Ellinor Bjurström och hennes sambo vill bli familjehem

Ellinor Bjurström delar nu på Instagram att hon och Jimmy anmält sig till olika kommuner för att bli familjehem (fosterfamilj). 
Pga att de är offentliga så verkar det vara lite mer komplicerat att matcha dem med ett barn som behöver ett hem, men jag hoppas att de håller barnet borta från sina sociala medier även om placeringen görs med hänsyn till att de arbetar som influencers.

Men fan vad fint ändå.
Människor som vill och kan öppna upp sina hem till barn som inte har det bra förtjänar en extra guldstjärna i min bok.

157 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra betalt också! ?

      Vad får man?

        Olika beroende på barnets ålder och behov. Ofta runt 6000-7000 i månaden. Du kan få upp till 14000 för en tonåring inkl barnbidrag, men i de fallen är det barn som har mycket läkarbesök, mediciner, omkostnader i vardagen osv.
        De har gjort så man inte kan leva på det och knappt gå plus för att folk inte ska utnyttja det och ha det som ”jobb” utan att egentligen bry sig om barnen.

          Jag trodde inte man fick betalt.

          Har läst om de som adopterar barnet efter några år, då antar jag att de inte får betalt utan att barnet räknas som deras egna.

          Om jag hade haft tid och ork till ett tredje barn skulle jag kunna tänkt mig att bli fosterförälder utan ersättning.

            Om barnet är sjukt förstår jag och tänker jag ett varv till så är det ju bra med ersättning så bra familjer har råd att hjälpa ett barn som behöver ett andra hem.

            Det finns inget system i Sverige där familjehem efter några år barn som varit placerade hos dem. Efter tre år ska nämnden överväga vårdnadslverflyttning men det är inte samma sak som adoption. Då behåller även familjehemmen omkostnadsersättningen så de blir inte ekonomiskt ansvariga för barnen ändå.
            Familjehem ska man bara överväga att bli om man har MYCKET över att ge ett barn, det är långt ifrån ett lätt uppdrag och det är inte bara barnet man har att förhålla sig till utan även den biologiska familjen, ofta omfattande kontakter med skola, sjukvård, bup och såklart socialtjänsten. Det är få familjehem som fixar det, sorgligt nog, vilket leder till att barn får omplacerad gång på gång.

            man får absolut inte bra betalt. Det man får är ungefär det som täcker omkostnaderna för barnet plus lite mer. Om man tänker på hur mycket arbete det kan innebära att vara familjehem, du kommer behöva ta mer vab och ledighet för dessa barn har nästan alltid större behov än andra barn.

            om man har ett särskilt krävande barn, kanske flera diagnoser eller trauman, beteendeproblem eller ätstörningar, så kan man utredas som ett särskilt kvalificerat familjehem, konsulentstöttat familjehem. Då får man en heltidslön eftersom den ena föräldern då ska vara hemma på heltid. Man får då motsvarande en undersköterskelön ungefär.

          Det var ju verkligen inte ”bra betalt” som TS säger… märklig inställning.

        Det stämmer inte. Min bror har ett fosterbarn som kom vid 6månaders ålder (barnet är nu 2årkr. Först fick dom ett ”startbidrag” för att köpa kläder, barnvagn och liknande på 10.000kr. Därefter har dom fått cirka 13.000kr i månaden för barnet som grund.

          13.000 kr i månaden stämmer inte.
          Man får inte särskilt mkt kan jag tala om.

      Verkligen inte.

      Inte så värst, ofta krävs att en ska avstå arbete och kunna vara hemma.

        Nä så är det väl inte? Gäller inte elever jag haft som varit familjehemsplacerade iaf. De ska ju gå i skola och så som vanligt.

          Det beror på ålder på barnet och om det är en jourplacering eller inte, orsaken till placering, risken för att barnen blir hittade med mera. Om det är en fast placering är man hemma i början, sen skapar man en vardag med förskola/ skola etc. Om det är en akut placering är man hemma med barnen.

            Beror kanske på kommun också? Vet ett barn som blev akutplacerat, utredning pågår av föräldrarna men hen går ju i skola och på fritids, de vuxna arbetar.

              Kanske bodde hen i ett jourhem de första dagarna iofs (då gick hen knte i skolan) och bytte sen.

              det beror inte på kommunen det beror på barnets behov. många placerade barn har mycket större behov än ”vanliga” barn

            Fast om man är jourfamiljehem så får man ju en lön för att gå hemma och vara redo för uppdrag oavsett om man har barn placerade hos sig eller inte, till skillnad från vanliga familjehem.

              Vi hade vänner som hade ett familjehemsplacerat barn, han gick på skola och sen fritids, längst dagar av alla. De fick dessutom 12 000:- i månaden som är grundbidraget i vår kommun iallafall. Du får även tillägg sen om barnet har särskilda behov mm. Så jo, det är bra betalt tycker jag för att ”göra en insats för samhället och barnen” som många så fint kallar det.

        Som familjehem ska helst båda (om det är två vuxna i hushållet) jobba. I jourhem behöver en person vara hemma. I jourhem bor barn i väntan på sitt familjehem. Tanken är att det ska vara under en kort period, men tyvärr kan barnet behöva bo (och kanske fästa sig vid familjen/jourhemmet) i sitt jourhem i många, många månader.

        Det finns kommunala familjehem = inte lika bra betalt. Det finns också privata aktörer = ofta mer betalt. Det finns absolut människor som kan leva på detta, och det bra. Lön och främst omkostnader baseras på barnets behov. T.ex. inkomstbortfall för att behöva vara med vid umgängestider, diverse möten och läkartider. Det finns absolut människor som utnyttjar detta och utnyttjar pengarna för egen vinning. Även för sina biologiska barns vinning. Förhoppningsvis har man bättre koll, men ärligt talat kan det brista en hel del där.

        Med det sagt; det finns också dem som gör ett fantastiskt jobb som såväl jourhem och familjehem. Även som kontaktfamiljer. Många tar till sig barn och ungdomar som om de vore deras biologiska barn och sörjer djupt och genuint om barnen återplaceras i ursprungshemmet (vilket alltid är målet). Alla barn, även ens egna biologiska kan ju ta mycket tid och energi, av olika anledningar, och så klart bära på trauman och svåra upplevelser. Men dessa barn HAR alltid något – om inte annat det faktum att de inte vill, kan eller får bo hos sin biologiska familj. Det kan vara ett fantastiskt och givande jobb men det kanske också vara tungt, otacksamt (från olika håll) och svårt jobb. De som gör sitt bästa för dessa barn kan verkligen rädda liv.

        Just ovannämnda influencer gör nog detta genuint – om inte annat kommer ju hon och hennes familj bli ännu mer synade från allmänheten.

      Sluta. Det är väldigt fint av dem att ta detta initiativet, man tjänar inte pengar på detta, allt man får går till barnet. När en influenser faktiskt gör något fint och bra ska de få respekt för det, inte slentrianmässiga glåpord. Många i influensabranchen gör mer negativt än positivt (uppmanar till onödig konsumtion o annat)- nu när en influenser faktiskt gör något fint o bra ska de få positivitet o respekt tycker jag, superbra att de använder sina resurser till något bra. Bara barnet inte visas i deras kanaler borde det ju inte vara några problem med att vara familjehem som ”känd”.

        Inte alls fint!
        Om den här influencern seriöst ville bli familjehem hade hon skött saken utan att alls nämna det i sina kanaler.

        Men självklart måste det nämnas för att få likes.

        Barnet får inte synas men hon kommer såklart låta alla förstå när de har barnet.

        Det är illa nog med influencers som utnyttjar egna barn. Nu ska man ha andras barn för att få likes och dessutom barn med svårigheter i livet.

          Det är brist på familjehem. Allt som kan få upp intresset hos andra att bli familjehem är bra. Äntligen någon som använder sin plattform till något bra.

            Om man får upp intresset för att en influencer gör det är det nog bra om man avstår.

              Surpuppa. Vad har Ellinor gjort dig egentligen?

                Jag vet inte ens vem hon är, men att hamna hos en influencer är inte något ett barn förtjänar. Dessutom en influencer som börjar lägga upp om det redan innan de börjat ta hand om ett barn. Varför kan man inte bara göra sånt utan att basunera ut det på sociala medier?

                  Jag tycker det är bra att någon uppmärksammar detta och om det bara gör en intresserad av att hjälpa barn som behöver det så är det bra.

                  Får känslan av att du inte alls vet vilken process det är att matcha familj med barn. Man går inte bara in på kommunhuset och plockar ett barn på väg hem från jobbet.

                  Var glad att någon hjälper barn. Vet inte varför du är så negativ till att någon använder sin plattform för att lyfta ett viktigt ämne.

                  Men du har fått fram din poäng och jag min. Vi kommer nog inte längre här.

                    Jag vet inte om du vill antyda att familjehemsutredningar är djuplodande. Det är de inte, jobbar man inom socialtjänsten så är det uppenbart att oerhört många helt olämpliga familjehem släpps igenom och får ta emot barn. Kanske för att bristen är så stor, men det ska ju inte leda till sämre bedömingar. Bra familjehem är tyvärr sällsynta.

              Det håller jag inte med om.

              Varför skulle det vara av fel anledning att vilja söka mer information om att bli familjehem efter att ha läst om någon annan som är det?

              du vet inte vad du pratar om det är tydligt. man är inte dum i huvudet för att man följer en influencer på instagram.

          Är det inte fint?!!

          Vissa är makalösa till att förpesta kommentarsfältet.

          Det är jättefint att det finns de som vill vara familjehem. De behövs och bara positivt om de inspirerar andra att göra detsamma. Så bra för barn som behöver ett andra hem.

            Vet inte vad denna anonym har för agenda men sur och tvär är hen i alla fall.

            Jättefint att någon äntligen influerar till något vettigt och viktigt.

        Nu står det ju att de inte fick barnet just pga att de är offentliga personer. Och då hoppas hon att det ska funka ”längre fram”. Var hon seriös med familjehemstankarna skulle hon ju försöka på riktigt.

          Får väl se om det kommer någon bättre matchning då.

          Du är riktigt på hugget ikväll du.

        Nej, allt går inte till barnet. Man får ett arvode. Men det är man värt utifrån alla möten ovh besök man måste på. Ha kontakt med biologiska föräldrarna som ofta har missbruk/kriminella/psykiskt sjuka. Trösta ett ledsen barn vars förälder ställt in umgänge i sista stunden. Hantera ilska och besvikelse

      Men jösses så cyniskt. Ibland vill man helt enkelt bara vara medmänsklig och erbjuda hjälp också.

        Jaha och man måste nämna det på internet också? Så man framstår som god?

          Varför inte? Var inte så otrevlig.

          Det är en stor sak att bli familjehem. Klart de vill dela med sig av sådant.

          Det är väl inget negativt med att framstå som god om man faktiskt ÄR god- alltså tar av sin tid o kraft för att osjälviskt göra något för ett behövande, utsatt barn? Jag har inga problem med att människor som gör goda gärningar, som detta faktiskt är, också berättar det. Vem vet, det kanske till o med kan få någon annan att börja fundera på att ta samma initiativ och så sprids de goda gärningarna till ännu fler. Finns brist på goda, osjälviska människor i vår tid, de flesta tänker bara på att tjäna så mycket pengar som möjligt. Om någon beter sig osjälviskt, som i detta fall, är det fantastiskt o hon får gärna berätta om det. Dock självklart inte visa barnet på bild eller berätta detaljer som namn, ålder osv så barnet kan identifieras- men det vet hon redan eftersom hon gått på många möten o är insatt i detta.

      Med det ansvaret att ta hand om någons barn som oftast har det svårt är ersättningen inte speciellt stor.

        Stackars unge, hamna hos en influencer som ska tjäna likes på en.

          Haha men vem är du och varför så sur?

            Jag känner folk som växte upp i olika familjehem. Så fort familjerna fick någon form av problem fick det placerade barnet flytta.
            Ett exempel: En familj skildes, barnet fick nytt familjehem för ingen av dem ville ha honom kvar som ensamstående. Nästa familj fick fler barn och kände inte att de ”orkade” med den familjehemsplacerade pojken. Ny flytt. Nya familjen var inte särskilt bra eller stabil. Killen det handlar om är idag 35 år och har varit mer i fängelse än utanför.

              Vad har det med Ellinor att göra?

                Att hon redan börjat skriva om det, innan hon ens har barnet, tyder på att hon inte gör det av rätt anledning.

                  Vi får väl se om de som är ansvariga anser att de är lämpliga. Som tur är ska ju inte läsare på en skvallerblogg avgöra det.

                    Nu står det ju att de inte fick barnet just pga att de är offentliga personer. Och då hoppas hon att det ska funka ”längre fram”. Var hon seriös med familjehemstankarna skulle hon ju försöka på riktigt.

                      Hej!
                      Jag kan berätta för dig att vi har gjort ALLT för det här barnet och även andra barn som kommit på tal. Det här är en process som har varit i flera månader utan att vi pratat om det tidigare. En anledning att vi inte kan bli familjehem just nu är vår biologiska son. De anser att han är på gränsen för att vara för ung. Vi får inte ta emot ett äldre barn pga min unga ålder (blir för lite ålderskillnad). Offentligheten har inget med att vi skulle lägga upp en bild på barnet. Det har att göra med att föräldrarna kan vara jävliga och anmäla allt dom kan hitta på nätet som redan finns på oss. Vilket leder till oro för socialen.
                      Vi delar med oss för att inspirera andra. Mitt inlägg skickade jag till socialen innan jag publicerade och dom bedömde inlägget som positivt och att de kan inspirera andra att vilja göra samma sak.

    Fantastiskt ❤️❤️

    Det är min stora dröm att bli familjehem. Min man VÄGRAR.

      Byt man

      Jag har också velat det sedan jag var rätt ung faktiskt. Läste en bok men kommer för mitt liv inte ihåg vilken, men den var baserad på en sann historia om en fosterfamilj. De hade tagit emot många barn. En flicka var speciell. Tror att hon inte hon pratade eller visade ögonkontakt. Hon hade blivit utsatt för sexuella övergrepp. Minns ej hur det slutade men tycker det är så viktigt att ge oskyldiga barn en trygg plats. Lite därför jag ville bli lärare som liten också – ville stoppa alla mobbare!!
      Men, är för ung nu. Och valde att utbilda mig inom miljö istället så att vår jord kan vara trygg för våra barn ?
      Dessutom känns det som man verkligen måste ha sin shit together.

        Du låter som en fin människa ?

      Vill också! Men jag har tänkt att jag vill vara äldre(är 30) Tror det vore bra för hon i inlägget också. Att vara fosterfamilj är ingen liten sak att ta på sig. Ett helt oegoistisk åtagande som handlar om att finnas till 100% för någon annan. Att dessutom öppna upp sitt hjärta och hem för någon som sedan kan ”tas ifrån en” Det är inget man bara gör för att det är ”kul”. Hoppas hon tänkt igenom det ordentligt. Och att hon då slutar med soc medier. Beror ju på barn men barn med problematik behöver närvarande föräldrar som inte jobbar med soc med.

        Sociala medier är ett jobb som vilket annat som helst. Skulle du säga åt en musiklärare att sluta jobba på skola för att de skaffade ett fosterbarn? Don’t think so..

          Nu står det ju att de inte fick barnet just pga att de är offentliga personer. Och då hoppas hon att det ska funka ”längre fram”. Var hon seriös med familjehemstankarna skulle hon ju försöka på riktigt.

            Sluta spamma

          Oj, jag tycker verkligen inte att sociala medier är som vilket annat jobb som helst.
          Jag exponerar inte mitt liv på mitt jobb.

          Du är nog smart nog att förstå att olika jobb kräver olika saker. En influencer är likt en artist eller dokusåpakändis en sorts offentlig person. Och är man det. Ständigt delar med sig av sitt liv utåt. Då kan det bli väldigt problematiskt om man samtidigt ska vara en trygg fosterfamilj. En musiklärare går till sitt jobb, sen går den hem. Kan vara helt privat.

      Varför? Synd, nu när du är så öppen för det (behövs fler bra familjehem! Heja!)

      Det är min dröm också. Jag har ett biologiskt barn, men redan som ung har jag drömt om att bli familjehem. Men min man vägrar också. Hans kommentar ”NÄ NÄ NÄ, det kan bli jättemycket problem”.

      Vi borde kanske dumpa våra män och bli familjehem vi två ?

        Att ha en man är sannolikt ett större problem än att ha ett fosterbarn

    Det är fantastiskt fint och behövs verkligen. Mvh socialtjänstbyråkrat

      Intressant formulerad titel
      /Socialsekreterare

        Jobbar inom socialtjänsten men inte som socialsekreterare ??‍♀️ Alla offentligt anställda är väl mer eller mindre byråkrater.

    Väldigt fint av dem! Hoppas de får en match snart, de verkar ha mycket trygghet att ge, så väldigt bra att de tar detta initiativet. Om de skyddar barnet från att vara i deras offentliga kanaler borde det väl inte vara ett problem att de är familjehem? Härligt att se någon influencers som faktiskt gör något bra på riktigt, de ska ha respekt för det!

    De tänker säkert dra en pappapappadotter och använda fosterbarnet som reklampelare…

      Varför så negativ?

      Nej det tror jag INTE. De verkar vara insatta i vad detta innebär, bla att barnet inte får synas på deras kanaler. Sluta misstänkliggöra när någon faktiskt gör något bra! Tror inte det finns några baktankar här, tror faktiskt att de genuint vill hjälpa. De verkar ha mycket resurser både vad gäller trygghet o materiellt, så jag tror de blir ett fantastiskt familjehem! Vissa människor vill faktiskt göra det bra för andra o bidra i samhället, tro det eller ej!

    Vi planerar att bli avlastningshem (heter det fortfarande så? Stödfamilj? ) när vi bor lite större. Ett barn som av olika anledningar behöver andra vuxna, varannan helg eller så.

      Det heter kontaktfamilj! ? Jag och min man är det till ett barn på 5 år. Vi vill bli familjehem, men bor för litet för det. Men vi är så glada att kunna ställa upp som kontaktfamilj istället! ?

        Måste man vara i föräldraålder för att vara stödfamilj? Skulle vilja vara det när mina barn är ”stora” men då kanske man räknas som för gammal?

          Nej det måste man inte. Många är äldre med utflugna egna barn.

          Nej, man kan vara ensamstående och/eller utan barn. Ibland är det en fördel att vara just det, beroende på barnet och dess behov. Ålder spelar inte så stor till heller. Finns både mycket unga personer som är det, och de som är närmre 60. Allt beror som sagt på individen i fråga och barnet som behöver stöd eller en placering. Hoppas du får möjlighet att bli det en dag! 🙂

          Som många andra skriver, ålder spelar ingen roll. Men vår kontakt på socialtjänsten har sagt att vissa kommuner kan ha egna regler på övre och undre åldersgräns. ?

          Tror det är bättre med äldre faktiskt.

        Vi bor ganska litet. Måste barnet då det eget rum för att man ska kunna bli kontaktfamilj? Eller vad är kriterierna?

          Man kan oftast läsa på sin kommuns hemsida. Eller googla kontaktfamilj/faniljehem + kommunens namn”. Har för mig att för att vara familjehem ska barnet ha ett eget rum, vet inte angående kontaktfamilj. Men ta inte bara mitt ord på det! ?

          Ja det är oftast ett av kriterierna. Många löser det så att de biologiska barnen delar rum istället.

            Precis! För jour- och familjehem behöver barnet ha ett eget rum. För en kontaktfamilj behöver barnet få tillgång till ett eget rum de dagar och nätter barnet spenderar i familjen.

          I den kommun jag bor i behöver barnet ha eget rum vid familjehem men inte som kontaktfamilj. ? Är det jourfamilj går de på barnets ålder gällande eget rum eller inte. Tror alla kommuner har lite olika regler.

      Åh det vill jag och min med!

        Jag och min man ska det stå.

          Gå in och anmäl er! ? Vi hörde av oss till den kommun vi bor i, men har även varit med på allafamiljehem.se. ?

    Åh. Skulle också vilja bli stödfamilj. Avstår gärna egna barn för att kunna hjälpa andra.

      ❤️

      Måste man avstå egna barn för att vara stödfamilj? genuin undran då jag kanske kan pitcha den idéen till maken istället för familjehem.

        Tror du det själv eller?

          Jag undrade eftersom jag inte läst på om just kontaktfamilj. Ber om ursäkt om jag gjorde någon upprörd.

          Tagga ner.

        Nej såklart inte 21.24

        Man kan oftast läsa på sin kommuns hemsida om vad som gäller. Vad jag har hört så kan man ha egna barn eller inte, ska inte spela någon roll.

        Nej absolut Inte. Men du måste ha mycket tid för det placerade barnet eftersom det kräver mer omsorg och trygghet, framförallt i början. Men annars är det bara bra att kunna erbjuda och visa hur en trygg, ”normal” familjemiljö är.

    Fuck din bok. Influencers bryr sig inte om dig när ska du fatta det Camilla? Patetiska fjant

      Dito!

      Trevlig kväll på dig med.

        Tror ni Carola Wetterholm skriver kommentarerna från vårdpersonal själv? Inte kan väl vårdpersonal peppa folk att gå till gymmet när regeringen ber oss att inte gå till gymmet just för att inte påverka vården?

          INLÄGG PÅ BLOGGBEVAKNING OM CAROLA WETTERHOLMS CORONA-ATTITYD NUUUUUUUUU!!

          Den kvinnans så egoistisk att klockorna stannar!

            Skaffar man så många barn kan man inte ha mycket vett innanför pannbenet

            Ja men nu måste hon väl skriva kommentarerna själv? Bara folk som tycker hon är dum i huvudet sen helt plötsligt två stycken som minsann jobbar inom vården och hejar på gymbesök…..

          Tror det är mkt hittepå samt familjen som kommenterar. Respekten för människors liv är obefintlig.

      Det är okej, kompis. Vi tycker om dig som du är. Ha en fin kväll.

      Och jag tror inte Camilla bryr sig om dig heller. Tönt!!

      ??

    OT jag vet… men reagerade på att Maja Nilsson Lindelöf blivit nominerad till årets equalizer och ska därmed ha bidragit till mer jämställdhet i branschen. Så nu räcker det med att man repostar lite bilder från Pinterest? Lågvattenmärke.

      Spela roll vem som får hitte på priser.

    Vi blev familjehem till en underbar liten kille med särskilda behov för 6 år sedan. Nu har vi vårdnaden om honom sedan ett år.
    Och han vet att han är vår son och att vi älskar honom lika mycket som våra biologiska söner ?

      Vad fint! <3

      ?

      Så fint❤️❤️ Jag själv har bott i jourhem o jag blir SÅ berörd när ni tar er an honom så här. Tack tack tack!

      Heja er! ?

    Och då innebär det att alla barn som behöver ett familjehem kommer göra det. Eller vad är din poäng?

    [Borttagen kommentar]

    Om den för influencern seriöst ville bli familjehem hade hon skött saken utan att alls nämna det i sina kanaler.

    Men självklart måste det nämnas för att få likes.

    Barnet får inte synas men hon kommer såklart låta alla förstå när de har barnet.

    Det är illa nog med influencers som utnyttjar egna barn. Nu ska man ha andras barn för att få likes och dessutom barn med svårigheter i livet.

    Någon annan som reagerar på smygreklamen som pågått i 2-3 avsnitt av Wahlgrens Värld för Synoptik? Varför markeras inte detta ut som reklam i programmet?

    Men nu får det räcka på den här exploateringen av barn?! Jag är socionom, och arbetar med placerade barn. Placerade barns vistelseort får under inga omständigheter avslöjas. Många gånger medför ett avslöjande av barnens bostadsort direkt livsfara, och barnet rycks upp igen. Hur kan man ens tänka tanken att bli familjehem när man är influenser? Det är inget fel med att vilja göra gott och hjälpa till, men i det här fallet frågar jag verkligen ”för vems skull”?

      Tack för ditt inlägg. Här tror alla att det är så himla gulligt allting. En influencer ska absolut inte vara familjehem. Barnet har rätt till sekretess och privacy.

        Men du tror inte att hon fått den informationen om vad som gäller kring att vara offentlig? Tror du inte att man travar in på ett kontor, ber om ett barn och får med sig det hem på en gång?

        Precis. Liksom att många tror att alla barn som placeras är små väna lugna förskolebarn som kommer att vara evigt tacksamma att bli placerade. Verkligheten kan lika gärna vara en traumatiserad tonåring som mår dåligt och är utåtagerande och inte alls vill vara där, och som du inte vill ska vara nära dina egna barn.

        Verkligheten är komplex, och man ska finnas där för varje barn.

        Men visst behövs det fler familjehem, jourhem framförallt!

          Såklart kan barnen ha olika typer av problem mm men man får ju berätta vad man tror man klarar av när man anmäler sig och sen matchas man. Man kommer inte tvingas ta emot en tonåring t.ex.

          Finns väl någonstans en anledning till att det inte finns så många också, många som söker verkar göra det av fel anledningar. Vet inte hur många gånger jag läst om folk som tror att det är ett substitut för egna barn, när det är inget som att ha egna barn samt hur man glorifierar hela grejen och sin egen roll. Främsta anledning bör defintivt vara att man kan erbjuda den trygghet och stabilitet som behövs snarare att man såå hiiimla gärna vill hjälpa ungar i nöd.

      Men det där stämmer ju verkligen inte? Vistelseorten är inte alltid hemlig och det är inte alls förenat med livsfara ”många gånger”, det beror ju på placeringsorsaken. Alla placerade barn är inte utsatta för våld eller hot.

        Vi hade en flicka placerad hos oss när jag var yngre. Hon var inte utsatt för hot eller våld men hennes mamma var inte kapabel att ta hand om henne och pappan var död. Hon träffade sin mamma varannan helg och i övrigt bodde hon hos oss. Mamman var absolut inte farlig och visste precis var barnet fanns.

        Nej, alla placerade barn är inte utsatta för våld eller hot. Men i de många fall det är så är det förenat med livsfara om deras vistelseort röjs. Jag tror att du förstår att det är det jag menar.

          Nej, det förstod jag faktiskt inte på din första kommentar, men då tackar jag för ditt förtydligande! 🙂

      Jag är också socionom och har arbetar med placerade barn i 10 år. Tycker att du överdriver och skrämmer. I enstaka fall, där det finns mkt starka skäl för ett hemlighållande av vistelseort enligt 14 paragrafen LVU, kan man fatta ett sånt beslut. Men det ska fattas med försiktighet och sedan övervägas var tredje månad.
      Jag tycker att det är sjukt fint att även influensers uppmärksammar behovet av familjehem och vill bli detsamma.
      Alla som blir godkända som familjehem har genomgått rigorösa utredningar och blivit godkända, antar att så är fallet för även denna person. Sluta skräm upp folk om att barnen kommer att slitas upp bara för att nån får reda på var det befinner sig. De flesta placeringar sker med samtycke från föräldrarna och då kan inte något beslut om hemlighållande fattas. Och även om barn placeras med stöd av LVU så fungerar samarbetet mellan föräldrar och familjehem oftast bra.
      Bli familjehem gott folk! Det behövs. ?

        Bra förklarat! ❤

        Min avsikt är inte att skrämma någon från att bli familjehem. Min avsikt var att betona att det är högst olämpligt att bli det som influencer, vilket ju hon även skriver att socialtjänsten hade som skäl. Även om en placering är frivillig och vistelseorten känd tvivlar jag på att de biologiska föräldrarna vill se sitt barn på sociala medier. Det är också skillnad på orsak till placeringen, och vilket typ av placering det är. Det kommer inte alls fram i den här debatten/ inlägget.

        Visst är det bra att behovet av familjehem lyfts.

          Men har hon sagt att hon kommer att kabla ut barnet på sina kanaler?

            Nu står det ju att de inte fick barnet just pga att de är offentliga personer. Och då hoppas hon att det ska funka ”längre fram”. Var hon seriös med familjehemstankarna skulle hon ju försöka på riktigt.

            Har hon sagt att hon inte skulle skriva om det?

            Hon skriver ju om att de vill bli familjehem, då ligger det ganska nära till hands att tänka att hon hade fortsatt skriva om det när de blivit det också.

              Det är ju vad du antar.

    Har de inte ett litet barn? Varför äventyra dess säkerhet?

    Väldigt vad surt och bittert det var här ikväll då. Allt är fel och alla är dåliga. Hur orkar man vara så negativ?

    Vad var det för ”influencerfamilj” i USA som det stod i tidningen om i våras? De hade väl adopterat eller varit familjehem åt en pojke som de sedan lämnade tillbaka. Någon som kommer ihåg vad mamman hette?

      PS menar inte att Ellinor kommer göra detta (!) Kom bara att tänka på det. Bra initiativ av Ellinor och Jimmy!

      Myka och James Stauffer

        Tack! Så sjukt :S

        Har de tagit bort alla bilder på adoptivsonen sedan de lämnade bort honom? Det verkar inte finnas några inlägg kvar om honom?

      Myka Stauffer… så sjukt tragiskt.

        Hon har ett inlägg uppe om att hon inte hade förstått vad det innebar etc, att hon fick för lite utbildning innan de adopterade sonen.

          Ja, det har hon och innan hon adopterade hade hon ett inlägg uppe om att hon förstod precis vad hon gav sig in på och att hon, eftersom hon är sjuksköterska, skulle kunna ta hand om vilken funktionsnedsättning som helst på bästa sätt. Hon tyckte folk runt omkring som avrådde var onödigt negativa. För min del måste jag säga att den lille pojke de adopterade var bedårande och han verkade inte vara ”för jobbig för dem” på något sätt förrän hon blev gravid igen och fick ett till biologisk barn till sin stora familj. Då blev adoptivbarnet skammad som ”för jobbig”. Det måste vara fruktansvärt att ha skapat emotionella band till en familj och sedan köras ut.

          Finns massvis med svarsvideos om det paret där de tar upp saker de sagt i tidigare videos och hur de har behandlat pojken, fruktansvärt är det. Bland annat tvingade de honom att gå och lägga sig innan de andra barnen för att de skulle kunna ha ”family time” med den riktiga familjen (de har typ 5 biologiska barn) och tejpade hans hand med silvertejp för att få honom att suga på tummen.

            ?

    När någon äntligen influerar till något bra så är det ändå sura miner här inne. Fy vad ni ska vara energitjuvar att ha omkring sig.

    Man kan tro att hela bunten här inne har varit förstoppad i en vecka.

    Aldrig sett dessa förut men barnen ser galet olyckliga ut när jag kollade hennes ig

    Har alla käkat sursvamp? Det har kommentarsfältet har verkligen tappat det.

    Är inte så insatt i vem Ellinor Bjurström är men fick för mig att det var Ellen Bergström (hjärnsläpp).
    Blev jättekonstigt när jag gick in på Ellinors Instagram och det första jag tänkte var att vad konstigt att dom valde att mannen och barnet och någon annan kvinna skulle vara med på det där kortet som handlar om deras familj :’D hahaha.
    Sen undrade jag om Ellen gjort plastikoperationer, hon såg ju så annorlunda ut XD.
    Sen insåg jag att det inte var samma person…. Men deras män var ju onekligen lika!

    Jag tycker iaf att det är helt fantastiskt att de vill bli familjehem. Har själv varit i jourhem i många månader som ung och är så tacksam för att såna familjer finns. Tror att de hade blivit ett jättebra familjehem❤️
    TACK Elinor och Jimmy för att ni vill hjälpa barn som har det tufft.

    Instagramkontot PappaPappaDotter går ju ut på deras familjehemsplacerade barn. De startade ju liksom kontot bara för att handla om deras dotter M. Jag trodde att alla barn som placeras går under någon slags sekretess?

      Oj trodde en av papporna vad biologisk pappa till barnet, hade ingen aning om att hon var placerad.

    Många här läser Ellinors inlägg som satan läser bibeln ?‍♀️

    Så trött på människor som tror att man gör världen en välgärning genom att ta hand om fosterbarn eller adoptera. De sätter barnen i en slags livslång tacksamhetsskuld de aldrig kan ”betala” av. Adoptera och ta emot fosterbarn för att du vill älska villkorslöst. För dom är de här familjerna den viktigaste familjen de har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.