Hur mycket är för mycket reklam?

Det här kommer från Ebba Kleberg Von Sydows Instagramkonto. 
Av 15 inlägg är 9 reklam.
Ni som följer henne, tycker ni att det är en rimlig mängd?
För mycket?
Hade behövts mer för att störa mig?

223 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blogginläggtips: Bianca dumförklarar hennes tittare/kunder på denna video: https://youtu.be/TBQMbadYtTE
  Läs kommentarsfältet där tittarna påpekar även det.

   Men vad har hon gjort med sin mun ?

    Åh, hon är så naturligt vacker. ?

    Att hon inte själv ser hur överfyllt det är? VEM gör hennes ansikte? Extremt dålig reklam. För att inte tala om några år när fillersen börjat dela på sig och ”rinna” neråt, hon kommer ha fina hamsterpuffar i mungiporna då.

     Varför kan inte läkaren på den kliniken hon går till för fillers etc säja till henne att hon inte behöver allt detta i ansiktet.

      Antagligen för att de flesta kunder mer än gärna aldrig kommer tillbaka när läkaren motsäger deras vilja (om de är lättstötta plastikslavar) (vilka en hel del kunder tenderar att bli med tiden)

      Själv passar jag alltid på att göra reklam för en vanlig typisk blogg jag själv läser
      https://bloggbevakning.se/files/2016/08/blogg.jpg

     Varför måste tanterna ha hamsterkinder?

      Annars börjar de hamstra på fillers bakåt i tiden, liksom

      Läs baklänges, tiden tar sin till eller:
      Naturrutan

    Undrar hur det känns att ha all den där fyllningen i läpparna? Jag antar att man vänjer sig men till att börja med måste det ju kännas jättekonstigt, svullet och onaturligt. Och hur ofta kan man göra det? Kommer det en dag då läpparna inte klarar av att man sprutar in jox i dem och man får en reaktion, eller kollaps av hela munnen? Kan man verkligen fylla läpparna oavbrutet år ut och år in resten av livet?

     ”Jocke och Jonna”-Jonnas läpp är väl ett exempel på hur det kan gå om man håller på för mycket?

      Nu har ju Jonna ett nervfel pga en misslyckad läppiercing, så därför är hennes läppar ojämna och snea. Hon har dock försökt fixa det för att jämna ut och få dem mer proportionerliga.

    Den är helt sne..å så mycket fillers.

   Sina tittare

   Ebbas tittare?

   Så himla dålig attityd i den videon. Jag förstår att de har sin jargong som de även nämner heeela tiden. Men hon vänder mycket till hat direkt, kan inte ta emot andras åsikter alls, vare sig det gäller en sminkprodukt, deras jargong eller va som helst. Alltid är det alla andras fel. Och väldigt ovärt att lägga så stor del av videon att spy på sina följare.

    Varför tittar de på sig själva hela tiden? De kan inte prata in i kameran utan att behandla den som en spegel där de hela tiden kollar in hur de ser ut när de pratar. Totalt fixerade vid sig själva. Utstrålar bara osäkerhet istället för coolhet.

     Japp en självupptagenhets-Loop som bara Loopar runt

   Och så mkt botox! Hur gammal är hon, typ 25? Hon har ju inte ens några rynkor.

    Fillers, av botox bör man inte se ut så . Fillers på fel sätt

   Dumförklarar Bianca Ebbas tittare/kunder?

    Duktig du är!

     Hej yoda!

   Menar du att hon dumförklarar SINA tittare? Om du menar hennes tittare så undrar jag vem hon är?

  Samma med många influencers… Therese till exempel…

   Fast ingen väntar sig väl annat än reklam från Therése Lindgren.
   Begriper inte vad annat hon skulle kunna bidra med.

   Och Bianca! Är ju bara reklam!

    Men vad är egentligen en influencer utan sin reklam?
    Få influencers har något verkligt innehåll, så något måste de ju fylla sina ansikten, kanaler och läppar med. (den uppblåsta bekännelsens statistiska siffra)

   Ribecka, Alexandra, Paow. Det är reklam med i allt som gör!
   Ribecka har ett samarbete med klädmärket i varenda video hon gör.

    Det har Helen Torsgården också. Tror fan aldrig jag sett en video från henne utan samarbete.

     Kan hålla med, men samtidigt lägger hon upp en video i veckan, då kan man nästan förvänta sig att det är reklam. Sen att hon verkar konsumera enormt mycket till både hemmet och barnen, är helt sjukt. 😛

     Helen Torsgårdens kanal är bara en stor plattform för REKLAM? Hon lägger bara upp en ynka video i veckan och det är typ alltid ett samarbete. Hennes insta är också full av samarbeten. Hon har sålt sig själv totalt.

     Andra influencers gör åtminstone NÅGOT,typ böcker,kollektioner,musik osv men hon är så lat så hon gör ingenting förutom samarbeten ööööverallt så hon kan håva in massa pengar. Fattar inte hur hon o oskar(som tydligen är heltidsanställd i hennes ”företag”,som gör VAD???) får ha selma o svea på förskolan heldag? Undrar inte pedagogerna vad helen o oskar gör 8 timmar om dagen arbetsmässigt?? Ungarna lämnas på morgonen och hämtas 16,det är heldag på förskolan. Under tiden ligger Helen o typ sover och Oskar gör jag vet inte vad… men de säger till förskolan att de är 2 heltidsarbetande föräldrar Så Selma o Svea får gå heldag. Haha ett skämt ju…usch hon är så lat

      Kan inte någon printscreena detta till Helen? Hon går alltid i sån försvarsställning men har aldrig bra argument. Jag tror aldrig hon skulle orka jobba ett riktigt heltidsjobb. Hennes sambo jobbar väl inte heller. Att städa och laga mat är inte arbetstid så ja det är faktiskt märkligt hur deras barn får vara på dagis hela dagen. I min kommun hade det aldrig gått. Hon orkar nog inte med barnen så dagis får ta dem hela dagen stackarna…och nu ska hon ploppa ut en till hej o hå?

