Influencers får betalt för att ”marknadsföra” rätt beteende under pandemin

Källa: Omni
Det blir intressant att se vilka som får betalt för att ”marknadsföra” rätt beteende, och sen inte alls följer det..
Så här skrev jag den 5 november, och nu verkar det kanske bli så – att influencers kommer få betalt för att göra reklam för korrekt pandemibeteende:
Jag undrar hur deras flöden sett ut om de fått betalt från FOHM för att göra sponsrade inlägg om hur man föregår med gott exempel?
Det verkar nämligen vara det enda som kan få vissa av dem att vilja föregå med gott exempel på sina sociala medier.
Pengar. // Bloggbevakning den 5 november
Ha ögonen med er, ett sådant här samarbete behöver nämligen inte markeras som reklam då det inte är kommersiellt.
Precis som med reklam för politiska partier så behöver inte samarbeten för FoHM för att marknadsföra ”rätt beteende under en pandemi” markeras ut alls.
Klicka HÄR om du vill läsa mer om det. 
Så ser du helt plötsligt influencers – som tidigare agerat fullständigt och totalt aningslöst, pandemin till trots – agera ansvarsfullt, med uppmaningar till följarna att stanna hemma, boka av, boka om och flytta fram, så kan det mycket väl ha krävts pengar för att de ska ta sitt medborgeliga ansvar som influencers med enorma plattformar.
Jag hoppas det finns med en klausul i dessa avtal om återbetalningsskyldighet, om det visar sig att den betalda influencern själv skiter i allt vid sidan av sina sponsrade inlägg.

Hur sjukt är det inte att influencers behöver få betalt för att agera som ansvarstagande människor, när världen drabbats av en pandemi?

Samtiden är full, hög, yr i huvudet och helt i avsaknad av moralisk kompass.
Gå genast hem!!!

176 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Brita och parisa hade samarbete med region Stockholm i sin podd, dock tydligt markerat som samarbete!

  Svara

   Har inte det varit uppenbart länge i den här sidans kommentarsfält att det är människor här som får betalt för att skriva på ett visst sätt om det här.

   Svara

    Va? För att folk följer restriktioner och inte vill sprida smitta till andra?

    Svara

   Region Stockholm = Trump ragatan Svenonius 🤢🤮🤢🤮🤢🤮🤢🤮

   Svara

   Och under hela pandemin har de förespråkat att följa restriktionerna, jag tycker att samarbetet med 1177 passar dem!

   Svara

   De borde skämmas för att ta betalt…

   Svara

   JLC hade det också.

   Svara

    JLC hade det också för att sedan i samma avsnitt berätta om hur dom haft middagar och överraskat Calle med en Daddyshower. Svinbra 🙂

    Svara

  Bläh. Håller helt med dig. Det här hade kanske varit en bra kampanj i början av pandemin men nu måste det vara det minst trovärdiga samarbetet genom tiderna. Får vi se haidar och den andra jeppen från pH göra reklam för ”inga fester- rädda livet på en tant” featuring monky bar?

  Svara

   Att anlita JAG-Fetischister till att marknadsföra kollektiva budskap är intressant, rent filosofiskt.

   Svara

    Där har du en poäng! Och det kan ju faktiskt funka…

    Svara

     Nja, att anlita Isabella Löwengrip till att marknadsföra Lögner, bedrägerier med siffror och krashade företag, har ett bra underlag men saknar väl egentligen marknad.

     Det finns vissa svårigheter rent tekniskt med att marknadsföra opålitlighet, eller tja, kanske det går till en ny Teflonpanna för riktiga stekare ?

     Svara

      Ingen pratade om bellsan varför måste hon alltid nämnas här? I resten av världen är hon passé och närmast bortglömd

      Svara

    Tänk om det skulle vara enda sättet dessa individer kan sadla om och bli solidariska? Trovärdigt eller inte som budskap, men det kan nog absolut bli en kul studie i psykologi!

    Svara

   Ja, hela flunsbranchen känns så extremt falsk, oärlig och onödig, vända kappan efter vinden verkar vara devisen. Oerhört trött på denna fega och falska bransch.

   Svara

  Filip dikmen som nyligen va på en stor fest? Jaha

  Svara

  Jag är så himla besviken över hur dessa influencers har agerat.
  De har ett personligt ansvar för det som nu sker i Sverige.
  Varför anser de att de har sådana rättigheter som att gå ut och festa, käka på restaurang, lämna sjuka barn på dagis, handla när de inte är friska osv osv!
  De har absolut INGA rättigheter till detta och blir så jäkla förbannad när folk säger ” man måste ju leva”, jasså så ni ska leva så att vi riskgrupper ska offras?
  Det är samma människotänk som rasism eller nazism.
  Har beslutat mig för att alla som levt på under den här pandemin som vanligt kommer jag säga upp konkakten med.

  Man är ingen bra människa om man inte värnar om riskgrupper och sådana typer vill jag inte ha i mitt liv. Inte heller vill jag stötta deras sociala media kanaler och samarbeten….

  Svara

   Att influensers inte tar sitt ansvar gör mig galen. Har skrivit till olika konton som skitit i reglerna. L*nus W**lgren bad mig sköta mig själv.
   HU*o R*sas sket i å svara och hans fru kunde inte säga nått åt han för hon var inte hans mamma.
   Jag är absolut leds på alla rövhål och känner att visst det är inte min sak men VARFÖR ska jag ge upp mitt liv om dessa personer inte kan offra sitt kontent för en stund.

   Svara

    Varför är det ett ens ett individuellt ansvar? Vi måste uppdatera lagarna nu. Sverige är så konstigt, skiljer sig från exakt alla länder i världen. Sämst enligt WHO bland OECD-länderna på att hantera smittan.

    Svara

     Sveriges lagar är annorlunda än många andra länders, vi får inte sätta samhället i lockdown tex. Just därför borde ALLA ta sitt personliga ansvar och inse att var och en, speciellt de med stora plattformar, måste ta sitt ansvar. Så många är så löjligt osjälvständiga och gnäller ”men det är ju statens ansvar”- Nej- staten består av oss alla och var och en måste ta sitt ansvar. Trött på alla sossifierade osjälvständiga människor som inte klarar att ta ansvar om inte staten förbjuder dem att göra saker. Tänk själva och ta ansvar- att festa eller gå ut o äta middag är inte livsnödvändigt. Vi lever i en digital värld och har alla möjligheter att ”umgås” via tex Skype, telefon, soc medier och liknande. Skärpning!

     Svara

      Men vad är det du inte fattar? Det finns ett mellanting mellan LOCKDOWN och total frihet! Man kan reglera alla dessa ställen, gym, butiker köpcentrum osv utan att förbjuda folk att besöka dem. Man kan införa krav på munskydd i trånga utrymmen, typ bussar och tunnelbanor, särskilt när all forskning visar att det skyddar andra från de som har milda symtom men ändå vistas ute. Alltså, det förhindrar att personen med symtom sprider sitt skit runt omkring sig. Varför tror folk att allt är svart eller vitt? Det finns liksom ett mellanting. Norge har ingen lockdown men har 300 döda mot våra 6400(!!!!) just pga regleringar, inte lockdown. Och att börja skrika om att vi har våra demokratiska konstitutionella friheter blablabla, ja du, det har Norge med och de kvalar alltid in högre än Sverige på alla demokratiindex, så att påstå något annat är bara obildat.

      Svara

       Vad tycker du att vi har nu då? Ett mellanting skulle jag vilja påstå. För kom inte och säg att vi lever precis som vanligt. Jag kan inte gå på bio, inte gå på konsert, jag får stå i kö utanför Systembolaget för de släpper bara in 20 i taget. På mitt jobb har vi plexiglas vid kassorna och är numera uppdelade i två lunchrum för att inte sitta tätt. Restaurangerna stänger tidigare, nattklubbarna är stängda, alla museum i min stad är stängda. Kom inte och säg att åtgärder inte har tagits och att vi lever precis som vanligt. Jag skulle säga att vi just nu är mittemellan det vanliga livet och en lockdown.

       Svara

        Vad synd att du glömde gym, butiker, gallerior, bussar, tunnelbanor. SÅ Nej, vi har inte ett mellanting då jag varje dag ser fullproppade gym, bussar, butiker (sthlm), frisörsalonger. Hade man reglerat dessa, eller tvingat dem att reglera hade det inte sett ut som det gör. Det har man inte gjort och man klagar nu på att folk inte tar råden på allvar. Att inte gå på konsert, skojar du eller? det är liksom så givet att man inte ska så det finns inte, och de flesta har vett nog att inte besöka någon konsert eller nattklubb. Det är verksamheter som gym och butiker som är de farligaste då folk dagligen besöker dessa och man har inte gjort något för att reglera hur insläppen ser ut.

        Svara

        Eller som Sverige så lämpligt kallar det; MJUK lockdown😅 Ja det ska givetvis vara nåt speciellt för svenskarna🤭

        Svara

       Norge kvalar inte alltid in högre än Sverige på alla demokratiindex, men vi ligger nära varandra i de mätningarna.

       Svara

        Jo oftast, även senast.

        Svara

       Vad är det DU inte fattar,? Tror du att alla i Sverige är sossifierade osjälvständiga zombies som måste ha lagar för att kunna uppföra sig anständigt? Människor i Sverige borde kunna vara så självständigt tänkande att de sköter sig o gör rätt även om de inte riskerar en massa böter. Väldigt trött på människor med kommunistiskt tänk som låtsas vara höger.

       Svara

        UPPENBARLIGEN behöver dem det för att de är för korkade för att inte gå på rejvfest, shoppa, gå på gallerior osv osv. Det räcker med en sväng på stan i sthlm så fattar du vad jag menar! Bara för att några av oss är ansvarsfulla och inte behöver någon jävla regering som säger till oss vad vi ska göra är inte alla sådana, det har väl den här pandemin bevisat. De flesta verkar behöva någon form av förbud och vägledning för att de helt enkelt inte vill tänka själva.

        Svara

         Som flera nämnt- Sverige har TYVÄRR inte täckning i lagen för lockdown. Människor borde dock vara ansvarsfulla nog att följa de RESTRIKTIONER som faktiskt finns- de bör ses som de lagar vi tyvärr inte ännu kan införa. Lagen bör ändras men det tar tid. Tills dess måste människor koppla in lite hjärnceller och ansvar och följa restriktionerna som är tydliga; umgås INTE med andra än de du bor med och måste (tex jobb, sjukvårdspersonal), res inte mellan regioner om du inte absolut måste, håll distans, jobba hemifrån om möjligt. Festa INTE, det är inte tid för det nu. Enkelt att förstå, folk kan inte vara så dumma att de inte fattar. Det är bara för alla att göra så gott de bara kan.

         Svara

        Är det inte en sosseregering nu, dom antog kanske att den svenska befolkningen klarade av att följa regler.
        Är det inte högerfolk som reser och far runt som är influensers, de som är rika nog för att festa runt. Tyvärr kan man inte köpa sig smart nog för att följa enkla regler.

        Svara

        Dubbelmoral. Ena sidan är svenskarna så förståndiga så de kan inte jämföras med något annat land medan man å andra sidan skiter att bry sig om andra än sig själva och skriker om att man vill ha regler🙃

        Svara

      Isf måste vi ju ändra lagarna?

      Svara

       Nej, människor borde kunna tänka själva och ta till sig de rekommendationer som finns utan att de måste ha lagar o riskerar böter. Visst, vore bra om lagar fanns men nu är inte det möjligt med det regelverk vi har. Folk borde fatta att restriktioner = så nära lagar vi kan komma i Sverige med det regelverk vi har i Sverige. Folk måste sluta ha kommunistiskt tänk medan de lajvar höger, finns inget mer patetiskt än det. Skärpning alla, isolera er _så gott ni kan_ och undvik alla onödiga tillfällen att socialisera. Inga fester eller nöjesresor nu, hur svårt ska det vara att fatta?

       Svara

        Eller så stiftar vi lagar som är i paritet med resten av västvärldens lagar?

        Svara

         Det tar tid att stifta och implementera nya lagar. Tills dess ska folk skärpa sig o sluta vara så egoistiska.

         Svara

        Folk följer ju inte ens de lagar som finns. Man kör för fort. Fifflar med skatten. Rånar. Arbetar svart. Haha, skojar du?

        Svara

      Men fortfarande sitter folk som packade sillar på kafeer i gallerior?! Hur kan det tillåtas. Kommer sakna OT jag tycker det är kul med dom.

      Svara

       ja precis, för att de får göra det och ingen tvingar dem göra annat.

       Svara

     Ja jag skulle gärna se att solidaritet blev lagstadgat. Fatta vad härligt, man behöver inte ens fundera på om man ska hjälpa främlingen på gatan för det blir så självklart. Vi är inte starkare som land än vår svagaste länk och just nu har vi jävligt många svaga länkar! Newsflash, jag talar INTE om danskarna och norrmännen….

     Svara

    LW går till attack hela tiden, enligt han ska allt fortgå teatrar, konserter och jämför med människor som handlar mat på Ica! Allt regeringen och FHM gör är fel i Pandemin som satt hela världen i skräck enligt Li**s W. Att inget land i hela Europa( världen) har öppet teatrar å liknande bryr han sig inte om det är bara fel i Sverige?!

    Svara

     Men självklart så dör ju eliten utan sin kultuuuuurrr! Herregud vad ska de leva av? Icas utbud som pöbeln? Nä fy vale, eliten kräver konserter och teater och små små klunkar champagne!

     Svara

    Haha P bad mig dra åt helvete när jag ifrågasatte! Jag slutade följa dem båda!
    Även L Wha bror bad mig fara och flyga när jag ifrågasatte, ingen kan ändra hans beteende menade han på…….. så lågt!

    Svara

   Alltså svenskar bborde skämmas. Vad är det som är så svårt???? Jag har jobbat hemifrån i 8 månader. Andra lockdown nu. Inte besökt en restaurang eller bar på tre månader. Jag tränar utomhus med vänner och tränare. Jag cyklar eller promenerar. Har munskydd utomhus och håller avstånd. Träffat kompisar typ tre ggr på två månader. Landet är stängt så resa går inte hoppas inrikesflyg börjar snart så jag kan ta mig till en strand över jul. Har äntligen kunnat gå på vax och laserbehandling efter att allt varit stängt. Man är ensam på salongen och all personal bär munskydd visir och handskar. Vill inte bli sjuk då sjukvården inte kan hantera svåra fall o medevac är oklart (få länder som vill ta emot covid-patienter).

   Vad är det svenskar inte fattar??? Skärp er. Sluta ställa ängsliga frågor ni vet svaret på. Håll avstånd och bär munskydd.

   Svara

    100% medhållning! Dessa frågor som är så uppenbara och enkla att ta reda på, common sense liksom men ältas och frågas om och om igen. Skärp er, det är inte så svårt och om det verkligen är så svårt att fatta och göra rätt så är det skrämmande att det finns så mycket folk som är så obildade ute i samhället, hur klarar dom av att fungera överhuvudtaget?

    Svara

  Bläh, Influencer och trovördighet finns inte på samma kapitel i min bok

  Svara

  Med tanke på hur mycket influencers ljuger hoppas jag på att de får betalt först EFTER det att de har spridit budskapet och sedan INTE gått och festat, lunchat på stan, spelat padel, pussat på sina kompisar, rest till Maldiverna.

  Svara

  Skulle va så kul att se pengakåta Kenza göra reklam för detta efter att hon gjort exakt tvärtemot restriktionerna

  Svara

   Hade inte varit trovärdigt, folkhälsomyndigheten är förhoppningsvis inte så dum att inleda det samarbetet 🙄

   Svara

    Inte så dum?! Hahaha! Dör

    Svara

    De hade ju varit idioter om de inte samarbetar med de största influencerna

    Svara

   Finns det något hon inte skulle göra för pengar?

   Svara

    Suga av sin farmor? Eller nej… det är gjort!

    Svara

  Inte fasen kommer de sitta hemma och avstå från fester och sammankomster bara för att de får betalt.

  Svara

  JLC har redan gjort flera samarbeten med Region Stockholm om att följa restriktionerna i deras podd.

  Svara

   Dom bor inte ens i sthlm?

   Svara

  Wetterholm har några inlägg utan träning. Har hon lyssnat eller kör hon på utan att skriva om det. Stor skillnad.

  Svara

   Hon kör på utan att prata om det.

   Svara

   Fast att man tränar som vanligt utan att skriva om det är ändå bättre, eftersom andra människors motivation att dölja restriktionerna minskar när man ser att en del skiter i dem.

   Svara

   Carola Wetterholm har varit väldigt tydlig med att hon struntar i restriktionerna. Regeringen säger att man inte ska gå på gym och att man inte ska försöka hitta kryphål och Carola bara: Jamen Friskis har öppet och ”toppar inom FHM” tränar, så javisst!
   Patetiskt. En vuxen människa som struntar i restriktioner.

   Hon sållar dessutom bland kommentarerna nu, trots att hon tidigare varit noga med att framhålla att hon publicerar alla kommentarer.

   Jag hoppas verkligen att hennes följare gör vad de kan med att inte klicka på hennes samarbetslänkar och höra av sig till företagen hon samarbetar med för att föra fram synpunkter på vilka de väljer att samarbeta med.

   Svara

    Ja det är därför råd inte funkar. Bötfäll gym som inte reglerar hur många personer vistas i gymmet samtidigt så ska du se att det råder bot på skiten.

    Svara

    Hon struntar inte i restriktionerna. Tycker så många inte kan läsa innantill idag Kan man leva upp till att hålla avstånd och allt vad de nu är, varför ska man inte kunna gå på gym? Är det ett källarrum med trångt och fullt av folk fattar man ju men där hon tränar är det jättestora lokaler. Säkert enklare att hålla avstånd där än på matbutiken. Det står ju att regionerna har egna restriktioner och att just den föreningen fått godkänt. Vad är då problemet? Du vill alltså ta hennes försörjning ifrån henne så att du sen kan klaga över att hon är arbetslös och lever på bidrag? Fan vad smart! Folk som du tänker inte längre än näsan räcker men klagar och skriker som fiskmåsar. Jag får inte kommentarer bortsållade hos henne och jag håller inte bara med tvärtom!Kanske har hon ledsnat på just dig

    Svara

     Hennes utbildning resulterar kanske i en examen någon gång och ett riktigt jobb…

     Vad kan vara tydligare än statsministerns uppmaning ”vi går inte på gym nu”.
     Undrar varför idrottsverksamheter för icke-elitsatsande är inställt, men amatörer på F&S får fortsätta. Ingen rim och reson!

     Svara

      Ja, hon är ju redan utbildad administratör samt hälsocoach, med den här pågående utbildningen ovanpå det så borde man väl inte ha några svårigheter att försörja sig. Så ”Sigfrid” behöver nog inte oroa sig….

      Svara

     Det handlar väl om luften inomhus och att det lättare sprids även om du håller avstånd. Särskilt i anläggningar med stark air-condition.

     Svara

     Om restriktionen är ”gå inte till gymmet” och man ändå går till gymmet så följer man inte restriktionerna. Vad är det som är så svårt att fatta i formuleringen ”Gå inte till gymmet”?

     Svara

    En god förebild för alla barn🙈🙈

    Svara

  Tycker det låter bra. Ett stort problem är unga och att smittan verkar spridas i stort där. Man måste hitta deras kanaler för att få fram budskapet. Många yngre konsumerar inte nyheter eller har ens tv-kanaler. Dom tar in sin information genom andra vilket nog leder till mycket feluppfattningar. Om du då ser en person som du följer på instagram som är ute på restaurang ja då kanske det är okej. Om influencers nu vill influera så kan dom även delta i att influera till att vi får stopp på smittspridningen och inte motarbetar den!

  Svara

   Hoppas verkligen att du har fel om att unga inte konsumerar nyheter, det vore ju skrämmande. Alla har för tusan en skyldighet att hålla sig informerade om vad som händer i samhället, på en rimlig nivå utifrån ålder såklart, och det måste väl även vara sånt man pratar om i skolan. När t.o.m. min åttaåring har full koll på de restriktioner som gäller känns det omöjligt att ungdomar och unga vuxna skulle ha missat det. Tror de vet vad som gäller men helt enkelt inte bryr sig. Annars kan de ju titta på Lilla Aktuellt som min son och förhoppningsvis lära sig ett och annat.

   Svara

    Tror faktiskt att det är möjligt att 8 åringar ligger bättre till där än en del tonåringar/ unga vuxna, eftersom 8-åringar ofta har någon som utövar viss inverkan över deras informationsintag. T ex hellre säger ja till en halvtimme lilla Aktuellt än en halvtimme YouTube.

    Svara

    Jag är i 20 årsåldern och har flera vänner som inte konsumerar nyheter. Så tyvärr är det så… Och det verkar inte vara ett särdrag för mina kompisar. Dessa personer har jag flertalet gånger hört uppfattat restriktionerna helt fel så som ”jag tillhör inte en riskgrupp så det är okej att gå på fest”. Jag håller med om att jag tycker att det är en skyldighet att hålla sig uppdaterad om samhället men jag hör ofta när vi diskuterar detta att ”så mycket negativa nyheter” och ”det viktiga får man ju reda på ändå”. Jag tror Ida Warg uttryckte sig liknande en gång även… Jag tror dock att yngre barn är väldigt uppdaterade på restriktionerna på grund av duktiga föräldrar som pratar med sina barn om det samt skolan.

    Svara

     Exakt, men så länge man inte har förbud som omfattar exakt alla kommer ingen förändring ske. Jag har vänner som varit helt anti att ens lämna hemmet i våras, och nu planerar dem inför black friday. Munskydd och hela köret, det är ju rea! Galet, men så är det. Till och med de som varit som mest ansvarsfulla släpper på det efter ett tag.

     Svara

     Men suck, vad tragiskt. Pinsamt med ”vuxna” människor som inte kan ta till sig basic samhällsinformation.

     Svara

    Nä, unga tittar inte på nyheterna eftersom de inte tillhör deras intresse

    Svara

  Tycker det här ämnet är ett av Camillas stora insatser, hon har både exponerat skitigt beteende och lyft positiva exempel (där det tyvärr inte fanns så många men hon försökte).

  Svara

   Tycker också det. Detta, kampen mot dold marknadsföring samt de inhäriga påminnelserna om barns integritet på internet.

   En del annat är jag mindre imponerad av men med detta tycker jag det gjorts ett bra jobb.

   Svara

  Tycker det är bra att de svenska myndigheterna försöker nå ut med informationen till de yngre som inte verkar förstå och då är ju detta ett bra sätt. Man kan hoppas att dem som gör reklamen tar till dig själva av budskapet. Sedan finns det ju många som faktiskt sköter sig också. Tycker dessa borde lyftas mer här på bloggen. Man får en känsla av att alla missköter sig men de flesta av oss gör ju inte det.

  Svara

  Att man ska behöva betala dem för att ta sitt samhällsansvar…..

  Vilka andra yrken får betalt för att ställa om sin verksamhet ? (Om man inte tappat mer än 30% av sin omsättning då)

  Svara

  Detta är fullkomligt VIDRIGT.Ska dessa personer få betalt för att uppföra sig vettigt ?

  Svara

   Det är så sjukt. Detta borde dom ställa upp på frivilligt utan betalt just för att dom når ut till så mycket människor i främst unga åldrar som gärna lyssnar på dessa människor, allt behöver man inte få betalt för speciellt när det gäller något såhär viktigt. Girigt att vilja få betalt för det.

   Svara

    Det kan jag hålla med om. Man känner ju ofta en tröstlöshet över att det är svårt att hjälpa till på ett effektivt sätt i denna pandemi. Hade man haft makten att påverka andras beteende borde man ta chansen gratis.

    Svara

   Det är marknadsföring. Annonsplatser kostar överallt. Men ja, hela grejen med influencers är rätt märklig.

   Svara

   Om det fungerar så heja heja 🙂 hellre att Margarux får oförtjänt mycket pengar i lön än att min farfar dör under andnöd på ålderdomshemmet för att någon obetänksam ungdom smittat ner honom.

   Svara

    Skyll på regeringen istället för någon obetänksam ungdom

    Svara

     Eller kommunpolitikerna

     Svara

   Vad menar du? De får betalt för att sprida ett budskap på sina kommersiella plattformar, precis som TV4 får betalt om FOHM köper reklam mellan två program.

   Svara

   Att piska don har tydligen inte funkat

   Svara

  Fatta om alla fick betalt för att ta ansvar, då skulle det nog hända en del haha. Så de kanske ska betala vanliga människor istället? =)

  Svara

   Vi får betalt!
   Är du sjuk och stannar hemma får du sjuklön.
   Blir du permiterad från jobbet får du betalt.
   Är du arbetslös får du betalt om du har varit ansluten till en a-kassa.
   Du kan testa dig gratis om du tror du har Corona, så i Sverige får du i princip betalt för att du ska sköta dig redan.

   Svara

    Nej, du får tillbaka lite korvören av allt du betalat in i skatt.

    Svara

     Ja, man får ’korvören’. Men självklart kan man inte få ’lön’ som på ett jobb för att sköta sig genom att sjukanmäla sig exempelvis. Självklart måste den ersättningen bli mindre.

     Så du menar att eftersom skatten är hög så bör alla skita i att sjukanmäla sig?

     Svara

      Verkligen. Orkar inte med den här jävla tacksamhetsskulden man ska stå i när man som arbetande betalar tillbaka allt man får säkert tre gånger om.

      Svara

       Det är inte en ”tacksamhetsskuld”, det är ett skattesystem? Och alternativet är att vi får betala för allt själva eller via dyra försäkringar. Kanske härligt för dig som (gissningsvis) har pengar (tills den dagen du inte har det längre), men att anse att det är society goalz att de rika blir rikare medan de som har det sämst inte ens har råd med sjukvård är verkligen ofattbart för mig…

       Svara

       Hoppas du aldrig råkar ut för att bli väldigt väldigt sjuk så att du måste ligga på lassa, få behandling, bli sjukskriven i lång tid mm för tro mig att den dagen känns det väldigt bra att alla betalar skatt och att alla har rätt till sjukvård. Du tror säkert att du är odödlig och att USA är drömlandet?

       Svara

    Fast nej. Jag får inte betalt för att helt förändra mitt liv. Jag jobbar hemma, umgås med ett par nära vänner. Åker dessutom inte kommunalt utan tar en uber om jag ska någonstans. Går inte på restaurang eller här ut. På vilket sätt hävdar du att jag får betalt för att jag helt ställt om mitt liv?

    Svara

    Det är inte gratis, kostar 100 kr . Antikropp 160

    Svara

     I Stockholm är den gratis? Jag testade mig gratis förra veckan.

     Svara

      Jo Sthlm har gratis tester, därför går många flunsor/bloggare och testar sig med jämna mellanrum. Att det bara är när man har symptom har de glatt missat. Rätt sunkigt kan tyckas

      Svara

     gratis i Västmanland med. Beställde hemleverans via 1177, kosta inget. En kille kom och lämna han vänta medan jag fixade testet, sen tog han emot det igen. Toppen service.

     Svara

  Bra! Det skulle kommit långt tidigare. Vi gamla stofiler måste sluta tro att vi lär de unga vad som är rätt och fel genom att en gammal stadsminister sitter och pekar finger.

  Sen i övrigt så kan jag tycka att det skickas för mycket skit både på influenser och unga, åkte förbi Ikea i går och det var lika fullt som vanligt

  Svara

   Ja, det är lika fullt överallt. Varje parkering jag åkt förbi i helgen utanför olika butiker är full. Gymmen är fulla med folk.. när regeringen inte gör tillräckligt signalerar det till folk att de heller inte behöver göra mycket.. De hade kunnat stänga ner gymmen eller tvinga dem reglera på något sätt, eller använda munskydd så att de som springer runt med symtom åtminstone inte smittar andra, särskilt när det visat sig att munskydd är väldigt effektiva för just detta.. Det är tydligt att sverige är sämst i världen med sin corona-strategi, se bara på dödssiffrorna. Och inte blir det bättre av att statsministern håller ett sketet jävla tal om vad vi borde göra.

   Svara

  Va fan?! Dom ska alltså få betalt för att bete sig som alla vi andra ska bete oss? Äh fy fan.

  Svara

   Helt jävla galet

   Svara

  Jag är så himla arg och besviken på dessa influencers som inte kan offra något, inte ens under en pandemi när folk dör. Jag har avföljt Kenza och andra som rest utomlands. Tycker inte man ska stötta sådant beteende på något sätt. Hoppas att fler gör de så att de kommer ner på jorden.

  Svara

   Har också avföjt Kenza. Maldivernaresan blev droppen. Samma för Margaux som flängt runt sen dag ett och som i princip skulle självdö om hon stannade hemma en dag.

   Svara

    Katrin med

    Svara

    avföljt paula och nicklas whalgren, för deras arrogans. dem båda bad mig fara och flyga när jag ifrågasatte restriktionerna och hur de tänker. aldrig jag följer såna idioter.

    Svara

   Vad är det för fel på dom två? Med flera…
   hur jävla sjukt beteende är inte det att med nästan 2 miljoner följare, lägga ut typ 30 bilder från Maldiverna. Alltså varje dag lägga ut bilder när människor sliter arslet av sig inom vården, när människor DÖR.
   Hon åker seriöst GRAVID med ett litet barn till Maldiverna. Ett land utan sjukvård i princip. För att fota gravidbilder vid stranden.
   Det är höjden av ignorans och idioti.
   Finner fan inga ord. Och hon klarar inte ens att bemöta kritiken?
   Förlorade ALL respekt för den bortskämda idioten efter det.

   Svara

    Förhoppningsvis så tappade hon en hel del följare under sin semester

    Svara

   Intressant att höra vilka ni har avföljt! Jag har gjort detsamma.

   Vilka fler har ni avföljt på sistone?

   Svara

    Utöver Kenza: Blondinbella (redan innan Corona), Alexandra Nilsson, Paula. Det fanns en gång när jag läste deras bloggar (och såg upp tilk dem) men märker nu när jag räknar upp dem att det är så skönt att de inte får uppmärksamhet på min instagram längre. De finns säkert fler men dessa kommer jag på nu.

    Svara

    Paula och Nicklas Wahl****.. av samma arrogans svar. De skiter i pandemin. Funderar på att avfölja P W också av samma anledning.

    Svara

  Både bra och dåligt, men får dom betalt får dom inte visa upp sitt festande och resande. Kommer det att täcka upp förtjänsten när dom bloggar som vanligt.
  Nu får dom visa upp att dom sitter hemma bara😉

  Svara

  Men folk kommer fortsätta hålla på som de gör för det här med rekommendationer fungerar inte förrän man stänger vissa ställen. Stäng ner gym eller ha en gräns på hur många får vistas där samtidigt. Varken företag eller regeringen gör tillräckligt. Så länge det är tillåtet kommer folk att göra det. Åker dagligen förbi mitt gym och det var proppat även lördag kväll 22.00. Åkte förbi rusta och en outlet idag och parkeringen var fullproppad och det kommer inte bättre med blaxk fredagen!!

  Svara

   Hamnade fel

   Svara

   Håller med helt. I våras var folk rädda så de tog ansvar på ett annat sätt, vi är i ett annat läge nu. Att man inte inför munskydd i butiker för att skydda andra från såna som springer runt med symtom (just där munskydd visat sig vara mest effektiva) är helt befängt. Det sjukaste är de som skriker att Sveriges strategi är förankrad i forskning.. ehh, vilket lands strategi är inte det? Vem valde då den ”bästa” forskningen? Norge, Finland, Danmark, Nya Zeeland? alla utom Sverige? Det här med att tro att vi är bäst och vet bäst bet verkligen sverige i röven, det är pinsamt hur man håller på sin sak ur något stolthetsperspektiv, bara för att inte erkänna att man haft fel sedan start. Tegnell borde också sparkas, åtminstone för alla hans direkt vilseledande uttalanden. Idioter. Nu är black friday och julhandeln på gång, och hur mycket folk på bloggbevakning än gapar om att stanna hemma ser verkligheten HELT annorlunda ut. Det är bara att ta bilen och åka förbi diverse handelsplats för att inse det.

   Svara

    Ja, och nu har till och med den kungliga vetenskapsakademien gått ut och sagt att munskudd funkar i just den bemärkelsen, och ändå stretar FHM emot. Jävla idioter är allt jag har att säga. Bör även nämna att man inte sett en motsatt effekt vid fel användning, det handlar alltså om att i trånga utrymmen bör folk ha munskydd för att de som går runt med milda symtom inte ska kunna utsöndra det till andra.

    Svara

     Håller med om att regeringen inte satt tillräckligt med press på verksamheter. Ta exempelvis frisörer, jag bor i stan och mittemot finns en känd frisörsalong. Det är alltid folk där, ingen håller avstånd, ingen bär munskydd. Varför trycker inte regeringen på att visst, ni får ha öppet, men ta ert ansvar, använd munskydd, sprita allt ofta, vädra, visa för era kunder att ni bryr er. Samma sak med gymmen. Går förbi flera gym här i stan när jag promenerar och de är jämt fulla. Har regeringen ställt några krav på dem? Nä, inte alls. Gymmen hade kunnat tillåta ett begränsat antal personer där åt gången, eller låta varje person träna en viss tid. Hur man än vrider och vänder på det är det ledningen som är alldeles för svag. Vi behöver absolut inte stänga ner landet, men reglera det. Det regeringen har gjort är att låta bli att reglera, och det leder oss nu till att vi är ”värst i världen på corona”. Det är pinsamt, men mest sorgligt för att det handlar om faktiska döda människor.

     Svara

  Riktigt bottenpolitik. De influensers som känner att de behöver ta betalat för att uppvisa ett bra beteende för sin publik hoppas jag skäms ögonen ut sig. Givetvis bör de föregå som gått exempel helt utan pengar.

  Svara

  Om det fungerar så är det bra!

  Men tror ni det kommer fungera?

  Svara

  HanaPee hade en live på instagram tillsammans med överläkaren för infektion vid Akademiska i Uppsala. Intressant om jag förstod det rätt så kör inte Uppsala på egentester pga risken för att personen inte lyckas gör helt korrekt vid provtagning. Därmed fick endast professionella utföra provtagning.

  Svara

   Kan tilläggas dock att det inte verkade vara ett samarbeta utan endast att hon tyckte det var en bra idé och vården ville gärna nå ut till målgruppen.

   Svara

   Förra veckan hade över 1000 stockholmare fått fel svar på sina tester. Det hade stått negativ när de var positiva. Inte för att det vad fel på testerna, utan för att man visst kategoriserade fel på labbet (kan ha fel men det var alltså inte att personerna gjort fel utan de hade konstateras covid). Dessa 1000 personer gick med all säkerhet glatt ut och strosade på stan i tron om att se var negativa men egentligen positiva. Sverige liknar fan ett u-land ibland.

   Svara

    Han nämnde dock detta innan denna information framkom och syftade mer på att det kan vara svårt att träffa rätt med provtagningspinnen – inte bristen på kvalitén av provkitten. I Stockholm får man topsa i svalget. I Eskilstuna får man topsa svaljet och näsan samt lämna saliv som hemtest. Dvs det skiljer sig hur testerna utformats.

    Svara

    Oj, u-land var ett riktigt gammalt begrepp. Oavsett tror jag inte man förstår innebörden av vad ett utvecklingsland är förrän man har bott i ett. Då skulle man inte kalla Sverige för det :))

    Svara

   Tyckte det var ett riktigt bra initiativ av Akademiska och Hanapee! Värt att lyfta! 🙂

   Svara

  Men alltså allihopa, influencers som vanliga dödliga:
  När detta en dag är över, när vi lägger pandemin till historien och tittar tillbaka. Världen stängde ner, vi fick inte kramas, sjukvårdspersonal gjorde en heroisk insats och slet som djur och stadsministern vädjade om att ta det på allvar. Gamla kämpade med lufthunger utan att få hålla sina anhöriga i hand. Mängder av kreativa sätt stötta lokala företag, och att vara nära de ensamma på avstånd dök upp.
  Varenda människa fick en möjlighet och skyldighet att göra skillnad, att göra avkall på sina egna behov för de svagares skull.

  När du ser tillbaka på dig själv, vem vill du se då? En egoist som såg sina egna behov och bara inte orkade bry sig. Eller en som gjorde allt den kunde, som var en länk i kedjan som gjorde skillnad.

  Svara

   Men orka med såna socialistiska tal till nationen

   Svara

    Bättre det än löjliga flunsor och andra som har ett kommunistiskt tänk (”staaaaten ska göra det o det för jag kan inte ta ansvar för mig själv”) medan de lajvar höger. Så oerhört patetiskt och pinsamt. Att inte kunna stå upp för sig själv och ta ansvar utan lägga allt ansvar på att ”staten” ska peka m hela handen och förbjuda självklarheter. Löjliga osjälvständiga människor som inte borde ”influera” någon att ta efter deras dubbelmoral.

    Svara

   Jag håller helt med dig 🙂

   Svara

   Fråga Kenza…

   Svara

  Vad exakt är det de ska nå ut med? Hade det varit rena förbud hade folk hakat på automatiskt, då hade man inte behövt slösa pengar på influencers marknadsföring. Man hade kanske kunnat lägga dem pengarna på något smart istället, men ”smart” har saknats i Sverige under hela pandemin. Folk vet redan att de inte ”bör” men inte att de inte ”får”. Så länge det ser ut så finns det inga influencers som kan påverka det.

  Svara

  Jag är så besviken på mina vänner som är 30 + som har festat som aldrig förr det här året. De tror sig tillhöra någon elit i Sthlm, där de står över samhället. Självklart har de tillhört skaran som kritiserade ”sossarna” och tegnell i mars. Den här pandemin har fått mig tänka om på mina förhållanden med människor, även fast jag bestämde mig ganska tidigt att inte bli en sån där som kritiserar och stör sig på allas beteenden. Men ändå… en irritation som sitter och gror i mig. Är det ”värt” att typ avsluta en vänskap pga hur en person har betett sig under en pandemi?

  Svara

   Nej det är det inte. Jag är en av dem som gjort allt ”rätt” till typ 98% hittills, jobbar hemifrån, tar bilen överallt, går ej i butiker, handlar vid 22.30 eller mathem, träffar ingen förutom sambo osv men man blir trött till sist. Trött på att se att regeringen från början inte gjorde nögot för att minska antalet döda utan bara lät det vara. Trötta på att regeringen och fhm ständigt stretar emot färsk forskning och motsätter sig all form av begränsningar och istället ger ”råd”? Nä, det skapar ett motstridigt samhälle istället och till sist skiter folk i. Typ ”ni brydde er inte när det var som värst, varför ska vi bry oss nu?”. Alltså ja, det låter dumt, men det är så de flesta funkar, det är bara att ta sig en runda på stan och se alla fullproppade butiker.

   Svara

    Tror att man ger råd för att man inte har tillräckligt stöd i lagen att förbjuda eller köra en lockdown.

    Men vad är det för vänner jag har egentligen? Delar vi samma värderingar? De har inte visat sig solidariska med samhället och det är det jag funderar på … de är inga 18-åringar som bara måste festa och träffa sina kompisar. Man kan faktiskt som 30 + umgås under kontrollerade former istället för att gå på privat anordnade rejv och tro sig vara så jäkla cool

    Svara

     Jo det där är ändå rätt galet.. alltså rejv? Snacka om att skita i totalt

     Svara

     har du frågat dem hur de egentligen tänker?

     Svara

     Att göra slut med vänner eller åtminstone på ett naturligt sätt fasa ut gamla vänner man inte längre har något gemensamt med, måste börja normaliseras. Familjen, släkten är det viktiga, vänner är till för att bytas ut allt eftersom man går vidare i livet och utvecklas. Folk borde börja inse hur gamla vänner, fel vänner, håller en tillbaka i ens utveckling. Har aldrig känt mig så fri som när jag bestämde mig för att sluta umgås rmed gamla barndomsvänner som bara hängt kvar av gammal slentrian. För att kunna vara social på riktigt måste man fasa ut vissa vänner man inte längre har något gemensamt med. Det gör att man får plats och tid för nya, fantastiska bekantskaper som sen kan bli vänner!

     Svara

      Jag vill gilla din kommentar men den saknar helt gillaknapp? Bugg eller bä?

      Svara

      Håller med om att det är bra att se över sitt umgänge och faktiskt tillåta sig själv att välja bort människor man inte mår bra av att ha i sitt liv osv. Men alltså ”familjen, släkten är det viktiga, vänner är till för att bytas ut”? Varför då? Ingen i min familj eller släkt har någonsin gett mig så mycket vackert som mina nära vänner har. Det är människor jag har valt, till skillnad från familjen som jag har tvingats på som folk sedan tycker sig ha rätten att tala om för mig att jag måste prioritera först av allt. Ungefär som du gör här. Kom ihåg att allas familjeband inte är hälsosamma och lika viktigt som det är att normalisera att göra slut med vänner är det att normalisera att göra slut med familj. Blodsband betyder ingenting om det delas med människor som inte behandlar en väl.

      Svara

       Men ja! Precis det jag ville säga! 🙌🏻

       Svara

       Alla kan inte anpassa allt de skriver efter att just du har dålig kontakt/erfarenheter med din familj. De flesta har en bra relation med en eller flera personer i sin familj, då är det självklart viktigare än random vänner. Och jo, blodsband spelar roll. Oerhört löjligt och politiskt korrekt att försöka hävda att släktband, blodsband inte spelar roll. En förkrossande majoritet av världens befolkning håller inte med dig.

       Svara

        Bra poäng. Trött på alla PK-människor som hela tiden kritiserar klankultur och anhöriginvandring.

        Förresten så sa 18:55 ingenting om att någon tvunget ska anpassa sig efter hens erfarenhet. Hen gav bara ett annat perspektiv för att påminna om att alla inte ser på saken på exakt samma sätt.

        Svara

   De som skiter i restriktioner och gnäller att ”staten ska ta ansvar” är riktiga lågstatusmänniskor, att de ser sig som någon ”elit” är endast skrattretande. Att inte kunna vara självständig och inse att varje individ bör göra sitt, utan gnälla om att ”staten ska göra det o det, ge mig pengar för att jag inte bör leva som vanligt osv” är ju det sossigaste man kan göra. Ropa på staten och vara så osjälvständig att man inte kan tänka själv. Ser inte dessa sossiga lågstatusmänniskor som skiter i restriktioner, ironin i detta? Visst är det kul att skratta åt idioter, men skrattet fastnar i halsen när de sprider smitta som orsakar död och lidande.

   Svara

    Jobbigt. Är sosse men håller med om det du skriver att alla måste ta ansvar :S

    Du tror inte du generaliserar här lite?

    Svara

    Haha du är medveten om att det går att ha två tankar i huvudet samtidigt va? Jag anser att staten bör ha gjort mer och bör ha varit mer tvingande men det betyder inte att jag inte följer restriktionerna. Det är knappast sossarna som är kända för sin totala avsaknad av solidaritet med utsatta människor, just saying.

    Svara

  Alltså jag är så arg på Sverige. Nästan 300 döda i Uppsala sedan i fredags. Nästan 300! Det är fan sjukt.

  Svara

   Oj, är det sant?

   Svara

    Nej det är inte sant.

    Svara

   Vad snackar du om? Det är 2 avlidna i Uppsala sen i fredags.

   Svara

    Ja, precis, 2 sedan i fredags och nästan 300 på 30 dagar. Skrev fel, sorry. Det är alldeles för mycket.

    Svara

     300 på 30 dagar? Var har du läst det? Här står att 275 personer i Uppsala län har dött sedan pandemins start: https://www.newsworthy.se/sv/corona/uppsala/2020-11-19/

     Svara

     Inte ens 300 personer har dött i Uppsala sedan pandemin bröt ut. Vad läser du för nyheter egentligen?

     Svara

  Alltså. Vad är det här för användning av skattemede?! Ska vissa människor få betalt för att följa rekommendationer? Var är medborgarlönen för de ”vanlisar” som haft IQ/moral nog att redan bete sig, utan att någon måste betala dem och i linje med vad som sagts vara rimligt sedan mars? Något är väldigt sjukt i Sverige och det är inte bara i relation till covid-19.

  Svara

   Fråga Kenza…

   Svara

  Ja när de redan håller på kan de väl ta bort den JÄVLA trängselskatten för oss som är snälla nog att ta bilen till jobbet varje dag!

  Svara

   Amen. Och de miljöpartistiska rövhålen var ledsna över att inte ha fått tillräckligt med pengar i statskassan för att de ökat skatten på plastpåsar. ehh, så allt handlar om pengar, och inte att folk ska sluta använda plast? Precis som med trängselskatten. Hade trägnselskatten fungerat som den var ämnad att göra hade ju miljöbilar inte omfattats av skiten vilket antagligen hade gjort att fler skulle vilja köra miljöbil. Så trött på penningpolitik som marknadsförs som ”miljöpolitik”.

   Svara

    Inte för att jag vet vad planen varit här – men får statskassan in pengar från plastskatt kan pengarna användas till miljösatsningar eller subventioner av miljövänliga alternativ. Det är klart att pengarna ska användas till någonting? Trodde du att alla plastpåsepengar skulle skickas ut i rymden?

    Svara

  Om Kenza får lite pengar kanske hon slutar resa till Maldiverna gravid och med ett litet barn mitt under pågående pandemi?
  Ska vi swisha henne allihopa som en gemensam ansträngning?

  Svara

   skiter i både henne och hennes barn. Hon har tillräckligt med pengar för att låta bli sina jävla sociala medier i tre år, sen kanske det blir kris.

   Svara

   Jag skickade Kenza 500 kr direkt.
   Känns verkligen som jag bidrar till något gott genom detta bidrag.

   Svara

    😂😂😂😂😂😂

    Svara

  Alla ni som följer Kenza mfl. Ni betalar hennes lyxresor som hon sen kan trycka upp i ansiktet på alla som har riktiga jobb och faktiskt följer rekommendationer och riktlinjer.
  SLUTA följa alla dessa influencers! Vad tillför dom er i era liv???

  Svara

   fattar heller inte.. särskilt kenza med sina korkade miner och kaxiga bitch-attityd… nä avfölj skiten

   Svara

   Ja, det är det minsta man kan göra som medmänniska (förutom såklart att följa restriktioner)- sluta följa dessa egoistiska flunsor som BARA tänker på sig själva och att tjäna pengar. Det är så lätt, bara avfölj. Följ Coronarestriktioner istället för patetiska flunsor.

   Svara

  Funderar över regionernas val av influencers. Tex Dikmen, han bor väl i Stockholm? Borde det inte kännas mer lokalt förankrat om han samarbetar med sin region lokalt? JLC kör samarbete med Stockholms region, VGR hade kanske varit bättre då dom är boendes i Gbg? Sen förstår jag såklart att man har följare över hela landet, men jag tänker den lokala förankringen kanske ger mer om ni förstår mig?
  För övrigt skrattretande med JLC som i sin podd uppmanar till att följa restriktionerna när dom själva filmar med utomstående (exempelvis PH-profiler som enligt sina sociala medier fortfarande är ute och festar), åker till Stockholm för att hänga med Jan-Emanuel osv osv. Speciellt när Calles flickvän snart ska föda, vore tråkigt att missa förlossningen

  Svara

   OT men Filip Dikmens story.. wow, jag som trodde han var smart.. det var nästan det mest korkade jag hört i hela mitt liv.. haha Camilla du borde lägga upp det. Han jämför Rebecca stellas concealer shades med att äga restauranger och inte släppa in svarta.. orkar inte

   Svara

    jämför hennes företag med million-dollar Fenty också.. my goooood

    Svara

     Kollade nu, dör på att han bifogar en bild på hennes ”edges” där hon har håret som en svart kvinna.. är det hon som har skrivit ”brown skin girl”? What?!

     Svara

  My och Anna, här har ni er chans !
  Women in tights-follow the rights.

  Svara

   Dream on….☺

   Svara

  mina fucking skattekronor ska inte gå till dessa parasiter till människor. Folk kan väl för fan läsa aftoblandet eller annan valfri tidning för att förstå allvaret ?

  Svara

  Precis!! Och de vet ju svaren egentligen. De söker bara någon som kan hjälpa dem rättfärdiga deras beslut.

  Svara

   Svar till Tatiana högre upp.

   Svara

  Det är kanske redan ngn har skrivit, men har inte orkat läsa så mycket. Men så blandade känslor över inlägget. Influencers når mgn, SUPERbra med information som är samhällsfrämjande. Men detta är också (en del) samma influensers som har kassa ideal för unga tjejer, promotar operationer och injektioner och får pengar för det, promotar för kläder och smink och får pengar för det (dvs mgn gånger promotar dom inte ens sig själva utan märken). Sen att även få pengar för att sprida information som vi inom sjukvård har spridit sen i mars, även Tegnell, läkare, nyheter, känns så himla..vet inte. Känns lite nedlåtande på ngt vis mot oss som kämpat sen i mars med covidsjuka. Jag blir på riktigt ledsen. Jag jobbar som sjuksköterska med medelsvåra/svårt covidsjuka sen i mars, sitter just nu och vakar över patienter som antagligen går åt rätt håll eller fel håll. Unga som gamla. Jag får inte ngn mer lön, och jag vill jobba på. Jag har valt mitt yrke och trivs med det. Men trivs inte med att sjukvården fortf är nedprioriterad. Sen JA det är såklart bra att fler unga får bättre koll osv, är influencers vägen dit så fine. Men va fan att det har gått så långt att man måste betala influencers för detta. Att människor inte har vett nog att promota för det ändå, gratis 🥺💔

  Svara

  Lite trött när jag skrev kommentaren, halv taskiga meningsuppbyggnader..! Men skyller på nattjobbet 😅

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.