Gör som jag säger, inte som jag gör – My Martens

  

Tack för tips!

208 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Undrar hur man dricker kaffe med munskydd på??

      Ser ut som dom har sugrör i muggarna. Problemet då blir ju att munskyddet ska sitta tätt, vilket det inte gör om man stoppar in sugröret där.

        Samtidigt som man inte ska röra vid munskyddet

          Jag jobbar inom vården och nästan alla patienter som har munskydd har på det fel och/eller hanterar det helt fel

            Ja det blir ju så när FHM låtsas som om munskydd inte finns. I många länder har man reklamsnuttar i tv som påminner om hur man använder munskydd.
            Det är inte rocket science precis.

              Ja det är så bra att tegnell mfl står på sig om munskydden. Folk kan inte använda dem och det kommer resultera till falsk trygghet

                Nej det är ju så svårt att använda munskydd. En svensk kan lära sig köra bil och sätta ihop hyllor från Ikea genom att följa instruktioner, vi kan ladda ner BankID och betala räkningar via mobilen, men hur man använder munskydd, nej det kan vi inte visa folk, det är för svårt.

                  Vi svenskar fick lära oss att tvätta händer år 2020. Vi kan nigningen hantera mer information!

                    Nog inte*

                    Hahahaha, skratta högt åt detta. För det är ju tyvärr sant.

                  ??

                  Fast folk klarar ju inte ens av att hålla avstånd trots tydlig information (överallt) och markeringar vid kassan osv. Varför skulle folk skulle orka lära sig använda ett munskydd korrekt när de inte ens orkar ta till sig de riktlinjer som råder?

                    De skulle åtminstone ha på sig ett när de står och snorar och är ute när de är sjuka.

                      Jag har mött 2 st, i sig helt oberoende individer med munskydd..som självklart pillat på det, och tagit i andra grejer där det sedan framkommit att de testat positivt för corona. Med kommentaren ”vadå, jag har ju munskydd”. (Båda var utanför VC när jag skulle in till MVC som delar ingång)
                      Jag har i princip sett 0 individer som använder det korrekt, varken IRL, på bild eller video från Sverige eller andra länder. Det ger en falsk trygghet och folk smittar mer eftersom de inte är så Brighta

                  Alltså jag bor i ett av medelhavsländerna där munskydd är lag och ja, folk skiter i hur de hanterar det. De är endast måna om att inte få böter. Jag kan bekräfta att det är en falsk trygghet också. Men även att folk är korkade och tror att munskydd försvagar immunförsvaret. Nu är Sverige visst lite jävla mer pretentiöst än detta land, men sant är att VI människor är och förblir människor – dvs ögontjänare.

                Bra att tegnell står på sig? Mot vilka då? Världens ledaste experter? Vem är han att stå på sig? Han har lyckats sätta Sverige på listan som ett av de värst drabbade länderna i världen med sin strategi och du påstår att det är bra att han ”står på sig”? Jag hade hyllat hans intelligens om den myndighet han jobbat på haft ett resultat likt Norges eller Finland men med tanke på våra siffror finns det absolut inget att hylla. Så länge människor FÅR gå ut sjuka kommer de att göra det. Det minsta och lättaste är att införa munskydd på platser där trängsel kan förekomma för att skydda arbetare och folk som måste vars ute från dessa idioter.

                  Jag pluggar tandvård och i december ska vi ut på praktik. Jsg och några klasskamrater har försökt få det att ställas in och skjutas upp men våra lärare ger bara svävande svar och typ att visst får man vägra och skjuta upp sin utbildning osv osv… känns så jäkla oansvarigt. Senast igår fick statsministern hålla tal om att folk ska hålla sig hemma men vår klass ska ut som ett gäng försökskaniner! Känns stabilt. Undrar hur många som kommer bli sjuka av att praktisera i en miljö som skapar aerosoler

                    Precis och det kommer fortsätta så här tills det blir riktiga förbud och inga svävande restriktioner som ges.

              Fast de flesta vi ser i flödet och som har munskydd är ju inte svenskar. Utan det är bilder i media, influensers mm från andra länder och där är det sällan man ser att folk använder dem helt rätt

              Tror man att det är lätt att använda munskydd så gör man med största sannolikhet fel. Jag är utbildad i att använda munskydd men måste aktivt tänka för att inte göra fel, VARJE GÅNG. Har du i inte rena händer (dvs att du har tvättat händerna eller använt handsprit på rätt sätt) varje gång du korrigerar, sätter på eller tar av så har du kontaminerat dig själv. Allmänheten klarar inte ens att låta bli att gå på gymmet för att de tror ”att det bara är en influensa.” Jag har noll förtroende för att allmänheten skulle kunna lära sig. Verkligen noll.

                Jag håller med dig, folk kan inte använda munskydd. Men hur ska man då skydda folk från de som är ute trots symtom? Det enda sättet är ett förbud att vistas på vissa platser vilket aldrig kommer att ske. Eftersom munskydd då bevisat skyddar andra om du själv är sjuk är det väl bara bra om folk tvingas ha munskydd på vissa platser för att skyddas från de personer som är ute och springer trots symtom. Det finns liksom inga andra sätt att skydda sig från dessa. Och nu pratar jag om kollektivtrafik och butiker där vissa människor måste vistas pga jobb osv. Det är ju de som är de utsatta.

                  Och jag vet ju självklart att man inte ska vara ute med symtom men jag litar inte alls på att folk följer det här då det inte finns några konsekvenser till ett sådant handlande vilket gör att de går ut med symtom ändå

                Men munskydden är väl inte där för att skydda från att smittas utan för att förhindra spridningen från de som är smittade så att deras spottdroppar inte sprids vida ut i rummet. Dessutom används munskydd i vården för att inte kontaminera patienten i första hand vid öppen vävnad eller exponerade slemhinnor….

              Dom använder den lika fel i andra länder som här. Hänger på hakan, armen, använder samma flera dgr

              Och ändå använder dom det inte rätt

              Haha – som om det skulle hjälpa att visa reklam hur munskyddet ska användas. Folk petar och drar och kliar och drar ned det för att äta och dricka.
              Hur kan man bortse från fakta att länder som haft restriktioner om munskydd sedan februari fortfarande har hur många smittade som helst?

              Det är bara att kolla på nätet om du är intresserad. Grejen är ju att ”dom andra länderna” har ju lika mycket smittspridning trots att dom har munskydd.

            Ja det är ju precis därför som FHM inte vill trycka på att vi ska använda munskydd. Folk kan inte. I USA måste man ha munskydd på många ställen. Hur många som helst blir sjuka ändå.

              I hela världen har folk munskydd.

