Mammor mot hungerpandemin

Jag har tidigare uppmärksammat den här insamlingen på Instagram, men håller med om de kommentarer ni lämnat här – att det kan vara dags för en liten avstämning.
Många mamma-influencer uppmanade sina följare att donera pengar till deras insamling, men har de egentligen själva gjort någon donation?
Att Sanna Guidetti inte skänkt några pengar än är inte så konstigt när man tänker efter.
Hon har tidigare gått ut med att hon kommer skänka alla inkomster för samarbeten under Black Week till Hungerpandemin – och Black Week tog slut igår.
Tre influencers har gjort riktigt stora donationer – Kenza Zouiten Subosic AB, Petra Tungården AB och Vanessa Lindblad AB medan andra skänkt lite mindre summor.


Jag hoppas att de mammor som skrivit under på initiativet men som inte syns i listan, bara inte har gjort en egen donation ÄN, men att det givetvis kommer komma. 
Visst är det en bra idé att själv gå i bräschen när man uppmanar sina följare att göra något, men sitt lite lugnt i båten, för till skillnad från i Melodifestivalen så har vi inget resultat än, Sverige.

Plaska lite om ni vill, men fortsätt gärna att – trots det – ändå sitta hyfsat lugnt i båten ett tag till. 

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Heja Kenza i det här fallet! 🙌🏻

   Kenza skänkte en liknande summa till en kompis välgörenhet för många år sedan, utan att hon någonstans skrev om det. Så vad man än tycker om henne så verkar hon vara duktig på att skänka pengar till välgörenhet!

   väldigt bra, fler borde göra liknande med tanke på att den summan är säkert 1 h arbete för dem i form av en kläd-haul

  Förstår inte vad du menar med det sista? Vem ska sitta lugnt i båten och vad menar du med det?

   Fattar alltså vad uttrycket betyder men fattar inte vad du menar med det här.

    Att vissa kanske har för avsikt att donera till insamlingen men kanske inte gjort det än bara…

     Vissa kanske först inte tänkt donera men kommer att göra det när de märker att folk uppmärksammar det, för att undkomma kritik. Då ger det ju ett bra resultat, att uppmärksamma detta (= mer pengar till hungerpandemin). Dock känns det ju inte helt genuint, att donera för att inte se dålig ut. Ändå bra att de då donerar, trots allt.

      Robin Hood Haters

      Men sluta leta efter saker att kritisera.

       Har man valt att vara offentlig flunsa som gör anspråk på att berätta för andra att de ska skänka pengar, men inte gör det själv (utom efter att man blivit påkommen med att inte ge) får man nog räkna med kritik. Dubbelmoral och hyckleri brukar inte uppskattas.

    Att ni får vänta med att hata tills ni vet mer säkert vem som donerat eller inte.

     Självklart kommer alla som inte redan donerat att göra det nu, efter detta inlägg, och stora donationer gissar jag för att få cred och positiv uppmärksamhet.

  Kan ju vara så att de inte har råd, alla är ju inte stora namn, utan har gått med på att sprida det bara.

   Fast många av de där namnen lägger ju stora summor på annat.

    Ja men inte alla? Kan ju vara några av dem som sagt att de inte kan skänka men erbjudit sig att sprida länken.

     Men va? Det finns folk som har skänkt allt mellan 20-50000 kr. Klart att de har råd, om så med bara en krona.

     Äh. 50 spänn har ju liksom alla råd att ge bort.

      Gud vad skevt att tro att alla har 50kr att ge bort.

       Om man väljer bort att ha ett vanligt jobb för att istället leka låtsaasliv på Internet är det INTE synd om en och man får då tåla kritik. Ger man sig ut i offentligheten får man räkna med att folk reagerar om man beter sig på ett sätt som indikerar dubbelmoral eller hyckleri. Är de så fattiga att de inte kan skänka en hundralapp ens, borde de snarast söka ett riktigt jobb.

      Ja om man fortfarande bor hos mamma och pappa kanske.

       lever nån av influenserna på listan på existensminimum? Varför?

   Har man råd att inte jobba med annat än att vara flunsa har man säkerligen råd att skänka en summa. Om man uppmanar alla andra att skänka är det dubbelmoral att inte skänka själv. Väldigt osmakligt att vara så snål att man inte själv skänker pengar till det man tycker andra ska skänka pengar till….

    Finns nog en hel del som precis går runt på det de får in via sina sociala medier. Alla är ju inte super stora liksom.

     Då borde de ta ett vanligt jobb med, utöver att vara flunsa. Det är inte synd om personer som väljer bort att jobba på vanliga ”tråkiga ” jobb för att leva ett fantasii/wannabee-liv. Finns många med vanliga jobb som har soc media som hobby. Det är det mest sunda, egentligen, med tanke på branschen.

      Ska de ta ett annat jobb också bara för att ha råd att skänka pengar? 🤔 Why?

       Om du inte kan ge bort 20 kr är du ju troligtvis oerhört snål & inte väldigt fattig. Förutsatt att alla flunsor på listan bor i Sverige och har råd med internet.

