Försöker TRE mörka sina samarbeten med influencers?

Uppdatering:


NU jäklar svarade Tre och enligt dem så ljuger Viktor Frisk om att han skulle ha fått sin telefon som ett samarbete.
Varför i hela fridens namn skulle han göra det? Har ni NÅGONSIN hört om en influencer som ljuger om ett samarbete som inte existerar?

I helgen la jag upp det här inlägget på Instagram, innehållande en video där Bianca säger sig ha ”klickat hem” den nya Iphone 12 max pro.
Jag ifrågasätter sanningshalten i hennes påstående av två anledningar:

 1. Hon vet inte ens vad det är hon håller i handen utan kallar den för iPhone 20.
 2. Hon får den levererad i en påse från TRE, fylld med silkespapper, lite blandat smått och gott och med en handskriven lapp på – med sitt namn. (mera känt som en goodiebag)

Jag taggar företaget Tre i inlägget som går in och svarar på mitt inlägg och följande konversation utspelar sig:

Här är inlägget om Viktor Frisk och hans telefon från Tre som han markerat som ett samarbete, trots att han samtidigt gör sitt bästa för att få det att låta som att han blivit överraskad av Tre med sin telefon. Ingenstans får han det att framstå som att det är HAN som på något vis köpt en telefon.

Han erkänner alltså att det rör sig om ett samarbete, inte bara genom att markera inlägget som ett sådant men även i ett dm till mig där han tackar mig för att jag får honom att tänka sig för och bli bättre på sitt jobb.
Hade han förbeställt och betalat för sin telefon själv – så som Tre vill få det att framstå som – så hade det nog varit lite annat ljud i skällan från honom.
Ingenting gör influencers argare än att bli anklagade för smygreklam om de är oskyldiga. 🙂

När jag påpekade för Tre att Viktor erkänt att det rör sig om ett samarbete, när de nyss förnekat det och hävdat att Viktor förbeställt sin telefon precis som en vanlig kund, så blev det knäpptyst från dem. 
Trots upprepade meddelanden, både från mig och andra följare, så vägrar de nu svara på frågor om det.

Jag kan inte tolka detta på något annat vis än att Tre velat dölja det faktum att de försett influencers med nya iPhone 12 Pro Max, som de ska visa upp på sina plattformar, samtidigt som de taggar Tre (som Viktor) eller visar deras logga (som Bianca).
Dessvärre har de missat att vara extra tydliga med att det absolut inte får se ut som ett samarbete – någonting Viktor Frisk helt måste ha missat i och med sitt inlägg.

Vad tycker ni om att ett stort företag som Tre agerar på det här viset?

Jag har som sagt sökt Tre upprepade gånger via den kanal där de själva initierade kontakt från första början – på Instagram –  men utan att få ytterligare svar. 

KLICKA HÄR!

189 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alltså varför har hon en sån utväxt? Visst, lite utväxt är snyggt men blonda slingor i 15 cm svart hår? WTF???

  Svara

   Det där med att hålla sig till det ämne som diskuteras har aldrig riktigt varit din grej va?

   Svara

    Spela roll! Nu är du bara dryg.

    Svara

     Jag tycker det är mer drygt att från ingenstans vända en diskussion till att kritisera någons utseende

     Svara

     Det är väl inte mindre drygt kapa ett inlägg för att kritisera nåns hårfärg…

     Svara

   Fast det ser verkligen förjävligt ut

   Svara

   På tal om smygsamarbeten självaste Idamarieisaksson inleder sitt inlägg på Ig stories tack för att ni finns och gör det möjligt för mig att jobba med detta men ingenstans är inläggen märkta som samarbete fast hon visar upp skor och kläder som hon fått betalt för att promota från babyshop.se Hon tar ut föräldrapenning och extraknäcker svart för att slippa åka dit. 🙁

   Svara

    Vem? Allmänintresset är nog noll här. Vad följer ni för skitkonton?

    Svara

     Hon är det nya stora. Ungefär som systrarna Hedin och Selma Svensson. Har du verkligen missat dem?

     Svara

      Ha ha ha! Vilka????

      Svara

       Jag skämtar med dig aprillo, förlåt 😇

       Svara

        Det var fan roligt! 😀

        Svara

    Fast du är medveten om att du kan välja antal dagar du tar ut FP för ? Tar du ut 6 dagar får du jobba 1 dag, 5 dagar så får du jobba 2 etc etc 🙂 så bara för att man har föräldrapeng är inte det samma sak som att hon jobbar svart 🙂

    Svara

   Hade hon gått till frissan och fixat det hade ni gnällt över det 🤣.

   Svara

  Sa hon iphone TJUGO pro max? inte tolv?

  Svara

   Klart och tydligt

   Svara

    kan man inte anmäla detta företag för granskning till skatteverket deras metod är säkert olaglig att ge ut dessa mobiler samt anbonemang till influencers speciellt om ingen förmånsbeskattas för dem.

