Kollegialt av Pernilla Wahlgren

Instagramkontot Filmfabriken lägger upp ett klipp på, två av Pernilla Wahlgrens sjungande kollegor från ”Allsång på Skansen” – någon Pernilla kommenterar med orden här ovan.
Ska vi gissa på att hon inte är något superfäään?

Detta uppskattas dock inte av alla, utan under Pernillas kommentar utspelar sig följande munhuggeri.

Är inte det ett märkligt sätt att argumentera ändå?
Det bör ju finnas relativt mycket att välja av, från Pernillas karriär, att häckla henne för utan att behöva gå på hennes barn?
Personen ovan kommenterar om Pernillas insats för Lidingö Stad – en kommentar som verkar vara skriven med glimten i ögat, samtidigt som den är HELT relevant eftersom Lidingölåten var smärtsam att genomlida.
Har du inte haft nöjet att göra det så hittar du den här. 🙂

Här hittar du inlägget från Filmfabriken och här hittar du Pernillas Lidingölåt.
Om vi håller alla inblandades barn utanför – vad är egentligen mest pretto och dålig?

Tack för tips!

221 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Va? Fattar ingenting. Kan bero på att jag åker tåg baklänges just nu, eller så är jag bara korkad. Och ingen teve har jag heller, om det nu har någon bäring på saken.

   Fatta inte heller nånting faktiskt. Högst oklart inägg.

    Exempel på bra och dåliga comebacks. Dålig: whataboutism om personens barn.

     Något annat som är dåligt är felanvända ord. När folk lärt sig ett nytt ord och använder det i helt fel sammanhang. Som här med ordet whataboutism.

      Det var väl rätt använt?

    Pernilla vad håller du på med? Förklara dig!

   Inte jag heller. Vad händer??

   Sluta åk kollektivt!

  Usch.

  Ot men sitter i frisörstolen och har panik. Ser två insekter på väggen och jag har ren fobi så jag googlar, det ser ut som löss. Jag har extrem fobi för sånt här. Jag säger till frisören och hon avfärdar med att det inte är något, det är ””myror.”Jag bleker håret så de använder inte borstar och saxar osv, jag har panik, kommer ej låta henne föna mig. Vad fan gör jag nu för att förebygga att jag får skiten?

   Lusmedel?

   Men ofta vägglöss vill vara på dig om du dessutom är nyblekt.

    Är det vägglöss? Ser ut som HUVUDLÖSS enligt Google

     Löss är väldigt små. De syns nästan bara i hårbotten om man inte är väldigt nära.
     Om du ser något på väggen är det nog som frisören säger, myror. Kanske någon slags fluga eller mott?
     Det är inget att oroa sig för, insekter söker sig till värme och inomhus nu när det börjar bli kallt ute.

      Ska också tillägga att det är extremt ovanligt att hitta löss någon annanstans än på en värd. Huvudlössen är beroende av en människas hårbotten för att överleva och bara efter några timmar är de så försvagade att de inte kan överleva.

      Det är alltså extremt osannolikt att det är löss du ser på väggen.

       Vägglöss?

     Huvudlöss är pyttepyttepyttesmå! Man kan inte se dem krypa på väggen. De håller sig också gärna till hår(botten) eftersom de torkar ut rätt snabbt annars så jag tror inte det är huvudlöss.

     Men luskamma dig om det lugnar dig 🙂

      Så jäkla små är de inte när de är vuxna. När min kompis dotter stod framför mig med huvudet fullt av löss trodde jag först att jag såg några småflugor krypa runt på hennes hår… men det var alltså löss. 3-4 mm var de.
      Sedan kan de vara mindre också men då är de inte fullvuxna.

       ???

   Skicka foto!

   Blekning lär ju mörda eventuella fripassagerare i ditt hår. Om du lagt väska eller jacka på golvet så lägg i plastpåse och frys i typ en vecka, alt tvätta i minst 60.

   Har hört att det blir vanligare och vanligare man får huvudlöss på salong, särskilt vid blekning faktiskt. En del påstår det är pga karma för covidresteiktionerna men det tror iaf inte jag på.

    ?

    Jaa jag har hört att lössen klättrar på väggarna och därifrån kan de hoppa ca 4-5 meter när de hittar en ny värd, så de sprids jättelätt! Sedan har väteperoxiden i blekningen samma ph värde som hårbotten, så kommer de in i flaskorna (vilket de gör så småningom alltid) så trivs de och förökar sig där inne. Har dessutom hört att det finns en ny mutation av covid som upptäckts just hos löss så jag tror att du är inne på nåt här faktiskt.

    Hahahahahahaha ???

    Bästa ???

   Löss är stora som sandkorn ungefär. Du kan inte se dem på väggen med blotta ögat. Förutsatt att du inte sitter 2 mm från väggen. Löss överlever heller inte så länge utanför ett huvud, så att säga.

    Nja löss är faktiskt rätt ”stora”. Större än sandkorn. Tyvärr vet jag av erfarenhet ?? Sååå vidrigt

     De är 2-3 mm. Mvh Wikipedia 🙂

      Ja då är de definitivt större än sandkorn & går att se på en vägg. Jag trodde också de var mindre.

     Ja, hittade en död fullvuxen lus på min dotters kudde. Den var relativt stor. Men de hon hade i håret vid närmare inspektion var av varierande storlek. Usch vilken jävla dag det blev.

   Åh fy. Gå till frisören och upptäcka löss. Vad är det för ställe. ?

   Dammlöss? Helt ofarligt.

   Vad gör man på frisörsalong nu?

   Ok men tack hörni, tror aldrig ett anonymt kommentarsfält varit så hjälpsamt. Och ja, jävligt dumt att gå till frisören, men det var bara vi två där och jag har knappt träffat en nänniska sedan början av pandemin så jag tänkte att jag kan synda en gång med ett frisörbesök för utväxten åt upp mig inifrån ?

    Å nu kommer de muterade covidlössen och äter upp dig utifrån.

  Men alltså, det var ju FRUKTANSVÄRT dåligt.

  Videon funkar inte så det var bara helt onödiga klick runt på din sida Cam. Thanks for nothing

   Felmeddelande: null
   Om webbplatsens ägare har gett dig åtkomst ska du logga in.

  Kan ju vara bra att ta med videon i inlägget kanske? Svårt att kommentera om det annars.

  Det är ju ingen hemlighet att Pernilla gillar o är vän m Christer Sjögren sen åratal o heller ingen hemlighet att hon verkar ogilla Flinck…sååå, gissar att det är mer en känga åt Thorsten än Christer…var väl inte det vackraste jag hört o sett, men inte det värsta heller, men smaken e ju som baken…tyyyp…

  Alltså förlåt mig men videon är ju på den kända kvinnpmisshandlaren Torsten Flink, visst om det hade varit en riktig sångare exempelvis Carola eller Boken. Men Torsten flink har man väl all rätt att kalla fruktansvärt dålig. På alla sätt och vis faktiskt.

   Ja eller hur, människan är som bekant alltid svartvit, bra eller dålig, snygg eller ful, god eller ond, osv. Bara idioter inbillar sig saker som gråskalor och nyanser. Riktigt imbecilla pratar ibland om kontext också.

    Alltså jag känner minst två kvinnor som just Flink slagit, den ena är min mamma. Henne slog han riktigt ordentligt och stal sedan det enda hon hade för att köpa droger. En nära väns moster har Torsten sparkat ner för en trappa. Jag tycker att om man vet, svart på vitt som du så fint uttrycker det. Hur äcklig en människa är. Så får man gärna uttrycka det öppet. Det är inte ens så att Torsten är speciellt bra varken sångare eller person.

     Beklagar din mammas fruktansvärda upplevelse. Och jag har full förståelse för att du är partisk, det hade jag också varit. Men ingen människa är svartvit hur illa man personligen än tycker om den.

      Eh fast en stark vuxen man som ger sig på kvinnor och stjäl av dem…

       Personen ville alltså ha pengar till droger, vilket innebär att personen har ett problem. Varför har personen ett drogproblem?

       DET är gråzonen. Och absolut inget försvar, utan en förklaring

        Nja. Vissa är elaka innan de börjar med droger sedan förvärras det av missbruket. TF är en sådan.

       Det är ju hemskt givetvis. Men spelar det nån roll om personen är sjuk i ett missbruk? Spelar det nån roll om personen är snäll mot barn och hundar? Har det betydelse för personens sånginsats? Osv, osv.

   Boken riktig sångare??

    Ja fyfan boken är det störta Sverige har BOKstavligt talat

     Hon har väl några BOKstavskombinationer?

      Ja PCOS!

    Dom hade fest och dansade igår på sin instastory, Anna strategiskt bakom en fåtölj. Hemma hos Book-Toledano!

  Tycker det var konstig kommentarer av Pernilla. Varför ens skriva en sån kommentar när hon alltid ska vara så ”duktig”, hade någon skrivit så om henne hade hon gått bananas

   Ja man fick ju inte ens skriva ”usch” nyss? Hur ska hon ha det? ?

    ?

  Jag får så många frågor av det här.
  Högst oklart filmklipp, är det här verkligen något som sänts i public service?
  Hur kan man ha godkänt en sådan här idé? Var Christer Sjöberg ens okej med det här?
  Varför har man tyckt att det är en bra idé att sätta Flinck på en scen, och dessutom DEN scenen?
  På vilket sätt är det här pretto? Har Pernilla fått sitt konto hackat eller varför tyckte hon att det där var en bra kommentar?

