Gör som jag säger, inte som jag gör – My Martens

  

Tack för tips!

206 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Undrar hur man dricker kaffe med munskydd på?🤔

  Svara

   Ser ut som dom har sugrör i muggarna. Problemet då blir ju att munskyddet ska sitta tätt, vilket det inte gör om man stoppar in sugröret där.

   Svara

    Samtidigt som man inte ska röra vid munskyddet

    Svara

     Jag jobbar inom vården och nästan alla patienter som har munskydd har på det fel och/eller hanterar det helt fel

     Svara

      Ja det blir ju så när FHM låtsas som om munskydd inte finns. I många länder har man reklamsnuttar i tv som påminner om hur man använder munskydd.
      Det är inte rocket science precis.

      Svara

       Ja det är så bra att tegnell mfl står på sig om munskydden. Folk kan inte använda dem och det kommer resultera till falsk trygghet

       Svara

        Nej det är ju så svårt att använda munskydd. En svensk kan lära sig köra bil och sätta ihop hyllor från Ikea genom att följa instruktioner, vi kan ladda ner BankID och betala räkningar via mobilen, men hur man använder munskydd, nej det kan vi inte visa folk, det är för svårt.

        Svara

         Vi svenskar fick lära oss att tvätta händer år 2020. Vi kan nigningen hantera mer information!

         Svara

          Nog inte*

          Svara

          Hahahaha, skratta högt åt detta. För det är ju tyvärr sant.

          Svara

         👏👍

         Svara

         Fast folk klarar ju inte ens av att hålla avstånd trots tydlig information (överallt) och markeringar vid kassan osv. Varför skulle folk skulle orka lära sig använda ett munskydd korrekt när de inte ens orkar ta till sig de riktlinjer som råder?

         Svara

          De skulle åtminstone ha på sig ett när de står och snorar och är ute när de är sjuka.

          Svara

           Jag har mött 2 st, i sig helt oberoende individer med munskydd..som självklart pillat på det, och tagit i andra grejer där det sedan framkommit att de testat positivt för corona. Med kommentaren ”vadå, jag har ju munskydd”. (Båda var utanför VC när jag skulle in till MVC som delar ingång)
           Jag har i princip sett 0 individer som använder det korrekt, varken IRL, på bild eller video från Sverige eller andra länder. Det ger en falsk trygghet och folk smittar mer eftersom de inte är så Brighta

         Alltså jag bor i ett av medelhavsländerna där munskydd är lag och ja, folk skiter i hur de hanterar det. De är endast måna om att inte få böter. Jag kan bekräfta att det är en falsk trygghet också. Men även att folk är korkade och tror att munskydd försvagar immunförsvaret. Nu är Sverige visst lite jävla mer pretentiöst än detta land, men sant är att VI människor är och förblir människor – dvs ögontjänare.

         Svara

        Bra att tegnell står på sig? Mot vilka då? Världens ledaste experter? Vem är han att stå på sig? Han har lyckats sätta Sverige på listan som ett av de värst drabbade länderna i världen med sin strategi och du påstår att det är bra att han ”står på sig”? Jag hade hyllat hans intelligens om den myndighet han jobbat på haft ett resultat likt Norges eller Finland men med tanke på våra siffror finns det absolut inget att hylla. Så länge människor FÅR gå ut sjuka kommer de att göra det. Det minsta och lättaste är att införa munskydd på platser där trängsel kan förekomma för att skydda arbetare och folk som måste vars ute från dessa idioter.

        Svara

         Jag pluggar tandvård och i december ska vi ut på praktik. Jsg och några klasskamrater har försökt få det att ställas in och skjutas upp men våra lärare ger bara svävande svar och typ att visst får man vägra och skjuta upp sin utbildning osv osv… känns så jäkla oansvarigt. Senast igår fick statsministern hålla tal om att folk ska hålla sig hemma men vår klass ska ut som ett gäng försökskaniner! Känns stabilt. Undrar hur många som kommer bli sjuka av att praktisera i en miljö som skapar aerosoler

         Svara

          Precis och det kommer fortsätta så här tills det blir riktiga förbud och inga svävande restriktioner som ges.

          Svara

       Fast de flesta vi ser i flödet och som har munskydd är ju inte svenskar. Utan det är bilder i media, influensers mm från andra länder och där är det sällan man ser att folk använder dem helt rätt

       Svara

       Tror man att det är lätt att använda munskydd så gör man med största sannolikhet fel. Jag är utbildad i att använda munskydd men måste aktivt tänka för att inte göra fel, VARJE GÅNG. Har du i inte rena händer (dvs att du har tvättat händerna eller använt handsprit på rätt sätt) varje gång du korrigerar, sätter på eller tar av så har du kontaminerat dig själv. Allmänheten klarar inte ens att låta bli att gå på gymmet för att de tror ”att det bara är en influensa.” Jag har noll förtroende för att allmänheten skulle kunna lära sig. Verkligen noll.

       Svara

        Jag håller med dig, folk kan inte använda munskydd. Men hur ska man då skydda folk från de som är ute trots symtom? Det enda sättet är ett förbud att vistas på vissa platser vilket aldrig kommer att ske. Eftersom munskydd då bevisat skyddar andra om du själv är sjuk är det väl bara bra om folk tvingas ha munskydd på vissa platser för att skyddas från de personer som är ute och springer trots symtom. Det finns liksom inga andra sätt att skydda sig från dessa. Och nu pratar jag om kollektivtrafik och butiker där vissa människor måste vistas pga jobb osv. Det är ju de som är de utsatta.

        Svara

         Och jag vet ju självklart att man inte ska vara ute med symtom men jag litar inte alls på att folk följer det här då det inte finns några konsekvenser till ett sådant handlande vilket gör att de går ut med symtom ändå

         Svara

        Men munskydden är väl inte där för att skydda från att smittas utan för att förhindra spridningen från de som är smittade så att deras spottdroppar inte sprids vida ut i rummet. Dessutom används munskydd i vården för att inte kontaminera patienten i första hand vid öppen vävnad eller exponerade slemhinnor….

        Svara

       Dom använder den lika fel i andra länder som här. Hänger på hakan, armen, använder samma flera dgr

       Svara

       Och ändå använder dom det inte rätt

       Svara

       Haha – som om det skulle hjälpa att visa reklam hur munskyddet ska användas. Folk petar och drar och kliar och drar ned det för att äta och dricka.
       Hur kan man bortse från fakta att länder som haft restriktioner om munskydd sedan februari fortfarande har hur många smittade som helst?

       Svara

       Det är bara att kolla på nätet om du är intresserad. Grejen är ju att ”dom andra länderna” har ju lika mycket smittspridning trots att dom har munskydd.

       Svara

      Ja det är ju precis därför som FHM inte vill trycka på att vi ska använda munskydd. Folk kan inte. I USA måste man ha munskydd på många ställen. Hur många som helst blir sjuka ändå.

      Svara

       I hela världen har folk munskydd.

