Eget ansvar under Corona?

Diadem-drottningen Erica Lindberg och hennes sambo verkar ha lite av ett coronadilemma där hemma. 
Eftersom Ericas test kom tillbaka som ”icke bedömningsbart” så tänker han minsann inte stanna hemma, trots att hon uppvisar alla symptom på att vara smittad.
”FÖRSTÅR NI HUR MÅNGA SOM KAN HA SMITTATS UNDER DEN HÄR TIDEN?” frågar han och skyller ALLT på sjukvården.
Fullt rimligt, eftersom de verkar ligga lite på latsidan, tycker ni inte?
Det där med att ta lite eget ansvar och stanna hemma för säkerhets skull – ni vet, så som alla goda medborgare med någon form av ansvarskänsla förhoppningsvis skulle göra – verkar inte ens ha dykt upp som ett alternativ.
Istället kuskar han runt och riskerar att smitta mängder av människor, för att sjukvården inte serverade hans sambo med ett nytt coronatest omedelbums.

Dumma dumma sjukvården!
Allt är deras fel, och det –  trots att vi tydligen betalar 70% i skatt för den.

Om ni inte minns var ni sett Erica förut, bort sett från i diadem-debaklet med henne så kan jag upplysa er om att det var hon som slogs och skrek könsord i en tidigare säsong av Paradise Hotel. 

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  vad får han 70% ifrån undrar jag. Antingen missuppfattar jag vad han hänvisar till eller så har han noll koll. den snubben pröjsar ju inte 70% i skatt iaf.

  Trodde förövrigt att den högsta skattesatsen på inkomst var 52% kanske minns fel

   Två personer betalar 35% så har har väl plussat ??? blir de en till i hushållet så betalar de 105% i skatt ……

    ?

   Nej du kan betalar mer. Finns 61% också.

    Men då är det väl bara på pengarna man tjänst över ett visst belopp va? Alltså inte hela lönebeloppet.

     Ja du betalar aldrig högre skatt på hela beloppet. Du betalar 31-35% till första skattenivån och allt däröver den högre skattesatsen. Det missar många.

      Räknar man in moms och punktskatt på allt man konsumerar så närmar man sig de siffrorna. Inkomstskatt är bara en skatt av flera…

    Sedan beror det på hur man räknar. Tar vi med de sociala avgifterna som också ska in så är vi ju uppe i de summorna och ca 70% beroende på inkomst.

   Tror han har missuppfattat hur procent räknas. Om han betalar 35% skatt och hon också så tror han att det blir 70% tillsammans. Stay in school kids!

    Hahahahahahaha alltså jag orkar inte! Hur dum får man bli ???

     Vad är det här för UFON?

    Hahaha!

   Dem räknar ihop skatt + moms på allt man köper + andra utgifter som tex bilskatt, bensinskatt, och liknande såna utgifter.
   Vi betalar väldigt mycket skatt, först skatt på lönen, och sedan skatt eller moms på allt vi köper/äger/använder.
   Bensinskatten är faktiskt exakt 70%, så när du tankar bilen så av det du betalar är 30% för bensinen och 70% i skatt till staten.
   Jag har inge problem att betala skatt om det går till att få en fungerande sjukvård, skola, äldreomsorg, osv. Men som det är idag betalar vi massor i skatt, och inget av dem viktiga sakerna fungerar som dem ska, det är skamligt.

    Ja just det. Man bör inte glömma momsen eller fastighetsskatter mm. Och nu pratar vi skatt på redan skattade pengar och inte på en bruttoinkomst.

    Har alltid tyckt att moms på tex basmat är vansinne.

     Hur är moms skatt på redan skattade pengar?

      För att du på något sätt skattat på pengarna du fått in

      Eftersom att du innan du har dina spenderbara pengarna i handen har betalt skatt dvs blir till skattade pengar och det är med dem som du köper din vara och inte med pengarna från din bruttoinkomst. Så först betalar du skatt på inkomst och sedan så betalar du med de redan skattade pengarna skatten för varan, momsen. (Det blir % ovan på en %.)

      (Jag pratar om privatpersoner då företag har andra momsregeler.)

     Hur mycket skatt betalar man på vinstensumman av PH? Kan det vara så att han nyss råkade avslöja att de vann PH tillsammans? ?

      max 50%

    De* räknar ihop. Inte Dem. DE!!!

     språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
     det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

      Eller så vill man bara berätta hur det stavas, utan någon tanke bakom, istället för att lägga ner en halvtimme och rätta tillbaka.

