra rätt, hon blir väl förvirrad då det klagas på allt och hur hon än gör. Visar eller skriver hon inget om barnen så skriver folk att hon struntar i sina barn. Visar hon dem eller skriver om dem så är det fel och det klagas. Såg en som skrev att det var dåligt att hon sätter över deras ansikten för då måste de ju tro att de inte duger, att de inte är fina nog som de är.. Så allt är det fel på, hur hon än gör. Har man barn så är det naturligt att de förekommer i kanalerna och man vill prata och berätta om sina barn, det är naturligt, sen behöver man inte trycka upp en filmkamera dygnet runt som vissa gör. Gissar att Bella här kanske ville visa att hon umgicks och hade skoj med dottern eftersom vissa skriver att hon inte umgås med barnen. Och dottern ville väl kanske gärna visa att hon fixade fin frisyr på mamma haha så gulligt.

     Svara

      Bra skrivet

      Svara

     Vad konstigt den här kommentaren hade nyss 5 likes men så plötsligt gick det ned till 2…

     Svara

      Du tänker att jag manuellt raderat 3(!) likes? 😂😂😂

      Svara

       Tänkte mer att det var nån konstig bugg med uppdateringen av sidan men du kan ju funktionerna här bättre än någon annan så jag får ta din version framför min egen antar jag. Konstig grej att göra dock, tycker du inte?

       Svara

        Det finns två gamla kommentarer från dig i papperskorgen från det här ip-numret så de verkar inte ha gått igenom alls. Nästa gång det händer, ”Gervida” mig direkt så jag vet runt vilken tid jag ska leta så kollar jag även i skräpkorgen. Det är bara ip-nummer som jag moddar bort via svarta listan och då borde ALLA kommentrer hamna där. Hade det varit för innehållet – ord eller liknande – så hade de bara hamnat i modd och då kommer det upp en text till dig om det.
        Jäkligt märkligt.

        Svara

         Okej jag ska göra så, tack för uppmaningen och förklaringen. 🤙
         Så vissa kommentarer kan hamna direkt i papperskorgen? Kanske borde jag då dubbelsäkra längre svar/frågeställningar med att kopiera dom och sen prova igen..?
         Aja, jag kämpar vidare. Skönt atr veta att jag inte är svartlistad eller blockad att skriva visst antal

         Svara

          Nä, bara hela ip-nummer och då kommer ingenting igenom från det. Aldrig ord eller fraser.

          Svara

    Gervide, kan du kolla varför var tredje av mina kommentarer hamnar i modd och sen aldrig dyker upp? Har skrivit helt normala hjälpsamma kommentarer utan provokation eller annat som kan fastna såvitt jag vet..

    Svara

     Jag svarade på det här under en annan kommentar. 🙂

     Svara

    Jo Laila Bagge hade det som princip angående yngsta sonen förrut men visar honom numera och han är med i samarbeten. Elaine har tidigare pratat om barns integritet men har på senare tid haft med barnen i samarbeten och numera är det ”att visa att alla barn ska få synas” och hon själv vill ju synas och har ändrat sig gällande annat också 😉

    Svara

     När det gäller Lailas yngsta barn så tror jag det var Niklas som satte stopp. Laila verkar inte ha något emot att visa upp sina barn på gott o ont. Klirr i kassan.

     Svara

      Kanske, men de började lite trenden med sponsrade bröllop, och de lämnade kyrkan separat och Laila dolde sin klänning under en stor kappa för att de hade sålt bildrättigheterna till någon kvällstidning och då fick de absolut inte riskera att någon fotograf fångade dem på bild utanför och VARFÖR MINNS JAG DET HÄR??? 😂

      Svara

       Jo så var det, Laila o Niclas sålde sitt bröllop. Tycker ändå att det är bra att man väljer att skydda sina barn mot att medverka i reklamsammanhang i tidig ålder. Att Laila har gjort en realityserie handlar nog mest om att göra reklam för sig o sina produkter.