       Svara

        Ja och inte mindre sjuka för det

        Svara

         Bor i ett land där det är masktvång från att man går genom ytterdörren, enda undantaget är i sin bil. Har inte sett en nedåtgående trend kring fall, snarare tvärt om. Och inget lustigt med det, inga vet ju hur man ska använda dem på ett korrekt sätt. Som någon som varit tvungen att använda mask sedan i mars/ april har jag full förståelse för det svenska beslutet att ej ha masktvång.

         Svara

          Jag tycker masktvång ska råda på ställen med trängsel, just för att skydda andra. Sen slänger man skiten och tar ett nytt när man kliver på bussen.. Typ så. Förutsätter att det delas ut iaf och slängs vid utgång.

          Svara

     Ja, eller drar ner det till hakan osv. Men WHO har gått ut och sagt att Sverige borde införa skiten nu. Då hade de ju kunnat informera folk om hur man använder det. Världens främsta experter är ense om att munskydd fungerar, men i Sverige sitter Tegnell o co som haft fel i exakt ALLT sedan början av pandemin och spelar smarta medan bussar, gym, butiker, tunnelbanor är fullproppade. Och de undrar varför. Ingen jävel tar dem på allvar.

     Svara

      Det är för att vi svenskar verkar extra tröga och gör som t.ex My, skiter i vilka regler som gäller. Vad tycker du Tegnell ska göra när folk fortsätter shoppa, gå på gym, gå på fester, umgås med vänner, resa m.m.
      🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
      Hur svårt kan det vara att bara låta bli allt onödigt och bara handla mat och medicin, åka buss bara till jobbet och följa de enkla men nödvändiga råd om att hålla avstånd, var hemma om du är sjuk och tvätta händerna ofta…vad är det ni inte förstår av detta?

      Svara

       Fast du fattar väl hur svårt det är med tanke på att RÅD aldrig kommer göra att folk sitter hemma?! Jag skriver själv att folk använder munskydd fel men vad är det näst bästa då? Det bästa vore om folk inte gick ut- det kommer inte hända, som vi sett sedan pandemins början. Folk skiter fullständigt i. Vad är nästa steg vi kan ta då? Förbjuda folk att gå i butiker osv? Kommer en hända, så det bästa alternativet är om folk tvingas använda munskydd på platser där trängsel kan förekomma, typ bussar, tåg och butiker. Då skulle alla dessa snörvlande, hostande idioter ha en mask på sig och andra som är tvungna att resa med dem eller vistas i samma rum som dem har då åtminstone ett skydd från deras skit som de släpper ut.

       Svara

       Och din attityd, vad är det NI inte förstår. JAG förstår, men som du kanske ser är det tusentals där ute som INTE förstår. Jag går knappt ut då jag lever med en i riskgrupp, men det finns folk som är tvungna att åka kollektivt, arbeta med folk, och det finns en stor grupp människor som totalt skiter i att det råder en pandemi och går ut trots symtom. Det är dessa som måste regleras. Regeringen hade kunnat införa böter för folk som vistas ute och har ett positivt resultat, men visst det hade kostar för mycket, så hur skyddar vi oss från dessa personer? Genom att tvinga dem bära mask, det är det minst ingripande och lättaste man kan göra. Sen kan folk som bryr sig fortsätta vara hemma men har du varit ute i Sthlm åtminstone vet du att verkligheten inte ser ut så.

       Svara

      Men så är ju inte felet munskydden utan att det är proppfullt. Oavsett vilka restriktioner vi haft så har det aldrig varit okej att vistas på fullproppade ställen.

      Munskydd i kollektivtrafiken tycker jag kan införas, för där är människor som kanske inte har ett val att åka eller ej (även om jag tror att det finns många som hade kunnat gå eller tagit en cykeltur)
      Men då får man ju utbilda folk i hur de skall användas rätt och vad som krävs för att det skall vara ett okej munskydd. Dessutom är det ju svindyrt att köpa engångsmunskydd här, så då har ju inte folk råd att byta så ofta som dom borde.

      Svara

       Jag tycker också att man ska ha munskydd på bussar, där blir det trångt. Men hur ska vi ha råd att köpa dyra munskydd att byta många gånger/dag månad efter månad. Priserna har höjts för att företagen kan…

       Det är dessutom svårt att få tag på. Dela ut munskydd i bussar så kanske folk kan använda dom där i alla fall.

       Svara

        Svenskar har väl rätt mycket pengar över jämfört med andra befolkningar..
        Dessutom är ju inte tvättbara munskydd så dyra?

        Svara

      WHO har sagt att man KAN använda munskydd som ett sätt att minska smittspridning på de platser där det inte går att undvika trängsel. Finns många städer på jorden som är oerhörd trängsel, där får man väl använda och hoppas att det gör någon nytta. Här är avstånd fortfarande bästa sättet.

      Svara

   Hon verkar tro att hon levt isolerad sedan sonen var sjuk. Har nog glömt alla luncher, fika, resor, events och annat. Märkligt hur bloggare tolkar och förvrider verkligheten.

   Svara

  Hon är väl så himla korkad att hon tror att det är safe bara hon har munskydd på sig. Då behöver man ju inte hålla avstånd eller lyssna på alla nya restriktioner 🤷‍♀️ (Jag vet att de nya restriktionerna inte börjar gälla än, det betyder inte att vi inte får börja följa dem ändå)

  Svara

   Nej, ju snabbare vi följer de nya restriktionerna så kanske det bromas ner!

   Svara

    Ja löjligt att säga att ”men de gäler inte än”… det är väl bara att försöka börja med det direkt då det är åtgärder som de känner behövs

    Svara

     Löjligt att man ska behöva restriktioner överhuvudtaget. Stanna hemma om du inte gör nåt absolut nödvändigt. Herregud.

     Svara

      Men det är ju en restriktion i sig eller?!

      Svara

       Mer sunt förnuft.

       Svara

        Jag är på din sida!!

        Svara

    Det kommer inte bromsas ner med den regeringen vi har. Kolla bra våra dödssiffror, de talar för sig själva. Norge, Finland, Danmark ska ha all heder för hur de skött pandemin. 300 döda, hur fan lyckades dem med det? I Sverige har vi 6000 döda, det talar bara för vilken skitstrategi man haft. Och ni som ska köra ”men det är ju för att det kom in på äldreboenden”, ja, är inte det ett stort fett misslyckande? Att äldrevårdens anställda fick ha hemmagjorda visir på sig? Vad säger det om det här landets ledning? Vi hade inte tester förrän under högsommaren, medan andra länder började testa folk två veckor in i pandemin. Att det finns enstaka människor som är så indoktrinerade och aätter sig på tvären och skriker så fort Sverige kritiseras och som tycker allt Sverige gör är så bra är totalt dumma i huvudet i det här fallet.

    Svara

     Nåja nåja, dessa brister uppstod inte under en natt (eller en regering)

     Svara

      Spelar ingen roll, jag menar inte bara sittande regeringen, utan hela landets ledning är åt helvete och har varit i flera år. Det här är bara resultatet av åratal av ineffektiv byråkrati

      Svara

     Vilka tror du har ansvar för äldreboenden i sveriges kommuner?