      Snark. Den där är så tråkig.
      De/dem går att lära sig, annars kan man i värsta fall skriva dom i informella sammanhang som detta.

      Har du sparat och klistrar in den där varje gång??

       JA

        Men gud…

     Katten tänker inte lära sig, det har hon proklamerat tidigare…

     Sluta rätta precis alla skaffa dig ett liv snälla

      Varför skulle man inte kunna ha ett liv för att man rättar någon som gör fel?

     Jag vill att min skatt ska läggas på att lära honom stava.

     Finns dom-stolar 😉

    De**

   Sociala avgifter, skatt och moms.

   Om man räknar in arbetsgivaravgiften i skatten, vilket inte är helt orimligt, så blir den rätt hög.

   Arbetsgivaravgiften ligger på ca 30% av bruttolönen, så för varje 100 kr man tjänar så ska arbetsgivaren betala ca 130 kr, men de där 30 kronorna ser man som arbetstagare inte av.

   Av de hundra kronorna som är lön räknar många med ca 30% skatt (för de allra flesta är det mycket lägre tack vare jobbskatteavdraget, exempelvis betalar någon med 36k/månad ca 24% i skatt).

   Om du tjänar 36k brutto/månad ska alltså arbetsgivaren betala ca 48k, och på dina 36k ska du skatta ca 9k, så du får kvar 27k, vilket är ca 56% av vad arbetsgivaren betalat. Resterande 21k har gått till skatt.

   Om man därtill räknar in att du för allt du köper betalar ca 20% moms så blir det totalt runt 26k som gått till skatt, eller 55%.

   Tror han räknar skatt + moms. För somliga försvinner ca 70% på skatt och moms av deras inkomst. Om det gäller Patrik och Erica kan jag inte svara på men iaf 50% borde vara rimligt.

   Vilka stjärnor ?

   Ser man totala mängden skatter, även jobbskatt och moms landar vi på omkring 70 %. Staten får alltså 70 % av allt som hade kunnat hamna i din ficka.

    Vidrigt, inte konstigt att alla stora företag sticker. Så trött på det här landet.

   Mja mjo, arbetsgivaren betalar sin del (arbetsgivaravgift, som också är en sorts skatt) innan löntagaren betalar sin del av skatten. Moms är för övrigt också en skatt, inte på lönen men på det vi använder lönen till. Lägger ingen värdering i det, men vill bara påpeka att det vi betalar i skatt är mer än bara det som vi räknas som inkomstskatt från löntagarens sida.

  Och där har vi definitionen av IQ-paradisehoteldeltagare.

   Jag tror att vi är många som kan göra stora fel och felräkningar ibland

   Men Influencers & influencer wannabe är nog mer självöverskattande + en låg verklighetsnärvaro.

    Drivna av en inre tomhet, kan de bli ganska farliga och vilseledande i allvarliga lägen…!

     Man måste vara bra indoktrinerad för att tycka att skatt på 70% är ok oavsett inkomst. Eller så är man bara ren kommunist.

  Haha tror hon att alla på vården sitter och lallar hela dagarna för att det tar tid för henne att få ett nytt test?! Eller så har dom kanske skitmycket att göra?!?! ?

   Ja, ALLA ska provta sig nu. Laboratorierna går på knäna och har skitlöner för det, jobbar plötsligt dygnet runt men det hjälper inte. Sen ska personal köra ut testerna också och hämta upp, tänk hur många tusen som testas just nu? Det är JÄTTEMYCKET arbetskraft som går åt men det räcker ändå inte till.

    Exakt så är det. Bara i lilla visby får vi in ca 500/dag.

   Ja det är nog knappast labbets fel att det inte gick att analysera heller. Erica och hennes partner borde göra ett studiebesök i ett labb och se hur det egentligen går till då skulle de nog bli lite mer ödmjuka för hur processen går till.

  Varför betalar dom två 70 procent skatt? Tänk vad lurade dom kommer känna sig när dom får veta att det finns dom som bara betalar lite över 30 procent…

   Finns fler skyter än inkomstskatten…

    Vem har lurat i dig det? Och 70 procent? Bara sluta.

     Moms är en skatt. Bränsleskatten, skatt för alkohol och tobak, vägskatt, fastighetsskatt…

      Och du hävdar att det går 70 % av ens inkomster till dessa skatt?