       Svara

    Det är väl bättre att erkänna att du är besatt av henne, vill kränka henne och få många kommentarer. En strategi av dig.

    Svara

    Inte?

    Svara

    R

    Svara

    Jag såg den storyn och tänkte att oj nu kommer man se S, men det kunde jag inte när man kollade helt vanligt. Den som tog skärmdumpen måste ha klickat fram en sekund i taget.
    Jag följer IL alla kanaler och det är det enda influensersbarnen som jag inte har en aning om hur de ser ut. Sen kan jag anta att ju äldre barnen blir så kommer de synas mer o mer för då kan de ha ett eget val. Du borde lyfta fram IL som en god förebild i stället.

    Svara

   Hade en bra kommentar som instämde med det här. att det iinte är IL som är problemet nu heller men den fastnade i modd. Ingen vet varför. Kanske för att den var positiv mot Bella

   Svara

  Michael Jackson <3 King

  Svara

   Michael Jackson som varit/är anklagad för att ha förgripit sig på barn. Men sina egna månade han om. Dad of the year eller inte.

   Svara

    Ja, han respekterade verkligen barn…

    Svara

    Anklagad ja

    Svara

     Fast ingen kan säga att det är vettigt att en vuxen man har sleepovers med barn utan uppsikt!!!

     Svara

     Här ovan fick en person sina fiskar varma för att hon hälsade på ett influencerbarn på bussen.
     Men att sova med främmande ungar i sin säng utan förälders närvaro, för så mycket är ju konstaterat sant, det är inga bekymmer,

     Svara

    Han höll väl ut sitt barn från balkongen som någon slags nerknarkad rafiki? Vet inte om det är att måna om dem.

    Svara

   Michael Jackson gav sina barn den barndomen och tryggheten han själv saknade när han var liten. Han blev fysiskt och psykiskt misshandlad av sin pappa, tvingad till att jobba sen 6-7 års åldern, fick inte gå i skolan eller leka med de andra barnen då det skulle jobbas och turneras, fick inte fira jul/födelsedagar då de var jehovas vittnen, blev superkänd vid 10-11 års åldern. Michael fick aldrig leva ett liv utanför offentligheten, utan att bli granskad och förföljd av media, aldrig en privat stund. Det är lätt att döma ut honom för hans excentriska beteende, men han var missförstådd. Han förstod hur det är att vara utsatt som barn. Han bar alltid ett band runt armen i solidaritet med världens barn. Han skänkte 400-500 miljoner USD i dagens pengavärde till välgörenhet. I hans testamente står det att 20 % ska skänkas till välgörenhet för barn. Hans musikaliska genialitet och alla barriärer han spräckte behöver jag inte gå in på. #mjforever

   Svara

    Tror dom flesta är överens om att hans barndom var problematiskt.
    Frågan är vad det förde med sig söt problem in i vuxenvärlden.
    Man kan aldrig hävda att det var en bra idé att låta barn sova över hos honom, en vuxen man, utan föräldrar.

    Svara

    Buhu stackars pedofil

    Svara

    Ingen som ”tar ifrån” han hans musikaliska framgångar. Han var 100% king of pop MEN han var med största sannolikhet ett peddo. Jag säger det igen, hans musik älskar jag och miljoner andra men privat är han ett litet äckel. Du får beundra hans talang SAMTIDIGT som du äcklas av vad han förmodligen gjort.

    Svara

     Ursäkta vill inte vara otrevlig, men jag orkar inte diskutera med någon som inte orkat kolla upp anklagelserna i detalj. När ni har gjort det kan jag diskutera det med er. Ingen som har granskat anklagelserna kan med gott samvete tro att han är skyldig.

