På tal om influenciska skönhetsingrepp

Rabattkoder och erbjudanden står som spön i backen och enkelheten i att genomgå diverse plastikoperationer eller ingrepp går att likna vid ett frisörbesök – i alla fall när influencers ändrar sina utseenden i utbyte mot reklamutrymme på sina plattformar.
Vad de inte nämner – och som jag upprepade gånger skrivit om – är att det faktiskt finns risker, konsekvenser och framtida åtaganden med allt detta, som de sponsrade influencerna själva, antingen inte ens känner till, eller väljer att tala tyst om.

Ska vi kika på två exempel på detta där saker och ting inte riktigt gått så friktionsfritt till, som influencers gärna vill få det att framstå som?  Ett klipp där läppfillers inte riktigt går som planerat, och ett, där en tandläkare bryter ner de långsiktiga konsekvenserna av influencernas favoritingrepp för tillfället – att slipa ner tänderna för att sätta nya, gigantiska kronor ovanpå. 


Snabbt in, snabbt ut och tadaaaaaaaaaaa – ett nytt utseende!
No hustle, special price for you!
Det är ingen som dött, ingen som fått hjärnskador så som Pixee Fox fick av sin sista operation, men ändå saker som kanske inte är så kul att bli varse, så där med facit i hand.

Jag har letat som en tok efter en video som jag såg på Instagram häromdagen, där en kvinna fått mer eller mindre permanenta blånader kring båda ögonen efter en näsoperation – ni vet, de som Paow gör lika ofta som jag firar min födelsedag – men jag kan för mitt liv inte hitta den. 
Om någon av er tipsade mig om den – gör det igen!!!
Den är hittad!!! Tack Frida!!

Här har ni den.

Tack för tips och inspiration!

 

199 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hade gärna läst en sammanfattning av vad tandläkaren säger.

  Svara

   😄😄😄

   Kan någon sammanfattaaaaa???

   Svara

    Att slipa ner tänderna skadar dem, och de klarar inte av den behandlingen ett oändligt antal gånger.
    Kronor måste bytas ut med jämna mellanrum
    Det är dyrt och kommer pga skadan på tänderna orsaka att en tjej på 18 år kommer antagligen i slutet av 40-åren behøva ha løständer

    Svara

     Tack för svar!

     Svara

     Hon säger också att man får nervskador och måste göra rotfyllningar

     Svara

     Så viktigt och bra inlägg Camilla!!!

     Tack!! ❤️ Jag hoppas att detta kan rädda någon från att göra dessa hemska permanenta ingrepp.

     Svara

     Det var ju en svensk tjej som dog efter en bröstförstoring i något baltisk land. Jättemånga av dem som opererat sig i Turkiet har fått väldigt allvarliga komplikationer med så svåra infektioner med nekros att hela brösten har varit tvungna att tas bort. Detta har det stått om i båda svensk och brittisk media. I Turkiet använder de bröstimplantat i rumpan för det är billigare. De har villor där det bor 15-20 tjejer, många är influencers. Operationerna görs inte i en steril omgivning. Får man komplikationer är det noll uppföljning och ingen hjälp att få, det faller på svensk sjukvård att försöka rädda dessa tjejer från sepsis. Är det även estetiska problem kanske en svensk privat plastikkirurg vill hjälpa dig för 50.000++ kr, om du har tur. Många av de seriösa svenska klinikerna vill inte ens ta i Turkiet-patienter pga att de inte vill ha in multiresistenta bakterier på sina kliniker.
     Om du känner att du absolut måste fixa någonting på din kropp, gör det för guds skull här i Sverige, hos en seriös och erfaren plastikkirurg som inte sponsrar influencers med operationer! Det är inte värt att förstöra sin hälsa för att spara några tusenlappar!

     Svara

      Att förtydliga, operationer utförs ALDRIG i en steril miljö. Däremot ska den vara ren. Luften i en operationssal har ett eget avskiljt intag av luft utifrån (ett visst avstånd till marken) med högre reningshalt, d.v.s inte samma luft som cirkulerar i övriga sjukhuset. Luften i en operationssal byts ut i en mycket snabbare takt än i ett vanligt rum.
      Ytorna i en operationssal torkas av med sprit efter varje patien och efter arbetspasset slut även våttorkas+spritas.

      Svara

      Sen har vi även Christina som skulle fixa brösten i Polen inför sitt bröllop. Slutade i en hjärnskada och en fästman som lämnade henne.

      https://www.expressen.se/kvallsposten/christina-hjarnskadad-efter-brostoperationen/

      Svara

   Sammanfattning: det är en dålig idé.

   Svara

   Hon pratar i max 1 minut, behöver det sammanfattas?

   Svara

    Ja, klipp kan behöva sammanfattas. Det finns personer med hörselnedsättningar.

    Svara

     Ja exakt. Och tänk på alla lata också.

     Svara

   Är du 90talist? 🤔

   Svara

    Nej.

    Svara

   Vad tror du själv att hon säger om du får gissa?

   ”Toppenbra idé detta!!! Kör för tusan!”

   Svara

    Nej men trodde att det kanske fanns några argument till att det inte är bra.

    Svara

     Bara att googla så får du upp mängder av argument till varför detta är en dum idé.

     Svara

      Jag vet att det är en dum idé, undrade bara vad som sades i videon.

      Svara

     Hej
     Jag är leg tandläkare. Att preparera ner fullt friska tänder för att man vill ha en ny färg och form är rena vansinnet. Risken med att avverka så mycket tandsubstans kan leda till att nerven börjar smärta och går inte det över så måste en rotfyllning göras. Jag kan lova att det är bara roligt för tandläkare (ordentligt kirr i kassan) och eftersom man då måste borra genom kronan blir det microsprickor i porslinet som kan, ganska ofta, krackelera och vips måste en ny krona göras (ännu mera klirr i kassan) och det finns inte en garanti i världen som täcker den extra utgiften för pat. Sedan ska man ta sig en funderare på varför en tandläkare går med på att göra dessa behandligar på dessa unga fina människor som vi normala tandläkare kallar BDD eller Dysmorfofobi- patient. Imina ögon är det BARA pengarna för dessa behandlingar går ej genom Försäkringskassans rabatt utan pat betalar 100% själv. En krona kostar ca 7 000kr…..

     Svara

      Jag har sneda tänder och då jag var fjantig som tonåring så vägrade jag tandställning. Ångrar ju det idag men i vilket fall som helst så är jag snart 35 och har aldrig behövt göra mer än att ta bort lite tandsten hos tandläkaren. Och det jag uppskattar är att ingen tandläkare någonsin sagt något om att mina tänder är sneda eller fula, utan de har bara glatt konstaterat att jag ska fortsätta ta hand om tänderna precis som jag gör för det finns inget som är så värdefullt som FRISKA tänder. Tummen upp att ni inte uppmuntrar till denna sjuka utseendehets som finns idag!

      Svara

       +1. Jag har inte begåvats med bra tandhälsa och hade varit så himla glad om mina tänder varit så friska och fina som dessa ungdomars INNAN de förstör dem frivilligt…. 🤦🏻‍♀️

       Svara

        Eller hur?! Min tandläkare har avrått mig från att öht äta frukt pga för mkt syra. Har typ ingen emalj. Skulle så gärna sätta kronor på allihop ja det är ju såklart inte riskfritt eller oproblematiskt det heller.

        Svara

       Du har en bra och klok tandläkare!!!!
       Nåt som jag missade att skriva i mitt inlägg är att man fortfarande kan få hål i tänderna även fast man har både rotfyllda tänder eller tänder försedda med kronor eller fasader osv. Skillnaden är att karies uppstår då i kronskarven närmast tandköttskanten. Och får du hål där, då går det undan, för där har man ingen emalj som skyddar.

       Svara

      Roligt för tandläkare? Tror du är ganska ensam om att tycka att det är kul får vi hoppas, det är bara sorgligt att ung personer tror att de behöver genomföra en sådan sak, för kan lova att riskerna inte är särskilt tydliga från tandläkares håll när man väl funderar på att göra dom. Jag har porslinfasader och är under 30 pga skador på tänderna efter helt annan problematik som inte har med tänder att göra för fem öre, hoppas verkligen inte att den tandläkare som hjälper mig i framtiden skrattar åt det faktum att jag behövt lägga en halv förmögenhet på det.

      Svara

       Förstår du inte vad som åsyftas med ”roligt”? Läs om nu!

       Svara

        Du får gärna förklara istället för att vara dryg, jag uppfattade det som att det bara är trevligt för tandläkare för att det ger dem mer cash.

        Svara

       Du fattar väl själv att det är en jävla skillnad på att, som du, BEHÖVA detta och att frivilligt sabba sina tänder.
       Tror dessutom att tandläkarn från etuna menar att de tandläkare som gärna gör dessa ingrepp på fullt friska tänder tycker det är ”roligt” med extra klirr i kassan.

       Helt otroligt att människor så lätt, genom en dum kommentar, verkligen kan dränera en på energi.

       Svara

       Tag ett djupt andetag och läs mitt inlägg en gång till, alla bokstäver. Så ska du se att du också förstår vad jag menar. vänlig hälsning från mig.

       Skönt att se att de flesta förstod budskapet i mitt inlägg.

       Svara

   ingen tandläkarklinik i Madrid gör detta ingrepp på personer som har friska tänder.

   Svara

   No offence till din effort cam men jag vägrar din insta..

   Svara

  Jag påminner om den här:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mRO2W4/hjarnskadades-under-brostoperation

  Hon var så vacker. Tyvärr tyckte hon att hennes bröst var för små.

  Svara

   Så sorgligt.. tänker bara på vad händer med henne när hennes mamma inte finns i livet längre 🙁 vilken sorg.. ett helt liv bortkastat.. jag är själv för operationer och tycker inte folk ska gå runt och må dåligt över saker som kan fixas till, men det här är konsekvenser som kan ske, oavsett om man opererar sig i sverige eller utomlands.. det händer liksom överallt.. hemkst

   Svara

    Fast quick fixes är aldrig en långsiktig lösning. Går man runt och känner sig ful och värdelös för att ens överläpp är för tun borde en kanske jobba på varför det skapar så mycket ängslighet i livet än att bara gå till en klinik och fylla upp.

    Du säger att “tycker inte folk ska gå runt och må dåligt över saker som kan fixas” men ändå ser vi om och om igen att de flesta som ”fixar” till sig ändå mår dåligt. Kanske mår de bättre tillfälligt men sen vill de göra något nytt igen eftersom de nu har något annat som förstör livet, sned näsa, för hängig mage, för stor läpp osv osv osv.

    Svara

    Jag är inte varken för eller emot operationer… Men jag vet själv om att alla operationer innebär en risk. Jag har själv opererats två gånger i vuxen ålder, och nojade väldigt innan, för även om procedurerna var enkla enligt kirurgen, så nojade jag över att narkos kan gå fel. o.O

    Därför tycker jag just skönhetsoperationer är en sådan onödig risk eftersom det inte behövs för att kroppen ska fungera.

    Svara

    Och den blivande maken har gått vidare och lever säkert med familj idag, medan hon aldrig kommer att kunna ha ett normalt liv… Så hemskt!! Håller med om att hon ju var jättevacker!!

    Svara

   Kan inte för mitt liv förstå att man frivilligt låter sig opereras. Det är något man gör när man är sjuk. ”Alla får göra vad de vill med sin egen kropp” fast nä, om folk är så dumma att de tar såna risker borde det faktiskt vara förbjudet för deras egen skull.

   Svara

    Vad säger du om ögonoperationer då? Det kan också gå fel? Eller om man ska ta det steget längre; rökning leder till mycket skador. Varför förbjuder man inte det? Många har skadat sig i hockey, ridning, cykling. Antagligen mer skador där än från skönhetsoperationer. Ska man förbjuda all sport där man kan skada sig?

    Nä, dålig jämförelse kanske men jag tror inte på förbud. Det måste få finnas fria val hos människan. Vi vill väl inte ha nån kommunist stat hoppas jag?

    Svara

   😱

   Svara

  Helt ot men gud vilken behaglig röst tandläkaren i andra klippet har😍

  Svara

   Läste kommentaren ovan och sen fladdrade ögonen när jag läste din, och tyckte det stod ”behagliga bröst” 😂

   Svara

  Varje gång jag ser de här sakerna jag tänker jag på Joanie i ANTM för en herrans massa år sen som de gjorde detta på och hur sjukt ont hon hade. Hon måste väl antagligen behøvt gøra behandlingen igen redan? Och tror ju ingen i ANTM pratade om att hon kommer behøva løständer i tidig ålder pga det…

  Svara

   Nej, där var det ju bara att hennes leende var fult på grund av en sned tand… Hennes föräldrar hade väl inte råd med tandställning?

   Varför minns jag det här, men inte saker jag bör/måste komma ihåg?

   Svara

    just ja, det måste man ju dessutom faktiskt kunna løsa med tandställning, men det var ju inte en lika quick fix som att bara slipa ner allt.

    enig, førundras också øver att jag kommer ihåg detta xD

    Svara

     Varför anvönder du inte ö när du använder ä..?

     Svara

    Och tyvärr så kan du inte se ut hur som helst om du ska bli modell. De gav henne ett val, vill du vara kvar i tävlingen så gör om tänderna.

    Svara

     Man KUNDE inte. Idag är det annorlunda, nu letar de snarare efter personer med något ”fel” som sticker ut.

     Svara

      Precis!

      I samma säsong stängde de en tjejs glugg. Ett par säsonger senare skapade de en glugg åt en tjej.

      Svara

       Hade aldrig godkänt ingrepp i mina tänder för en tävling jag inte ens vet om jag kommer vinna eller komma sist i… Dock svårt när man väl står där och blir pressad som ung tjej av produktionen. Vidrigt att de söker ”världens vackraste tjejer”, plockar ut ”de bästa” och sen duger de ändå inte?

       Svara

        Vilken bra insikt, de plockar fram de vackraste som finns men de duger ändå inte. Den meningen säger verkligen allt om skönhetsindustrin.

        Svara

       Vägrade inte hon med glugg att åtgärda den?

       Svara

       Kommer ni ihåg programmet The Swan? Absolut sjukaste. Uteslutande kvinnor tror jag som de hade på plastikkirurg-retreat. Ofta trötta mammor som ”inte tog hand om sig”. Gjorde om dem totalt. Ansiktsiperationer, bröst, mage etc. Fixade håret. Efter att de ”läkt” fick de se sig själva i spegeln i en stor ”reveal” då även mannen etc fick komma och se sin nya fru. Innan dess fick kvinnorna inte se sig i spegeln. Totala transformationer.
       Jag undrar verkligen hur de kvinnorna mår nu? Jag undrar om det blev en psykisk chock också över att inte längre känna igen sig själv. Det var ju mer eller mindre läkarna som bestämde allt som behövdes fixas.

       Här är en länk: https://www.google.se/amp/s/www.dailyedge.ie/the-swan-amanda-byram-4410002-Dec2018/%3famp=1

       Tillägg: det var visst ännu värre än så. De skulle sedan skönhetstävla mot varandra.
       En kvinna har visst uttalat sig om både fysiska och psykiska komplikationer

       Svara

        Ja just ja, gillade att titta på det dom barn. Tack och lov hade jag det kritiska ögat redan då och tyckte att det var freak show. Tror nån där fick ett knälyft för att det var för rynkigt på knäna (hon var äldre), men jag är inte 100. Ni hör ju.

        Svara

  stackars dessa billiga influencers.. att de turkiska klinikerna inte ens vill göra Lumineers på dem där man inte rör de egna tänderna alls och sätter på en porslinsfasad som är lika tunn som en lins utan slipar ner deras tänder helt. Och att dessa människor inte vet bättre och att det finns fantastiska alternativ.. galet.

  Svara

   Jag hoppas att Diana och ben tar sitt förnuft till fånga. Alltså VERKLIGEN. Jag vet man kan vara ung och dum men man FÅR inte vara såhär ung och dum… fyfan.

   Svara

  Paow har väl ”bara” gjort näsan en gång? Finns ju andra du hade kunnat använda i ditt exempel.

  Svara

   Hon har fyllt den med fillers många gånger också + har en ny operation inbokad

   Svara

    Fast det är långt ifrån fixa näsan lika ofta som Camilla fyller år. Där hade tex Pixee Fox varit ett bättre exempel att använda.

    Svara

     Tycker att ämnet är nog seriöst och allvarligt utan att behöva raljera om just paows antal näsoperationer. Vad bidrar det med här egentligen?

     Svara

      Det bidrar till att ge en rättvis bild av hur Paow opererar sig.

      Svara

       Gör det?

       Svara

        Ja det gör det. Man får inte bilden av att hon har opererat sig en gång bara av Camillas text.

        Svara

         Jag tyckte att det var onödigt raljerande till ett så allvarligt inlägg. Men det är bara min åsikt.

         Svara

         Fast Paow HAR ju fixat allt som går att fixa, typ. Inte bara näsan.

         Svara

  Minns en tjej som hade ett instagramkonto där hon visar vad som hänt efter att hon opererade sig på comfort zone, samma ställe som Paow ska till. Angelica tror jag tjejen heter och hennas konto typ comfortzone botched. Hon fick MRSA i sina operationssår och det såg verkligen ut som att hela implantatet skulle trilla ut. Och ingen hjälp alls från kliniken.

  Svara

   Följde henne ett tag, synd att kontot inte finns kvar. Många hade behövt den väckarklockan.

   Svara

  Videon du talar om är resultatet av en fillerbehandling i näsan som gått fel, fillern har lyckats injecerats i ett blodkärl och då blir det snabbt komplikationer som måste ordnas direkt för att ej få permanenta skador i ansiktet. Inte av kirurgi. Fillers i näsan är en högre risk, finns minimal chans att bli blind men den risken finns där.

  Därför det är viktigt att gå till en behandlare som kan sin sak, att fillern hamnar i ett blodkärl kan även hända den bästa. Men då vet de direkt vad dem ska göra.

  Svara

   Chans att bli blind 😍

   Svara

    Många som inte förstår skillnaden mellan chans och risk 😂

    Svara

   *de

   Svara

    ta e kopp kaffe du

    Svara

   Kan du länka? 🙂

   Svara

   Är du säker? Källa?

   Svara

  Svårt att låta bli att fnissa åt det första klippet… Låten, och läpparna som gradvis gav henne värre och värre sad face. Herregud. Helt bisarrt ju!

  Svara

   Ibland blir resultatet ofrivilligt komiskt:

   https://www.youtube.com/watch?v=3FW20AkR7T4

   Särskilt tydligt runt 1 minut när hon ska lägga in en snus.

   Svara

    Åh ja. Jag har så svårt för alla prylar som ska förstärka ett vackert utseende, som lösögonfransar, fillers och naglar. Jag är övertygad om att det är nästintill omöjligt att överträffa naturen, även när det kommer till utseendet.

    Svara

   Tycker mig minnas att hon gick till typ vårdcentralen, fast i USA. Läkaren där skickade bara hem henne och sa att det var normal svullnad. Eller om det var att hon fick en allergitablett och blev hemskickad.
   Eller så blandar jag ihop med någon annan 😛

   Svara

  Svara

   Hon menar inte att ingen dött överhuvudtaget, utan i klippen som postas.

   Svara

   I DESSA två klipp.

   Svara

  Pixie fox har dock sagt i en intervju efteråt att hon vill fortsätta ”snygga till sig”. Finns inget hopp för vissa…. ja tror paow är där nu oxkså, till vilket pris som helst. Ett beroende.

  Svara

   Hon håller på för fullt på sin kompis klinik var hon nu håller hus i Sverige.

   Svara

    I Gävle finns kliniken! Tjejen som har den är grym på ögonbryn.

    Svara

     Ja har sett hennes bryn, superfina!

     Svara

  orimligt lika?? de verkar inte ha några egna idéer alls!

  Caias nya handkräm
  https://caiacosmetics.se/sv/parfym/la-nuit-perfume-hand-cream-

  vs Byredos populära som funnits lääänge
  https://images.app.goo.gl/qmxLMqH5daP1dXYx6

  Svara

   Nja, vitt och svart i tub. Lika ja, svårt att inte bli likt oavsett hur du utformar den. Tråkiga, ja.

   Svara

    om man nu måste välja svart & vitt får man väl ta ett mönster eller något, man tar inte exakt samma design som ett redan existerande märke!

    Svara

     Det har de inte gjort heller. Har svårt att tro att någon har rättigheter till designen ”Tub”.

     Svara

   Behöver inte ens klicka på caias länk för att förstå vad du menar. Byredo är starkt förknippat med den svart-vita designen.

   Svara

  Varför får vi inte skriva om Margaux dubbelliv?

  Svara

   Förtal

   Svara

   Knarkar o sen mest gullgull på yt?

   Svara

    Fast vem bryr sig egentligen om det hade varit så? Sjukt många kändisar knarkar.

    Svara

     Hon har ett litet barn att ta hand om?

     Svara

  Jag gör en del skönhetsbehandlingar/ingrepp ibland. Speciellt det här året när man inte kunnat resa och haft massa tid över.
  Jag kanske är så inne på detta så vet inte om jag borde uttala mig. Men för mig är det en självklarhet att alltid kolla upp risker, bra behandlare och läsa på massssor inför varje grej man gör. Jag tycker kanske inte att det är influencers ansvar att tala om risker hela tiden. Den egna människan måste ju också kunna ta lite ansvar.

  Svara

   Är ingrepp ett substitut till resor? Är det ett tidsfördriv?

   Svara

    Det är väl mer så att det är nu man haft tid att göra såna saker. Ofta ska man ju stanna inomhus så det hinner ”läka” ibland veckor/månader och i ett ”normalt” liv är det svårt att kunna göra det.

    Svara

     Jag tycker det är intressant att veta hur du tänker/ vad du får ut av det. Känns det inte hemskt att det ska skäras i din hud osv? Jag tycker det känns så himla deppigt och sorgligt. Vill inte låta elak men är intresserad av att veta hur det känns inuti i själen.

     Svara

      Nej det tycker jag inte. 🙂 Tycker inte att det är konstigare än att man ändrar sitt hår lite då och då. Det är kul med förändring. Tror det är mer Sveriges syn på det hela som är lite konstig. I typ alla andra länder är skönhetsingrepp nåt som inte alls är tabu på samma sätt.

      Svara

   Vissa reser inom Sverige, skaffar nya hobbies, lär sig nya saker…och så har vi andra som gör extra mycket skönhetsingrepp nu när man har en massa tid över. Helt normalt sådär. Du har rätt, du är rätt inne i det. Djupt djupt inne.

   Svara

    Skönhetsingrepp har ökat under det här året. Mest troligt på grund av att många jobbar hemma och inte behöver ta ledigt från jobb eller komma till jobb med svullnader osv. Man kan göra ingreppen mer ”diskret” från omgivningen när man jobbar hemifrån.

    Svara

     Det är också många skönhetsingrepp som är känsligt mot solljus. Det är egentligen den huvudsakliga anledningen till att man behöver vara isolerad. ☺

     Svara

      Så är det också. I alla fall så har ingreppen ökat markant detta år. Och jag dömer inte den som väljer att göra det.

      Svara

     Tyvärr syns det ju ändå hur ”diskret” man än vill va. Och folk blir aldrig finare än de var innan.

     Svara

      Håller inte med! Det är som att säga att varenda kändis i Hollywood är ful, då varenda en gjort operationer.

      Svara

      Nej du ser inte alla ingrepp som alla har gjort. Hur gärna du än vill intala dig det. Säg det tusen gånger till om du vill, det blir inte mer sant för det.

      Svara

    Haha! Och? Jag gillar att se bra ut. Förstår inte varför du ens ska ha några åsikter om det? Bara för att jag gör saker med mitt utseende innebär det inte att jag inte gör eller kan något annat. 🤦🏻‍♀️

    Svara

     Fast oftast gör ingrepp att man ser både äldre och fulare ut…

     Svara

      Säg det till Kim k. Hon ser nog bättre ut än dig alla dagar i veckan

      Svara

       Men Kimpa har betalat fantasisummor hos Beverly Hills-kirurger. Hon åkte inte till Turkiet.

       Svara

       Eh nä, tycker det ser hemskt ut med alla svullna läppar och kinder. Verkligen för jävligt. Så kul att alla som gör sånt är helt övertygade om att alla andra tycker det är jättesnyggt och bara är avundsjuka. Det ser äckligt och omänskligt ut.

       Svara

        Exakt, de blir hemmablinda. Till slut ser de ut som karikatyrer av sig själva. Och alla andra är bara fula och avundsjuka. Jag tror inte att det går att överträffa det naturliga utseendet.

        Svara

         Men fortsätt gå runt och vara ”naturlig” då om du tycker det är så snyggt. Ingen har tvingat dig till något annat.

         Svara

        Men alltså lägg ner. 😅 Jag har aldrig påstått att jag är snyggare än andra människor för att jag väljer att operera mig och göra ingrepp. Däremot kan man ju ifrågasätta folk som ska pika alla som gör skönhetsingrepp. Varför överhuvudtaget bry sig om vad andra gör?

        Svara

         Du snackar med bittra människor som hänger på en blogg som handlar om att gnälla på vad andra gör.

         Svara

      Detta är så sant. Alla unga som sprutar in och formar om ser ju ut som 47-åringar som desperat försöker se yngre ut. Typ…Tungården.

      Svara

       Fast då har dom valt billiga och dåliga ingrepp och inte läst på innan.

       Svara

        Som Kylie Jenner då eller? Hon ser ut vara 40 år, men antar att det är pga ”billiga ingrepp” och inte bara de facto asmycket fillers och botox.

        Svara

         Haha, bara för att man är känd och rik innebär det inte att man gör smarta beslut när det kommer till förändring. Skulle nog säga att botox och fillers är osmart av alla att använda. Vet dock inte om det är vad kylie använt. Kändisar brukar välja mer permanenta saker.

         Svara

      Om man väljer billiga och dåliga ingrepp så absolut. Väljer du bra ingrepp så kommer dom flesta troligen inte ens se att du gjort något. Typ som Kendall Jenner eller flera svenska influencers som många inte vet om har gjort ingrepp för att vara så snygga.

      Svara

       Vet du, det finns folk som inte tycker att Kendall Jenner och influencers är snygga utan jävligt plastiga, opersonliga och ointressanta. Det är inte attraktivt. Sluta tänka att alla tycker det är snyggt, det syns och det ser fult och onaturligt ut, plus att man tycker synd om de som gör det. Det är fan det sorgligaste som finns.

       Svara

        Om du nu tycker att influencers är plastiga, opersonliga och ointressanta så är det ju märkligt att du är inne på en sida som bara skriver om dom. DET om något är sorgligt. 🤦🏻‍♀️

        Svara

     Åh vännen tro mig, du lär inte se bättre ut desto fler ingrepp du gör utan tvärtom.. Skaffa dig en ny hobby!

     Svara

      Men det är inte en hobby. Vad får dig att tro att någon som gör ingrepp inte har några intressen alls?

      Svara

      Åh vännen tro mig. Jag ser bättre ut än jag någonsin har gjort.
      Och jag kommer inte ändra min livsstil för att nån random person på bloggbevakning tycker det.

      Svara

      Skaffa dig en ny hobby än att bry dig om vad andra gör för ingrepp. Det skulle nog göra gott för dig.

      Svara

      Precis. Det alla plastic fantastic har gemensamt är att de genuint tror att de ser bättre ut med fillers och operationer. Visst om du är Kim K och betalar multum som någon skrev men gemene man i Sverige som sprutar grejer i ansiktet ser ut som uppsvullna 45 åringar. För att inte tala om nya fox eye trenden… 20 åringar som vill se ut som Bella Haddid (lol) förvandlas till vad som liknar tanter som gjort ansiktslyft a lá Jocelyn Wildenstein aka Cat Woman. Kolla bara på dessa ingrepp på iClinics instagram. Vissa tjejer kan inte vara äldre än 19 och har redan gjort ögonlyft. Dock inte permanent men ändå.

      Svara

       Nu finns det ju mellanting mellan att inte göra något alls och att stoppa nyllet fullt till en sprängfull ballong.

       De man ser är självklart de som har gjort mycket. Många lägger du alls inte märke till.

       Själv har jag inte gjort några ingrepp men vet flera som har gjort och deras resultat ser helt naturliga ut. Ingen du lägger märke till när du passerar dom på stan.

       Svara

        EXAKT! 👌🏻

        Svara

       Fast det där är ju bara personer som valt ”fel ingrepp”. Allt är inte svart eller vitt. Det finns inte bara fillers och saker för Kim Kardashian budgeten. Finns väldigt mycket där emellan.

       Svara

       Jag kan lova dig att plastic fantastic som du raljerar över har gjorts av lååångt fler personer än du anar. Du tror säkert att du är så duktig på att se vem som gjort vad, men vet du vad? Om man går till en duktig behandlare så syns det inte att man gjort något. Det är hela grejen med att välja ett dyrt proffs.

       Svara

        jag måste bara fråga.

        gör man inte ingrepp för att det ska bli skillnad? Varför gör man det, om det ändå inte ska synas att man inte har gjort något?

        Svara

         ojdå… ni förstår vad jag menar…

         Svara

         Det syns inte för någon som inte vet hur man såg ut innan. Det ser fortfarande naturligt ut sen beror det ju på ingrepp också, vissa syns när du tar av dig kläderna.. det ser ju inte kollegan. Jag har Botox mellan ögonen, kan fortfarande rynka men inte lika mycket. Inte ens min mamma såg något trots att jag sa det till henne. Jag gör det för att jag går och rynkar utan att tänka på det annars och blir trött av det och ser jämt bekymrad ut.

         Svara

          Aha, okej tack för svar!

          Tänkte att det inte är någon ide att förstora läpparna om det ändå inte syns haha.

          Svara

           Man kanske vill ha lite större än de man har bara. Inte ankläppar a la influencers. Men många verkar tro att det finns en standardläpp att välja på hos klinikerna. Så funkar det inte.

         Det ska se naturligt ut.

         Svara

       Dessutom verkar de bli ’fartblinda” och bara fortsätter i all evighet. Oftast slutar det med att de ser lite ”transiga” ut tycker jag. Troligtvis för att de gör samma typ av behandlingar som män som försöker se ut som kvinnor..

       Svara

    Jag har rest mycket innan pandemin, har två barn som är meningen med mitt liv, en sambo jag älskar, har avlagt doktorsexamen för ett halvår sedan, jobbar nu med forskning inom ett tekniskt område som jag är ensam om i Sverige med min spetskompetens, är kreativ och gillar att måla och virka OCH har gjort skönhetsingrepp. Vad är din poäng?

    Svara

     👏🏻
     Jäääklar vilken imponerande kvinna! 😀 Älakar också att vara kreativ. Det är så underbar känsla att få skapa något.

     Svara

      Tja… jag har ju fått kämpa en del för att ta mig dit jag är idag. Det här inte kommit gratis. Men jag älskar mitt jobb och känner att jag gör skillnad.

      Har nyss packat upp ett gäng reflexgarner som ska bli mössor åt mina barn och syskonbarnen.

      Svara

       (Ville inte på något sätt hävda mig eller skryta. Bara så löjligt att tro att de som gör ingrepp inte har någonting av värde i sitt liv.)

       Svara

        Det är en sjukt vanlig fördom och det verkar tyvärr knappt spela någon roll hur många motexempel folk får.

        Svara

       Förstår vad du menar! Just därför jag också blev imponerad ut av dig. ☺

       Svara

     Ok grattis men ingen bryr sig om att du är har gjort skönhetsingrepp och har en doktorsexamen.

     Svara

      Scrolla då.

      Svara

      Jag brydde mig. Tala för dig själv, din kommentar var i mina ögon helt ointressant.

      Svara

      Tala för dig själv.

      Svara

     Min poäng? Att det är helt sjukt att man gör fler skönhetsingrepp än vanligt för att man har så mycket tid över. Att man normaliserar det så pass mycket. Jag har inga problem med att säga det till individer som säger så. Dessa människor är ett problem, och dom har problem. Det dom gör och säger är ingenting att uppmuntra, heja eller ge ryggdunkar för. Tycker man att detta är ett samhällsproblem, så kan man gott ifrågasätta individer som uppehåller och omfamnar problemet.

     Svara

      Säg det då i stället för att få det att låta som att problemet är att de inte har några intressen i livet.

      Svara

      Hur kan du ha problem med vad andra människor väljer att göra med sina liv? Det är inget olagligt. Kan du inte bara leva på ditt liv och låta dom som vill göra skönhetsingrepp leva på i sina liv?

      Svara

      Om du tycker att normaliseringen är ett samhällsproblem så borde du kanske fundera på att rikta din kritik mot skönhetsnormerna och skönhetsindustrin i sig. Det är inte mer eller mindre anonyma enskilda individer som väljer att utföra ingrepp som förtjänar kritik.

      Svara

       Ja, industrin är ett problem och så är också individerna som upprätthåller hela industrin. Samhället består av individer, och tycker man att det går åt fel håll så stödjer man väl inte problemet. Jag vet att det är osvenskt att kritisera enskilda individer, men jag är inte svensk. Sen kan man också tycka att det inte finns några problem med att individer, väldigt många individer, gör onödiga ingrepp på sina kroppar, lättvindigt som att det är som att gå till frisören och att trenden kryper ner i åldrarna, och det är okej. Man får tycka det. Precis som jag tycker som jag tycker.

       Svara

   Vad har du gjort för ingrepp och vad är du sugen på att göra?

   Svara

  När ska denna ohälsosamma och alarmerande ökande trend dö ut!!?? Det är 2020. Varför fortsätter människor gå på skönhetsindustrins lockelser? Ingen vettig människa med normal självbevarelsedrift sprutar in onaturliga medel och gifter (!) i kroppen eller slipar ned fullt fungerande tänder. Vad saknas i huvudet på de här människorna? När ska det naturliga bli det normala? Varför kan vi inte bara få vara gråhåriga, rynkiga eller ha tänder, vars främsta uppgift är att fylla sin funktion. När ska samtiden vakna och inse vad det är vi håller på med? Sorgligt är bara förnamnet.

  Svara

   Skönhetsindustrin och olika sätt att leva upp till ideal är inget nytt. Bara metoderna som skiljer sig åt genom tiderna. Ganska intressant att läsa om hur man bar sig åt för hundratals år sedan för att se ut som idealet.

   Svara

    Nä exakt, men det skrev jag ju inte heller. Jag skrev att det är 2020 – underförstått – borde vi inte ha lärt oss vid det här laget? I och med att människan blir mer och mer upplyst och utbildad så är det ju faktiskt ännu mer skrämmande att skönhetsingrepp fortfarande görs och att vi vidhåller vid ”ideal” som egentligen är helt världsfrånvända. Att utseenden anses ”perfekta” om tänderna är jämna – inte att de fyller sin funktion. Eller att hud som åldras inte får göra det, hår får inte bli grått. Det är helt sjukt. Jag tycker att människa anno 2020 borde kunna veta bättre. Men det är ju jag det.

    Svara

     Ja, det är sjukt sorgligt.

     Svara

      Håller helt med er!

      Svara

  Jag tipsade dig om en video där en tjej opererat nästan och som ett resultat av detta har blod i ögonen samt ”kroniskt” blånande runt båda ögonen. Var det den du menade?

  Svara

   JA!!!!!

   Svara

  Får ångest när jag ser friska tänder slipas ner till vassa taggar på unga människor. 😬

  Svara

  Edvin från podden Ursäkta verkar ”pro-skönhetsingrepp” och tyckte bl.a. att Johanna skulle operera brösten eftersom hon vill ha mer fasta bröst. Samtidigt är de båda två väldigt anti att gå ned i vikt. Är det bara jag som tycker detta är märkligt? Skönhetsingrepp är väl mer problematiskt än viktnedgång, både ur en etiskt perspektiv och med hänsyn till potentiella risker?

  Svara

   Fast om du lyssnat på podden tidigare borde du veta att Edvin är EXTREMT ironisk ofta i sina svar.. han sa själv att han ska fettsuga hela kroppen, det betyder inte att han faktiskt tänkt det. Det är hans humor. Johanna sa även själv i podden att innan hon bestämmer sig för bröstop. ska hon i så fall försöka gå ner i vikt. Båda är väldigt bekväma i sina kroppar tror jag MEN som alla andra människor har de rätt att ha komplex?

   Svara

    Ah, ibland märker jag att jag har svårt att förstå Edvins sarkasm. Tänkte att det kunde vara något sånt i detta fall också, men samtidigt har han tidigare sagt att han gjort läppförstoring och att han tycker att alla som vill göra det borde göra det. Upplevde honom inte som sarkastisk vid det tillfället. Kanske skillnad på läppförstoring och andra skönhetsingrepp iof, men ändå.

    Svara

   Herregud. Hon borde gå ner minst 50 kilo innan hon ens överväger operation.

   Svara

  Går man till en hudterapeut som gått helgkurs i injektioner får man skylla sig själv.. Men det är kanske bäst att passa på innan förbud att icke läkarutbildade får leka loss i folks ansikten..
  Förbudet kan inte komma fort nog.
  Btw Paowens tänder gör att hon ser utsatt ha tandskydd man har då man boxas.. 😂

  Svara

   *ser ut att ha tandskydd som man har då man boxas..

   Svara

    Oh no min svägerska och hennes syster gick till en sån. Till en kvinna som gått snabbkurs i injektioner. Alltså hennes instakonto borde ju ha skrämt iväg dem men icke dit gick dom. Varenda bild på resultaten den kvinnan gör ser skit ut. Svägerskans syster ser ut som hon konstant luktar på bajs och svägerskan har nu fått en permanent hylla på överläppen.

    Svara

     Länk? =)

     Svara

  Hej hallå!
  Vad är det för snack om att skalfasaderna skall bytas ut efter ngr år??

  Aldrig hört talas om, vad är det för klåpare som sätter så dåliga jobb???

  Med det sagt så är jag EMOT att avverka frisk tand om det inte krävs för att skapa stödtand för en bro dvs.

  Svara

   Gör man det gratis i Turkiet så får man skylla sig själv.

   Svara

    Turkiet ligger flera år framför Sverige när det gäller tänder. Problemet är att de gör den billigaste skiten på dessa influencers, bara vanlig komposit då det kostar minst. Finns fantastiska kliniker där borta som har material som svenska tandläkare inte börjar använda förrän 5-10 år efter, dock är det inget de vill använda när de ger bort treatments gratis

    Svara

     Sure baby. Turkiet och cutting edge technology går hand i hand 😀

     Svara

      De gör faktiskt det. Just eftersom att det är en av världens främsta platser för kirurgi och andra estetiska ingrepp. Det är likadant med hårtransplantationer, de använder metoder som svenska läkare fortfarande inte har implementerat. Sverige har liksom inte ens en bra Brazilian Butt lift kirurg, kanske Dr Berne, men that’s it. Svider det att höra att Sverige inte är bäst i allt? Snälla. Och kalla mig inte baby, så äcklig.

      Svara

      Fast det stämmer ju. Däremot finns det klåpare där också. De seriösa delar inte ut rabattkoder till höger och vänster via marcello och paow. Sverige ligger absolut inte i framkant internationellt när det kommer till skönhetsoperationer.

      Svara

   Hej tandtekniker! Jag är helt emot dessa ingrepp som influencers gör men jag är intresserad av nån slags fasad enbart på framtänderna pga de sitter väldigt glest. Kan man göra det utan nedslipning? 😂 I Sverige då såklart

   Svara

    Googla på kompositfasader. Då bygger väl bara tandläkaren på tanden. Håller väl bara ett par år om jag inte missminner mig, men har för mig att de inte behöver slipa ned tänderna. 🥰

    Svara

   Det är väl kvalitetet i skalfasaden. På mindre nogräknade kliniker användes väl ett billigare material som måste bytas. Seriösa tandläkare använder dyrare kvalitet som håller längre.

   Svara

    Det är inte bara materialet det kommer an på. En fasad sitter mycket sämre än en krona oavsett material.

    Svara

   Undrade jag som tandläkare också!

   Skär i hjärtat över att se till synes friska tänder inte bara slipas ner, utan dessutom förses med fullkomligt vidriga kronor både vad gäller estetik och funktion. Finns ju inte spolrum! Hur ska dom kunna hålla rent?! Tänker att det skär lika mycket i ett tandläkarhjärta som i ett tandteknikerhjärta att se haha

   Svara

  När jag ser detta känner jag en bitterljuv tröst över det faktum att jag inte har råd med plastikkirurgi, skalfasader och fillers.

  Svara

   Men man kan ju ha sunt förnuft fast man har råd.

   Svara

  Tyvärr blir det lätt ett beroende att fixa sig. Många blir nöjda efter ett ingrepp. Men sen finns det dem som tyvärr hittar nya ” fel”. Näsan är inte rak, en operation senare så finner personen ett nytt fel.
  När en klinik säger nej så går personen till nästa tills den får ett ja.
  I programmet Botched (Stavning) så får man träffa två plastikkirurger som fixar till ingrepp som blivit fel. De varnar för att göra ingrepp utomlands då det kan bli väldigt dyrt att fixa till det som blivit fel.

  De ger även bra råd om hur man hittar en bra och seriös klinik. Det finns flera huvudfrågor som man ska ställa. Om man får fel svar så ska man gå därifrån. Det borde vara obligatorisk möte med psykolog eller kurator före och efter varje ingrepp. Klinikerna måste jobba mer med varandra för att kunna varna om en person fixar sig flera gånger under en period på två år.

  Blir ledsen när jag ser reklam på reklam där unga personer fixar sig. Många kommer aldrig att bli nöjda och det innebär tyvärr att kliniker tjänar multum på dem som bara ska fixa en sak till efter varje ingrepp.

  Svara

  Undrar hur många av dem som kommer vara med i artiklar om 15år och berätta hur mycket de ångrar sig. På ”min tid” var det systrarna Graaf och Gynning osv som man kollade på gällande operationer. Alla tre har idag tagit ur sina implantat och pratat om hur de ångrat sig.

  Svara

   Du är så korkad. Gynning tagit ut sina implantat? Ja, de på 900 cc, men sen har hon satt in nya i mindre storlek. Hon har opererat tuttarna nio gånger, röven, magen BBL. Inte är hon något exempel på någon som ”lagt av”, hon har ju bara eskalerat

   Svara

    Varför svarar du 14:19 på det sättet? ”Du är så korkad.” Så onödig attityd mot någon som kanske bara inte hade koll fullt ut. Är man korkad menar du för att man inte vet att Gynning har mindre implantat? Herregud.

    Svara

     Det anses coolt här inne att hugga och vara dryg. Tål man det inte är man en känslig snöflinga som bara vill ha styrkekramar. Välkommen till högstadiets skolgård och stick om det inte passar typ.

     Svara

     Nä, man är korkad för att man påstår något så tvärsäkert utan att ha en aning. Hur kan man påstå att någon tagit ut sina implantat och ”ångrar sig” när personen basunerat ut för hela världen hur många gånger hon opererat sig och att hon fortfarande har implantat?

     Svara

  Off topic, men intressant att Susanne Histrup (som förövrigt ALDRIG visar sitt ansikte utan filter??? why, hon är så jäkla snygg ju???), Dani Pavlica och Sara Biderman alla plötsligt igår kände sig sugna på att unna sina män nya kläder från Shirtonomy. Och alla postar på sina stories om detta. Och ingen har ett samarbete med dem? Jo tjena… Och vad spännande det ska bli att se Isabellas samarbete med OPI som hon lagt upp att fotas? Alla som följer henne vet ju att hon kört manikyr med gellack i ååååår och dar. Sorry men blir så jäkla trött på influencers som intens kan marknadsföra grejer ordentligt!!! Done with the rant.

  Svara

   Jag är bara glad för att det finns en influencer som inte använder fillers och botox. Susanne H är en förebild där. Hon verkar både smart och ha koll på läget. Inga resor och middag trots att hon inte gör något annat i vanliga fall. HOFPs motsats skulle man kunna säga om vi ska jämföra äldre influencers.

   Svara

  Finns två stora bloggare i Norge, Isabel raad och Sophie Elise som båda har gjort rumpan i turkiet och fått bröstimplantat i rumpan..ser inte helt ok ut… så synd.

  Svara

   Haha ser ju inte klokt ut!!

   Svara

  Haha nu sitter Anna Took i en live igen och poängterar vikten av att alla tar ansvar och hjälps åt i pandemin. Snälla.. vad har hon gjort för att hjälpas åt och ta sitt ansvar?

  Svara

   Hur länge har hon livat nu? 3 timmar?

   Svara

   Kan inte sådana som hon bara hålla käften. Hon som sedan pandemins början betett sig åt helvete med det mesta. Besökt (andras) äldre släktingar, kramats med kreti och pleti på x antal selfies, gått till frisören MED förkylningssymtom som visar sig vara covid-19 osv osv. Listan kan göras hur lång som helst. Hon och My alltså. Likadana kålsupare. Så tröttsamma. Bete er hur ni vill, men kom för fan inte och predika för oss andra hur vi ska göra. Airheads!

   Svara

  Kan inte glömma en dokumentär jag såg om en kvinna som skulle gifta sig och inför bröllopet ville göra en bröstförstoring. Det slutade med att hon fick komplikationer efter operationen och hamnade i rullstol, tappade talet och ja förmågan att göra allt. Hennes fästman lämnade henne och hon fick bo på ett hem. Så fruktansvärt! Jag fattar inte att man vågar ta riskerna, att de är värt riskerna. Även om risken är väldigt liten att det går så fruktansvärt fel som den kvinnan.

  Svara

  Jag tänker osökt på mamman till Marysol i ”Real Housewives of Miami”. På 80-talet hade hon sprutat in silikon under huden vilket man idag aldrig skulle göra då det dels inte ger den effekt man vill och dels då det aldrig går att få bort. Men det visste man inte då. Undrar om detta med tänderna kommer vara något man tittar tillbaka på om några decennier och undrar hur fan man tänkte där.

  Svara

  Är 24 år har opererat brösten för att jag alltid velat det, nu ammar jag och de har ändrat form, gör mig absolut ingenting för det har jag räknat med och det skulle även ske om det var mina vanliga.

  Jag tycker att alla får göra som man vill. MEN det är sjukt att influenser uppmuntrar till skönhetsingrepp och att de är lagligt att bli sponsrad??! Och att man får samarbeta och erbjuda ”boka nu och uppge kissemjau10 så får du 10% rabatt. Vart fan är världen påväg 😳

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.