       Av inkomsten är 30ish% inkomstskatt och 30% sociala avgifter så helt fel ute är han inte

       De köper väldigt mycket cigaretter för pengarna ?

      Du vet väl att företag bara är uppbördsman åt staten när det gäller moms, det är varken en intäkt eller en kostnad för företaget…

       Du som privatperson betalar moms på i princip allt du köper med dina skattade pengar.

  Varför kan inte han stanna hemma? ?

  Eller så blev det inget resultat för att hon gjorde självtestet på fel sätt?

   Exakt så är det. Jag frågade själv när jag gjorde mitt, trodde inte jag grävt tillräckligt i halsen. Fick som svar att det är ogiltigt om jag gjort fel. (Fick som tur va ett negativt provsvar ??)

   Är det i halsen eller näsan man tar testet på sig själv? Om det är i näsan så ska man ju gräva sjukt djupt och jag antar att inte många vågar göra det på sig själva och då går testet inte att läsa av. En läkare gjorde ett sånt test på mig igår och jag höll på att avlida för att det var så obehagligt.

    Självtestet gör man i både mun och näsa, men det är inte ett nasopharynx-prov, vilket jag gissar du gjorde. I självtestet går man inte i närheten in lika långt i snoken.

     När jag gjorde självtest var det bara i halsen

  Någon som vet vad dom här två arbetar med när dom inte är med i PH?

   Han jobbar som brandman. Hon vet jag inte? Influenser?

  Bortskämda idioter som tyvärr är totalt världsfrånvända och ser inte längre än vad näsan är lång. Allt cirkulerar runt dem och deras behov och efter som att de FAKTISKT VARIT MED I PH så är de ju kändisar och BORDE bli behandlade lite bättre än alla andra… ? blir så trött..

   Nä i Sverige har vi, oftast kvinnor, röstat i val för att ha det såhär. En större internationalisering med större delen män. Han får ju ge sin åsikt,

  Får ont i hjärnan av detta.

  Vi tolkar det som skrivs olika. Gå till bild #5. Där säger de att de varit extremt försiktiga.

  Och på ingen bild ser jag att de inte tänker hålla sig hemma. Eller? Om något tvärtom. De väljer att beställa sin mat från mathem…

   Fast de säger oxå att fatta hur många som hunnit bli smittade… tänker de inte utifrån den egna situationen då?! Att han rört sig så att det finns risk att smittan spridits vidare via honom: Hon har förmodligen vett att stanna hemma

    Jag håller med om att det blir luddigt pga hur de formulerar sig men jag tänker på att 1 han inte har rätt att stanna hemma från jobb innan hon är bekräftat sjuk, 2 att de pratar mer generellt om hur alla ute i samhället gör och eller måste göra. ??

     Rätt och rätt. Man har rätt att sjukanmälan sig i sju dagar utan sjukintyg (tror ju att de till och med slopade/förlängde det iom Corona) så det är bara att ringa till jobbet och säga att man inte kommer.

      Två veckor nu under Corona

       Ändrat igen, till 8 dagar.

        Det där gäller VAB, är 14 dagar som anställd.

      12:55
      Håller med till fullo. Det är ju bara att stanna hemma i alla fall 7 dagar, till att börja med.

     Ja luddigt!! Så Cam kanske inte skall lägga ut din tolkning som sanning…

     Tolkar det precis som TRH…. Sen vet jag inte om de kanske borde fundera på vad pandemi innebär. Själv räknar jag med ingen vård just nu (bor i fattigt land) om jag skulle behöva. Sjukhusen överbelastade. Hopas på medevac men bäst att jag är försiktigt.

   Nej än en gång så bestämmer Cacam vad någon minsann tänker göra, hon vet vad folk tycker, tänker och känner och om de ljuger. Hon vet minsann om folk ljuger och att någon alltid ljuger och ljuger om allt. Väldigt märkligt det där, fantastiskt.

    Vad får du ut av ditt beteende? Sök hjälp.

  Fast allt sammanräknat ligger den totala skatten på c:a 70%. Men allt det går ju inte till vården förstås.

   Va? Vart får du det ifrån?

    Det är när all skatt är inräknad, inte bara det du betalar direkt på din inkomst. Det tillkommer en hel del andra skatter också, framför allt moms på allt du köper. Totala summan brukar ligga på runt 70% av inkomsten när alla skatter räknas ihop. Mer om du äger och kör mycket bil pga bränsle- och fordonsskatter.