     Har ni amazon prime, ni kan börja med square one. Annars finns en gratis version på youtube. https://youtu.be/ZxNDb2PVcoM

     Tack för mig #mjinnocent

     Svara

     Facts don’t lie, people do.
     #mjinnocent

     Svara

  Jag tycker margaux exponerande av Arnold är fruktansvärt. Varför skulle han vara med i reklamen för hennes nya hudvårdsprodukter? Finns ju ingen logik i det över huvud taget så det var så uppenbart att det bara var för att Arnold drar till sig mycket likes. Skulle aldrig utsätta mina barn för det.

  Svara

  Den engelska reality-profilen och influencern Billie Faiers (Instagram billiefaiersoffical) visar upp båda sina barn och använder de i sin marknadsföring för det mesta. Hon berättade i sitt eget reality-program att företag hade frågat henne om dottern (6 år) ville bli influencer…

  Svara

  En fråga som alla influenser skulle behöva ställa sig själva: Skulle jag ha velat bli fotad och utlagd när jag var barn, till allas beskådan?
  Oavsett vad man själv anser så är de här utlagda bilderna inte ett samtycke eftersom barn dels inte är medvetna om detta dels inte kan säga nej.

  Svara

   Varför bara som barn? Skulle jag vilja att min mamma fotade mig idag i precis de sammanhang hon ville och la upp offentligt utan att fråga mig?

   När jag var ledsen, när jag var sjuk, umgicks med mina vänner, när jag går runt hemma i t-shirt och trosor…

   Svara

    (Och om svaret på det är nej… varför då göra samma mot ett litet barn?)

    Svara

  Bella måste väl öka siffrorna nu när fejksiffrorna är avslöjade och populariteten dalar. Med sin nuvarande livsstil så lär det behövas.

  Svara

   Fast en influencer vill att deras barn ska bli barnstjärnor och gör allt för att hjälpa speciellt dottern in dvs Ani**a.

   Det gör mig äcklad!

   Svara

    Vem vet vad Bella väljer att göra i framtiden, barnens framtid ligger förhoppningsvis även i Odds händer. Anithas barn har en lika kändisk*t pappa så de har nog inte mycket att välja på.

    Svara

    Hennes dotter dök upp bakom Laleh på hennes uppträdande på tv, kände mig irriterad av någon anledning. Inte på barnet såklart, mer har hon lyckats trycka in henne här också. Tyckte nog att det var lite orättvist, någon annan unge som inte fått så många upplevelser kunde väl fått den chansen…

    Svara

  TACK! Kan verkligen inte begripa varför inte fler reagerar på dessa uppenbara övergrepp på barns integritet som upprepas dag efter dag i sociala medier. Glömmer t.ex aldrig när makarna Lundells dotter hade bajsat ner hela skötbordet som spädbarn och Jonna fick den briljanta idén att filma allt och posta på story för hela Sverige att beskåda… Fruktansvärt kränkande. Hade min förälder gjort så mot mig hade jag med handen på hjärtat ALDRIG förlåtit den. Minns även att Kenza och Dani gjorde något liknande i en vlogg. Undrar om de hade varit bekväma med att posta bilder på sin egen avföring? Finns en uppsjö av fler exempel på denna totala gränslöshet.

  Dessa influencers verkar inte förstå att barn inte är en gullig accessoar eller husdjur. En vacker dag kommer första generationens influencerbarn att bli vuxna och domen kommer inte att bli nådig, mark my words. Tänk liksom Arnold, 45, vars jobbkollegor har sett honom pottränas på youtube…

  Svara

   Va? Vad gjorde Kenza? Hon om någon är ju typ den största hycklaren gällande sitt barn. Totalt överexponerat honom.

   Svara

    Detta rörde inte just Kenzas egen son, vill minnas att Dani (Danijela Pavlica) filmade när Kenza skulle testa att byta blöja på Danis dotter. Otroligt omdömeslöst av båda två.

    Svara

  För mig är det underligt och min egna hobbyanalys är att dem vet inte bättre och att få in samarbetena är mer viktigt. Eller inte viktigt men det tror inte barnen kan ta skada.
  För en själv fasade man om mamma eller mormor skulle ta fram fotoalbumet när pojkvännen skulle presenteras. När dessa barn skaffar respektive kan ju den personen googla fram mycket om en som person utan att barnet själv valt det.