                Ja och inte mindre sjuka för det

                  Bor i ett land där det är masktvång från att man går genom ytterdörren, enda undantaget är i sin bil. Har inte sett en nedåtgående trend kring fall, snarare tvärt om. Och inget lustigt med det, inga vet ju hur man ska använda dem på ett korrekt sätt. Som någon som varit tvungen att använda mask sedan i mars/ april har jag full förståelse för det svenska beslutet att ej ha masktvång.

                    Jag tycker masktvång ska råda på ställen med trängsel, just för att skydda andra. Sen slänger man skiten och tar ett nytt när man kliver på bussen.. Typ så. Förutsätter att det delas ut iaf och slängs vid utgång.

          Ja, eller drar ner det till hakan osv. Men WHO har gått ut och sagt att Sverige borde införa skiten nu. Då hade de ju kunnat informera folk om hur man använder det. Världens främsta experter är ense om att munskydd fungerar, men i Sverige sitter Tegnell o co som haft fel i exakt ALLT sedan början av pandemin och spelar smarta medan bussar, gym, butiker, tunnelbanor är fullproppade. Och de undrar varför. Ingen jävel tar dem på allvar.

            Det är för att vi svenskar verkar extra tröga och gör som t.ex My, skiter i vilka regler som gäller. Vad tycker du Tegnell ska göra när folk fortsätter shoppa, gå på gym, gå på fester, umgås med vänner, resa m.m.
            ????????????????????
            Hur svårt kan det vara att bara låta bli allt onödigt och bara handla mat och medicin, åka buss bara till jobbet och följa de enkla men nödvändiga råd om att hålla avstånd, var hemma om du är sjuk och tvätta händerna ofta…vad är det ni inte förstår av detta?

              Fast du fattar väl hur svårt det är med tanke på att RÅD aldrig kommer göra att folk sitter hemma?! Jag skriver själv att folk använder munskydd fel men vad är det näst bästa då? Det bästa vore om folk inte gick ut- det kommer inte hända, som vi sett sedan pandemins början. Folk skiter fullständigt i. Vad är nästa steg vi kan ta då? Förbjuda folk att gå i butiker osv? Kommer en hända, så det bästa alternativet är om folk tvingas använda munskydd på platser där trängsel kan förekomma, typ bussar, tåg och butiker. Då skulle alla dessa snörvlande, hostande idioter ha en mask på sig och andra som är tvungna att resa med dem eller vistas i samma rum som dem har då åtminstone ett skydd från deras skit som de släpper ut.

              Och din attityd, vad är det NI inte förstår. JAG förstår, men som du kanske ser är det tusentals där ute som INTE förstår. Jag går knappt ut då jag lever med en i riskgrupp, men det finns folk som är tvungna att åka kollektivt, arbeta med folk, och det finns en stor grupp människor som totalt skiter i att det råder en pandemi och går ut trots symtom. Det är dessa som måste regleras. Regeringen hade kunnat införa böter för folk som vistas ute och har ett positivt resultat, men visst det hade kostar för mycket, så hur skyddar vi oss från dessa personer? Genom att tvinga dem bära mask, det är det minst ingripande och lättaste man kan göra. Sen kan folk som bryr sig fortsätta vara hemma men har du varit ute i Sthlm åtminstone vet du att verkligheten inte ser ut så.

            Men så är ju inte felet munskydden utan att det är proppfullt. Oavsett vilka restriktioner vi haft så har det aldrig varit okej att vistas på fullproppade ställen.

            Munskydd i kollektivtrafiken tycker jag kan införas, för där är människor som kanske inte har ett val att åka eller ej (även om jag tror att det finns många som hade kunnat gå eller tagit en cykeltur)
            Men då får man ju utbilda folk i hur de skall användas rätt och vad som krävs för att det skall vara ett okej munskydd. Dessutom är det ju svindyrt att köpa engångsmunskydd här, så då har ju inte folk råd att byta så ofta som dom borde.

              Jag tycker också att man ska ha munskydd på bussar, där blir det trångt. Men hur ska vi ha råd att köpa dyra munskydd att byta många gånger/dag månad efter månad. Priserna har höjts för att företagen kan…

              Det är dessutom svårt att få tag på. Dela ut munskydd i bussar så kanske folk kan använda dom där i alla fall.

                Svenskar har väl rätt mycket pengar över jämfört med andra befolkningar..
                Dessutom är ju inte tvättbara munskydd så dyra?

            WHO har sagt att man KAN använda munskydd som ett sätt att minska smittspridning på de platser där det inte går att undvika trängsel. Finns många städer på jorden som är oerhörd trängsel, där får man väl använda och hoppas att det gör någon nytta. Här är avstånd fortfarande bästa sättet.

      Hon verkar tro att hon levt isolerad sedan sonen var sjuk. Har nog glömt alla luncher, fika, resor, events och annat. Märkligt hur bloggare tolkar och förvrider verkligheten.

    Hon är väl så himla korkad att hon tror att det är safe bara hon har munskydd på sig. Då behöver man ju inte hålla avstånd eller lyssna på alla nya restriktioner ?‍♀️ (Jag vet att de nya restriktionerna inte börjar gälla än, det betyder inte att vi inte får börja följa dem ändå)

      Nej, ju snabbare vi följer de nya restriktionerna så kanske det bromas ner!

        Ja löjligt att säga att ”men de gäler inte än”… det är väl bara att försöka börja med det direkt då det är åtgärder som de känner behövs

          Löjligt att man ska behöva restriktioner överhuvudtaget. Stanna hemma om du inte gör nåt absolut nödvändigt. Herregud.

            Men det är ju en restriktion i sig eller?!

              Mer sunt förnuft.

                Jag är på din sida!!

        Det kommer inte bromsas ner med den regeringen vi har. Kolla bra våra dödssiffror, de talar för sig själva. Norge, Finland, Danmark ska ha all heder för hur de skött pandemin. 300 döda, hur fan lyckades dem med det? I Sverige har vi 6000 döda, det talar bara för vilken skitstrategi man haft. Och ni som ska köra ”men det är ju för att det kom in på äldreboenden”, ja, är inte det ett stort fett misslyckande? Att äldrevårdens anställda fick ha hemmagjorda visir på sig? Vad säger det om det här landets ledning? Vi hade inte tester förrän under högsommaren, medan andra länder började testa folk två veckor in i pandemin. Att det finns enstaka människor som är så indoktrinerade och aätter sig på tvären och skriker så fort Sverige kritiseras och som tycker allt Sverige gör är så bra är totalt dumma i huvudet i det här fallet.

          Nåja nåja, dessa brister uppstod inte under en natt (eller en regering)

            Spelar ingen roll, jag menar inte bara sittande regeringen, utan hela landets ledning är åt helvete och har varit i flera år. Det här är bara resultatet av åratal av ineffektiv byråkrati

          Vilka tror du har ansvar för äldreboenden i sveriges kommuner?

