289 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Klipp till: Kenza på Maldiverna ?

      Skillnad på Kenza och Isabella…

        Att gravida Kenza åker till Maldiverna med familj mitt i denna pandemi, förstår inte varför, men förstår ännu mindre varför hon väljer att dela så mycket bilder från hennes lyxresa när hela världen lider. Det är ju inte för att inspirera?! Kan hon inte ha bilderna för henne själv bara denna gången?! Dömer man utifrån hennes Instagram så verkar resans främsta syfte vara att knäppa fina familjebilder, annars tycker jag att hon borde avstått från att dela och tagga resorten just under denna tid av sjukdom, dödsfall, konkurser, arbetslöshet, lockdowns, restriktioner, förbud osv osv.

          Kan man inte stå hemma och åma sig framför en spegel och visa upp den otroligt intressanta magen?

            Skönt att någon mer än jag reagerade på detta. Hon ser ju närmast psykotisk ut av narcissism där hon står och gör sig till… ??‍♀️

            Konstigaste videon jag sett på internet denna vecka. Så oklart och awkward.

              Tilläggas bör att låten som spelas i bakgrunden sägs ha skrivits i samband med ett sent missfall, så ganska olämpligt val av låt dessutom.

                Texten gör det ju onekligen uppenbart att det är exakt det den handlar om: ”’Cause you were just a small bump unborn for four months, then torn from life”

                Hon har ju gjort det rätt klart att så länge allt går vägen med hennes graviditeter skiter hon lite i vilket. När HON inte blev gravid på tre röda då jäklar skulle det visas hänsyn

          Motsatsen till att vara ödmjuk i dessa tider.

          Räknas det som skryt om man prompt måste visa att man är på Maldiverna mitt i en pandemi framför sina miljoner följare? Att man kan, har råd och njuter?. Detta borde inte ingått i hennes flöde med tanke på dagsläget… Men generellt sätt verkar influencers förlora ödmjukhet ju fler följare och ju mer pengar de får in på sina konton.

          Som filmen hon lade ut på Instagram där hon åmar sig och visar upp magen.

          är ganska säker på att resan är spons, varför skulle hon annars tagga maafushivarumaldives eller vad det heter. alla vet redan att hon är där så det är inte så att man skulle tagga ”london” eller ”paris” i varenda story så som hon gjort med ön. deras insta har dessutom delat hennes bilder också.

            Ja, och det kontot följer också Kenza. De följer även typ 2-3 andra influencers, resten är bara resekonton.
            Och att det är en svensk kille som är resort manager för det stället hon är på…

          Det är pga att hela resan är sponsrad av resorten såklart! Hon tror hon ska komma undan med det utan att märka det som reklam pga att företaget är utländskt. Kenza är en otroligt osympatisk och egoistisk människa. Kommer bli kul när någon på hotellet testar positivt och alla gäster sätts i karantän. Då får de inte gå utanför dörren och de får inte resa hem, de får heller ingen ersättning från reseförsäkringen pga att den ej gäller sånt som är relaterat till covid-19. Blir Kenza och någon i deras sällskap sjuka är dessutom möjligheten att få vård mycket begränsad och de får inte resa hem utan negativ test. De kommer vara isolerade på ett primitivt sjukhus i veckor. Ofattbart att någon kan vara så dum i huvudet att de tycker det är en bra idé att åka till Maldiverna mitt under en pandemi. Ofattbart!

            Gravid dessutom

      Förstår verkligen inte hur man resonerar när man åker utomlands just nu? Flera miljoner människor har ställt in resor som de verkligen sett fram emot – men det går nog bra om JAG åker på MIN resa.

        Hon är ingenting annat än en stor egoist som sätter sig själv före allt annat.

      Hon skulle ju dock stanna i sitt hus och umgås med bara sin familj.. Inte vara nära någon annan på ön. FÖRUTOM när hon måste gå på massage, valsimning, bar varje kväll och restauranger ????? Glöm inte att resan är 100% sponsrad, inte ett enda ord om det. (Bild på hennes familj finns på resortets ig).

      Hon som redan sjunkit så mycket i folks ögon, inser hon inte att hon gräver sin egen grav? Eller struntar hon vara i det? Fånga dagen osv

        Hahaha det har du jäkligt rätt i! Hon gör ju precis tvärtemot vad hon sa att hon skulle innan de reste iväg. Åh herregud. Varför är inte hon och Bella bästa vänner? De har liknande egenskaper ju ?

        Dessutom gravid och ett litet barn. Att ta ansvar för…eller inte?

        Helt sjukt.. Tänk om alla skulle tänka som Kenza. Sjukt korkad och extremt egoistiskt!!!

          Tack gode gud för att det faktiskt finns kloka och smarta influensers därute! Hatten av för er ❤️

      Perelli i Spanien.

      Katrin Z och Bingo som i våras isolerade sig i Jämtland men nu drar till Marabella mitt i pandemins största ökning. Umgås med massa folk.
      Dubbelmoral!

      Bekanta som givetvis flög utomlands redan i somras är utomlands nu igen på höstlovet.

      Varför måste man t ex till Palma på lovet mitt i Pandemin? Varför kan man inte bara hålla sig i Sverige? Hyra en stuga i skogen om man nu måste ha miljöombyte? Fattar inte ?

        Ja tänk vilket skrikande det var på Katrin i våras 😮 hur kan man vända så tvärt?! Det har ju inte visat sig st viruset ”inte är så farligt”

        Mer korkade människor än Katrin och gänget finns inte. Som dom idiotförklarade majoriteten av den svenska befolkningen under pandemins början. Se på dem nu ???

        Perrelli sållar bland sina kommentarer, hon kan inte se sitt misstag. Hennes sätt att ”vårda” sitt varumärke genom att visa upp sig med masken på sniskan är ju inte direkt så intelligent. Varför vill man visa upp ett felaktigt beteende?

      Tycker Alexandra Nilssons resa var nästan lika illa, även om ett samarbete så kan man undra 2020 om man inte kan skapa såna miljöer digitalt och gå mot strömmen också. Tror många fler skulle uppskatta och ära det.

      Klipp också till: LD på Ullared.

    Lägg en handduk i duschen och ta in allt ni hittat… VA? VAD?

      Så ungarna kan härja loss utan att halka

        Ja, det vore bra dumt att ha halkmatta.

        Varför måste de leka just där då? Eller ska de ha vatten på ”allt de hittar”? Oklart.

          Många barn älskar att leka i, och med vatten.
          Alla kanske inte har en halkmatta men de flesta har en handduk ?

          Ibland undrar jag hur influenser står ut med alla idiotkommentarer de får.
          Tänk ett steg längre? Hon menar ju såklart allt som kan va kul för barnen att leka med, men som så klart är vattentålig. Sånt som man kanske inte i vanliga fall inkluderar när det är bad/dusch time? Tex. decilitermått, vattenspruta eller vad fan som helst. Tror inte hon direkt menar att du ska släpa in hårfönen..

