I morse skrev jag om bloggen Husligheter, där Maria Soxbo skrev om att klimatberäkna influencers påverkan.
Jag tänkte fortsätta lite på den inslagna linjen och lyfta fram en trend jag noterat på Instagram.
Fler och fler influencers marknadsför vegetariska alternativ till kött, även om alla inte är uttalat vegetarianer/veganer utan bara vill äta mer klimatsmart.
Vi har en vegetarian i familjen men jag tror än så länge att jag inte testat Peas of Heaven än. Har ni?
Är det gott? Jag är riktigt nyfiken på deras falukorv – snälla, den kan väl få vara riktigt god?
Jag har fortfarande färskt i minne när jag skulle äta helvegetariskt och familjen åkte ut i skärgården för en helg.
Med mig hade jag en vegansk ”grillkorv” som redan, innan jag ens öppnat förpackningen, såg både grå och ledsen ut.
Den var täckt i en någon typ av gelé och jag var tvungen att hårdgrilla den, för utan en knaprig yta föll den sönder.
Vad den smakade? Trolldeg blandat med blodpudding.
Det fanns ingen ketchup i världen som kunde rädda upp den måltiden. Jag har lovat mig själv att aldrig mer testa en vegetarisk korv utan att någon annan gått i god för den först, så är det någon som provat det här företagets ”kåååååååååv”?
Michaela Forni gör ett samarbete med Maria Nila där hon försöker leva en vegansk livsstil, och det är inte det lättaste alla gånger. Där handlar det ju om så mycket mer än mat och i hennes omröstning är det bara 6% som lever helt veganskt, men att äta lite vegetariskt är ju bättre än att inte gör det alls, eller hur?