      Alltså, jag har inte mycket emot hennes liv som så. Skönt att hon kan vara hemma och ändå tjäna bra. Det enda jag vänder mig emot personligen är att hon har barnen på förskolan så mycket. De skulle nog trivas bättre att få vara hemma mer. De bor ju på landet med djur ett paradis för barn.

       Jo men hon säger ofta att hon minsann jobbar heltid och MER än heltid??man ba men snälla människa vad har du för verklighetsuppfattning egentligen… sen är kidsen på föris så mkt för hon orkar inte med dem såklart.

       Jag tänker att om hon har barnen på förskolan när hon inte jobbar eller ljuger vid inlämning av sina arbetstider/barnens schema så får det vara på hennes samvete. Varför ska vi försöka pränta in i någon annans huvud att denne gör fel? Känns som otroligt onödigt spill av energi…

        Dessutom har vi ingen aning om hur/när/hur mycket de jobbar. Låt det bara vara.

         Hon har ofta celat ”motbevisa” folk som säger hon knappt jobbar om dagarna genom att visa vad hon faktiskt gör, även då har man sett att hennes ”heltid” är typ 9-14??? och det var gången hon visade upp på kamera så det var nog en fullspäckad arbetsdag…?
         Idag la hon upp på story att hon kontorsjobbar HELA DAGEN och visade upp ett kollegieblock i bakgrunden där det står allt hon ska göra. Det roliga är att det står ”göra i VECKAN” och så är det typ bara 10 punkter som mejla/fakturera….sånt som borde ta max EN dag? tar en hel vecka för henne haha, så kul när hon failar totalt när hon försöker motbevisa folk

      Jag har just upptäckt Helene och sträckkollat senaste året. Aldrig att hon skull bjuda på ett inlägg till hennes trogna läsarskara någon gång i månaden bara för att ge något äkta tillbaka till de som gjort det möjligt för henne att gå hemma och jobba mot bra pengar. Aldrig, bara pumpa ut reklam i varje vlogg.
      Och dessutom tycker hon att det är så jobbigt att få upp ett inlägg i veckan och gnäller för att hon inte får tillräckligt mycket likes per avsnitt. Jobbigt när man blir lite för bekväm och det märks av de som är själva kärnan till att hon kan leva på det sättet hon gör.

       Precis,inte mycket skam i den kroppen??‍♀️Tigger jämt likes och kommentarer men kan inte ens leverera material om det inte är ett samarbete såklart, girig som tusan

      Jag har avföljt henne nu, satt och kollade på hennes vlogg häromdagen med dammsugarna och blev så trött helt ärligt. halva vloggen var reklam. Innan var det roligt att kolla men nu försöker hon kränga så mycket det går och man tröttnar snabbt på det…
      Dessutom skulle hon ju lägga upp en vlogg varannan dag i en månad? Hur gick det? Jo typ max 3 vloggar sen orkade hon inte mer. Önskar jag kunde gå till jobbet två dagar i veckan och sedan säga att jag inte orkar mer…

       Hahah gick jääättebra med hennes videos,la upp typ tre sen blev hon trött stackarn…

      Ja, detta är extremt fel och irriterande, att vissa flunsor bara går hemma och ändå har barnen heltid på förskolan. Någon måste säga ifrån, det är inte rätt att vissa flunsor bryter mot de regler som faktiskt finns (man får inte ha barnen på förskolan när man är hemma utan bara när man är på jobbet- på riktigt, inte låtsasjobba hemma genom att slappa på soffan o pyssla, städa osv- det är sånt som normala människor gör efter jobbet, när barnen är hemma). Är flunsorna så lättkränkta att de börjar skrika och gapa vid tillsägelse, eller varför påtalar ingen detta för dem? Det är redan ansträngt på förskolan med stora grupper, personalbrist osv- det sista som behövs är att lata flunsor ploppar ur sig unge efter unge de själva inte orkar ta hand om, utan proppar in dem heltid på förskolan och låter andra uppfostra barnen. Vidrigt, egoistiskt beteende.

       Någon kan ju länka denna diskussionen till henne för det är många som börjat störa sig. Kan vara vettigt för henne att förstå varför ”tittarna sviker” som hon säger och jämt tjatar om visningarna som går ner. Innan hade hon barnen hemma heltid och la upp olika videos,nu är barnen dumpade på förskola heldagar medan hon lägger ut max en enkel vlogg i veckan. Resten av tiden tar hon det lugnt hemma medan förskolan uppfostrar hennes ungar.

      Jag börjar också tröttna på all hennes reklam. Precis som nån skrev känns det inte som att hon kan bjuda på en enkel video utöver schemat (som är en video i veckan vilket OMÖJLIGEN kan räknas som heltidsjobb Hur mycket arbetar inte en sån som Therese Lindgren eller Kammi då?). Så tråkigt att varje video innehåller ett samarbete plus typ 10 reklamavbrott…

      Det som också gör mig sjukt bitter är att många influencers inte verkar inse hur bra de har det. Vi andra kan inte ringa till jobbet och säga ”Jag kommer tre timmar sent för mina barn var vakna hela natten” men vi följare ska respektera att videor inte kommer upp när de ska och guuuud förbjude att någon klagar.

       Hon släppte ju nyligen flera videos i veckan! Nästan varannan dag. Tycker hon och Oscar är jättenärvarande föräldrar som hittar på mycket med sina barn. På fredagar går de väl hem tidigare också. O nyligen haft de hemma mkt pga snuva o corona. I våras valde de ju också att ha dom hemma mkt.

       Jo det är en del samarbeten men det är ju hennes inkomst. Tycker hon ofta har återkommande samarbetspartners som känns genuina. Hon använder ju faktiskt produkterna.

       Alla får tycka vad dom bill osv.. Så här kom mina tankar 😛

        Vad har det faktum att de är närvarande föräldrar med jobbet att göra? De har ju valt att arbeta heltid, då får de väl leverera därefter. Så gör ju alla andra plus att de flesta är närvarande föräldrar PÅ FRITIDEN.

         Att jag skrev att jag upplever dom som närvarande föräldrar var för att hon fick så mycket kritik för att hon har barnen heltid på förskola. För jag upplever nog att hennes jobb tar mycket tid och att hon levererar. Men mycket av den tiden är ju sånt vi inte ser. Och när det gäller Oscar så äger dom ju också ett företag som sysslar med något med skogsbruk.

     Tycker vi skiter i att kalla dom influenser, som dom så tjusigt vill. Vi kallar dom Reklamtjejer, helt enkelt. Det är ju det dom är. Reklampelare.

    Kanske tagit efter margaux?

     MARGAXX

  Varför reklammarkerar hon inte sina reklam-inlägg. Hon, om nån, bör göra det!

  Sofia,Wistam är en annan. Hon gör reklam för ta mig fan allt.

   Eller My Martens, det känns som Corona har fått en explosion av reklam hos influensers.

   Kreativiteten är nästan komisk ibland, som att My undrade om hennes läsare också noppat sönder sina ögonbryn på 90-talet som hon hade gjort…hon är född 87 och hade noppat sönder sina ögonbryn?

    Jag är född -86, och många av mina vänner noppade sönder sina ögonbryn på den tiden.

     Du tror på allvar att en 0-12 åring noppat sönder sina ögonbryn?

      Jag började när jag var 12. Introducerades av min äldre brors flickvän till hur man skulle göra. Kände mig så snygg och världsvan när jag gick hem till min bästis för att visa resultatet.

      När jag var 12år blev jag mobbad av de andra tjejerna i klassen för att jag inte noppade mina ögonbryn… Så då började jag.

    Du vet att 90-talet inte bara är 1990, utan 1990-1999 va? Är hon född -87 kan hon väl ha noppat ögonbrynen på 90-talet.

     Fast vilken tioåring noppar sönder sina ögonbryn?

      Har du svårt att ta in det här med 12 år på något sätt?

       Fortfarande, vilken TOLVåring noppar sönder(!) sina ögonbryn??

        Jag, se svar till dig ovan

         Nu är ju inte alla anonym samma person!!!!!

         Om du noppar dina ögonbryn som 10-12 åring…. Så blir dom inte söndernoppade.
         Det blir dom när du har noppat så länge så det inte växer ut några nya hårstrån.

          Fel! Det beror på varje individuell hårsäck. Det här är anledningen till varför vissa envisa hårstrån överlever flerårig plockning, medan andra försvinner omedelbart. Det är upp till varje individs genetiska förutsättningar.

        Jag gjorde det (född 86…)

         Noppade också sönder mina ögonbryn, runt millenieskiftet vet jag! Är född 87 ?

        Jag

        Jag, född -89.

    Är född 87 och noppade sönder mina ögonbryn.
    Trenden med smala bryn försvann inte spårlöst så fort -90 blev -00.

    My Martens följde även Ingemar Stenmarks karriär. Bruden är knäpp.

    Då var hon ju 12 år 1999? Inte så konstigt, eller så menade hon 90 som tidigt 00 och då ännu mindre konstigt.

     Titta på bilder på My de senaste 10 åren. Inte är hennes ögonbryn sönderplockade på något sätt. Skulle hellre säga att hon har kraftigare ögonbryn än gemenemann. Ni förstår väl att hon skriver så för att sälja produkten.
     Ingen seriös kostrådgivare skulle förespråka alla möjliga och omöjliga kosttillskott som hon gör. Ni förstår väl att hon vill sälja produkten eller rättare sagt produkterna.

  Instämmer – det är så mycket reklam och jag har slutat följa henne. Inget är trovärdigt längre. Massor av olika typer av skönhetsmärken, matvaror, Volvo, kök, färgleverantörer, zalando, best of brands, glasägon, indiska, cykelhjälmar, blommor mm – det är helt galet.

   Hon behöver väl pengar kan man tänka.

    Pengarna tror jag knappast är ett problem. Hennes man kommer ju från en rätt förmögen släkt.

     aldrig hört talas om släkten kleberg… hennes släkt von sydow dock ?

      Ni har väl hört om de Syowska morden!

       Alla von Sydow i Sverige är släkt med varandra men det är en stor släkt som funnits i Sverige sedan 1724 så många av släktens medlemmar är släkt med varandra på långt avstånd.
       Ebba von Sydow tillhör Kalmargrenen av släkten och Fredrik von Sydow som begick von Sydowska morden 1932 tillhörde Jönköpingsgrenen.

      Johan Klebergs farbror gifte in sig i Wallenius-familjen.
      Johan är kusin med Jonas Kleberg, son till Margareta Wallenius-Kleberg.
      Men det innebär inte att Johan Kleberg har någon andel i Wallenius-företagen.
      I övrigt vet jag inte om Johan Kleberg har någon egen eller ärvd förmögenhet på fädernet.

      Men vill man inte ha en egen inkomst, bara för att man ev. har en rik man? Hur tänkte vi där?

     Hans enda jobb nu för tiden verkar vara i Bookbinders Design.
     Knappast det löne- och förmånspaket som han hade hos Adlibris.
     Då får vi hoppas familjeförmögenheten räcker ett tag till.

     Hon kanske eftersträvar självständighet.

     De pengarna behöver per automatik inte vara tillgängliga för henne.
     På samma vis som jag inte behöver vara fattig bara för att min släkt är det behöver hon inte vara rik som ett troll för att hennes mans släkt är det.

     @sofia Ebba kommer ifrån en förmögen familj själv. Hon behöver knappast sin mans pengar eller inkomst från ett jobb heller.