     Släng inte ur dig exempel, både du och Patrik (eller vad han hette, ver inte vem människan är) uppger ju samma siffra; 70 %, jag tror inte att någon av er har suttitboch räknat ut den siffran, så länka till varifrån du/ni har fått den siffran ifrån så att vi andra kan kontrollera om det stämmer!

     I USA är inkomstskatten lite lägre, i genomsnitt 25 %. Vet du vad deras sjukvårdsförsäkring kostar? Och deras sjukvårdsförsäkring täcker inte ens alla sjukdomsfall! Känner du till debattrn om pre-existing conditions? Annars har du något att sätta dig in i!

     Hellre att folk får bidrag än att barn går hungriga (det gör nämligen en del barn i USA)

     Yes!

   Hur menar du nu?

  Fast var skriver han att han ”minsann inte tänker stanna hemma”? kanske jag som missar något. Skriv om Stina Wollter som hade symtom men åkte till café och sen när någon påpekade det olämpliga i det så kom hon på att hon hade allergi. Var det så eller ljög hon, damage control, efterkonstruktion och hon kommer undan med det, som andra inte gör.

   Sven Wollter hade i alla fall testat positivt nu 🙂

    Jag såg Sven var positiv, hoppas han frisknar till snabbt.

     Jag med. Smileyn ovan såg inget vidare ut. Menade inte att det på något sätt var roligt att han var smittad. Den syftade till Stinas beteende.

     Kanske dottern som smittat honom, om de nu träffats. Hoppas han tillfrisknar, han är ju gammal och verkligen i risk.

    Den storyn lät också konstig där jag läste den. Att när han kom på besök så visade det sig att någon i familjen precis fått ett positivt coronatest. Varför bjuder man dit en 83åring om det finns minsta spår av Corona?!

     Men eller hur! Symptom lär ju funnits.

     Men va?! Låter verkligen konstigt. Stina är immun mot kritik, får hon kritik el blir ifrågasatt blir hon upprörd. Tänk om C ifrågasatte henne el satte en pratbubbla på Stina, där kunde stå ”jag gör som jag vill, det är bara jag som får klaga och rasa”. Det hade blivit liv i luckan uj uj. Men nu är det ju synd om henne förstås att pappan som är gammal smittats.

      Nu vet jag inte om det var hon. För han besökte sonen stod det och då kanske det var någon i den familjen.
      Enda vettiga är det väl om personen som testades positivt gjorde det i ett test som gör utifrån ex yrke och inte efter symptom.

      Sen kan ju artikeln varit felformulerad

      Då är hon väl inte immun om hon blir upprörd?

     T.o.m 86 åring, kunde dom inte ringt och avbokat besöket. Han kunde väl åka hem igen.

      Kanske han borde stannat hemma i Luleå eller stugan. Undvika resor är ett bra råd. ❣

     Han är t.o.m. 86 år.

  Eehh, goddag yxskaft!?

  ”Eftersom testet va ej brdömningsbart så borde hon AUTOMATISKT få ett nytt” vänta VA? Hon har ju gjort testet fel då, eftersom det inte går att bedöma. Jag gjorde ett test nyligen och frågade om det blir missvisande (negativt) för att jag misstänkte att jag inte grävt tillräckligt i halsen. Fick som svar att om det inte går att läsa av så blir det ”ogiltigt”.

  Så det är ju hennes eget fel. Varför ska hon ”automatiskt” gå före alla andra som testar sig, när det är hon som gjort fel. Herregud.

  Ställ dig i kön o gör ett nytt.

   Exakt. Felaktigt taget prov = ej bedömbart. Man behöver komma LÅNGT bak i svalget för att få ett tillräckligt provmaterial. Det är sjukt obehagligt, och är det inte obehagligt är man inte tillräckligt långt bak.

   Trodde också jag gjorde fel, men fick samma svar som dig och mitt var negativt (som tur var). Det kändes flera timmar efter i halsen, ett obehag.

   I blekinge gör jan tre test i ett, ett i näsan, ett i halsen och ett på saliven då blir det mer säkert. Stockholm använder fortfarande bara halsprov som kan visa fel.

