Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

899 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Snälla kan vi få en granskning av bloggaren på elle Leyla aksoy som hotar och trakasserar både följare och andra influencers. Jag följde henne tidigare men blev hotad av både henne och även hennes syster när jag inte promata hennes instagram efter att ha fått hudvård skickad till mig. Hon sa aldrig något innan om att man måste göra reklam utan sa att allt jag behövde göra var att gilla alla hennes bilder och skriva minst 3 kommentarer på olika inlägg. Sen fick jag veta att jag behövde göra reklam för henne på mitt eget konto och ”stötta leyglow”. När jag sa nej så skrev hon och hennes syster, dilan aksoy och sa att man måste stötta leyglow annars skulle jag behöva betala för det jag fick. Sen sa dom att vi vet dina områden så passa dig.

  Har bekanta som också blivit utsatta. Har fortfarande en obehaglig känsla kring allt.

  Svara

   Men gud vilket tjat. Ser denna kommentar på varje inlägg.

   Svara

   Jag har också stött på henne när jag jobbade med pr. Blev väldigt dåligt bemött när jag konfronterade henne då flera på kontoret sett att pressmaterial sålts via hennes släktingar i köp- och – säljgrupper på fb. Så obehaglig människa

   Svara

   hej jag skrev igår om det här. Har sett dms från denna leyla aksoy nu. Följde innan men läste att elles chefredaktör vet om allt och inte bryr sig. Förvånar mig inte. Tror att många följare vet men eftersom att man får presenter om man likar så följer folk. tragiskt.

   Svara

   Vad är hon för internetgangster som hotar folk över något sådant? Typ vad ska hon göra? Dränka en i serum eller? Så jävla löjlig person haha

   Svara

    Hon har visst leta reda på var folk bor innan och sagt att hon ska gå dit. Vet ej om hon har något kriminellt förflutet men av vad jag sett är det absolut en person som saknar spärrar. Manipulativ och får folk att göra det hon vil..

    Svara

     Letar hon upp folks privata adresser kanske man ska svara henne på hennes privata adress också? Bägge damerna verkar ha jobb vid sidan av och man kanske ska höra av sig till deras jobb om de själva nu är så orienterade på människors privatliv.

     Svara

      I tidigare inlägg står det att hennes jobb på elle redan vet om det.

      Svara

       Leyla jobbar som lärare på en skola utöver instagram

       Svara

        Vet hennes arbetsgivare på skolan om att hon hotar, trakasserar och blivit polisanmäld? Tvivlar på det..

        Svara

   ”vi vet dina områden så passa dig” låter ju så pass hotfulltatt man skulle börja fundera på en polisanmälan.

   Svara

    En polisanmälan har gjorts mot Leyla men det blev nerlagt nästan direkt.

    Svara

     det bästa är nog att kontakta hennes arbetsgivare. Vet att hon skyllt sitt beteende på att hennes mamma är cancersjuk men det går ju inte ihop med att hon hotar och trakasserar.

     Svara

      Är Mira Aksoy hennes syster? Hon har ju också kämpat med cancersjukdom.

      Svara

       Tror inte det. leyglow är typ 40 år minst så hennes mamma är väl runt 70. men har faktiskt ingen aning om hon är släkt med Mira aksoy.

       Svara

    ja såklart..

    Svara

    Det finns så mycket hat och fulhet i Beauty-industrin, men också en stor oro för att själva bli inblandade i en konfrontation. Därför växer industrins pormaskar

    Kolla bara när IL fick kicken från united influencers, den lilla bellan gick iland med påståendet om att hon själv valt att lämna UI osv

    Svara

   Jag vet flera vänner som också blivit hotade av henne. Själv följde jag henne tidigare men en gång ställde jag en fråga och blev blockad 🤷‍♀️

   Svara

    Vad märkligt! Har helt annan uppfattning av henne. Får alltid svar i dm och aldrig upplevt henne som hotfull. Visst hon har hybris, men vem har inte det i den branschen 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Ja tills du går emot henne troligtvis. Så länge du köper via hennes länkar och gillar bilder så kommer hon nog vara schysst.

     Svara

   Samt när hon ”hängde ut” andra beautykonton som att de härmade henne. Att det var hon som startade beautyinstagrejen i sverige?

   Svara

    Exakt! Hemskt att kakan och cia på tidningen ELLE skyddar henne. Men många vet vad som pågår kring henne med att sälja pressprover och trakassera till höger och vänster.

    Svara

     Vi vet ju alla att kakans moraliska kompass är obefintlig…

     Svara

   Bra då kan man avfölja med gott samvete. Älskar hudvård men så självgod, de flesta stories hon delar är typ ”OMG dör” på nån som typ tycker att hon förändrats deras liv pga *tips* lägg ner snälla

   Svara

    Hahah eller hur. Att hon personligen tar åt sig äran för att typ paulas choice bha gett någon bra resultat, snääällaa kom ner på jorden. En jävla köphets med adlinks i varenda story också.

    Svara

     Allt för att sälja. Vet att hennes ab omsatte 1 miljon förra året och 80% av det är via adlinks. Ju mer ”gumman” tjatar på folk att köpa desto mer tjänar hon.

     Svara

    Tror flera av hennes dms om hur hon förändrat livet för folk är fejkade. Att hon skriver dom själv för att flera ska köpa via hennes länkar. Hela tiden är det bara en massa adlinks överallt.

    Svara

    Oj! Jag följde henne för ett tag sedan tills jag blev trött på hennes instagram.
    Tyckte det var nått skumt med henne

    Svara

   Ja, granska! Det värsta är att hon är typ 35 och lärare också. Borde verkligen inte få komma undan med att bete sig på det sättet.

   Svara

    Är hon inte typ 40? Ser ut som det på hennes bilder. Hon säger typ att all hudvård som är populär är pga henne.. känns så fejkat och falskt alltihopa

    Svara

   Men gud vad är det för beteende?! Får en heeelt annan bild av Leyglow nu. Sitta och hota folk kors och tvärs, samtidigt som man arbetar som lärare dessutom. Och om det stämmer att även systern är delaktig i dessa trakasserier, som jobbar på Rädda barnen, så rimmar det riktigt illa.

   Svara

    Ja hon har en syster som heter dilan aksoy. Även hennes kompis Tina Misaghi har varit inblandad. Så sjukt men många som följer verkar inte fatta grejen… hon är inte snäll och fin utan riktigt manipulativ.

    Svara

   Alltid fått obehagliga vibbar av Leyla!!!

   Svara

   Ja, snälla! En del finns att hämta här: https://instagram.com/leybr0

   Svara

  hej och varning för långt inlägg om urinvägsinfektion / problem med fiffi. har aldrig skrivit om detta innan men har sett flera andra, skönt att inte va ensam! söker därför svar från er som skrivit om det tidigare eller upplevt samma.

  Urinvägsinfektion som aldrig försvinner? alltså de ligger aaaaalltid dovt i bakgrunden, typ efter jag kissat känner jag en jobbig känsla längst ut av röret brevid klittan. Blir tokig!!! så har liksom inte JÄTTEpanik ont när jag kissar eller är kissnödig jämt. Har iaf fått diagnos Uretrit nu och ska nu äta en tablett om dagen i 3 månader. Till saken hör även att min mens är sen med 10 dar, det har aldrig hänt förut, men alla mina gravtest är negativa??? idag fick jag ”mens”, eller typ som sista dagens mens snarare, brunaktig och väldigt lite, hade dock svinont imorse och mådde piss. så det känns inte som riktig mens? min fråga är, kan man förstöra hela systemet där nere och fiffi till den grad att man inte får mens / förstör livmodern, av för många uvis / för mycket antibiotika? alla läkare jag går till skriver bara ut mer mediciner, jag vill inte äta mer antibiotika!!!! Vet ej heller om det är relevant men har även cellförändringar. allt är en sån ond dålig cirkel för har antingen uvi och får antiobiotika = svamp = mer kräm i fiffi = uttorkad = problem med urinröret = medicin = svamp!!! AHHH BLIR GALEN?????? Har iaf sluppit svamp ett tag nu men känner mest ba KAN DET ALDRIG BARA VA BRA?? nu dethär med mensen? vaaaaad är det som sker? är 24 år gammal, normalviktig, fast partner, har testat mig för könsjukdomar i sommras och inte hört nåt så antar att allt är negativt? Vi blev tillsammans i sommras och han säger att han testade sig och sen inte låg med nån annan innan vi träffades. Och jag har absolut inte varit otrogen. snälla har nån varit med om liknande? jag börjar bli desperat!!!! Varför hatar mitt könsorgan mig?????

  Svara

   Nej ta absolut ingen mer antibiotika! Du måste fortsätta söka hjälp tills nån kan hjälpa dig, tyvärr, men man får ibland leta runt.

   Svara

    Men herregud. Sluta ge såna råd? Fortsätt ät antibiotika!!! Sluta INTE med det. Antibiotika är inte farligt, förmodligen helt nödvändigt för dig. Antibiotikan gör inte din mens konstig. Mvh infektions-sköterska.

    Svara

     Du är infektions sköterska och säger att man ska äta antibiotika?? Skämtar du!

     Svara

      Ja om man behöver??? Inte för att det är ball. Om en läkare ordinerar antibiotika så behöver du det, vi har restriktioner i Sverige om hur man får skriva ut det.

      Svara

       Flera läkare vill inte ens skriva ut antibiotika och inte hur mycket som helst heller som de verkar göra med ts, hon får ju svamp dessutom pga antibiotikan.

       Svara

      Ja och hon ska definitivt inte sluta mitt i en kur!! Hur tror du att bakterier blir multiresistenta?!

      Svara

      Men snälla. Vid bakterieinfektion är det befogat och det är farligt att inte ta antibiotika om du har urinvägsinfektion.

      Svara

     När folk skriver Mvh så låter det så jäkla drygt – blir galen!

     Svara

    Helt galet att via ett kommentarsfält råda någon som blivit ordinerade antibiotika att sluta. Det är inget som förskrivs lättvindigt i vårt land.
    Sluta ställa medicinska frågor i forum och lyssna inte på ”goda råd” från lekmän till höger och vänster. Kan bli hur tokigt som helst.

    Svara

     Ts kan bestämma själv vilka råd han/hon vill lyssna på? Du behöver ej gå in här och skriva det. Vi är vuxna människor

     Svara

      Hur lätt är det för gemene man att veta vilka medicinska råd som är rimliga i ett forum som spretar åt en massa olika håll? Inte alls. Googla valfri åkomma som du är orolig för, särskilt om du är gravid, så lär du upptäcka att hälsoångesten ökar snarare än minskar. Skapar bara ökad förvirring med alla motsägande råd. Att be okända lekmän om råd i stället för att lita på professionella är potentiellt farligt.

      Svara

      Det där är en potentiellt farlig inställning.

      Svara

   Jag hade som du i många år. Fick gå och pensla mitt urinrör med silverklorid vilket hjälpte.

   Försvann helt efter min första graviditet och har aldrig kommit tillbaka. Kanske noll tröst. 🤷

   Svara

    Istället för silverklorid(som är ett salt), kan du istället köpa Kolloidalt Silver(jag rekommenderar Ion Silver) och dränka in en bomullspad med och sen lägga den mot urinröret över natten. Du kommer märka skillnad redan efter första natten, men gör om det så fort du känner obehag igen. Som komplement kan du hälla i KS i en liten sprayflaska och spraya urinröret lite då och då.

    Svara

     Ja, varför inte spruta fiffin med nåt som är förbjudet i hela Europa?

     Svara

      Varför inte ta reda på korrekt fakta innan du uttalar dig?!
      Kolloidalt Silver är i allra högsta grad tillåtet att använda. Det är dessutom helt ofarligt till skillnad från Silversalter. Det får dock i Sverige bara saluföras som vattenreningsprodukt, till vatten som man sen dricker. Tror du man hade fått sälja det som vattenreningsprodukt om det var farligt att dricka det? 😀

      Svara

       Javisst får man sälja vattenreningsprodukter som är farliga att dricka. Om det var ofarligt att dricka hade det varit tillåtet att sälja som dricka.

       Kolloidalt silver har flera biverkningar och rekomenderas inte, utan tvärtom när myndigheten för alternativmedicin utvärderade kolloidalt silver så blev det en varning för dessa produkter.

       Låt en legitimerad läkare behandla med vad som fungerar lokalt. Vilket i vissa fall kan vara en lokal sköljning,

       Svara

        Eftersom du är så jäkla säker på ditt påstående om att KS har flera biverkningar, måste du för att vara trovärdig, länka till de vetenskapliga studier som visar detta.

        Och du, ” myndigheten för alternativmedicin”, kunde du inte hittat på något bättre när du ändå ljuger dig blå? 😀 😀 😀

        Svara

         Läs om Silver i kolloidal form hos den Statliga Amerikanska Myndigheten National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM)
         https://www.nccih.nih.gov/health/colloidal-silver

         Eller om du är dålig på att Googla alternativt utvärdera vetenskapliga fakta läs på Svenska med vetenskapliga hänvisningar. https://kolloidaltsilverion.wordpress.com/2018/03/29/myndighet-for-utvardering-av-alternativmedicin-varnar-for-det-kolloidala-silvret/

         Svara

          ”Det Kolloidalt Silver Ion” skriver här ovan visar på stor okunskap.
          På PubMed (medicinsk databas) så kan du hitta massor med studier om du söker på ”Colloidal silver”. Om du sedan också verkligen läser studierna så blir du varse om att dessa handlar om silversaltbaserade preparat och preparat som är bundna till olika proteiner, o s v.
          Det går ej att jämföra alla silverlösningar. Silversaltbaserade produkter som t ex silvernitrat är t ex fler tusen gånger starkare och innehåller mångfalt större partiklar än ett rent elektriskt framställt kolloidalt silver av styrkan 10 ppm (typ Ionosil). Silvernitrat framställs genom att man löser silver i salpetersyra och det är både frätande och toxiskt.
          Många luras således av denna förväxling, och det gäller tyvärr även forskare och myndigheter. Många förstår således inte skillnad på olika former av silverföreningar och drar fel slutsatser.

