Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

565 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  God afton!

  Svara

  Jag har ca 1, 5 Liter jätte god mangopuré i frysen. Vad kan jag göra med den i dessertväg?

  Svara

   gör panacotta eller cheesecake och lägg purén ovanpå 😍😍

   Svara

   Glass:-) grädde behövs också

   Svara

   Skulle ha gjort någon sorts tårta med mousse! Googla mangomoussetårta brinken, den lät fantastisk. Skulle nog även ha gjort gelé på mango istället för passionsfrukt då 🤩

   Svara

    Meeen dra mig baklänges!!! 🙏

    Svara

  Hur mycket ska man låta en bebis skrika vid läggning? Jag söver min tremånaders i sele/sjal hela dagarna för hon skriker hysteriskt i vagn/babynest och har gjort sedan hon var 3 veckor gammal. Men jag börjar känna att jag kanske gjort fel från början, borde jag ha stått ut med skrik och vant henne vid vagnen eller hur gör andra föräldrar? Har era barn bara automatiskt gillat vagnen eller har ni trugat trots gråt? Kan man vänja dem vid att sova i vagn eller är varje promenad ett vitt ark för dem?! Jag orkar inte göra henne ledsen om det inte leder till några framsteg, men känner samtidigt att jag varit så försiktig med att låta henne gråta och att hon kanske aldrig kommer ”vänja” sig vid att vagnen kan vara en mysig plats…? Känner mig så misslyckad och fast i situationen, som att jag själv orsakat att jag måste bära henne dagarna igenom. Samt att det känns som att det kommer vara omöjligt att någonsin vänja henne vid något annat nu?!

  Svara

   Min bebis var likadan. Hon kunde sova i vagnen men så fort hon vaknade blev hon galen. Jag tyckte inte det blev bättre förrän hon kunde sitta lite mer upprätt och titta ut men knappt ens då. Så vänja och vänja.. en mognadsfråga kanske 🤔. Jag tyckte det var lättast att bara köra mycket bärsele faktiskt. Men det är en fas, försök tänka så när det blir för jobbigt ❤️

   Svara

   Byt till sittdelen och sätt i typ iovo-insats som stöd runt bebisen. Då kan den kanske ligga helt eller halvligga och bi kan gå promenader. Det funkade för oss. Bytte toll sittdelen när han var fyra månader, det bästa jag gjort för min mental hälsa och att kunna röra mig mer med barnet.

   Svara

    Håller helt med ovanstående. Inovi-dynan räddade oss.

    Svara

     Har testat med sittdelen idag men tyvärr lika mycket skrik ändå 😢 Har en Bugaboo och satte åkpåsen i och hade den i fullt liggläge, men ändå. Kanske ändå funkar bättre med inovidyna och att fälla upp i halvt sittande, blev dock tveksam till det idag när hon skrek trots att hon ”kom upp” lite. Inovidynan kostar ju ändå ett par hundra… 😔

     Svara

      Det finns ofta begagnad på barn-begagnat affärer och tradera. Kolla där. För mig var det värt att få promenera och röra mig ute mer fritt.

      Svara

       Ja herregud, om hon accepterar den får den kosta hur mycket som helst 😅 Kanske värt att ändå testa.

       Svara

   Vissa bebisar vill vara nära hela tiden. Håll ut och låt bebisen vara nära så mycket du orkar, du gör inte fel.

   Svara

   Alla barn är ju olika. Det som funkar för ett barn går inte alls för ett annat. Gör det som är enklast, vill barnet somna i sele så söv barnet i sele. Du kan aldrig ge ditt barn för mycket närhet. Mitt barn gillade inte vagnen som spädis men plötsligt när hon blev lite äldre gick det jättebra.

   Svara

    Så fint skrivet, att man aldrig kan ge sin bebis för mkt närhet.

    Svara

     Sant ju ❤️ Ändå ska det hetsas om att bebisar minsann ska somna ensamma i sin egna säng annars skämmer man bort sitt barn bla bla bla

     Svara

      Exakt. Dessutom är det så att barn som får sina behov tillgodosedda som riktigt små löper mindre risk att senare bli klängiga eller ängsliga osv. De är ju vana vid att ngn alltid förstår vad de behöver och ger dem det. Det är det som gör barn trygga, inte att de lämnas ensamma när de fortfarande är för små för att reglera sina egna känslor. En del verkar tro att det är tvärtom.

      Svara

   Du är inte misslyclad! Barn har olika personligheter. Vissa är lugna och andra inte. Min dotter är snart 1 år och sover fortfarande tätt intill mig. Hon kan inte somna utan att få snutta på bröstet. Hon sover middag i min famn etc.
   I början grät hon i vagnen men just vagnen och babyskyddet var de emda ställena jag inte plockade upp henne trots massa gråt (om hon är mätt och ren i blöjan). Vagnen gungade jag våldsamt tills hon somnade. Gjorde så varenda gång hon grät tills hon lärde sig. Idag sover hon vagnen utan problem (bara 3 min gråt, inte en kvart som förr). I babyskyddet gråter hon inte alls. Tror de fattar att aha i vagnen kaaaanske jag kan gråta tills mamma plockar upp mog men i babyskyddet så låter de mig gråta utan tröst. De är rätt smarta och suger åt sig nya rutiner.

   Din bebis är fortfarande jätteliten och har ett enormt närhetsbehov. Du gör ditt bästa som det verkar så du sla verkligen inte må dåligt. Man kan inte begära mer av en mamma, du är bara människa och bebisen måste kunna sova i vagn, det går inte att komma runt.

   Svara

    Fan vad hemskt att låta ett barn skrika sig till sömns oavsett ålder och oavsett torr/mätt.

    Svara

     Håller med! Men reagerade på ”gungade våldsamt”….

     Svara

      Ja? Vardagstal osv…

      Svara

       Att du låter ditt barn fortfarande gråta sig till sömns bevisar hur mycket din taktik har misslyckats.

       Svara

        Man vaaaa gråter mittt barn????? Vad har jag gjort för fel!?? Varenda unge är ju knäpptyst!???

        Svara

     Aha för sen tänker en bebis ”ahaaaaaaa jag får ingen närhet så lika bra att jag slutar gråta”

     Svara

      Ja, detta var hemsk läsning.

      Svara

      Precis! Jag VILL att hon förstår att i babyskyddet kommer ingen direkt för att trösta, blir bäst att lära barnet detta tidigt så att de inte gråter heöa bilfärden och stressar mamman som kör. Samma med vagnen. Där ska de förstå att ingen plockar upp dem med detsamma. Mamma kommer, hon finns där och bebisen hör mammas röst hela tiden.

      Nya morsor: skit i dessa kommentarer. Ju tidigare barn fattar att de inte får tröst DIREKT i bilen och ute desto enklare blir livet när de börjar bli lite äldre. Vill ni parkera var 5 min och trösta? Vill ni springa in på Pressbyrån när det är kallt ute bara för att trösta pch sen tvingas lägga ned igen och upprepa? Upp till er. Ge barnet bekräftelse hela tiden inkl samsovning men just vagn och skydd ska de få lära sig att här får vi nöja oss med mammas röst i en kvart/tills vi somnat.

      Svara

       Nej. Det är helt tvärtom. Ju mer närhet och ju mer man svarar på barnet behov desto mindre skrikande, gnäll och kläng.

       Svara

       Till dig Boo!! Inse att du är en ganska oerfaren morsa som kanske borde läsa på lite om hur barn faktiskt fungerar innan du ger ut dina skitdåliga råd till andra.

       Svara

        Men parkera du bilen var 5 min så låter jag mitt barn sova utan gnäll och gråt.

        Svara

    Din bebis har lärt sig att ingen kommer trots gråt (aka den enda signalen hon har att använda sig av) så lika bra att inte gråta. Barn i den åldern har inte kognitiv kapacitet att bestämma sig för att det nog är tryggt i vagnen ändå. Så det du skriver ovan är inget att vara stolt över. Din bebis kan fortfarande uppleva enorma stresspåslag utan att visa det utåt.

    Svara

     Men bara i vagnen och babyskyddet. Jag sjöng, gungade och tittade på bebisen. Jag är en fantastisk mamma så sluta försöka få mig eller andra mammor att känna sig misslyckade. Barn får gråta, det är ok. Jag kan inte parkera bilen eller plocka upp en gråtande bebis i snöstormen osv. Den får lära sig att sova i vagnen, så är det! Hemma satt bebisen som fastklistrad 24/7 så hon fick nog sitt närhetsbehov bekräftat. Igen, bara sluta. Använd huvudet för fasiken…

     Svara

      Bebisar fattar inte skillnaden på platsen där du inte bryr dig. Det enda de fattar är att du skiter i den….

      Svara

       Men snälla, jag bråkar inte för bråkets skull. Jag vill att du uppriktigt ger mig en lösning som fungerar i längden så tar jag med det till nästa barn.
       Min dotter grät till sömns 2 gånger i bilen, idag sover hon utan ett knyst om hon är trött. Jag kan köra utan stress. Hon föddes i januari och vi var hemma iprincip hele tiden pga corona. Att hon grät 2 gånger och gnällde lite några gånger till, tror du att de är SÅ traumatiskt att hon glömmer de övriga (300 dagar × 10 sovstunder =3000) som hon sov på/intill mig? Jag är helt emot 5 minuters metoden eftersom man medvetet ska lämna barnet, ensamt, i mörkret, varje dag, flera gånger om dagen i flera veckor. Det är skillnad mot att gråta till mammas röst i en gungande vagn/ bilstol 1 gång i veckan.

       Erkänn att ni bara vill att jag ska må dåligt? Jag vet att vissa mår så dåligt i sin roll att de vill dra ned andra mammor för att inte känna sig ensamma. Du är säkert en jättebra mamma och det är jag också.
       Ge er, sluta skrämma desperata mammor som redan känner sig oroliga i sin roll (som ts).

       Svara

      Nej använd huvudet DU. Du tror att du är en fantastiskt mamma men sanningen är att du inte fattar någonting om barn eller bebisar behov.

      Svara

       Mmm du visar bara hur dåligt du själv mår när du skriver så. Rannsaka dig själv.

       Svara

   Jag tänker att det inte finns några rätt och fel här! Vi hade kolikbebis och han kunde bara sova på mig eller pappan I början, nu är han ett år och vägrar det!
   Nattningen kommer ändras sjukt många gånger hit och dit för er. Funkar sele/ sjal bäst så kör! Man måste behålla sin mentala hälsa + bebisar älskar närhet. 💕

   Svara

    Och vår bebis hatade vagnen först, nu älskar han den!

    Svara

   Alltså, när det kommer till bebisar så är det såå individuellt. Verkar bara som att just din bebis inte gillar vagnen och det är så bara ibland. Jag tror inte på att ”tvinga” bebisen gilla vagnen, det kommer nog bara skapa ännu mer negativa känslor för lillen. Kör på det som fungerar just nu och testa dig fram när du orkar med olika metoder.

   Och nej jag LOVAR det kommer inte vara så här för alltid. Tro mig så tänkte jag också när jag satt och vaggade min bebis i budrummet med fullt spolande kran (enda som funkade då) nu idag är hon 2 och sommar helt själv. Man hittar till sist snitsen på sin nya familjemedlem.

   Svara

    *badrummet såklart. Är inte nån Bianca Ingrosso som har ett budrum… #iwish

    Svara

   Du gör inte fel! Min äldsta dotter ÄLSKADE vagn. ÄLSKADE. Hon sov i princip i den från dagen hon föddes och 6 månader framåt, dygnet runt. Alltså snackar 20 timmar om dygnet. Förstod inte folk som tyckte det var jobbigt att ha en bebis. Det har jag fått äta upp med min andra dotter som är fyra månader och vagnvägrar 😂 så nu bär jag konstant, alternerar mellan ergonomisk sele och sjal. Hoppas det kan bli bättre när hon kan sitta för jag tror helt enkelt hon är för nyfiken (och närhetstörstande) för att trivas i liggdel. Finns inget att göra ut. Hade aldrig låtit henne ligga och skrika i vagn för att vänja henne. Du kan inte skämma bort ett litet barn med närhet och kärlek, däremot kan du sabba er anknytning och bebisens tillit genom att inte lyssna när hen skriker. Kämpa på, det tar slut, ingen bär som 20-åring i sele 😊

   Svara

   Bestäm im du tycker det är värt med bråk och skrik för att vänja henne med vagnen. Eller om det är värt att bära för att slippa gråt och skrik. Jag har gjort det mesta för att slippa gråt och skrik med mina bebisar, men det är ju för att jag mått bäst av det.

   Svara

    Och bebisarna?

    Svara

     Bebisarna har nog inte lidit av fri amning, samsovning och att bli burna och vaggade precis så mycket de vill.

     Svara

   9 månader i magen, 9 månader på magen. Ingen av mina barn har accepterat vagnen förrän kring 4 månader när vi bytte till sittdel.
   Sen kan det ju va andra orsaker som gör att barnet inte gillar att ligga ned, ex smärta i öronen, att barnet är high need baby.

   Svara

   Om din bebis vill vara nära – låt henne vara nära.
   Hon är nästan helt ny i världen och det är läskigt utan dig.

   Mitt barn ville aldrig åka vagn. Jag körde runt min väska i vagnen och barn på barnet. I ett år. Sen började han tycka att vagnen var okej.

   Svara

   Hade samma med min lilla.Hon var hungrig och blev inte mätt av amning. Fick ersättning och kunde då lugnt sova överallt vid 1 månad. Men kärlek och närhet såklart. Kan vara hunger ..
   Der kommer gå så bra. Du är den bästa föräldern jag lovar ❣️

   Svara

    Har faktiskt testat för att se om hon vill ha tillägg efter amning men hon vägrar tyvärr även flaska… 🙃 En tjej med stark vilja haha.

    Svara

     Det kan göra att helamningen dör ut. Jag tror att de barn som nöjt ligger i vagn helt enkelt accepterar det? Ingen lägger väl ett skrikande barn i vagnen å bara låter hen skrika? Sen vid någon tidpunkt så är vagnen plötsligt ok… 🙂

     Svara

    Om barnet inte blir mätt, dvs inte går upp i vikt eller växer som den ska så kontakta BVC som kan vägleda till rätt instans typ amningsmottagning.
    Ge inte ersättning för att ni tror att ett barn ska sova 6 timmar i sträck överallt var som helst.

    Svara

     Tack för era råd. Jag har bara testat vid enstaka tillfälle med ersättning för att se om hon tar flaska men hon gör inte det, inte heller med utpumpad bröstmjölk. Jag var inte jättemån om att helamma men nu blev det så ändå eftersom hon inte vill ha flaskan. Hade faktiskt sett fördelar med det tex att min sambo kunde avlasta så att jag fick sova en natt utan att vakna varje-varannan timme. Men nu helammar jag som sagt ändå, ofrivilligt 😉

     Svara

      Det var dock inte ett svar till dig.

      Svara

   Ditt barn behöver vara nära dig. Fattar att det känns jobbigt men det är en begränsad tid. Snart börjar tiden då barnet vill upptäcka världen och inte vara nära dygnets alla timmar. Att försöka vänja av ett så litet barn vid något innebär enbart att du lär spädbarnet att det är meningslöst att signalera sina behov.

