Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

862 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som förstår vad Forni menar när hon säger att dom nu har gjort det möjligt att ladda ner hennes babyapp i alla länder?? Är apparna inte tillgängliga i appstore i alla länder? Utan det är en ändring man måste göra alltså?

    F.ö. Det finns nog ingen jag stör mig så mycket på som Forni.

      Tror att apparna är begränsade till ursprungsland per default.

      Stör mig inte på någon annan influencer på samma sätt som jag stör mig på Forni. Hennes persona är så ofattbart tillrättalagd, hennes krystade och tillgjorda texter och bilder får det att krypa under huden på mig. Visa. Något. Äkta. Istället. Kan hon visa ATT HON ÄR EN RIKTIG PERSON NÅGONGÅNG?!
      Och ja, jag borde chilla. Och ja, jag borde sluta bry mig. Och ja, jag borde sluta följa människan.
      Tack och hej.

        Och alla dessa frågor till frågor med forni som hon garanterat skriver själv. Vem skriver såna långa uppsatser till henne varje dag/vecka om typ samma ”problem” hon själv har. Märkligt nog är det samma typer av frågor som jag upplever att hon själv har problem med, så att hon liksom kan ge sina ”vänner” svar på tal via bloggen. Idag var det nån som skulle på möhippa med massa snygga influencervänner till medelhavet och hade frågor kring det. Klippt och skuret ut hennes egna liv.

          Sätter vänster stortå på att hon författar minst 50% av de där jävla frågorna själv för att få tillfälle att svara och verka speciell/insiktsfull/whatever

            Typ som GabJoss ???

              Gillar GabJoss. Tycker hon är cool och vuxen som bara fixar allt själv!

                Fixar allt själv?? Fjodor är väl där varje vecka och borrar upp hyllor, bygger ihop Ikea möbler och byter gardiner….

                Fixar allt själv? Hon kan ju inte fixa nånting alls själv.. Senast häromdan var hon ju tvungen att be nån random byggarbetare ute på gatan om hjälp med att bära ut en växt för det var ju bara *sååå äckligt* ?

          Undrar också vilka som skickar alla dessa frågor?! ? hon måste definitivt hitta på flera själv. Är ju typ flera frågor i veckan

      Känns som Forni har sjuka komplex för allt. Speciellt för att dom verkar ha mindre pengar än alla sina vänner. Samtidigt har ju Forni absolut inte någon dålig ekonomi.

        Komplex! Precis så. Känns som att hon alltid har ett stort grått moln över sig. Tror dock inte de har det sämre ställt men tror de är lite mer ”ekonomiska”.

        .. SOM OM ingen av hennes vänner NÅGONSIN påpekat hennes fjantiga ”fiiina” lillfinger som alltid sticker upp från glaset. Någon frågade och hon svarade typ ”hihi jag veeet inte vart det kommer ifrån, men det bara blir så hihihi”. Vi vet hur du tänker lilla Mickis. Du känner dig litefinarelitebättre med ditt lilla lillfinger uppe i luften…. SÅ störande, denna fängslande författare…….

          Hahha

    Ni som är gifta eller tillsammans eller vart ihop med en polis. Hur träffades ni? Hade er partner ofta tid eller va det att dom jobbade mycket helger och nätter , julafton m.m ?
    Dejtar en som är polis så därför undrar jag. Han vill ha något seriöst och verka vara en sjukt trevlig kille.

      Killen min jobber som pilot for politiet, og han jobber en del helger og högtider, me hadde aldri valgt bort honom på grunn av jobben sin ?

      Är du samma som frågat oss hur man kan haffa en polis i typ 10 månader? Kul att du fick en på kroken i så fall!

        Hitta nyss hit. Via blondinbellas story. Hade ej någon aning om bloggen?

          Bellas luftslott kraschade tack vare Bloggbevaknings avslöjande om att Bella hade ljugit om bland annat sin statistik. Att Bella nu påstår att Bloggbevakning står för en stor inkomst är skitsnack – Bloggbevakning avslöjade Bellas bluff och Bellas inkomster har nästan försvunnit helt (med all rätta).

        Är det du som alltid pratar om din ägglossning på öppet spår?

          Ojojoj, någon tog illa upp.

      Har haft ihop det i 3 år med en polis.
      Aldrig mer.
      Svårt att kommunicera. Kinky sex. Stryp- & analsex med krydda av förnedring.
      Tror säkert att han skulle misshandlat mig om jag inte hade varit en stark tjej som vet vad jag vill.
      Usch, aldrig mer.
      Ett tillägg – de flesta poliser är SD:are.

        Allvarligt, röstar majoriteten av polisen på SD? Jag är genuint nyfiken. Finns det någon statistik på det eller är det din erfarenhet? Vad sorgligt.

          Svar till ”R” – det är tyvärr allmänt känt!

            Nej det är det inte, sluta ljug!

          Tror GW sagt något om det (vet dock inte om han har riktigt fakta) men han sa någon om att SD var överrepresenterade inom polisen

            Inte konstigt med tanke för att de i yttre tjänst får handha bottenskrapet av de med utländsk härkomst all arbetstid.

              Precis, verkligen bottenskrapet. Förvånar mig inte ett dugg faktiskt. Blir typ själv SD:are när jag kollar på efterlyst mm. Eller får höra om alla skjutningar i uppsala/sthlm. Och då är jag muslim, född här men ursprungligen från Mellanöstern…

            Känner tre poliser och två av dom röstade i senaste valet på SD. Säger ju egentligen inte nått allt om hur övriga poliskåren röstar men en av dom sa ”de flesta jag jobbar me röstat också på SD”.

              Kan ju hänga ihop med att SD är överrepresenterade bland män vilket även polisen är.
              Min pojkvän som är polis är inte SD:are i alla fall (enligt vad han säger själv och enligt tydliga värderingar och åsikter åt annat politiskt håll).

                Tror att de är dels därför och dels pga dom träffar på samhällets ”bottenskrap”. SD påstår ju också att dom vill ta mycket hårdare tag mot kriminella och de är säkerligen nått som tilltalar poliser. Som min ena poliskompis sa ”de är jäkligt otacksamt att man utreder brott, håller förhör och skriver massa papper och sen får personen max villkorlig dom eller böter fast hen misshandlat nån”

        Till Clara: Väldigt tråkigt att läsa att du har träffat en dålig person med usla värderingar. Vill dock våga påstå att det har med honom som person att göra, inte hans yrkesval. Min kille är polis och han är den snällaste människan på denna planet och de av hans kollegor jag har träffat är oerhört fina människor som verkligen brinner för att göra en insats. Har såklart ingen insyn i vad de röstar på men kan med säkerhet säga att min kille aldrig skulle rösta på SD.

        Också dåliga erfarenheter av att dejta en polis

        Clara hur kom det sig att du var tillsammans med honom i tre år?

      Varit tillsammans och sambo med en i ca 2,5-3 år. Han är världens finaste person, men man kommer alltid som partner få dra det tyngre lasset hemma. Längta på nyårsafton, längta på julafton, oroa sig.. men man vill ju att den man älskar ska trivas med det dom gör oavsett yrkesval. Fan vad jobbigt det kan vara med skift men man löser det ihop om man vill vara ihop. ❤️

      För att svara på några kommentarer ang sverigedemokrater – det finns rasister och människor med främlingsfientliga åsikter inom alla skikt i samhället, även polismyndigheten tyvärr. Men likväl finns det eldsjälar som sliter för allas säkerhet och lika värde.

      Jag är gift med en polis, man vänjer sig vid dom konstiga arbetstiderna 🙂 Han jobbar ibland julafton, nyårsafton osv men samma där, man vänjer sig. Tycker det är lite mysigt att hinna sakna varandra och är extra tacksam för dom helger vi har ihop. Han var inte polis när vi träffades utan blev det efter något år, så extra bonus bara då jag tycker det är sjukt sexigt med poliser 🙂

      Via nätet. Skiftjobb är alltid lite bökigt men vi får det att funka. Bara man är flexibel och positiv samt tar de chanser man får till att ses så går det nog bra 🙂

      Träffades innan Polishögskolan. Han jobbar mycket helger, nätter och i princip alla högtider. Dessutom ändras schemat ofta på kort varsel vilket gör att planer kan behöva skjutas upp. Och så är det emellanåt mycket övertid. Vissa veckor umgås vi inte mer än att vi sover ihop några få timmar. Om du är någon som absolut vill fira varje högtid och födelsedag, umgås varje kväll efter jobbet eller ha en partner med fasta tider och ledigheter skulle jag avråda. Vi får det att fungera och älskar varandra, ibland är det svårt men det är alltid värt det. Sedan så finns det såklart poliser som arbetar kontorstider också, då gäller ju helt annat.

    Jag har idag plussat! Vi har försökt ett tag o jag är överlycklig. Den beräknade icke mensen är på söndag så, väldigt tidigt ute ?
    Jag jobbar på ett jobb där de förekommer hot o våld, för ca ett år sedan fick jag operera min arm pga detta. Sparkar, slag, rivsår, hot o få grejer kastade mot sig ingår i mitt arbete. Jag känner mig redan stressad och livrädd inför hur jag ska våga/orka/kunna jobba när jag vet att ett frö gror i min mage, ett syskon till vårt barn som jag är livrädd att förlora. Ni som varit i liknande sits, hur gör man??

      Var jobbar du? Kontakta facket för att kanske bli omplacerad?

      Kan du inte ta tjänstledigt och välja att plugga ett tag fram till datum för förlossning? Om du dessutom väljer rätt så kanske det kan leda till ett annat jobb efter graviditeten.

      Grattis och lycka till!

        Sabbar inte sgi då?

          Det beror ju på. Hon kan själv räkna på det här…

          https://www.forsakringskassan.se/privatpers/sgiguiden#/?steg=occupation

          Sen blir det ju en fråga om hur mycket man behöver pengarna samt vem vet, om hon pluggar smart tjänar hon igen det kanske med råge senare.

        Inte det bästa rådet när man ska gå på föräldrarledighet, SGI kommer att vara väldigt låg och man får ingen föräldrarpenning.

          Tar man CSN skyddas SGI

            Precis.

      Du har rätt att bli omplacerad eller gå på gravpenning.

      Jag jobbade med LSS, bad om att få byta plats direkt. Våld, hot och psykiskt påfrestande situationer förekom. Jag fick byta även om min dåvarande arbetsgivare var en riktig röv, men jag hävdade mina rättigheter. Hade aldrig utsatt mina ” barn” för fara för ett jobb skull. Hade ärligt hellre slutat. Hoppas du kan få några andra arbetsuppgifter ?

      Vet inte vad du jobbar med men antingen så får du söka nytt jobb eller fråga om det finns andra arbetsuppgifter, något mer administrativt kanske. Att skydda barnet är ju prio ett.

      Du har rätt att omgående gå på gravpenning. Berätta så snart du kan för din arbgivare att du är gravid. Jag berättade vecka 5 för min.
      Ville inte riskera något. Min chef kunde inte placera om mig så han fyllde i en blankett till f-kassan noggrant om varför jag inte kunde omplaceras eller jobba. Gick jättebra! Man får dock jättelite pengar. Hade max som gick att få och fick ut 15.000 efter skatt. Hade mycket hellre blivit omplacerad

        Tycker du att 15000kr efter skatt när man inte arbetar är lite pengar?
        Märkligt också att skattepengar ska finansiera att gravida inte vill vara kvar på sina jobb..

          Men snälla, ska hon riskera att bli misshandlad eller? Idiot…

            Idiot?

              Ja, en idiot som verkar vilja bestämma vem som ska få pengar. Den gravida jobbar i en hotfull och våldsam miljö, ska hon knata in dit och utsätta sig för fara för att du inte tycker att hon ska få ta del av skatten SOM HON BIDRAR MED VARJE MÅNAD I FLERA DECENNIER AV sITT LIV? idiot är rätt ordval!

                Man kan ju också välja att söka ett annat jobb…. idiot

                  Eller så kan ju arbetsgivaren se till att arbetsmiljön är säker.

          Man får väl byta jobb under tiden, tänk om alla gravida skulle vara hemma p.g.a jobbet i 9 månader.

            ”Byta jobb”, som om det vore trosor. Tror du många som e gravida har lätt att bli anställda på nytt? Troll

            Tur att alla inte har jobb där man riskerar att skadas

          Inte VILL vara på sina jobb?
          Alltså fyfan vad otrevliga vissa av er är. Hur mår ni?
          Jag VILLE jobba om du läser det jag skrev, men jag FICK inte enl lag.
          Jag blev avstängd med gravpenning. Och JA jag fick halva min lön efter skatt. Det är något man ska tänka på när man inte kan bli omplacerad. Så jag sa det i all välmening till henne så att hon vet!
          Idiot? Alltså hjälp. Det är många i detta kommentarsfält som har grava problem.

            Det är ju ens eget val att bli gravid, det tycker inte jag att jag som skattebetalare ska behöva vara med och finansiera.

              Du kanske ska läsa en kurs i ekonomi innan du klankar ned på kvinnor som föder fram nästa generations skattebetalare… nu låter du bara dum och bitter.

              Nä men vi ska finansiera sjukskrivna pga utbrändhet? Det är ju deras val att de har jobbat för hårt. Eller finansiera arbetslösa? För de har valt att vara det?
              Om ingen blev gravid skulle igen finnas, inte ens du. Tänk på det

                Nej jag tycker inte skattepengar ska finansiera folks ”utbrändhet” heller. Däremot tycker jag absolut att skattepengar ska finansiera arbetslöshet.

                  Vilken tur att du inte bestämmer och aldrig kommer göra 🙂

                  Så alla vårdpersonal som nu jobbat under pandemin och fått utmattningssyndrom till följd av arbetssituatiinen ska inte ha rätt att vara sjukskrivna?

              Hahaha herregud vilken korkad kommentar. Då kan vi ju börja låta alla kriminella vandra på gator och torg? Eller alla inom rättspsyk? För ingen kommer kunna jobba där som är i fertil ålder. Stolpskott

              Vill du vara med att finansiera rökares lungoperationer eller överviktigas hjärtoperationer? Det är ju också egna val att röka eller äta för mycket. Eller är det bara gravida du är osympatisk mot? Hur tänker du att vi som samhälle ska överleva om ingen skaffar barn? Vilka är ni kvinno- och barnhatande troll här inne egentligen…

                Och gissa vad som kostar samhället allra mest?
                Män, alkohol, trafik – kombon är oslagbar!
                Och sport!
                Förbjud män, alkohol, trafik och sport!
                Vill inte att mina skattepengar ska gå till detta!

                  Ja det hade varit jätteskönt om män förbjöds faktiskt. Ett drömscenario.

                Jag tycker inte skattepengar ska finansiera konsekvenser av rökning. Överviktiga har jag ingen åsikt om.
                Jag tycker inte skattepengar ska finansiera fotbollsmatcher heller.

                  Så vad ska skattepengarna finansiera egentligen? Och vad är egentligen din definition på välfärd?

              Så alla vi som har hand om grovt kriminella och psykiskt sjuka ska inte kunna bli gravida då tycker du? Kanske ska släppa ut dom i närheten av där du bor istället ditt jävla stolpskott.

                Jävla stolpskott

            I vilken vecka berättade du? ? o ja, vilka troll de finnns här, stackars..

          15000 kan ju vara lite i förhållande till det man brukar få ut och har anpassat sitt liv efter. Och det handlar inte om att inte vilja, utan inte kunna. Höga krav för att kunna få gravidpenning en hel graviditet

            15000kr efter skatt är ju jättemycket pengar? Känns märkligt att klaga på den summan när man dessutom får den gratis.

              Allt är relativt. Och den som arbetar har genom skatten bidragit till vårt gemensamma socialförsäkringssystem. Den som tjänar mer, bidrar mer. Över en viss summa i lön genom statlig skatt.

              Fast är du efter? Jag ville jobba! Jag ville tjäna pengar. Jag behövde pengar innan jag fick barn. Fick innan 30.000 efter skatt. Att då få 15.000 är jävligt stor skillnad. Sen om du tycker det är mycket får stå för dig. Det påverkade min ekonomi och mina enda val var abort eller försöka hitta ett nytt jobb. Liksom lycka till när man är gravid. ”Inte behövde göra nånting”. Nä aldrig haft så tråkigt någonsin.

                ”Är du helt efter”
                Är det funkofobi som sipprar igenom här ikväll?

                Stackars mejj buhu jag får bara 15000 lax efter skatt ?

                  Var glad att vissa som jag, tjänar in skatt till din skit istället. Du verkar inte tjäna så bra. Låter extremt bitter. Inte fan tjänar du in skatt till samhället heller. Men klaga funkar bra

                    Fy så jäkla otrevligt svar. Det är ett typiskt svar när du inte har mer att komma med.

                      Fast det är ju sant. Är det mer trevligt att säga att jag klagar när jag fick halva min lön och blev avstängd från jobbet pga graviditet? Man kan inte ens säga att man inte tycker det är mycket utan att alla låginkomsttagare ska slå i taket. Utbilda er vettja! Det betalar vi höginkomsttagare till er också. Varsågoda! Otacksamma idioter

                  15 000 lax är ju ganska mycket ja. 15 000 000 i månaden!

                15000 är dock inte max.
                Jag får 18.000

                  15.000 efter skatt. Efter skatt.

                Fast när man väljer att ha ett sådant yrke kanske man måste se till att ha en plan för när man blir gravid. Kanske se till att spara pengar till det, ha möjlighet att jobba extra med något annat osv.

                  Ja det gjorde jag också. Men inte fan äre kul att få halva sin lön för det

                Abort eller nytt jobb??

          Vad är det för fel på dej?

            Vad är det för fel på dig

          Nu är ju Sverige bäst i världen på alla försäkringar, men i Österrike har man graviditetförsäkning där alla gravida får stanna hemma 2 månader innan och 2 mån efter förlossningen med 100% av sin lön. Sen börjar föräldrarledighet som i Sverige. Så ja, betalar man skatt får man mänskliga förmån.

            Omg drömscenario.

          15000 kr efter skatt är väldigt mycket pengar. Speciellt om man inte jobbar.

          15000 kr efter skatt är mycket pengar! Speciellt om man inte jobbar.

        Det där är väldigt olika, fixas inte bara så där

        Gick du på gravidpenning redan från v 5? Vad sa du rill jobbarkompisar osv? Känner mig orolig att inte bli tagen på allvar..

          Gick fr vecka 9. Sa att jag skulle vara ledig bara till de jag inte har nära kontakt med. Var inte värsta grejen. Du ska absolut bli tagen på allvar. I vissa fall kan arb ge dig mindre farliga arbuppgifter på samma arbetsplats. Finns den möjligheten?