          Svara

           Tack för din kommentar Anonym!
           Kanske kan du utbilda Livsmedelsverket om dina upptäckter? De blir säkert glada över att ta del i din finstämda kunskaper. Eller vad tror du?

           https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/kolloidalt-silver

           Storleken på partiklarna gör att de närmast kan klassas som nanopartiklar och därför bör ses med Extra försiktighet vad avser effekten och den potentiella giftigheten. Läs Gärna vad livsmedelsverket säger och återkom till dem. Posta gärna svaret från LMV här. Tack för din medverkan och intresse!!!

           Läs igen: ”Många luras således av denna förväxling, och det gäller tyvärr även forskare och myndigheter. Många förstår således inte skillnad på olika former av silverföreningar och drar fel slutsatser.”

           Läs igen: ”Många luras således av denna förväxling, och det gäller tyvärr även forskare och myndigheter. Många förstår således inte skillnad på olika former av silverföreningar och drar fel slutsatser.”

           Att du blandar in SLV i något som inte är ett livsmedel och som ska appliceras utanpå kroppen visar även det på att du inte besitter någon som helst kunskap i ämnet. Over and out.

         Stockholms avloppsvatten har några månader haft problem med en hög nivå av silver, vilket lett till att avloppslam inte har kan återanvändas i ett ekologiskt kretslopp.

         ”De höga halterna av silver som nu finns i avloppsvattnet gör att man inte längre klarar gränsvärdena för slam. Det innebär att slammet inte kan spridas på åkermark som det brukar. Upp till 90 procent av silvret avskiljs till slammet under reningsprocessen, medan det som inte kan renas bort följer med vattnet ut i Östersjön där det kan ha skadliga effekter på sikt.

         – Det gör att viktiga näringsämnen, som fosfor, inte kan återcirkuleras tillbaka till åkermark samtidigt som hanteringen driver onödiga kostnader för avloppsreningsverken.”

         Problemet är nu åtgärdat men vittnar om hur giftigt och skadligt silver kan vara inte bara för människan utan även i bajsvattnet. Så Tjena!

         Kolloidalt silver är bra för försäljarna av Kolloidalt Silver! De är verkligen besatta och drar sig inte för något. Påståënden om Ebola etc säger väl en hel del om det djupt ovetenskapliga i marknadsföringen.

         Svara

          Jösses! Du är ju dummare än tåget som tror att det beror på KS-användande. FYI kom det från ett FILMLAB.
          Inte heller länkade du till studier som visar att KS är farligt.
          De få i världen som har fått Argyria har fått det av silvernitrater och absolut INTE av Kolloidalt Silver, som består av 99% vatten.

          Svara

           Är det någon som påstått att bajsvattnet fyllts med kolloidalt silver dåråh? nej, det ser ut som ett konstaterande av att Silver i sig självt verkar som ett gift. Är det svårt att förstå?

           Drick bajsvattnet med silver i och upplev Feedbacken på dina egna meningar. Ser du räkmackan komma flytande tjabo?

           23.44: Den rödmarkerade skriver långa romaner, då hon vill få alla icke kunniga i ämnet att tro att hon är kompetent. I själva verket har hon bara suttit och Googlat fram länkar till helt andra ”studier” än det som eftterfrågats.
           Nu kan du ta en funderare på vem det är här i kommentarsfältet som brukar briljera med sina Googlekunskaper och alltid ska ha sista ordet…

           Viagra kan inte återuppväcka de döda, men en gammal krigsinvalid som drack KSilver blev botad från de fantomsmärtor han haft i underlivet efter att en granat sprängde bort kuken (med tillhörande pung) En ny dolme växte ut och den blev hårdare än granit, Så visst fungerar Kolloidalt silver!!!

           En kvinna med enorma hemorojder och fiskrensflytningar i Snippa-vaginan blev av med alla problem efter att ha groggat på lite kolloidalt silver och fiskbullar.

           Och alla dessa underverk tog bara 3 sekunder, så tron är snabbare än ljuset, tänk på solen NU och ljuset har ungefär 8 minuter kvar för att nå dit. Vilken jävla Hästballe alltså!!! Sug på den duh. Jävla va han knullla å faaan vilken kuk! 😉

        Snälla…menar du det på riktigt? 21:09? Du har mycket att lära men då gäller det att vara öppen för det också och våga.

        Svara

         Var öppen för vetenskap & Vetgenskaplighet, och var inte så hatisk till verklighetsbaserad orientering. Våga vara vetenskaplig flarne!

         Svara

      Ksilver är riktigt bra! Används mycket inom sårvård och brännskador också fast det ska väl ingen jävel få reda på heller. Ett tips är att kissa på samma sätt de gjorde förr för att verkligen tämma din blåsa. Lycka till.

      Svara

       Silver är bra liksom guld och platina, notera att de två senare används inom medicin och då som potenta cellgifter. Men… de är bra att göra smycken av.
       1) människokroppen har inga kända behov av silver.

       2) kolloidalt silver är inte vare sig effektivt eller säkert vid behandling av några som helst sjukdomstillstånd.

       3) Såväl det amerikanska läkemedelsverket, FDA, som den marknadsövervakande myndigheten, Federal Trade Commission, har vidtagit åtgärder mot aktörer som gjort anspråk på läkemedelsliknande effekter av kolloidalt silver.

       4) Kolloidalt är inte verksamt mot några sjukdomar men kan ha allvarliga biverkningar.

       Detta är vetenskapligt belagt, men svårt att förstå för de besatta försäljarna av Kolloidalt Silver.
       https://www.nccih.nih.gov/health/colloidal-silver
       De brukar aldrig klara av att läsa de vetenskapliga kring det hela, däremot kan de vara väldigt aktiva på att påstå allt annat. I Sverige har påståendet från en marknadsförare av Kolloidalt silver bemötts av SBU Kunskapscentrum https://kolloidaltsilverion.wordpress.com/2018/03/29/sbu-tillbakavisar-pastaendet-om-kolloidalt-silver-mot-ebola/ Snacka om besatta och ovetenskapliga försäljare av Kolloidalt Silver.

       -Men biverkningarna verkar de inte vilja tala om, däremot älskar de att marknadsföra kolloidalt silver till något produkten inte är avsett för än mindre ska användas till.

       Svara

       Håller med Stina. Har räddat mig många gånger då jag haft magsjuka och kortat ner förkylning.

       Svara

     Gött – det tar ju även bort cancer och alla andra sjukdomar i heeeeeela världen!
     Spruta det i fiffi och in i öronen och näsan när du ändå håller på😂

     Svara

      Glöm inte att det även botar ebola och kan få avskurna fingertoppar att växa ut!

      Svara

    Bra alternativ!
    Kände inte till att man penslar med silverklorid dock. men skölja urinblåsan med silverklorid.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Uretrit

    Strunta i ”hälsokost” ”kosttillskottsbehandlingar” med silver! Behandla bara där det behövs lokalt!

    Svara

    Jag gjorde oxå nåt sånt för många år sen. Även om det inte visade på svamp fick jag äta nån medicin för det, några dgr, en kur. Mot svamp Några gånger kom det tillbaka men aldrig mer sen. Hade nån sveda, inte svamp, inte slidkatarr. På fb finns massa grupper du kan fråga om råd annars. Fluconazol hexal 150 g åt jag. Först en kur på 6 tabl. En tabl i v. Sen fick jag ett par gånger 1 tablett . Jag är uppväxt med uv för snett urinrör så antibiotika är inte bra.

    Svara

    Samma här, en läkare sa att jag antagligen skulle bli kvitt den plågan när jag fått mitt första barn och de stämde. Är 25 år sedan och jag har aldrig haft besvär.

    Svara

   Vet inte om krämen Multigyn (på Apotea m fl) kanske kan hjälpa dig, brukar använda den när jag har känningar av uvi och svamp. Smörjer några dar och sen blir det bra. Hade mycket mer problem före krämen. Men låter som du har värre besvär. Hoppas det blir bättre!

   Svara

    Använder du p-piller/spiral? Jag hade konstanta uvi och svampinfektioner tills jag tog ut min spiral. Inte haft en enda efter det. Visade sig att bakterier o dyligt sätter sig på trådarna så det spela ingen roll hur många kurer jag tog eller hur mycker jag försökte förhindra det.

    Har dock läst någonstans att även p-piller bruk typ “förändrar” slidans slemhinnor vilket gör att bakterier lättare sätter sig där.

    Svara

   Jag har något som heter Interstitiell Cystit! Googla på det å se om du känner igen dig! Man kan beskriva det som att man har urinvägsinfektion dygnet runt, dock finns det inga bakterier! Det är en inflammation i urinblåseväggen! Vet hur jobbigt det är med problem i urinblåsan, har knäckt mig ett antal gånger!

   Svara

    Jag tror jag har det, går en utredning för det och gjorde den vidriga cystoskopin i somras 😱
    Har du hittat något som hjälper?

    Svara

     Neeeej stackars dig! Vilka symptom har du? Jag har med gjort flera cystoskopier.. gjorde min sista sövd eftersom det gör så fruktansvärt ont att fylla blåsan! Men de tog prover på urinblåsan som visade kronisk inflammation.. har de tagit prov på dig?

     Svara

     Förlåt! Jag glömde ju svara på din fråga! Det finns endel mediciner å behandlingar man kan prova, men det är ju för å lindra symptom.. inte ”läka/bota”! Å inget har ju såklart fungerat på mig!

     Svara

      Tack för svar! Jag har smärta på olika tider på dygnet, innan toalettbesök, efter och ibland helt random när jag sitter och jobbar med datorn eller vad som helst. Klarar bara av att ligga i sängen tills det går över, 10 min eller 40 min ibland. Svider satan men inte den där ”tyngdkänslan” som när man har en riktig UVI.

      Cystoskopi var helt fruktansvärt! Klarade inte heller av att ligga där så utsatt liksom så jag grät och skakade under hela processen haha 🙁 De förberedde mig inte på vad som skulle ske, alla kan ju glömma, så det kom som en chock när jag skulle med till ett annat rum och lägga mig i stolen.

      De hittade ingen inflammation och vet inte riktigt hur de ska gå tillväga. Jag är rädd för att förlita mig på medicin och ser det som ologiskt att ta kortison i urinröret för jag har ju ingen inflammation.

      Det enda som hjälper mig någorlunda är att ta en värmd vetekudde och lägga mellan benen. Funderar på att testa akupunktur eller TENS faktiskt – har du provat det? Är inne i en ”bra” period just nu (hoppas det håller i sig länge) men jag vet att det när som helst kan sätta igång igen.

      Svara

       På mig ”ser” man inte heller någon inflammation med blotta ögat! Därför de tog prover som visade inflammationen!
       Har du fått några instillationer än? Jag har testat 4 olika, tyvärr inget som hjälpte! Nu tänkte jag testa botox..
       Har testat arkupunktur, osteopati och zonterapi.. blivit vegan, mediterat!! Vill ju bota detta, inte lindra! Sök på ”heal interstitial cystitis”.. på youtube, många som läkt/botat detta med kost! Kanske fungerar för dig!

       Svara

        Åh, jag som trodde det var lugnt 🙁 Nej ingenting hittills.

        Ska absolut kolla upp det där! Tack snälla för tips och låt oss hoppas att vi båda blir fria från detta snart!

        Svara

       Så där höll jag på i flera år, med varmvatten flaska mellan benen, enda som lindrade. Herregud, gjorde så ont, borta från jobbet . Först hämta ut kräm, antibiotika. Den sattes på vad som såg ut sol pennor, 5-6 st och upp i urinröret. Gjorde inte ont, beroende på hur stadiga de var på handen. Sen fick jag tabletter. Till slut försvann det.

       Svara

   Du kan ha nåt som heter Uretrit, googla det på 1177 eller andra sidor

   Svara

    Hon säger ju i kommentaren att hon fått den diagnosen.

    Svara

   Hej, jag skrev nästan exakt samma fråga för en vecka sedan, åkte o träffade en läkare o ska äntligen få göra ett ultraljud/röntgen av blåsa o njurar. Hoppas de hittar vad som är fel med mig. Käka pro- och prebiotika för svampen: typ yoghurt, fil, potatismjöl i kallt vatten, d-mannose/tranbärsmedicin osv.

   Brukar ibland också använda c-vitamin för snippan, vagi-c tror jag det heter i kombination med antibiotika för att surna till miljön. Aldrig ätit svampmedicin o skulle aldrig vilja ha det heller.

   Svara

    Det spelar ingen roll om du dricker tranbärsjuice eller äter allt det där. Det påverkar inte floran i ditt underliv.

    Svara

     Floran i underlivet är väl absolut beroende av vad man äter?

     Svara

      Hatar tranbär, tar aldrig c-vitamin, äter aldrig frukt, äter enligt många ”bara skit” och har alltid gjort – är 30+ och har aldrig haft uvi i hela mitt liv. Om kosten påverkar ”där nere” borde jag ha uvi konstant? 🤪🙈

      Svara

       Hahaha skulle kunna vart jag som skrivit😂 Ända skillnaden är jag än så länge ”bara” är 28😅

       Svara

      Floran är nog mer beroende av vilka mikrober som den möter och statusen på immunsystemet, liksom lokala förhållanden.

      Vad man äter har mindre betydelse så länge man äter sunt.

      Svara

     Det gör att bakterier har svårare att fästa.

     Svara

   Har du varit hos urolog? Annars tycker jag att du ska träffa en.

   Svara

    Ja gå till en specialist. Vi lever ju i 2020 och då borde vi inte sitta på en skvallerblogg och försöka hitta olika lösningar utan att vi har kompetens till att veta vad vi pratar om. Visste man inte bättre skulle man kunna tro at vi befinner oss i medeltiden och satt och lyssnade på övernaturliga råd från någon ”lärd”

    Svara

   Han ska använda kondom.

   Svara

   Vad har du för preventivmedel? Spana in Vulverinekoos konto, kan finnas kostråd som kan underlätta!

   Svara

    Ja, skippa allt socker och vitt mjöl(gluten) till att börja med och kolla in Vulverinekoos.