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/PR9K57/coronatesterna-visar-fel–nu-andras-metoden

    *Blekinge *man

  Skulle inte alls förvåna mig om de två har röstat på ett borgerligt parti som har haft som främsta prioritet att privatisera välfärden och samtidigt sänka skatterna på bekostnad av välfärden så som sjukvården och skolan.

  Är det bara hemmatester som gäller i Stockholm?!
  När jag testade mig fick jag gå till en container utanför VC. Såklart skall man ju i så lyckas ta sig dit utan att riskera att föra smittan vidare. Plus vara tillräckligt frisk för att orka gå ut.

   Både och finns i Sthlm

    Jasså? Jag tog i veckan och kunde bara välja självtest. Man får hem det med taxi eller åker bil till ett sjukhus, får ett test och testar sig själv i bilen.

     När min man beställde test fick jag hämta och lämna det på apotek. Inte närmsta apotek heller, utan ett på andra sidan stan, för det var det enda som hade ”tider”. Jag fattade aldrig logiken i tiderna, eftersom jag bara åkte dit och hämtade. Men det är väl jag som är trög bara, det finns ju så klart en anledning.

     Bor i Lund, Skåne.

      De kanske vill undvika att 200 personer som har sjukdomssymptom dyker upp samtidigt för att hämta och lämna test?

      Jag bor med i Skåne. Åkte till en testningsstation där man satt i bilen och testade sig själv. Gick mkt snabbare än att behöva vänta på att få det till ett apotek. Bokade tid på lördagen, fick tid på måndagen.

    Jasså? Jag tog i veckan och kunde bara välja självtest. Antingen hemma eller i bil utanför ett sjukhus.

  Ansvar…, ett ord som inte alla förstår innebörden av. Synd bara att man riskerar hälsan hos andra människor bara för att man är så jävla ignorant!

  Jag önskar jag kunde ta dem med på en rundvandring på labbet där jag jobbar – där vi kört coronaprover sedan i slutet av februari, och nu kör över 2000 prover per dygn. Våra arbetstider har gått från ”normala” till att vi nu har folk på plats dygnet runt. Hemmaproverna som det skrivs om här är bara en grupp av prover vi får, och just de här har lägst prioritet, eftersom folk som behöver vård på sjukhus (av vilken anledning som helst) måste gå före de som ”bara är nyfikna” och lika gärna skulle kunna isolera sig hemma en tid, utan att säkert veta att det är corona de har. Vi i personalstyrkan går på knäna vid det här laget (trots att vi är dubbelt så många nu som för ett år sen) eftersom vi även kör nästan allt som vi gjorde innan pandemin startade. Den begränsande faktorn i många fall är fortfarande inte vi själva, utan tillgängligheten på reagens och material till analyserna. Vi optimerar ständigt och får anpassa oss efter vad vi har tillgängligt just där och då, men leverantörerna hinner inte producera vad labb världen över behöver. Apropå det där med ”Ej bedömbart” – det händer för ett antal prov varje dag. Varje prov analyseras för minst två gener – en screening och en konfirmerande PCR – allt för att vara säkra på att det svar vi skickar ut är korrekt. I vissa fall blir screeningen positiv, men inte konfirmationen (eller tvärtom), och då svaras provet som ”ej bedömbart”. Alternativet hade varit att bara köra ett test, men då riskerat ett antal felaktiga svar. För vissa patientgrupper kör vi om provet, men pga av den enormt stora mängden hemmatester gör vi inte det på just den gruppen prover. Ber om ursäkt för världens längsta kommentar, men har lite svårt för att folk som inte visste att BMA/labbingenjörer fanns överhuvudtaget för ett år sen, plötsligt vet hur allt funkar… 🙂

   Labbnörd
   Förstår precis. Så tragiskt att människor inte tar till sig information och inte begriper att det är många personalkategorier som går på knäna/jobbar mer än vad som borde vara rimligt. ? till dig och alla oss andra inom ”vården”.

   Tack för info, intressant att få en liten inblick i nån annans jobbavdrag och samtidigt få lite info om hur det funkar med testerna!

   Intressant Labbnörd. Tycker det är bra att du förklarar. Det är ju ingen av oss som vet hur det går till hos er. Och en del klagar fast dom fattar noll.

   … Vet du om det finns planer på att köpa in antigentester till Sverige?

   Det är lite körigt här på labbet i Visby också!