   Svara

   Alla bebisar är olika. Jag har fått tre, en av varje sort när det gäller närhet och sova. En som hatade vagnen, hatade bärsele/sjal och ville bara bli buren. En som gillade vagnen och en som gillade selen bara. Men alla tre har vi gjort samma sak med från start typ så alla är olika. Vi anpassade oss efter deras behov när vi märkte vad som funkade och inte. Vänja en bebis… Känns brutalt och hemskt med tanke på att de inte fattar vad som händer. Ligga och skrika sig till sömns låter sjukt, såna metoder är inget att rekommendera.

   Svara

   Tror inte så små barn kan ”vänja” sig riktigt. En del barn vill vara nära nära hela tiden, andra sova ifred osv. Kör på det som funkar! Det mesta ändrar sig över tid. Ta hand om dig!

   Svara

   Läs den här dikten, Marit Olanders, femminutersmetoden, http://modernbebis.blogspot.com/2014/01/femminutersmetoden.html?m=1

   Svara

    Fyfan hemskaste jag läst😭

    Svara

   Alla barn är olika, såsom alla vuxna människor är olika. Vissa gillar inte vagn, vissa kräver närhet, vissa sover i egen säng från dag ett. Att försöka ”vänja” eller tvinga in en liten bebis i någon rutin som vuxna tycker de ska kunna tycker jag inte är att lyssna på sitt barn och dess behov. Varför tror vi att bebisar ska vara som robotar och att alla ska fungera likadant och att olika metoder ska kunna appliceras på alla, när vi annars ser människor som individer? Följ barnet, det kommer massor av år framöver då de förstår mer och man kan sätta gränser och styra upp lite mer.

   Min dotter är strax efter ett, har haft nätter då jag i princip suttit upp i sängen med henne sovandes i famnen, perioder då jag behövt sova fastklistrad bredvid henne, perioder då jag sövt henne i bärsele gåendes fram och tillbaka fyra gånger per dag och sedan perioder då jag sövt henne superenkelt i vagn… idag sövs hon alltid på några minuter i famnen. Det kommer bättre tider.

   Svara

   Nej man kan inte vänja bebisar vid att vilja vara själva. De skriker för att de behöver en. Det blir lättare. Trygghet föder trygghet. Skrik är bebisars sätt att kommunicera, din dotter kan ju inte säga ”du mamma jag känner mig lite ensam här, kan du hålla mig?”. Om de slutar skrika för att man lämnar dem så är det för att de ”ger upp”. Det är väldigt stressande för småbarnshjärnor. Du gör rätt <3

   Svara

    Tack för alla era svar! Jag känner mig mycket mer trygg i att det nog är så här min bebis är, inte att det är något jag ”orsakat” och så länge hon behöver närhet så får hon det. Min tanke var egentligen om jag ”borde” göra något annorlunda men det känns bäst i hjärtat att fortsätta som jag gjort. Hoppas dock att hon mirakulöst ska gilla vagnen framöver också 😜 Men hoppas att den tiden kommer!

    Svara

     Du verkar vara en himla fin mamma. Skönt att läsa att du inte tar till dig sjuka råd om att låta bebisen skrika till ”den blir lugn”.

     Svara

   Åh. Lider med dig. Jag hade en likadan situation med mitt barn. Kan varmt rekommendera instakontot Vildabarn. Där fanns alla perspektiv jag hade behövt få när det ”var som värst”. Kort sagt: lyssna på dina instinkter. Man kan inte skämma bort ett barn med trygghet och närhet.

   Svara

   Gör det som funkar. Du kommer inte behöva söva din 5 åring i sele. Barn är olika och har olika stadier de är mogna. Jag var så orolig i början att inte sonen kunde somna sängen och att han inte somnade i vagnen. Vi behövde guppa runt honom eller ha honom i sele för att han skulle somna. Tillslut släppte jag oron och njöt av att ha honom nära istället, det är ju så kort tid. Helt plötsligt somnade han i vagnen och även bra i sängen. Jag ångrar nu att jag var så ”hysterisk” med att han skulle somna själv.

   Svara

    Tack igen för era svar <3 Det är jätteskönt att höra att det kan mogna fram med tiden. Då vet jag att jag inte stjälper henne på något sätt genom att inte typ ”utmana”/”vänja” henne vid något som hon uppenbart blir ledsen av i nuläget.

    Svara

   Det är fullt normalt. Bebisar och småbarn behöver väldigt mycket närhet, vissa mycket mer än andra. Mitt andra barn som är över 1 år nu verkar fortfarande tro att vi 2 hör ihop. Detta kan vara krävande men kommer faktiskt att gå över så småningom. Försök släppa annat så gott det går så att du inte känner att du hamnar efter i t.ex hushållssysslor. Du har verkligen inte misslyckats med något, det du gör är att du faktiskt tillgodoser din bebis behov – vilket ju är rätt och i sin ordning. Finns massa sidor på nätet och i socialamedier där du kan läsa på om detta. Sök på attachmentparenting/nära föräldraskap, apföräldrar mm

   Svara

  Grönsakerna som ligger i understa facket i kylskåpet blir oftast blöta och fryser till ibland. Jag har samma temperatur på kylen året om. Har någon på vad man kan göra åt det?

  Svara

   Avfuktare.

   Svara

   samma här, dock är min kyl 14 år gammal och förstod efter lite googling att det är ett tecken på att kylen är gammal och behöver bytas ut ..

   Svara

   Läst någonstans att grönsaker ska förvaras högst upp i kylen (ironiskt när många kylar ha grönsakslådor längst ner). Vi har istället burkar och liknande, vilket gör det lättåtkomligt.

   Svara

    Är det bättre nu när grönsakerna ligger högst upp?

    Svara

     I våran kyl har grönsakerna hållit bättre av att ligga högst upp i alla fall.

     Svara

    Det gör jag men samma problem där

    Svara

  Någon som har tips på bra fultkräm/hårolja till torrt och frissigt hår? Vill inte ha någon stadga

  Svara

   Garnier hair food! Papaya funkar bäst på mitt lockiga hår som är jättetorrt

   Svara

    Mitt hår blev ännu torrare av detta så skulle inte rekommendera det 🙁

    Svara

    Nej snälla rekommendera inte garnier eller annat skit. Gör istället en egen mask på avokado, olivolja, ägg och honung. Superenkelt och sånt man oftast har hemma ändå.

    Svara

     Hair food är väl vegansk? Eller vad syftar du på

     Svara

   Davines Ol Hair Oil, bästa som hänt skönhetsmarknaden <3

   Svara

   Asså Colour Eow Dreamcoat! Du sprayar på håret och torkar sedan med värme. Blir som en mini keratinbehandling. Håret kapslas in av något ämne som är hydrofobiskt och som aktiveras av värme. Jag tycker att håret är 70% bättre. Mjukt, lent och hälften av frizzet är borta. Veganskt och icke djurtestat! Wiiiin!

   Svara

    Sold! Gick och beställde det direkt! 😂

    Svara

   Alla produkter utom schampot från anotoni axu tycker jag är otroligt bra….

   https://www.antonioaxu.com

   Svara

   Moroccanoil 👍🏻

   Svara

    Håller med!!!!!!
    Bästa håroljan ever! Doftar gott också!

    Svara

    Det är väl bara silikoner i den?

    Svara

   Care of gerd har ett serum som gör mitt hår väldigt mjukt utan att det blir tungt och platt.

   Svara

   Aloe Vera

   Svara

   Kevin Murphy Young again oil. Lätt i håret med svag god doft. Deras leave in- produkter är också bra t ex smooth again eller leave in repair.

   Svara

   Hask Macadamia Nut Oil

   Svara

   Davines schampoo, balsam och olja i oi-serien har räddat mitt torra hår. Det har typ aldrig varit så här fint, mjukt och glansigt! Älskar även Davines engångsmasker (de räcker till typ 3 gånger) särskilt renaissance circle, ger ordentlig återfuktning.

   Svara

   Schwarzkopf Professional Sealed Ends! Det är typ ett krämserum, älskar den!

   Svara

   The body shops bananserie, inklusive inpackning! Är även curly girl-approved

   Svara

  god afton
  vat någon vad flourskenor är`ska få det av tandl. men var så stressad så jag glömde fråga vad det innebär. klantigt

  Svara

   Man gör som en mjuk bettskena som du ska lägga fluorgel i och ha som intensivbehandling. Detta ger man bara till dom med mycket karies, så tänk över dina kostvanor också är ett tips

   Svara

    Kolla filmen om det dolda sockret i våra vanliga matvaror

    Svara

  Vad gör ni idag? Så mysigt väder ute ❤️

  Svara

   dricker vin och läser nya kepler-boken ⭐

   Svara

    Åh låter underbart ❣️ Vad tycker du om boken?

    Svara

     har läst i princip konstant sedan jag öppnade boken för 3 timmar sen 🤓 väldigt spännande och läskig, kanske inte kan somna ikväll ..
     vad gör du själv?

     Svara

      Ja visst är den spännande! Lyssnar på ljudboken och tycker Jonas Malmsjös lite kusliga uppläsning förhöjer spänningen (Men vet att många inte uppskattar honom som uppläsare)

      Svara

       Tycker hans röst är så provocerande när han ska härma kvinnorna och gör rösten typ ljus och fånig. Störigt att han inte gör en finsk dialekt på Joona på samma sätt?

       Svara

        Till E- har du lyssnat på Stefan Sauk när han ska imitera tjejer då? Ae fyyyy säger jag!!!

        Svara

         Nä 😅 ska undvika det då för att slippa bli irriterad

         Svara

       Va roligt att höra att boken är bra! Ska börja på den när jag läst ut min nuvarande bok. Jag tycker med att Jonas är okej. Den enda manliga uppläsaren jag inte tycker förstör böckerna.

       Svara

        En fråga på temat. Säger ni att ni läser en bok när ni har lyssnat på ljudbok? Hört att det finns de som gör det men har aldrig hittat någon personligen och undrar om det är så.

        Svara

         Tycker personligen inte att man läst en bok om man lyssnat på den. För mig är verbet läsa att man faktiskt läser. Sätter ingen värdering i vilket sätt att konsumera en bok som är ”bättre”, alla är ju olika. Har försökt på ljudböcker, men det fungerar verkligen inte för mig. Däremot älskar jag att läsa fysiska böcker!

         Svara

         Jag säger lyssnar när jag just lyssnar. Går det ett tag och boken dyker upp i en diskussion tror jag att det finns en risk att jag skulle råka säga typ ”åh men ja, den har jag läst”. Antar att för många är konsumerat bok=läst bok för att det helt enkelt smyger sig in av gammal vana. Iofs tror jag också att det ibland finns en uppfattning om att det inte är lika ”fint” att lyssna som att läsa, och att man därför hellre säger så, eller försöker mörka lite att man faktiskt lyssnat 😬

         Svara

    Wella luxe oil, luktar gott, torkar ej ut, men använder du för mycket upplevs håret fett

    Svara

     Hamnade helt

     Svara

      Fel…
      Dricker vin, sambon har somnat i soffan.

      MEN läser också Kepler i story tel, så bra!

      Svara

    HUR har jag missat att det kommit en ny kepler??? Måste genast släppa ALLT!

    Svara

   Funderar på hur jag ska överleva en dag till.

   Svara

    du måste det! <3

    Svara

     Varför måste jag?

     Svara

      För att ALLT, precis ALLT kommer lösa sig till slut. Ibland med tiden och ibland med bearbetning men oftast med en mix av båda. Håll ut, du är verkligen inte ensam om att befinna dig i ett mörker. Jag hoppas bara du ger dig själv en ärlig chans att hitta ut. <3

      Svara

       hmm… Kanske. Jag har varit i mörker i många år. 🙁

       Svara

    Varför?
    Jag vet inte vad som smärtar just nu, men när allt är som värst för mig. Och den enda utvägen som känns logisk är att inte leva, brukar jag gå ut i naturen. Inte sätta mig på en trä stump liksom, men gå till min favorit hamn och sätta mig längst ut pp bryggan. Eller nu när hösten är så fin, gå i nån passage där de finns fina träd! Om du har bil, kör en liten runda till ett ställe du alltid velat. Behöver inte vara långt bort. Det finns så mycket du inte gjort och som du måste varq här för att uppleva. Jag brukar försöka hålla mig i liv för mina drömmar, drömmar som säkert aldrig ens hinner upplevas. Men skriv ner en lista på olika saker du måste uppleva, jag har till exempel norrsken. Segla till tonga, snorkla med späckhuggare och knölvalar. Få se pingviner, utbilda mig till mitt drömjobb, adoptera ett djur. Gå med i sjöräddningen som frivillig.

    Det finns så mycket att leva för, du måste vara här för att se det. Jorden är så underbart vacker

    Svara

     Jag är i riskgrupp skulle med VÄLDIGT stor sannolikhet dö om jag fick covid. Allt känns meningslöst.

     Svara

    För att du är värdefull

    Svara

   Haft jobbig spänningshuvudvärk hela dagen och kvällen. 😕

   Svara

    Pms i 14 dgr, varje månad. Ett helvete

    Svara

     Vulverine på insta

     Svara

   Sprang ett långpass tidigare idag, ca 15km. Sen åkte jag till kyrkogården, sen till mina föräldrar och nu myser jag i soffan.

   Svara

   Badat, solat och bara myser! Är utomlands men åker hem imorgon till kylan.

   Svara

   Promenerat runt Marstrand i solen. Nu ligger jag på soffan å äter godis, precis spelat monopoly deal i typ två timmar. Vinner fan aldrig.

   Svara

  Jag vet inte varför men så fort jag ska börja plugga körkortsteori blir jag fylld av ångest. Har lagt plugget på hyllan i ett par år för jag blev blåst av min förra trafikskola och varje gång jag tar upp boken eller appen så är det ett stort ångestmoment att jag stänger ner igen.

  Har ni några råd på hur jag ska göra? Tar emot alla tips! ❤

  Svara

   Ta det steg för steg! Fokusera först på inskrivningen sen lägger du upp ett schema i din takt med övningskörning etc. Stressa inte! Världen fortsätter därute 💞 Du kommer klara det! Men du borde bara lägga upp det i din egen takt ☺️

   Svara

   Hejja dig som vill ta körkort! Du kommer greja det 🙂
   Något jag tycker hjälper när jag pluggar är att göra det på olika sätt. Ibland gör jag inlärningskort (antingen lite fakta på kort som jag kan bläddra mellan eller en fråga och sen svaret på baksidan), gör ett memory/annan typ av kort för skyltarna, skriver mitt eget kompendium baserat på boken osv. För mig känns det mindre jobbigt att plugga om jag får vara kreativ. Du kanske inte ens tänker på det som plugg om du gör dina egna inlärningskort tex. Iom att jag skriver ner informationen lär jag mig ganska mkt. Försöker sänka kraven helt enkelt och göra något annat av det än bara ”nu ska jag läsa teoriboken.” Vet inte om det hjälper dig men kan vara värt ett försök 🙂

   Svara

   Du kanske kan ta hjälp av en kompis som hjälper dig plugga?! Göra det till något lättsamt

   Svara

  Tvättar ni er Med eller utan intimtvål? Vill sluta… har sån jäkla obalans i fiffin med ständig infektion och svamp… men det känns inte rent utan 😭

  Svara

   Utan. Bara vatten!