    Svara

   Tänker spontant på om du kanske går på något preventivmedel? Kroniska urinvägsinfektioner/ svampinfektioner kan vara en biverkning av vissa preventivmedel och man får inte så mycket info om det innan man börjar med det😩

   Svara

   Jag hade sanslösa problem med UVI – fick antibiotika i mängd tills inte ens de hjälpte längre. Min räddning blev – alltid kissa efter sex och framförallt: TRANBÄRSTABLETTER!!! Jag menar det! Det var ett mirakel som tog mig ut ur uvi-helvetet.

   Svara

   Hej, det låter som att du har fått uretrit det vill säga inflammation i urinröret. Be om en remiss till urolog via din vc eller tex Kry, Min doktor etc. Mvh dr i allmän medicin.

   Svara

    Jag var hos gynekolog på sjukhuset.

    Svara

   Jag fattar inte varför mitt svar hamnade i modd och fortfarande inte släppts igenom?!? Jag testar igen: Jag hade fruktansvärda problem med UVI; HElA hela j*vla tiden. Fick stora burkar med anitibiotika … som jag sen blev resistent mot så de hjälpte inte heller. Varje gång jag haft sex fick jag UVI. Utan undantag. Tills – jag lärde mig: ALLTID alltid kissa efter sex. Och ät TRANBÄRSTABLETTER!!! De där små sura hårda tabletterna – hade jag druckit tranbärsjuice hade jag väl dubblerat i vikt….. Men allvarligt – det var ett mirakel, jag hade sen bara enstaka infektioner och numera inga alls på flera år.

   Svara

    Eller ha kondom

    Svara

   Testat för klamydia? Ger samma symtom som uvi, annan antibiotika. Testa flr säkerhetsskull, alla är inte ärliga.

   Svara

   Testat för klamydia? Ger samma symtom som uvi, annan antibiotika. Testa för säkerhetsskull, alla är inte ärliga.

   Svara

   Drick tranbärsjuice varje dag. Det gör jag så fort jag får känningar och det hjälper varje gäng.

   Svara

   Jag hade också mycket problem i underlivet som började cirka 3 år sen och varade 2 år. Har inte haft ett enda problem senaste året. Hade återkommande urinvägsinfektioner, svamp, och bakteriell vaginos. Tranbärsjuice hjälper mot urinvägsinfektion, även i förebyggande syfte (för mig iallafall) så tips är att börja dricka ett glas om dagen. Att endast ha samlag med kondom har också hjälp mig för att inte sprida bakterier. Annars har jag tyvärr inget bra tips förutom att ge inte upp. Jag vet att det kan kännas hemskt och som det aldrig kommer bli bra men fortsätt att skaffa hjälp och fråga om hjälp tills det blir 100%. Träffade 7-10 olika gynekologer och cirka 20 besök innan jag träffade nån som faktiskt lyssnade på mig och gav mig medicin som funkade långvarigt. Åt medicin i ett halvår och tog cirka 3 månader innan det blev bra. Ge inte upp, det kommer gå över! Lycka till, kram!

   Svara

   Vad ska du äta för tablett? Vad du än gör ät inte furadantin!!
   Det är livsfarliga biverkningar och en tablett om dagen av furadantin är INTE en godkänd dosering. Ej godkänt enligt tillverkaren.
   Uretrit är oftast beroende på hormonella inbalans! Det finns mer tester än det t3 t4, jag menar alltså könshormonerna nu.
   Även endometrios kan ligga bakom uretrit osv.
   Det finns en hemsk urolog i Stockholm som skriver ut felaktigt doserade antibiotika kurer för uretrit. Varning!

   Svara

    jo det är den jag har fått :/ 🙁 vad är det för fel på den?

    Svara

     Den kan ge permanenta skador på lungor vid längre tids användning, dvs lung fibros! Speciellt om man äter den en längre tid!
     Den tabletten är endast tänkt för kortare kurer typ 5-7 dagar.
     Googla på furadantin lung damage eller furadantin lung fibros

     Den är INTE godkänd för 1 tablett om dagen i 2-3 månader.
     Dem skriver ut det för att de vill forska på patienter och testa ifall det funkar mot uretrit.
     En urolog i stockholm kollar inte ens ordentligt upp patienten innan hon skriver ut detta. Har två vänner som gått på den mottagningen och en av dem
     har endometrios men fick furandatin utskrivet felaktigt med 1 tablett om dagen utan att urologen utredde henne.
     Furadantin är farlig att äta så länge och i fel dos, det triggar upp resistenta bakterier att äta för svag kur.
     Läkare som skriver ut den felaktigt måste anmälas då de bryter mot lagen.
     Läs här:

     https://www.fass.se/m/produkt/19580320000013/health/tabproduct

     Svara

   Under några år hade jag också återkommande urinvägsinfektioner och det var väldigt mycket antibiotika! En dag fick jag tipset att dricka mycket c-vitamin. 2 brustabletter om dagen hjälpte mig. Nu har jag inte haft det på något år. Hoppas det fungerar för dig också!

   Svara

   Jag har kronisk urinvägsinfektion. Min räddare är konserverade tranbärstabletter. Dom räddade mitt liv. Åt också mke antibiotika innan läkarna insåg att det blev värre, hade typ ”snälla” bakterier som skydda mot elaka, men när jag åt antibiotika så försvann dom allihopa och jag fick ont igen när dom gång på gång kom tillbaka. Utan antibiotika = dom snälla skyddade mot dom elaka, fränt urin och testade positivt men utan smärta. Känningar nån gång ibland men då tog jag en tranbärstablett och de släppte på nån timme 🙌🏻 Hur som helst försvann de helt efter första graviditet.

   Svara

   tack för alla svar hörrni! 🙂 och nej jag äter inget preventivmedel alls, inte gjort på flera år ❤️

   Svara

    Att sluta med tamponger och gå över till menskopp har återställt balansen för mig.
    Skulle det ändå uppstå problem, om jag t.ex. ätit för mycket sött som ju föder jästsvamparna, blir jag snabbt bra med apotekets multi-gyn actigel.
    Lycka till!

    Svara

   Har haft liknande besvär tills det kom fram att det var inflammation i livmodertappen, det kan ge liknande symptom så kolla upp det. Har du spiral? Kan även vara bra att gå till en urolog och få dina urinvägar kollade ordentligt.

   Svara

  Jag är 27 och har aldrig haft ett seriöst förhållande, finns inga vettiga killar? Testat online dejting men de är ju det sjukaste jag varit med om, blir snarare mer motiverad att fortsätta vara singel pga dessa sidor. Nån som lyckats hitta något seriöst via online dejting och vilka sidor isåfall?

  Svara

   Nej jag har aldrig dejtat så jag vet inte av egen erfarenhet. Men jag vet flera personer i min närhet som hittat partners på Tinder.

   Svara

    Okej där ser man, flera personer också, låter lovande haha 😅

    Svara

    Känner mig alltid lite mossig när jag frågar något nyblivet par hur de träffades eftersom ”tinder” tycks vara ett så självklart svar nu för tiden att man inte ens behöver fråga. Eller kanske att det inte är så spännande att berätta om vs om man träffats i något mer oväntat sammanhang, det blir liksom mer ”ja det började med att jag swipeade höger”.

    Svara

     Haha jag som romantiker kan hålla med dig! Jag träffade min kille via tinder (mitt ex också) men visst hade man velat säga att man träffades på typ Capri eller av en slump att han räddade mitt liv… 😁

     Jag tycker dock tinder är ett skitbra sätt att dejta. Jag är 28 år och tycker inte riktigt jag har tid att ”gå och vänta” på att något ska hända sådär ”naturligt”.
     För det andra jobbar jag väldigt mycket (och när jag inte jobbar så tränar jag) så jag skulle i princip inte ha tid att träffa någon av en slump.
     Tycker dessutom inte om att bli uppraggad på stan eller i barer så det hade nog varit kört för mig utan tinder 😅

     Svara

   Hittade min sambo på Tinder!

   Svara

    Kul, hur länge nätdejta du innan ni hitta varann?

    Svara

     Kanske 1.5 år skulle jag säga!

     Svara

     Hittade min sambo på tinder med. Hann ha det i ungefär en månad 😂

     Svara

    Hittade min där också!

    Svara

   Träffade min sambo på Tinder.
   Hur länge har du nätdejtat?
   Jag tror man lär sig efter ett tag att se tecken
   , mönster och så efter att man dejtat en del. Både på fällor man själv går i och vad killar sysslar med.
   Efter ett tag av nätdejting hade jag exakt 0,0 till övers för sk ”kanske-män”. Sorgligt att man ens ska behöva ifrågasätta folks intentioner men gör det. Granska alla kritiskt.
   Tyckte också skitsnacket och killarna blev bättre efter 30.

   Svara

    Skulle säga till och från i typ 3 år kanske, provat lite olika sidor och tagit bort konto och gjort om igen i perioder så väldigt fram och tillbaka. Känner mest efter några dagar på en sida att jag inte orkar, killar som inte kan hålla igång ett samtal eller efter ”hej” säger ska vi träffas, nej tack. 😅

    Svara

   Tips! Flytta aldrig in med en kille. Du kommer tyvärr behöva ta hand om honom som en mamma.
   Min sambo är en av de bättre. Å ändå måste jag fixa och påminna. Så avtändande. Inte haft sex sen mars 😂

   Svara

    Åh fyfan det där är ju mardröm, nej tack ingen mansbebis 🙃

    Svara

    Kan inte hålla med om det. I mitt samboförhållande är jag hans älskade partner inte mamma, så jo – sådana förhållanden som mitt finns också. ❤️

    Svara

     Alltså tjejer som direkt ba INTE MIN KILLE! Er tror jag inte på. Ett dugg.

     Svara

      Hur kan du veta hur hennes kille beter sig utan att ha träffat honom? Och varför skulle hon ens ljuga om en sån sak?

      Svara

       Alltså, det är ganska sad att du inte ”kan tro” på en sådan basal sak att en kvinna är ens mans jämlika partner än mamma. Tbt

       Svara

        Jag vill lägga till, till de personer där som tror att alla män är bebisar – att det är ganska trist att ni lägger ert omdöme som en sanning och därmed kanske även sätter en subconscious standard för den som inte än har erfarenhet av ett ”riktigt” förhållande. För att ni har satt en lägre ribba och fått sådana män, så är det ganska dumt ändå att sätta järnsporrar i andra personers huvuden/tankesätt att det ”ska” vara så. Att alla män ”blir” sådana efter ett tag och att det är normalt. För nej. Då får ni andra kvinnor (eller män) att acceptera ett sådant beteende för då tror de att ”det är normalt.” Det är ytterst få jag känner som har ett sådant förhållande, och det var för mig innan era kommentarer i alla fall mig veterligen ovanligt. Ha lite värdighet för fasen ☺️👍🏼

        Svara

        Haha, det är som när jag skrev att vår fördelning är 60 – 40 (min man gör mest) och några kunde inte ta det utan skulle hela tiden försöka överbevisa mig med att det i slutändan är jag som gör mest eller är familjens projektledare. Trots att det inte stämmer och att de inte har en aning om hur mitt förhållande ser ut.

        Tycker synd om dessa kvinnor som vägrar inse att det kan se olika ut.

        Svara

        Det är något med hur otroligt självgoda de som har jämställda partners alltid låter som gör att man undrar om allt verkligen står rätt till. Helst lägger de till ett ”jag valde en jämställd partner” ungefär som att de som har en partner som inte vill hjälpas åt helt enkelt varit dumma och gjort ett misstag och får skylla sig själva eftersom jämställdhet är det viktigaste i livet. Eftersom det inte alltid är en raksträcka genom livet – saker som barn, sjukdom, arbetslöshet, psykisk ohälsa och så vidare kan påverka ett stabilt par – så krävs ofta reflektion, samtal, anpassning efter situation. De som faktiskt lever jämställt och vill hjälpa andra brukar ha förståelse för sånt och kommer därför inte med den typen av ”synd för dig men kolla mig!!” kommentarer, just eftersom det inte hjälper någon.

        Svara

         Wow vilken obehaglig kommentar. Så kvinnor som haft tur eller helt enkelt vägrar acceptera en mansbebis är självgoda? Kvinnor ska helst må lika dåligt och behandlas som skit för att du ska tycka det är ok? Sjuka människa. Det finns folk som helt enkelt har en standard i sitt liv och inte tål en skit som drar benen efter sig och som vill ha en morsa och älskarinna i ett.

         Svara

          Men har du läst inlägget eller? Ingenstans står det att jag tycker att det är ok att kvinnor ska arbeta dom någon slags slav och må dåligt. Det jag reagerar på är att, som i detta fall, det tar mindre än fem minuter innan någon postar att ”nej min man är minsann inte alls en mansbebis”. Ok, jättebra för henne, men vad hjälper det? Den som är tillsammans med en mansbebis får stå där med skulden för sitt dåliga mående om hon inte väljer att lämna, vilket förmodligen också ger skuldkänslor, särskilt om det finns barn med i bilden. Det ÄR ett problem för många, vilket förmodligen självgoda jämställda kvinnor vet om. Däremot finns det sällan förståelse för att någon kanske träffat den mest godhjärtade mannen som sedan blivit lat och kvinnan står med valet att lämna eller stanna. Alltså, ska man kommentera så kom med något konstruktivt, några tips, idéer, vad som helst som faktiskt hjälper. Föreställ er att någon har problem med vikten till exempel, och ber om råd. Skulle ni tycka att det var lämpligt med svar som ”jag är smal, så härligt 😊” eller ”synd att många väljer att äta dåligt så att de blir överviktiga, själv är jag smal 😀”. Troligen inte va?

          Svara

           Fast vad förväntar du dig? Om nån skriver att alla kille är på ett visst sätt och att man ALDRIG ska flytt in med en kommer du ju för fan få höra på motsatta åsikter, vad är det konstiga?

           Nu skriver du att jämställda kvinnor är självgoda igen. Vet du vad, ta hand om dina egna problem. Förutsatt att du växt upp i Sverige utan någon sorts hederskultur har du kunnat göra ditt val, och det utan att bajsa på kvinnor som gör sina.

           Jaha och på vilket sätt är det konstruktivt att påstå att alla män är såna och att kvinnor som inte har såna män helt enkelt ljuger?