  Förstår inte riktigt varför hon behöver testa sig? Det är väl ganska uppenbart att hon har covid när hon har tappat lukt- och smaksinne. Hon borde fokusera på att vila och bli bättre. När hon sedan är frisk kan hon ta ett test för att se om hon har utvecklat antikroppar.

   Du är något på spåren där…

   Det är ju rekommenderat att man testar sig så de får koll på smittspridningen.

  kollade just hans instagram… la upp ett inlägg för 5 dagar sen där han skriver att han har haft feber i 6 dagar. Sen la han upp en story igår men en bild på en termometer och skriver ”Nu har jag också fått symptom”. what?

  ”Patrik kan ju inte stanna hemma UTIFALL det är corona”
  Om han har haft feber i 6 dagar borde han väl hålla sig hemma oavsett om han har corona eller inte??
  blir så provocerad. Vill varken ha corona eller ”vanlig” influensa tack

   Han ska stanna hemma om någon i familjen eller han själv har symtom tills de är friska. Hur j-la svårt kan det vara att fatta det…

     Men snälla, han har ju symtom, då ska han vara hemma ju.

      Lås vilken kommentar som jag svarade på!

      Men i övrigt, vart står det att han har symptom?

   Tror att inlägget om att han haft feber i 6 dagar handlar om att när han va med i PH. Att han haft feber i 6 dagar när en ny vecka inleddes där och att de var därför han va lite off.

    jahaaa, kollar inte PH så det hade jag ingen koll på 🙂

   Är detta sant så är det fruktansvärt!

    Detta var kommentar till 12:39. ☝️

  De skriver och drar slutsatser som två fjortonåringar.. orkar knappt läsa eländet.

   Det som är tragiskt är att Erika och hennes sambo är 24 respektive 30 år? Ett stor tack till alla som jobbar inom vården??
   https://www.ratsit.se/info/omtalade/paradise-hotel/#year2020

  Käre värld..

  Jag önskar jag kunde ta med dem på en rundtur på labbet där jag jobbar… Vi har kört coronatester sedan slutet av februari, och analyserar nu över 2000 prover per dygn. Arbetstiderna har gått från vanliga kontorstider, till att vi nu bemannar dygnet runt, alla veckans dagar. Personalstyrkan har dubblats sedan det här började, men ändå går vi på knäna. Trots det är det oftast inte vi som är den begränsande faktorn, utan tillgängligheten på reagens och förbrukningsvaror. Leverantörerna kan inte producera den kvantitet som behövs för att hålla labb över hela världen igång.

  Vi delar in alla prover i ett antal prioriteringsgrupper och just de där hemmaproverna ligger längst ner på listan. Först står såklart de som är eller ska in på sjukhus, för operation eller liknande. Att någon som är lite halvkrasslig hemma, men klarar sig utan sjukvård, får vänta på resultat är helt enkelt smällar man får ta just nu. Tro mig, vi gör vad vi kan!

  Apropå ”ej bedömbart” så får ett antal patienter det svaret varje dag. Det beror till största delen på att vi testar varje prov för minst två gener hos coronaviruset, för att vara säkra på vi skickar ut rätt resultat. Vid resultat som ej stämmer överens så omanalyseras provet från vissa patientgrupper, men pga den enormt stora volymen av hemmatester så görs inte det på den gruppen.

  är så jävla trött på corona och dethär jävla tjatet. våra barnbarn kommer få sota för denna ekonomiska kris. TACK OCH LOV att sverige valde som vi gjorde så vi i alla fall har en liten chans att klara oss undan de allra värsta påföljderna. Alla mina släktingar i andra länder (ja jag har släkt i 6 andra länder; usa, norge, danmark, tyskland, frankrike och spanien) GÅR PÅ KNÄNA och önskar att dom bodde här. Folk dör inte bara av viruset, de största konsekvenserna har inte ens börjat. och japp jag har släkt och släktingars bekanta som har dött av viruset, så kom inte med ”vänta tills din mormor dör”.

  Kanske man inte ska klaga på andra personers intelligens när man samtidigt tror att man betalar ca 30% skatt i Sverige.

  Ja, du har normalt ca 30% i skatt på din inkomst, men när du sedan ska använda dina skatter pengar så tillkommer massa nya skatter.
  Exempelvis är nästan 70% olika skatter när du tankar din bil och 25% skatt på det mesta när det gäller shopping.
  Alkholskatten är väldigt hög (70cl 40%sprit är skatten över 140kr)
  Lägg sen till fordonsskatt, fastighetsskatt, energiskatt osv, osv så kommer man inse hur enormt mycket vi betalt i skatt.

