Orka vara gravid på sociala medier

Jag fattar att människor stör sig som FAN på Marcelo – jag förstår det – men att ta ut det på hans gravida flickvän är FAN inte okej!
Att hålla på att skicka henne meddelanden om att hon kommer få missfall av allt från lakrits till att bada badkar är är vidrigt.
Jag har aldrig själv varit gravid men kan tänka mig att man är supernoga med att ta reda på ALLT man inte får/ska/bör göra från sin barnmorska då man med största sannolikhet vill göra allt man kan för att inte skada sin ofödda bebis.

Jag förstår Emilia helt om hon slutar dela med sig av sin graviditet på sociala medier.
Det kan ju inte vara annat än destruktivt, som det verkar just nu.
Varför vill man skrämma upp henne med att hon kommer få missfall, bara för att man ogillar hennes sambo?
Det är ungefär lika logiskt som att vara missnöjd med de nya öppettiderna i simhallen och ta ut det genom att försöka köra ihjäl kvarterets alla katter.

Eller är vi tillbaka på det där med arvssynd?
Igen?

172 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kenza kör excelark ala blondinbella och lägger ut ett sympati-inlägg för att avleda från kritiken kring resan till Maldiverna

   Vad skriver hon då?

   Trodde verkligen att det var ett inlägg om hur dåligt samvete hon har pga rest mitt under en pandemi. Tji fick jag när jag fortsatte läsa o såg att det handlade om hennes ofödda unge 😴

    Japp. Hon låter så otacksam. Hon får verkligen ALLT hon vill ha och önskar. Till och med bebis nummer TVÅ trots infertilitet och hon fortsätter att trycka upp magen i våra ansikten samtidigt som hon har ännu mera mage att erkänna att hon inte känner samma känslor för tvåan som för Nikola. Hon skrämmer mig.

     Oj vilka sjuka kommentarer? Lägg av.

     ”trycka upp magen i våra ansikten”, lol kolla inte om du tycker det är jobbigt att se henne gravid?

      Men för 17 har du varit nerfryst eller? Snacka om att missa poängen helt och med typ flit.

       Nej men förklara vad du menar då. Vad är poängen?

     Sån oerhört dum, elak och fantasilös kommentar. Ta helst tillbaka och be om ursäkt (till dig själv).

     Vilken kommentar…. De känslor Kenza beskriver är vanliga och helt normala känslor i för att gå ett andra barn. Att oroa sig och fundera över hur det ska bli för ett litet barn att bli storesyskon är en del av ett sunt föräldraskap. Man väljer inte sina känslor och att skludbelägga klaga på att någon inte är tacksam hjälper aldrig. Man har absolut noll skyldighet att bara bjuda på stora leenden och glättiga tacksamhetsfraser under sin graviditet.

     Du vill väl bara gnälla på Kenza gissar jag och gör det du (även om jag tycker du kunde klaga på något lite mer relevant, typ hennes pandemiresor), men till alla mammor och blivande mammor som läser, så nej man behöver inte vara konstant tacksam, nej inte om man gjort IVF heller. Skäms inte för era jobbiga känslor, acceptera dem, dela dem med nära och kära, gå vidare när nu orkar, glädjs när det känns bättre.

      Det var jag som skrev kommentaren om att hon känns otacksam. Jag kanske läste hennes inlägg lite för fort men tolkade det liksom som otacksamhet. Jag ber om ursäkt att min kommentar lät hård. Men jag har stört mig länge på Kenzas framgångar och den otacksamhet hon ändå förmedlar (eller kanske snarare de narcissistiska drag hon förmedlar?) och blev irriterad på hur hon ens har mage att känna såhär inför bebis nummer 2.. Blev helt enkelt bara irriterad. Borde bara ha hållt käften och ber om ursäkt för det. Tänker inte ens dra upp mina egna motgångar för att förmildra mitt utagerande. Så bara: förlåt.

       Ibland blir det fel ❤️ Kram!

