Helen Torsgården gör extra många samarbeten under Black Week

Anledningen? Är hon girig? En nutida Harpagon?
Nä, det är hon inte…
Hon vill kunna skänka pengar till välgörenhet, och de hoppas kunna skänka så mycket som 100 000 kr.
Hur funkar ni? Spelar sådant här någon roll för er? Blir ni mer vänligt inställda till reklam om ni vet att delar av intäkterna går till välgörenhet eller gör det detsamma?

Jag tycker det är ett fantastiskt initiativ av henne, och hennes följare behöver inte bidra på något vis, förutom att besöka hennes plattformar som de alltid gör för att ta del av hennes content. Bland det kommer det finnas reklam, så som det alltid gör, och hon ber ingen köpa någonting extra för att hon ska kunna skänka pengar utan det sköter företagen.

Tänk om fler influencers kunde haka på och göra likadant.
Hade jag haft samarbeten hade jag gjort det. (*Harkel harkel* företag?)
Hon kommer även ha en insamling för Musikhjälpen, så det är två pinnar på karmakontot för Helen Torsgården i december. 😉

Två stora tummar upp för henne!

Tack för tips!

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh äh vet inte. Jag står nog lite och velar. Gillar tanken av att de skänker men samtidigt sälja på mer. Känns som en ursäkt liksom. Förra året blev det så enormt tjatigt och det va samarbete varje dag. Lite som Mimmi Kapell som ”inte behöver inkomsten, det är för ER skull!”…

  Svara

   (Fortsättning på min egen 😅)

   Samtidigt som jag gillar att mänskligheten går före. Hade nog dock hellre uppskattat uppmaningar att skänka direkt istället för att köpa på sig saker. Och liknelsen med Mimmi kanske va märklig. Hon ska inte skänka nåt utan hon gör det för ”följarnas skull”. Det är ju reeeen BS.

   Tror förövrigt att nästa vecka kommer bli kaos i vårt avlånga lands butiker som vanligt. Covid-19 kommer leva loppan 😷

   Svara

   Tycker verkligen det är förståeligt att influensers har fler samarbeten nu inför Black friday och jul och tycker inte att det stör men lite konstigt att hävda att det är för någon annan anledning än att det såklart är deras bästa period på året och de behöver också få in pengar såklart

   Svara

  Hon har sammarbeten jämt, halva vloggar och lägger upp enbart sammarbete på storries, så ser ej skillnaden nu från innan. Klart det blir kosing i fickan av detta… inte bara ”jag är guds bästa barn och skänker allt”. Tror man på det så tror man helt fel.

  Svara

   Gillaknappen funkar ej 🙁
   Varför buggar den så ofta?

   Svara

    Hon stänger av den på natten

    Svara

   Hon säger inte någonstans att hon ska skänka allt. Klart hon måste tjäna något på samarbetena också. Det är så hon kan ta ut en lön och försörja sin familj samt renovera deras hus. Inte ett dugg konstigt. Det är dessutom bara att klicka förbi reklamen – jag gör det typ varje gång med henne.

   Svara

   Mimi Höglin hallå? Där kan man prata samarbeten, och dåligt planerade så det är mest uppenbart att det är för pengarnas skull och inget annat..

   Svara

    Ja! Mimi är värst. & så ytlig! Allt är bara yta och fix och det ska vara så himla perfekt. Hon var inte sådan förut.

    Svara

   Hon må göra mkt samarbeten, ja. Men jag tycker hon lägger ned mkt tid och arbete på sina samarbeten och har ofta samma samarbetspartner. Hon upprepar samarbeten som hon gillar och står för! Har sällan känt mig lurad eller besviken när jag handlat via henne. ☺️

   Om man jämför med många andra influensers som slänger upp vad fan som helst utan att läsa på vad de gör reklam för. Nya olika grejer varje gång men man får aldrig en återkoppling om vad de tyckte om grejerna i längden.

   Svara

  Håller inte alls med ovanstående, tycker Helen är den som är mest selektiv med sina samarbeten samt att de finns en tanke bakom dem.

  Svara

   Absolut selektiv men i var och varannan blogg beställer hon en sån där fotobok eller almanacka. Hur många kan man ha egentligen?

   Svara

    Hon har mycket återkommande samarbetspartners vilket är en hälsosam grej. Hon gör inte bara nya samarbeten hela tiden utan återkommer till matsmart, önskefoto, robotdammsugarna, stronger osv. Vilket känns mer genuint – att man har sina favoriter och inte bara äääälskar nya saker varje vecka.