   Men känns som när han säger 70% att han menar det som dras från bruttolönen. I alla fall den uppfattningen jag får.

    Ja tror man det är det illa.
    Står ju klart och tydligt på lönespecen hur mycket man betalar i skatt.

   Håller helt med. Folk här är ju uppenbarligen lika bakom!

   Fast du köper väl inte bensin och sprit för hela din lön ??

    suck

  Fast till viss del så har de ju rätt.

  Riktlinjerna och även rätten att vara sjukledig utgår från om du i ditt hushåll har en person med _bekräftad_ Covid 19, är den obekräftad så ska familjemedlemmar gå till arbetet. Sen bör man ju ta sitt samhällsansvar och göra vad man kan för att hålla sig ifrån andra människor.

  I tidigare inlägg så hånades Isabella för att hon tyckte att det var så luddiga regler.
  Jag tycker själv inte att de är luddiga, men det kan bero på att jag i mitt jobb behöver läsa på direkt från källan _Folkhälsomyndigheten_. Det är bara att läsa i det här inlägget så finns det minst 30 olika sanningar som de flesta är felaktiga.

  Så reglerna är inte luddiga men det finns för många (även tidningarna) som sprider felaktig information så att det blir svårt för gemene man att göra rätt.

  När man själv isolerar sig vid minsta lilla snuva. Och så kommer dessa intelligensbefriade, nonchalanta, egoistiska, barnsliga, bortskämda idioter och beter sig såhär. ?

   Är det bara jag som tycker att det är sååå jobbigt med hur alla är så arga på varandra hela tiden nu under Corona? ”Alltså jag tar mitt ansvar men alla andra är ju idioter!” ”Hur jävla svårt ska det vara att hålla avstånd och stanna hemma!” ”Så jäkla intelligensbefriad människor är!”. Det pekas finger åt höger och vänster. Det blir något slags angiverisystem.

    Jag orkar knappt ringa min mamma längre för att höra hennes långa haranger om hur alla är dumma i huvudet och ”vart är världen påväg!”

  Jag tänker att om provet är icke bedömningsbart så är det så, vad ska sjukvården göra åt det? Förmodligen har hennes nya test inte kommit än då vården är sjukt överbelastade nu. Man kanske prioriterar äldre och människor i riskgrupper vilket man bör. Tills vidare behöver de agera som att hon har Corona och bete sig därefter.

   Det är inte bara prioritering, det är jättehögt tryck. Iom att folk inte kan gå till vårdcentralen och ta testet, utan provtas hemma (eller i bil då men alla har ju inte bil) så tar det jättelång tid att provta några enskilda personer.

    Ja precis, jag håller ju med – det var därför jag nämnde att sjukvården är överbelastade ?!

   Den vanligaste anledningen till att ett test inte går att bedöma är att det inte har tagits på rätt sätt. Man har inte vågat trycka in till näshålan.

  Familjen Reinhold skämtar om att en tjej tar droger att hon är drogad i sin senaste vlogg. Detta är en kanal med mestadels ses av barn så väldigt osmakligt.

   Va?

   Var kan man se det? Alltså i vilken video?

  Som svensk boende i England och tittar på detta utifrån är detta nästan skrattretande.

  Det är synd att vi inte kan uppskatta den svenska sjukvården innan vi inte har den längre. Att du ens kan FÅ ett test så pass enkelt är fantastiskt. Här måste du nästan vara sängliggande för att få testa dig om du inte vill spendera tusentals (svenska kronor) på att köpa ett privat test. Mitt förslag om dom inte har tålamod att vänta på att få ett nytt test är att köpa ett, något som många inte har råd till.

  Och att ”vara försiktig” är en lyx. Här är det låst dörr varesig du har ett positivt test eller inte om du har någon sorts symptom eller chansen ens finns att du kan vara smittad. Eller riskera böter på över 10000kr.

   Flytta till Skottland, bara att boka självtest och åka och testa sig samma dag!

    Absolut. flytta bara för att kunna testa sig men samtidigt flytta in i Tier 3 och en ännu striktare lockdown än nu? måste nog väga det valet noggrant. 🙂
    Skottland har ju också ett 5 tier system med start nästa vecka vilket visar på att dom troligen kommer att gå in i ännu högre lockdown än vad dom är nu. Tror inte att det priset är värt det för att kunna testa sig lättare.