  Är det bara jag som INTE är förvånad över sättet att argumentera på? Sådana där kommentarer postas ju här på daglig basis. Det är inte alls så märkligt att det fortsätter och sprider sig till andra delar av internet när absolut ingen sätter ner foten utan bara accepterar irrelevanta påhopp och whataboutismer.

   Du undrar om Sjögren visste att han stod på scen med Torsten… ?

    Nej, var fick du det där ifrån?
    Det jag undrar är om Sjögren också var lika mycket på den där idén. Eller om det var mer ett ”vi tycker att det här är en rolig grej och vi har bestämt att göra det här. Går du inte med på det så kommer vi stämma dig för kontraktsbrott”.

    Men det kanske bara är jag som får vibbarna att det andra alternativet är det mest troliga?

     Christer Sjögren kan omöjligt ha gått igång på den idén. Lider som fan med honom.

  Låten får mig att vilja flytta till Lidingö bara för att ha nöjet att flytta därifrån.

   Usch då, så svårt att flytta när man har råd att bo på ett av Sveriges dyraste områden.

    Mmm.

   Jag bor på Lidingö och kommer inte flytta. Har därför inte ens lyssnat på ”Lidingö” låten just för att inte behöva flytta ?

   Man har ju allvarliga problem om man vill flytta från Lidingö på grund av en låt som inte ens spelas någonstans…

    Vet inte om du hört talas om konceptet ”skämt”

  Vad handlar det här om?

  Det var skitdåligt och pretto och SVT borde veta bättre än att ha med Flinck i underhållningsprogram, han passar bättre i Veckans brott.

   Cancelkulturen är lyckligtvis på väg bort nu.

    Hur många chanser ska en människa få innan det är okej att säga ”enough is enough” då?
    5st?, 50 eller 150?

    Eller ska man bara få fortsätta helt obrydd oavsett hur stor rövhatt man beter sig som år ut och år in?

     Börja med att försöka skilja på sak och person. När man lyckas med det kan man lägga till ”verk” eller ”professionell gärning” också. Det vore såklart bättre om alla uppfinnare, konstnärer, barnrättsjurister och gulliga Ica kassörskor och författare man uppskattar var astrevliga och oklanderliga privat men så funkar det inte. Om bara TV4s morgonsoffa får plats i media kommer världen bli dum och tråkig.

      Okej Paolo…

       Han satt väl i den morgonsoffan? Se upp för TV4.

  Pernilla sände ju ”Morgonstjärnan” tillsammans med Flinck på åttiotalet. Kanske blev de osams och nu äntligen fick Pernilla en chans att ge tillbaka. You go girl! Skrattar bäst som skrattar sist!

  Tydligt att folk inte vet vad pretentiöst är.
  Pernillas Lidingö-sång är motsatsen till pretentiöst.
  Christer och Torsten, tja det kan jag köpa som pretentiöst, hela Torsten är rätt pretentiös.

  Jag fattar inte.

   Inte jag heller

  Video på Rebecca Stella när hon säger att smink till mörkhyade inte säljer…
  exonphspoiler har bland annat lagt upp det på sin story

   Det är väl ingen konstig sak att säga? Det låter som ett faktum som kan ha 1000 olika skäl? (Färre mörkhyade, andra äldre eller mer specialiserade märken har större del av marknaden och en trogen kundkrets än utpräglat nordiska & europeiska som var senare på marknaden, osv osv osv). Jag blir seriöst nyfiken, vad är din poäng och vad exakt är det du stör dig på?

    Men snälla det var ett otroligt dumt och klantigt uttalande av henne, lärde hon sig inget av BLM? Och radiotystnad från samtliga influencers förutom Exonphspoiler, eller har ni sett någon annan uppmärksamma det?

     Nej. Nu får du vara snäll att förklara varför det skulle vara dumt och klantigt offentligt yppa att mörkhyade skulle köpa mindre smink och vad i hela världen BLM har med saken att göra? Har du tänkt en enda tanke själv innan du hoppade på det här? Jag är öppen för dina argument, var snäll och förklara vad som är konstigt.

      Hen kommer inte svara dig.

      Har man bestämt sig för att vara kränkt så har man.

      Oavsett om man tänkte lite för lite.

       Men HUR kan man bli kränkt över ett faktabaserat påstående och HUR får man in BLM i det? Jag vill ändå höra det här resonemanget ? Eller bara få personen reflektera lite…

        Ett faktabaserat påstående säger du? Vad har du för källa? Rebecca Stella själv eller…

         Det faktabaserade påståendet är att det finns fler ljus- än mörkhyade i Sverige. Det är ju sant. Jag hör inte till de ljushyade. Men iom att vi mörka inte köper 17 ggr mer smink än ljushyade så att kvantiteten blir lika stor så borde hennes påstående stämma.

          Jo, kolla makingitflawless på instagram, ”svarta kvinnor spenderar 80 % mer på skönhetsprodukter än någon annan”

           Det får hon gärna visa underlag för. Och om det mot förmodan skulle stämma så kan hon ta med den datan i beräkningen för sin egen marknadsanalys i sin egen start up.

       Jag har inte tänkt för lite, läs vidare i tråden, jag står för allt jag säger. BLM handlar om svartas representation i samhället, i alla delar av samhället, även inom beauty. Jag har försökt belysa problematiken kring vilka som blir representerade och inkluderade, medan andra blir exkluderade.

        Det har du helt rätt i. Där du går bort dig är att kräva att individuella företag ska tillgodose 100% av ett klientel. Rebecka Stella är ett individuellt företag, inte hela skönhetsbranschen. Det finns andra märken, du kan inte vända dig mot nån som är så liten den bara har tre foundations i sortimentet. Per definition är 90% exkluderade, svarta som vita.

         Men det är ju alltid samma visa, alla måste bidra till ett mer inkluderande samhälle istället för att ständigt exkludera en stor grupp människor.

          Absolut, men du kan inte begära av ett enskilt nystartat företag som endast har tre foundations i sortimentet att en av dem ska ha en viss färg utan marknad eller vinst ”bara för att.” Hitta ett bra exempel på sned representation som har betydelse för helheten i stället och ansträng dig där. RS säljer ju knappt foundations, det blir bara löjligt.

           Det där är sånt skitsnack att man knappt tror sina ögon.

        Varför flyttar du inte till Bangladesh?

      Det är att exkludera massa människor från marknaden, det är inte bara RS som gör det utan massvis med företag om och om igen. Tänk dig själv att du aldrig finns representerad, detta bidrar till att skapa klyftor och ojämliket. Jag rekommenderar dig att kolla kommentarerna på senaste bilden på både hennes instagramkonto och för märket, där fler människor uttryckt sin åsikt om det här.

       Jag läste nånstans att sminkmärken faktiskt har börjat göra tvärtom, alltså göra ännu flera både ljusa och mörka nyanser, mycket pga Fentys intåg på marknaden. Om RS inte tycker att det finns en marknad för smink för mörkhyade i Sverige är det ju hennes problem som förlorar potentiella kunder.

       Du menar att företag kan välja att rikta in sig på den största marknaden? Det är givetvis enklast, annars riskerar de gå med förlust. Som mörkhyad svensk hade jag inte heller valt att nischa mitt sminkmärke mot mörkhyade i Sverige, det vore självmord. Störst marknadsandelar där har av förklarliga skäl stora europeiska och/eller mindre amerikanska märken som även säljs här. Det är inte anti rasism att ljuga och säga att efterfrågan på smink för mörkhyade i Sverige är enorm, självklart är den inte det- det är ju bara ett faktum.

       Menar du att tre nyanser inkluderar alla utom svarta?

        Nej, men varför är det inte tre nyanser mer åt det mörka hållet då istället? Exakt.

         Men för att de tror de tre de valt ut har flest potentiella köpare såklart.

         De vill optimera sin vinst så klart.

     Självklart är det radiotystnad, det finns ju inget att kommentera på? Det är ju inget konstigt med uttalandet förutsatt att det är sant vilket i länder som Sverige borde vara ganska självklart.

      Antonija Mandir och Agnes von Corswant har ifrågasatt RS uttalande om att mörka färger knappt säljer, QUEEEENS!!!!!

       Jaha…jag tror nog mer på marknadsanalyser av företag som säljer sminket än på två influencers utan den erfarenheten & kompetensen i bakfickan. Gör inte du?

        Oerhört viktigt att de belyser problematiken. Även makingitflawless på instagram gör det!!

         Och Filip Dikmen också, heja heja

          Och Felicia Aveklew

        Det beror på vem som gjort analysen. Jag har läst flera som varit mindre träffsäkra än slumpen.

         Det tvivlar jag iof inte på. Men var de mindre träffsäkra än dessa två influencerbrudar?

          De själva har inte gjort någon analys, de har uppmärksammat problematiken kring vilka som blir representerade i Rebecca Stella Beauty.

           Så de uttalar sig utan att ha gjort en marknadsanalys för foundations, vad konstigt. Varför skulle någon då lyssna på dem, det verkar dumt.

           Man behöver väl inte ha gjort en analys för allt man diskuterar? snälla människa. De belyser ett samhällsproblem med diskriminering. Klart det ska ifrågasättas, utbildning eller ej. Tror knappast alla som diskuterar här har gjort en marknadsanalys.

       Även varit uppe hos Josephine Qvist

     Man väljer väl själv vilken målgrupp man riktar sig till?

     Själv ska jag gnälla på att vila inte har alla kläder i storlek 56. Inkludering tack!!!!! #sekundärkränkt

     Filip Dikmen har tagit upp det på sin story, rekommenderar alla att titta på den!

    Alla som gillat, check your privilege

   Med tanke på att den mörkaste nyansen hon släppte inte ens är mörk (kolla Johanna johnssons video) så är det extremt problematiskt. Det är klart att det finns en marknad för mörka nyanser (kolla Fenty beauty och hur det öppnade ögonen för andra sminkmärken). förstår inte hur man som Rebecca kan äga ett sminkmärke och ha så dålig koll på detta. Tarte släppte rätt nyligen (2019ish) en foundation med sjukt dåliga nyanser i de mörkare tonerna och fick sååå mycket kritik så att dom tillslut fick be om ursäkt vilket skadade deras varumärke enormt

    Precis! Om en inte förstår så är det antaligen för att en själv är inkluderad, representerad och kan beställa hem en nyans som passar ens hudton. Check your privilege, verkar vara många här som inte förstår kopplingen till BLM.

     Gode gud. Dra inte in BLM i det här. Pinsamt.

      Det har absolut att göra med BLM, kolla makingitflawless på Instagram

       Men sluta snälla…BLMs syfte är inte att avkräva alla företag på foundations i alla olika nyanser av hudfärg.

        Det är inte det jag säger. BLM handlar om svartas representation i samhället, i alla delar av samhället, även inom skönhet.

         men det FINNS foundations med mörka nyanser. men på samma sätt som du inte kan kräva att alla klädmärken inkluderar ALLA storlekar så kan du inte kräva att alla sminkmärken har ALLA nyanser. Jag är vit men Stellas tre nyanser täcker antagligen inte in min exakta hudton för det. Då får jag vända mig till något märke som gör det i stället. Jag har även storlek 85G på bh, kräver inte att H&M ska ha min storlek i sortimentet.

          Varför kan du personligen inte kräva det egentligen? Det som kommer hända är att priserna stiger på det övriga bh-sortimentet så att alla andra tvingas betala ungefär lika mycket som du förmodligen redan tvingas göra. Varför känner du att du har ett ansvar att acceptera särbehandling bara för att du inte passar rakt in i normen? Du har inga skyldigheter mot ett företags vinstmarginaler.

           för att det finns andra butiker som täcker in min storlek. h&m gör inte vinst på att producera udda storlekar. därför kommer de inte göra det då de vill hålla pris nere och vinst uppe.

           Jag kan inte se jag har nåt att vinna på att Rebecka Stella gör 1/3 mörk foundation. Jag köper inte smink hos dem. Så varför ska jag kräva henne på det.

         Men du har ju helt missuppfattat det här med representation? Rebecka Stella ÄR inte skönhetsbranschen. Sluta dra in BLM.

          check your privilege

           Skriv på svenska i en svensk bloggs kommentarsfält och börja en mening med stor bokstav och avsluta den med punkt.

           Förstår du inte engelska? Säger en del om din utbildningsnivå

    Varför är det extremt ”problematiskt?” Om efterfrågan är liten, är det inte bättre om man hör till målgruppen vända sig till stora etablerade företag som tillhandahåller rätt nyans än att avkräva att nyetablerade småföretag ska rikta in sig på just en själv och bli uppriktigt förvånad och indignerad när de inte gör det? Hade Sverige bestått av 60 milj pers varav 10- 30 milj var mörkhyade hade utbudet såklart sett annorlunda ut även hos småföretag men man måste väl vara realist nog att veta att så inte är fallet.

     Men läste du ens min kommentar? Det ÄR problematiskt eftersom de nyanser hon släppte är för ljusa människor. En va kritvit, en väldigt ljus och en beige. Inte inkluderande öht och inte okej år 2020, vi har kommit längre

      Har du hört talas om utbud och efterfrågan i en marknadsekonomi?

       Hur kommer det sig då att Fenty beauty säljer så bra och att alla andra stora märken tog efter henne när hon släppte 140 nyanser i foundation? Ditt uttalande är extremt korkat, som om mörka människor inte köper smink?

        Hon lyckades matcha efterfrågan. Problemet du inte ser är att efterfrågan minskar när utbudet ökar, man kan alltså inte bara apa efter hennes ide och sälja lika bra, hon låg rätt i tiden (dvs var först). Med någon ytterligare miljon mörkhyade i Sverige kommer efterfrågan öka igen.

         Men då borde ju det resongemanget gälla för alla concealers, oavsett nyans? Och inte bara marknaden för mörka nyanser… varför skulle den vara mättad? medan vi kan ha hur många ljusa concealers som helst, nä det håller inte med utbud och efterfrågan

          Efterfrågan: antal människor som letar foundation i en viss nyans inom ett visst område. Utbud: antal foundations i den nyansen. Hänger du med nu? Marknaden är förlagd till Sverige och vi pratar om kvinnor. Det är en tuff marknad oavsett för smink men vill du nischa dig mot ett litet antal mörkhyade måste du verkligen ha nåt extraordinärt att komma med om du vill slå ut existerande aktörer, marknaden är för liten. Sen ska det vara kostnadseffektivt producera för den väldigt lilla målgruppen.

           Inte nischa, alla ska vara inkluderade

           Men det handlar inte om planekonomi eller ett statligt utbud av smink? Du säljer ju till den som du tror betalar mest dvs den foundation du tror har flest köpare. Förutsatt du inte har råd producera 440 olika bara för skojs skull.

           Men i det här fallet handlar det inte om 440 olika nyanser utan om vilka 3 nyanser de valt

           Ja men då är det väl inte bara mörka de exkluderar utan alla som inte har just dessa tre nyanser?

           Dvs alla andra 437 stycken som inkluderas av fenty. Var alla de 437 nyanserna mörka?

           Ja de har såklart valt de tre de tror kommer sälja bäst. Det kan man liksom inte bli förbannad på om de tre inte passar en själv (de passar inte mig heller). Med bara tre foundations i sortimentet kan du också se de inte satsar hårt på just foundations/ alt har inte mycket pengar eller startar upp i liten skala för att se hur det går innan de utvidgar.

           Jo för det är alltid samma människor som blir exkluderade, och samma som blir inkluderade och det beror på att vi upprätthåller vissa strukturer i samhället

           Fast det finns ju foundations för oss mörka. Bara inte från detta märke. Man kan liksom inte kräva att alla märken ska ha produkter som passar alla. Varken kläder, skor, smink eller annat.

           18.52: eller så vill företag bara gå med vinst..?

           Jag tycker bara att det är fel att människor med ljusa hudton kan välja och vraka, alltid vara representerade och inkluderade medan människor med en mörkare hudton inte kan det utan gång på gång blir exkluderade. Sen att en stor profil påstår att ”mörka nyanser knappt säljer” är oerhört problematiskt. Allt i vårt samhälle hänger ihop, det handlar om allt från representation på arbetsplatser, i filmer, beauty etc.

           Anonym 19:03, om du läser ditt inlägg och sedan läser anonym 18:52:s inlägg så har du både svaret på din fråga och skälet till varför det är problematiskt.

           Kolla in makingitflawless på Instagram, hon förklarar mer djupgående vad problematiken ligger i

         Precis läst lite nek på gymnasienivå och sugen på att kokettera?

        Då är ju marknaden mättad. Dvs det är för sent försöka slå sig in där, hade det varit för 10 år sen hade du däremot kunnat sno alla marknadsandelar.

         Och marknaden är bara mättad för concealers i mörka nyanser?

          Det har jag ingen aning om, jag säljer inte smink. Men alla företag analyserar dessa frågor innan de etableras. Du kan inte kräva av ett företag att tillgodose en viss målgrupp, de kommer göra det om de går med vinst på det, annars inte.

           Fast företag konkar oavsett marknadsanalyser osv. Jag tycker att det var en dålig ursäkt av RS och jag tror att de förlorar mer på att exkludera i och med att det visar var de står

          Troligtvis mättad även för ljusa, annars hade hon producerat fler än tre.

         Men sluta. Finns det bara en aktör på sminkmarknaden för vita eller finns det flera?

          Rebecka Stella med sina tre foundations har tydligen monopol på marknaden. Och vi har en ny myndighet i Sverige som reglerar den: foundationmyndigheten. Det ryktas Anders tegnell ska ta över.

           Jag ville svara, men inläggsmarknaden är mättad.

       Ja, har du kollat på statistiken över Sveriges invånare?

        Du verkar inte ha koll på att Rebecca Stella beauty även vänder sig till den amerikanska marknaden

         Då är det ju ännu viktigare att tänka inkluderande med tanke på alla afroamerikaner

    Men hennes märke är ju nytt? Man får ju börja någonstans. Så stor marknad finns det ju inte i Sverige liksom, är ju inte direkt att alla kommer dissa sina sminkfavoriter för att genast fylla badrumsskåpet med hennes smink. Blir förvånad om ljusa färger ens skulle gå runt.

     Ja man undrar ju hur många av de som klagar högst faktiskt ville köpa just hennes smink i mörka nyanser. Eller klagar de för klagandets skull?

      Det handlar om strukturer som upprätthålls i samhället och gång på gång exkluderar vissa människor. Du kanske inte tänk på det för att du oftast är inkluderad och representerad. Det är inte att gnälla och klaga. Det är att försöka förändra samhället, läs på om BLM och representation inom beauty.

       Jo tack jag är själv mörkhyad, varför jag också undrar hur många som gnäller här är det och hade velat köpa just hennes foundation eller om de bara vill gnälla. Jag tror företag skiter i strukturer, de producerar vad de tror säljer. De vill gå med vinst, inte förändra världen.

        Av vad jag har sett och hört så är det många som känner sig exkluderade. Bara för att du inte gör det betyder det inte att det inte spelar roll för andra.

         nej men jag fick en kommentar om att jag som vit bla bla bla så därför svarade jag att jag inte är vit. har aldrig sagt att jag talar för alla mörkhyade.

        Företag vill bara gå med vinst. Det är upp till konsumenterna att ställa krav på företagen eftersom det sällan är någon annan som gör det.

         Det är det vi gör här

          Ja precis. Ville bara ha det sagt för det verkar som att alla som menar att vi gnäller inte förstår varför vi gör det.

          På en blogg… 😀 😀 😀

         Men köp av de märkena som är inkluderande då. Köper ingen av R så finns inte företaget kvar utan bara företag som är inkluderande går med vinst.

          Vad tror du att alla försöker säga egentligen?

           Fast här kommer det inte fungera. De som kräver RS på 1/3 mörk foundation är inte potentiella köpare av hennes foundation. Hon tjänar alltså inget på att ändra sig.

     Tycker inte att man kan skylla på att ett sminkmärke är nytt. Då släpper man inte produkter alls tills man har råd/tid att släppa fler nyanser. Och jo det finns en jättestor sminkmarknad i Sverige

      Hahaha. Så när du ska lansera ditt nya klädesmärke, kommer du göra exakt lika många byxor till människor som amputerat bort vänsterbenet men inte vill använda protes? Yeah right.

       Oj vilken korkad kommentar, jämför du precis en amputerad människa med en mörkhyad? News flash det finns betydligt fler mörkhyade människor än amputerade människor i världen. Förstår inte ens din jämförelse du verkar riktigt jävla dum

        Nej, jag hårddrar ditt exempel för att du ska fatta hur mycket du är ute och cyklar men inget verkar gå in…

         Om det är nån som är ute och cyklar så är det du, du har noll koll på sminkindustrin så varför uttalar du dig ens? Tillbaka till fb med dig

          Men kan folk här bara lägga av med sitt tjat om fb.
          Varför i hela friden skulle personen (det är inte jag som skrivit kommentaren) ha något med fb att göra bara för att ni tycker olika om smink för alla nyanser på människor??!!! Exakt VAD har det med fb att göra?

          För övrigt gör man som man vill med sitt eget varumärke. Vill någon ta fram produkter enbart för bleka rödhåriga människor så är det också fritt fram och fullt tillåtet.

           Det är inte jag som kommenterat ovan.

           Det beror bl.a. på att fb är den enskilt största samlingsplatsen för svenska rassar, incels, antifeminister m.m. När man läser en korkad eller rasistisk take är det därför inte orimligt att anta att det kommer därifrån.

           Exempelvis hade ditt inlägg passat bra på fb.

           Nu är det inte en rasistisk tanke (jag är varken svensk eller ljushyad) utan jag försöker visa dig vad som händer om man applicerar ditt tankesätt på alla minoriteter i en marknad och avvaktar lansering tills man har kapital att tillgodose alla dessa olika behov utan vinst….men åter, jag har insett inget går in.

           Skälet till att ingen lyssnar på dina nybörjaranalyser är inte bara för att de är dåliga, utan för att du inte ens förstått problemet du försöker lösa.

       Och glöm inte att de ska vara både extra korta och extra långa och från storlek xxxxs till xxxxxl också i alla modeller.

       Men hallå, kolla Alice Stenlöfs märke, det är inkluderande och har så många storlekar

        Hon (eller hennes investerare?) tar en stor risk. Jag tror företaget kommer att förlora pengar faktiskt.

         Stark analys.

        BS! Hon har bara upp till vad hon kallar XXXL där tex största midjemåttet är 87 cm.
        Det finns gott om människor med större midjemått än så.

    Tror det är marknadsekonomin som fått styra här, inte institutionell rasism. Rebeccas uttalande hade betytt mer i en marknad där en stor andel människor är mörkhyade, och där hennes märke var stort. Men som ett litet och nytt märke får man satsa på det som marknaden efterfrågar. Det blir alldeles för dyrt annars att lansera ett varumärke som liten aktör.

    Sen tycker jag att många här borde tänka över sin ”white savourism”. Tror ni att sminkmärken i tex afrikanska länder där befolkningen är mestadels svart även lanserar smink även i mycket ljusa nyanser, med anledning av att vara ”inkluderande”? Säljer butiker som specialiserat sig på afro-hår även löshår för oss nordbor med vårat musiga, tunna hår?

    Jag tror att representation är mycket viktigare i andra sammanhang, tex film, modebranschen, media, kultur. Där behövs det satsas på att ett bredare spektrum av människor syns och hörs. Inte att ett nystartat micromärke ska inkludera alla hudnyanser som finns. Ni som jämför med Fenty – tänk på vem som ligger bakom det märket, både ur ett finansiellt och kulturellt perspektiv. Fentys marknad och möjligheter är helt annorlunda än Rebeccas.

   Så länge hon inte marknadsför märket som inkluderande så ser jag inget problem med att hon bara har tre nyanser. Knappast så att alla vita är inkluderade i dessa tre nyanser heller.

    Problematiken ligger i att hon säger att mörka färger knappt säljer

     Jag lovar att alla märken skulle göra fler nyanser av mörka toner om det gav vinst.

      Hon har ju gått ut med att det var fel av henne att uttala sig så. Någonstans önskar hon väl att de hade satsat på att vara mer inkluderande.

       Det är ett vinstdrivande företag…om woke är vad som krävs kommer man visa sig woke. Det handlar alltid om vinst.

     Så företag upprätthåller hellre strukturer än att gå med vinst tror du?

      Tror du att vinstsyfte i sig upprätthåller strukturer?

       Nej.

        Misstänkte det.

         Så vad är din lösning? Icke vinstdrivande företag? Ska man skattesubventionera Rebecka Stellas smink?

          Urk.

           varför inte svara på frågan?

           För att frågan är oärligt ställd. Vi kan börja med att ställa krav på företagen, precis på det sätt som många gör i tråden.

           Nej. Frågan är inte alls oärligt ställd. Du vill att en av Rebecka Stellas foundations ska vara mörk. Hon säger hon inte har råd för den säljer inte tillräckligt bra. Hur har du tänkt lösa den ekvationen utan statligt stöd? För ditt syfte var ju inte hon skulle konka, du ville bara ha en mörk foundation företaget inte har råd med, eller hur?

           Om konsumenterna efterfrågar varumärken som är inkluderande så kommer icke-inkluderande varumärken inte kunna konkurrera. Fri marknad, så som ni vill ha det. Eller hur?

        Jag tror att Rebecca Stella Beauty förlorar mer på att exkludera då de visar var de står än om de hade tagit fram fler nyanser

      Kolla in makingitflawless på Instagram, tycker hon säger det så bra

       Säg det själva, ni som ser problem med Rebecka Stellas tre foundations? Borde hon producera 50 till och gå med förlust? Eller byta ut en färg mot en färg som inte säljer lika bra bara för att visa hon har ”en mörk” i sortimentet och gå med förlust fast inte lika mycket som om hon producerar 50. Vad händer nu/då med alla vita och mörkhyade som fortfarande inte hittar en foundation som passar hos RS? Kommer vi fortsätta köpa andra märken eller slutar vi med det och gråter tills RS producerar en färg för oss?

      Jag tror att Rebecca Stella Beauty förlorar mer på att exkludera då de visar var de står än om de hade tagit fram fler nyanser

     Starta ett sminkmärke som säljer bara mörka nyanser själv då

      Det finns viktigare saker här i livet som att bekämpa samhällsstrukturer, rasism och exkludering och det kan jag göra på högre nivå än att ge mig in i skönhetsbranschen

       Toppen! Men låt då Rebecca Stella sköta sin business som hon vill. Så kan du ägna dig åt dina högtravande planer.

        Tack det ska jag 🙂

  Det VAR ju pretto och dåligt!

  Brukar inte Pernilla skriva på sin blogg om de som skriver tråkiga o taskiga kommentarer att har man inget snällt att säga så bör man va tyst?!? ?
  Men gäller kanske bara andra….

   Eller hur…

  Fast nu var ju det här fruktansvärt dåligt och resten av kommentarsfältet till videon säger samma sak?

  Alltså det var sinnesjukt dåligt. Håller med henne till 100% Låten är jättevacker, Afzelius roterar i graven av denna misshandel.

  Lidingö sången – https://vimeo.com/238291232

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.