          Ibland undrar jag om många här är så här dumma eller om ni gör er dummare än vad ni är ?‍♀️

            Alla har inte barn och frågar man inte får man inte veta. Det handlar knappast om att vara dum. Och snacka om att inte tänka ett steg längre…

              Nu vet jag inte om det var du som skrev de första kommentarerna men det är sättet frågorna ställs på som stör mig. Hade någon skrivit typ jag har inte barn, brukar de vilja leka i duschen? Eller liknande så hade jag gärna svarat trevligare.
              Men varje dag ser jag kommentarer skrivet på ett sätt och en ton som jag tycker är onödig.

              Kanske läser jag in för mycket i det här,i så fall ber jag om ursäkt. Tycker bara att Alexandra faktiskt kom med en bra idé och tips, speciellt för oss som varit i lock down mer eller mindre sedan mars (Fantasin börjar tryta ?) och så ska hon behöva bli lite dumförklarad. Såg att hon fått liknande kommentarer på Instagram

                Jag är inte samma person, men fattade inte heller vad ”allt ni hittar” skulle innebära.

                  Det har jag viss förståelse för, Alexandra var inte helt tydlig, antagligen skrivit det lite väl snabbt.
                  Det går kommentaren ”Varför måste de leka just där då? Eller ska de ha vatten på ”allt de hittar”? Oklart” som jag reagerade på

                    Jag menade inte det på ett otrevligt sätt, jag tyckte det var oklart skrivet bara.
                    Förstod inte kopplingen att barnen skulle sitta på en handduk i duschen med vatten på och leka med olika grejer, nej. Har inga barn, inget mina mina kompisar eller syskon med barn gör. Kanske kul för dem om man inte har badkar? ?

                      Jag tyckte inte du var otrevlig i din kommentar ?

                      Haha nä förstår att det är svårare att se kopplingen om man inte själv har barn. Jag brukar själv släpa ut en balja vatten på balkongen eftersom vi inte haft tillgång till pool i sommar, man får vara kreativ med barn ?

                      Fast du skrev ju flera inlägg om det.. Att tonen var onödig, att du undrar om folk gör sig dummare än de är osv. Nu är jag förvirrad.

                      Nu är jag också förvirrad, trodde det var en annan anonym som skrev. Svårt när alla heter anonym ?
                      Jag menar verkligen inte att gå dig som person, jag förstår nu, med ditt sista meddelande att du inte ville vara otrevlig. Men tyvärr ser jag varje dag folk som skriver med en onödig ton, inklusive du i detta fallet. Hade du skrivit som du gjorde nu så hade jag som sagt inte reagerat

                      Ok, vi har nog lite olika syn på ”ton” då…

    Angelica var ju på brunch med Saade och gänget på förmiddagen. Bra att hon inte festade på kvällen men vad gör det om hon hänger med massa människor hela tiden annars.

      Ooops…

      Och Ida Warg går på fester, event, m.m.

        Tänkte med på det. Varför hylla en person som ställt in en utlandssemester mitt i en pandemi? Det är väl de som lever sin vardag på ett säkert sätt, dag ut och dag, månad efter månad in som bör hyllas…

          Man måste inte vara perfekt i alla avseenden för att göra skillnad. Med tanke på hur många som reser utomland trots rådande situation så tycker jag det är bra att Ida går ut med att de ställt in sin utlandsresa. En sån ”liten” grej kan ändå inspirera någon. Påverka någon. Oavsett hur inperfekt hon är annars 🙂

          Men Ida har ju inte ställt in sina resa för atten hon vill, hon var tvungen. Hon får inte åka till Spanien. Eller hon får åka men hon får inte komma in, det är stängt, sommarbostad är ine giltigt själ.

            *att
            *inte
            *skäl
            Gick lite fort där..

        Ja eller hur! Hon var ju på fest med Katrin Z (hycklarnas hycklare som tyckte alla som släppte iväg sina barn till skolan i våras var dumma i huvudet) förra veckan?

    Igår bröt jag mot precis alla av Alexandras uppmaningar.
    Man kan inte sluta leva bara för att äldrevården fallerat

      ?‍♀️

      Samtiden samtiden. Inte ens i en pandemi respekterar man sina medmänniskor och i världen. Vad krävs då? Krig eller ngt ännu värre att man ska vakna till?

        ”vakna till” Altlså vi lever inte i en krigszon just nu. Ja, man ska vara försiktig nu. Men man behöver inte drabbas av panik eller ställa in hela sitt sociala liv för det.

          Fast jo, i de berörda länen ska du i princip ställa in ditt sociala liv i tre veckor nu…

            Nej, nu överdriver du.
            Vi har inte utegångsförbud, affärerna är fortfarande öppna, man kan fortfarande hälsa på vänner och släktingar osv osv

              E du seriös? Det står bokstavligen att man endast skall handla mat och medicin samt endast umgås med de personer som ingår i sitt hushåll..herregud

                Det gör det i och för sig inte. Skulle du dessutom påstå att vi har ett rådande utegångsförbud just nu?

                  Fast det gör det ju visst? Läst en tidning på sistone? Kollat på ett nyhetsprogram? ??‍♀️

                    Står det verkligen att det råder utegångsförbud på kvällarna?

                      Nej det gör det inte, men man ska endast träffa de som bor i samma hushåll som en själv samt endast besöka butiker för att handla mat och medicin. Hur svårt ska det vara att förstå?

                      Tydligen är det väldigt svårt att förstå skriven text. Vilket du också var ett bra exempel på då jag behövde fråga samma fråga tre gånger för att du skulle svara på den.

                      18:12
                      Nej inte utegångsförbud. Herregud vad du vill missförstå. Tagga ner!

              Utegångsförbud nej, du kan jobba, handla mat och vara utomhus med avstånd till andra.
              Minska dina sociala kontakter, umgås helst bara med de i ditt hushåll. Man ska inte gå i affärer (förutom för mataffär och apotek) bara för att de är öppna… Hur kan man ha missat det?

              Nej, umgås inom hushållet!

                Det finns inte en chans på kartan att jag håller mig till det!
                Min pappa börjar bli riktigt deprimerad över att vara ensam i sin lägenhet dag ut och dag in. Just nu är han så pass dålig att man måste ringa till honom en gång om dagen för att försäkra sig om att han inte hängt sig. Seriöst på riktigt.
                Jag tänker fortsätta åka och hälsa på honom varje helg.
                Om du har problem med det så kan du dra åt helvete

                  Väldigt onödigt att sitta som anonym och be en människa du inte har en aning om vem den är att dra åt helvete. Inga men/fast/om- man gör bara inte det. Kan du inte diskutera med människor online utan att bli så känslomässigt involverad att du inte länge kan bete dig så får du faktiskt stå över.

                    Du har helt rätt. Men ibland blir man bara så heligt trött och mentalt dränerad på folk som sitter på sina höga hästar och tror att de räddar världen genom att gå in i en självvald isolering och sedan kräver att alla andra ska göra detsamma.

                      Det är ju precis det dom gör, och det borde alla göra.

                      Det handlar inte om höga hästar, det är vad vi ska göra nu, har du inte sett eller läst om presskonferensen? Det är inte isolering och det är egentligen inte självvalt. Eller man väljer ju om man vill följa det myndigheterna säger, precis som man väljer att följa lagen t.ex.

                  Fast det är ju skillnad att bara åka och hälsa på sin deprimerade pappa varannan helg och annars vara hemma, än att leva på som vanligt.. Tror det är otroligt få som skiter i rekommendationerna som gör det av den anledning du beskriver.

                    Varannan helg? Det sa jag inte. Jag sa att jag hälsar på honom varje helg. Dvs var 6-7:e dag. Ibland också efter jobbet. Så i genomsnitt ses vi säkert två gånger i veckan. Mina syskon gör samma sak, så det inte sak gå så många dagar mellan besöken.

                    Det finns extremt många, speciellt äldre som sitter i exakt samma situation just nu. Och jag blir faktisk rätt förbannad på barnen som inte vågar åka och hälsa på dem. Bara för att de drabbats av en onödig masspsykos och överreagerat å det grövsta.
                    Ja, man ska vara försiktig. Men det finns ingen anledning till att dra till med extrema åtgärder

                      Fint att ni månar så om er pappa, jag tycker att ni gör helt rätt.

                      De kanske har jobb där de riskerar bli utsatta för smitta och tänker att de inte vill bidra till dödsstöten. Vad gäller just nära anhöriga måste alla få avgöra och bedöma själv inkl den anhörige. Alla övriga inte måsten kan vänta!

                      Man ska minska på onödiga kontakter. Om din pappa mår så dåligt är det kanske nödvändigt att ni åker dit. Man får ju anpassa efter situation. Det är skillnad på att hälsa på en pappa som är suicidal mot att hänga på en fest som inte är nödvändig.

                      Snacka om att du noterade helt fel sak i min kommentar. Varje, varannan, whatever. Sitt inte och grina om restriktionerna. Åk du och hälsa på din farsa. Men att skita i allt för att gå på resturang, hänga med vänner osv är bara sjukt. Det var DET jag menade.

                      Överreagerar dom för att dom är rädda att smitta ner en gammal människa som pga det faktiskt kan dö. Vem vill vara orsak till det?
                      Masspsykos? Har du hört att nästan 6.000 personer i Sverige har dött?

                  17.02 hur långt kommer du med att vara svinotrevlig?
                  Att du åker och hälsar på din gamla pappa gör att han riskerar att bli smittad och dö.
                  Det är därför vi inte ska träffas. Och du låter som restriktionerna bara är till för att göra dig förbannad. Är du inte rädd att din pappa blir sjuk?

      Nu är det ju inte bara äldre som dör eller blir allvarligt sjuka. Du riskerar även din egna hälsa Finns flertal unga som inte varit i riskgrupp som blivit allvarligt sjuka, den återhämtningen är inte att leka med.

        Och kan framförallt smitta andra så att sjukvården inte mäktar med.

        Exakt. Min sambo hade bara en lindrig förkyldning (Corona) i mars men hans smak och luktsinne är fortfarande borta, åtta månader senare. Kan inte ens föreställa mig hur det är för dem som blivit riktigt sjuka..

          Jag blev sjuk i maj, är 24 år, har fotfarande feber och huvudvärk och har visat sig inflammation i hjärnan. Allt pga corona, jag var frisk som en nötkärna innan. Så slute förminska viruset, absolut det kan bete sig som ett vanligt förkylningsvirus, men det kan också slå helt annorlunda. Så trött på alla jävla egoister som har noll empati och tolerans mot ens medmänniskor. Det är inte livsviktigt att supa och umgås just nu, du måste inte åka och shoppa.
          Min respekt för människor är=0

            J
            Hoppas att du kryar på dig ❣

      Vad menar du sluta leva för att äldrevården fallerar? Är du helt efter eller försöker du provocera?

        Gissar på det sistnämnda. Gå inte på det.

          Nej, det jag menar är att det är få äldreboenden som tar sitt förbannade ansvar just nu. Det är de som gjort att statistiken i Sverige ser ut som den gör. Och det behöver man börja prata om. Man behöver börja sätta tryck på äldrevården eftersom de gjort äldreboenden till värsta dödsfällan. Våra isolerade äldre dör som flugor just nu! På grund av att de släpper in hemtjänst i deras hem!

            Nä, de som tar död på de äldre på boenden är ni som festar och sen hälsar på vänner/föräldrar som jobbar inom vården och smittar ner folk.

              Åh, naiva du som tror att man bara blir smittad genom att festa.

                Men du förstår verkligen inte? Festa eller träffa massa andra människor. Många människor som man inte håller avstånd till.

                  Och trots det fattar ingen att den största smittohärden är kortterminalen i affären.

                    Det är ju större risk att du smittas av en person som du sitter bredvid i timmar, pratar med, kramar, kanske tar fel glas och så vidare på en fest än att du skulle få ett virus på ditt finger som du sen ska peta in i ditt öga eller din mun.
                    Gå till affären, handla och tvätta händerna när du kommer hem.

            Men hur ska de äldre med hemtjänst klara sig då? Det är ju inte så att alla äldre börjar klara sig själv pga Corona. Och om du har missat det så ökar covid just nu i andra åldrar, det har lugnat sig bland äldre.

              Det är ju precis det som är problemet. De dör om de inte blir omhändertagna, och de dör för att vårdbiträden jobbar med covid i kroppen.

              Har du statistik på att det lugnat ner sig bland äldre?

            Nej dom dör inte alls som flugor nu. Men om anhöriga går dit med smitta så blir det snart så igen.

              Det är personalen som är den största smittohärden. Anhöriga kommer inte och hälsar på folk på äldreboende. Sorligt men sant

                Jo anhöriga kommer och hälsar på sina släktingar som bor på äldreboenden. Har du missat det? Hittills så har de boende inte smittats, på mitt äldreboende, så länge vi har haft besöksförbud. Alltså har inte vi personalen smittat ner våra boende. Vad som händer nu är skrivet i framtiden. Vissa anhöriga respekterar inte alla restriktioner. Tyvärr.

            Skyll inte på äldreboendena, skyll på de som styr regionerna. De flesta som jobbar inom äldreomsorgen gör allt vad de kan med de knappa resurser de har.

      Men andra ska (bokstavligen) sluta leva för att din hjärna har fallerat?

        Om man driver ett äldreboende och tvingar sin personal att jobba utan skyddsutrustning trots att de uppvisar symptom så är det inte på mina händer de här människorna dör.

          Varför går de till jobbet om de är sjuka?

            För att de naturligtvis vill behålla sitt jobb

              Då är det egentligen inte ens äldrevården som fallerar utan svensk arbetsmarknadspolitik. Jag fattar att man inte kan ha kvar folk som blir magsjuka varje gång det är vackert väder, men att man kan ha anställda på sådana premisser att de närsom kan bli godtyckligt uppsagda.

                Man behöver inte säga upp en timvikarie. Det är bara att låta bli att ringa in dem.
                Man kan liksom bli av med jobbet på fler sätt än en uppsägning. Alla har inte privilegiet att kunna få en fast anställning

                  Det är ju det jag menar. Att man får anställa tillräckligt många människor på timanställning för att bara kunna skita i dem. Jag har timmisar på mitt jobb men det finns ju ingen chans att vi bara skulle sluta ringa en för att personen skulle sjukanmäla sig vid sjukdom. Vi behöver ju dem. Helt sjukt att de har så många timmisar att de bara kan sluta ge en av dem pass utan att det skulle fucka upp hela personalplaneringen.

              Fast nej. Det är krav att jobba med visir sedan några månader tillbaks. Och om man uppvisar minsta symtom så stannar man hemma. Man blir inte av med jobbet pga det.

                Nej, det är inte alls ett krav. Jag vet ganska många kommuner (ej i Stockholm) där man inte jobbar med någon skyddsutrustning alls och där chefer låter bli att ringa in de timvikarier som blivit friska och som stått på sig och sjukskrivit sig när de uppvisat symptom.

                Folkhälsomyndigheten gick ut med information i juni att både visir och munskydd ska användas till skillnad från tidigare i våras så det är just det som gäller nu och inget annat.

                  Det är definitivt inte vad som följs hos långt ifrån alla.

                    Men det är en annan sak som hanteras på annan nivå. För den sakens skull bör inte gemene man skita i råden! Bara att anmäla såna verksamheter till kommunen och Arbetsmiljöverket.

              Är ganska säker på att det inte fungerar så nu. Inget äldreboende vill ha tillbaka smittan från i våras.

                Jo, på många hem är det precis så det funkar. Fortfarnade

        Vad menar du?

          15:25 är den jag vill ha svar från. ☝️

      ”äldrevården fallerar”…..? Är du så där korkad?

      Äldrevården fallerat?? OMG Så okunnig du är!

    Igår steg vi upp extra tidigt för att hinna veckohandla på Ica innan det var mycket folk där. Vi har börjat veckohandla för att slippa springa runt med våra baciller överallt, hela tiden. Har även börjat jogga (utomhus) nu när vi inte kan gå till gymmet.
    En väldigt liten anpassning i våra dagliga liv, för att rädda livet på någons mormor.

    Jag tror att alla har någon liten dröm om att vara hjälte. Rädda någon från en brinnande byggnad, göra något heroisk. Nu kan alla vara hjältar, i sina trygga hem framför Netflix. Var en bra kompis, stanna hemma.

      Fast är det inte lite snett att alla andra måste göra anpassningar i livet. Bara för att vårdbiträden tvingas gå till jobbet med misstänkt covid och helt utan skyddsutrustning. Är det bara jag som tycker att det är galet?

        Läs på, och gör om och gör rätt. Har inte alls med det att göra!

          Det har det visst!
          50% av de bekräftade fallen som har dött och haft covid i kroppen har varit över 85 år. Enbart drygt 10% har varit yngre än 70 år.
          Det är bara drygt 10% av sveriges befolkning som fått det och av de som fått covid har bara drygt 4% dött. Det är alltså bara drygt enbart en halv procent av befolkningen som dött av covid. Och de flesta har dött av andra orsaker och skulle ändå ha dött inom ett år.

          Om man ser det till världen så är det 0,015‰ av befolkningen som dött. Och bara 2,5% av de bekräftade fallen har dött. Sveriges siffra är alltså nästan dubbelt så hög. Så något har fallerat ganska extremt här. Och man pekar just på äldrevården som en extremt stor bidragande faktor i det här.
          Har du inte sett på uppdrag granskning?

            Jag har sett på uppdrag granskning och jobbar också för den så beskyllda kommunen. Det var då och som de säger i dokumentären så gäller visit OCH munskydd sedan juni och ökningen sker just nu i ALLA åldersgrupper för att de priviligerade har tröttnat. Så ja, ALLA ska följa råden oavsett vad man själv tycker. Tycka kan man göra sen men låta bli att ta risker nu!!!
            Mvh en kommun och tid regionanställd med insyn

              Det är fortfarande något som gäller hos långt ifrån alla kommuner.

              mvh ännu en kommun och tid regionanställd med insyn

                Wow så coolt! Men det är en annan sak som hanteras på annan nivå. För den sakens skull bör inte gemene man skita i råden! Bara att anmäla såna verksamheter till kommunen och Arbetsmiljöverket.

            Det beror ju främst på att vi saknade kapacitet att testa under vågen i våras, vilket får antalet döda/sjukdomsfall att bli mycket högre än vad det faktiskt är om man uttrycker det i procent. Det är därmed inte rimligt att dra stora växlar på att det är 4% av bekräftade fall som har dött, då det inte är korrekta siffror som används i den uträkningen.

              Det där stämmer inte

            Man måste komma ihåg att även program som Uppdrag Granskning använder olika berättartekniska knep och har en tendens att reducera komplicerade frågor till mindre komplicerade narrativ. Det kan vara värt att ha det i åtanke när man funderar på frågor som dessa.

            Okej. Och varför dog just så många äldre då? För att de nekades vård. Varför nekades de vård? För att sjukvården var tvungen att prioritera. Varför var de tvungna att prioritera? Jo, för att det var för många fall av COVID och det inte fanns plats för alla! Jisses. Hade de yngre bara tagit sitt ansvar hade antal fall ökat mycket saktare och fler äldre hade fått möjlighet till sjukvård.

        Givetvis måste skyddsutrustning finnas och man bör verkligen se över reglerna för hur det funkar för timvikarie, sjuklön etc. Men det är ju inte direkt något som JAG bestämmer. Men jag kan både ta hänsyn till mina medmänniskor genom att tänka ett extra varv, samtidigt som jag försöker påverka vårdbiträdernas (och andras) situation. Det ena utesluter ju inte det andra.

          Ja, och man behöver inte låsa in sig och sätta sig i självvald isolering bara för att ta hänsyn. Det går alldeles utmärkt att göra det på andra, mindre drastiska och extrema sätt.

            Sååå, exakt det jag beskrev i kommentaren du svarade på?

        Anmäl om du vet att det är så!

      Fint Hi

    Kan erkänna att från juni – september har jag levt MER som vanligt, inte helt men mer. Jag har gått på restaurang i mindre sällskap, inte undvikt mataffären vid specifika tider osv. Har dock alltid försökt hålla avstånd och tvättat händerna extra mycket (i värsta fall spritat). Men efter att de nya restriktionerna kom så känns det helt vansinnigt att folk fortsätter?

      Fast du gjorde ju samma sak själv? Restriktioner att undvika folktäta plaster fanns redan i somras. Behöver du att någon säger till dig att det är dumt att gå ut bland folk under en pandemi för att du inte ska göra det?

        Ja, framkom inte det i min text? Jag menar att de nya restriktionerna är betydligt mindre diffusa och hårdare. Jag var inte på privata tillställningar över 50 pers. Jag kan ej minnas att restriktionerna sa att man ej fick vara på restaurang i mindre sällskap eller vara i mataffären. Isåfall missade jag det, trodde väl jag hade bättre koll än vad jag hade.

        Nu däremot är det här i värsta Götaland väldigt tydligt att vi ej ska vara på köpcentrum etc.

          Förlåt, men vilken underbar felskrivning- värsta Götaland. Det känns verkligen som att det är där man bor nu

            Haha! Lite så, insåg det inte ens 🙂 Här i värsta Götaland hänger jag inte utanför lägenheten nu i vilket fall.

          VARJE människa som du träffar är en potentiell smittspridare. Även om du äter på restaurang med 3 kompisar.
          Det är 3 risker att bli smittad.

      L Det är ju för att du och många andra har gjort precis så, som vi har en jätteökning nu.

    Lite OT men har Angelica Blick gjort slut med sin kille eller nåt? Följer inte henne och gick in nu för ville se hennes andra hallowenbilder. Scrollade ner lite och då tackar hon för alla meddelanden och går man in i hennes stories så tackar hon även där för allas stöd. Ja, jag vet att det inte angår mig men jag är nyfiken av mig tyvärr

      En familjemedlem som var äldre gick bort härom dan!

    Älskar Alexandra Bring! ❤️ Precis börjat följa henne. Hon känns väldigt genuint.

      Älskar henne, Sveriges vettigaste influencer

      Har också precis börjat följa henne. Hon känns skön och jordnära!

    Vad har hänt med Angelica Blick? Hon skriver att hon ”tackar alla för de fina orden” efter hennes stories?

      En äldre familjemedlem har dött <3

    Tackar du IL också då, ser inte henne i just detta inlägg, som faktiskt skrev att hon avstår en fest pga nya restriktioner och dessutom lade upp restriktionerna på sin blogg men trots det så rasar folk och skriver elakheter till henne i mängder, riktigt skevt.

      Isabella Löwengrip ljuger ju som en Solvalla-häst på upploppet. Om man har pytsat ut lögner i minst 15 år, så går det inte att tro på det hon säger längre.

      Vad hon skriver och vad hon gör är två helt skilda saker.
      Hon ljuger om allt.

        Sluta tjata om att hon ljuger om allt, det vet inte du/ni om hon gör. Lägg ner. Och vad har det ens med saken att göra. Så sjukt hur du håller på, skrämmande.

          Den enda som är sjuk är du. Du har väl ingen aning om vad som är sant och inte vad IL skriver. Din besatthet över att försvara IL är sjuklig.

            svar till dig i modd

        Ja så är det. Finns ett talesätt: Det du gör talar högre än det du säger.

        15:43
        Så rätt. Finns ett talesätt: Det du gör talar högre än det du säger.

      Att hon skrivit att hon ställt in skrev jag om redan igår faktiskt.
      Hur i hela fridens kan du ha missat det? ?

        Nja det gjorde du ju inte direkt och nu tog du dessutom bort en kommentar här som försvarade IL. Varför?

          Varför måste du ha svar på det? om hon nu gjort det?

        Alltså du tackade inte henne el skrev att hon var förebild. Men du missar inte något som är till ILs fördel du. Sjukt hur du håller på, så lågt.

          ??? och du anser att du är helt frisk?

          För att hon inte är någon förebild. Hon har hittills sprungit omkring på restauranger varje vecka och reste till Italien typ 3 gånger.

            För att det varit full tillåtet då att resa och gå på restauranger. Andra reser nu och var på restauranger och fester igår, det visade folk upp på sina insta även fast många verkade vilja dölja det och inte var så aktiva igår. Andra får inte samma klagomål som IL och vad beror det på – jo på denna sida och på vad som skrivs härinne.

              Ta och sjukskriv dig från den här bloggen. Du mår inte bra av att vara här inne.
              Kan ge mig fasen på att du är ett Troll som vill ha diskussioner och bara är inne för att bråka.

      Tackar IL?! Som reser och flänger på restauranger, spa mm..

    Häpnadsväckande hur många det är som skiter i restriktionerna. Nu i helgen såg man alltifrån festbilder från en kompis födelsedagsfest till Michaela Fornis kompismiddag, ackompanjerat med Kenza som pissar på alla som tar covid på allvar, varje gång hon postar en bild från Maldiverna. Så ignorant, nonchalant och hela attityden ”jag tänker leva som vanligt för det är minsann inte förbjudet” gör mig provocerad och less. Det är ett helvete i sjukvården och värre kommer det bli om vi fortsätter som vi gör. Vi som arbetar i sjukvården gör allt för er, 24 timmar om dygnet årets alla dagar. Kan ni hjälpa oss nu? Ta detta på allvar, snälla?

      Så sjukt många ”vanlisar” i mitt flöde igår som festade loss också. Två dagar efter att vi fått extra restriktioner här i Stockholm. Idioter.

        Ja, samma här. Blev chockad när jag såg bild efter bild på vänner som festade som om allt var som vanligt.

        Vi bor vid Skogskyrkogården- här var det massor av folk. Som köade till korvgubben och bajamajorna och kom med bussen ?

      Tyckte det va ovanligt tyst på instagram. Vilket gör att jag misstänker att de festat men inte vågar lägga ut ?

        Precis!

    Sandra Beijer, rensar hon fortfarande bort kritiska kommentarer om hur mycket hon rör sig bland folk? Hon gjorde det förut iaf och hon verkar ju inte bry sig om rekommendationerna överhuvudtaget.

    House of Philia-Petra har ett lite intressant ”försvarstal”.

    Vad är det förresten med att alla flunsor ska till Marbella? Är det extra lyxigt där eller nått? Ida, Katrin, Pernilla W, Annica mfl. Måste alla göra precis likadant? kom på något nytt och eget istället eller som det är just nu, åk inte alls.

      För att det är inne just nu att åka till Marbella och dom vill visa dom har råd.

      Ja, Marbella är lite Spaniens svar på vad Saint-Tropez är i Frankrike. Det var inne på 70- och 80-talet och har fått en revival nu. Rätt överreklamerat. Mest överpriset i butiker och på restauranger.

      Varför ska man åka till ett nytt ställe om man som Ida och Pernilla äger eget boende i just Marbella?

        Inte åka alls!

      Tror det är spons. Har sett flera mindre kända influencers som åkt till marbella som samarbete.

    Jag har så jävla dåligt samvete. Måste imorgon ta tåget upp till stockholm från Malmö för ett möte med en specialistläkare (som inte går att omboka pga vissa omständigheter). Jag har bokat ett ”ensamt” säte på tåget fram och tillbaks, tar taxi till och från sjukhuset, laddat med munskydd och handsprit. Tvättar självklart händerna så fort tillfälle ges och är frisk. Finns det något mer jag bör tänka på?

      Beror väl på hur gammal du är. Finns det en risk att du blir väldigt sjuk om du smittas? Isåfl hade jag avbokat resan.

      Sluta spela hjälte, det där är basic.

        Försökte inte spela hjälte, ville bara ha lite tips men jag ber om ursäkt för det!

        Så otroligt drygt och onödigt.

      Ja, du bör ta med dig syrgastuber för 24 timmar.
      En sådan här ansiktsmask https://interspiro.se/sv-se/produkter/roekdyk/s-usa-first-breath-version
      Och en sådan här https://interspiro.se/sv-se/produkter/skydd-mot-farliga-amnen/safeguard-skyddsdrakt?VariantID=

      Och det viktigaste av allt, läs in dig på detta https://nl.pinterest.com/pin/310818811757722550/

      Lycka till. Hoppas att du inte har någon väldigt allvarlig sjukdom och att du får den hjälp du behöver. ❣

      Varför har du dåligt samvete för det, det står ju klart och tydligt i de nya rekommendationerna (som jag antar är orsaken till att du nu inte vill åka trots, att du planerat in det innan) att fysisk kontakt med andra människor är OK vid just läkarbesök?

      Läs på om munskydd.

    Många fik struntar i att ordna avstånd mellan borden. Jättedåligt och dom tar inte sitt ansvar.

      Rent statistiskt sätt har du ganska låg risk att smittas i alla fall

        Smittas hög risk och smitta andra omedvetet men låg risk att bli allvarligt sjuk. Men vem vill spela rysk roulette i en pandemi för lite café latte ??‍♀️

          Nej, det är fortfarande en låg risk att bli smittad. Hade det varit en hög risk hade fler än 10% av invånarna blivit smittade på de här 8 månaderna

            Många fler kan ha varit smittade, vi testade inte i den utsträckningen i våras. Och nu när man veta att smitta ökar är frågan igen, är det lämpligt att spela rysk roulette för lite fika?

              De som blev sjuka testades. Det har ju varit många som blev smittade men som inte ens kände av någonting alls överhuvudtaget. Så rysk roulette är ju att överdriva något enormt.

                Exakt därför rysk roulette! För att många blivit sjuka utan symptom och därför kan smitta omedvetet!

                  Covid är ju dock en droppsmitta och såvida man inte har symptom och nyser rätt ut så är det i princip bara folk man hånglar med som man smittar.

                  Jag vet inte hur det är med dig, men jag brukar definitivt inte få ett grovhångel tillsammans med min latte på mitt café. Varken av de som jobbar där eller de som sitter i närheten.
                  Om du har det så på ditt café så måste du tipsa om det för jag är sjukt trött på att vara singel nu

                    Corona kan vara luftburet, finns MÅNGA seriösa källor på det. Lyssna inte på Tegnell, kolla upp riktiga käller. Tegnell har skarvat mycket och kommit med många absurda utlägganden om hur covid smittas. Han trodde inte barn kan smittas och smitta, det kan de. (om än inte i lika stor utsträckning).
                    LUFTBUREN SMITTA:

                    ’A new study, published in the medRxiv depository, now suggests that the novel coronavirus COVID-19 could remain in the air up to 3 hours post aerosolization.

                    The research also notes that on surfaces such as plastic and stainless steel it can remain live for up to three days, on copper surfaces for four hours and on carboard for up to 24 hours.’

                      källor*

        Fast du kan ju bära smittan utan att vara sjuk själv, men sen föra den vidare till någon som blir sjuk av den och kanske då blir allvarligt sjuk, det är ju därför man ska respektera såna här restriktioner.

    Det är någon som räknat ut att med alla restriktioner och åtgärder som satts in runt om i världen så kostar ett eventuellt räddat liv 60 miljoner Euro.

    Det låter hårt, men någon gång måste man stanna upp och faktiskt ifrågasätta vad man egentligen håller på med. Är det verkligen värt det? När ska man sluta? Ska man sluta när kostnaden går upp mot 100 miljoner Euro? 500 miljoner Euro?
    Det här kommer dessutom göra många arbetslösa vilket kommer förkorta deras liv avsevärt. Är det värt att rädda ett liv som ändå bara har max 5 år kvar, om det kostar totalt 80 förlorade år på en arbetsplats som går i konkurs?

      Varför skulle det inte vara värt det? Självklart är människoliv värt mer än pengar.

        Är det verkligen det? Oändligt mycket pengar?
        Skulle det vara värt hela våran moderna civilisation? Även fast det skulle innebära att vi åkte tillbaka till 1850 rent samhällsmässigt?

          Yes. Det är värt det. Varför ska andra dö för att du ska ha det bättre?

            Allting har ett pris. Det är frågan var gränsen går. Ett människoliv är ju inte värt all världens resurser för att rädda, med tanke på allt man i så fall offrar. Är 1000 det? 100 000? En miljon? Jag tycker det är en intressant frågeställning.

        Vi skulle kunna bygga bilar och vägar som iprincip skulle vara omöjliga att köra ihjäl sig på. Men vi gör det inte, för det kostar för mycket pengar…

          Bygga bilar och vägar för att vi inte ska köra ihjäl oss?! Sänk farten så sjunker både olyckorna och dödsfallen. Kostar inga miljarder.

        Fast fler människoliv riskerar att gå till spillo när samhället inte sen har råd med bra utbildning, cancerbehandling osv

          Historiskt sett så har de människorna som överlevt en pandemi fått det bättre efteråt än de hade innan. Färre personer att dela på resurser mm. Krasst men sant.

      Ja det är värt att rädda liv. Många i 70års åldern har långt mer än 5år kvar att leva.
      Om det hade varit barn under 5 som strök med istället, hade det varit värt det då? Varför är våra gamla inte värda något?

        De som dött har inte varit världens friska 70 åringar direkt. De skulle ha haft max 5 år kvar trots att de ”bara” var 70.
        Nu har jag inte påstått att våra äldre inte är värda någonting. Så sluta lägg ord i munnen på mig är du snäll

          Jo det gör du när du skriver ”Är det värt att rädda ett liv som ändå bara har max 5 år kvar, om det kostar totalt 80 förlorade år på en arbetsplats som går i konkurs?”.

          Det är värt det.

            Nu är det ju inte så att det bara är en enda arbetsplats som går i konkurs.
            Bara i april i år ökade arbetslösheten med 68.000 personer. Dessa personer kommer att leva ett kortare liv pga att de hamnade i arbetslöshet. Nu gör vi en underskattning och säger att livet på de här arbetslösa kommer att förkortas med i genomsnitt 1 år. Vilket innebär att, bara i april, kostade det i runda slängor 68.000 förlorade år.
            Man måste se till det stora hela, och man måste fråga sig när det slutar vara värt.

            Vi lever i en värld med begränsade resurser och man behöver fundera på om samma mängd pengar hade kunnat rädda fler människoliv på ett annat sätt.

            Har inga svar på vad som är rätt men man måste kunna fundera på det och inte låtsas som att man betalt vad som helst för att rädda människoliv medan stora delar av världens befolkning lever under fattigdom och dör av det.

        De har redan levt sina liv

          16:50
          Vad menar du med att ”De har redan levt sitt liv”? Jag har arbetat i snart 50 år, och arbetar fortfarande. Betalat skatt, knappt någon sjukfrånvaro, ingen föräldraledighet. Inte ännu, men snart 70 år. Glad, frisk (peppar peppar), lever med min man och tre hundar. Ska jag/vi bara lägga oss ner och dö tycker du?

            Är vårat liv inget värt? Varför i så fall?

              För oss är det intressant att veta vad du tycker.

          Fy fn så sniken du är! Usch!

      Vad tycker du priset är på ett människoliv? Vad är ditt värt?

        Det är inte intressant och inte mitt ansvar att bedöma.
        Men om vi säger såhär: Om man skulle lägga kostnaden på de privata skattebetalarna istället för hos de privata företagen som fått ta den största smällen i det här så skulle det bli ett jäkla liv och man skulle inte vara lika positivt inställd till att ett människoliv är ovärderligt.

      Jag är nationalekonom, har således inget problem med att prissätta människoliv – det gör vi hela tiden. Däremot ställer jag mig väldigt tveksam till siffrorna. I folkmun betraktas det som en vedertagen sanning att folk dör av lågkonjunkturer och kriser, det tenderar dock att vara både uppförstorat och framställs som ett starkare samband än vad det i själv verket är enl forskningen.

      Att ett liv skulle 60 milj euro tror jag inte en sekund på. Någon kan säkert ha fått fram den siffran, det jag ifrågasätter är hur hen räknar och vilka antaganden som gjorts

    Är det inte så att 90 procent som dött i Corona varit över 70 år och redan sjuka vid smittillfälle?

      JO!

        Nej. Det är inte aktuella siffror.

          Jo, dagsfärska siffror

      Men det handlar ju inte riktigt om det. Sjukvården kommer inte kunna vårda alla sjuka. Vi måste plana av och platta till smittspridningskurvan.

      Om du menar Sverige så är det det som sas i maj. Till dagens datum är över 600 av de avlidna under 70år. Resten är över 70år. I Sverige då. I världen kanske det ser annorlunda ut men i Sverige är det inte 90% som är över 70.

        Hur gick det för dig i matten i skolan. Det är 6000 som dött. 600 av dem säger du själv är under 70 år.
        Såååå svårt matte är det inte.

        Hur många procent tror du 600 utgör av 6000? Resterande procent är då alltså över 70 år………..

      Många yngre som fått bestående men och är sjuka under lång tid.

        Ja kanske flera år, resten av livet så förstår inte detta tjat om bara äldre som dör. Så jävla trött på det. Bara skärp er!

          Flera år när det inte ens pågått ett år….

        Ja, det kanske kan verka som ”lite” men jag känner fortfarande tex inte smak eller lukt. Det är ett stort handikapp för mig och gör att inget känns kul att äta längre. Mat för mig var en stor del av mitt liv :/. Finns såklart andra som har det värre, men jag hoppas sååå att det kommer tillbaka. Var 5 månader sen nu.

      Vad spelar det för roll? Det är någons far- eller morföräldrar.

        Det ifrågasatte ingen.

        Eller mamma och pappa! Har knappt träffat mina föräldrar sen detta började! Pga dem är i den åldern och är försiktiga delux pga pappa haft cancer. Kan inte alla bara respektera restriktionerna!

      Där jag jobbar (covidavdeoning) är de flesta svårt sjuka födda på 60-talet. Samma med de som IVA-vårdats i Malmö (artikel i Sydsvenskan idag).

    Tack??? Det är ju bara vett som dem inte borde hyllas för

    gillar Bring och vet inte varför men känns som hennes goal var att hamna på bloggbevakning för just detta. achieved!

      Herregud, aldrig kan någon göra rätt ?

      Hon är ju en falsk ögontjänare prime deluxe

      Ni ska då hitta fel i ALLT hahaha

      Det som gör mig mest förbannad i denna situation är att pekpinnen själv just hängt med på mammaträning osv. Hon hänger med flunsor som är på events, reser runt och träffar många människor, det blir fel att hon ber människor att endast umgås med de som tillhör familjen, kommer hon hålla det själv eller kommer hon hänga med syrran Vicc som inte alls tar restriktionerna på allvar utan hälsar på nära familj och vänner in the ”north” nu?
      Men kanske är Alex syrran som börjar ta ansvar ändå, hoppas att Vicc tar efter. Nästan skämskudde att ingen reagerat på att hon är och reser genom landet och lever lajf medans syrran sitter hemma och skickar pekpinnar till Sverige om att hålla sig hemma?
      Hoppas pekpinnen fått gå lös en sväng hos syrran också!

    Vad är det för fel på folk som inte kan vara hemma under en helg utan att få panik? Herregud. Ta på myskläderna, fyll en chipsskål och placera röven i soffan bara.

      En helg? Nu pratar vi ju om 50 helger i rad. Vem som helst som inte är en extremt antisocial och introvert kuf blir stissig av det.

        Tur du inte är sjuk, sjukskriven då. Sluta gnäll!

        Nej, vi har inte behövt vara inne 50 helger i rad. Det är nu de påpekar att det är extra viktigt, klarar man inte av det är man ju en tönt.

          Fast om man ska gå efter kommentarerna här så är det just 50 helger i rad som man har behövt sitta inne

            Du måste ju inte va inomhus…

              Om någon tar och föreslår en skogspromenad en gång till så går jag bärsärkagång på Drottninggatan

                ?

            Det är inte ”vi härinne” som bestämmer hur det ska vara, så ingen ide att vara förbannad på oss. Vi talar bara om det för alla tröttmössor som inte fattar.

        Skitsnack.

          Skulle vara till någon annan långt där uppe. Tröttsamt att svaren inte hamnar där det är meningen.

    Annars kan man se på Mumbo Jumbo som har ett kul inslag om en influencerskola ”till för er som inte vill skaffa ett riktigt jobb eller en riktig utbildning”. Skojigt och mitt i prick.

    Det är jättebra att ni följer restriktionerna. Själv vill jag komma ut ibland, träffa folk, shoppa osv. så kommer fortsätta med det.

      Stupidity will be the end of the human race.

      Bra försök till provokation ? Bye ??

      Bara en tillräckligt dum och ointelligent människa erkänner något sådant. Du är så patetisk.

      Vad cool du är? känns det bra att skryta om att du är en egoistisk människa? Jävla fjortis

      Just nu handlar det inte om vad du vill. Alla vi andra vill överleva. Håll dig hemma för he*vete!

    Alla ni som inte fattar vad det innebär att FÖLJA restriktionerna!
    Ni är SÅ JÄVLA dumma i huvudet. Ta ert ansvar och läs vad fan ni ska göra och inte göra.
    Och att seriöst åka på en resa till Maldiverna GRAVID med ett litet barn under två år mitt under en pandemi, det är fan höjden av ignorans och idioti.
    Jag hoppas på fullaste allvar att hon får covid och blir isolerad på en fattig ö i en månad. Idiot.

      Precis, det är idiotiskt nog att resa själv som vuxen just nu. Att dessutom åka iväg så långt bort som gravid och med ett litet barn. Hur tänker folk?! Allt för att kunna ta sina gravidbilder på exotiska stränder… Japp, hoppas också att något händer så hon vaknar till lite.

      Fult att önska att någon blir sjuk och tvingas till misär sådär, men ja, en kunde ju önska att hon förstod allvaret lite mer.

        Men gud, gråt lite då

        Hon kommer aldrig fatta allvaret förrän hon eller någon i hennes närhet drabbas. Resten av befolkningen skiter hon ju uppenbarligen i.

          Inte säkert att det hjälper heller. Det är ju Paula ett tydligt exempel på.

            True…

      Hur drabbar det er då? Om hon skulle bli sjuk eller fastna någonstans? Är väl hon själv som drabbas?

        Då kommer hon inte hem med skiten iaf. För trög för att fatta det eller?

    Ja, vad ska man säga. En del är riktiga egoister och denna pandemi är ett bevis på det. Läste tex på pappapappadotters blogg ett inlägg som Johan eller John skrivit, typ att äldre och de i riskgrupp bör hålla sig inne. För att alla andra ska kunna fortsätta leva sitt liv precis som vanligt….Det är när man hör sånt som man önskar en nedstängning i Sverige. Bara för att se egoistiska idioter lida.

      Vilket underbart resonemang av dom! Vilka jävla stollar!

        mm… Låter som det klassiska klassamhället. Alla som är sjuk blir fattigare och fattigare ,eftersom de inte kan jobba (om man vill skydda sig)
        🙁

    Sofi Fahrman i Paris och Venedig???? Märkligt

    Graafsystrarna hade sminkös hemma så de gick nog ut. Mys son gick trick or treat.

      Det gjorde, finns bild på Hannas insta.

      I grannskapet här gick också barn trick or treat. Men alla hade hängt ut små godispåsar i träd och buskar som barnen fick ta istället för att plinga på.

      Bus eller godis*

        trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat trick or treat

        [Borttagen kommentar]

          Snarr eller snyting?

          Ah, en vuxen människa som kan bete sig❤ så jävla pinsam.

          Oj du mår inte bra. Bäst att du går ut och festar lite….

    Sitter och förundrar mig över hur människan reagerar när förutsättningarna förändras och det slår mig att det är självklart att vissa inte klarar av att lägga sitt eget ego åt sidan för att hjälpa till i det stora hela. Som en tagg i skon måste de skava med sina åsikter om att de inte orkar och att det viktigaste är att de inte bara överlever utan även får leva normalt och ha skoj. Undrar hur många hjärnceller dessa människor begåvats med? Att försöka övertyga någon som varken vill eller har kapasiteten att ta in information är bortkastade försök. De som tycker att de som dött i Sverige har ”levt sitt liv” hoppas jag möter samma attityd den dagen de behöver hjälp. Trasigt med medmänniskor som på det här sättet ställer sig utanför samhällets normer.

      Många tar förändringar väldigt dåligt och har svårt att komma ut ur sina rutiner. Människan är trots allt ett vanedjur.
      Hur lätt skulle du själv ha att byta den sko du sätter på först, eller byta förstaarm när du tar på dig en jacka?
      Hur lätt skulle du ha att gå över till att enbart äta ett enda mål mat om dagen?

      Egentligen är inte det här svåra grejer att ändra på. I teorin. Men för en del personer blir de enormt svåra.

        Fast det här är inte sån automatiska saker som att ta på sig en jacka.. Det är mycket medvetna val.

    Tips till alla er som är så oerhört upprörda på diverse influencers och deras livsstil nu under pandemin:
    AVFÖLJ. Låt bli att titta på deras story (även om ni är frestade), bjud inte på ett enda klick på någon av deras kanaler. Köp naturligtvis ingenting de marknadsför och använd inte deras rabattkoder. Strunta i att lyssna på deras poddavsnitt under en period.

    Det enda – det absolut enda – som skulle få effekt är om deras siffror och resultat sjunker markant.
    Så, det är ni som väljer. Att ni häver ur er missnöje härinne kommer nämligen inte att förändra någonting.

    Eric saade verkade däremot inte tycka att pandemin var viktigare än sin 30årsfest. Ett exempel på en person som inte valde att ställa in sin fest..

    Man kan inte vänta sig något annat av dessa ”Influencers”. Fattar de inte att när man har 200-300 tusen följare så har man ett ansvar. Lägger man upp bilder från semester på Marbella så tror alla att det är ok att åka på semester.

    Fast snälla, skriv inte bara om de som ställer in resor. Det är så många influensers som låtsas att de följer reglerna fast de fullständigt skiter i det och de är nästan värst, för folk ser på deras storys och tänker att det är okej.

    Exempel: Michaela Forni går på middag hemma hos ett annat par och lägger upp det på sin story. Rekommendationen är ju att man inte ska umgås med folk utanför ens hushåll. Kan man verkligen inte bara käka middag hemma? Bara för att man känner de som man träffar utanför ens hushåll så betyder inte det att man inte exponeras för alla de baciller som den personen i sin tur har exponerats för.

    Annat exempel: Dani Pavlica var på brunch ute på stan med en tjejkompis igår/idag och jobbade på KONTORET. Vilket annat yrke är inte bättre lämpat att jobba hemifrån än influencers?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.