Ny husdjurstrend bland flunsorna

Ett blått öga ska hunden ha, i alla fall om man ska tro trenden bland flunsorna.
Både Underbara Clara och Isabel Adrian har skaffat varsin trendig ”innehund”, med en signaturlook som kan likställas med artisten Nelly och det plåster han bar på kinden under det tidiga 2000-talet.

Har du redan en hund som du inte vill byta ut eller kanske inte har råd att skaffa ytterligare en så finns det en lösning för det, nämligen Dailies for dogs.
Kontaktlinser för din hund, där du varje dag sätter i en blå kontaktlins i din hunds öga för att den ska se lika trendig och hipp ut som flunsornas vovvar.
Nästintill riskfritt och inte alls särskilt dyrt i och med att man bara använder en i taget.

Bra va?

 

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Va?

  Svara

   Ironi!

   Svara

    Stackars Cam som har en otrendig hund. Det måste svida

    Svara

     Bordercollie för gårdsjobb eller en huskey i en ”vanlig” familj???

     Inte samma sak

     Svara

      Husky, inte huskey.

      Svara

     Otrendig? Beror på var man befinner sig! I alla utsatta områden trendar kamphundarna fortfarande.

     Svara

    Sarkasm iaf

    Svara

  Ha!! Hoppas de vet vad för typ av hundar de skaffat. En Husky är inte någon soffpotatis som bara nöjer sig med korta promenader. Undrar hur säljaren tänkte där.

  Och att fixa färgade linser till hunden för att det är trendigt…jävla Idioti.

  Svara

   Tror underbara Clara vet det 😊 de bor på landet och hunden ska va en arbetshund som hänger med hennes man Jakob när han jobbar med lantbruket

   Svara

   Det vet de nog 🙂 man brukar läsa på om rasen innan.

   Svara

    En bordercollie är ju motsatsen till en huskey.

    Svara

     Husky, inte huskey.

     Svara

   Känner en familj som läst på men ändå blev överraskade av energin i draghundar. Dom pallade några år men blev tillslut tvungna att ge hunden till en familj på Jämtlands vischa där han fick den aktivering han krävde.

   Svara

   Clara har inte köpt en husky.

   Svara

    Nej för bordercollie kräver ju så mycket mindre haha.

    Svara

     En Border collie funkar kanonbra på lantgård! Är mer tveksam till Isabels husky. De kan bli riktigt påfrestande när de är understimulerade…

     Svara

     Från Claras blogg:
     ”När vi rannsakade oss och våra behov insåg vi att vi nog faktiskt inte skulle kunna nöja oss med något annat än en BC. Vi behöver ju en arbetshund i vår vardag. Vi ska satsa på att ha fler får framöver och då är en BC ovärderlig. Plus att hon kommer vara som Jakobs skugga här på gården. Aldrig ensam hemma. Många aktiva timmar per dag. Då passar det bra med en trofast, arbetsvillig och signalkänslig hund som inte sticker i första taget. Jakob är dessutom uppvuxen med en border collie-tik så vi har en förförståelse för rasen och dess unika behov. För det får man tillstå att en BC har.”

     Svara

   Det var väl mer Isabel Adrian jag tänkte på. En del köper hund bara för att den är söt som valp och har inte en aning om vad de har i kopplet.

   Svara

   Clara har skaffat en border collie och inget annat.

   Mvh Siberian husky ägare

   Svara

  Va? Är det sant de linserna existerar? Stackars vovve 😥 Man borde typ få ett blåöga om man tvingar på sin hund sånt…

  Svara

   Skulle tro att det inte finns några sådana linser. Och om det gör det skulle det krävas att hunden var nedsövd för att få i dem. Kommer för alltid minnas när vår hund behövde ögondroppar i nån vecka. Total kalabalik varje gång.

   Svara

    De har forskat på linser till hundar och testat det i usa. Då på hundar med kraftig synnedsättning. Gissningsvis är det inte dagslinser.

    Svara

     Intressant, finns ju faktiskt ögonproblem där medicinska linser skulle kunna hjälpa hundarna och katterna, finns inga medicinska ögonlinser idag, men vem vet vad som kommer i framtiden 🙂

     Svara

      Inga problem för mig heller, men han är väl van nu min hund

      Svara

    Har haft ögondroppar till min hund pga av ögonsjukdom i flera år, inga som helst problem.

    Svara

  Är det verkligen en trend bara för att två influencers som inte är kopplade till varandra köpt varsin hund med olika färg på ögonen…?

  Svara

   Ironi kära vän. IRONI

   Svara

  Kan någon förklara kopplingen mellan en hund med två olika ögonfärg och en rapp rappare med ett plåster i ansiktet? Fattar nada.

  Svara

   Fattar sällan nåt här. Men kommentarerna är kul 😂

   Svara

   Jobba på din läsförståelse

   Svara

    Nä, nöjd med den.

    Svara

    Och vad var kopplingen då apropå läsförståelse?

    Svara

   Min systers kille har olika färg på sina ögon. Det är något jag inte skulle vilja ha.

   Svara

    Inte? Tycker det är coolt, väldigt ovanligt!

    Svara

     Blir nästa skönhetsideal bland det vackra folket 2021.

     Svara

      Hoppas att man kan åka till klinik i Turkiet och operera in nya ögon i olika färger!! Med rabattkod från någon cool influencer…

      Svara

       Du kan redan ändra ögonfärg. Men jag hoppas verkligen inte att det blir en trend då det finns stora risker med det. Keratopigmentation om du vill läsa mer om det.

       Svara

    Min vän också. Är fint påå honom 🙂 ett grönt och ett blått

    Svara

  Hade en border collie med heterokromi, bästa hund jag haft, inte pga av ögonen utan peronligheten.

  Hoppas inte detta och merle färgning blir trender som sätter sig med tanke på alla problem det kan medföra för hundarna.

  Svara

   Det kommer garanterat bli trendigt, folk vill ju ha allt de ser på sociala medier. Så jävla sorgligt och oetiskt när det går ut över oskyldiga djur bara.

   Svara

  Du borde verkligen dragit liknelsen till hon insta modellen som fake’ade att hon hade ett brunt öga och ett blått (samt gjorde en karriär på detta) – tills hennes pappa called her out offentligt och la upp bilder på henne som barn.. lol

  Svara

   Haha vem är detta?

   Svara

    Sarah McDaniel heter hon!

    Svara

  Jeez vad det går segt att ladda bilder i inlägg! 🤯

  Svara

   På detta inlägg? 🤔

   Svara

   Håller med. Får inte upp ett enda helt inlägg längre. 🙁

   Svara

  Min son ett blått öga och ett ljusbrunt. Fast han är av människoras. Lite huskyliknande dock.

  Svara

   Jag är med av människoras och har ett grönt öga och ett grönt med en brun fläck i som gör att det upplevs ljusbrunt. Jag är inte särskilt lik en husky dock.

   Svara

    Låter fint 🙂

    Svara

    Har en kompis som har ett blått och ett grönt äga. Konstigt nog ser man inte det särskilt väl. Tog typ ett år och starkt ljus för att kontrasterna ska synas väl. Blev helt chokad när jag insåg att missat det så länge.

    Svara

  Min katt har ett brunöga hon gärna visar upp 👁

  Svara

   Va?? 😯😕

   Svara

    Rooompa 💩

    Svara

   😄 Typiskt katter!

   Svara

   Tacka vet jag katter. Hon skulle aldrig acceptera någon som helst förändring.

   Svara

   Min kompis döpte sej till Brunöga på Lunarstorm tror jag det var, hon tänkte då på att hon hade bruna ögon och inte vad alla andra tänker 😅

   Svara

    😂

    Svara

  men på tal om hundar! Där jag bor är det ”trendigt” med vinthundar av olika slag. Älskar dem, de är det finaste och vackraste hundarna som finns!❤️ Men jag förstår inte hur det går ihop i medelklass i innerstad där alla väl jobbar jämt. När får dessa extremt livliga hundar med spring i benen löpa fritt…? Går alla hundar på hunddagis? Hur funkar det överlag att ha hund om inte en är hemma-man/fru hela tiden…?

  Svara

   Nu har jag visserligen ingen hund men bara för att man bor i en innerstad betyder det väl inte att man BARA är i innerstaden? Det finns väl dessutom rastgårdar. Vinthundar har för övrigt ofta väldigt stark jaktlust så att släppa dem lösa i naturen gör man inte bara hur som helst.

   Svara

    Och för att svara på din sista fråga. Man jobbar väl antingen hemifrån, har ett jobb där man får ta med hunden eller en hundvakt.

    Svara

     Bor inte i innerstan och har inte en vinthund, men bor i förort med en annan aktiv krävande ras. Jag kan säga att den stor del av ens fritid går åt till att motionera och aktivera hunden. Åka till naturreservatet eller ge sig ut i skog och mark. Det är inte att rekommendera för en soffpotatis!

     Däremot är vi två vuxna så vi hjälps åt. Ensam hade jag aldrig skaffat hund eftersom jag inte hade fått ihop det tidsmässigt.

     Svara

   Jag har vinthund, är medelklass och bor i stan. Min hund får springa fritt med andra vinthundar flera gånger i veckan (och någon typ av frispring varje dag). Finns ju massa stora hundgårdar man kan åka till, bara några stationer bort. Man kan även hyra vissa inhägnade områden/stall etc. Min hund gillar att kuta en kvart sen är hon klar och vill sova resten av dagen.

   Vinthundar generellt är inte alls krävande, jämfört med många andra typer av hundar. Tycker sällan jag ser stressade vinthundar i stan faktiskt. Däremot sönderstressade frenchies som släpas runt och får noll stimulans, det ser man ju fem per dag minst.

   Svara

    Tänkte skriva detta. Vinthundar behöver få springa men ligger gärna på soffan större delen av dagen. En bordercollie skulle bli tokig av att leva som en whippet.

    Svara

     Exakt! Skaffade vinthund just för att den typen av liv passar mig bra. Fullt ös eller zzzz. Mina vänner som har pudel eller BC lever en helt annan typ av liv.

     Svara

   Min kompis lägger ner antalet timmar om dagen för att göra sin nöjd, dra vikter, dra pulkor, gå/springa mil varje dag. Han sover dessutom på balkongen året runt för att han inte gillar att vara inomhus.
   Vissa raser måste man engagera sej med och antar att Isabel kommer märka av det om några månader. Han verkar ju rätt pratglad också så kan bli klagomål av en sån ras i lägenhet 😬

   Svara

    Isabel kunde inte ens ta hand om sin chihauhau Miso, hon var tillsammans med Steve då och de lämnade alltid bort hunden…
    visade inget intresse för hunden. Tror mesta att det är döttrarna som tjatat till sig den här hunden men hon kommer snabbt inse att det är svårare att ta hand om och lämna bort en husky än en pytteliten chihauhau

    Svara

   Många adopterar vinthundar från Irland, där tävlas det med dom och de behandlad väldigt illa. Vissa har levt på gatan hela livet och andra har kastats bort så fort de inte kunde leverera längre.

   Svara

    Samt så behöver vinthundar inte springa så mycket man tror, de är ganska lata och älskar att ligga i soffan och mysa. De är även perfekta familjehundar då de är väldigt snälla och timida.

    Svara

  Själv har man tre bruna ögon.

  Svara

   Third eye.

   Svara

  En sak med huskyn är att många av dem inte gillar att vara ensamhund, de har en utpräglad och stark flockmentalitet. En annan sak är att de behöver dra för att må bra. De kan också vara väldigt pratsamma (= yla mycket).

  Nu kommer någon här att hävda att deras enbenta 98-åriga faster som aldrig gått längre än 50 m hade en husky i 15 år som var så lycklig och nöjd med att ligga och sova i soffan, men det spelar ingen roll. Man kan ändå säga vad som är rastypiskt gällande mentalitet och beteende.

  Svara

   Varför vidriga? Helt obvious att du aldrig ens umgåtts med en hund av den rasen. Mer kärleksfull hundras får man leta efter. Men absolut att de ofta hamnar hos oseriösa köpare

   Svara

    Hamnade fel som vanligt på den här j*vla bloggen. Fixa buggen!

    Svara

  Huskys är väl en av många raser som drar till sig oseriösa köpare pga sitt utseende. Fanns sjukt många huskys på hundstallet för något år sedan, för att folk sett game of thrones.🙄

  Svara

   Skulle också säga att dessa ”kamphundar” drar till sig väldigt många oseriösa köpare. 90% av alla annonser på blocket består av folk som säljer sin amstaff/pitbull pga ”ändrade familjeförhållanden”.

   Svara

    Förståeligt!!! Världens jobbigaste hundras. Riktigt vidriga hundar. Och då har jag ändå 3 Border Collies som sammanlagt känns som mindre jobb än en apbt/amstaff

    Svara

     Och där går våra åsikter isär.
     Jag extra jobbade i på ett hundpensionat där man bl.a tog emot omhändertagna hundar från polisen, väldigt många av dem var apbt/amstaff/korsningar med ”kamphund” i sig. Ofta från någon missbrukar som inte klarade av att ta hand om hunden eller när ägaren åkte i häktet, så dem kom inte direkt från ”bra” bakgrunder. Och alla dessa hundar var supertrevliga, inga aggressions problem, visst dem var ouppfostrade men lätta att träna och lärde sig snabbt.

     Svara

      Men de är fortfarande i majoritet när det kommer till hundar som lämnas in till hundstallen för att ägaren inte klarar av dem…

      Svara

       Men ägaren skulle inte klara av någon hund. Så det är inte rasen den inte klarar av utan att ha hund i allmänhet. Visst att det är en mer krävande ras än en chihuahua. Lovar att du aldrig kommer hitta någon mer kärleksfull ras om du träffar en väluppfostrad staffe (inkluderar alla staffar i det begreppet)

       Svara

        Förlåt för att jag spinner vidare på kampis-spåret men vi har en amstaff hemma och får han den stimulans och motion han behöver – vilket ärligt talat inte är särskilt mycket – så är han en underbar hund. Får han det INTE däremot förvandlas han till ett monster (ej aggressivt sådant dock, men skitjobbigt). Så, om man inte förstår vad en staffe behöver och skaffar den för utseendets skull så fattar jag verkligen att de hamnar på Blocket efter sju månader.
        Min vänner med mindre hundar har inte samma problem, eftersom ostimulerade små hundar knappast ställer till med samma oreda. Därmed inte sagt att de inte förtjänar samma stimulans för att må bra. Men ni fattar.

        Svara

    Hundstallet i Stockholm brukar också ha många kamphundar, renrasiga och korsningar, ibland är de en majoritet av hundarna.

    Svara

  Är man intresserad av Husky så borde man se filmen Togo. Verklighetsbaserad och där får man en bra inblick i rasen. Värt att läsa på mer om Togo och Leonhard Seppala.

  Svara

  Hundstallet kommer nog få in många hundar när människor behöver gå tillbaka till sina arbetsplatser. Tyvärr.
  Tror jag.

  Svara

  OT

  Kan vi snälla ALLA här ta ett gemensamt ansvar och säga ifrån till alla influensers som inte tar ansvar i denna pandemi??? Som reser som aldrig förr? Som får betalt för att influera andra att gå emot folkhälsomyndighetens rekommendationer?

  Har skrivit flera inlägg till Paula som hon inte godkänner.

  Alltså på allvar. Det är så sjukt att influensers är ett undantag. Och som försvaras av andra i deras bloggar. Som att man är missunnsam eller ”troll”.
  Vad fan troll är ju alla idioter som inte fattar att det är allvar nu!!!!!!

  Svara

   Förstår din frustration men jag, med flera säkert, har andra saker att göra än att skälla ut folk. Det är ju uppenbart att de inte kommer lyssna iallafall. Man har ju skilt agnarna från vetet under denna pandemi om man säger så.

   Försök lägga din energi på något annat, gör det rätta du, och sen får man bara hålla sig undan folk, för tyvärr kommer det se ut såhär så länge det inte införs regelrätta förbud.

   Svara

  Flunsorna…så fult och fantasilöst.

  Svara

  OT men på temat trendhundar (hundmänniskor lär ju dras hit)

  Är sugen på en labbe/pudel korsning och det var jag visst inte ensam om. Tänkte den kunde vara bra pga haft labbekorsningar(labbe/border/flat) tidigare som jag gillat mycket men har nu råkat skaffa (allergisk) pojkvän. Labradoodles kostar dock typ 50 000kr?? Jag kan förvisso betala bra för en jycke men det känns lite orimligt att en blandras kostar dubbelt mot renrasiga

  Överväger därför spansk/fransk/italienskt/portugisisk vattenhund istället (alt ren pudel). nyfiken på era erfarenheter av dessa raser (gärna jämfört med typ labbe/border)

  Vill ha en jycke som hänger med på saker, enkel att ha i vardagen, är kontaktsökande och som ”enkelt” kan lära sig vara ensam hemma, ha lös på promenader och sånt😊

  Tack Tack om någon orkar svara

  Svara

   https://www.bbc.co.uk/news/newsbeat-49826945

   Har kompisar med portugisisk vattenhund och dom är underbara.
   Min uppmaning är dock alltId: KÖP INTE, ADOPTERA!

   Svara

    Köper hunden gör man ju alltid, behöver inte nödvändigtvis ha en valp. Att min kille är allergisk gör saken mer komplicerad. Kommer inte en köpa en hund utan att göra allergentest och det kommer gissningsvis göra det svårare att köpa en omplaceringsshund.

    Svara

     Man köper inte alltid en omplaceringshund nej. Jag har haft 2 och inte betalat för dem. Jag har också adopterat och då betalat för kostnader för sterilisering och vaccin som adoptionscentret ordnat tidigare, men det är ju inte riktigt samma sak som att köpa. Har också vänner som tagit med sig gatuhundar hem från andra länder. Så nej, man köper inte alltid en hund.

     Svara

   Bara för att hunden är pudel eller har pudel blir dem inte automatiskt allergivänliga. Kan nog vara bra att låta din pojkvän få träffa några hundar ur rasen du planerar att köpa för att se hur han reagerar på just dem.

   Blandraserna och hundraserna du nämner ovan har en hel del energi och det kommer krävas mycket kunskap från din sida att lära den gå löst, vara ensam hemma och generellt vara enkel i vardagen. Det är inget som man kan köpa genom att välja en viss ras. Vissa individer har mer jakt, vissa mer osäkra och kan få fram problembeteenden, vissa lätt till skall, vissa klarar inte att vara ensamma själva. Att lära en hund att vara ensam hemma kan ta upp till ett år – och då kanske bara under några timmar.

   När man blandar två raser blir de blandraser – så går inte att svara på hur olika blandningar blir.

   Antingen så kollar du på en vuxen hund och försöker hitta en som redan är mer ”klar” som passar det du söker. Eller så köper du valp, säkerställ då att föräldradjuren har gjort mentaltester som är i linje med vad du vill ha. Kolla generationer tillbaka. Kolla röntgen och sjukdomshistorik. Säkerställ att rasen du valt är något som passar dig – inte baserat på utseende eller storlek – utan verkligen om du klarar av den hundens behov.

   Alla hundarna som du nämner ovan kommer behöva mer motion är bara vanliga promenader. Kan du tänka dig att gå kurser och exempelvis lägga viltspår. Eller lära dig agility, eller nose work eller någon annan hundsport? Annars kanske det är bättre med en annan ras.

   Finns SÅ mycket att säga… Hoppas du hittar något som passar dig!

   Svara

  Bordercollie för gårdsjobb eller en huskey i en ”vanlig” familj???

  Inte samma sak

  Svara

  Hoppas inte det blir en trend, dessa hundar med ett eller fler blå ögon är oftast raser som kräver väldigt mycket av sin ägare för att inte bli jätte jobbiga.

  Svara

  Husky är ingen familjehund, vi hade bekanta som hade en sådan. Dom fick skaffa en dragvagn som den fick dra runt deras barn i flera timmar i veckan. Den tuggade sönder allt och rymde till slut och blev överkörd.

  Det är samma när folk köper jakthundar och tror att dom kan nöja sig med ett par kisserundor om dagen.

  Svara

   Siberian husky är utmärkta familjehundar. Dom är väldigt vänligt sinnade och tycker om barn.
   Men dom behöver aktiveras mentalt och fysiskt förstås, utan det funkar ingen hund.

   Mvh Siberian husky ägare i drygt 30 år

   Svara

   En granne skaffade en ung husky nyligen. De bor i en liten lägenhet och kollegan är lika bred som hon är lång… Dessutom halvt blind eller döv eller vad det nu var. Möter henne ibland och pratar om hunden. Hon säger allting går SÅÅÅ bra men nyligen tröttnade dem på att han drar så mycket i kopplet så de skaffade något rejälare koppel… Den står ofta och ylar på deras balkong. Tycker så otroligt synd om den. I somras såg den inte glad ut när det var fuktigt och hett här i Skåne. Vissa hundraser borde verkligen inte få köpas av vem som helst. Slår vad om att denna stackare omplaceras inom något år när han drar omkull grannens barn…

   Svara

    Oj vad vimsigt det blev, en granne och också kollega skulle det stå i början…

    Svara

   Era bekanta gav inte hunden vad den behövde helt enkelt eftersom den bet på saker osv. Har inget att göra med om det är en familjehund eller inte. Hundar behöver mentala utmaningar

   Svara

  Husky av utställningslinjer (dom med utseendet de flesta kopplar till husky) är inte mycket draghund kvar i, däremot ofta ganska kassa mentalt och av den anledningen ihop med bristande samarbetsvilja ingen lämplig familjehund.

  Bordercollie däremot är fortfarande en av få raser som verkligen avlas för arbete och direkt olämplig om man inte tänker ha den till verkligt arbete eller hård träning.

  Svara

   Nyfiken, vad betyder det att de är kassa mentalt?

   Svara

    En hel del med bristande nerver vilket lätt ger stressproblematik samt vissa rädslor.

    Svara

  Ska vi tippa på hur lång tid det kommer ta innan Adriene med familj väljer att omplacera hunden? Kanske pga ”allergi”?

  Svara

   När den inte är gullig längre

   Svara

   Allergi… En klassiker när man inte orkar med sina djur längre :/

   Svara

  När tog det slut mellan Steve och Isabelle? Funderat när jag nån gång sett henne på insta om de fortfarande är ett par…
  På Wikipedia står det att de är gifta.

  Svara

   För 1-2 år sedan kanske? Har en kompis som skulle göra ett jobb med Steve och då hade han (Steve) sagt att de inte var ett par längre. Däremot umgås de med barnen. Vet inte varför Isabel jobbar så hårt på att försöka mörka att de separerat.

   Svara

  Samma här, adapterade en hund vars ena öga ibland blir lite ”torrt”, blivit många flaskor ögondroppar genom åren men går hur bra som helst!:)

  Svara

  Hallå please!

  Någon som har en aning om var tröjan är ifrån (om den inte är hemstickad förstås) som den här kvinnan har på sig i detta inlägg? MÅSTE HA NU!!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.