Rebbeca Stellas uttalande om mörkare smink upprör

Jag vet att den här diskussionen startade här inne i kommentarsfältet redan igår, men förhoppningsvis finns det diskussionslust kvar att ta av, även idag när det här får ett eget inlägg.

Det här svaret publicerade Rebecca Stella sent igår:

Hur vill ni att jag ska göra här?
Om det kommer en OT-kommentar som handlar om sociala medier så brukar jag låta den stå kvar, men om det handlar om någonting jag kommer skriva om, eller till och med kanske redan tidsinställt ett inlägg om (som i det här fallet) Vill ni att jag ska ta bort kommentaren? Även om det är mitt i en diskussion? Och blir det inte i så fall lite märkligt eftersom relevant OT-kommentarer är tillåtna?
Det känns ju liksom trist att radera, men samtidigt så gillar jag mer att ha diskussionerna samlade under relevant inlägg.

Ni får bestämma här, hur vill NI ha det?

287 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT kommentarer som handlar om sociala medier, de får stå kvar, radera det som inte handlar om sociala medier.

  Svara

   +1, behåll relevanta kommentarer om sociala medier men snälla ta bort alla OT ”akut är den här killen verkligen intresserad av mig???”

   Svara

    Ja de kan gott vänta till öppet spår eller hänga på familjeliv.

    Svara

   Och om du hinner se att en diskussion har startat, kliv in och säg att det kommer ett inlägg och hänvisa folk dit?

   Svara

    Ja precis

    Svara

    Samma de som inte orkar scrolla längre än till det nyaste inlägget och tar upp något som det finns ett inlägg om i inlägget efter. De kan också hänvisas till det tidigare inlägget då.

    Svara

   Håller med!

   Svara

  Du kan ju radera men skriva en kommentar att inlägg om det påpekande kommer. Och att diskussion kan tas då. Eller nått sånt.

  Svara

  Sluta överstyr kommentarsfältet. Låt kommentarer vara.

  Svara

   Exakt. Pallar man inte OT är det bara att hoppa över. Det sitter en liten ordningstant och gapar OT i tid och otid. Skit i henne.

   Svara

    Ja, det bästa med bloggen är ju kommentarerna. Tycker att OT ska tillåtas, de som vill svara kan svara och de som inte vill kan skrolla. Så länge man sköter sig så kan C låta bli att styra, bara vad jag tycker. C avgör resten.

    Svara

  Tycker det är bra att du lyfter detta igen! Är fortfarande chockad över hennes uttalande. Säger mycket om hennes värderingar, även om hon nu gör allt för att rädda sig själv.

  Svara

   vad sa hon? Kan man se det någonstans

   Svara

    I videon ovan 🙂

    Svara

     Jag har inte Instagram, kan man se på något annat sätt?

     Svara

      Hon sa ”Det här kanske ingen säger till er, men sanningen är att mörka färger säljer typ knappt.”

      Svara

       Men det är ju sant. De är inte små start ups som kan sälja där, de stora märkena ”har” den marknaden.

       Svara

        Andelen mörkhyade flickor/ unga kvinnor i svenska befolkningen är väl dessutom fortsatt ganska liten? Nu menar jag inte folk med ursprung i Mellanöstern, förstås.

        Svara

       Det där är bullshit, det finns studier på att mörka färger säljer mer. Så det här är typ fel att säga, var är dina belägg. Vill du att jag skickar studien till dig är det bara att fråga.

       Svara

      Fast jag har inte instagram heller men jag kan se.

      Svara

   Nåt som på riktigt gör mig bekymrad är att jag tycker mig se hur folk som definierar sig som antirasister gör bort sig, inte av elakhet men faktiskt lite dumhet. Risken med det är att de ”kapar” hela rörelsen och alienerar andra anti rasister, svarta som vita.

   Det är jättebra att reflektera över frågor som representation och inkludering men om man gör ett felslut, alltså man vill att det totala utbudet ska vara inkluderande vilket är rätt så kan man därför inte kräva att varje enskild aktör ska tillgodose samtliga minoriteter. Då spårar det ut till planekonomi och kommunism & har inget med anti rasism att göra längre.

   Svara

    Tänkvärt inlägg, men du måste läsa på om vad planekonomi och kommunism innebär om du ska använda sådana begrepp.

    Svara

     Vad jag syftar på är att det inte är efterfrågan som styr utbudet om man vill avkräva RS en brun foundation. Du kan inte producera flera produkter än marknaden behöver i en marknadsekonomi.

     Svara

   Jag kommenterade om detta redan när hon anlitade vackra Malou för hennes fotografering och smetade på en alldeles för ljus concealer. Jag tyckte det värsta var att rebecca anlitade Malou utan att kunna erbjuda rätt färg!!!

   Svara

   Hur sjukt är det inte att hon förösker manipulera sina följare genom att försöka visa upp gulligulli videos på sin son för att försöka dämpa kritiken mot henne?!?! Klart folk är mindre benägna att kritisera om de ser videos på ett barn, något slags mini krishantering som hon och Vanessa säkert kokat ihop. Så bisarrt och dessutom utelämnade för hennes son… ogillar dessutom när folk filmar deras barn när de ska nattas, känns för privat…..

   Svara

  Diskussioner under relevanta inlägg!

  Svara

   Samt radera språkpoliskommentarer och OTkommentarer som hör till ÖS.

   Svara

    🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Riktigt idiotiskt och klumpigt av RS. Finns liksom inget hon kan säga som kan rädda henne ur detta.

    Svara

     Sorry, hamnade fel.

     Svara

    Hundra plus på språkpoliserna. Jag är sjukt dålig på grammatik och skiter fan ibland hellre i att kommentera. Som personen igår som kommenterade att en person gjorde fel som inte skrev en förkortning i versaler. Det sabbar hela stämningen..

    Svara

     Gillar den här angående detta ämnet.
     https://rightthing.se/sprakpoliser-har-alltid-fel/

     Svara

     Det finns en användare som skriver här inne som språkpoliserna särskilt älskar att tillrättavisa, trots att hen flera gånger skrivit att hen har dyslexi och andra funktionsvariationer som gör det svårt att uttrycka sig i skrift.

     Fina, hjälpsamma människor de där språkpoliserna.

     Svara

     Jag tycker det är bra att det finns de som värnar om vårt språk! Folk är så lata idag och skulle kunna göra rätt och lära sig!

     Svara

    Och personangrepp.

    Svara

    Jag håller med. Radera varenda språkpolis som bara skriver för att vara dryga. Typiska surisar som inte bidrar med någonting annat än negativitet.

    Svara

     Fast de flesta är inte dryga utan ger exempel och hjälper till eller rättar bara. Hur ska folk annars lära sig?

     Svara

      Nej de flesta ger inte exempel och hjälpsamma tips. Man lär sig inte av att någon säger ”de*” eller ”snälla lär dig skillnaden på de och dem” osv.

      Det handlar bara om någon tvångstanke att behöva peka ut varenda litet fel man hittar. Eller en ful härskarteknik. Välj själv. Men hjälpsamt är det inte.

      Svara

       Många är faktiskt hjälpsamma, särskilt med de och dem. Folk borde vara tacksamma istället för kränkta.

       Svara

      Faktiskt gå i skolan och lyssna på lektionerna?

      Svara

       Och brinner man för att lära ut rätt grammatik kan man utbilda sig till svensklärare. Inte kapa kommentarsfält genom att peka ut var någon skrivit fel.

       Svara

        Jo då kan man hjälpa fler. Tacka och ta emot istället för att fortsätta misshandla vårt språk. Så kanske ni sen kan skriva en korrekt jobbansökan en dag t.ex.

        Svara

       Om man redan har gått klart skolan, vad gör man då?
       Sedan finns det faktiskt något somheter dyslexi och då hjälper det inte hur mycket man än lyssnar på lektionerna.

       Svara

        Jag har dyslexi men skriver inte helt åt helvete bara för det🤷🏻‍♀️

        Svara

        De flesta människor som skriver fel har inte dyslexi.

        Svara

         Däremot så skyller många som skriver fel på att de har dyslexi förmodligen för att skylla ifrån sig.

         Svara

      Man vill inte ”lära sig” stavning på en blogg när man försöker framföra sina åsikter?? Detta är liksom inget skolforum

      Svara

       Men man borde!

       Svara

       Så bara i skolan ska man stava rätt? Hur lyckas ni ens få jobb?

       Svara

      Men många är ganska raljerande med. Tycker själv det är rätt kul när jag får rättelser. Sedan blir jag mer medveten med.
      Men som när någon skrev ovanför att hen struntade i att skriva pga påhopp. Då är det ju ett problem.

      Svara

       Gå en svenskakurs om du tycker det är kul att få ditt språk rättat. Eller ladda ner en app för att träna grammatiken.

       Svara

        Ska jag skriva texter till andra ändamål, skriver jag i datorn med rättningsprogram. Ser över texten efter en stund. Funkar utmärkt.
        Bryr mig inte så mkt när jag skriver på soc medier. Man skriver på mobil, ser inte texten i sin helhet innan man sänder, och sedan har jag synskador. Har problem m synbortfall.

        Svara

      Folk hänger inte på vloggbevakning för att utbilda sig i språk. Precis som jag inte går till biblioteket för att spela basket. Så kan vi bara släppa att vi måste rätta varandra? Antingen fattar man vad personen menar eller så frågar man om hen kan utveckla om man är i diskussion. Fan inte ens Cam kan skriva ordentligt så hon är väl ett talande exempel för att ni språkpoliser pissar i motvind?

      Svara

      Men det händer att språkpoliserna har fel. Vilket jag tycker är så satans irriterade , de skriver som de vill trycka till skribenten och så är de själva som har fel. Ex skriver att det inte ska stå de utan dom ! Och de är helt rätt i den meningen, dom används av de som mest läser bloggar och inte böcker så de behärskar när de eller dem ska användas .

      Svara

      Verkligen inte. Det anmärks på uppenbara slarvfel och ens grammatik. För minsta skitsak kommer det en syrlig besserwisser-kommentar. Skittöntigt. Vissa verkar tro att kommentarsfältet är en novell man ska skriva 🤡

      Svara

       Så bara om du ska skriva en novell använder du ditt modersmål korrekt? Intressant. Sån brist på respekt.

       Svara

     Fatta hur det känns för folk som inte talar flytande svenska att bli rättade hela tiden. Det är ju så förminskande så det finns inte. Gör det bara svårare för folk att ta till sig mod till att uttrycka sig. Om någon inte bett er rätta, så gör inte det, enkelt.

     Svara

      Det är ingenting annat än en härskarteknik oavsett vad språkpoliserna vill påstå. Svara på sak eller låt bli. Och är det riktigt obegripligt så kan man fråga vad den menar. Men flytta fokus från argumentet till stavning och grammatik är bara att förminska och härska.

      Svara

       Nej, du kan inte veta hur varenda en känner. Jag gör det för jag värnar om språket och folk behöver lära sig, inte ”härskarteknik”. Svårt att acceptera tydligen…

       Svara

        Att du väljer att sätta en annan etikett på ditt beteende förändrar inte innebörden. Det är en härskarteknik.

        Svara

      De flesta jag har träffat som håller på att lära sig svenska har BETT om att bli rättade när de pratar, det är det bästa sättet att lära sig på.
      När man skriver med grammatiska fel så gör man texten svårare att läsa, MEN också lättare att missförstå! Ett exempel; Polishögskolan har problem med att deras aspiranter inte kan skriva svenska tillräckligt bra, när de skriver rapporter så blir det grammatiska fel som gör att de anmälningar/rapporter om brott som de skriver inte håller i rätten. Alltså, en brottsling kan bli frikänd för att polisen inte kan skriva tillräckligt bra svenska!

      Svara

       Är det ofta du stöter på polisaspiranter som ber dig rätta dem när de skriver i kommentarsfältet på skvallerbloggar?

       Svara

       Du vet om att godkänt sv betyg krävs för att komma in på polisutbildingen?
       Jag har svårt att tro att poliser generellt skriver så dåligt som du påstår. Var har du fått den infon från?

       Svara

         Från din artikel:

         ”Det handlar inte om stavfel, utan om helt andra saker” – Gunilla Byrman, professor i svenska språket vid Linnéuniversitetet.

         Språkpoliserna här omkring ägnar sig i huvudsak åt att rätta stavfel, vilket alltså inte är vad som orsakar problem för poliser. Vidare har språket av förklarliga skäl en särställning inom rättsväsendet. Slutsatser om språkets betydelse för rättsväsendet är över huvud taget inte tillämpliga på en skvallerblogg eller i andra informella sammanhang.

         Du bör istället lägga märke till det sista stycket i din artikel:

         ”Det finns studier som visar att den totala skrivförmågan inte har sänkts bland unga människor, däremot förflyttas kunskaperna så att yngre personer över tid blivit bättre på vissa saker, men sämre på andra. Ett exempel är särskrivningar, som är väldigt vanligt. Man kan tycka att det är en försämring av språket, men det kan också vara en allmän språkförändring som är på gång. Det är ofta de yngre som anammar nya normer först, säger Mona Blåsjö.”

         Mona verkar anse att förändringen inte nödvändigtvis innebär en försämring av språket. Du bör kanske dra samma slutsats.

         Svara

        Igår hade vi en som enligt uppgift studerat 3 1/2 år på högskolan, men ändå skrev sämre än en elev på mellanstadiet.

        Svara

       Och det problemet löser man genom att vara en dryg språkpolis på en blogg?

       Svara

      Man märker när det är någon med annat modersmål än svenska som skriver och har då ett helt annat överseende med dem. Man kan(och bör) rätta dem, men på ett juste sätt. Är du helsvensk och stavar som en kratta, får du skylla dig själv när du blir rättad.

      Svara

    Radera felstavade kommentarer hellre.

    Svara

     Varför då? Om man stavar dåligt så får man inte låta sin åsikt höras?

     Svara

      Det är mer störande än språkpoliser. Skär ju i ögonen av alla felanvända ”dem” och annat fult.

      Svara

  Jag skulle vilja veta vad hon sa? Exakt?

  Svara

   Klicka på videon då?

   Svara

    Alla har inte möjlighet att se videon. Jag sitter på jobbet och kan bara läsa.

    Svara

     ..om du inte har möjlighet att se en video (på jobbet) så ska du nog inte läsa heller. Hallå arbetsmoral 🙄

     Svara

      Haha okej arbetsmyran! På min arbetsplats uppmuntras korta pauser, men att störa alla andra på arbetsplatsen känner jag att jag inte vill.

      Svara

       Gå på toa och titta då?

       Svara

       🎧

       Svara

       Hörlurar?

       Svara

       Bättre att röra eller sträcka på sig, ger mycket bättre paus för hjärnan än att stirra på en skärm.

       Svara

        Beror på vad man jobbar med. Alla sitter inte på en stol hela dagen.

        Svara

         Anonym skrev ”jag sitter på jobbet ” . Det tolkar jag som att hen sitter på jobbet. Men du tolkar det som att hen inte sitter!

         Svara

          Jag är inte ts men jag tex jobbar på en förskola, är utomhus mest hela dagarna oavsett väder. På min rast sitter jag gärna med telefonen istället.

          Svara

     Kolla videon sen då?

     Svara

   Stella säger att makeup för poc inte säljer tillräckligt bra och därför har hon inte concealers för dem i sitt sortiment. Hon får mothugg av en poc-instagrammare som har makeup som fokus och denna kvinna menar att poc-kvinnor lägger 80% mer på makeup än vita kvinnor. Vilket är helt sant men siffran gäller USA, inte Sverige. Ungefär 14% är poc i USA, i Sverige vet vi inte eftersom vi inte har någon statistik på detta.
   Stella borde väl iofs kunna sälja mer concealer om hon gjorde även i pocfärger, tillverkningskostnad är minimal så även om hon får slänga pga gamla i Sverige så är det nog lönsamt.

   Svara

    Haha va??? Vad fan menar du?

    Svara

    Om hon inte anser att de produkterna säljer så låter det otroligt konstigt att fler och mörkare färger redan skulle ligga i pipelinen, eller är det en efterhandskonstruktion månntro?

    Svara

    Är poc ett yrke eller en livsstil eller vad är det frågan om? Ni slänger er med detta uttryck på samma sätt som om de är elektriker eller redovisningsekonomer eller busschaufförer eller kristna.

    Snacka om att klappa på huvet. ”Du är poc lille vän så därför för jag din talan eftersom vi självhatande ljushyade har fått för oss att du inte kan prata själv”.

    Behandla människor som de självständigt tänkande vuxna de är. Oavsett vilket pigment de råkar ha i huden.

    Svara

     På vilket sätt är det förminskande mot poc att stötta? Det är ett ansvar för den som har vithetsprivilegium att där man kan stötta antirasism och att prata om uppmärksammad strukturell rasism, trots att man själv inte är den som utsätts, är ett sätt ett göra det. Det betyder inte att man för någon annans talan.

     Svara

      Stötta genom att tala för andra?

      Svara

       Jag håller helt med dig. Det handlar bara om white privilege i en ny maskering som ”anti rasist.” Det är sån idioti.

       Svara

        Med andra ord så gör ”vi vita” fel precis HUR vi än gör. 🙄

        Svara

         Nej. Men tro gärna inte att du är förmer än nån annan på så sätt att den behöver dig som språkrör. Poc är inte funktionshindrade puckon/offer som behöver din ”hjälp.” Den enda som tjänar på det är du själv.

         Svara

          Vi är ett gäng olika personer här, jag är den som skrev att jag inte tycker det är förminskande att stötta. Jag fattar helt ärligt inte var ni ser exempel på att någon fört någon annans talan? Den första personen säger att statistiken som omnämns är applicerbar på USA och inte nödvändigtvis på Sverige och personen efter ifrågasätter om fler nyanser verkligen varit i pipen eller om det är en efterkonstruktion.

          Det är ingen här som påstått att svarta människor behöver vita som språkrör? Att dela vidare en svart persons egna ord och upplevelser av strukturell rasism så att den bilden förhoppningsvis kan spridas vidare och på så sätt uppmärksammas av människor som inte själva hade sökt den källan – Tycker du/ni verkligen att det är samma sak som att tro att svarta människor behöver vita som talar för dem?

          Svara

           Använd ett alias istf Anonym, det gör det mindre rörigt i kommentarsfältet.

      Men det här är inte ”stötta” poc, det här är bara dumt. Om vi bodde i Kenya hade marknaden varit större men det finns bara 9 milj svenskar varav under 15% räknas till poc. Du trot väl inte på riktigt nån kommer välja Rebecka Stella före Mac eller dior eller…osv. Det finns ingen marknad kvar för henne.

      Svara

       Snarare 50% nuförtiden lol

       Svara

        Nej bevisligen inte. Om så var fallet hade även start ups av concealers haft ett bredare utbud. Det här är ingen diskussion om rasism, det handlar om marknadsekonomi.

        Svara

       Fast nu svarar du på andra saker än vad som diskuteras just här – 09:58 börjar ranta om att någon klappar någon annan på huvudet och börjar prata om ”självhatande vita” som ska rädda världen, till synes bara för att… ordet poc användes..? Personen som startade tråden har inte härjat om att det är rasistiskt att inte ha alla nyanser representerade? Personen har bokstavligt talat bara pratat om att statistiken inte nödvändigtvis ser likadan ut i Sverige och USA… Det är liksom jättemärkligt att börja härja om white saviourism pga det inlägget?

       Sen kanske 09:58 har tolkningsföreträde, det vet jag ju förstås inte. Har dock fortfarande svårt att se det förminskande i det första inlägget och ifrågasatte det mer generella utspelet om översittarbeteende.

       Svara

    Sitter här och myser att Rebecca sanna personlighet äntligen skiner igenom mer och mer hihi 😊

    Svara

    Vad är poc?

    Svara

     En term som egentligen inte passar när man pratar om smink för den är mer politisk än färgad. Poc kan vara ”vit.”

     Svara

      POC – person of color alltså svart

      Svara

       eller icke-vit kanske jag ska säga.. så typ asiat, mellanöstern, svart

       Svara

     Googla?

     Svara

   Du vill veta EXAKT vad hon sa?😅 ska någon sitta och transkribera videon till dig?

   Svara

   Jag förstår att hon har ett ansvar som influencer företagare etc och vara inkluderande. Men känns som om hon hade haft foundations I de färger hade någon gapat om att hon minsann exploterar svarta kvinnor 😒 det hade varit super om hon haft 1 ton till för mörkare och jag förstår problematiken. Men kan tänka mig att hennes kunder är just vita kvinnor och de tar fram produkter efter det.
   Hur som haver är det en knivig situation hon satt sig i och ett dumt uttalande.

   Däremot Margaux.. Hon har gjort bort på sig riktigt illa och är det någon som borde få skit är det hon.

   Svara

    Problemet är att hon anlitade en svart kvinna för en reklamfotografering och erbjuder henne en för ljusfärg så hon medvetet ljusar upp Malou’s hud!!!

    Jag tycker att det är en form av rasism.

    Svara

     ok men de flesta av oss vita kvinnor gillar att bronza upp vår hud, är det också rasism?

     Svara

      Att anlita en svart modell och ljusa upp hennes hy är INTE samma sak som att använda bronzing

      Vita personer kan bli bruna om de solar men pga av riskerna med att sola väljer många att användabus och bronzing istället = naturligt och normalt.

      Svara

     Hur kan det va rasism?

     Svara

  Tycker hanteringen av hela grejen är katastrof från RS sida. Det kom massiv kritik redan när dom visade upp concealern första gången men valde ändå att gå vidare och släppa den. Sedan när kritiken inte gav med sig så går RS ut och uttalar sig i videon ovan haha. Dessutom tog hon bort alla kritiska kommentarer på sin insta igår och gjorde så att man inte kunde kommentera, på hennes instagram för Rebecca Stella beauty så gav dom samma trötta autosvar till alla kritiska kommentarer och svarade med ”❤️” till de kommentarer som va på RS sida

  Svara

   Förövrigt förstår jag inte hur folk ens köper hennes grejer, allt är så billigt och plastigt men framställs som lyzzzz(ew)

   Svara

    Ja alltså vad är det hon säljer egentligen? En hel pop-up butik för någon overpriced random läppenna och concealer?

    Svara

     Förstår verkligen inte heller, det känns som att de som handlar är hennes superfans

     Svara

     Fast alltså har hon ens en fanbase? Känns verkligen inte som Bianca som kan sälja slut på exakt vad som helst pga sina hängivna fans.

     Svara

      Ja det har hon, gå in på hennes instagram så ser du alla kommentarer med ”stellz gmn” osv. Det är främst fans till hennes podd med Vanessa

      Svara

       Varför är den där Vanessa alltid täppt i näsan?

       Svara

        Snarare Rebecca som är det efter hennes näsoperationer?

        Svara

         hon går ju inte att lyssna på.. försöker låta som en svensk kim K… bara att tillgjord röst och låtsasord inte riktigt funkar i sverige

         Svara

        Too much blow?

        Svara

    Hon tjänar pengar på sina naiva fans som hon kallar tvättisar. Hon kan köpa lyxiga saker bara för att de är ”dumma” nog att köpa plastsakerna från typ kina…

    Svara

  Tyckte att TikTok-tjejen i klippet var underbar!

  Svara

   Ja! Kort, koncist och träffsäkert. Och fantastisk mikrofon😄

   Svara

   Tyckte hon var töntig som blande språken hejvilt.

   Svara

  Sanningen är snarare att hon inte borde uttala sig om detta. Hon har skapat 3 nyanser, kritvit, vit och beige och gnäller sen att den ”mörka” inte sålt så bra för att mörkt smink ej säljer? Den är ju uppenbarligen inte mörk och varför skulle mörkhyade köpa smink som knappt är medium beige? Därefter menar hon att det är en investeringsfråga och att det därför inte finns nyanser för mörkhyade i deras sortiment. Fruktansvärt ignorant och exkluderande!

  Svara

   Nej, hon säger att poc-concealer inte säljer, inte att hennes beigea sålt för dåligt.

   Svara

    Men eeh hennes poc-concealer är ju hennes beiga? Det är ju det som är problematiken bl.a?

    Svara

    Jo hon säger att dom inte sålt mycket av den mörkaste (03)

    Svara

    Fast jo, om du kollade hela hennes story så säger hon att 03 (den ”mörka”) sålt sjukt dåligt och att ”sanningen” är att mörkt smink säljer sjukt dåligt. Det du ser i detta klippet är en liten del av hela hennes story. Hon menar att eftersom 03 sålt så dåligt så vore det en dålig investering av henne att satsa på mörkt smink då det inte säljer. Det hon inte fattar är att mörka inte köpt hennes smink för att det inte existerar i deras nyans. Dessutom är hennes målgrupp vita osäkra småtjejer och jag antar och hoppas att POC kvinnor är smartare än att slösa 199:- på en concealer som är i klass med hm smink.

    Svara

     Varför ska hon ha smink för mörka då om hennes målgrupp är vita småtjejer?

     Svara

      För att hennes målgrupp utått sätt inte är endast vita men alla produkter hittills har visat att det i själva verket är det. Att vita är målgruppen är inget hon själv gått ut med utan snarare en slutsats man själv kan dra väldigt enkelt om man ser till utbudet och sortimentet. Att hon sedan dessutom refererar till concealer 03 som den ”mörka” bevisar hur bakom flötet hon är ännu mer.

      Svara

       03 är ju den mörka av de tre som finns?

       Svara

       Kanske för att majoriteten i Sverige är vita?

       Svara

      Men för att Stalin har sagt att kolchosen ska producera 1 ton spannmål oavsett om det behövs eller inte…jag tror de som argumenterar här verkligen menar väl men bildningsnivån är under all kritik, de klarar inte att tänka ett steg längre.

      Svara

       Är du en sån där skön typ som tror att du är bildad för att du läst Jordan Peterson eller Stephen Hicks?

       Svara

        På min tid läste man faktiskt både Marx och Smith. Det räcker långt.

        Svara

        Tror problemet med den yngre generationen är att ni missar grunderna i de stora ideologierna. Den stackars ”Vänstern” representeras av ”Lady Dahmer” & konservatismen av Jordan Peterson. Det finns en poäng i att kolla ursprungskällorna.

        Svara

         Jag vet inte någon, med intresse för dessa frågor, som överhuvudtaget bryr sig om LD, JP eller andra liknande figurer annat än då man får deras trötta argument kastade i ansiktet.

         Jag ville bara retas med mitt inlägg eftersom jag tyckte att 11:26 var onödigt arrogant.

         Det är en början till en grund, om än en extremt tunn sådan, som tyvärr inte räcker särskilt långt. Om man stannar vid Marx och Smith så det är fullt förståeligt att diskussioner om rasism, representation m.m. är svårbegripliga. Ni får läsa mer helt enkelt.

         Svara

       Bianca fick ju Alexander bard sparkad för sitt uttalande…. vart är biancas åsikt nu?!

       Svara

      Är hon stor i USA? Är hon stor bland POC? Hennes målgrupp känns ju ganska smal, så att säga…

      Svara

      Är hon stor i USA? Är hon stor bland POC? Hennes målgrupp känns ju ganska smal, så att säga.

      Svara

  Att hon inte vill sälja smink eller göra smink till mörka gör mig absolut ingenting. Som företag så får man själv bestämma om man vill inkludera eller exkludera. Det är nu vi kan köpa smink på H&M, förut var det bara Mac som gällde.

  Det jag störde mig på var henne uttalande om det ”Detta kanske ingen har sagt till er men smink för svarta själs inte” Detta stämmer verkligen inte. Jag blir besviken och upprörd att hon uttrycker sig sådär utan någon som helst fakta eller siffror att backa upp det med. För att något ska säljas så behövs det marknadsföring, jag behöver också se mörka kvinnor bära sminket som jag ska köpa, lika mycket som vita. Det räcker inte heller med att ha ett endaste färg ljust brunt och säga ”här varsågod köp” Det finns olika nyanser av mörk, precis som det finns olika nyanser av vit.

  Svara

   Men varför är det en självklarhet att vita kan handla sitt smink överallt men svarta behöver gå till specifika märken för att hitta smink i sin hudton?

   Svara

    För att i Sverige är majoriteten vita och/eller identifierar sig som vita. Om det skulle säljas smink i Ghana tror jag inte att det skulle finnas björkvita nyanser.

    I sydostasien kan inte jag köpa underkläder, det existerar liksom inte att ha 70C, jag tyckte att det är tråkigt att inte kunna köpa underkläder här, men jag är å andra sidan en minoritet som är smal med stora bröst (enligt deras mått).

    Svara

     Håller helt med här!

     Jag hade jäkligt svårt att köpa snygga skor å kläder när jag bodde i Thailand i några månader. Detta då jag är 175 och har strlk 40 i skor. Jag fick leva med det och hade förståelse eftersom jag va i ett land där jag va längre än snittet

     Dessutom så är det så man gör när man startar företag. Man väljer en målgrupp och riktar in sig på den. Hon startat ju upp detta för att tjäna pengar och har behöver verkligen inte inkludera alla. Folk måste fatta det.

     Däremot kan man väl uttrycka sig på andra sätt. Om det nu är så att hon uttryckt sig konstigt (har ej sett klippet).

     Svara

      Samma på nya zeeland. Kläderna fanns antingen i asiatiska storlekar, alltså väldigt petite, eller i kiwistorlekar vilket var typ fyrkantig och kort. Tröjor som täckte hela min mage hade typ 10 cm för långa ärmar och byxor som räckte hela vägen ned till foten var 5 storlekar för stora i midjan…. helt sjukt. Har fortfarande en underställströja i storlek L som är för kort i både ärmar och maglängd men väldigt luftig runtom. Tror den var en typ av blandning mellan boxig och petit. Så självklart om man vill sälja bra så måste man anpassa sig till den stora majoriteten, kanske speciellt som nystartat företag?

      Svara

     Är c stora bröst hos dem? Vad sjukt

     Svara

      Det finns en del C-kupor här, men bara i 85 och uppåt. Jag har hittat en BH i min storlek på ett år!

      Svara

     Identifierar sig som vit? Antingen är man väl vit eller inte? Kan någon förklara?

     Svara

      hahahah! identifierar mig som en delfin! nä men jag tror personen bara slank lite med orden

      Svara

      Du kan ju va man och identifiera dig som kvinna?

      Svara

    I Sverige säljer knappt de mörka nyanserna tyvärr. Idag hittar du dem i ex Lancôme, L’oreal, Maybelline och Nyx sortiment. Hade jag startat ett makeupmärke hade jag inte vågat investera i det, isf på sikt.

    Svara

  Synd du inte tar upp Filip Dikmans uttalande kring detta. Var den influencer som hanterade detta bäst

  Svara

   Kan inte den göken lägga av med sin tillgjorda dåliga svenska! Han pratar med extrem brytning när det passar honom. Så jävla löjligt.

   Svara

    Men orka. Låt honom göra det då. Han talar utan brytning helt annars.

    Svara

    Ja det är så töntigt! Sen gör han världens grej av att han pluggar juridik fast han låter som en oRtEn BlAttE.

    Svara

   Va?? Sitta och gapa goommaan och fucking är väl inte att hantera det bra? Han hade ju kunnat ta kritiken seriöst och tex hänvisat till någon av dessa studier han nämner där mörka köper så fruktansvärt mycket mer smink än vita.

   Svara

   Jag tyckte det var pinsamt låg nivå på hans resonemang. Jag är inte ens säker på att jag uppfattade ett resonemang eller ett argument?

   Svara

    Fast allt han säger stämmer. Sen kan man tycka vad man vill om sättet han uttryckte sig på.

    Svara

     fast vadå ariska hudtoner? Jag är inte ”arier” (herregud”) är ryss, men är typ vitare än alla mina svenska kompisar.. (hatar det dock).. så han överdriver lite när han säger att hon bara har färger för ariska hudtoner.. galet

     Svara

      faking faking faking faking och sen handen hahaha… herregud.. han beter sig som en svart kvinna

      Svara

       Ursäkta? För det första vad är det för fördomar? Menar du att alla svarta kvinnor pratar likadant? Har träffat många svarta kvinnor som pratar som vilken svenne som helst. För det andra, och om han pratar som en svart kvinna?? Är det något fel med hur de pratar? Jävla idiot

       Svara

      Det är ju sjukt sagt? Eller är han så dum han aldrig hört talas om latinos, slaver, finnar, ungrare osv. Är de arier i hans värld? Och vem förutom en nazist använder ens det begreppet idag?

      Svara

       Folk på fb och sverigedemokrater, men det är samma sak så det var inget.

       Svara

  Så sjukt att man tror att man kan bygga ett framgångsrikt sminkvarumärke när man fortfarande exkluderar svarta år 2020. Och sedan sitta och uttala sig på det sättet. Otroligt pinsamt och korkat.

  Svara

   Är det inte att man måste börja smått för att bygga upp ett större sortiment?

   Svara

   Fast att inte inkludera mörkare smink är enligt mig helt okej 2020. En nystartad oetablerad person har inre råd att ha 400 nyanser av smink, precis som att alla inte kan eller måste sälja kläder i storlek 4XL. Även om det finns mörkhyade i Sverige i olika nyanser av brunt innebär det inte att just RS smink kommer att sälja, och därför har inte nya företag råd att riskera att gå back på produkter, och därmed behöver slänga produkter som bara ligger i lager.

   Däremot är sättet RS uttrycker sig på konstigt, och inte särskilt intelligent eller okej. Men, det finns inga krav på att inkludera allt och alla hela tiden.

   Svara

    Då ska man nog inte göra concealer eller foundation, för grejen med dem är att de ska matcha hudtonen.

    Svara

     Ja, det är poängen med en foundation. Var i kontraktet står det att alla nyanser ska kunna matchas?

     Svara

    Fast nu är det inte så att hon bara har exkluderat svarta. Hon har bokstavligen exkluderat typ alla mörkare nyanser än vit. Har du inte råd att släppa mer än tre vita concealers år 2020 så kanske du ska vänta med lansering? Som sagt, de flesta kommer idag att stötta varumärken som är inkluderande. Vill hon exkludera alla som inte är vita pga att hon inte har råd så får hon räkna med att folk bojkottar och väljer att stötta andra märken. Jag lovar dig att det inte är omöjligt att starta ett sminkmärke och vara liiiite mer inkluderande.

    T.ex istället för att släppa tre concealers som är vit, vit, beige så skulle man kunna släppa en vit, en beige och en mörk. Svårt?

    Svara

     Nej, jag håller med dig i sak. Däremot är det fortfarande inget krav att inkludera allt och alla, hela tiden.

     Svara

     Hade hon släppt en vit en beige och en mörk hade folk skrikit ”Tror du alla svarta är en nyans?!” Typ så. Hon insåg väl att den mörka inte skulle sälja som den mörkaste ljusa och valde därför att ta den som kommer sälja bäst. Är det bra? Nej det tycker jag inte, tycker alla ska hitta sin färg i butikerna, dock är det lite svårt att ifrågasätta ett så litet företag. Se på la mer t ex som är ett miljardföretag men vägrar släppa mörka nyanser, det är förjävligt, men har lika svårt att förvänta mig samma sak av ett såpass litet och nystartat företag som vänder sig till den svenska marknaden. Sen förstår jag inte varför hon inte satsar lite på den amerikanska marknaden, den om någon är ju enorm jämfört med lilla Sverige

     Svara

     Därför att hon inte är politiker utan företagare. Det är marknadskrafter som styr vilken concealer hon producerar. Och det ska vi vara tacksamma för.

     Svara

   Håller med✊🏿

   Svara

   ”Kul” skämt. Stick tillbaks till Flas*back där ni lågbegåvade brukar hålla till med er ”humor”.

   Svara

  Nu ska vi se hur många av hennes små influenser vänner kritiserar henne och hennes idiotiska och rasistiska uttalande eller väljer att sticka huvudet under sanden.

  Svara

   Ingen av Vanessa, Bianca eller Hannalicious och co skulle ens våga det, de stoppar huvudet i sanden. Influencers som uppmärksammat detta är Filip Dikmen, Antonija Mandir, Josephine Qvist, Felicia Aveklew och Agnes von Corswant. Där snackar vi förebilder!

   Svara

   Ingen av Vanessa, Bianca eller Hannalicious och co skulle våga uppmärksamma detta. De stoppar huvudet i sanden. Influencers som däremot uppmärksammat detta är Filip Dikmen, Antonija Mandir, Felicia Aveklew, Josephine Qvist och Agnes von Corswant, där snackar vi förebilder!

   Svara

  Har du inte möjlighet att flytta kommentarerna, Gervide? Det tycker jag hade varit en bra lösning 🙂

  Svara

  Gärna begränsa antalet kommentarer man kan skriva till fem, sex stycken. Ja, jag tittar på dig, Hmm.

  Svara

   Vad är det här?
   Ska vi införa censur och hård moderering ännu mera än nu?
   Usch!

   Svara

    Du kan vara lugn, det kommer inte hända. 🙂

    Svara

     👍🏻🙂

     Svara

  Är så trött på allt detta. BLM och kränkthet och alla är rasister blabla. Seriöst riktigt dåligt tror de flesta bara blir trötta på allt tjat, de flesta är vita i Sverige så är det bara.

  Svara

   Så trött på alla korkade vita rasister.

   Svara

    Kanske inte ska urvattna ”rasist”

    Svara

     Det är inte urvattnat. Rasister är bara sura på att de inte får vara rasistiska ifred.

     Svara

      Seriöst kan man ju inte göra rätt som vit idag, ni som kommenterar här förstår inte att handel är utbud efter efterfrågan. Det är ni som gör skillnad på folk, finns många vita här inne som är så ängsliga och försöker föra poc’s fight, som om de inte är helt vanliga människor som kan prata för sig själva. Nej ni ska gå in och vara så jävla duktiga, jag är ett gammalt ”backabarn” från gbg, mycket folk från hela världen. De skrattar åt er som blir så kränkta över såna här saker. Ni vita som går igång på sånt här har ju hamsterhjulet slutat snurra på, ni verkar älska att klaga och eftersom man kan skrika ”rasism!” åt allt är det det ni gör. Förstår att ni inte har några vänner, tiden ni lägger på detta+hur ni formulerar er. Tragiskt, både jag och mina vänner som är poc (brukar dock inte använda ordet poc eftersom det är vanligt bland de bajsnödiga människorna, men så ni förstår) skrattar åt hur ni slår knut på er själva för att vara duktiga och ”antirasistiska”./ts

      Svara

     Man kan tydligen inte kräva att rasismproducenter ska inkludera icke-rasism i sitt utbud.

     Svara

   Så du menar att vi ska strunta i minoriteters rättigheter och åsikter bara för att de är minoriteter i samhället? Sök hjälp omedelbart. Blir ärligt talat rädd att det går runt individer i Sverige med ditt tänk.

   Svara

   Men nu när vi ska förändra samhället måste dessa frågor synliggöras. Med den stora invandring av män som vi röstat för så sker det naturligt en förändring.

   Svara

    Men snälla du vad är det du inte fattar? DRA TILL FLASHB*CK ditt äckel. Ingen vill ha dig här eller diskutera med dig.

    Svara

     Tyvärr är denna blogg lika illa som Flashback. När ska ni inse det?

     Svara

      När blev den det? Usch vad less man blir

      Svara

      Ja den är det för att alla kränkta vita incels från fb har hittat hit

      Svara

      Jag har inte varit här länge och har dålig koll på bloggen. Hur såg det ut i början? Var det samma skit då?

      Svara

     Va inte så fördomsfull

     Svara

     Seriöst kan man ju inte göra rätt som vit idag, ni som kommenterar här förstår inte att handel är utbud efter efterfrågan. Det är ni som gör skillnad på folk, finns många vita här inne som är så ängsliga och försöker föra poc’s fight, som om de inte är helt vanliga människor som kan prata för sig själva. Nej ni ska gå in och vara så jävla duktiga, jag är ett gammalt ”backabarn” från gbg, mycket folk från hela världen. De skrattar åt er som blir så kränkta över såna här saker. Ni vita som går igång på sånt här har ju hamsterhjulet slutat snurra på, ni verkar älska att klaga och eftersom man kan skrika ”rasism!” åt allt är det det ni gör. Förstår att ni inte har några vänner, tiden ni lägger på detta+hur ni formulerar er. Tragiskt, både jag och mina vänner som är poc (brukar dock inte använda ordet poc eftersom det är vanligt bland de bajsnödiga människorna, men så ni förstår) skrattar åt hur ni slår knut på er själva för att vara duktiga och ”antirasistiska”.

     Svara

    Jag hoppas fler invandrarmän kommer! Trött på lättkränkta vita män som känner sig hotade av minsta lilla🤱🏼🤱🏼🤱🏼 Bebisar är vad ni är

    Svara

     Självklart, men en förändring tar tid. Är bara min analys.
     Och om alla ska med. Då ska man inte skapa nya motsättningar. Ta bort de gamla, men skapa inte nya.

     Svara

     Jag hoppas på fler invandrarkvinnor.

     Svara

      Kvinnor är en kostnad eftersom de föder barn. De länder som har stor invandring, har främst invandring av män.

      Svara

     Fast de flesta ”invandrarmän” är ju också vita. Särskilt de som kommer från Europa… utomeuropeiska är däremot en annan grej.

     Svara

  Fatta att hon passade på fixa näsan under quarantine ännu en gång. Herregud vad har hon gjort med sitt ansikte, hon ser läskig ut.

  Svara

  Men vem kan ta denna plastikbarbie människa på allvar?!?
  Jag menar, titta hur hon ser ut efter alla sina ingrepp! Borde vara en ära att inte hitta produkter att köpa hos denna världsfrånvända figur.
  Låt henne falla i total glömska…

  Svara

   ”Barbie” är en komplimang, snälla använd inte det på den här

   Svara

    Ja, förlåt! Barbie är bäst. Får kalla människan ngt med plastik istället! 😎

    Svara

     😁🥳😂

     Svara

  Kan du kanske flytta kommentarerna om hennes inlägg hit där dom hör hemma?

  Svara

  Alltså jag har 70G i bh, det är FÅ märken som har den storleken. Hm, Lindex, kappahl osv har aldrig den storleken, bara särskilda butiker. Är inte det lite samma sak? Menar inget illa och hatar rasism, Jag tycker att det är fel av henne att inte plocka marknadsandelar som caia säkert kommer vara smarta att plocka upp och självklart fel att exkludera människor, men det kanske stämmer? Varje gång jag ser en foundation som är extremt nedsatt är det alltid en mörk färg, så hon kanske inte ljuger när hon säger så och de kanske helt enkelt inte har råd? Hon borde ju skött det hela bättre och inte uttalat sig så utan sagt att de börjar smått men tror inte det hade hjälpt. Sen att vissa jämför fenty med Rihanna (!) i spetsen som själv är mörk och som säkert hade investerare som la in flera hundra miljoner är ju en helt annan femma.

  Svara

   Haha men sluta, du kan inte va seriös som jämför att ha stora bröst med att vara svart

   Svara

    Så tolkade jag inte alls kommentaren, utan som att alla företag inte kan förväntas ha allt?

    Svara

     Fast det är rimligt att ställa krav på sminkföretag att släppa fler nyanser som passar mörka människor än att säga att man ska göra fler bhstorlekar. Det är inte samma sak

     Svara

      Nej det är faktiskt samma sak. Om de flesta kvinnor i ett land har mellan a-c kupa eller S-L och en liten andel har XXL eller F kupa och till och med så pass liten omkrets som 70 så kan man inte förvänta sig att varje butik ska ha det här. JO giganterna, kedjorna osv, men en startup i SVERIGE som hör till världens blekaste folk? Nej.

      Svara

       Nej det är inte samma sak. Jag har själv stora bröst (och är vit) så jag vet svårigheterna med att hitta bikini, bh osv. Jag skulle aldrig nånsin jämföra det med orättvisan att bli exkluderad för sin hudfärg, det är bara så fel

       Svara

        Nej! Det är såklart inte samma sak pga det finns ett förtryck där. Men för företagen är det exakt samma sak. Är marknaden för liten jämfört med majoritetsspannet så är det samma sak, företag skiter i förtryck, de bryr sig om att sälja. Om risken för att kostnaden överstiger försäljningen är för stor tar man inte den risken. Det är större chans att sälja slut på 100 70B bh-ar än det är sälja slut på 65G, då håller man sig till den förstnämnda

        Svara

         Det är extremt förminskande att jämföra bhstorlek med hudfärg och exkludering pga hudfärg

         Svara

          Ja, det förstår jag absolut, men det handlar i slutändan bara om kostnad-vinst

          Svara

          Men du måste ju se det som ett ytterligare exempel på att optimera vinst. inte som en jämförelse mellan hudfärg och bröststorlek.

          Svara

           Varför ska ni som konsumenter bry er om ett företags vinst? Är det ert ansvar eller är det företagets? Ni får ställa exakt vilka krav ni vill.

           Men va? Det var verkligen inte det jag sa. Om alla konsumenter väljer inkluderande märken så konkurreras exkluderande märken ut. Att välja de märken som har det man söker är inte att bry sig om företagets vinst. De företag kunder köper av finns kvar. För företaget spelar vinsten roll. Inte för kunden.

           Okej, men hur ska då små märken lyckas bli stora om de ska bli utkonkurrerade av märken som har exakt varenda färg i sitt sortiment? Det är få företag som i sin startup-fas har så pass starka ekonomiska muskler att de klarar av att ta fram ett sortiment som är både för den stora majoriteten och olika minoriteter. Glöm inte att vi då även ska ha färger som har mer olivfärgade hudtoner för sydamerikaner, gula för asiater och sen mörka för svarta, det är liksom omöjligt och med det tänket kommer startups aldrig att lyckas.

           Varför bryr du dig om en startup lyckas?

           Förlåt 15.30 men du är dum i huvudet. Företag är en av de viktigaste grunderna i ekonomin, särskilt småföretag.

           Fast det handlar inte om att bry sig om ett företags vinst men det är SÅ FÖRETAG FUNGERAR eller lever du under en sten i någon slags utopi eller?

           Det är en fråga för lagstiftaren som är oavhängig dina personliga köpbeslut. Varför bryr du dig om det finns flera små aktörer på sminkmarknaden?

           Använder du Windows eller iOS? Handlar du på AMZN eller eBay? Kollar du på Netflix eller tittar du på en liten startup som sänder TV?

           Om en startup inte klarar uppstartskostnaderna så får den förlita sig på externt kapital. Om du vill stödja en verksamhet så kan du givetvis ta kontakt med verksamheten och förklara att du vill göra ett ovillkorat kapitaltillskott. Om det finns knepiga ingångsbarriärer på marknaden så är det inte det era bekymmer.

           En influencer säljer inte bara X. Hen säljer ett personligt varumärke och X är en förlängning av detta. Eventuella intäkter är direkt beroende av allmänhetens bild av varumärket. Det är en gravt förenklad bild av situationen att bara tala om vinst och kostnad för en enskild produkt. Om en representant för ett varumärke säger något mindre smart i media så återspeglar det sig i marknadens värdering av varumärket. Varför gäller inte samma sak här?

   Exakt i denna gråskala är det. Jag ser heller inte det som svart eller vitt. Tycker inte det hon sagt är rasistiskt men det är inte helt oproblematiskt heller. Så håller med dig. Man kan inte förvänta sig att alla företag ska ha allt för alla men hon kunde tänkt på hur hon uttalar sig lite bättre

   Svara

  Är inte OT ett bra sätt att få nya uppslag? Dagens två inlägg är ju båda från OT under gårdsgakvällens inlägg.

  Svara

   Nej, inläggen var redan skrivna och tidsinställda när dessa diskussioner drog igång, det är därför jag undrar om just det. Om jag borde gått in och stoppat diskussionerna och hänvisat till att det kommer komma inlägg i ämnet.
   Jag vet inte vad som är bäst…

   Svara

    Ja, stoppat diskussionerna! Så störigt när man ser ett inlägg om någon och vill läsa kommentarer om det, så handlar 90% av kommentarerna om någon annan.

    Svara

     Fast om bara 10% handlar om ämnet kanske det ämnet inte var så intressant?

     Svara

      Det är ju att den första som kommenterar börjar skriva om bella eller dylikt, sen hakar alla på. Ges liksom ingen chans att diskutera det relevanta.

      Svara

     Men det händer oftast när inlägget är så tråkigt och Camilla halkat efter med något kul. Eller löss, som igår 😂 den var ändå kul för ot

     Svara

    Nej, låt dem vara. Bara att hoppa över om man inte är intresserad. Folk vill inte bli skrivna på näsan.

    Svara

  Vad få rassar det hänger här på bloggbevakning. Kryper fram som vanligt när man diskuterar minoriteters kamp och problem. Andas, ni är fortfarande prio 1 i samhället även fast vi ibland diskuterar hur mycket jobbigare det är att leva som minoriteter i vita samhällen.

  Svara

   Det är precis det jag inte ska göra. Jag ska inte låta rasister sitta och fläkta ur sig skit. Det ska inte vara accepterat i samhället. Är det jobbigt för dig att folk står upp för minoriteter? 😢

   Svara

   Men dra åt helvete din rasistskit

   Svara

  Äh vad löjliga ni är, svarta syns ändå överallt när det gäller smink, skönhetsvård eller mode. Det enda jag ser är faktiskt vita eller svarta. men vi från mellanöstern eller asiater syns knappt och svårt att hitta en foundation som passar till 100%. Så sluta bli kränkta för minsta lilla grej, och dessutom så får folk sälja vad fan de vill.

  Svara

   I asien syns bara asiater vid sminkkampanjer men inga vita eller svarta………

   Svara

    Detta med att vara inkluderande verkar bara gälla västvärlden.

    Svara

    Fast vi bor i västvärlden och är det vi diskuterar just nu. Svarta syns överallt och många företag har deras nyans. När jag behövde hjälp för att få rätt nyans färg på min foundation hos kicks, bodyshop och åhlens så gav de mig alltid för gul eller för ljuston. inte sitter jag och gapar och skriker om att de måste bli cancelled. Dessutom efter BLM så tycker jag att svarta syns mest nuförtiden, existerar inte andra folkslag eller?

    Svara

    Fast i Asien har man blekande produkter och ljusa färger så där hittar du inte dom mörka tonerna då de vill vara ljusare än ljusast! Ett stort märke i Europa har heeelt andra produkter i Asien.

    Svara

  Själv är jag upprörd över att h&m inte har sina små triangelbikinis i storlek 85G och att de fina vinterskorna på barnavdelningen på dinsko inte finns i storlek 40. Så jävla exkluderande!!!

  Svara

   Jämförde du precis att ha skostorlek 40 till att vara svart? Har du gått i skolan? Kan du något om historia? Usch så otroligt förminskande jämförelse du borde skämmas.

   Svara

    Jag jämförde inte alls en skostorlek med en hudfärg. Jag gav exempel på att inte alla märken täcker in alla potentiella kunder.

    Svara

     🙄

     Svara

     Du trodde att du var käck med din jämförelse men det enda du visade var att du har dålig koll på vad detta handlar om.

     Svara

     Ah fast att avsluta en mening med ”så jävla exkluderande!!!!” när du pratar om en skostorlek i ett inlägg om att svarta exkluderas gång på gång i våra samhällen är förminskande och förlöjligande. Du säger att du inte jämförde skostorlek med att vara svart så snälla du förklara för mig varför du skrev den kommentaren under det här inlägget och inte under inlägget där Camilla diskuterar influensers klädesmärken t.ex om du nu är så upprörd över att inte hitta storlek 40 på barnavdelning. Hade ju passat bättre där om din tanke inte var att jämföra en skostorlek med att vara svart?

     Svara

      Hur vet du vad jag har skrivit under andra inlägg? 🤔

      Det finns smink för oss mörka, bara inte av alla märken. Det finns bhar för de med stora bröst, bara inte på alla affärer. Det finns skor i storlek 40 men inte av alla modeller.

      Svara

       Jag tror att problemet ligger i det förtryck som hudfärg fört med sig i hundratals år, vilket stora bröst eller storlek 46 aldrig har.

       Svara

        Jo men jag är fullt medveten om förtrycket. Jag pratar bara om företag som håller sig inom ett visst område när de producerar. Varför tror du att R har tre ljusa nyanser och varför tror du att H&M inte har storlek 70G i sitt sortiment? För att optimera vinsten. Har inget med förtryck att göra. Därför är både mörka och storbystade inkluderade i större mer etablerade kedjor och märken. För att det inte är lika känsligt för dom att producera en till produkt som inte är storsäljare.

        Svara

         Men det är exakt vad jag skrev där uppr, det handlar bara om vad som säljer. Jag säger bara att trots det är det känsligt för folk men jag förstår företagen helt

         Svara

      Fast hur låter det under inlägg om influencers kollektioner när någon poängterar att den är exkluderande för att den bara går upp till storlek 40?

      Då är alla rörande överens om att man inte kan kräva att alla märken har alla storlekar och att man helt enkelt får vända sig till märken som har det.

      Exkluderande hade det varit om mörka inte med köpa smink i sin nyans alls. Att kräva att alla enskilda företag ska inkludera alla är inte samma sak.

      Svara

       (”Kunde blev ”med” av någon anledning…)

       Svara

      Ni som fastnar på att folk jämför bröststorlekar och skostorlekar med att vara svart, det handlar ju inte om det, det handlar om att när något avviker från majoriteten anpassar sig företagen inte efter dem. Det ligger inget värde i det, utan det är bara så. Det är dock en dum jämförelse för att det är klart att inga barn har storlek 40 och 40 finns i precis alla dambutiker då det är en vanlig storlek. Är mer relevant med typ vissa storlekar, som XXL eller till exempel stora kupstorlekar med litet omfång. Dock suger ju det här med nyanser då det handlar om något som är så känsligt som hudfärg så jag förstår helt grejen. Jag tror bara inte dessa personer menar något illa när se jämför sådär.

      Svara

       Och helt ärligt… hon ger ut tre nyanser. Inkluderar inte ens alla vita hudfärger ju. Kanske fokusera på de stora etablerade märkena, viktigare att de är inkluderande tycker jag. De har ju möjlighet att vara det även om det ger sämre vinst att producera någon viss nyans.

       Svara

    Poängen är att det finns andra märken att vända sig till. Det FINNS smink för mörka i Sverige, rätt många märken också. Varför bråka om just det här lilla märket som har tre (!) nyanser?

    Svara

     Det är inte som att hon blir inkluderande genom att ha två ljusa och en mörk heller. Passar ju knappast alla ändå.

     Svara

    Seriöst kan man ju inte göra rätt som vit idag, ni som kommenterar här förstår inte att handel är utbud efter efterfrågan. Det är ni som gör skillnad på folk, finns många vita här inne som är så ängsliga och försöker föra poc’s fight, som om de inte är helt vanliga människor som kan prata för sig själva. Nej ni ska gå in och vara så jävla duktiga, jag är ett gammalt ”backabarn” från gbg, mycket folk från hela världen. De skrattar åt er som blir så kränkta över såna här saker. Ni vita som går igång på sånt här har ju hamsterhjulet slutat snurra på, ni verkar älska att klaga och eftersom man kan skrika ”rasism!” åt allt är det det ni gör. Förstår att ni inte har några vänner, tiden ni lägger på detta+hur ni formulerar er. Tragiskt, både jag och mina vänner som är poc (brukar dock inte använda ordet poc eftersom det är vanligt bland de bajsnödiga människorna, men så ni förstår) skrattar åt hur ni slår knut på er själva för att vara duktiga och ”antirasistiska”.

    Svara

  Jag är mörk och skiter fullständigt i om hon har någon mörk nyans eller inte. Hade ändå inte köpt av hennes smink. Finns massor av bättre sminkmärken som jag hellre köper av. Och hon exkluderar ju typ alla, tre nyanser inkluderar ju inte ens alla vita.

  Och nej, jag tror inte att jag talar för alla mörka.

  Svara

   Är hon inte dessutom ganska mörk själv? Lixom solbrun

   Svara

  Förstår verkligen inte upprördheten i att hon har en dålig variation av färger. Det är hennes företag och upp till henne att välja vad hon vill ha med. Passar det inte så köper man någon annanstans. Sen att hon tappar försäljning på att ha en dålig bredd det är ju hennes eget problem och något som går ut över henne enbart.

  Extremt klumpigt uttalande av henne dock och bra att hon bett om ursäkt i efterhand.

  Svara

   Vad exakt är det klumpiga egentligen? Att mörka nyanser säljer sämre?

   Svara

    Klumpigt att hon säger det, tänker jag. Hon kunde sagt något annat pk, dock vet jag inte vad det skulle kunnat vara då folk hade blivit galna även om hon sagt att det av kostnadsskäl inte går att göra ytterligare en nyans. Hon sa ju egentligen bara sanningen och den är väl att hon antagligen fick välja mellan en ”mörkare” ljus färg och en mörk färg och valde såklart den ljusa då den har större chans att sälja bra än en mörk färg. Det är väl inget konstigare än så egentligen? Alltså, om man ska lansera en tröja i tre vinterfärger, väljer man då svart, vitt och beiget eller svart, vitt, och turkost? Det är väl lite så hon tänkte, hellre beige än turkos (försäljningsmässigt).

    Svara

     Ja hon vill optimera vinsten, som alla företag.

     Svara

  Bort med alla ”svar i modd”. Ingen, absolut ingen bryr sig

  Svara

  Men alltså är folk arga för att de ville handla hennes j-a concealer eller för sakens skull?

  Svara

  Kan du inte ta upp hur mycket Biancas senaste parfym och framförallt handkräm är lik Byredo? I typsnitt och utseende.

  Svara

   Så trött på henne

   Svara

   Bodyshops handkrämer har precis samma utseende. De har dock olika färger för dofterna.

   Svara

   finns inlägg redan

   Svara

  Vilken jävla tillbakakaka RS fick av den mörka kvinnan – BAAM liksom. Jag njöt hela vägen, men slutorden asså – så kraftfulla🔥
  Sen pudlar RS, man ba🤦🏼‍♀️

  Svara

   Nej

   Svara

   Och jag tror verkligen inte det där gäller svarta kvinnor i Sverige utan usa. Konstigt att tillämpa det på Sverige helt. Sen kan man undra vilka dessa ”beauty-produkter” är. Ingår det hår, weaves, extensions eller bara smink?

   Svara

   Tyckte hon missade det viktigaste – att det är orimligt att ett litet företag börjar med ett stort sortiment till folk som ej utgör normen.

   Svara

  Varför skriver så många att hon ENBART riktar sig mot den svenska marknaden? Hon bor ju i USA , gör ofta reklam på engelska och har säkerligen en marknad där också. Inte så att det bara är i Sverige man kan beställa hennes produkter och inte heller så att hon vill begränsa sig till ett land heller även om hennes största ”fan-base” är där.

  Svara

   Svenskar gillar att vara kränkta å allas vägnar… även amerikaners.

   Svara

  förlåt men vem köper ens hennes grejer oavsett vilken hudfärg man har? ser så sjukt billigt ut, produkterna ser ut som nåt som ger en acne efter 2 timmar. är exakt hennes målgrupp men känner bara; neeeeeeeej

  Svara

   hahah ger acne efter två timmar.. det är exakt så jag kände när jag såg hennes hudvård. the struggleeee

   Svara

  Hon har rätt att släppa vilka nyanser hon vill, precis som andra företag har rätt att lansera produkter med vilka nyanser de vill. För att kunna släppa världens alla nyanser behöver man ha en obegränsad budget, vilket de flesta företag inte har – speciellt inte små och nylanserade företag. Hon (eller rättare sagt hennes team) har gjort en analys kring vilka färger hon vill släppa baserat på hennes målgrupp och utifrån hennes fans behov. Andra företag är välkomna att skapa egna produkter när de byggt upp en egen kundkrets och analyserat vilka behov som finns. Precis som alla andra företag så har Rebecca Stella en budget och begränsade resurser, och hon har prioriterat att släppa de produkter som hon bedömt kommer vara mest lönsamma för henne så att hon kan fortsätta driva sitt företag och förhoppningsvis expandera produktutbudet.

  Som andra kommenterat tidigare så kan man inte heller per automatik applicera USA’s statistik angående amerikansk skönhetskonsumtion på Sverige och den svenska marknaden.

  Svara

  Tror inte ens hon menade något illa. Hon pratade om sitt märke och hennes marknad. Hennes marknad är obviously i Sverige inte i USA. Hennes målgrupp är mesta vita människor eftersom det är vad Sverige för de mesta har. Tror hon försökte säga att för hennes märke i Sverige så kostar det alldeles för mkt för henne att fixa mörkare färger när dem inte säljer (inom hennes märke). Sen att svarta kvinnor spenderar mer än andra på smink, ja true men hennes målgrupp är i def etniska svenskar eller blattar i liknande färg som henne själv. Tråkigt att alla ska göra det rasistiskt eller ignorant.

  Svara

  Det finns dock inte jättemånga svarta kvinnor i Sverige, så om det är den svenska marknaden man riktar in sig på har hon ju helt rätt i det första uttalandet. Klart det inte säljer lika bra som de ljusare produkterna om de flesta som handlar på marknaden är ljusa i huden? Men det är klumpigt att bara basunera ut det där på det sättet, och om det nu är så kan hon väl tillverka mindre kvantiteter av mörkare färger istället för att helt exkludera?

  Svara

  Man kanske inte ska dra in rasism i precis allt. Hon har släppt 3 nyanser(!) Dvs inga färger som ”fits all”. Hade hon släppt en mörk nyans så hade det ändå inte passat majoriteten av de som har mörk hy. Det är otroligt komplext och väldigt kostsamt att starta upp. Ni som skriker om rasism har varken koll på hur företag fungerar ekonomiskt eller hur skönhetsbranschen fungerar. Jag tycker inte heller att det stämmer det kvinnan i videon kontrar med, att mörkhyade kvinnor lägger ner mer pengar. Snarare tvärtom (efter 20 års erfarenhet). MEN däremot kan det säkert stämma på t ex diskar som MAC som mer specialiserat på det och har kunnig personal inom det området. Jag tyckte själv att det var extremt svårt att hitta rätt ton till de med mörk hy tyvärr.

  Svara

  Seriöst kan man ju inte göra rätt som vit idag, ni som kommenterar här förstår inte att handel är utbud efter efterfrågan. Det är ni som gör skillnad på folk, finns många vita här inne som är så ängsliga och försöker föra poc’s fight, som om de inte är helt vanliga människor som kan prata för sig själva. Nej ni ska gå in och vara så jävla duktiga, jag är ett gammalt ”backabarn” från gbg, mycket folk från hela världen. De skrattar åt er som blir så kränkta över såna här saker. Ni vita som går igång på sånt här har ju hamsterhjulet slutat snurra på, ni verkar älska att klaga och eftersom man kan skrika ”rasism!” åt allt är det det ni gör. Förstår att ni inte har några vänner, tiden ni lägger på detta+hur ni formulerar er. Tragiskt, både jag och mina vänner som är poc (brukar dock inte använda ordet poc eftersom det är vanligt bland de bajsnödiga människorna, men så ni förstår) skrattar åt hur ni slår knut på er själva för att vara duktiga och ”antirasistiska”.

  Svara

  Jag är svart. Jag bryr mig inte om hon inte inkluderar mig. Men svarta nyanser säljer inte? Har hon hört om fenty? Som säljer mer än Kylie? Come om now.
  Jag bränner enorma pengar på makeup men skulle aldrig hennes grejer även om hon hade våra nyanser för det finns bättre märken. Använder Mac därför de har min hudton. Jag talar dock inte för alla mörkhyade.

  Svara

  Det är just DÄRFÖR influencer inte ska skapa egna smink/klädmärken utan kunskap/utbildning!!! Hon säger själv i podden att hon inte har kunskap kring de och ändå slänger hon ur sig en sån grej, vad mer säger hon om sina produkter som hon egentligen inte har en aning om vad det innebär ???

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.