          Googla om det är regeringen eller kommunerna!

            Sverige fungerar inte som det ska oavsett om det är kommunerna eller regeringen det brister hos. Just nu har det brustit hos båda. Ska inte ens börja med hur fhm hanterat detta från början, och hur de totalt demoniserade smarta virologer och läkare som menade att en pandemi var på väg. Det säger allt om varför det ser ut som det gör. Idioter i ledningen = 6000 döda.

            Så eftersom att det är kommunerna (som arbetar under regeringen) så är det ok? Är det på riktigt så stött du blir när någon skriver att Sverige skött det här katastrofalt? Det gör ont att höra eller så då måste man skylla ifrån sig? Komiskt.

              Sverige är bäst, ingen protest…

              Kommunerna arbetar inte under regeringen utan det är folkvalda politiker i din kommun som bestämmer hur äldreboende ska skötas, rätt ska vara rätt om du vill kritisera regeringen. Gör det då för saker dom styr över!

          I vår kommun är det cheferna som bestämmer. Arbetar inom äldreomsorgen där tre urbota korkade enhetschefer bestämt att vi visst får gå med de gamla- om de vill- i affärer- annars missköter vi våra arbeten. Vi SKA ha aptmöten ca 30 st å då ska inte ens chefen närvara… Gissa läget i vår arbetsgrupp ?

        Det kommer bromsas ner snart oavsett. Precis som det gjorde i våras. Dock kommer löven säga att det var tack vare han. De sa det till och med på nyheterna i går. Att orsaken till de nya hårda reglerna är snarare för att öka förtroende för regeringen.

          Men då var vi på väg ur influensasäsongen… nu är vi på väg in i den… det blir ju mer än tre månader extra lång tid mot i våras

          Tillägg – att vi dessutom har ministrar som är miljöpartister visar ju hur fel det är. Miljöpartiet har ca 3% och ändå har de ministerposter. Det är ju faktiskt helt sjukt. Inte konstigt att regeringen har svårt att styra. Det är en så stor blandning av olika viljor så det är ju helt omöjligt att styra ett land

          Finns absolut inget bra med Löfven eller vad han gjort. Det enda bra är stödet som gått till småföretagare för att de inte ska gå under (tyvärr inte enskilda firmor) men det är verkligen allt och det var inte ens hans partis förslag. Ineffektiv idiot är vad han är. Jag är emot sverigedemokraterna men hade önskat mig en ledare som kunde tagit tag i det här i tid och inte gett den där idioten Tegnell som haft fel i precis allt som han kläckt ur sig sedan början i tv.

            Han har haft fel i allt och han är jättepopulär. Vi är slut som folk.

              De som stödjer honom är lika korkade som Trump-supportrar. Det spelar ingen roll hr många gånger han haft fel, de kommer ändå hylla honom som ett gäng obildade får

            Ja vi låter Jimmie Åkesson styra Sverige, han som mitt under brinnande pandemi delade ut flygblad i Turkiet. Eller snorade i riksdagen när han var riktigt förkyld också mitt i pandemin, testade sig gjorde han efter påtryckningar. Nej bevare mig för sådana ”politiker”.

            Mm, säkert att du är emot SD med den där retoriken

          Alltså gissa hur mycket Ulf kristersson tackar gud för att liberalerna och centern röstade nej när han ville ingå regering med kristdemokraterna. Tycker Stefan är en kämpe som försöker hålla ihop landet så gott han kan.

      Folk verkar ju inte veta hur man använder munskydd på rätt sätt heller. Vet inte hur många jag har sett som pillar på munskyddet hela tiden, tar av och stoppar i fickan för att sedan ta på sig samma igen, har näsan ovanför osv.
      Lika med folk som använder plasthandskar i affären och sedan tar av dom och knölar ihop dom i handen. Vart tar bakterierna vägen då tror dom?

        Ja exakt!

        Sverige är ensamt i världen om att inte rekommendera munskydd, inga officiella instruktioner finns i Sverige om munskyddsanvändning så de som inte googlar fram information från andra länder riskerar ju att göra fel.

          Jag bor i ett land där munskydd har använts sedan i typ april och det är garanterat inte bättre här. Vilket jag kan förstå, det är mycket svårt att ha munskydd i femton olika situationer varje dag och göra rätt varje gång.

            Ja, det är svårt. Men med tanke på Sveriges enormt höga dödstal kan det inte skada. Jag åker bil överallt (tack och lov) men varenda buss jag ser in i från vägen är fullproppad. Mina vänner har berättat att tunnelbanorna är fullproppade. Åker förbi mitt gym som är fullproppat. Folk bryr sig inte för de behöver inte bry sig. Hade det varit som i Norge där folk fått böter på 30-40.000 för de inte stannat inomhus lär de varit sjuka hade vi aldrig haft en sån här situation. Att regeringen inte infört såna här förbud signalerar till folk att det inte är så allvarligt, medan man i våra grannländer inser hur allvarligt det är pga att ländernas respektive strategier signalerar allvarligheten.

            Hur många döda har ni? Antagligen mindre än Sverige.

              Färre* 🙂 Inte mindre.

              Sverige ligger ändå inte SÅ högt på listan över deaths/capita som innan sommaren https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality

            Jag bor i ett av sveriges grannländer och vi kan inte längre blunda för att resten av norden (med munskydd inkluderat) har skött situationen mycket bätre än Sverige.

            Munskydd löser inte pandemin MEN det kommer garantrat hjälpa i minskningen mot smittspridningen. jag förståri inte motståndet? om vi kan göra en liten grej som underlättar så låt oss göra det.

            Vi kan ju inte låta undantaget (de som inte sköter munskyddet) leda för hela befolkningen.

          I Kina och Hongkong har man använt munskydd i 50 år. Hur bra fungerar det för Kina, tycker du?

            De har ju inte några problem med corona längre, så det verkar gå bra.

            Går jättebra för kina! 5000 döda på 1,3 miljarder i befolkningen jämfört med 6000 döda i Sverige med en befolkning på 10 miljoner. Pinsamt dåligt av Sverige.
            Ta på er munskydd! Sluta röra er ute i gallerior/gym/restauranger och sluta umgås med vänner Punkt.
            Hur svårt kan det va?

              Va? Hade kina bara 5000 döda? Är typ chockad. Sverige är ett skitland.

                Du fattar väl att Kina inte talar sanning?

                  Jag bor i Kina. Vi har inga överfulla sjukhus. Inga som ligger döda på gatorna. Känner ingen som varit sjuk/dött i corona här och ingen bekant el kollega känner heller någon som drabbats av corona. Så av egen obesevation i landet så litar jag på siffrorna.