   Snabb överblick av samarbeten på Ebbas insta och blogg:

   Mat: Ekströms, Skånemejerier, Pop bakery paj- och pizzadeg, Garant, Frödinge, Fazer Ögon, Froosh.
   Fashion: Ecco, Polarn o Pyret, Best of Brands, Filippa K, Gant, Wakakuu, Indiska, Zalando, Arket, NK.
   Beauty: Vichy, Urtekram, Kicks.
   Interiör: Millenotti, Interflora, Alcro, Rörstrands, Kvänum.
   Övrigt: Storytel, Synoptik, Volvo, Hövding och såklart BookBinders Design där du kan få ditt egna namn inpräntat på en almanacka!

    Många samarbetspartners men tycker ändå att de passar in i hennes ”image”, framförallt mode, interiör och övrigt. Så de känns i mina ögon välvalda och inte felplacerade, typ som om hon gjort reklam för crocs.

     Men det är ju för många!

    Ja då blir det bojkott av dessa märken framöver!

     Bojkottar du även varor som det görs reklam för på TV eller i tidningar?

   ….storytel, polarn pyret, ecco, vaniljsås, yoghurt…. mm….hon öser på, så mycket och länge hon kan. Är det, det som är säker stil?

   Tyvärr samma för mig. Har följt Ebba länge och gillar mycket av vad hon gör, men alla samarbeten (och mixen av dem) gjorde att jag slutade följa. Ok om man som influencer gör några samarbeten här och där, men jag tyckte att Ebba inte kändes särskilt trovärdig längre. Allt från bilar till glasögon, filmjölk och skor. Nä.

    Jag har också slutat följa Ebba, känns inte genuint någonstans längre.

   Jag har inte tänkt på att det är mycket reklam på instagram (för det är ju mycket stories också, utan reklam) MEN bloggen alltså ? typ bara reklam. Så tråkigt!

   Håller med till fullo! Har verkligen gillat henne men nu är det bara hysteriskt med massa stories varje dag och reklam reklam reklam. Hon har blivit hysterisk!

    Och en jävla massa steg och träning…

  Jag följer inte ens konton som gör mycket reklam, följer instagram för personliga inlägg inte reklam. Kizzie lägger ut lite för mycket reklam för min smak med, dyker alltid upp något samma med hennes youtube videos jag scrollar alltid bort från det tittar inte ens

  För mycket för min smak, slutade följa Ebba ngn gång i våras för att jag blev trött på alla reklam-inlägg.

   Samma här

  Jag tycker det är för mycket, vilket jag kommenterat flera gånger på hennes blogg. Det är mer samarbeten än bloggande, då tycker jag personligen att det inte blir kul att läsa längre.

  Undrar vilka vetenskapliga bevis det finns för att samarbeten verkligen ökar ett företags försäljning jämfört med mer traditionella reklamkanaler? Alla läsare förstår ju att bloggaren höjer produkten till skyarna för att hon eller han får betalt för att göra det, inte för att de genuint gillar produkten.

   Har också kommenterar om det att när det blir så där mkt, då spelar det ingen roll hur ”bra” samarbeten det är. Dvs vilka bolag, hur kvalitativa foton hon tar osv. Det blir inte trovärdigt att älska clinique ena året och vischy andra året. Osv.

    …och urtekräm…

     Lol

   Jag tror att det inte bara handlar om att öka försäljningen och ”få tillbaka pengar” per reklaminlägg, utan för företagen behöver synas och folk tittar inte på tv-reklam lika mycket nu, affischer är inte heller lika effektiva, så jag tror att företag vill synas och vet att en del instagramkonton har många besökare. Vad är alternativet om man inte marknadsför sig hos flunsor eller i sociala medier? Att inte marknsdsföra sig alls?

    Man kan ju göra som Egoina och lägga krut på inlägg till reklamen, så det blir ett regelrätt blogginlägg också, inte bara reklam. Då får man ju det man gick in på bloggen för ändå.

     Ja, det är inte snyggt gjort av influencerna att bara mata på med reklam.

   Jag undrar en sak: läser folk hennes lååååånga rekaminlägg på hennes blogg? Jag skrollar bara förbi ? För jag är ju liksom inte intresserad av nya glasögon, yoghurt, pizzadeg, blommor mm.

  När det blir så där mkt reklam så känns till slut allt bara fejk. Jag orkar inte följa sådana konton.

  Alltså man följer ju inte foll för deras reklaminlägg. På samma sätt som man inte väljer en tv-kanal beroende på vilka reklaminslag de visar…
  Har noll intresse för att följa människor som endast bidrar till bruset mellan det meningsfulla i livet.

  ”Journalist ” har hon skrivit först i profilen. Men det är många år sedan hon jobbade som journalist, det är knappast hennes yrke idag. Men många journlister verkar definiera sig som Journalist (precis som en pensionerad läkare fortfarande anses vara Läkare) trots att de bara är bloggare och kränger prylar på Instagram.

   Fast just yrket är väl ändå något vi är extremt fixerade vid här i sverige.
   Vad jobbar du som/med är en av de första 5 frågorna du ställer en ny bekantskap. (Helt ovetenskapligt baserad siffra).

   Med det sagt förstår jag att hon fortfarande ser det som en identitet – eller kanske bara ngt som är enklare att förklara än vad hon egentligen gör.

    Men säger du att du är lärare om du jobbat som bilmekaniker de senaste fem åren?

     Nej, då säger jag att jag är busschaufför.

     Ja om jag har gått en lärarutbildning och har en lärarexamen. Då är min yrkesidentitet lärare även om jag kanske sysslar med något annat tillfälligt.

    Vad frågar de i andra länder? Behöver uppslag till nya småprat?

   Jag är lite fascinerad av vad hennes dagar består i. Spela paddel en hel förmiddag, äta lunch några timmar, kolla kläder eller böcker nån timme.umgås med barnen en stund träna gym några timmar och sen 10000 steg promenad på det. Och ibland klämma in några skönhetsbehandlingar på det. ? Det är en ” jobbdag”?.

    Sådana här kommentarer alltså. Kan hon tjäna pengar på att göra ’vad hon vill’, så är väl det underbart. Hon betalar skatt ändå, och kan ha mycket fritid. 😀 Jag hade hellre haft hennes ’jobbdag’ än någon som jobbar heltid på skola.

    Alla som kan leva ’lyxliv’ och ändå bidra med skatt. 😀 Perfect.

     Jo men det är ett fasligt gnäll i podden över hur utarbetad hon är. Låt henne göra en månad som undersköterska…

  Älskar Ebba! Känns äkta och välarbetat när hon samarbetar. Ingen fast fashion eller hauls. Men sen å andra sidan inser jag att detta är hennes yrke, och eftersom att varken du eller jag för över pengar till hennes konto, behöver hon intäkter från samarbetspartners för att kunna fortsätta. ?

   Hon får väl skaffa ett vettigt jobb som alla andra. Hört att vården är i behov…

    Så länge man skattar i Sverige anser jag att man har ett vettigt yrke.

    Vem ska betala alla löner till dom som borde börja arbeta inom vården eftersom deras nuvarande jobb är så meningslösa? Vart drar vi gränsen för vad som är tillräckligt meningslöst förresten? Är det okej att vara exempelvis kock?

     Det där var väl ändå en jävligt dum fråga. Ja kock anses vara vettigare än andandes reklampelare! Några ytterliggare frågor på det när jag ändå sitter här och svarar på idiotfrågor?

      Det är väl inte en dum fråga? Att vara kock är vettigt, men matinfluencer är alltså inte det? Reklam”pelare” är inte ok, men reklamskapare är det? Att jobba med PR är vettigt eller? Så länge du inte använder ditt eget ansikte utåt i dina kampanjer?

      Inte för att jag personligen anser att influenceryrket tillför speciellt mycket mer än ångest och urspårade ideal på småtjejer, men tycker liksom inte att argumentet att det inte är ”ett riktigt jobb” håller. Det är problematiskt på massa andra sätt, men ett jobb är det oavsett hur illa folk tycker om dem.

       Hon jobbar eftersom hon betalar skatt. Punkt slut. Säkert mycket mer skatt än många som arbetar ’vanliga’ jobb också.

     Många kockar som arbetar inom exempelvis vården och skolan. Alla är inte kokssnortande alkoholiserade könssjukdomar på stureplan

     Sen visst; Folk kan lära sig att fixa sin egen mat? Så kock är kanske inte livsviktigt. Men att ge sig själva dropp, vaccinationer eller gipsa benbrott är väl lite klurigare? Apropå vilket yrke som är ansett vara vettigt. Att leka influencer är ju inte det. Dessutom är väl ett av problemen att de inte betalar skatt som de borde…

      Vill vi att influencers ska börja ge dropp och gipsa ben?

       Vi vill att influencer ska vakna upp och skaffa en utbildning och bidra till samhället på mer sätt än att uppmana till konsumtion. Är det verkligen en sådan svårknäckt gåta för vissa?

     Snacka om att förminska vårdyrket genom att påstå att vem som helst kan göra det. Kräver det ingen utbildning eller erfarenhet eller borde vilken tomte som helst bara börja jobba i vården imorgon?

      Vem har sagt att Ebba ska ge sig in i vården utan utbildning? Eller du tar för givet att hon har vip-behandling i alla instanser och får gå före alla andra i urvalet?
      Glömmer ibland vilken intellektuell nivå som hänger här

    Instämmer. Men så länge det finns korkade människor som ÄLSKAR sina influencers lär de senare leva vidare med sitt ”icke-yrke”.

   Oj jag känner precis tvärt om! Jag skulle aldrig köpa något Ebba kränger för hon känns otroligt ogenuin och närig. Följde henne ganska länge och såg till slut igenom hela charaden och tröttnade.

    Ja, närig är det rätta beskrivningen av henne! Är döless på alla influencers. Ingen substans i vad de skriver. Enbart girighet.

    Ja, närig är det rätta beskrivningen av henne! Är döless på alla influencers. Ingen substans i vad de skriver. Enbart girighet.

    Ja, närig är det rätta beskrivningen av henne! Är döless på alla influencers. Ingen substans i vad de skriver. Enbart girighet.

   Jeg skulle nok betegne Zalando som fast fashion …

  Jag gillar verkligen Ebba men följer inte henne längre då det inte känns genuint längre. På tok för mycket reklam.

  Slutar följa direkt om det blir för mycket reklam. Känns inte genuint längre utan bara tillgjort och pengakåt. Börjar överlag tröttna på ”perfekta” och konstgjorda bilder på mjölk och mobilskal med tillhörande framkrystad text.

  Det är alldeles för mycket reklam i Ebbas kanaler. Det blir tråkigt och inte särskilt trovärdigt med så många olika samarbeten. Dessutom kan hon inte ta någon form av kritik. Hon hånade en lyssnare till podden som ställde en fråga som hon gjorde sig lustig över. När hon fick kritik kallar hon det hatstorm… Det var knappast en hatstorm utan folk som påpekade att det var otrevligt gjort.

  Tycker de flesta kör för mycket reklam.

  Off topic, men vad tänker du debatten som blossat upp om hjälm vs hatt i dressyrvärlden? Lite av en skandal att så många toppryttare vill rida utan hatt. Tänker att många influencers har uttryckt sin röst om det, ex Patrik Kittel (121 k följare på ig), Cathirne Dufour (205 k följare på ig), Nina Rademaekers (93 k på ig), Johanna Due – Boje (102 k). Tänkte att du skrivit om hästinfluencers förut.

   Är det inte bra att dom har ett säkerhetstänk och tycker hjälm är bättre? ?

    Nja, Patrik(ocjbtyp halva svenska landslaget) vill bestämma själv Vad han ska ha på huvudet (hatt) Dufour rider med hjälm men stycket man ska få rida med hatt. Nina och Johanna tycker hjälm.

    Jo det är jättebra med hjälm!! Men det som är skandalöst handlar om att Patrik Kittel och Cathrine Dufour plus många i dressyrlandslaget tycker att man ska få välja själv om man vill tävla hatt.
    Medan Nina, Johanna och Lina Dolk mfl tycker att det är rätt att införa hjälmtvång!

   Om de ändå granskas så kan all smygreklam granskas samtidigt. ?

    Vissa är duktiga på att skriva reklam tex Nina och Cathrine men många har galet med smygreklam!

   Kan de inte klistra fast en hatt ovanpå hjälmen så är det löst?

  Gillar henne på ett sätt men tycker hon har NOLL trovärdighet numera pga all reklam och alla samarbeten. I tillägg då och då samarbeten som på absolut inget sätt hänger ihop med deras ”hållbara” och ”säkra stil” typ Indiska ? (som Ebba ALDRIG skulle bära annars)

  Följer henne inte pga all reklam.

  Det är roligt, blogginläggen har inte så hög standard men när reklaminläggen kommer, då kan man scrolla forever innan man är förbi inläggen. Det är inte genuint för femöre

  Tror ni att Kenzas resa till Maldiverna är sponsrad? Hon har taggat hotellet i stories samt inlägg utan att reklammarkera. Känns osannolikt att Kenza skulle tagga ett företag flera gånger om hon inte har ett vinstintresse. Samt att vi alla vet att olika hotell och resorter strösslar resor över influencers varje höst.

  Tycker ändå att hon ger en känsla av att maxa på med samarbeten för att tjäna så mycket som möjligt så till den milda grad att hon lägger upp förinspelade stories för Röhnisch. Inspelade hemma i lägenheten även fast alla vet att hon är på Maldiverna. Så orimligt att hon skulle tagga hotellet gratis!

  Sen ska vi inte ens prata om det faktum att hon reser under en pandemi och konsekvent inte bemöter kritiken i sitt kommentarsfält.

   Nej det tror jag faktiskt inte. Hon gillar Maldiverna, hon skulle tagga oavsett. Många som går tittar under taggar till dessa hotell och kollar bilder enbart för att det är på Maldiverna.

   Jag avskyr reklam, men känns väl ändå rimligt att det är för inspelat palla släpa med allt i resväska tänker jag?

   Ett samarbete behöver inte innebära att hotellet bjuder på vistelsen. Samarbetet behöver inte heller finnas på papper utan kan vara muntligt eller rentav underförstått.
   Det kan räcka med att hotellet bjuder på en uppgradering av boendet till en influencer som man vet kommer att lägga upp bilder. Kostar hotellet väldigt lite om det finns lediga rum i dyrare kategorier.
   Och Kenza brukar hoppa över reklammärkning eftersom hon har så många vänner som bjuder henne.
   utan att vilja ha något tillbaka.
   Som vännerna på Mercedes som lägligt hade en bil till henne när hon skulle göra en roadtrip.
   Eller vännerna på Levi’s som bjöd henne till Coachella och inte ens bad henne ha på sig Levi’s-kläder under hela vistelsen vilket hon självklart gjorde ändå 🙂

   Fast hon har förmodligen ett avtal med företaget om vilken dag samarbetet ska publiceras, klart det spelas in i förväg. Det gör nog de flesta influensers även om de inte är utomlands, dvs det publiceras inte på story i realtid utan har spelats in tidigare.

   Spons på Maldiverna just nu. En del kändisar där nu bla Zelmerlöw med familjen

   Man kan inte lita på något dessa influnsor gör. Så klart allt är spons annars skulle de inte lägga upp bilder. Varför jobba gratis?

  Jag blir smått anti alla som bara matar ut reklam och samarbeten. Har slutat följa Therese, Helene, Mimi med flera för att det bara är en massa reklam och yta. Visst att dom behöver ha en inkomst, men samarbeten hela tiden ledsnar i varje fall jag på. Jag blir även anti företagen och undviker att köpa produkter från många av de företag som samarbetar ffa med stora influencers. Vill jag köpa något försöker jag använda rabattkoder som inte kommer ifrån influencers. Sån är jag…

   Jag använder influencers rabattkod om det är något jag ändå tänkt köpa, varför inte liksom? ”Här får du 30% rabatt.” Ah nej tack jag gillar inte influencers…

  Är det ren slump att Moa Mattsson och Molly rustas gör stories om sina nya märkesväskor från the_vintage_bar på insta? Eller luktar det smygreklam
  Båda taggar företaget och skriver ”jag köpte den härifrån” i 2-3 stories.

   Även ”Tesshell” har precis lagt upp ett inlägg med en väska från the_vintage_bar utan någon info om att det är reklam…..

   Var det inte Alexandra Nilsson som lade upp en konversation mellan henne och det märket? Att de inte hade råd att betala sina influencers för reklamen men att de kunde erbjuda 1000kr i rabatt på en väska mot några inlägg/stories.

   98% säker på att det var det här företaget som kontaktade Kissie och erbjöd henne rabatt på produkt i utbyte mot reklam (skrevs inlägg här om det för några dagar sen). Mao är det garanterat reklam, och dessutom lustigt att de båda nappat på ett så dåligt erbjudande…

    Spännande!
    Camcam borde gräva vidare här!
    Tror även Lovisa Barkman gjort reklam för detta företag

  Man följer ju knappt personerna själva längre, bara olika reklamkonton riktade till olika målgrupper. Numera följer jag bara mina vänner och vissa mindre konton som inte gör reklam, så skönt!

  När jag skaffade insta så kändes det som att bli hembjuden till kändisarnas hem. Lite exklusiv koll i vad dom gjorde om dagarna. Men som ni så många säger har jag avföljt så många för det är i princip vara reklam. Jag undrar hur länge det är hållbart? Jag menar ta Bianca som ena veckan gör samarbete med aco hudvård, veckan efter Ole Henriksen för att sedan visa upp i någon vlogg att clarins är det hon använder. ?‍♀️

  Samma med Yayanaomi, så sjukt mycket reklam på hennes stories.

   Kan inte med henne?

    Pratar konstant med ett tonläge som till en fyraåring.

  Tycker de flesta är tråkiga att följa pga reklamen för precis allt. Fattar inte att folk springer benen av sig för att köpa ditten och datten bara för att någon annan säger att jag ska. Patetiskt!

  Mkt reklam ja, MEN dem är alltid genomtänkt och genomjobbad – bra märken och rätt fokus för hennes målgrupp

  Hon är typ den enda vars reklam jag inte stör mig så mycket på faktiskt då hon ofta har relevanta samarbeten som hon gör ganska roligt content på. Som typ liveshoppingevent med Filippa K. Det är inte det vanliga NAKD, bubbleroom och Nelly och att alla har samma kläder på sig. Det är mer kvalite på grejerna som hon gör reklam för. Tittar man på hennes story så är det inte så mycket reklam faktiskt. Så nej dagen Ebba börjar göra reklam för stringbikini från Shein then I’m out.

  Men säger du att du är lärare om du jobbat som bilmekaniker de senaste fem åren?

  Och 3 barn, de få väl betalt när de är med, får man anta.

  Har svårt gör Ebba, trots att hon egentligen verkar trevlig. Men kan inte med hennes hetsiga livstil som alltid är blott ett andetag bort från utbrändhet.
  Hennes överklasslivstil och hetsen att folk ska konsumera all skit hon kränger.

  Varför är hon inte kvar på Tv4 längre förresten?

   Ja men du ser ju på henne att hon håller på att stressa ihjäl sig. Till ingen nytta alls. Verkar jobbigt.

   Har för mig att hon skrev nån gång att hon inte kände att hon passade in i gänget där och så behövdes det ju kunskap och att vara insatt i politik och samhällsfrågor för att kunna leda Nyhetsmorgon. De inslagen och intervjuerna måste ju alltid hennes partner i programmet ta och man märkte att hon inte var tillräckligt kunnig, så tror det föll på det.

    Hon har alltid kännts som om hon bara bryr sig om kläder och kungligheter och det är ju i princip vad hon sysselsätter sig med efter hennes tvjobb på nymo och godkväll, där hon kändes malplacerad. Saknade ett djup som behövs för att vara programledare, där intervjuver ska göras.

  Tycker att man borde kunna ”designa” en hjälm som set ut som en hatt. Tycker inte att snygghet ska gå före säkerhet. Så typiskt hästvärlden. Så snart man uppnått en viss nivå är man bara inställd på pengar och prestige. Verkligen det jag hatar med hästvärlden. Och mycket av strävan för de yngre som inte nått den ”nivån” handlar ju om att se ut som att de har det. Att lura ögat? sig själv och andra. Ta bara en titt på Nellie som så desperat försöker måla sin verklighet som så mycket bättrw än den är. Hon säljer hästar utan tillstånd, kör en bil hon inte betalat som kostar mycket mer än en vettig människa skulle lagt..
  Allt för att verka ligga på en hög nivå. Som hon alltså inte gör än.

  Jag slutade följa henne för längesedan. Jag går ifrån även när det är reklam på tv:n så… ja?.

  Jag följer henne fortfarande men är trött på reklamen, och när jag ser det så här tydligt så blir jag ännu mer anti. Följer henne för snygg stil, men känner att jag alltmer sällan får några bra tips, bara reklam. Hon har tappat sin trovärdighet.

  Vi är bara konsumenter, köpare, för Ebba.

   Vad hade du tänkt dig? Att vi skulle vara riktigt goda vänner?

  Hon verkar girig!

  Kommer ni ihåg när ”dagens outfit” faktiskt var vad personen hade på sig just den dagen? Numera fotar tex Ebba o Emilia typ 25 outfits på samma dag men tillhörande make up artist och hårstylist och lägger sedan ut i sina kurerade flöden efter väl genomtänkt strategi. Sjukt trist ju! Jag älskar att se hur folk faktiskt ser ut och deras outfits en vanlig torsdag. Tycker allt detta perfekta och tillrättalagda är supertråkigt

   Det var bättre förr!! ??

    Och förr var det också bättre förr ?

     Jag håller med! ?

   Håller med dig till tusen!

   Ja! Och det var kläder de köpt i en butik! Så man kunde härma 🙂 inte ngt pressläpp som kanske finns nästa sommar..

  Hon är inte så intressant för mig. Jag skulle inte följa henne även utan reklam. 🙂

  Det är bra och genomtänkta samarbeten men det är samarbeten hela tiden. På bloggen, på stories och på vanliga instagram flödet. Man tröttnar lite.

  Märkt att folk har kommenterat det i bloggen ofta

  Spons på Maldiverna just nu. En del kändisar där nu bla Zelmerlöw med familjen

  Bubbelroom är numera på allas instagram reklam ex..https://www.instagram.com/p/CGjjLXJF-8j/?hl=sv

  https://www.instagram.com/p/CGodnLYH83B/?hl=sv,

  https://www.instagram.com/p/CGsUKP5Hyx4/?hl=sv

  Den här längst ner är egentligen inte ens i behov av alla reklamsamarbeten, har ett chefsjobb på Kicks, maken driver ett byggföretag med över 15 miljoner i omsättning ändå vill mycket ha mer.

  Det kostar att bo på Östermalm. Då måste man gno …

  För mycket reklam. Likaså på bloggen, allt personligt är borta. På stories lägger hon upp personligt men ingen annanstans för hon vill ha ett ”inspirerande flöde”. Suck….

  Jag tycker att samarbetena förvisso är bra och känns trovärdiga, hon väver också in mer info om sin dag/liv i dem så det nästan känns som vanliga blogginlägg. Men visst är det mycket. Följer dock på insta och hennes stories är bra, där får man se mer vardagsliv så det räddar upp tror jag.

   ett köpt vardagsliv!

