Nellie Berntsson och den stora lastbilen

Nellie Berntsson och hennes företag O.N Sporthorses har införskattat (spons?) en 12 meter lång lastbil att köra runt hästarna i.
Problemet är bara att ingen av de inblandade har körkort för att framföra en lastbil av den här storleken.
Nellie svarar i en kommentar att hon knappt kan köra vanlig bil och att ett eventuellt lastbilskörkort får vänta, samtidigt svarar som deras hästskötare – Julia – svarar att tanken är att Olav ska ta körkort för lastbil i framtiden och att även hon går i samma tankar.

Så ingen av dem har körkort för att köra lastbilen, och med tanke på att det skurit sig mellan Nellie och hennes föräldrar så kan jag inte låta bli att undra – vem ska köra den egentligen?
Och vem körde den från Alfab i Västerås, hem till gården i Skåne?

Tack för tips!

Jag har sökt O.N Sporthorses för en kommentar med tanke på inläggets sista rad.

 

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon anställd kanske?

  Svara

   Kanske en praktikant i sann influenseranda?

   Svara

  Enligt instagram är den redan hämtad? På nellies sida står det så iaf

  Svara

  Pja. Bättre incitament att ta ett lastbilskörkort går väl inte att få.

  Svara

   Men de skulle inte köra den olagligt, känns som ett väldigt långsökt inlägg. Med högsta sannolikhet har ALFAB/vän kört den hem och vid tävlingar/evenemang så går de både att hyra c körkortschaufför per timme eller om de har någon bekant/familj som kör den. Vi behöver ju inte skapa drama bara för att de inte finns något att göra….

   Svara

  Men va.. Vem bryr sig?

  Svara

   Tja det är ju olagligt att köra en bil man inte har behörighet till så det finns nog någon som bryr sig.

   Svara

    Det fattar väl vem som helst att de inte är så dumma att de kör hem en lastbil utan körkort. Det är ju inte så att en som vanligtvis enbart rattar runt i en personbil hux flux kan sätta sig i en sån där lastbil och rulla iväg.

    Svara

     Människor gör idiotgrejer hela tiden 🤷‍♀️ alltså jag personligen skiter i, jag svarade bara på frågan.

     Svara

     Extra dumt att deussom själv i detalj redogöra för sitt körkortinnehav på en offentlig isntam först också.

     Svara

    Men det är väl klart att de fått hjälp med att köra hem lastbilen.

    Svara

    För det första så tvivlar jag på att de kört den själva.. VARFÖR skulle de gjort det? Inte så enkelt att köra lastbil ens.. För det andra, vem orkar bry sig om vilka EVENTUELLA olagliga småsaker alla håller på med.. När det exempelvis gäller Bingo och hans jävla oförmåga att se till så barnen är bältade i bilen, DÄR har vi ju svart på vitt att han gör sig skyldig till ett brott och tycker det är helt rätt att han skammas och anmäls för sitt slarv som ju faktiskt i värsta fall kunde leda till en fruktansvärd olycka! Det finns inga jävla ursäkter BINGO-CLOWN! Det är uselt föräldraskap, simple as that.

    Svara

     Ja alltså JAG personligen skiter i vem som kört vad, jag svarade bara på frågan. Och ja bingo är en katastrof, honom orkar jag inte ens börja bli irriterad på idag.

     Svara

  Vadå skurit sig med sina föräldrar?

  Svara

   Hon flyttade väl hemifrån som alla 20 åringar.

   Svara

    Lite enkelt förklarat av dig.
    Sanningen är den att hennes föräldrar köpte en hästgård för att hon skulle kunna satsa på sin sport, dem renoverade huset så att hon och killen skulle få som en egen lägenhet på övervåningen. Några månader efter gårdsköpet drar Nellie och killen till Danmark och lämnar föräldrarna med gården.

    Klart unga får flytta hemifrån, men planerar man att flytta hemifrån kanske man ska säga det till föräldrarna så dem inte investerar i en hästgård. Men Nellie är ju inte känd för att planera, hon bara agerar utan en tanke på vilka som kan bli drabbade av hennes impulser.

    Svara

     Bara en vanlig tjej, shit happens 😉

     Svara

     Låter som föräldrarna antingen inte känner sin dotter eller att de ville bestämma över henne utan att på riktigt höra vad hon ville. Eller både ock.

     Svara

      Äh fast Nellie ville ju själv flytta till gården så det var definitivt inte föräldrarna som bestämde över henne. Snarare tvärtom, Nellie bestämmer över föräldrarna 🙂

      Svara

      Nej, Nellie var jätte lycklig över gården, skrev flera ggr att dem (hon och föräldrarna) tillsammans köpt gården, först när hon flyttade uppdagades det att föräldrarna köpt gården själva.
      Hon hade massor med planer och skulle etablera sitt företag, bygga ut gården, osv.

      Det är inte helt ovanligt att man startar sitt ridsports företag hemma hos föräldrarna eftersom det tar ett tag att etablera sig så man kan råd att gå runt ekonomiskt när man hyr in sig någonstans. Så det dem gjorde var i rid världen inget konstigt.
      Det konstiga var att bara dra när föräldrarna sålt sitt hus som mamman älskade, köpte en ny gård, lille syrran får flytta eftersom store syrran behöver egen hästgård, alla i familjen anpassade sig efter Nellie, och sedan drar hon bara. Samtidigt är det föräldrarna som lärt henne att man kan agera impulsivt utan konsekvenser.

      Svara

      Jättejobbig om någon köper en hästgård till en utan att fråga.

      Svara

       Ja

       Svara

     Föräldrarna kan väl själva räkna ut att en 20åring flyttar snart?

     Svara

      Jo fast om föräldrarna fixar så man ändå kan bo separat, och att man jobbar med nåt som sköts hemifrån så låter det som ett perfekt upplägg i min värld. Men alla är ju olika såklart.

      Svara

      Inte om du planerar att starta hästföretag, det brukar många göra hemma eftersom det tar ett tag att etablera sig så man kan gå runt ekonomiskt när man hyr in sig i ett stall.

      Svara

   Men det är inte ens sant längre. Bara för två dagar sen la Josephine upp på sin story att Nellie och Smilla hade ridit ihop och hon har lagt upp flera bilder på Nellies hundar osv. Det var väl kanske infekterat i början när Nellie flyttade men det stämmer ju inte längre. Bara Cam som har lite dålig koll.

   Svara

    Sen tror jag inte att planen är att Antonio ska köra lastbilen åt dom. Tror Nellie fick ett erbjudande från ALFAB eller så ville hon köpa en lastbil för att kunna preacha om hur hon jobbar hårt på sin instagram. Idk

    Svara

  Ja nu DÖR man verkligen av nyfikenhet! Vem körde egentligen lastbilen?!

  Svara

   Hört talas om självkörande bilar?

   Svara

    Den där lastbilen är garanterat inte självkörande 😅

    Svara

  Ja det är spons.
  Men du som har koll C, måste man skriva ”betalt samarbete” när det gäller denna typ av spons?
  För det är väldigt många som håller på med sport som har denna typ av långvarig spons, och dessa personen verkar sällan reklam markera, och frågan är om dem måste det eftersom det inte är samma typ av spons som influenser får där dem ska visa produkten ett visst antal ggr eller är ambassadör. Utan dem som får sport-spons får ju mer spons för att ha råd att utöva sin sport.

  Svara

   Ja det gäller även när man är ambassadör. Många inom ridsporten som är fruktansvärt dåliga/okunniga på att markera sina ambassadör samarbeten. Som Cornelia Rylén, Lisen Bratt Fredricsson, Carl Hedin, Johanna Lassnack osv

   Svara

    Tror du läste min kommentar fel, influensers är spons där dem ska göra si eller så mycket i utbyte, eller ambassadör. Och dem ska reklam markera, det vet jag.
    Men dem som utövar sport och får spons är INTE ambassadör, och har inte kontrakt på att dem ska göra så eller så många inlägg.
    Utan dem får spons för att ha råd med sin sport, och i utbyte syns ju företaget namn antingen på kläder/material eller så ser man produkterna (som i detta fall lastbilen) på bilder. Så ska dem också reklam markera sina inlägg eller går dem under andra regler?

    Svara

     Precis. Är ju inte så att Charlotte Kalla reklammarkerar för Craft eller Vattenfall i vartenda inlägg där man ser hennes skiddräkt. Hur funkar det här egentligen Camilla?

     Svara

      Ja för kollar med tex hoppryttaren Alexander Zetterman instagram så gör han mycket reklam för NAFs produkter till vardags utan reklam markering, men sen ibland kommer ett väldigt tydligt inlägg om NAF där han tydligt skriver ”I samarbete med @nafsweden”.
      Så jag misstänker att dem har markerar som samarbete har han fått betalt för att göra just ett visst antal inlägg på ett speciellt sätt, och därför reklam markerar han dem tydligt, och dem andra mer vardags inläggen går under något annat form av spons avtal.

      Svara

      Kolla med Konsumentverket, jag har ingen koll på landslagets sponsorer och vad som gäller där tyvärr.

      Svara

       Vad gäller för idrottande influencers då som får spons för att kunna hålla på med sin idrott, likt Nellie? Jag struntar väl blankt i Charlotte Kalla, hon användes som ett exempel här. Du är ju annars rätt het på att utbilda om vad som är rätt och fel inom reklammärkning.

       Svara

    Håller med! Kan du Camcam inte börja granska det gänget också? Carl H med 250k följare borde veta bättre. Nina R är också enormt dålig på att reklammarkera rätt. Hon klarar dessutom inte ens av att svara på frågor och konstruktiv kritik utan att radera kommentarer på bloggen och nu dessutom stängt av hela kommentarsfältet. Hon verkar ju inte kunna tåla någonting, lilla snöflingan.

    Svara

     Ja men precis! Håller med dig helt. Finns många betydligt större personer som ligger i gråzoner, men inga inlägg om dom. Undrar vad det kan bero på ? Lite för stora ”byten” att ge sig på tro 🤔 Kan kanske kosta mer än det smakar !?

     Svara

  Snark!

  Svara

  Har för mig att Nellie en gång besvarat den frågan och sagt att Olav skulle ta körkort för detta ändamål 🙂

  Svara

  Det här är ändå inte superovanligt i svängen. När jag jobbade i hoppstall ägde klienterna ofta sina egna lastbilar och tog in chaufförer för att köra dem (eller lät oss hästskötare köra, men som hästskötare är det ganska smart att avstå om det är möjligt så får man mer tid till återhämtning under tävlingsintensiva perioder). Driver man egen verksamhet är väl det naturliga att fixa körkort och det verkar onekligen vara planen.

  Svara

  Den förra lastbilen kördes av någon son hyrdes in när inte pappan kunde, så antagligen samma upplägg nu tills Olav eller Nellie tar c kort.

  Svara

  ALFAB finns ju i skåne också

  Svara

  Nellie pratar ju med sina föräldrar igen och var senast här om dagen hemma och trimmade sin systers hästar. Tror de är på väg till en relation igen.

  Svara

  Hehe känner gäsp o noll och inget intresse för folk i hästvärlden. Så, nu vet ni det! 😆

  Svara

  Just nu känns det väl inte riktigt som om de ens behöver en så jättestor lastbil. De tävlar inte just nu och NÄR de tävlar behövs knappast en 12-meters buss. Jag tror det är ALFAB som vill att deras buss ska synas hos Nellie. Men man kan ju fundera över om det är så smart – en sponsrad hästbuss är skattepliktig och verkligen inte nåt man får gratis. Men vad vet jag – de kanske planerar att köra runt på tävlingar med massor av hästar nästa år? Kanske de kommer att annonsera efter en chaufför ockjså?

  Svara

   Hellre att de syns hos Nelly än hos fam reinhold. Fattar inte vad den familjen ska med en stor lastbil till 🤷🏼‍♀️

   Svara

   Men lär dig lite om branchen. Var och varannan person med lite pengar har hästlastbil. Gäller även barn och unga vuxna med lite cash. Bara att följa unga ryttare på IG så kan du se flashande med lastbilar. Krävs om du vill frakta mer än 2 hästar. Eller du ser det som en orimlighet att Nellie + Olav kan ha behov att ta med sig säg 5 hästar totalt?

   Först kräver förarhytt mm yta, sen där hästarna ska stå. Och när du nu ska köpa ett svindyrt fordon brukar man även satsa på en bodel som kan vara praktiskt om du är borta veckor i taget. Då slipper du även betala hotell som inte är gratis.

   Men meddela ON att du tycker de ska köpa en lastbil för 4 hästar, utan bodel, för att…?

   Svara

    Bara jag som tror att det kommer att gå åt skogen om ett tag? Inte missunnsam på något vis, men leasa en dyr bil , hyra ett stort ställe, denna hästbussen? Det kostar massor och jag undrar om det säljs så mycket hästar.

    Svara

  Den där lastbilen kostar flera miljoner, och ingen kan köra den och alla tävlingar är i ställda så lite konstig investering

  Svara

   Inte alls konstigt. Förhoppningsvis tävlingar nästa år. Det har gått internationella tävlingar utomlands större delar av året, bland annat en nationshoppning IGÅR. Nellie har även skrivit att de satsar på mer internationellt nästa år och då krävs lastbil. Chaufför går att hyra.

   Svara

   Här är några internationella tävlingar som pågår just nu – och som det är väldigt bra att ha en lastbil om man ska åka. Världen är större än Sverige.

   Barcelona Christmas Tour 2020
   tisdag 24 november 2020 – söndag 6 december 2020
   https://online.equipe.com/sv/competitions/39786

   Mediterranean Equestrian Tour – Autumn MET 2020 – Tour III
   tisdag 24 november 2020 – söndag 6 december 2020
   https://online.equipe.com/sv/competitions/39776

   Och tänk att till och med svenskar är där och tävlar!

   Svara

  Gissar på hyrd chaufför. Vill minnas att Nellie använts sig av det tidigare. Tror varken Nellie eller Olav kommer ägna sig åt olovlig körning.

  Sen otroligt nice att ha egen lastbil och hyra chaufför, jämfört med att inte ha någonting och istället försöka hyra lastbil + chaufför! Bara en sådan sak som att kunna packa in och ut lastbilen i lugn och ro på gården.

  Ser inget konstigt alls med införskaffandet av lastbil.

  Svara

  There are reliable Case Study Assignment Services that are very popular for students in search of business case study writing services and case study assignment help.

  Svara

  Bara jag som tror att det kommer att gå åt skogen om ett tag? Inte missunnsam på något vis, men leasa en dyr bil , hyra ett stort ställe, denna hästbussen? Det kostar massor och jag undrar om det säljs så mycket hästar.

  Svara

   Tror (faktiskt) de har koll, om inte annat så till den grad att de kan säga upp allting och dra sig undan med svansen mellan benen. Även om en person kan bete sig otroligt omoget och oansvarsfullt i mycket (som att hänga ut Laissas ägare) så betyder det inte att de inte kan hantera ekonomi. Lägg dessutom till att Nellies familj (i hästmått) inte är rika, de köpte en ynklig hästgård för 5 miljoner, inte för 15 miljoner eller 50 miljoner. Sen att Nellie är omogen på många sätt, knappt kan skriva, blivit curlad i flera aspekter mm spelar ingen direkt roll för företaget så länge kunderna är nöjda. Och kunderna verkar nöjda och de säljer hästar så…

   Tror man ska akta sig för att använda sig av hur personen beter sig i ett sammanhang till hur personen lyckas i ett annat sammanhang med helt andra spelregler.

   Och sen att det (utifrån vad vi vet) inte finns någon i hästmått betydelsefull ekonomiskt curling att falla tillbaka på (som att pappa har 100 miljoner och betalar allt) får mig att tro att de nog har koll.

   Svara

    Bra svar! Gillar hur du är saklig och kan skilja på egna åsikter och en objektiv syn på händelsen.

    Svara

    En ny BMW inhandlades idag..
    Du har säkert delvis rätt i det du skriver.
    Men jag tror någon ändå drabbats av storhetsvansinne.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.