        Jag får ut ca 15 efter skatt på mitt jobb på 80% 🙁

      Du ska självklart inte säga upp dig eller ta tjänstledigt som vissa skriver. Utan när du är redo så berättar du för din chef så får ni ansöka om graviditetspenning. Sök info om det på försäkringskassans hemsida.

        Varför ska jag som skattebetalare betala denna kvinnas graviditet?

          För att du som skattebetalare betalar alla möjliga saker. Vård av mödrar och barn känns rätt givet? Jag vill t ex inte betala för polisinsatser och skadegörelse vid fotbollsmatcher men det får jag göra ändå

            Märkligt svar

              Nej., helt rimligt svar. För att alla vi andra skattebetalare betalar din sjukvård, till exempel. Och det låter på dina kommentarer som att du har allt att tjäna på att vi är så illa tvungna. Jag tror att du skulle ha svårt att charma till dig andras välvilja.

            Men det är ju helt befängt att skattepengar går till att betala polisinsatser vid fotbollsmatcher. Att det bara får lov att fortgå..

              Fast fotbollen bidrar med långt mer skatteintäkter

                Ok… hur då?

                Också märkligt att tillåta manliga fritidsaktiviteter som kräver polisinsatser.

            Är undersköterska och är så klart ingen höginkomsttagare. Betalar så klart skatt. Önskar att den ska gå till sjukvård, äldreomsorg och skolgång. Att få 15000 efter skatt utan att jobba känns väldigt konstigt. Finns väl alltid något att tjäna pengar på! Dela ut tidningar, jobba inom hemtjänt mm.

          Varför ska vi skattebetalare betala för dig som uppenbarligen är retarderad?

            Det vet jag faktiskt inte…

            Funktionsvarierad är ett bättre ord att använda. Retarderad kan uppfattas som stötande och funkofobiskt.

              Åh nej. Allt annat här i kommentarsfältet som låter så himla trevligt. Som att tex klaga på människor som blir gravida som arbetar med gravt kriminella och psykiskt sjuka.

              Fast att skriva ”för dig som uppenbarligen är funktionsvarierad” hade väl varit helt knäppt haha? Är ju ett uttryck inte att faktiskt mena att personen har en funktionsnedsättning

                Jag tycker faktiskt att det lät mycket trevligare

                  Syftet gissar jag dock inte var att vara trevlig

                    det om något är ju ”retarderat”

          För att du bor i Sverige där vi applicerar demokratisk socialism. Tycker du inte om det så bör du flytta härifrån eller börja jobba svart.

            På vilket sätt är detta demokratiskt?

              För att de partier som styr har röstats fram demokratiskt. All demokrati är inte direkt demokrati

          Jag betalar gärna skatt för svensk familjeplanering. Vi behöver ju folk i framtiden med.

      Okej hörni allihopa! Den här bittra retarderade idioten tar tillbaka allt jag skrivit under denna tråd ikväll. Ni har haft bra inputs som fått mig att tänka om. Mvh funktionsvarierad hagga

      Gravidpenning alternativt omplacering (som din chef är skyldig att ordna).

      Arbetsgivaren kan stänga av dig från arbetet och så får du ersättning från försäkringskassan.

      Vi stänger alltid av personal minst 2 månader innan bf.

      Nyligen stängde jag av en person som tidigare blivit utsatt för hot och våld och klarade inte arbetet rent psykiskt just då..

      Fast i första hand omplscerar man om det går, vilket inte är en möjlighet hos oss.

      Prata med din arbetetsgivare!

        Vet inte om du läser här här inne idag, men vad har du för arbete?
        Min tanke är just att jag är så tidig o kommer gå runt med ångest pga att jag varit utsatt förut. Ska göra de, hoppas verkligen på bra respons, men jag tror de. Chefen e bra!

      Hos oss blir man avstängd från jobbet alt omplacerad. Prata med din fackliga representant/ombud på stället. Ta inte tjänstledigt och sabba din SGI!!
      Å grattis till att du har plussat❤️

        Tack snälla. På en gång? Vad jobbar du med?
        Tack igen, känns overkligt ?❤️

    Vad livnär sig Dasha på egentligen? Alltså hon måste väl vara dten flunsan som är minst influencer och har minat sammarbeten?

      Har för mig att hon har ett ”riktigt” jobb vid sidan av, inom markering eller något.

        Va nej? Hon lever på sin man och samarbeten.

    Min mans morfar har sepsis och alltså bakterier i blodet. Hon har även diabetes kolestrol och övervikt samt anemia , är runt 76 år gammal. Har hon chans att överleva? Kan man klara sepsis runt den ålder ?

      Ja det kan han. När han tillfrisknat så rekommenderar jag dessutom ett vaccin mot flera pneumokocker som täckare bl.a sepsis och hjärnhinneinflammation.

        Är du läkare eller? Dumt och korkat att ge specifika medicinska REKOMMENDATIONER till en främling i ett kommentarsfält. ??‍♀️

          Nej, hon är ej läkare, men hon får uppenbarligen en kick av att random människor på internet tror att hon är viktigare än vad hon är.

            Och du är… psykologi? Som sätter diagnos över nätet. ?

              Nej, är inte ”psykologi”. Exakt vilken diagnos ställde jag i tidigare kommentar?

                Jag är eskpert på spesis!
                Och spykologi, flgagdagar, finsk-ugriska fnomen, kmoposterign, ja, ATLLT!

          Att ta en vaccination skulle till någon som redan drabbats av sepsis skulle vara dumt menar du?

          Jag skulle ge en nybliven mamma samma rek att ge sitt barn vaccination mot mässlingen. Sedan får behandlade sköterska eller läkare kontrollera för överkänslighet eller andra riskfaktor. Eller tror du inte de kollar innan de sticker sprutan i folk?

          Ska vi gissa, du jobbar inte inom vården.

            Vad du rekommenderar bryr sig ingen om.

            Jag skulel rekmodemmera dig inrtaventös bheahndling omdelebatr!
            Du kan tlilfrksna!

              Vad håller du på med?

                Jag kan stläla diganos på dig om du vill! Ohc rekmonderera meducin!

          Märkligt kommentar på en bra svar. Är ni alla så lågutbildade här?

            Skriv med ditt eget alias, Trh.

        Du är allt bra på att googla du. Tur vi har dig.

        Pneumokockvaccin täcker bara sepsis från pneumokocker… som är en väldigt liten del av all sepsis

        Sepsis är inte samma sak som bakterier i blodet (bakteriemi). Du behöver inte ha bakterier i blodet för att ha en sepsis. Så beroende på om din mans morfar (hon?) ”bara” har bakterier i blodet eller både bakterier i blodet + sepsis så är prognosen väldigt olika. Alla övriga sjukdomar en person har påverkar dennes förmåga att klara en allvarlig infektion och återhämta sig. Att uttala sig om en persons prognos över internet är omöjligt. Men man kan väl ändå säga att generellt så kan även multisjuka äldre klara av en svår infektion. Tyvärr kan man inte uttala sig om just ert fall som du kanske förstår, men jag hoppas att det går väl.

        (Definitionen för sepsis har ändrats flera gånger genom åren, men den som råder just nu är ”Sepsis är ett potentiellt livshotande tillstånd med organsvikt till följd av en akut infektion”.)

          Nu var ju frågan ställd om han kunde bli bra, inte om han kommer att bli det…

            Vi svrarar bara på frgåor man kan gissa elrer goggla!

            Men gud, läkardtudenten och leg ssk gav ju ett betydligt mer troligt svar och ett rakt svar. Du bara sitter och googlar. Ge dig, TRH.

              Vilket skilde sig hur?

              ” Men man kan väl ändå säga att generellt så kan även multisjuka äldre klara av en svår infektion. ”

                Men ge dig nu!

          Får man alltid organsvikt vid sepsis enligt nuvarande definition? Jag hade sepsis för två år sedan, men ingen organsvikt(vad jag vet och det borde jag väl fått veta isf?).

            Nej!

              Jag frågade Läkarstudent och leg. ssk / 2020-10-16 21:32.

            Sepsis är organsvikt på ett eller annat sätt. Tex njurar är väldigt känsliga och påverkas tidigt. Men, det är ju ofta en övergående svikt när du fått rätt behandling.

      Fråga en läkare snälla

      76 är egentligen ingen ålder, klart man KAN klara det. Beror på vad för bakterier det är, om antibiotikan biter, om organen lägger av

      En bekant som väger typ 240 kg överlevde sepsis. Med en hårsmån men ändå. Så allt är möjligt. Kram

      Din mans morfar är en kvinna?

        Könade du just hans morfar?

          Hon skrev ”min mans morfar och hon har även…” Är det en han eller en hon?

      Övervikten är det som kan göra att sepsisförloppet kan förvärras. Dvs är den största risken.

    Behöver lite musikinspo. Kan du inte tipsa om en riktigt bra låt just nu?

      ABC ??

      Rasputin med Boney M. Det är den rent objektivt bästa låten som gjorts, oavsett vad man tycker. Den innehåller alla element: Handklapp, en catchig melodi och en informativ text. Här finns inga vaga metaforer i texten, utan den berättar precis allt du behöver veta om Rasputin. Det är som hans wikipedia-artikel i musikform. Sedan att låten dessutom är skriven om en ryss av en tysk, på engelska och sedan ”framfört” av ett gäng jamaicaner, det visar bara att låten kan överskrida alla gränser. Den är helt enkelt perfekt.

        Wow, trodde inte det fanns någon mer ön jag som gillar den låten på riktigt!

          Det finns ingen som inte gillar Rasputin. Antingen gillar man den eller så har man inte hört den!

      Lee Sunhyun – Alien

      Mickey avalon med dessa låtar:
      Jane Fonda
      Rodeo
      Get even
      My dick
      Waiting to die

        Mickey Avalon är bäst

      Pail honey – some time, alone

      Den som säger ”dont stop believing” ryker med huvudet först!

        Don’t Stop Believin’!

      Är depp så blir sådana låtar..

      Winona Oak – Piano in the sky
      Tate Mcrae – You broke me first
      Emilie Nicolas – Oh love
      Elias – Revolution

        Blue october-foiled

      ELFL – Never or right now

        HEDY – You were really not good

      Det mesta med George Ezra!

    Vad tycker ni om att skaffa nanny till en nyfödd bebis, pga att ens man jobbar borta mycket? ?

      Tycker att man ska börja med att lära känna sin nyfödda själv och ta hand om det själv, medans mannen är borta.

        Hur mycket är mycket?
        Hade nog skaffat städhjälp istället och beställt hem mat den första tiden.
        För det är så himla viktigt med anknytningen den första tiden och en nanny kanske försvinner/ byts ut efter ett tag vilket inte är det bästa för ett nyfött barn.

          Smart! Hade nog gjort samma.

      Varför skaffa barn med en man som knappt är hemma?

        Varför skaffade mannen barn om han inte tänkte vara hemma?

          Ja det är en jättebra fråga. Undrar om han är här och kan svara på det?

            Herregud!!! Är 1000% säker på att han älskar sitt lilla barn lika mycket som de pappor som inte måste vara iväg pga arbete. Det är så vissa har det. Skambelägg inte pappan.

          Hade njutit som fan av att få vara själv.

      Vi pusslade ihop tiden till barnet var 11 månader då introducerade vi en barnflicka i bort liv. Dock en dag i veckan. Det var viktigt för oss med en person som kunde tänka långsiktigt att vara en del av vårt/hans liv. Dock bor vi i ett annat land där barnflicka är vanligare.
      Ta hjälp av vänner eller släkt och njut av den första tiden. Ev samtalshjälp för att orka med.

        Samtalshjälp för att orka med? Ett barn??

      Låter som dålig planering..

      Tanken är väl främst lite avlastning så hon får sova en timme eller två. Tycker inte det är konstigt. Många får ju hjälp av förälder/syskon när barnet är nyfött.

      Till och med jag klarade mig och min man var väldigt mycket borta då vår förstfödda föddes, skulle aldrig i livet anställt en nanny, det jag kanske skulle ha kunnat haft hjälp var med städningen och tvätt, men klarade det också galant själv! Lär känna barnet nu en tid framöver, 4-6 månader och om det då känns hopplöst så kan du ju fundera på saken igen.. sen kan ju staden du bor i kanske ordna nån hjälp, här är det 20h man kan få hjälp med bebbs 0-12månader(nån som kommer 1-2 h/ vecka och gör det du vill gå ut med bebbs/städa/leka osv) det kan ju redan hjälpa?

        Obs obs! Inte mig det handlar om, läste detta idag hos en influenser som funderar lite kring nanny.

      Om dom vill det ??. Vad andra skulle ha gjort är helt ointressant ?‍♀️.

      Tycker inte att vi ska starta en shaming-tråd av nyblivna föräldrar! Fattar att det är Jedler du syftar på.

        Vill verkligen inte att det ska vara menat att vara en shamingtråd, är bara nyfiken hur andra resonerar kring nanny eftersom att det inte är så vanligt(?). Intressant diskussionsfrågorna, tycker jag! Det var därför jag inte namngav vem det handlade om, eftersom att jag ville att fokus skulle vara på sakfrågan och inte på personen/influensern. Men i och med att du tycker att detta är en shamingtråd så föreslår jag att vi avslutar tråden här. /TS

      Beror väl på mängd och anledning tänker jag. Många får ju avlastning från mor- och farföräldrar eller andra släktingar, även om det är två föräldrar närvarande. Så är man helt själv iom att ens man är borta mycket och inte har någon släkting som kan rycka in så är det väl inte orimligt tycker jag! Självklart har inte alla möjligheten men om man har det så varför inte.

      Tänker då alltså avlastning ett par timmar nån gång då och då för att kanske kunna få sova en stund, ta en dusch, handla osv om man har en krävande bebis. Alltså inte en Nanny hela dagar 5 dagar i veckan för att kunna gå och luncha och shoppa med sina vänner varje dag, men det känns givet.

      Ja för fan ! Så mamman kan sova några timmar/ duscha / äta i fred /andas

      Åh tänk att få arbeta som nanny till en nyfödd bebis!

        Mardröm.

      Gissar att du syftar på Isabella Jedler (Meister). Tror sömnbristen chockade henne i kombination med att barnet verkar ha magproblem.

        Meisner* tack autocorrect

        hon hade kanske hunnit äta och sova mer om hon inte uppdaterade och klagade om allt på sin story var 20e minut

      Hej Isabella Jedler!

        Ledsen att göra dig besviken men jag (ts) är inte den person du just skrev.

      Har man möjlighet så absolut. Hade jag också velat ha om ja hade skaffat barn.

      Men är du inte föräldraledig?

    Något pinsamt hänt mig. Vill sjunka genom gjorden. Jag är extremt dåligt på matte och fick jobba som vikarie med klass 3. Brukar vanligtvis jobba på fritids eller förskoleklassen. Barnen skulle köra en lek med matte och de handlade om multiplikationstabellen. Läraren sa att jag och hon skulle visa hur leken går till och frågar mig vad 8×5 är ? jag kan erkänna att jag inte kan huvudräkning, måste använda fingrar eller ha papper o penna framför mig. Skämdes ihjäl hahah. Är det pinsamt eller överreagerar jag?

      Jag tycker inte att det är pinsamt. Jag kan inte räkna fort, men jag är väldigt bra på mycket annat. 😀

      Ja, det är pinsamt. Sorry.

        Speciellt femmans tabell :p

          Vissa tabeller är väl enklare än andra helt klart. Men underskatta inte vad nerver kan ställa till med. Är man nervös kan man få blackout 🙁

          Tråkigt att det behöver påpekas så av er, but sure!

          Jag kan inte heller matematik! ? Jag kan inte heller huvudräkning och behöver tid på mig när jag räknar ut mattetal.

            Visserligen pluggar jag till ingenjör men tycker ändå man borde kunna 2-, 4-, 5-, 10ans tabell som rinnande vatten. Krävs inte mycket effort.

              Känner du till dyskalkyli?
              För somliga av oss krävs det mycket effort och det är dessutom en helt onödig kunskap så varför utsätta sig för den ångest och press det kan innebära för den med svår dyskalkyli.

                Då tackar man väl ändå inte ja till ett jobb i klass 3?

        Nej, det är inte alls pinsamt. Tycker att det är fruktansvärt hur problematiskt samhället ska göra det för människor som har problem med matematik. Själv har jag dyskalkyli. Jag har haft ett helvete i skolan. Två vänder på komvux och en insikt om att jag aldrig kommer att kunna studera vid en högskola. Hade vg och mvg i alla ämnen förutom just matten, men det spelar ingen roll, finns liksom inga undantag.

        Varför är det mer accepterat att vara dyslektiker än att ha dyskalkyli? Och varför förknippas personer som har svårt för matematik ihop med lathet?

        Men jag förstår ju mina begränsningar, jag vet vilka yrken som inte skulle fungera för mig. Men det gör mig så upprörd, för vi kastas liksom in i ett fack som ”odugliga”.

          Samma här. VG och MVG i de flesta ämnen. Matematik och teknik har jag svårt att greppa, klarade godkänt med nöd och näppe.

          Dyskalkyli finns inte.

            Inte dyslexi heller

      Nej, inte pinsamt. Av någon anledning ses matte som typ det finaste ämnet i skolan och gångertabellerna är något som alla ska kunna som ett rinnande vatten. Om man då har väldigt svårt med matte så är det inte konstigt att man känner sig dum eller korkad i situationer när det märks att matte och huvudräkning inte är ens starka sida. Men det betyder INTE att man är korkad, man har troligtvis massa andra saker som man är bra på istället.

        Visserligen pluggar jag till ingenjör men tycker ändå man borde kunna 2-, 4-, 5-, 10ans tabell som rinnande vatten. Krävs inte mycket effort.

          Jo, för vissa gör det.

      Vill du inte sjunka genom jorden ännu mer över att du skrev gjorden?

        Haha, tänkte precis att det är så konstigt att ingen annan reagerade på det!!! Gjorden!

        Inte konstigt att dagens ungdomar är ganska pantade med tanke på hur deras lärare är ?

      Det var väl superfint att barnen fick veta att vuxna inte kan allt. Hoppas du inte skämdes inför dem.

      Använd appen mappia multi och lär dig multiplikationstabellen med bilder. Så bra!

      Annars är just tabell 5 lättare då det finns en massa knep runt den. Ex använd klockan, 3×5=15 vilet är position 3 på klockan. Kvart över. Funkar hela vägen.

      5×8. Tänk 10×8 och halvera det= 40

      5×8 tänk halva 8 dvs 4 och 0 bakom = 40

      I normala fall är det inte pinsamt. Alla kan inte vara bra på matte.

      Men för folk som jobbar i skolan är det pinsamt.
      Tycker det har blivit väldigt slappt på den punkten. Lärare som inte kan stava ordentligt, särskriver eller inte ens pratar ordentlig svenska. Eller kan den enklaste matten.