        Det var inte poängen utan att de kanske går plus minus noll och därför kan jobba enbart som influencers, du tycker då att de ska ta ett vanligt jobb också. Why? För att kunna skänka bort pengar? En del är nöjda med att gå runt.

         Jag bryr mig inte om huruvida de jobbar eller med vad. Däremot tycker jag att om man inte har råd ge bort 20 kr till svältande barn ska man inte TJÄNA pengar på att göra reklam för hungerhjälpen.

         Om man precis går runt och inte ens har en tjuga över HAR man stora problem med sin ekonomi och bör genast söka ett riktigt jobb för att få ordning på sin ekonomi.

         Det låter som att de riskerar att hamna i ekonomisk katastrof över att någon fyller år, kommer över på en kopp kaffe, en utelunch, ett biobesök, en flaska vin eller en maraboukaka. Gå till frisören, träna, köpa kläder, fixa naglar och fransar samt en mysig utekväll är väl en hägrande dröm för dom, precis så för de som på riktigt lever på marginalerna. Så nej, jag vet att de har råd med 20kr.

       För de ber andra göra det. Är det så att man inte ens har en 20-lapp över så är influenceryrket garanterat inget för den personen.

       Nääää du har såklart rätt. Hungerhjälpen borde vara till för fattiga svenska influencers som inte har råd skänka 20 kr till svältande barn…kom igen Camilla, vad väntar du på? Starta insamlingen, vi vill alla bidra ju!

        Nix pix, här startas inga nya insamlingar. Däremot kan jag dela andras.

         Vad har du skänkt här då?

          Ingenting så klart, jag är ju en så där tragisk, barnlös och bitter kvinna.
          Kan ju inte donera till en mammainsamling!
          Det får ju finnas måtta!!!

           Med tanke på att det är just dela insamling men inte själv donera influencers får kritik för är det ju en rimlig fråga.

       För att det är dubbelmoral att säga att andra ska skänka pengar när man inte gör det själv. Och för att de förmodligen, om de inte ens har råd att skänka en hundralapp., är otroligt fattiga och då behöver mer pengar = de bör söka ett riktigt jobb.

       Har man inte råd att avvara ens en hundralapp har man nog stora problem med ekonomin och bör söka extrajobb för att kunna leva mer tryggt gällande sin ekonomi.

     Fast då håller jag med om att man inte ska uppmana andra att skänka bort pengar. Då får man ju helt enkelt avstå reklamen om man inte klarar avvara 100 kr pga hyran.

    Så länge man får in till hyra, fakturor och mat så har man ju råd att leva på endast det, inget som säger att de har massa pengar.

     Har man inte 20kr över då?

      Inte alla som har. 🤷🏼‍♀️ Kollade vissa namn, runt 10000 följare. Tjänar man såååååå bra på det?

       Helt lugnt om man är så fattig, då behöver man inte ge till hungerhjälpen. Men ser snyggast ut låta bli tjäna goodwill isf.

       Men herregud, självklart har de 20 kr över och om det är för mycket kan de väl swisha en krona.

        Och ja, jag vet att det finns människor som på riktigt inte har 20kr över men jag känner att influencers inte hör till den skaran.

         Nu är ju många av dem knappt influencers.

          Jaha, så de är arbetslösa? Då fattar jag, men då borde de verkligen ta ett annat jobb vid sidan av.

  Får man skänka hur lite som helst? Alltså en tjuga är det ju rätt få i Sverige som inte har råd att skänka till välgörenhet tänker jag.

   Såklart, många bäckar små.

  ÅÅhh ja! So fun! Vem har störst hjärta? Vem har störst plånbok? Whos the mama??? Bring it on!

   Exakt vad jag tänkte! Nu kan Kenza släta över Maldiverna och de dumheter hon sagt för se så god hon är! Dessutom skänker företaget inte hon privat vilket är två olika saker

    Ja, så tänker nog alla. Men det var väl bra att hon bidrog med något öht, mer kan inte sägas om det. Men ”hungerpandemin” ?…… come on. Så influencers (obs! ej alla) som inte följer FOHM:s rekommendationer här i Sverige ska nu bidra till corona-drabbade i andra länder utan att kanske inte ens bidra? Det är deras följare och kunder som ska bidra? Har jag missat något? Hur ska de här pengarna fördelas? Kan en krisdrabbad i Sverige ansöka om ett litet bidrag? En påse potatis? Kan min sjuka granne få de där äggen även om pengarna för de går till säg Kenya? Nu är det rörigt.
    Är det någon av dessa influencers som har insyn i trycket på arbetslöshetskassorna till exempel? Har någon av de insikt i den svenska välfärden just nu överhuvudtaget?
    Nä, jag står för att den här insamlingen känns märklig…. Vill gärna se hur pengarna fördelas och huruvida alla inblandade har råd att göra det här ”gratis”, köper inte detta som bara goodwill. Väntar med spänning! Statsministern måste ju vara eeeh…..nöjd.

    Hon kan alltså aldrig göra rätt?