     Googla om det är regeringen eller kommunerna!

     Svara

      Sverige fungerar inte som det ska oavsett om det är kommunerna eller regeringen det brister hos. Just nu har det brustit hos båda. Ska inte ens börja med hur fhm hanterat detta från början, och hur de totalt demoniserade smarta virologer och läkare som menade att en pandemi var på väg. Det säger allt om varför det ser ut som det gör. Idioter i ledningen = 6000 döda.

      Svara

      Så eftersom att det är kommunerna (som arbetar under regeringen) så är det ok? Är det på riktigt så stött du blir när någon skriver att Sverige skött det här katastrofalt? Det gör ont att höra eller så då måste man skylla ifrån sig? Komiskt.

      Svara

       Sverige är bäst, ingen protest…

       Svara

       Kommunerna arbetar inte under regeringen utan det är folkvalda politiker i din kommun som bestämmer hur äldreboende ska skötas, rätt ska vara rätt om du vill kritisera regeringen. Gör det då för saker dom styr över!

       Svara

     I vår kommun är det cheferna som bestämmer. Arbetar inom äldreomsorgen där tre urbota korkade enhetschefer bestämt att vi visst får gå med de gamla- om de vill- i affärer- annars missköter vi våra arbeten. Vi SKA ha aptmöten ca 30 st å då ska inte ens chefen närvara… Gissa läget i vår arbetsgrupp 👍

     Svara

    Det kommer bromsas ner snart oavsett. Precis som det gjorde i våras. Dock kommer löven säga att det var tack vare han. De sa det till och med på nyheterna i går. Att orsaken till de nya hårda reglerna är snarare för att öka förtroende för regeringen.

    Svara

     Men då var vi på väg ur influensasäsongen… nu är vi på väg in i den… det blir ju mer än tre månader extra lång tid mot i våras

     Svara

     Tillägg – att vi dessutom har ministrar som är miljöpartister visar ju hur fel det är. Miljöpartiet har ca 3% och ändå har de ministerposter. Det är ju faktiskt helt sjukt. Inte konstigt att regeringen har svårt att styra. Det är en så stor blandning av olika viljor så det är ju helt omöjligt att styra ett land

     Svara

     Finns absolut inget bra med Löfven eller vad han gjort. Det enda bra är stödet som gått till småföretagare för att de inte ska gå under (tyvärr inte enskilda firmor) men det är verkligen allt och det var inte ens hans partis förslag. Ineffektiv idiot är vad han är. Jag är emot sverigedemokraterna men hade önskat mig en ledare som kunde tagit tag i det här i tid och inte gett den där idioten Tegnell som haft fel i precis allt som han kläckt ur sig sedan början i tv.

     Svara

      Han har haft fel i allt och han är jättepopulär. Vi är slut som folk.

      Svara

       De som stödjer honom är lika korkade som Trump-supportrar. Det spelar ingen roll hr många gånger han haft fel, de kommer ändå hylla honom som ett gäng obildade får

       Svara

      Ja vi låter Jimmie Åkesson styra Sverige, han som mitt under brinnande pandemi delade ut flygblad i Turkiet. Eller snorade i riksdagen när han var riktigt förkyld också mitt i pandemin, testade sig gjorde han efter påtryckningar. Nej bevare mig för sådana ”politiker”.

      Svara

      Mm, säkert att du är emot SD med den där retoriken

      Svara

     Alltså gissa hur mycket Ulf kristersson tackar gud för att liberalerna och centern röstade nej när han ville ingå regering med kristdemokraterna. Tycker Stefan är en kämpe som försöker hålla ihop landet så gott han kan.

     Svara

   Folk verkar ju inte veta hur man använder munskydd på rätt sätt heller. Vet inte hur många jag har sett som pillar på munskyddet hela tiden, tar av och stoppar i fickan för att sedan ta på sig samma igen, har näsan ovanför osv.
   Lika med folk som använder plasthandskar i affären och sedan tar av dom och knölar ihop dom i handen. Vart tar bakterierna vägen då tror dom?

   Svara

    Ja exakt!

    Svara

    Sverige är ensamt i världen om att inte rekommendera munskydd, inga officiella instruktioner finns i Sverige om munskyddsanvändning så de som inte googlar fram information från andra länder riskerar ju att göra fel.

    Svara

     Jag bor i ett land där munskydd har använts sedan i typ april och det är garanterat inte bättre här. Vilket jag kan förstå, det är mycket svårt att ha munskydd i femton olika situationer varje dag och göra rätt varje gång.

     Svara

      Ja, det är svårt. Men med tanke på Sveriges enormt höga dödstal kan det inte skada. Jag åker bil överallt (tack och lov) men varenda buss jag ser in i från vägen är fullproppad. Mina vänner har berättat att tunnelbanorna är fullproppade. Åker förbi mitt gym som är fullproppat. Folk bryr sig inte för de behöver inte bry sig. Hade det varit som i Norge där folk fått böter på 30-40.000 för de inte stannat inomhus lär de varit sjuka hade vi aldrig haft en sån här situation. Att regeringen inte infört såna här förbud signalerar till folk att det inte är så allvarligt, medan man i våra grannländer inser hur allvarligt det är pga att ländernas respektive strategier signalerar allvarligheten.

      Svara

      Hur många döda har ni? Antagligen mindre än Sverige.

      Svara

      Jag bor i ett av sveriges grannländer och vi kan inte längre blunda för att resten av norden (med munskydd inkluderat) har skött situationen mycket bätre än Sverige.

      Munskydd löser inte pandemin MEN det kommer garantrat hjälpa i minskningen mot smittspridningen. jag förståri inte motståndet? om vi kan göra en liten grej som underlättar så låt oss göra det.

      Vi kan ju inte låta undantaget (de som inte sköter munskyddet) leda för hela befolkningen.

      Svara

     I Kina och Hongkong har man använt munskydd i 50 år. Hur bra fungerar det för Kina, tycker du?

     Svara

      De har ju inte några problem med corona längre, så det verkar gå bra.

      Svara

      Går jättebra för kina! 5000 döda på 1,3 miljarder i befolkningen jämfört med 6000 döda i Sverige med en befolkning på 10 miljoner. Pinsamt dåligt av Sverige.
      Ta på er munskydd! Sluta röra er ute i gallerior/gym/restauranger och sluta umgås med vänner Punkt.
      Hur svårt kan det va?

      Svara

       Va? Hade kina bara 5000 döda? Är typ chockad. Sverige är ett skitland.

       Svara

        Du fattar väl att Kina inte talar sanning?

        Svara

         Jag bor i Kina. Vi har inga överfulla sjukhus. Inga som ligger döda på gatorna. Känner ingen som varit sjuk/dött i corona här och ingen bekant el kollega känner heller någon som drabbats av corona. Så av egen obesevation i landet så litar jag på siffrorna.

         Man räknade upp antalet döda i wuhan med ca 1000 pers pga att man inte visste dödsorsaken och man inte testade döda för covid-19. Testerna prioriterades till levande människor. Så sannorlikt är det fler som dött än 5.000. MEN jämfört med Sverige är det otroligt lågt dödstal.

         Svara

       Ja för rapporteringen från Kina känns ju 100 % solid.

       Obs. Ironi .

       Svara

      Ja för Kina är väldigt pålitliga om sitt dödstal, enligt uppgifter från observatörer begravdes tusentals människor inofficiellt i Kina.

      https://omni.se/urnorna-visar-tiotusentals-fler-kan-ha-dott-i-wuhan/a/Wb5LGa

      Svara

       Litar inte ens på sverihe i det här. I början av pandemin tyckte taha Alexandersson att det inte var svenska folkets plats att veta om vi har tillräckligt med skyddsutrustning i landet. Istället för att bara säga rakt ut att de inte har det. Hycklare och myglare hela bunten.

       Svara

    Jag ser folk med munskydd som går ensamma på folktomma gator eller sitter ensamma i sin bil, samtidigt som andra står i en tät klunga inne i affären och pratar med munskyddet under hakan.

    Svara

     ”Jag ser folk med munskydd som gör fel”

     Svara

   Det gäller ju att passa på innan de börjar gälla 😏🤦🏼‍♀️

   Svara

   Hon är nog mer safe än om hon inte hade haft ett munskydd i alla fall

   Svara

    Nä. Används det fel och hon inte håller avstånd ger det snarare en falsk trygghet och gör mer skada än nytta 🤷‍♀️

    Svara

     Nä det gör det inte. Skulle folket tvingas ha på sig munskydd när de kliver på en buss till exempel och sen tar av det när de gått ut finns det verkligen ingen ökad risk. Det gäller bara att informera folk om hur det ska användas. Problemet är folk som vistas ute utmed symtom, det är dem som man vill ha munskydd på och skydda andra från. Eftersom de vägrar sitta hemma är det minsta man kan göra tvinga alla ha munskydd på på platser där trängsel kan uppstå

     Svara

   Att inte ungås med någon utanför hushållet och inte besöka gallerior etc har gällt i flera veckor i Stockholm (och många andra regioner), statsministern förtydligade bara igår.

   Svara

  Hitta inte på undanflykter som skulle göra just din aktivitet okej. Känns som jag har hört det nyligen? 🤔

  Svara

  Om jag hade nerver skulle jag räkna antal tillfällen en hand var i ansiktet. Det började med någon ”vojvoj vad har jag unnat mig på Apple”-gnuggning

  Svara

  Nu tar hon ju iaf ett ganska allvarligt snack i storys efter det där tillfället, om Corona-situationen

  Svara

   Det är ju ett allvarligt snac till andra men för hennes eget betende har hon en massa undanflykter och letar efter kryphål.
   Som vanligt med My.

   Svara

   Först skryter hon om hur dyra saker hon köpt en lång stund, sedan ljuger hon om hur duktig hon varit så allt är som vanligt med My.

   Svara

    Ja visst kryddar hon på bra där. Bara märkligt när CAM bara tar med det första.

    Svara

  Bra att du skriver om influencers och kända människor med många följare som gör tvärt emot restriktioner och rekommendationer❤️👏🏼

  Svara

  Tror definitivt inte att munskydd är någon bra lösning med tanke på hur dåliga de flesta är på att använda dem. Dessutom, i de fall där folk har gått för nära mig i butik mm har de oftast haft munskydd. Jag tror garden släpps och man tror mer är ok, för man har munskydd. Nej stanna hemma vid minsta symptom, undvik trängsel och onödiga besök i butik mm. Men skippa munskyddet.

  Svara

   Så vi ska skita i munnskydd för att folk inte kan använda dem på rätt sätt?
   Det var ju riktigt korkat sagt.

   Det är bättre att folk inte är ute och rör sig samt om de ändå måste ut använder munskyddet på rätt sätt.

   Svara

    Ja precis. När det används fel är det kontraproduktivt, man tar i ansiktet, använder skydden för länge, dom sitter fel. Dessutom kommer en större mängd människor gå ut för de invaggas i tron att de är säkrare med munskydd. Det är oundvikligt. Jag skulle säga att det är korkat att tro att man kan få en befolkning till att använda skydden rätt. Bättre att tynga på vikten att vara hemma och inte trängas.

    Svara

     Men eftersom folk inte kommer att stanna hemma förutom om det blir förbud på att gå ut är munskydd det näst bästa. Hur har strategin funkat? Verkar det som att det är lite folk ute? Nä. Det är proppat med folk överallt, butiker, gym, ingen är räddad. Om man då inför krav på munskydd i dessa butiker har man åtminstone ett lite lager skydda, för nästa steg blir att införa förbud mot att besöka dessa platser och det kommer aldrig hända pga mesig ledning/”olagligt”. Så länge det ser ut så kommer folk att gå ut, att tvinga dem ha på sig munskydd så att de som har symtom men ändå är ute (det är en massa såna idioter) så kan vi åtminstone slippa en del av deras smittsamhet för de kommer inte sitta hemma för att regeringen sagt att de borde göra det i en presskonferens

     Svara

      Det är inte pga mesighet, det finns inte stöd i lagen att förbjuda folk att besöka allmänna platser/stänga gallerior mm.

      Svara

     Fast hur vet du det?

     Andra länder (och WHO) ser ju snarare att folk påminns om att det är en pandemi när folk har munskydd.

     Vi kan ju inte låte undantaget (att folk inte hanterar det) lägga standarden för alla.

     Svara

   Behåll munskyddet på. Det lilla det gör är gott nog.

   Svara

    Nja faktiskt inte, används det fel gör det faktiskt saken sämre.

    Svara

     Ja, du vet nog bättre än världens ledande virologer och medicinskt utbildade 😂 då hade du nog suttit på något fett möte just nu och pratat vett istället för att leka smart på en skvallerblogg

     Svara

      Det är helt korrekt som anonym 07:22 skriver, används det fel gör det saken sämre.
      Det är ovedersägligt
      Det behöver man inte vara raketforskare för att förstå. Eller ledande virolog som du hänvisar till.

      Svara

       Då är det väl en bra idé att informera om hur de används?
       Klarar vårdpersonal av att lära sig det så kan väl andra lära sig?
       Eller är det bara läkare som klarar det? Gör sjuksköterskor fel, de som bara har tre års utbildning?
       Undersköterskorna ger väl upp utan att ens försöka? Munskydd är väl för svårt för en enkel uska?

       Svara

        Sveriges befolkning klarar inte av de enkla förhållningsreglerna som basunerats ut – i vilket universum tror du att samma befolkning nu helt plötsligt skall ha full förståelse för att munskyddet INTE är en lösning att ta till om man känner sig lite krasslig?
        När samma människor som det är nu rör sig obehindrat var när och hur de vill.

