Aldrig utan mina AirPods

Att gå på restaurang med någon som behåller sina AirPods i öronen under middagen?
Vad tycker ni om det?
(Paow får utgöra exempel här, men hon är LÅNGT ifrån ensam att göra detta.)

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De som umgås med Paow vet att hon tycker det är coolt med airpods, det har hon själv skrivit. Så jag tror inte de reagerar.

  Men hade min middagsdejt behållt de i hade jag sagt ifrån. Det gör jag även till vänner som sitter med näsan i mobilen jämt.

  Svara

   Så sjukt rude

   Svara

    Så töntigt…. alltså skäms kudde..
    Hade dumpat nån direkt om det hänt.

    Svara

     Ser bara obegåvat ut! Ingen är så upptagen!

     Svara

   Nä inte okej om man är på dejt med en kille

   Svara

   Så galet oförskämt men har (inte i dessa tider) sett att ungdomar som umgås med varandra har hörlurar i. Förstår inte syftet med det hela, tycker det är respektlöst. Ok om man är på typ solsemester och ligger och slappar/ lyssnar 90 en podd men under en middag vill man väl umgås och vara social? Samma sak om man umgås och någon bara sitter med telefon. Jag vet att det är lätt att fastna men brukar ofta lägga telefonen i väskan så att man inte omedvetet sitter med den.

   Svara

   Coolt ? Vilka över 12 år tycker det är coolt ?

   Svara

  Så jävla fult.

  Svara

  Hur kan man ens tugga maten utan att dom flyger ur?

  Svara

   Man har mycket botox i ansiktet.

   Svara

   Haha va vad har du för öron där de flyger ut? Jag kollar ofta på serier eller lyssnar podd när jag äter lunch hemma, inte flyger de ut då? 😂

   Svara

    Varför har man hörlurar hemma? 😱

    Svara

     Kanske bor med andra?

     Svara

      Jag tycker ljudet blir bättre i hörlurar också

      Svara

     Jag bor själv men brukar ha i mina AirPods ändå 🙂 gillar att man kan gå runt i lägenheten och ljudet är lika bra överallt.

     Svara

      Samma här:) har alltid dom på när jag städar eller diskar, hörs ju bättre i dem om man går runt hemma och fixar saker än att dra med sig mobilen/datorn överallt.

      Svara

     För att inte störa min man som jobbar förstås

     Svara

      Å jag har de på natten för mannen snarkar😅

      Svara

   Hahaha älskar frågan. På mig skulle de också trilla ur.

   Svara

  respektlöst mot den man äter med

  Svara

   Det skulle inte hända. Om den jag ska äta med har dom i öronen, så går jag.

   Svara

  Det är ju faktiskt roligare att Paow gör reklam för tandblekning efter hon gjort porslinständer.

  Svara

   Finns inget skräp hon inte gör reklam för. Så hon finansierar sin livsstil. Väldigt sad.

   Svara

    Vem köper? Med Bianca förstår jag målgruppen men hhär??

    Svara

  Är ju så jävla små och extremt lätta att tappa bort! Alla jag vet som haft dom har tappat minst en! Så kanske därför många har kvar dom i öronen?

  Svara

   Apples ”Hitta”-app då?! 😃

   Svara

    Hitta-funktionen gäller bara där fodralet senast fanns, tror jag. Är det urladdat så uppdateras det inte och sen om det är tomt så kan man inte hitta lurarna

    Svara

     Nä. Man kan se de enskilda lurarna/podarna också!

     Svara

     Nix det är lurarna man ser, inte fodralet. Dessutom kan man ringa lurarna via hitta iPhone så skickar de ut ett ljud.

     Svara

   Jag har haft mina ett bra tag nu och aldrig tappat dem. De sitter som om jag har magneter i örat. Det kanske beror på ens öronform då?

   Svara

    Jag får ofta sätta lurar i ”fel” öra för att de ska sitta bra. Men när folk tappar såna här små gissar jag att det handlar om att man slarvar bort dem när de är ute ur öronen.

    Svara

     Jaha! Jag har alltid mina i laddaren när jag inte har dem i öronen. Den tappar man ju inte bort.

     Svara

      Samma här!

      Svara

   Trodde faktiskt innan jag köpte att jag skulle tappa bort dom lätt men har faktiskt inte varit några problem, man lägger dom bara i asken när man inte lyssnar. De är verkligen sjukt smidiga om man använder ihop med andra Apple-produkter.

   Svara

    Ja lägger man dom bara i fodralet så. Har bara hänt en gång att jag trott att jag har tappat hela alltet men det visade sig att min kk hade tagit med sig dom när han gått då han trodde det var hans

    Svara

   Nä, aldrig tappat bort mina.

   Svara

  Så oartigt! Lite beroende på vad för relation man har till varandra dock, en kompis hade jag haft lite mer överseende med, vet inte varför men så är det. Hade det varit en dejt däremot hade jag inte tyckt det varit okej. Lika illa som när min senaste dejt förra veckan satt med sin telefon.

  Svara

   Varför skulle du vilja äta lunch med en kompis som är så ointresserad av dig så hon har pods i öronen?

   Svara

  Inte lika illa som solisar men även om man inte har ljud i så ser det ju lite ignorant ut.

  Svara

   Ser väl snarare nonchalant ut än ignorant? Förklara gärna.

   Svara

  Omg hennes tänder 🙈

  Svara

   Ross-vita 😬

   Svara

  Fattar inte varför man vill se äldre ut med alla dessa ingrepp, men antar det inte går att sluta..

  Svara

   Inte bara det. Ser ju ut som att hennes framtänder inte ens ligger mitt i munnen. Snyggt.

   Svara

    Oj ja ser förskjutet ut ett snäpp. Måste ju vara fotot som gör det! Tycker hennes tänder är fina, men hatar alla såna för behandlingar.

    Svara

     Ser ju helt bisarrt ut… Som en seriefigur

     Svara

      Tycker hon påminner om en real doll

      Svara

     Är tänderna fina? På riktigt?

     Svara

  Blir förbannad när jag ser detta. Var inne och pratade med en säljare på euronics som hade sina i. Det är sjukt nonchalant, otrevligt och oartigt att ha i dem. Oavsett om de lyssnar på musik eller ej, väljer bort att handla om en person har pluggarna i. Likadant med folk som tuggar tuggummi när de sitter i kassan eller dylikt.

  Skulle min vän haft de i, hade jag känt mig bortprioriterad faktiskt. Vet inte hur ofta samtal blir avbrutna pga smartklockor eller telefoner plingar. Återigen, nonchalant mot den personen man har med sig. Har själv min på ljudlös för att jag ska slippa bli störd av saker.

  Svara

   Smartklockor tycker jag inte är otrevligt, har en själv, men det underlättar mest tycker jag för att då ser jag ju vem som smsar/ringer mig och är det något viktigt ursäktar jag mig och säger att jag måste svara, ibland kan det faktiskt vara viktigt. Är det inte det är det bara att trycka bort.

   Svara

    Mer det att samtalet avstannar för att personen med smartklockan måste kontrollera vad som händer. 😊

    Svara

   Men va, blir du förbannad för att nån tuggar tuggummi i kassan? 🙈

   Svara

    Det är väl en sak om de sitter och tuggar lite diskret. Men idisslar som en jäkla kossa och vältrar tuggummit fram och tillbaks i käften DET är bara äckligt.

    Svara

     😂😂😂

     Svara

    Självklart ska butiksanställda inte tugga tuggummi på jobbet! Trodde det var ett big no-no i alla butiker?
    Särskilt när så många inte kan tugga tuggummi med stängd mun.

    Skulle jag se någon sitta och smaska så skulle jag kontakta chefen eller butiksägaren.

    Svara

     Ni måste vara jäkligt tråkiga att umgås med 😂

     Svara

      Frågan är hur gammal du är? Att tugga tuggummi inom service yrken har alltid varit ett big no. Hur har du kunnat missa det? Man är inte en tråkig människa för att man förväntar sig bra service.

      Svara

       Okej så det är bättre att andas vitlöksdoft i ansiktet på kunderna anser du?

       Svara

        Man kan borsta tänderna efter lunchen, det gör alltid jag. Kan tugga tuggummi också om jag bara sitter vid datorn men ringer telefonen eller om jag ska möta en klient så tar jag ut det, det är helt självklart.

        Svara

        Tugga tuggummit snabbt och spotta ut innan rasten är slut. Är inte svårt eller en stor uppoffring. Jag jobbar också i butik och tuggar inte tuggummi ute i butiken.

        Svara

        En halstablett eller tandborstning vore väll det bästa. Men annars ja, jag tar hellre vitlöksandedräkten än en någon som glaffsar tuggummi.

        Svara

    Ja, det är riktigt ouppfostrat faktiskt. Har själv stått i kassa, det var en av de första sakerna jag fick lära mig. Tuggummi – absolut inte!