     Joo? Det kan hon väl? Eller? 50.000 är väl super! Applåder

  Jag tycker att det blir lite fel när man hyllar de som ger mycket, då kanske influencers som inte har de medlen känner sig dumma om de skänker en mindre summa och skiter i det. Sen kan de faktiskt även ha skänkt anonymt.
  Dock så tycker jag att man alltid ska skänka en gåva till en välgörenhet först själv innan man ber andra göra det. Känns som att det borde vara givet.

   Tror jag knappast. Iom att det ser ännu värre ut inte ens ge bort 10 kronor.

    Tror du det? Jag tror att de kan komma lättare undan med att inte skänka något för då kan de säga att de gjort det anonymt eller kommer att göra det. 10kr hade nog blivit hårt kritiserat.

   De flesta, i alla fall de ”stora namnen”, som är med i denna lista har råd att skänka rätt mkt om de bara vill det. Så att använda detta som argument funkar inte i detta fall.

    Nu var det inte direkt ett argument från mina sida utan en tanke jag fick.

  Är det någon som vet vart Marcelo och Emilia har köpt hus? Finns bilder på Emilias instastory om man vill se. Kan inte lokalisera det men är nyfiken 🙂

   Ingen bra ide att lokalisera främlingars hus. Försök komma tillrätta med den impulsen.

    Adresser är en offentlig handling. Jag ska inte knacka på deras dörr. Jag var nyfiken på vad de har betalat för sitt hus och vart det ligger helt enkelt.

   [Borttagen kommentar]

    Obehagligt att besvara. Du kan inte veta om personen som frågar är nyfiken på riktigt eller helt bindgalen.

     Fast det var ju enkelt att hitta, herregud

      Men låt då personen leta själv då men sprid inte folks adresser på den här typen av forum med 800 000 nånting klick i månaden. Sjukt dåligt omdöme.

   Förstår inte hur de kan köpa hus för över 5 mnkr. 😳 Har jag missat något. 😂

    Lån? Mycket sparat? Marcelo jobbar ju. Bara för att du ser enstaka bilder på instagram från någon så säger ju inte det något om deras ekonomi.

     Vad jobbar Marcelo med?

      Radonsanering tror jag.

       Hissmontör

       Killen är strålskadad.

     Följer han inte, men har ju hört Annicas sida av det hela (som självklart inte behöver vara sann). Vad jobbar hon med, alltså Emilia?

     Vi har ändå två bra inkomster, en del sparat och en jäkla vinst på lägenheten men kommer ”enbart” upp till 5 mnkr ungefär att köpa för.

  Lojsnwallin måste få en resa till Paris för att bidra, det vet vi ju sedan tidigare!

  Örjan Ramberg: ”Barnen hörde inte av sig på fars dag”

  Jag: Rätt åt dig!

  https://youtu.be/nI9VrCzZltU Kolla in denhär videon. Benjamin Ingossos ex Linnea Widmark pratar i en intervju om henne och Benjis sexliv under förhållandet. Om att hon hade sex med honom trots att hon inte ville och att han blev sur för att hon inte ville ha sex.. fanns massa i den intervjun. Med tanke på att Benjamin håller på och sjunger åt henne i Så mycket bättre och ältar på så kanske det kan vara intesssant att ta upp i ett inlägg.

   Men gud?? Att detta inte blivit en grej ändå?

   Men orka!!! Det är inte alls som du framställer det. Men vissa gör verkligen allt för att hitta fel

   Intressant ! NOT! Det va väl hundra år sen det tog slut.

  Insamlingen handlar om människor som inte har råd att sätta mat på bordet, och här i kommentarerna hånas och kritiseras det för att någon kanske inte har råd att skänka pengar. Så jävla smarta ni är.

   Klart som fan att alla de influencers har råd att skänka pengar!! Snälla

  Edit by CamCam:
  Tack! Jag har precis skrivit ett inlägg om det. =)
  Kommer i morgon förmiddag.

  Eftersom det är svårt att hjälpa på ett vis som funkar, hade jag gärna haft mer information om hur viskogen arbetar och hur många deras insamlade pengar kan hjälpa. Det snackas om 150 miljoner människor. Var?

  Långt fler hotas att falla tillbaka in i fattigdom globalt än 150 miljoner människor. På mitt jobb har ett projekt investerat i 80 miljoner sek i cash transfers till gravida och mödrar småbarn under två. Detta har nått 500 000 hushåll och ett sätt för dem att kunna klara sig under tiden ekonomin stått stilla. Detta är en av flera insatser i ett enda land.

  Viskogen pratar om att plantera träd i Afrika. Jag har själv besökt liknande projekt, plantera träd tar lång tid från nursery till att man kan göra något med virket eller frukten. Vem utbildar byborna? Vilka lokala samarbetspartners har man? Varifrån kommer vattentillförseln? Vem länkar samman bönderna med köpare? Hur är det långsiktiga perspektivet?

  Jag har inte ngn kritik mot viskogen här men jag hade önskat i sådana här inlägg att man pratade mer om problematiken som pengarna tänkt lösa. Folk har en simpel bild av fattigdom men vill gärna hjälpa. För att hjälpa bättre krävs bättre förståelse.

  Lojsan donerade 25k

  I really appreciate this wonderful post that you have provided for us. I assure you this would be beneficial for most people.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *