Nellie Berntssons svar på avslöjandet om otillåten verksamhet

Fasen vad fel det blev idag. Det här skulle kommit kl 21, men dök upp redan vid 18.

För två dagar sedan kunde jag avslöja att Nellie Berntsson och hennes O.N Sporthorses de facto bedriver sin köpt och säljverksamhet utan de tillstånd som krävs.
O.N Sporthorses återkom aldrig med någon kommentar till mig, men när tidningen Hippson, dagen efter, skrev om avslöjandet så ska Nellie, enligt dem, ha svarat att de kopplat in en advokat för att driva det hela vidare.

Nu bemöter Nellie det hela igen, på Instagram, och menar då på att de ”omedvetet missuppfattat regeln” och att Hippson i sin tur ska ha missuppfattat den del som handlade om advokat.
Nellie skriver inlägget för att alla ska få rätt info, och det stämmer som hon skriver. De HAR ansökt om tillstånd och FÅR ha och sälja de hästar de har idag.
Det hon glömmer att nämna är att om de inte har sitt tillstånd på plats inom tre månader (enligt det förbud med vite som Länsstyrelsen utfärdat) så kommer de bötfällas med 50 000 kr/häst och kontrolltillfälle som Länsstyrelsen gör.

Det kan bli dyrt om tillståndet inte är på plats och de fortsätter med sin otillåtna verksamhet.
Kanske är det en av anledningarna till att Nellie stängt av kommentarsfunktionen under inlägget?

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nää Nällyh du sa ha tillstånd å sånt
  Sedan kan du springa runt och spela lillgammal å gnälla på dålig service och att du inte får några svar på dina taffligt skrivna anbudsförfrågningar.

  Svara

   Ansökan är inskickad, det är lång handläggningstid, inte nödvändigt att vara så dryg.

   Svara

    MAO:
    O.N Sporthorses bedriver för närvarande verksamhet utan nödvändiga legala tillstånd. Vilket de juridiska ägarna Nellie Berntsson och Olav är ypperligt väl medvetna om. Efter dröjsmål har det idag blivit till allmän kännedom att ägarna äntligen förstått att de ska följa lagar och regler, de har nu därför ansökt om lagligt tillstånd för sin lagvidriga verksamhet. Ok lite dryg tid tog det ändå.

    Ja, jag håller verkligen med dig att Nellie inte alls behöver vara så dryg och lillgammal som vi kan se henne tydligt kommunicera https://bloggbevakning.se/2020/10/20/gnallomgnall/ till sin stackars oförstående omvärld. Tack för din värmande omtanke

    Svara

    Dock skickade dem in ansökan först när LST kom på att dem sålde hästar utan tillstånd

    Svara

     Om du vill använda ”dem” kan du tex skriva ”kom på dem med att sälja hästar utan tillstånd”. Återigen, prova vi/oss om skillnaden är svårgreppad 🙂

     Svara

      Katten är totalt immun mot ALLA försök att lära henne skilja på de/dem.
      Hon bara vägrar trots att så många påpekar detta för henne gång på gång. Börjar tro att hon gör det för att jävlas för det kan väl knappast finnas någon annan förklaring?

      Svara

       Kan ju vara så att ”Katten” har problem dem att skriva, både när det kommer till stavning och grammatik, men att hon har ett rättstavningsprogram på datorn om hjälper henne med stavningen, men tyvärr hjälper det inte med grammatiken.
       Inte för att du egentligen bryr dig, det enda du vill är att hacka ner på andra. Fortfarande kul att folk på nätet tror dem kan lära mig något som lärarna i skolan inte lyckats med på 14 år 🙂

       Svara

        Kan ju vara så att ”Katten” har problem med att skriva *

        Svara

        Säg inte så där! Det triggar mig bara ännu mer att vilja lära dig skilja på dem/dem. Tänk om jag skulle lyckas med det som lärarna inte lyckades med på 14 år – DRÖM!!

        Kan du inte försöka tänka they/them? Skulle det kunna fungera?