        Härligt med tilltro till samtiden – men det är dags att vakna upp och inse fakta.
        Folk är överlag korkade

        Svara

         Eftersom det inte är regler och krav utan råd. Har vi krav på munskydd på platser där det är trängsel, typ bussar och butiker, så kommer folk att lära sig då de är tvungna.

         Svara

          Det ska inte vara trängsel. Det är där ansträngningarna och reglerna ska fokuseras. Inte att underlätta trängsel och indirekt acceptera att det förekommer trängsel genom att ta till munskydd. Det är lite vilket håll man vill se på det.

          Svara

           Ja det du pratar om är ju en ren utopi. Det kommer inte hända. Hur tror du det skulle lösas? Hur många bussar skulle behövas för att transportera alla Stockholms arbetande till exempel för att det ska göras på ett säkert sätt? Jag har inte sett en buss där folk sitter typ varannan. Vad är det bästa att göra i en sån situation då? Sl har haft 7 månader på sig att lösa situationen men har inte gjort det. Det minsta man kan göra är att införa krav på munskydd i kollektivtrafiken åtminstone. Då skyddas de som är tvungna att resa med den från de som reser ändå och till och med har symtom men skiter i det.

        Vet du tex hur länge man kan ha ett munskydd innan det ska slängas? Det vet ju en ssk men inte gemene munskyddsivrare.

        Svara

         Eftersom att en bussresa i alla fall inom det värst drabbade Sthlm inte går på mer än 40-50 minuter klarar sig ett munskydd gott och väl. Det ska inte användas i tio timmar utan tillfälligt.

         Svara

         Men herregud! Sånt står på förpackningen eller på tillverkarens hemsida.
         Hur tror du man gör i operationssalar, att varje person gissar själv om det är dags att byta munskydd under längre operationer?

         Svara

         Och hur får en ssk reda på det? Genom en uppenbarelse av Florence Nightingale i drömmen?

         Det är ju information som redan finns, flera smittskyddsläkare har uttalat sig så att allmänheten ska veta osv.

         Så roligt med er sjuksköterskor som tror att ni är utbildade inom något obegripligt i nivå med kärnfysik.

         Svara

   Som när Anna Book har munskydd men trycker ihop ansiktet med andras gamla föräldrar för att ta selfies. Det finns inga ord för hur dumma i huvudet människor är. Och själviska.

   Svara

   Fel, fel, fel!! Mer och mer forskning visar nu på fördelarna med munmask. Masken är inte minst en jättebra påminnelse om att vi lever i en livsfarlig pandemi och att man ska hålla avstånd. Varför sätter du på dig en gul väst när du går in på vissa arbetsplatser/fabriker? För säkerhet men även för att uppmärksamma dig på omgivning och försiktighet.
   Så snälla, ta på er munmask nu!

   /en som har haft mask sedan februari.

   Svara

    Vilken forskning då?

    Svara

     Om du vill läsa mer kan du bland annat gå in på WHO som länkar hänvisar till korrekt forskning. Anledningen till att Tegnell och co. sa nej till mask var att forskning på området var för vagt. Nu finns mängder av bra studier ang dess positiva inverkan. Så in och läs och ta på dig mask sen:)

     Svara

    Om du använder munskyddet korrekt ja.

    Svara

     Ja, varför skulle du inte använda masken korrekt?
     Använder du cykelhjälmen fel också?installerar du medvetet brandlarmet fel?
     Konstigt

     Svara

    Visa gärna den forskningen. För det är inte sant, den är i alla fall inte entydig.

    Svara

  Jag pratade med en kollega igår om att jag beställde så fina kuddfodral på nätet, men inte använt dom är för att jag hade tänkt köpa själva kuddarna på Ikea. Hon tyckte att jag skulle åka dit ändå för ”på onsdagar är det inte så mycket folk”. Jag förklarade att mina kuddar inte är livsnödvändiga och att jag hellre väntar. ”vänta inte till jul och ledighet, för då lär det vara mycket folk! Jobbigt med kö!”
  Eh, nej, jag menar kanske till våren, eller sommaren, eller när det är ”okej” att gå på Ikea.
  Och vi pratar om Ikea Malmö, där spridningen är stor och vi har höga dödstal. Malmö/Skåne alltså, inte specifikt Ikea.
  Herregud, att folk inte fattar?

  Svara

   Varför beställer du inte hem kuddarna också?

   Svara

    För då hade hon inte kunnat berätta hur otroligt duktig och osjälvisk hon är i en lång kommentar.

    Svara

     😂💯

     Svara

    En kudde kanske hen vill klämma och känna på. Skillnad med själva fodralet.

    Beträffande kommentaren från ”E” – har du problem med att människor är en del av lösningen istället för problemet?

    Svara

     Använd IKEAS plocka ihop service då?

     Svara

      hur tänker du där?
      Klick and collect (hur nu det stavas) innebär inte att du kan gå runt och klämma och känna på grejorna innan.. eller spontant vägra hämta ut delar av din order för att du inte var nöjd med vissa delar.
      Du hämtar en order som är ihopplockad åt dej and thats it. Sen kör du hem och klämmer och känner.

      Svara

       Beställ hem 7 kuddar då och skicka tillbaka dom som inte duger. Det är inte nödvändigt att handla kuddar, inte ens i vår.

       Svara

       Click and collect. *

       Svara

     Nä inte egentligen men börjar bli lite tjatigt med alla som ska hävda sig i det här kommentarsfältet. Sorry… långa utmålade historier om hur de följer råden och gör allting perfekt. Sen avslutas det ofta med ”men så levde jag typ innan corona också”…. tror inte sådana kommentarer är det som kommer inspirera andra eller lösa några problem.

     Svara

     Lite tvärt om tänker jag. En innerkudde köper du på vilket mått du ska ha. Dun eller inte dun. Klart.

     Svara

  Martyren tyckte även att det var en bra idé att fixa håret på salong och skicka sin unge med flyg i fredags. Verkligen livsnödvändiga grejer tydligen 🤯

  Svara

  Jag skrev häromdagen att My Martens har haft 0 kommentarer på sina blogginlägg ett tag, och att hon snart kommer att lägga upp något som folk stör sig på…så rätt jag hade.

  My vill att andra ska sköta sig minutiöst bara hon får fortsätta att leva som vanligt, sedan drar hon samma story om hur sjuk hon och hennes son var, hur mycket hon har fått försaka och har levt helt coronasäkert. Det börjar nästan bli pinsamt att läsa om hur duktig hon har varit hela tiden, men att vi andra ska skärpa oss😂

  Svara

   Hon har noll kommentarer för hon rensar friskt nu.

   Jag frågade varför hon loggar på lifesum samtidigt som hon går på kostschema?

   Frågade av genuint intresse eftersom jag själv går på kostschema och tänker att det redan är uträknat.

   Dessutom berömde jag hennes framsteg då det nu syns att hennes kropp svarar igen.

   Detta raderades snabbt.

   Tråkigaste bloggen som raderar hej vilt bland kommentarer.