    Svara

   Bianca som är mångmiljonär som har ett bostadsrätt på Östermalm behöver hon verkligen denna mobil Gratis? Sålde inte hon nyligen sin Caia kosmetik för 60 miljoner????
   Nä verkligen inte, kommer därför aldrig stötta detta företag som ger mobil och anbonemang till höger och vänster.

   Svara

    Men förstår du värdet av dena reklam? Bianca får hem en mobil värde ca 5-7k (tillverkning, frakt och lote andra småkostnader) och visar upp denna inför 300-400k människor.

    De skickar inte ut den för att de har Bianca som idol. Det är EXTREMT billig marknadsföring. Att nå ca 300000 unga, engagerade scenskar på Facebook/Insta kostar ca 50-500 kr/ 1000 pers. På tv kan det kosta upp mot en miljon. Räkna själv ut vad de tjänar på att få massa reklam för mindre än 10000 kr.

    Det är Bianca som är blåst som inte begär en check för flera hundra tusen i utbyte mot reklam.

    Svara

     Visar upp den helt utan entusiasm och bemödar sig inte ens om att säga rätt modell…
     Tragiskt att man ser det som värdefull reklam. Hoppas detta får ett slut snart och att vi slipper influencers.

     Svara

     Bianca begär absolut enorma summor för reklam (runt miljonen vill jag minnas att jag hört?). Antingen ingår det väl en get check här också eller så får hon kanske, som någon sa, gratis abonemang och telefoner så fort en ny kommer som något slags ambassadörskap..

     Svara

      Jag vill med ha getcheckar! Getter är mina spirit animals!!

      Svara

       Så man betalar för privatget?

       Svara

        Är det du pappa?

        Svara

   Smarta tjejen.

   Svara

    Menar B ang iphone 20.

    Svara

  Dessa inlägg är ändå de tråkigaste.

  Svara

   Nej, tycker precis tvärtom! Denna typ av mer grävande inlägg ska Camilla verkligen ha en eloge för, här gör hon sitt jobb med briljans. Det sista man som kund vill, är att känna sig lurad. Att hon avslöjar dessa lögner är mycket, mycket bra och en stor anledning till att jag läser här.

   Svara

    Haha briljans var att ta i väldigt mycket, men jag håller med om att dessa inlägg tillhör de bättre.

    Svara

    Viktigt med transparens. När dessa influencers sitter och plussar sin nya telefon är det inte mer än rätt att följarna ska veta vad som ligger bakom.

    Svara

    Håller med, önskar också att det var sånt här som vanliga nyhetsmedier också ägnade lite tid och utrymme åt, istället för att bara stryka influencers medhårs och aldrig ställa kritiska frågor. Biancas beteende i det här exemplet är ju egentligen helt galet – hon LJUGER rätt upp och ner och helt skamlöst om hur hon fått sin telefon, och sen lallar hon vidare i livet utan några konsekvenser. För vilka andra fungerar det så i arbetslivet?

    Svara

     Åt vad? Att kändisar får gratis abonnemang? Men gud vad hemskt 😂

     Svara

      Ser du på samma lättvindiga sätt på mutor, bestickning, underlåtenhet att betala in skatt osv?
      Eller är det bara när företag skänker enligt lag skattepliktiga förmåner till influencers som du väljer att se mellan fingrarna?

      Svara

       Med tanke på den skatt dessa influensers betalar så skiter jag fullständigt i om de får ett abonnemang värt några tusen per år gratis.

       Svara

        Flunsafjäskare

        Svara

         Nä, tål inte influensers men det är liksom inget nytt att kändisar får ta del av vissa fördelar, inget nytt under solen liksom. Sen betalar de mer skatt än vad säkert alla i det här kommentarsfältet någonsin kommer att göra så att man orkar tjata om ett abonnemang för några tusen är galet

         Svara

          Så med din logik ska de som redan har väldigt mycket pengar och lätt skulle kunna betala för sig, därmed få saker gratis? Logiken i det……

          Svara

           Nä det skrev jag verkligen inte och du fultolkar. Jag säger bara att det är onödigt att skapa drev för att influensers som antagligen bidrar mer till Sveriges välfärd än någon annan får en gratis sketen mobil.

           Logiken är den att det följarna ser att deras flunsaidol äger, det vill dom också äga.

         Flunsafjäskare ska fan bli mitt ’årets ord’

         Svara

        Hur vet du hur mycket skatt de betalar in? Har du samma åsikt när det gäller alla andra höginkomsttagare som fifflar med skatten? Så länge man betalar in en större summa än medelsvensson kan man fiffla bort hur mycket som helst utan konsekvenser?

        Svara

         Ja det tycker jag. När staten är en sån skit och vill sno hälften av vad dessa personer tjänar (hur FAN kan det vara rättvist?!) så får de ta hur mycket de vill.

         Svara

          🤮

          Svara

          Även flunsorna kan få en otrevlig flunsa och kanske måste besöka lasarettet och ligga inne flera nätter, då kan det vara gott att veta att de får den där vården som de betalade skatten till eller hur?

          Svara

          Vilken av flunsorna betalar 50% skatt?

          Svara

          Läs på om skatter i Sverige så kanske du vill ändra ditt påstående. Ingen skattar 50% på hela sin inkomst

          Svara

   Men det är det här som är mest granskande i bloggen och det ska Camilla ha all cred för.

   Svara

    Mycket att granska nu. Enbart Bella kan ta upp en vecka. Hon är i högform som går till frissan, gör reklam för Löwengrip där man om man köper för 500 kr får gratisprodukter för 1100 ( läs bolaget desperat gamla prod?), hon tar antikroppstest för skojs skull enligt henne själv, PT är som bortblåst sedan i höstas, hon uttalar sig om exmakens nya och ljuger som en borstbindare i podden om sitt nakenbad som nu plötsligt blivit till i en isvak och utan stege … Verkligen ett rekord för henne.

    Svara

     Nja. Det här är granskning. Ditt exempel är mer åsikter.

     Svara

     Hur är dina exempel granskning?

     Svara

   Håller inte med. Jag tror och hoppas att den här bloggen slutligen enbart kommer verka granskande.

   Svara

  Freudian slip när tre skriver om influensarna att ”de är betalade kunder” när de antagligen menar att skriva att de är ”betalaNde kunder”..?
  Eller är sanningen att de är betalda?

  Svara

   Ovanligt många influensers som plötsligt valt Iphon 12 PRO och nämner den på olika sätt. Sätt som de inte gjort förut. Bra gjort att grilla TRE.

   Svara

  OT men varför heter bloggbevakning just bloggbevakning när bloggar knappast är det som ”bevakas” mest här? Varför inte heta nått i stil med ”social Mediabevakning/mediabevakning/influencerbevakning” ?

  Låter desto mer seriösare och beskrivande av vad du faktiskt gör CamCam 🙂

  Svara

   Varför heter Aftonbladet just Aftonbladet?
   Det finns ju hela tiden på internet och inte bara på aftonen eller som ”blad”?
   Borde heta nåt i stil med Helatidenwebben eller Dygnetruntpånätet.

   Svara

    Precis. En weblog eller blogg kan ju också bestå av en lite dagbok på instagram eller vlog på youtube, så visst bloggbevakning duger bra som namn. https://sv.wikipedia.org/wiki/Blogg

    Däremot kan Camilla uppdatera titeln på skribenten hos Bloggportalen ”Bloggbevakning – Sveriges nya blogg om bloggar” till något mer passande.

    Svara

   Det är på tok för inarbetat för att bytas ut. =)
   Men det är ett namn jag typ drog ur röven för att kunna regga en domän, så med facit i hand – inte så passande som man kanske skulle önskat. 🙂

   Svara

    Allitteration anses alltid acceptabelt!

    Svara

   För att bloggbevakning är ett inarbetat namn och namnbyte inte är något som bör ske så fort ett nytt socialt media blir mer framträdande (bloggare, vloggare, youtuber, tiktokare, flunsor osv) . Snart kanske influencers blir passé och ett nytt namn på dessa egoister lanseras, Folk fattar vad som åsyftas och det är det viktiga.

   Svara

   Eller så är det bara en blogg som bevakar sociala medier?

   Svara

    Precis, Bloggbevakning kan betyda ”bevakningsbloggen”

    Svara

     En blogg som bevakar! Enkelt. 😀

     Svara

   Socialistbevakning

   Svara

  Det kan röra sig om vad som kallad ”3 first”.
  Dvs en abonnemangsform enbart kändisar får, absolut inget för pöbeln.
  Då får man typ låna telefonen (minns inte exakt villkoren) en viss tid och sen skickas den tillbaka till 3 alt. en liten månadskostnad per månad typ 25kr.
  Nu var det ett tag sen jag jobbade på 3 men vill minnas att det var så det fungerade då.

  Svara

   Man betalar alltså en abonnemangskostnad per månad för att ringa och surfa med 3first men den är rabatterad!

   Svara

   Förmodligen har man satt en låg månadskostnad för att det inte ska bli en förmån.
   Säkert samma tanke bakom att endast ”låna ut” telefonerna. Då blir det inte heller någon skattepliktig förmån (tänker man) jämfört med om telefonerna skulle skickas ut som gåvor.
   Undrar hur många telefoner som kommer tillbaka? I så fall är det väl bara för att bytas till en ny och dyrare?
   3First bygger ju på att dessa värdefulla kunder alltid ska ha en ny telefon av senaste modell.

   Svara

    Nej det är helt gratis /mvh fd 3 anställd

    Svara

     Då ska Tre stå som sponsor för alla lives etc som influensers gör via detta gratisabonnemang. Inte undra på att de har råd med allt.

     Svara

   Ja för de behöver ju verkligen få saker gratis, så jävla kapitalistförjävligt.

   Svara

  Existensen 3First är ingen hemlighet. Och Tre är inte ensam mobiloperatör att ge förmåner till influencers och kändisar.
  3First finns på hemsidan men det är tunt med information:
  ”3First är spjutspetsen på 3 som ger service i toppklass till våra härliga 3Ambassadörer och VIP-kunder.
  Kontakta oss gärna för mer information eller visa intresse för att bli en av oss.
  Skicka ett mail till intresse3first@tre.se så hör vi av oss till dig.”
  Förmodligen vill inte Tre vara särskilt fullständiga eftersom gratisprodukter och gratistjänster är skattepliktiga för mottagaren och ger upphov till arbetsgivaravgifter för utgivaren.
  Självklart är syftet att dessa ”härliga 3Ambassadörer och VIP-kunder” ska ge tillbaka i form av reklam och PR för Tre. Finns som bekant inga fria luncher 🙂

  Svara

   Det som är relevant info är dock att även mobilabonnemanget är gratis och mobilnummer finns hos 3.
   Sedan ägs huawei av kina. Säger inte mer än så man får plus ihop 1+1 för att förstå vaf
   jag menar 😉

   Svara

    Jag fattar inte. Hur fick du in kineserna? Vad är det för koppling du vill att man ska göra, det är helt obegripligt. Har du fått 5g strålning?

    Svara

     Nu startades väl Tre av Hutchison så något kinesiskt är det allt. Nu vet jag dock inte längre hur ägarstrukturen ser ut för Tre.

     Svara

    Tror hen syftar på att 3 ägs av Investor

    Svara

    Blandar du ihop Hi3G Access AB alltså mobiloperatören Tre med Huawei som sysslar med telekommunikationsutrustning?
    Det är två helt olika företag. Huawei finns i flera svenska mobiloperatörers nät men det är en annan sak. Frågan om 5G-nätet är inte avgjord.
    Tre ägs av Hongkongbaserade CK Hutchison Holdings (60%) och Wallenbergbolaget Investor AB (40%).

    Svara

     Hi3g ägs av kina, de kom ofta chefer från kina till kontoret

     Svara

      Hmm. Vem äger bolaget? Att det kommer kineser till kontoret låter inte som nåt vidare argument? Hur vet du att de inte var från hong kong föresten?

      Svara

   Så vidrigt. Kommer aldrig att använda mig av 3, jävligt märkligt sätt att behandla sina vanliga kunder. ”Du får betala extra mycket och får extra dåliga villkor medan bortskämda egoister som redan har pengar får våra produkter gratis. Och just ja, vi ljuger om marknadsföring och vill mörka samarbeten”. Eeeeh, NEJ TACK!

   Svara

    så gör väl alla företag

    Svara

     Nej. ”Inte alla företag” osv, dra inte alla över en kam.

     Svara

      Alla män 😉 😉 😉

      Svara

    Ehh skojar du? Finns nog inte ett företag på jorden som inte gett något till en känd person för lite reklam

    Svara

     Eeehhh, välkommen till verkligheten, alla företag jobbar inte med giriga flunsor. ”Inte alla företag”!!! Kom ut ur din trångsynta värld och inse att det finns fler företag och människor än de som vrålar och skriker, syns och breder ut sig mest. Har man ryggrad bör man göra sitt jobb som konsument och ta några minuter till att googla o ta reda på vilka företag som inte sålt sin själ till flunshelvetet där dubbelmoral och pinsamhet råder.

     Svara

      Hahaha! Vilken naiv jävel. Så influensers är de enda kändisarna som finns? Vad säger du om alla internationella kändisar som får kläder skickade till sig? Är det någon som gör ramaskri av det? Nä, för man vet hur sånt funkar. Bara i kommunist-Sverige gör man en grej av sånt här. Prova det i usa 😂oavsett om det sker online eller i verkligheten kommer kändisar få gratis saker, LEV med det

      Svara

       ”Prova det i USA”
       Varför? Vill vi bli som USA? Nej tack.

       Svara

       Flunsafjäskare

       Svara

  Som jag skrev under Bianca inlägget så har jag jobbat på 3 och de har något son heter 3first.
  Där de ger ut gratis mobilabonnemang och gratis nya mobiler varje år.
  Typ varenda kändis du ser på tv har gratis mobil och abonnemang via 3first. T ex Persbrandt, Wahlgren familjen mfl. Detta har funnits i över 10 års tid.

  Kan lova dig att ingen av dessa förmånsbeskattar detta heller… De får ju gratis abonnemang också som är värt en hel del.
  Ifall en 3first ”kund” ringer in till t ex kundtjänst så står det en speciell märkning så man ser att det är en 3first ”kund”. Osv osv.

  Ja 3 är ett ruttet företag, de har inga personal rabatter typ och är giriga mot sina kunder.
  Jag blev lurad på massa pengar pga av felaktiga fakturor och trots att jag jobbade på tre kunde jag inte ens få rätsida på det, hänvisade till avtalet i en viss paragraf i avtalet men de tjafsade tillbaka så pallade inte bråka med kundtjänst på en annan avledning, dvs avlägsna kollegor, så betalade enbart för att jag jobbade där då, sa upp abonnemanget och bytte till telenor haha!