        Här är en bra lathund från Internet:
        Minnesregeln är sedan att ”they” låter ungefär som ”de”, och ”them” som ”dem”. Du kan också återigen använda M-regeln – them har ett M, och motsvarar därför dem. Enkelt, visst? Alltså, they=de, them=dem

        Svara

         Läste du hela min text? de/dem är inte mitt största problem när det kommer till text, om du läser alla mina kommentarer kommer du se särskrivningar, konstiga meningsuppbyggnader, mm, ja helt enkelt allt som inte stavningsprogrammet tar kan bli lite fel då och då när jag skriver.
         Och jag skriver på engelska sämre än svenska, så det där kommer bara göra det ännu värre/svårare.

         Jag har inge intresse att gå Svenska lektion via nätet, jag har redan gått extra svenska genom större delen av min skolgång, och jag skriver bra nog för att folk ska förstå vad jag menar, så jag är nöjd med det 🙂

         Svara

          Bra kämpat!

          Svara

          Jag skulle tipsa dig om att byta ut ”dem” mot ”dom”. Det funkar i de flesta sammanhang. Är kanske inte så elegant men ser mycket bättre ut än felplacerade ”dem”.

          Svara

         Vad jobbig du är! Jag är så glad att katten skriver dem/ de istället för dom som är främst talspråk . Då har man försökt iallafall och om det blir fel någon gång vad gör det

         Svara

          Haha, jag skrev just tvärtom här ovan! För mig (som har skrivandet som yrke…!) ser det betydligt bättre ut med ”dom” än ett ”dem” på fel plats. Men det är jag, det…

          Svara

  Välkommen till hur det är att vara vuxen Nellie!

  Svara

   Det är länsstyrelsen som tar tid på sig, det är lång tid för allas handläggning.

   Svara

    Nellie tog väl ganska lång tid på sig innan hon sökte de nödvändiga legala tillstånden. För nu bedriver hon sin hästhadel utan nödvändiga legala tillstånd.

    Länsstyrelsen tar väl inte längre tid på sig än vad Nellie gör och har gjort?

    Svara

     Tänk så många blåögda varelser som finns i den världen. Man har inte förstått, missförstått, glömt, ljugit, förträngt, struntat i allt, inte lärt sig, trodde någon annan gjort mm allt det där som funkar hos vanliga uppåtgående människor. Skrämmande med så många blåbär i samma korg:-

     Svara

    Hade Nellie ansökt om tillstånd när hon flyttade hem till Sverige igen hade hon haft sitt tillstånd nu, det är inte LST fel att Nellie inte valde att göra det lagligt från start och därför sitter i den sitts hon gör just nu…

    Svara

  Hon menade väl att de skulle be en jurist/advokat om råd hur de skulle gå vidare. Inget konstigt med det, alla gör fel ibland och tror knappast de medvetet försökt fuska.

  Svara

  Språket! Mina ögon blöder.

  Svara

   Jag tyckte att det där var mycket bättre än Nellys vanliga språk. Vem tror ni har skrivit det?

   Svara

    Tänkte detsamma tills jag la märket till att skrivaren använde ’&’ istället för ’och’. VARFÖR GÖR MAN DET??? Jag är sällan grammatisk korrekt själv i mina texter men mina ögon blöder när folk använder ’&’ i löpande text.

    Svara

  Har inget OFFENTLIGT tillstånd – Nej du har inget offentligt eller icke offentligt tillstånd, baby! Du saknar det!
  Vi har OMEDVETET missuppfattat regeln – Är det omedvetet så är du puckad med tanke på att ni redan sökt tillstånd tidigare med hjälp av din kära mamma nellie.

  Vad är förresten skillnaden på att ”omedvetet missuppfatta” och att missupfatta?
  Förutom att man försöker förringa sin eget ansvar när det gäller att inte följa lagar och regler vilket alla ansvariga ska vara insatt i

  Svara

   Ja, det blir väl en typ av dubbelnegation 😉 de har alltså inte missuppfattat någonting…

   Svara

   Hon menar nog ”officiellt”, inte ”offentligt”? Man undrar…

   Svara

   Länsstyrelsen gör sitt bästa antyder att vi måste ha överseende med att de inte förstår bättre.

   Svara

  Välkommen till vuxenvärlden

  Svara

  Jag kunde inte låta bli att bryta ner det hon skriver.
  1. ”vi har ännu inte fått tillstånd offentligt.” Obegriplig mening. Alla tillstånd är offentliga. Det är ju inte så att hon haft ett sekretessbelagt tillstånd som ger henne rätten att driva verksamhet utan ”offentligt tillstånd”. Jag tolkar det som att hon antingen är dålig på att uttrycka sig eller att hon försöker ge sken av att ha ett ”hemligt” tillstånd i syfte att förvilla läsaren.
  2. ”Vi har omedvetet missuppfattat regeln”. Återigen antingen dåligt språk eller ett försök att förvirra läsaren. Alla missuppfattningar är väl omedvetna annars är det ju ingen missuppfattning. Du kan inte medvetet missuppfatta något.
  3. ”Länsstyrelsen gör sitt bästa”. Vad menar hon? Det är en myndighet och de ska väl alltid göra sitt bästa och följa lagar och föreskrifter. Jag förutsätter att ON sporthorses inte särbehandlas på något sätt. Men hon kanske återigen försöker förvilla läsaren att det som hänt på något sätt är länsstyrelsens fel?
  4. ”Det som nätet skriver och sätter rubriker på är inte riktigt så som det är.” Hur är det då Nellie? Du skriver ju själv att ni missuppfattat och gjort fel. Vad menar du eller försöker du återigen avleda uppmärksamheten?

  Svara

   God analys.
   Jag tänker att hur duktig på att rida och driven man än är – är utbildning viktigt för att kunna driva företag och/eller göra karriär som vuxen.
   Inte att rekommendera att hoppa av skolan efter nian. Gå klart skolan och skaffa en utbildning, kids!

   Svara

    Har hon gått ut gymnasiet?

    Svara

     Gick aldrig gymnasiet…

     Svara

      Oh.

      Svara

  Omedvetet missuppfattat 😃

  Svara

   Annars missuppfattar man ju medvetet 😁🤦🏽‍♀️

   Svara

    Ja, exakt 😃

    Svara

    Jag kan känna ibland, när jag läser runt på olika kommentarsfält, deltar i diskussioner på sociala medier, eller i allmänhet i familj/vänners sällskap och så vidare att en del gärna missuppfattar medvetet det man säger och omtolkar för att bete sig som rövhål.

    Svara

  De har varit otroligt slarviga som inte kollat upp en så viktig detalj. Nu får företaget stå och stampa på fläcken tills tillståndet kommer och sånt kan ta tid. Väldigt lång tid. Och ON lär knappast få gå före i kön, det vore regelvidrigt. Man får hoppas att de 14 som ligger före i kön är enkla fall som blir avklarade snabbt. En annan känd person som startat katthotell fick vänta över ett år…..

  Svara

  Så här förvirrat blir det när en alldeles för liten tjej i alldeles för stora ridstövlar ska leka hästaffär.
  En mus är inte en häst bara för att den är född i ett stall var det någon som sa.

  Svara

   Wow. Känns det bra att vara så nedvärderande?

   Svara

    Det är ju bara sanningen.

    Svara

     Hon har tävlat svår hoppning och sålt flera fina hästar. Vad mer krävs det för dig?

     Svara

      Baskunskap om företagande inom den bransch man vill bedriva kan ju vara en början.

      Svara

       Om du hade läst lite mer och slutat vara så ignorant så kanske du hade insett att de är medvetna om mycket och har nu insett sitt misstag och gjort rätt för sig. Alla gör misstag i början, ffa vid eget företagande. Men du kanske är perfekt?

       Svara

        Ignorant? Så Nellie (du?) har alltså inte bedrivit verksamhet utan nödvändigt tillstånd? Klart man kam göra misstag, men att göra en sån här tabbe och sen i övrigt sitta och hänga ut folk/företag/anställda blir ju lite hyckleri 😊

        Svara

       Det viktiga är ju att fort som rudan kunna leasa värsta lyxbilen för att verka vara framgångsrik vuxen

       Svara

        Så pinsamt att välja den bilen när man är så icke trovärdig som privatperson och som affärsperson i samtliga kretsar. Det bara skriker att man spenderar över sin inkomstnivå.
        En stadig volvo hade gett bättre intryck.
        Undrar om Nellie kommer vara med i PH så snart det tagit slut med Olav?

        Svara

      Att hon bedriver sin verksamhet med nödvändiga tillstånd och upphör med en lagvidrig verksamhet som saknar nödvändiga tillstånd. Något man bör informera sig om vid uppstarten av verksamheten.

      De har ju redan sökt tillståndet en gång. LÄS
      https://bloggbevakning.se/2020/10/20/nellie-berntssons-otillatna-hastverksamhet-belagd-med-vite-av-lansstyrelsen/
      ”Utifrån vad som framgår av ovan under beskrivning av ärendet bedömer
      Länsstyrelsen att ni utan erforderligt tillstånd bedrivit tillståndspliktig verksamhet
      med häst. Länsstyrelsen konstaterar även att åtminstone du, Nellie Berntsson, har
      varit medveten om kravet på tillstånd eftersom din mor för din verksamhet ansökt
      om att få bedriva tillståndspliktig verksamhet med häst.

      Länsstyrelsen ser allvarligt på att ni bedrivit tillståndspliktig verksamhet med häst
      utan tillstånd och anser därför att det mot bakgrund av vad som kommit fram i
      ärendet är motiverat och angeläget från djurskyddssynpunkt att meddela detta
      beslut.”

      Svara

      Här är Nellies resultat. Skulle säga att varken hon eller hennes hästar imponerar.
      https://tdb.ridsport.se/rider_results/31475?time_span_end=2020-12-31&time_span_start=2020-01-01
      Och en seriös människa ser självklart till att undersöka vilka tillstånd som krävs och vilka regler och lagar som gäller INNAN man startar en verksamhet.

      Svara

       Nej, Nellie har inte bättre tävlingsresultat än mångfalden tävlingsryttare i Sverige.
       Men – hon var med i Ponnyakuten som ung och startade en blogg med sin mamma. Och bloggen växte – därför är Nellie en uppmärksammad hästprofil idag.
       Det är tack vare bloggen.

       Svara

        Hon bloggade ju dock innan ponnyakuten, den var ju stor redan då

        Svara

      Går Det bra nu Nelly?

      Svara

      Vad har det med något att göra?

      Svara

   Man kan diskutera mycket, men det du håller på med är rena person angrepp i syfte att trycka ner Nellie, och det är väldigt osmakligt av dig….

   Svara

    Nej varför tror du det? Hen kanske bara omedvetet missförstått litegranna? Nellie verkar vara ganska bra på att försöka trycka ned andra och visa sitt missnöje ändå.

    https://bloggbevakning.se/files/2020/08/IMG_1626.jpg
    Fin bild annars och en vacker 2-4 digit och det är väl bra?

    ”Misslissibell” och Nellie Berntsson har förlovat sig
    https://bloggbevakning.se/2020/08/22/misslissibell-forlovad/

    Svara

     Så bara för att Nellie gör fel genom att trycka ner andra så är det okej att trycka ner henne?
     Har du någonsin hört uttrycket ”2 fel blir inte 1 rätt”

     Svara

      Hej Nellie
      Nej jag trycker inte ned dig. tror ingen annan här gör det heller. Däremot tycker nog många att det var onödigt att trycka ned lagstiftarens mening och ignorera detta med tillståndet som länsstyrelsen påpekade.

      ”Länsstyrelsen ser allvarligt på att NI bedrivit tillståndspliktig verksamhet med häst utan tillstånd och anser därför att det mot bakgrund av vad som kommit fram i ärendet är motiverat och angeläget från djurskyddssynpunkt att meddela detta beslut.”

      Svara

       Jag är inte Nellie och blir faktiskt lite förolämpad att du tror det, trots att jag har problem med stavning så tycker jag ändå att jag är långt mycket bättre än Nellie, haha.
       Men om du kollar lite noga ser du att jag kommenterat lite då och då på BB och att Nellie och jag skriver på helt olika sätt, och jag absolut har mycket kritik emot Nellie.
       Däremot är det skillnad på kritik, och rent hat/mobbning/personangrepp. Trots att jag ogillar Nellie, hur hon rider, hur hon behandlar hästarna, hur hon behandlar andra människor, osv, så tycker jag ändå inte hon förtjänar hat/mobbning/personangrepp.

       Svara

        👍💚

        Svara

        Tror du inte att all denna uppmärksamhet kommer sig från att Nellie sett ned på lagen och ignorerat grundförutsättningarna för den verksamhet hon själv bedriver?

        ””Utifrån vad som framgår av ovan under beskrivning av ärendet bedömer Länsstyrelsen att ni utan erforderligt tillstånd bedrivit tillståndspliktig verksamhet med häst. Länsstyrelsen konstaterar även att åtminstone du, Nellie Berntsson, har varit medveten om kravet på tillstånd eftersom din mor för din verksamhet ansökt om att få bedriva tillståndspliktig verksamhet med häst.”

        Kan det ligga något i det länsstyrelsen skriver eller försöker de också bara mobba Nellie?

        Svara

         Länsstyrelsen ger kritik. I ”Persson”s kommentar finns ingen kritik, den kommentaren är bara osmaklig.

         Svara

          Jag förstår

          Svara

   I slutet på juli i år blev deras bolag registrerat undrar hur de deklararat hästförsäljningarna under O.N Sporthorses före det med moms och skatt på vinsterna.

   Svara

  O.N Sporthorses bedriver för närvarande verksamhet utan nödvändiga tillstånd. Vilket ägarna Nellie Berntsson och Olav är väl medvetna om.

  Svara

  Ignorance is no defence. Du har själv skyldighet att ta reda på vilka lagar och regler som gäller för din verksamhet. Läste nyligen om ett fall där en man överklagat ett beslut om förseningsavgift avseende för sent inlämnad momsdeklaration. Blev lite nyfiken vad han hade för skäl då det i princip är omöjligt att ändra ett sådant beslut. Hans skäl var att han inte visste att företaget behövde lämna in en momsdeklaration. Behöver jag säga att han inte vann?

  Svara

   Som en som överklagade ett beslut om nödbistånd för boende. Han ville inte söka lägenhet för han fick ändå inte några och det gjorde honom ledsen.

   Svara

  En fundering: om ON Sporthorses inte ens hade tillstånd att bedriva verksamhet, hur kunde företaget då få exportlicens att sälja häst till USA?

  Svara

   Du får som privatperson sälja hästar till andra länder, så troligen har allt gått som privatperson och inte som företag.

   Svara

   De stod nog inte som ägare på hästen.

   Svara

    Men då blir det väl nästan ännu värre? Då är man verkligen en ”hästhandlare” som får sin inkomst genom hästförsäljning. Mycket mysko, men å andra sidan är jag ju inte insatt i hur export av levande djur fungerar, varesej rättsligt eller skattemässigt.

    Svara

     Jag tror majoriteten av hästarna Nellie har sålt har dem förmedlat/sålt för kunds räkning, det är nog väldigt få hästar dem faktiskt ägt själva. Så ja, dem har till 110% jobbat som hästhandlare och sålt andras hästar.

     Svara

  Men alltså hon kan ju på riktigt inte skriva🤯

  Svara

  Såklart myndigheten har utredningstid, att ansöka om tillstånd är inte som att ta sms-lån…

  Svara

   Tyvärr är det väl just det little miss ”perfect” tror att det är, speciellt för henne

   Svara

  Fast ska man driva en verksamhet får man läsa på lite och ha lite planering. Jag kan inte starta en restaurang och börja servera öl innan jag fått godkänt serveringstillstånd, det går inte att slira runt och göra det ändå för det är ”lång handläggningstid.”
  Det är basic företagande.

  Svara

  Jag måste bara kommentera en sak angående margaux nya parfym 😅 har ni tänkt på hur extremt dyr den är? Flaskan är endast på 8ml och kostar 199 kr. Så om man köpt en standardflaska på 50ml hade den kostat ca 1250kr. Det alltså dyrare än typ Dior

  Svara

   Det är ju alltid så att literpriset är högre ju mindre produkt det är i? Skulle flaskan vara 50 ml skulle den troligen inte kosta 1250 kr.

   Svara

    Absolut, så är det. Men om du kollar runt vad andra små parfymflaskor kostar, så märker du att det är ett höft pris hos margaux

    Svara

  Skaffa dig ett liv snälla

  Svara

  Och du skriver det här därför att?

  Svara

  Glöm inte att Olav har samma ansvar som Nellie för att läsa på om vilka lagar som gäller när man startar det typ av företag dem startade

  Svara

   Olav är ensam styrelseledamot så det är hans ansvar. Nellie är suppleant.

   Svara

    Kanske var ett medvetet val från Nellies sida eftersom hon visste att dem bröt emot lagen?

    Svara

     ”DE bröt mot lagen”, snälla!

     Svara

      Du kan inte lära mig något som utbildad personal (=lärare) inte lyckades med på 14 år, tyvärr, jag har problem med grammatik/stavning/menings uppbyggnader, men jag tänker fortsätta kommentera och uttrycka mina tankar och åsikter trots det, jag tänker inte sluta skriva och bli tyst för att du stör dig på att jag inte skriver bra.
      Om du mår dåligt av mina kommenterar behöver du inte läsa dem, jag använder alltid samma nick, så när du ser mitt nick, hoppa över att läsa vad jag skrivit 🙂

      Svara

       Du kanske kan läsa mer böcker och genom det lära ögat att det väldiga sällan används dem i skriven text? Tänker att det bör gå att vänja sig av med nu när du åter igen blivit påmind? Det är mycket större chans att du använder de fel än om du använder dem, så sluta med att skriva dem så kommer du automatiskt skriva rätt 9 gånger av 10

       Svara

        Exakt, skriv i fortsättnigen de eller dom så kommer det bli rätt betydligt oftare.
        Sedan är det knappast någon ursäkt att man är dålig på grammatik för att slippa skriva rätt. Bara att tacka för hjälpen och kämpa på att lära sig.
        Annars framstår man ju som ignorant. Ett exempel, jag har svårt att hålla fartbegränsningen när jag kör och därför kommer jag fortsätta köra fort trots att jag vet att jag kör för fort. Ganska korkat va? Man är aldrig för gammal för att lära sig!

        Svara

         Det är ganska stor skillnad på att köra fort = riskera sitt eget och andra människors liv vs att inte kunna skriva perfekt…

         Svara

   Såklart men nu är det via Nellies kanaler detta skrevs ut. Har inte heller sett honom göra de övertramp mot företag och privatpersoner som Nellie har gjort. Därmed blir det ett naturligt fokus mot just henne även om de driver verksamheten tillsammans. Men såklart båda ska stå för att de missat/struntat i detta och pudla. En ganska pinsam miss om man anser sig bedriva en seriös verksamhet.

   Svara

    Nej, han verkar sköta sig med professionellt, jämfört med Nellie.
    Ja, en väldigt pinsam miss, det första man gör innan man startar företag är väl att läsa på? det räcker ju med Google för att hitta info att det krävs tillstånd, men dem orkade inte ens försöka läsa på innan dem startade företag. Så nu får dem skylla sig själva.