                  Man räknade upp antalet döda i wuhan med ca 1000 pers pga att man inte visste dödsorsaken och man inte testade döda för covid-19. Testerna prioriterades till levande människor. Så sannorlikt är det fler som dött än 5.000. MEN jämfört med Sverige är det otroligt lågt dödstal.

              Ja för rapporteringen från Kina känns ju 100 % solid.

              Obs. Ironi .

            Ja för Kina är väldigt pålitliga om sitt dödstal, enligt uppgifter från observatörer begravdes tusentals människor inofficiellt i Kina.

            https://omni.se/urnorna-visar-tiotusentals-fler-kan-ha-dott-i-wuhan/a/Wb5LGa

              Litar inte ens på sverihe i det här. I början av pandemin tyckte taha Alexandersson att det inte var svenska folkets plats att veta om vi har tillräckligt med skyddsutrustning i landet. Istället för att bara säga rakt ut att de inte har det. Hycklare och myglare hela bunten.

        Jag ser folk med munskydd som går ensamma på folktomma gator eller sitter ensamma i sin bil, samtidigt som andra står i en tät klunga inne i affären och pratar med munskyddet under hakan.

          ”Jag ser folk med munskydd som gör fel”

      Det gäller ju att passa på innan de börjar gälla ???‍♀️

      Hon är nog mer safe än om hon inte hade haft ett munskydd i alla fall

        Nä. Används det fel och hon inte håller avstånd ger det snarare en falsk trygghet och gör mer skada än nytta ?‍♀️

          Nä det gör det inte. Skulle folket tvingas ha på sig munskydd när de kliver på en buss till exempel och sen tar av det när de gått ut finns det verkligen ingen ökad risk. Det gäller bara att informera folk om hur det ska användas. Problemet är folk som vistas ute utmed symtom, det är dem som man vill ha munskydd på och skydda andra från. Eftersom de vägrar sitta hemma är det minsta man kan göra tvinga alla ha munskydd på på platser där trängsel kan uppstå

      Att inte ungås med någon utanför hushållet och inte besöka gallerior etc har gällt i flera veckor i Stockholm (och många andra regioner), statsministern förtydligade bara igår.

    Hitta inte på undanflykter som skulle göra just din aktivitet okej. Känns som jag har hört det nyligen? ?

    Om jag hade nerver skulle jag räkna antal tillfällen en hand var i ansiktet. Det började med någon ”vojvoj vad har jag unnat mig på Apple”-gnuggning

    Nu tar hon ju iaf ett ganska allvarligt snack i storys efter det där tillfället, om Corona-situationen

      Det är ju ett allvarligt snac till andra men för hennes eget betende har hon en massa undanflykter och letar efter kryphål.
      Som vanligt med My.

      Först skryter hon om hur dyra saker hon köpt en lång stund, sedan ljuger hon om hur duktig hon varit så allt är som vanligt med My.

        Ja visst kryddar hon på bra där. Bara märkligt när CAM bara tar med det första.

    Bra att du skriver om influencers och kända människor med många följare som gör tvärt emot restriktioner och rekommendationer❤️??

    Tror definitivt inte att munskydd är någon bra lösning med tanke på hur dåliga de flesta är på att använda dem. Dessutom, i de fall där folk har gått för nära mig i butik mm har de oftast haft munskydd. Jag tror garden släpps och man tror mer är ok, för man har munskydd. Nej stanna hemma vid minsta symptom, undvik trängsel och onödiga besök i butik mm. Men skippa munskyddet.

      Så vi ska skita i munnskydd för att folk inte kan använda dem på rätt sätt?
      Det var ju riktigt korkat sagt.

      Det är bättre att folk inte är ute och rör sig samt om de ändå måste ut använder munskyddet på rätt sätt.

        Ja precis. När det används fel är det kontraproduktivt, man tar i ansiktet, använder skydden för länge, dom sitter fel. Dessutom kommer en större mängd människor gå ut för de invaggas i tron att de är säkrare med munskydd. Det är oundvikligt. Jag skulle säga att det är korkat att tro att man kan få en befolkning till att använda skydden rätt. Bättre att tynga på vikten att vara hemma och inte trängas.

          Men eftersom folk inte kommer att stanna hemma förutom om det blir förbud på att gå ut är munskydd det näst bästa. Hur har strategin funkat? Verkar det som att det är lite folk ute? Nä. Det är proppat med folk överallt, butiker, gym, ingen är räddad. Om man då inför krav på munskydd i dessa butiker har man åtminstone ett lite lager skydda, för nästa steg blir att införa förbud mot att besöka dessa platser och det kommer aldrig hända pga mesig ledning/”olagligt”. Så länge det ser ut så kommer folk att gå ut, att tvinga dem ha på sig munskydd så att de som har symtom men ändå är ute (det är en massa såna idioter) så kan vi åtminstone slippa en del av deras smittsamhet för de kommer inte sitta hemma för att regeringen sagt att de borde göra det i en presskonferens

            Det är inte pga mesighet, det finns inte stöd i lagen att förbjuda folk att besöka allmänna platser/stänga gallerior mm.

          Fast hur vet du det?

          Andra länder (och WHO) ser ju snarare att folk påminns om att det är en pandemi när folk har munskydd.

          Vi kan ju inte låte undantaget (att folk inte hanterar det) lägga standarden för alla.

      Behåll munskyddet på. Det lilla det gör är gott nog.

        Nja faktiskt inte, används det fel gör det faktiskt saken sämre.

          Ja, du vet nog bättre än världens ledande virologer och medicinskt utbildade ? då hade du nog suttit på något fett möte just nu och pratat vett istället för att leka smart på en skvallerblogg

            Det är helt korrekt som anonym 07:22 skriver, används det fel gör det saken sämre.
            Det är ovedersägligt
            Det behöver man inte vara raketforskare för att förstå. Eller ledande virolog som du hänvisar till.

              Då är det väl en bra idé att informera om hur de används?
              Klarar vårdpersonal av att lära sig det så kan väl andra lära sig?
              Eller är det bara läkare som klarar det? Gör sjuksköterskor fel, de som bara har tre års utbildning?
              Undersköterskorna ger väl upp utan att ens försöka? Munskydd är väl för svårt för en enkel uska?

                Sveriges befolkning klarar inte av de enkla förhållningsreglerna som basunerats ut – i vilket universum tror du att samma befolkning nu helt plötsligt skall ha full förståelse för att munskyddet INTE är en lösning att ta till om man känner sig lite krasslig?
                När samma människor som det är nu rör sig obehindrat var när och hur de vill.