         Förlåt s men du låter bara bitter på kvinnor som vägrar vara annat än hushållerskor. Att du hade otur är något du kan göra något åt, att trycka ner andra kvinnor för de vägrar leva som du gör är inte friskt, sorry.

         Svara

         Varför skulle något inte stå rätt till? Vad menar du med det?
         Jag tycker inte alls att det handlar om självgodhet och inte heller tycker jag att andra misslyckats för att de inte ”lyckats hitta” en jämställd partner. Däremot undrar jag faktiskt över kommunikationen i relationen, om man inte vågar ställa krav på varandra eller vad det handlar om? Jag har varit gift i många år och vi har pratat oss fram till många lösningar när det kommer till olika saker. Kommunikation är ju något man tränar på – tillsammans.

         Självklart kan barn eller sjukdom och en mängd andra saker påverka. Det intressanta i mitt fall är att jag (kvinna) gör mindre än vad min man gör och lustigt nog verkar det provocera många och de kan inte riktigt acceptera det utan att, som du, försöka antyda att det måste finnas någon annan problematik bakom eller att jag talar osanning. Och det känns enbart sorgligt och patetiskt att läsa.

         Svara

          Jag med. Jag skäms nästan för min man gör i princip allt. Dessutom skämmer han bort mig på alla sätt. Lever som en prinsessa men det vågar man inte säga här då flertalet har så låg standard att de är dörrmattor och verkar helt ärligt talat vars missunnsamma i en slags avundsjuka att andra har haft högre standard än de. Man hade kunnat tycka de tidigare inläggen kunnat inspirera mer. Men nej nej, de försöker istället dra ner andra kvinnor att få dåliga liv samtidigt som dessa (kvinnor?) menar att det är män som är hemska. Kanske borde de se sig själva i spegeln

          Svara

           Är han din dörrmatta då?

           Till Marre – nej.

           Eh – njut! Det är så det SKA vara. Får ni barn (eller har) är en sådan man något fantastiskt för både flickor och pojkar att ha som förebild. Inte önskar man sina barn att hela sitt liv se hur mamma agerar hushållerska åt pappa..

           Håller inte med den som kommenterat tidigare att alla män är hemska. Finns säkert lika många anledningar till att en del blir mansbebisar som det finns män. Men något i relationen mellan kvinnan och mannen är det iallafall som blivit knas och kort och gott tycker jag att man i sådana situationer får jobba på problemet utan att döma varken den ene eller den andre.

          Nu har du inte uppfattat inlägget rätt. Jag menar naturligtvis inte att något är fel om man lever jämställt. Men kommentarer som enbart syftar till att berätta om hur fantastiskt jämställt man själv har det kommer inte att hjälpa någon. Det kommer inte att leda till att kvinnor lyfter blicken och väljer en jämställd man. För det funkar inte så, när man lever tillsammans så utvecklad relationen, ibland positivt och ibland negativt. Man måste kunna inse det och inse att det inte hjälper att skriva två rader om sin egna man som gör så mycket. Den som lever i en ojämställd relation har det ofta säkert jäkligt jobbigt och det finns anledningar att kvinnan stannat i relationen. Förståelse, tips, idéer och tankar är det som kan hjälpa den som sitter i en sån relation, precis som vid vilka andra problem som helst. Men sällan är det någon som faktiskt tar det vidare utan det är mest ”välj en bra man” och annars får man skylla sig själv.

          Svara

           Fast vem är du att förbjuda någon att skriva att deras man INTE är sådan när någon påstår att alla är såna? Det är väl bara bra för folk att få veta att det finns bra män, speciellt när några av er ska påstå att alla är skit som att ni varit med varje man på jorden.

       Därför att många tjejer är så jävla snabba på att försvara killar. DET är sad, inte att jag är medveten om hur verkligheten ser ut. Män är sopor.

       Svara

        Inte de jag har i mitt liv. Är en man (eller kvinna) en sopa så åker personen ut ur mitt liv. Kör på den taktiken istället än att dra all över en kam 👍🏼😊

        Svara

         Det är ju obvious att du inte mår bra

         Svara

          Hon mår inte bra för att hon inte tål skit? Haha vad är du för sjuk jävel?

          Svara

          😅 Jag drar mig ur det här nu och ber dig återkomma den dagen du förstår vad jag pratar om genom egen erfarenhet. Jag ska nu tillbringa resten av kvällen med min sambo och vänner ändå. Får uppfattningen att du inte är en dag över 12 så det här blir lite meningslöst.

          Svara

           förstår exakt vad du menar men vissa kvinnor tål helt enkelt inte kvinnor som vägrar vara dörrmattor. Sen påstår de att ”alla män är likadana” 😁 tur att några av oss har hjärnor i alla fall

      Är du störd eller? Så du tror att alla män är mansbebisar? Vilken sorglig syn på livet du måste ha och vad tråkigt att du aldrig träffat en man som älskar dig tillräckligt för att ta hand om hemmet lika mycket som en kvinna. Haha, ”tror inte på” som att ingen kvinna på jorden har en man som städar hemma 😂

      Svara

       Inte alla män 🙃🙃🙃

       Svara

        Men nästan alla

        Svara

         Ja om du är ful och tjock kanske.

         Svara

       Alla män är mansbebisar. Ni som inte fattat det är blinda.

       Svara

        Jag vet inte om du är onormalt stor till höjd och växt att männen kanske misstar dig som sina mammor och liksom tror att de sover och är i en dröm att de är bebisar? 🙂

        Svara

        Trollolololol

        Ni andra, nappa inte på trollis bete.

        Svara

    Hade min ”dejt” (eller vad fan vi är? Vet inte vad 😂) och HERREGUD jag fick panik. Glas lämnades på bordet, uppdrucken cola på bordet, handduken på toa la han på elementet TJUGO centimeter under kroken, smulor, skorna slängda osv osv. Panik 😂 Eller så är jag för van vid att bo själv 😅

    Svara

     Jag har haft killkompisar som jag har varit både på fest hos och besökt någon gång när de inte ansträngt sig för att städa innan som inför fest, och jag säger då det. Jag skulle ALDRIG kunna leva med sådan vardagsstandard som sambo. o.O Grejer överallt, ofta synligt smutsigt och klibbigt och STANK. USCH! Toastolen aldrig skurad (ser det ut som alltså.)

     Nej nej. Dessa killkompisar har alltså oftast haft flickvän förr men, sen när de är singlar igen så märker man- att det troligtvis var tjejen som höll efter de gånger boendet var rent.
     Jag vill ALDRIG vara sambo kille. Vill inte dejta någon kille heller så….

     Svara

     Spring!

     Svara

     Det visar ju bara att han har haft föräldrar som inte lärt honom att ta ansvar. Finns många mammor som springer benen av sig för sina älskade söner så skyll på uppfostran!

     Svara

    Killar är verkligen inte så hemska som det påstås i detta kommentarsfält.

    Svara

     Jaså?

     Svara

     Verkligen inte. Killar är fan underbara. Har alltid haft killar som tagit hand om mig som en prinsessa och hemmet likaså. Nu är jag gift men när jag var singel var det aldrig något sånt som jag läser här. Blev alltid behandlat underbart. Kanske för att jag har lite högre standard än att gå ut med någon som flaggar rött, inte vet jag.

     Svara

      Hhahaha härlig du verkar vara då, finns det nån kvinna som vill bli behandlad dåligt tror du?

      Svara

       Sorry men man blir behandlad som man tillåter folk att behandla en. Om man har en jävel hemma som kastar runt kläder och kvinnan springer efter som en hund och plockar och aldrig säger till och tar skit efter skit år efter år förstår jag inte vad det finns att vara förvånad över? Antingen kräver man att han betalar för städhjälp, städar, eller byter till en man som städar eller så finner man sig i att bara hushållerska hela livet MEN inte ska man då påstå att “alla är likadana” för man inte haft vett att hitta bättre.

       Svara

        👏🏻

        Svara

        Så kvinnor som blir misshandlade får skylla sig själva? Det finns en speciell plats i helvetet för såna som du. Usch och tvi.

        Svara

         Tänkte exakt samma sak. Så vidrigt

         Svara

          Om du vill leka spelet om att överdriva så är det kanske hemskare att du vill massutrota män, ser de som mindre värde, att de inte är värda ett liv etc.

          Svara

           Jag har inte sagt ett ord om att massutrota män, att de skulle vara mindre värda osv. Det jag har sagt är att det är vidrigt att säga att man väljer sin partner och därför i princip säga att kvinnor som blir misshandlade får skylla sig själva

         Fast din jävla idiot! Skrev jag det eller? Vi pratar om MANSBEBISAR, folk som inte städar efter sig fattar du väl, inte kvinnor som systematiskt blir nedtryckta till botten och blir slagna. Sätt inte ord i munnen på mig när det INTE är vad ämnet handlar om eller har någon läsförståelse alls!

         Svara

         Hon ovan pratade om städning och att plocka efter en man och du tar till misshandel? Snacka om att fultolka någon när det absolut inte stod något i närheten av det du tolkar där. Jävla troll.

         Svara

         Det är lätt att spåra ur en diskussion men att inte hjälpas åt kan väl inte jämföras med att leva med en våldsbenägen man? Blir man misshandlad ska man springa fortare än blixten redan vid första slaget för då har man verkligen hittat fel kille.

         Svara

       Jag är ohärlig för att jag uttrycker min åsikt precis som personen där uppe? Det är alltså ok att skriva att alla män är skit och man blivit behandlad som skit men vi som alltid behandlats som prinsessor får absolut inte säga det pga andras avund? Så sjukt

       Svara

      Ja men grattis till dig som lyckats träffa fantastiska killar varje gång. Du kan dock sluta inbilla dig att det är på grund av att du har ”högre standard”, du har bara haft tur.

      Svara

       Såklart har hon högre standard än dig. Läs på lite om mindset så ser du hur man skapar sin tur eller otur.

       Svara

        Exakt. Har man hög standard accepterar man inte skit och man ser inte genom fingrarna när man ser sånt beteende utan går därifrån direkt och slipper sånt helt. Har man låg standard tål man skit och påstår sen att alla män är skit för man inte hade tillräckligt hög standard för att kicka skräpkillarna.

        Svara

         Nja. låg standard behöver det kanske inte vara utan det är ofta hur man haft det när man växt upp. Med föräldrar som behandlar varann som skit är det lätt att ta efter det beteende vidare. Tror att många inte ser sig själva som om de är värda att bli behandlade på ett bra sätt och nöjer sig med skithögarna.

         Svara

          Dåså, bryr cirkeln för barnens skull om inget annat.

          Svara

       Nej, jag har helt enkelt inte accepterat män som haft mansbebistendenser. Har jag nånsin sett beteende som indikerar att en kille behöver morsans tutte har jag stuckit och därmed besparat mig själv en massa skit.

       Svara

        Det är intressant att kvinnor som inte tål skit hatas så mycket av andra kvinnor. Men det är helt enkelt svaga kvinnor som känner så verkar det som. Som någon där nere som typ ”hatar Adele” för att hon gått ner i vikt (hon är såklart själv överviktig). Eller hen ovan som tycker kvinnor som säger att deras män faktiskt städar mer än de själva hemma är ”självgoda” och rent av vidriga. Helt sjukt alltså. Kvinnor är andra kvinnors största fiender. Särskilt de som är smala, vackra och starka.

        Svara

         Särkilt mot de * ska det stå.

         Svara

          När de önskar andra olycka är det tragiska att man tappat greppet i att fokusera på sitt eget liv och ta kommando. Ta kontroll liksom med självdisciplin. Istället tar man på en offerkofta och hoppas alla andra ska ha det lika dåligt, så skjuter man liksom ifrån ”kravet” att faktiskt prestera/göra något i sitt eget liv, som faktiskt är ens eget ansvar.

          Svara

           Exakt.. min egen faster tyckte jag skulle ha en man som ”slår mig” och ställde frågor till min man när vi precis börjat dejta i stil med ”visst är du mannen i huset”, typ som att jag skulle veta min plats för att hon hade haft en skitman (som hon till och med lämnat). Inte ens mig kunde hon unna en bra man och hon tyckte min man var en jävla toffel som gjorde lika mycket hemma som mig OCH som även stod för allt ekonomiskt. Vissa kan bara inte unna andra lycka, även om det är ens egen familj.

         Alltså. Jag är en av dem som tycker att män är sopor. Tar inte heller nån skit. Har en kille som jag älskar som är den bästa jag träffat. Men han är fortf inte i närheten av mig o mina tjejkompisar. Kvinnor är bäst, män lite sämre. Förstår inte vad som är så farligt med att tycka det.

         Svara

          Jag är nog mest ”fascinerad” över vart ni alla här hittar dessa män🙈 För mig låter det ganska hemskt att du inte tycker din partner är på nivå av dina tjejkompisar, ärligt talat.

          Svara

           De är överallt. Men vissa är för tröga för att fatta det. Tänk vad skönt om jag var en av de där dumma kvinnorna som blundade för alla patriarkala strukturer! Men jag är smart och ser hur samhället fungerar. Kvinnor är så jävla mkt bättre än män och jag fattar inte varför det är så fel att säga det. Kvinnor ftw!!

           Fast nej, kvinnor är inte alltid bättre än män. I regel ja, men jag har tjejkompisar som jag inte skulle önska min värsta fiende som flickvän och min pojkvän är värd guld. Så sluta med skitsnacket

          ehh…. du har nog fortfarande inte nått upp till den standarden om du jämför din pojkvän med dina tjejkompisar. klart man får tycka män är skit, go ahead, jag tycker också de flesta män är skit men absolut inte alla och ingen av dem jag varit med. Men att kasta skit på andra kvinnor för att de vägrar leva med mansbebisar är riktigt sjukt beteende.

          Svara

          Instämmer i att jag ibland träffar killar som är fina men de är fortfarande inte alls lika bra som kvinnor. Samhället har så låga förväntningar på män att tar de hand om sina egna barn så kallas det för barnvakt. Helt absurt, vän behöver steppa upp som grupp!

          Svara

           *män

        Då är det väl snarare det är dig det är fel på som hittar fel killar.