    Svara

     Tycker det är tjatigt: som när Carola Wetterholm gör reklam för matsmart hela tiden…

     Svara

      Åh vad intressant ändå. Om man bara har nya samarbeten så är man en sellout, men när man har återkommande samarbeten så är det tjatigt…? Hur ska man göra rätt tänker du?

      Svara

      Sluta titta dåååå gnällis

      Svara

     Håller verkligen med! Det känns som att hon bara gör samarbeten hon står för och faktiskt tycker om. Just för att de känns genuina stör jag mig inte alls på dom, är jag inte på humör så spolar jag bara förbi.
     Hon delar rabattkoder ibland också fast hon inte får betalt plus att hon ska köpa och testa produkter som andra influencer samarbetar med för att testa om de verkligen är bra, typ xlash och tanrevel. Bra Helen!

     Svara

   Håller med! Helen är den som är mest trovärdig med sina samarbeten och har återkommande kunder.

   Och ni som är sura, HUR ska hon annars leva på sitt jobb? Enligt er får hon inte ha samarbeten i varje vlogg, vad är det ens för regler? Spola förbi. Inte normalt vad alla k r ä v e r av en youtuber fast ni får kolla på allt gratis. Tänk ett varv till.

   Svara

  Bättre att inte uppmana till onödig konsumtion. Hon kan väl promota välgörenhet på andra sätt.

  Svara

   Håller helt med!!

   Svara

   Fast hon uppmanar inte till att köpa, hon önskar bara att nå ut till sina följare. Det räcker att man bara tittar.

   Svara

    Fast köper de inget ger det henne inget (eller välgörenheten då)

    Svara

     Fast vadå, alla samarbeten går väl inte ut på att influencers tjänar mer eller mindre baserat på vad dennes följare köper?

     Svara

      Ju mer de köper, desto mer tjänar de såklart.

      Nä vissa samarbeten ger ingen lön alls, men då är det mindre influencers som gör samarbeten. Men för att Helen ska kunna skänka, så måste hon tjäna. Hon kan lätt ta 50.000 för tex twistshake, en del summa skänker hon men får ut mer i lön. Dvs hon tjänar mkt mer än vad det låter som. (Har en insatt influencervän som förklarat hur det går till).

      Kissie sa förra året att de tjänar in typ en årslön under black week. Kan tänka mig att Helen drar in jävligt mkt och att skänka är fint! Men in the end tjänar hon riktigt bra på det hela

      Svara

       Stämmer! Jobbar på ett företag som samarbetar med flera influencers. Vet att profiler så stora som ex. Helen, Therese Lindgren, Ida Warg, Kenza, Janni osv. tar mycket mer än så (drygt 100k) för ett paket med ex, story + instagram eller youtube osv. När det handlar om kollektioner (kläder) tjänar influencers dels en fast summa och sedan provision. Det senaste samarbetet genererade 600k till den profilen. Så det går bra nu 👍

       Svara

     Det där stämmer inte Anonym 10:15! Samarbeten är inte samma sak som annonslänkar! Via samarbeten får influencern en fast summa, kanske provision om försäljningen blir över förväntan. Via annonslänkar tjänar influencern en viss procent av ordersumman som köparen handlar för.

     Svara

   Och när de uppmuntrar till välgörenhet får de skit för det också.

   Svara

  Jo fast hon har samarbete i typ VARJE film och post, så inte speciellt annorlunda från förut 😏

  Svara

   Hon lägger ut ca en vlogg i veckan och klart hon måste få betalt för den.

   Svara

   Det är ju hennes jobb

   Svara

    Exakt. Gillar man inte att en influencer tjänar pengar kanske man inte ska titta..

    Svara

   SLUTA TITTA DÅ

   Svara

  Fin tanke!
  Men hur pass villiga kommer företagen vara att samarbeta med henne om hon skriver rakt ut att ”nu kommer jag köra en massa samarbeten, ni behöver inte handla för välgörenheten får pengarna ändå”?

  Svara

   Samarbeten är inte bara om att shoppa för företagen. Det handlar också om varumärkesbyggande.

   Och det spelar ingen roll att Helen säger att man inte behöver shoppa. De som inte är företagens målgrupp kommer inte att handla men de som är det kommer det. Det är så det funkar.

   Svara

   Hon menar såklart att man inte behöver handla för att bidra till potten som ska gå till välgörenhet, det räcker att titta (och som bonus kanske gilla och kommentera).

   Svara

  Om folk är inne på hennes insta för att hon ska skänka pengar kommer att driva upp hennes siffror och gynnar henne i förlängningen. Det är bättre att man skänker en summa och skonar miljön istället för att handla bara för handlandet skull.

  Svara

  Skulle det inte komma ett inlägg om leyglow?

  Svara

   Men det var ett jävla tjat…

   Svara

    Kanske för att vi är många som vill att det ska lyftas hur hon beter sig

    Svara

     Snart öppet spår. Då kan ju aaallaa ni samlas där och prata om det en gång för alla.

     Svara

      Varför ska det diskuteras i öppet spår när Camilla sagt att det kommer ett inlägg om det?

      Svara

       Var bara ett tips till alla er som så gärna vill diskutera det.

       Svara

   Jag har sagt att jag ska kika på det, men om eller när det kommer ett inlägg kan jag inte säga, och så är det alltid. 🙂

   Svara

   Vad har jag missat?!?

   Svara

  Påtal om många samarbeten så tycker jag ’Vanessasdesign’ inte gör mycket annat än samarbeten också. Upplever även en hel del omarkerade inlägg.

  Svara

  Undrar vad ett samarbete med henne kostar om hon kan skänka 100.000:-? Pengarna måste ju skattas också så det blir bra mycket mer i verkligheten.

  Misstänker att det här är för att locka fler företag att samarbete med henne. Hon har nog inte så mycket samarbetsförfrågningar längre när hon gnäller över hur jobbiga och stressiga de är i varje video.

  Såg förresten ut som hon rensade ut sina Stronger-kläder i förra videon. De som var SÅÅÅ bekväma och bra. Har aldrig sett henne använda dem efter samarbetet. Så nej, hon är inte mer trovärdig än de andra influencerna.

  Har heller aldrig sett henne köra de där robotdammsugarna någon annan gång än när det är samarbete. Vilket jag förstår, för de är urusla. Har haft en och det var det sämsta skitet jag varit med om. Var nästan glad när den gick sönder efter ett år.

  Svara

   Fast nu hittar du på. Hon kör robotdammsugarna i typ varje video och på insta. Jag har t.o.m. tänkt på att det är kul att se att hon verkligen använder dem på riktigt. Hon har också använt kläderna från stronger i måååånga andra videos. Att hon rensade ut dem i förra videon beror ju endast på att hon är gravid och inte kan ha dem längre?

   Svara

    Håller med B, du verkar inte riktigt ha koll. Robotdammsugaren visas upp väldigt ofta och hon verkar riktigt nöjd med den

    Svara

   Du kollar uppenbarligen aldrig på hennes Youtubekanal.

   Svara

   Va? Har sett henne använda byxorna från stronger i flera videor som inte är i samband med reklam.

   Svara

   Exakt vad jag också har reagerat på.

   Och de där robot-dammsugarna har inte fått så bra recensioner. Helen ä smart och kör ett spel så hon kommer undan med mycket, men hon är precis som vilken influencer som helst.

   Svara

  Passar väl bra att uppmuntra till konsumtion nu när flera påstår att de kommer att shoppa mer än vanligt denna jul pga pandemin. Folk vet inte hur man gör sina nära glada på andra sätt än att köpa prylar till dom så det här passar ju toppen. Köp köp köp!!!

  Svara

  Är det höstmörkret som gjort att det är så bittert och surt bland kommentarerna senaste dagarna?

  Svara

   Måste vara det. Och coronaisolering. Brist på sex, för lite pepparkakor, fortfarande bittra efter förra julens uteblivna julklappar osv osv…

   Svara

  Jag tycker det är en bra idé, även om det såklart gynnar Helen och hennes företag också. Framförallt eftersom jag som tittare inte nödvändigtvis behöver spendera några pengar.

  Jag tycker dock att det är synd att detta görs under black friday / black week, då det är något jag absolut inte vill stötta, men kanske enda tillfället det var möjligt..

  Svara

  Kan hon inte ta 100k från de 1.7 millarna hon gjorde i vinst förra året?

  Svara

   Skänker du lika stor andel av din årliga inkomst då?

   Svara

   Årets resultat är dock 1 mnkr. Och på det gjorde hon en aktieutdelning på 300 tkr, så resten är förmodligen kvar i bolaget och används till annat.

   Svara

  Jag tycker alla lyfter
  Helen till skyarna medans andra som Kenza ska tryckas ner, förstår skillnaden till en viss del men båda exponerar sina barn det är inte bättre bara för du är ute på en gård i naturen. Jag har lite svårt för personer som gnäller mycket när dem har en bra situation i livet, förstår det kan vara svårt att se när man själv är där

  Svara

   Ja asså, de gör ju samma sak. Kenza lägger dessutom inte ut vloggar varje vecka så egentligen borde Helén exponera sina barn mer. Det finns väl filmer som är specifikt med barnen 0-3 år på hennes kanal med? Men Kenza får vi gnälla på men inte denna kvinnan för hon bor i skogen?

   Svara

    Det har jag inte tänkt på förrän nu när jag läste din kommentar. Men har för mig margarin sa att kommentarerna under hennes videor var avstängda av Youtube pga att hon har sitt barn med, att Youtube stänger av kommentarsfältet om det är barn med i en video. Men Helens är ju öppet att kommentera i och hon har ju alltid barnen med.🤔

    Har jag för mig helt fel? Har jag drömt? Är det något man ställer in själv?

    Svara

     Det är YouTube som ställer in det då de har haft problem med pedofiler i kommentarsfältet. Man får kryssa i när man laddar upp sin video att den inte är anpassad för barn.

     Svara

    Saken är väl den att Kenza sa i många år att hon aldrig skulle visa sina barn och sen när hon insåg att hon kunde tjäna pengar på Nikola så har han varit en reklampelare sen dag ett medan Helen aldrig har gjort något liknande utalande om hennes barn.

    Svara

   Helen använder också sina barn i reklamen! Tex när det är reklam för bak och mat. ☺️ Men tror inte de kommer lida av det i framtiden direkt.

   Svara

  Hur kan jag fortfarande bli förvånad över hur naiva och godtrogna majoriteten här är? Lär ni er aldrig någonting av influencers beteenden?

  Svara

  På tal om samarbeten och reklam så kan vi ju prata om Johanna Nordström och Edvin Törnbloms podd? Helt sanslöst hur mycket reklam de gör i ett avsnitt… roliga är dem men ca 10 reklamer i ett avsnitt är girigt AF.

  Svara

   Johanna tjänar ca 400.000 i månaden så det är väl därför de har så mycket reklam.

   Svara

    Men det är ju inte sant. Hon har visserligen en hög inkomst (drygt en miljon taxerat 2019), men det är inte 400 000 per månad.

    Svara

     Hon sa det själv när jon gästade Rebecca och Vanessas podd

     Svara

    Om jag minns rätt så sa hon att hon kunde fakturera den summan en månad. Det är inte samma som att hon får 400k på sitt konto. Det går ju till hennes företag där det betalas skatt osv sen tar hon ut lön från det.

    Svara

   Hahaha tänkte på samma, hoppar alltid över reklamen och fick spola fram i en evighet. Man kan ju vara lite selektiv och sprida ut samarbetena mer mellan olika avsnitt?

   Svara

  Jag önskar så att folk bara kunde sluta gnälla om reklaminslagen hos sociala medier-människor. Det är frivilligt att titta, det är gratis att titta och om man vill att sin favorit ska kunna fortsätta lägga upp sitt material så måste personen ju få lön. Förstår verkligen inte, spola förbi skiten bara!!

  Svara

   Håller med!

   Svara

   Ja,klart de ska få göra reklam och tjäna pengar på det de gör, men när man gör 10 olika samarbeten så är ju tillförlitligheten noll? Reklam för både foodora och hellofresh t ex? Känns som iaf Edvin och Johanna har tackat ja till alla som velat samarbeta med dem och då känns det ca 0 % äkta och genuint.

   Svara

    Tycker snarare att det ligger på företagen, måste väl vara i deras intresse att se till att typ bransch-rivaler inte lyfts fram på samma kanaler som de köper annonser hos. Klart man som influenser tackar och tar emot (om det inte är helt skeva grejer förstås) om pengar erbjuds. Och gillar man inte som tittare det man ser så är det ju inge mer med det.

    Svara

  Tycker så synd om Selma och Svea som tusentals följer utan att de förstår innebörden. Undrar vad de tycker om detta när de blir äldre.

  Svara

   Snälla du. Gå och lägg dig under en sten.

   Svara

  Helen är fantastisk. Sprider glädje på yt. Ni som gnäller, sluta titta på henne då.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.