                Härligt med tilltro till samtiden – men det är dags att vakna upp och inse fakta.
                Folk är överlag korkade

                  Eftersom det inte är regler och krav utan råd. Har vi krav på munskydd på platser där det är trängsel, typ bussar och butiker, så kommer folk att lära sig då de är tvungna.

                    Det ska inte vara trängsel. Det är där ansträngningarna och reglerna ska fokuseras. Inte att underlätta trängsel och indirekt acceptera att det förekommer trängsel genom att ta till munskydd. Det är lite vilket håll man vill se på det.

                      Ja det du pratar om är ju en ren utopi. Det kommer inte hända. Hur tror du det skulle lösas? Hur många bussar skulle behövas för att transportera alla Stockholms arbetande till exempel för att det ska göras på ett säkert sätt? Jag har inte sett en buss där folk sitter typ varannan. Vad är det bästa att göra i en sån situation då? Sl har haft 7 månader på sig att lösa situationen men har inte gjort det. Det minsta man kan göra är att införa krav på munskydd i kollektivtrafiken åtminstone. Då skyddas de som är tvungna att resa med den från de som reser ändå och till och med har symtom men skiter i det.

                Vet du tex hur länge man kan ha ett munskydd innan det ska slängas? Det vet ju en ssk men inte gemene munskyddsivrare.

                  Eftersom att en bussresa i alla fall inom det värst drabbade Sthlm inte går på mer än 40-50 minuter klarar sig ett munskydd gott och väl. Det ska inte användas i tio timmar utan tillfälligt.

                  Men herregud! Sånt står på förpackningen eller på tillverkarens hemsida.
                  Hur tror du man gör i operationssalar, att varje person gissar själv om det är dags att byta munskydd under längre operationer?

                  Och hur får en ssk reda på det? Genom en uppenbarelse av Florence Nightingale i drömmen?

                  Det är ju information som redan finns, flera smittskyddsläkare har uttalat sig så att allmänheten ska veta osv.

                  Så roligt med er sjuksköterskor som tror att ni är utbildade inom något obegripligt i nivå med kärnfysik.

      Som när Anna Book har munskydd men trycker ihop ansiktet med andras gamla föräldrar för att ta selfies. Det finns inga ord för hur dumma i huvudet människor är. Och själviska.

      Fel, fel, fel!! Mer och mer forskning visar nu på fördelarna med munmask. Masken är inte minst en jättebra påminnelse om att vi lever i en livsfarlig pandemi och att man ska hålla avstånd. Varför sätter du på dig en gul väst när du går in på vissa arbetsplatser/fabriker? För säkerhet men även för att uppmärksamma dig på omgivning och försiktighet.
      Så snälla, ta på er munmask nu!

      /en som har haft mask sedan februari.

        Vilken forskning då?

          Om du vill läsa mer kan du bland annat gå in på WHO som länkar hänvisar till korrekt forskning. Anledningen till att Tegnell och co. sa nej till mask var att forskning på området var för vagt. Nu finns mängder av bra studier ang dess positiva inverkan. Så in och läs och ta på dig mask sen:)

        Om du använder munskyddet korrekt ja.

          Ja, varför skulle du inte använda masken korrekt?
          Använder du cykelhjälmen fel också?installerar du medvetet brandlarmet fel?
          Konstigt

        Visa gärna den forskningen. För det är inte sant, den är i alla fall inte entydig.

    Jag pratade med en kollega igår om att jag beställde så fina kuddfodral på nätet, men inte använt dom är för att jag hade tänkt köpa själva kuddarna på Ikea. Hon tyckte att jag skulle åka dit ändå för ”på onsdagar är det inte så mycket folk”. Jag förklarade att mina kuddar inte är livsnödvändiga och att jag hellre väntar. ”vänta inte till jul och ledighet, för då lär det vara mycket folk! Jobbigt med kö!”
    Eh, nej, jag menar kanske till våren, eller sommaren, eller när det är ”okej” att gå på Ikea.
    Och vi pratar om Ikea Malmö, där spridningen är stor och vi har höga dödstal. Malmö/Skåne alltså, inte specifikt Ikea.
    Herregud, att folk inte fattar?

      Varför beställer du inte hem kuddarna också?

        För då hade hon inte kunnat berätta hur otroligt duktig och osjälvisk hon är i en lång kommentar.

          ??

        En kudde kanske hen vill klämma och känna på. Skillnad med själva fodralet.

        Beträffande kommentaren från ”E” – har du problem med att människor är en del av lösningen istället för problemet?

          Använd IKEAS plocka ihop service då?

            hur tänker du där?
            Klick and collect (hur nu det stavas) innebär inte att du kan gå runt och klämma och känna på grejorna innan.. eller spontant vägra hämta ut delar av din order för att du inte var nöjd med vissa delar.
            Du hämtar en order som är ihopplockad åt dej and thats it. Sen kör du hem och klämmer och känner.

              Beställ hem 7 kuddar då och skicka tillbaka dom som inte duger. Det är inte nödvändigt att handla kuddar, inte ens i vår.

              Click and collect. *

          Nä inte egentligen men börjar bli lite tjatigt med alla som ska hävda sig i det här kommentarsfältet. Sorry… långa utmålade historier om hur de följer råden och gör allting perfekt. Sen avslutas det ofta med ”men så levde jag typ innan corona också”…. tror inte sådana kommentarer är det som kommer inspirera andra eller lösa några problem.

          Lite tvärt om tänker jag. En innerkudde köper du på vilket mått du ska ha. Dun eller inte dun. Klart.

    Martyren tyckte även att det var en bra idé att fixa håret på salong och skicka sin unge med flyg i fredags. Verkligen livsnödvändiga grejer tydligen ?

    Jag skrev häromdagen att My Martens har haft 0 kommentarer på sina blogginlägg ett tag, och att hon snart kommer att lägga upp något som folk stör sig på…så rätt jag hade.

    My vill att andra ska sköta sig minutiöst bara hon får fortsätta att leva som vanligt, sedan drar hon samma story om hur sjuk hon och hennes son var, hur mycket hon har fått försaka och har levt helt coronasäkert. Det börjar nästan bli pinsamt att läsa om hur duktig hon har varit hela tiden, men att vi andra ska skärpa oss?

      Hon har noll kommentarer för hon rensar friskt nu.

      Jag frågade varför hon loggar på lifesum samtidigt som hon går på kostschema?

      Frågade av genuint intresse eftersom jag själv går på kostschema och tänker att det redan är uträknat.

      Dessutom berömde jag hennes framsteg då det nu syns att hennes kropp svarar igen.

      Detta raderades snabbt.

      Tråkigaste bloggen som raderar hej vilt bland kommentarer.

