Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

638 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad hände med vädret i senaste rapport på SVT tror ni? Killen blev tvungen att avsluta plötsligt.

  Svara

   Akut bajsnödig. Skulle ha låtit bli de där resterna från i går.

   Svara

    🤣

    Svara

   Undrade exakt samma!! Trodde det skulle komma något akut meddelande men så började lokalnyheterna prata om återvinning

   Svara

   Jag fattade ingenting!! Är så nyfiken, vad hände? Mådde han dåligt, hade han ingen text? Kunde han inte improvisera? Måste nästan varit bajsnödig eller illamående typ?

   Svara

    Han pratar på som bara den nu. Verkar må bra. Dock ingen förklaring till vad som hänt

    Svara

   Oj, han kändes jättestressad? Kanske panikångest?

   Svara

   Vem minns Kräk-Eva?

   Svara

    Klassiker

    Svara

   Kan nån länka filmklipp? Försökt hitta på nätet men omöjligt!

   Svara

    Svt-play, rapport 19.30

    Svara

   Reagerade på samma grej. Nu 21.42 verkar ha må bra, han presenterar vädret på Aktuellt.

   Svara

    Den minst spännande förklaringen, som vanligt!

    Svara

     Det var ryssarna.

     Svara

     Neeeej så tråkigt! Tänkte mer, bajsade på sig i sändning, spydde ner hela golvet efter att kameran vändes bort. Varför händer det aldrig något spännande i tv 😅

     Svara

      Thank god att det inte händer något sånt! Har sån spyfobi så hade fått men för livet typ om jag såg det, haha.

      Annars svimmade väl Jenny Strömstedt i sändning i somras i samband med Palme-avslöjandet om jag inte är helt ute och cyklar.

      Svara

  Obs: vikt!

  Någon som fastat 20:4 eller warrior diet som den också kallas? Dvs fasta 20h och äta 4h?
  Jag har kört på detta i 2 veckor och gått ned 2 kg och fått mycket energi men är så sugen på kladdkaka så jag vill höra hur andra lyckades och hur mycket bättre ni mår av fastan 🙂

  Svara

   Kör inte samma diet utan 16:8. Min enda regel är att jag inte får äta utanför de åtta timmarna, och ibland får kladdkaka plats när andan faller på 😊 vilket blir typ någon gång i månaden eftersom jag helst fyller mina åtta timmar med kroppshälsa, men själen ska ju ha sitt 😊

   Svara

    Jag har kört 16:8 i 3 veckor, har ingen våg men tror inte jag gåttner mer än kanske max ett kilo. Om ens det.. Dock har jag ätit kladdkaka… Några gånger…

    Svara

     Nä, precis som med andra dieter går du ju inte ned i vikt av att äta kladdkaka hela tiden.

     Du kanske ska testa en diet som passar dig bättre? 😊

     Svara

      Är inte poängen med periodisk fasta att man inte behöver tänka på vad man äter, bara när man äter?

      Svara

       Jo, det är en av poängerna. Men det är även meningen att äta det som är bra för kroppen, och därför naturligt välja de bättre valen för kroppen och inte pizza, chips, kladdkaka och liknande. Du kan få i dig 4000kcal på tre timmar om du vill det, och då fungerar inte periodisk fasta för dig.

       Svara

       Men det är väl självklart att man måste tänka på vad man äter även om man har ett ät-fönster. Det är ju fortfarande så att man måste ligga på ett kaloriunderskott oavsett vilken slags diet man än äter. Trycker man i sig 5000 kalorier under dessa fyra timmar så ger det en viktuppgång (om du inte förbränner mer än vad du äter). Det finns ju ingen magi i en viss sorts diet men det kan ju underlätta att äta mindre kalorier, för vissa fungera LCHF, för vissa fungerar periodisk fasta mm…

       Svara

        Jag tror inte på sådana där fasteperioder. Visst att man kanske äter mindre för man har mindre tid att äta men annars så tror jag inte de påverkar. Det handlar ju om antalet kalorier som man äter /förbränner

        Svara

    Hur klarar du 20 h utan mat? Alltså jag blir sååå hungrig.

    Svara

     Haha, ja, matälskare som jag är så var det en lång process att hamna här. Började med att sluta äta kl 20. Körde på detta i någon månad. Sen slutade jag äta kl 18. Körde även på detta i några veckor. Sen slutade jag äta kl 16-17 typ. När jag hunnit vänja mig med att sluta äta 8h innan läggdags (somnar runt 01.00 pga bebis) så började jag trycka fram frukosten.
     Åt runt 9-10 förr men nu äter jag kl 12-13 och slutar äta 16-17.

     Idag är jag jättevan och blir inte ens lite hungrig meeen jag kan bli sugen på något gott lite då och då (som idag haah). Äter dessutom vad jag vill varje lördag (har 6h på mig så det blir inte mycket ändå).

     Haha, långt svar men också en lång process så att kroppen inte protesterar.

     Svara

      Menade självklar pga MIN bebis!!

      Svara

   2 kg på två veckor?? Jag har också gått ner 2 kg på 2 veckor med mycket energi över men har ätit 3 mål + mellanmål och promenerat lite.

   Svara

    Oj, nej, 2kg på 3 veckor!
    Jag vill gärna hamna i ketosis. Efter 18h fasta så bränner man väldigt mycket fett då kroppen inte har kolhydrater att utnyttja som bränsle. Tänkte att det blir bättre med både litet ätfönster och fettförbränning 🙂

    Duktigt! Hur gör du nu?

    Svara

     Jag fortsätter att äta men inte överäta och köper inget godis ☺ så enkelt är det för mig för ca 0.5-1 minus i veckan. Typ äta regelbundet, vanlig mat. Ca 1700 kcal +45-60 min promenad dagligen!
     Försökt ALLT innan.. Inget funkade långsiktigt.
     Tror det är bäst att inse att mat är bra och att man inte behöver vräka i sig! Mitt mål i slutändan är att typ hålla mig till 1800-1900 kcal om dagen så att det finns utrymme för gott då och då 😌

     Svara

      Jo, skulle nog också gå ned massa lg om jag slutade med allt onyttigt haha!

      Superkul att du hittat en livsstil som får dig att må bra!

      Svara

       Inser vad triggande detta kan vara att läsa (nej som äs ”fången” i 15 år är det inte bara att bläddra förbi). Ni kallar det livsstil? Har varit inlagd och tack vare det lärde jag mig hur vi människor bör äta för optimal hälsa. Då är det tre måltider och två-tre mellanmål.
       Sätt en tw!
       /jag kan hantera men kanske inte alla andra

       Svara

        Men det betyder inte att det passar alla bäst att äta så. Jag håller mitt blodsocker stabilast genom att äta 2 hälsosamma måltider om dagen, ibland med ett mellanmål. Lunch vid 13 och kvällsmat vid 20. Det har gjort att jag efter 15 år av att konstant tänka på mat, nu knappt tänker på det längre.

        Svara

     Det tar flera dygn med väldigt lite kolhydrater och inte 18 timmar att komma i ketos.

     Svara

      Nej, det stämmer inte!

      The body may be able to store a total of only 400-600 grams of carbohydrates in the liver and muscle. This amounts to about 1600-2400 kcal (4 kcal per gram of carbohydrate) depending on body size, time of day, and dietary intake. Although 1600-2400 kcals sounds like a lot, it should be noted that only about 400-500 kcals are actually directly available to be used for maintaining blood glucose levels. The remaining 1200-1900 calories from glycogen are found in the muscle cells, which are very stingy about sharing their glycogen. In other words, muscle cells are not capable of releasing stored glucose directly into the bloodstream. Unlike in liver cells, which can release glucose back into the blood to help to maintain glucose levels between meals, once glucose is taken into the muscle cell, it cannot be directly released back into the bloodstream. Therefore, once the liver is depleted of glycogen, blood glucose levels begin to decrease.

      Fink et al.

      Det tar flera dagar när man går på keto eftersom man hela tiden äter liiiiite kolhydrater. När man fastar så äter man noll och efter ca 16h är man i ketos. Efter 18h bränner man väldigt mycket fett för att hålla igång kroppen.

      Svara

    jag gick ner 9 kg på 3 veckor för 1 år sen genom att det enda jag gjorde var att ta bort skräpmat och godis etc på vardagar. dessutom la jag till träning 2 gånger i veckan, ibland bara 1 gång blev det. Men när det gäller hur jag åt min frukost, lunch middag etc så åt jag som vanligt. och inte jättehälsosam mat heller utan helt vanlig husmanskost, ibland nån gryta osv.

    Att köra dieter och fasta tror jag bara stressar kroppen. vill man gå ner i vikt så är det bästa att ha rutiner och äta normalt. inte svälta eller köra jättstrikt. Det leder ingenvart.

    Svara

   OBS att fasta skapar stressreaktion i kroppen, speciellt hos kvinnor
   Så kan vara att stresshormonerna är på topp –> du blir pigg –> men vill ha snabb energi?

   Svara

    Oj, aldrig läst, ska kolla detta! Jag känner mig inte det minsta stressad dock. Odag hade jag en slödag men igår hade jag massa energi. Det går i vågor. Kan vara d-vitaminet annars som jag börjat ta igen nu i höstmörkret.

    Svara

     Kolla Dr sten Ekberg omad vs 2mad på Youtube. Han pratar om periodisk fasta o fördelarna mellan att äta en måltid o två måltider om dagen o prata också om att kvinnor drar fler fördelar från fasta.

     Svara

    Jag har också trott att kroppen ställer in sig på svält om man fastar mycket, och därmed drar ner ämnesomsättningen?

    Svara

     Bra att träna lite samtidigt, för att öka på ämnesomsättningen.

     Svara

   Ehh du kan gå ner lika mycket och mer genom att bara äta nyttigt och normalt.. alltså nyttigt = inget socker, mindre snabba kolhydrater osv. Så slipper du fasta i såna sjuka timmar

   Svara

    Svårt för mig då jag har lätt att äta mer och onyttigare än de flesta.
    Dessutom vill jag hamna i ketosis vilket man gör 12-18h efter fasta. Fettförbränningen ökar avsevärt efter 18h så det är bra att utnyttja. Dessutom är fasta riktogt bra för våra kroppar och hälsa. Bara man läser på och ser till att äta rätt och tillräckligt under några timmar 🙂

    Svara

     Så hur orkar man fasta men inte sköta normala matrutiner? Det krävs mycket mindre effort för det. Och ketos kan du uppnå utan fasta också. Du har gått ner väldigt lite på två veckor med tanke på vad du utsätter dig för och kommer antagligen gå upp allt igen. Den mest hållbara viktnedgången kommer av att ändra på sin livsstil helt, alltså äta rätt, äta nyttigt och hålla sig så och ibland äta sött. Mvh gick ner 30 kilo på rätt sätt och har ej gått upp ett kilo på 15 år.

     Svara

      Tack för input. Jag ser detta som en livsstilsändring. Har aldrig hållt en diet så länge som fasta, någonsin. När jag nått min målvikt så ska jag hitta en kaloribalans för att hålla vikten men just fasta tänker jag fortsätta med så länge som möjligt (slutar vid graviditet/sjukdom/ammning).
      Jag har gåt ned 2 kg på 3 veckor (inte 2) vilket är jättebra då jag äter 1700 kalorier. Känner mig mätt och glad men ändå duktig och disciplinerad. Mycket mentalt för mig.

      Det är jättebra att det finns så många olika sätt att leva hälsosammt. Detta funkar för mig och det är jag väldigt glad över. Därför tänker jag fortsätta 🙂

      Svara

      Fast det vet väl inte du? Vad som kräver mer eller mindre effort? Jag äter ett mål om dagen, pga praktiskt, varför skulle jag per per automatik lida av det? Kan ta med matlåda eller köpa lunch på jobbet men har inget behov av det.

      Svara

    Fasta är bra för hormonbalansen hos äldre kvinnor. Magen arbetar långsammare när östrogenet tryter eller om man är östrogendominant, vilket leder till konstant lätt svullen mage. Fastan låter hormonerna balansera sig bättre, förbränning ökar och magen blir plattare.

    Svara

   Jag har gått ner 12 kilo på 12 veckor med 5:2.

   Svara

    Men va bra, kämpa på!!!

    Svara

   Häromdagen skrev SVT om en studie som undersökte periodisk fasta. En relativt liten studie på 41 personer men ändå intressant läsning: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-forskning-periodisk-fasta-fungerar-inte-for-viktminskning

   Svara

   Låter som en ätstörning med tufft namn bara.

   Svara

    Jag vill se det mer som en lösning på min ätstörning. Kunde äta 4000 kalorier dagligen i perioder. Vaknade mitt i natten för en macka..som blev två..som kunde bli en varm macka med ost och stekas i smör osv. Åt en påse chips om dagen, onyttig mat, bakade varannan dag, lösgodis för 300 kr/ veckan, läsk osv. Kan, utan att blinka, trycka i mig en stor Marabou varje kväll.

    Detta blev lösningen. Jag har många timmar på mig att planera och laga mat så det blir ingen onyttig snabbmat utan vego lagat från grunden. Ätit mer frukt och grönt än någonsin. Inte ätit chips på 2 veckor för att jag inte hinner. Jag mår så mycket bättre och mitt barn slipper växa upp med mina dåliga matvanor.

    Men jag håller med om att detta är farligt för de som redan väger lite eööer vet med sig att de kan avstå från mat (jag kan inte motstå mat öht pga trauma som liten).

    Svara

     Tycker du får göra det som är bra för dig. För mig hjälper fastan också. Fokuset på maten försvinner när man inte behöver planera för 6 mål om dagen. Det tycker jag var störigt, precis efter att ha ätit ett mål planera för nästa… Gaaah.

     Svara

      Huvudet på spiken! Har inte kunnat sätta fingret på varför fasta varit så lätt, trots att det känns som någon helt sjukt svårt. Det är som du säger att fokus flyttas från maten 20h om dygnet. Tänker bara på mat när jag ”får” äta.

      Svara

   Jag äter ett stort mål om dagen, ca kl 18. Småäter 1-2 h efter. Dock pga noll matintresse, går ej ner i vikt.

   Svara

    Du kanske äter de kalorier du förbrukar? Är du smal? Brukar vara lättare att gå ned i vikt om man har många extrakilon.

    Svara

    Kvällsätande sätter sig mer.

    Svara

   Vilken tid på dygnet är ditt ätfönster?

   Svara

    12-16 🙂
    Också ingenjör 🙂

    Svara

  Vad har hänt med bloggbevakning? En sammanslagning med Nyhter24 är uppenbar, liksom att den är fördelaktig för nyheter24 med vart är fördelarna för bloggbevakning med att överge sin egna adress och gå upp helt i nyheter24?

  Svara

   Uppenbar? Hon talade ju om för länge länge sen att hon låg på deras plattform. Det är först nu det ser ut som det gör på bloggen.

   Svara

    Och innan det låg hon inte heller på egen plattform.

    Svara

     bloggbevakning.se var en helt egen adress. nu används inte adressen längre, eller? En ganska tung sammanslagning som är fördelaktig för Nyheter24, men vad är fördelarna för Bloggbevakning?

     Tidigare var webhostingen från nyheter24 och visst redaktionellt samarbete fanns nu är bloggbevakning en underadress till nyheter24. Varför? Vilka fördelar kan bloggbevakning ha av det?

     Svara

   Camilla har jobbat för Nyheter24 ett tag nu, det är ingenting nytt.

   Det känns som att Camillas skvallerblogg försöker tvättas/den negativa eftersmaken Bloggbevakning har bort och försöka bli en riktig journalist. Ingenting fel med det, men kanske bara vara öppen med vad som händer om så är fallet.

   Svara

    Om du har eftersmak av att besöka en blogg kanske du ska söka hjälp på vårdcentralen.

    Jag ser inga tecken på att hon försöker bli en riktig journalist. Vart ser du det?
    Riktiga journalister jobbar för även skvallertidningar.
    Bara så du vet när du ska tänka här .

    Svara

     Absolut, jag har redan en tid bokad!

     Jag tänker på hur vissa inlägg skrivs, att det återkopplas mer till bloggbevaknings eget instagramkonto än tidigare, vikten av utgivningsbeviset och redaktör, plus urlskiftet.

     Så du vet hur jag tänker här.

     Svara

      Misstänkt lik rättshaveristen Hmm.

      Svara

       Men h e r r e g u u u u u u u d vad tröttsamt det är att alla ska bli misstänkliggjorda för att vara trh.
       Lägg av med det, det får bara färre och färre att vilja kommentera under ett eget nick.
       TRH brukar alltid, alltid, alltid kommentera med sitt nick och aldrig någonsin som anonym.
       Så kan du bara sluta upp med de där fasonerna? Det finns fler som delar åsikter.

       Svara

        Hur vet du att hon aldrig kommenterar som anonym?

        Svara

         För att det märks

         Svara

        Det tror du ja… 😀

        Svara

   Ja varför ger man upp sin egna domän och flyttar in på någon annans domän? Antagligen för att Camilla fått mycket betalt för att flytta sin domän ”Bloggbevakning.se” till nyheter24, nyheter24 har dessutom fått en massa länkar till sin sida men ingenting har gått i andra riktningen verkar det som.

   Bra för nyheter24 och Camilla om hon fått en rejäl slant för det, såklart. Har frågat tidigare men inte sett något svar.

   Svara

    Hur kan man orka bry sig om var bloggen ligger? Genuin undran om vilken roll det spelar…

    Svara

    Hej,
    Jag har svarat på frågan tidigare.
    Det har med utgivningsbevis, licenser, sälj mm att göra, men kommer inte påverka bloggen och bloggens innehåll, bortsett från den mörkrosa färgen och vilka bilder jag kommer kunna använda.

    🙂

    Svara

     Ingenting med utgivningsbevis eller licenser behöver påverka bloggens webbadress. Frågan var väl vilka fördelarna är för bloggbevakning med att byta adress.

     Ett val som egentligen ger dig mindre kontroll över webbplastsens utformning. Men ingenting i ditt svar förklarar varför du väljer att gå den vägen.

     Har du sålt bloggen och tagit anställning hos nyheter24 i stället Gervide?

     Svara

      Nej, jag har inte sålt Bloggbevakning till Nyheter24. Jag har inte sålt den till någon överhuvudtaget utan flytten är av de anledningar jag uppgav. Om du tror på det eller inte är ingenting jag varken kan eller vill försöka påverka utan du får tro vad du vill.
      Fler och fler digitala plattformar gör så. Kolla både Mamas och Elles bloggar om du inte tror mig.

      Har du däremot något bevis på att jag ljuger så är du välkommen att presentera det, så bemöter jag det gärna. Men så länge det bara rör sig om dina åsikter så kommer jag lämna det därhän. 😊

      Svara

       Åh, tänkte mer på dig då ett fungerande känt url inte är något man går ifrån frivilligt om man äger det. Det försvagar ju varumärket s.a.s.

       Försökte mest förstå fördelarna för bloggbevakning med att avstå från sitt egna url. Det du sagt förklarar ju inte direkt någonting. Hoppas du inte känner dig blåst om några år! Någon har sålt in en lösning som inte nödvändigtvis gynnar ägaren till Bloggbevakning, så ser det ut utifrån. Det var därför jag undrade. Fördelarna är uppenbara för nyheter24 men inte för bloggbevaknings ägare Gervide.

       Svara

  Hej, tycker alla som vill ska kolla in matkontot – inspobyseyma på Instagram. Det är en bekant till mig som driver kontot, det är relativt nystartat.

  Matlagning från hela världens matkulturer men mycket fokus på turkisk mat. Så fina och färgglada bilder, allt ser verkligen såååå gott ut! Om ni är intresserade av matlagning så kika in där! ❤️

  Svara

   Fina bilder men på en bild, 3 oktober ser det ut som det kommer maskar ur auberginen 😳
   Vore trevligt med recept till bilderna 😌

   Svara

    1. Köp en aubergine.
    2. Gå ut och leta mask.
    3. Blanda.

    Svara

   Tycker inte maten såg aptitlig ut. Bilden från 31 oktober tex. Kanske borde jobba på uppläggningen?

   Svara

   Det var väldigt många fruktbrickor

   Svara

  The Crown – så fantastisk!

  Men att vara kunglig, vilken mardröm, eller vad tror ni? Livegen typ.

  Svara

   Hade gärna varit kunglig. Även om man har mycket press på sig så kommer man också undan med att vara en riktig slacker om man vill. Vilket jag vill.

   Svara

    Haha, men man får ju inte göra egna val i livet. Ställer sig folk upp när en kunglig går förbi i slottet tex? Och måste de som arbetar på slottet kalla dom ”ers kungliga höghet” och liknande när dom tilltalar prinsarna och prinsessorna? Som i serien…

    Svara

    Jag med! Dock inte kronprinsessa utan ett
    Mindre syskon med mycket mindre ansvar och uppmärksamhet och press

    Svara

     Om jag tittar på serien verkar det ju som att de hela tiden står i skuggan av kronprinsessan/huvudpersonen och att dom inte har någon viktig roll i arbetslivet.

     Svara

     Fråga Madde hur det var, hon avskydde det.

     Svara

      Undra vad hon gör hela dagarna.

      Hennes barn kommer väl inte att få något apanage överhuvudtaget?

      Svara

       Nä precis, bara kronprinsessans barn som kommer få det.

       Madde sysslar väl en del med Childhood foundation.

       Svara

      Hon verkar ju inte avsky det tillräckligt för att avsäga sig titeln.

      Svara

   Älskar The crown, fantastisk serie! Plöjde hela senaste säsongen på två dagar. Längtar redan till säsong 5 och 6. 😊

   Men nej, skulle aldrig vilja vara kunglig, verkar hemskt. Är republikan och tycker monarkin ska avskaffas men är fascinerad av den historiskt så älskar serier om gamla kungligheter.

   Svara

    Jag tittade på serien flera timmar i helgen, man får ju inte göra så mycket nuförtiden och då passar serier perfekt.

    Svara

   Kan då rekommendera den nya dokumentären på Netflix med bland annat nya intervjuer från Diana om hur livet egentligen var. Otroligt sorgligt.

   Svara

    Är den ny? Har sett någon tidigare Diana-dokumentär på Netflix och ja, det verkar ha varit fruktansvärt.

    Svara

     Japp. Den här är ny, har sett de tidigare men här har de släppt helt nya intervjuer.

     Svara

    Tycker fortfarande såååå synd om henne! Och den där jävla kärringen Elizabeth som de älskar så mycket, hon kunde väl bara låtit hennes monsterson gifta sig med Pernilla så hade allt varit frid och fröjd. Istället för att förstöra en annan oskyldig kvinnas liv pga ”principer”. Usch. Så falsk. Och sen allt som kommer ut nu om hennes andra son.. den där familjen är vidrig

    Svara

     Elisabeth är så iskall. Allt hon för kronan. Hon var beredd att ta ifrån Charles sitt livs kärlek samt förstöra dianas liv. Hon visste hur olycklig Diana var och hur hon blev behandlad men ryckte bara på axlarna åt det

     Svara

      Ja precis! Förstår inte att folk älskar henne så mycket.

      Svara

     Camilla. Inte Pernilla!

     Svara

      😂

      Svara

      hahaha jag undrade vad det var för donna jag hade missat

      Svara

     Jaaa haha jag vet! Autocorrect. Camilla 👿

     Svara

  Dela med er av yrkeshemligheter och tips som vi som inte är insatta i branchen inte vet om?

  Jag jobbar med el och mitt tips är: du får betalt för att ha solpaneler då du producerar el. Ca 10-15 tusen över sommarn brukar våra kunder få av oss på eon.

  Svara

   Matvaror har 0 värde för oss som jobbar i leverans-kedjan, allt ska bara gå SNABBT och det spelar absolut ingen roll om saker går sönder. Lite sorgligt ändå…

   Tycker varorna känns så otroligt dyra när jag går i affären sen, sakerna vi slänger på golvet kostar massa pengar liksom…

   Svara

    Men har ni sönder saker kommer ni ju få betala för dem? Vårt leveransföretag får faktura på varenda trasig grej.

    Svara

     Fast saker går sönder i en produktion. En chaufför välte en pall vid leverans, ca 20 DFPn med olja gick sönder. Grisigt men städades upp och livet gick vidare till nästa vara.

     Svara

      Klart att det händer att saker går sönder, men att vara helt oförsiktig och typ slänga grejer på golvet känns ju sjukt onödigt och blir väl en stor kostnad i längden?

      Svara

       Uppenbarligen viktigare ekonomiskt att vi jobbar snabbt

       Svara

   Om ni tror att vården låter kaotiskt i media kan jag lova er att det är värre för oss.

   Svara

    Mina ssk-vänner jobbar på en medicinavdelning och känner inga som skickar så mycket på snapchat/instagram/Facebook under arbetstid som de gör. Arbetsfördelningen verkar minst sagt skev 😢

    Svara

   Tidigare kundtjänstmedarbetare på stort modeföretag! Varje gång en kund hade ett klagomål skulle vi säga att ”vi tar det självklart vidare”, men det fanns inte en jävel längre upp som brydde sig om det.

   Det fanns också en lång lista på ökända kunder som brukade skicka tillbaka skitna saker i retur, typ skor från kollektioner från 5 år tillbaka som deras ungar växt ur, men som de nu ville returnera för att få cash. Skickade alltid tillbaka det till dem!

   Svara

    Känner igen det där. Stående skämt mellan mig och en kollega var ”ta en shot för varje gång önskemål/klagomål du inte tagit vidare”.

    Svara

    Också tidigare kundtjänstarbetare, och japp så gjorde jag också 😊 gör det även i min nuvarande tjänst som myndighetsperson, tar det vidare till mina chefer. Sedan är det inte upp till mig vad de gör med informationen.

    Svara

   Jobbat ca 8 år i callcenterbranchen. Ring inte vid lunchtid eller inom en timme innan det stänger för då vill man inte gräva ner sig i tunga saker. Man är hungrig eller vill hem. Tisdag till torsdag runt 14-tiden var jag som mest hjälpsam.
   Hur förbannad du än må va så visa det inte, om kunden råkat ut för något problem men tog det lugnt och sakligt kunde jag gå mil extra för personen. Den som skällde och var otrevlig fick den hjälp som behövdes och inte mer.

   Svara

    Och just det, allt loggas och det fanns inget roligare än kunder som inte var nöjda med svaret och ringde flera gånger. Allt vi gjorde var att läsa upp exakt vad tidigare sagt.

    Svara

   Jobbat som telefonförsäljare, sedan support och sedan 2a support (mer befogenheter än första support). Allt kunder säger noteras, är du snäll noteras det, är du dryg noteras det, om du är hotfull noteras det. Har du hund, katt, båt, är pilot så noteras ofta det, då det är enkelt att sälja på personer som tror att man delar deras intressen. (”Förlåt jag höngde inte riktigt med, for iväg i tankarna till min nya båt… Va? Har du också en båt?” ) Det gör att nästa gång du ringer så har personen redan en bild av dig. Samma sak om du ringt och bett om saker gratis, man kan se på en gång om du sätter det i system. På supporten sitter man också på erbjudanden, rabatter och en viss summa man kan trolla bort från fakturor osv som man bara kan få via supporten, dessa erbjuder man aldrig en sur kund. Var trevlig så får du både bättre bemötande och bättre erbjudanden. (Det är inte kundtjänst fel att täckningen ligger nere, internet inte funkar, tv kanaler tas bort).

   Blir man uppringd av telefonförsäljare och bemöter otrevligt så jävlas man ofta med att lägga kundens nr i en lista som rings på igen. Du blir alltså konstant uppringd. Vill man inte bli uppringd säg att du är hos kronofogden, då går det inte sälja på dig ändå och ditt nummer tas bort.

   Svara

    Eller säga att personen de söker är död. Då försvinner man ur listan illa kvickt.

    Svara

     Brukar svara att personen sitter på fängelse men att jag gääääärna skickar infon vidare.

     Får inga mera samtal 👌👌

     Svara

      Eller att man har godman/förvaltare. De fick vi inte sälja på något.

      Svara

    Jag har senaste veckorna blivit uppringt av telefonförsäljare stupalöst! Försökte få bort mitt nr från dem, men det gick inte! Då tog jag reda på vem som var VD, kollade upp hans nummer och började ringa och skicka meddelanden till honom i samma takt som säljarna ringde mig😂. Det tog 2 dagar så svarade han mig att mitt telefonnummer är raderat! Ta det som ett tips!

    Svara

     Fast det där är sjukt. Det du gjorde är trakasserier, telefonförsäljarna utför bara ett jobb och du kan lätt blocka numret om du inte intresserad.

     Svara

      Ja men därför var det väl bra att hen gick på chefen istället?

      Svara

       Nej för chefen eller ägaren av bolaget är en privatperson som du sökte upp.
       Skillnad om det hade skett till en jobbtelefon som var kopplad till företaget men privat är nono.

       Svara

    Låter som att din arbetsplats aldrig har blivit granskad av datainspektionen. Kul för er när det händer 🙃🙃🙃

    Svara

     Varför skulle man inte få notera att personen i fråga äger en båt? Det är inte en personuppgift. Tror inte du förstår vad Datainspektionen gör.

     Svara

    En bra sak med att vara finlandssvensk, telefonförsäljare ringer och pratar finska, man svarar tillbaka med frågan om de pratar svenska (på svenska), många blir så skräckslagna att de lägger på. Fungerar för det mesta men vissa företag har blivit så sluga att de anställt försäljare specifikt för svenskspråkiga kunder. De är svårare att bli av med.

    Svara

   Helt ärligt, inget tips men när jag jobbade extra på en stor svensk klädkedja och det kom in en svart man, ombads jag gå efter honom och ”kontrollera”. Jag protesterade såklart och sa att det inte är ok men särskilt en kollega fortsatte trycka på att jag måste göra det. Helt sjukt.

   Svara

    Alltså gud vad dåligt skrivet.. menar inte en svart man utan varje gång den var en man som var svart höll de på så

    Svara

     Jag ger upp. God natt 😄

     Svara

   Jag jobbar som löneadministratör och att få sin lön utbetald varje månad är inget som sker automatiskt som många verkar tro 😉
   Kanske ingen hemlighet, men en fördom om vår bransch

   Svara

    Nej, vi på stället jag jobbar på har märkt att fler och fler är inkapabla att sköta utbetalningsbiten.

    Svara

     Upptäckte av en slump att jag inte fått lön för två veckors arbete.. blir fortfarande chockad när jag tänker på det

     Svara

      Min kollega fick sin första veckolön på check (ej i Sverige) , men hon var tvungen att hämta upp den i receptionen i en annan byggnad nån kilometer bort (företag med flera kontor i samma stad).
      HR mailade henne om att den fanns att hämta, men de hade råkat stava fel i mailadressen så det bouncade så hon fick aldrig veta det, förrän typ 4 månader senare. När hon ifrågasätte så sa de ”vi försökte maila, inte vårt problem”.

      Hur svårt kan det vara att korrekt kontrollera en anställds mail internt, eller om något är knas, kontakta hennes närmsta chef? Väldigt svårt tydligen.

      På mitt nuvarande jobb fick alla lön för sent en påsk för att vår HR glömde bort att långfredag anses som helgdag av banker (för vanliga företag är det en vanlig vardag här).
      Fine, shit happens, men då kan man ju vänligen informera och kanske be om ursäkt för det?

      Svara

    Haha vår administratör vill berätta om detta varje månad för det är tydligen så himla stressigt varje gång. Ja vi veeet det nu 😒

    Svara

    Vi har manuell tidsrapportering på min arbetsplats. Varje månad är det minst 2 personer som inte fyllt i en enda dag. Men lön förväntar de sig🤦🏼‍♀️

    Svara

   Vissa inom förskolan snackar väldigt mycket skit om föräldrar, vilka man skulle kunna tänka sig ligga med etc..

   Svara

    so what, egentligen? Föräldrar snackar skit om personal också.

    Svara

   Jag jobbar inom järnvägen. Och varje år är det flera hundra personer som hoppar framför tåget, i hela landet då. Det är många signalfel som egentligen är självmord. Att media inte skriver om det är för att det finns ett avtal mellan media och järnvägsföretagen då det blir så deppiga nyheter att skriva om varje dödsfall. De får inte heller skriva om vilka ställen som lämpar sig ”bäst” för detta. Sista 5 åren (har själv jobbat 16 år i branschen) är det extremt många unga tjejer i åldern 13-16 som hoppat. Hörde ett rykte på att det är runt 50% unga tjejer. Sen många som sökt psykakuten men det varit fullt där så de väljer det sista steget. Hemskt men sant.

   Svara

    Sorgligt…

    Svara

    Men alltås gud vad hemskt… hur ont måste inte det göra

    Svara

    Det är inget avtal mellan media och järnvägsbolagen. Det är en överenskommelse inom media att inte skriva eller rapportera om självmord, varken att det skett eller var och hur. Tror det är samma i många andra länder. All forskning visar att det är värre att prata om självmord än att vara tyst om det eftersom för många blir ”inspirerade” och ser det som ett accepterat handlingsalternativ om det pratas om självmord. Det handlar alltså inte om nåt avtal med järnvägsbolagen.

    Svara

     Ett undantag jag kommer ihåg väldigt väl som media gjorde var när de skrev om killen på flashback. Men då började alla tidningar med att redaktören skrev typ en hel sida om varför de gjorde detta undantag.
     Vad jag minns skrev förklarade också de flesta också varför de inte vanligtvis skriver om sådant.

     Svara

     Ja en överenskommelse är det ja, avtal var fel ord. Tack för rättningen:)
     Signalfel är oftast signalfel ( råkar ut för det minst en 1-2 ggr i månaden) men alla signalfel är alltså inte signalfel.
     Det är ju fruktansvärt när det gäller alla åldrar såklart men just att det sjunker ner i åldrarna gör mig verkligen ledsen.

     Svara

      Fortfarande ingen överenskommelse mellan media och järnvägsföretagen.

      Svara

    ”Tågolycka” betyder inte sällan självmord.

    Svara

     Det är oftast signalfel dock…

     Svara

      Inte när det hamnar i tidningen med den rubriken.

      Svara

       Fast är det verkligen så?
       De olyckor jag kommer ihåg att media skrivit om så har det varit riktiga olyckor när folk har sprungit över spåren och trott att de ska hinna över.

       Svara

        Eller ja, den gången jag på riktigt vet att det var en som hoppade så hette det ”tillbud” när media skrev om det. Och då blev det en artikel enbart för att det var på gröna linjen på centralen i rusningstrafik och det skapade KAOS eftersom hela plattformen behövde utrymmas och inga tåg kunde ta sig till eller från vare sig röda eller gröna linjen.

        Svara

         Du baserar alltså ditt tvivel på en enda händelse. Ok…..

         Svara

          Nej, det var den händelsen jag är absolut säker på var ett självmord, eftersom jag såg det med egna ögon. Det benämndes inte som tågolycka i media.
          De gånger det har handlat om ”tågolyckor” har det uteslutande handlat om urspårningar eller tåg som kolliderat med bilar som fastnat på räls och liknande.

          Svara

        Förra året dog 112 personer i bantrafiken, och 94 av dödsfallen var självmord.
        Det innebär en hel del stopp i trafiken.

        Svara

         Och hur många artiklar om tågolyckor såg du förra året?

         Svara

          Jag vet, men jag tycker det är bra att man inte skriver om enskilda fall.
          Av respekt för de anhöriga, inte minst.

          Svara

         Men varför måste de hoppa framför tåg? Finns det inga andra sätt att ta sitt liv på? Folk blir ju sena till en massa viktiga saker

         Svara

          För att inte tala om förarna som måste bli traumatiserade

          Svara

          För att det går snabbt, det är inte så stor chans att man överlever och man vill inte att ens anhöriga ska hitta en hängandes från taket?

          Svara

    Signalfel är signalfel. Olycka = självmord.

    Svara

     Tvärtom. Olycka är olycka, t ex urspårning. Signalfel = signalfel eller självmord.

     Svara

      Nej.

      Svara

       Jo.
       Jag har fler syskon än vad du har så jag kan hålla på såhär mycket längre än dig.

       Svara

    Jag har jobbat som lokförare och ropade alltid ut att vi stod stilla på grund av en olycka om det var tågstopp pga personpåkörning. Förståelsen bland passagerarna blev 100 gånger bättre än vid utrop om signalfel (även om det faktiskt var signalfel). Alla förstod på ett helt annat sätt att vi i personalen inte kunde göra något och att det var självklart att trafiken stod stilla.

    Svara

     Fast det är ju skillnad på vad man som lokförare ropar ut i tåget och vad man ropar ut i högtalarna på alla perronger när man informerar kommande passagerare om förseningar..

     Svara

   Jag jobbar i klädbutik och vissa saker har såna sjuka påslag. Vi köper in grejer för 6-700 kronor som går för 2500 till kund.

   Svara

    Jag har jobbat mycket med att prissätta varor och man måste förstå pålägg och marginal. Man måste täcka upp för att gå med vinst och det gäller att räkna in allt som administrativa kostnader, frakt m.m.
    På en del varor går man knappt med vinst och då måste det tyvärr fördelas på övriga varor.

    Det värsta som finns är folk som säger ”aja, jag vet hur det går till. Jag vet vad ni har för marginal på sådana här”. Då brukar jag svara ”Jaha, vad intressant. Vet du vår hyra, våra personalkostnader och övriga driftkostnader också?”

    Svara

     Visst, säg det till Louis vuitton

     Svara

      Ja för Europas duktigaste läderhantverkare jobbar ju gratis…

      Svara

       HahHahahaha!!! Louis Vuitton görs i kina, det är typ handtagen som sätts fast i landet där det sen står made in från. Wow vilken koll du har😂

       Svara

     Pratar du så med dina kunder?

     Svara

     Tack för förklaringen. Jag har jobbat i butik i elva år, tre av dem drev jag egen till och med, så jag vet hur och varför man prissätter varor. Det förhindrar inte att det säljs jackor för 2500 kronor som man, bara ur en intjäningssynpunkt, skulle kunna ta 1500 kronor för men som man slänger på en tusenlapp extra på för att man vet att folk är villiga att betala det för att märket är det rätta för tillfället.

     Svara

   Förlåt, men jag måste kapa tråden efter att ha läst några svar här.

   Kan man hamna på ”svarta listan” hos bilhandlare? Och är det någon som vet om Volkswagen i Stockholm använder sig av en sån? Jag tänkte om ni telefonförsäljare etc använder sig av sånt så kanske fysiska butiker också gör det…

   Svara

    Blir ju onekligen nyfiken på hur du behandlat dom på volkswagen😂

    Svara

     Med tanke på vad min systerson blivit utsatt för på BMW (han köpte en sprillans ny bil där bromsarna slutade fungera på motorvägen) och när han ville lämna tillbaka bilen hotade de honom, skrek på honom och sa att han aldrig fick skriva om det på nätet (han ställde visst en fråga i något bilforum och råkade säga det när han ville lämna tillbaka bilen). Min systerson är 20 och väldigt blyg av sig och det här var vuxna män som behandlade honom så. Så tröskeln är åt helvete låg och jag tänker att det kanske ser likadant ut hos vw…

     Svara

     Säljaren som sålde bilen till mig var inte ärlig med vissa saker och så går sak efter sak efter sak sönder. Sen jag köpte bilen för ett år sen har den varit inne på verkstaden typ 6 gånger.
     Hans oärlighet har gjort att andrahandsvärdet på bilen kommer vara jättedåligt och jag ville ha ersättning för detta. Jag har inte behandlat någon dåligt och detta hade inte hänt om de haft ärliga säljare.

     Svara

      Ta vidare det till arn

      Svara

   Arbetar som pilot och på natten när vi ligger på cruise och möter ett annat flygplan brukar vi blinka med landningsljusen för att hälsa till det andra flygplanet och de svarar tillbaka på samma sätt. Ungefär som busschaufförer som tutar på varandra lol.

   Svara

    Haha bästa jag läst idag.

    Svara

    Gulligt haha! Drömmen är att bli helikopterpilot, lyckos dig!

    Svara

    Gulligt!!

    Svara

   De flera präster tycker ganska illa om att ha viglar, främst eftersom brudpar är så himla krävande, och de (prästerna) upplever sig som statister i en show som paren vill regissera och komma med massa märkliga önskemål till. Detta kan även gälla dop, då de som kommer mest bryr sig om att filma och ta bra bilder. Begravningar är däremot ofta en uppgift som de flesta inte har något allt emot att ha, eftersom de upplevs mycket mer meningsfulla.

   Svara

    *flesta

    Svara

    Och tipset då 🙂: berätta inte för präster hur de ska sköta sitt jobb (”säg si eller så, stå där, är du heeeelt säker på att du fått med allt, vi vill spela upp inspelad musik för det låter nog jättebra i kyrkorummet, nej jag behöver ingen mikrofon för att läsa dikten osv osv), utan lita på oss, vi har ofta haft flera hundra gudstjänster och känner både ordningen och rummet och vet vad som funkar och inte.

    Svara

     Har präster alltid samma standardprat när de håller vigsel?

     Svara

      Vigseltalet? Det är nog olika, en del har säkert det. Men jag tror att de flesta skriver olika, eller i alla fall anpassar det så gott det går (det beror ju på vad paren delar med sig av). Vanligast är nog att ha några olika mallar som man jobbar med.

      Svara

     Ska gifta mig i juni. Men vi ska ha vigsel utomhus och inte i närheten av kyrka. Blir präster sura över sånt? 👀 och när bokar man präst? Hur god tid före?

     Svara

      Nejdå inte alls 🙂Men ni får ju fixa allt praktiskt som ni annars inte behöver tänka på. Det jobbigaste med att ha saker ute tycker jag är ljudet om det inte finns mikrofon. Svårt att höras och sliter på rösten. Och så kan ni inte räkna med musiker från kyrkan utan det får ni också fixa själva.
      Ni kan boka redan nu då läggs det in i schemat även om ni kanske inte får veta ännu vem det blir. Annars typ ett par månader innan om ni ska ha det på en lördag under sommaren, annars kan alla vara uppbokade.

      Svara

   Att man får betalt för att producera el med solceller är väl ingen hemlighet…!? Vet inte folk det?

   Svara

    Varför skulle ”folk” veta det? Var skulle jag ha hört det? Vem pratar om det? Jag hade iaf ingen aning om det 🤷‍♀️

    Svara

     Det är ju typ en av de första saker som nämns i alla broschyrer som dimper ner i brevlådan?

     Svara

   Jag jobbar på ett sjukhus och svarar i telefon när patienter ringer in, ofta vill de självklart prata med läkaren direkt och verkar tro att läkare bara sitter stand by för att ta samtal från f.d patienter…… då brukar jag be patienten vänta i telefonen, trycka på mute, bara vänta ett tag och sedan säga till patienten ”nä tyvärr det var upptaget hos läkaren” eller ”tyvärr fick jag inte svar där”. då tror patienten att jag gjort vad jag kan och blir inte sur. Det är ett vanligt tillvägagångssätt på sjukhuset haha

   Svara

    Men usch så kan du inte säga att det är ett ”vanligt tillvägagångssätt på sjukhus”. Jag arbetar själv på iva där våra läkare i högsta grad ser till att informera anhöriga när det finns frågor som vi sjuksköterskor inte kan besvara

    Svara

     Fd patienter, inte anhöriga

     Svara

    Det där är ju verkligen inte ok. Du gör alltså så mot anhöriga som ringer och är oroliga för nån familjemedlem, istället för att försöka hjälpa till?! Fy. Borde vara tjänstefel.

    Svara

     Var fick du in ”anhöriga”?

     Svara

     Jag fick uppfattningen att personen arbetar inom primärvården och inte på en vårdavdelning. Där är det väl ändå sköterskor som har den främsta kontakten med patienten. Arbetar mot regionen och uppfattar att de patienter och anhöriga som söker läkare i samband med vård på avdelning har lättare att komma i kontakt med vederbörande.

     Svara

     Det står ”patienten” fem gånger i kommentaren? Tolkade det som att patienter som redan varit på besök ringer upp och vill ligga på om svar istället för att bara vänta eller boka en ny tid.

     Svara

   Jurist. Kanske inte riktigt yrkeshemlighet men ärligt talat kan vi nästan inget utantill, som många verkar tro.

   Svara

    Haha, det är fan sant. Vet inte ens varför utbildningen är så lång m

    Svara

    Men jag tror att ni är fenor på att leta information och läsa in er på praxis 😊 det är något av det tråkigaste i mitt jobb, som handläggare på myndighet. Jag gillar såna ärenden som är solklara bifall (eller möjligtvis avslag), där jag kan mina fraser utantill.

    Svara

    TACK! Vi lär oss en metod – inte att rabbla lagen utantill.

    Svara

   Jag har jobbat på ett slakteri och mycket av det kött som styckas till detaljer och paketeras av kund kan ha passerat bäst före datumet 😄

   Svara

    Men fyyyy… fick djuren bedövning innan?

    Svara

     Mådde du inte dåligt av att jobba där?

     Svara

      Jo, det var ingen drömarbetsplats precis men ett bra extraknäck under gymnasiet. Det värsta var dock när man var utomhus och hörde transporterna med djur komma, då blev det mer påtagligt att det var levande djur. Där jag jobbade var de redan så pass styckade och rensade att det kändes mer som produkter. Hade inte klarat av att jobba i själva slakten.

      Svara

     Djuret är dött när det styckas och kan inte känna något.

     Svara

     Nötkreatur får en bult i pannan och grisar får traska in i en slags gaskammare.

     Svara

    Skövde?

    Svara

     Yes 👍🏼

     Svara

   Nog ingen hemlighet för alla som jobbat i matbutik, men jag tror inte riktigt folk förstår hur mycket mat som slängs. Vi kunde slänga typ 10 mjölkpaket, 20 paket ägg och dylikt rätt i soporna bara för att bäst före datumet var idag. Eller 10 st nygrillade HELA kycklingar bara för att vi stängde butiken. Tycker det är helt sinnessjukt.

   Svara

    Kan man få köpa den maten till någon billig peng om man frågar? Jag hade lätt kunnat dela ut det till folk som behöver

    Svara

   Ingen hemlighet för alla som jobbat i matbutik, men jag tror inte riktigt folk förstår hur mycket mat som slängs. Vi kunde slänga typ 10 mjölkpaket, 20 paket ägg och dylikt rätt i soporna bara för att bäst före datumet var idag. Eller 10 st nygrillade HELA kycklingar bara för att vi stängde butiken. Tycker det är helt sinnessjukt.

   Svara

   När jag jobbade inom kundtjänst och någon krävde att få ”prata med chefen” så brukade jag och mina kollegor turas om att vara ”chefen”. Funkade fin-fint och kunden känner sig alltid tagen på allvar haha.

   Svara

   Jobbade på restaurang och såg kocken smaka av maten med samma sked flera gånger.
   Och jag såg fler jobbarkompisar använda händerna där man inte ska använda händerna osv. De försvarade det med ”så länge inte gästerna där ute ser är det okej”..🤢

   Svara

    Jag praoade på en restaurang på 80-talet och biffen som hamnade på det skitiga golvet lades upp på tallriken igen.
    Har aldrig riktigt litat på restauranger efter det.

    Svara

  Vad tycker ni om Anna Bay som har Schoolofaffluence? Varför skrivs hon inte om här inne? 😄 🌹

  Svara

   Följde henne i två dagar. Mer osäker person får man leta efter. Hon är basic, försöker på tok för hårt, är jordens tråkigaste människa… Hon har NOLL substans.

   Svara

   För att hon inte vänder sig till en svensk publik tror jag. Hon är gammal eskort också. Lika bra att inte skriva om henne

   Svara

   Känner henne. Hon är jättesnäll verkligen. Icketraditionell men verkligen ingen elak människa, bättre än alla influencers som bara vill mjölka oss på pengar. Anna försöker ”hjälpa” de som vill leva ett liv i lyx och överflöd. Hon har många bra tips för oss som tycker om typ Blondonbellas stil, elegant och tantigt 🙂

   Svara

    Hon vill hjälpa kvinnor som vill leva i lyx genom att hitta rätt person att sära på benen för? Inte genom att jobba, starta företag osv utan att hitta rätt man? Alltså, jag är helt ok med det, men call it what it is, försök inte förfina det. Hon vill inte ”hjälpa de som vill leva i lyx” utan hjälpa fattiga kvinnor som inte fötts in i societeten hitta en rik man.

    Svara

  Hej

  jag åt ett assss gott snack i usaa när jag var där, chokladdoppade granatäppelkärnor??
  Någon som vet om detta går att köpa i Sverige? Brukar göra detta själc hemma men inte riktigt samma sak 😭😭😭

  Svara

  Hej! Läste Annicas svar på en frågestund på Instagram där hon svarade på om hur det kändes när hon träffade sin partner. Hon svarade då att hon inte kände något pirr alls i början. Har ni erfarenhet av detta? Inleda ett lyckligt förhållande utan pirr?

  Svara

   Jag var nyfiken på en kille jag träffade på ett sommarjobb för många år sedan. Var rolig, intelligent, snäll och verkade vara en allmänt intressant och vettig människa. Någon jag gärna skulle vilja vara kompis med, liksom. I början inget mer än så.

   Vi har varit tillsammans i sju år, varav två som gifta.

   Svara

   När jag träffade min nuvarande sambo kände jag inte direkt de där ”pirret”.
   Kan kan förstå hur hon menar, att man träffar någon man känner sig typ 100% bekväm med från första början, man är nykär och betuttad såklart men inte nervös i personens nörjet. Klart man känner ett pirr, för att det är en människa man är attraherad av.. Men det är inte det där nervösa, osäkra pirret som uppstår utan snarare en samhörighet på ett djupare plan. Han är verkligen min bästa vän och livskamrat.

   Ett nytt typ av pirr hade jag förklarat det som. Ett bekvämare sådant 🙂

   Svara

    Men kan man vara nykär utan pirr? 🙈

    Svara

     Ja 😊

     Svara

   Ja verkligen. Noll pirr från min sida men ett fantastiskt förhållande ändå och jag hade inte bytt det mot något pirr i världen. Är typ glad över att jag inte kände något sånt… vet inte varför.

   Svara

    Alltså pirr… vilket jävla ord

    Svara

   Så var det för mig och min man. Inget pirr. Men det kom vartefter. Och nu efter ca 2 år behöver jag bara tänka på honom så känner jag ett rosa pirr. Sliskigt men ja så är det.

   Svara

   Alltså GUD ja! Är superkär i min nuvarande kille men det tog nog nästan ett år av dejtande fram och tillbaka innan det där pirret till slut kom för min del. Han var dock väldigt olik alla andra jag dejtat tidigare så jag behövde övertygas och jobba på mina fördomar tills jag insåg vad som faktiskt är viktigt i ett förhållande och hos ens partner.

   Svara

    Berätta mer! Vad hadr du för fördomar, vad fick dig att ändå börja dejta honom och stanna kvar ett år innan känslorna kom, vad insåg du var viktigt i ett förhållande?

    Svara

   Jag jobbade på samma ställe som min sambo i ett år innan vi började prata med varandra. Var noll intresserad av honom, sa knappt hej. Sen råkade det bli så att vi jobbade tillsammans en dag och det visade sig att han var jätterolig att prata med och jag kände mig trygg med honom. Vi var bra kollegor som gick över till vänner och sen kärlek 💕

   Svara

   Kände heller inget pirr när jag träffade min kille. Egentligen inte särskilt mycket när vi blev tillsammans heller… Vi var unga och jag kände att detta kan nog bli något bra och det blev det. Nu har vi varit ihop i tio år och jag får fjärilar i magen när jag tänker på honom. Jag är så kär och ibland känns det som att vi är kärast i världen typ. Så kärleken kan växa fram!

   Svara

   Är det inte så de flesta sunda relationer inleds egentligen?

   Det är bara Disney som förstört en del som tror att det ska gnistra och spraka från första stund.

   Svara

    Håller inte med! Jag och min sambo träffades vid ett tillfälle innan en sommar, en träff som varade i kanske 2 timmar. Var konstant pirrig under den träffen. Vi var sedan ifrån varandra hela sommaren pga hans jobb, men hade super-intensiv kontakt. När han kom tillbaka igen till hösten sågs vi för andra gången och då slog det verkligen lågor.

    Svara

     De flesta skrev jag.
     Grattis du är undantaget som bekräftar regeln och har uppnått en typ av goalzz som gör att många ger upp alldeles för snabbt bara för att de inte känner en tonårsförälskelse på en gång.

     Svara

   Pirret kommer och går. Bara för att det inte kommer direkt, eller har gått över en gång, behöver det inte vara kört. Jag skulle istället strävar efter att träffa någon att dela vardagen med. Även slentrian och tristess. Klarar man det har man goda förutsättningar 😊

   Svara

   Första gången jag träffade mitt ex så kände jag noll för honom. Han var väl söt men jag trodde inte vi skulle hänga med varandra särskilt mycket. Något år senare blev vi ihop och nu, fem år efter att det tog slut, så är jag fortfarande vansinnigt attraherad av honom.

   Svara

  Någon som har koll på ambulanskillar, hur gör dom för att skydda sig mot corona? Är dom inplastade?

  Svara

   Dom gör på samma sätt som ambulanstjejer.

   Svara

    Menade ambulansbilar såklart…autocorrect 😊

    Svara

     Har haft besök av ambulans för ett par veckor sedan, båda ambulanskillarna (var faktiskt två killar) hade skyddsutrustning från topp till tå. Visir, munskydd, platsförkläden, handskar osv. Kändes som jag var med i den där scenen från E.T när de har hittat honom och sätter honom i karantän typ

     Svara

   Antar att både ambulanskillar och ambulanstjejer bär adekvat skyddsutrustning för att skydda sig på bästa sätt. De utgår nog ifrån att varje person de tar hand om är en potentiell covid-patient.

   Svara

    Nix. Det har varit ambulanser på min gata tre gånger på två veckor (bor en del äldre här, kan bero på det) och det jag reagerade på var att de inte haft munskydd eller annan skyddsutrustning någon av gångerna.

    Men det har iofs inte hemtjänsten heller, förutom de som kommer i kommunens bil på natten (någon slags nattpatrull) – de har alltid munskydd och spritar händerna och underarmarna innan de hoppar in i bilen.

    Svara

     Haha du har stenkoll på grannarnas olika besök du 😄

     Svara

      Jag är hundägare 😂
      Och nuförtiden tar vi sista rundan sent – samtidigt som nattpatrullen är hos grannarna.

      Svara

   Jag hade besökt av ambulansen i våras. Dom frågade innan dom kom in i lägenhet om det fanns några symtom eller likande på Corona. Eftersom vi inte hade några symtom så kom dom in ”som vanligt”. Men vet inte om det är andra regler nu. Om det hade varit symtom, så hade dom använt skyddsutrustning.

   Svara

   Jag fick åka ambulans för ca 3 veckor sedan och då hade de visir.

   Svara

    Hade du sagt till då, om covid-symptom? Alltså, när du ringde.

    Svara

     Jag minns inte för både sambon & jag pratade med 112. Jag vill komma ihåg att hon frågade om jag var frisk i övrigt vilket jag var.
     Ambulanspersonalen frågade inget om corona förrän i ”slutet” på vårt samtal/undersökning om mitt mående och det var innan vi skulle sätta oss i ambulansen.

     Svara

   Min man fick åka ambulans pga Corona, det här var i April, då hade dom plastförkläde, handskar och visir. Kanske munskydd, minns inte helt för det var en jobbig situation.

   Svara

    Hur gick det för honom? ❤️

    Svara

     ❤️ vad fint av dig att fråga!
     Det gick bra, fick ligga inne ett tag men han fick ingen luft när ambulansen kom. Så fort han drog efter ett andetag började han hosta och fick ännu mindre luft. Tror hans syresättning låg på 70%.

     Svara

   Haha, inplastade ambulanskillar😂 Förlåt, men fick roliga bilder i huvudet 😂

   Svara

   Om minsta lilla symptom uppgivits i samtal till SOS alarm så klär sig ambulanspersonalen i skyddsutrustning. Är det däremot exempelvis en fallolycka el liknande och patienten inte uppvisar några andra symptom så behöver inte heller skyddsutrustning användas.
   Därför är det extremt viktigt att man är helt ärlig när man svarar på frågor från SOS alarm så att personalen kan skydda sig på rät sätt. 🙂

   Svara

  Här har du 20% rabattkod hos Lyko! 😁

  Svara

   Var?

   Svara

    Här mamma!

    Svara

    Länkat nu! 😅

    Svara

   Sluta spamma med dina samarbetslänkar

   Svara

    Suck, helt frivilligt 😁

    Svara

     Ja vill du bli hatad här inne så kör på, vi läsare gillar inte wannabes med rabattkoder och töntig hemmablogg

     Svara

      Varför skulle hensig vad en okänd sate tycker?! 😊 Folk blir sura över att få en GRATIS rabattkod, jisses! 😂

      Svara

       Fast vänta, det var faktiskt rabattkod på 20%. Inte vanligt hos lyko, tack!

       Svara

      Många som behöver en kram ikväll! 🤗

      Svara

  Snälla BLOGGBEVAKNINGEN! Skriver igen.

  Kan du inte skriva ett inlägg om hur pappapappadotter på instagram hela tiden skiter i att reklammärka deras samarbeten. Ser det hela tiden och tycker det är fult att de ”missar” de själva driver en mediebyrå och har samarbeten med andra influencers. De missar att reklammärka med flit! Finns ingen annan förklaring.

  En till sak som du borde forska mera i är deras egna nya företag som John äger. Jag har forskat lite kring detta. De köper in alla sina produkter från alibaba express. En locktång som de säljer svindyrt fast som man själv kan köpa för ett par hundra. Tycker det är lite fult att lura sina följare så. Det är också uppenbart att pappapappadotter legat i för att få en egen följskara att tjäna pengar på. De har blivit delade av så många stora profiler. I början kändes det genuint men nu står det helt klart att de bara haft en plan att bli stora och tjäna pengar. Känns inte så ärligt när de helt plötsligt lägger ut samarbeten på samarbeten och emellan det lägger ut en bild på sig själva och alltid skriver om sin läggning och att de är två pappor med ett barn, för att de vet att det sticker ut och drar följare. Är besviken på pappapappadotter jag började följa dom för det kändes som de var familjära. Men näää det för allt för att tjäna pengar.

  Svara

   Men vem bryr sig, aldrig hört talas om dem

   Svara

    Att skriva att någon inte märker ut ett samarbete innebär ju snarare att influensern får reklam, dvs att det är positivt för dom. Dom flesta får ju inget straff.

    Svara

    Detta är en blogg om influencers så jo folk kan bry sig. Sluta svara om DU inte bryr dig.

    Svara

   Tips: avfölj pappapappadotter

   Jag har aldrig hört talas om kontot, och vartannat inlägg kan inte handla om omarkerade reklamsamarbeten även om det är viktigt att påpeka sådana.

   Svara

   Kom ihåg när John bloggade i unga år , så kaxig och otrevlig ! Levde på pappas Ica pengar!

   Svara

  Lyko rabattkod! 😁

  Svara

   Sluta!!!

   Svara

   Vänta till black frifay

   Svara

  Kan någon förklara mig varför no poo metoden är bra? Typ som att som att silikoner är farligt? Håret är ju dött. Mitt hår blir frissigt och halv lockigt och inte alls fint och tycker många hår blir fulare och frissigare på efter bilder. Med ett gäng silikoner är mitt hår fint glansigt och inte alls frissigt så fattar verkligen inte grejen

  Svara

   Som jag fattat det gör silikoner att håret SER fint ut, men mår inte alls bra under silikonerna.

   Svara

    Men varför ska hår må bra? Det är ju inget som lever – är ju egentligen kroppsavfall så varför måste det ”må bra”. Fattar att saker man äter ska vara bra, men hår är ju inte som hud heller eller kropp.

    Svara

     För att det annars bryts av. Om du har en kort frisyr du klipper regelbundet spelar det kanske ingen roll, men om du satsar på långt hår vill du ha så lite brutna hårtoppar som möjligt. När hår väl splittas så klättrar det uppåt i håret och du måste då klippa mer.

     Svara

      Men jag har jättelångt hår som jag använder silikoner på OCH bleker (jag som undrade) och tjockt och fint hår dessutom så det argumentet köper jag inte. Med no poo blir det frissigt bara. Är öppet för förslag om någon kan komma med en bra anledning till varför håret ska ”må bra” men än har jag inte hittar fördelar 🙈

      Svara

       Även om materialet är ”dött” så håller det längre om man tar hand om det. Tänk att du köper en skinnjacka, tvättar du den med vanligt tvättmedel så kommer den att se ful ut så småningom men om du tar hand om den och smörjer in den så håller den, år efter år trots att skinnet är dött. Samma sak med trä tex.
       No poo kanske inte funkar för dig pga att du aldrig tvättar bort silikonerna och bara bygger på det, använder icke vattenlösliga silikoner eller så är det bara din hårtyp.
       Sen är inte silikoner dåligt per automatik, det finns bättre och sämre. Vissa har bättre hårkvalité som klarar sig oavsett vad och andra har torrare, finare och skörare som lätt nöts efter ett par år.

       Svara

     Ja håret lever ju inte, men hårbotten lever.. jag tror faktiskt att silikoner är bra för utseendet och glansen, så det kommer jag fortsätta med. 🙂

     Svara

   En av grejerna är väl att schampoo torkar ut håret. Då måste du ha balsam med silikon för att det inte ska se frissigt ut, och för att få bort silikonerna måste du använda schampo som torkar ut.

   Ja håret kan bli frissigt när du går över till balsammetoden, men som med mycket andra skönhetsbutiker så brukar det gå över. Eftersom att dj inte använder schampo kommer håret inte bli lika torrt och därför mindre frissigt. Balsammetoden är väldigt bra för lockiga hår som oftast är torra av sig självt.

   Svara

    Får jag kapa tråden här och fråga om tips på hur man tar sig an balsammetoden, bra att tänka på osv.

    Och ps… Bra eller dåligt att köra på balsammetoden om man har känslig hårbotten?

    Svara

     Om det är bra eller dåligt beror helt på vad du använder för produkter. Har du känslig hårbotten ska du inte använda något starkt parfymerat som tvättbalsam.
     Var också noga med att massera hårbotten när du tvättar, lagom hårt men länge 😉

     Svara

   Första meningen fick mig att tro att det finns en ny trend som innebär att man inte ska bajsa

   Svara

    Haha tror no poo menas för shamPOO men skitroligt med benämning på skit 😂

    Svara

     Nej det betyder ingen onödig skit i produkterna – bara ”rent” innehåll

     Svara

      Nej det betyder NO shamPOO.

      Svara

       Spela roll🙄

       Svara

   Ska försöka sammanfatta typ 15 års erfarenhet, så det här blir väldigt enkelt förklarat.
   Silikoner lägger sig som en hinna runt hårstrån, vilket egentligen är bra i sig. Det är det som får håret att kännas lent och bli följsamt. Men problemet är att det är ett alldeles för effektivt skydd som inte går bort om man inte använder ett väldigt starkt schampo. Vilket är väldigt uttorkande främst för hårbotten, vilket gör att färre hårstrån växer ut och bryts av mycket snabbare. Nästan exakt som naglar liksom.
   Och det är egentligen därför man måste hålla sig borta från silikoner om man använder balsammetoden. Balsam är inte tillräckligt starkt för att tvätta bort silikoner och man får massa build-ups.

   Däremot finns det väldigt bra substitut istället för silikoner. På min tid när jag var som mest inbiten i balsammetoden var det väldigt populärt att använda det vattenbaserade glidmedlet från apoteket för att få definierade lockar. Men det var ett tag sedan och nu har ju utbudet verkligen exploderat med bättre alternativ.

   Svara

    Numera finns det vattenlösliga silikoner i hårprodukter.

    Svara

    Vattenbaserat glidmedel för definierade lockar ➿ jag fick en helt annan kalufs för ögonen 👀

    Svara

    Är det du Lady Dahmer? 😏

    Svara

     Jo, för Lady Dahmer är den enda i hela sverige som använder sig av balsammetoden.
     suck…

     Svara

   Är det bara jag som alltid tänker på ”inget bajs” när jag läser no poo metoden?

   Svara

    Nej, samma här..

    Svara

  Ni som är unga, tycker ni att det är häftigt att strunta i alla restriktioner? Som om man är lite rebelliskt?

  Jag såg en intervju på nyheterna där de frågade en tonåring om hon höll distans, hon svarade ”haha nä det gör jag inte” lite nonchalant.

  Jag börjar nästan fundera…

  Svara

   Ungar idag har typ ingen moralisk kompass, de är rebelliska och har fått höra hela livet att de ska följa sina hjärtan och bestämma själv vad som är rätt o fel. Därav respektlösheten.

   Svara

    Du vet att det är en sådan sak som äldre generationer alltid har sagt om yngre, va?

    Svara

     Haha, exakt så!

     Däremot curlades barn inte alls lika mycket förr men det hör ju inte hit.

     Svara

    Jag tänker tvärtom- att yngre idag är mycket mer medvetna. Ifrågasätter normer, är politiskt aktiva osv. Men det beror väl på vilka kretsar man umgås i antar jag

    Svara

     Det gör det verkligen! Jag är tonårsförälder och i deras skolor skämtas det mycket om ”estetare med regnbågshår som vill rädda planeten” och liknande.
     Där är ungdomarna traditionella och umgås inte i några politiskt aktiva kretsar 😁

     Svara

     Unga har ju alltid varit mer medvetna och politiskt aktiva än äldre. De som är 50 idag var medvetna och politiskt aktiva, oansvariga och respektlösa på 90-talet.

     Svara

      Oansvarig absolut, men aldrig respektlös. Älskade 80 och 90-talet.
      Har en son som är mycket mer rebellisk än jag någonsin har varit.

      Svara

       Spännande. Varken jag eller min man har någonsin visat några rebelliska tendenser och inte heller våra barn. Vi är familjen fegt präktig rakt igenom 🙂

       Jag har dock en förälder som trotsade sina föräldrar och gjorde revolt genom att gifta ner sig rejält med någon som inte var accepterad av familjen.

       Svara

       Klart att du inte ansåg dig respektlös, det är ju det som är poängen. Du har varit en snorunge precis som snorungarna idag, du minns det bara annorlunda.

       Svara

   Var i mataffären idag under förmiddagen. ÄLDRE verkar också ha svårt att förstå då de inte håller avstånd OCH prompt måste handla tillsammans. Sitt ner i bilen och vänta om du måste ha bärhjälp. Att komma ut och få luft kan du göra på en promenad men inte i affären tack!

   Svara

    Gick förbi ett café påväg till bilen då jag bor inne i stan. Satt ett helt gäng med pensionärer i olika sällskap, vissa så skröpliga att det gick med käpp/kryckor.

    Svara

     Jobbar i butik och vi har ständigt äldre som kommer in. Fick senast idag påminna en tant om att vi kanske inte skulle stå så nära varandra.

     Svara

      På min lokala Kvantum har de problem med alla åldrar utan undantag, men MINST med 70+.
      De sköter sig bäst och syns inte alls till i samma omfattning som före corona.

      Mycket barnfamiljer som kommer in mamma-pappa-flera barn. Trots att de har lappar uppsatta på dörrarna och regelbundet ropar ut i högtalarna att man ska gå in EN person och inte i sällskap med andra.

      Svara

       Mycket möjligt, man kan ju tycka att just äldre har ett egenintresse i att vara försiktiga men jag ser det inte. Däremot blippar de som aldrig förr, tycker att det är kul att se 🙂

       Svara

        Skiljer sig säkert från butik till butik. Hur många äldre som bor i närområdet eller huruvida de har någon som kan hjälpa dem att handla eller ej.

        Att blippandet ökat har jag också märkt i vår butik, helt andra köer till självscanningen nuförtiden. Och till snabbkassan.

        Svara

      Jobbar också i matbutik och det är alltid de äldre som ska komma och stå 1 dm från ansiktet när de frågar om hjälp, det är som att de är ännu mindre försiktiga NU dessutom? Blir helt tokig på dem

      Svara

       Det beror troligtvis på att de hör dåligt.
       Och nej, det hjälper inte alltid med hörapparat.

       Svara

   Jag tror mer på en klassisk avsaknad av konsekvenstänk hos yngre samt en generell känsla av odödlighet? Konsekvenstänk och riskbedömning utvecklar man väl inte förrän rätt sent om jag inte minns fel.

   Svara

    Blir hur som helst otroligt irriterad på dom.

    Svara

    25 år

    Svara

     Mellan 27 och 30.

     Svara

   Hur kan man som äldre (vilket jag antar att du är) levt så länge och fortfarande tro att 1 tonåring = alla tonåringar. Dom flesta av oss sitter bara hemma och pluggar…

   Svara

    Jag tror inte att det är alla

    Svara

   Kanske för att de inte kan hålla avstånd i skolan och därför glömmer bort det. Är svårt att skilja på att du ofrivilligt måste vara nära folk i klassen, flera hundra i matsalen och i korridorerna hela dagarna men inte får samlas 9 pers på fritiden.

   Svara

   En undersökning i våras visade ju dock att gruppen 70+ var minst oroliga för att smittas. Löfven fick gå ut och poängtera att rekommendationerna även gällde de äldre.

   Svara

  Era svinigaste ex? Jag börjar: mitt ex var otrogen mot mig länge medans jag litade blint på honom och smittade mig med klamydia som jag gick med gud vet hur länge. Har ångest varje dag över om jag kan få barn eller inte, men vågar inte kolla.
  Shoot 👇🏼

  Svara

   Mitt ex blev påriktigt förbannad och stressad av att jag läste om saker som gjorde mig mer allmänbildad och sa att han inte mådde bra av att han tyckte att jag var smartare än honom samt ”killen ska vara smartare än tjejen”. Han försökte på riktigt ta av mig en bok jag hittade där jag läste högt ”visste du att man gör bostongurka av stumparna av saltgurka???”

   Wtf.

   Svara

    Haha vilket praktarsel. Tur att du blev av med honom 🙌🏼

    Svara

   Väldigt ovanligt att bli steril pga klamydia. Jättevanlig könssjukdom ju.
   Men vilket as.
   Mitt värsta va ett ex som stal mitt bankkort och tog alla mina pengar på lönedagen samt försökte ta sms lån i mitt namn (spelmissbruk).

   Svara

    Jo, men hade nog symtom länge utan att jag förstod kopplingen, därav oron 😔 usch, fyfan vilka jävla svin det finns.

    Svara

   Jag svarade i annan tråd om jobbiga saker som hänt en om att jag blev misshandlad som gravid; glömde säga att han även smittade mig med klamydia 😣 Idiot som jag var blev jag övertygad av honom om att det var jag som hade haft det latent från innan vi blev ihop, suck alltså…

   Svara

   Liknande här. Fick dock kondylom!

   Svara

   Mitt ex blev arg när jag tog körkort…

   Svara

    Babbe?

    Svara

     Haha. Nej, svensk. Blev psykiskt misshandlad under hela vårat förhållande. Han hade det dåligt så därför skulle jag också ha det. Han hade inte körkort så därför skulle jag inte heller ha det. Han förstörde min student också, det är det jag är mest ledsen över.

     Just det, han anklagade min mamma för att ha stulit hans förlovningsring när han slarvade bort den.

     Svara

   Mitt ex skrev med prostituerade, låg med min chef och är fortfarande skyldig mig 2 månadslöner som jag aldrig kommer få se igen. Juste han drog ladd och rökte crack bakom min rygg också 😊😊 + knivhotade min sambo jag lever med idag. Detta var en snubbe från övre medelklassen och ingen jag hittade på gatan som man skulle kunna tro

   Svara

    Haha crack. Röker folk det i Sverige? Aldrig hört om det här (inte så insatt dock)

    Svara

     Vi bodde inte i Sverige då… han kokade eget från laddet

     Svara

   Mitt ex var otrogen med en kollega bakom min rygg i flera månader. Han misshandlade mig psykiskt varje dag och sa att JAG var otrogen. Jag fick ta bort alla mina manliga kompisar på alla sociala medier, jag fick aldrig säga att t.ex En kändis är snygg… Han kunde uppmana mig till att gå ut och festa med mina tjejkompisar, men så fort jag väl träffade dem så fick jag SMS att jag var otrogen nu säkert. Han åkte sen iväg till Marbella med sina vänner och stalker som jag är så var han taggad i en Norsk tjejs bild. Hon hade då en blogg där jag hittar Bilder att han ligger och matar henne med frukt och håller om henne. Blev sen dumpad och han flyttade ihop med hans kollega efter 2 veckor. :))

   Svara

   Mitt ex ringde mig bakis och trött en morgon ”snälla hämta mig, jag är 6 mil bort, hamnade hos en kollega på efterfest”. jag åker och hämtar. Visar sig sedan att han inte alls hamnat hos en kollega, utan en brud han följt med hem. och så ber han MIG hämta honom därifrån.

   Svara

   Mitt ex var/är narcisist, misshandlade mig psykiskt i flera år och kontrollerade på sjuklig nivå, var sen otrogen/blev tillsammans med en tjej som är granne till mig och kollega till honom. Denna tjej har starka kopplingar till min familj. Han tyckte att vi kunde vara vänner med fördelar (var då förlovade och planerade bröllop).

   Nu är mitt liv sååå bra. Skaffat massa underbara vänner, dejtar(så gott det går i dessa tider), slutfört en tenta han sa jag var för korkad för så har nu tagit ut min examen efter massa år.

   Han stalkar mig dock fortfarande, kan smsa,mejla, ringa mängder av gånger varje natt. Är dock blockad överallt!!

   Svara

    ❤️❤️❤️❤️❤️

    Svara

   Börjar hans namn på J 🤣 för isåfall är vi 2

   Svara

    Jag är Anonym 23:07 och mitt ex namn börjar på J! :O

    Svara

    Nej, hans namn börjar på M 😂 Men finns många av dom tydligen 🤯

    Svara

   Mitt ex var också otrogen, vilket resulterade i att jag precis som du gick ovetandes omkring med klamydia i ett halvår. Då var jag 17 år och han 26. Jag var också tvungen att hjälpa honom med hyra och mat eftersom han själv var arbetslös.

   Svara

   jag har haft klamydia och när jag tog upp min oro över att detta skulle kunna påverka min förmåga att få barn så sa barnmorskan att det var lugnt. Så länge jag inte fått infektion i äggledarna till följd av detta, vilket märks, så är det ingen fara.

   Svara

  Hur många av er här inne har blivit arbetslösa på grund av pandemin? Har ni fått nytt jobb och i så fall inom samma bransch eller nåt helt nytt? Ni som är arbetslösa; hur länge har ni varit det & hur tycker ni jobbsökandet går? 🙂

  Svara

   Yes, förlorade jobbet i april. Ska börja jobba på nytt i slutet på denna månad inom samma bransch.

   Svara

    Förlorade också mitt i våras men hankade mig fram på timmar i somras på en tidigare arbetsplats. Vilken bransch jobbar du inom? Hur har du fått det nya – annons eller kontakter? 🙂

    Svara

     Digital design. Fick jobbet via annons som sen blev flera intervjuer och arbetsprov.

     Svara

      Kul! Hoppas att du kommer trivas!

      Svara

   Jag blev arbetslös idag.

   Svara

    Usch vad jobbigt!

    Svara

     Ja det suger. Jag misstänkte det men ändå.

     Svara

    Fy vad tråkigt, även om du haft det på känn. ❤️ Vilken bransch har du jobbat inom? Hur tänker du nu kring jobbsökandet?

    Svara

     Inom underhållningsbranchen, pandemin har inte varit bra för oss om man säger så. Orkar inte ens tänka på det än men vet att jag kommer söka jobb ordentligt och hoppas att det finns jobb inom mina kvalifikationer i andra branscher. Orkar inte gå tillbaka till typ kundtjänst..

     Svara

      Samma för mig – jobbade som projektledare inom eventbranschen. Det är helt omöjligt att få jobb där just nu. Söker rätt brett men svårt att greppa var jag kommer landa. Kämpa på och ta din tid. ❤️

      Svara

       Tack ❤️ Skönt att veta att man inte är ensam.

       Svara

   Både min mamma och min man har blivit arbetslösa i våras. Mamma jobbar i butik och har fått ströjobb på olika butiker/någon förskola/ osv så hon får ändå ihop en del tid men väldigt hattigt. Min man är snickare och det har varit totalt omöjligt att få jobb som det här omkring där vi bor. Man tänker ju att det alltid går åt snickare men nej? Inte sen i juni iaf. Nu verkar det som att det äntligen är ett på gång så vi håller tummarna..

   Svara

    Jag tror ca 50% av mitt nätverk (turism/handel/event) blivit uppsagda eller permitterande men snickare hade jag nog tänkt som dig! Men hörde samma om tandläkare? Blev jätteförvånad. Men tydligen många som skjuter på besöket, avbokar pga sjuka barn etc.

    Svara

  Alltså förlåt men är det bara jag som tycker att Alicia Agnesson ser sååå himla tillgjord ut på typ alla bilder på insta? Ser så krystat och inte genuint ut.

  Svara

   Verkligen! Hon känns väldigt tillgjord och falsk vänlighet. Får lite narcissist vibbar

   Svara

    JA!!! Känns så uppmärksamhetskåt. Tror bara hon va ihop med Margauxs brorsa för uppmärksamheten

    Svara

     Ja men typ? Lyssnade ett avsnitt av deras podd och han sa ju att dom inte hade ett vanligt förhållande pga ingen vardag tillsammans eftersom hon alltid reste och var borta

     Svara

  Hej alla! Hur hanterar man situationen på jobbet där högsta chefen vägrar implementera den internationella strategin? Vi har alltså nya direktiv (jobbar på marknadsavdelning) men får inte lov att gå vidare och göra ändringar för vår landschef. Tankar? Idéer?

  Kanske dags att ta sig vidare till ett nytt jobb?

  Svara

   Det du kan göra är att bida din tid eller byta jobb. Till slut kommer chefen vara tvungen att följa det ledningen internationellt vill.

   Varför vill hen inte implementera det nya?

   Svara

    Ganska stor förändring i sättet vi jobbar sett till bland annat vilka nya kunder vi kan jobba med, tjurskallig och rädd för det nya (pga gubbe som inte hänger med i tiden).

    Svara

  Ok, förlåt i förhand för lång text…

  För något år sedan tog jag mig ur en väldigt destruktiv relation jag levde i nästan 7 år. Fysisk och framförallt psykisk misshandel. Jag är så tacksam att jag tog mig ur det levande.
  Han var bl a spelmissbrukare vilket har lämnat mig med skulder. Jag har alltså skulder på flera 100-tusen. Pengar jag varken sett eller rört. Dels pga att han tog min telefon på nätterna och ansökte lån i mitt namn med mitt bank id, (tro mig, att byta koder och lösenord på telefonen är en dödsdom i en sån här relation, dumförklara mig snälla inte!) och dels för jag var dum nog att ta lån för att hjälpa han ekonomiska situation.
  Jag är så innerligt tacksam över att jag lever idag, pengarna och missbruket var liksom det minsta jag fruktade i den relationen. Och många gånger var det ren överlevnad att ge han pengar att spela för.
  Jag lever med ptsd idag men är annars väldigt lycklig. Visst, dom minsta sakerna kan trigga ångest.. men det är hanterbart. För jag är ändå fri.
  Jag lever också på existensminimum vilket jag egentligen inte lider uppenbart av, kan t om spara någon hundralapp i månaden. Men samtidigt känner jag viss skam över att han ändå idag har tagit sån stor del av mitt liv.

  Min familj trycker alltid på att jag ska kriga för att få tillbaka pengarna, och jag förstår dom till viss del. Men det är jobbigt när det ständigt ska tas upp i varje samtal, vilket gör att jag drar mig för att svara när dom ringer, då jag själv bara försöker läka och gå vidare. Och jag kan samtidigt känna att dom där pengarna hade jag gladeligen betalt för att ta mig ur relationen! Pengarna blir för mig helt obetydliga. För jag lever ju!

  Jag pratade med en jurist som i princip så att det fanns inget att göra. Jag kan driva det genom kronofogden men då han själv har skulder på närmare miljonen lär det ju i princip va lönlöst.

  Någon som vart i liknande situation? Eller bara någon som tagit sig ur en destruktiv relation och kan förstå mig? 🙁 Kan ibland känna mig så ensam, då ingen i min närhet kan förstå exakt hur det är att leva i en relation där du i princip slåss för din överlevnad varje minut av dygnet! Dom ser pengarna Jag förlorade, jag ser min frihet jag tog tillbaka.

  Svara

   Påtal om det svinigaste ens ex gjort mot en. Herregud vilket as. Mitt enda tips är väl att anlita en advokat som lägger fram dom bevis ni kan hitta i rätten, samt får honom att erkänna skulderna som sina.

   Och för att få honom att göra det så kan jag bara rekommendera att anställa någon kriminell som du betalar för att få honom att erkänna brottet.

   Svara

    Ja, alltså grejer är att jag har haft otaliga sms/konversationer sparade där han säger att han ska betala tillbaka allting. När jag pratade med juristen så han i princip att eftersom han vetat om mina lösenord och koder så är det mitt egna fel… dessutom, även om han blir dömd att betala tillbaka mig så skulle det gå till kronofogden och han har ju redan något miljon i skulder där.

    Juristen frågade mig också varför jag låtit det gått så långt… svarade att jag väl att ja, jag var manipulerad och i ärlighetens namn typ inte hade något val. Hans svar var ”jag vet, ville bara höra dig säga det” man ba okej tack för snacket!??

    Svara

     Ah förstår. Men skulle han ta på sig dina skulder skulle dom väl avskrivas dig?

     Svara

   Nr ett: du är så grym som genomlidit det där helvetet och kommit ut på andra sidan!
   Om du redan lever på existensminimum kanske du kan försöka få en skuldsanering? Är inte lätt vad jag hört men kanske finns möjlighet.

   Svara

    Tack ❤ Är absolut något jag ska kika på!

    Svara

   ❤❤ starkt av dig att ta dig ur relationen! Hade precis skrivit svar på frågan vad det värsta ett ex gjort var, skrev om min fd sambo med spelmissbruk som stal pengar av mig samt försökte ta lån i mitt namn. Lurade ju såklart av mig en massa pengar också. Klarade mig utan skulder men gick från en god ekonomi till att va nollade, helt länsad.
   Spelmissbruk är verkligen ett fruktansvärt beroende. Har aldrig träffat så manipulativa människor som just speltorskar. Det syns och märks ju inte på personen, som det hade gjort om ngn hade tjackmissbruk liksom. Klandra inte dig själv. Va stolt över att du tog dig ur.

   Svara

    Va skönt att du hann ta dig ur det innan det gick för långt. ❤

    Verkligen, önskade spelmissbruk pratades mer om.. Så många gånger jag önskade att han missbrukat droger eller alkohol för det var ändå något man kan ta in, som andra människor kanske kunde se.. som går att söka hjälp för.

    Tack för dina peppande ord ❤

    Svara

     Ja ekonomiskt klarade jag mig på håret. Syskon fick skjuta till pengar sista månaden.
     Jag tror faktiskt att det är omöjligt att förstå komplexiteten och omfattningen av spelberoende för en person som inte på ngt sätt kommit i kontakt med drt privat eller i yrket.
     Det genomsyrar liksom allt personen gör och tycker att det ofta sammanfaller med att va patologisk lögnare.
     Jag har även vuxit upp med en pappa med denna problematik samt kommit i kontakt med några via mitt yrke. Skadeverkningarna det gjort på relationer och hur nedbruten partners blivit är större än vad folk kan förstå.

     Svara

      Så är det verkligen. Jag hör ju själv hur lamt det låter när jag ska förklara hans beroende, lögner och manipulation för någon. Sanningen är ju den att ungefär allt han sa var en lögn. Hans liv gick ut på att få fram pengar att spela för… Jag var bara ett redskap. Kunde vakna upp av att han spelat bort hela MIN lön under natten.

      Tillslut blir man ju på något sätt beroende av den människan, eftersom han har satt mig i en ekonomisk sits jag inte kan ta mig ur, medans han lovar och svär att han ska ordna den situationen, om jag bara håller ut lite.
      Tillslut blev ju jag den som kände att jag behövde honom.

      Sjukt så här i efterhand, men verkligt då.

      Svara

   Jobbar på kronofogden och tyvärr är det här jättevanligt. Och nej, du kommer inte att få tillbaka pengarna, det kommer inte vara värt det känslomässiga och praktiska arbetet. Men, om det är mycket skulder tycker jag du ska fundera på att söka skuldsanering

   Svara

    Fan heller! Skaffa en advokat och kriga! Ge det åtminstone en chans om hon har bra bevisning (vilket hon verkar ha med sms osv). Ge absolut inte upp innan du har testat en gång iaf! Det här ska ju till domstol och inte avgöras av en ”fogde” hos kronofogdemyndigheten med helt andra intressen. Det handlar ju om bedrägeri, urkundsförfalskning osv- hon måste kämpa för sin sak!

    Svara

     Jag vet faktiskt ett fall då en person blivit dömd för ngt sånt här men det är nog oerhört svårt.
     Men ändå, varför skriva så till fogden? Hen har förmodligen betydligt mer kunskap och erfarenhet av sånt här än du.
     Tror du seriöst att enskilda medarbetare på kronofogden har ngt eget intresse av att ngn random person på bloggbevakning har utmätning på sin lön? Så märkligt resonemang.

     Svara

     Är förvisso jurist och har jobbat på advokatbyrå. Det handlar tyvärr inte bara om att kriga. Han lär sannolikt bestrida om målet drivs via kronofogden (betalningsföreläggande) och då får man överväga riskerna med att gå till domstol med rättegångskostnader som kan följa på det om bevisningen inte räcker. Även om hon skulle få ett utslag eller dom så har mannen redan skulder på en miljon så chanserna att få ut pengar i utmätning lär vara låga. En spelmissbrukare har sällan tillgångar pga given anledning

     Svara

      Men sluuuuuta använda ordet kriga 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

      Svara

    Nä, det är lite så jag känner, att det inte är värt fighten…

    Svara

   Roligt att du mår bra igen! Det du kan göra med alla närstående som gnäller om att kräva tillbaka pengar så är det ju den simplaste lösningen som är bäst. Säg att du vill lämna detta bakom dig och gå vidare men ni drar upp det varje gång så det blir oerhört svårt. Det borde hjälpa 😊

   Svara

   Antar att du ville ha en ”bad boy”. Så varför klaga?

   Svara

    Varför skriva nedsättande saker?

    Svara

    Jaaa…vad skulle rimligtvis kunna få en att klaga i hennes situation? Fullständigt obegripligt, jag håller med…not!

    Svara

    Så oerhört okänsligt och äckligt sagt. Tror du att det stod spelmissbrukande kvinnomisshandlare i pannan på honom när hon träffade honom?
    Så empatistörd sak att säga.

    Svara

    Nä, snararr tvärtom. Han var nog den snällaste, trevligaste och mest charmiga killen jag träffat… till en början då. Ofta så denna typ av relationer börjar, tyvärr! 🙂

    Svara

     Jag vet minst 4 bekanta som hamnat i samma situation. Trevligaste, snällaste och mest charmiga jo visst men med 2000 varningsflaggor som alla andra såg. Jag menar inte att fallet varit så för dig, självklart är alla situationer olika ❤️ och jag hoppas allt löser sig för dig.
     Dock är jag genuint intresserad för hur detta kan gå till i de fall alla andra ser något men inte den potentielle partnern? Varningssignaler i min krets har varit oordnad ekonomi, tidigare kända aggressiva beteenden, missbruksbakgrund, kriminella förflutna, svårigheter i relationer till vänner och familj. Är det någon som som råkat på ett jäkla as utan att något av detta fanns får ni gärna upplysa mig!

     Svara

   Har du sagt det du har svarat här till dina släktingar? Skicka det du skrev här till dem i ett sms samt med länkar till hur det fungerar i en destruktiv relation. Skriv att du behöver deras stöd i att gå vidare och må bra och det gör de bäst genom att släppa den ekonomiska frågan. Du låter mycket klok, all kärlek till dig!

   Svara

  Fått en provanställning på 6 månader (hoppas den kan kortas ner till 3) och fick veta att jag är gravid🙃 Berätta relativt snart och riskera att inte få vara kvar eller hålla på det så länge det går?

  Svara

   Ojj…om du räknar med att fortsätta efter sex månader (?), gambla på att företaget är hyggligt och berätta du är gravid nu. Om det bara är sex månader du är ute efter och sen bye bye kan du avvakta.

   Svara

    Det var tanken från början men nu vet jag inte ens hur jag mår om 6 månader iom graviditeten

    Svara

     I det läget, säg inte till arbetsgivaren än du funderar på att säga upp dig el dyl. Säg att du är helt inne på fortsatt anställning men berätta om graviditeten tidigt. Säga upp dig och ändra dig kan du ju alltid göra men om du vill vara kvar ser det bättre ut vara ärlig.

     Svara

   Berätta inte om du inte är oerhört god människokännare och har förmågan att känna in din chef. En provanställning är en provanställning, de kan låta dig gå utan att ens behöva ange skäl mer än att ”det var inte vad vi hade tänkt”.

   Blev gravid i somras, arbetat i fem månader på ny arbetsplats som terapeut inom mitt område. Alla papper var klara, hade klienter bokade till och med januari. Fick gå utan anledning även om det var tydligt för samtliga kollegor och utomstående parter att det berodde på graviditeten.

   Svara

    Funkar ju inte. Efter 3-6 månader kommer de se att hon är gravid ändå, då ser hon ju bara oärlig ut som inte berättat tidigare. Iom det bättre berätta på en gång och låtsas vara ”ärlig.”

    Svara

     Man kan lätt dölja en graviditet i sex månader. Om någon frågar kan man bara säga ”tycker du att jag ser tjock ut eller”, sen kommer ingen ta upp det igen.

     Svara

      Jag hade tjockmage efter vecka tolv 😳. Det beror nog på hur man är byggd och hur livmodern sitter kanske? För mig hade det varit omöjligt dölja graviditet i sex månader.

      Svara

   Om det inte påverkar din arbetsförmåga så hade jag väntat till efter vecka 12 iaf.
   När du väl berättar, säg det som väldigt goda nyheter (som det är) i inte beklagande, som är väldigt lätt hänt. Även fast du är provanställd så räknas det som diskriminering om dom avslutar pga graviditet.

   Svara

    Precis, har inte tänkt berätta tidigare än v.12 då kommer jag ha jobbat drygt 2,5 månad.. De har tryckt väldigt mycket på i intervjuerna att min tjänst veerkligen behövs och att de vill ha någon som vill och kommer stanna ett tag…Känns därför tufft att berätta

    Svara

     Jobbigt! Men vi har alla varit där! Om du berättar vecka 12 kan du ju också flika in ”jag berättar i vecka 12, alltså så fort jag kunde”

     Svara

    De kan däremot hitta på en laglig anledning till varför provanställningen avslutas eller inte övergår till en anställning.

    Svara

    Klart att det skulle vara diskriminering? Men vilken arbetsgivare hävdar att det beror på graviditeten? En provanställning är lika osäker som timvik. De kan hävda ”Nej, hen föll inte in i gruppen som tilltänkt” t ex, så var den saken klar. Ångrar bittert att jag var ärlig med min chef, jag hade haft en fast anställning vid det här laget om jag inte varit så godtrogen. Facket var inne och försökte nästla, men i och med provanställning fanns det inget de kunde göra – trots att fallet var tydligt.

    Svara

  Nån som vet vad som hänt Nellies hund, Bobby? Den skulle opereras och Nellie var väldigt orolig och ledsen. Detta var i förrgår (eller igår…? I hennes story) men sen har hon inte nämnt nåt om hur det gick.

  Svara

  Är det någon som tänkt på hur otroligt mycket Biancas utseende har förändrats från typ 2015 när hon började bli mer känd fram tills nu. Man kan knappt tro det är samma person..

  Svara

   Det blir så när man inte håller sig ”naturlig”.

   Svara

   Ja, blir faktiskt smått chockad när jag råkar se en gammal ”Wahlgrens värld” eller så. Tror främst det är fillersen under ögonen (som tog bort påsarna hon hade) samt fillersen i läpparna (som helst förändrade hennes karaktäristiska munparti). Detta i kombination med att hon sminkar sig så mycket mer och annorlunda nu.
   Måste dock erkänna att jag tycker hon är ännu vackrare nu för tiden… Sorry not sorry

   Svara

    Tycker du på allvar det? Bianca hade aldrig påsar under ögonen, hon hade vackra veck under ögonen som gjorde hennes drag speciella. Tycker att hon tagit bort det personliga i sitt utseende och att hon var vackrare förr. Vacker nu också förstås. Allra vackrast är hon utan smink.

    Svara

   Absolut, men man får också tänka på att hon var typ 19 för fem år sen. Jag är jämngammal med henne och ser inte heller likadan ut i ansiktet som för fem år sedan o då har jag inte gjort några ingrepp.

   Svara

   Hon borde fixa sina enormt hemska tänder. Man kan inte fixa allt och bära klockor för 250.000 och skita i tänderna

   Svara

    Är inget som helst fel på hennes tänder. Ge fan i att klaga på andras utseende.

    Bianca är supervacker och gör vad fan hon vill med sitt utseende.

    Svara

     Nej men OJ. Blev du lite kinkig nu.

     Svara

     Ja hon är jätte vacker. Men jag tänker att hon fixar saker som inte behöver fixas, och om hon redan håller på kan hon ju ta tänderna för det är det enda hon har som inte är perfekt.

     Svara

    Och du borde fixa din personlighet. Helt gratis är det

    Svara

     Haha dagens!

     Svara

    Men så jävla hemska tänder har hon väl inte?

    Svara

  Är det normalt att ha hjärtklappning varje dag?
  Har haft det 1-2 gånger om dagen i 3 veckor nu och det är obehagligt..
  (ska till vårdcentralen imorgon men vill bara höra om någon har erfarenhet)

  Svara

   Stress? Ångest? Utmattning? Har åkt in akut pga extrem hjärtklappning i flera veckor. Hittades inget på EKG eller på blodprov.
   För mig var det ångest.

   Svara

   Kan bero på flera saker. Svårt att avgöra utan din bakgrund, om du har några sjukdomar eller äter medicin etc.

   Svara

   Tyroidea? Bra du går till vårdcentralen, ta alla prover som finns.

   Svara

   Har haft så när jag hade mycket ångest och panikångest. Det kan vara nästan vad som helst, och behöver inte vara allvarligt. Men jättebra att du kollar upp det.
   Hoppas det går bra imorgon 🙂

   Svara

   Du kan ha för hög ämnesomsättning, extra ledningsbana eller stress i allmänhet. Bra att du ska kolla upp.

   Svara

   Tack för era svar <3
   Jag har inga sjukdomar och äter ingen medicin. Har varit lite stressad på sistone så det kanske är det

   Svara

    Jag kände något liknande för ett par månader sen. Tyckte också det kändes som att jag hade någon form av träningsvärk vid hjärtat. Körde 2 EKG och blodprov. På mitt första EKG hittade dem något märkligt så blev besök på akuten. Visade sig att allt var normalt och förmodligen var stress som orsakade det.
    Började träna och fixa bättre sovrutiner efter det. Var oerhört obehagligt att stress kan påverka en så mycket.

    Kände att det började komma tillbaka nu förra veckan så har ansträngt mig för att inte bli uppstressade lika mycket.

    Bra att du kollar upp det. Oron hjälper direkt inte en att må bättre

    Svara

    Jag har samma, under alla år har det aldrig visat något på EKG och det har avskrivits som ångest. För ett par år sen så sökte jag akut och då fick de det äntligen på EKG och det visade sig att jag aldrig har lidit av ångest.
    Så det blev fler undersökningar och hjärtat var friskt med jag hade en extra ledningsbana som orsakade hjärtklappning. Jag fick göra en ablation och har inte haft hjärtrus sen dess.
    Nästa gång du får hjärtrus så testa att dricka riktigt kallt vatten, håll för näsan och tryckutjämna hårt, hosta hårt eller lägg dig på rygg med benen upp. Det kanske funkar.
    Det var alltså helt ofarligt men obehagligt.

    Svara

   Förstår att det känns obehagligt. Har också haft återkommande hjärtklappning under vissa perioder, särskilt när jag kännt mig stressad. Vill dock upplysa om att hjärtklappning kan bero på lågt blodtryck. ”När kroppen försöker öka blodgenomströmningen kan det visa sig genom att du får hjärtklappning.” (se länken) Hoppas allt går bra imorgon! Du kanske kan be dem att kolla ditt blodtryck 🙂

   https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/hjarta-och-blodkarl/blodtryck/lagt-blodtryck/#:~:text=N%C3%A4r%20kroppen%20f%C3%B6rs%C3%B6ker%20%C3%B6ka%20blodgenomstr%C3%B6mningen,med%20blod%20igen%20f%C3%B6rsvinner%20symtomen.

   Svara

  Era bästa storkoksrecept?

  Svara

   Bolognese och boeuf bourguignon. Tacksamma att frysa pga ingen laktos samt enkla att göra om till andra måltider.

   Svara

   Koka storken. Ät med potatis.

   Svara

   Lasagne

   Svara

   Daal

   Svara

  Är gravid v.28 och har en obotlig hunger. Alltså har ett hål i magen som är omöjligt att fylla. Någon som känner igen sig eller har jag fått magkatarr?

  Svara

   Haha. Är gravid i vecka 20. Och ja. Har beskrivit det på precis samma sätt.

   Svara

    Haha, okej men skönt att någon gravid känner igen. Jag känner nämligen inte igen från tidigare graviditeter

    Svara

   Jag har haft magkatarr 😅 ger inte sådana symptom alls!

   Svara

    Jag har också haft magkatarr flera gånger och för mig började med ”hål i magen” varav min undran. Känner nämligen inte igen det från tidigare graviditeter 🙂

    Svara

   Har också haft sådana perioder. Man blev liksom aldrig mätt

   Svara

    Vad gör man då? Har ätit snart allt i huset och det försvinner inte 😂

    Svara

     Har du provat att äta oftare?

     Svara

      Ska testa det imorgon! Tror det kan vara en kombo med att jag druckit dåligt idag också.

      Svara

     Jag har köpt mer mat. Men det är ju bra att försöka äta lagad mat istället för äta mackor, frukt och godis.

     Svara

   Så känner jag när jag blir akut hungrig- hål i magen!

   Svara

  Tandläkare: hjälp! Jag har fått svaga, missfärgade och lite avslagna framtänder (emaljen har lossnat pga gnissling osv). Om jag vill göra fasader ”snyggt” (inget galet med kritvita hästtänder) och helst inte slipa tänderna för mycket eftersom de redan är skadade, hur gör jag? Vem kan man gå till?

  Svara

   Finns bara en. Derya på Nacka tandvårdsteam.
   Gjort flera kronor hos henne och är lika nöjd varje gång!

   (Stod inte stad så utgick från sthlm)

   Svara

    Har också gjort fasader hos Derya, är otroligt nöjd!

    Svara

   Anna Book gjorde väl sina hos nån från Ryssland? Kolla med henne vettja. Var tydligen smidigt med leveransen också. Bara svänga förbi macken och plocka upp de blivande tänderna.

   Svara

   Du kan göra lumineers om du inte vill slipa ner dinatänder

   Svara

    Vad är det? Vem gör såna?

    Svara

  Jag har mycket flytningar, jag använder aldrig trosskydd för jag har hört att det stör balansen i underlivet pga att det blir instängt. Sååååå trosskydd eller inte trosskydd?

  Svara

   Har du så mycket kanske du kan prova menskopp?

   Svara

    Nej, så mycket är det inte.

    Svara

   Men en bit dubbelviktpapper? Så enkelt

   Svara

    Och blir inte sådär äckligt svettigt som trosskydd och kan bara slängas när du går på toa sen viker du in ett nytt

    Svara

   Jag använder trosskydd till och från… Vet inte om jag har märkt något särskilt att det skulle störa min balans i underlivet…

   Svara

   Trosskydd i tyg (utan knappar) från tex imsevimse bara att tvätta med trosorna.

   Svara

  Hej! Har någon här erfarenhet av att vara klädmodell för konfektionsavdelning (vet inte om det är bästa svenska översättningen), men alltså där man agerar docka för ett företags kläder för att se hur de sitter osv. Är det roligt? Tufft? Ok betalt? Hur länge brukar varje arbetstillfälle pågå?

  Svara

   Jag gjorde det en del när jag var yngre, typ 17 år. Jobbade ca 4-6 timmar och kunde få ca 5000. Jag gjorde det för större svenska märken; Filippa K, Hope, Valerie osv. Jag är en klassisk 36a ca 175 ca lång.

   Skittråkigt var det men var bra pengar för mig då. Idag skulle jag inte göra det… 😅

   Tuffaste är väl att man står upp många timmar och det gäller att ha ätit bra innan.

   Svara

    Tack!!

    Svara

  Är det egentligen inte ganska sjukt att när du ska adoptera behöver du gå igenom en hel process med hur ”passande” du är som förälder osv men vem som helst kan skaffa barn naturligt, oavsett hur passande du är som förälder.
  Tycker det är sinnessjukt.

  Svara

   Jag håller helt med.

   Svara

    På vilket sätt är det sinnessjukt? Tycker ni det verkar okej om vem som helst kunde beställa barn på postorder? Klart kontrollen ska vara hård.

    Svara

     Men vem som helst kan ju göra ett barn på naturlig väg, på löpande band och det finns absolut ingen kontroll what so ever

     Svara

      Jo, man försöker ha kontroll.
      Det finns stora brister inom socialtjänsten, men man försöker i alla fall. Vilket är mer än vad man kan säga om många andra länder där barn verkligen kan fara illa – helt utom kontroll.

      Svara

       Men det görs ju efter att barnen är födda då. Oftast handlar det ju då om tex missbrukarproblem.

       Svara

       Danmark verkar va ett föredöme dock!

       Svara

      Och? Klart du kan skaffa barn själv, det är en biologisk funktion. Vad är din poäng?

      Svara

      Hur skulle en sådan reglering se ut?

      Svara

       Har inget förslag på en reglering, tyvärr. Vet att det inte fungerar i praktiken utan det var en tanke jag haft ett tag.

       Svara

      Både barnmorskor på mödravården och på förlossning/BB gör orosanmälningar, så jo, det finns lite kontroll faktiskt. Sedan flyger vissa under radarn och vissa kanske inte utvecklar problematik förrän efter att de fått barn (precis som adoptivföräldrar som ser bra ut på pappret men där det går åt helvete när de väl adopterat barnet) och då finns det anmälningsskyldighet hos förskolor, skolor och barnhälsovården.

      Svara

       Absolut, men då är ju barnet redan påväg och man kan ju inte tvinga till abort direkt.
       På samma sätt som man inte kan tvinga till sterilisering vid eventuell utvärdering.

       Svara

   Det är stor skillnad på att utöva förmynderi och inskränka i människors rätt att skaffa barn och på kontroller vid adoption när barn ska lämnas ut till främmande människor som de saknar band till. Tänk dig själv hur utsatta dessa adoptionsbarn skulle vara om vem som helst kunde åka och bara hämta ett barn. Vågar inte ens tänka på alla hemskheter det skulle innebära.

   Här försöker vi åtminstone ha koll och det händer att Socialtjänsten kopplas in redan direkt efter förlossningen. Och det händer att Socialtjänsten omhändertar barn redan på BB.

   Svara

    Jag tror min ursprungskommentar missuppfattades lite. Är inte emot att det görs kontroller vid adoption utan att det INTE görs innan människor skaffar barn hur som helst.

    Tyvärr är det ju redan försent då ett barn är skapat och redan har kommit till världen, oavsett hur kapabla föräldrarna är som just föräldrar. Finns ju så många barn som flyger under radarn av just den här anledningen, där föräldrarna inte egentligen är kapabla men det inte är något som visas utåt dvs soc osv inte ens finns med i bilden.

    Svara

     Hur ska den kontrollen gå till hade du tänkt? Kemisk kastrering tills socialtjänsten säger det är okej?

     Svara

     Jag kan hålla med, men det var också därför jag började med att skriva att vi inte kan utöva förmynderi och inskränka i människors rätt att skaffa barn (för det var ju vad jag menade med meningen). Så jo, jag missuppfattade inte din ursprungskommentar. Förr hade vi steriliseringslagar och många utsattes för tvångssterilisering men tillbaka dit tror jag inte att någon vill idag. Även om det kan kännas så ibland…

     Svara

      Nej, i praktiken finns det såklart inget som fungerar, det är jag medveten om.
      Tänker bara att rent teoretiskt är det väldigt underligt att den ena delen av ”barnaskaffande” är hårt reglerad och den andra är helt utan regelverk i princip.

      Svara

       Det är inte ett dugg orimligt. Trafficking av barn är stort.

       Svara

        Ja, är inte emot att blivande adoptivföräldrar regleras.

        Svara

       Det är ju inte så underligt just för att den ena går att reglera och den andra går inte att reglera

       Svara

       Det är ju svårt att reglera människors sexvanor. Jag tänker också ur de oplanerade barnens perspektiv. De har rätt att finnas även om de har dåliga biologiska föräldrar. Det är där vi i samhället ska gripa in och hjälpa. Svårigheten är att det bygger på frivillighet in i det längsta.

       Svara

   Ännu mer sjukt är att man för att bli godkänd för att få ett ägg donerat måste bli utvärderad och godkänd av en kurator. Bland annat baserat på vad man har för relation till sina föräldrar och hur ofta man träffas. Egentligen tycker jag att det är ganska rimligt att man utvärderas som adoptivförälder, det är ett system som skulle kunna utnyttjas av människor med dåliga intentioner.

   Det är dock ganska kränkande att sitta och försöka övertyga en okänd person att man kommer bli en bra förälder när det står gravida och röker utanför.

   Svara

   Eftersom adopterade barn kan lida av trauma tycker jag att det är högst adekvat att det är svårare att bli godkänd som adoptivförälder än som biologisk förälder. Det är ett svårare föräldrauppdrag helt enkelt och du måste vara rätt förberedd.

   Svara

    Kan absolut vara ett svårare föräldraruppdrag. Dock får man inte glömma de barn som sätts till världen hipp som happ av föräldrar som knappt kan ta hand om sig själva än mindre ett barn. Och istället lämnar sitt biologiska barn med trauma.

    Svara

     Vår lagstiftning utgår från att de biologiska föräldrarna är bäst för barnen och jag tänker att det är så, och bara i undantagsfall på annat sätt. Men de undantagen – som definitivt finns – behöver vi i samhället (socialtjänsten) fånga upp.

     Svara

  Efter Sven Wollters död blev jag så sugen på att se Änglagård, alltså den allra första filmen, men kan inte hitta den någonstans. Någon som vet var/om den finns? Vill också gärna se Fares-filmerna, typ jalla jalla, kopps och farsan men kan inte hitta dem heller 🙈

  Svara

   Se Raskens ❤️

   Svara

   Det är sådana typiska filmer som brukar finnas att låna på bibliotek 😊
   Trots restriktioner så kan man på många ställen göra snabba ärenden på biblioteken så länge man inte ser det som en mötesplats, gör dina filmlån snabbt bara.

   Svara

   Den finns på tv4play!

   Svara

  Usch var precis och hämtade alla mina saker jag hade kvar hos mitt ex. Fyfan vad ont det gjorde att se att mitt namn inte längre satt på ”vår” dörr.. Och att hämta alla saker.

  Svara

   Hemsk känsla. Oavsett hur tungt det är just nu så blir det alltid bra igen 💕

   Svara

  Varför går inte Dr Phil att streamas med svensk text nånstans? Cmore har typ tre avsnitt ute bara 🙁

  Svara

  Älskar Angelica Blicks take on ”träffa så lite folk som möjligt” – åker hem till alla influencers och ger dem hennes kollektion i hand?

  Svara

   + mysa runt med kompisar hemma, strosa runt på Ica och handla lite godis, dra hem till Linköping och umgås med familjen, gå lite på restaurang tillsammans 😐

   Svara

  Någon annan som såg blondinbellas inlägg på bloggen idag innan den redigerades? Hon började med att skriva att hon och Gillis varit I mataffären trots att han hade hosta. ”visste inte vad jag skulle göra, men han hostade i alla fall inte i butiken. Han gick runt själv ett tag och då kunde jag plocka ut några födelsedagspresentet till honom” eller något liknande. Hann inte ta screenshot innan det och de första kommentarerna försvann. Någon annan som var snabb? Härligt att hon struntar helt i pandemin

  Svara

   Hon själv har varit rejält förkyld med. Kanske är fortfarande. Låter heltäppt i senaste podden. Alltså mycket mer än vanligt.

   Svara

   Jag tog faktiskt en screenshot på den delen av inlägget. Just för att det var helt sjukt att hon tog med sig Gillis till affären när han var sjuk. När jag var inne hade inlägget fått fyra kommentarer, alla typ ”shit hur kan du ta med ett hostigt barn till affären???” men de är också borta nu.

   Svara

   Ja, jag läste det också. Kändes som medveten provokation a’la exellark. Intressant att hon fegade ur.

   Svara

  Ser om ”Band of Brothers”. Helvete vilken bra serie!

  Svara

   Är glad att min man lyckades övertala mig att se den serien! Kan passa på att rekommendera The Pasific, också bra!

   Svara

  Någon som befinner sig i en ”sund” relation och ni inte varit intima på över året?

  Svara

   Nja inte så länge men typ 5 månader har väl gått nu 🙁 hur ser situationen ut för dig?

   Svara

    Strax över året. Vi gick isär och nu tillbaka och träffar varandra. Allt är som innan. Mys och gos med sexet är helt borta!

    Svara

   Ja! Första relationen jag känner mig så jäkla trygg i också. Vi har små barn så efter förlossning har det tagit 1 år innan vi började ha sex igen..

   Svara

   Inte ett år men vi ligger typ två ggr på tre månader. Var toppen de första sex månaderna men sen hände ngt. Jag vill mer men inte han. Allt annat är jättebra, sexlivet absolut inte. Hoppas det är en fas som går över.

   Svara

  Vad jag är trött på att hela tiden se ut som jag är gravid i nionde månaden på grund av alla hormonpreparat. Kan inte känna mig fulare.

  Svara

   Sluta med hormonpreparat då?

   Svara

    Jag har endometrios så inte direkt enkelt tyvärr. Funderar på att göra en hysterektomi istället.

    Svara

     Feel ya. Har enanton nu, blöder heeela tiden. Ger snart upp!

     Svara

   Kan du inte försöka känna dig finare istället då?

   Svara

  Vad jag är trött på att se ut som jag är gravid i nionde månaden på grund av alla hormonpreparat. Kan inte känna mig fulare.

  Svara

  Någon här som också bara har mens typ 2 dagar varje månad???

  Svara

   Jepp, min längsta menstruation är 4 dagar!

   Svara

   Det låter lite… Jag har minst 4 dagar även de gånger jag blöder mindre.

   Svara

    Fyra dagar när du blöder lite?! Det är ju asmycket!

    Svara

     Haha nej det är det inte. Helt normalt.

     Svara

   Jag blöder 4,5 dagar. Riklig mens dom första två.

   Jag tränar cirka 6 ggr/vecka också….vissa som tränar mycket kan ju få utebliven mens t.ex. men det verkar inte vara fallet för mig… 😛

   Svara

   Japp, min mens varar också bara typ två dagar. Sånt är olika från person till person

   Svara

   Jepp! Har aldrig kunnat ha tampong, utan jag kör trosskydd.
   Däremot får jag mensvärk från helvete varje månad.

   Svara

   2 till 4 dagar, oftast 3 där tredje dagen är sparsam. Haft så varke mens sen jag var 13 år, är 32 nu. Är dock gravid i skrivande stund så mensen kan väl antagligen förändras i framtiden :/

   Svara

   Ja ibland, men ibland upp till en vecka. Sjukt oregelbunden, både vad gäller tidpunkt och hur många dagar.

   Svara

  Någon mer här inne som kör lastbil? Mvh tjej som älskar sitt yrke

  Svara

  Tips på bra serie? Senast sett ”The crown” och ”kärlek och anarki”

  Svara

   Lucifer
   Broadchurch

   Svara

   Bodyguard. Kolla upp. SÅ bra serie.

   Svara

   The Queen’s Gambit på Netflix

   Svara

    Ja, den är bra och nyskapande. Blindschack är dock inte så svårt som de vill få det att verka.

    Svara

  Årets julklapp… Ett stormkök? På riktigt – vem fan vill ha ett stormkök?

  Svara

   Är perfekt. Tänk om elen försvinner till exempel.

   Svara

    Ja, för det gör den ju så ofta. Speciellt i en storstad. I flera dagar.

    Svara

     Och det vet du ju. En dag händer det vänta du bara får du se.

     Svara

      Ha ha! Ja, tjenare.

      Svara

      Är säkert en sån människa som blir provocerad när andra har mat som räcker I veckor.

      Svara

     Ja i småstäder och på landet bor ju endast några få 😂 Och tur är väl det så andra har råd med löjligt höga hyror, räntor och amorteringar.

     Svara

   Det är iaf bättre än förra årets mobillåda. Det är ju verkligen som att ge bort ingenting.

   Svara

    😄 Fast ingenting är bättre.

    Svara

   Det handlar väl om den stora friluftslivstrenden som kommit iom corona. Bra, praktisk present och det är härligt att laga mat utomhus. Alla borde vilja ha ett tänker jag. Själv äger jag två.

   Svara

    Men då skaffar man sig väl ett eller två själv? Inget man behöver få i julklapp men visst jag kan ha fel. Ser bara mina vänner framför mig när dom får ett stormkök i julklapp…

    Svara

     Hade varit en grym present! Hejdå ytligt och välkommen praktiskt!

     Svara