   Svara

   Utan!!! Annars får jag uvi direkt.

   Svara

   Har aldrig något annat än vatten i underlivet. Och jag vill inte vara sån, men ”obalans med ständig infektion och svamp” låter ju allt annat än rent, testa utan, endast vatten, så ska du se att du känner dig bättre ändå.

   Svara

    Det har du absolut rätt i, det är darför jag vill sluta med intimtvålen…/TS

    Svara

   Intimtvål men inte alltid, ibland bara vatten. Intimolja om jag känner att det är lite obalans.

   Svara

   kokosolja efter rekommendation från gyn! har haft återkommande svamp i många år och upplever förbättring med oljan ⭐

   Svara

    Kokosolja i underlivet? Eller typ smörja ?

    Svara

     att tvätta med i duschen 🙂

     Svara

   Köpte en intimtvål för bara några dagar sedan. Har annars använt min vanliga tvål från Body shop även i underlivet (eller, inte inuti men utanpå liksom). Aldrig haft problem.

   Svara

    Så gör jag med.

    Svara

   Utan oftast, om jag ej duschat under dagen använder jag ibland intim servetter för att känna mig fräschare
   I duscken tvättar jag bara ljumskarna med duschcreme, sköljer bara de intimare delarna med vatten

   Svara

   Bara vatten, men duschtvål i ljumskar och rumpa. Funkar utmärkt!

   Svara

   Låter ju snarare som du får infektion pga tvålen? Skippa den ett tag och kör bara vatten.

   Svara

   Alltid bara vatten, men jag torkar noga med en liten fuktig handduk efter, så får man bort typ äckliga flytningsrester och lukt. Ibland har jag intimolja på handduken. Såna där små vita.

   Svara

   Tvättar med intimtvålen från ACO, jag märker hur jag intalar mig själv att det ska vara bra för underlivet iom att det är apotekets egna märke men vet väl att enbart vatten är det bästa 🙃

   Svara

   Med men för att det känns inte som att det blir rent annars. Blir ju svettig i ljumskarna under träning och jobb så då åker f…. med av bara farten att tvättas med intimtvål. Har hittills inte blivit problem iaf.

   Svara

    Skippa tvål inne i slidan, lukten kommer troligtvis från ljumskarna.
    Tvättar med vanlig tvål omkring, torkar och sprayar sen mot ljumskvecken (inte mot blygdläpparna!) med Deo Docs intimdeo-spray.
    Har gått från att lukta gammal kärring till att dofta ljuvligt, hela dygnet.

    Svara

   Vatten och intimolja. Intimwash vid mens.

   Svara

   Mandelolja.

   Svara

   Jag varvar att tvätta med vatten eller intimtvål eller vanlig tvål. Bara vatten om det är lite känsligt där nere, intimtvål funkar alltid, och ibland när jag vill vara gnissligt ren kör jag vanlig duschtvål. Jag tycker verkligen inte intimtvål gör helt rent. Finns alltid kvar lukt. Observera att jag bara tvättar yttre delarna, aldrig inuti hålet, det kan vara lite förvirrande när man läser dessa trådar. Och det är inte hålet som har lukt hos mig utan utsidan, innanför de yttre läpparna osv. För att få bort den lukten helt måste jag köra vanlig tvål. Har dock aldrig fått svamp eller så av att tvätta utsidan av fiffi. Det är bara om tvål kommer i kontakt med insidan av hålet som jag fått kli eller svamp.

   Svara

    Ingen tvättar väl i hålet??? Det ska man aldrig göra, det rengör sig själv. Innanför de yttre blygdläpparna ska man ha intimtvålen till, inte vanlig duschtvål…

    Svara

     VEM kallar sitt kön för ”hålet”!!!

     Svara

      Men smartskaft, om det inte framgick för dig så har folk dålig koll på vart slidan slutar och vart f*ttan börjar osv. Men ett hål är väl svårt att missa.
      Varje gång nån skriver ”jag tvättar mig på slidan och det luktar” eller ”jag tvättar mig i f*ttan” så blir det förvirrat. Ingen kan ta fel om man preciserar det som utanför hålet eller i hålet. Utom du som fokuserade på att märka ord.

      Svara

     Den här frågan har varit uppe tiden gånger här och det blir alltid förvirring när folk skriver att det luktar och de tvättar bla bla bla och folk uttrycker sig som att de tvättar sig inne i hålet hela tiden. Och då får de svar att det är klart att det luktar om man tvättar sig inuti för då får man svamp. Uppenbarligen är det många som tvättar sig inuti och väldigt många i de här diskussioner uttrycker sig otydligt så det blir alltid diskussioner om var de egentligen tvättar sig.

     Svara

   Babyolja!

   Svara

   Tvättar alltid med intimtvål (varje kväll) och får inga problem. Aldrig haft varken svamp eller urinvägsinfektion, alltså någon gång i livet. Tror inte det beror på tvålen?

   Svara

   Tvättar du underkläderna i parfymerat tvättmedel? Jag får nämligen problem av det.

   Svara

  Häbger på låser för att fråga:
  Någon som kan rekomendera ett youtubekontot som är lite kusligt som t.ex. Christine McConnell? Trolldom, övernaturligt och kusligt (typ Halloween året om)? Inte spökhistprier utan mer en kuslig vibe, om ni hajar haha.

  Svara

   Top Mysteries och Bedtime Stories!

   Svara

    Tack! Hoppas jag hittar fler. Får inte nog!!

    Svara

   LaxTon, svenska spökjägare 😊👌

   Svara

   MrBallen!! Hans kanal växer snabbt på youtube

   Svara

  Kommentar fastande. Någon som kan rekomendera en kusligt youtubekanal? Typ som Christine McConnell. Typ halloween året om rent contentmässigt.

  Svara

   Loey Lane 👍🏼

   Svara

   MrBallen ✨

   Svara

  Ni som har byrå i sovrummet, varifrån är den och vad heter modellen? Hittar ingen som jag vill ha. Mitt sovrum är litet också så jag får inte plats med en garderob tyvärr.

  Svara

   Ikea Hemnes. Har bytt beslagen till andra som jag tycker är snyggare än originalen.

   Svara

    Tack för tips! Vad för beslag har du istället?

    Svara

     Guldfärgade. Klassiskt medierna skulle jag säga. 🙂 Minns dock inte var jag köpt dem, men det är bara att googla på beslag så hittar du säkert några du tycker om.

     Svara

    Tack för tipset! Vad för beslag har du istället?

    Svara

   Asplund Snow. Har haft min byrå i typ 15 år och har inga planer på att byta ut den. Kostar mer i i köp än exempelvis IKEA men det lönar sig i längden att satsa på god kvalité och design.

   Svara

   Jag har en gammal byrå, mörkbrun lite antikaktig, älskar den, ganska strikt vit inredning för övrigt

   Svara

   Malm från IKEA den höga med sex lådor. Toppenkvalitet har haft den i mer än 15 år och den är inte sliten alls. Valde att borra hål och sätta handtag på den. Annars tror jag att man sliter och smutsar ner lådorna.

   Svara

   Jag har köpt såå fina knoppar till vår vita hemnes från bauhaus. Hittar inte dom på hemsidan men det är glasknopp som det är mässing runt om. Det ser ut som en kristallknopp typ.

   Svara

   Tromsö från Mio, mest för att den inte var lika djup som många andra. Men bytte beslag!

   Svara

   Jag har en rymlig rokokobyrå jag köpt billigt på auktion. Den var i ganska dåligt skick men lite slippapper och målarfärg gjorde den perfekt igen. Jag gillar inte att köpa nyproducerat utan hantverkscharm.

   Svara

  Hur ofta suger ni av era killar? Gillar ni att suga? Min kille påstår att ALLA suger av sina killar flera gånger i veckan, oftast till utlösning. Vill bara höra hur andra har det för detta är inte min favvosyssla i sängen…

  Svara

   Kanske någon gång i månaden?

   Svara

   Nu är jag singel men du är garanterat inte ensam om att inte älska att gå ner på sin partner. Det han säger stämmer inte, utan är nog bara ett sätt att försöka manipulera dig till att göra det han vill. Stå på dig! 🥰

   Svara

    Det låter som ett småbarn. Men ALLA andra får ju det… snälla!

    Svara

   Han kan börja med att slicka innan du suger. Enkelt.

   Svara

   Nästan varje gång vi har sex (undantag när bara han ”ger”), men han får avsluta själv. Vägrar ta satsen i munnen eller bli sprutad i ansiktet. Gillar det väl inte supermycket, men gör det för att jag vet att det är det skönaste han vet.

   Svara

   Är detta en grej? Skulle aldrig suga av min kille om vi inte hade sex. Såvida det inte var så att vi båda gav varandra oralt.

   Svara

    Suger oftast när vi ligger. Men väldigt sällan annars. Har hänt vid enstaka tillfällen.

    Svara

   Max 3-4ggr/år! Jag vet att min kille definitivt hade uppskattat fler gånger, men tycker att det är svårt och nästan lite ångestframkallande… Det går att ha fantastiskt sexliv ändå

   Svara

   Några gånger i månaden typ. Oftast för att slippa ha sex just då men nån gång per år gillar jag att göra det, beror på humör. Vill du inte så ska du inte behöva göra det. Jag följer inte det rådet själv för husfridens skull (på väg ut ur förhållandet snart dock) men hoppas du är starkare än vad jag är 🙂

   Svara

   Typ aldrig. Haha låter elakt men tycker inte om det så mycket… Och gör jag det så är det kondom på. Alltså killars sperma och urin kommer från samma hål och jag vill absolut inte ha urin i munnen…

   Svara

    Varför skulle det vara elakt?

    Svara

     För ibland känns det som om alla andra gör det så ofta.

     Svara

    Jag gör det heller aldrig. Tycker det är så obehagligt. Min kille skulle aldrig kräva det av mig eller ens be mig om det då han vet att jag knyte gillar det.

    Svara

     Samma här, är glad att min man aldrig skulle vilja tvinga mig till något. Hör för mycket skit från vänner….

     Svara

   Jag suger inte av min kille och har aldrig gjort det. Vi har bra sex liv ändå.

   Svara

    Enligt dig ja

    Svara

     Haha. Är du hennes pojkvän eller?

     Svara

   Sex 2 gånger i veckan och bj en gång. Sväljer inte. Tycker inte att det är äckligt men om du inte vill då ska du inte göra det så ofta. Du bestämmer 100%! Ibland får man suga av killen för att slippa ligga. Fortare och mindre kladdigt imho.

   Svara

    Du ska slippa ligga ändå om du inte vill.

    Svara

     Eller hur! Det där är ingen sanning som du skriver det som.. Man får alltid ”slippa”.

     Svara

   Det här är samma obehagliga person som bara vill läsa era sexhistorier.

   Svara

    Blev inte så mycket götta att läsa för ts. Inte mycket slurps i stugorna så att säga.

    Svara

   I princip aldrig

   Svara

   Aldrig hört. Däremot vet jag från många säkra källor att ALLA slickar sina tjejer flera gånger i veckan. Tills man kommer såklart. Så det är det som gäller.
   Trust me on this 👍👍

   Svara

   Kanske varannan månad. Alltid med kondom, han får inte komma i munnen.

   Svara

    Med kondom? Är det sådana torra kondomer utan glidmedel på?

    Svara

     Vi kör på profil.

     Svara

   Min kille gillar inte avsugningar.

   Svara

   Då ljuger han

   Svara

    Ehm, nej han ljuger inte.

    Svara

   En gång i veckan. Alltid i samband med sex så inte tills han kommer utan som förspel.

   Svara

   Jag gillar att göra det, men det är faktiskt väldigt sällan det händer mer än som en del av själva akten. Alltså, han kommer inte utan mer som en del i ”mitten” på samma sätt som att han går ner på mig en stund. Så din killes påstående stämmer inte 😆

   Svara

   Som om han skulle veta hur ofta andra får…

   Svara

   Någon gång i veckan oftast. Jag tycker faktiskt väldigt mycket om det och har på 6 år blivit sjukt duktig enligt mig själv och mig kille haha, så det har liksom blivit som en sjuk grej som jag gillar lika mycket som han. Det är sjukt hett att kunna få honom att njuta så mycket. Gör det dock aldrig om han inte är fräsch, nyduschad eller tvättad. Tar i munnen men sväljer inte, om det nu är viktigt. För mig är det en självklar del av sexlivet precis lika mycket som penetrering eller när han går ner på mig (vilket han sällan gör då jag faktiskt inte gillar det).

   Svara

    Hm…

    Svara

   Aldrig gått ner på nån, dock har min nuvarande inte heller gått ner på mej heller så fått lära mej o leva utan det tyvörr hahah

   Svara

   Varje gång vi har sex. Nu blir jag ju väldigt kåt av att suga av så det ligger i mitt intresse. Att alla tjejer gör det eller gillar det stämmer dock inte, din kille borde chilla

   Svara

   Typ aldrig. Tänker att om han inte går ner på mig så går inte jag ner på honom 🤷

   Däremot har vi fantastiskt sex ändå och jag kommer nästan alltid vaginalt ändå och det är skönare så jag klagar inte 😊

   Svara

   Spela den här för din kille. Consolidated (ft.The Yeastie Girlz) – You Suck.
   https://www.youtube.com/watch?v=BoyUUu1rPhE

   I know you’re really proud, cause you think you’re well-hung,
   But I think it’s time you learn how to use your tongue.
   You say you want things to be even and you want things to be fair,
   But you’re afraid to get your teeth caught in my pubic hair.
   If you’re lying there expecting me to suck your dick,
   You’re going to have to give me more than just a token lick.
   Well, you may not like it but you better learn how,
   ’Cause it’s your turn now.
   Now, you suck, suck it hard, go down baby.
   You suck, lick it hard, and move your tongue around.

   If you’re worried about babies, you can lower your risk-
   By giving me that special cunnilingus kiss.
   It’s on your face that I’m gonna sit.
   You can wiggle, you can jiggle your tongue on my clit.
   Don’t worry about making me have an orgasm.
   Just take your time and do it with enthusiasm.
   I can tell it’s making you scared jut thinking of it,
   But you better learn to love it.
   Now, you suck, suck it hard, go down baby.
   You suck, lick it hard, and move your tongue around.

   When you hear safe sex, you snicker under your breath.
   We got to take cover, we’re flirting with death. Aids is our problem, we’ve got to talk.
   Break out your dental dam and your latex sock.
   I’m your latex lover wrapped like a gift,
   Got my microwave plastic wrap heating up my clit.
   Dinners on, get busy with my booty.
   Got a couple of flavors, sweet licorice and fruity.
   I know you’re sad, luscious pussy with a cover.
   I’m aching, too, we can’t taste each other.
   There’s no slacking off with an unprotected stroke.
   This ain’t no joke.
   Now, you suck, suck it hard, go down baby.
   You suck, lick it hard, and move your tongue around.