    Svara

  Varför stör jag mig på kenza som åker utomlands men inte kissie?

  Svara

   Toleranströskeln är lägre än lägst för Kenza?

   Svara

   Jag bryr mig faktiskt inte om att folk reser något nämnvärt just nu, alltså det ÄR tillåtet och de får väl göra det då, jag sköter mitt och håller mig från det. Men just Kenzas resa kände jag gav mig lite negativa känslor då det finns så mycket risker. Nu kommer säkert allt gå fint och de kommer ha en skön resa, men kan inte låta bli att tycka att de tar onödiga risker i och med att hon är gravid och har en 1 åring. Känns inte genomtänkt i dessa tider då det kan ske snabba föeändringar och någon av dem kan faktiskt bli sjuka… hoppas de läst på ordentligt vad de kan få/har rätt till för hjälp om någon av dem skulle drabbas av Corona på plats.

   Svara

   Kenza har länge haft grace och style, Kissie har mer levt på skandaler osv, därför är fallet högre för Kenza och något man uppmärksammer mer. Så är det i min värld ivarjefall

   Svara

   Har väl lägre förhoppningar om Kissie 😅

   Svara

  Om dem inte läste på innan dem startade företaget, har dem koll på andra saker då? som skatt, bokföring, försäkringar, regler runt anställda, osv?

  Svara

   För sådant är inte intressant för primadonnan Nellie🤷🏻‍♀️

   Svara

    Nej, men kommer det fram skattefusk, då kommer det vara VÄLDIGT intressant för skatteverket.

    Svara

     Jag hoppas och tror fortfarande att de har en bra revisor som håller koll på sånt. Annars vågar jag knappt tänka tanken ut…..

     Svara

   MEN SNÄLLA! Detta är så fel, lika fel som om det stått:

   ”Om oss inte läste på innan oss startade företaget, har oss koll på andra saker då?”
   Förstår du då hur oläsbart det är?

   Svara

  Katie Price donade sponsrade tänder på samma ställa som Kissie för några veckor sedan:

  https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/12996706/katie-price-fake-teeth-veneers/

  Hennes har fallit ut och nu har hon ’Bond villain’ huggtänder istället.

  (Och ja, det är 100% sant om det står i The Sun. Mest trovärdiga källan någonsin 🙂 )

  Svara

   Paow, inte Kissie

   Svara

  Vilka bloggar läser ni? Tröttnat på Gabjoss frågestunder och rumpbilder. Behöver något lite roligare.

  Svara

  Ja, jättemycket OT.

  Jag behöver skicka ett sms från ett amerikanskt nummer. Eller ett nummer från Canada. Jag har googlat men hittar inte riktigt rätt.

  Någon som vet hur man kan registrera ett mobilnummer från over there när man befinner sig i Sverige?

  Svara

   Fått hjälp så nu kan jag skicka sms från ett amerikanskt nummer!

   Svara

  Jag tycker du är ytterst obehaglig.

  Svara

  Inlägget du skrev är borttaget. Hon klarar väl inte av att höra sanningen…….
  Att hänga ut en familj på nätet på detta sätt är bedrövligt. Sedan har hon fått sin närmaste krets på bloggen och Facebook att haka på. Uppmanar att dela så alla i detta lilla samhälle skall få reda på vad som hänt och vilka handlingar de gjort. Att som Toftby kalla dem för dessa ord som hon gjort och anklaga oemotsagda människor offentligt är otroligt.
  Hennes följare hänger på och kallar dem otroliga fula saker. Trodde det fanns en gräns för hur långt man kan gå genom att hänga ut folk………

  Svara

  Men alltså har inte O.n sporthorses varit igång i typ ett år? Kanske längre? Varför har man inte tänkt på tillstånd tidigare? Eller har de inte behövt något tillstånd tidigare?

  Svara

   Ja Snorpans ursäkter är bara patetiskt dravel och skitsnack. Undrat om hon fått tips från El Hanafi om hur man säljer hästar SVART så man slipper skatta för inkomsten?!