  Hade lätt bestridit fakturorna då jag hade rätt i sak, om jag inte hade jobbat där dvs. Så tom anställda lyssnar de inte på 🤣🤪

  Svara

   Kommer aldrig att köpa något från 3. Så oseriösa.

   Svara

   Tack för att få det bekräftat att 3 är oseriösa. Sådant krångel JAG ska behöva dokumentera när jag sagt upp avtal för de kan inte hitta en uppsägning. Blää

   Svara

    Kundservice är rena rama fritidsgården. Folk sitter och snackar om kunderna och alla dejtar typ varandra. Om PH hade varit en arbetsplats så hade det varit kundtjänsten på 3 hahahha

    Svara

     Hahaha! Fy fan vilka bilder jag fick av 3s kundtjänst nu 😂🙈 Gör det ju inte bättre av att se hur 3 svarar på Instagram med hjärtan och grejer, skulle lätt kunna vara en PH-deltagare (fast 3anställd dårå…) som pratar med en okänd person/kund och sedan vänder sig till sin 3-kollega och gör spytecken i halsen efteråt 😂

     Glad över att inte vara 3-kund, aldrig varit och kommer definitivt aldrig att bli 😎

     Svara

     Hahah, hela 3 är PH inte bara kundtjänst! Butikerna är fan inte bättre. Och alla vet ju vad som händer på varje SA

     Svara

     Andrea Norrman från PH jobbade på Tre medan hon spelade in (hade tjänstledigt) och fram till förra året, så det är inte en jätte lång sträckning att säga att Tre kundservice är rena rama PH

     Svara

  Är ju bara löjligt att byta till ny Applemodell så länge den gamla Appletelefonen funkar.
  Dessa ”förbättringar” det påstås göra för varje ny modell dessutom. 🤦🏻🤦🏼‍♀️🤦🏻🤦🏼‍♀️🤦🏻

  Svara

   Inte bara löjligt utan idiotkonsumtion och kasst för klimatet och naturresurser. Sluta byta ut mobiler medan de gamla fungerar. Köp begagnade mobiltelefoner om ni måste köpa nytt, det finns miljarder.

   Svara

   De plockar bara bort mer och mer saker för varje ny modell också. Till den här senate iphonen ingår ju inte ens en laddare. Men så många idioter känner att de måste ha den senaste ändå, vad är det för fel på folk??

   Svara

    De flesta som skaffar iPhone 12 har väl haft en iPhone tidigare och kan använda sin laddare? De tycker det är milkjöfientligt att skicka ut laddare till folk som inte behöver ny laddare 🙂
    För övrigt är den laddare jag fick med min iPhone X så klen att jag ändå köpte en snabbladdare för nästan 600 kr.
    Det är riktigt dåligt att en bra laddare inte ingår till en så dyr telefon. Man får en bra laddare vid köp av en ny iPad som kostar tredjedelen av vad en iPhone 12 kostar!

    Svara

     Nej, iphone 12 kommer med en laddningskabel som är usb-c istället för vanlig usb, så gamla adaptrar fungerar inte med den nya kabeln 🙃🙃

     Svara

      Har man en laddare och en sladd till någon av de senare iPhone-modellerna dvs med en Lightning-kontakt så ska det fungera. Då kan man lägga undan sladden som kom med iPhone 12 tills man har en strömadapter med usb-c.

      Svara

    Helt sjukt.

    Svara

   Bianca hatade dessutom sin förra mobil? Kameran var så dålig så hon vartvungen att använda sin ”last gamla” mobil att ta bilder med. Är så glad att jag har bytt till android. Fick samsung s9 begagnad av min kollega, fungerar så jävla bra. tappat den så många gånger men inte behöver jag byta skal. IPHONE ÄR SÅ JÄVLA JÄVLA ÖVERSKATTAD

   Svara

    Och vi tycker likadant om Samsung. Aldrig mer Samsung – nu blir det enbart iPhone hädanefter!
    Samsung har bara krånglat och dessutom är de inte användarvänliga eller logiska för 5 öre. Aldrig mer!

    Min man tappade sin jobbsamsung en gång och nog sprack skärmen så inte ens där är de bättre.

    Svara

     Jag tycker Samsung är bäst.

     Svara

     Lol det var ett exempel, Vi alla vet att android skärmar håller bättre.
     Åkte inte apple precis dit föresten för att dom medvetet gjorde bateritet sämre på gamla telefoner? just det!

     Svara

      Ingen aning. Har alltid varit supernöjd med min iPhone och ångrar att jag under en period testade Samsung. Det kommer inte att hända igen. Har dessutom aldrig spräckt någon skärm på någon mobil, oavsett märke.

      Svara

      ”Just det!”
      Vad är du, 12 år gammal?!!
      Huvudsaken är väl att man är nöjd med sin telefon, oavsett vilken det än är?

      Svara

     Har haft Samsung de sista 10 åren och aldrig haft problem. Tappat i golvet, tappat i bäcken och de har gått fint. Jättenöjd!

     Svara

    Haha jag har min gamla Iphone 7 som fortfarande fungerar klockrent, endast behövt bytt batteri helt en gång på alla år. Skärmen är hel och allt annat med. Så Nä Iphone är inte bara jävla jävla överskattat! 😀

    Svara

   Jo det är en gåta varför folk köper dyra apple. När jag googlar på ämnet läser jag: ”..they make the consumer feel like they are better person for having the product.”

   Så det handlar väl inte om användning utan status.

   Svara

  Apropå förra inlägget om att influenser kommer få betalt för att marknadsföra rätt beteende under pandemin. Forni skrev ett långt inlägg om hur hon kommer ha videomöten osv osv osv nu under pandemin….

  Svara

   Hon är en av dem som festat på i princip varje helg sedan i mars, haft en stor jävla förlovningsfest och generellt levt som att en pandemi inte pågått. Om hon ska börja moralpredika om att agera ansvarsfullt nu kommer jag fan tappa det

   Svara

  Jag förhandsbokade 12 PRO Max på morgonen på dagen de släppte förhandsbokningen, den 13 november.
  Förväntad leverans är V 52 (!)…..

  3 påstår att de levererad enligt ”först till kvarn principen”, influenserna beställde 00:01 den 13 november då eller…? 😂
  Snäll 3, bara SLUTA att låtsas att ni inte gör skillnad på folk och folk……

  Svara

   Jag bokade på kvällen dagen den släpptes och jag har redan fått min..

   Svara

  Får mig som 3 kund att vilja säga upp mitt abonnemang. Vill inte bidra med gratis telefoner till kändisar när de behandlar mig (kund i över 10 år) på ett väldigt tråkigt sätt vid varje byte av telefon/lurat mig med saker/haft dåligt kundbemötande

  Svara

   Jag tycker verkligen du ska säga upp ditt abonnemang och berätta för 3 varför. Konsumentmakt. Det enda de lyssnar på är ljudet av pengar som försvinner bort från dem. Tycker allt med detta är vidrigt, hur de särbehandlar, ljuger och försöker mörka samarbeten. Ovärdigt och patetiskt. Alla personer med ryggrad borde säga upp sina abonnemang så kan företaget stå där med sina giriga flunsor men inga riktiga kunder. Det är betalande kunder som får företagen att gå runt, konsumentmakt is real.

   Svara

    Tyvärr sitter det mest 20 åringar som inte är bättre än kundtjänst på savedesk.
    De får kommission som är en stor del av deras lön för varje kund de behåller.
    Dvs varje kund som stannar får de betalt en kickback.
    De har rabatter att erbjuda som inte kundtjänst har tillgång till, typ 100kr i månaden i 24 månader ovs.
    Men de bryr sig inte en skit vad kunderna säger och de rapporterna inte in anledningarna heller till cheferna högre upp…

    Svara

   Vill bara säga att jag skrev ett långt brev till 3 när de betedde sig som skit, hade hjälp av min mamma som ofta skriver granskninsärenden och rapporter inom vården lol men hör o häpna!! Jag fick svar och hjälp, det ringde upp en person till mig som beklagade sig att jag fått dåligt bemötande och en felaktig faktura. Så det lönar sig att klaga, man ska inte ge upp! Sen sa jag upp abonnemanget och har nu Comviq. Går aldrig tillbaks till 3.

   Svara

  Har 3 tagit bort inlägget? Kan inte hitta något med den caption + kommentarerna

  Svara

   Letade också lite snabbt men hittade ingenting 🤔

   Svara

   Det är Bloggbevaknings inlägg

   Svara

  3 är ett skitföretag.. kommer ihåg när det var nytt och jag jobbade där dom säljare.. usch.

  Svara

  Tack för infon, skall byta abb och funderade på att gå tillbaka till 3 men noooooo icke sa nicke….Bra grävt!

  Svara

   Bra! Alla borde göra så, visa sin konsumentmakt och säga upp abbonemang från dessa oseriösa företag.

   Svara

    Inte språkpolis utan seriös fråga: heter det inte abonnemang på svenska? Hur stavas det egentligen?

    Svara

     Så som du stavade det, ett B och två N.

     Svara

     Skojar du eller? Kunde du inte googlat? Så uppenbart att du bara ville trycka till personen. Så j-a tröttsamt

     Svara

      Jag är knappast ansvarig för vad du anser vara uppenbart eller dina känslor…

      Svara

     Jättefint att du fokuserar på det väsentliga, all heder till alla språkpoliser som orkar kämpa på i dessa tider av motvind och mer relevanta frågor. Seriöst, jag tycker att språkpoliser kan fylla en funktion om det är rena syftningsfel eller att stavning/grammatik gör text obegriplig. Kan man anta att alla förstår vad som åsyftas (många fattar att abbonemang och abonnemang syftar till exakt samma företeelse) kan språkpoliserna ta lite ledigt!

     Svara

      Fast nu var det här en seriös fråga. Tack till personen som svarade.

      Svara

       Skulle det trots allt inte gå snabbare att googla istället för att vänta på att någon okänd ska svara? Och hur vet man att den okända har rätt, jo man får ju då ändå googla.

       Svara

        Nej jag fick en snabb bekräftelse av nån trevlig person. Som anglofon tycker jag personligen det är svårt med abb vs ab, vi vill också ha två konsonanter där.

        Svara

  Hade också övervägt 3 till mig och sambon på grund av en del grejer som verkar bra.

  Tack, nu blir det inte ett abonnemang hos 3 i alla fall!

  Svara

   Tycker detta är jättebra, konsumenter bör utöva sin konsumentmakt och inte acceptera vad som helst. Blir förbannad över hur lättlurade dessa företag tror att vi konsumenter är.

   Svara

  OT. Paows senaste story. Hon har verkligen bara ett fåtal hjärnceller, stackarn

  Svara

  Tre har askass täckning också

  Svara

  OT: BB gjorde antikroppstest för skojs skull och har antikroppar. Medan hon lallat runt som vanligt, med småförkylda barn, semesterresor och frisörbesök har hon alltså haft covid 🙃🙃

  Svara

   Därför vi måste sätta munskydd på såna idioter där folk tvingas vara nära dem

   Svara

    Det skulle bli svårare för hennes makeup artist att sminka henne iaf

    Svara

    Det gäller ju isf hela befolkningen. Det var länge sen ”asymptomatisk smittspridning” var en nyhet? Men regeringen tycker det är en jämställdhetsfråga eller hur det nu var så vi använder det inte trots att det förmodligen vore bra.

    Svara

    Sätt munskydd på hela befolkningen ASAP! Fattar inte hur folk går utan ännu också!

    Svara

    Exakt! Därför munskyddsTVÅNG behövs. Vill inte ha allas smutsiga utandningsluft på sig när man går ut och går….

    Svara

   Ööööh. Ja det var väl bra hon hade antikroppar då…förstår inte din poäng. (Jag har haft covid, jag blev ordentligt sjuk. Min sambo har haft covid men vi vet inte när, möjligtvis hade han huvudvärk en period)

   Svara

    Det var bekräftelsen på att hon varIt smittad i kombination med hennes oförsiktiga förhållningssätt som jag regerade på. Att man kan vara smittad utan symtom är ju ingen nyhet, därför är de flesta försiktiga. Hon har varit utomlands ett par gånger, går och fönar håret, jobbar från något kontorshotell, hennes sambo är iväg och jobbarvarje dag med sina foton osv

    Svara

     Men snälla du, det var längesen hon var utomlands och på någon semesterresa, hon har ju hållit sig hemma en hel del på sistone.

     Svara

      Snälla jag.. vadå?

      Menar du att det är mindre sannolikt att hon hade det under några av sina semestrar än att hon haft det nyligen? Vad baserar du det på och varför skulle det spela någon roll? Hon är ju fortfarande hos frisören osv titt som tätt även om hon håller sig i sthlm mer nu🤔

      Svara

   Var bekräftar hon att hon har antikroppar?
   Hon gjorde testet idag men inte för att hon har varit sjuk utan för att hon är nyfiken.
   Ett serologiskt prov tar 2-7 dagar att få svar på.

   Svara

    Hon har skrivit ”antikroppar ✅” på sin instastory men du har ju rätt. Dröjer det även om man gör det privat?

    Svara

     Det är olika. De absolut snabbaste (privata) ger svar inom 10 minuter upp till fyra dagar hos andra.

     Svara

     Hon skrev på bloggen i ett svar att hon inte trodde hon varit sjuk.

     Svara

   Undrar hur många hon smittat 😢😢😢

   Svara

  Camilla! Jag har en fraga.. OM Victor betalt for en del av telefonen, eller har en stor rabatt pa ett abonnemang eller liknande – skulle det raknas som samarbete da?

  Svara

   Om han fått det i utbyte mot att visa upp telefonen och marknadsföra märket, ja. Om det inte är en del av dealen, nej. Det är inte olagligt att göra dåliga affärer.

   Svara

    En influencer visar väl upp mobilen hela tiden? Det behöver inte stå i något papper.
    Tre vet precis hur mobilen kommer att användas av ”ambassadören”.
    VIP-tjänsten 3First är inget Tre har bara för att de tycker om människor.

    Svara

  Stackars den tjommen på 3 som nu fått i uppgift att skriva personliga lappar till alla som beställt 😂

  Svara

   Praktikantgöra? 😅

   Svara

  Influenserna har så många samarbeten att de inte vet vad de klickar hem. Därav denna förvånande uppsyn. Nej men OJ!! Vad är det här??
  De verkar ju inte ha så många hjärnceller aktiverade.

  Svara

   Det handlar nog inte så mycket om antalet aktiverade hjärnceller som det handlar om alla berg av prylar och pressutskick som växer dem över huvudet. Har ju sett hur det ser ut hos Bianca, stora högar med oöppnade kartonger överallt.

   Svara

  Oj oj.. Inte ens ett företags ansvariga för sociala medier kan stava rätt. Det heter betalande kunder, inte betalade kunder. 🙂
  Om personen menar att kunderna- det vill säga influencers- betalar själva.

  Svara

  Detta är varför jag läser denna blogg. Anna Book kan få härja bäst hon vill – det är marknadsföringstransparensen jag vill åt. Eloge till dig Camilla!

  Svara

   Tack! 🙂

   Svara

   Instämmer – detta var ett bra jättebra inlägg!

   Svara

  Varför ska de skatta på gåvor? Det är ju idiotiskt. Så trött på det här jävla skatte-hungriga samhället

  Svara

   Om man får en ersättning i pengar eller pengars värde för att göra reklam är det skattepliktig ersättning för arbete.
   Det gäller alltid.
   Menar du att en arbetsgivare skulle kunna ge ut anställdas löner som gåvor och de då skulle bli skattefria?

   Svara

    Nä men de måste ju skatta för gåvor också, inte bara för rena samarbeten

    Svara

     Ja, om de får ”gåvor” från företag som förväntar sig något i gengäld.
     Inget företag skickar ut saker till influencers utan baktankar.

     Svara

     Men tror du att företagen skickar ut saker utan att förvänta sig nåt i gengäld? De vill ju ha exponeringen därav dessa ”gåvor”.

     Svara

      Du sa det själv, de förväntar sig exponering av gåvorna😂

      Svara

       Ja, och då är det automatiskt en business deal/utbyte av tjänster och därav ska det då skattas.

       Svara

   Annars skulle ju alla börja ge ”gåvor” som betalning för utfört arbete istället för att skicka vanlig faktura. Då skulle knappt något företag i Sverige skatta…

   Svara

  Trodde knappt 3 fanns längre. Förr hade alla 3, nu har jag nog inte hört någon nämna 3 på många många år.

  Svara

   Jag har haft Tre ända sedan bolaget startade 2003 tror jag det var.
   Dessförinnan hade jag Vodafone och före det Europolitan som startade redan vid 90-talets början.
   Yes, jag har varit med under hela mobiltelefonins utveckling – det är alltid någon glädje med att vara ”gammal” 🙂

   Svara

    Ja jag vet ju att många skaffade 3 i början när det kom, pappa, faster och hela hennes familj, kompisar mm. Men 3 hade så dålig täckning (kanske har fortfarande?), funkade knappt alls i mina områden där jag var. Så sen vet jag att typ alla bytte.

    Svara

  Markoolio berättade ju också i radio att han ”fått en iPhone 12” av något företag….

  Svara

   Charlotte Perelli också…

   Svara

  Så oprofessionellt av Tre! Är inte detta rent av skattefusk av både influensern och Tre? Influensern slipper förmånsbeskatta och Tre får lägre skatt; om de skulle deklarerat detta som gåvor blir de ju inte avdragsgilla? Borde inte Skatteverket bli upplysta om detta?

  Svara

   Exakt så. Men de flesta verkar inte förstå det större perspektivet.

   Svara

   Det är bara att tipsa Skatteverket. Man kan göra det anonymt.

   Svara

   Hur får 3 lägre skatt genom att ge bort saker gratis?

   Svara

  Det kan man vara. Är det själv också, men anser att i så fall ska alla slippa förmånsbeskattas. Även om livet inte är rättvist ska man åtminstone vara lika inför lagen. Regler ska gälla för alla. Ingen vill ha ett korrupt samhälle och någonstans måste man lägga gränsen.

  Svara

  Saracelinaa på Instagram markera aldrig sina samarbeten som reklam???

  Svara

   Charlotte Perelli skulle behöva få lektioner hur man skriver betalt samarbete mm?! Hon är helt nonchalant och hånar den som säger till henne. Tror hon inte vet hur man gör eller så är det något fel? Senaste inlägget fel igen…

   Svara

  Vet någon hur man kan se hur en instagramprofils följarstatistik? Felicia Aveklew säger på story att hon bara tappar följare och likes hela tiden. Blev nyfiken på hur mycket hon tappt och hur snabbt 🙂

  Svara

  Man blir ju bara irriterad på alla företag som ger influensers en massa prylar.

  Svara

  Hej 🙂 Har jobbat på 3, och dessa kändisar som får telefoner gratis av 3 är inte ett sammarbete. Utan dem är deras VIP-kunder, vilket menas att dem får telefoner ca 1 gång per år gratis, men betalar för ett abonnemang och har en egen kundservice ish. Men 3 betalar inte för att dem ska visa upp telefonerna. Så var det i alla fall för ett år sedan 🙂

  Svara

   Abonnemanget är gratis/ fd 3 anställd

   Svara

  Hej
  En fråga gällande marknadsföring, på insta har flera ”kända influencer” t ex Martin Melin och Margaux Dietz (de har jag sett) filmat med sin nya Iphone med ett genomskinligt 3 skal. Är inte detta någon typ av smygreklam?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.