   Sisters, you’ve got the power, use it.
   You brought a condom, right?
   Huh? I’m unprotected.
   Ain’t you on the pill?
   Oh, that was great and everything, but you know
   I think it’s your turn to go down on me.
   I’m tired, I’m tired.
   What do you mean your tired?
   Come on baby, come on. No, no, that’s awful, that taste-terrible.
   You asshole, you shit.
   Well, I know you think it’s a real drag, To suck my cunt when I’m on the rag.
   Quit making up stories, yeah give me a break.
   ’Cause I really don’t believe that you got a headache.
   You tell me it’s gross to suck my yeast infection.
   How do you think I feel when I gag on your erection? (uh!)
   Your wasting your tongue with lame excuses, Get your face between my thighs.
   Now, you suck, suck it hard, go down baby.
   You suck, lick it hard, and move your tongue around.

   😉

   Svara

   Provar att kommentera igen utan länk till en YouTube video (så kommentaren inte hamnar i modd).

   Spela den här för din kille. Consolidated (ft.The Yeastie Girlz) – You Suck.

   I know you’re really proud, cause you think you’re well-hung,
   But I think it’s time you learn how to use your tongue.
   You say you want things to be even and you want things to be fair,
   But you’re afraid to get your teeth caught in my pubic hair.
   If you’re lying there expecting me to suck your dick,
   You’re going to have to give me more than just a token lick.
   Well, you may not like it but you better learn how,
   ’Cause it’s your turn now.
   Now, you suck, suck it hard, go down baby.
   You suck, lick it hard, and move your tongue around.

   If you’re worried about babies, you can lower your risk-
   By giving me that special cunnilingus kiss.
   It’s on your face that I’m gonna sit.
   You can wiggle, you can jiggle your tongue on my clit.
   Don’t worry about making me have an orgasm.
   Just take your time and do it with enthusiasm.
   I can tell it’s making you scared jut thinking of it,
   But you better learn to love it.
   Now, you suck, suck it hard, go down baby.
   You suck, lick it hard, and move your tongue around.

   When you hear safe sex, you snicker under your breath.
   We got to take cover, we’re flirting with death. Aids is our problem, we’ve got to talk.
   Break out your dental dam and your latex sock.
   I’m your latex lover wrapped like a gift,
   Got my microwave plastic wrap heating up my clit.
   Dinners on, get busy with my booty.
   Got a couple of flavors, sweet licorice and fruity.
   I know you’re sad, luscious pussy with a cover.
   I’m aching, too, we can’t taste each other.
   There’s no slacking off with an unprotected stroke.
   This ain’t no joke.
   Now, you suck, suck it hard, go down baby.
   You suck, lick it hard, and move your tongue around.

   Sisters, you’ve got the power, use it.
   You brought a condom, right?
   Huh? I’m unprotected.
   Ain’t you on the pill?
   Oh, that was great and everything, but you know
   I think it’s your turn to go down on me.
   I’m tired, I’m tired.
   What do you mean your tired?
   Come on baby, come on. No, no, that’s awful, that taste-terrible.
   You asshole, you shit.
   Well, I know you think it’s a real drag, To suck my cunt when I’m on the rag.
   Quit making up stories, yeah give me a break.
   ’Cause I really don’t believe that you got a headache.
   You tell me it’s gross to suck my yeast infection.
   How do you think I feel when I gag on your erection? (uh!)
   Your wasting your tongue with lame excuses, Get your face between my thighs.
   Now, you suck, suck it hard, go down baby.
   You suck, lick it hard, and move your tongue around.

   😉

   Svara

   Inte gjort på typ 1,5 år! Gillar egentligen men graviditet och försök till graviditet har kommit i mellan.

   Han slickar dock mig minst varje vecka🥰

   Svara

   Jag gör aldrig det.

   Svara

  Jag har startat ett matkontot på Instagram, @sannastekpanna . Mina matbilder är så fina, varför får jag inga följare?

  Svara

   Så fina bilder! <3 gott allt ser ut. Däremot borde du skriva ut receptet till respektive maträtt då vill man följa det mer!

   Svara

    Håller med! Hatar när allt är ”länkat i bio”. Orkar aldrig följa dessa konton. Ibland vill man bara få en överblick över ingredienserna för att veta om man behöver handla eller så. Så fort det inte finns något recept så lämnar jag sidan, oavsett hur fina bilder. Jag söker inspo, inte fina bilder.

    Men ditt konto var jättefint, ts!

    Svara

    Håller med! Recept under bilden i stil med Jennie från Decenniets Mästerkock gör. Jättefint konto, följer nu 🙂

    Svara

   Fina uppläggningar av maten, men du måste nog tagga mer företag och platser för att folk ska kunna hitta ditt konto. Samt borde du se över dukningen och helheten i bilden tex nån ljustake, blomma med vas etc för att ge ett mer mysigt intryck.

   Svara

    Tack för tips! 🙂

    Svara

   Är du aktiv på andra matkonton och kommenterar, gillar bilder osv?

   Svara

   Jag rekommenderar dig att göra ditt flöde bättre. Redigera alla bilderna på samma sätt så blir ditt flöde mer tilltalande. I många av dina bilder har du skurit av bilden så att all mat på tallriken inte kommer med. Så försök få med hela tallriken när du fotograferar. Ljuset är jätte viktigt och du har ett väldigt gult ljus vilket inte är speciellt tilltalande så våga ändra i färgerna i bilderna. Tycker att skärpan är jätte bra så du är på god väg. Tänk på att använda hashtags och var aktiv på kontot. Kanske kan du gå med i olika facebook grupper som är inriktade på mat där du kan dela ditt konto och sprida dig på så sätt 🙂

   Svara

   Det finns många matkonton, försök att hitta din nisch så du sticker ut från mängden. Lyxmiddag på låg budget, all mat lagas från grunden, är ekologisk eller nåt sånt. Folk vill även ha recept plus presentera dig själv så följarna får ett förhållande till vem du är. Många med stora matkonton har även bloggar där de skriver lite personliga saker och lägger ut recept och tips. Följ många konton så kanske de följer dig tillbaka. Tänk på komposition och ljussättning och att det tar tid att bygga upp ett stort konto. Lycka till!

   Svara

   När startade du kontot? Tar tid att bygga upp en följarskara

   Svara

   För att du har 20 inlägg med bilder som inte ser så ”mysiga” ut (låter hårt men alla kan ta en bild på mat och lägga ut) och du behöver ha en röd tråd i dina bilder. När man går in på någons instagram vill man oftast se ett lugnt flöde där bilderna har något gemensamt, exempelvis finare dukning med ljusstakar, dekorationer, blommor osv. Tyvärr inte bara en tallrik med mat rakt upp och ner.

   Lägg ner mycket tid på att använda hashtaggar och använd minst 25 stycken gärna 30, men lägg alla taggarna i kommentarerna istället för under bildtexten. Lägg ut recept och mer text än ”Söndagspizza”. Det ska vara som att du talar till dina följare och bjuder in dom till middagen när dom ser bilderna.

   Tänk över att ändra ditt instagram till något seriöst namn om du vill ha många följare. Kolla gärna vad andra större konton heter för att få inspiration.

   Lycka till🥰

   Svara

    Glömde säga att du ska använda taggar som inte har mer än typ 5000 bilder på sig, ju mer bilder de finns på en tagg dedto mindre chans att din bild syns 🤗

    Svara

    Tack för återkoppling!

    Svara

    Jag tycker det bara är störande med hashtags i kommentarerna. Varför ska man ha det? När jag går in på andra kontot o ska läsa kommentarer så är det bara hashtags..
    Jag har det hellre lite längre ner i inlägget. Men har du en poäng varför det är bättre?

    Svara

    ”Lägg ner mycket tid på att använda hashtaggar och använd minst 25 stycken gärna 30”

    Gör inte så! Det är minst 15-20 taggar för mycket. Hatar när folk spammar med taggar och speciellt när de brukarha noll kopppling till bilden. Jag följer inga konton som spammar med taggar.

    Svara

     Men snälla då når hon ju inte ut till andra konton? Hur ska man hitta henne skonto i ett hav av instagramkonton om hln inte använder taggar? Omöjligt

     Svara

    25-30 haschtags??? 😄😮 Tycker det är så löjligt när folk gör så…

    Svara

   Gillade kontakt. Följer. Men håller med, skriv ut recept

   Svara

   Jag skulle säga att du har många följare för att ha ett så nystartat konto!

   Jag jobbar med sociala medier så skulle säga att du skulle kunna förbättra ditt konto såhär:
   Skriv ut recept! Eller åtminstone någonting mer i dina copys. Prata om produkterna eller på annat sätt prata om maten, folk kräver mer än en fin bild för att bli intresserade. Tänk att du är följarnas kompis och prata med dem, för en dialog och ställ frågor kopplade till dina inlägg.

   Redigera alla bilderna likadant för ett tydligt flöde. Utnyttja dagsljuset, då blir bilderna 100 gånger bättre än kvällstid. Och lägg gärna upp en karusell med bilder, folk vill se mer än en bild, det uppskattas!

   Sist men inte minst. Nischa in dig och gör det supertydligt vad man får när man följer ditt konto. Att bara ha ”mat” som nisch räcker inte, du måste avgränsa djupare.

   Svara

    Tack så mycket, blir jätteglad för konkreta tips!

    Svara

     Bortsett ifrån den konstruktiva kritik du redan fått, så tycker jag du ska se över flödet något mer detaljerat. Personligen tycker jag inte bilderna håller riktigt. Det är inte dåligt, men det kan tekniskt bli bättre. Många utav dina foton är för gula och underexponerade enligt mig. Lösningen på detta är inte blixljus utan det befintliga dagsljuset, med eventuell hjälp ifrån tex en studioblixt som har en bouncer som gör ljuset mjukt. Tänk på vitbalansen i dina foton. Skulle rekommendera ett fast 35mm 1.8 som lins för finare matbilder 🙂 Men allt är också högst personligt vad man själv gillar. Hoppas detta inte lät drygt och lycka till 👍🏽

     Svara

  Varför säger alla älskling eller dör för dig nu?

  Svara

   Trend

   Svara

    Så jävla pinsamt

    Svara

  Tavlor/affischer/väggdekorationer – vart har ni köpt era? Ekar tomt på mina väggar 🥰

  Svara

   Desenio, Artiks Design och BGA

   Svara

   Dear Sam har fina posters 🙂 Jag har dock börjat lite smått att trycka mina egna bilder.

   Svara

   Dessenio & H&M

   Svara

   Jag målar eget! Akvarell, blir billigt i längden då också! 😊 Ramar in i träram!

   Svara

   Fotografiska

   Svara

   Vill verkligen rekommendera dearsam.se som har ett stort miljötänk i sina produktioner 🙂

   Svara

   Målar mina själv😊

   Svara

   Ikea, några jag broderat själv, lite foton jag tagit själv, några från en fin väggalmanacka, och en från konstskatter.se. Man får köpa när man hittar något man verkligen gillar.

   Svara

    Konstlagret.se skulle det va

    Svara

   Jag köper mycket på Lauritz och Bukowskis! Roligare med äkta tavlor än prints!

   Svara

   Loppis, marketplace, tradera.

   Svara

   De flesta på loppis och secondhand, då kan man hitta riktigt fina riktigt billigt och alla hsr inte likadana. Har också köpt någon direkt av konstnären ( okänd så den var inte så dyr).

   Svara

  Kolla in podden ’Tycker nån om Mändagar?’
  True crime och annat otrevligt!
  Finns där poddar finns! 😁

  Svara

   Måndagar* givetvis

   Svara

   Tack för tips! Mina True Crime-poddar har börjat sina för längesen 😅

   Svara

   Varför måndagar med stort m?

   Svara

  Någon som läst Camilla Läckbergs bok ”En bur av guld”? Har inte läst hennes tidigare böcker men tyckte denna var bra. Har en kollega på mitt jobb som har en man som misshandlar henne psykiskt och fysiskt, sedan flera flera år tillbaka (vilket boken till stor del handlar om). Kollegan berättade detta för mig i förtroende och sedan dess har vi inte pratat om det någon mer gång. Vi känner inte varandra särskilt bra annars heller, men träffas dagligen och jobbar närmast varandra. Funderar nu på att ge henne denna bok men vet inte om det är olämpligt? Någon som har en kommentar? Syftet är att pusha min kollega till att ha modet till att någon gång lämna sin man och att hon förtjänar lycka och kärlek i livet!

  Svara

   Har inte läst boken men alltså när jag var i ett sånt förhållande hade jag nog uppskattat det faktiskt. Jag hade behövt lite perspektiv och ett utifrånperspektiv framförallt. Man blir lätt hemmablind och faller för hela normaliseringsprocessen. Vad fin du är som vill hjälpa henne ❤️❤️

   Svara

  Ser på Boris Johnsons presskonferens. Toppen ser ut att komma i december. Glöm traditionellt jul- och nyårsfirande.

  Svara

   Vem är chockad?

   Svara

    Tydligen 20:07. Kanske är en av dem som fester för fullt.

    Svara

     TS här. Verkligen inte. Håller på att planera mina inköp nästa vecka. Räknar med nedstängning här också.

     Svara

   Bor du i Storbritannien?

   Svara

    Nej, Stockholm.

    Svara

   Nej hade du förväntat dig en vanlig jul eller?

   Svara

  TIPS på att få bra självkänsla?????

  Svara

   Acceptera även dina mindre smickrande sidor och känslor. Var snäll mot dig själv. Prata till dig som du gör med en nära vän.

   Svara

   Försöka acceptera sig själv trots sina brister. Försöka tänka att man duger. Jag vet att det är svårt.

   Svara

   Stå upp för vad du vill och låt inte andra köra över dig.

   Svara

   Jobba på din självmedkänsla.

   Svara

  Värsta kunderna ni mött på i serviceyrken?😫

  Svara

   Ojojoj för många för att ens kunna rabbla upp alla.

   Svara

   De som är bombsäkra på att de har rätt. De har nästan alltid fel.

   Svara

    Fast det viktiga är väl inte vem som har fel eller rätt?

    Svara

     Ha ha ha! Eller hur! In kommer kund och har åt helvete fem men det gör ju inget.

     Svara

      Nej det gör inget. Det viktiga är inte vem som har rätt utan att hitta en lösning.

      Svara

     Frågan var vilka som är värst och jag svarade vilka jag tycker är värst.

     Svara

   Dryga äldre män (oftast) som gärna vill uppfostra en och berätta hur det ligger till här i världen! 😴😴😴

   Svara

    Men låt dem.
    Någonstans i svadan så hittar du vad de egentligen önskar. Grip det och finn en läsning.

    Svara

     Lösning förstås.

     Svara

      Jeez. Jag får känslan att du är den värsta kunden.

      Svara

       Haha. Nej jobbar själv inom service sen massor av år. Sorry ni vill ju bara dela historier och jag gick igång på något som jag brinner för.
       Jaja ha en fin kväll!

       Svara

        Okej, då ber jag om ursäkt! Det var dumt av mig att skriva så. Ha en fin kväll du med.

        Svara

       För att hon söker lösningar istället för att ta strid med kunden? Får känslan att du är den värsta sortens kundvårdare.

       Svara

        Det tror jag inte att jag är. Jag uppfattade personen ovan fel. Om du tittar en kommentar högre upp har jag bett om ursäkt för det.

        Svara

     Bra tips! 🙂

     Svara

    Vill nyansera manbashingen med att jag lika ofta träffar jobbiga kärringar.
    Att vara en trist människa sitter inte i könet.

    Svara

     Topp tre absolut värsta och vidrigaste kunder jag någonsin stött på (= oresonliga, gått till riktigt otrevliga personangrepp m.m) har varit kvinnor vid två tillfällen och en man vid ett.

     Jag som kvinna upplever att männen – efter att ha fått häva ur sig sitt missnöje medan man lyssnar på dem – oftast lugnar sig så att man gemensamt kan försöka hitta en lösning. Medan en del kvinnliga kunder går upp i spinn och vill fortsätta bråka för bråkandets skull.

     Svara

   Jobbar inom glasögonbranchen, fick världens!!!!!! utskällning av en kund som inte såg i sina nya glasögon trots att styrkor, axelläge osv stämde. Efter en stunds dividerande kom kunden på att hon hade sina linser i… om jag fick en ursäkt för hennes skitnödiga beteende? Absolut inte. Ett litet ojdå sen tog hon sina glasögon och gick. Jävla tjomme

   Svara

   De som inte kan säga tack, ja tack eller nej tack.

   – Hejsan, önskar du hjälp med något idag?
   – Nej.

   Alltså… Hur svårt att vara minsta lilla artig?

   Svara

   Människor som pratar i telefon samtidigt som dom vill ha hjälp och går iväg och pratar i sin telefon men förväntar sig ändå att man ska svansa efter och hjälpa till. Lägg på din rövhatt!

   Svara

    Haha eller när man har hjälpt en kund och de bara börjar prata med sitt sällskap eller i telfonen utan att tacka för hjälpen eller på något sätt visa att de är ”klara” med mig så man bara står där och typ ba: ska jag gå eller?😅

    Svara

  Nån som har en portugisisk vattenhund? Hur är de som familjehund?

  Svara

   Till en aktiv familj fungerar de bra. De är livliga, arbetsvillig och påhittiga. Kräver gränser och fostran från början. Vi har så många kunder med dessa raser som har problem med dragkamp på promenaden, att de hoppar och biter i kopplet och skäller mycket. Det räcker inte med två promenaden på någon timme. De behöver mer, både fysiskt och psykiskt aktivitet.
   De är oftast vänliga, behöver en del pälsvård, ibland funkar de hos pälsallergiker.
   Självklart är det stora skillnader mellan olika individer inom samma ras!
   Lycka till!

   Svara

   ”Den går bra att ha som renodlad sällskapshund, men de allra flesta hundar vill arbeta och kräver en hel del aktivering. De har en stark vilja, stor intelligens och enorm uppfinningsrikedom.” – SKK

   Du behöver lägga tid på att aktivera den eftersom det är en arbetande ras. Det är en aktiv sällskapshund så inte att rekommendera om ni inte har tid eller lust att lägga ner tid på ex Agility träning, viltspår eller liknande.

   Svara

   Behöver inte alls mycket aktivering som ovan säger, har levt med dessa hela mitt liv och de trivs med att bara få följa med överallt och en timmes promenad om dagen, annars mys i soffan:) så kör på!! Finns ingen bättre hundras, som även är frisk av sig!

   Svara

    Tack snälla för svar. Låter som en trevlig, frisk och familjevänlig hundras i det jag kan googla mig till. Kul att få lite mer Inputs från folk som faktiskt levt med en också då det väger tyngre för mig. Många hundar beskrivs så lika i beskrivningar.

    Svara

    Ingen hund ska behöva nöja sig med en timmes promenad. Inget hundliv. Om du bryr dig om hunden så tränar och aktiverar du den annars e du bara självisk och lat.

    Svara

     Att få följa med på allt om dagarna kan va nog med aktivering för en aktiv hund.

     Felet många gör är just det du tycker man ska göra: försöka lösa problem med en redan aktiv hund med ÄNNU mer aktivering.

     Den absolut viktigaste TRÄNINGEN för såna och många andra hundar är passivitetsträning, just för att dom ska lära sig att slappna av och chilla lite.

     Svara

     DETTA!! ⬆️⬆️⬆️

     Så sant. Och så viktigt.

     Svara

   Har en granne som har en sådan. Skäller så inihelvete så fort nått rör sig.

   Svara

  Någon som har/haft kontaktfamilj till sina barn? Vad var/är orsaken till att ni har kontaktfamilj? Funkar det bra/har det hjälpt er familj? Jag och sambon kämpar (tre barn, få anhöriga och är deprimerade båda två), men känner oss osäkra på om kontaktfamilj är rätt eller fel väg att gå. Alla inputs är av värde! Tack på förhand.

  Svara

   Har haft kontaktfamilj och de var bra och fina men för oss passade det inte. Vi fick det genom LSS för sonen har autism och kände att korttidsboende var bättre eftersom de har utbildning och erfarenhet av olika diagnoser, om det gällt barn utan diagnos och bara för avlastning skulle det absolut kunna vara ett bra alternativ med rätt familj.

   Svara

   jag och mina systrar hade när vi var små. Det var fantastiskt. Få komma iväg en helg i månaden och bara få vara barn, slippa vara rädd, bli bortskämd med mat på bordet och lördagsgodis..
   för oss var det så välbehövligt. Idag är jag vuxen och ska ansöka om att bli stöd/kontaktfanilj så fort jag läst färdigt till ssk.

   Svara

    ❤️

    Svara

   Låter absolut som en insats som kan passa er familj just nu. Tycker ni ska kontakta socialtjänsten och ta reda på mer om hur det fungerar och beskriva era behov och önskemål.

   Svara

   Jag hade när jag var barn och dom räddade mig. De är som min andra familj än idag, över 20 år senare 😊

   Svara

   Kommer från andra sidan, min familj var kontaktfamilj åt en pojke när jag var barn. Han var 6 månader när han började vara hos oss och sedan bröts kontakten när han var 8 år. när han blev äldre sökte han upp oss och nu har vi kontakt igen. Jag var själv ett barn under denna tiden, jag förstod att han hade det tufft hemma och att han verkligen uppskattade att få vara ett barn när han var med min familj. Vi gjorde mycket vardagssaker när han var hos oss, typ cyklade, grillade och lekte ute i naturen. I min familj var det väldigt uppskattat när han kom till oss, vi syskon såg alltid till att vara hemma för vi uppskattade att spendera tid tillsammans allihopa och vi hade väldigt roligt och mysigt ihop.

   Det var dock väldigt jobbigt när kontakten upphörde och vi inte längre fick träffas, han blev ju en del av familjen som sedan rycktes bort.

   Svara

   Vilket misslyckande att behöva ha en kontaktfsmilj

   Svara

    Vilket misslyckande att sitta på öppet spår och vara ett troll kl 05 på morgonen. Du kanske ska kolla upp om du är deprimerad <3 <3

    Svara

    Allt är inte roligt att trolla om vet du… Skärp dig för fan!

    Svara

    Ett misslyckande är att vara för stolt för att be om hjälp när livet inte fungerar. Många hade nog inte velat be om hjälp och tyvärr påverkar det mest barnen.

    Svara

  Kan någon vänlig själ ge tips på hur man blir av med en envis svampinfektion i underlivet? Testat det mesta utan resultat……

  Svara

   Svara

    Tack för tips!

    Svara

    Är det någon skillnad på den i jämförelse med andra? Testat mjölksyrebakterier ifrån andra märken och det gör ingen skillnad alls

    Svara

     Ingen aning tyvärr. Testade med denna först. Så vet inte hur den skiljer sig emot andra.

     Svara

   Detta har funkat för mig.

   Tvättar ALLTID trosorna på 60-90 grader och byter ofta.

   Tvättar ALDRIG underlivet med vanlig tvål eller duschcreme, använder intimtvätt från Aco och torkar mig med en ren handduk.

   Sover utan trosor.

   Använder BARA trosor i bomull, aldrig sånt där sömlöst svett-tyg.

   Ser till att ha HELT rena händer när jag ska byta tampong osv, och att aldrig ha minsta lilla tvålrest på händerna.

   Det, och pevaryl/liknande. Men inte för ofta såklart, gå hellre till en gyn och kolla så det inte är något annat som är tokigt än att behandla för ofta <3

   Svara

    Tack för tips samt att du tog dig tiden att svara 🍒

    Svara

   Hade svamp och senare även bakteriell vaginos typ konstant från 16 till 24 års ålder. Testade olika läkemedel och behandlingar men när jag blev deprimerad vid 24 slutade jag raka mig för att jag knappt orkade ta hand om mig själv och det var som att trycka på en knapp! Inte haft besvär alls sedan dess, rakar mig fortfarande inte och kommer aldrig börja igen. Utöver det tvättar jag självklart inte med annat än vatten och använder bara bomullstrosor som tvättas i 60 grader.

   Svara

   Boka tid till gyn och få Fluconazol utskrivet. Dessa receptfria läkemedel som man kan köpa på apoteket fuckar bara upp det ännu mer…

   Svara

    Jag har redan fått Diflucan utskrivet, dock bara för en veckas behandling. Borde givetvis kontakta gyn igen, men pga corona vill jag inte belasta vården just nu… Lagt om kosten med och undviker socker och mjölkprodukter helt men det blir ingen förbättring alls

    Svara

     Använder du hormonella preventivmedel? Det var först när jag slutade med det som svampen på riktigt försvann. Utöver det kan du stärka immunförsvaret för att ge kroppen förutsättningar att ”hantera problemet” på egen hand.

     Svara

   Multi-gyn actigel.

   Svara

   När jag får svamp så försöker jag lufta så mycket som möjligt samt några gånger per dag så baddar jag underlivet med äppelcidervinäger. Försvinner på några få dagar 🙂

   Svara

    ÄCV FTW!
    Utspädd!

    Svara

   Du måste ju få diflucan

   Svara

  Någon som kämpar med depression? Går i terapi och tar antidepp men kommer knappt upp ur sängen. Känns som alla träffar vänner, är lyckliga, gymmar, målar, har partners, spelar instrument etc. Då snackar jag inte om influenser utan mina vänner. Är trött på att må såhär, känner mig ständigt tom.

  Svara

   Jag kämpar också! Till och från i 7 år. Vissa dagar kan jag funka som en vanlig människa men ibland orkar jag inte ens komma ur sängen eller bre en macka. Hoppas det blir bättre för dig❤️

   Svara

   När jag själv började gå på anti-Depp och var öppen med det, började det krypa fram hur många andra jag känner som också går på det. Blev helt paff, hade jag aldrig trott så lyckliga som de verkade. Mycket är bara en fasad.

   Svara

   Vet du, även om de är dina vänner och bekanta kan jag lova dig att dom kämpar, mår dåligt, har det jobbigt men utan att visa det. Jag mår väldigt dåligt och tycker också att alla mina vänner verkar ha det så bra, det är träning, vänner, bra förhållande, glada barn osv. men jag försöker tänka att vi alla mår dåligt ibland, allt kan inte vara perfekt jämt. Och du, glöm inte att du är ensam ❤️

   Svara

   Jag har varit deprimerad i flera år. I perioder mer eller mindre, men aldrig helt frisk. Gör på senare tid allt det du beskriver, dvs träffar många vänner, har hobbys, tränar, men är fortfarande olycklig… Var inte så hård mot dig själv <3

   Svara

   Kan inte ni beskriva mer ingående hur ni menar med ”orkar inte”? Jag har själv varit sjukskriven länge och orkar inte duscha, smörja in kroppen osv, eller bre en macka eller gå en kortare sträcka utan att stå halvt dubbelvikt, behöva hålla i mig, känna mig andfådd osv. Hela dagarna, kanske något bättre framåt 20-21-tiden på kvällen. Jag har fått annan diagnos men funderar på om den inte stämmer. Kan man känna såhär av en depression? Det är liksom ingen lathetsgrej ”jag pallar inte” eller någon mental ”jag bryr mig inte om något” utan en fysisk energiförlust som riktigt värker i kroppen. Är det som i depression?

   Svara

    Man kan bli så vid utmattning också.

    Svara

    Har väldigt låg energi när jag är i depressioner. Var aldrig sjukskriven men under min senaste depression kunde jag inte ha program två helger i rad. Gjorde jag det var jag så trött redan på onsdag/torsdag att jag bara grät. En tidigare depression kunde jag ligga i sängen och fixade inte att gå till kylskåpet för att värma upp mat i mikron. Men tror det var mera ett mentalt tillstånd och inte att jag fysiskt inte orkade.

    Svara

  Kom in på Kenzas insta (följer ej) och hennes Maldiverna bilder provocerar som fan?? + cheesig graviditetsvideo 😳
  usch känner mig bitter som fan när det läggs ut ”perfekta” Instagram bilder när man sj sitter hemma med en 2 månaders bebis och ens kropp är totalt förstörd efter graviditeten 😓

  Svara

   Strunt i henne och hennes likar. Du lever inte på att fotas i bikini, det gör hon. Dessutom är hennes kropp …mäh.. smal kropp är inte alltid = perfekt kropp. Just Kenza passar som smal och avlång, det gör inte jag tex. Kanske inte du heller. Jämför Kenza med 45-åriga Sofia Vergara, vilken kropp är sexigast? Sofias! Hon har definitivt ett högre BMI än Kenzas 19. Trösta dig med att lite fett kan vara sexigt. Juste, Kenza visade ju stolt upp brösten hela tiden när hon ammade vilket tyder på att hon inte heller är nöjd med sin kropp. Ingen är helt nöjd. Jobba med det du har och sätt hälsan först. Eller nej förresten, sätt bebisen först.

   Svara

    Du har helt rätt, 💓 men det är fan svårt att bara acceptera hur man själv ser ut när man spenderat mer än halva sitt liv att hata sin kropp och vilja förändra den 😔 men ja, bebisen först ♥️

    Svara

     Jag vet, kämpar också med detta 🙁
     Just nu går jag på en diet då gravidkilona inte vill lämna mig. Men innerst inne vet både du och jag att alla kämpar med något. Vårt problem är att vi bara ser våra egna demoner.
     Kämpa men glöm inte att njuta av bebisen <3

     Svara

     Förlåt men du är sjuk i huvudet. Du blir provocerad av att en annan mamma är smalare än dig? Idiot. Svårt för dig att ens lämna hemmet om varje kvinna under ett visst BMI ”provocerar dig”.

     Svara

      Nej jag är inte sjuk i huvudet, Kenza provocerar inte för att ”hon är smal” utan för att ska verka så perfekt hela tiden. Om man sen på det kämpar med sig själv efter en jobbig graviditet och ser detta posande + att Kenza visat sitt riktiga face och inte är the Girl next door som hon vill verka, provocerar. OCH det faktum att hon åker till Maldiverna under en pandemi och får säkert skiten sponsrad.

      Bitter och avis- ja, men inte sjuk i huvudet.