       Jag förstår faktiskt vad du menar. Har själv kämpat för att få barn å sen fått barn och jag förstår inte hur hon kan bete sig som hon gör. Det känns väldigt narcissistiskt. Sitta i soffor och ”stackars mig” men sen är det ju stopp. Hon har ju mig veterligen inte gjort någonting för att hjälpa folk som kämpar, trots att hon kan med en så stor plattform. Och hennes handlande är väldigt jagfokuserat och det hon förmedlar är iaf en jäkligt oskön attityd och personlighet. Hoppas hon egentligen inte är som hon framstår

        Upplever ofta att när ngt drabbar influencers så är de väldigt snabba med att tycka synd om sig själva. Ingen insikt i att många kämpar med samma sak, utan Ush det har hänt dom. Det är sååå jobbigt. Har svårt att förklara vad jag menar. Men de plötsligt definierar sig själva med ”felet” typ som Kenza eller andra med anorexia eller ångest. De kan inte se på det på ett klart sätt. Och de framstår som fullständigt världsfrånvända och narcissistiska

         Håller med. En del tror allt kretsar kring dom. Det är jobbigt. Istället för att försöka ta in att många har det jobbigt och att även kunna se och hjälpa andra.

         Influencers delar med sig av sina liv. Både positiva delar och negativa. Det låter som att de inte får klaga på någonting för dig/er? Vilket blir väldigt enspårigt? Vill ni verkligen bara läsa om hur glada och lyckliga alla är?

         Och hur mycket man än har, hur lyckosam och rik man än är så kan man ändå inte bara gå runt och vara tacksam över allt. Människan fungerar inte så. Jag har ett mycket lyckligare, hälsosammare, mer kärleksrikt och framgångsrikt liv nu än för tio år sen men mängden ångest/nedstämdhet är precis lika stor som då. Den har ingenting med fakta att göra. Vi som människor lever i nuet och glömmer snabbt bort hur det en gång varit när nuet är ens vardag.

         Med andra ord. Influencers är inte otacksamma, de är mänskliga.

          Men en kan nog ge dig fan på att en influencer som bara skriver om hur lycklig hen är och hur bra allt är får kritik för det också. Vill ni inte läsa om deras liv, följ dem inte!

          Som sagt. Har svårt att förklara utan att skriva en uppsats men du missförstod iaf helt!
          Jag menar att VISSA influencers, ofta de större, har NOLL SJÄLVINSIKT har svårt för helikopterperspektiv och att se helheter. Rent psykologiskt tänker jag att man ofta är mer narcissistisk om man söker sig till rampljuset. Det är inget fel utan ett faktum. Och det förklarar dessa tendenser. Man ser det mesta ur sin egen synvinkel och kan liksom inte tänka i fler spår än ens egna. Det förklarar också varför många influencers skrikef ”hat” när de fått kritik. De kan inte se att man kan tycka olika, uppleva saker olika, komma från olika håll osv ”Alla andra är dumma” Se också på hur typ alla större influencers exponerar sina förhållanden eller barn. Man gör vad som helst för att få följare eller views eller samarbeten. ”Så länge jag får uppmärksamhet”

          Tycker det är jättebra att prata om saker. Men då kan man vara självkritisk också. Man kan visa på lite jävla empati för andra. Vara lite skön. Vara lite ödmjuk.

         Jag tror iofs att de flesta som råkar ut för svåra saker i livet från och till känner ”varför just jag?”. När min förälder dog så var knappast min första tanke att det faktistk också är synd om andra, även om jag nu, 10 år senare, kan sätta min sorg i perspektiv. Det är väl mänskligt att leva i och vara uppe i sin egen sorg just precis när den pågår.

        Säg den influenser som inte beklagar sig och tycker synd om sig själv… Bästa stället att fiska sympatier på och det gäller inte Kenza mer än ngn annan.

       ”blev irriterad på hur hon ens har mage att känna såhär inför bebis nummer 2” – för känslor är något man kan styra över, eller? Jobba på det där med empatin lite, låter som att du skulle behöva det.

     Du skrämmer mig mer än Kenza……

    Haha jag trodde samma! Blev helt lyrisk och hann tänka ”men herregud, ska hon verkligen ta ownership över det hon gjort och därmed influerat till mitt i en pandemi, vad stort av henne!!”, men fick snabbt ta tillbaka de tankarna. Jag tror tyvärr det handlar om en utstuderad strategi att publicera ett så sårbart och empatiframkallande inlägg för att stjäla fokus från kritiken kring resan. Därmed inte sagt att de känslor och tankar hon delar med sig av inte är riktiga på något sätt, tror bara det är väldigt medvetet att de kommer just nu…

   Japp. Alltså ett råd till henne är väl helt enkelt att inte tänka så mycket. Behöver inte övertänka graviditeten liksom.

    Hon har för mycket tid och är för priviligerad. Hon har tid att övertänka

   Fast varför hänger ni upp er så på en resa som var okej enligt rekommendationer att göra?

    Vad ska man annars hänga upp sig på? 🤷‍♀️

    Icke nödvändigt resor utanför EU har väl inte varit okej enligt rekommendationerna? Eller har jag förstått det fel?

     Precis. Att det är lagligt innebär inte att det rekommenderas

   Kände också det när jag läste, det kändes bara falskt alltihop.

  Yuk. Stackarn. Vilka as folk är.

  Folk skriver inte sådana oombedda graviditets”tips” till henne för att Marcelo är pappan – de skriver sånt för att det är så många mammor är. Även gravida personer som inte är ihop med svin får höra sånt.

   Hon hade säkerligen inte fått höra massa skit om det inte var Marcelo som var pappan.

    Jo.

    Då hade hon inte varit ”känd”

   Är inte råd man inte bett om ett allmänt irritationsmoment för gravida kvinnor?

    Och jag kan inte riktigt fatta hur dessa flunsor inte kan begripa, att dom får kommentarer, oombedda råd och annat, när dom fläker ut sig och hela sitt liv i en blogg som alla kan läsa.
    Det kommer a l d r i g bli så att dom bara får kompiskommentarer. Stäng ner bara.

  Känns väl rätt standard att hålla på och låtsas veta bäst ang graviditeter, barnuppfostran etc via nätet utan att ha någon som helst inblick

   Barnexperter på nätet är bland det värsta som finns.

    Ja verkligen. Förstår inte varför man anser sig ha rätt att trycka sina åsikter ner i halsen såpass. Ffa eftersom de oftast har noll bakgrund inom ämnet och även om de har de så hade ingen professionell uttalat sig grundat i en insta story

  Men det har nog inget att göra med att Marcelo är pappan utan för att alla gravida får såna pekpinnar tyvärr…

   Jo tror verkligen det har att göra med att han är pappan. såklart man inte ska skicka elakheter till henne. Men förstår inte hur hon kan lita på honom. ?

    Jag tror inte det. Mammor har i alla tider älskat att slänga sina ovärdeliga råd i ansiktet på första bästa gravida kvinna. Nu kan de även göra det online. Är inte första gången en gravid influencer klagat på alla råd hon fått utan att alls bett om det. Förmodligen inte den sista gången heller.

     ”Nu kan de även göra det online”
     Hahaha bästa kommentaren 😂

  Herregud titta på Fornis ”frågor med forni”. Hon måste skriva in sina egna frågor. VEM bryr sig tex om ifall det kommer ett till inlägg om hennes förlovningsfest? Frågorna är dessutom formulerade exakt som hon själv brukar skriva…

   Blev blockad av henne för att jag tyckte det var dumt att hon uppmanade folk att gå till Stellas nya butik. När restriktionerna avråder att gå i affärer.
   Dom kan verkligen inte ens ta en uns kritik.

    Det är ju lätt att se att hon tar bort allt som är det minsta ifrågasättande eller kan tolkas negativt, då hon bara får några få kommentarer på sina inlägg.

     Jo fast man måste få skriva att det är dumt att uppmana folk att gå ut och shoppa när restriktionerna ser ut som dom gör just nu. Det måste man kunna ta. Jag skrev det inte alls elakt utan bara att det var dumt i dessa tider.
     Förstår om man skriver något elakt på riktigt.

