Öppet Spår

Vill ni veta bakgrunden till den här bilden – kolla min story på Instagram 😉

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

629 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som har eller känner någon med diagnosen primär immunbrist? Börjar misstänka det utifrån min bakgrund med återkommande infektioner sedan barn.

      Vad är det?

        Att man ofta har återkommande infektioner som kan vara under en längre period trots antibiotikakurer. Individuellt vilken svårighetsgrad man har. Vill du läsa mer är det bara att googla primär immunbrist.

        Jag har till exempel haft återkommande infektioner sen jag var ett par år gammal i form av halsfluss som sen övergått i återkommande luftrörsinfektioner, bihåleinflammation etc. Hjälper under antibiotikakuren men sen kommer en ny infektion kort därefter. Haft så hela livet i perioder och därav min misstanke om primär immunbrist. Läkarna är dock inte så duktiga på att ha det i åtanke på vårdcentralen även om det är en ganska vanlig sjukdom med mycket mörkertal.

          Låter fan som mig! Fast jag inte fått antibiotika nån gång då. Hur hittar de det?

            Ett blodprov. Du kan googla på primär immunbrist och läsa på för att lättare kunna lägga fram det till läkaren.

      Ja. Räddningen för mig blev att ta tillskott av L-lysin och q10 tillsammans med d3+k2
      Inte varit sjuk på två år!

        Har du genomgått någon immunglobulinbehandling?

    Kan någon komma hit och laga mat åt mig?

      Nej tyvärr. Jag är sjuk. Negativt Corona-test men sjuk ändock. 🙁

        Också sjuk, positivt Corona dock, det SUGER! ???

          Hur mår du då 21:43?
          Hur är andningen?

            Andningen är bra, känner inte mig så påverkad där, lite öm i bröstet kanske.. är nog mest orolig att jag ska få hastig andnöd och dö om jag somnar.. annars lätt förkyld och halsont..

              Krya på er!

      Bara om du gillar pölsa.

        Guuuuuuuuuuud vad gott!!!! Med kokt potatis och rödbetor!! Kom hit. Eriksberg Göteborg – välkommen! Väldigt mycket välkommen!! ?

          Ha, ha! Bor i Stockholm, så jag hoppas att någon annan pölsamänscha har närmare … Men visst är det gott!

            Älskar! Och så länge sen! Kommer fan bli snart här!

            Äter inte kött men snälla snälla kom hit och ”laga” pölsa åt mig, munknull va gott! Har gett mig själv 5 köttdagar/år och pölsa kan fan få en dag! Btw är Pölsan en oerhört bra bok av Torgny Lindgren! Läs!

          Pölsa vill man även ha stekt ägg easy over till!

            Det kan jag fan tänka mig att lägga till! Bara jag får rödbetor!

          Gourmetkorv på Lindholmen kanske har pölsa haha!

      Kommer direkt! Kallar dig till bordet när det är klart, ligg du och götta dig i soffa medans 🙂

        Värsta söta! Tack! ❤️

      Älskar att laga mat, jag kommer gärna 🙂 annars har vi mat över från middagen om du vill. Fläskytterfile med svamp i brunsås och ris.

        Ris? Varför inte potäter?

          Har ätit potäter hela veckan, så försöker variera mig lite. Som smålänning kan jag ju leva enbart på potatis, det är i mitt DNA. Min man är tyvärr inte 75% pära och måste därav äta något annat ibland.

            Okej, förstår!

        Du är gullig! ❤️

      Woltade hem en pizza. Blivit sjukt lat i min covid-karantän.

    Har någon gjort en magnetkameraundersökning på nacken? Hur gick undersökningen till? Gjorde en på skallen en gång och fick som en kåpa över huvudet, och är livrädd att det ska vara samma sak nu? Klaustrofobi deluxe…

      Inte på nacken men på magen två gånger. Hela jag var inne i maskinen. Jag fick panik första gången så gången efter vad jag om lugnande och fick det. Då gick det bra och jag fick inte panik.

      Har man klaustrofobi kan man få röntgas i en annan sorts maskin! I alla fall här i Stockholm finns det en specialanpassad man får åka till istället.

      Jag har. Jag åkte in med halva kroppen ungefär som man får se på film och fick ligga still tills det var klart. Jag har inte svårt för trånga utryemmen, men väggen var liksom inte slickad mot huden utan det fanns ändå en del plats. Det tog kanske 10 minuter men det beror på hur många bilder som ska tas. Det låter högt men är man medveten om det så behöver det inte vara så läskigt. Lycka till!

      Be att få lugnande.

      Ja det är samma grej på huvudet för röntgen av nacken. Jag blundade när jag åkte in och blundade hela tiden. Det är ju inte jättenice att ligga och stirra på taket mitt framför näsan på en men jag tycker tanken på det är värre än det är i praktiken. Sen tycker jag att det ALLTID tar kortare tid än de säger. Känns som de tar i när de anger hur lång tid det tar för att man mentalt ska förbereda sig och sen när det tar slut på mkt kortare tid blir man väldigt lättad. Är liksom lättare att ta sig igenom de där 13 minutrarna om de säger att det tar 20 min eller mer. Men det förutsätter att man ligger still. Jag har dock smårört på både fötter fingrar och strupe och det har gått bra.

        Tack för alla svar ❤

      Jag gjorde det två veckor sedan! Eftersom man måste ligga helt still så fick man inte svälja saliv under tiden vilket va SÅ SVÅRT. Råkade svälja några gånger och läkarna sa senare att bilderna blev inte tydliga så måste göra om 🙁

    Annica Englunds nya projekt – har hon börjat med pyramidspel? ?

      Jag såg inte liven, vad skulle det gå ut på? Var det det klassiska att köpa in produkter och sen försöka sälja och framförallt värva in fler personer som skulle vara med i det?

        Tjejerna som var med i liven håller på med nåt pyramidspel som heter nuskin. Googlade och typ första träffen var en folder från företaget själva om hur pyramiden funkar ?

          Förstår verkligen inte varför Annica vill vara en del av det här. Hennes plattform är så pass stor att hon skulle kunna dra igång ett riktigt bra projekt plus att hon ju inte är inte akut behov av pengar som väl är det enda som kan förklara att gå med i något sånt här.

      Yes! Pyramidspel eller MLM som det heter. SÅ vidrigt när influensers och kändisar stödjer sånt eftersom de kan lura in sårbara tjejer och skinna dem på pengar. En vanlig tjej har heller inte samma chans till att faktiskt tjäna pengar på det som en influencer med många följare.

      Hoppas Camilla gervide skriver ett inlägg om det här! Så sanslöst jävla samvetslöst av den här Annica att marknadsföra sån skit som Nuskin

        Camilla skriva något negativt om gullgrisen? Hahaha!

          Man önskar att det var Löwengripskan som hade börjat med det. Då hade det tagit hus i helvete och vi hade fått höra om det i evigheter.

      Är det sant. Varför håller hon på med sånt skit.

        Uttråkad? ?

      Hatar sånt

      Rätt säker på att det är nuskin. Fattar verkligen inte, det är samma sak som Mary kay och alla andra skämt-företag som funnits sedan tiotals år. Jag hade en nära vän på gymnasiet som höll på med MK och var verkligen som en sektmedlem, jag försökte lyssna och var med på några möten etc men fick bara panik. Man får absolut inte kritisera och våga bara prata om pyramiden, det är dödsstraff! Förstår verkligen inte hur människor fortfarande kan vara så här lättlurade idag, med argument som ”du får en personlig kontakt som alltid hjälper dig med rätt produkter” och ”våra produkter är framtagna med massor av forskning och studier” är sån bullshit. Vi lever år 2020, jag kan hitta rätt hudvård själv tack. Bara creepy att höra hur de pratar om hur du kan ”klättra” i karriären, lockar med vinster och olika nivåer av kavajer och utmärkelser när du säljer mer men egentligen så måste du jobba arslet av dig för att komma någon vart och alla kommer bara se dig som en jobbig dörrknackare.

        Älskar också när människor man inte pratat med på flera år plötsligt hör av sig och bara ”hej, hur är det med dig? :)” och så ”vill du veta något fantastiskt som fått mig att må så mycket bättre, som även gett en extra inkomst varje månad?” … Och man bara, here we go again ?

        har en nära vän som håller på med Forever Living. Får panik! Vill inte ha ngt men känner mig så dum som inte stöttar henne och köper saker

        Jag jobbade i en affär och en av kunderna kom in kanske tre, fyra gånger och försökte värva mig till herbalife. Helt gränslös.

    Jag har klätt julgranen idag. Den är så vacker och jag är så lycklig ?❤

      Roligt! 🙂 Vilken stil har du på granen? Traditionell med silverglitter och röda kulor eller någon annan stil? 🙂

        Hyfsat traditionell ändå med främst rött och guld men med rosa/lila och bronsiga inslag

          Mysigt. 🙂 Jag har inget pynt alls. Känner inte för det… bor själv så…

      Åh, skulle gärna vilja ha gran i år, men känns så bökigt när man bor i lägenhet. Kommer barra ner hela hissen sen.

        Plastgran ?

          Då är jag faktiskt hellre utan, det är inte samma grej. Julgran för mig är en äkta gran med levande ljus i. Beror säkert på vad man är van vid.

            Jag är van med ”riktig” gran som jag varje år åkte ut till farfar och fick hugga med pappa. Visst att doften är underbar, men jag vill ha jul längre och speciellt i dessa tider när man är hemma mycket. Så fick bli en plastgran och jag är helt ärligt inte ledsen för det.

              Våra granar håller alltid länge. Brukar ta in vid Lucia och ut efter nyår (för jag är trött på julen då, men granen skulle nog klarat sig ännu längre).

        Köpte en liten gran i kruka, har inte barrat än i alla fall!

        Jag köper en mindre från rusta. Och slipper all ohyra men som barn var det pappa och jag som hämtade in granen. Åh vad jag saknar honom. ?

        Man tar ju inte ut granen hel. Brukar klippa ner den och lägga i sopsäckar.
        Så värt med riktig gran för mig, finare och luktar underbart.

        När den ska ut brer du ut svarta sopsäckar runt om, som du klippt upp så de går att vika ut. Slå granen i golvet några gånger så den släpper så
        Mkt barr som möjligt. Klipp av alla grenar och vik ihop alla sopsäckar. Blir väldigt lite barrspill.

          Ah, smart! Tack 🙂

        Köp en liten bordsgran vetja.

        Jag bor i lägenhet och jag har alltid en äkta gran. Köper en kungsgran för att dem barrar mindre, dock dyrare men känner att det är värt det. ?

      Glad för att du är glad!

        Tack ?

    Någon från Ösmo här?

      Nä men var kär i en tjej som bodde där 🙂

        Cool! Var bara litet nyfiken på hur mitt barndomsställe utvecklats.

      Min mamma bor kvar ute i Sorunda och jag gick i vanstaskolan från sexårs till andra klass!
      Hur gammal är du? (Nyfiken på om vi kanske har könt varandra en gång i tiden)
      Vad jag hör från morsan är det inte så annorlunda från förut, lite mer skitungar ute som tror att de är ute i orten och härjar, samma alkisar som förut och så. Ösmo marknad är inte lika bra som den var förut dock. ?‍♀️?

      Nästgårds iallafall. Ösmo är min livlina, där handlas det mat, apoteksvaror och där jag tankar bilen. Brukade gå och simma i den fina simhallen innan Corona. Synd bara på alla kulturberikare som börjar göra det obehagligt där kvällstid.

    Hur kommer man över ett krossat hjärta? Jag blev dumpad på ett brutalt och vidrigt sätt för 1,5 år sen och jag är fortfarande helt knäckt. Det är det enda jag tänker på hela tiden och kan inte sluta älta det, sluta gråta eller gå vidare. Men vill ju såklart lyckas med det. Har inte så många vänner så är sällan ute, dessutom inte nu såklart, bor själv, jobbar hemifrån och blir därför väldigt isolerad. Har redan pluggat så det är inget alternativ. Är inne på att flytta men osäker på om det skulle hjälpa eller göra det värre. Så snälla hjälp! Är det någon mer som också fastnat helt i ältandet och sen lyckats ta sig vidare? Är psykolog det enda alternativet? Jag tänker att de bara skulle tycka jag var fånig som mår så dåligt över det här..

      Hur gick det till när han dumpade dig? Bor du kvar i samma lägenhet som du bodde i då?

        Jag var gravid samtidigt och han dumpade mig för att vara med en person han haft en relation med i månader bakom min rygg. Det kom för min del från ingenstans. Ja jag bor i samma lägenhet nu som vi var sambos i innan.

          Fy fan vilket genomruttet svin. Må han straffas för det. Fick du barnet du var gravid med? Delar ni vårdnad nu?

          Svårare att sluta älta när ni fortfarande är kopplade via ett barn. Men ett tips är att flytta till en ny lägenhet. Nystart på ett ställe som bara är ditt. Jag brukar också behöva något nytt på mig själv, typ hårfärg, frisyr, piercing etc så att jag inte är ”samma person” som den han var tillsammans med.

            Nej jag skulle skrivit med det. Jag gjorde abort pga läget. Var ”tack och lov” tidigt. Tror han kände sig tvungen att come clean med allt när jag blev gravid.

            Tack! Känner att det är något jag måste försöka iallafall, göra någon förändring från det liv jag har nu.

              Okej, skönt att du inte skaffade barn med det svinet.

              Ut ur lägenheten så fort som möjligt. Skaffa ett nytt och eget hem som är bara ditt där du skapar nya minnen. Gör som sagt någon förändring på dig själv så att du inte längre är samma person.

              Ta bort alla bilder på er, blocka honom på sociala medier.

              Köp hem gott vin och sup dig full om du känner för det. Hitta på aktiviteter (så gott det går i corona) för att tänka på annat.

              Sen är det nog dags att börja ligga med lite nya människor, till slut så funkar det.

                Tack för bra råd! Förändring it is ❤️

              Skaffa dej en hobby och få kompisar på det sättet. Du är inte ensam att vara i en sådan situation. Julkram från mej. ??

                Tack ❤️

      Jag tror inte psykolog är enda alternativ. Det han ju Dick kanske va bra med någon samtalskontakt om du ”kört fast” så som du beskriver. Annars tror jag på att försöka sysselsätta dig med saker. Är ju inte då lätt i dessa tider. Men annars gå med inlåning förening eller så. Jag gick med ett politisktparti för några år sedan i vuxenkläder å det är så mkt man kan engagera sig i där och man träffar många andra. Måste jubilar vara politik det finns säkert andra föreningar eller kurser (när det inte är Corona). Du kanske kan hjälpa till med något socialt arbete på t ex härbärge eller så? Att hjälpa andra tror jag är något som får en att må bättre och när man sysselsätter sig så skingras tankarna. Den kanske automatiskt försvinner efter en tid!

        Oj hjälp vad mycket fel ord det blev med autokorekt…. hoppas du förstår vad jag menar ändå!

          Jag förstår! Tack för ditt svar, de gånger jag har varit väldigt sysselsatt så blir det ju automatiskt så att man inte tänker på läget lika mycket. Så får kanske försöka ta mig iväg på saker trots nuvarande läget.

      Är så glad för din skull att allt kom fram!!!! Sorry men hellre att du får lida för detta en period än resten av ditt liv!!!!! <3 du fick livet tillbaka, L! Jag hoppas du lär dig fira det igen när det är dags!

        Du har ju helt rätt egentligen! Hoppas kunna se det på det sättet en dag, att jag fick chansen till ett nytt och bättre liv istället. Då ska jag fira!

      Men åh fina du. Jag var i samma sits 2014. Blev dumpad två dagar före julafton och mådde verkligen skit i flera år efteråt. Jag började till slut hos psykolog 2017 pga lite annat. Men då förstod jag att det uppbrottet hade gjort att jag tagit andra dåliga liv efteråt, tex började dricka mycket, gick väldigt fort fram in i ett dåligt förhållande osv. Så mitt tips är att inte göra något förhastat. Om du vill plugga/byta stad osv, är det för att du bara vill fly eller för att du faktiskt vill? Att fly kommer inte hjälpa dig i längden. Men däremot tror jag en genuin nystart kan vara toppen! Jag började ett nytt jobb ett halvår efter och det var bra för mig att träffa nytt folk tex. Men psykologer kommer ABSOLUT inte tycka det är ett skitproblem, tro mig, jag har gått till 3 (?) för att jag haft så mycket problem. Vissa har varit väldigt stora men vissa har varit sååå små. Alla tre har tagit allt väldigt seriöst och bemött mig med värme. Det KOMMER gå över, jag lovar dig det ❤️

        Tack för ditt svar! Behöver nog en förändring och nystart men är just det med om jag egentligen bara flyr som jag funderar över. Men nu har jag stannat i ”samma liv” så pass länge att jag kanske måste ge nystarten en chans även om det är en flykt egentligen. Tack för peppen om psykologer, jag är så rädd att det ska vara stelt och att jag inte vet vad jag ska säga och att de ska tycka att jag är fånig men det är ju orealistiska tankar egentligen. Det är ju deras jobb liksom och de har säkert hört allt möjligt redan som är mycket mer udda än mina problem haha. Har du någon erfarenhet av psykolog digitalt? Alltså med video antar jag att det är. Känns som det är så extremt lång väntetid till ”vanlig” psykolog men samtidigt ännu mer stelt att typ face timea…

        Och även om jag är ledsen för din skull att du mådde dåligt i flera år så känns det bra att inte vara ensam om det. Känns som att alla andra går vidare efter några veckor eller på sin höjd månader efter att de blivit lämnade medan jag fortfarande känner mig som ett öppet sår ❤️

      Jag har nog inte superbra råd men jag vill ändå skriva att du är inte ensam, är i samma sits som dig nu. Vissa dagar är piss och andra dagar finner man ett ljus. Just nu ser jag ljuset som en möjlighet att fokusera enbart på mig själv och det jag mår bra av <3 stor kram

    Jag fick dille på växter i våras när pandemin bröt ut. Fick massa sticklingar och nu har jag över 20 st växter. Vart kan jag ställa dem?? Har inte plats i min etta nu när adventsstaksrna samt julgrejerna ska upp.

    Hur går ni andra gjort? Vill inte att miljön ska se för plottrig ut heller.

      Ge bort

      Jag har gjort en ”växtvägg”. Betsade massa hyllor i mörk ek och satte upp med läderremma och sen massa växter ? Snyggt, och man samlar allt plotter till en separat del. Sen lite växter i fönster och några större på golvet men fokuset blir på väggen. Tips! Om du har en vägg att avvara.

        Smart! Vad för hyllor köpte du? Är det svårt att betsa? 🙂

          Jag köpte vanliga, ommålade hyllplan från byggmax. Betsa är plättlätt, dra på betsen med en trasa bara och låt torka. Köpte läderremmar från en sybutik på nätet ☺️

      Jag har samma problem! ?

      Jag brukar ställa ut i porten med en lapp där jag skriver att det är fritt för grannarna att ta. Brukar försvinna på nolltid!

      Finns bortskänkes och bjussa på nätet. Så kan du ge bort dom och någon blir glad.

      Växtdagis. Förlåt.. förskola..

        Vad får växterna lära sig i skolan då?!

          Mycket med pedagogik och sånt serru.

      20 är ju inte så många (beroende på storlek kanske) jag har 21 bara i vardagsrummet 😉
      Men annars får du försöka behålla de som du tycker riktigt bra om 🙂 Resten kanske går att adoptera bort.

        Man får inte säga att man adopterar växter, adopterade människor blir kränkta då.

        Iaf enligt krukväxtgruppen jag är med i.

          Haha, alltså förstår på riktigt inte hur vissa människor klarar sig ute i samhället.. blir triggade av ungefär allt :))) Såg också att vissa va sura över att det var bilder på katter och det var triggande och skulle minsann vara TW med bild i kommentarerna ?

            Triggande med katter? ?

          Krukväxtgäris och -ickebinäris??

            Självklart 😎

      Sett ”galler” på vägg i olika storlekar där det går att hänga krukor med krokar på lite snedden.

        Var har du sett dom?

          Ha ha ha!

          Roligaste ikväll!

      Finns en tjej på youtube som bor i en 1:a och har sjukt mycket växter. Vet inte hur hon har gjort med julpyntet men kanske kan få tips ifrån henne? 🙂 Hon heter Dixi Wonderland där, svensk är hon.

      Jag brukar plantera ihop alla av samma sort i lite större krukor, ser mindre plottrigt ut. Och tar varje chans att ge bort till vänner, kollegor, grannar etc 🙂 om det finns någon facebookgrupp för ditt närområde så lägg ut där att du skänker bort!

    Har så mycket katastroftankar. Hur slutar jag tänka såhär? Är alltid orolig när någon i min familj åker bil längre sträcka exempelvis. Hatar när det är halt ute. Tänker en del på terrorattacker när någon är i större städer. När man åker typ färja/flyg osv också. Jättejobbigt. Ännu värre sen jag fick barn. Mer att förlora liksom ? fattar ju att jag borde söka hjälp men någon som har något mer tips?

      Mitt bästa tips är faktiskt att söka hjälp. Gå i kbt. Jag hade liknande och visst skulle väl kunna ge dig råd men man behöver hjälpen för att komma ur det.

      SSRI och KBT i kombination hjälpte mig massor! Är nu fri från både ångest, oro, katastroftankar, psykolog och medicin! Ville först inte pga rädsla för biverkningar av medicinen men under nu att jag varit dum som väntat. Lycka till!

        *Under = inser

      Åh jag hade precis samma för några år sedan! Det var många i min släkt som blev allvarligt sjuka och dog mer eller mindre samtidigt. Jag kunde få en panikattack om min sambo var sen hem från jobbet. Om jag såg en nyhet om ”kvinna överfallen i *stad*” var jag alltid tvungen att kolla att det inte var min syster/vän/kollega. Helg fruktansvärt och väldigt utröttande.

      Jag vet inte varför men det gick över efter ett tag. Kan fortfarande ha känningar ibland, men det går över ganska snabbt. Jag tror att det är ganska vanligt faktiskt. Det är inget fel på dig ?. Men mår du dåligt ska du såklart söka hjälp! Stor kram ❤️

      SNRI var lösningen för mig. Men jag har GAD också så börja med att söka till till VC.

      Är likadan men blivit såhär för att det hänt väldigt mycket traumatiskt som bevisat mig rätt många gånger och bekräftat min oro, var inte såhär innan. Så om det är samma för dig tror jag man behöver ta tag i dessa trauman

      KBT hjälpte mig till 100% med mina katastroftankar, dödsångest och oro! Jag hade inte råd att gå privat eller att vänta på den vanliga sjukvården så jag sökte in via Psykologen i Göteborg där psykologistudenter som går sista året tar emot ”patienter” för samtalsterapi. Då blir man uppringd efter ett tag, får prata med en handledare och berätta varför man söker, sen blir man kallad att träffa en handledare och den personen är sen ansvarig för att se sig om i grupperna med studenter om ens problem matchar en student (dom får önska problematik osv dom vill jobba med). Jag hade tur och fick plats till hösten en månad efter jag ringde och fick en otroligt bra student som bara efter en gång gjorde att jag helt glömde att hon inte var fullfjättrat proffs. Vi fick köra ca 90% av våra sessioner online via KRY pga pandemin och även det funkade så bra, det handlar mycket om egenarbete och hemläxor på ett skönt sätt i KBT. Så det är verkligen mitt tips, sök in på liknande nu så kanske du kan få en plats till vårterminen? Vet att det finns i flera städer. KBT var otroligt och gjorde underverk verkligen. Lycka till och all kärlek till dig och din hjärna!!

    Skulle så gärna vilja veta vad tjejen som plågades av samvetskval kring killen hon dejtade som var i ett förhållande (men sa sig vilja lämna sin tjej för henne bara hon flyttade till samma stad) beslutade sig för efter svaren hon fick igår?

      Undrar också!

        Hon tänker säkert att ingen av kommentarerna förstår och att hon minsann är speciell för honom och att ingen vet vad de pratar om, för deras relation är så unik. Säkerligen inte en enda tanke på att han säkert dubbelspelar och är otroligt charmerande till sin tjej där hemma. Ungefär. Klassiskt hos alla älskarinnor. Männen är grymma dubbelspelare och kvinnor som älskar att känna sig speciella faller för dessa. De tror de är lite mer unika än frugan.

        Låter halvbittert detta och som om jag själv har blivit bedragen. Knackar trä, för inget är sant. Dock har jag väninnor som vart i ts sits och jag ser samma sak hända varenda gång. Försöker skaka vett i dem, men ja… vill man naivt tro att man är speciell så blir det alltid samma egokross när man inser att mannens viktigaste person trots allt svek är den han har hemma. Och det har inget med det praktiska att göra, även om det hjälper älskarinnans ego att tro det.

          Förstår hur du menar. Men när man hittar rätt person kan man ju känna att hen är helt unik och annorlunda från alla andra. Så kanske är det mer missriktade försök att hitta sann kärlek än en vilja att känna sig speciell?

            Då lämnar man den man har hemma och satsar på älskarinnan. Inte ofta det händer… Han får behålla kakan och äta den, varför göra slut med tryggheten där hemma för att satsa på kvinnan som redan bjudit på härligt sex helt gratis. Män är primitiva och jäkligt simpla. Ju tidigare man inser detta desto enklare blir livet för dig som kvinna.

          Oj, jag har en helt annan upplevelse och inte bara av män som är otrogna, utan båda könen. Har flera i min närhet, inklusive min egen pappa, som skilde sig och gifte om sig med den nya partnern, både män och kvinnor. Vissa är inne på 20-25:e året med den ”nya” nu.
          Så visst kan någon man råkar träffa under pågående förhållande vara både unik och speciell, finns ju massor av exempel på det. Och nej, en gång otrogen alltid otrogen tror jag absolut inte på, dessa personer har valt varandra på riktigt, de är rädda om sin kärlek så att det både syns och märks.
          Ditt inlägg låter lite som ”man vill att det ska vara” men det är ju tyvärr ganska sällan så.

            Jodå, hade även en tjejkompis som är notorisk otrogen så menar inte att det bara är män.
            Trots att du har andra upplevelser så vill jag nog ändå visa till statistik. Och visst, men en gång otrogen alltid otrogen är ett ganska reellt motto. Att vara otrogen är en egenskap. Det handlar om att man kan gå bakom ryggen mot den man ”ska” vara mest lojal till. Är en person otrogen i det privata livet bör man i affärslivet vara ytterst vaksam mot en sådan människa. Har de inga problem med att vara otrogna, illojala, så är det en egenskap som såklart inte endast gäller privatlivet i sex, utan också i privata vänskapsrelationer, arbete etc. Det är en EGENSKAP. Som man bör hålla sig borta från i karriärslivet. Vet jag en som är otrogen så är jag ypperligt vaksam. Det gäller ju också till varför jag ”hade” en vän som har den egenskapen och som inte längre är en del i mitt liv.

            Du menar alltså att de är inne på 20-25 året? Fortfarande, the run is not over, så det finns fortfarande tid för din far att hitta en ny käresta. Dessutom vågar jag anta (säger det här på ett sätt som jag inte menar ska låta alltför drygt, svårt att formulera helt rätt i textform) – att han inte berättar allt om sitt sexliv för dig hur han ev. går bakom ryggen på sin ”nya”.

              Så klart att han kan hitta en ny käresta, han är bara 73 år och har förhoppningsvis mer att upptäcka i livet. Eller så hittar hans fru en ny. Men de är fortfarande störtkära, han och hans fru, så svårt att tro det. Men du får tro vad du vill så klart, du känner ju inte dem. Plus, jag sköter hans ekonomi helt och hållet, minsta taxiresa eller inköp ser jag, svårt att dölja ngt då.

              På tal om affärsliv och karriär, jag har drivit eget företag sedan jag var 18 år, är 53 nu och jag lägger mig inte i mina anställdas privatliv, utan koncentrerar mig på arbetet de utför. Otrogna eller ej. Har lyckats bra, jobbar bara deltid nu.

              Vilken statistik är det som du refererar till?

    Beställer någon här mat ifrån hello fresh?

      Jag! Men det är min första gång och jag ska få leveransen på måndag. Har du beställt eller funderar du på att beställa därifrån?

        Jag funderar fortfarande. Men det är ganska dyrt och jag vill inte att pengarna ska kännas bortkastade. Får man välja fritt bland recepten? 🙂

          Du kan ju prova en vecka och se om det är något för dig. Jag tänkte göra så och därefter ta beslut om jag vill fortsätta eller inte ? Det verkar vara enkelt att säga upp ifall man inte skulle vilja fortsätta. Man kan välja fritt mellan 12 olika recept ?

      Jag gjorde det ett tag. Tyckte det var ok, men ibland lite weird kryddningar och så. Smidigt att få välja sina recept. Nu jobbar vi båda hemma så känns inte lika jobbigt med matlagning, men kommer nog gå tillbaka till det kanske varannan vecka när vi är tillbaka på kontoret.

      Yes! Varje vecka, och gjort det hela 2020. Bra att kunna välja mellan olika rätter, och att man lagar sånt man kanske inte kommit på själv. Nackdelen är väl att rätterna återkommer och man kan tröttna efter ett tag. Men å andra sidan snurrar jag inte runt på så många egna rätter heller ?. Skönt att för maten hemlevererad och slippa tänka på vad man ska laga till middag ??.

      Visste inte att det fanns här.. har bara sett samarbeten hos amerikanska youtubers. Det lät som det var rätt dyrt

      Min kompis gjorde. Hon var supernöjd de första veckorna men sen började de slarva med varorna, var inte alls lika fräsch mat som det var i de första kassarna.

    Vad hjälper mot naglar som går sönder på sidan, alltså så långt ner på nagelbädden att man inte kan klippa bort det för att det sitter fast i nagelbädden?

      Glas fil, fila en gång om dagen både sidor och uppepå. Nagelbandsolja, nagelolja och ett skyddande lack.

        Glasfil.

        Inte uppepå!! Det tunnar ju ut nageln på bara nån gång och den blir förstörd.

          Tror hen menar uppe på den tunns kanten, inte uppepå nageln? Alltså på den yttersta kanten ”uppe”?

        Nej nej nej nej!!!! Inte fila uppe på nageln!!!! ABSOLUT inte varje dag! Tillslut skulle du inte ha någon nagel kvar. Nageln skapas vid nagelbanden.

      Ibland tar jag plåster för att skydda nageln i några dagar och så den kan växa sig längre och starkare i fred tills ev. sprickor är så långt ute att de kan klippas.

      nagellim!

    Jag har verkligen tappat intresset för allt. Jag mår inte dåligt av det utan känns bara som massa slöseri med tid att inte kunna göra saker, fan vad det här året suger.

      Ja, sämsta året. Jag tyckte att 2019 var ett skitår, rent händelsemässigt på det personliga planet var 2019 sämre (hittills iaf), men överlag har 2020 varit piss, även om det på personliga planet varit förvånansvärt bra.

      Exakt samma här. År 2020 har varit det sämsta i mitt liv.

      Känner samma.

      Ja och nu är skansen stängd. Och jag tänkte åka ditt innan jul. Är ju ingen trängsel där. Jaja det för bli till våren. sälarna och lemurerna är mina favoriter.

      Tycker det är så trist hur dagarna bara rullar på och inget speciellt händer, så innehållslöst ? roligaste som händer under min dag är promenaden med en bra podd efter jag pluggat färdigt

      sämsta året någonsin och för att toppa det hela har jag blivit dumpad 2 gånger av samma kille under året

    Kan ni tipsa om väldoftande parfymer? Gärna något feminint som inte är för tung och eller för söt. Har jättesvårt att hitta. Prisklass spelar ingen roll.

      Jag gillar Rituals Body Mist… hade en flaska hemma förrut som var grön. 🙂 Kommer inte ihåg vad namnet var mer än att det var Body Mist från Rituals.

        Uttråkad? ?

        Oj förlåt, denna kommentar ”uttråkad” skulle vara till ett annat inlägg.

        Menade du serien Dao? Mild doft? Den har isf bytt namn till Jing nu.

          Ja det verkar som det nu när jag googlade.. smal grön flaska… Ritual of DAO. 😀

      Hon Bianca har en ny som kanske kan passa?

        Vill gärna lukta på parfymen innan jag köper den. 🙂

          Jag försökte skoja lite. Köp inte den skiten.

      Burberrys Her är min favorit. Vet inte om den räknas som tung/söt men den luktar svingott!

      YSL Libre. Magi <3

      E. Armani – she
      Använt så länge jag kan minnas och älskar den. Går inte att byta. Den har blivit min identitet.
      Värt att prova!

      Ysl mon Paris ?

      Laura, från Laura Biagotti. Väldigt fräsch o kvinnlig

      Coach EdT!!

      Gucci ”Bloom”. Prada ”Iris”. Cerruti ”1881”. Martin Magiela ”Lazy Sunday” Clean ”Warm cotton”.

      Nina ricci!

    Använder ni brun utan sol? Hur ser er rutin ut? Vilken sort? Blir ni fläckiga eller orangea, tar det lång tid? Måste ni skrubba er innan? Brukar folk kommentera att ni ser orangea/fläckiga ut?

    Tusen frågor men jag har börjat fundera på att börja med det, orkar inte vara så blek.

      Vintertid gör jag bara på gradvis bus, gradual tan lotion.
      Gradual tan in shower från st tropez är bra om man vill köra lååångsamt, tar två tre duschar innan jag uppnår en bränna.
      Annars gillar jag doves. Jag exfolierar och rakar osv sen torkar jag mig efter duschen och smörjer in noga.
      I början fick jag fläckar ibland men aldrig nu längre. Allt handlar om att smörja in ordentligt i cirkelrörelser.

      Jag använder st tropez, kör ett bad på söndag där jag skrubbar bort resterna av busen och sen smörjer jag in mig igen. Sover med det över natten och duschar på morgonen. Ingen har någonsin sagt att jag skulle se orange ut eller fläckig. Det blir inte så stor skillnad utan jag slipper bara känslan av att vara ett vitt lakan, men jag vet inte vad folk säger bakom ryggen på mig ?

      Jag använder antingen Ida Warg Instant tan Dark eller Cocoa Brown extra Dark. Om jag underhåller det brukar jag göra en gång i veckan/varannan veckan. Nu är jag typ bara hemma så orkar inte bry mig så mycket.

      Jag brukar se till att dagarna innan jag ska göra skrubba huden med en vanlig skrubbvante och ser alltid till att smörja in mig helst varje dag så jag inte blir torr. Sen kör jag bus på kvällen, alltid med vante, och brukar smörja lotion innan på knän, händer och armbågar för att undvika fläckar. Tar kanske 10 min att få på. Sover med det och sen duschar jag av överflödet på morgonen. Brukar synka det med byte av lakan eftersom det färgar av sig innan man sköljt av. Blir aldrig fläckigt, viktigaste att vara försiktig med är händerna för om det är nånstans det kan se konstigt ut så är det där. Får kommentarer ibland om att jag ser brun ut men inget mer.

      Okej kanske rörigt men mina bästa tips: skrubba dagarna innan, smörj alltid in dig dock inte samma dag som du ska köra bus, smörj in händer, knän och armbågar inför att du lägger på det, använd alltid handske och skölj handflator noga efteråt. Sov med det och skölj sedan alltid av. Tips om du är väldigt blek och nybörjare, använd Ida Wargs instant tan (den vanliga vita flaskan inte den bruna) och skölj av efter en natt även om det står att det inte behövs.

      Brukar nöja mig med ansikte (samt hals och decolletage). Min bästa är Ida Warg self-tanning face lotion.

      Peelar huden söndag morgon, kör serum och fukt, samt mer fukt på kvällen. På måndag morgon innan jobbet smörjer jag endast med bus (behöver inga handskar eller skydda bryn och hårfästet trots att jag är mellanblond, gnuggar bara in det noggrant mot hårfästet utan att dra för mycket över just håren. Masserar in på hals och nacke samt urringning och blandar med lite fuktkräm där kanten blir för att få en osynlig övergång. Låter krångligt men detta går fort.) Superviktigt att tvätta händerna noggrant efteråt. Låter det gå in i huden 20 min och därefter försiktigt på med smink. Vid behov tar jag mer bus på onsdagen.

    Okej, det här är en ärlig fråga och inte försök till skryt eller så. Hoppas ni missförstår mig rätt.

    Hur accepterar man att man är smartast på jobbet? Jag är verkligen inget supergeni eller så, men är påläst och vet vad jag sysslar med. Vill och kan mycket.
    Mina kollegor…not so much. De är oengagerande, oambitiösa och det är helt omöjligt att höja nivån och kvaliteten när de allra flesta inte ens förstår vad man pratar om, när man öppnar till diskussion. Jag är frustrerad och less. Känns som en omöjlig situation och som att jag jobbar i motvind. Tyvärr kan jag inte byta arbete just nu.

    Hoppas ni fattar och att det här inte låter som någon ”åh, jag är så himla smart-post” för det är inte alls så jag menar.

      Vad skönt att det finns fler som känner så! På en tidigare arbetsplats kände jag hur korkade alla var. Jag var yngst men inte ens de som närmade sig pensionsålder hade så mycket innanför pannbenet.

      Tröttnade på att alltid behöva förklara allt lite extra tydligt, blev inte jättelångvarig där.

      Prata med chefen, be om andra utmaningar eller uppgifter, ge dig själva utmaningar, läs en kurs mm.
      Mvh en som har det så jämt, oavsett arbetsplats

        Då är det bra att vara på en stor arbetsplats. Man avancerar och dom ser man har lätt att lära. Och du utvecklas och får högre lön.

          Önskar jag jobbade i ett yrke där de lönade sig att jobba hårdare/göra ett bra jobb…

      Trots att du säger det inte är möjligt nu, satsa på att byta jobb långsiktigt. Viktigt att du utmanas så att du växer som person. När man märker att man inte är på samma våglängd som omgivningen, och man vill växa som person, så byter man omgivning, vare sig det är ”vänner” eller jobb. 🙂

      Låter som det är inte bara smarthet utan engagemang och intresse också?

      Men jag säger – acceptans för hus situationen är nu och fokus på att det kommer bli roligare och bättre för dig på en ny arbetsplats. Byt jobb så snart du kan 🙂

      Men gud, relaterar. Har kollegor som jobbat där i 15 år (!!!!) Som kommer och ber mig om hjälp med de mest basala grejerna. Jag får t om hjälpa till att göra Word dokument! Tack och lov har jag mina egna avdelning och kan lägga fokusera där, men ibland känns det som om jag är omringad av idioter! ? I onsdags när jag var ledig ringde t om chefen och bad om hjälp, trots att jag visat honom dagen innan hur han skulle göra. Älskar också hur han sätter någon som ansvarig på en ny avdelning (som jag egentligen har noll koll på) men de slutar med att jag får ha någon slags upplärning för gud förbjude att någon annan besitter någon slags grundläggande kunskap i det vi håller på med ?‍♀️

        Åh jag är inte ensam ? Har en kollega som inte vet hur man gör när man kopierar filer i datorn till en annan mapp! Faktiskt visste hen inte ens hur man markerar text heller….

          Alltså herregud…

          Igenkänning! En kollega visste inte hur hon skulle starta en powerpoint-presentation. ”Tryck på F5” sa jag, och hon tryckte på F och sen 5…hahaha

      Tack för kloka svar 🙂

      Vet hur du känner.. Dessutom gör många mindre än de ska på mitt jobb. Har en man i mitt arbetslag som inte sköter sitt jobb eller gör det han ska. Chefernas lösning? Anställer en extra person (kvinna) som gör det han ska, han fortsätter slappa. Kommunal grundskola…

      Alltså alla är inte lika engagerade i sitt jobb, så är det bara.
      Jag jobbar i en specialistroll och såklart kan inte mina kollegor det jag kan lika bra (de behöver ju bara kunna sin del i det hela) men jag utbildar, förklarar och hjälper till, endel engagerar sig och blir bättre, endel skiter i de och kan inte ens hantera en skrivare. Vet du vilka jag lägger störst vikt vid? De som får mig att må bra…

        Jag tror att det som frustrerar mig mest är att vi arbetar med människor och då är det svårt att acceptera att vissa går dit utan att egenligen bry sig eller veta vad de sysslar med. Ibland gör kollegorna saker som går tvärt emot vad all forskning säger och jag upplever att de ibland gör mer skada än nytta. Jag tycker att vi har ett ansvar att var pålästa och kunniga. Samtidigt som jag vill höja nivån vill man ju inte jobba ihjäl sig…

          Samma här… Plus att det är jävligt frustrerande att ha samma eller lägre lön än de som inte sköter sig. Oavsett hur engagerad man känner sig ska man göra sitt jobb.

          I sådant fall så låter det som missförhållande eller tjänstefel. Och det borde du ta upp med chef/HR.

            Cheferna vet om det. Men man kan inte ge någon sparken bara hur som helst. De har väl haft samtal och så men inget blir bättre, vi fortsätter påpeka. Välkommen till skolans värld!

      Relaterar så mycket. Känner mig som en översittare men jag förlorar typ respekten för personer när de tex inte kan engelska, använda en dator eller enkel matematik. Är så klart inte otrevlig mot dessa personer men inombords kokar jag haha ?

    Någon här som har gjort en portömning? Hur var det? Tips på bra ställen i Sthlm?

    Visst måste Rebecca Stella ha fixat näsan igen nyligen? Den känns bredare och rundare…

      ?

      Jo. Byggt på med fillers kanske?

    Älskar Så Mycket Bättre men fan vilka random och okända artister de tar in?

      Noo läste om Jakob Hellman på Aftonbladet och nåt med Så mycket bättre, trodde han skulle vara med idag. När kommer han, någon som vet??

        Om tjugo minuter. Lugn baby!

          Haha men har han varit med hittills? Tycker inte att jag har sett honom menar jag?

      Nja? Det är väl två du inte känner till och dom är väl där att man ska upptäcka nya artister?

      Är mest oroad över hur Plura mår ärligt talat? Hade han varit sjuk innan han åkte till Gotland?

      Ja älskar det med men den här gången är jag inte så förtjust i alla artister det brukar vara bättre.

      De är ju verkligen kända i år. Tommy! Silvana! Markus! Med! Flera!

      Okända? Det är väl rätt många kända som är med.

    Någon som har tips på något att göra i denna pandemitid? Typ fritidsaktivitet/hobby. Känns som att man bara sitter framför telefon/tv och sedan lägger sig tidigt och sover varje dag..

      Jag har nog inte lagt mig tidigt någon gång under pandemin haha. Vad har du för intressen då? Matlagning, bakning? Sy? Sticka? Pussla? Pyssla?

        Haha, Jadu, just nu känns det inte som att jag har något intresse alls ?? men definitivt inte matlagning eller bakning. Men kanske att sy något? Men jag har inte sytt något på 13 år, så känns inte lätt att kasta sig på kanske? Annars har jag väl tyckt om att måla en gång i tiden. Annars något form av datorspel/tv-spel om man hittar något riktigt kul

          Jag rekommenderar stickning. Man kan börja lätt med något smått och sedan fortsätta med svårare och mer tålamodskrävande saker. Tar ingen plats, låter inte, och man får fina och användbara saker på köpet. Obs, börja inte med en tröja.

            Ja, det är sant! När man väl kommer in i det kan man ju sticka samtidigt som man har något trevligt på tvn ?
            Tack för tips!

              Förut stickade jag små barntröjor i olika pastellfärger och skickade inn till röda korset och rädda barnen.

                Vad gulligt gjort av dig! ?

            Varför inte en tröja? En tröja på rundsticka som du inte ens behöver montera är ju superenkelt! Finns massa gratis mönster samt kolla youtube.

              Tänkte mer att det tar lång tid och det kan kännas som om man aldrig kommer någonvart, framförallt i början när man inte är så snabb. Roligare med något litet så man ser att det blir något.

          Skaffa en switch om du inte har en och sen massa mysiga spel typ mario, animal crossing, just dance o.s.v ??

            Aha såg nu längre ner att du har en switch och gillar mario ? jaja, tips till alla som inte har; SKAFFA EN SWITCH OCH MARIO SPEL!!

            Önskar jag va sponsrad av nintendo ?

              Haha! Riktigt bra tips ? jag har Zelda (som är riktigt bra) och mario party och mario med hatten som jag inte gillade. Men jag går ta och kolla in animal crossing då kanske ?
              Tack för tips!

      Diamond painting! Finns inget roligare om man gillar att pyssla

        Det såg spännande ut, man klistrar alltså på små pärlliknande saker på rätt färg, som de där siffermålningarna när man var liten när en färg var en siffra?

          Jajamen! Det är väldigt rogivande att göra och så tillfredsställande när man ser bilden växa fram? Håller just nu på med en uggla och har kommit halvvägs, det tar tid att lägga diamanterna.

            Ja de kanske vore nå faktiskt ? har du någon bra sida att köpa från? Såg att det fanns på fyndiq och massa andra, okända sidor.
            Tack för tipset! ?

              Atalje margareta har det med diamanter och andra fina handarbeten.

              Rutordam tycker jag är bra och har många fina att välja på

              Vet ni om det är någon skillnad på billigare tavlor (som ex fyndiq) eller de ni rekommenderar ifrån? Om de ex är mindre och snyggare pärlor eller skillnad i lim/förlimmat?

              Tack till båda för tips på vart man kan köpa!

                Billigare tavlor har oftast sämre kvalité på diamanterna, tänk också på att ju större tavla du köper desto bättre kommer bilden att se ut? diamondartclub har väldigt bra rykte för att ha bra kvalité på sina diamanter och canvas, men har inte gjort något från dem än.

                Billiga butiker har nästan garanterat stulna bilder som tillverkaren laddat ner från pinterest eller liknande. Seriösa butiker som Diamond Art Club har licenserade bilder där illustratören får betalt. Rutordam har bara stulna bilder och bryr sig inte när hon blir uppmärksammad på det.

        Blev nyfiken för jag älskar att pyssla med pilliga småsaker, men hittar bara så fula motiv? Förlåt om vi har olika smak men alla jag hittar på sidorna ni nämnde ser ut som såna coola vargar, indianer och pinuppor som brukar vara målade på lastbilshytter. Finns det lite mer stilrena motiv någonstans?

      Sjunga . 🙂 Spela gitarr om man har någon. Haha!

        Ja gitarr kanske man skulle ge sig på igen, har en liggandes här hemma ? sjunga vill nog definitivt ingen att jag ska göra ?
        Tack för tips!

      Börja läs en kurs, universiteten har massor på distans just nu.

        Det var ett bra tips ? Jag pluggar redan vissa procent men kanske andra här som har lika tråkigt och letar sysslor?
        Tack ?

      Undrar samma! Egentligen har jag inte haft problem med det, förrän idag! SÅ uttråkad! Och trots att jag träffat en kompis idag (picknick utomhus) känner jag mig så ensam nu. Fy fan för denna pandemi!

      Det jag har gjort hittills under pandemin är att träna, både utomhus och inomhus (inget gym, men min idrott utövas inomhus).
      Har både Nintendo och PlayStation så det lär bli en del spel nu när kylan kommer, även lite simsspelande. Ska även ta upp skrivandet igen och försöka bli klar med en bok.

      Så ja, egentligen kanske jag inte har så mycket problem med sysselsättning, men det känns så för allt blir tråkigt till slut.

      I somras blev det en del utflykter och vandringar och det ska det bli nu under vintern också är det tänkt.

        Ja jag har precis beställt hem en motionscykel som jag väntar på med spänning ? Träning är viktigt
        Nå tips på spel? Spelade nyaste Zelda på switchen tidigare men tråkigt att köra samma igen, Sims har jag tröttnat på ?

          Fifa! På PlayStation då…på Nintendo spelar jag Super Mario??

            Ja de är kul ? mario är alltid vinnande koncept (förutom sista jag köpte men de damn hatten, ingen favorit)
            Tack för tips ?

              med den damn hatten*

      Julpysslar 🙂

    Träffar en kille och nu är det min tur att ”vara värd” och jag tycker allt känns så pinsamt haha….. Tända ljus? Pinsamt. Musik på? Pinsamt? Ingen musik på? Pinsamt. Haha har i något tips för mig att skapa en avslappnad träff utan att tycka allt är pinsamt?

      Ta ett glas vin

        Ha ha! Exakt vad jag tänkte råda innan jag såg din kommentar! Gört!

        Jajamän. 100% ta ett glas vin. Kör!

          100% ett eller tre glas vin hahaha…. Fortfarande pinsamt….

            Vem gillar inte tända ljus Wilmis! Kör! Och lycka till!!

      Gör det du precis nämnde. Tänd ljus. Sätt på musik men inget cheesy utan någon lustig och bra musik. Ställ fram lite chips och oliver så lagar ni mat tillsammans.

        Eller gör det cheesy som ett skämt och se om han fattar. Gör det uppenbart, sätt på marvin gaye.

      Varför är det pinsamt? Tänd några ljus och ha musiken på när han kommer.

      Ha musiken på när han kommer. Tänd ljus när ni sitter i soffan eller äter eller vad ni nu gör. Absolut inga konstigheter. Musik tycker jag dessutom kan leda till samtalsämnen om det skulle ta slut annars.

      Ingen musik säger jag. Tänd ljus om du är en sån som alltid gör det när det är mörkt, inte annars. Bjud på alkohol, det är lösningen för det stela.

    Vad tycker ni om Skinroller?

      Låter som ett lätt sätt att få infektioner och problem i huden. Mitt ansikte skulle bli prickigt och rött för resten av livet

      Gör det inte hemma iaf, älskar att kissie varnade för skinroller förut och nu gör hon reklam för de… ? samma med Annica

    Lite muppig idag, sorry för det. Men är så besviken och arg över det faktum att folk slentrianmässigt testar sig. Det är katastrofalt ur så många perspektiv, och kommer att innebära många kriser framöver.

      Håller med.

    Funderar på att söka jobb som en assistent på ett vårdboende i Stockholms. Jobbet innehåller arbetsuppgifter i köket, att städa på de boendes lägenheter, tvätt och liknande. Dock är jag lite rädd för covid-19. Visst ska man skydda sig när man jobbar och så men är lite orolig ändå. Kan inte bestämma mig om jag ska söka jobbet eller inte. Vad ska jag göra?

      Jag hade ärligt talat inte tagit ett sånt jobb nu.

        Så tänker jag varannan gång jag tänker på saken. Varannan gång tänker jag att kanske kunde man klara av det utan att få corona. Svårt det här.

          Fast varför söka sig till det? All respekt för dem som redan jobbar med det, men när man inte behöver jobba med det… Why liksom.

      Vad har du för alternativ? Självklart ska man jobba om man kan jobba.

        Fortsätter plugga utan att jobba vid sidan av.

        Öööh, inte söka jobbet? Klart man har det alternativet liksom.

          Om man är arbetslös och inte har nåt annat på gång så borde man ju söka.

      Sök jobbet 🙂 sen om du får komma dit på intervju kan du se vad du får för känsla då.

      Jobbar på äldreboende och våra patienter med corona vårdas inne i sina lägenheter. De använder engångstallrikar och engångsglas som slängs inne på rummet. De har en egen personal som bara jobbar med dem och den personalen får inte vara med de andra boende eller i köket eller i de gemensamma ytorna. Så jag antar att om du jobbar på ett äldreboende så kommer du inte ha någon direktkontalt med de patienterna alls. Vi har dessutom haft många fall av corona men bara em l personalen har blivit smittad så risken är liten att bli smittad om man följer hygienrutinerna.

    Varför väljer folk att arbeta gratis i stora tv-produktioner? Läste idag att frisörerna i Idol inte får betalt?? Låter helt sinnes i en sådan stor produktion ?

      För att få in foten i branschen och förhoppningsvis betalt nån gång i framtiden.

        I år är det dock en redan etablerad salong som utför arbetet vilket får det att framstå som ännu mer bisarrt. Frisören har själv sagt att hon ställer upp ”för att vara snäll”.

      Väldigt många mua-studenter gör sin praktik på liknande produktioner där många måste sminkas fort. Idol, Let’s Dance, Mello, Körslaget när det gick … De gör inte de största stjärnorna, men alla andra.

      Precis. Idioti. Men att en så stor produktion tar in gratis arbetskraft är ju fan skandalöst.

    I våras var jag sjuk/förkyld, inte helt omöjligt att det var covid, fick inte ta test då.
    Men då fick jag för första gången en känsla av andnöd vid ansträngning, det liksom sved från halsen ner till mellangärdet.
    Sen dess har samma känsla kommit tillbaka från och till vid ansträngning utan några andra sjukdomssymtom. Jag har tänkt att det var efterdyningar av ev covid. Ett par månader sen sist…
    Idag efter att jag gick upp för trapporna kom samma svidande känsla och det släpper inte. Svårt att ta djupa andetag.
    Är det någon som varit sjuk i covid som känner igen detta?

      Har du testat för antikroppar? Jag hade nog försökt få en tid med vårdcentralen oavsett, andningsproblem brukar de vilja utreda..

        Inte testat för antikroppar, kanske ska göra det nu då, men jag var sjuk i maj så är väl inte ens säkert att man har Antikroppar kvar heller.
        Trodde det hade gått över eftersom jag inte känt av det på några månader men ikväll kom det som sagt tillbaka. Men vill inte ta tid i ”onödan” från vårdcentralen som redan har så mycket nu, och känns som att om det bara är efterdyningar av covid så är det väl onödigt att kolla upp.
        Aja, lördagstankar ??‍♀️

          Ring och snacka med 1177 eller vårdcentralen och se vad de tycker. Klart man inte ska söka vård i onödan men samtidigt vill de ju ofta kolla upp sånt som andningsproblem.

      Jag hade ev. långdragen corona i våras (det var på den tiden man inte fick testa sig) och hade andnöd utan att jag ens ansträngde mig. Efter det har jag fått andnöd vid ansträngning samt vid förkylning,. Att få andnöd har inte hänt tidigare även om hag haft en långdragen förkylning eller vid ansträngning. Jag gjorde antikroppstestet och har inga antikroppar enligt det (gjorde testet ca 2 månader efter att symptomen var över), men min läkare tror att jag kan ha haft corona ändå. Gjorde också astma-och allergiutredningen, inget där heller.

        Tack för svar!
        Jag var bara vanligt ”förkyld” i våras, typ en vecka. Enda som stack ut var andnöden. Känns som att det stryps åt hela vägen från svalg till mage. Får ge det några dagar, släpper det inte så får jag kanske ringa till vårdcentralen ändå.

          Det låter som något du borde ringa 1177 om. Utan ha haft corona låter det inte som något man ska behöva gå med sådär länge. Var försiktig och ta hand om dig.

            Tack ?

    Läste på aftonbladet att någon förskola pga personalbrist börjat med att vårdnadshavare måste lämna in intyg från arbetsgivaren för att få lämna barn runt juldagarna. Vissa föräldrar gick i taket för att de betalar för platsen och borde få ha ungarna där när de vill. Men alltså hallå! Förskolan är väl främst till för de som jobbar?! Om det är personalbrist gör man väl allt för att kunna hålla ungarna hemma så mycket som möjligt. Förstår inte att det är så jobbigt för vissa att ta hand om sina egna barn! Jag skulle absolut inte ha något emot att behöva lämna in ett intyg och visa att jag jobbar de dagarna och tiderna min dotter är på föris. Självklart är hon hemma med mig när jag är ledig! Jag jobbar helg så har en ledig vardag i veckan, förstår inte de som inte tar vara på den och har barnet hemma utan istället skickar de till förskolan

      Hade också blivit galen om jag var förälder där. Många kommuner har ju gränser för hur mkt barnen får vara på förskola beroende på om föräldern jobbar eller inte, det ska räcka för att man ska få ha barnen där den tid man har rätt till och har betalat för. Varför skulle jag behöva komma med ett särskilt arbetsintyg för att ”bevisa” hur jag jobbar under julhelgerna? Känns i mina ögon uppenbart att ingen lämnar sitt barn på förskola den 23 eller 30 december tex om man inte också jobbar den dagen.

      Låter helt bisarrt att man ska behöva be sin chef om ett intyg att ”Lisa ska jobba mellan den 20-23 december eftersom det är vanliga vardagar” som sen ska visas upp för förskolan. Fattar att de är i en ansträngd sits men alla är inte lediga i 3 veckor över jul och nyår.

        Jag kan då lova dig att dina ögon känner fel. Många lämnar sina barn för att de inte orkar ha dem hemma, trots att de själva är hemma. Fler i år än innan.

        Angående betala för platsen så är det självklart att man fortsätter göra det om förskolorna eventuellt stänger för de som inte har skäl till att ha sina barn på förskolan under pandemin. Varför? Man får se förskoleplatsen som ett abonnemang. Du abonnerar platsen genom att betala för den varje månad annars blir försvinner platsen och går till ett annat barn i kön.

        / Förskolepedagogen

          Varför betala för ett abonnemang som inte utnyttjas då?

            Jaadu.. betalar du inte tex för ett tv abonnemang även de dagar du inte tittar?! Tex åker iväg på semeste

        Förskolepersonalen vill väl också kunna ha möjlighet till att vara lediga i mellandagarna…

        Därför att många fuskar såklart!! Jag jobbar på förskola och vill såklart ha ledig, men har vi barn som behöver omsorg måste några jobba, kul då att få veta sen att jag jobbade och hade barn vars föräldrar va lediga hemma självs och slappade och slänger in barnet på förskolan.. sådär schysst va?

          Speciellt föräldralediga/arbetslösa. Förstår INTE varför de får lov att komma under de veckorna. Plus, jag förstår inte varför man vill ha sitt barn där mitt i en pandemi?! Vi ska ha sammanslagning (urbota korkat) med tre andraförskolor dessutom. Mvh annan förskollärare

            Hatar dessa sammanslagningar, blir aldrig bra, i år hopps jag vi slipper, har dock redan fått covid genom jobbet.. ?? Tycker gott att under klämdagar får vh nöja sig med vikarier! All hårt slitande personal på landets förskolor bör få ledigt i år!

            Men fattar du vad det innebär att vara arbetssökande? Det tar många timmar att söka jobb, inget man gör med en vild 2-åring hemma. Hur gör man om man blir kallad på intervjuer? Tar med sig barnet? Är nog inte så uppskattat. Hade min son på förskolan 15 timmar i veckan under tiden jag var arbetssökande och hann inte ens göra allt jag skulle, så självklart ska man få ha sina barn på förskolan som arbetssökande! Det är egentligen ett heltidsjobb att söka jobb… Tror du att alla arbetslösa ligger hemma framför TV:n och pillar sig i naveln på dagarna?

              Under mellandagarna? Det är det de snackar om här.

        För att du betallar inte för vad platsen kostar, intr på långa vägar.

        Då kan jag berätta att väldigt många lämnar sina barn, trots att de är lediga. Eller arbetslösa. Total galenskap att detta är tillåtet när det råder pandemi, staten betalar alltså redan för arbetslösa (socialbidrag/a-kassa) och betalar sen även för att barnen ska tas hand av någon annan. I mellandagarna. Om folk inte fattar nivån av slöseri med skattepengar för det här, då vet jag inte vad som är värst. Du vet att du som förälder inte betalar ens 10% av vad en förskoleplats egentligen kostar?

      Äsch, hur många är det inte som sett till att få en dag eller halvdag ledigt för att kunna handla julklappar och mat osv medans barnen är på förskolan? Löjligt med intyg.

        Det sjukaste jag någonsin hört är att man inte får åka och handla eller träna om man skulle hinna det innan hämtning för man ex kunnat gå tidigare från jobbet. Förskolepedagogerna gör sitt jobb och behöver inte bry sig om vad föräldrarna gör innan hämtning så länge man hämtar i tid. Så håller med dig, bisarrt att be om intyg. Om en förälder behöver en dag/halvdag för att få ihop allt, låt dem.

          Så den dagen dom ”ska få ihop det” ska jag slopa min ledighet för föräldrarna själva inte reder ut sitt liv på lediga dagar? Och ev ha men barnet att handla? Förskolan bedriver undervisning, inte barnpassning för att få livet att ” gå ihop”… hör du inte själv hur dumt det låter?

            Om det är inom den tid som barnet alltid är på förskolan, vad spelar det för roll? Säg att ett barn alltid går 8-16 varje dag, då påverkar det ju inte er planering överhuvudtaget om föräldern jobbar till dess eller någon dag kan sluta tidigare och då passar på att hinna med träning/handling/ärenden istället för att hämta tidigt.

            Och jo, det är barnpassning. Absolut en pedagogisk verksamhet med undervisning etc men till stor del även en barnpassning.

              För att det handlar om julen. Många pedagoger blir nekad ledighet för att barnantalet ör högt. Men då ska jag in och jobba för att du vill gymma. Hell no. Så jävla usel inställning.

                Nu pratar jag om enstaka tillfällen där en person kan gå lite tidigare från sitt jobb (ett möte kanske ställdes in eller dylikt) och då hinner med något innan hämtning. Inte föräldrar som tar ut semester 3 veckor över jul och ändå har sina barn på förskolan. Nu har jag väldigt svårt att tro att det är ett problem att föräldrar tar semester i mellandagarna tex och samtidigt har barnen på förskolan. Oavsett så menar jag inte planerade semesterdagar och att ha barnen på förskolan samtidigt.

                  Fast denna diskussionen handlar från första början om att föräldrar måste lämna intyg att de faktiskt jobbar mellandagarna, DAGARNA, om du handlar innan hämtning eller klipper dig, det skiter jag fullständigt i, OM du håller dig inom din tid. Men att jag inte ska få ta ledigt i jul för att va med min familj för föräldrar sitter hemma och lämnar in sitt barn på förskolan ändå för dom minsann betalt, det är ju helt sjukt, serviceyrken javisst, men även det har en gräns för folket idioti! Föräldrar klarar fan inte mycket själva idag alltså! (Obs, inte alla).

                    Fast vet du att föräldrarna inte jobbar eller är det din frustration som talar? Det är många yrken som måste jobba jul, mellandagar och nyår. Ni har ju det ändå bra förunnat, jobbar inte kvällar eller helger så lite ödmjukhet vore fint.

                      Det är ju därför de ska lämna intyg så att bara de du pratar om ska få ha sina barn där.

            Men vad spelar det för roll om det är inom den tid som barnet alltid går på förskolan? Säg att ett barn går 8-16 varje dag, då har ni ju planerat för det redan. Vad gör det då om föräldern jobbar till 16 eller om hen någon dag kunnat sluta tidigare och då hinner med att träna/handla etc innan hämtning av barnet? Jag pratar inte om
            att sätta i system att ha barnet på förskolan samtidigt som man är hemma själv och chillar hela dagarna.

            Och jo, det är barnpassning. Självklart en pedagogisk verksamhet med undervisning också men även en barnpassning.

              Oj jag trodde inte min första kommentar skickades och nu blev det dubbelt, sorry!

              Det är INTE barnpassning för du ska ränna på stan en dag eller va hemma och baka bullar, det får du fixa egen privat barnvakt för! Hur svårt ska det va att fatta? Alternativt anlita en nanny kvällstid om du inte ”får ihop ditt liv”. Är inte förskolans jobb, sorry.

                Men om ni är en förskola där undervisning sker, med utbildningsplan osv, så skulle jag anse att det är bra att barnet inte missar någon undervisning, oavsett om föräldern är ledig eller inte.

      De får väl inte lämna om de är lediga från jobbet… och med tanke påsatta det finns folk som lämnar ändå.. ja så förstår jag att de vill ha intyg 😉

        Hur vet dew att föräldrarna är lediga? Eller att de gjort ärenden på vägen hem från jobbet? Går de bara på ärlighet? Är väldigt nyfiken på detta!

          Men det måste ju höras. Har en kollega som jag vet har ungarna på dagis när han är ledig. Sen säger jag det vidare åt folk och så sprider det sig till allmänheten att folk använder dagis trots att dom är lediga/har semester.

          De vet inte. Men vill veta atg behovet finns, annars nekas pedagogerna sin ledighet för att nån vill lämna bara för att.

      Menar du att folk lämnar barnen när de själva är lediga ifrån jobbet? Vad tusan är fel på folk. Trodde mailet som gick ut i min kommun var menat mer som ’ du som kan ta ut semester och har möjlighet att vara ledig. Var gärna det, så vår personal kan få välförtjänt semester’.

        Haha, oooja, många många lämnar sina barn trots att de är lediga.

        I mitt fall så har personalen själva sagt att mitt barn ska komma även om jag är ledig (permitterad för tillfället) för att rutinen inte ska ruckas allt för mycket och så att barnet ska få ta del av den pedagogiska undervisningen. Dock blir det kortare dagar och ofta håller jag barnet hemma ändå för att vi ska få egentid tillsammans.

        Jag var inställd på nolltolerans när jag berättade om min permettering men verkar vara väldigt olika

    Någon som har gjort microneedling?? Jag är 30 år men tycker jag har tappat volym i ansiktet, har hört att microneedling ska hjälpa mot detta?

      Dyrt men supernöjd! Är mellan 20-30 år och gjorde det p.g.a. acne-ärr, är nöjd med effekten… Fick dock först en bedövningskräm på ansiktet så det gjorde inte ont ö.h.t., en kvinna i min närhet gjorde på annan plats utan bedövningen och grät nästan av smärta. Kraftig rodnad resten av den dagen men för min del lade det sig till nästkommande dag. Fin lyster de efterföljande dagarna!

        Var gjorde du det? På vilken klinik?

          Anonym 20:37:
          I en mindre stad i södra Skåne, är detta i din närhet eller nånstans där du kan tänka dig göra behandlingen?

            Nix, bor i Sthlm 🙂
            Tack ändå!

              Anonym 20.37:
              Stort lycka till!?

              Jag gjorde microneedling hos awskincare vid Odenplan, rekommenderar starkt stället!

      https://www.svtplay.se/sanningen-om-skonhetsingreppen

      I denna serie kommer de fram till att microneedling inte ger några som helst resultat vad gäller volymförlust i ansiktet. Jag själv har testat microneedling (en kur på fyra) och jag såg inga märkbara resultat. Kan såklart vara individuellt. Mot just volymförlust tror jag att många behandlare rekommenderar fillers. Jag har testat fillers och kan säga att jag inte är nöjd med resultatet. Även här är det såklart individuellt men jag tycker fillers har gjort att jag ser mer ”pluffsig”/vätskefylld ut. Initialt upplevde jag ett lyft men den effekten avtog ganska direkt. Fillern kan också flytta på sig (https://www.youtube.com/watch?v=yoF_Ez27-L0).

      Oj vad jag svävade iväg här haha! Men tycker sånt här är intressant. Jag är lite nyfiken på trådlyft på mig själv mot volymförlust men jag måste först sätta mig in i behandlingen och vilka risker som finns innan jag på riktigt överväger det. Lycka till i skönhetsdjungeln, hoppas du hittar något som du blir nöjd med! 🙂

    Har beställt från boozt.com många gånger och aldrig haft problem. Då dock med postnord.
    Nu valde jag dock Bring.
    Paketet kom för några dagar sen men hann inte hämta så skulle göra det idag. Men det finns inte???!!! Vad gör man? Har kontaktat boozt, för det stod på Bring att man skulle kontakta avsändaren om jag minns rätt, men får ju inget svar förrän om några dagar.

    Har ni varit med om det? Hur har det löst sig? Vad gjorde ni? Jag är så irriterad på detta, fick dessutom sms förut om att jag inte har hämtat det…KONSTIGT när det inte finns?

      Har du gått till rätt ombud? ?

        Ja absolut!

      Detta har hänt mig! Minns inte om det var bring eller annan postoperatör men då hade brevbäraren av misstag aldrig lämnat av paketet på ombudet (men ändå klickat i ”utlämnad” så att jag fick ett sms) och istället åkt och lämnat det på ett annat ombud!

        Men ååh, störande!! Hur löste det sig för dig? Liksom, hur fick du veta att det fanns någon annanstans?

          Gå in och kolla spårningen?

            Gjort tusen gånger, det står att det är levererat till ombud.

        Fast du får ju avisering först när ombudet har scannat in paketet, dom måste alltså ankomstscanna.

          Ja jag vet, men det finns inte hos ombudet. Hon kollade massa gånger.

    Är verkligen nyfiken hur det går för Helena (”Vägen till ett plus”)! Hur är livet med den efterlängtade bebisen?

      Undrar också!

    Var på Hötorget idag och blev så jävla blåst på priset på varorna jag köpte. Jag betalade 550kr och när jag kom hem insåg jag att jag skulle betalat 300kr. Hur fräckt?? Jag är tyvärr väldigt dålig med siffror och ännu sämre i stressade tillstånd och har nedsatt kognitiv förmåga rent allmänt så jag var väl ett lätt offer. Han gav mig ett hektopris och sa dessutom att han skulle bjuda mig på 190g men när jag hemma kontrollvägde och kontrollräknade inser jag att mitt hektopris trots allt landat på 10kr/hektot MER än vad han sagt att varorna kostade, och då räknar jag med den mängd som han ”bjöd” mig på. Så han bjöd mig på noll och rippade mig på priset. Jag har dessutom ont om pengar pga långvarig sjukdom utan sjukpenning Så f – – k him.
    Någon mer som blivit lurad på pengar på Hötorget?

      Inte så stort belopp men de försöker ofta lägga på en tia här och en tia där har jag märkt. Köper blommor där ibland. Kontrollräknar alltid.

        Då måste jag sett väldigt lättlurad ut när han tycker han kan lägga på 250 extra utan att jag ska märka det. Jag reagerade på priset såklart men mitt huvud började snurra och jag insåg att jag aldrig kommer kunna argumentera om siffror där och då med pressen jag kände så jag blev för ett ögonblick godtrogen och tänkte att ”min tröga hjärna måste ju ha fel, så sniken kan han ju inte vara”. Usch vilken girig man.
        Vill gå tillbaka och säga till för jag blev lite ledsen också. Han var ju trevlig och vi pratade om ditt och datt en stund medans vill höll på med varorna. Vart har denna man sin heder? Känner mig så puckat godtrogen.

        Japp samma när jag köpt blommor. De säger ett pris först och knappar sen fort som tusan in en annan summa. Jag är alltid snabb att bekräfta priset innan allt knappas in där numera

          Nej fyfan vad fult! Hur kan de få hålla på sådär? Och Hemtex får inte ha sina eviga reor och black friday prishöjningarna synas i sömmarna. Hötorget då? Fan, dags för bojkott.

      Nej, men vet att många jobbar svart där!

        Ja jag fick ju inget kvitto heller såklart, det upptäckte jag när jag tänkte kontrollräkna hur många hekton han slagit in, så fattade direkt att detta går svart ner i fickan.

          Gå dit och konfrontera honom. Låt honom veta att han varit dum.

            Funderar faktiskt på det. Finns dock en risk att jag är så arg att jag mest stammar och skakar. Förslag på vad jag ska säga? Hur jag ska lägga upp det?

      Har också blivit blåst, fick inte rätt växel tillbaka (summan som fattades var så pass stor att det kan inte varit nåt misstag.) Hade lite bråttom, kontrollräknade inte växeln och stoppade den bara i plånboken. Upptäckte det hela först hemma. Detta hände för flera år sen och har inte köpt nåt på nåt torg efter det.

        Så fult gjort!

      Har också blivit lurad där!

      Jag beklagar verkligen att du blev lurad, det är tufft. Du får trösta dig med att det inte var en bilaffär, då hade summorna varit betydligt större. Har en kompis som blev blåst på 150.000 av en babbe. Efter det gör jag aldrig affärer med dom. Och ja, jag är en rasist som drar alla över en kam. Skäms inte ett dugg för det.

        Det var informativ läsning.? Jag håller med förslaget om att röja upp på Hötorget och göra det till parkeringsplats. Bort med de här jävl.

          Bort med dig.

      Yes det har jag blivit ? Jag rekommenderar alla andra små torghandlare, de är ärliga.

        Jag har också positiva erfarenheter av andra mindre torghandlare. Hötorget kommer jag nu bojkotta och hoppas de dör ut av covid. Verksamheten alltså.

          Hoppas detsamma med dig och ditt jobb!

      Tyckte synd om dig först men inte nu längre när du uttrycker dig så jävla rasistiskt.

        Tja, min babbe mamma är också rasist då eller? Hon ger mig denna info om SITT folk. Jag ser inget rasistiskt i det.

          Man säger inte babbe, bara rassar som gör.

            Därför tror jag inte du har rötter i nåt annat land, bara en vanlig rasist som låtsas.

        När vi åker till vårt andra hemland försöker våra landsmän luras och blåsa en på pengar hela tiden. Till och med advokater i landet har blåst familjen på
        80 000kr. Och mäklare.

    Cam du MÅSTE skriva om Annica englunds senaste live + inlägg på insta. Hon försöker få sina följare att gå med i nuskin och promotar pyramidsspel! Så j*vla oseriöst!! Som att hon behöver pengarna ? hur girig får man vara?

    Väntat på ett paket jag köpte på tradera i över en 10 dar nu, hoppas det kommer nästa vecka (han sa att han skickade det för tre dagar sedan)..

    Väntar ni på några roliga paket?

      Ja…från boozt…med julklappar i 🙁

      Väntar på ett från Lindex också, men det är inte så roligt eftersom jag ska skicka tillbaka det när det kommer.

        Vad onödigt

          I helvete heller. Något som är onödigt är att betala för och behålla något som inte längre är aktuellt.

    Löpare! Vad har ni på er när ni springer utomhus såhär års?

    Jag har ett par tights med tillhörande tröja som båda är vinterfodrade. Under tröjan kör jag en underställströja men inget under tightsen. Men jag fryser om både ben och överkropp så jag skulle behöva något varmare. Vad har ni för tips??

      Ull!

        Men det kliar väl nåt så in i..?

          Nej, merinoull kliar inte. Det är inte ullplagg ala farmors hemstickade raggsockar man har på sig.

          Jag har Kari Traans underställ i ull (både byxor och tröja) och de kliar inte iaf. Väldigt sköna och tunna.

            Förlåt, menade givetvis Kari Traa.

          Toppen! Ska kolla på detta! Kari Traa alltså!

            Brukar finnas på campadre till billigare priser.

            Finns också Ulvang, Devold, Ice Breaker (min favvo, bäst kvalité tycker jag), Helly Hansen, för att nämna några.

              Har ett Helly Hansen och ett från Everest, inget av dem är i ull dock. Kollade precis på Sportshopen, många verkar vara i polyester, men det värmer väl inte??

                Eller det kanske det gör, tänker nog på något annat?

                  Nej, syntetunderställ värmer.inte något vidare, mer än att du får ett lager till på kroppen. Syntet är dock bra på att transportera bort fukten från kroppen vid högintensiv aktivitet. Om man vill ha både värme och fukttransport kan du välja ett tvålagersunderställ eller välja ett underställ med en del polyamid i. Det isolerar bättre än bara polyester.

                    Syntet börjar lukta vilket ull inte gör. Värd att tänka på.

      Jag har alltid långkalsonger under mina vinterfodrade tights. Vid många minus, har jag en även kort täckkjol med dragkedjor på sidorna som täcker rumpan. Tunn ”dunjacka” och mössa och vantar. Och dubbskor

        Oh så bra, blir en screenshot på detta så jag vet vad jag ska kolla efter?

      Jag blir varm ganksa fort när jag springer, är bara första kilometern eller så jag är kall. Viktigast för mig är mössa och vantar. Än så länge har jag bara vanliga träningstajts, en tunn långärmad t-shirt och en billig ofodrad vindjacka. Och reflexväst, så klart. Men jag bor i Skåne, så det är säkert stor skillnad i temperatur.

        Är nog inte så stor skillnad, jag bor nära Vänern, pga sjön är det iofs alltid kallt.
        Jag springer oftast långt, milen och uppåt, men är ändå kall när jag kom till bilen efteråt.??

        Bor också i Skåne och klär mig likadant för vinterlöpning 🙂

      Inte min smak så diss. Men den kan säkert passa vissa.

      Hiss!

      Hiss!

      För mig känns stora päls/fuskpälskragar lite…ryskt. Eller typ öststat på 90-talet.

        känns absolut ryskt men SNYGGT! pälskragen verkar avtagbar om man skulle tröttna

      Ser två personer framför mig. En medelålders översminkad kvinna som står och röker eller en babushka.
      Något med pälskragen.

      Lite för lång. Annars jättefin!

      Diss för mig. Men tycker man ska ha på sig det man själv tycker är fint.

      Ser ut som någonting en rysk skridskoprinsessa skulle svepa in sig i. Inget fel med det, men inte min smak.

      Kappan är jättefin.

      Den svarta var snygg… den gråa hade varit bättre med en mörkare krage.
      Påminner mig om en kappa som jag ärvde av min mamma på 90talet. Den var brun och jag tror hon hade haft den för längesen då.

    Egoinas pojkvän F verkar något så otroligt tråkig och fyrkantig. Tänkte på det inlägget där det spillts kaffe och hans kommentar lät som en sur gammal gubbes, i alla fall läste jag den så i mitt huvud. Vad är er uppfattning?

      Samma här. Hon kanske bara är dålig på att skriva om honom så att han framstår i bättre dager. Eller så är han lite tråkig och hon gillar det? Hon framstår ju ganska pretto, uptight och oskön själv också, så antingen är dom såna, eller så framkommer inte deras personlighet i text så bra. Jag reagerade på den lilla ”intervjun” hon hade haft med honom för ett tag sedan, sån där man ser på facebook att mammor gör med sina barn och han svarade så konstigt och stelt som att han inte kände henne? och hade fel på hennes ålder, haha.

      Sjukt osoft av mig att försöka analysera någon annans personlighet och förhållande dock. verkligen inte min ensak, egentligen.

        Han är dessutom livrädd för att skaffa barn och vill inte gifta sig. Säkert hans fel att Regina inte känner sig helt tillfreds med sin livssituation och har slutat umgås med sin kompis Caroline som väntar barn nr 2.

          Hur gammal är den här Egoina?

            31

          Men snälla. Alla är inte avundsjuka på folk som skaffar barn ?

            Absolut inte! Men hon vill ju ha barn men F vill bara vänta och vänta…

              Det betyder inte att hon är avundsjuk och så till den grad att hon skulle sluta umgås med en vän. Kompisen kanske blivit skittråkig eller inte har tid?

          Ja vad hände med henne?! De var ju såå tighta och umgicks konstant ett tag, men nu har hon helt försvunnit ur Reginas liv?

      Han verkar vara pedant. Och i så fall är det väll katastrof med lite spillt kaffe. Äsch. ?

      Har samma åsikt. Jag känner ingen av dem men såsom hon framställer honom i bloggen verkar han vara en stor torrboll. Det känns som hon har så stor FOMO rädsla så hon bara ”nöjer” sig med honom.

      Jag tycker dom båda verkar va så otroligt stela och tråkiga, men kämpar verkligen med att vara sköna, roliga personer. Eller F följer jag ju inte, applicerar nog Egoinas personlighet på honom nu.

      Egoina har någon gång sagt i sin tidigare podd att F har drag av autism eller om det var asperberger. Det hon menade med det är nog att han är en person som är lite fyrkantig av sig och gillar rutiner. Jag är likadan, introvert och kan nog uppfattas som gubbig utåt hehe.Det viktigaste är att de är lyckliga ihop!!!!

        Schysst att skämta om det liksom..

      Undra om du är samma person som skrivit taskiga saker om Egoina och F här förut? Varför har du behov att vara elak mot människor?

        Ingen är väl elak? Folk bara resonerar. Tvivlar på att du aldrig har haft åsikter om dina vänners förhållanden.

          Vänner? Detta är en blogg om influensers(!)

        Nope, vi är flera olika ?

        Att uppfattas som lite stel och tråkig av människor som ser en mycket mycket liten och utvald del av deras liv är inte taskigt, tycker jag.

      Jag tycker hon verkar vara en väldigt enkel och gullig tjej, typ trivs med att ha det mysigt och med mycket familj omkring sig. Medan F känns mer som en rätt typisk ingenjörstyp, som gillar att sitta för sig själv och pyssla med tekniska prylar. Får känslan av att Regina inte vågar gå vidare från honom. Hon hoppas han ska bli sugen på äktenskap och bebisar, för klockan tickar och hon varken hinner vänta på honom eller jaga ny sambo.

        J.J håller helt med dig. Hoppas inte Regina ”väntar” in honom för länge. Jag gillar verkligen henne, har följt henne sen 2009 och önskar henne allt gott. Skeptisk om F är den rätta för henne utifrån vad vi fått se, vilket såklart inte är allt.

    Ibland kan jag lägga mig ner och dagdrömma flera timmar för att fly verkligheten en stund. Så skönt. Men samtidigt ger det mig väldigt dåligt samvete; att bara ligga och göra ingenting (=oproduktivt) men då får man liksom vara i en egen värld en stund.

    Någon mer?

      Samma här! Ofta i kombination med att lyssna på musik. Har inte dåligt samvete för det, det är ju för mitt eget välmående.

        Alltid med musik! ?

      Det räknas väl typ som meditation/mindfullness eller annan avslappning? Låter gött, tycker jag. Man behöver inte göra något hela tiden.

        Jag tänker att det kanske är som med droger, att man flyr från verkligheten liksom

      Vad tänker du på då?

      Samma!! Är en riktig drömmare. 🙂 Men det är väl inte farligt? Så länge du inte struntar i ditt jobb, hygien osv för att ligga och drömma så är det väl lugnt.

    Jobbar som Frivårdsinspektör. Finns det något ni undrar över kring frivården, kriminalvård eller relaterade ämnen – fråga gärna så försöker jag svara!

      Vad tycker du om dina klienter innerst inne och helt ärligt?

        Det är väldigt olika eftersom alla klienter är individer, så det är omöjligt ett ge ett svar för alla. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte fanns klienter jag har svårt för (även om man behandlar alla professionellt) och några få har jag känt ett obehag inför. Men väldigt många tycker jag genuint bra om faktiskt.

      Har en intagen flörtat med dig någon gång?

        Ja det har hänt. Men jag har inte upplevt att det har varit på allvar egentligen, men jag har oavsett varit tydlig med att det inte är okej.

      – brukar du vara rädd?

      – jobbar du på en anstalt? Vilken typ av brott?

      – hur är det möjligt att droger alltid verkar smugglas in i fängelser?

        Kan ärligt säga att jag aldrig har varit rädd på jobbet. Jag har inte heller varit inblandad i någon allvarlig incident. Det mest dramatiska som hänt när jag varit med var när en klient svimmade på ett besök.

        Jag har aldrig jobbat på anstalt, däremot häkte, med uppsökande verksamhet (motiverande och stödjande samtal) Få var min målgrupp personer misstänkta för narkotikabrott, våldsbrott och gängkriminella. Sexualbrott jobbade jag inte själv med, hade kollegor som var mer specialiserade på det.

        Eftersom jag själv inte har jobbat på anstalt kan jag inte svara helt tvärsäkert, men det mesta som kommer in på anstalt verkar komma in genom besökare. Sen är det inte så väldigt mycket som man kan tro, det mesta som man försöker ta in upptäcks och beslagtas.

        Vad sjutton, skrev ett långt svar till detta men det verkar ha försvunnit!

        Får skriva om det då ??‍♀️

        Kan ärligt säga att jag aldrig varit rädd på jobbet. Har inte heller varit med om någon allvarlig incident.

        Jag har aldrig jobbat på anstalt, däremot på häkte. Då jobbade jag med uppsökande verksamhet (motiverande och stödjande samtal) med personer misstänkta för narkotikabrott, våldsbrott och gängkriminalitet.
        Nu jobbar jag på frivården med alla typer av brott utom sexualbrott och relationsvåld (det är en specialiserad grupp)

        Utan att ha egen erfarenhet av det så har jag förstått det som att droger oftast kommer in genom besökare. Det är dock inte så vanligt som man kan tro, det mesta av det som man försöker smuggla in hittas och beslagtas.

          Tack för svar, intressant!

          Har du nån form av alarm på jobbet?

            Ja vi har alltid larm på oss när vi är på besöksavdelningen. Det finns en larmgrupp som bär larm under hela dagen och ska ta sig så fort som möjligt till platsen om någon trycker på larmet.

              Får larmgruppen agera dag/vecko/månadsbasis? Alltså hur ofta.

                Man brukar ha något pass per vecka, antingen hel eller halv dag.

          Tycker du att du kan göra skillnad i folks liv? Rent generellt, brukar de lyssna på dig och vara motiverade för en förändring?

            Ibland, bland inte. Det beror så mycket på vad personen själv vill. Vissa vill absolut inte ens vara där men måste, eftersom det är en dom. Man försöker alltid nå alla, men med vissa får man bara acceptera att det inte går. Andra kan komma tillbaka flera år senare och ha en helt annat inställning.
            Andra är väldigt öppna för att göra en förändring och är drivande själva i att jobba med sin problematik. Där känner jag att jag verkligen kan göra skillnad eftersom de vill ha min hjälp.

      Vad pratar du och intagna om? Blir ni ”kompisar” typ?

        Mitt jobb på frivården går ut på att försöka motivera klienterna till att inte återfalla i brott. Vad man pratar om beror dels på vad de är dömda för och dels vad de har för behovsområden, men vi jobbar KBT-baserat (kognitiv beteendeterapi) och pratar mycket om vilka tankar och värderingar som leder till brott.
        Vissa som jag känt länge blir man absolut lite kompis med, men aldrig på ett privat plan.

      Tycker du synd om intagna ibland?

        Absolut. När jag jobbade på häktet framför allt, då träffade jag ofta människor i kris som hade gjort saker som totalt förstört livet för dem själva och deras anhöriga. Trots ibland riktigt hemska saker de gjort så är de också människor, och många har hamnat väldigt fel, t.ex. pga drogmissbruk.

      Har du någon gång känt starkt att en klient är oskyldigt dömd?

        Absolut! Det har hänt flera gånger. T.ex. en klient på häktet som var misstänkt för mord som jag verkligen trodde på. Han blev senare frikänd i rättegången. Jag brukar dock försöka att inte lägga någon värdering i det nu när jag jobbar med personer som fått sin dom.

      Vad tänker du om klienternas anhöriga? (Barn och vuxna)

        Träffar ju aldrig anhöriga, så mitt fokus ligger främst på att prata med klienterna om deras anhöriga. Barn måste vi fråga om och om vi känner oro så låste vi göra en orosanmälan till soc.
        Det kan vara väldigt tungt för anhöriga att leva med en person som begår brott och/eller är i missbruk och det är viktigt att prata om. Ibland när jag har jour har det ringt anhöriga dit som behövt prata med någon.

      Bra lön?

        Jag har 32. Inte det mest välbetalda jobbet kanske, men det är stabilt.

      Vart vill du karriärmässigt?

        Just nu har jag inte riktigt någon plan. Chef är jag inte intresserad av, jag vill jobba klientnära. Helst av allt skulle jag vilja jobba med uppsökande verksamhet på häktet igen, bästa jobb jag haft. Tyvärr la man ner den verksamheten för ett är sen av ekonomiska skäl.

      Verkar dömda ångra sig/ha dåligt samvete? Tänker de på sina brottsoffer och dess anhöriga?

        Många har det. Har träffat personer som har dömts för allt från rattfylleri till mord. Många är först fokuserade på sig själva och att lägga skulden utanför sig själva (eftersom det är lättare att hantera), särskilt när man sitter häktad och ännu inte är dömd. Efter domen är det många som omvärderar det som hänt och kan börja tänka i ett större perspektiv.
        I många fall finns heller inget tydligt brottsoffer och då handlar ångern mer om vad man har gjort mot sig själv och sina anhöriga genom det som hänt.

          Tack för intressant svar!

      Hur ofta och länge (veckor, månader?) brukar du träffa en person? Hur länge varar ett möte?

        Skyddstillsyn är alltid 1 år. Övervakning vid villkorlig frigivning är alltid minst ett år, och från och med 1 juli i år kan den också vara längre beroende på längden på fängelsestraffet. Så jag träffar klienterna i minst ett år. Hur ofta beror på en utredning som göra i början som visar på risken för återfall i brott och vilka behov som finns. Som mest kan det vara en gång i veckan och som minst en gång i månaden (då har man också en biträdande övervakare, hette tidigare lekmannaövervakare)
        Ett möte är ca en halvtimme, ibland lite längre eller kortare.

          Har det hänt att dom inte kommer till mötet med dig? Vad händer då?

            Det händer ofta. Det finns olika åtgärder vid misskötsamhet.
            Det finns något som kallas Övervakningsnämnd som hanterar misskötsamhet vid skyddstillsyn och Frivårdens beslutssammanträde (FBS) vid villkorlig frigivning.

            Första gången man kommer dit får man oftast en ”kontaktföreskrift”, som en andra chans att visa under ett antal veckor att man sköter sig. Nästa steg är en varning och sista steget är att ärendet skickas tillbaka till rätten som kan besluta om fängelse istället, om man har en skyddstillsyn. Om man är villkorligt frigiven kan man få sitta inne upp till 90 dagar av delen man har kvar av straffet. Det finns också andra föreskrifter och åtgärder, men det här är de vanligaste kan man säga. Kommer man inte till nämnden blir man efterlyst.
            Svårt att förklara helt kortfattat i text, men ungefär så.

            Om man missköter övervakningen mycket kan det också försvåra chanserna att få en frivårdande påföljd igen om man begår nya brott.

              Tack för dina utförliga svar, snälla Frivårdsinspektören!

                Tack för intressanta frågor! Jag jobbat också med att föreläsa om frivården och kriminalvård, så det är bara kul när folk är intresserade 🙂

          Hur många klienter har du?

            36 just nu

      Har du återkommande klienter? Vad tycker du om dem?

        Det är ofta lättare när man redan känner varandra och inte behöver börja från noll.
        Ibland är det riktigt kul att få tillbaka en klient som man känner sedan tidigare, som en jag har nu som har gjort enormt stora förändringar i sitt liv och fortfarande gör. Det är som en nu person jämfört med den han var för 5 år sedan!

      Vad tycker du om ”popularisering” och romantisering av fängelsemiljöer och intagna t ex i form av tv-serier (Orange Is The New Black, Prison Break m.m.)?

        Gillar själv att kolla på såna serier, tycker det är underhållande. Det största problemet som jag ser det är att många i Sverige baserar sin syn på vårt rättsväsende och hur det är att sitta i fängelse på såna serier. De är inte alltid ens realistiska för hur det är i usa och definitivt inte för hur det är i Sverige. Det kan ge en skev bild.

          Superintressant, tack för att du svarar på så många frågor.

          Det känns som att samhällets syn på brottslingar eller iaf debatten om brott har blivit hårdare. Märker du på något sätt av det i hur dina klienter?

            Det har sen definitivt. Det kommer många krav på hårdare straff, vilket bland annat resulterat i fler frihetsberövade och fler som sitter en längre tid. Häkten och anstalter har mer än 100% beläggning vilket gör att många måste dela rum och färre får platser på utbildningar etc. Det skapar såklart fler situationer där man blir irriterade på både varandra, personal och systemet. Det har också blivit betydligt mer ingripande att vara villkorligt frigiven vilket många som varit med länge inte riktigt har hunnit vänja sig vid än.

      Har du någonsin velat ligga med någon av dina ”klienter”?

        Haha nä, det har aldrig hänt. Skulle inte tänka på någon på det sättet eftersom jag träffar dem i min yrkesroll, så funderar inte ens på det.

    Går det att bli drygare än Jakob Hellman?

      Vem är han?

        Ha ha! Eller hur. Så mycket bättre. Gjorde en skiva för trettio år sen.

          Men en mycket bra sådan?

          Jaha, ok!

      Älskar Jakob Hellman!

        Varför?

          För att hans musik är bra??‍♀️

            Klart du gör. Du kan ju inte hjälpa att du har urusel musiksmak.

              Snarare du som har.

      Tror han är nervös och kanske försöker hålla den image han haft tidigare?

        Ja han känns lite ovan.

      Världen har pyramiderna i Giza, Kinesiska muren och mycket mer. Vi har Jakob Hellman, mysteriernas man. Tack.

    Ni som är särbo eller generellt bara inte bor med er partner, hur gör ni nu i corona tiderna? Jag är så trött på en av mina vänner som är så negativt inställd till att jag fortsätter träffa min partner eftersom att vi inte bor ihop och måste åka en bit för att träffas. Jag säger att jag är säker på att de flesta i min situation och som också lever som särbos också träffar sina partners men enligt henne så tror hon ”de flesta tar ansvar”. Är på en nivå så jag knappt orkar med henne längre…

      Tycker du kan be din kompis dra åt helvete.

      Tror som du, jag hade träffat min kille om jag hade nån och vi inte bodde ihop.

      Nu pratar jag inte ur partnerperspektiv, men jag som bor själv ”åker” för att träffa enstaka vänner ibland. Man får ju ha en ”karantänfamilj” om man bor själv, så att du träffar din partner innebär ju inte att du inte tar ansvar!

      Man får ju ha några få utvalda personer som man träffar (och som bara träffar en). Så länge ni kan resa till varandra på ett säkert sätt.

        Om man bor själv, vilket jag antar att du gör.

          Har inneboende så bryter väl därför mot reglerna egentligen, men det är ju ingen jag umgås med, känner mig så ensam om jag inte får träffa min partner, umgås inte med någon annan..

            Nä det förstår jag, ni lär ju inte va så nära varann fysiskt heller.

            På det du beskriver tycker jag inte du gör fel.

      Bor hos min kille torsdagar-måndagar. Resten av tiden hemma hos mig. :))

      Träffas som vanligt. Åker dock bil emellan, som vanligt.

      Sandra B, är det du?

    Alltså senaste veckans PH var EPISKT!! Citatet ”jag svär på min hund att jag inte runkat av Patrik” kommer gå till historien!

      Men i vilka kanaler går PH och Ex on the Beach i ?

        D-play kollat jag PH i alla fall

          Jaha, kollar PH på Viaplay, Dplay visar väl Ex on the Beach.

        Viafree/play och dplay men går även att se på nyafilmer

      Orkar inte när alla ska sväääääääära på hela tiden. Om man inte kan förmedla att man är på allvar utan att svära på nåt har man bristande vokabulär.

        Ha ha ha, folk som du som upprepar detta gamla skivspår om bristande vokabulär och svordomar är fan lika tröttsamma.

          Svordomar? Läs en gång till.

      Skrattade ihjäl mig när de gjorde effekter och visade en tecknad lapp på att ”jag Erica svär härmed på min hund att jag inte runkat av Patrik” och en namnteckning, Hahahaha. Enda gången ph’s effekter varit roliga

    Hej!
    Är arbetslös sedan augusti och söker efter jobb. Jag har en civilekonomexamen och 2,5 års erfarenhet inom finans. Jag är en driven person som är van att arbeta i ett högt tempo självständigt och med andra. Jag vet inte om detta är rätt forum för detta men jag hoppas på det bästa! Om det är någon som söker efter en person, så är jag tillgänglig omgående. Ha en fin helg alla!

      Hej! Vi behöver folk i frontlinjen, mejla mig på anna.gisell@ica.se

        Tack Anna! Jag mejlar!

      Vart bor du?!

        Ursäkta! Missade att få med det! Bor i Stockholm! Vill även tillägga att jag är grym på excel!

    Vad tycker ni om funkisföräldrar som klagar på ”vanliga” föräldrar som uttrycker sig över mängden vab i dessa tider? Ditte Svanfeldt la ut ett inlägg idag om att föräldrar till friska barn bör sluta klaga då det finns dem som har det värre. Men så är det väl nästan alltid, att någon annan har det värre – eller?

      Sant. Alla har rätt till sina känslor och de blir inte mindre jobbiga för att andra har det sämre.

        Känns dock som alla alltid på den typen av konton är ja-sägare. Inte sett en enda som säger emot exempelvis henne, alltid gulligull. Följer flera funkisföräldrar och ingen av de andra har bett andra att sluta ”klaga” på sin vardag.

      Vad är en funkisförälder?!

        En förälder som har barn med funktionsnedsättning. Dem kallar sig så.

          Funktionsvariation?

        Föräldrar till barn med funktionsnedsättning, tror jag. Heter det fortfarnde så? rätt mig gärna.

        För mig kommer funkis alltid att vara en stil inom arkitektur.

          Ja precis… Funkisförälder torde vara någon som både är förälder och bor i ett funkishus. 🙂 haha… eller En förälder som har en rad egna funkishus som denne ser som sina barn 🙂

            Det är därför jag brukar svara att jag bor i sekelskifte …

              Och en brutal förälder bor i en betongklump.

        Nysvenska för en förälder med handikappat barn. Tyvärr blir ungen inte bättre av PK.

      Tänker spontant att hon själv borde vara lite ödmjuk som ”jobbar” som INFLUENCER. Tänker på de hjältarna som har barn med samma vårdbehov som hennes barn, som dessutom har ett riktigt jobb att gå till.

        Och inte har den ekonomin de har

    Har någon här på ÖS beställt något från Mixed Grill Banjul? Erfarenheter?

      Jag beställde en väska. De skickade fel två gånger som jag fick skicka tillbaka. Tillslut rätt. Ingen ersättning för krånglet

        Jag beställde en grej, men den kom aldrig. Har inte fått pengar tillbaka heller ?

      Jag har beställt men ingen vara på tre månader. Får inte pengar heller fast de lovat att sätta in. Så himla dåligt men jag orkar inte tjafsa mer.

      Jag har beställt flera saker från MGB, älskar deras barnkläder, alltid fått bra levererat. Dock trodde jag att hon hade lagt ner… måste genast kolla upp!

        Öppnar upp ibland när hon känner för det vad jag förstått. Tycker också kläderna är otroligt fina men alldeles för strulig för att driva företag.

    Vad tror ni therese har för syfte med facebookgruppen hon startat? Har hon inte nog med jobb? Fattar liksom inte vad hon ska med den till

      Vilken grupp?

        T Time

      Vad är det för grupp?

      Är den för HENNE då? Trodde den var för hennes följare att samlas i och kommunicera med varandra i.

    Jag har kommit in i en period där jag har sådan dödsångets på kvällarna. En enorm rädsla att jag ska bli sjuk och lämna mina barn.. Känner någon igen sig?

      Alltid vid läggdags. Om jag inte är toktrött och somnar direkt. Men upplever inte att det påverkar mig på dagtid, när jag vaknar är allt som bortblåst.

      Ja, hemskt … För mig gick det över först när jag började med antidepressiva. Heja dig, du ska bli 100 år!

      MCT metakognitiv terapi. Jag fick resultat efter en session. Testa på distans om det inte finns där du bor.

    Min sambo har börjat nysa och snora som en galning senaste veckorna/månaderna. Tydligt att han är allergisk mot något i vårt hem då allergitablett hjälper lite samt att han inte nyser såhär någon annanstans. Tips på vad man kan bli allergisk mot helt plötsligt? Har inte bytt tvättmedel eller liknande, dammsuger/dammtorkar ofta.. tacksam för förslag på vad det kan vara ?

      Kvalster?

      Parfym kanske. Testa att ha allt (tvättmedel, sköljmedel, rengöringsmedel, sånt på er själva, osv – alltså ALLT) parfymfritt ett tag.

      Mögel ?

      Skrev ett långt svar men den här bloggen suger så du får vänta till Camilla rensar alla kommentarer som fastnat….

        Trh har googlat igen, ser jag.

          Lägg ner tönt. Det är så jävla fånigt när du hela tiden ska gissa vem ”trh” är men alltid har fel.

      Har ni något husdjur?
      Jag blev allergisk mot katt i vuxen ålder. Även allergisk mot gråbo och björk men inte direkt säsong för sånt.

      Kan rekommendera att testa nassonex nässpray och se om det blir någon förbättring. Oftast det läkarna på vårdcentralen brukar rekommendera.

    Hade magsjuka för en vecka sedan och har sedan dess slutat vara hungrig. Vanligtvis är jag väldigt styrd av tider för större måltider och mellanmål. Nu är jag inte sugen på något. Det enda jag äter är typ bröd. Har testat en vanlig middag (potatis, fisk, sås) häromdagen men blev illamående och kass i magen igen. Sitter det mest i huvudet? Blir trött på att inte kunna äta normalt med min familj.

      Var sjuk en gång, tog tre veckor innan jag nästan åt över huvudtaget och då först typ en halv portion cornflakes. Gick ner fen kg som jag inte gick upp igen heller.

      Låter som du åkt på en annan tarmbakterie och inte en vanlig magsjuka. Går det inte över efter helgen så kanske du skulle ringa din vårdcentral och få hjälp. Krya på dig!

    Julia frändfors… vilken bitter person ! Alltid gnäll på alla. Klagar på hur andra människor beter sig men gör likadant själv och Gud förbjude att någon skulle kritisera Mrs Frändfors själv…

    Någon här som blivit singel vid 30, eller äldre, efter långt förhållande och barn och allt det där. Finns fortfarande hopp om att dejta osv? Slits mellan hopp och förtvivlan, ena stunden tänker jag på att få komma ut och känna pirret i magen igen och andra stunden panik att det liksom aldrig kommer bli något. Någon som hittat en ny eller bara fått gå på några dejter och känt livet igen? Ja, man kan vara lycklig utan en man osv osv. Dagdrömmer mig bara bort när relationen var utan glöd innan covid och så gå hemma mer på det i avvaktan på att faktiskt gå skilda vägar.

      Tänker spontant på min mans kompis. Var i en seriös relation i 7-8 år, gifte sig vid 33 och skilde sig vid 34. Var singel i ett år, träffade en ny tjej via Tinder och de flyttade ihop och blev gravida inom några månader. Så singel vid 34, sambo och pappa vid 36 ?