  Jag är irriterad på mig själv att jag blev paff när jag i somras läste Paulas argument för att låta sina barn synas – vi har pratat om det och dem vill det själva. Hallå varken du eller dina barn vet uppenbarligen inte om vilka idioter som förmodligen sparar ned allt du skrivet och postar om dina barn. Att idag vara så naiv är tyvärr bara korkat.

  Svara

   Vi har pratat om det och min 6 åring förstår vad integritet är, fula gubbar och kommande mobbning….?
   Det är ett barn liksom. Som skulle äta bara godis om hem fick.

   Svara

   Paula förstår tyvärr inte alls (eller vill inte förstå). Oavsett om du pratar med och förklarar för ditt barn (som är under 7 år) vad internet är och vad det innebär att exponeras så är inte de kapabla till ett sådant beslut! Så små barn har inget konsekvenstänk och har inte erfarenhet nog att förstå vad det verkligen innebär. Det är du som förälder som har ansvar att se till ditt barns bästa. Och tyvärr, men det gör faktiskt inte hon i denna fråga.

   Svara

  Förstår det verkligen inte. När jag fick barn låsa jag min instagramprofil och gjorde en ordentligt resning bland följare, och lägger aldrig ut bilder på honom. Det är svårt att förklara men jag kände typ att ingen var värd att se honom, han var så liten och oskyldig. Hade aldrig någonsin velat att flera hundra tusentals människor skulle se eller läsa om honom.

  Svara

   Antar att du pratar om att ingen är värd att se foton på honom? Såvida du inte håller honom inlåst så kommer många människor att se honom genom livet.

   Svara

    Är du dum eller fattar du inte skillnaden på att lägga upp bilder på nätet där miljontals okända har tillgång till barnet vs verkligheten?

    Svara

     Du skrev inte ”lägga upp bilder på nätet”, därav mitt ”antar att du pratar om att ingen är värd att se FOTON på honom?”

     Svara

    Troll

    Svara

     Varför det?

     Svara

  Inget slår hur Dasha visade upp sitt barns nakna rumpa full med bajs. Undra om hon själv skulle vilja att hennes nerbajsade rumpa fanns på internet för alla att se?

  Svara

   Vaaaaa???? Fyran vilken sjuk mänkiska

   Svara

  Väldigt bra och välskrivent inlägg. Tycker detta borde diskuteras mycket mer.

  Svara

   Synd att det blev stolpskott på personen inlägget porträtteras med.

   Svara

  Camcam hur kommer det sig att vissa av mina kommentarer fastnar i modd och sen inte dyker upp alls? Är jag svartlistad för var tredje kommentar eller något?

  Svara

   Camilla kan du inte berätta i ett inlägg hur modereringen fungerar så att vi slipper såna här kommentarer under varje inlägg

   Svara

    Modd på några minuter är väl okej men att hela inlägg försvinner ut i cyberrymden känns ju bra suspekt. Men tack för ditt svar det gjorde hela skillnaden

    Svara

  Sanna Guidetti är väl värst av alla. Spelar ingen roll om ungen sitter på pottan eller är upprörd och gråter, det ska filmas och läggas ut! Om någon skulle få för sig att ifrågasätta henne går hon till attack direkt.😬
  Sen har vi ju herr Rimér och Katrin som filmar barnen från morgon till kväll.

  Svara

  Tycker det är okey om man någon enstaka gång lägger ut bilder på sina barn. Däremot nakna bar, sjuka barn hemma eller på sjukhus vill jag slippa att se. My Martens hade en lång följetång om sin son som var sjuk och nära döden i våras om man tolkade My rätt. Med eller utan barnets tillstånd så var det mycket osmakligt. Lägg ut bilder på dig själv i vilket tillstånd du vill men låt dina barn slippa.