   Svara

    Tänk fröken Berntsson i kvinnofängelse…

    Svara

     Hon skulle nog komma långt på sin bitchiga my way or the highway attityd

     Svara

    Ja samröret med El Hanafi var visst bara början, nu kom detta med tillstånd också upp! Ja jisses… Känns som att Nellie är på väg att krascha sin business innan den ens hunnit komma igång på allvar, lite likt IL:s kraschade NY-satsning. Sälj Porschen, ta ett jobb någonstans (hur nu det ska gå till utan gymnasieutbildning) och syssla med hästarna på fritiden, är mitt råd. Eller kläm in några terminers Komvux-studier så det går att få ett jobb kanske jag skulle skriva istället.

    Svara

     Apropå Hanafi så är hon, enligt egen instagramstory, själv i förvaltningsrätten idag pga överklagade/indragna tillstånd för ”pappersmässiga saker”. Kanske kan tipsa N om både det ena och det andra.

     Svara

      Jag förstår inte ens att de vågar att inte följa reglerna. De är (semi-)offentliga personer som har ögonen på sig av den hästintresserade allmänheten och säkerligen av myndigheterna. Det räcker med en kommentar här på bloggbevakningen så det igång igen. Men rätta ska jag säga. Man ska göra rätt för sig. Men att de bara vågar. Som en laglydig medborgare blir man nervös bara man läser om Hanifi.

      Svara

      Är inte ägaren till Cornets baloufee också lite shady? Jag har bestämt för mig att hennes företag har gått i konkurs och kan inte förstå hur företaget ändå kan fortsätta äga den hästen? Den borde ju lätt kunnat håva in en rejäl summa till fodringsägarna. Någon som kan förklara för mig hur detta ligger till eller som har mer information?

      Svara

     Har Nellie något form av sammarbete med El Hanafi? var det därför dem fick den där oreggade valpen som tyvärr troligen kommer behövas tas bort pga hälsoproblem innan den ens hinner bli 5 år gammal 🙁

     Svara

    Förstår inte hur folk idag kan köpa hästar från El Hanafi mtp hur många sjuka och skadade hästar hon sålt. Men hon och Nellie älskar ju båda att hänga ut köpare som inte passar dem.

    Svara

   Dem var ju först verksamma i Danmark, vet ej vilka regler som gällde där och om dem följde dem. Men dem flyttade tillbaka till Sverige först i början på sommaren, så från och med Juni i år någon gång har verksamhetens bedrivits i Sverige utan tillstånd.

   Svara

    Inte helt korrekt. O.N har varit verksamma sedan juni 2019. Nellies mamma skickade inte in en ansökan om tillstånd förrän november 2019, men enligt länsstyrelsens beslut ”avskrevs ansökan i mars 2020” då Nellie flyttat till DK. Alltså bedrev de otillåten verksamhet från juni 2019 – mars 2020, plus det senaste halvåret nu efter att de flyttat tillbaka till Sverige.

    Svara

     De har inte haft något regisrerat bolag heller O.N Sporthorses blev godkänt först i slutet på juli 2020.

     Svara

  Förstår inte hur man kan missuppfatta lagen, var inne på länsstyrelsen där jag bor och läste lite för att se om det går att tolka fel, var klart och tydligt enligt mitt tycke så att säga att man missuppfattat de är för mig en dålig bortförklaring, att ansöka är ju lätt via deras hemsida, men kostar en liten slant.

  Nej! Helt klart klantigt gjort av dom båda två, Nellie behöver rycka upp sig, växa upp i sinnet och inse att man inte kan springa runt och vara ignorant och tro att hon kan allt och får göra som hon vill och undvika lagar och regler. Alldeles för många varningsklockor har ringt runt denna tjej, släpp den bitchiga attityden och kom ner på jorden.

  Svara

  I slutet på juli i år blev deras bolag registrerat undrar hur de deklararat hästförsäljningarna under O.N Sporthorses före det med moms och skatt på vinsterna.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.