Influencers i ”Sagolika kvinnor-kalendern 2021”

”I teveserien strider hon lika djärvt och lika beslutsamt som mannen. Helt ovetenskapligt, eller? Myten om mannen som den skicklige jägaren, krigaren och familjeförsörjare som ensam strövade runt på vidderna får sig plötsligt en törn när det nu visar sig att den verklige jägaren var en kvinna. Nyligen gjordes upptäckten att benrester från urgamla gravar i själva verket inte tillhörde det kön man trodde. Det som tidigare självklart sagts tillhöra en man visade sig egentligen tillhöra en kvinna, ja då ställs saker på ända. Kvarlevor vi beskådar i glasmontrarna bär spår av förlossningar, kroppar som fött kullar på över tio barn. Kanske dags för männen att renovera idéen om sig själva som den mänskliga varelsens samhällsbyggare och ursprung.”

Foto: Caroline Roosmark
Bildtexter/motiveringar: Caroline Roosmark

Fotografen Caroline Roosmark har återigen fångat 12 kvinnor på bild – på sätt vi kanske inte är helt vana vid att se dem på och pryder nu varsin månad i kalendern ”Sagolika kvinnor 2021”.
Förutom kändisar som Therese Lindgren, Pernilla Wahlgren, Johanna Nordström och Zara Larsson så innehåller kalendern även bilder på undersköterska, en sjuksköterska och en läkare, som jobbat under de värsta månaderna på IVA Karolinska i Stockholm med covid -19.
Omslaget pryds av ingen mindre än Caroline Roosmarks mamma, Harriet.

Här är kalendern i sin helhet:

Harriet Roosmark – omslag

Franciska Levy – januari

Therese Lindgren – februari

Efva Attling – mars

Helen Sjöholm – april

Pernilla Wahlgren – maj

Suzanne Reuter – juni

Asabea Britton – juli

Elisabeth Massi Fritz – augusti

Zara Larsson – september

Carola Häggkvist – oktober

Johanna Nordström – november

Sabina Dumba – december

För att se alla bilder och beställa kalendern, besök Caroline Roosmarks hemsida.

Kalendern ges i år ut till minne av Marie Fredriksson och en del av intäkterna går till Fryshusets projekt Barn till ensamma mammor.

 

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Reklammarkering?

   Finns ingen eftersom det inte behövs.

    Jasså?
    Då borde det inte behövas någon reklammarkering när influencerkompisar nämner varandras märken. Men där blir det ett himla liv.
    Svårt att veta vad helgonmaffian anser vara rätt.

     ?

      Det ska varken vara reklammarkering på det här inlägget eller på om man tipsar om en kompis märke just eftersom reklammarkering betyder att man fått betalt, dvs att det inte är ett tips utan skrivs mot betalning/ för egen vinning. Om man börjar sätta reklammarkering på vanliga tips också urvattnad man ju hela idéen. Hur ska vi då veta om CamCam faktiskt vill ge oss ett genuint tips eller inte? Hur ska vi förstå när vi ska vara extra kritiska mot en kampanjvara om vanliga tips får samma markriering som betalda?

     Eller så gör du en snabb googling på marknadsföringslagen så slipper ”helgonmaffian” vara ditt facit. =)

      Vilken tur att du gjorde detta inlägg Bloggbevakning för annars hade nog denna kalender gått mig obemärkt förbi. Det hade ju varit dumt!

      Vilka underbara bilder på så underbara kvinnor – jag blir så otroligt glad att se. Känns helt rätt o så värdefullt att vi alla som köper kalendern bidrar med en slant till Fryshusets Barn till ensamma mammor – Toppen!!!

   Alltså denna A.B som jag förmodar sprungit runt i diverse butiker med sin bättre hälft och provat hattar/mössor? Hon bär munskydd (inte han) och det är väl för att ”minsann visa att hon tar detta virus på allvar”?
   Fan så onödigt av dem att springa runt och shoppa attiraljer inför jul?!!

  Therese lingren var ju vacker ?

   Ja, det blev väldigt mycket ”nordic Queen” av henne. Jättesnygg bild.

    Snarare Daenerys Targaryen

     Vilken Daenerys Targaryen? Set Finns så många. Menar du Daenerys Stormborn of House Targaryen, the First of Her Name, Queen of the Andals and the First Men, Protector of the Seven Kingdoms, the Mother of Dragons, the Khaleesi of the Great Grass Sea, the Unburnt, the Breaker of Chains?