      I alla andra yrken, helt ok, men jobba inte i skolan. Gäller även fritidspersonal och förskolepersonal. Inte konstigt att elever idag är usla på stavning och svenska språket.

      Ja det är pinsamt att inte kunna multiplikationstabellen.

    Tips på nyttiga snacks?

      Äppelchips

      Osaltade nötter. Smoothies är också gott. 🙂

      Minimorötter av bra kvalitet. Gärna de som har lite skal kvar på sig.

        Minimorötter är bara vanliga morötter. Läs på. Ibland tar de bara små, ibland delar de dem och rullar i jord. De i burk bleks. Helt galet.

          Finns ju små som helt klart varit små från början…. dyrare dock med en liten påse än ett kilo vanliga

            Precis. Men ofta är de lite sötare och jag tycker de passar bättre som snacks än stora.

            Men vi är alla olika. ?

                Men det där är väl inte ”riktiga” minimorötter?

                  Itne diksutera med mig! Jag kan allllt om motröter!

                  Vad är en ”riktig” minimorot? (Visste inte det fanns en exakt definition.)

                    Det finns det nog inte men det som jag tänker på när jag hör minimorot och det som jag tror de andra menar också har inte samma form som vanliga morötter. De du skickade bild på var ju snacksmorötter som bara är helt vanliga morötter som är lite mindre. Bildgoogla minimorot så kommer de som jag tänker på upp.

            Nej, det är fortfarande bara vanliga morötter. Minimorötter görs av fula morötter, de delas och jämnas rill och doppas sen i en klorlösning.
            Finns små mörötter men det är fortfarande bara vanliga morötter. De tar högre pris för att folk är dumma och går på det. De är sötare för att det är mer ”mitten”, den sötaste delen av moroten.

              De är sötare, precis som du skriver. Godare! En påse kostar typ 15 kr. Värt det dubbla enligt mig.

              De enda som är korkade är de som inte gillar stora morötter men som köper dem ändå för att de små är ”dyrare”.

                Snälla, förklara du ??

                Fast det där är väl inga minimorötter? Det är ekologiska morötter och ekologiska grönsaker är ibland lite mindre i storlek. Dock inga minimorötter

      Dadlar med jordnötssmör och salt. Lägg in i frysen 🙂

      Majskakor med chiafrön

      Skumbananer ?

        Okej GW

      popcorn

      Frys mango vindruvor morotskaka utan socker protein choklad choklad ugn socker godis utan socker

        Eeh?

        Fan vad gott!

          Extra allt!
          Choklad med choklad!
          Socker på sockret!

        Va?

        kommatecken much? ?

      Frysta vindruvor! Smakar som isglass

        Men Jaaaaaa så jävla gott!!! ???

        Hur gör man då? Tuggar man? Suger man? Får panik av tanken att tugga på frysta saker. ?

          Du kan mixa till en slags sorbet.

    Hej! Är inne i en period där allt känns trist och meningslöst. Känner mig likgiltig inför allt. Hur kommer man ur det?

      Sluta vara bitter på bloggbevakningen är ett råd, menar inte du är det nu men många som skriver här i öppet spår klagar annars med här på andra

      ❤️

      Känner samma…

      Tja det är ju höst.. Vanlig känsla för mig…

      Känner samma sak. Ser ingen framtid heller.
      🙁

      Träna högintensivt för endorfiner, gör något som är lite skrämmande typ klättervägg. Generellt funkar fysisk aktivitet för mig när jag känner mig likgiltig

        Håller med, men jag skulle gå snäppet värre å säga hoppa fallskärm! Jag tyckte att allt kändes superlätt efter det, tog dykcertifikat, nytt jobb, busskörkort, reste till Thailand själv i 6 månader!

      Försök göra det du gillar mest. Var mycket med vänner och kanske du ska hitta en ny hobby.

      Har du möjlighet att göra något som känns meningsfullt? Alltså att göra något för någon annan eller några andra? Behöver inte vara något jättestort men det tar fokus från fina känslor och helt enkelt är det meningsfullt för någon annan.

      Sök hjälp! Det kan vara depression. Gå till vårdcentralen!

      Sök hjälp på vc dirr. Om du inte är deprimerad så kan du bli det om du inte tar tag i det direkt. Annars är vägen tillbaka långt mycket längre. Bättre att söka hjälp från början.

      Börja varje dag med att vara medvetet tacksam för de saker i ditt liv som är bra. Då flyttas focus mera till det positiva än det negativa.

    Hur sätter man pris på det man gör och säljer. T.ex om jag ska göra fest kakor , donuts tårta m.m?

    Har 0 koll.

      Vad tycker ni om Expresso house?

        Expresso…?? Oh no ?

        Jag tror du menar Espresso House?

        Att det är en av de värsta felskrivningarna jag sett idag..

      Var ska du sälja det?

      Räkna ut ett inpris på kakorna och bestäm dig för en marginal du vill ha.

      Säg att varje kaka kanske kostar 5kr att göra och du vill ha en marginal på 40%

      5/0,6 = 8,33, avrunda till någon lämplig summa.

      Hur, var och varför ska du sälja ?

        Eller så tar man 5×1,6 så blir det 8 och så blir ditt räkneexempel rätt?

          Men det är ju du som har fel?

      Priset på bakverk kan man räkna ut så här:
      Kolla vad de kostar när de ”massproduceras” i t ex stormarknadens egna bageri. Vad tar de för en liknande tårta?
      Sedan lägger du dig rimligt mycket över det i pris eftersom dina tårtor och bakverk är handgjorda och personliga.

      Det priset du tänkt dig jämför du med materialkostnad + arbetstid och kollar om det verkar bli en rimlig peng i vinst.
      Lycka till!

      Mittemellan vad det kostar på Ica och på ett kondis är väl rimligt. Eller om du är jätteduktig så ta kondispris.

      Kolla vad andra tar?

    Ska jag slå till på en väska för 20 tusen? ?

      Hell na.

      Vilken väska är det?

        En Pochette Métis, sååå fin ?

          Tjatigaste väskan

            Den svarta?

          Hmmm inte värt det isåfall..

      Nej… inte värt det. Jag har två väskor för 20’ men får ju aldrig användning för dem, speciellt inte nu när jag jobbar hemifrån och inte går ut på restaurang osv. Bor i London så inte Stockholm här. Jag hade sparat/köpt en Chanel för som jag haft med mig hela livet sen instället.

      Är det en mainstream väska som GUCCI, LV eller YSL, då skulle jag inte lägga 20.000 kr på väskan.

        Håller med. Jag har en Gucci och en YSL och de är så mainstreama att de blir tacky. Ska sälja

          Tacky var det rätta ordet!

          Vad har du för gucci?

            Padlock i helsvart (utan mönster). Gammal modell jag köpte 2016 som inte finns längre

      Om du har råd så

      Nej.

      Vilken sex ställning tycker ni minst om?

        Den sjunde

          ????

          ..vågen…

            Är den bästa alltså. 😀

      Köp en bil istället

        Har redan en bil

          Skänk pengar till BÄTTRE behövande

      Lägg pengarna på börsen, köp väskan när avkastningen motsvarar 20 000kr

      Bara om du verkligen verkligen vill ha den. Jag har en väska jag drömt om i 10+ år, den kommer jag köpa någon gång. Men skulle aldrig spontan köpa en väska för så mycket.

      Skriv gärna varför du vill köpa den?!

      Om du har råd så…

      Jaa klart du ska slå till! Köpte en för 12.000kr som studentpresent till mig själv (hade liksom 0 på sparkontot efteråt) och det är det bästa köp jag gjort!! Använder VARJE dag och har inte ens velat ha en annan väska efter att jag köpte min.
      Köp! Om du är säker! Du kan alltid skicka tillbaka annars? 🙂

        Returer kostar på miljön…

        Det mest osmarta tips jag hört
        ”Köp en väska för alla dina sparpengar! ????”

      Åh, den är alldeles underbar? Grattis!

    Hur lever man med att vara helt filterlös? Alltså att känna in allt. Jag har bara ett lager. Känner och tar in ALLT runt om. Människors gamla ord kan eka åratal tillbaka.

    Känner mig så genomskinlig. Som att alla ser hur osäker jag känner mig. Som att de ser genom mig. Kan få så granskande och dömande blickar från främlingar så jag undrar om jag glömt byxorna eller nått hemma.

    Jag vill inte känna såhär mycket för allt. Någon som vet hur jag kan göra? Har funderat på någon medicin igen men har inte lyckats få en tid hos sjukvården. De skulle höra av sig.

      Jag kan periodvis vara sådär jag med. Att vara känslig behöver inte vara negativt, kanske får du tillåta dig själv att ha mer egentid för att smälta saker som hänt? Skriva dagbok för att bearbeta sådant som händer och få perspektiv.

      Sedan tror jag att man blir mindre känslig om man hittar människor som man GENUINT trivs att umgås med. Kan vara vänner/släktingar eller partner.
      När du VET att du kan känna dig uppskattad för den du är av ett par stycken i ditt liv, så kommer du inte känna lika stor oro för vad ’alla andra’ anser om dig.

        Har min man och två barn. Men dålig kontakt med övrig familj/släkt och inga vänner. Har svårt att hitta människor som vill lära känna mig. Försökt så många år nu och gett upp det där med vänner då det bara sårar mig när det aldrig blir så att jag finner någon. Men är tacksam över min egna lilla familj, de betyder allt. Men tror också det varit till hjälp om jag hade funnit någon som gillat mig.

          hmm… Jag är periodvis väldigt ensam, och andra perioder i livet har jag haft många vänner.
          Men när du träffar personer som det klickar med, så kommer de nog vilja umgås med dig. Var öppen och visa intresse för nya bekantskaper. Jag har fått nya vänner i vuxen ålder, helt enkelt genom att vara genuint intresserad av att lyssna på andra. 🙂 Försök gå utanför din bubbla, och var bara genuint snäll mot andra så kommer det nog dra till dig vänner.

          Enligt min observation (helt utan att veta hur du beter dig) så kan jag säga att MÅNGA personer är så egocentriskt styrda. (de pratar för mycket om sig själva, och lyssnar inte på riktigt på andra) Kanske är de så egocentriska att de liksom missar att verkligen SE och HÖRA andra människor. Så mitt tips är. Visa att du ser och hör andra, och våga… Och efter en tid kommer förhoppningsvis de personer som känner sig ’sedda’ och ’hörda’ av dig, vilja umgås.
          Givetvis underlättar det om du märker att de du pratar med har liknande intressen och värderingar och sådant också.

      Har du läst något om hur det kan vara att va högkänslig? Det är extremt påfrestande stundvis och låter så som du beskriver det. Det är en knepig ”diagnos” (egentligen inte en diagnos utan mer personlighetsdrag man föds med) men det kan underlätta mycket bara att veta om. För mig hjälpte det att läsa och förstå mer hur jag fungerar.

        Inte ett personlighetsdrag man föds med. Snarare att man är traumatiserad av sin barndom och därför måste ha koll på sin omgivning hela tiden. Sök hjälp, gå i terapi.

          Läskigt. 🙁

            Nej. Personer (och djur) föds högkänsliga och blir inte det av ett trauma. Tro inte på allt du läser här inne.

              Ok….

          Lite knepigt svar du gav.
          Det kan vara ett medfött personlighetsdrag, men, det kan också vara något man utvecklar under svåra omständigheter.

          Jag har aktivt sökt hjälp sen jag var tonåring, är idag i 30 årsåldern. Väntar fortfarande på att en läkare ska höra av sig sen jag hlrde av mig för några veckor sen. Gått i terapi flera år men aldrig blivit hjälpt av det. Kan absolut vara högkänslig. Läst lite om det. Varit med om trauman i mitt liv som jag tror är orsaken till mitt mående idag. Aldrig haft någon trygg plats i livet, varken hemna eller i skolan och alltid haft svårt med vänner.

            Jag har också varit med om trauman, och det är därför jag skrev ’läskigt’, för det ÄR läskigt att gräva och’riva upp’ i gamla sår, för individen själv alltså.

            Svar från anonym 20.08
            Jag förstår dig. Jag är också i 30-års åldern, har dock aldrig gått i terapi men har listat ut med åren att jag är som jag är (högkänslig) på grund av mycket från min barndom och saker jag gått igenom. Det hjälpte mig att bara läsa och få lite igenkänning över hur jag mår i många situationer och tack vare det har jag accepterat min sits, nu är jag snällare mot mig själv. Jag förstår att jag behöver mycket lugn och ro, mental återhämtning när jag vart ute och att den trygga plats jag själv skapat som vuxen är väldigt viktig för mig.
            Jag hoppas du finner ro och safe space i livet, det förtjänar du Röllekan.

            Du kunde varit jag känns det som. Känner igen mig i precis allt du skriver.

            Jag ser mig själv som högkänslig. Har hatat mig själv för att jag inte är som alla andra. Men nu har jag kommit till en acceptans om att jag måste älska mig själv mig för den jag är. Jag behöver inte och vill inte vara som alla andra.

        En bok att rekommendera?
        Hört om en, ”Drunka inte i dina känslor”. Dock själv inte läst den än.

      Försök acceptera hur du är. Vi är alla olika. Kanske du ska prata med någon som kan ge tips.

      Jag är precis likadan. Får hela tiden ha en röst i huvudet som hindrar mig från att försvinna in i gamla minnen, ord och blickar som etsat sig fast. Har oftast solglasögon för att jag inte orkar att se, eller möta någons blick ute. Handlar väl kanske om dålig självkänsla i grunden.

      Men det är ju inte en lösning, att stänga människor ute. Men det är en svår balansgång. Ibland försöker jag tänka att jag ska vara mer egoistisk, jag brukar tänka att jag är en annan person. Tänk ut en person som är känslokall och egoistisk, typ Donald Trump, haha. Sen kan man använda det i situationer när man känner att man inte orkar vara sig själv. Typ när man inte vill gå över ett övergångställe för att man inte vill stoppa trafiken, och irritera bilister, haha.

      Kontakta psykiatrin för en utredning, kanske frågeställning autism?

      Kontakta psykiatrin för stöd, kanske frågeställning autism?

      Läs boken ’konsten att fejka arabiska’ om en kvinna med högfungerande autism.

    Vilken simhall skulle ni rekommendera i Stockholm? Västertorps ligger mig närmst men det spelar ingen roll. Ska bara motionssimma för mitt skadade knä.

      Eriksdalsbadet! Värt att kolla är när 50-metersbassängen är öppen för allmänheten, för då slipper du rätt mycket kaozmänniskor som inte kan uppföra sig. 25-metersbassängen är inte alls särskilt rolig av den anledningen.

      Ingen. Simhallar = no go zones

        Haha sluta! Klart man kan besöka simhallar.

          Jo men inte längre med någon som helst glädje.

      Medley i Tyresö.

    Varför är det så mycket spam på instagram?? På alla stora konton kryllar det av dessa sex inlägg ? nån som vet ifall Instagram försöker jobba bort det eller vad..?

      Det kom väl typ i samband med corona?

        Det kanske det gjorde. Märkligt bara då de är överallt nu

      Sex olika inlägg?

        Gahhh tror ni fattar vad jag menar. Meddelanden från oftast lättklädda tjejer med olika inviter att kolla på deras sida.
        Tyckte inte det var så förut så ville bara kolla om någon visste varför det är så mkt på allas konton, speciellt på stora Instagram-konton

          Du förstår inte piken 22:21. Du skulle ha skrivit sexinlägg, inte sex inlägg. Skriver du ’sex inlägg’ så betyder det 6 stycken inlägg… Men jag håller med, det verkar inte trevligt att bli bombarderad med lättklädda tjejer på instagram. 🙁

      Beror ju på vad du surfar på, anpassas ju efter det ?

        Nää det tror jag inte. Jag porrsurfar inte men ändå kommer det upp inviter på tex bingo rimers Konto eller Biancas insta med meddelanden om att kolla min sida osv osv.
        Alla ser det så det är inget som kommer upp på bara mig

        Du tänker kanske på reklam som dyker upp på olika sidor som beror på vad man tidigare tittat på. Detta är något annat, fakeanvändare på Instagram som kommenterar massor av olika kändisars bilder. Helt uppenbart att det är typ en robot som skriver dom med en kass översättning

      Vilka sex inlägg? Jag kan se många fler än så..

        Haha.. så himla kul ?

    Vad har Hannalicious gjort för ingrepp i läpparna/munparti? Ser helt deformerat ut i hennes vloggar.

      Ja nåt är det. Ser inte klokt ut.

      Oj. Helt stilla är den… Botox?

        Botox ”lip flip” haha jösses

      Var tvungen att kolla in en av henne vloggar. Tycker att hennes mun påminner om mig, läppen typ ”fastnar” i ett läge. Jag har inte gjort något ingrepp utan har naturligt stora läppar.

        Ok

        Hannas läppar är ju inte ens stora dock.

      Usch, tror hon använt för tjockt medel. Det sitter längre än tunn fillerlösning.

        Och så har hon vikt upp den à la Bianca.
        Mot min jobbar nämligen med sånt.

    Hur lägger ni upp er träning?

      Måndag lågintensivt
      Tisdag tuuuunga vikter, få reps
      Onsdag crossfit
      Torsdag tyngdlyftning
      Fredag lågintensivt+gymnastics
      Lördag långpromenad
      Söndag total vila

      Vaknar, funderar på vad jag är sugen på att träna, går till gymmet och gör det. Livet är för kort för att ta träning seriöst ?

      Måndag powerwalk
      Tisdag padel
      Onsdag vila
      Torsdag PT
      fredag powerwalk
      Lördag powerstep
      Söndag fria vikter + yoga

      Tränar då jag hittar intresse, ca 3 gånger per månad ? orkar bara inte ta mig tid! Tur förbränner man bra när man springer efter barnen ?

      Springer 4-5 ggr i veckan, balettlektion på lördag, vilar på söndag. 🙂 Följer med sambon till gymmet ibland, kör då styrketräning.

      Cyklar till jobbet, ca 1 mil om dagen. Bättre än inget

      Måndag – promenad
      Tisdag – springa
      Onsdag – styrketräning
      Torsdag – springa
      Fredag – vila/eventuellt promenad bara för att komma ut lite
      Lördag – ridning
      Söndag – vandring

      Oktober-19: gymmet 30 min
      Juni-20: gymmet 30 min
      Ev dec-20: gymmet 30 min

      Måndag: rumpa och ben
      Tisdag: axlar och cardio
      Onsdag: rygg och biceps
      Torsdag: rumpa och ben
      Fredag: bröst och triceps
      Lördag: vilodag
      Söndag: cardio
      Kör ben och rumpa två gånger eftersom jag behöver stärka upp mest där just nu.

    Jag skäms för min kropp och är inte bekväm med att vara klädd i badkläder, snarare synas med badkläder. Har ni några tips på fina badkläder som inte är så framhävande?