    Svara

  Varför är det otrevligt att ha de i? 🙈 Undrar genuint alltså. Jag tänker att det inte påverkar något? Om nån vill ha tysta hörlurar i öronen så är det lugnt för min del. De tar ju bort lite av sorlet runtomkring, så kanske därför personen har de i. Att det är svårt att koncentrera sig annars typ.

  Och om nån vill ha de på sig (samma med solisar) så gör det mig ingenting 😄

  Svara

   Tycker det är artighet att man tar ut dom när man umgås med nån? Ska jag möta en vän och lyssnar på musik i mina hörlurar så tar jag ut dom direkt sen när vi möts. Jag tycker inte det ser trevligt ut att gå med hörlurar kvar i när man är med nån och pratar och umgås, men alla är olika.

   Svara

    Jag använder inte själv alltså, främst för att jag inte hade känt mig lika närvarande. Men det kvittar verkligen mig. Tur att vi alla är olika 😄

    Svara

    Men även om de är avstängda alltså?

    Svara

     Ja. Man tar ut dem.

     Jag saknar Magdalena Ribbing.

     Svara

      Har aldrig stött på det här problemet, ingen jag känner har såna trådlösa, intressant fråga dock.

      Svara

       Fast jag tycker det gäller alla hörlurar?

       Svara

        Ok, fortfarande inte stött på det, känns ännu konstigare! 😄

        Svara

         Håller med dig 😂

         Svara

     Exakt! Förstår inte problemet med avstängda lurar. Vissa kanske tycker det är bekvämt eller ngt 😅

     Svara

      Någon måtta får det väl ändå vara?

      Svara

       Eller inte. Låt alla göra som dom vill! Vi pratar om HÖRLURAR 😂

       Svara

        Nej vi pratar om hur man beter sig respektfullt i mötet med andra människor. Hörlurarna är bara ett exempel.

        Svara

      Någon tycker att det är bekvämt? Mer bekvämt med pods än utan? Hur tänkte du där?

      Svara

    Kanske för man inte vet om dom har något på eller inte? Kan ju visa sig att den du pratat med lyssnat på något annat och bara hmmmat
    Eller som att man bara väntar på att gå vidare liksom ”jag är bara här lite snabbt”

    Svara

     Jag tror helt ärligt att det antal som lyssnar på annat inte hade stått kvar. Eller så hade jag själv förstått det jag pratar om är jävligt ointressant, avslutat och gått. Inte värre än så 😂

     Svara

     För mig skulle det också betyda att personen inte har stängt av ljudet på sin telefon och alltså kommer svara på samtal så fort de kommer in, oavsett vad vi sitter och pratar om eller gör då, det är oartigt.

     Svara

   De signalerar att bäraren inte ger sitt sällskap sin fulla uppmärksamhet. Sällskapet känner sig alltså bortvald och oviktig.

   Svara

    Bara för att man har lurar i? 🙈😅 Det får isf stå för var och en. Jag känner mig iaf inte bortvald och oviktig. Men som tur är så har vi alla rätt till vår egen känsla 😄

    Svara

     Ja självklart, det visar på att man är ointresserad av sällskapet.

     Svara

      Tycker inte jag iaf 😁

      Svara

       Det är du nog ganska ensam om att tycka i så fall.
       Och det finns ju alltid folk utan hyfs som inte vet hur man uppför sig.

       Svara

        Märker det. Tur att nån är okej med det!

        Svara

     Men ja självklart, det visar otrolig brist på vett och etikett. Man har inte hörlurar i när man umgås med andra, punkt.

     Svara

      Äh sluta nu 😂

      Svara

       Har du ingen uppfostran? Och kan inte heller känna av vad som är passande/opassande?

       Svara

        Jo, och om jag möter nån som verkar ointresserad av vad jag pratar om så hade jag läst av personen och avslutat. Men jag bryr mig verkligen inte om en person har lurar i öronen, solglasögon, keps på huvet eller vad det nu är. Jag själv har inte det. Men jag bryr mig inte bekanta/kompisar har eller inte har i sina öron.

        Svara

     Jag skulle bli väldigt irriterad. Hur ska jag veta att lurarna är av? Det signalerar att man är ointresserad av att lyssna på den man umgås med.

     Svara

      Det märker du väl på din vän?

      Svara

       Jo men jag vill inte ens behöva fundera över om en person jag äter lunch med är så att säga tillgänglig för att ta in ljudlig input för att hen envisas med att ha i några lurar.
       Lurar har man ju i öronen för att man lyssnar på något eller pratar i telefon med någon. Därmed inte konstigt att en person med lurar signalerar otillgänglighet.

       Svara

   dem inte de

   Svara

  Jag har den nya versionen med noise cancelling och hör absolut ingenting när jag har dem i. Men oavsett så är det klart det är otrevligt.

  Svara

   Men har du dem i motsatt läge (transparens) så förhöjer du ljudupplevelsen och hör folk bättre. Så de som hör dåligt kan använda dem i det syftet, för ett tydligare tal.

   Har man dem i transparens och svag musik samtidigt så kommer man helt kunna höra vad den andre säger samt ha möjlighet att ha den mode man vill. Perfekt på stranden tex, så kan alla lyssna på sin musik, eller så kan två lyssna på samma låt, samtala utan att resten på stranden ska bli plågade av deras musiklyssnande. 😊👍

   Svara

    Usch det är bland det värsta jag vet, när man ligger på stranden och någon i närheten släpat med sig en högtalare och spelar sin (skit)musik 😑

    Svara

     Instämmer. Det enda som är värre är när två eller tre till har gjort samma sak. 😜

     Noise pollution. 😩

     Svara

    Det här var nytt för mig, att man kan använda dem för att höra bättre. Toppen för den som hör dåligt, då hörapparat ändå är kopplat till ett visst stigma. Fantastiskt om ett hörselhjälpmedel också kan vara en statussymbol 👍

    Svara

     😊👍

     De fungerar så klart inte alltid lika bra som en hörapparat men tillsammans med lite inställningar i mobilen under ”hjälpmedel” så kan man komma långt med dem.

     Annars kan man koppla ihop sina hörapparater med iPhone för ytterligare stöd och underlätta livet. 😊

     Svara

  Ett ord för dessa jäkla lurar- douchepods!

  Svara

   ???

   Så smidiga, praktiska och funktionella. Älskar dem!

   Svara

   Bitter much? Bästa jag köpt, såå sköna🙏

   Svara

   Årets bästa köp för mig! Älskar att de är så smidiga att ha med sig. Krånglar aldrig med bluetooth och batteriet räcker länge.

   Men jag skulle ALDRIG ha dom i när jag umgås med andra människor.

   Svara

  Jag skulle nog inte bry mig. Så länge de är avstängda och personen hör vad man säger. Förstår dock inte varför man skulle vilja ha dem i? Kan ju lika gärna lägga dem i väskan, låta öronen vila från dem. Jag tycker det är obekvämt med in ear-lurar en längre stund så det spelar väl in.

  Svara

   Springer jag på en kompis på gatan och vi står och pratar en stund så skulle jag inte bry mig, men om man bestämt träff med någon eller sitter på en servering tillsammans skulle jag definitivt tycka att det är nonchalant och minst sagt märkligt.

   Svara

  Mys kille känns som lurar i, solbrillor på och mobilen ständigt till hands.

  Svara

   Fattade absolut ingenting utav det där men okej 👍

   Svara

    Att Mys (My Martens troligen) kille känns som en sån person som har lurarna i, solglasögon på och mobilen nära när han umgås med andra?

    Svara

     Aaah, trodde det var en särskrivning för ”myskille” och fattade inte heller något😂

     Svara

     Man är så van att folk särskriver att jag satt och funderade på vad ”myskille” handlade om och varför en myskille skulle kännas som att ha lurar i öronen…

     Svara

      Ja där ser ni varför språkpoliser behövs, det är inget man ska behöva vänja sig vid! 😄😉

      Svara

       Satsradning.

       / Språkpolisen

       Svara

  Om man alltid har dom i, när hinner dom då laddas?

  Svara

   På natten? 🤔

   Svara

   Och inte bli strålad! Hatar alla hörlurar, efter 12 års jobb märker man av problem med öronen, aldrig att jag har nått sånt på fritiden med

   Svara

  Nummer 1 för jag. Inte av blyghet. Utan för att slippa ögonkontakt och inte ha en oro i kroppen för att känna mig blottad.
  Har förstått att det har med mig aspergers att göra. Men diagnos eller inte, tycker inte det är negativt och stör mig på andra som har så.

  Svara

   Sant!

   Jag är inte blyg eller liknande, men på den tiden när man fortfarande gick i butiker 😉 så var det skönt att ha dem i med eller utan musik för affärsbiträdena talade inte med en. 😊👍

   Svara

    Känner man sig inte väldigt oartig då? Tycker det är jätteobekvämt att gå in i en butik utan att hälsa på de som jobbar där.

    Svara

     Jag ger dem en snabb blick och ett litet leende och vänder sedan blicken till det jag vill titta på i lugn och ro. 😊

     Svara

  Älskar dina Instagraminlägg när du läxar upp Influenserna. De försöker med alla medel få det till att dom har rätt. Fortsätt så.

  Svara

  Jag jobbar som lärare (på högstadiet) och möts ofta av ett irriterat himlande med ögonen när jag säger till elever att ta ur airpodsen under lektion. Tålmodigt förklarar jag att jag faktiskt inte har en aning om eleven har på musik/podd/whatever. Och att prata med någon utan att veta om den hör/lyssnar är superirriterande! Särskilt när jag har haft ingående genomgångar och sedan måste förklara allting en gång till, bara för att eleven aktivt valt bort att lyssna.

  När eleverna sedan jobbar på egen hand går det självklart bra att ha airpods (eller vilka lurar som helst) och lyssna på musik.

  Svara

   Fortsätt säga till! Det verkar som att en del inte får med sig sådana här självklarheter hemifrån (märks inte minst i det här kommentarsfältet där minst en person inte alls fattar vad det handlar om, eller varför man inte kan smaska tuggummi när man sitter i kassan).

   Uppfostran är en talang som väldigt få besitter.

   Svara

  Tycker fortfarande att airpods ser ut som oral b borstar intryckta i öronen. Kan inte komma över hur fula de är. Jag har andra trådlösa men som är ihopkopplade tillsammans från Urban Ears, lite mindre fula. Fö tål jag inte att folk sitter med lurar i öronen, min mans bror gör det jämt och det är så sjukt störigt. Ibland lyssnar han på saker, ibland inte. Svårt att veta för den som inte har lurarna inne och respektlöst mot den man träffar

  Svara

   Oki då vet vi 🙂

   Svara

  Fick ett par av min sambo nyligen. Han var helt till sig då han är helt såld på sina. Jag vill vara fascinerad för han var så pepp på att han köpt världens grej till mig som är väldigt ljuskänslig. Men. Jag föredrar sladdar alla dagar i veckan. Min ljudkänslighet bottnar i adhd, så det är ju liksom mission impossible att jag ska komma ihåg att ladda, ha med dosan och inte tappa bort en del. Hans superbraiga present har mest ställt till min kontrollcheck som jag har innan jag går hemifrån. Tack mannen!

  Svara

  Vem vill gå och fika med Paow? Skulle inte höra vad hon sa utan bara stirra på hennes tänder. 😬

  Svara

   Då behövs solbrillor inomhus, så att man inte blir bländad!

   Svara

  Paow använder airpods som statusmarkör. Sossigt att äta utan hörlurar ju!

  Svara

  Det händer emellanåt att jag glömmer att ta av mig mina solglasögon. De är dels ned styrka, men på grund av att de bara är någon ton varmare än mina vanliga glasögon märker jag ibland ingen skillnad ute och inne. Har hänt ett flertal gånger att jag har gått på bio med mina solglasögon, för att jag glömde att hämta mina vanliga glasögon hemma.

  Svara

  Det ser ut att göra ont att bita av med de nya tänderna 😣

  Svara

  Försöker se cool ut?

  Svara

  Bryr mig inte ett skit om någon har i sina AirPods så länge de är närvarande i samtalet. En av mina arbetskamrater har i sina för jämnan, men har aldrig upplevt att han inte lyssnar eller att han inte hör vad jag säger.

  Svara

  Värre med solisar för då ser man ju inte någons ögon och deras personlighet försvinner.

  Svara

  Avskyr när personen bara har mobilen liggande på bordet!!! Koppla av liksom…

  Svara

  Jag skulle aldrig umgås med någon som äger airpods öht

  Svara

  De få gångerna jag gjort så är för att jag glömt fodralet hemma. Säger då till min vän att sorry jag måste ha de i men de är avstängda, fodralet är hemma.

  Svara

  Nej men hörni, har ni aldrig hört om misofoni!? Jag tycker ni ska läsa på före ni klassar alla som oartiga! Många har hörlurar/airpods för att stänga ute ljud. Min dotter använder ofta noice-cancelling hörlurar för att hon mår dåligt av vissa ljud, inget konstigt med det. Sluta döm folk ni inte vet nåt om!!

  Svara

  Min högst personliga tanke kring detta hade varit att det inte är ok, oschysst mot sällskapet. Men detta var innan jag själv införskaffade Airpod Pro, numera kan jag komma på mig själv att se en hel film med mannen och sedan komma på att jag har dom i, för mig känns dom inte att man har i dom. Sen kommer det alltid finns personer som tror att Airpods är en statusgrej och att då flasha dom på tex bilder genom att ha dom säger mer om dom som människor än något annat….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.