  Svara

   Heller verkligen med! Vissa föräldrar har noll respekt för barnens integritet.

   Svara

  Ot.

  Skaffade en satisfyer efter att ha läst om den här. Vill bara tacka den personen som uppmanade att välja en sån. Får multipla orgasmer varje dag. Mitt sexliv är räddat!

  Svara

   Plus att den har 15 års garanti! No man needed

   Svara

    Längre än genomsnittsäktenskapet som varar i 11 år – utan garanti!

    Svara

     Ja den som uppfanna denna visste att framtidens man är överbliven

     Svara

     Män är ändå mest otrogna så den är säkert mer trogen:)
     Ni som säger dem inte är det, ni skulle bli förvånade vad killar gör på deras mobiler i smyg. Ganska sorgligt men sant

     Svara

      Eller hur, men är så jävla äckliga de förtjänar fan att vara ensamma

      Svara

   Otrevligt att skriva det som kommentar till ett inlägg om barn. Jag anar att du gör det av en orsak också.

   Svara

   Ta det på nästa öppet spår kanske..?

   Svara

    När är nästa öppet spår?

    Svara

   Ett inlägg om barn fick dig att tänka på detta…? USCH! Säkert du som brukar vilja att folk skriver detaljerat om sex i öppet spår. 🤮

   Svara

   Men snälla! Du kan ju inte skriva om sexleksaker med ett inlägg om barn!
   Om du inte är pervers förstås?

   Svara

    Haha snälla OT är OT. Spelar roll lixom

    Svara

  Jag fick en rejäl tankeställare när jag fick barn för tidigt och gick med i två olika prematurgrupper. Alltså jag vet vilka barn som har opererat bort tarm och hur många cm tarm dom har kvar. Sett en film på ett barn som får något slags krampanfall. Sett bilder på ärr, bråck, smultronmärken. Vet vilka barn som fått selektiv ätstörning, vilka som opererats osv osv. Jag tog till slut bort hela facebook för jag klarade inte av att se bilder på barn över huvud taget. Det är faktiskt en sak att typ på familjeliv skriva en anonym tråd, men att lägga upp bilder på Sara 4 år och i detalj skriva om hennes magproblem, nä jag tycker det är så jävla omoraliskt. Droppen var ju krampanfallet. Hur fan kan man lägga upp sådana grejer, blir helt gråtfärdig…

  Svara

   Håller med. Gick ur en grupp om babypotting för så otroligt många föräldrar seriöst fotar sina barn mer ansiktet synligt och allt när de går på pottan. Tycker det är helt sjukt. Själva tanken är ju att man ska skriva hur man gör, stötta och peppa. Inte lägga ut nakenbilder på sina barn när de bajsar 🤦🏽‍♀️

   Svara

    Gräsligt!

    Svara

  Ja många är dem. Ida Wargs exponering av Elvis är ju inte speciellt måttlig heller…

  Svara

   Tror hon bara skaffade barn som Pr trick. Hon verkar inte som en barnmänniska..

   Svara

  IL har ju iaf försökt skydda sina barn, dem har verkligen aldrig riktigt synts i hennes sociala medier annat än små glimtar. Så att ha med henne som exempel är ganska löjligt, hade inte brytt mig om jag som barn hade skrivits om lite ytligt om nästan inga bilder synts. Däremot är det lite märkligt dem synts så tydligt nu eftersom IL sa dem aldrig skulle synas alls. Men hon är inte roten i problematiken i detta.

  (Hon verkar ha tagit bort dessa stories nu, hann se hennes dotter sen var dem plötsligt borttagna)

  KenZa är enligt mig ett bra exempel alla detaljer och extremt närgångna bilder på sonen hela tiden.

  Dem som lägger upp ”lättklätt” på barnen TYvärr.. finns det folk som blir attraherade av ett åringar till och med man önskar det inte var sant för det är så vidrigt men världen är tyvärr en mörk plats. Därav skydda barnen från dessa monster.