      Svara

    Ja det är klart Sofia är sexigast, smala kvinnor med breda höfter, smala midjor ben armar, och stora bröst har alltid varit idealet. Så är det bara. Och nej, jag menar inte Kim k.

    Svara

   Hela hennes personlighet stör mig, jag följer henne inte men likt förbannat dyker hennes bilder upp i mitt flöde. Nu senast en jävla video där hon smeker din gravidmage och flexar med magmusklerna samtidigt? Wtf

   Och nej jag är inte avundsjuk på att hon är i Maldiverna eller gravid eller smal.

   Tycker att hon har en sjukt oskön personlighet bara. Och att hon försöker dölja den med sin ödmjuka, Girl next door image.

   Så, nu var det sagt.

   Svara

    TACK! Så känner jag med, speciellt det med videon, så jävla tillgjord! Sen är det bull att man ändå påverkas av skiten när man ser det..

    Svara

   Försök lägga på minnet att det är instagram och tillrättalagda bilder. Instagram speglar verkligen inte hela verkligheten 💕

   Svara

   Allt hon visar upp dryper av tillgjordhet och självgodhet. Det är svårt att sätta fingret på exakt varför så många stör sig på henne, men det finns en underliggande känsla i allt hon visar upp att det är så jävla medvetet och tillgjort från hennes sida för att framkalla exakt de här känslorna du beskriver hos de som följer. ALLT är ”kolla på mig, hur perfekt jag är”. Även om hon lägger upp något klipp på storys från en lekstund en morgon med hennes barn, ska det liksom göras i magtröja eller kort svart silkes nattlinne ”titta såhäääär snygg är jag även i vardagen”, med ett tillgjort självgott leende.
   Enda gången jag upplevt henne som autentisk och faktiskt mänsklig är i första videon hon la upp där hon gick ut med sin första graviditet. Där fanns en sårbarhet och ödmjukhet jag aldrig innan (eller efter…) sett hos henne.

   Svara

    Just den anledningen att jag slutade följa henne och alla andra konton där allt är perfekt hela tiden. Ångestframkallande!

    Svara

    Förlåt men du verkar projicera sjukt mycket. Jag tycker inte hon är snygg, tycker inte hennes kropp är snygg alls och alla kläder hänger på henne. Hon har inga kvinnliga kurvor och liknande så att du skriver att hon bara är ute efter att visa hur snygg hon är kanske bara är något som du själv tror då du själv tycker hon är så snygg medan jag exempel inte ser det alls då jag inte tycker det. Sen gillar jag henne inte alls och hon känns fake, men det är en annan femma

    Svara

   Bryr mig sällan om folk, men stör mig också på Kenza! Alltså detta putande med magen som inte ens finns 😂

   Svara

   Du får ju också tänka på att alla dessa bilder är perfekt redigerade. Att hon lärt sig precis i vilken vinkel fotot ska tas så att hon blir som snyggast. Att hon är solbränd (vilket får en att se smalare ut).
   Jag var på semester med en kompis som är influencer och hon visste precis hur vi skulle göra för att vara snygg på varje foto. Aldrig känt mig så snygg i hela mitt liv. 😂

   Svara

    Ååh tips? Skulle ha kul å krydda familjefotoalbumet lite 😊

    Svara

   Vänta vad är det som provocerar? Att hon är på semester eller att hon är smal? Fattar inte. Att hon är semester kan jag förstå, att hon är smal förstår jag inte för vem fan vill vara som en bräda.

   Svara

  Någon som kämpar med depression? Går i terapi och tar antidepp men kommer knappt upp ur sängen. Känns som alla träffar vänner, är lyckliga, gymmar, målar, har partners, spelar instrument etc. Då snackar jag inte om influenser utan mina vänner. Är trött på att må såhär, känner mig ständigt tom.

  Svara

   När jag själv började gå på anti-depp och var öppen med det, började det krypa fram hur många andra jag känner som också går på det. Blev helt paff, hade jag aldrig trott så lyckliga som de verkade. Mycket är bara en fasad.

   Svara

    Tack, det har du nog rätt i. De flesta människor mår nog rätt dåligt men visar inte det utåt. Man känner sig rätt ensam i sina känslor

    Svara

  Vart kan man hitta sugrör i plast i butik nu för tiden?

  Svara

  Har nyinflyttade grannar. Vad jag sett en pappa med sin tonårsson (?). De började sina två första veckor med borrande titt som tätt. Var påväg att gå ner och säga till då sonen hade somnat, men de slutade 5 minuter innan ”man får hålla på”. Nu har de fest med ett x antal personer (ironin i och med corona). Spelar musik som till och från blir ganska hög och man hör hur de pratar. Utöver det har någon i sällskapet parkerat sin skåpbil på en väg som inte får blockeras pga räddningsväg utanför huset.

  Ska man ringa i all fall angående bilen eller ska man bara invänta att någon annan gör det? Klockan är inte så mycket om man tänker på ljudet, förutom att mitt barn somnat. Enligt föreningen får hög och störande musik inte spelas oavsett tid, men känner mig lite som en paragrafryttare om det första jag gör är att klaga. Speciellt den här tiden en lördag 🤔

  Svara

   Jag tänker så här. De kanske bodde tidigare i hus och har glömt hur mycket det hörs i lägenhet eller bott i lägenhet som varit tystare tidigare. Så jag tänker att det kan vara bra att snällt berätta för nyinflyttade hur mycket som hörs och hur lätt. Om inga andra heller för oljud så lär de sig inte så heller genom att höra andras oljud, så bäst att informera.

   Samma med bilen. Berätta snällt. De kan ha missat skylten.

   Vad tänker du om det?

   Svara

   Ring störningsjouren. Tyvärr brukar de inte göra mycket.

   Svara

    Men ofta, utan att ens ha pratat med grannarna? Snacka om konfrontativt (men samtidigt fegt)

    Svara

     Fast är det konstigt att man är rädd för okända män?

     Svara

     Ja? Min värd har sagt till oss t.o.m att ringa jouren direkt som första steg.

     Svara

    Men inte för lite hög musik innan klockan tio?!
    Bilen tycker jag du skall ringa om

    Svara

   Du låter som att du behöver skaffa dig en hobby. Och för tydlighetens skull: en hobby som inte går ut på att fokusera och störa dig orimligt mycket på grannarna.

   Svara

    Men, lägg ner bara din lille besserwisser!

    Svara

     När man inte vet när man använder ordet besserwisser…

     Svara

      När man bara är ett dickhead! 🙄

      Svara

       När man inte kan ta att man har fel…

       Svara

        😂 och när man måste få sista ordet……………………….

        Svara

    Jag är van med att det låter. Har en familj boendes ovanför där barnet springer fram och tillbaka till och från. Innan de nya bodde det också en barnfamilj med småbarn. Inga problem. De nya grannarna som inte har småbarn låter mer. Det här är hög musik, klapp, visslingar och skrik. Det vibrerar i vårat golv.

    Svara

    Det är sex lägenheter i trapphuset, varav fyra är barnfamiljer så vi är vana att det låter. Däremot brukar ingen spela så hög musik att det vibrerar i väggar och golv, samt klappa och vissla såhär som de håller på. Hade vi inte haft småbarn som sover hade jag inte brytt mig.

    Svara

     Om barnen inte vaknar borde det inte vara ett problem

     Svara

   Tycker du ska ta det lugnt. Det är flesta gången de spelar hög musik och kl är inte ens 21. Om de spelar sent eller om det upprepar sig fler gånger kan du ju säga till. Att man borrar när man precis flyttat in är ju inte konstigt och borde ju upphört nu? Och angående bilen kan du väl ta med dem när du ser dem nästa gång.

   Svara

    Min granne höll på att skrämma livet ur mig en dag när hen började borra, lät som det var inne i min lägenhet :). Dock inget man kan störa sig på om det inte håller på heeela dagen… men rätt hög puls fick jag

    Svara

   Låter det jättemycket så gå och säg till, man kan göra det på ett artigt sätt, passa på att fråga hur länge de ska hålla på. Så slipper du sitta och störa ihjäl dig och vänta…. de är nyinflyttade, de fattar inte hur mycket det hörs.

   Svara

   Jag skulle inte säga till om varken ljudet eller bilen. Om det skulle fortsätta typ varje helg ja då skulle jag säga till, men ikväll? Nej slappna av

   Svara

   Bilen försvann efter någon timme. Musiken dånar dock fortfarande. De är ute på balkongen och skriker (gissar på röker och dricker). Ibland är de även ute i trapphuset och skriker. Det är män i medelåldern och därmed inga jag skulle våga ringa på hos. Hade det varit ungdomar som kört fest, inga problem men inte med fullvuxna män som har kroppen full med alkohol.

   Svara

   Du säger att ditt barn har somnat så jag ser inte problemet där? Håller de på och väsnas efter midnatt så kan du väl ringa på och snällt be dem vara tysta. Fungerar inte det så ring störningsjouren, men alltid bäst att prata med grannen först, som andra redan skrivit

   Svara

    Och även om skitungen inte somnat är det väl inte hennes barn grannarna ska anpassa sig efter?!

    Svara

   Är det konstigt att man borrar när man precis flyttat? Dom slutade ju inom rimlig tid! Och ja, man får ha inflyttningsfest och fest någon gång i bland. Helt ärligt kanske du inte ska bo i lägenhet om du störs av Att grannarna hörs klockan 20. Skåpbilen förstår jag att du reagerar på dock, du kanske ska gå dit och påminna om att man inte får parkera där.

   Svara

   Så varför skulle du ringa på när de borrade om de gjorde det under tillåten tid? Eller är tillåten tid när din jävla som är vaken? Flytta till hus istället om du tycker folk ska anpassa sig efter din barnunge och inte borra på TILLÅTEN TID.

   Svara

    Haft en dålig natt? Ser ut som du lämnat bittra kommentarer lite här och var i kommentarsfältet

    Svara

  Berätta det pinsammaste/jobbigaste om dig! Jag börjar:
  1) jag pratar i sömnen HELA TIDEN och det är så jävla pinsamt. Inte bara svamlar utan PRATAR.
  2) Jag biter oerhört mycket på mina naglar, usch..
  3) Ibland när jag skrattar så kissar jag ner mig lite grann. Har varit så sedan jag var barn och jag tror inte man kan bli av med på något sätt.
  4) När jag var tonåring var jag i en period av dålig självkänsla där jag kryddade lite extra för att verka bättre och mer duktig på saker än jag var. Dessa lögner har följt med mig så än idag tror vissa personer saker om mig som inte alls stämmer egentligen..
  5) Ibland efter ett bråk med någon kan jag bygga upp fejkscenarion i mitt huvud om hur det hade blivit om jag sagt på ett annorlunda sätt, vilket ibland slutar i att jag faktiskt inte minns vad som hände och vad jag hittat på i min skalle.
  6) En gång blev jag akut magsjuk och bajsade ner mig när jag var ute och shoppade. NIVÅN på ångesten efter det asså… Kändes som hela Sverige såg.

  Svara

   Känner igen mig så mycket i punkt 4. Har ångest och skamkänslor över det idag och hoppas innerligt att ingen börjar ställa frågor

   Svara

    R, vad har du kryddat? Är sjukt nyfiken 🙈

    Svara

     Lite blandat.. när jag gjorde min swxdebut, hur många jag har varit med, sagt att jag gjort saker bara för att inte få vara den som hamnar utanför m.m. Grundar sig också i dålig självkänsla precis som ts, men även i att jag alltid känt mig missförstådd och inte omtyckt.

     Har samma känslor än idag men är mer ärlig om saker och ting.

     Svara

  Tips på bra poddar med härlig energi? Gillar Pillowtalk med peg och penny. Gillar INTE tex måndagsvibe eller Daddy Issues, pallar inte med deras attityder och snack om ”honungar”, ”fittungar” och hur de tävlar i att vara den mest svartsjuke flickvännen som om det vore coolt 😑

  Svara

   Flashback Forever. Alla som vill bli glada ”på ett snällt sätt” borde lyssna på den. 🥰

   Svara

   Nours poddelipod och Henrik har en bra energi tycker jag!

   Svara

    Fyfan vad det låter vidrigt. Helvetet måste vara att tvingas lyssna på dessa självgoda idioter för all evighet.

    Svara

     ?

     Svara

   Sweet but psycho

   Svara

   Jag skrattar högt åt ”Ursäkta”. Finns det fler roliga poddar med komiker eller allmänt roliga människor? Behöver skratta just nu…

   Svara

    Freakshow med Messiah Hallbeeg och Jakob Öqvist.

    Svara

   Ursäkta, Två meter dumheter, Relationspodden, Filip och Fredrik, mammasanningar, fördomspodden. Några av mina feel good-poddar 🙂

   Svara

   Den som skrattar förlorar podden

   Svara

  Jag fryser

  Svara

   Jag med.

   Svara

    Och också

    Svara

     Inte jag!

     Svara

  Så många i mitt flöde som glatt lägger upp festbilder idag. Jag blir så provocerad. Vad känner jag för människor egentligen?

  Svara

   🙁 SAD TIMES.

   Svara

  Tror ni att ni skulle kunna ”ge tg away with murder”? Jag finderar på det ofta och försöker komma på det perfekta vapnet, stället, personen etc. Tror att jag skulle kunna mörda vem som helst och aldrig ens vara misstänkt. Inte för att jag har planer på att mörda haha. Tycker om deckare och hamnar i såndana tankar ibland. Könner mig listig men jag kanske skulle åka dit på något klantigt (typ han som bajsade på brottsplatsen och glömde spola så polisen tog dna från avföringen ahahah).

  Svara

   Jag tror alla alternativ är rätt dåliga i jämförelse med att bara knuffa någon utför ett stup.

   Svara

    ”Självförsvar” ligger högt på listan.

    Svara

   Nu blir jag nyfiken.. Vilken är din ”perfekta mordplan”?? 🙂

   Svara

    Möt mig i den mörka gränden bakom det övergivna slakteriet så ska jag berätta hihi!

    Haha nä men jag har olika flyktplaner beroende på person, område och min ekonomi.

    Men viktiga verktyg för ett hitman-jobb på en okänd människa:
    Jaktgevär med ljuddämpare (dark net)
    Cyanid (kan tillverka hemma)
    Skor i för stor storlek
    Kikare med nattvision
    Heltäckande latexdräkt
    Peruk över dräkten
    Kläder över dräkten
    Munskydd (inte lämna saliv)
    Rakade ögonbryn som målats tillbaka
    Och lite annat.

    Tanken är att skjuta på långt håll från en dold plats som många besöker under dagen. Avlägset men oövervakat.
    Ingen hade misstänkt mig: en ung kvinlig läkare med barn, sambo och hund.

    Fler detaljer i huvudet. För bra planerat för att dela med mig hahah.
    Eller nu lär ju detta reggas i mitt namn..jaja säpo, här har ni! Haha

    Svara

    Långt svar moddat. Dock dåligt och hastigt skrivet 🙂

    Svara

   En bra början är ju att inte googla något som har med mordet att göra. Polisen kollar alltid sökhistoriken.
   Och aldrig spilla blod i sitt eget hem. Folk tror att man kan städa bort det med klorin men blod försvinner aldrig.

   Svara

    Vad löser upp blod? Diskmedel? Ammonia?

    Svara

     Det blir alltid rester kvar oavsett rengöringsmedel. Kriminalteknikerna kan alltid spåra blod.

     Svara

   Känner att överlag är mördare så jävla dumma i huvudet. Fel att bara ha en okej plan innan, jösses.

   Svara

    Ja, speciellt Ted Bundy-liknande mördare som GÅR TILLBAKA OCH VÅLDTAR LIKEN. Idioter.

    Svara

   Fråga alla festande tjockskallar som sprider coronasmitta. De kommer undan.

   Svara

   Var beredd på att förstöra kroppen till åtminstone oigenkännlighet och/eller dödsorsak inte kan fastställas. Sköt allt utanför hemmet, på en plats där du saknar naturlig anknytning. Fallet Linda Chen hos p3dokumentär är En eventuell inspirationskälla, straffet för brott mot griftefriden är bra mycket mildare än för mord 🙃

   Svara

  Jobbar på hotell och har sett hur de med stora sociala medier hör av sig för att bo gratis. Vi resoner som så att det _kan_ bli mer skada än nytta om de blir missnöjda eller något oväntat händer? Hur tänker andra?

  Svara

   Låter vettigt. Ha Katrin yrandes på Insta om hur illa hon blev behandlad för att kaffet var svalt vid frukosten….ugh

   Svara

  någon som medicinerar eller får annan behandling mot kraftiga humörsvängningar? har fått medicin mot pms som jag tog i två veckor och när mensen kom ska jag göra uppehåll. Men detta uppehållet har varit förjäkligt när det kommer till humörsvängningar, irritation och utbrott. någon i samma sitts som kan komma med tips på ja.. vad som helst som hjälper. pallar inte gå runt som hjärter dam från alice i underlandet resten av livet…

  Svara

   Jajamen. Jag äter antidepressiva som hjälper och de äter jag dagligen. Sedan äter jag även Pyridoxin som enbart är B6. Det hjälper jättebra och när jag inte har de hemma mår jag jättedåligt. Äter två om dagen och de finns receptfria att köpa på apoteket.

   Svara

    Tack för tips!

    Svara

    tack för tips. äter du antidepressiva pga depression? jag funderade som jag skrev nedan att testa utan uppehåll men jag lider inte utav depression eller ångest och mim förståelse är att tabletter som jag tar verkar på olika vis beroende på vad en tar dem för.
    jag är även orolig för att tappa den lilla lust till sex som jag faktiskt har några dagar innan ägglossning om jag kör på en hel cykel..men antar att en får väga nackdelar mot fördelar.

    Svara

   Fick du premalex, och funkade det under perioden du tog dem? Prata isåfall med din läkare om att byta till ett annat läkemedel med escitalopram som verksamt ämne, t ex cipralex, som tas utan något uppehåll. Annars brukar Yaz p-piller provas ut som behandling. För mig är det enda som funkat progesteronkräm som smörjs på tunn hud mellan ägglossning och mens, har gett mig ett normalt liv.

   Svara

    jag bad om premalex men fick escitalopram, det skulle vara samma sak enligt läkaren. funderar på att testa en månad utan uppehåll för att känna efter men samtidigt vet jag med mig att jag inte är deprimerad eller har ångest och det är ju därför en ev tar dessa mediciner hela tiden. känns som läkarna inte rikigt vill förstå en..

    Svara

  Vet en klubb som inte följer regler med Corona alls. När det kom kontrollant skrek dom tydligen ”alla sätt er ner” för ingen behövde sitta annars. För mycket folk, för många på borden och spring överallt. En familjevänner har ringt och tipsat anonymt på grund av riskgrupp och bor nära så påverkar oss, men dom har inte gjort något. Och kontrollanter blir ju efter ett tag igenkända då det är samma hela tiden i små städer. Vad kan man göra?

  Svara

   Smygfilma och skicka in till media

   Svara

   Låter som det jag hört om Bergmans i Stockholm

   Svara

  https://sverigesradio.se/avsnitt/1411870?programid=4918

  Här kommer ett fint tips för alla som har två timmar över! En otroligt intressant dokumentär om… Ja, vårt största musikaliska geni antar jag är en korrekt beskrivning? Innehåller allt ifrån en svettig E-type i en städskrubb till Taylor Swift som passerar en dörr och hör något hon gillar.

  Svara

  Vad skulle ni tycka var värst vid ett uppbrott? Att få en ordentlig förklaring som var brutalt ärlig gällande varför. Eller bli ghostad?

  Svara

   Brutalt ärlig. Jag klarar inte av människor som ghostar andra det är extremt fegt och omoget.

   Svara

   Brutalt ärlig.

   Svara

   Alla gånger värst att bli ghostad. Kan ju dessutom ta en evighet innan man inser att det är det som skett, blivit orolig för dens hälsa mm.

   Är det verkligen någon som föredrar att inte få veta så att man inte kan få ett ordentligt avslut utan funderingar?

   Svara

   En fråga från tanten: vad innebär ghostad?

   Svara

    Att avsluta en relation utan att säga till eller förklara. Bara försvinna, göra sig osynlig som ett spöke.

    Svara

     Tack! 😊

     Svara

  Jag har funderat mycket på att sterilisera mig. Har två barn, varav den yngsta fyllde 1 nu i september, och vill inte ha fler. Jag har inget bra preventivmedelsalternativ, har testat p-piller och mini-piller vilka totalt stängde ned sexlusten, vill inte ha spiral då jag tycker det känns obehagligt att den sitter inuti kroppen (plus att jag av princip undviker saker som gör ont) och kondom som vi använder nu funkar men är helt ärligt inte jättekul. Är det någon som har steriliserat sig? Fördelar och nackdelar? När jag var på eftervård hos BM efter senaste barnet försökte jag ta upp det, men hon verkligen vägrade prata om det…

  Svara

   Nja, jag bestämde mig för det både efter första och andra barnet, men nu planerar vi en till, så jag litar inte på det omdömet. Att skaffa barn är en stark och oförutsägbar drivkraft, jag skulle iaf vänta tills den yngsta blir några år äldre för säkerhets skull. Femidom kanske är roligare än kondom, man slipper ett avbrott gissar jag?

   Svara

    Förstår absolut din tanke, men jag är verkligen 120 % säker. Har aldrig haft någon barnlängtan, och mina två fantastiska barn tillsammans med deras pappa är den bästa familj jag kan tänka mig. VIll inte ha fler barn som behöver dela på ork och tid från oss. Varför har du inte genomgått sterilisering om du ändå bestämt dig två gånger? 🙂

    Svara

     Ta kontakt med annan bm och berätta hur dina tankar går. Klart du ska få sterilisera dig om du vill det!

     Svara

     Låt mannen klippa sig. Mycket enklare ingrepp.

     Svara

  Jag var så sjukt snackssugen, så gick till hemköp. Väl där fick jag sån beslutsångest och kom ut med en ny deo ist. Nu hemma i soffa ångrade jag mig hårt 😂

  Svara

   Ligger här och orkar inte gå ut och handla. Har småätit kryddor….har inget hemma

   Svara

    Kryddor??? Haha värsta snackset jag hört

    Svara

    Är inte det väldigt väldigt torrt?

    Svara

   Sånt händer. Köpte inte godis och nu är jag jättesugen på en chokladbit. Attans också.

   Svara

    Vad är ni för amatörer? Man måste alltid ha lite nödproviant hemma i form av snacks och godis. Jösses, det går utför för mänskligheten… 😜

    Svara

     Haha ska börja med det nu #aldrigetttomtskafferiigen

     Svara

   Knatade 4 km till affären. Väl där kände jag mig så hurtig att jag inte ens var sugen på ngt gott. Köpte ägg och kaffe. Gick hem. Pissbeslut

   Svara

   Hahaha se det positivt istället, deo är nyttigare!
   Inte att äta då men..

   Svara

   😂😂😂

   Svara

  Tittade på skräckisen Midsommar. Hualigen tyckte den var otäck. Ångra jag såg den!

  Svara

   Haha, tack för tips!

   Svara

   Såg på Door Lock och tyckte den var obehaglig, vill typ skaffa femtioelva lås nu – tur att man har en massa bråde under sängen iallafall😬

   Svara

  Är det någon här med känslig mage/IBS som ändå lyckas äta Pronaxen? Det ska ju vara så bra mot mensvärk men jag tål inte NSAID egentligen men finns ju inget annat som är bra.

  Svara

   Vetekudde om du inte redan testat. Lugnar även min IBS-D något.

   Svara

    Det har jag plus halsduk runt magen och tigerbalsam. Men Alvedon är ju som att äta sockerpiller och jag är trött på att svimma och kräkas.

    Svara

     Jag förstår. Min lösning blev att käka ihop kartorna på p-piller fast jag egentligen inte vill trycka i mig hormoner. Har du kollat upp om du har endometrios? Många med det har även IBS liknande besvär.

     Svara

      Många gånger om. De säger att jag kan ha det men det syns inget på ultraljud.

      Svara

       Man kan behöva genomföra en titthålsundersökning för att fastställa att man har det. Skulle ligga på vården om jag var du, för sådär ska man inte ha det. Kvinnohälsa är otroligt underprioriterat..

       Svara

  Om ni undrar varför inga influencers är aktiva på story idag: kolla emeliefeola på Instagram

  Svara

   Va?

   Svara

   🤮

   Svara

   Eller lisannacarmen

   Svara

  Idag tog jag en långpromenad med en tant på det boendet jag jobbar på för tillfället. Vi gick till sjön och satte oss. Hon pratade och pratade och skrattade och grät omvartannat och var så jävla lycklig över en timme ute i det fina höstvädret.
  Det gjorde verkligen min dag samtidigt som jag blev så ledsen över jur äldreomsorgen är utformaf. En timmes promenad får en tant att gråta av lycka?! Det borde vara standard! helt sjukt.

  Svara

   Håller med, så otroligt sorgligt. Häftigt att du har en sådan möjlighet i jobbet <3 ha en fin kväll!

   Svara

   Ja det borde vara standard. Men det är också synd att många av våra äldre är så ensamma. Folk borde bli bättre på att ta sig tid att besöka sina äldre, särskilt de äldre som man vet inte har några egna barn.

   Svara

  Hej svejs!
  Jag fyller 18 år imorgon, och jag var inbjuden på en fest ikväll. Halloween fest, men så skrev min bästa vän helt plötsligt i förrgår ”hahahhaha bara jag är inbjuden inte du” o halloween kostym o så var liksom redan fixat. Jag vet inte, men de känns bara som världens mest ensamna helg o jag fyller liksom 18, det ska ju vara kul. Hon är där nu givetvis, det känns så fult bara. Gjort från henne.

  Svara

   Dumt att festa när det är corona!

   Svara

   Juste hon har liksom inte skrivit något dom senaste dagarna heller

   Svara

   Sluta träffa din elaka vän!

   Svara

   Håller med dumt att festa under Corona. Men vet hur sårad man kan vara så då gör sådana kommentarer ont.

   Elakt av din vän, prata med henne och grattis i förskott!

   Svara

    Åh tack, ja jag vet. Tycker faktist också det är ansvarslöst, men det gjorde så ont med att få höra det och speciellt så

    Svara

   Vet du, det där är ingen vän. Du förtjänar så mycket bättre och jag är säker på att du kommer hitta fina och äkta vänner som vill ditt bästa. Grattis på födelsedagen och hoppas du firar dig själv ordentligt för det är du värd❤️

   Svara

    Tack ❤️

    Svara

   Vad är det för vän? Kram och grattis! ❤️

   Svara

    Ja du jag vet inte, men tack ❤️❤️

    Svara

   Fan vad arg jag blir. Hon verkar vara en totalt värdelös vän som inte bara skiter i din födelsedag men dessutom retas för att du inte är bjuden till nån jäkla fest!?

   Vet du, dumpa henne som vän. Du förtjänar bättre kompisar än så.

   Grattis på födelsedagen. Lyssna på lite bra musik och fira med tårta/glass eller något annat gott. Du kommer att få fler födelsedagar i framtiden som är allt du har drömt om. Kram 🙂

   Svara

    Ja om det inte hade vart corona nu skulle jag o min familj vart på helloween ikväll, sen skulle min storebror o jag gå in pp krogen 00:00 o så skulle han se mig ta min första drink. Men om corona är borta vid 15 maj (antar ej) ska vi försöka igen

    Svara

     Vad roligt med första drinken på krogen 🙂

     Lova att göra dig av med ”kompisen”. Vänner ska vara snälla och hjälpa varandra att må bra och ha kul på födelsedagar. Andra dagar för den delen med.

     Lita på mig, jag hade också några usla vänner när jag var i din ålder. Välj vänner som ger dig kärlek och energi istället för de som tar energi av dig. Då blir livet bättre <3

     Svara

  Vad tror ni om Sandra Beijer och Björn? Kommer det hålla den här gången?

  Svara

   Kanske det? Hon verkar mest ha brytt sig om utseende tidigare den här gången verkar lite annorlunda

   Svara

    Va? han är ju återigen en exakt kopia av alla hennes ex?? vet nog ingen mer utseendefixerad person än sandra

    Svara

   Nej

   Svara

    Varför tror du inte det?

    Svara

   Nej det tror jag inte. Skulle inte tro att hon vill flytta till gbg eller han till sthlm och ett distansförhållande känns inte hållbart i längden.

   Svara

    Men hon har ju kollat på lägenhet i Göteborg?

    Svara

   Jaaaa dom verkar ju jättekära!!!

   Svara

  27 år och gravid trots preventivmedel. Tog test i veckan och känner mig chockad och förvirrad. Fast relation, bostadsrätt, färdig utbildning och fast jobb. Har planerat för barn om 2-3 år och tänkt ägna den närmaste tiden åt att jobba, spara pengar, resa och köpa större bostad.

  Vad nu?
  Känns inte självklart att köra på men inte heller självklart att göra abort. Sambo är lika tveksam som jag.

  Svara

   Du har tid att vänja dig vid tanken och ta ett beslut om en, två veckor istället. Det är läskigt att skaffa barn oavsett om man har planerat för det eller ej. Oavsett vad kommer det bli bra i slutändan.

   Svara

   Vad som är rätt för er vet du bara själv men kan dela med mig av min liknande historia.
   Blev gravid samma år jag skulle fylla 25, hade allt som du beskrev men kände samma. Drygt 1 år senare blev jag gravid igen men den här gången planerat och iom att min dotter föddes började jag verkligen ångra aborten.
   Insåg att det aldrig finns en perfekt tid att skaffa barn bara bättre/sämre förutsättningar.

   Hoppas du blir tillfreds med ditt val, oavsett vilket det blir.

   Svara

   Du har alla grundläggande tryggheter på plats. Relationen, bostaden, utbildningen och jobbet.
   Ska du göra abort för att du inte varit på en weekendresa i Rom och inte har 50.000 kr extra på sparkontot? Va fan!!! Barn är ett liv, ditt kött och blod. Det är inte en bankomat där man väljer att göra ett uttag om två år istället när det passar liiiite bättre.

   Svara

    Precis så! Känner ett par som är gifta, har bostadsrätt osv. Som vill ha barn men kanske om något år, tjej blev gravid dom gjorde abort för att dom ville hinna åka till Thailand i tre veckor och kanske resa lite mer (sen kom Corona hoppas dom är nöjda).

    Blev själv gravid när jag var 25, i ett svajigt förhållande, där min nuvarande till och med bokade tid på abortkliniken åt mig. När jag tittar idag på min son och inser att han inte existerat om jag gått dit gör mig sjuk ledsen. Min sambo mår så dåligt över samma tanke och gjorde en helomvändning när sonen sen kom.

    Abort ska vara en sista utväg. Inte för att man vill ha lite mer sparpengar eller åka till Thailand. Det är liksom inte samma barn som kommer igen om man blir gravid igen sen. Det går för övrigt utmärkt att spara när man har barn med!

    Svara

   Du vet aldrig om du kan bli gravid igen, finns liksom ingen säkerhet att bara för att det lyckas en gång för det det igen. Kan vara en lucky shot. Alla förutsättningar finns ju och en plan om det framöver så kan väl lika gärna ske nu 😊

   Svara

  Om jag tar en screenshot i instagramchatten, syns det som det gör på snapchat?

  Svara

   Nej de gör de inte!!

   Svara

    Tack!

    Svara

   Men om någon skickat bild i DM på insta som försvinner, få får sändaren upp meddelande om att bilden är printscreenad. Men inte i själva chatten!

   Svara

  En tanke: är det marisol som skriver bloggen?

  Svara

  Jag har belönats med ett hår som blir fett i hårbotten en dag efter tvätt. Det känns inte som att något schampo hjälper, är det någon som har tips?? Skulle verkligen uppskatta att slippa tvätta håret vareviga dag.

  Svara

   Tvätta det mer sällan. Lovar att det kommer fungera.

   Svara

    Funkar ej för mig. Tvättade håret en gång i veckan från mars fram tills nu. Fortfarande fettigt från dag 2. Nu börjar jag med torrschampo igen.

    Svara

     Då bör du absolut byta schampo!
     Och testa att dra ut på hårtvättarna med en dag i taget istället för att gå från daglig tvätt till en gång i veckan.

     Svara

      Har nog testat alla shampoon som finns 🙈 och sa aldrig att jag tvättade varje dag och gick till en dag i veckan. Brukade tvätta var 2-3 dag och tog det till var 6-7 dag nu under senaste halvåret.

      Svara

   I feel you! Hade samma problem tills att jag började använda aleppotvål, nu tvättar jag bara håret en gång i veckan.

   Svara

    Aldrig hört talas om. Såg att de fanns lite olika. Vilken ska man köpa? Mvh en annan flöthårigtjej

    Svara

     Osäker om du ser detta såhär sent, men jag har en med 32% lagerbärsolja.

     Svara

  Hur gör man ”slut” med en ”vän”? Är det ok att ghosta?

  Svara

   Beror på vännen och anledningen.
   Om det är en nära, långvarig vän så har det antagligen hänt nåt stort för att man ska vilja göra slut. Då kanske en samtal är på sin plats. Det i sin tur kanske leder till förståelse så att man inte behöver göra slut längre.
   Om det är en ytlig bekant så slutar man höra av sig…brukar ofta vara ömsesidigt.

   Svara

  Vilken av de orientaliska matbutikerna i Skärholmens centrum har bäst utbud? Vill köpa grönsaker och kött imorgon och helst inte behöva springa i flera stycken. Om någon har tips på en asiatisk mataffär i söderort (känner redan till den i Fruängen och Liljeholmen) dit man kan ta bilen enkelt får ni gärna tipsa om det med!

  Svara

   På torget finns det grönsaker iaf. Fräscht och billigt !!!

   Svara

    Hoppas torghandlarna har öppet trots söndag! Tack för tips, ska åka ditåt strax!

    Svara

  Jag ska ta cellprov på måndag. Hjälp vad detta är jobbigt. Hur brukar ni göra med ”frisyen” där nere?

  Känns ju lite fånigt att komma dit helt nyrakad eller tänker jag fel?

  Svara

   Tänker inte på det alls, det blir vad det blir. Tänker personalen är van med exakt allt.

   Svara

    Ja det har du säkert rätt i!

    Svara

   Det sista de tänker på är hur du ser ut mellan benen när det kommer till hårväxt. De tänker enbart på om allt ser normalt ut och att du mår bra. Det är deras högsta prioritering.

   Svara

    Tack det känns som en tröst när man har en del ångest inför undersökningen.

    Svara

  Men asså, Ida Warg bla som vill och undrar om hennes följare kan vara skärmfri. Vore väl det kul om folk blev det, hur skulle deras liv finansieras då? 😏

  Svara

  Jag vet att jag borde kontakta vården men jag är bara lite nyfiken om det finns någon som varit i ungefär samma sits. Min mormor hade bröstcancer tre gånger, varav hon tyvärr förlorade kampen sista gången. Det gick ungefär 17 år från första till andra tillfället, och sen ytterligare 8 år. Min morfar dog i lungcancer. Min mormor blev 79 och morfar 72. Jag hade en moster som också tyvärr gått bort i cancer, hon hade cancer i bukspottskörteln, hon blev 32 år. I år förlorade jag min mamma hudcancer, mamma blev 50 år.

  Min fråga är, ingen av dom har haft ”samma” sorts cancer, men kan man ändå tänka att det kan vara ärftligt med cancer i vår familj? Eller spelar det roll att det är olika… elaka kommentarer undanbedes.

  Svara

   Beklagar att du förlorat så många ❤️

   Har haft lite liknande. Mormor dog i bröstcancer men var typ 84, morfar i levercancer när han var 76, pappa i lungcancer, också 76, farfar hade hudcancer (men dog inte av det), farmor dog av levercancer när hon var strax under 70 (dog innan jag föddes), och mamma har haft bröstcancer två gånger. Frågade vården och blev testad för genetisk bröstcancer (bar inte på genen), de övriga sa de inte ska vara ärftliga (hudcancer kan vara ärftligt, men de bedömde att min farfars inte är det) och det finns inte nån ”generell” ärftlighet. Fattar att du blir orolig, jag har också varit det men blev lugnare efter att ha snackat med onkologen (den som behandlade mamma senast).. Jag kollar brösten och födelsemärken regelbundet och vet symtom för de ”vanligaste” cancerformerna som kan drabba nån i min ålder, och tänker på att försöka leva hälsosamt.

   Svara

   Om du har sånna funderingar är det bra om du tar upp det med vården, det är inte fel. Ring din vårdcentral och rådfråga.

   Svara

   Förstår helt. Min morfar dog i sviterna av tjocktarmscancer, min gammelfarmor dog också av cancer och min moster har haft strupcancer men överlevde. När jag får symtom på något jag inte haft innan blir jag hypokondrisk och min första tanke är att jag också fått cancer.

   Om jag var du skulle jag kontakta vården och förklara läget. Dels för att få korrekt hjälp och svar och därmed kunna lugna den oro man ofta bär på när man vet varken eller.

   Svara

  Familjeliv. Är i färd att köpa vinteroverall till min 1,5 åriga son. Vi bor i Stockholm och jag vill känna mig trygg i att att han Är torr och inte fryser när han Är ute på förskolan. Är sugen på Lindex Fix då jag tycker den är fin men känner mig osäker på kvalitén. Någon som har egna erfarenheter? Funderar även på Didriksson och Lindeberg och Reima. Föräldrar vad kör ni/har kört för overaller på era barn och är ni nöjda? Förskolefröknar, vilka overaller skulle ni inte rekommendera?

  Svara

   Min son är 3.5 år så vi har hunnit dra igenom några. Vi har alltid dubbla uppsättningar, därav även två vinteroveraller vilket jag kan rekommendera när de går på förskolan (går alltid att köpa second hand). Haft allt ifrån Reima till KappAhls egna. Inte superstor skillnad faktiskt, lite bättre kvalité på Reima men inte drastiskt utifrån min erfarenhet. I år kör vi på en från Kuling och en från Minimarket. När det varit väldigt blaskigt ute har våra pedagoger föredragit att kunna dra regnbyxor utanpå overallen för att slippa en hel drös med genomblöta ungar.

   Svara

   Kappahls KAXS är riktigt bra!!

   Svara

   Tenson! Snygg varm och bra kvalitet

   Svara

   Reima, Reima, Reima!
   Bästa som finns och har ett
   mycket högt andrahandsvärde om man vill sälja sen.

   Svara

  Så mycket bättre. Vad tycker ni?

  Svara

   Känns lite rörigt när man inte vet riktigt vem som ska tolkas och att personer byts ut. Mycket fokus på Benjamin.

   Svara

    Ja, undrar om det är därför de andra verkar lite lågmälda. För att Benjamin aldrig slutar prata.

    Svara

   Sa Ana Diaz ett ord ikväll?

   Svara

    Nej, synd att inte mer fokus sprids ut på alla deltagare.

    Svara

   Plura är mycket trötter! 😅

   Svara

  Känner mig ensam ☹️ Någon mer som känner likadant?

  Svara

   Oja otroligt ensam. Har ett fåtal nära vänner men vi ses inte jätteofta och nu med corona känner jag mig extra ensam och isolerad. Är singel och dejtade en del förut men nu har jag inte varit på dejt på snart ett år. Saknar att få närhet, bara att få en kärleksfull kram eller att någon man gillar kysser en.. Har jobbat hemifrån sen i mars och för en månad sen blev jag uppsagd och det har påverkat känslan av ensamhet och hopplöshet ännu mer.

   Svara

    Nu går jag in på ett annat ämne men; har du sysselsatt dig med att söka jobb efter att du blev uppsagd? Jag riskerar att bli uppsagd och är nyfiken på hur andra gör i coronatider när det kanske är extra svårt. Har du a-kassa eller hur får du in pengar?

    Svara

    Tack för svaret! Ibland känns det som att man är ensamast i hela världen. Förhoppningsvis blir det bättre😘

    Svara

  R.I.P. Sean Connery.

  Svara

   ❤️

   Svara

  Finns det något sätt man kan skjuta på mensen utan inblandning av gyn och dyl?
  Min historia: 40 bast, tog/fick senast preventivmedel 2004. Den gynekologen (vars mottagning jag var skriven hos) är nog död och begraven vid detta laget.

  Svara

   Beror lite på, vart i cykeln du är och så. Man kan ju fördröja ägglossningen i follikulärfasen genom att stressa kroppen med exempelvis hård träning, alkohol, dålig sömn etc. Men det är olika för alla så det kanske inte funkar alls på dig. Det är inte heller något jag rekommenderar men ¯\_(ツ)_/¯ vill du testa så går det.

   Svara

  Det slog mig idag att jag kanske lider av ätstörning.. Försöker att äta 1-2 nyttiga måltider sön-Tors sen frossar jag fredag och lördag. ”Lovar” sen att inte göra samma nästa helg men vem försöker jag lura. Inser att det varit såhär i år. Antar att vården inte kan hjälpa mig eftersom jag är är normalvikt, någon som har erfarenhet och tips vad man kan göra?

  Svara

   Din vikt är inte vad som avgör om du har en ätstörning eller inte, du kan vara både normalviktig, underviktig och överviktig men ändå behöva och förtjäna hjälp. Rekommenderar verkligen att ta kontakt med vården ❤

   Svara

  Alltså försöker verkligen dejta och visa mig sårbar men blir dissad HELA tiden. Flera gånger efter första ligget, efter olika antal dejter (första-tredje). Både av folk man kanske fattade inte var perfect match men också de man faktiskt hade en bra connection med. Kan inte ens få ett andra logg liksom, så otroligt låg nivå? Har spenderat kvällen med vänner men kunde knappt titta på en av mina närmsta som träffat kille direkt efter uppbrott och nu är jättelycklig igen, killen är superfin (han var också med). Har avmatchat folk på tinder och grinat. Snälla säg att det vänder?

  Svara

   Det vänder! Det gör det.

   Svara

    ❤️

    Svara

  Alltså försöker verkligen dejta och visa mig sårbar men blir dissad HELA tiden. Flera gånger efter första ligget, efter olika antal dejter (första-tredje). Både av folk man kanske fattade inte var perfect match men också de man faktiskt hade en bra connection med. Kan inte ens få ett andra ligg liksom, så otroligt låg nivå? Har spenderat kvällen med vänner men kunde knappt titta på en av mina närmsta som träffat kille direkt efter uppbrott och nu är jättelycklig igen, killen är superfin (han var också med). Har avmatchat folk på tinder och grinat. Snälla säg att det vänder?

  Svara

   Jag är inte pryd eller nåt men reagerade på att du skrev ”ett andra ligg”. Ett förslag: ligg inte på första daten. Många Tindersnubbar är bara ute efter ett snabbt ligg. De sållas lätt bort när de inte får det.
   Vill du ligga så visst, gör det, inga konstigheter. Men söker du nåt djupare och varaktigt så börja med att lära känna personen.
   Ofta på dater tänker man på hur man själv framstår. Man kämpar med utseendet, verka kul och skön…men börja tänk mer på den andra personen. Vad har han att erbjuda? Anstränger han sig för dig? Har han bra värderingar? Får han dig att skratta?
   Du förtjänar en bra snubbe inte en som är lite k.åt på fredagkvällen.

   Svara

    Tack för ditt svar! Har legat på första dejten en del men också på andra och tredje och det blev samma sak. Får kanske prova att hålla ut längre haha. Så svårt för jag har egentligen ett väldigt stort behov av närhet som inte uppfylls på långa vägar och i princip aldrig har gjorts…

    Svara

     Att du har stor sexuell aptit är ju inte ett minus! De flesta killar uppskattar nog det.

     Svara

   Tänker på det du skrev om folk du kanske inte var en perfect match med, försök sålla bort dom direkt! Ge dom inte en chans att dissa dig utan var snäll mot dig själv genom att vara kräsen och dissa dom långt innan eventuellt första ligg. Tror absolut att höga krav på de man dejtar gör något med ens person och påverkar vilka signaler man skickar ut, även till de man faktiskt vill träffa.

   Svara

    Du har såklart helt rätt. Ibland undrar jag om jag letar efter fel saker och kan därför ge andra en chans som jag annars inte hade gjort.

    Svara

   Tips, googla på Linnea Molander och Happy Dating! Jobba med dig själv och fortsätt gå på dejter, det vänder ❤️

   Svara

    Har läst en hel del av henne, gillar det verkligen! Hade behövt coachningen tror jag men det är så satans dyrt haha

    Svara

  Hej! Jag och min sambo har varit ett par i ett par år, har ett barn tillsammans. Vi har och har haft sex ungefär 2 ggr per vecka. Han är missnöjd med mängden, jag tycker att den är okej. Blir stressad över hans missnöje. Nästan alltid jag som tar initiativ, får inget riktigt svar på varför han inte gör det. Hur ska jag tänka här? Ska jag ta ännu mer initiativ eller låta det vara? Han uttrycker att han är frustrerad ganska ofta.

  Svara

  Vad har egentligen hänt mellan Fanny Lyckman och Tanbyklara? Verkar vara ovänner?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.