  För mycket, inget Ebba gör är för egen skull eller personligt. Bara för pengar. Varför ska hon ens vara influencer hon har ju andra kvaliteer? så irriterande. Har avföljt henne.

   Ja alltså lite så har jag också tänkt – hon har ju gjort så mycket TV och tidningar osv, varför ska hon vara influencer? Men det kanske är svårt med andra jobb just nu.

  När hon var programledare bytte jag kanal.

   Alldeles för mycket reklam hos ebba nuförtiden.

  Förstår inte varför hon håller på och stressar som hon gör? Får hjärtklappning av allt ohälsosamt kringflackande i vardagen. Kan inte vara sunt.

  Har ni sett reklamen inne hos Nellie? Falskare leende får man ju leta efter. Och varför skaffar hon inte invisilign?

  Jag bryr mig inte. Jag bläddrar mest för bilderna och läser sällan texten så det är inte så störande för min del.

  En del bloggare är inte bättre de när det gäller antalet inlägg som är reklam. Minns ni godisskålen som återkom så många gånger på inredningshjalpen.com? Så mycket reklaminlägg så det borde vara pinsamt, och dessutom om samma saker. Gäsp.

  Jag har oxå reagerat på mängden reklam på sistone. Tycker det är tråkigt och stör mig på det men jag gissar att hon tar igen Corona-tappet. Trist hur som helst.

  Väldigt roligt att du tar upp just detta. Jag slutade följa henne IDAG (!!) pga denna anledning. Har blivit så trött på all reklam och alla samarbeten. Allt från yoghurt, till glasögon till mode till bilar. NEJ TACK!! Känns inte trovärdigt och hatar köphysterin!

  Har följt henne i så många år men har tokledsnat på hennes flöde. Sista året har gått helt åt fel håll.

  🙁

   Består bloggen, Instagram etc till sist mest av reklam ex. Johanna Bagge, My Martens, Sofipropp, Ebba tror jag många liksom jag lessnar. Det förlorar de själva på i slutändan, mindre följare= mindre intäkter.

  Ja det är faktiskt lite sorgligt att Ebba inte gjorde mer av sina kunskaper och erfarenheter som journalist än så här. Trodde hon skulle kunna ha en lång karriär som programledare men nu lär blir hon ju bara bli ihågkommen som en i raden av influencers.

   Eller hur?!

   Det trodde inte jag, hon bottnade inte i programledarjobbet, det kändes ytligt. Det håller
   inte i längden, logiskt att hon slutade. Det går inte att lyssna på säker stil podden pga hennes flabb, en seriös journalist och programledare är bättre än så även i sin poddradio.

  Instämmer, trist att läsa. Hon verkar dessutom inte berätta hela historian, utan bara vissa delar. Myntet har två sidor.

  Jag tycker att Ebba von Sydow gjort många väl genomtänkta samarbeten genom åren, och gillar också nya företaget Bookbinders! Men tyvärr förstår jag om produkterna inte går hem, då det finns så många andra liknande ”designa din egen…”-företag, mycket billigare såna. Skulle själv gärna ha kvalitetsprodukter men såna köper man max en gång i året. Och Ebbas Instastories går ju inte att se längre, bara reklam, hysteri och konstig bakgrundsmusik. Men t.ex. monarkibevakningen, mat o recept, stilknep (utan reklam hela tiden) är sånt jag respekterat henne för! Gillar att se vad kungligheterna har för sig, och Ebbas digra historiekunskap kring det.

   Fast majoriteten av det hon presenterar i inläggen om kungligheter har hon ju googlat fram. Det är så uppenbart och märks även om man läser utländsk media om kungligheter där man ser att hon hittat exakta formuleringar på det hon skriver om. Dessutom blir hon ju i stort sett alltid rättad minst en gång när hon skriver nåt historiskt om kungligheterna. Hon kan använda Google – ja. Är kunnig – nej.

  Avböjde Margaux för jag orkade inte med ”och nästa del av videon är ett samarbete med..”.. Det och sättet hon kränger ut sin unge på .

  Uppenbarligen sitter hon (eller hennes team) och kommenterar på reklaminläggen:
  https://ebbavonsydow.com/2020/10/02/att-man-anda-nastan-alltid-hinner/
  Rätt pinsamt.

  Jag tycker nästan ”genomarbetade” reklaminlägg är värre än att bara slänga upp en helt vanlig sponsrad post. Det känns liksom som att det blir för mycket arbete för att det ska bli naturligt, men alla vet ju ändå att det är betalda inlägg och känns krystade oavsett.

  Och framförallt måste det hänga ihop med personen. Jag tycker sponsrade kläd-inlägg, live-sändning för gå igenom typ Filippa K’s höstutbud, mina bästa looks för Wakauu, osv fungerar. För man följer väl egentligen henne för klädernas skull?

  Men bilreklam, storytel, väggfärg, yoghurt, osv känns bara riktigt billigt och fel, oavsett vilken bra kvalitet det är på reklamen (och som sagt, nästan värre när det är bra kvalitet och genomtänkt, pga visar hur mycket arbete de måste lägga ner på att försöka dölja att de bara säljer sig till vem som helst som erbjuder lite pengar).

  Nä, tycker att vi ska gå tillbaka till en tid där man hade lite integritet. Egentligen är det ju så jävla pinsamt att ägna hela sitt liv till att stå och försöka se så snygg ut som möjligt och be folk köpa en jordgubbsyoghurt. Är det verkligen det här hon bränner ut sig helt för? Känns det värt det i slutändan? Att ligga på sin dödsbädd och ba ”jag minsann inspirerade människor till att köpa yoghurt och pizzadeg”

  Herregud, sorgligt.

  Jag var inne på hennes konto. Det är ju ännu fler inlägg av dem där uppe som är sponsrade! Den med blommor är också sponsrad! Man förstår ju att dem måste tjäna pengar men nån måtta få det vara. Snacka om vandrande reklampelare…

  Ännu värre är det med Therese Lindgren, där 11 av 15 inlägg är reklam…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.