   Svara

    Hon får ju så många negativa kommentarer ( påstår hon) så det ska tydligen inte få finnas på hennes blogg.
    Jag läser lite då och då men ärligt så tycker jag ibland att det nästan är kommentarerna som gör en blogg.
    Däremot kan jag tycka att folk borde tänka till hur de formulerar sig för ibland blir det skrivna att se så hårt ut.
    Men gällande My och Corona så verkar det som hon levt med Corona för både sig och killen men har hon nånstans skrivit rätt ut att de verkligen HAFT det?
    Och den stackars killen som ska flyga mellan My och pappan.
    Han kan ju dra smitta med sig och på sig.
    Nu ska vi ju förhålla oss till att umgås med de vi BOR med i 4 veckor framöver ( vissa har ju redan de restriktionerna)
    Ska bli jävligt intressant att se hur My och andra bloggare kommer förhålla sig till det.
    Inget har ju fungerat så där jättebra för dem hittills

    Svara

    Hon har hjälp att radera kommentarer, har hon sagt. Kan det vara av Booken?

    Svara

  Jag jobbar i en butik som säljer djurmat och tillbehör, och om våra kunder skulle börja handla via nätet istället för hos oss så betyder det att vi skulle behöva få klappa ihop. Jag vill gärna behålla mitt jobb😐
  Alltså missförstå mig inte, jag vill såklart få bort den här jäkla sjukdomen!! Men jag vill också att de butikerna i mitt närområde ska få vara kvar och att människorna där får behålla sina jobb. Därför handlar jag fortfarande hos dom, för att stötta våra lokala verksamheter.

  Svara

   Givetvis under de tider då jag vet att det är så gott som tomt, och jag kollar alltid lagerstatus så jag vet att det jag ska ha finns där. Inget ”slö-shoppande” för min del med andra ord😊

   Svara

   Börja med hemlevereans eller att bära ut varorna vid dörren. Låt kunderna betala med swish, så att ni kan hålla avståndet. Då ligger ni i framkant och kan säkert fortsätta er verksamhet!

   Svara

    Ja oj vad lätt att bara ställa om en hel verksamhet och få folk att betala för hemleverans! Så smart du är, not. De flesta kedjor erbjuder online-köp, dock är de flesta butiker skilda från internethandeln och stänger igen om de inte går tillräckligt bra. Det är inte som att internethandeln i en kedja kommer att finansiera icke lönsamma butiker. Men det är väl för svårt för dig att fatta.

    Svara

     Men var du tvungen att försöka trycka till personen med ett ”men det är väl för svårt för dig att fatta”?
     Är du alltid så jävla otrevlig?

     Svara

      Ja när någon tror sig vara så smart och sitta på svaret hur en verksamhet ska klara sig under såna här tider så får de väl komma ner på jorden lite

      Svara

    ”Börja med hemleverans”. Gud vissa människor har ju så enkla och smidiga lösningar på allt utan att verka ha en aning om innebörden och konsekvensen. Det är kanske inte skitlätt för en liten butik att ”börja med hemleverans”…..

    Svara

    Ja vi har faktiskt den lösningen, att kunderna kan betala med swish och få det levererat ut till parkeringen😊 Man får göra det man kan!

    Men tycker det blir så fel att säga ”beställ via nätet istället” för skulle alla göra det kommer det tillslut inte finnas några butiker att strosa i i framtiden, och hur roligt skulle det vara… :/ för att inte tala om hur många jobb som skulle gå förlorade.

    Svara

   Jag var på Nike igår och där delade de ut munskydd till alla, man fick inte gå in utan. Det var en äcklig kvinna som kollade på kläder och snörvlade och hostade. Jag var glad över att hon tvingades ha det där skyddet på sig. Jag vet att munskydd används fel och att det bästa vore att stanna hemma, men det finns så många idioter som är ute och ränner trots symtom. Vet inte hur många jag hört talas om som bara har lite ont i halsen men är ute och springer. Har de då munskydd har vi andra åtminstone ett lager skydd från dem, särskilt butikspersonal som är tvungna att handskas med dessa idioter.

   Svara

    Utländska företag. Finns fler som kör det.

    Svara

    En enkel lösning för dig hade varit att gå ut ur butiken så fort du märkte att en informationsresistent människa befann sig där.

    (Kvinnan kan såklart haft en allergi, men det vet varken du eller jag, så varför stannade du kvar när du hade möjlighet att ta ditt ansvar och lämna?)

    Svara

     Jaha så alla borde ha sprungit ut ur butiken? Personalen också alltså?

     Svara

      Gå ut eller bli smittad. Är det ett svårt var för dig?

      Svara

     Nä, jag gick in då jag är frisk och det inte är förbjudet. Jag går nästan ingen annanstans och det är min första gång jag besöker en butik på månader. Eftersom att de flesta människor kommer att fortsätta leva sina liv tio gånger mer än vad jag gör så funkar inte råd om att ”stanna hemma” om det inte blir direkt olagligt att inte stanna hemma. Vänta bara till black friday, det kommer vara helt galet. Det minsta man kan göra är införa krav på munskydd på såna platser, åtminstone för personalens skull

     Svara

     Nu kommer inte det hända. Folk får gå ut så länge de är friska. Problemet är att folk som inte är friska faktiskt också har laglig rätt att vara ute (eller de kontrolleras i alla fall inte). Så hur skyddar vi folk från dessa bäst? Genom att tvinga på dem munskydd på platser där andra måste vara nära dem.

     Svara

    Du vet att du andas in hennes luft vid sidan om ditt munskydd va? Det är inte tätt där och du kan inte andas i g e n o m ett munskydd.

    Svara

  Vet inte vem av alla influenser som man kan ranka högst i Idioti men My ligger bra till.

  Svara

  Jag tror hon tror att hon följer alla riktlinjer, men hon förstår inte riktigt.
  Hon åker till Täby centrum och shoppar, och innan dess visar hon hur duktig hon är som beställt hem matvaror.
  Matvaror är ju faktiskt livsviktigt, undra om hon shoppade något livsviktigt i centrum.
  Det är lätt att komma med pekpinnar men så pinsamt när man inte följer de själv.

  Hon visar bild på ett tomt Arlanda men det visar ju bara att de flesta följer riktlinjerna…utom hon 🙄

  Svara

  Nu är hon spelar hon syster duktig på sin story. Pratar i timmar om hur vi ska sköta oss. Det blir så pinsamt då det kommer från henne.

  Svara

   Verkligen. Skäms å hennes vägnar för nu är hon riktigt obehaglig. Sån jäkla dubbelnatur.

   Svara

  Tror inte att endast munskydd hjälper. O sen har ja märkt att vissa har munskydd helt fel.

  Svara

   Det enda man hör och läser in munskydd är alla som skriver att de ser folk göra fel.
   Så alla dessa som ser det vet ju uppenbarligen hur munskydd ska användas. Då kan det ju inte vara så svårt, eftersom ni noterar när andra gör fel?
   Med andra ord borde vi även i Sverige kunna klara av munskydd?