        Svara

         Tack då vet jag att det är mitt eget fel och alla andra i samma situations fel när vi träffar män som misshandlar oss. Om vi bara hade varit lite bättre alltså så hade vi sluppit

         Svara

          Wow, hela tråden handlar om mansbebisar som inte städar efter sig och du drar det till misshandel. Fattar nu varför du bara träffat skitmän när du läser inte saker som inte står någonstans.

          Svara

           Du är en äcklig människa som skriver så. Beskyller man kvinnor för att de väljer ”fel” män (mansbebisar) så gör du det indirekt också när det gäller kvinnor som är ihop med män som är våldsamma. USCH och tvi!!!

           De som drat upp misshandel från tomma intet har inget svar då deras missunsamhet, dåliga karaktär och martyrdom bubblar upp till ytan. Vad gör man då? Försöker få sympati genom att spela offer. Dessa männislor förstår sen inte varför folk behandlar dem som offer, speciellt äckliga män som bara vill ha någon att ”ställa sig över”.

          Jag är en äcklig människa för att jag säger att kvinnor inte ska plocka efter män? Haha! Och du tar det till att jag sagt att kvinnor ska skylla sig själva om män slår dem? Hela tråden handlar om mansbebisar, inte
          Äckliga våldsförövare. Du bör verkligen söka hjälp

          Svara

      Hahaha det är fan helt sjukt hur man här inne inte ”får” tycka om killar. Jag har heller aldrig blivit dåligt behandlad av en kille. Jag föredrar killar alla dagar i veckan framför tjejer.

      Sen skulle jag såklart inte umgås med en kille som är en idiot, men jag skulle inte umgås med en tjej som är en idiot heller.

      Svara

       Lesbiska vänsterpaykopater

       Svara

        De som hänger här menar du? Ja, men uppenbarligen är de det!

        Svara

    Life goals. Särbo o en en kille man älskar men som inte är mer än accessoar i livet! Absolut inga barn.

    Svara

     Fattar inte varför folk skaffar barn fyfan

     Svara

      Rädslan för att vara ensamma är den drivande kraften i de flesta förhållanden och anledningen till att folk desperat vill ha barn.
      De är inte trygga nog i sig själva att våga tänka vad de verkligen vill om inte rädslan för ensamheten fanns där.

      Svara

   Träffat min sambo på HP. Vi har en dotter på 14 månader, hus som vi renoverar och han är verkligen den jag vill leva med. Trodde aldrig det skulle ske helt ärligt. 🎈🎈Vi har vart tillsammans i 5 år nu.

   Svara

    hp som högskoleprovet??

    Svara

     😅 tror hon menar dejtingsidan happy pancake, den är nog inte så känd.

     Svara

      Haha trodde också högskoleprovet 🤣

      Svara

      Haha faktiskt så dejtade en bekant till mig en kille hon träffade när de skrev högskoleprovet! De bondade över någon överjävlig fråga typ.

      Svara

      Jo den är känd

      Svara

    Jag träffade min man på HP! Snart nio år tillsammans, två barn, hus och ett underbart liv tillsammans. Så glad för nätdejting, annars hade vi aldrig träffats.

    Svara

    Spännande att det finns guldkorn där, har varit medlem där och alla är fula och otrevliga. De verkar ha svårt med läsförståelsen också, det har tydligt stått att jag sökt en kille i åldern 26-32, eller nåt liknande iaf, finns ju uppenbarligen ingen som bryr sig. Var nån 68-åring som skrev och tjejer har skrivit typ ”vet att du söker en kille så det här är en chansning bla bla bla” – vad tror de egentligen?! Att jag ska byta läggning?! Att jag ska gå igång på någon som är 40 år äldre?! Alltså nej, bara nej. Aldrig mera HP för mig.

    Svara

   Träffade min fästman via Tinder. Jag var 25 år och är mitt första seriösa förhållande 💜 Det gäller bara att vara noga med att berätta att du söker efter något seriöst!

   Svara

   Är också 27 och aldrig haft ett förhållande. Mitt problem är att jag inte verkar få känslor för dem bara, hittar jättefina killar som får känslor för mig men jag lyckas inte besvara dem 😬 gemensamt med de två senaste killarna jag verkligen gillar som personer är att de inte är härifrån, en bodde utomlands och vi träffades när han var här på utbyte, nu har jag dejtat en expat som bott här i några år och vi träffades via Tinder. Hoppas jag kan få djupare känslor för honom, åtminstone gillar jag hans personlighet väldigt mycket och vi har haft kontakt varje dag i flera månader. Distans på en par timmar med tåg bara så vi har inte kunnat träffas så ofta nu i pandemin. I alla fall, det finns fina killar där ute!

   Svara

    Märkligt att jag aldrig träffat en enda fin kille 🧐

    Svara

     Genuint nyfiken, vad menar du med en fin kille? Kan du berätta om drömkillen?

     Svara

    Kanske är du inte hetero?

    Svara

     Jag har börjat inse att jag är någonstans på ett asexuellt spektrum, kan få en känslomässigt band till killen som räcker för mig men oftast räcker det inte för killen 🤷🏼‍♀️

     Svara

   Träffade min sambo på tinder. 2a tinderdejten jag någonsin varit på (1a och jag blev också ngt men det var distans i annat land så tog slut pga det). Var och är skeptisk till nätdejting fortfarande trots att det gått bra för mig

   Svara

   Träffat nio tinderkillar i år, har inte behövt nobba en enda, de har antingen dissat mig eller så har det runnit ut i sanden. Väljer att skylla på den hemska dejtingkulturen hellre än att det är nåt fel på mig. Sen är det mycket möjligt att jag gör något fel, men det är inte samma sak.

   Svara

    Killar är så mähäiga som man träffar från nätet

    Svara

     Som man raggar får man ligga. Tjejer tror att bra killar bara till en.

     Svara

    Same same

    Svara

    du är nog inte tillräckligt snygg och sexig bara

    Svara

     Men sluta!

     Svara

     Fyfan vilken vidrig kommentar. Är bara empatilösa personer som kan uttrycka sig så, synd att det finns sådana på jorden ändå. Hade vart en finare plats utan.

     Svara

    Alla dissar mig också. Självförtroendet ligger på botten ”🙂”

    Svara

   Jag hittade min sambo på Happypancake 😁

   Svara

  Jag har tänkt på det här med överviktiga kändisar och att det har varit skönt att se kvinnor som Adele och Rebel Wilson göra sin egen grej utan att följa Hollywoods normer. Nu har de båda gått ner jättemycket i vikt och ”snyggat” till sig, och jag blir typ besviken på dem? Någon som känner igen sig? Samma med Johanna Nordström som varit en frisk fläkt – hon är rolig, framgångsrik och tjock- och som jag tyckt var kool som går emot normen. Nu börjar hon hoppa på utseendetåget också genom hennes nya hårförlängning (som ser så fejk ut), brun utan sol, snygg-selfies med extra smink. Och jag blir så besviken på henne också. Orimligt, I know. Men någon annan kanske har tänkt samma sak?

  Svara

   Vi människor är djur och mår bra av att vara normalviktiga. Läs lite Anatomi vet jag. Fysik också kanske.

   Svara

    Fysik? Menar du fysiologi?😉

    Svara

     Nä, fysik!

     En kraft har alltid en storlek och en riktning. Är kraften stor utmattas skelettet snabbare

     Svara

   Jag tänker att det är klokast att låta folk få göra de val de vill.

   Jag gillar det Johanna sa i senaste poddavsnittet om ”kroppspositivism”. Det va verkligen så bra sagt.

   Svara

   Vad har Johanna Nordströms hårförlängning med vikt att göra?
   Ruggigt sjukt att förvänta sig något extra från just överviktiga influensers bara för att DU vill att de ska passa in i din obehagliga, förutbestämda mall

   Svara

   Jag har tänkt exakt så det senaste också! Är liksom lite besviken på dem för att de blir mer och mer ”normsnygga” ju mer pengar och kändisskap de får. Jag förstår verkligen att det är svårt att gå mot strömmen men det är ju då alla andra vågar ta plats och lär sig sitt värde typ. När de går ner 20 kg och gör diverse behandlingar och förändringar förmedlar de ju samma budskap som alltid, att man måste klämma in sig i mallen för att vara lyckad och duga.

   Svara

    Ja men tänk
    på att för mycket övervikt inte är bra. Det handlar nog mer om deras hälsa änn kändisskap.

    Svara

    Antagligen går de inte ner i vikt för utseendet utan för hälsan. Viktnedgång är inte nödvändigtvis en dålig sak.

    Svara

   Tycker snarare det är sjukt att du och andra med liknande tankar ser negativt på att dessa personer tagit tag i sin hälsa.

   Svara

    verkligen helt sjukt beteende

    Svara

   Tycker det är orimligt ja. Att du blir besviken på kändisar för att de går ner i vikt och/eller blir ”normsnygga”. Du har ingen aning om ifall deras förändring beror på sjukdom, depression eller att de helt enkelt vill gå ner i vikt (det är okej oavsett om det är för hälsan eller för att bli, i sina egna ögon, snyggare). Kan vara vad som helst.

   Tror många resonerar så dock, man är inte nöjd med sitt utseende/kropp och vill kunna identifiera sig med en kändis och ser det som att man blir ”sviken”.

   Svara

   Va? Adele var ju ohälsosamt överviktig? Är väl bara bra att hon tog tag i det?

   Svara

    Get a freaking grip!

    Svara

    Adele var väl inte så stor?

    Svara

     Jo det var hon.

     Svara

   Båda dessa kvinnor, Rebel och Adele, var ju inte lite kurviga innan utan rejält överviktiga.

   Ibland går hälsan före att göra ett ”statement”.

   Svara

   Varför är det så att många som själva är överviktiga går så hårt åt tex tidigare ”idoler” av samma storlek när de går med i vikt? Och dessutom hävdar att det har med ”snygghet” att göra? Det är ohälsosamt att vara kraftigt överviktig, det kan ingen av oss komma ifrån. Vill en leva länge och må bra gör man bäst i att ta hand om sig, framförallt på insidan. Det finns så mkt annan skit vi kan drabbas av i livet och om vikten kan vara en faktor att jobba med så har man en sak mindre att bekymra sig över.

   Svara

   Jag blir också lite ledsen ibland när någon går ner i vikt. Inte för deras skull (alla har självklart rätt att göra vad de vill med sina kroppar och det är såklart viktigt att ha en bra hälsa generellt) utan för att de verkar få så mycket bättre liv efter, bli mer uppskattade, träffar nya kärlekar, överrösta med komplimanger osv. Då känner jag mig misslyckad som inte lyckas bli lika smal och ledsen över att samhället ser ner på min kropp.

   Svara

    Ja jag kan reagera på rubriker som fokuserar på att till exempel Adele har blivit så snygg när hon gått ner i vikt. Jag tänker som många skriver, att det är bra för hälsan. Men vacker och duktig sångerska var hon redan innan. Och lika mycket värd som människa!

    Svara

   Jag tycker Adel var snyggare innan och framförallt hade hon mycket bättre sångröst som tjock.

   Svara

   Du mår dåligt av att en person gått ner sin ohälsosamma övervikt? Du är fan sjuk i huvudet, sök hjälp snälla

   Svara

    Ts påstod aldrig att det var en sund tanke? Vi har alla våra egna problem och vad som sker i omvärlden kan väcka känslor som inte är vackra alla gånger. Du kan ha rätt i att ts behöver ta hjälp med sin självkänsla men du behöver inte vara så taskig.

    Svara

    Lol. Jag sa aldrig att jag mår dåligt. Det var mest en fundering! Jag är dessutom normvikt, jävligt snygg och har bra självkänsla så nej jag behöver inte söka hjälp. ✌🏼

    Svara

     Men om du då är normviktig kanske du istället kan vara cool och bli tjock så du kan sticka ut lite? Om du nu tycker andra ska vara feta för att det ska finnas utstickande människor. Och tvek på att du är snygg nånstans, med så dåligt självförtroende att du är besviken för att folk gått ner i vikt låter det bara som att du behöver hjälp.

     Svara

     Och ändå blir du så besviken på någons löshår….. trolig beskrivning av dig själv 😄😄

     Svara

   Adele drack väl mycket, stressad. Ville väl bli sundare. Inte få diabetes

   Svara

   Bland det absolut dummaste jag hört.

   Svara

  Vad pluggade/pluggar ni och i vilken ålder började ni plugga? Är ni nöjda med er utbildning?

  Svara

   Börjae plugga juridik som 18-åring. Jättenöjd med min utbildning.

   Svara

    Vad fick dig att gå direkt från gymnasiet till universitetet?

    Svara

     Ville komma igång med karriären direkt för att kunna klättra. Hade jag tagit ett sabbatsår hade jag kanske blivit för lat för att köra igång igen.

     Svara

   Byggnadsingenjör (3år), jag började plugga som 22åring.
   Nöjd, bred utbildning med många karriärsvägar att välja på.

   Svara

   Jag pluggar till medicinsk sekreterare, än så länge väldigt nöjd med mitt val av utbildning, började förra hösten och är 27

   Svara

   22 år och ekonomi 🙂 mkt nöjd!

   Svara

   Började plugga när jag precis fyllt 21, i år. Läser Civilingenjör i bioteknik. Är nöjd och tycker det är intressant men funderar på att byta till läkarprogrammet.

   Svara

   Socionom direkt efter studenten. Ja, jag vet helt enkelt inte vad jag annars skulle kunna göra 😀 men ok arbetstider, snälla kollegor och bra lön

   Svara

    Började direkt efter studenten men var inte nöjd så hoppade av. Läste sen till civilekonom vid 22. Har detta året kvar

    Svara

   Jag pluggar till sjuksköterska. Var 32 när jag började. Jag vet att jag valt rätt yrke men utbildningen på mitt universitet är väl si och så. Det märks att läkarprogrammet är mycket högre prioriterat inom fakulteten.

   Svara

   Läkare, började vid 24 år tror jag.
   Är absolut nöjd, men det var tufft ibland (var dock utbränd en period under studierna).

   Svara

   19 år, arkitekt.

   Svara

   Civilingenjör inom Industriell ekonomi, började när jag var 20. Är 30 nu och fortfarande nöjd att jag valde den utbildningen 😊

   Svara

   Pluggar socionom sedan 2016, blev tyvärr långtidssjukskriven med ett år kvar. Jag var 23 när jag började och är hittills helt ok nöjd 🙂

   Svara

   Har ett år kvar på lärarutbildningen, är 37 år.

   Svara

   Jag pluggar biblioteks- och informationsvetenskap. Är på termin 3 av 6. Började plugga när jag var 28. Är nöjd med utbildningen, förutom alla seminarium. Har social fobi 💔

   Svara

   – Pluggade till hudterapeut och spaterapeut när jag var 19-20, blev klar 1,5 år senare. En bra utbildning, men yrket passade inte mig. Hade inget driv till att starta eget vilket krävs för att någon gång kunna tjäna pengar som det går att leva av för att kunna ha en standard på livet som passar mig. Att arbeta på spa höll på att slita ut mig, plus att jag visste att helgarbete och kass lön skulle vara en del resten av mitt yrkesverksamma liv, men jag ångrar inte en sekund att jag genomförde utbildningen. Utbildningen var inte så tuff rent teoretisk, men det krävs att man lägger ner sin själ i den praktiska delen.

   – Idag pluggar jag personal och arbetslivsprogrammet, började någon månad innan jag fyllde 24 och är väldigt nöjd med utbildningen än så länge. Har cirka halva tiden kvar och känner att det här är något som kommer att utmana mig och utveckla mig, vilket känns viktigt. Tycker utbildningen håller en relativt god standard.

   Svara

   Systemvetare!

   3 års utbildning på Örebro universitet, började 2013 och blev klar 2017 (tog ett års uppehåll och drog till Australien).

   Älskar mitt jobb! Jobbar som webbutvecklare på en webbyrå som bygger hemsidor.

   Svara

   Jurist som 20-åring. Nöjd med utbildningen men önskar jag väntat och börjat lite senare.

   Svara

    Varför?

    Svara

     Kan känna i efterhand att det finns saker jag hade velat göra innan jag började plugga som jag nu efteråt inte har samma möjlighet till, eller ja det tar emot att bara pausa jobbet för att till exempel resa en längre period.

     Svara

      Nej kör!! Jag pluggade jurist direkt efter studenten och fick sen ett bra jobb. Tvekade jättemycket men tog tillslut beslutet att be om tjänstledigt i ett halvår för att resa. Då var jag ca 23. Sen kom jag tillbaka och fortsatte jobba. Det påverkade inte min karriär alls men det gjorde så mycket positivt för min självkänsla och jag är så glad att jag passade på!

      Svara

    Jag började läsa juridik när jag var 22. Så tacksam för vartenda år jag väntade faktiskt. Dessutom var det skönt att vara lite utvilad innan jag började, det är en tuff utbildning med höga krav. Jag går termin sex nu.

    Svara

   Var 20 och pluggade logistik (tre år). Är 24 nu och väldigt nöjd över att jag valde den vägen. Har ett välbetalt och supertrevligt kontorsjobb som jag trivs bra på.

   Svara

    Var pluggade du och vart jobbar du idag?:)

    Svara

     Jag pluggade på Linköpings universitet. Vill inte outa mig helt men kan säga att jag jobbar på ett internationellt teknikföretag 😬

     Svara

   Civilekonom, började plugga som 18-åring.

   Svara

   Civ ing Väg o Vatten. Började plugga direkt efter naturvetenskaplig linje så var 19. Aldrig ångrat det. Jobbar som beställare av stora byggprojekt idag. (Är kvinna 45) Har ett superkul jobb. Bra betalt. Rekommenderar verkligen fastighetsbranschen.

   Svara

    Lärare åk 4-6, började när jag var 20. Glad att jag tog ett sabbatsår då det fick mig att komma på att jag ville bli lärare (hade egentligen sökt andra utbildningar direkt efter gymnasiet). Färdigutbildad vid 24 och kunde börja jobba som lärare vilket jag längtat mycket till 🙂 Jag är inte nöjd med utbildningen då både kreti och pleti i min klass klarade kurser som de borde blivit kuggade på (alldeles för slapp utbildning som borde vara betydligt tuffare med tanke på att vi ändå utbildar framtiden) men älskar jobbet som lärare! Glad att jag valde det yrket och inte en ”bred utbildning” eller ett ”statusyrke”, utan att jag följde mitt hjärta och bara valde yrke utifrån vad som kändes givande, utvecklande och roligt.

    Svara

   Började plugga juridik när jag precis fyllt 22.
   Hade länge åldersnoja och kände att alla som började gick direkt från gymnasiet, men nu känner jag att jag fått väldigt mycket livserfarenhet som många andra inte har när de går direkt efter studierna. Jag är supernöjd – men utbildningen har också stundtals gett väldigt mycket ångest. Jag är på sista terminen nu och har fått uppsatspraktik på en av de s.k. ”prestigefyllda” byråerna – men har fortfarande ångest över att hitta jobb i framtiden etc.

   Svara

   Är 30 år och studerar just nu på komvux för att få en gymnasieexamen samt behörighet till högre studier. Målet är att bli landskapsingenjör 🙌🏼

   Svara

  Jag känner mig så fruktansvärt ensam. Bor i en stad där jag inte känner någon förutom de jag träffat på jobbet och är ytligt bekant med. Mina vänner är utspridda i landet men ingen hör av sig till mig, alltid jag som ringer först. Förutom två där vi hör av oss lika mycket till varandra men vi är alltid upptagna när den andre är ledig. Att prata i telefon med dem får mig ibland att känna mig ännu mer ensam. Åker hem då och då men är ju mestadels i staden där jag jobbar. Har mycket ångest och är ofta nedstämd och därför blir det en enorm ansträngning att på ledig tid försöka skapa nya bekantskaper. Vill bo närmare hemma men jobbet jag har nu är perfekt och det skulle vara mycket svårt att hitta jobb närmare hem. Känns som en omöjlig situation. Vill bara skriva av mig antar jag. Vill att tiden ska passera tills livet blir ljusare.

  Svara

   Hej
   Vilken region bor du i? Ålder? Tänker att man kanske kan ses och se om men passar vänskapligt ihop?
   Intressen? 😁 ha en trevlig kväll

   Svara

   Hade en dag idag där jag också kände mig riktigt ensam, speciellt nu då det är så himla mörkt och kvällarna är långa. Bor i min hemstad men har bara två nära vänner här. Samma problem, är alltid jag som tar initiativet. Nu i pandemin jobbar jag hemifrån och skulle behöva träffa mina få nära vänner desto oftare för att inte bli galen, de däremot jobbar i yrken där de jobbar kvar på arbetsplatsen och har därför inte samma behov. Även mina föräldrar hör knappt av sig, man tycker ju de i alla fall borde inse att deras dotter är ensam 24/7 nästan varje dag i veckan men nope, är jag som får ringa dem också när jag inte har hört av dem på typ en vecka. Skulle vilja ha fler kontakter i mitt liv men det är också svårt att skaffa sådana mitt i en pandemi. Suck.

   Svara

   Har du någon du kan ta en kvällspromenad med ibland? Ta med en termosmugg te och bara få prata lite.

   Svara

   Först vill jag säga att: du är inte ensam! Om att känna så. Har precis flyttat till en ny stad där jag inte känner någon (flyttat för jobb) och jag känner mig väldigt ensam och orolig över att jag inte alls kommer att trivas eller hitta några att umgås med… saknar mina vänner i tidigare städer så mycket. Det finns ju lite skaffa-vänner-appar eller försöka få vänner via att träna osv men det känns svårt såhär under hårdare restriktioner 🙁

   Svara

  Jag har en fråga gällande USA-valet.
  När man tittar på USA-kartan i nyheterna som visar blått/rött beroende på vem som vunnit delstaten är min första känsla att allt är rött, dvs Trump. Hur är det möjligt med tanke på att Biden har minst lika många ”vinster”?

  Svara

   Staterna ger presidentkandidaterna olika antal röster från delegater, och det är olika många för varje delstat. Pennsylvania t.ex. ger 20 st, vilket är jättemycket. Därför kommer Biden att vinna valet om han vinner den staten eftersom han nu har samlat ihop 253 elektorröster och det krävs 270 för att vinna.

   Svara

    Så, det spelar alltså egentligen ingen roll hur många stater de vinner, utan hur många röster staterna ger.

    Svara

    Läs igenom frågan innan du svarar tack.

    Svara

     Ja, jag gjorde det och svarade. Det är mer rött eftersom Trump har vunnit fler stater än Biden, men det spelar ingen roll hur många han vinner. Så det kan se mer rött ut, men det speglar inte resultatet.

     Svara

      Trump har vunnit fler stater men man kan ju också flika in i sammanhanget att bilden har rejält många fler röster när Trump totalt. Och Trump vann väl även över Hillary trots att hon fick fler röster. Så det måste ju vara glesbefolkade stater Trump vinner.

      Svara

       Ja precis, det var totalt 3 miljoner fler röster på Hillary.

       Svara

   Alla delstater högst upp till höger är små, är alltså många som ligger intill varandra där som är blåa men som inte utmärker sig så mycket på kartan.

   Svara

   Det bor väl inte lika mycket folk i de röda staterna?

   Svara

    Det är inte anledningen..

    Svara

     Jo.

     Svara

     Det är det väl? Större befolkning = fler elektorer.

     Svara

   Elektorsrösterna är fördelade propertionellt och vissa stater har mkt mindre invånare och därav färre elektorsröster. Kuststaterna generellt har fler invånare och därför har Biden fått många elektorsröster på relativt ”få” stater (även om han fått ganska många nu?).

   Svara

    Inte mindre, men färre. Så vitt vi vet är de av normalstorlek…

    Svara

     defund the språkpolis tack

     Svara

      Vi jobbar gratis vettu…

      Svara

   Trump har vunnit i större och mer glest befolkade stater. De tar alltså större plats på kartan än Bidens stater.

   Svara

   För att Biden har vunnit i stater som är så små, som t.ex. Delaware. Trump har vinnit i stater som är stora till ytan, som Montana.
   Det går nästan 60st Dalawares på en Montana, om man ser till ytan. Därför ser man mycket rött. och lite blått.

   Svara

   Om du kollar Emma Frans konto på instagram så har hon en statistikbild med staterna och en statistikbild på ”antal” röster per stad. Ser ganska olika ut när man ser hur många som bor var!

   Svara

   Kartan är ett väldigt bra exempel på att statistik kan visualiseras missledande, se på denna animation:
   https://twitter.com/bettinaforget/status/1324139878666391555?s=21
   Eller googla ”land doesn’t vote”.

   Svara

   Kan elektorerna rösta på vem de vill?

   Svara

    Om jag förstått det rätt så är det en möjlighet i viss stater men eftersom elektorerna (som är valda i förväg för resp parti) är antingen demokrater eller republikaner så är det ytterst ovanligt att de inte följer sitt parti när de sedan ska rösta. Är dock alltså inte helt säker får jag poängtera..

    Svara

    Ja, de är inte bundna av lag att rösta på ett visst sätt, men det är det vinnande partiet som själv utser elektorerna, så de väljer ut riktigt partilojala människor, så det händer inte så ofta. Men det förekommer att en elektor röstar på en annan kandidat än det egna partiets.

    Svara

    Ja. I senaste valet var det 10 personer som ”bytte sida”

    Svara

    Ok tack för svar men hur kan det vara demokratiskt?

    Svara

     Ja, det är lite svårt att anse att det är demokratiskt med systemet de har i USA att det en kandidat kan totalt få flest röster men fortfarande förlora. Tror det har lite att göra med att USA är ett stort land och det styrs till en hyfsat stor del på delstatsnivå och inte nationell nivå (gäller inte alla områden såklart) och det ska då bli mer rättvist att de har detta system. Men jag vet inte riktigt.

     Svara

  Fan vad jag ÄLSKAR Greta för att hon satte Trump på plats. Klockrent!

  Svara

   Och jag sekundärskäms å hennes vägar för hon är så pinsam.

   Svara

    Nyfiken på om du även sekundärskäms åt Trump eller bara Greta?

    Obs genuin fråga.

    Svara

     Sekundärskäms å bådas vägar. Sekundärskäms åt många pinsamma människor på twitter. Usch.

     Svara

    Skäms? Var ju helt klockrent ju att använda hans tweet. Hon är inte ens myndig och sätter usas president på plats. Respekt.

    Svara

   Han bryr sig såklart inte. Men hon får gillningar på Twitter så kul för henne.

   Svara

   Så bra av Greta! 👊🏼👊🏼👊🏼
   En hämnd ska serveras iskall och Trumps tweet mot Greta kom för redan ett år sedan och nu svarar Greta! 😎

   Svara

  Så så så trött på coronaskiten. Måste försöka hitta lite ljusglimtar och fokus nu för att inte bli för uttråkad och less. Känns som man bara jobbar och städar typ. Allt roligt är på paus. Kan ni inte skriva vad ni pysslar med hemma och/eller utomhus för att få tiden att gå och känna lite meningsfullhet?

  Svara

   Netflix, sex, god mat och promenader. Lite onani ibland också om lusten finns.

   Svara

    Det är väl snarare: Netflix, onani, god mat och promenader. Lite sex ibland om lusten finns.

    Svara

     Är ni samma person eller varför skriver du snarare?

     Svara

    Sex med sig själv då eller?
    Såvitt jag vet får man inte vara fysisk med någon annan man inte bor med nu.

    Svara

     Dristar mig till att gissa att det är en person som har en liten sambo att plocka fram för såna nöjen 🙂

     Svara

      😂

      Svara

     Får…man borde inte. Tråkigt i så fall för alla särbos…inte tror väl jag att alla håller sig från sex eller sin partner för att de inte bor ihop.

     Svara

     🤦🏼‍♀️ Ja för alla är ju singlar..

     Svara

      Det är ju ganska konstigt att förutsätta att man inte är det dock…

      Svara

       Står ju ”Kan ni inte skriva vad NI pysslar med…”. Klart en person då utgår från sig själv? 🤔

       Svara

   Pusslar och bakar. Tror det är viktigt att kanske hitta något som det blir ett resultat av om du förstår vad jag menar. Även om det kanske är fjantgrejer så är det skönt när jag har lagt ett tusenbitarspussel eller kunnat förbättra någon kaka/maträtt typ

   Svara

   Pussel! Pod! Mer pussel! Målade om köket, fick feeling och målade om vardagsrummet med. GO LOCO!

   Svara

   Läser massor med böcker, ju längre desto bättre.

   Svara

    Tipsar om ”säg att du är min”

    Svara

   Löptränar❤

   Svara

   Fotar, bloggar, ritar, målar, tränar på kalligrafi, tar skogspromenader med vovven, ser på serier.

   Svara

   Läser massa bra böcker, spelar spel och så går telefonen varm. Och kommentarsfält som de här 😀

   Svara

  Någon som provat psykolog (?) på doktor.se? Mår 💩 men att ta mig till ett möte ”irl” ger mig bara ännu mer ångest. Tanken på att mötas online är läskigt men inte lika illa kanske… desperat

  Svara

   Be om psykolog online via ditt landsting istället. Gå inte till doktor, kry och liknande.

   Svara

    Doktor.se är fantastiska. Klart bäst av alla de där aktörerna! 🌟

    Svara

    Kry är toppen, man får snabbt boka in ett möte. Sen beror det ju väldigt mycket på VEM du träffat, och det har inte så mycket med Kry, vårdcentral etc att göra

    Svara

   Jag har!! Sög tyckte jag, svarade knappt, och när han gjorde det gav han mig uppgifter att göra och sen hänvisade han mig till någon annan psykolog, alltså inget snack alls

   Svara

    Kan bara hålla med tyvärr :/ Bokade ett samtal när jag var i total kris och verkligen behövde någon att prata med och försöka bena ut mitt mående i min krissituation. 10 av 25 minuter gick åt till att hon satt och berättade praktiska detaljer om tjänsten och jag satt och grät. Sen var tiden nästan slut och då sa hon att hon inte hade så stor erfarenhet av min situation. (Ångest? Kris?) och skulle hänvisa mig vidare till någon annan. Inte hört nåt än. Så…

    Svara

   så olika tror jag. Min egen erfarenhet är att det inte är så bra, medan en kompis till mig är så nöjd att hon ”träffat” en psykolog online på kry i ett år. Tror det beror mycket på vilken person det är, så testa!

   Svara

   Doktor.se samarbetar med WeMind, den bästa mottagningen jag varit på! Vi har fritt vårdval och finns ingen anledning att döma ut nätläkarna.

   /Mvh träffat 20 psykologer på 5 år, och WeMind var de som gjorde att jag mådde bra igen.

   Svara

   Snälla läs på om hur Kry mfl urholkar vården innan ni nyttjar dem!!

   Svara

    Men vad ska man göra då? Vi vet ju hur det ser ut på vårdcentralerna? Det är EXTREMA köer? Oftast är ju tiden av vikt när man lider av psykisk ohälsa. Ska en vara lojal mot regionerna och ta ansvar för ett systemfel som kan ha förödande konsekvenser för den egna hälsan? Eller lägga 1000+ för privata aktörer? Kan man vänta på att få hjälp eller kan betala privat psykolog är man privilegierad. Tråkigt att det ser ut som det gör, men mår man piss har man inte råd att vara solidarisk 💔

    Svara

   Mindler har jag och fler jag känner väldigt bra erfarenheter ifrån. Du kan välja psykolog och läsa deras inriktningar och utbildningar 🙂

   Svara

   Kände exakt som du.
   Jag pratar med en psykolog via Mindler. Bara 2 ggr hittills men hon verkar bra och det känns bra att ha tagit tag i det.

   Svara

   Jag hade främst problem med min sömn vilket gick ut över resten av mitt liv så kontaktade en psykolog på Kry. Direkt efter att vi pratat i cirka 10 min så sa han att han tyckte jag skulle börja på antidepp. Jag mådde dåligt och sa inte emot. Gick upp 20 kg på några månader för att han (har jag fått reda på i efterhand) skrev ut antidepp till mig som man inte alls brukar skriva ut till unga tjejer för att man går upp i vikt av dem. Så inte så bra upplevelser 🙃

   Svara

  Har den sista tiden märkt att jag blivit ganska blyg. Pratar tystare, tar inte initiativ till konversationer lika mycket, känner mig lite som en boj som sätts i gungning av vågor. På ett sätt är det bekvämt, men å andra sidan är det egentligen inte jag. Någon som varit med om liknande, att gå från extrovert till introvert eller tvärtom?

  Svara

   Ja, jag är så nu. Var väldigt extrovert som yngre. Det beror delvis på ett aktivt val. När jag varit mobbad för min personlighet bland annat, så har jag tvingat mig själv till att vara mer lugn och eftertänksam med åldern. Dels är det naturligt också i och med min ständiga depression, livet blir inte direkt ljusare ju äldre jag blir. Det blir mörkare.

   Svara

   Introvert är inte detsamma som att vara blyg. Att vara introvert handlar mer om att en får återhämtning i sig själv och i mer ensamhet. Sociala sammanhang TAR energi- därmed inte sagt att man inte trivs i dem. Man kan vara mycket social och ändå vara introvert. Man behöver bara ladda batterierna efteråt. Låter mer som det är något annat som spökar för dig. Oro? Någon stor förändring som skett?

   Svara

    Jag är inte blyg nu, och var inte det som barn heller. Men jag får mer energi som ensam nu, och när jag var yngre fick jag energi av att umgås. Därav kallar jag mig introvert nu.

    Svara

  Alltså kul att det jag vill prata om hamnar i modd… Tar hellre det där aggressiva ”du postar för snabbt, ta det lugnt” meddelandet.

  Menmen, annars dricker jag gula änkan, äter chips och tittar på A simple favor, har redan ätit råbiff.

  Svara

   Det låter väldigt trevligt.

   Svara

   Jag spelar Glada änkan och dricker bordeauxvin!

   Svara

   Vad är gula änkan?

   Svara

    Champagne 😊🥂

    Svara

    veuve clicquot brut gula änkan heter champagnen 🙂

    Svara

  Tips på nått kul sällskapsspel?

  Svara

   Geni, poker, Vänd-tia, Monopol. 🙂 Ja, jag är inte så modern av mig. Det var de spelen jag kom på nu som kan vara kul ibland.

   Svara

    Kan tipsa om När då då? och Rappakalja 🙂

    Svara

     ”När då då?” verkar kul, tack för tips 🤗

     Svara

   Dixit, Med andra ord

   Svara

   Ticket to ride! Mitt favoritspel 😄

   Svara

    Ticket to ride är världens bästa spel ♡

    Svara

   Med andra ord.

   Svara

   EXPLODING KITTENS! och You got crabs av samma snubbar, älskar!!

   Svara

   Monopoly deal! Snabbvariant av monopol. Men man bör nog vara minst fyra spelare för att det ska bli kul.

   Svara

   Cards against humanity!

   Svara

   Pandemic! Lite passande för världsläget just nu dessutom 🙄

   Svara

   Carcasonne, bästa spelet som finns!

   Svara

   Catan!! Bästa spelet

   Svara

   Code names! Bästa.

   Svara

   Ticket to ride!

   Svara

   Dominion, Ticket to ride, Exploding kittens, Pandemic, Settlers, Carcassone spelar vi mycket!

   Svara

  Ni som gjort rice purity test: vad har ni för score och hur gamla är ni? Jag är 18 år fick 21.
  Här finns om ni vill testa:
  ricepuritytest.com

  Svara

   Fick 20. Är 30.

   Svara

   Jag fick 44. Är 40 år.

   Svara

   Fick 42 hehe. Är 29.

   Svara

   Funkade inte att trycka på calculate-knappen, men kryssade i alla utom 35 (har inte provat tobak eller droger, eller nån av de sjuka sexgrejerna allra sist). Är 23, i ett förhållande sen tre år tillbaka.

   Svara

   53

   Svara

    😗

    Svara

   Fick 46, men är närmare 50 än 40, så kanske inte så konstigt? Det mesta på listan är ju fullt normala saker för vuxna att ha varit med om.

   Svara

   Jag fick 16, men kryssade ändå i nästan alla grejerna. Är det dubbla i ålder

   Svara

    Ju lägre desto ”värre”. 100poäng = Virgin angel.

    Svara

   Är 26 år fick 51

   Svara

   Är testet utformat så att man får högre siffra ju mer man gjort eller tvärtom? Känns som att resultatet baseras på att ju mer man gjort desto lägre ålder får man men det är ju helt omvänt.

   Svara

    Ju lägre siffra desto mer har du gjort. Ju högre desto oskyldigare.

    Svara

   Är 29 år och fick 25 poäng

   Svara

   Fick 48 och jag är 28 år.

   Jag vet det är på kul blablabla men så trött på att sex är något dåligt. Förlåt om jag är sur men jag är fortfarande bakis sen igår

   Svara

   Fick 27, är 29 🤷‍♀️

   Svara

   Score: 29 Ålder: 45

   Svara

   Fick 21, är 32. Dom flesta grejerna känns som saker alla har gjort när blivit vuxen.

   Svara

   Fick 23 är 24 år. Är mycket laglydig 🤷‍♀️

   Svara

   Är 27 år och fick 52.

   Svara

   Fjag är 29 och fick 29

   Svara

   94✌🏼🙈

   Svara

   Fick 38. Jag är 50 och trodde nog att jag skulle få högre poäng. Men har aldrig gjort något brottsligt, det var väl där det smög sig.

   Svara

   Är 28 med fick 23. Kändes som rätt normala grejer som de flesta gjort/kommer göra (utom det sista)

   Svara

   Jag fick 63… 👾👾

   Svara

   Fick 10, är 29 🤷‍♀️

   Svara

   18, är 28 år.

   Svara

   Vet inte om det är olika frågor för alla? (Med tanke på alla andras kommentarer)
   Tror inte de flesta vuxna människor har blivit gripna av polisen och blivit dömda för brott 🙊

   Svara

   Fick 33, är 25 år gammal

   Svara

  Alla som någonsin påstått att siffrorna på brödrosten är ”minuter” har LJUGIT! Idag hade jag lite för mkt tid över, så jag klockade. Satte brödrosten på 4:an (lagom för mig), tog 1 minut och 45 sekunder.

  Tänkte att fler funderat men inte kollat. Varsågoda!

  Btw. De som hade valvaka för tre dagar sen, hur lurade? Valet är ju långt ifrån klart 🤯😂

  Svara

   Va? Minuter? Det har jag aldrig trott. 🙂 Det är ju styrkan på rostningen siffrorna står för. 🙂

   Svara

    Jag trodde också på grader, men så har det gått runt viralt att det är minuter. Mindfucked som jag va, så ville jag dubbelkolla. Och vi hade rätt 🙌🏽

    Svara

    Du skämtar va?

    Svara

   Bra att du redde ut rostsiffrorna en gång för alla 😄

   Svara

    Visst?? 😃 Nu kan jag sova gott 😏

    Svara

   Inte minuter men däremot tid, iaf på min brödrost. Ettan betyder alltså att brödet är i kortare tid än när jag väljer fyran.

   Svara

    Har hört minuter. Meeen ska testa olika grader och tiden! BRB

    Svara

    Haha! Det gick snabbare! Jag trodde det blev varmare faktiskt.

    På 1:an = 45 sekunder
    På 2:an = 1 minut
    På 3:an = 1 minut och 15 sekunder
    På 4:an = 1 minut och 45 sekunder

    Sådärja! 😂

    Svara

     Vem ska äta alla rostmackor nu då? xD

     Svara

      Haha jaaaag! Gjorde ju såklart såhär: den första skivan som är lite halvtradig, den delade jag i två och testade. Sen en sista riktig 😂 Åt alla bitar all by my self haha

      Svara

     Haha underbart! 😄

     Svara

   Haha, joke’s on you!
   Jag har haft valvaka sedan i måndags! 😀

   Börjar bli liiiite trött nu..

   Svara

    Förstår det 😂 Har ju stått stilla nu hur länge som helst, blir en jäkla vaka haha

    Svara

     Nej, nej. Det är bara någon som inte har valvakat som tycker att det stått stilla.
     Det händer hela tiden. Trump knappar in i vissa delstater. Biden går om i vissa. batcher av röster rapporteras in hela tiden från countys. Demokrater har presskonferenser. Trumpkampanjen stämmer alla stater Biden har vunnit och kräver att rösterna ska sluta räknas i vissa stater, medan andra ska fortsätta räkna.
     Det har varit värsta dramatiken konstant!

     Svara

      Jag följer bara den blå/röda tempen på Aftonbladet, och den har stått stilla i tre dagar 🙈😂

      Svara

       Det är ju för att man inte kan veta med säkerhet vem som vunnit delstaten. Och det är ju det som gör det så spännande. Ju fler röster som blir räknade desto mer händer liksom.
       I tisdags ledde trump i alla fall hälften. Nu leder han bara två stater.

       Svara

        Helt ärligt så är jag så okunnig och har inget intresse alls i det där 🙈 Tyvärr! Jag rostar hellre mackor och klockar hur lång tid det tar 😂

        Svara

      ALlt är riggat!

      Svara

   Men du måste väl klocka de olika siffrorna för att kunna fastställa att siffrorna på brödrosten inte är tid? Att du klockar en betyder som du säger att det inte är minuter, men grejen är väl att det är tid istället för temperatur?

   Svara

    SKA TESTA! Brb

    Svara

     Tack! Sorry vi måste skickat svar på samma gång

     Svara

      Haha! Det gick snabbare! Jag trodde det blev varmare faktiskt.

      På 1:an = 45 sekunder
      På 2:an = 1 minut
      På 3:an = 1 minut och 15 sekunder
      På 4:an = 1 minut och 45 sekunder

      Sådärja! 😂

      Svara

       Tack!!

       Svara

        Herregud, kul liv man har. Klockar sekunderna mackorna är i rosten🤪

        Svara

       Ska screenshotta den här hehe

       Svara

        😂😂😂

        Svara

    PS har själv ingen brödrost men är nyfiken, så återkom gärna om du klockar de andra siffrorna också 🙂

    Svara

  Som om det inte räckte med corona, nu har vi även förhöjt terrorhot. Kan inte 2020 ta slut snart?