    Frågan är ju också om dessa skottska tester är lika pålitliga som dom tester man kan få här genom självtest. Det är just trots allt samma NHS. En vännina till mig bokade in sig för självtest (eftersom hon låg på ”clinically vulnerable” listan och hade symptom). åkte till vårdcentralen, checka in sig men efter 4 timmars väntetid valde att åka hem igen. Fick SMS nästa dag att hon hade testat positivt. För att inte tala om att du måste åka till en vårdcentral eller annan vårdinrättning för att göra detta, sitta i ett vänterum i flera timmar med folk som troligen är smittade. hade du inte det innan så har du det nog när du lämnar lokalen.

  Sen kan jag tycka att allt inte, i alla fall just nu, handlar om hur mycket skatt vi betalar. Bara försök att förstå att alla som arbetar inom sjukvården, äldreomsorgen, labbpersonalen m fl jobbar mer än man kan kräva. För att hålla smittan nere så är det ganska enkelt hos gemene mat. Håll avstånd! Tvätta händerna! Vid minsta symptom så stanna hemma! Undvik ONÖDIGA resor! Begränsa sociala kontakter med många människor! Strunta i stora fester!

  Älskar hur hon beskriver sin 30-åriga PH-sambo som ”intelligent” ????
  Får en så obehaglig känsla av henne trots att hon är så lågbegåvad.

  Fast är inte riktlinjerna från FOHM att man ska vara hemma först när partnern fått ett positivt test, och medans man väntar på svaret kan partnern jobba så länge den mår bra?

  Jobbar själv på ett lab på Gotland. Vi har skickat alla covidprover till Karolinska Huddinge (nu i oktober så har vi börjat analysera så mycket som möjligt här hemma) MEN, Huddinge får in över 25000 prov/dag. Inte konstigt om ett eller två rör blir fel.

  Blir så fruktansvärd provocerad på att folk klagar på sjukvården. Klaga på regeringen istället! Klart som fan sjukvården blir sämre om de inte finns tillräckligt med personal. Sjukvården går på sina bara knän just nu och gör allt i sin makt för att rädda liv och se till att alla smittade får resultat på sina prover och får dessutom betalt i bark så lägg ner klagomuren.
  Såna som raljerar att sjukvården är dålig i Sverige skulle behöva jobba en vecka eller två inom vården.

  Alltså en del kommenterar skatteprocenten när jag GAPAR när jag läser dom printscreens där uppe ang kritik mot sjukvården! WTF!! Ja sjukvården är komplext med prio osv men pga vad?! Inte är det vi (säger vi då jag jobbar som sjuksköterska) som har pengar och kan göra vad vi vill med dom, vi har för f*n ingenting! Det är vårt allas ansvar att sjukvården ska bli bättre, politiken påverkar, skolan påverkar, vi påverkar genom att läsa på/utbilda sig tex kunna egen vård, förstå hur kroppen fungerar, veta vad för vård man ska uppsöka osv. Wtf å skylla på vården! Å just nu är det fullt upp med ny smittspridning, å ha MAGE att tro att det går fort att få nytt test. Detta läge är ju ansträngt för alla. Och för labb ink alla utkörningar!! Vad tror folk? Plus, spelar ju ingen roll, har man symtom så är man hemma plus två symtomfria dagar. Om han får symtom så är han hemma med. Om han inte har symtom så kan han gå ut men fortf ska man ju inte umgås med folk ändå!! Hur svårt kan det vara! Mvh sjuksköterska som jobbat och kämpat på både med allvarligt covid-sjuka och milt sjuka sen feb och blir TOKIG av sånt här ? inte har vi fått ngr extra pengar och applåder skjutsar inte ut prover ?

  Finns dom-stolar 😉

  Sjukvården skulle kanske fungera bättre om inte alla BERÄTTIGADE människor till varje pris skall behålla sin livsstil även om de har symptom. Om folk skulle göra som FOHM rekommenderar kanske, bara kanske det lugnar sig. Men vad vet de – de har ju bara spenderat hela sitt yrkesliv analyserat dessa frågor. Influencers vet bäst!

  Patrik var på gymmet i måndags den 26 oktober. Så då var ju hans flickvän redan sjuk och hade gjort ett test. VAD BRA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.