        Hon får ju så många negativa kommentarer ( påstår hon) så det ska tydligen inte få finnas på hennes blogg.
        Jag läser lite då och då men ärligt så tycker jag ibland att det nästan är kommentarerna som gör en blogg.
        Däremot kan jag tycka att folk borde tänka till hur de formulerar sig för ibland blir det skrivna att se så hårt ut.
        Men gällande My och Corona så verkar det som hon levt med Corona för både sig och killen men har hon nånstans skrivit rätt ut att de verkligen HAFT det?
        Och den stackars killen som ska flyga mellan My och pappan.
        Han kan ju dra smitta med sig och på sig.
        Nu ska vi ju förhålla oss till att umgås med de vi BOR med i 4 veckor framöver ( vissa har ju redan de restriktionerna)
        Ska bli jävligt intressant att se hur My och andra bloggare kommer förhålla sig till det.
        Inget har ju fungerat så där jättebra för dem hittills

        Hon har hjälp att radera kommentarer, har hon sagt. Kan det vara av Booken?

    Jag jobbar i en butik som säljer djurmat och tillbehör, och om våra kunder skulle börja handla via nätet istället för hos oss så betyder det att vi skulle behöva få klappa ihop. Jag vill gärna behålla mitt jobb?
    Alltså missförstå mig inte, jag vill såklart få bort den här jäkla sjukdomen!! Men jag vill också att de butikerna i mitt närområde ska få vara kvar och att människorna där får behålla sina jobb. Därför handlar jag fortfarande hos dom, för att stötta våra lokala verksamheter.

      Givetvis under de tider då jag vet att det är så gott som tomt, och jag kollar alltid lagerstatus så jag vet att det jag ska ha finns där. Inget ”slö-shoppande” för min del med andra ord?

      Börja med hemlevereans eller att bära ut varorna vid dörren. Låt kunderna betala med swish, så att ni kan hålla avståndet. Då ligger ni i framkant och kan säkert fortsätta er verksamhet!

        Ja oj vad lätt att bara ställa om en hel verksamhet och få folk att betala för hemleverans! Så smart du är, not. De flesta kedjor erbjuder online-köp, dock är de flesta butiker skilda från internethandeln och stänger igen om de inte går tillräckligt bra. Det är inte som att internethandeln i en kedja kommer att finansiera icke lönsamma butiker. Men det är väl för svårt för dig att fatta.

          Men var du tvungen att försöka trycka till personen med ett ”men det är väl för svårt för dig att fatta”?
          Är du alltid så jävla otrevlig?

            Ja när någon tror sig vara så smart och sitta på svaret hur en verksamhet ska klara sig under såna här tider så får de väl komma ner på jorden lite

        ”Börja med hemleverans”. Gud vissa människor har ju så enkla och smidiga lösningar på allt utan att verka ha en aning om innebörden och konsekvensen. Det är kanske inte skitlätt för en liten butik att ”börja med hemleverans”…..

        Ja vi har faktiskt den lösningen, att kunderna kan betala med swish och få det levererat ut till parkeringen? Man får göra det man kan!

        Men tycker det blir så fel att säga ”beställ via nätet istället” för skulle alla göra det kommer det tillslut inte finnas några butiker att strosa i i framtiden, och hur roligt skulle det vara… :/ för att inte tala om hur många jobb som skulle gå förlorade.

      Jag var på Nike igår och där delade de ut munskydd till alla, man fick inte gå in utan. Det var en äcklig kvinna som kollade på kläder och snörvlade och hostade. Jag var glad över att hon tvingades ha det där skyddet på sig. Jag vet att munskydd används fel och att det bästa vore att stanna hemma, men det finns så många idioter som är ute och ränner trots symtom. Vet inte hur många jag hört talas om som bara har lite ont i halsen men är ute och springer. Har de då munskydd har vi andra åtminstone ett lager skydd från dem, särskilt butikspersonal som är tvungna att handskas med dessa idioter.

        Utländska företag. Finns fler som kör det.

        En enkel lösning för dig hade varit att gå ut ur butiken så fort du märkte att en informationsresistent människa befann sig där.

        (Kvinnan kan såklart haft en allergi, men det vet varken du eller jag, så varför stannade du kvar när du hade möjlighet att ta ditt ansvar och lämna?)

          Jaha så alla borde ha sprungit ut ur butiken? Personalen också alltså?

            Gå ut eller bli smittad. Är det ett svårt var för dig?

          Nä, jag gick in då jag är frisk och det inte är förbjudet. Jag går nästan ingen annanstans och det är min första gång jag besöker en butik på månader. Eftersom att de flesta människor kommer att fortsätta leva sina liv tio gånger mer än vad jag gör så funkar inte råd om att ”stanna hemma” om det inte blir direkt olagligt att inte stanna hemma. Vänta bara till black friday, det kommer vara helt galet. Det minsta man kan göra är införa krav på munskydd på såna platser, åtminstone för personalens skull

          Nu kommer inte det hända. Folk får gå ut så länge de är friska. Problemet är att folk som inte är friska faktiskt också har laglig rätt att vara ute (eller de kontrolleras i alla fall inte). Så hur skyddar vi folk från dessa bäst? Genom att tvinga på dem munskydd på platser där andra måste vara nära dem.

        Du vet att du andas in hennes luft vid sidan om ditt munskydd va? Det är inte tätt där och du kan inte andas i g e n o m ett munskydd.

    Vet inte vem av alla influenser som man kan ranka högst i Idioti men My ligger bra till.

    Jag tror hon tror att hon följer alla riktlinjer, men hon förstår inte riktigt.
    Hon åker till Täby centrum och shoppar, och innan dess visar hon hur duktig hon är som beställt hem matvaror.
    Matvaror är ju faktiskt livsviktigt, undra om hon shoppade något livsviktigt i centrum.
    Det är lätt att komma med pekpinnar men så pinsamt när man inte följer de själv.

    Hon visar bild på ett tomt Arlanda men det visar ju bara att de flesta följer riktlinjerna…utom hon ?

    Nu är hon spelar hon syster duktig på sin story. Pratar i timmar om hur vi ska sköta oss. Det blir så pinsamt då det kommer från henne.

      Verkligen. Skäms å hennes vägnar för nu är hon riktigt obehaglig. Sån jäkla dubbelnatur.

    Tror inte att endast munskydd hjälper. O sen har ja märkt att vissa har munskydd helt fel.

      Det enda man hör och läser in munskydd är alla som skriver att de ser folk göra fel.
      Så alla dessa som ser det vet ju uppenbarligen hur munskydd ska användas. Då kan det ju inte vara så svårt, eftersom ni noterar när andra gör fel?
      Med andra ord borde vi även i Sverige kunna klara av munskydd?