      Baddräkter kanske?
      Sedan måste jag säga att vad spelar det för roll om man är fin eller mindre fin när man badar?
      Jag har bikini, har flera ärr på kroppen och har tillochmed en insjunkning på ena sidan under bröstet som kan se lite märkligt ut. Men jag är van, och hur många kroppar är perfekta egentligen?

      Som med alla andra kläder så handlar det väl egentligen om att fokusera på de delarna man vill framhäva. Jag gillar baddräkt med ärm exempelvis. Alla är ju olika. Tänk på vad du gillar istället för det du ogillar.
      Kommunala badhus tycker jag är bäst för att man ska släppa hetsen om snygga kroppar. Tanter med russin rumpor och tuttar ner till knäna. Jag älskar dessa tanter. Inte för att jag är snyggare än de, utan för de får mig att gilla allt det naturliga.

        Och jag gillar bikiniöverdel med shorts.

      Simbadräkt

        Haha… Till S- först trodde jag du menade att hon skulle klä ut sig till ett tecknat lejon. Sedan förstod jag att du menade simbaddräkt. 🙂

          Hahaha

      Jag köper bikinilinne och hipster modell på underdelen. Finns bra på bonprix

      Systrarna fahrman har nåt badklädesmärke som har fina saker! Googla på det.

      Jag hatade alla badkläder innan jag köpte en bikini från adidas i ”sport”modell. Överdel som sport-bh och stora rejäla hipstertrosor på nederdelen. Sitter skönt, skär inte in i röven och skinkorna ramlar inte ut.

    Jag har svindelanfall typ 20-30 sekunder efter att man har vaknat. Det känns som om man har åkt karusell typ. Känslan avtar någongång under dagen. Samtidigt är det typ som ett tryck i bakhuvudet. Jag kan t.o.m. bli svettig om jag ligger för länge på bakhuvudet.
    Jag har varit hos läkaren men han har inte kommit fram till något mer än att testa min balans, menar att jag kanske har kristaller i örat. Tabletterna som ska få igång blodcirkulationen att fungera bättre, har inte hjälpt.
    Nu skulle jag vilja höra om någon har varit med om något liknande? Så jag kanske kan söka upp rätt läkare som kan hjälpa mig.

      Jag tycker också det låter som kristallsjukan. Det finns övningar för att ”skaka tillbaka” kristallerna på rätt plats.

      Min brorsa brukar få liknande ibland, han säger att det är kristallsjukan och brukar kasta sig bakåt i sängen för att ”rätta till” kristallerna. Skadar ju inte att testa så länge du inte har problem med nacke osv?

    Vad tycker ni om det nya förslaget med skolplikt from 2 år?

      Läste om Alexander Pärleros på flashback. Någon ifrågasatte hans lyssnarsiffrorna och även utbildningar han säger sig ha gjort. Är han kanske den manliga Isabella Löwengrip, vem kollar honom egentligen.?
      Dags att någon gör det kanske?

      Sossarna äger inte våra barn.

        Va! Va säger du? Gör dom inte?

        Va! Va säger du? Gör dom inte?

      Förstår poängen, men idag byggs förskolor med plats för 120-130 barn. Hur ska alla dessa barn få plats? Och dessutom så tror jag vi ska fokusera på att få barn med jobbiga omständigheter hjälp, istället för förskola. De ursäktar sig med språket, och jämställdhet. Det kommer väl naturligt med högre krav på de vuxna i familjen. Om det nu är arbetslösa som ska utbilda sig eller sfi. Varför reglera barnen när de egentligen vill nå de vuxna?

      Tycker inte det är lämpligt. För mycket indoktrinering och värdegrundssnack i Sveriges skolor. Några år till kan väl småbarnsföräldrar få att dana sina egna barn?

        Det är som med tv-avgiften. Påtvingat alla att betala oavsett om man tittar på SVT eller inte.

          Det är för att det är oerhört viktigt med en oberoende mediekanal i ett modernt och demokratiskt samhälle

      Låter helknäppt!!

      I hel*ete heller att staten ska tvinga mitt barn börja på dagis vid 2 år för att hjälpa dom med integrationen de misslyckas med och dessutom tvingar på många av oss dom inte ser den som önskvärd.

      Det är ju helt missförstått. Läs inte bara rubriker och inlägg av upprörda personer. Läs hela motionen!

      Otroligt obehagligt förslag! Jag kommer inte bo kvar i Sverige om det skulle bli så. Små barn har olika behov och vissa behöver mer trygghet än andra.

    Vilken sex ställning är bäst om man är kort och ens partner lång??

      Spelar längd nån roll när man ligger ner? Ärlig fråga alltså haha

        Beror på vad man gör. Doggy är svårt i sängen, då får min stå på golvet. När han går ner på ig står han på knä på golvet?

      Om ni har en hög kontinentalsäng så hoppa upp o ställ dig på knä på sängkanten så kan killen stå på golvet bakom dig. Funkar för mig, är kort och har en hög säng ?

      Nr sju

      Mitt ex är skitlång, 201 cm, och jag är 167 cm. Aldrig ens haft en tanke på det när vi låg med varandra??? Märktes ju inte då så jag vet inte riktigt vad ni gör haha. Vi körde samma ställningar som jag gjort med män som är typ 180 cm. Det var dock en annan sak när man skulle kyssas och man stod upp, då fick jag ju stå på tå och han fick bocka sig. I övrigt – svinnice med lång kille 🙂

    Vad tror ni att det är för mentalt fel på barnlösa (barnfria) kvinnor som HATAR barn, föräldrar och traditionellt familjeliv? Har aldrig märkt av det ute i verkligheten men här i kommentars-fältet så känner man verkligen hatet genomsyra kommentarerna. Självfallet finns det folk som inte vill ha barn eller inte känner sig bekväma runt bäbisar/mammor som pratar om bajsblöjor men det är inte de jag syftar på. Jag syftar på de som hittar fel i allt mammor gör (räkna månader istället för år, tycker att barn är ouppfostrade för att de leker, hatar barn som flyger i samma plan och tycler att de ska slängas ut osv). Som sagt, helt naturligt att inte vilja ha barn men att fullkomligt klanka ned på små människor och deras föräldrar måste ju vara något större fel. Är det bristande självkänsla, liksom att de inte fattar att man kan bli älskad och älska, att de inte är värda den känslan? Är det bristande självförtroende att de känner sig okapabla till att prioritera någon annan? Är det egoism att de inte vill att någon annan ska få känna sig glad/stolt/ledsen pga sina barn?

      Ego personer som inte klarar det ansvaret som barn innebär ? Wild guess.

      Är själv inte barnfri. Men tror inte nödvändigtvis det handlar om en uppsättning dåliga egenskaper hos personerna. Snarare att man stör sig på störiga föräldrar och hur allt ska kretsa kring barn och det liksom lite tävlas i att va bästa förälderns osv. Och så tycker man kanske ungar är.allmänt osköna. Och så uttrycker man sig hårt och inte så genomtänkt. Jag fick barn sent och kan väl absolut säga att toleransen även för andras ungar har gått upp ngt. Som barnfri vill man ogärna få sin frihet förstörd av andras ungar tänker jag.

      Min gissning skulle vara att de personer du pratar om fakiskt har barn och är väldigt trötta på att bara prata om barn hela tiden. Är folk trötta på att snacka om sina egna barn och andra barn de känner så går de inte in på ett ställe som Bloggbevakning för att prata om okända människors ungar. Jag är ofrivilligt barnlös och jag pratar gärna om ungar, ägglossning eller whatever. De ”onda” människorna du snackar om är nog med all säkerhet mammor. Jag känner en hel del mammor och det finns inga människor i världen som uppskattar sin barnfria tid som kvinnor som har fött barn, tar väl hand om dem och knappt ens varit på toa ensam de senaste åren. No offence, men bara för att folk skaffar barn innebär det inte att de 24/7 eller hela livet vill snacka barn. Sånt går i perioder också. Förr eller senare vill du också ha andra samtalsämnen.

      Du tror inte att det kan ha att göra med att dagens föräldrar inte på något sätt tar tag i eller uppfostrar sina barn?
      Ungarna härjar på restaurang, sparkar i ryggstödet på flyget m.m. Inte ens lärarna i skolan får säga åt ungarna utan att föräldrarna blir stötta och anmäler läraren.
      Småbarn är dessutom väldigt skrikiga och störiga och inget man gärna vill spendera sin tid med att lyssna på oavsett om man har barn eller ej.

    Anna book hönger först ut någon o sen ett gråt inlägg efter det hon borde inte vara på internet

    Varför ska Kenza prata på engelska i sina storys och prata sådär jätteöverdrivet/spärra upp sina ögon?

    Kenza, om du läser. Sluta gör så. Du är inte rolig.

      Det här är så märkligt. Varför skulle hon sluta göra det bara för att du inte gillar det? Gud, önskar jag var influenser ibland så jag kunde göra ännu mer av det som folk störde sig på.

        Haha känner samma sak ibland. Om jag vore influencers skulle jag göra precis allt som folk verkar störa sig på, och sen skulle jag gå in här och läsa kommentarerna från dessa stackare till människor och skratta åt dem.

      Hon har många internationella följare och hon är sig själv. Varför ska hon göra sig till bara för att hon gör en story?

    Vilken influencer skulle ni byta liv med en dag och varför?

    Jag skulle välja Janni Deler, skulle hänga i deras fina hus i Spanien och samtidigt passa på att utnyttja att hon har så många följare både i Sverige och internationellt samarbete och ordna ett samarbete med David Attenborough om klimatet.

      Janni eller Bianca.

      Kenza, för att fatta vad det är hon gör med munnen på varje bild hahah

        Haha högst rimlig anledning ?

      Isabella Löwengrip, och be alla jag gjort illa om ursäkt. Skulle i och för sig inte räcka med en dag.

        Tyvärr, du får jobba fort på de 24 timmarna ?

      Isabella Löwengrip för att få veta sanningen om henne och hennes lögner. Men om jag mer ville njuta av livet så Sandra Beijer en dag hon hänger med pojkvän plus familj i Frankrike. Verkar så mysigt.

      Jag skulle vilja byta liv med Prepper Princess en dag och hinna kolla hur bra alla hennes solgeneratorer verkligen funkar.

    Vem är den kändaste personen ni känner?

      Sean banan

        Sean Bean

      Ingen kommer att tro mig men jag känner Busch (junior). Inte kompis-kompis men han vet vem jag är och skulle svara på mina mejl/samtal. Kan inte säga varför eller hur men det är tack vare faniljeföretaget. Har aldrig utnyttjat detta och lär aldrig göra det heller.

        Vem?

          George Bush? Hallå?

            Personen skrev ”Busch”…….

              Oj, tänkte på företaget Bosch! Ja, jag menar Geroge Bush (W?). Bara för att jag känner honom har jag inte mer koll än alla andra. Som sagt, vi är inte kompis-kompis, bara ”vet vem du är och skulle hälsa om jag såg dig på gatan/svara om du ringde”.

                Kan tillägga att jag inte har hans nr i mobilen. Finns i systemet på jobbet dock 🙂

                Va? De flesta vet väl åtminstone hur namnet stavas (både förnamn och efternamn…), och att d.y. heter George W. Bush, oavsett om man ”känner” honom eller inte. Allmänbildning…

                  Att förstå att människor inte bryr sig om vad du tycker borde också ingå i allmänbildningen. Det kanske det redan gör? Vad vet jag, jag är inte allmänbildad.

                    ?Du får nog googla allmänbildning

                      Hade jag brytt mig tillräckligt då hade jag googlat Bushs namn till att börja med =D

                  De flesta vet hur allt stavas och de flesta vet att man kan skriva fel titt som tätt. Jag har t.ex. en hangup på ”förrändring” och ”shampo”. Fastän jag vet hur det stavas så blir det alltid så att jag skriver orden på det sättet först.

                Geroge Busch W! Imponerande! Är han kompis med Nicola Kiddmann?

                  George* är du vän med Abonym?

                jaadu, de flesta vet vem han är och dom flesta hade nog hälsat om de såg han på
                gatan, om än stirrat eller skrikit hans namn eftersom det är George W Bush du pratar om och inte liksom Claes Malmberg

          Gissar att hen menar Bush d.y.

            ”Busch”??

            Seriös fråga, vad är d.y? I min värld är det olika typer av elkopplingar.

              D.y är förkortning för ”den yngre” 🙂

              den yngre

              Den yngre 🙂

        Stavar man verkligen fel då?

          Varför inte? Är väl inget krav att kunna stava någons namn för att känna en person. Känns mer pinsamt att jag stavade fel trots att han var president i 8 år. Som sagt, tänkte på Bosch vitvaror. *skäms*

      Prinsessan Sofia. Känner är väl fel ord, men vi har festat ihop och hon vet vem jag är.

        Berätta allt

          Hon är rolig och charmig, jag har bara positiva upplevelser av henne. En person man la märke till när hon kom in i ett rum, både till utseende och utstrålning.

          Jag har hört ett och annat skvaller via vänner, men inget jag vill dela vidare då jag önskar henne allt gott i livet och inte heller vet sanningshalten bakom skvallret.

      Tom Hiddleston

        ? Ge mig all info!

          Känner honom via en gemensam vän. Vi har träffats många gånger men är inte nära såklart. Men han grattar mig när jag fyller år och vi har också hikat ihop. Han är en ängel!

        Ge mig hans nummer! Det är min framtida man

      En och annan svensk tennisspelare och tennistränare.

      Therese.

        Lindgren eller vem?

          Ja. Räknar ändå henne som känd när folk vet vem man menar bara baserat på förnamnet.

            I det här forumet kan man det nog räcka med att säga förnamnet, även om det inte alls för mig är självklart. Men i andra sammanhang skulle inte många förstå vem du syftade på tror jag

              Nej, men så skrev jag det också i det här forumet. 🙂

                Ja, men det lät som att du menade allmänt, men då missuppfattade jag:)

      Björn Ulvaeus

        Vi har varit grannar. Han körde BMW.

      Känner några biskopar, om de räknas som kända..?

      Nära vän med Bolibompa draken

        Haha goals ändå.

        Åh, träffat filmisarna?? Vilken färg är snällast?

      Christer Lindarw.

      Zlatan ??

        Berätta mer

      Gwen Stefani.

      Will Smith (golfrelaterat sammamhang)

      haha så konstigt och inte ens känd egentligen men jag jobbade på restaurang för några år sedan i en pytteliten stad där en kvinna och en man, som verkade ha en jobbrelation, kom in och åt kanske 2-3 ggr i månaden. vi i personalen blev liksom lite kompis med dem eftersom de åt hos oss så ofta. sen var prinsparets bröllop på tv den sommaren och min kollega smsade en bild på kvinnan vi brukar servera några dagar senare, som då visade sig va Marie, Sofias mamma haha. några månader senare kom Carl-Philip och åt också när han var i stan med sitt go-cartgäng så jag fick servera han också under mitt livs största starstruck-moment ?

        Sitt go-cart-gäng?!?

          jaa haha skratta inte åt mig nu men jag vet inte vad det heter men han kör ju go-cart, racing?haha i Mantorp som ligger rätt nära staden jag jobbade i! det gänget brukar komma till oss iallafall men denna gången var han med.

            haha ser nu att jag autocorrectat mitt egna namn i första kommentaren ? Jag är ”Lina” haha

    Någon som vet vart Challizz tog vägen??

      Hon verkar göra försök att börja blogga en gång i månaden men skyller på att så mkt händer… samma vanliga att hon planerar och förbereder inlägg, men så kommer inga ändå… undrar även vad som hänt Micah. Folk hintar om att gubbvännen åkt fast för något.

    Har insett att jag under mitt förhållande i princip har levt genom min partner. Hans mående och humör har påverkat hur jag mår, till väldigt stor grad. Hans tankar och åsikter har påverkat och ändrat mina åsikter.
    Nu är det slut mellan oss och jag känner att jag har tappat mig själv, jag vet inte vem jag är för att jag har levt genom honom. Hur ”hittar man sig själv”?

      Vad du än gör, gå inte snabbt in i ett nytt förhållande.
      Ta tid att läsa på om saker, vänj dig vid att leva ensam så att du blir mer utsatt för att behöva ’stå för den du är’ utan någon annan som indirekt påverkar dig.

      Jag tror bara det är en vanesak.

      Grattis till singellivet. Ta till vara på det. Njut av ensamheten, pyssla om dig själv, umgås med härliga vänner, ha kul, utmana dig själv, lär känna nya människor, lär dig något nytt. Bara lev och njut! Ju mer tiden går, desto mer kommer du hitta dig själv! ❤

    Känner att jag har gått upp i vikt stadigt sedan sommarlovet tog slut. Mycket stress i skolan som lett till dålig mathållning. Har någon tips på hur jag kan göra för att parera skolan och att ta hand om mig själv?

      Laga matlådor och räkna kalorier! Sen behöver inte ”bättre” mat ta längre tid att laga. Försök att strukturera upp studierna så du får tid till att laga mat och promenera men även avkoppling, inte bra att stressa för mycket 🙂 kram!

        Räkna kalorier är lönlöst om man inte har koll på det dolda sockret i all mat. Googla sockerfilmen på youtube, den som är 1,5 h lång och har en australiensisk man som huvudperson. Det är skillnad på kalorier och kalorier

        Räkna kalorier är lönlöst om man inte har koll på det dolda sockret.
        Googla sockerfilmen, 1 timme och 33 min

          nej det är kalorier in vs ut som avgör om man går upp eller ner i vikt. sen är för mycket socker inte bra för hälsan, men det är en annan sak.

            Pippi, googla sockerfilmen

              Nej jag vill inte se någon sockerfilm, och jag tar inte min information från random filmer.

          Fast det stämmer ju inte, ett kaloriunderskott är ju ett kaloriunderskott oavsett om du endast äter socker. Däremot är det ju bättre att fylla sin kvot med riktig mat istället ?

      Viktväktarnas app. Kostar lite men det sparar du in när du inte käkar godis varje dag.

      Gå inte direkt in till kaloriberäkning osv! Försök stressa ner och se vad som triggar ditt ätande, om du börjar småäta när du är stressad eller så och se vad du kan göra åt det. En bra idé kan vara att göra matlådor, förbereda frukost och mellanmål dagen innan så att du har koll på den biten. Försök att planera ditt plugg och gör det i god tid, prioritera sömnen och avkoppling framför skräpteve/bok/middag med en kompis. Stress triggar igång hungerhormoner och det händer ju i livet, försök inte oroa dig för mycket över viktuppgång, ta hand om dig ❤

    Vem/vad vill du ha färre och fler inlägg om?

    Jag kan börjar.

    Färre: BlondinBella, hur fula opererade människor är.

