Var försiktiga med utlovad anonymitet från influencers

Jag ser ofta influencers som har frågestunder där de vill veta sina följares största hemligheter, det värsta de någonsin gjort mm, och anonymitet utlovas alltid.

Jag skulle vara lite försiktig med vad jag skickar in vid dessa tillfällen, av två enkla anledningar:
1. Influencern kan ju enkelt se vem det är som skriver vad
2. Det finns noll och inga konsekvenser för dem om de bryter den utlovade anonymiteten, vilket gör dessa löften relativt värdelösa.

I det här fallet är det Keela som har en frågestund där hon skriver att ”ni är självklart anonyma”, vilket hon säkert har som intention att hålla….tills det dyker upp någonting hon inte gillar.
Då är löftet om anonymitet som bortblåst.
Jag säger ingenting om innehållet i det erkännande som fick henne att skriva så, jag säger bara att utlovad anonymitet från diverse influencers inte är någonting värt och att ni bör vara försiktiga innan ni delar med er av ytterst privata eller hemliga saker till dem.

De kan tekniskt sett göra precis vad de vill med alla era hemligheter och erkännanden, oavsett vad de utlovar, så ha det i åtanke nästa gång du ser en sådan här uppmaning på Instastory. 

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ungefär som med Cissi Wallin och Gardet.

  Svara

   Det är ju dock värre när hon hävdar att de har samma källskydd som journalister på riktiga tidningar etc. En influencer har inget med det att göra, även om det är svinigt att inte hålla vad man lovar.

   Svara

  Haha helt rätt. Sätt dit honom

  Svara

   Fast du missar ju helt poängen. Det handlar noll om honom utan om henne. Och var går gränsen mellan vem man ska sätta dit och inte. Finns en jäkla massa saker jag inte gillar eller gillar som skiljer sig från andra. På en sådan uppmaning får man fan hålla sig till det man lovar (såvida det inte är kriminalitet det handlar om). Blir sjukt godtyckligt annars.

   Svara

    Håller med Anonym 09:09.
    Vill absolut INTE försvara otrohet, men vi vet inte hela bakgrunden. Har han mentala problem? S3x addict? Han kan mycket möjligt ”bara” vara ett as, men det är trots det inte Keelas uppgift att informera hans flickvän baserat på en supposed to be anonyma bekännelser.

    Sen kan man självklart diskutera hur smart det är av honom att ens bekänna det till en influencer som han inte känner, men still, tycker att Keela gjorde fel här.

    Svara

     Vi har lite olika måttstockar i det här landet. Se bara gårdagens kölhalning av Feder1ey.

     Skulle han va en hon hade svenska gråterskor ställt sig på rad. Men nu va det en han som blottade sitt misstag.

     Svara

      Det är exakt det jag menar, att eftersom vi har olika måttstockar så ska vi kanske inte lova något som inte kan hålla. Det blir rätt skevtoch godtyckligt. Jag lovar tills det dyker upp något som inte JAG gillar. Jaha… men hur fan ska han veta vad hon blir arg över och inte.

      Svara

   Hur vet du att det är en han?

   Svara

    Och hur vet man om det är någon som är singel och vill testa för att se hur hon håller vid sitt ord om att alla kommer att hållas anonyma.

    Svara

    Men det bara vet man. Vem är god och vem är ond😣

    Svara

    Okhams

    Svara

     (Ockhams rakkniv)

     Svara

  OT Anna Book:

  Anna har tidigare lagt ut Grattishälsning på sin story till Ny, med andemeningen att man ju får gratta så här när man inte kan ses….

  Också Anna:
  Syns på Mys story när hon sitter på restaurang och firar My.

  Tillägg: Anna lägger orimligt mycket tid på sina livesändningar om hur hon INTE gör någonting alls utanför huset i princip.

  Svara

   Men hon har ju munskydd ensam i bilen så det går jämnt ut 🙃

   Svara

   Bobby var med på samma fest … Kanske därför Anna Book fick sitta längst bort från firarparet.

   Svara

  Men assåååååå. Vem vill veta någons djupaste hemlighet och blir sedan så triggad av otrohet? Vad trodde hon att folks hemligheter skulle vara? Att de inte tycker hundvalpar är så söta?

  Svara

   Verkligen! Och man vet ju inget om killen eller relationen han är i. Han kanske mår jättedåligt, är jätteskör och vad kan bli uthängd på det här sättet få för effekter på en skör människa? I värsta fall kan ju folk med stora problem gå och ta livet av sig- sådär får man inte göra utan att tänka ett varv till.

   Svara

    Javisst. Vem vet hur någon orkar med att bli uthängd. Men har aldrig gillat henne. Så jag är inte förvånad.

    Svara

   Hon skulle i studiesyfte först ha läst GabbJoss svar som hon fått när hon ställt frågan. Är ju bara en massa folk som ligger med sina styvsyskon, sin bästa väns kille osv.

   Svara

   Haha…verkligen! Är helt hundra på att det är ett troll som skrivit till henne för att ”hetsa” med 0 följare – det finns många såna på IG!

   Svara

   Håller helt med. Känns som att otrohet är rätt så milt om folk ska berätta sina innersta hemligheter.

   Svara

    Milt? Snarare verdervärdigt. Så underbart att vara singel- slipper man bli bedragen av illojala as.

    Svara

  På skolgården:

  ”Berätta fina hemlisar för mig, jag lovar att inte berätta vidare”

  -berättar smaskig hemlis.

  ”Fast just detta mååååste jag föra vidare såklart, för Bra för att inte delas”

  Svara

  ”Ni är självklart anonyma” …. Jag ska sätta dit dig dit as. Hahah

  Svara

  Bara jag som stör mig på Helen Torsgården tycker synd om sig själv för att hon inte får tillräckligt med tid med sina barn???!!
  Herregud människan jobbar hemifrån och hennes barn har två 100%närvarande föräldrar.
  Stackars barn som inte får åka TÅG just nu, snyft..

  Svara

   Jag tänker, vad är det att inte hänga med sina barn under dagtid en dag eller några veckor egentligen? Bara man ser till att det inte blir normen så borde inte barnen skadas alls av det väl?

   Svara

   Du gnäller på att hon gnäller? Lattjo.

   Svara

   Varför får man inte känna att man inte räcker till? Visst finns det barn som har mindre närvarande föräldrar, men det ger inte någon rätten att förminska hennes känslor? Dessutom är hon gravid och har troligen fullt med hormoner som påverkar hennes mående.

   Är jävligt glad att jag själv inte är influenser, hade verkligen ingen klarat av att få pekpinnar från höger och vänster vad man än gör.

   Svara

    Självklart får hon känna exakt det hon känner. Det jag stör mig på är att det är väldigt mycket klagande och tyck synd om mig buhuuu från hennes sida det senaste. Det finns föräldrar som hade kunnat döda för att få ha hennes liv och vara hemma med sina barn så mycket som hon är. Man kan välja vad man delar med sig av och vad man klagar om på youtube. Det är självklart att det sticket folk i ögonen.

    Svara

   Jag har aldrig stört mig på henne innan, tvärt om är hon en av mina favoriter på Youtube. Men nu kände jag verkligen hur priviligerad hon är. Hon får absolut känns som hon gör, men att göra en 20 min lång video där hon sitter och grinar över att hon inte kan vara med sina barn när hon jobbar hemifrån. Jag skulle vara så glad om jag hade kunnat vara så nära mitt barn när jag jobbar men för oss vanlisar är det vardag att träffa sina barn ungefär 2-4 timmar per dag. Blev verkligen fel publik hon gnällde för.

   Svara

    Varför lämnar hon sina barn på förskolan och sen gråter krokodiltårar att hon inte ”får” vara med dem??? Det är inte obligatoriskt m förskola så hon kan ju bara låta bli att lämna dem där! ”Jobbar” man som flunsa har man ju all tid i världen att vara hemma m sina barn o behöver inte lämna dem långa dagar på dagis. Dubbelmoral här från henne!

    Svara

   Känns som det är dags för henne att lägga ner influenceryrket och ha ett vanligt jobb och sen köra youtube vid sidan om. Bara för att det är roligt. Utan krav på att hon måste dra in pengar. Det är helt klart att stressen över att försörja hela familjen inte funkar för henne längre.
   Jag tror hon innerst inne vill det också. Men just nu är hon låst vid att hon måste få in pengar. Märks att hon mår sämre och sämre och att hon hade behövt en rejält paus.

   Svara

    Det värsta är hur Oskar åker snålskjuts på henne

    Svara

   Här är en till som störde sig 🙋‍♀️. Hon förstår nog inte hur priviligerad hon är. Det är intressant att se hur hennes följare ständigt försvarar henne också. Jag tror många stör sig men man vågar inte säga något för då får man en armé av Helen-försvarare mot sig. ”Hon måste ju få säga vad hon känner” skriver de, men det gäller uppenbarligen inte oss som inte håller med henne… Mycket hyckleri där.

   Svara

    Jag fattar inte varför de skaffar ett till barn när hon känner att hon inte ens kan spendera den tid hon vill med de två hon redan har? Fattar att de vill ha en stor familj, men då borde hon ju förstå att hon kommer få ännu mindre tid med dem?

    Svara

  CamCam:
  Tack för tips, inlägg kommer! 🙂

  Svara

   Ett bra gräv för Camilla att kolla upp.

   Svara

    Verkligen!!

    Svara

   Inlägg kommer.

   Svara

  Mycket serverfel i dag, CamCam.

  Svara

   Tack, det har jag INTE märkt av. 😉

   Svara

    Mycket som fastnar….

    Svara

     Min favoritbesserwisser! 🙃 Synd att just dina framgooglade ”fakta” fastnar. Väldigt. Synd.

     Svara

   Bytt plattform

   Svara

  Fy! Det där har hänt mig också, blev så himla arg och ledsen (en kollega var sjuk på jobbet eftersom det ändå var bra med flockimmunitet 🤦‍♀️). Det är ett brott mot smittskyddslagen iallafall. Hoppas ingen i familjen är riskgrupp!

  Svara

  Jag hade en sotare ang ventiler hemma hos mej. Och hon hade munskydd på. Jag frågade om hennes lön och hon är jättenöjd med den. Dom som kommer hem och ska typ reparera något har munskydd om dom bryr sig om kunden.

  Svara

   Jättebra men även MED munskydd ska du ju inte gå hem till/bjuda in folk om du misstänker du har covid såpass att du just testat dig.

   Svara

  Det är öppet spår ikväll kl 20

  Svara

  Men dryga dej inte. Vad gör det att hon frågade.

  Svara

   Vadå vad gör det dig? Camilla har sagt inga OT under vanliga inlägg, vi har fan öppet spår 3 gånger i veckan

   Svara

  Kända influencers spelar paddel. Kul att de hittat en sport som inte omfattas av rekommendationerna. Kolla CB:s instastory

  Svara

   Carina Berg?

   Svara

   Candra Beijer?

   Svara

   Carina Bergfeldt?

   Svara

   Cjell Bergkvist?

   Svara

   Carolina Bynning?

   Svara

    Cissi Ballin eller Charlie Been tror jag mer på faktiskt.

    Svara

     Camilla Bervide?

     Svara

      Cecilia Blankens.

      Svara

       Conald Brump?

       Svara

   Haha varför skriver inte folk ut hela namn här? Varför initialer?

   Svara

    Undrar alltså genuint. Tänkt på det ofta, help me out!

    Svara

   ClondinBella?

   Svara

    Haha skrattade högt 😂😂

    Svara

     Caul Bundvik Dart

     Svara

  Det är galet fel, ja! Ungefär som att vissa åker och handlar efter provtagning istället för att åka hem och vänta på resultat! Finns fan folk till allt. Varför tror man att det är ok att beblanda sig med folk innan man vet provsvaret? Inte konstigt att det sprids som det gör. Hoppas det går bra för er! Jag hade nog anmält.

  Svara

  Begått ett brott… Det är covid, inte en dödlig sjukdom.

  Svara

   Brott mot smittskyddslagen. Och en påminnelse: covid är en dödlig sjukdom! (kanske inte för just dig personligen men vad spelar det för roll)

   Svara

    Hahaha så bra!

    Svara

   Fast jo man kan bli ditsatt om man vet om att man sprider farligt virus som man själv bär på.
   De anar ju att de har ett virus i kroppen men ändå åker runt så de kan ju vara sk storspridare om de nu skulle va Covid. Då kan man bli åtalad.

   Svara

   Säg de till de snart 7000 som dörr. IDIOT!

   Svara

  Ok då skall jag dela en hemlis.
  Jag handlar HELLRE till fullpris än att hålla på och stimma och jaga grejor vid reor.
  Vet inte varför, blir helt uppstressad av tanken att missa en bra deal så väljer att helt avstå.

  Fredag 🙂 götteligött

  Svara

   Haha, fattar precis 😊

   Svara

   Privilegierad kallas det, om jag hade kunnat välja hade jag också handlat till fullt pris.

   Svara

   Men är det här verkligen något att spekulera i?

   Svara

    Eftersom inlägget igår så klart fastslog att så inte var fallet, var denna artikel i högsta grad relevant.

    Svara

   Stoppa pressarna är väl kanske inte sinnebilden av seriös journalistik. Vem vet om personerna i artikeln är på riktigt och om de det säger är sant? Det hade varit intressant däremot med en objektiv beskrivning av hur/om sammanboende partners till toppolitiker kontrolleras av partiet eller säkerhetspolisen, får vi svaret på det så har vi ett säkert svar på om Federley visste om vad sambon hade gjort eller inte.

   Svara

    Någon som vet om Daniel Nyhlén (Stoppa Pressarna) och Federley har någon gemensam historia? Bögsverige är inte stort och när en högprofilerad bög slänger en annan högprofilerad bög åt vargarna så anar iallafall jag ugglor i mossen. Vad finns det för personlig agg mellan dessa herrar?

    Svara

   Jag vill nog ha en annan källa än SP för att skriva om det.

   Svara

   Svara

    Alltså. Stoppa pressarna skriver mycket konstigt så jag skulle inte lita på dem ens när det gäller skvaller…surfade in där en gång och de insinuerade en otrohetsaffär åt kungen men när man läste artikeln insåg man det gällde…en KAMEL. Så när det gäller politiska analyser kan man nog avfärda dem rakt av.

    Svara

  Har ni tänkt på att det är fredag idag? 🧐

  Svara

   En schweizisk undersökning visar på att en sjundedel av våra liv består av fredagar.

   Svara

    De är grymma de där schweizarna alltså!

    Svara

     H E R R E G U D, nu få d va nog

     Svara

   Jajjemen för idag fyller jag 28 🥳🥳😍

   Svara

    Grattis och välkommen i klubben för oss gamla😭

    Svara

  Camilla vill tipsa dig om en viss linnda.se hon heter så på Instagram hon gör reklam för någon desifenktionsapparat som ska typ göra grönsaker corona säkra. Den ska tydligen vara säker och heter egretlab.se
  Först så tycker jag att det är som Katrin Zytromeskas utlovade fiskolja som buffel och båg ingen som helst sanning sen så är själva samarbetet inte ens märkt ut som samarbete du får kika på hennes insta stories. Du borde gräva i detta. Att de nu luras med folk i dessa oroliga tyder tycker jag är skamligt.

  Svara

   snälla kolla på detta alltså jag tycker att vissa företag tar till alla knep för att tjäna pengar och detta tror jag är en riktig gräv jobb för dig av vikt att varna andra. Hon tom hävdar att Statens Veterinärmedicinska anstalt (SVA) har i en studie bekräftat att Egret EO Blaster dödar Corona viruset Sars-COV-2 som orsakar Corona virus. Egretlab.se ska de tydligen hetta på Instagram.

   Svara

   Buffel och båg 😁

   Svara

  Ot: kan du inte skriva om Bianca’s nya assistent, som tidigare jobbat för Blondinbella.

  Svara

   Marisol? Simon?

   Svara

    Nej det är Julia Höjner men hon jobbade inte hos Bella.

    Svara

  Ot: Sara Biderman gör på stories en shoutout(/reklam?!) för vårdföretag som kommer på hembesök. Ironin i att hon hyllar sjuksköterskan som kommer hem till henne och tar covid-test och att sjukvårdspersonalen är hjältar osv. Och så visar det sig att de bara tagit test igår för att de skulle träffa sina föräldrar idag ”för att vara på den säkra sidan”. 1. Det är bevisligen INTE sjukvård. 2. Vi lider brist på tester och det finns klara direktiv om att man inte ska använda tester i detta syfte. Rent stötande.

  Svara

   Ingen hade alltså symptom. Och det har fixats naglar, shoppas och tränats helt som vanligt därefter.

   Svara

    Även prins paret Sofia och Carl Philip hade testats för Corona förra helgen i samband med begravning och nu visar det sig att båda har Corona så allt är inte säkert med dessa tester. De kan visa falsk negativ såväl som falsk positivt test. 🙁

    Svara

     De kan ju ha smittats på begravningen? Eller att de redan var smittade men att det var för låga nivåer för att ge utslag vid provtagningstillfället?

     Svara

     Men de blev ju med väldigt mycket större sannolikhet smittade efteråt. Den absolut vanligaste inkubationstiden är väl 2 dagar.

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.