   Svara

    Verkligen. hela världen användef munskydd. Sverige; nej det är för svårt och alla gör fel. Suck. Det är ett munskydd, inte hjärnkirurgi. 🙄

    Svara

     Ja, vårdpersonal använder ju munskydd och det är ju inte som att undersköterskor har så skyhögt mycket högre iq än till exempel lärare eller civilekonomer. Så varför skulle en lärare eller civilekonom inte kunna läsa och förstå några enkla instruktioner om munskydd?

     Svara

      Iq och yrke / status hänger inte alltid ihop 😉

      Svara

     Men alltså det handlar ju inte bara om att ”slänga in ett litet lagkrav”. Det handlar ju om att väga fördelarna mot ingreppet som det innebär. Att tvinga varenda person i ett helt land att ha ett munskydd på sig är en stor grej. Om man kommit fram till att det inte verkar ge några direkta resultat i några andra länder och även sett forskning på att det inte hjälper så mycket, varför skulle man tvinga alla i landet att ha det på sig? Det låter bara dumt.

     Svara

      Sverige: ”det låter bara dumt”
      Hela världen: ”rimligt med munskydd”

      Svara

       Tycker Sverige och dess myndigheter inte ska ha någon rätt att ens uttrycka sig i frågan med tanke på dödstalen. Vi skulle behöva styras av Norge istället, då hade det inte sett ut såhär. Tror det smärtar för vissa att Sverige ännu en gång inte vet bäst, utan tvärtom nästan gjort sämst ifrån sig i denna pandemi, trots ”världens främsta-allting” (my ass).

       Svara

      Nu handlar det inte om att tvinga på folk att ha munskydd utan att tvinga dem ha det på typ bussar och tunnelbanor och i gallerior. Sedan din största lögn i din kommentar. Det finns mycket forskning på att munskydd fungerar, särskilt på dem som har symtom. Dessa människor vistas i dagsläget ute ständigt. Tvingas de ha munskydd på sig där trängsel kan uppstå slipper vi åtminstone deras skit

      Svara

     Hur går det för alla länder som har lag på munskydd tycker du?

     Svara

  Tror att hon gärna ville visa upp att hon nu använder munskydd.
  Handla garderober kunde hon motivera pga de flyttar ihop.
  Blir kul att se hur hon motiverar detta shoppingbesök.
  My är mästare på långa förklaringar ( bortförklaringar).

  Svara

   Garderober går ju att beställa hem från internet från ikea.

   Svara

    Nä….. det skulle kosta henne ca 9.500:- tror jag hon skrev.

    Svara

   Munskyddet fick hon på Apple. Inget hon själv kommit på.

   Svara

  Nyss grät hon om hur fattig hon var, nu har hon köpt hus, bil, dator, klocka, telefon, möbler, rest m.m på mindre än ett år. Inte så trovärdigt!

  Svara

  Hon är så patetisk. Nu kan hon ranta på att alla ska följa rekommendationerna, att hon minsann gör det. Nu när hon hunnit gå till frissan, Ikea besöket är avklarat, besöket på Steninge ladas julmarknad är gjord, födelsedagsfiranden är över och alla träningsresor är klara för i år.

  Viktigt att följa restriktionerna, bara man hinner med att göra det man vill först!

  Svara

  Tips: Sandra Beijer gör samarbete om stringtrosor. Inlägget ägnas åt att fylla troslådan med godis, tomater och böcker. Noll bilder på hur trosorna ser ut på. Helt okej att inte vilja visa sig i trosor på sin blogg men gör inte såna samarbeten då?

  Svara

   Tänkte också på det, speciellt med tanke på att hon gjort jättefina samarbeten med underklädesföretag tidigare som blivit jättefina.
   Men treor hennes samarbete hon hade med Sloggi avskräckte henne. Då fick hon massiv kritik för att reklamen skulle uppfylla någon mansdröm och var ofeministiskt typ.

   Men håller med, väldigt random samarbete.

   Svara

   Tyckte det var ett underbart samarbete! Fick ett leende på läpparna och tänkte, fan vad skönt att slippa massa tråkiga bilder på bara trosan. Är ju bara att följa länken och kolla runt sen om man blir nyfiken.

   Svara

    Ja, jag tyckte också att det var fint! Plus att om hon hade visat upp dem finns det ju stor risk att hon hade fått kritik för att bara visa upp dem på en vit, normsmal kropp och blablabla, så kan ju ha varit skönt att helt undvika det

    Svara

     Obs är självklart inte emot att ha variation av kroppsform osv i reklam, men känns lite skevt när en enstaka bloggare ska försöka få till det i ett eget samarbete med ett företag

     Svara

  Hon kan nog vara den mest korkade o pinsamma människan någonsin. Inget hon gör eller säger är trovärdigt. Men det har ju också visat sig då hon har och har haft NOLL ’klienter’ sen hon startade. INGA! ZERO! Fy fan så oseriös och falsk hon är.

  Svara

   Du ska nog undvika henne och hennes kanaler för du verkar ju inte må så bra av det…

   Svara

    Jag håller med! Men jag är så fascinerad av den människans sätt att ständigt ljuga och hitta på.

    Svara

    Dock så vill man ju ibland kontrollera faktan i ett inlägg här. Bilda sig en egen uppfattning istället för att bara lita på vissa utvalda bitar.
    Med det säger jag INTE att jag tycker att My har gjort rätt under året

    Svara

  Såg det på hennes blogg igår, men går ju inte kommentera längre. Därav alla positiva kommentarer när Jonas flyttade in.

  Hon är tvärblåst den bruden! Pekpinnar andra men kan fan inte hålla det själv. Hur dum får man va?!

  Svara

   Gissar att My till stora delar lever på sin blogg just nu.
   Tappar många intresset för bloggen pga ett inte levande kommentarsfält så går besökssifrorna ner tillika inkomsterna på sikt. Enstaka PT-kunder och PT- online kunder kan inte ge så stora intäkter. Tidigare under många år kombinerat bloggandet med andra anställningar.

   Svara

  Dock har hon ju redan varit sjuk och har förmodligen antikroppar

  Svara

   Är det bekräftat att hon haft corona? Även om du har antikroppar så kan du fortfarande smitta. Och ingen vet hur länge antikroppar är kvar.

   Svara

   Vilken tur att HON har antikroppar. Hjälper ju jättemycket för alla andra som inte har det.

   Svara

  Hon är ju inte precis den skarpaste kniven i lådan.

  Svara

  Anders Tegnell har ju upprepat flera gånger att munskydd är för svårt för oss svenskar och det märks så väl i gemene mans argumentation, de rapar upp hans svar rakt av: ”folk använder munskydd fel, det har jag sett”
  Men tydligen kan ni se det, alltså har ni själva förstått hur man ska göra. Är det ett a-lag och ett b-lag i Sverige då? Några smarta som förstår och ser, och övriga korkade klarar inte alls att lära sig munskydd?

  Svara

   Ja precis, de indoktrinerade som likt Trump-supportrar hade gett sitt liv för tegnell, oavsett hur många fel han haft hittills. Om vi inte har lagar på att folk som är sjuka inte får gå ut kommer vi ha dessa människor bland oss och det minsta man kan tvinga dem att göra är att bära munskydd så andra slipper få deras bakterier.

   Svara

    Dessutom så smittar man ju även innan symptom visar sig. Alla får inte heller samma symptom och det är helt sjukt vad långt folk går för att övertyga sig själva om att de inte har covid för de har inte hosta+feber i en vecka utan BARA huvudvärk och lite halsont. Två personer jag känner har testat positivt på antikroppar, tror ni dom höll sig isolerade när de kände sig lite krassliga? Nä de jobbade på som vanligt med bara lite extra trötthet första veckan innan sitt halsonda…

    Svara

   Eh ja, det finns helt klart ett A- och ett B-lag. Att använda ett munskydd korrekt är inte rocket science men överstiger tydligen ändå förmågan och intelligensen hos de flesta. I B-laget finns också alla idioter som inte förstår skillnaden mellan ”behöver” och ”vill”. Man behöver gå till jobbet, mataffär, nödvändiga läkarbesök och apotek, punkt. Man vill gå i köpcentrum, gymma etc. B-lagarna tror på riktigt att Åhlens, Espresso House och SATS är måsten och mänskliga rättigheter 😅 De klagar på att inte det införs skarpare förbud men struntar samtidigt i de restriktioner vi har nu. B-lagarna brukar också vilja hävda att den psykiska påverkan på företagare vars företag gått i konkurs kommer göra att självmordstalen bland dem kommer överstiga dödstalen i covid-19, och att de därför MÅSTE gå i affärer, på restauranger etc. De bryr sig ju plötsligt så innerligt mycket om den pubägare de aldrig talat med på puben de aldrig tidigare besökt. Fint av dem ändå. Vi i A-laget följer restriktionerna och tar inte alla chanser att leta kryphål i dem. Vi har gjort det sedan i vårvintras och kommer fortsätta göra det så länge som krävs. Så ja, det finns verkligen ett A-lag och ett B-lag.

   Svara

    Tillägg: B-lagarna är också de som hävdar att ”direktiven är så luddiga” och inte för sitt liv kan förstå vad det är som gäller. ”I april fick vi ju vara 500, hur ska man kunna veta nu?” Eh, ja börja med att lyssna på de GLASKLARA direktiv som förmedlas vid presskonferenser x flera varje vecka och som därefter återges i media dygnet runt. Börja där, fundera på vad i ”träffa bara dem du bor med!” och ”gå inte på gym!” betyder. Även med B-lagets limiterade intellekt borde tolkningsmöjligheterna inte vara så många.

    Svara

  Jag pluggar tandvård och i december ska vi ut på praktik. Jsg och några klasskamrater har försökt få det att ställas in och skjutas upp men våra lärare ger bara svävande svar och typ att visst får man vägra och skjuta upp sin utbildning osv osv… känns så jäkla oansvarigt. Senast igår fick statsministern hålla tal om att folk ska hålla sig hemma men vår klass ska ut som ett gäng försökskaniner! Känns stabilt. Undrar hur många som kommer bli sjuka av att praktisera i en miljö som skapar aerosoler

  Svara

   Tandläkare o tandsköterskor osv kan inte jobba hemifrån. Så inte heller om man ska praktisera där och så småningom jobba i den miljön. Säkert händer det att man kommer dit som förkyld men i dessa tider får man hoppas att man flyttar fram sitt besök om man känner sig krasslig. Om inte har väl personalen rätt att vägra behandla en patient som uppvisar symtom. Att man kan smitta innan uppvisande av symtom går aldrig att undvika då skulle ingen kunna gå till sitt jobb eller få olika viktiga behandlingar. Detta gäller många som nu går olika utbildningar och måste ha sin praktig för att bli godkända. Tex olika vårdyrken. Många hoppas på vaccin efter jul men ingen vet säkert när det finns tillgängligt för gemene man.

   Svara

  Men vad är det man inte förstår?! De här kvinnorna gör ju vad som helst för att få uppmärksamhet, kanske för att de aldrig fick det som barn, de verkar så desperata att bli sedda att i alla fall jag börjar fundera i de banorna. Eller så vill man bara tjäna pengar på att lättlurade människor (läs fjortonåringar) fått för sig att man är något att se upp till

  De är korkade, det är hela förklaringen. Om de talar om att ”ta ansvar”, ”lyssna på sjukhuspersonal” (var det inte så?) eller något ditåt så beror det bara på att de inte vill tappa följare eller, som sagt, bli sedda. Titta, nu skriver jag det igen:

  De är ointelligenta

  De är obildade

  De är okunniga

  De är oseriösa på det sätt ointelligenta, obildade och okunniga människor plägar vara.

  Punkt.

  Svara

   Men det är ju det som är intressant. En chans för en vanlis att känna sig smart för en stund. Det är ju som att kolla på PH eller dr Phil. Fan vad skönt att man inte är lika tappad/sjuk/fattig/äcklig osv som den personen vars liv och personlighet man studerar. Hade de varit smarta och vettiga personer hade den stora massan inte varit intresserad

   Svara

    Menar du att fjortisarna sitter och följer Bianca Ingrosso (och ni som kan bättre – rätta mig nu om jag har fel men jag har fattat det som att hon attraherar väldigt unga tjejer?) för att de får känna sig smartare än henne? Alltså det undrar jag, de verkar ju på riktigt imponerade och så vidare.

    Intessant tanke du har, ändå. Och den kan säkert stämma för till exempel Isabella Löwengrip, där är det nog inte många som tar det på allvar, tänker jag. Men andra? Mjae, jag undrar jag.

    Svara

  Intressant att det blev långa diskussioner om munskydd. Det var ju inte riktigt det som var problemet utan att My inte kan hålla sig hemma. Om hon har en telefon med 8000 kr i andrahandsvärde kan det inte vara så viktigt att byta ut den bums, utan kan säkert vänta den tid det tar att få den, plus alla andra prylar, levererade. Nödvändiga inköp var det!
  Sedan gör hon långa utlägg i stories om vad vi måste göra NU. Den nya restriktion som meddelades igår gäller allmänna sammankomster, allt annat gäller ju redan. Men NU trillar polletten alltså ner för My? Jaja, bättre sent än aldrig.

  Svara

   My kom bara på att hon har gjort rätt hela tiden, men nu ska hon som stor influenser lära oss andra att göra rätt också🤪

   Svara

  Är på Kanarieöarna just nu och här är det tvång överallt förutom om du äter eller solar!
  Börjar känna att det är ganska rimligt ändå, även om folk använder det fel skyddar det väl mer än ingenting. Bättre att folk kommer ut med munskydd kanske än isolerar sig?

  Svara

   Varför tyckte du att det var en bra idé att resa till Kanarieöarna under en pågående pandemi?

   Svara

  Förmodligen henne de syftade på bland annat i senaste avsnittet av Två systrar en podd

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.