    Är också blockad av henne… ifrågasatte rimligheten i att hålla en så storskalig fest mitt i en pandemi

   Kan fortfarande inte släppa att hon sitter och ger råd till andra föräldrar om barn. 🙈

   Haha skrev samma sak i inlägget under. Hon måste ju sitta och författa frågorna själv. Varför skulle någon efterfråga en fortsättning på hennes förlovningsfest som är uppvisad redan?
   Hur pinsamt 🙈

  Är preggo utan att vara offentlig. Är redan nu halvvägs in i graviditeten så less på alla ”råd i all välmening”. Helt slutat prata om min graviditet, byter samtalsämne direkt. Orkar inte lyssna. VET DU JAG HAR OCKSÅ INTERNET OCH KAN GOOGLA!!!! DU ÄR INTE UNIK HEJ MED DIG SKA GÅ O ÄTA SEXTON BITAR SUSHI NU!!!

  Undrar man något pratar man väl med sin barnmorska? Vad du ”hört” att man ska och inte ska göra är inte viktigt för någon gravid i världen. Som gravid har man i regel koll. Håll. Käften. 🙂

   Eller hur? Jag googlade typ varenda liten smula jag åt. ”Kan man äta snabbmakaroner som gravid? Kan man äta för mycket snabbmakaroner? Komplikationer vid födseln pga för mycket snabbmakaroner?”
   Man behöver inte andras hjälp med att mata på paranoian liksom.

    Fast många tycker om att få råd. Dom som själv varit gravida har säkert bra tips och vet hur det är.

     Om det är så många som älskar att få råd så orkar säkert alla experter vänta på att bli tillfrågade innan de kommer med välmenande tips.

     Dom som vill ha massa råd BER om att få dom!

      Ja och jag vet dom som ber om råd och?

       Väldigt många ber inte om råden 😂

     Jag upplever mer att de som vill har råd frågar.

     Problemet med råd från de som var gravida för x år sedan är att allmänna riktlinjer har hunnit ändras flera gånger om så det som gällde då är ointressant nu.

      Jag bodde utomlands när jag var gravid. Råden skilde ofta markant mellan de allmäna råd som gällde mellan länderna också. Var inte lätt alltid att veta vilka råd man skulle följa när de till och med sa tvärt emot varandra ibland. Plus de råd man fick av de som varit gravida när råden såg annorlunda ut. Till slut blev det magkänsla och sunt förnuft typ.

   Finns det något mer självdestruktiv än att vara med i olika stora diskussionsgrupper för kvinnor på Facebook?

   Är detta så vanligt alltså? Det är nämligen inte min upplevelse alls. De gånger jag varit gravid har jag verkligen inte fått massa oombedda råd kastade i ansiktet. Jag förstår naturligtvis att min erfarenhet inte är allas och jag förstår att många av er råkat ut för detta. Jag hade bara ingen aning om att det var så vanligt.

    Det kanske lät som att jag var sarkastisk eller ironisk. Det var jag inte. Läs inlägget med snäll röst.

    Du är inte ensam, jag fick inte heller en massa råd kastade över mig. Knappt några alls faktiskt.
    Vill minnas att jag däremot frågade mycket och ville veta hur alla andras graviditeter hade varit. Och de flesta – som då redan hade fött sina barn – hade liksom släppt det där och gått vidare till nästa fas ”babyfasen” där de hellre ville prata förlossning, hemkomst och nyföddgrejer.

   Så galet det känns att min mamma både drack vin och rökte när hon väntade mig. Helt vanligt på 70-talet. Tänk den gravida som gjort det idag 😱
   Hade blivit kölhalad.

    Det var massor av saker vi gjorde då som inte anses ok idag.
    Allt från att säga n-ordet till att åka bil utan bilbälte osv. Det är väl tur att utvecklingen går framåt…
    Annars hade vi fortfarande bott i lerhyddor i skogen och jagat med pilbåge, typ.

    Och det syns ju i statistiken att det är bättre att inte röka och dricka under graviditeten. Du kanske hade turen att födas frisk medan andra åkte ut i ett missfall, dog i plötslig spädbarnsdöd, fick fosterskador, missbildning eller föddes med låg födelsevikt osv.

     Ser du någonstans i Anonyms kommentar att hen tycker det är ok med rökning och alkohol under graviditeten?

   Men jaaaa. Därför hade jag helst sluppit berätta på mitt jobb att jag ska ha barn 😂 orkar inte höra om deras graviditeter och förlossningar. Jag är i n t e intresserad. Jag vill inte att min graviditet ska vara ett allmänt samtalsämne på jobbet. Vill jag ha ett råd så frågar jag och frågar hellre familj och vänner än kollegor jag inte ens känner mig ”nära”

    Du verkar vara en skön och vettig person!