        Födde han ingen också?

          Ungen*

      Nej, det är kört.

    Någon som vet hur det går för Elin kjos? Har hon rensat sin instagram?

      Jag ser den…

        Samma här!

    Min sambo önskar sig AirPods eller motsvarande i julklapp. Någon som vet några av annat märke som är lite billigare men som ändå är bra? (Och som passar till iPhone).

    Jag är sämst på teknik verkligen, som ni kanske förstår. ?

      Sony WF-1000XM3 1500kr på black Friday rabatt ??

      Sony WF-1000XM3 1500kr på black Friday rea ?

      Sony WF- 1000XM3 1500kr just nu på rea

      Hoppas min kommentar kommer fram nu. Har provat två gånger ?

    Vill sluta raka/vaxa mig för jag får stora bölder i ljumskar och intimområdet. Blir som små gångar i huden, så äckligt. Provat både sockervax och vanligt på salong och får ändå små fula prickar.

    Så tänkte om fråga om någon provat bleka håret som sticker utanför på låren eller benen? Hade ju inte så här mycket går när jag började raka mig. Så tänkte bleka håret så kanske de värsta även skavs bort till slut? Vill inte ha så grova strån ?

      Kan du inte börja trimma håret istället?

        Blir samma. Sjukt känslig hud ? är noga med skrubb och smörj och rena grejer, men min hud tål ingenting. Får inåtväxta hårstrån i evigheter pga stubben skaver ?

      låter som hidradenitis suppurativa

    Bästa deodoranten?

      Rexonas gröna med aloe Vera.

      Biothermes ljusblå

      Bats.

      Rexona Biorythm 48 h.

      Löwengrips! Bästa jag nånsin provat!

    Jag jobbar sedan ett år tillbaka som biträdande jurist på en mindre advokatbyrå och ska snart ha lönesamtal. Jag känner mig så obekväm inför det eftersom jag jobbar så nära min chef. Dessutom har jag dålig koll på vad som är normalt att tjäna som biträdande jurist år 2. Skulle därmed verkligen behöva hjälp, finns det någon där ute som vet vad större byråers löner ligger på samt eventuellt bonussystem?

      Jag tycker du ska tänka som Cheryl Sandberg sa när hon började på Facebook : ”det här är enda gången jag kommer att förhandla mot min chef och nu visar jag hur bra jag är på det”. Det är bara till din fördel att vara kall och lugn i den förhandlingen. Då visar du att du är bra på ditt jobb. Lönestegarna kan jag tyvärr inte men det mesta går ju att googla upp. Har du ingen gammal kursare som är på någon av de stora byråerna? Är du med i facket har de säkert lönestatistik också.

        Tack för pepp! Mina gamla kursare känns som sådana avlägsna bekanta att det känns svårt att fråga, men det kanske egentligen inte skulle vara det. Vad gäller statistik från fackförbundet så är den så ospecifik men den ger ju i vart fall en fingervisning.

      I Stockholm? Vad tjänar du idag?

      Jag jobbar på byrå i Stockholm, år två i snitt 42k och 46k om du är tingsmeriterad.

      Vad tjänar du nu? Vet du vad andra bitisar på din byrå tjänar?

      Ni har ingen vanlig lönetrappa? Vad hade ni för ingångslön? På affärsjuridiska byråerna skulle jag säga påslag 5000-7000 per år eller mer men varierar såklart. Så om tex ingång 30 så år 2 – 36. Men humanjuridiska byråerna ligger väl alltid lite lägre.
      Bonus varierar, minimum varierar mellan 1300-1700 h debiterat och då en månadslön, brukar öka med en månadslön per tex 100 h utöver minimum.

      Jag vet att en av de största affärsjuridiska byråernas ingångslön ligger på 31 500 kr just nu, och de följer en fast lönetrappa där lönen ökar mellan 7-10k per år innan du når upp till bonussystemet. (är lite osäker på den exakta siffran som lönen ökar med). Sen till det kommer en extra bonus som du kan få om du når upp till ett antal timmar. Är dock osäker på vad den exakta bonusen ligger på då det är beroende på hur många timmar du jobbat, eller vilka klienter du haft.

      Men jag har också en kompis som jobbar på en stor straffrättslig byrå i Stockholm som hade en ingångslön på 23 000 kr – Men istället hade hon mycket lättare att få provision och nådde snabbt upp till betydligt större summor än den affärsjuridiska byrån.

        Tack för alla era svar! Jag jobbar i Stockholm affärsjuridisk nischbyrå. Vi har ingen lönetrappa och jag är den enda juniora biträdande juristen för tillfället. Era svar betyder därför mycket för mig som inte heller har ett särskilt stort kontaktnät att fråga om detta. Min lön idag är 31 och på min första löneförhandling ville min chef gärna ha uppgifter från andra byråer och sa även att mindre byråer i regel har lägre löner. Därför gör jag nu en egen undersökning av hur det ser ut. Det känns viktigt för mig att jag känner att jag blir nöjd med min lön och lyckas göra en bra förhandling eftersom jag i övrigt trivs så himla bra med mitt jobb.

    Är det för mycket att dricka en flaska cava för en man varje helg?

      Eller ca 5-7 öl per kväll

        Ja och ja.

      Nu dricker vi visserligen inte alkohol, varken jag eller min sambo pga hur vi växt upp. Så för mig låter det mycket, men gissar att för många är det där en helt vanlig helg. Drick ansvarsfullt och inte när du har barn i sällskapet.

      Beror kanske på vad man menar med ”en helg”. Jag dricker ofta en flaska vin över fre-sön och ibland fre-mån/tis. Det är 1-2 glas på fredag, lördag och söndag kväll. Dricker man en halv flaska varje fredag och lördag kväll kanske det är lite mycket men fortfarande inte ett problem om det inte gör att man typ hamnar i bråk eller försummar åtaganden. Dricker man en hel flaska på fredag och en hel flaska på lördag….ja då är det nog rätt problematiskt.

        Nog för att jag gärna dricker ett glas vin själv då och då men 1-2 glas vin 3-4 av 7 dagar skulle jag ändå säga är mycket.

          Det känner man nog själv.

          Det är normalt med ett eller två glas till middagen varje kväll i typ hela Europa förutom Norden….

          Av nyfikenhet gjorde jag Alkoholprofilens test och angav att jag dricker 2 glas vin av den större storleken 3 dagar i vecka när jag dricker måttligt. Fick till svar att min alkoholkonsumtion har låg risk. Så jag tror jag fortsätter som jag gör nu….

      Verkligen inte. Vem har lurat i dig det?

      Ja och ja säger jag också.

    I augusti träffade jag, 18 årig tjej, en man som jag haft kontakt med sedan någon månad innan. Han var väldigt trevlig och charmig genom hela träffen. Jag kände egentligen inte någon större attraktion till honom, utan drogs mest med. Slutade med att han började hångla med mig. Senare den dagen googlar jag på honom och det visar sig att han är typ dubbelt så gammal som jag. Han måste ha vetat om hur gammal jag var ,då jag pratade om saker som rörde gymnasiet, så att det inte var en varningsklocka är lite anmärkningsvärt. Är tacksam att det inte hände något värre, i fortsättningen kommer jag vara betydligt mer försiktig med vilka jag träffar.

      Såhär i efterhand vet jag absolut inte varför jag valde att träffa honom överhuvudtaget, jag borde ha förstått redan från början vad syftet med vår kontakt var. Man är lite blåögd ibland.

        Ta det som en lärdom. Bättre att lära sig på det sättet som du gjorde istället för att lära sig i en ännu värre situation.

        Håll dig till killar under 25 🙂

    Ni som varit kära i någon annan när ni har varit i ett förhållande, hur lång tid tog det för er innan det gick över? Jag och killen (som jag har känslor för) sa upp all kontakt när vi insåg att vi hade känslor för varandra, men vi råkar på varandra ibland eftersom vi rör oss i samma kretsar. Missförstå mig rätt, jag är i ett underbart förhållande redan och har absolut inga tankar på att lämna honom, så känslorna för någon annan kom som en chock.

      Ge det några månader. Det blir lättare, jag lovar!

      Var nog inte fullt ut kär, men hade fått lite kär-aktiga känslor och så iallafall och hade nog utvecklats mer åt det hållet om jag inte gjorde aktiva val för att styra av det. Tror det tog tre till fyra månader eller så, och under den tiden hade jag nästan ingen kontakt med honom, ett par meddelanden i en gruppchatt. Vi hade jobbat ihop men han började på nytt jobb, så det gjorde det enklare att bryta kontakten och styra av. På ett sätt lite glad att det hände ändå, vilket låter konstigt kanske. Men nu när det passerat så känner jag dels ännu mer hur djup och stark min kärlek är för min sambo (och hur rätt val det är att jag vill vara med just honom) och jag känner mig tryggare och säkrare i mig själv att jag kan hantera liknande i framtiden.

      Under de sju år jag och min sambo vart tillsammans så har vi flera gånger diskuterat sådant här då vi båda antagit att någon gång kommer man nog få känslor för någon annan, så vad gör man då – hur vill man att den andra ska hantera det, när bör man prata om det osv. Rekommenderar det starkt till alla som satsar på ett längre förhållande, känns som att det hjälpt mig en hel del nu när det hände.

    Har ni sett bilden från Drottninggatan i Stockholm som polisen la upp igår?
    https://www.svd.se/polis-mitt-i-trangseln-blev-helt-chockad

    Eller den från Nordstan i Göteborg.
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OQgVEq/sjukskoterskan-om-trangseln-under-black-friday-sorgligt

    De är alltså tagna igår. Jag förstår inte hur människor kan vara så himla olika! Jag skulle aldrig i mitt liv ge mig ut och shoppa bland såna folkmassor nu. Tror jag håller på och bli knäpp ibland, är det en pandemi eller inte?! För folk överlag verkar ju skita totalt i det. Jag hade trott att de flesta ändå följer restriktionerna men det verkar ju helt meningslöst. Trodde aldrig jag skulle säga det men inför strängare lagar nu.

    ? Finns det några ”äldre” nyblivna föräldrar här?
    Jag är nyligen fyllda 37 och lever med min fästman. Vi har alltid sagt att vi skaffar barn ”sedan” och nu har jag börjat få panik över att jag ska bli för gammal för att kunna bli gravid. Jag har ingen längtan efter barn NU men vill ha framöver, är som att min hjärna tror att jag är typ 30?! Men jag undrar över hur bråttom jag behöver ha? Är jag lite clueless som tror atr jag kan skaffa barn vid 39-isch?

      Problemet är att det vet man ju inte. Jag blev gravid direkt när jag var 37, medan andra kämpar. Rent objektivt blir det svårare med högre ålder men du vet ju inte var på kurvan du befinner dig.
      Om ni väntar och det inte går : kommer du att ångra dig då? Om inte, vänta. Det är inte sant att man aldrig ångrar ett barn man fått.

      Klart det går, har vänner vars föräldrar skaffade dem när de var 41 respektive 45. ?

        Så konstig kommentar! Det är inte alls klart! Självklart kan vissa och andra kan inte. Bara för att en kvinna som är 60 lyckas bli gravid så betyder ju inte det att kan det.

      Lugn. Titiyo och Janet Jackson var femtio.

        Med donerade ägg ja.

          ?Menar såklart Titiyo och Janet. Det var med donerade ägg.

            Hur vet du att det var donerade ägg? Har de sagt det?

      Frys in äggen.

        Finns inga garantier även med frysta ägg

          Nej, men då optimerar hon förutsättningarna att få barn.

    Hur gör ni med partner med julklappar osv? Grejen är att min kille även fyller år 25e så det känns som att jag borde köpa fler/dyrare grejer? Har så svårt för det här med hur mycket det ska kosta, om man ska berätta vad man önskar sig eller bara köpa det man tror den andra vill ha?? Är lite ovan hahah?

      Beror på. Första året fick han julklapp för 200-ish, därefter har det varierat beroende på inkomst upp till ca 1200. Diskutera det med honom? ?

    Missa inte ”Unbelievable” på Netflix!

    Har Annica verkligen börjat jobba ihop med ett pyramidspel? Ser inte bättre ut än så ?? Nej nej nej!

      Jävla tjat ?

    Om man bara säger ”en öl” vid beställning på pub/krog, förstår bartendern då att man vill ha en vanlig billig starköl?

      Nej.

      Ja, skulle jag säga

      Ja. Då får man en stor stark på fat

    Någon undersköterska här som fått veta nya lönen?

    Nej nej nej Annika har börjat med NuSkin. Största skammen. Det är så pinsamt att prata med folk som gör det ”min rekommendation är att du investerar 10,000kr för att ha ett lager så du kan ha produkter att visa sen kan du rekommendera alla som är med i ditt team att investera lika mycket i början” = om du får två kompisar att joina så ger dom 20,000 till businessen. Så med Annikas följare så kommer hon nog lura på sig en del imorgon. Dom som går me i saker som NuSkin vill tjäna mer pengar men lägger ut mer pengar. Sen vem vill ha en kompis som hela tiden pratar om att man ska köpa produkter/”du skulle passa så bra för det här. Jag hade fördomar i början men sen började jag med det och det är så bra”

      Och jag anser att de som går på och går med i ett ”pyramidspel” får skylla sig själva.

    Någon som har tips på hur man bäst tränar bort maghäng?

    Har tappat vikt!

      Tror tyvärr inte att alla kan det :/ dvs många som tappar vikt och får ”lös hud” på magen måste liksom operera den om de vil bli av med den.

      Men om det går för dig så bör det försvinna om du under en längre period tränar mage regelbundet (inte bara situps utan sök efter övningar som också kommer åt de inte magmusklerna, sidomagmusklerna, etc). Kombinera med löpträning. Ät lika många kalorier som du gör av med men bara bra kalorier, ej snabba kolhydrater/socker/alkohol.

      Kör du så i typ ett halvår och inget händer med den lösa huden så kommer du inte kunna träna bort den.

      Kirurgen tar bort det.

    Såg på Kammis Instagram att hon var ledsen över något men ville inte berätta vad så tänkte inte mer på det, en kvart senare sitter jag o skrollar på facebook o ser ett hon gjort ett inlägg i en ”lägenheter i Göteborg” grupp där hon ensam söker boende. Så är väl slut mellan henne o N. Dom som flyttade till ny lägenhet för bara någon vecka sen?

      Vem är kammis?

    Är det bara jag som stör mig så in i he***te på Jeanette Svedberg?????? Orkar inte med människan

    Criminology coursework writing services are very common nowadays since there are very many students in need of Criminology Research Writing Services and criminology essay writing services.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.