  Svara

  Nej men alltså det är något som inte stämmer med henne. IL. Första klippen på hennes senaste story, hon ser ju galen ut? Och så ska hon skriva en självbiografi. NU liksom.

  Svara

  Vem är bellas frisör? hennes hårfärg är seriöst SÅ snygg

  Svara

   Varför frågar du inte henne själv?

   Svara

  Ebba von Sydow måste väl ändå vara den som har sina barn oftast på insta stories? Varje dag ska minsta steg dokumenteras. Barnkläder, yoghurt och kokböcker får de göra reklam för, bland annat

  Svara

   Oj jag håller verkligen inte med. Man skymtar de ibland absolut men hon skriver ju inte om dem som personer eller filmar långa sekvenser av allt de gör.

   Svara

   Nä, tycker Bingo slår henne…

   Svara

    Bingo är inte mogen direkt.

    Svara

   Ebba, alltid ett andetag bort mot utbrändhet.
   Hon stressar livet ur sig med karriärkvinna/Östermalmsideal/hemmafru/mamma till 3/influenser.
   Blir trött själv bara jag tänker på det! 😅

   Svara

    Fast hon är ju ändå stressad och gööör ngt. Jobb, tre stora barn med aktiviteter, en man i karriären osv. Forni… som nu måste reflektera över stress för att hon haft både ett möte, ett Mail, en lunch och en frisörtid samma vecka…

    Svara

  Det är enkom för att tjäna pengar, finns ingen annan positiv effekt som barnet tar nytta av.

  Så, när det nu är fastställt så kan man diskutera hur stor skada barnet tar.

  Antagligen väger pengarna upp för alla ev skada för barnet, med föräldrarnas ögon sett.

  Svara

  OCH det här snacket om ”Jag har tillstånd av barnet att lägga ut detta”

  DET ÄR JU DÄRFÖR DU ÄR VÅRDNADSHAVARE!!! För att ditt barn inte kan fatta dylika beslut. För att ditt barn är i beroendeställning till dej. För att ditt barn är, ja ett barn.

  ”Nä men jag på ut den här bilden på Kalle 6 år när han står naken i duschen för han sa att det var ok”
  JA MEN DU BORDE FATTA ATT DET INTE ÄR DET.

  Orimligt irriterad känner jag…

  Svara

  Det är verkligen en obehaglig trend, där man exponerar barnens privatliv över sociala medier till tusentals okända människor. Inte friskt någonstans.

  Svara

  Det absolut roligaste är att Kenza sa 100 gånger i sin förra podd och i bloggen att hon ALDRIG skulle visa upp nikola och både hon och dani hånade mammor som gjorde samarbeten på sina barn. Så jävla patetiskt

  Svara

   Att Kenza ännu inte har begärt att få podden borttagen är ändå märkligt med tanke på hur skadlig den varit för hennes trovärdighet.

   Svara

    Har det varit något mer konstigt hon sagt?? Helt missat

    Svara

  Förstår inte hur man kan vara så chill med att t.ex. gå ut på stan och veta att vilken främling som helst kan ha massor av information om ens barn. Inte bara namn, ålder och egenskaper, utan även hur ansiktet ser ut i detalj osv.

  Svara

   Tänker att det är farligt också. Bella tex som påstår sig ha stalkers kanske borde tänka sig för innan hon berättar allt om vad gillis är intresserad av.
   Lättare att locka till sig ett barn om man vet allt om exakt vad hen gillar.

   Svara

  Blondinbella är väl den äckligaste flunsan, eftersom hon har sååå många stalkers, kriminella och andra sjuka människor efter sig, varför vill hon då att hennes barn syns?

  #motherofthecentury
  #not

  Svara

  Bedrövligt. Fattar inte varför man vill dela ett barns uppväxt med alla. Jag vill inte ha barn men hade jag velat det hade jag velat leva i en bubbla så länge jag bara kunnat. Och jag VET att jag som liten inte skulle uppskattat att mina föräldrar skulle visa upp mig för omvärlden. Så osunt!

  Apropå föräldrar i sociala medier. Katrin Z berättade om att hennes äldsta son hade sagt till sin lärare, något i stil med att dagens lunch var så god och smakrik. På ett sådant där vuxet sätt, så såklart. Både läraren och K tyckte det var så kul.

  Är det bara jag som tycker det är oerhört konstlat när barn använder ord de hört vuxna säga? Och att de bara vill ha en skrattreaktion?

  I samma veva sa hon att yngsta sonen haft växtvärk. När ska folk fatta att det växtvärk inte innebär att barnet växer utan att det är psykosomatiskt? Precis som vuxna kan få ont i kroppen av oro.

  Svara

   Hade du haft barn hade du vetat att barn använder ord som de hör sina föräldrar säga. Så det gäller att vårda språket och använda många olika synonymer så får barnet ett stort ordförråd.

   Svara

    Vad bra att du berättat det för mig som arbetar med barn! Jag är fullt medveten om det. Det jag skrev var att jag inte förstår det roliga när barn uttrycker sig konstlat. Hennes son sa som sagt kommentaren på ett vuxet vis och inte på ett barns vis. Det är det jag reagerade på. Det känns lite typiskt den äldste sonen att vilja behaga vuxenvärlden på det sättet.

    Svara

  Kenza tänkte väl att hon skulle mjölka ur så mycket som möjligt av Nikola eftersom hon var osäker på om hon skulle få fler barn. Undrar om hon ångrar sig nu…

  Svara

  Nästan ingen tycker barn är såå extremt söta än mamman själv så är lite skämskudde på kenzas ständiga updates och sen kan ju inte barnet/barnen säga vad den själv vill 🙁

  Svara

  Helen torsgården baserar ju nästan allt sitt innehåll på sina barn, absolut hon verkar vettig men är ju lika illa? Varför nämns hon inte? Hon har ju gjort det mer än IL någonsin har

  Svara

   Ja, hennes videor har numera dessutom alltid clickbait-rubriker. Och alltid är det videorna sprängfyllda med godis, chips och läsk och Mac Donalds!

   Svara

   Ja – Helen har sina barn med i vloggar. Men upplever ändå en integritet runt barnen. Exempelvis inget vloggande om potträning eller hur det går osv. När man tänker efter så vet man inte så mycket om barnen egentligen.
   Tycker Helen är duktig på att inte ha med så många i sin omgivning. Hon filmar på middagar men visar upp maten och eventuella spel – inte personerna som är där. Upplever att vloggarna är väl arbetade och därför gör det inget att inte fler personer figurerar i vloggen.

   Svara

    Dock har hon ju filmat när Selma ska gå på toaletten. Blev helt chockad när jag kollade på videon då jag själv upplevt henne som du beskriver.

    Svara

  Mimmi Kapell lägger ju ut storys på sina barn KONSTANT. Inte mycket reflektion där inte!

  Sedan har vi Kenza, Ellen och Kajsa Bergström, Katrin och Bingo samt många fler…

  Svara

  Skillnaden är väl hur känd man faktiskt är, riktiga kändisar som Michael Jackson riskerar ju att få sina barn kidnappade och sedan bli utpressade på pengar.
  Risken att någon ska kidnappa någon influencers barn och kräva dem på pengar känns inte lika troligt. Hade det varit en risk hade nog influencer barnen varit mer skyddade, men egna livvakter, osv.

  Svara

   Ingen här är orolig för att ett barn ska bli kidnappat handlar om ett barns rättigheter, dessa barn kommer växa upp med att bli uthängda och hur påverkar det dem?

   Svara

    Hon pratade om att Michael Jackson täcker sina barns ansikten, och influenser väljer att visa barnen över allt, och jag förklarade varför Michael Jackson täcker sina barns ansikten vs varför influensers inte behöver täcka barnens ansikten.

    Svara

  Tycker även det är konstigt med de influencers som inte visar upp sina pojkvänner men visar upp barnen. Som Alexandra bring, Danijela tex. För att killen inte vill synas, hur vet man att barnen vill synas då?

  Svara

  Bra debatt. Jag tycker framförallt att det ofta fokuseras för mycket på bilder och för lite på text. Ibland kan ord säga och göra så mycket mer skada än en väl utvald bild.

  Med det sagt: Jag ser så otroligt mycket gränslösa bilder på barn online, både från privata konton och från influencers. Bara den senaste veckan har jag sett bilder på barn som pottränas på Instagram (ett privat konto men med flera hundra följare), flera barn på bilder i bara blöja, en nakenbild där föräldern försvarar sig med att ”den var ju tagen bakifrån”, ett barn utan kläder som ligger och sover, etc.

  Jag har noll förståelse hur man som förälder med ett stort konto kan publicera bilder på sitt barn utan kläder. Om de inte bryr sitt om sitt barns grundläggande rätt till privatliv borde de åtminstone bry sig om att skydda sitt barn från övergrepp. Dessa bilder hamnar på pedofilnätverk.

  Svara

  Mimi Höglin sa i nån blogg att nej HON har ingen integritet så därför kmr man inte slippa att se hennes barn (varav nyfödda dotter ) hela tiden i hennes vloggar. Tyckte det var helt galet sagt. Har hon inte tänkt på DERAS integritet . Senast idag släppte hon en vlogg med hennes tvillingsöner På typ 3 bast i bara kalsongerna. Vad är det som händer med världen . Vill man inte hålla sina barn säkra längre . Herregud . Allt handlar bara om sitt eget ego och att få mer tittare o följare även på sina barns bekostnad . Tycker det är vidrigt:

  Svara

  Man undrar om det finns ett konsekvenstänk överhuvudtaget? Victoria Törnegren lade ju t.ex. i somras ut en bild där hennes barn är naket, men det var ju bakifrån så då är det väl ingen fara enligt deras logik.

  Svara

  Många som kommentar här verkar fördöma företeelsen att influencers exponerar sina barn på nätet och som en del av sina egna karriärer. Och verkar ha mängder av exempel på hur och när detta har skett. Det är ingen som har funderat på att avfölja influencers som gör på det viset? Jag tänker att det är enda sättet att stävja den utvecklingen, om det inte är ekonomiskt lönsamt att hänga ut sitt barn framför hela världen så lär de inte fortsätta med det. Följarna har också ett ansvar.

  Svara

  Följde Anna Wii förut och såg nån kommentar på ett annat konto som hon skrev. Klickade mig in hos henne och såg att hon fått barn igen.

  Tråkigt nog var varenda inlägg med bebisen i (som jag såg) ett samarbete med det ena eller andra företaget där man kunde klicka på bilden och få upp länkar till inköpsställen eller att hon fått baby alarm, nest osv av det och det stället. Hon verkar vara en varm och kärleksfull person, och har aldrig sett henne ”hänga ut ” den äldre dottern med kränkande info osv, men jag reagerade ändå på att detta med att få barn verkar vara rena guldgruvan i samarbeten… Känns lite äckligt på nåt sätt. Även de mindre profilerna som hon exponerar sina barn maximalt.

  Svara

  Finns ju en familj som blivit stora pga barnen, främst den äldsta.. Gör si, gör så. Vad säger du om det här? Undrar egentligen om barnen verkligen vill synas på det sättet eller om dom helt enkelt bara har normaliserats med att alltid bli filmade osv för allmän beskådan.. När jag tävlade ponny som barn hade inte jag velat att hela Sverige skulle se mig på nätet och veta vad som hände runt mig eller hur pissdåligt det kunde bli…

  Svara

  Orkar inte läsa alla kommentarer. Men hela grejen var la att de skulle få välja själva, något hon och Odd kanske anser att de är gamla nog att göra nu? De har väl pratat om vad det innebär och fått uppfattningen om att de är stora nog att förstå

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.