   Tycker bilderna är så fina. ❤

   Jättevacker bild, men trist att flera är så retuscherade att man knappt känner igen dom..? 😮

   Grymt snygg bild!

  Jättefina bilder. Men tveksamt inkludera massi fritz?

   Varför?

    Läst advokatsamfundets beslut i hennes bötes/uteslutningsärende. Skulle valt en annan kvinna att promota i den här kalendern.

    Vad kostar denna vackra kalender ❤️

   Håller med det är lite konstigt alltså med tanke på hur hon behandlat sina anställda i sitt företag, riktigt unket. Att hon dessutom slängt skit på medarbetare som sagt upp sig, fy alltså

   Det va flera som ville ha ut henne från advokatsamfundet

    Men hon har gjort mycket för kvinnor som fruktar hederskulturen.

     Inget är ju bara svart eller vitt. Tycker också att hon uttalat sig bra vg hederskultur. Problemet med henne som jag ser det är att hon verkar säga en sak men göra nåt annat. Det blev ju väldigt märkligt med hennes åtminstone utåt sett feministiska profil upptäcka hur hon behandlade sina i huvudsak kvinnliga anställda.

     Vad gör hon exakt? Stödjer sin klient i rättssalen samt innan och efter förhandlingen samt för skadeståndstalan? Men det gör väl varenda målsägandebiträde.

      Hon har varit väldigt amerikansk i mediatiseringen av sig själv och sitt företag, också sina mål (ibland på ett väldigt tveksamt sätt, åtminstone ett av fallen under metoo borde ju troligtvis aldrig drivits). Men hon har ju lyckats på så sätt att många köpt ”paketet.”

       Better Call Fritz

       Helt sant att många köper paketet. Däremot blir inte hennes agerande mer etiskt på grund av att många köper paketet.

   Precis vad jag tänkte. Vad gör den fuskaren här?

   Instämmer helt, hemsk person!

   Min reaktion också! Vet att hon gjort bra saker, men tyvärr är hon ju inte känd för ett bra arbetsklimat

   Ja, särskilt med motiveringen om ”sanning” och ”rättvisa” och allt vad det var.

  Reuter & fotografens mamma ❤️

   Reuter är bara hemsk.

    Reuter är så vacker ❤️

    Finns inget hemskt med Reuter ❤️ Känner henne inte men inte en enda person har nånsin sagt ett ont ord om henne så hon verkar vara lika underbar som hon är rolig också.

  ”när det nu visar sig att den verklige jägaren var en kvinna”

  hur vet hon att kvinnorna inte identifierade sig som män, manliga krigare? (?)

   Zzzz

    Den här kampen mellan könen.
    Om man inte är intresserad att vara med. Eller är det obligatoriskt att va med? ? Förvirrad

   Dessutom var väl den stora majoriteten jägare fortfarande män. Så less på feminister som inte kan lyfta kvinnor utan att trycka ner män och dessutom fara med osanning.

    exakt. fina bilder men allt sabbas av texten och dom andra liknande till resten av bilderna.

    Feministerna vill kanske få det att låta som att kvinnorna var ute och jagade, och männen stannade i hyddorna, ammade och tog hand om barnen. Helt logiskt och så.

    Det har väl iofs varit flera fall där man precis som bildtexten berättar insett att man katerogiserat skelett efter sin egen föresällningsvärld och kvinnor därför kategoriserats som män. Därför tycker jag inte man kan kalla det fara med osanning.

     Den kvinnliga jägaren det syftas på i texten är troligen Bäckaskogskvinnan, ett skelettfynd från tidig stenålder. När fyndet gjordes bedömdes skelettet som manligt av två orsaker; kraniet hade maskulint präglade drag och någon typ av stickvapen hade getts som gravgåva. Vid en senare undersökning upptäcktes förslitningsskador på bäckenet som uppstår i samband med många och täta förlossningar. Vapnet anses numera vara ett verktyg för tillverkning av fiskenät.

      Nja, kanske.

      Du har t.ex. detta från Sydamerika som det skrivits en del om på sistone. https://advances.sciencemag.org/content/6/45/eabd0310

  OT men att Felicia aveklew la upp en video imorse som hon sen tog bort och laddade upp nu igen. Skillnaden; en fråga om Amanda strand var borta. Så frågan kvarstår vad som egentligen hände mellan dessa två.
  Och ja, jag kan erkänna att jag inte har något liv just nu i dessa pandemitider ?

   Vill också veta! ????

  My skriver ”min man” och att hon höll på att förlora sin son i våras. Vad har jag missat?

   inget viktigt eller intressant.

   Du har inte missat något. Nej hon har inte gift sig och hennes son hade feber ev crorona inget mer än så, det är bara du My (Ove) som försöker locka klick in till din blogg. Suck

    Nej jag undrar om jag hade missat något och jag är inte My. Det är sjukt mycket kommentarer hos henne så tror inte hon behöver jaga klick..

     Bara knäppskallens periodiska sammanbrott.

     Brukar vara i snitt 5 kommetarer som blir 10 pga henne svar, så inte sjukt mycket. Bara om hon tex går på kalas, åker o handlar ny soffa med sina grannar som kommetarerna ökar. Detta beror på att när hennes son var sjuk i våras skamma hon alla som levde på som vanligt och inte förstod att det pågick en Pandemi.
     Nu skriver hon bla att hon inte varit på en träningsresa pga det var en privat resa och att det var ok då. Riktlinjer sedan pandemin bröt ut är att man bara ska åka på viktiga resor oavsett om den är privat, sponsrad eller en träningsresa. Spelar i detta sammanhang ingen roll om landet i sig är öppet eller stängt för in o utresor.
     Hon skriver nu att hon ska börja moderera sina kommentarer. Synar hur länge det varar. Då kommer de flesta kommentarer att försvinna, för hur kul är det att den kommentaren man skriver kommer fram flera timmar senare? Blocka istället de som skriver kommentarer som man inte accepterar.

      Och sen skickade hon sonen med feber på flyg till Kalmar?

      ”Bästa” kommentaren är nog när My hävdar att de flesta på kalaset i helgen har antikroppar och att de flesta som var där har haft covid-19…?

     Men då behöver du ju inte fråga här om du ändå läser hennes blogg, då borde du ju veta. Du borde veta då att hon inte är gift och att hennes son inte var nära att förloras utan att hon brer på för att låta mer intressant, för sympatier, för fler klick. Det är tydligt att du är här och jagar klick, hoppas ingen går på det. Gå inte på det gott folk, ge henne inga klick!

      My åkte till akuten flera ggr med sin son. Det kan man förstå pga oro. Då sonen aldrig blev inlagd på någon avdelning, så nej inte var han dödssjuk.

      Vi börja borde läsa Blondinbella istället tycker du va? ?

   Nu får hon två ”barn” att ta hand om, den där Jonas verkar smita undan allt jobb så fort han kan.

   Hon försöker nog bara att försvara sina två turer på Ikea i helgen samt ett födelsedagskalas…
   Och sen att hon försöker få det till att hon inte varit på träningsresa för bara några månader sedan, eftersom den var privat är ju bara pinsamt…

   Hon försvara sig för hon har kalasat med tillhötande selfies mun mot mun…. men Anna och en annan kompis, ”ingår i hennes vardag”…..och typ alla har antikroppar.
   Varit 6 timmar på IKEA med AB….
   Men dom har minsann avstått mycket, däribland så jobbar inte ”hennes man”….? osäkert hur hon tänker där.
   Och jo, garderoben dom köpte, var absolut nödvändig alldeles just nu.
   Dessutom, hon och Jonas fick vänta såååå länge på att flytta ihop, pga corona.
   Vänta nu, det var inte för att det tog slut mellan dom???
   Hon säger emot sig själv så himla mycket.

  Så töntigt och tröttsamt att hon inte klarar av att marknadsföra sin kalender utan att ge en känga till män. Helt i onödan. Känner faktiskt inte en enda man som tror sig vara ”den mänskliga varelsens samhällsbyggare och ursprung” – pinsammaste texten jag läst på länge. Och vad menas egentligen med att ”renovera idéen om sig själva”?

   håller med!!!

    Vi vet att du rebecka håller med, du älskar dina män du

     Som om det vore något fel på det? Du är ju sjuk i huvudet på riktigt om du menar att älska män = fel, hata män = helt ok

     HÅLLER MED REBECKA!

     [Borttagen kommentar]

      Fy fan vilken idiot du är.

     Att den kommentaren (18:16) i skrivande stund har fler likes säger en del om det här kommentarsfältet?

     Älskar också män. De allra flesta är ju trots allt bra människor. Är såååå 2017 att tro att alla män faller under kategorin våldsamma hustrumisshandlande våldtäktsmän.

   Tro mej det finns män som tycker så om sig själv.