    Fler: Bianca I, TanbyKlara, Kenza

      Fler
      Kenza
      Isabella
      Anna book
      Margaux
      Therese lindgren
      Paow
      Rebecca stella

      Mindre av
      Cissi
      O hannalicous eller va fan hon nu heter

      Färre: smygreklam

      Fler: inget…vad gör jag här ens??

      +1!

      Och vad så gillar jag de inlägg som kallas nåt i stil med ”det händer på instagram”. Perfekt sammanfattning för mig som inte följer någon influencer nå mer på instagram.

      Varför läser jag alltid TACKYbyKlara

        Freudianskt troligtvis

        Avskyr henne. Gapig och osäker. Som ett jävla barn.

      Fler: Blondinbella och Booken
      Färre: Cissi och lady Dahmer

      Mer:
      Cissi
      Mygelmänti
      LD
      Folk som lurar sina läsare eller promotar operationer

      Mindre:
      Bella
      Kenza
      Bianca

      Fler:

      Kenza
      Therese
      Pärlan

      Färre:
      Bella
      Book

      Fler: Bianca, Kenza, Margaux, Janni, Molly Rustas, Chloe Schuterman m.m.

      Färre: Cissi W, Anna Book, alla okända influencers

        Färre av margåå, bibbz, hannalicious
        Mera Cw,Styleelin och Paow

      Mer Anna Book och My.
      Färre Cissi Wallin.

      Jag skulle mest önska lite snabbare uppdatering. Nu handlar många inlägg som sånt som varit offentligt på internet i flera dagar innan det hamnar här och så står det ”tack för tips” så att c försökte hänga med själv och inte bara vänta på tips vore uppskattat.

      Jag vill ha fler inlägg om mycket välkända influencers, som Isabella Löwengrip, och fler inlägg om små influencers typ bokbloggare, men för min del kan gärna alla inlägg om mellanskiktet skippas helt. För jag läser inte återkommande ganska ointressanta inlägg om okända människor med någon slags underförstådd ”nämen henne borde du känna till”. Jag blir hellre presenterad för genuint intressanta personer. Det finns svenskor med massor av följare som aldrig förekommer på Bloggbevakning, eftersom urvalet verkar gå på vilka som kunde förekomma på vimmelbilder i Stockholm.

      Mer av: Avslöjande/grävande inlägg som Molimento med byxorna nere långt i Kina + Avslöjandet om Isabella Löwengrips stora lögner om antalet besökare + avslöjande hur flera Influencers ”glömmer” att reklammarkera +Överraskande inlägg med helt nytt innehåll & vinklar.

      MAO inlägg som bryter med den enkelriktade beskrivning som många influencers får gå hem med. Vilket även bör kunna inkludera att man får kritisera hur opererade personer ser mer och mer onaturliga ut. Varför skulle man bara få säga det ena och inte det andra om det som är uppenbart onaturligt? Detta är typiskt den enkelriktade diskussionen som därmed inte kan var en riktig diskussion när hälften av uttrycken per automatik är förbjuden. Något som rimligen drabbar den kommande generationen negativt.

      Vill gärna se mer av reallife Influencers som kan göra något i verkliga livet, tex Magda Gad journalist som skriver från krigen eller bara konstaterar varför Facebook blivit ett oanvändbart verktyg. Personer från det verkliga livet och mindre av plastankorna, även om de är söta och flyter bra i badkaret när såplöddret är högt. Är influencers bara yta och utseende när det kommer till kvinnor? Eller konsten att kränga sin egna kosmetiklinje? Eller en guppande falsk anka som IL flytande på ett pärlband av såpalögner? POFF. Ibland saknar jag att det skrivs om positiva kvinnliga förebilder som gör något annat än att pjollrar med sitt jävla utseende, utan i stället visar lite kvinnlig insikt bortom att kränga den jävla krämtuben till ungdomen pga av att världen är så jävla hård och …

    Vilka kostnader kan uppstå vid försäljning av lägenhet? utom mäklararvode?
    Jag köpte lägenhet i år men trivs inte riktigt och går i tankar att sälja redan nästa år…dvs kan nog inte förvänta mig en stor värdeökning och vill ej göra förlust i affären 🙁

      Annonsering på hemnet. Ibland överlåtelseavgift om det är säljaren som ska betala den. Eventuell dubbelhyra.

        Det är endast mäklare som får annonsera på Hemnet.
        Men kostnad för annonsering på andra ställen kan ju såklart tillkomma.

          Ja, men kostnaden överförs på den som säljer och ingår inte i mäklararvodet.

          Ja det krävs en mäklare för att få annonsera på hemmet men fakturan gör till den som äger bostaden.
          En del mäklare betalar fakturan åt en men dom flesta gör det inte

          Nä sist jag sålde hus nu så fick jag betala annonsen på hemnet. Tror det är det nya pga man kan välja olika nivåer på hemnet nu.

          Men det är ju fortfarande du som säljare som får betala räkningen till hemnet

            Haha jaa jag är sist på bollen, hade inte uppdaterat sidan…

        Behövs även nytt lånelöfte eller kan man bara ”ta med sig” det befintliga lånet in i det nya köpet?

          Rätt säker på att du behöver ett nytt. Så är det iaf i vår bank.

      Beroende på om du köper nåt nytt relativt direkt och hur länge du bott där kan behöva skatta ut vinsten direkt. Annars blir det ju ränta på uppskovet.

        Skatt blir dock endast på ev. värdeökning?

          Ja, exakt! Och du får ju dra av mäklararvodet som försäljningskostnad. Men bra att tänka på:)

    Är gravid och har fetma. Någon som gått ner i vikt under graviditeten? Hur gick det? Påverkades barnet?

    Obsobs är bara intresserad av andras historier. Kommer ta upp ev viktnedgång med min dietist och barnmorska innan jag gör något.

      Jag var normalviktig och gick ned ca 10 kg. Inga problem sa barnmorskan, bebisEN tar det den behöver. Fick en normalviktig dotter och kroppen mådde helt ok. Tror att det är uppmanat att gå ned i vikt vid fetma för att reducera roslen för diabetes eller något. Kolla youtube, massa amerikaner som bantar under graviditeten pga fetma. Lycka till, hoppas allt blir bäst!

      Fast det är väl lite sent påtänkt va? Det du kan göra är att glömma hela begreppet bantning men se till att helt skippa allt som innehåller socker och som är snacks/snabbmat. Äter du vanlig hemlagad mat lär du i alla fall inte gå upp massor under graviditeten.

      Man brukar rekommenderar att försöka stå still i vikt, eller gå upp några få kilon, vid BMI över 30 och graviditet. Alltså inte aktivt banta men äta bra och näringsrikt och samtidigt motionera i lagom mängd. Ibland blir det dock inte som man tänkt sig, och vissa överviktiga kvinnor går upp många kilo under graviditeten – om det blir så för dig, trots att du inte önskar det, var snäll mot dig själv och glädje över erat kommande barn snarare än att oroa dig för din vikt. Den psykiska hälsan är viktigast! Kram och lycka till! /bm

      Min kompis gick ner i vikt under sin graviditet. Tror hon avslutade graviditeten med att ligga på den vikten hon hade när hon fick veta hon var gravid men var då smal i brist på bättre ord. Hon bantade inte eller så men ville inte ge sitt barn i magen massa skräpmat så hon började liksom automatiskt iom graviditeten äta hälsosamt.

    Jag har en gasspis och på alla plattor så bränns allt fast eller stormkoka. Finns inget låga som är typ nummer 1-2 på en vanlig induktion. Är det något tricks för att få ned volymen på gasen som jag inte förstår? Lågan är på det minsta men det är ändå för hög värme på alla plattor

      På min spis kan man sänka till precis innan den stängs av. Alltså det finns inte läge där utan man stoppar bara att vrida precis innan lågan slocknar. Hoppas du förstår hur jag menar.

      Det var svårt att koka sås när jag hade gasspis… just av den anledningen att det inte gick att få tillräckligt liten låga

    Hur gör jag för att behålla lugnet när jag håller en presentation? Jag drar mig egentligen inte för att ställa mig framför klassen och prata, men min kropp reagerar på helt motsatt sätt. Väl framme glömmer jag bort att andas, ha ögonkontakt, prata i lugn takt, allt. Hjälp!

      Vet inte om det stämmer men har hört att tugga tuggummi kan hjälpa. Just för att man inte skulle ätit om man vore i fara, typ reptilhjärnan.

      Betablockerare ?

        Men hur får man tag på betablockerare?!?

      En shot innan

        Haha, överväger nästan det

      Öva, gärna framför någon om du kan. Jag är själv mindre nervös om jag kan innehållet i min presentation bra. ? Sedan har jag ibland även erkänt att jag är nervös, det hjälper också. Många är lite nervösa, men ofta är det inget som syns utanpå. Jag brukade vara ”aktiv lyssnare” när någon annan höll presentation, dvs lyssnade, log, nickade med… Hade många klasskompisar som uppskattade det och brukade kolla på mig om de kände sig nervösa, hahah. ? Lycka till!

      Håll i något. Finns klicker/presentatör att köpa som man kan använda för att byta ”slide” i presentationen. Vet att det hjälpte många när jag pluggade

    Hur vet man att man är kär? Måste det vara himlastormande? Har en ny pojkvän efter att ha varit ihop 14 år med mitt ex och tycker inte att det känns så mycket som det borde kännas? Inte så mycket saknad när vi är ifrån varandra osv (har ett distansförhållande)

    Hej! För ett år sedan flyttade jag och min lilla familj ut på landet. Nu känner vi att vi skulle vilja skaffa hund. Den ska framförallt vara sällskap så vi behöver en lugn och snäll en. Vi brukar promenera mycket i skogen, men jag är inte så intresserad av att träna agility eller liknande. Jag jobbar hemma och min dröm är att ha en lugn lurvig sak som ligger vid mina fötter. Våra barn är 10 och 12 år. Är det någon som har tips på en passande ras?

      Är ingen lurvig sak, men går gärna på promenader och älskar att sova resten av tiden. En whippet, perfekt storlek och är snäll!

        Ja för whippet är ju verkligen den första hundras man kommer att tänka på när man vill ha en LURVIG sak som ligger vid fötterna ?

          Skrev ju ingen lurvig ??

      Om ni gillar större hundar kanske en golden retriver kan passa er. Om ni söker en mindre hund så är många raser i grupp 9 lugna och nöjer sig med bara promenader och inte så mycket aktivering.

        Ja en golden kanske är bra! Får gärna va lite större då kanske den skrämmer iväg eventuella inbrottstjuvar ?

      Mitt svar fastnade i modd så jag försöker igen.

      Vi har en dvärgschnauzer; tillräckligt liten för att vara smidig att ta med vid behov men stor nog att ändå kännas som en ”riktig hund”, om du förstår hur jag menar. Han hänger gärna med på allt från långa skogspromenader till umgänge med kompisar, är smart och busig men njuter också när han får ligga på rygg med tassarna i vädret och sova. Pälsen är dessutom ett stort plus! Fäller inte, funkar för (många) allergiker och är smuts- och vattenavstötande vilket är SÅ skönt när man varit ute i lera och regn.

        Min farmor har alltid haft den rasen. Väldigt skällig hund.

          Olika från hund till hund. Har också haft en, han skällde aldrig! Antingen var vår ”unik” eller så har din farmor en jobbig en.

      En Bichon havanais kanske?
      En lurvig och trevlig sällskapshund med mjuk personlighet.

      Jag känner en fantastisk Berner Sennen. Tycker om promenader, men hans verkliga passion är att slöa. Helst ligga på ens fötter tills de somnar. Fötterna alltså, för han är en tung bjässe.

        Åh nej, de har många sjukdomar i rasen. Köp en frisk hund istället ❤

      Välj en hund som behöver ett hem och ge den hunden vad den behöver. Det är skrämmande den här synen på hundar som beställningsvaror.

        Det är superfint av människor att adoptera hundar/katter. Men hade aldrig släppt in en hund när jag inte vet vad den har för bakgrund/erfarenheter i närheten av mina barn. Aldrig. Tänk om den får flipp och attackerar eller reagerar på barnen efter ett tag. Nej. Bättre att hitta en vettig kennel/hunduppfödare som sköter sig och uppfostra hunden in i familjen.

          Märkligt att se på hundar som handelsvaror som ska uppfylla människans behov.

          Märkligt också att vara rädd för att en adopterad hund ska få ” få en flipp och ge sig på barnen” när det högst troligt är så att det är barnen som kommer flippa och ge sig på hunden.

          Hundar+barn=dålig kombination (för hunden då).

            ?

        Jag tror inte jag har möjlighet till det tyvärr.

        Också skrämmande att rekommendera nybörjare/förstagångshundägare att ta omplaceringar som inte sällan kräver en hundvan person med erfarenhet. Många av dem kräver långvarig rehabilitering innan de fungerar bra igen.

        Det sprids en del solskenshistorier men jag önskar man också kunde vara mer öppen om hur en del hundar lämnas tillbaka till hundhem eller säljs vidare gång på gång för att de hamnat hos folk som vill väl men saknar kunskaper om hur man hanterar hundar som har många negativa erfarenheter i bagaget.

      En Eurasier!
      Lugn, snäll, jättelurvig.

      Pudel. Jag har själv en toypudel på 4 år och hon är min första egna hund. Väldigt lättlärda och pålitliga . Det tog henne två dagar efter att jag skaffade henne att kissa på pee-paden. Hon följer mig när vi är ute och går utan att jag ens behövde träna henne till det. Koppelträning behövdes inte heller då det bara var att koppla på och hon gick fint sen dag ett. Första gången jag tog ut henne lärde hon sig att det var där hon skulle kissa och bajsa. Trick lär hon sig på en gång när man börjar träna in dem. Hon är hur gosig som helst och vill ligga i knät mest hela tiden, men också själv i soffan ibland. När hon ligger i knät märker man knappt av henne så hon stör inte när man jobbar. Jag förstår att jag haft enorm tur med henne, men pudlar är väldigt smarta hundar. Pudlar fäller dessutom inget hår vilket är skönt, dock måste det borstas och klippas ibland. Dom funkar dessutom bra med barn 🙂 jag skulle kolla upp Pudeln om jag var du, finns bra info på youtube.

    Kan man få bolån när man blivit uppsagd utan att säga något till banken? Haft möte för 2 veckor sen med banken och de har fått arbetsintyg, mina uppgifter etc. Hade tänkt börja kolla lägenhet nu i november och köpa efter att äntligen lämnat mitt våldamma ex. Idag fick jag reda på att företaget jag arbetat på sen 2015 gått i graven pga Corona och alla anställda ska sägas upp. Alla mina drömmar om eget boende har gått i kras just nu och jag var såå nära att efter år av förtryck få vara självständig. Har suttit och gråtit hela kvällen.

      Säg inget/ljug. Ingen kollar.

      Du behöver inte säga något till banken!! Du har ju redan fått intyget så det är bara att köra på! Skiter det sig och banken får reda på det är det värsta som kan hända att de drar in det, det kommer inte bli några konsekvenser ❤️

      Oftast gäller lånelöfte 1/2 år men beror helt på vilken bank och om dom är noga och dubbelkolla allt igen vid kontraktsskrivning.

        Tack för svar jag har dock inte blivit ”beviljad” lånet ännu utan jag har bara skickat en låneansökan som de svarat på vad jag eventuellt kan få låna!

          Det skulle jag säga är ett godkännande? När skickade du in det? Eftersom du har skickat in just intyg.

            Hade kontakt via telefon och skickade i samma veva in mitt intyg via mejl så hon kunde göra en uppskattning av hur mycket jag eventuellt skulle få låna.

      Är väl inte jättebra att ta ett lån som arbetslös ändå. Hyresrätt kanske är ett alternativ?

        Kommer inte ha några problem att betala lånet även när jag är arbetssökande. Men det är just dtaljen att jag på papprrt intr kommer ha någon inkomst

      Låter svintungt, lider verkligen med dig! Men hade försök hitta andra lösningar, inneboende eller vad som. Är det hans lgh?
      Bankerna kollar ganska noga när lånet sen tecknas

        Hyresrätter i sthlm är typ dyrare än vad det hade kostat mig att köpa. Inneboende är inget alternativ då jag har barn. Japp hans lägenhet men vi hade löst allt och nu var det bara att jag skulle hitta en passande lägenhet men blev hux flux uppsagd nu med en uppsägningstid på 3 månader.

    Vad har Helen Torsgården för ålder på sina tittare? Jag tycker det är hemskt att hon berättar i sin story att hon dragit ut sin spiral utan att säga något till Oskar i månader. Vem sänder ut en sådan snedvriden signal till sina unga tittar.
    Hon har såklart rätten till sin kropp. Men pappan har väl också rätten att vara med i beslutet om att ha oskyddat sex.. ja hon säger han var också redo för ett tredje barn. Men alla har väl också rätten att ändra sig. Som att man gör detta som en överraskning.. ?

      Har för mig att hon sa i den senaste vloggen att dem var redo för en till (inkl. Oskar ?) att hon DÄR EFTER drog ut spiralen

        Exakt så!

      Men sluta. Varför försöka hitta fel på allt?
      Han kanske kvällen innan nämnde (igen) att han gärna vill ha ett barn till, kanske drömde Helen sen på natten om en graviditet och såg det som ett tecken att hon faktiskt är redo, vi kör. Eller tusen andra anledningar.

      Man får väl hoppas och utgå från att de känner varandra bäst och skulle aldrig göra något för att såra den andra. Jag tycker att det var en kärleksfull handling, tänk att få kunna överraska sin partner med det den önskar allra mest ❤️

      Läste din kommentar igen och jag förstår vad du menar. Men samtidigt så tycker jag att det är onödigt att gå på så när du inte vet bakgrundsfakta. Du vet ingenting om deras liv, om vad och hur mycket de när kameran inte är på

        Det handlar ju inte om dem som par. Det handlar om vad man sänder ut för signaler till andra. Vissa saker kanska just ska vara privata.

          Fast igen, man får väl hoppas och utgå från att de (annat folk) känner varandra bäst och skulle aldrig göra något för att såra sin partner. Att man gör något sånt här när man har haft seriösa konversationer om barn. Och om sen den andra partnern ändrar sig, då får den väl säga något? ”du, jag vet att jag sa att jag var redo, jag har ångrat mig”. Då är det väl bara att börja med ett preventivmedel igen.

          Och det här med att sända ut signaler, bara för att man berättar vad man själv gjort så betyder det väl inte att alla ska apa efter utan att tänka på konsekvenserna. Man har väl lite eget ansvar? Det är inte så att Helen uppmanade och så nu jäklar tar vi alla ut spiralen och överaskar vår partner.

          Igen, jag förstår vad du vill komma med din kommentar men att skriva att det var hemskt gjort av Helen tycket jag är en överdrift

      Vilken jävla tur att du inte ingår i deras förhållande så du slipper vara delaktigt.

      Fast så var det ej anonym 20:18 =) sluta sprid dynga.

    Det där Gardell sa till Micke Tornving i Alla mot alla om att han måste ha haft akne problem i tonåren eller nåt sånt… Precis efter att han sa att han var snygg… Missriktad komplimang? Beef? Försök till att vara rolig? Det lät jättehemskt i mina öron

      Reagerade också på det!

      Gardell är rasse.

        Det har jag hört förrut Tycker inte alls han är speciellt varken ödmjuk eller god.

          Har en väninna från ett land där folk är väldigt mörkhåriga. Hon skulle göra ett jobb ihop med Gardell. Det första han sa till henne var hur äckliga han tyckte människor från hennes land var.

      Jag har inte sett klippet du pratar om, men som kvinna över 30 som fortfarande har synliga akneärr är min hy verkligen ett känsligt ämne. Tror att de stämmer för de flesta som haft besvär.

      Ja, det där var fan bara konstigt.

      Gardell är ett enormt as . Alla vet men ingen säger något pga han är ”geni”.

        Kejsarens nya kläder.

      Kan också intyga att Gardell är ett riktigt jävla otrevligt as IRL.

      Jag minns när han var med i Stjärnorna på slottet och betedde sig som en bortskämd barnrumpa.

    Vad har ni för fördomar om förskolelärare?

      De är utmattade 24/7 och vill vara martyrer.

      ¤ Inte så höga betyg i skolan
      ¤ Drömmer om kärnfamilj/ har redan barn och man
      ¤Anser att små barn mår bättre på förskolan än hemma hos sin mamma.

        Hade mvg i allt (du vet att det krävs 3,5år på lärarutb. för att bli förskollärare va? ?), har inga egna barn/drömmee inte om kärnfamilj och anser inte att barnen har det bättre på förskolan än hemma. Eller jo, i vissa fall. Där barnet har det fruktansvärt tufft hemma..

        Mvh förskolläraren ?

          Fast det krävs inte högsta betyg för att komma in på den utbildningen. Du satsade lågt bara.

          Daaang. Sorry. <3
          Jag visste inte att jag hade så fel. sorry!!!

          3,5 år av lallande ja. Och inga höga betyg krävs. Alltså förskolelärare gör ett jättebra och viktigt jobb men att det är en enkel utbildning som är lätt att komma in på går ju inte att komma ifrån. Bara för att du hade MVG i allt så behövs ju inte det för att komma in.

            Vill dock tillägga att Viktors kommentar nedan illustrerar helt min bild av jobbet haha, fy fan det hade i mina ögon varit omöjligt och pedagogerna löser det ändå på något sätt! Så att utbildningen är enkel innebär inte att jobbet inte är tufft.

        Ha ha, så fel!

      Det måste vara övermänniskor, annars går det fan inte att ha det där yrket. Detta baserar jag på de fem minuter då jag hämtade min brorsdotter på förskolan. Fy i helvete. Barn har ju liksom noll självbevarelsedrift. Tvärtom faktiskt, de verkar göra allt de kan för att testa vad de eventuellt dör av. Man kommer in i ett rum med sju barn och en vuxen. Något barn har hittat en sax, något annat är på väg att klättra upp på en stol, två står och gallskriker varandra rätt i ansiktet och övriga tre hinner man inte ens ta in för man har redan så mycket ångest över allt som de fyra första små djävlarna uträttar.

      Och mitt i allt detta sitter hon, förskoleläraren, och har inte ens förhöjd puls. Hon bara vet exakt vad som ska göras och i vilken ordning. Hon avlägsnar saxen, räddar livet på den annars snart förolyckade klättraren och särar på skrikdårarna. Samtidigt berättar hon hur dagen varit för min lilla brorsdotter som genom ett mirakel överlevt ytterligare en dag. När jag gick därifrån var jag heeeelt slut.

      Och då har vi inte ens nämnt det faktum att de måste hantera mänsklig avföring dagligen. ÖVERMÄNNISKOR!!!

        Blev så glad av att läsa detta. Tack ❤ behövdes nu med en vecka av personalbrist och idioter till föräldrar som bråkar om riktlinjerna.

        Haha jag håller på och skolar in min dotter just nu och jag håller fan med.

        Första 10 min: ”kanske skulle vara mysigt att vara förskolelärare?”
        Barn börjar droppa in.
        Efter 40 min: ”nope, aldrig I livet. När kan jag gå hem? ”

        Hatten av till alla förskolelärare, och andra lärare för den delen. Ni är hjältar!

          Tack ❤️

      Oj, extremt många.

      /jobbar med förskollärare

      Att de är pretentiösa samtidigt som de lider av mindervärdeskomplex.

      Har shabby chick tema hemma. Gillar doftljus och akrylnaglar. Fredagsmys i soffan framför idol med en sambo med lite för många kg som sällskap tillsammans med en stor godispåse

        Haha tror du just beskrev gemene man ?

      Att de i smyg hatar alla barnen utom någon liten favoritunge som de fastnat för. Och alla föräldrar hatar de ännu mer. Och att de själva tycker att förskollärarutbildningen var rätt överdriven för det arbete de sedan utför.

      Förutom ovanstående fördomar undrar jag hur i helsike de klarar av att se alla gröna snorsträngar som hänger från näsan och åker in i munnen på ungarna eller fastnar i en sträng på leksaker, kläder m.m.
      *KRÄKS*

        Tänkte på det också nu när jag skolar in min dotter. Jag har alltid trott att jag inte bryr mig mycket ”äckelsaker”. Har bott i de skabbigaste hostel I Asien, sovit på flygplatsgolv osv. Men när jag såg allt snor (i näsor, ansikte, kläder överallt), barn som hostade mig i ansiktet och ett annat barn som inte klippt sina naglar på säkert en vecka med svart?? under naglarna då blev det för mycket och jag ville gå hem, och gärna aldrig komma tillbaks?

          När jag skolade in mina barn sade jag att antingen torkar ni näsorna eller så gör jag det, medan jag är här. För jag kan inte se de där gulgröna 11:orna ?

        Ni får det verkligen att låta som en vidrig arbetsplats 🙂

        Jag ÄLSKAR mitt arbete. Det jag ogillar är föräldrar som inte respekterar tex riktlinjerna vid corona. Eller ”hen kräktes precis, men det är tänderna”… MEN oavsett så ÄLSKAR jag mitt jobb. Jag får umgås med våra 20 juveler. Alla har sin egen personlighet, och jag vet precis hur jag/mina kollegor ska bemöta barnet varje dag för att det ska bli en trygg och välkomnande lämning. Vi har fantastiskt roliga diskussioner under lunchen om vad vi gjort under dagen. Och för att inte tala om all kärlek man får. Att det varje dag väntar 20 st små människor som ska kramas och sakna en. Och som jag får ha äran att ta hand om och bedriva undervisning tillsammans med varje dag. Med både snor och bajs, det liksom ingår. Skötbordet är en perfekt stund för att få ”egentid” och prata med bara just det barnet, det gäller att ta var på dessa stunder. Messar föräldrar som ör oroliga och har alltid kontakt så att ingen mamma/pappa/vårdnadshavare sitter på jobbet/hemma och är ledsen efter en tuff lämning.

          Åh jag hoppas att du är pedagog till mitt barn ❤️

          Tack till dig som tar så bra hand om barnen på förskolan ❤️

        Det är klart att vissa barn ligger en närmare hjärtat MEN om man är en bra pedagog så visar man inte det. När jag studerade och hade vfu så prata jag och min handledare om detta (att ha en favorit) och jag kunde inte alls gissa hennes och hon kunde inte gissa min. Är man en seriös pedagog så visar man inte det.

        Tycker förövrigt inte att utbildningen var överdriven, utan den vilar på vetenskaplig grund och otroligt intressant men det som händer när man kommer ut är att det är för stora barngrupper, man får inte tillräcklig planeringstid, inga vikarier så man får vara 2 pedagoger på 13 barn i en avdelning 1-3 år. Då känner man att allt man läst och den kompetens man besitter är för givet. Med det sagt, älskar mitt jobb och alla snoriga ungar. 😉 Skulle klara mig utan oförstående föräldrar som trotts rådande pandemi skickar sina grönslemsnoriga barn till oss. Om ni läser detta, snälla sluta.

      Ointelligenta och töntiga typ sjunger i kör och gillar manga.

        Obs är ej lärare själv men, måste ändå försvara våra förskollärare här! Hur tusan tänker du när du säger att de är ointelligenta? Du vet att de har en universitetsutbildning va?

          Jaha? I borås kan man gå på högskola och bli stylist så…

          Man kan plugga Harry Potter-kunskap på universitetet så atteeee….

            Den kursen är svårare än vad man kan tro!
            Har du sett kursplanen? Det är inte själva Harry Potter man läser om, utan fenomenet i sig som är väldigt unikt.

      Att de i smyg stör sig på barnen, vilket de projicerar på föräldrarna, eftersom det är mer okej för deras sköra psyken att erkänna att de ogillar föräldrar än barn.

      Dom tror att deras jobb är det värsta av alla, och dom kan mer än föräldern om barnen. Och dom jag jobbat med är rätt lata.

    Kan man jobba som konstnär nu för tiden? Alltså hur funkar det? Får man lön om man typ gör en utställning på Liljevalchs eller?

      Nej. Du får söka stipendier och måste se till att ha pluggat på konstfack för att ens ha en chans. Plus konkurrera med alla de som är anställda på statliga institutioner inom konst som saknar en utbildning men som fick jobb för de känner någon där eller är någons dotter, kusinbarn mm.

      Kostar pengar att anmäla sig till Liljevalchs, det får man absolut ingen lön för.
      Det är ett extremt otacksamt yrke, inget man försörjer sig på utan att jobba med något annat samtidigt.

    Ni som är vikarie på förskolan/ skola vad tycker ni det är jobbigast med att vara vikarie?

      Att personalen egentligen inte vill ha en där, de vill (självfallet) hellre ha sin ordinarie arbetskamrat. (Förskola)

      Ur mitt perspektiv (som förskollärare) är det jobbigast med vikarier som egentligen inte vill vara där. Då blir det bara värre, en ny vuxen som inte engagerar sig eller är intresserad av att engagera sig med barnen, barnen blir rädda och vi får det tuffare.

      Men! Älskar de vikarier vi haft på sista tiden son verkligen tar för sig, leker med barnen, är nyfikna och vill vara hos oss. De som frågar hur saker funkar och om det ör något hen ska göra. Alla är viktiga ?

      Jag VAR vikarie. Det jobbigaste för mig var att se alla ordinarie stå i en klunga på rasten medans en unge slickar fast sig i en stolpe med -20 grader ute, en annan ramlar ner från gungan, en annan fastnar i snön och 3 andra bråkar om vem som hade bollen förs och alla ordinaries står och ska ”prata klart” innan de har hand om ungarna. Annars var det jobbigt när de tvingade mig att ”låsa” avdelningen. Dvs lämna av alla sista barn till deras föräldrar som jag aldrig träffat. De hade lika gärna kunnat vara våldtäcktsmän. Barnen verkade känna de som hämtade dem men det är ju aldrig säkert!

      Jobbade som vikarie när jag var 19 år! Mitt roligaste jobb! Ville tom jobba som lärare o fundera på att plugga men blev annat istället och tacksam för det idag. Tyckte det märktes att all personal var trött. Jag lekte med barnen och plockade upp alla som ramlat/skadat sig och fick ränna runt medan de ordinarie pedagogerna såg till att hålla sig på bekvämt avstånd, de ville mest dricka kaffe och prata sinsemellan.

    Niklas i Idol ser ut som en typisk Bachelor.

      Skitsnygg

        Nä, jag inser att han är klassiskt vacker, men ett sånt utseende faller inte mig i smaken. Känns lite tillrättalagt

          Smaken är som baken?

      Han har ett klassiskt snyggt utseende, men ingen karisma enligt mig.

      Tycker att han ser läskig ut?

      Tycker han påminner om Biancas snubbe, iaf på bilderna som kommer upp på Google. Det kanske är en typisk bachelor iofs lol

    Hur kan man vilja vara känd och offentlig? Hur? Alltså att vaara igenkänd , jobbiga fans/ haters , aldrig vara i lugn o ro och klä sig fult för att gå till ica?

      Man har ett stort hål på insidan och tror att andras uppmärksamhet kan fylla detta.

      Pengar, makt och egoboosten av att bli igenkänd.

    Varför får man inte klä ut sig till en geisha på halloween? Jag förstår inte det där med varför det är rasistiskt.

      Vem säger att man inte får det?

        När förslaget kom upp så fick jag höra att jag var rasist som ville klä mig till en geisha.

          Förra sommaren (2019 alltså, inte coronasommaren i år) var jag på en stor fest med cowboy & indian-tema. Alla som var där var högutbildade akademiker eller duktiga entreprenörer så man får väl ändå säga att det var bildade människor som glatt deltog. Stämningen var så fnissig och uppspelt och många skojade om att ”det här vågar man väl inte visa på Instagram” eller ”det här kan jag nog inte berätta på jobbet”.

          Det var för övrigt en av de roligaste fester jag varit på och då avskyr jag egentligen temafester och maskerader.

            Hur är det ett svar på frågan? Ditt svar tillför verkligen ingenting. Men bra att du hade kul på festen.

              Haha, tack. Det jag ville tillföra med mitt svar var att det känns förbjudet att klä ut sig och att folk verkar vara väldigt medvetna om det. Men ändå njuter de av att få göra det och ha lite kul utanför pk-hyckleriet som alla sysslar med nuförtiden.

              Dessutom var min kommentar ett svar till tjejen som ville klä ut sig till geisha men fick höra att det var rasistiskt.

      Gå in och läs på tnkvrt på Instagram. Väldigt tydligt och informativt!

        Lam sida

          Varför?

            1. Den går ut på att få folk att bli osäkra och må dåligt.
            2. Den drivs av Danny Lam.

      Nu vet inte jag svaret, men jag tänker ifall jag själv vore uppvuxen i en kultur som klädde sig eller såg ut på ett visst sätt hade det kanske inte varit superskoj om folk började klä ut sig till oss på halloween?

        Skulle du bli sur om nån satta på sig en svensk folkdräkt? Seriöst?

          Självklart inte, förvisso har jag aldrig burit en så upplever inte att det är en del av min kultur om du förstår hur jag menar. Jag menar inte att jag skulle bli kränkt annars heller men försökte se det från deras synvinkel bara ?

      Bajsnödigheten har inte riktigt nått Sverige, klä dig till det du vill. Inte ens muslimer blir arga när man klär ut sig till terrorist (med arabkläder+bombbälte), det säger rätt mycket.

        Kan någon ropa på Stina❤️

        Varför skulle dem bli arga? En vanlig normal muslim identifierar sig ju inte med en terrorist! Lika lite som jag identifierar mig med dårarna i USA som angriper abortkliniker bara för att jag är kristen. Hur gör min religion mig ansvarig för extremhögern i en annan världsdel?

    Ni som är hemma med äldre barn (1-6år). Vad brukar ni göra en typisk dag?
    Är hemma med en snart 2 åring och känner mig som en tråkig mamma ibland.

      varför måste du vara rolig?
      En tvååring tycker nog att det är roligt att bara bli läst för, eller leka med leksaker. Så avancerat behöver det väl inte vara?
      Gå en promenad och hoppa i löv på hösten är väl höjden av underhållning för en 2-åring.

      Biblioteket går vi till en gång i veckan. massa olika lekplatser. Har du möjlighet att ta dig ut till naturen så gör det. Typ motionsspår eller så. Det älskar min unge. Badhus kanske. Googla vad som finns i din kommun.
      Hemma så blir det mycket pussel och pyssel. Jag tror att du (precis som jag gjort) tänker för mycket, ditt barn är säkert nöjd och glad med hur hen har det på dagarna!

        Jag hade bara blivit smickrad om någon ”klädde ut sig” (hittar inget bättre ordval pga trött hjärna) till min kultur.

      Vi äter frukost. går ut direkt efter. Då det passar båda barnens tider. Ute en-två timmar. Lunch, vila. Beroende på vädret, så väljer vi antingen inomhus aktiviteteter eller ut igen. Promenerar, kollar på fåglar, lekparken, träffar kompisar, cyklar, inomhus leker vi med hemgjord lera med pepparkaksformar. Målar vattenfärg. Bakar. Bygger tågbana. Dansar. Osv. Tycker dagarna flyger iväg, tyvärr. Kl 16, börjar vi med middagen. Middag, bad, läggdags.

      2-åringar ÄLSKAR att få vara med! Hjälpa till osv. Gör inget för avancerat, hjälp till att diska (leka med vatten), laga mat (lägga ner saker i bunkar typ sallad) osv. Man behöver inte vara en superroliga mamma alltid.

      en 2åring är nöjd bara du gör vad som helst. Gå till biblioteket. Gå till en lekpark. Eller stanna hemma och lek samma lek om och om igen med samma leksamsfigurer. En två åring är lätt.

    Har någon här erfarenhet av social ångest? Har börjat nytt jobb och lider fruktansvärt mycket av det. Har gått i KBT tidigare, har tagit kontakt med VC igen för stöd. Hjälper antidepp? Det tar så otroligt mycket energi, jag har svårt att fokusera på jobbet. Vill bara slippa det här, orkar inte med det.

      Tråkigt att du inte har fått några svar. Jag har samma problem men har inte hittat något som hjälper än så jag kan tyvärr inte hjälpa dig. Vet hur jobbigt det är i alla fall och lider med dig, jag provar mig fram och kan bara hoppas att jag hittar något som hjälper så småningom. Önskar detsamma för dig.

      Fina du, jag har också lidit av social ångest, var som värst när jag var 13-23. Jag gick hos en kurator under mitt första år på universitetet, men har aldrig gått långvarigt i terapi. Jag mår dock mycket bättre idag, även om jag ännu dagligen kan få ångest i sociala situationer så känns det inte lika ”farligt” som när jag var yngre. Jag bestämde mig rätt så tidigt att jag aldrig skulle låta min sociala ångest hindra mig från att göra och uppleva det jag vill. Så kanske det i mitt fall helt enkelt hjälpte att jag tvingade mig själv in i läskiga situationer? ? Det kanske inte är rätt lösning för dig, men hoppas du hittar något som funkar snart. Önskar dig all lycka! ❤️

    420 tusen i årsinkomst, vart på skalan medelinkomst ligger jag tro?

      Varför googlar du inte själv?

      Det hade väl ändå varit mer tidseffektivt för din del att googla frågan?

      Hej!
      Jag är Google. Hur kan jag hjälpa dig idag?

    Julmiddagar på jobbet kan vara trevligt men det ska ändå bli skönt att slippa sådant när man måste sitta en hel kväll och småprata med personer man inte har jättemycket gemensamt med (ofta bordsplacering med andra avdelningar man knappt träffat).

    Så om julmiddagarna blir inställda blir jag inte direkt ledsen ?

      Förstår din känsla.
      Jobbar på skola, så haraldrig haft lyxen att ha julmiddagar, julklappar eller liknande. Blir alltid lite avis när alla beklagar sig över alla festligheter som ordnas på vissa jobb.

      Vi ska ha julmiddag på jobbet och det ser jag fram emot så sjukt mycket!
      Många har jag liksom typ inte sett sen i mars!

    På tal om ingenting. Vet ni vad jag hatar. När någon säger att dom ska snusa bebisdoft. Det låter så jävla äckligt och tillgjort.

      Barn luktar illa. Bajs och gammal mjölk ?

      Haha, urk! Men till alla nyblivna mammor, snifffffffa för kung och fosterland. Den perfekta och helt magisla doften försvinner efter första badet. Tydligen fostervattnet som doftar så magiskt haha. Öbskar att jag sparat en body med bebisens doft, nu är den förevigt borta 🙁

        Det är bara ens egen nyfödda som doftar så där ljuvligt och det är garanterat bara något vi är förprogrammerade att tycka!! För när man sedan luktar på andras nyfödda så inser man att de inte alls doftar så där fantastiskt som det egna barnet gjorde. Tvärtom, de kan lukta rätt surt.

          Tyckte inte mitt barn luktade gott alls som nyfödd. Kroppsvätska, lite som salt och järn, urk!

      Men de luktar jättegott på huvudet.

      Det är fostervatten och bara mamman som känner det. Alla andra som ska ”snusa bebisdoft” säger bara det för att det förväntas. För att de vill framställas som goda mostrar/fastrar/vänner etc. De har säkerligen själv inte haft barn. Ens vänners barn luktar inte lika gott,

    Rektor Hamid. Vilket fall!

    Vad säger ni? Är muslimer i själva verket de värsta rasisterna?

      Japp! Särskilt när det gäller HBTQ och judar.

        Kvinnohatare, är han(och många mussar)dessutom.

      Nej, vita rasister är de värsta rasisterna.

        Varför det?

        Där har du helt fel, det finns ett brinnande hat mellan de olika asylsökande grupperingar i vår stad. De vill på riktigt mörda varann enbart pg av att de är från andra länder. Det har omfördelats till andra län oj av de dödshot och det våld som pågått här. Min pappa har arbetat inom polisen fram till han gick i pension förra året och detta tog nästan all tid för polisen att försöka stävja i vår annars sömniga stad.

        Dagens terrordåd i Frankrike utfördes av en tjetjen (muslim) eftersom läraren (brottsoffret) visat en karikatyr av Mohammed.

      Men vadå, är det en tävling eller? Alla som tror att de är överlägsna pga något de inte ens valt/kan ändra är lika dumma och sjuka. Muslimer som är rasister är lika sjuka i huvudet som buddhistiska rasister. Äckel hela högen.

        När hörde du en buddist uttala något rasistiskt senast????

          Fredspristagaren Aung San Suu Kyi (som är buddhist) om rohingyer, nyligen.

          Nåt år sen när en Lama sa rasistiska saker om islam. Buddhister är inte positiva alls till islam enligt min erfarenhet.

      Är inte ett dugg förvånad. Det här hatet mot judar, svarta och homosexuella är vardag när man umgås med muslimer. Hör väldigt mycket rasism även från polacker och bosnier. Det sker väldigt öppet dessutom.

      Han representerar…. EN muslim?

        Tittar man på andra blir mönstret tydligt.

          Enligt din empiriska studie? ?

            Som jude boende i Malmö kan jag hålla mig för skratt.

              Jo men värsta antisemiterna ja. Men generellt värsta rasisterna, absolut nej. Är kristen från Kroatien och bor i förort, aldrig upplevt rasism från muslimer här hemma. Hamid har jag dock träffat vid flera tillfällen och är inte ett dugg förvånad. Haft riktigt dåliga vibbar av honom.

                Du är inte jude.

                  Eeh nee? Jag skrev ju att en hel del muslimer är antisemiter. Men frågan är ju mer brett ställd, rasism drabbar liksom fler än judar. Och jag personligen har inte upplevt mig utsatt av muslimer. Däremot har jag upplevt mkt annan rasism i samhället.

                  Nä, vad är din poäng? Jag skrev just att min bild är att antisemtism är vanligare bland muslimer. Däremot är frågan ställd om rasism generellt. Och mot andra grupper tror jag inte att muslimer är mer rasistiska. Jag har upplevt en del rasism men aldrig känt mig utsatt av muslimer.

            Att det förekommer grov antisemitism i muslimska miljöer i Sverige kan väl ändå inte vara någon större nyhet? I så fall är du bara väldigt oinsatt. Jag stöter på detta i stort sett dagligen.

              Tror inte Evengeline har några svar.

      Det finns tyvärr jättemycket rasism i världen. Överallt, helt oavsett utseende eller religion. Jag fattar inte varför svenskar tror att bara kritvita och kristna nordbor och amerikaner kan vara rasister. Det måste ju vara baserat på en helt enorm filterbubbla.

    ?Fredagsfrågestund ?

    1. Vad drömmer du om?

    2. Vill du ha barn eller inte? Motivera.

    3. Är du nöjd över tillvaron?

    4. Hur ser dina shopping vanor ut? Spara eller slösa typ?

    5. Om du fick göra om en grej i livet vad skulle det vara?

    6. Är du nöjd med det du pluggar/pluggade?

    7. Är du kär i din pojkvän/flickvän.. på riktigt… ?

    8. Vad tror du om Sveriges framtid?

    9. Vilken är din favoritfilm?

    10. Om du fick spendera 2000 kr imorgon på vad som helst förutom teknik, vad skulle du köpa? Du får inte spara pengarna.

      1. Jag drömmer om ett fint boende. Och jag drömmer om att uppleva kärlek.
      2. Jag vill inte ha barn. Min kropp är för svag för att bära barn, och jag vill inte ha ansvar för en annan individ, framförallt inte i ett land som Sverige. Det är för kallt för barn att växa upp här. Både klimatmässigt och socialt.
      3. Nej
      4. Jag är mittemellan. Kan köpa rätt dyra saker, men det kan ta lång tid mellan dessa köp. Så jag tror jag är någonstans mellan spara och slösa.
      5. Kanske fortsätta plugga i en universitetsstad som jag flyttade från efter bara ett halvårs studier.
      6. Nej, eftersom att jag än så länge inte har en full examen i något, jag har bara läst strökurser. Hade jag haft en universitetsexamen hade jag nog varit nöjd.
      7. Jag har ingen pojkvän eller flickvän. 🙁
      8. Jag tror att många kommer dö i Corona, jag tror att ekonomin kommer drabbas hårt, men inte lika hårt som en del andra länder. Jag tror att fattigdom och brottslighet kommer öka. Jag tror att människor med fysiska och psykiska åkommor kommer bli fler, och dessa kommer få allt svårare att hitta jobb och leva ett gott liv.
      9. Jag har ingen favoritfilm tror jag. Men spontant kan jag väl nämna att jag gillar filmer som får mig berörd. Som Titanic exempelvis.
      10. kanske hemkörning av riktigt god mat. 🙂 haha.. vet inte riktigt.

      1. Att flytta till Kanada
      2. Kan inte bestämma mig. Om det är i Sverige så nej! Annars tror jag att jag vill det.
      3. Börjar bli. Har haft några riktigt deppiga år, men det börjar ordna upp sig.
      4. Absolut ingen slösa, men vårt hushåll har genomlidit hundåren som egenföretagare de senaste åren, så det har inte direkt funnits utrymme för att spara tidigare.
      5. Gått i terapi tidigare!
      6. Nej!
      7. Ja det är jag ❤️
      8. Jag tycker inte att den ser så ljus ut, men det är nog främst för att Sverige inte känns rätt för mig överlag. De flesta trivs väl så det är mig det är fel på, det vet jag!
      9. Allt från Marvel
      10. Jag skulle köpa några par nya byxor till min sambo.

      1. Kärlek och trygghet. Någon att dela livet med.
      2. Ja, iallafall ett. Vill ha en egen familj och få uppleva att få barn och se det formas till en egen individ. Få följa hans eller hennes liv.
      3. Nej, väldigt olycklig och ensam för tillfället.
      4. Sparar alltid direkt lönen kommer in. Betalar räkningar, för över pengar till ett särskilt matkonto sen brukar jag ha ungefär 4000 till nöje och shopping, allt över det som finns kvar efter räkningar och matöverföring sparas. Väntar oftast med ”onödig” shopping, dvs sånt jag inte direkt behöver utan mer bara vill ha till just innan lön för att då kunna utgå från hur mycket som är kvar av de 4000 att lägga på det onödiga.
      5. Börjat plugga senare, rest innan. Lämnat ett tidigare förhållande som var väldigt destruktivt och istället fokuserat på mig själv. Inte gjort abort.
      6. Ja. Bred och bra utbildning som ger möjlighet till bra jobb med bra lön i ett flertal olika sektorer.
      7. Olyckligt kär i mitt ex som inte vill ha mig
      8. Lovande, ingen kaosbild men självklart finns det en viss problematik, det tror jag dock är oundvikligt i alla länder. Inget är perfekt.
      9. Nyckeln till frihet
      10. Hmm, någon fin väska eller inredning kanske. Definitivt något onödigt materiellt som jag är för snål för att lägga pengar på.

    Jag överförde på stan idag att rosa bandet, skänker pengar till att köpa in heltäckande badkläder så att det ska finnas att låna på simhallar. Någon som vet om detta stämmer? Kan väl inte stämma de pengarna skänker man ju för forskning mor bröstcancer.

      Inte bara för forskning väl? Även information mm.

        Ja det låter ju rimligt men burkinis låter ju inte som om det skulle tas skänkta pengar till.

      Ja då hoppas jag att svenska icke troende får låna sådana. Jag själv vill dölja min kropp och hela jag men om jag tar på mig en burkini så är det rasistiskt.

      Om du visste hur liten del av de insamlade pengarna det är som gagnar de cancersjuka, skulle du förmodligen aldrig skänka något vare sig till Rosa Bandet eller Cancerfonden igen.

    Vem hoppas ni vinner idol?

      Kirsti.

        ORIMLIGT!!!!!

      Nadja eller Paulina ? klarar inte av Caspar, så vem som helst förutom honom bara egentligen

        Oj, Caspar är ju överlägsen, otrolig talang.

          Nej ? han kompenserar för att rösten inte riktigt räcker till.

    Någon som har ADD och kan berätta hur det är och vilka symptom ni har?

      Skit. Konstant okoncentrerad, Tre tusen tankar och impulser varje sekund. Glömmer saker, gör alltid slarvfel, extremt svårt att slutföra saker. Är alltid helt slutkörd efter att ha varit iväg och storhandlat, umgåtts med vänner eller jobbat. Problem med spända axlar, sitter aldrig helt still(pillar med händerna, tuggar på naglar och nagelband, vickar på fötterna…). Hög orosnivå i kroppen och i princip konstant rastlös även när jag är så trött att jag inte orkar röra mig.

      Men adhd är en superkraft ?

    Hallå hallå influencerexperter!! Jag är lärarstudent ute på praktik, och mina sjuor i svenska har under ett par veckor fått göra egna vloggar. Snart är det redovisning och sen har jag 1-2 lektioner kvar på min praktikperiod, och nu ska jag planera något som jag tänker ska spinna vidare på temat, men innehålla andra centrala innehåll som källkritik osv. Min tanke är att ta upp något om influensers och samarbeten, att man bör vara uppmärksam på vad som är sant och inte på internet, kanske något med retuschering och filter?

    Har väldigt lösa idéer men vill gärna ha lite konkreta tips på vilka personer/situationer man kan ta upp. Vad tror ni funkar för 13-åringar? Insåg i början av det här arbetsområdet att jag är hopplöst ute trots att jag bara är 25… Jag frågade om någon kollar på Linn Ahlborg på youtube men hon var tydligen ”inne för typ två år sen”. :)) Therese Lindgren verkar populär bland tjejerna i alla fall, men behöver fler exempel!

      Skulle omedelbart ta mitt barn från en skola som ägnar svensklektionerna åt vloggar och influencers.

      Tomu of yumi är inne bland 6-10 åringar atm iallafall! De krävs ett barn i samma ålder för att ha koll på inneyoutubers. Kolla med vänner osv. Men jag kan säga att jag är EMOT att elever ska göra en vlogg. För det kan komma ut till elever i samma ålder och det kan förstöra livet för eleverna. Penna och papper är rätta vägen att gå, inte ditt sätt att verka ung och trendig.

        Haha förstår nog vad ni menar, men det är inte vlogg som i att eleverna ska låtsas vara influencers, utan mer att de harspela in en tre minuter lång video där de pratar om ett valfritt ämne. Genom det testas kunskapskrav om hur de planerar och genomför muntliga presentationer och hur de använder digitala verktyg för att förstärka det de pratar om. Så nej, jag håller inte med om att det är en dålig idé 🙂 De flesta har tyckt det har varit kul och de har lärt sig mycket. Min fråga angående ”influencers-lektionen” är ju mer för att eleverna faktiskt ska förstå och kunna kritiskt granska det de blir matade av på internet, något som faktiskt går rätt mycket i linje med skolans värdegrund.

    Tänk att iphone 12 ska kosta runt 17 lax.. herrreeeeeguuuuud

      Var har du läst det? Och är det för den vanliga eller Pro Max?

      Blir den så dyr får folk väl baka in den i abonnemanget. Kollade precis olika abonnemang och då blir månadsavgiften inte mer än för någon annan modern telefon.

      Beställde 12 pro den kostade 10320…

      Va? det stod ju typ 10k på apples hemsida?

      Heeelt sjukt. Inte konstigt att personrånen ökar.

        Det har inte med priset att göra, utan det där vi inte får prata om …

          Integrering?

          Tror du att det skulle ske lika många personrån ifall folk gick runt med knapptelefoner för 300 spänn?

            Tror du att det skulle ske lika många personrån om vi inte hade haft några inavlade vider från MENA?

              Vi hade inte haft så många personrån om vi hade haft en lyckat integrering. Ingenting annat.
              Gå och lägg dig

                Varför är det så många rassar här?

                  Nu förstår jag inte riktigt. Yrkeskriminalitet föds i socialt utsatta områden, hos personer som känner att de står utanför samhället så pass mycket att de inte har någon annanstans att ta vägen. För att sänka kriminaliteten måste vi förbättra integreringen i dessa områden.
                  Det har egentligen ingenting med ursprunget på människorna som bor där. Man kan vara svensk och fortfarande vara socialt utsatt. Men tyvärr blir det ju så att människor som kommer hit riskerar att hamna i utanförskap då de inte kan språket, kulturen, har svårare att få till en arbetsintervju pga namnet, inte har rätt form av utbildning etc.

      Typ en månadslön efter skatt för en del. Helt sjukt.

    Varför är folk på Ös
    Så jäkla bittra ?

      Nej varför säger du så, tycker det är jättetrevligt här.

      För att det är anonymt.

    Träningsproblem!

    Jag har inte tränat på över ett år och när jag väl börjar efter en paus blir jag alltid förkyld, och just nu i dessa tider vill jag verkligen inte bli det. Har någon tips på hur jag som otränad kan börja träna utan att bli förkyld?

      Det finns nog inte så mycket att göra åt tyvärr. Men långsiktigt blir ju immunförsvaret generellt bättre av att träna, så försök se det så ?

      Går du för hårt ut i början?

      Du går ut för hårt. Börja med promenader och för sakta in mer träning. Typ promenader dagligen i en månad, sedan lägg till ett pass i veckan varannan vecka tills du blir nöjd med mängden.

        Smart, tack!

      Du blir inte förkyld av träning, du blir förkyld av virus. Jösses. Ha god handhygien och håll immunförsvaret i trim.

    Hur mycket fläskfilé brukar man räkna går åt till tre personer?

      ???

      Hahahahahha

      ååh fettförakt vad roligt

      Räkna med 100-150 g/person, beroende på om/vad ni äter till köttet.

        Tack! Blir en fläskfilégryta med pasta till men hellre för mycket mat än för lite när man bjuder?

    Nån som vet om det kommer en ny säsong av Emily in Paris och i så fall när?

      Google är din bästa vän

      Hoppas inte det. Vi behöver inte fler fördomar om fransmän.

        Fördomar om fransmän? Överdoserat på Aftonbladet nu eller? Att dom inte gärna pratar annat än franska är ju ingen hemlighet direkt.

        Håller med. Det absolut plattaste och mest triviala som släppts på år och dar. Hela serien är en never ending kliché

          Just för att det är så trivialt är det så jävla härligt. Behöver trivialt efter en tung tid.

            Asså håller med om att triviala saker kan vara typ terapeutiskt att titta på… Men de måste ju ändå vara skickligt utförda för att bli uthärdliga tycker jag? Tycker hela serien håller allt för låg nivå på så många avgörande punkter (typ story, manus, originalitet, trovärdighet). Men each to their own 🙂

              Tja, serien är en tittarsuccé. Så många finner den tydligen uthärdlig trots allt.

              Tja, serien är ju en tittarsuccé så uppenbarligen tilltalar den väldigt många.

    Vilken hostmedicin eller husmorsknep tycker ni fungerar bäst mot rethosta?

      Cocillana! ❤️

        Tack snälla!

      Granskottssirap.

      Ananasjuice! Drick under dagen, ha ett glas bredvid dig på kvällen. Och när du lägger dig på kvällen kan du skiva upp en gul lök och lägga i i bunke med varmt vatten och ställa bredvid sängen, det hjälper men det luktar grillchips!

      Löken! Alltid!

    Ingenting går någonsin rätt väg i mitt liv. Jag har så jävla otur med typ allt och jag är så less på det. Jag känner hur jag blir mer och mer bitter och har så gott som gett upp på allt nu. Och eftersom jag fortsätter försöka så går ännu mindre åt rätt håll. Den här känslan tar över mitt liv och jag vet inte vad jag ska göra längre. Livet rinner mellan mina fingrar och jag får panik.

    Ska prata med en psykolog via Mindler för första gången imorgon, men med min otur lär jag väl inte klicka alls med psykologen och så kommer jag skita i det – som jag gör med allt annat.

      Vad är otur? Väldigt abstrakt begrepp. Det som är otur för vissa är tur för andra. Du tycker det är otur att inte klicka med e terapeut medan en 13-årig indisk flicka såld till pedosar tycker hon har otur med.