        Verkligen. hela världen användef munskydd. Sverige; nej det är för svårt och alla gör fel. Suck. Det är ett munskydd, inte hjärnkirurgi. ?

          Ja, vårdpersonal använder ju munskydd och det är ju inte som att undersköterskor har så skyhögt mycket högre iq än till exempel lärare eller civilekonomer. Så varför skulle en lärare eller civilekonom inte kunna läsa och förstå några enkla instruktioner om munskydd?

            Iq och yrke / status hänger inte alltid ihop 😉

          Men alltså det handlar ju inte bara om att ”slänga in ett litet lagkrav”. Det handlar ju om att väga fördelarna mot ingreppet som det innebär. Att tvinga varenda person i ett helt land att ha ett munskydd på sig är en stor grej. Om man kommit fram till att det inte verkar ge några direkta resultat i några andra länder och även sett forskning på att det inte hjälper så mycket, varför skulle man tvinga alla i landet att ha det på sig? Det låter bara dumt.

            Sverige: ”det låter bara dumt”
            Hela världen: ”rimligt med munskydd”

              Tycker Sverige och dess myndigheter inte ska ha någon rätt att ens uttrycka sig i frågan med tanke på dödstalen. Vi skulle behöva styras av Norge istället, då hade det inte sett ut såhär. Tror det smärtar för vissa att Sverige ännu en gång inte vet bäst, utan tvärtom nästan gjort sämst ifrån sig i denna pandemi, trots ”världens främsta-allting” (my ass).

            Nu handlar det inte om att tvinga på folk att ha munskydd utan att tvinga dem ha det på typ bussar och tunnelbanor och i gallerior. Sedan din största lögn i din kommentar. Det finns mycket forskning på att munskydd fungerar, särskilt på dem som har symtom. Dessa människor vistas i dagsläget ute ständigt. Tvingas de ha munskydd på sig där trängsel kan uppstå slipper vi åtminstone deras skit

          Hur går det för alla länder som har lag på munskydd tycker du?

    Tror att hon gärna ville visa upp att hon nu använder munskydd.
    Handla garderober kunde hon motivera pga de flyttar ihop.
    Blir kul att se hur hon motiverar detta shoppingbesök.
    My är mästare på långa förklaringar ( bortförklaringar).

      Garderober går ju att beställa hem från internet från ikea.

        Nä….. det skulle kosta henne ca 9.500:- tror jag hon skrev.

      Munskyddet fick hon på Apple. Inget hon själv kommit på.

    Nyss grät hon om hur fattig hon var, nu har hon köpt hus, bil, dator, klocka, telefon, möbler, rest m.m på mindre än ett år. Inte så trovärdigt!

    Hon är så patetisk. Nu kan hon ranta på att alla ska följa rekommendationerna, att hon minsann gör det. Nu när hon hunnit gå till frissan, Ikea besöket är avklarat, besöket på Steninge ladas julmarknad är gjord, födelsedagsfiranden är över och alla träningsresor är klara för i år.

    Viktigt att följa restriktionerna, bara man hinner med att göra det man vill först!

    Tips: Sandra Beijer gör samarbete om stringtrosor. Inlägget ägnas åt att fylla troslådan med godis, tomater och böcker. Noll bilder på hur trosorna ser ut på. Helt okej att inte vilja visa sig i trosor på sin blogg men gör inte såna samarbeten då?

      Tänkte också på det, speciellt med tanke på att hon gjort jättefina samarbeten med underklädesföretag tidigare som blivit jättefina.
      Men treor hennes samarbete hon hade med Sloggi avskräckte henne. Då fick hon massiv kritik för att reklamen skulle uppfylla någon mansdröm och var ofeministiskt typ.

      Men håller med, väldigt random samarbete.

      Tyckte det var ett underbart samarbete! Fick ett leende på läpparna och tänkte, fan vad skönt att slippa massa tråkiga bilder på bara trosan. Är ju bara att följa länken och kolla runt sen om man blir nyfiken.

        Ja, jag tyckte också att det var fint! Plus att om hon hade visat upp dem finns det ju stor risk att hon hade fått kritik för att bara visa upp dem på en vit, normsmal kropp och blablabla, så kan ju ha varit skönt att helt undvika det

          Obs är självklart inte emot att ha variation av kroppsform osv i reklam, men känns lite skevt när en enstaka bloggare ska försöka få till det i ett eget samarbete med ett företag

    Hon kan nog vara den mest korkade o pinsamma människan någonsin. Inget hon gör eller säger är trovärdigt. Men det har ju också visat sig då hon har och har haft NOLL ’klienter’ sen hon startade. INGA! ZERO! Fy fan så oseriös och falsk hon är.

      Du ska nog undvika henne och hennes kanaler för du verkar ju inte må så bra av det…

        Jag håller med! Men jag är så fascinerad av den människans sätt att ständigt ljuga och hitta på.

        Dock så vill man ju ibland kontrollera faktan i ett inlägg här. Bilda sig en egen uppfattning istället för att bara lita på vissa utvalda bitar.
        Med det säger jag INTE att jag tycker att My har gjort rätt under året

    Såg det på hennes blogg igår, men går ju inte kommentera längre. Därav alla positiva kommentarer när Jonas flyttade in.

    Hon är tvärblåst den bruden! Pekpinnar andra men kan fan inte hålla det själv. Hur dum får man va?!

      Gissar att My till stora delar lever på sin blogg just nu.
      Tappar många intresset för bloggen pga ett inte levande kommentarsfält så går besökssifrorna ner tillika inkomsterna på sikt. Enstaka PT-kunder och PT- online kunder kan inte ge så stora intäkter. Tidigare under många år kombinerat bloggandet med andra anställningar.

    Dock har hon ju redan varit sjuk och har förmodligen antikroppar

      Är det bekräftat att hon haft corona? Även om du har antikroppar så kan du fortfarande smitta. Och ingen vet hur länge antikroppar är kvar.

      Vilken tur att HON har antikroppar. Hjälper ju jättemycket för alla andra som inte har det.

    Hon är ju inte precis den skarpaste kniven i lådan.

    Anders Tegnell har ju upprepat flera gånger att munskydd är för svårt för oss svenskar och det märks så väl i gemene mans argumentation, de rapar upp hans svar rakt av: ”folk använder munskydd fel, det har jag sett”
    Men tydligen kan ni se det, alltså har ni själva förstått hur man ska göra. Är det ett a-lag och ett b-lag i Sverige då? Några smarta som förstår och ser, och övriga korkade klarar inte alls att lära sig munskydd?

      Ja precis, de indoktrinerade som likt Trump-supportrar hade gett sitt liv för tegnell, oavsett hur många fel han haft hittills. Om vi inte har lagar på att folk som är sjuka inte får gå ut kommer vi ha dessa människor bland oss och det minsta man kan tvinga dem att göra är att bära munskydd så andra slipper få deras bakterier.