    Jo, fast det är samma sorts män som springer runt med en keps där det står Trump och argumenterar för att de visst ska få ha vapen i mataffären. Alltså inte speciellt många män i Sverige med svenska värderingar.

     Skönt att tro så väl om Sverige 🙂

   Grejen är väl att hon kanske nischar in sig mot sin målgrupp? Personligen hade jag inte köpt kalendern i vilket fall då jag tänker att väggkalendrar är slöseri med papper.

    RÄDDA TRÄDEN. ✌?

     Som Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr.

     Dom tänker hugga ned hela kotteskogen!

  Bilderna på Mazzi Fritz och Marie Fredriksson är så dåligt photoshoppade så att man tror att det är ett skämt. Eller är det tanken att det inte ska se realistiskt ut?

   Vad är det du tänker på?
   Skulle de ha haft en fotosession uppe bland molnen på riktigt och låtit Marie hantera riktiga djur? Eller vad menar du?

    Jag menar att man kan väl få det att se mer realistiskt ut än sådär. Minken på Maries bild saknar en baktass, och ekorren ser helt malplacerad ut. Djurens ser allmänt ut som om någon klippt ut dom ur en tidning med sax, och limmat fast på foton. Man kan göra bättre än så med dagens teknik.

    Ja, det är säkert precis det hon menar ?

  Så Zara Larsson är en influencer??

   Nej, hon är väl främst en artist.

    Ja exakt vad jag tänkte. Funderade på varför hennes namn var fetmarkerat.

     Hon har väl kanske också ett extremt stort följarantal på instagram. Fast det har väl å andra sidan beyonce med.

     Men Camilla har ju skrivit:
     ”Förutom kändisar som Therese Lindgren, Pernilla Wahlgren, Johanna Nordström och Zara Larsson”

      Ja men det kopplade inte med rubriken för mig?

   Det är väl klart hon är?
   Hon influerar minst lika många människor som vilken ”heltidsinfluencer” som helst.
   Jultomten och Michael Jordan bland annat räknas också som influencers

    Har jultomten Instagram?

     Man behöver inte ha instagram för att vara en influencer

    I så fall är väl nästan varenda offentlig person en influencer.

  OT: Styleelin har släppt sin nya, kräliga kollektion nu! Ser fram emot ditt inlägg och ditt test av den exklusiva designen!

   Cant wait! ????

    ”True craftmanship”

  Varför är inte Kenza med? Ingen sarkasm, undrar genuint

   Pja, om du bara kan ha med tolv kvinnor så kommer ju väldigt många kvinnor inte vara med.

   Therese har skrivit två böcker: en om mental ohälsa och den andra om djurrätt/hälsokost. Hon samlar in pengar till diverse ändamål. Hon är genomtrevlig och ärlig. Lite mycket anspelan på sex men helt reko brud i det hela. Kenza posar i bikinis och tigger pengar.

    Fast vilken konstig grej börja jämföra de tolv kvinnor som är med i kalendern med alla hundratusentals som inte är det..? Varför är inte jag med? Eller Michelle Obama? Det är ju bara fånigt.

    Din kommentar var grym tills du slaggade Kenza. Det måste gå att lyfta en kvinna man tycker gjort nåt bra utan att trasha en annan.

   Hon vill bara stå i motljus på Maldiverna..

  Herre Gud, var är isabella löwengrip ?

   ??

   Omg! Är hon inte med! ?

  Tycker bilden på Therese ger Game of thrones vibbar. Fin bild.

   Ska hon inte föreställa the mad queen?

   Verkligen Dany när hon är i The North, älskar det!

   Det är väl meningen eller har jag missat något? Tänkte DANY direkt. Så fint!

   Håller verkligen med. Bilden på Therese är så vacker.

  Anna Book lär vara besviken.
  Hon fixar ju håret hela tiden samt spendera på solarium.

   Kanske för att hon hade ett överkast på sig under shoppingen på Ikea. (kommentar på f.back)

    Poncho brukar det kallas annars, gissar att det var en sådan då.

   hon lär väl gå i taket när Pernilla är med men inte superstjärnan Anna..

   Haha ja! Jag tänkte på detta när jag såg att både Carola och Pernilla var med…. Anna Books två stora rivaler.

  Så fina bilder!

  Men det är ju redan allmän kunskap att de äldre befolkningarna jagade tillsammans. Drev hjortar ner i gropar osv. Självklart låg den tyngre bördan på det starkare könet, I dessa avseenden. Dessutom kan inte en kvinna föda och jaga samtidigt. De behöver beskydd under dessa perioder, vilka var många om man födde stora kullar.