  Folk ska alltid predika om vad man ska eller inte ska göra som gravid. Slår vad om att hon själv har googlat både en och sju gånger vad hon får äta samt frågat på mvc. Folk måste chilla med det, det är svårt nog att vara gravid för första gången. Sen kommer ungen och då kommer hon fortsätta göra precis allting fel enligt alla jävla experter.

  Herregud låt gravida kvinnor vara!!

  Är också gravid och gick med i en gravidgrupp på Facebook (oklart varför). Det är många märkliga frågeställningar i gruppen, typ:

  ”Är det okej att gå på skräckfilm som gravid? Obs! Är lättskrämd!”
  ”Är det okej att klippa häcken?”
  ”Jag råkade äta en bit brieost, är det kört för mig nu?”

  Så jag är inte förvånad att folk varnar över lite lakrits, tyvärr.

   Folk är generellt inte smarta

   😂

   Herregud! Jag är också med i en grupp men nivån är högre där 😂

   Jag är också gravid och blev chockad över innehållet i mammagrupper på FB. Herre gud. Lämnade snabbt och har aldrig ångrat mig. Nätet svämmar över av info och är man någotsånär logisk och realistisk i sitt resonemang så kan men med enkelhet sålla bland infon. Det är ju inte hjärnkirurg.

  OT alla ni som stör er på att LD slutat skriva om feminism, kolla på hennes story där hon förklarar motsägelsen hos er som klagar på att hon dricker osv.

  Hahah roligast när någon sa att hon inte skulle äta griskött under graviditeten för hon vet inte om barnet väljer att bli muslim när den blir äldre. 😂😂

   😂😂😂

   Det var väl ett skämt?

    Tror jag inte. Men man får ju hoppas.

   Nej LD, tänker inte ge dig mer trafik. Du hänger ändå här, bemöt kommentarerna där de finns i stället.

   Nähä!! Men det måste ju vara på skämt! Men bara att jag tvivlar är ju ett tecken på hur sinnesjukt denna grupp människor brukar uttrycka sig.

   🤦🏻‍♀️

  Hatar ordet preggo.

  Så. Nu vet ni.

  Hej då.

   jag med, ”preggers” är dock snäppet värre.

    Säger folk det??😬

   Preppers

   Även #babybump får mig att spy

  Intressant. Så när det gäller graviditet ska man hålla käft med råd kvinnan inte har bett om. Brukar inte låta så när råden gäller tjockisar. Då kan man gömma sig bakom att man bara är mån om dens hälsa.. bra att veta👍

   Nä, är väl ingen som tyckee det är ok med råd till folk som vill gå ner i vikt?

    /inte vill gå ner i vikt men anses inte följa normen vad gäller vikt?

    ”Menar bara väääl, tänk på din hälsa!! Tänk på knän och blodtryck och bla bla bla…..ska vi skattebetalare behöva betala för det?”

     De flesta anser att det beteendet inte är ok. Att säga sånt alltså.

   Det här är ju nån sorts myt? Ingen får säga ett ord till överviktiga, man får ju inte ens vara smal och träna offentligt enligt kränktmaffian för att det kan kränka en överviktig?

    På tal om myter eller?
    Men det får man väl inte säga i det här jävla landet längre…. osv

     SYSTEMKALOPS!

     Landet står i brand och så kommer KRÄNKTMAFFIAN och ber oss att helst försöka visa hänsyn mot våra medmänniskor.

      Kränktmaffian ber väl ingen visa hänsyn? De är väl mest arga?

       Du pratar nog om argmaffian. Kränktmaffian är kränkta. Rätt ska vara rätt.

       Mvh rättmaffian

        Jag håller med.

        Mvh medhållsmaffian

   Rimliga människor håller käft i båda fallen.

  Fast detta handlar la inte om Marcelo, detta är väl något de flesta offentliga gravida kvinnor får stå ut med? Kommentarer kring graviditeten personen i fråga inte bett om.
  Tråkigt oavsett såklart men tror inte bara det har att göra med att hon är ihop med Marcelo utan för hon är en kvinna som är gravid och delar med sig av just det.

   Tjejer är avundsjuka. Många gillar ju farliga män

    Va vad ska man med en farlig man till? Hur ska det berika ens liv? det kommer förstöra ditt liv.

     Se dig omkring. Hur du gör vet jag inte

  Haha, hur ska hon kunna göra samarbeten om hon slutar skriva om graviditeten? Pengar trillar in som det ska…

  Men dela det inte på sociala medier då. Alla vet ju att dom kommer få konstiga råd. Håll det inom familjen och med vänner. Punkt.

   Man borde dock kunna dela att man äter godis utan att få ”råd” av folk.

    Man ska inte uppmuntra ohälsosamma vanor. Socker är livsfarligt.

     Men lol

      Jag tycker iofs inte att man ska hålla på och uppmuntra graviditeter heller på det här viset.

     Stillasittande är otvivelaktigt livsfarligt, men här sitter vi ändå.

      Tala för dig själv. Jag står🧍‍♀️

    Det finns studier som visar att lakrits kan orsaka koncentrationssvårigheter för barnet. Därför är det rekommenderat att inte äta mera än 50 g/dag.

     Nej finns inga sådana studier! Sluta sprid dynga. Man kan ev få förhöjt blodtryck av stooooora mängder lakrits men det är liksom inte 50g vi pratat om där

       Det står också.att sambandet inte är bekräftat.
       Det kan vara helt andra faktorer som påverkat.
       Det är ju smått omöjligt att visa att det är just lakrits.

       Sådana här studier ger jag personligen inte ett skit för.

       Jag bodde i Danmark när jag var gravid. Där är råden: Drick absolut inte KAFFE! Men lite vin går bra.

       Ang opastöriserade ostar har råden ändrats helt nu, mot då.

       Jag har ätit massa lakrits under mina graviditer,dels har det varit ett craving till galna nivåer dels har läkare sagt (flera) att då jag haft problem med lågt blodtryck att äta salt och lakrits.
       Nu är min äldsta tonåring och dels en väldigt bra människa på alla sätt, dessutom intelligent och har höga betyg, behöver inte ens säga till henne att plugga det sköter hon själv. Men vi kanske är ett fantastiskt undantag.

     När jag blev gravid slutade min kropp att tycka om lakrits, jag vists inte då att gtavida inte ska äta lakris. Det tog 20 år tills jag inte längre tyckte att lakrits inte smakade blä. Men nu det är fortfarande inget som jag köper , jag som gillade lakris mycket innan jag blev gravid .

      Jag älskade lakrits hela min graviditet, man kan äta det i mindre mängder det gick bra för mig är säkerligen bättre att avstå om man kan som Finlands råd är vad jag förstått

    Tydligen inte!

  Jag säger som jag brukar, vill du inte ha svar och kommentarer stäng din blogg och Instagram…Nej jag tänkte väl det, pengar vill dom tjäna men inte få frågor eller råd.

  Hon behöver ju inte läsa dom!

   Så bara för att man delar med sig av någonting, i det här fallet en graviditet, så ska man väl inte behöva få en massa råd om saker man får/inte får göra/äta? Speciellt när man inte har bett om råd

    Hon har det som inkomstkälla, då får hon nog räkna med pekpinnar. Hon kan ju också vara anonym så slipper hon alla som vill lägga sig i.

   Så förlegat tankesätt. Att folk skulle få bete sig hur som helst bara för att hon är en influencer?

   Det här är inte ett problem som bara gäller influencers. Det här finns irl också – folk som ska peka och ge råd. SLUTA BARA HELT! Oavsett om det är pengar inblandade eller ej.

   Var en hygglig medmänniska – är det så svårt?

  Är ointresserad av både graviditeter och lakrits så aldrig uppfattat att man ska undvika att kombinera dem. Men. Om det är ett vedertaget fakta (som Emilia är ”mycket väl medveten om”), alltså… Jag hade ju personligen valt bort att lägga ut en bild på det? Även om hon har fått ett ok på <50 g, det förmedlade hon ju inte på 1a bilden. Vill ej ursäkta dåligt beteende från andra, men hon måste ju varit medveten om att det skulle provocera? 🤷‍♀️ Särskilt när hon redan fått så mycket pekpinnar? Har svårt att tro att det var heeeelt oavsiktligt, hehe

   Som jag förstått det så är inte råden från barnmorskor tvingande. Vad ska hon göra om tjejen äter 70g lakrits? Jag har sett gravida som röker, och jag tvivlar på att dom ringde och rådfrågade barnmorskan som gav dom klartecken för 3 cigg om dagen.

    Tro mig, det finns barnmorskor som har gett klartecken för några cigg. ”För att inte stressa”.

     Har en kollega som sade att barnmorskan sagt att det är bättre att hon trappar ner än slutar tvärt.
     Kan inte hjälpa att jag har lite svårt att tro på det, finns väl ingenting som är skadligt för hälsan med att sluta tvärt?

      Fast det stämmer! Har hört de så många gånger från utbildade och erfarna läkaren! För hsr du rökat innan du blev gravid och ska sluta tvärt så kommer du bli stressad! Fråga hur en rökare mår första dagen utan cigg och Sedan andra dagen. Stressad rastlös irriterad mm. Ni måste ta reda på fakta innan ni slänger ut kommentarer ! Sen är det ochså från person till person.

     Vad konstiga saker folk frågar sina barnmorskor om. Få klartecken för det ena och det andra. Vad gör man om man inte får klartecken, men ändå vill äta nåt? Är det inte bara bättre att låta bli att fråga och äta det man vill? Det står väl hos Livsmedelsverket vad som inte rekommenderas, och då får man ta ställning därefter.

      Ja.. Hur orkar folk vara barnmorskor undrar jag snarare..

   ”provocera” lol kan folk bara sköta sig själv istället

    Det hade ju varit fantastiskt 🙂

   Folk ger pekpinnar på ALLT. Helt omöjligt att undvika att lägga upp sånt som provocerar, då skulle hon inte kunna lägga upp något alls.

   Men helt seriöst, hon har ju googlat det i efterhand. Ingen skada skedd. Folk måste ju lära sig att chilla, alla sidor.

  Blev sjukt sugen på lakrits nu. Visste inte ens att hockeypulver fanns fortfarande!

  Blev nu sugen att testa den kombon

  De är väl som människan som skrev att hon tyckte Emilia inte skulle äta griskött o att hon själv va kristen och nu gravid, men hon åt inte gris för tänk om hennes ofödda barn ville bli muslim när denne hade vuxit upp 🤦‍♀️
  Alltså på riktigt, som Emilia svara att då borde hon sluta äta kött för tänk om barnet blev vegetarian, asså for fuck sake people sluta lägg er i va andra äter/gör 🤦‍♀️😂😂
  Jävla spån, skulle någon skriva så till mig skulle ja börja fundera på va de va för ena tossetoker.

   Men det var väl knappast seriöst?

    Med tanke på hur korkade människor är… 😂

  Har lyckats under samtliga graviditeter äta både salmiak och lakrits och säkert i för stora mängder emellanåt. Beklagade mig till min mamma över hur USEL jag är då jag glömt råden igen varpå mamma skrattade gott och sa något om att om det verkligen var så illa så hade det ju märkts på den finska vuxna befolkningen hur farligt det är med tanke på hur mycket vår generations mammor fick i sig.. Neee självklart ska man inte med flit gå emot råden och på egen risk och blabla.. Men liksom ta och chilla ner liiiite alla mammor därute som verkar tro man vill döda sitt barn för att man äter fel sorts godis. Mina barn har inga men av mitt syndande heller, vad jag vet iaf 😇 och snälla sluta få det att låta som att lakrits är lika illa som typ att ta droger eller röka..

   Kanske därför Finland gjort studier och nu råder gravida att undvika lakrits..
   Men nej, man klarar sig väl fortf med lägre intelligensnivå eller adhd men jag hade nog varit försiktig under min graviditet iallafall.

   https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/uutiset/svenska/ny-rekommendation-i-finland-gravida-bor-undvika-lakrits

    Fast det står ju att sambandet inte är bekräftat men att man ändrar rekommendationerna för säkerhets skull.