      Har du hört om självuppfyllande profetior ? Jag brukar tänka att allt jävlades me mig men sedan insåg jag att min inställning till livet gjorde att jag drog till mig skit. När jag började en ny kurs tänkte jag alltid ”alla kommer hata mig” så jag var avigt inställd från början och detta kände nog de andra av. Så det blev en självuppfyllande profetia… Försöka njuta av det som faktiskt är bra i ditt liv även om det är småsaker. ❤

        Att jag skrev att jag med min otur inte kommer klicka med psykologen var lite av ett skämt baserat på att jag nämnt oturen.

      Googla victim mentality.

    Är det någon som vet varifrån Li Pamps guldiga hängande örhängen som såg ut typ som en blomma i bytt i bytt i veckan är ifrån?

    Misstänkt cancer.
    Min pappa har idag fått veta att de sätt en skugga på ena lungan efter att han sökt vård för smärta sedan en vecka tillbaka vid revbenet.
    Någon som haft en skugga som visade sig inte vara cancer? /orolig dotter

      En anhörig råkade ut för en inflammation i lungorna som visade sig som en skugga på röntgen i första skedet. Man kunde sedan efter noggrannare undersökningar utesluta cancer.

      Håller tummarna för er!

      Ja en av min mammas vänner! De tog bort en bit av lungan och sedan vid analys visade det sig vara en godartad förändring. 🙂

      Min mamma hade likadant. Hon har kol. Var inte cancer men var något förknippat med hennes kol. Hon ville inte prata om det men enligt henne så var det ingenting.

    Tror ni Sanna Guidetti slutat Vlogga pga alla frågor om Johns dotter i USA?
    Börjar det bli för mycket frågor från folk och försöka tysta ner nu?

      Vet ej men känns märkligt om dom bara kommer hålla tyst och hoppas att folk ska sluta fråga/snacka.

      Var får hon de frågorna?

    Min bästa väns man är det fel i skallen på. Hon insisterar på att jag ska umgås med dem rätt ofta och jag gillar helt enkelt inte honom. Han har extremt tung energi, säger åt mig vad jag ska göra, ifrågasätter saker han inte har att göra med, säger typ till mig vad jag ska göra när han inte blivit ombedd, hur jag ska köra, han är extremt tung som person och har allmänt tung energi och snackar fult om folk vilket jag aldrig gör. Hur säger jag till henne att jag inte vill ha med honom att göra?

      Låter som en kompis sambo till mig som du beskriver. Han är en riktig besserwisser och väldigt nedlåtande mot allt och alla, inklusive sina egna barn. Hatar att vara i närheten av honom för han får mig att känna mig så liten som människa. Usch! Jag funderar på att säga till faktiskt, ibland är det enda rätta att vara rak och tydlig. Gör det du med! Kram❤️

        Usch! Vilka typer det finns! Sa faktiskt till honom igår att han inte ska säga åt mig vad jag ska göra utan sköta sig själv, han blev som en liten mus efteråt. Vi får väl se hur länge det håller.

    Är 24. Utåt sett är jag väl ganska charmig, har lätt att lära känna nytt folk, snäll, rolig, rätt smart och fått höra att jag är snygg.

    Men jag har börjat må så jävla dåligt. Jag ser helt ärligt inget värde i mig själv.
    Jag har varit med om så mycket på senaste, jag förlorade kontakten med min bästa vän och hennes familj, bytt jobb flera gånger, stoppat ett självmordsförsök, försökt vara den stabila punkten i familjen som är på många sätt lite kaos ibland, och så så så mycket mer.

    Jag orkar inte träffa killar, även dem som jag vet genuint tycker om mig. För jag tror att jag bara är en ”trofé” och inte någon med riktigt värde typ?
    Jag ser ner på mig själv något extremt, fast jag inte borde kanske?

    Jag VILL egentligen träffa någon seriöst och kanske (om det blir så) bli sambos, skaffa barnläkare fram osv. Men jag bara ser inte att det ska hända mig. Hur skulle jag kunna få allt detdär bra liksom?

    Detta har utvecklats med tiden, men gick med rasande fart från juli och framåt.
    På 3 månader har jag varit med om för mycket som påverkat mig psykiskt, bla självmordsförsöket.

    Kortfattat vill jag bara säga att jag tycker av någon anledning livet inte är värt att leva längre. Jag är 24, det är nu jag ska ha kul, dejta, träffa kompisar, resa eller vad man nu gör,men för mig är det inte så.
    Fast jag känner att jag borde.

    Jag vill bara inte längre typ, jag tycker inget känns kul eller lockande, och det är såååå tragiskt att jag känner så.

    Ville väl bara skriva av mig kanske, jag vet inte :/

      Skaffa barn längre fram, inte barnläkare lol*

      Sök hjälp. Gå till VC och träffa en läkare, eller psykakuten om det blir för mörkt. Du kan, och förtjänar att, må bra ❤

        Nja, alltså tycker allt är för sent typ?
        Är liksom 25 i vår. Det jag vill, och där jag vill vara i livet kommer ta för lång tid innan det händer, om det nu kommer göra det?‍♀️ känns typ lite hopplöst :/

        Men tack❤️ kan överväga det

          Det är inte för sent!! ❤️❤️

          Det du ser nu är inte sanningen. Du kanske har ålderskris. Hade min första när jag var 20. Om du senare i livet tänker tillbaka kommer du se det som ”stackars lilla 25 åring som tog allt så allvarligt” Gör det du kan o orkar. Tiden visar.

      Träffa en psykolog och bena ut det, speciellt självmordsförsöket. Det hjälper och hitta någon du trivs med. Du kan börja med att gå till vårdcentralen om du inte har råd med psykolog privat, de erbjuder psykiskt hjälp. Ta hand om dig. ❤️

      Jag får intrycket av att du sedan barnsben har fått ta hand om din familj. Någon har gett dig en känsla av att det är du som är ansvarig för allt och alla, så du fortsätter springa benen av dig för att ta hand om andra. Du orkar inte med att göra det. Det är inte din uppgift att sköta det. Du vill vara den starka personen i familjens kaos, men priset är för högt. Jag vet inget om din bakgrund, men det låter som du behöver bryta dig loss mentalt. Jag antar att du har en nära anhörig med psykisk ohälsa, men det ger inte dig ett föräldraransvar för den personen eller för övriga syskon. Du måste rädda dig själv. Det är inte rättvist att du ska vara räddaren vid 24-årsålder, men ingen bryr sig om hur det påverkar dig, minst av allt du själv. Du uttrycker att du ser ner på och föraktar dig själv. Du borde vara stolt. Du verkar vara en bra person som försöker göra rätt, men du är inte staten eller psykvården. Det går inte att vara alla andras skyddsnät. Du mår inte bra av att själv sluta leva för andras skull.

    Åh jag är inte as gravid längre! ?
    I måndags 12/10 kom vår lilla tjej!

      Grattis ?

      Grattis! ❤️Bra jobbat!

    Ni som har fått missfall, hur länge tog det tills ni fick tillbaka mensen igen? Efter hur många veckor?

      Undrar också… Tre veckor sedan skrapning här och har ännu inte känt av någon ägglossning 🙁

      Mitt svar hamnade i modd så kommer kanske dubbelt. Sex veckor tog det för mig. På sjukhuset sa de att normalt är 4-6 veckor.

        Vet ej men blev gravid efter en månad efter missfall

      Hann inte få tillbaka den alls, var gravid igen 3 veckor efter missfallet

      2 veckor efter ”aborten”.

      Blev gravid efter ett halvår igen efter mitt missfall, då efter första mensen

    Vad har ni för rutiner i era liv? Och hur ser er morgonrutin ut? Jag försöker hitta tillbaka till ett meningsfullt liv efter/ i en depression.

      Har inga rutiner MEN försöker få till dem. Jag började promenera varje dag och ska göra det i 30 dagar utan avbrott. Dag 10 idag och det finns inga krav bara att jag ska ut en gång per dag.

        Känns som en bra grej faktiskt! Försöker du göra det vid samma tid på dagarna eller gör du det när du känner dig ”redo”?

          Gör det första tillfället som ges så det blir av 🙂 Morgon en ledig dag eller efter arbete plus under lunchen! Lunchpromenad är perfekt då jag hinner gå ca 4 km så kan jag gå en kortare på kvällen

      Jag träffar min granne/bästa vän varje morgon kl. 06:30 för en halvtimmes promenad. Är världens mest morgontrötta människa, men motivationen ökar med 500% om man har nån som väntar på en 😀

        Ja det hjälper ju. Jag försöker få in en morgonpromenad med min sambo men det blir inte riktigt samma grej när man bor ihop. Så mycket enklare att blåsa av planerna när man vaknar ihop. Men promenader är ju bra och man mår ju bättre när man väl gjort det.

      Ett tips är att lägga sig och kliva upp samma tid varje dag. Upplever att jag mår mycket bättre då!

      Deprimerad. Jag måste vakna för jag har barn. Jag måste ge dem frukost. Jag gör snabbkaffe åt mig i samma veva. Jag lämnar stora barnet i skolan, för jag måste. Jag är ute med minsta barnet för att jag måste. Jag lagar lunch åt lilla för att jag måste. Jag hämtar stora barnet från skolan för att jag måste. Jag gör mellanmål åt barnen för att jag måste. Jag leker med barnen, går igenom läxor och gör pedagogiska saker för att jag gör middag, borstar tänderna, och läser sagor för barnen för att jag måste. Jag har barn, och jag gör ett bra jobb trots depression. Men jag VET, att om jag hade fått antidepressiva så hade jag gjort ett ännu bättre jobb och JAG hade mått bättre och fått tid för mig själv.

        Men försök ordna det då?

    Har nån set den nya estoniadokumentären?!! Så sjukt mysko!!

    Ååååh jag börjar få känslor för en kollega på jobbet. Vet att det inte är rätt eftersom vi jobbar ihop men tycker om att drömma mig bort ibland om att det skulle hända något mellan oss. Känner att vi klickar så bra med varandra. Vad skulle ni göra i min sits?

      Jag blev tillsammans med min kollega. Vi var först vänner och sedan frågade jag om vi skulle ta ett glas ihop en fredag. Fyra år senare ligger en 9 månaders på övervåningen och sover ?
      Så jag säger helt klart kör!

      Träffa min kärlek på jobbet. Sambos sen 3 år tillbaka och jobbar fortfarande ihop. Fyfan va roligt de va att gå till jobbet när de va sådär spännande flirtigt ??

    Jag tror jag vill skiljas. Och jag tror att jag är kär i en annan. Och jag vet inte om jag ska hålla mig kvar för att det är bekvämt och skjuta bort det faktum att jag inte är kär i min man längre, eller ta steget och kanske försöka få till det med en man som delar mina intressen och vars sällskap jag trivs så bra med. Har 3 barn, och hus som håller på att renoveras. Är så förvirrad.

      Har en väninna som var i din situation (dock bara två barn). Hon dumpade maken, sedan blev hon i sin tur dumpad. Nu sitter hon ensam och bitter och med dålig ekonomi.

      Är det så du vill ha det? Gräset är inte grönare någon annanstans.

      Skulle du velat lämna din man även om den nya kärleken inte fanns?
      Tänker att man ska lämna av rätt anledningar. Så lätt att bli kär upp över öronen (speciellt när man är intim med någon).

      Har du ekonomisk möjlighet till det?

      Nu kommer jag in på min höga häst (moralist). Du ska absolut inte göra något åt din lilla crush. Ge dig. Du pratar med din man. Som kommer resultera i en av två saker, 1. Ni pratar ut, försöker hitta lösningar, ni lovar varandra saker, ni inser att slutet var nära och inser att ni inte VILL förlora varann. 2. Ni skiljer er. Om punkt 2 inträffar så kan du EFTER separationen starta upp med vem fan du vill. Du har tre barn att tänka på, hur bra kommer det bli om du gör denna separation giftig? Du vill väl fortfarande om ni skiljer er ha en bra relation till dina barns pappa? Bara skärp dig. Blir sekundär arg….

      Gräset är alltid grönare på andra sidan.. eller? Det du upplever är normalt! Man kommer frestas och vara less på vardagen. Vem blir inte det emellanåt? Men att du vill lämna din man är bara en ”kris”. Är du 30, 40,50 kalla det en sån kris om du villl. Det är helt enkelt en livskris. Din man ger dig glädje? trygghet? Kärlek? Du kanske är mitt inne i din depression och tror inte han ger dig kärlek. Men TÄNK till ett halvår innan du tar förhastade slutsatser. Att du är kär spelar ingen roll. Genom livet blir man ”kär”. Det handlar om att välja liv. Vill du lämna dina barn, offra tiden med dom, för ett äventyr? Även om man är med sin man som man älskar så kommer man bli ”kär” emellanåt. Det är ett VAL. VÄLJER du att vara med din man eller VÄLJER du att ligga med någon random och hoppas han gillar dina barn?

    Såg att Elin är med Paolo i Italien, på hotell Bellevue Syrene. Undrar när det ska bli offentligt igen eller tänker hon på sitt varumärke kanske och inte vågar?

      Trekant på gång?

        Vilka tre menar du?

      Var såg du detta?
      Stackars Elin, önskar att hon kunde släppa taget och dumpa det där äcklet.

        På Elins insta story ligger hon i en säng med en tavla i bakgrunden. Såg samma då jag googlade hotellet, Paolo är ju där då han taggat det. Nej, jag har inget liv. ?

          Bra spanat av dig! Det är en sänggavel ?

    När jag var liten blev jag jämt mobbad för mina fräknar och stora läppar 🙁 Och idag använder folk filter/smink och betalar tusentals kronor för att få se ut så. Lite payback ändå

      Definitivt!!! ???

      ???

      Fräknar är vackert. Det tyckte inte barn när jag växte upp, men jag tror att många vuxna tycker att det är fint 🙂

        Ja men gött faktiskt förstår jag. Du va dock säkert skitsöt som barn och mobbarna tröga. Jag blev retad för mitt lockiga hår och min stora rumpa. Känns ganska win o dessa tider att ha en naturligt stor, fast och rund rumpa och en massa korkskruvar jag äntligen lärt mig att gilla.

          Jag är en av de fulaste kvinnorna som gått på den här planeten. 🙁

      eller hur! mitt gäng blev mobbade för skinnjackor och skinnbyxor/tights. Idag går ALLA med det. Samma med nitarmband etc.

    Någon som jobbar som personlig assistent och jobbar dygn med vaken natt?
    Hur lägger ni upp sömnen? Hur påfrestande är det(/är det inte)?
    Hur många pass i månaden jobbar ni?

    Hjälp!
    Jag kan inte sluta tänka på at jag kanske kommer dö utan att ha fått uppleva kärlek.
    Jag är nog inte fin nog för att hitta någon. 🙁

      Man behöver inte va fin för det! Alla möjliga människor är ju ihop!

        Ja, men jag är verkligen ful. 🙁

          Det är det jag menar.. även fula hittar kärlek (om du nu är det).

      Vi är alla fina och unikt skapade ? Det du behöver fokusera på är din självbild och självkänsla, att älska dig själv inifrån så kommer allt annat att falla på plats, även din blivande livspartner ❤

        Ja, jag får hoppas att någon kan gilla mig för min insida. Ett annat problem är att jag är osäker på min läggning. Och jag är livrädd för vad omgivningen skulle säga om det kom fram att jag dras till tjejer.. också? typ… vet inte. Är osäker men det känns som det.

        Jag TROR att jag är bi… 🙁

          Bi eller lesbisk, vilket gör att jag hatar mig själv ännu mer. 🙁

            Det är inget att hata sig själv för! Det är ju underbart! Inte konstigt alls att gilla kvinnor framför män hehe.

          Känns som att tjejer är mindre utseendesfixerade också så det är ju bättre!

      Blev så ledsen av att läsa detta. Du är inte ful, är säker på det. Kram på dig, vännen ❤️

        Tack för din vänlighet. <3

          Du är inte ful!! ❤️

    Någon som vet vad Johanna Nordström menade
    På sin live för någon dag sen när hon sa Daniel Paris är cancelled? Vad har jag missat?? ?

      Jag undrar också!!!

    Jahopp

    Imorgon kommer snön, lite senare än vanligt. Först nu bestämmer mannen att det är dags att skaffa vinterdäck? WTF? Frost och is på vägbanan i några veckor, aja, dagen innan snön så KANSKE han byter däck. Yay 🙂

      Varför valde du att inte byta däcken då?

    30 år. Ingen gymnasial utbildning och ingen erfarenhet. Hur får jag ett jobb? Jag har varit hemma med barnen. Och inte klarat av gymnasieutbildning på komvux. Jag har ingenting. Vi är troende var kvinnan ska vara hemma med barnen. Han är utan jobb snart och vi båda måste jobba. Jag har blivit rädd för folk då jag varit hemma så länge. Jätte dåligt självförtroende. Känner att jag hellre där än att försöka.

      Starta en youtube-kanal eller blogg. Många gillar att följa människor med barn.

      Kan säga att min dröm är att bli lärare för åk 1-3. Hur börjar jag med utbildning? Jag hoppas att självförtroendet kommer med utbildning och erfarenhet.

        Jag tror på dig! Vad är det som gjort att du inte fixat gymnasiekurser på Komvux, finns det eventuellt särskilt stöd du kan söka där? Kanske ta kontakt med en studievägledare? Tänker att det är första steget, och sedan ta tag i din gymnasieexamen. Det fixar du! Lärare är ju dessutom på de flesta håll i landet ett bristyrke och låter som ett utmärkt val att utbilda dig till om du vill kunna räkna med att få ett jobb efter examen. Tipsar om att göra högskoleprovet också så kan du söka på två kvoter.

      Förlåt, det här hjälper inte dig just nu men måste ändå säga det här. Alla kvinnor- se till att ha livet någorlunda uppstyrt innan du får barn! Ha en utbildning/bra jobb, en buffert, en trygg bostad och gärna avlastning. Se till att du alltid skulle klara dig ifall du blev ensamstående.

      Så många kvinnor som har tagit allt ansvar hemma och inte är så mycket mer än en förälder. Det kan slå hårt.

        This! ?? Så sant!

    När jag var 15 år frågade jag Heikki Vesa på text-tv om min framtid. Han skrev att det skulle ha med datorer och transport att göra när jag träffade min själsfrände, att jag skulle få ett barn samt att jag skulle ha ett sinne för affärer som ännu inte var utvecklat.

    Jag träffade min älskade man när jag jobbade i kundtjänst på ett transportföretag när jag var 30. Vi fick en son. Vi har försökt få ett barn till, men efter att precis ha haft mitt tionde missfall på raken ger vi upp.

    Sjukt vad det har stämt ändå.

    Nu ska jag bara bli rik på affärer också!

    Är det någon mer här som följer flora Wiström? har iaf börjat irritera mig mer och mer på att hon systematiskt låter bli att reklammärka samarbeten. har kommenterat och frågat henne om det men då blir min kommentar borttagen av henne:))))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.