        Dessutom så smittar man ju även innan symptom visar sig. Alla får inte heller samma symptom och det är helt sjukt vad långt folk går för att övertyga sig själva om att de inte har covid för de har inte hosta+feber i en vecka utan BARA huvudvärk och lite halsont. Två personer jag känner har testat positivt på antikroppar, tror ni dom höll sig isolerade när de kände sig lite krassliga? Nä de jobbade på som vanligt med bara lite extra trötthet första veckan innan sitt halsonda…

      Eh ja, det finns helt klart ett A- och ett B-lag. Att använda ett munskydd korrekt är inte rocket science men överstiger tydligen ändå förmågan och intelligensen hos de flesta. I B-laget finns också alla idioter som inte förstår skillnaden mellan ”behöver” och ”vill”. Man behöver gå till jobbet, mataffär, nödvändiga läkarbesök och apotek, punkt. Man vill gå i köpcentrum, gymma etc. B-lagarna tror på riktigt att Åhlens, Espresso House och SATS är måsten och mänskliga rättigheter ? De klagar på att inte det införs skarpare förbud men struntar samtidigt i de restriktioner vi har nu. B-lagarna brukar också vilja hävda att den psykiska påverkan på företagare vars företag gått i konkurs kommer göra att självmordstalen bland dem kommer överstiga dödstalen i covid-19, och att de därför MÅSTE gå i affärer, på restauranger etc. De bryr sig ju plötsligt så innerligt mycket om den pubägare de aldrig talat med på puben de aldrig tidigare besökt. Fint av dem ändå. Vi i A-laget följer restriktionerna och tar inte alla chanser att leta kryphål i dem. Vi har gjort det sedan i vårvintras och kommer fortsätta göra det så länge som krävs. Så ja, det finns verkligen ett A-lag och ett B-lag.

        Tillägg: B-lagarna är också de som hävdar att ”direktiven är så luddiga” och inte för sitt liv kan förstå vad det är som gäller. ”I april fick vi ju vara 500, hur ska man kunna veta nu?” Eh, ja börja med att lyssna på de GLASKLARA direktiv som förmedlas vid presskonferenser x flera varje vecka och som därefter återges i media dygnet runt. Börja där, fundera på vad i ”träffa bara dem du bor med!” och ”gå inte på gym!” betyder. Även med B-lagets limiterade intellekt borde tolkningsmöjligheterna inte vara så många.

    Jag pluggar tandvård och i december ska vi ut på praktik. Jsg och några klasskamrater har försökt få det att ställas in och skjutas upp men våra lärare ger bara svävande svar och typ att visst får man vägra och skjuta upp sin utbildning osv osv… känns så jäkla oansvarigt. Senast igår fick statsministern hålla tal om att folk ska hålla sig hemma men vår klass ska ut som ett gäng försökskaniner! Känns stabilt. Undrar hur många som kommer bli sjuka av att praktisera i en miljö som skapar aerosoler

      Tandläkare o tandsköterskor osv kan inte jobba hemifrån. Så inte heller om man ska praktisera där och så småningom jobba i den miljön. Säkert händer det att man kommer dit som förkyld men i dessa tider får man hoppas att man flyttar fram sitt besök om man känner sig krasslig. Om inte har väl personalen rätt att vägra behandla en patient som uppvisar symtom. Att man kan smitta innan uppvisande av symtom går aldrig att undvika då skulle ingen kunna gå till sitt jobb eller få olika viktiga behandlingar. Detta gäller många som nu går olika utbildningar och måste ha sin praktig för att bli godkända. Tex olika vårdyrken. Många hoppas på vaccin efter jul men ingen vet säkert när det finns tillgängligt för gemene man.

    Men vad är det man inte förstår?! De här kvinnorna gör ju vad som helst för att få uppmärksamhet, kanske för att de aldrig fick det som barn, de verkar så desperata att bli sedda att i alla fall jag börjar fundera i de banorna. Eller så vill man bara tjäna pengar på att lättlurade människor (läs fjortonåringar) fått för sig att man är något att se upp till

    De är korkade, det är hela förklaringen. Om de talar om att ”ta ansvar”, ”lyssna på sjukhuspersonal” (var det inte så?) eller något ditåt så beror det bara på att de inte vill tappa följare eller, som sagt, bli sedda. Titta, nu skriver jag det igen:

    De är ointelligenta

    De är obildade

    De är okunniga

    De är oseriösa på det sätt ointelligenta, obildade och okunniga människor plägar vara.

    Punkt.

      Men det är ju det som är intressant. En chans för en vanlis att känna sig smart för en stund. Det är ju som att kolla på PH eller dr Phil. Fan vad skönt att man inte är lika tappad/sjuk/fattig/äcklig osv som den personen vars liv och personlighet man studerar. Hade de varit smarta och vettiga personer hade den stora massan inte varit intresserad

        Menar du att fjortisarna sitter och följer Bianca Ingrosso (och ni som kan bättre – rätta mig nu om jag har fel men jag har fattat det som att hon attraherar väldigt unga tjejer?) för att de får känna sig smartare än henne? Alltså det undrar jag, de verkar ju på riktigt imponerade och så vidare.

        Intessant tanke du har, ändå. Och den kan säkert stämma för till exempel Isabella Löwengrip, där är det nog inte många som tar det på allvar, tänker jag. Men andra? Mjae, jag undrar jag.

    Intressant att det blev långa diskussioner om munskydd. Det var ju inte riktigt det som var problemet utan att My inte kan hålla sig hemma. Om hon har en telefon med 8000 kr i andrahandsvärde kan det inte vara så viktigt att byta ut den bums, utan kan säkert vänta den tid det tar att få den, plus alla andra prylar, levererade. Nödvändiga inköp var det!
    Sedan gör hon långa utlägg i stories om vad vi måste göra NU. Den nya restriktion som meddelades igår gäller allmänna sammankomster, allt annat gäller ju redan. Men NU trillar polletten alltså ner för My? Jaja, bättre sent än aldrig.

      My kom bara på att hon har gjort rätt hela tiden, men nu ska hon som stor influenser lära oss andra att göra rätt också?

    Är på Kanarieöarna just nu och här är det tvång överallt förutom om du äter eller solar!
    Börjar känna att det är ganska rimligt ändå, även om folk använder det fel skyddar det väl mer än ingenting. Bättre att folk kommer ut med munskydd kanske än isolerar sig?

      Varför tyckte du att det var en bra idé att resa till Kanarieöarna under en pågående pandemi?

    Förmodligen henne de syftade på bland annat i senaste avsnittet av Två systrar en podd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.