   Hjordar *

   Kvinnan är det dyrare könet, inte för inte dom föder barn! ✌️

  Tycker alla bilder är väldigt fina, speciellt den på Susanne Reuter!! Men när jag såg den på Mazzi Fritz höll jag på att dö. Den är så sjukt dåligt photo-shoppad och passar inte alls in bland dem andra bilderna. Förstår inte grejen alls.

   Kränklimang much?

    Du förstår helt klart inte vad en kränklimang är!!

   Kan inte låta bli att känna lite skadeglädje att bilden på Mazzi Fritz blev så pass dålig. Övrigt jättefina bilder.

    Hon har säkert själv bestämt hur den ska vara, det blev inte bra.

  Vackra bilder!

   Smaken är som baken ?

  Vad har hänt med Biancas företag ’By Bianca’? Hon har inte nämnt det på flera månader?

   Meeen jag måste ju få träna! Jag tränar faktiskt med läkare!!! / Carola Wetterholm

   Ta det i nästa Öppet Spår!!
   Eller när nästa inlägg där valfri influencer ifrågasätts om varför denne inte håller sig hemma isolerad. Det borde inte ta allt för lång tid, du får vänta högst till imorgon eftermiddag. Jag lovar 😉

  [Borttagen kommentar]

   Ta det i nästa Öppet Spår!!

  OT men nu la Kenza upp reklam för Chimi på stories (som vi alla väntade på ?)

   Kom hit för att skriva prick samma sak. ?

  Johanna Nordström – hon är alltid vacker men asså bilden i almanackan??❣️

  Skönt att inte Gynning är med

  Den på Carola är ju gammal, hon har den bilden på Spotify när hon är med i så mycket bättre

  Hallå!!!! Asabea Britton har definitivt status som influencer. Tack och lov. Underbara Asabea.

  Jag hade velat se Stina Wollter i kalendern <3

   Nej fy. Otrevlig och elak så fort något inte passar henne. Personer som bara vill ha ja sägare runt sig är inte bra förebilder.

    Ja hon har extremt svårt att ta saklig kritik. Hon har många poänger men får ju spatt så fort någon ifrågasätter henne.

   Hon är med i kalendern för 2020.

   Hon var med förra året

  Varför har Caroline tagit bort inlägget? Blev det kabalik bland kommentarerna eller?
  Någon som vet?

   Kabalik hos Caroline, who?

  Carola – så fin! ❤️

  VAR ÄR ANNA BOOK???? Sveriges största influäncääääär

  Verkar bara vara jag som tycker att det är så onödigt hård redigering på flera av kvinnornas ansikten, Therese Lindgren är ett exempel. Ville verkligen älska denna kalender men är så frågande till varför dom måste se så släta ut att det nästan ändrar deras utseende…

   Zaras är också sjukt utslätat. Trist när detta känns som forumet för att låta kvinnor vara kvinnor

  Förstår att bilderna ska se lite ”sagolika” ut, men det första jag (som fotograf) reagerade på när jag såg dem är att de är ganska kasst photoshoppade. Man kan photoshoppa en bild ”sagolik” utan att det blir tacky, vilket det tyvärr blivit i det här fallet på många av bilderna. Tycker bilderna är fina men inte mer än så. Tror utförandet hade kunnat vara bättre.

   Instämmer med dig. Dock är inte alla fotografier lika hårt Photoshopade, dom som inte är det är också helt klart bäst.

   Högst personlig tanke-fråga ingen behöver bry sig om; MEN hur kommer man i kontakt med en massa kändisar man ”bara” får fota sådär? 😀 De flesta fotografer plåtar inte kändisar utan vanligt folk. Är det grymma kontakter man har kanske? ? Oavsett vilket gillar jag Caroline’s foto även om kändisar som så inte är ”min grej” riktigt.

  Nej den här kalendern köper jag inte! (Vet att ingen bryr sig).

  Men Pernilla Wahlgrens bild, kunde inte den bli bättre än så. Hår och smink är bra. Hon brukar alltid kunna posera bra på bild, men inte här.

  Har jag drömt detta eller har Therese sagt att hon fått framsidan på kalendern? Enligt carolines bild så ser det inte ut så?

  Stackars Anna Book som tränat ”poser” på hennes IG i flera veckor och sen inte få vara med i kalendern ”Sagolika kvinnor”! Buuu ?Stackars stackars Anna Book ?Undrar varför ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.