  Svara

  Att bli igångsatt eller ej? Jag ska på överburenhetdkontroll nästa vecka och då diskutera eventuell igångsättning. Jag känner till pro vs con med proceduren men undrar vad ni har för upplevelser? Här i min region erbjuds igångsättning vecka 41+1-41+3.

  Svara

   Supernöjd med min igångsättning. Jag fick ballongkateter, tog totalt 11 timmar 5 timmar med värkar.

   Svara

   Mina bägge igångsättningar slutade i akuta snitt…

   Svara

   Blev igångsatt innan bf med andra barnet. Upplevde att värkarna kändes mer att bli igångsatt. Thats all. Gick snabbt för mig båda ggr.

   Svara

   Hade igångsättning i 38+0 i april pga hepatos. Födde även februari 2017 i 40+4 ”naturligt” (eller vad fan, du fattar-kroppen/bebis bestämde). Igångsättning: tog längre tid (såklart- kroppen var ju själv inte mogen), gjorde snoront ((ville dö vid öppen 6 cm), var dock kontrollerat och jag fick epidural. Var mer ”med” och mådde bättre.
   Första förlossningen, ”naturligt” gick fort som fan- fyra timmar från vattenavgång, var öppen 10 cm när kom in till BB, fick bara lustgas, var hög på lustgas, hann inte med nåt och mådde rätt dåligt efter (typ bakis).

   I slutändan resulterade både i en underbar bebis och en vecka senare är typ allt glömt? Gör det som får dig att må bra nu. Jag rekommenderar båda. Haha, förlåt för ingen hjälp alls.

   Lycka till!!!

   Svara

   Har blivit igångsatt 2 gånger o fött av mig själv 1 gång. Upplevde igångsättningarna som mkt värre med smärta osv. Dock så gick alla 3 förlossningarna väldigt bra! Blev igångsatt en gång med cytotec (?) o en gång med ballong.

   Svara

   Pro igångsättning: minskar risken för att bebisen dör i magen.
   Con igångsättning: tar längre tid, gör ofta ondare (eller upplevs i alla fall så eftersom man får stå ut längre)

   Svara

   Rekomenderar igångsättning! Jag var i v42+0 då jag fick grav havandeskapsförgiftning och de satte igång mig 42+2! Hade de nya reglerna om igångsättning i vecka 41 funnits då så hade jag sluppit mardrömmen jag gick igenom.

   Svara

   Blev igångsatt, var överburen 14 dagar. Öppningsfasen stannade till ett bra tag vid 4 cm och hade väldigt intensiva värkar. Det var mitt första barn så har inget att jämföra med, men det var väldigt ”pang på”.
   Slutade med akut kejsarsnitt.

   Svara

  Sjukt tråkigt att inte kunna ta sig ett glas nu när man försöker bli gravid. Speciellt nu i Corona när man bara är hemma.

  Svara

   Gör en god alkoholfri dryck av något slag. 🙂

   Svara

   Varför skulle du inte kunna ta ett glss när du försöker bli gravid? Hur många tror du inte finns pga fyllesex?

   Svara

   Klart du kan ta ett glas, du är ju inte gravid nu?

   Svara

   Snälla , du kan absolut ta ett glas vin om du ”försöker bli gravid” det är absolut ingen fara och inget som förhindrar befruktning
   Du kan t om ta ett glas vin NÄR du är gravid, det är sant

   Svara

    ”Det är sant” 😂😂😂

    Svara

   Du kan iof ta ett glas trots att du försöker bli gravid

   Svara

   Vi kan byta kropp. Jag kan inte bli gravid.

   Svara

   Får inte ihop det du skriver i din kommentar. Corona – försöka bli gravid. What??

   Svara

    Jag tror att hon menar att nu under pandemin sitter man bara hemma. ”Speciellt nu i corona (läs: pandemitider) när man bara är hemma”

    Svara

     Ja men försöka skaffa barn nu?? När det ser ut som det gör. Hoppas hon inte klagar och håller på sen när partnern inte får följa med på ultraljud och förlossning.. 🤷🏻‍♀️

     Svara

      Partnern får följa med på förlossning om han är frisk. Och om man tycker att det är ett hinder för att skaffa barn att ens partner missar ultraljudet så kanske man inte var så sugen på barn från början? Det bör ju knappast vara en avgörande faktor…..

      Svara

    Det är sant, man kan verkligen ta ett glas när man är hemma.

    Svara

   Drick hur mycket du vill ända tills beräknad mens dagen. Ta ett test, och fortsätt dricka om det är negativt och mensen kommer om du så vill. Det påverkar inte eventuellt embryo eller chanser att bli gravid. Såvida du inte dricker dygnet runt i flera veckor såklart men det tror jag inte du gör.. Många dricker i vecka 5 utan stt veta om graviditeten och det går bra ändå, för embryot delar inte moderkaka/blod med mamman förrän vecka 6 eller senare.

   Svara

    Wow tack för svar! Tycker det är väldigt otydlig information på nätet

    Svara

     Jag höll mig från alkohol mellan äl och mens i 5 månader medan jag försökte bli gravid. På sjätte försöket tänkte jag ”äh, skitsamma, det kommer ändå dröja” och hade en riktigt röjig utgång (såklart pre-corona) med en tjejkompis. Den månaden blev vår dotter till 🤷‍♀️ Så ta du ett glas vin, jag vet hur jobbigt det är att ha hela livet på paus medan man väntar. Tiden går så oändligt långsamt från en äl till en annan. Bättre att försöka njuta av de stunder man kan (måste vara ännu svårare nu!) medan man väntar på det där plusset.

     Svara

  Seriöst, vad händer med Blondinbella?! Varför har hon gått under jorden? Jag är orimligt nyfiken 🙈🙈

  Svara

   Ja!!! Vad händer?

   Svara

   Lugn i bussen. Del av hennes plan. Snart kommer ett snyftinlägg.

   Svara

   Först in som bloggare. Först att lägga ner.
   Hon kanske har slutat.

   Svara

   Såg henne på detta instakonto idag:

   Lyko Concept Skin

   Svara

    Hon gjorde en hudvårdsbehandling

    Svara

    Ja se där, spapaus i lögnmakeriet! 😁

    Svara

     😂

     Svara

   HEJDÅSVÄRJE!!!

   Svara

   Antagligen har det inte hänt något spännande under veckan och hon är lite less på bloggande. Så att istället för att tvinga sig att pumpa ut trista inlägg så tar hon en oannonserad paus vilket hon vet sätter fart på spekulationer. Win win.

   Svara

   Skulle gissa att det är slut med pojkvännen. Men bara en vild gissning.

   Svara

  Vad häääänder med Blondinbella? Radiotystnad så länge nu!

  Svara

  Vad kan ha hänt Löwengrip??

  Svara

   Rännskita?

   Svara

    Troligen.

    Svara

    Det åkte jag på i dagarna. Fy fan, skinnflådd baktill 💩 Är så sugen på god mat nu 😭🙈

    Svara

   Dumpad.

   Svara

   Självransakan? 🙄😂

   Svara

   Retreat under ett halvår på ett kloster i Nepal förmodligen 🤪

   Svara

  Jag håller på att skriva ett tal och undrar om ni kommer på några fiktiva svenska kärlekspar? Kommer bara på Karl-Oskar och Kristina just nu.

  Svara

   Fredrik Åkare och Cecilia Lind.
   Fredrik Snortare och Cecilia Synd.
   Bamse och Brummelisa.
   Alfred och Lina.

   Svara

    Alfred och Lina var väl inte ens ett par?

    Svara

     Lina ville men inte Alfred😪

     Svara

    Cecilia Lind va ju ett barn så inte det paret tack

    Svara

     ”Jag fyller snart 17, sa Cecilia Lind”

     Svara

      Ja, det var nog mest åldersskillnaden som var problemet.

      Svara

   Kronblom och… öhh… frun:)
   Åsa-Nisse o Eulalia
   Sandor// Ida
   91an o elvira (bonus för triangeldrama med 87an)
   Fridolf och Selma

   Svara

    Fridolf och Selma ♥️😄

    Svara

   Sune och Sophie

   Svara

   Olof och Ellen i under solen

   Svara

   Eva och Adam.

   Svara

   Ronja och Birk

   Svara

    Är de verkligen tillsammans? Han kallar henne systra mi ju.

    Svara

   Dynamit-Harry och Doris

   Svara

   Rasken och Ida
   Anton och Alma
   Rasmus och Benjamin
   Mimmi och Reine

   Svara

   Kålle och Ada

   Svara

   Tack så mycket för alla tips, det var väldigt hjälpsamt.

   Svara

    Albert & Sara (Det går an)
    Arvid & Lydia (Den allvarsamma leken)
    Martina & Gustav (Maken)

    Svara

    Pelle Svanslös och Maja Gräddnos

    Svara

   Carola och Runar

   Svara

    😂❤️

    Svara

  ja det undrar jag också. något måste ju ha hänt

  Svara

  Jag klantade mig och beställde möbler på nätet. Betalade för jag trodde det var ett seriöst företag. Fick inga möbler och började kolla upp företaget. Nä men det haglade av missnöjda kommentarer. Hatar mig själv för att jag spolade ner pengarna i toan. Jag kommer inte få möblerna och kommer inte se röken av pengarna. Min sambo kommer också bli sur för det var från vårt gemensamma konto. Tyckte jag kunde kosta på oss när vi ändå är hemma så mycket. Där fick jag. Är så arg på mig själv. Instagram är full av folk som gör reklam för företaget så jag trodde det var safe. Skrev en kommentar till två olika tjejer som hade #Trendrum där jag frågade om företaget var seriöst för jag har inte fått mina möbler och kan inte få tag i någon på bolaget vaken på mail eller via telefonen. Kommentaren togs bort på 2 sekunder sen blev jag blockad. Vad gör jag nu? Ska höra av mig till konsumentverket på måndag. Blir såå ledsen. Gör inte som jag. Beställ inte av Trendrum. Blev inge bra. Dumma dumma mig!!!! Man kollar upp ett företag INNAN man beställer, det vet väl alla, utom jag då…

  Svara

   Snälla säg att ni också beställt från Trendrum och fick era grejer. Det är ett toppenföretag va? De har inte blåst mig. Kan nån intyga att de är bra? Pleeease.

   Svara

    gick in på deras facebook-sida – oj oj oj, det bara haglar dåliga kommentarer!
    Hoppas det löser sig! Ge inte upp,! Var ihärdig.

    Svara

    Jag har beställt från Trendrum. Jag fick grejerna tillslut men de var flera veckor försenade. Kundtjänst är sjukt otrevliga och slängde på luren i örat på mig när jag ifrågasatte förseningen av varorna.

    Svara

    Dom är superbra!! Du har inget att oroa dig för. Däremot Soffadirekt. Skitföretag!

    Svara

     HAHA vadå superbra? ALLA recensioner som inte är uppenbart spam av företaget själv är ju negativa. Folk som får trasiga saker eller inte får något alls, går ej att reklamera osv

     Svara

      Jag har köpt från dom flera gånger under flera år och varit jättenöjd. I somras beställde jag bland annat två bord men bara ett kom i leveransen. Tog några dagar så hade jag det andra bordet. Så jag har totalt bara bra saker att säga om dom.

      Svara

       De är sjukt bra på att sprida bra kommentarer och suddar bort all kritik direkt. Instagramkontot har stängt för kommentarer. Fattar varför.

       Svara

     Ge mig alla skitföretag ni handlat av på nätet så jag vet vilka man ska undvika. Trendrum är inte bra. Undvik!

     Svara

    Jag trodde också att det var seriöst. Har varit på g att beställa därifrån många gånger men aldrig gjort. Tack för varningen och hoppas att det löser sig för dig.

    Svara

    Jag beställde TON-stolar därifrån för några år sen. De såg inte ut som på bilderna när jag fick dem tyvärr. Helt skeva och såg inte alls ut som på bilderna. Riktigt dåliga kopior av originalet. Men jag fick faktiskt reklamera dem utan större problem, tur det!

    Svara

   Men gud! Jag skulle preciiiis beställa stolar därifrån. Har du kollat så det inte är någon tillverkningstid på produkten?
   Vad fanns det för betalsätt? Tänker om man kan ta det på faktura så det går att bestrida om man mot förmodan inte får varorna?

   Verkar vara så blandade recensioner ju, en del är så nöjda och en del missnöjda 😩

   Svara

    Kolla reco.se och kundernas åsikter om företaget.

    Svara

    seriöst, de positiva är ju företaget själv som lämnat typ…Helt uppenbart scamföretag

    Svara

    De nöjda är mutade influensers

    Svara

    Jag valde dessa möbler för det stod att de fanns i lager. Lagret låg i sverige. Leverans inom 2-6 dagar. Skit fick jag för att jag inte hade bättre koll. Har försökt ringa dem i flera dagar. De har telefontid mellan kl 10-12. Första timmen är det en telefonsvarare som säger; det är många som ringer nu, försök senare. Nästa timme kommer telefonsvarare med info om att telefontid är kl 10-12 fast klockan inte ens är 12. Inget svar på mail eller Messenger. Jag är lurad!!

    Svara

   Betalat med kreditkort? Kanske finns möjlighet att göra reklamation på köpet
   i så fall till kortutgivaren.

   Svara

    Kan funka även med vanligt bankkort utan kredit.

    Svara

    Väldigt många företag använder Klarna även om man betalar direkt med kort (bankkort eller kreditkort).
    Då får man tillbaka pengarna genom Klarna köparskydd om företaget inte fullgör sina åtaganden.
    Är det ett skumt företag så är det möjligt att det inte använder Klarna. Då ska man vara extra försiktig.
    Se också till att korten ni använder på nätet har säker betalning och att köpet måste bekräftas med mobilt Bank-ID.
    Det är regel nu inom EU. Det räcker inte för säljarna vid distansförsäljning att bara ha tillgång till kortnummer, giltighetsdatum om CVC-kod för att kunna genomföra en transaktion.