    Ja jag har läst en del av den studien. Ungdomarna man undersökte vars mammor hade ätit stor mängd lakrits hade ätit mer än 250g/vecka. Det är alltså en rätt stor mängd som knappast många får i sig om man är medveten om råden! Men ja, jag kan förstå att denna studie gjorts i Finland då många faktiskt äter otroliga mängder här. 🤓

  Folk måste lära sig att sluta skriva UTAV inte är ett ord!!!

   du måste lära dig grammatik

   Precis vad jag skulle kommentera på. VARFÖR är det så jävla många som använder sig av ”utav” nuförtiden??? Blir ju för fan tokig på det. 😖

    De följer Booken? Hon överanvänder ju ”utav”

     Hon är drottningen utav ”utav”.

      Therese Lindgren också!

  Margaux är bachelor nya programledare eller?

  Ibland kan man undra över hur mänskligheten verkligen överlevt i 2000+ år… 😆😆😆

   Det har ju hänt lite under de här åren också…
   Jämför medellivslängden förr och nu, för att nämna ett exempel.

  Hallå du unga människa som väntar barn: jag rökte 15-20 cig under hela graviditeten, åt franska opastöriserade ostar (i likhet med franska , gravida kvinnor) och drack ett glas vin då och då liksom en halv champagne dan innan förlossning (för att fo slemproppen att gå) Resultat: inga allergier, toppintelligent unge som nu har universitetsexamen på nivå och jobb.

   Det borde vara olagligt att sprida sådant där okunnigt blaj.
   Franska kvinnor rekommenderas nämligen att INTE äta opastöriserade ostar. Det är exakt samma råd som här, att man ska undvika dem.

   Varför påstår du något du uppenbarligen inte vet något om?

    De uppmanas att låta bli opastöriserade mjuka ostar, ej hårda, de kan käka getost i parti, om de vill. There u go. Apropå okunnigt blaj.
    Min poäng igen: allt kan gå fel med graviditet, precis allt. För att inte tala om när barnet är fött och växer upp. Man kan inte oroa sig så mycket som ni verkar göra. Det är livet, nämligen: du vet aldrig hur det går, hur väl du än förberett dig eller hur väl du än sköter dig.

     Nix, inte opastöriserade getostar! Bara pastöriserade.
     Man rekommenderas dessutom inte äta skalet på en chèvre utan bara det mjuka innandömet.

     Tror inte att du kan tala om för mig hur man gör i Frankrike…

   Ropa inte hej än!
   Man vet att rökande mammor också innebär en ökad risk för cancer senare i livet!

   Och sen finns det många som följt alla rekommendationer men fostret dör i magen. Vilken tur ändå att vi har forskning som kan backa upp. Annars hade man ju kunnat dra slutsatsen att foster dör om man inte röker och dricker, eftersom det hände grannfrun. Men grattis till dig, det är skönt när allt går bra.

  På dig låter det nästan som att det var tack vare cigg och vin som det gick bra. Din unge är frisk och toppintelligent trots att du inte gav hen de bästa förutsättningarna. Var glad för det och ta hand om dig.

   svar till Morsa 18.50

   Men min poäng är att man inte ska oroa sig. Foster är extremt tåliga, hur skulle världen annars överleva?

    Jösses. Tur att dagens kvinnor är långt mer bildade och pålästa än vad du är.

     Visst, men barnadöden är vad den är. Speciellt bland lågutbildade, kolla här:
     https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/tolkad-rapportering/folkhalsans-utveckling/resultat/halsa/spadbarnsdodlighet/
     Så hög utbildning borde alla skaffa om de oroar sig för grav och spädbarnsdödlighet.

  Det är såklart överdrivet med tips, som inte är okej. Men hon har ju också frågat om extremt mycket i sina storys….

  Är influensers efterblivna eller väljer de att vara lättkränkta?

  Skulle jag få tips om att lakrits kan orsaka missfall så hade jag sagt tack, inte gått ut på internet och klagat hur synd det är om mej, att folk kommer med vänliga tips när jag är på väg att orsaka mitt eget missfall…

   Fast det ser ju inte ut som att det finns några studier som stödjer att lakrits skulle kunna orsaka missfall. Ska hon tacka för vilseledande råd?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *