Ett exempel på varför influencers har svårt att tas på allvar

Arvid Stenbäcken är en dokusåpaprofil och influencer som tjänar pengar på att göra reklam för olika företag på Instagram.
Fler än en gång har jag uppmärksammat hur han brutit mot Marknadsföringslagen, och ursäkten har alltid varit att ”han glömt”.
Nu har han ”glömt” bort en annan sak, pga att han inte ser influencer marketing och deltagande i dokusåpor som ett riktigt arbete, och det kommer nu kostar honom en rejäl slant – nämligen hela 159 127 kr.

Han har nämligen deltagit i Paradise Hotel och gjort samarbeten på Instagram, samtidigt som han fått sjukpenning från Försäkringskassan och döms nu för åtta fall av bidragsbrott.
2018 föll han sju meter från en balkong och det utbetalad sjukpenning från den här olyckan som avses här.

Enligt Aftonbladet så åtalades Arvid Stenbäcken i Göteborgs tingsrätt, och i domen, som ger Försäkringskassan rätt, står det att Arvid Stenbäcken döms till villkorlig dom och 60 dagsböter om 50 kronor, totalt 3 000 kronor, för åtta fall av bidragsbrott.
Försäkringskassan kräver också sedan tidigare tillbaka de nästan 160 000 kronorna som betalades ut.

Så vad säger då Arvid Stenbäcken till sitt försvar enligt Aftonbladet?

Arvid Stenbäcken har förnekat brott. Han har medgett de faktiska omständigheterna men förnekat ansvar, med hänvisning till att han varken haft uppsåt eller varit grovt oaktsam, står det i domen. Han trodde att han fick arbeta samtidigt som han erhöll sjukpenning under förutsättning att han inte tjänade mer än sin ordinarie lön, och han såg heller inte deltagandet i tv-produktionerna som regelrätt arbete.

Trodde
Det magiska ordet som alla influencers använder när de bli påkomna med handen i kakburken, oavsett om det gäller Marknadsföringslagen, krav om förmånsbeskattning eller som i det här fallet – bidragsfusk.

Hur vore det om den här samlingen människor slutar tro så jävla mycket om sin bransch och slutar kräva skedmatning av precis ALL information som de behöver ha för att vara seriösa i sin yrkesutövning och istället tar lite ansvar istället?
I slutändan blir det ändå de som får stå där med byxorna nere och då hjälper det föga att pipa ”Vem ska ta ansvar för det häääääär?” ?‍♀️
Det krävs i princip EN snabb googling för att ta reda på det han behöver veta om sjukpenning och vad som gäller under tiden man får det utbetalat. EN!

Det här är så karakteristiskt genomgående för den här gruppen människor att jag inte ens tycker lite synd om honom.
Eller så här…
Jag tycker ungefär lika synd om honom, som om de influencers som stäms av patent och marknadsdomstolen och som i och med det behöver punga ut med hundratusentals kronor i juridiska kostnader.
Inte alls.

165 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror gör man i kyrkan.

   Sämsta uttrycket.

   Bästa uttrycket.
   Och alltid relevant

  Stay in school, kids.

   Han är så dum i huvudet att han inte fattar bättre, så det är klart att han ”trodde” det var ok

    Nej, det ”trodde” han nog inte. Han chansade.

    Jag tycker synd om honom. Så många andra som utnyttjar systemet utan att det hänt en svår olycka. Och fan vad fin och brun han är på bilden.

     Att andra utnyttjar systemet rättfärdigar inte att han gör det. Det är inte synd om honom, det är våra skattepengar han utnyttjar.

     Men ja – SÅ snygg på denna bild. Jag tittar på PH den här säsongen och blev till min stora förvåning otroligt attraherad av Arvid. ??? Skulle aldrig erkänna det för någon IRL.

      Han verkade faktiskt ganska funtad den här säsongen, fick ett fint och genuint intryck av honom. Han spelade hårt, men åtminstone var han öppen om det. Fick en annan uppfattning av honom än tidigare och förstod bättre varför han och Bella har varit tillsammans. ? Har tidigare enbart se honom i EOTB.

      Men va? Kollar vi på samma bild?!

  Assumption is the mother of all fuck ups.

   Åååh, livsmottot! ❤️

    When you assume, you make an ass out of u and me!

     Alltså Arvid har en sån elak mun!

  Begriper fortf inte varför de inte vill reklam-markera? Vad är problemet? Förstår ngn?

   Skulle väl gissa att de kanske inte vill se ”köpta” ut utan att de vill att det ska se ut som att de lite sådär skönt rekommenderar en produkt de påstår sig gilla. Eller är snälla som delar ut rabattkoder osv. En teori bara.

    Och så är det rädda för att det ska framgå att de fått förmåner och gratisgrejor som kan medföra skattekonsekvenser.
    Gör man reklam och får ersättning in natura så blir värdet av det man fått skattepliktigt på samma sätt som om man fått pengar för sitt arbete.

    Det visar ju bara att dom är så dumma så dom tror att vi är så dumma.

   Reklammarkerar de måste de betala skatt. Och det vill de inte göra.

    Marknadsföringslagen och Skatteverket är tvp vitt skilda saker och har inte riktigt med varandra att göra.

     Men de tänker väl att om det inte står utskrivet att det är ett samarbete så är det svårare för Skatteverket att undersöka ifall de har skattat för inkomsten om de blir granskade.

      Ja, det är säkert så tankarna går.
      Sen skulle det vara intressant att veta hur många arbetstimmar Skatteverket lägger ned på att kolla influencers under ett år. Förra gången Skatteverket gjorde någon form av insats gällande influencers hittade man inte mycket som man kunde gå vidare med. Det blev väl helt enkelt för stor arbetsinsats för ganska lite pengar och det går säkert att hitta betydligt större pengar på andra ställen där de riktigt stora skattesmitarna håller till.

      Nej, så vida de inte får betalt med pengar i ett kuvert under bordet.

       Självklart om det är regelrätt ersättning.

       Men om samarbetet går ut på gratis operationer/tjänster/prylar så är det väl ett sätt att försöka finta Skatteverket att inte skriva ut att det är ett samarbete så de har svårare att kolla upp ifall förmånsbeskattning gjorts. Eller menar du att de inte skriver ut samarbeten endast är för de vill att följarna ska tro att det kommer från hjärtat? Inget annat egenintresse kring att försöka undvika förmånsbeskattning så gott det går?

  Varför föll han från balkongen? ?

   Eftersom han nog inte var en balkongpojke så får man förmoda att han var full.

   Ja inte pga hederskultur förmodligen

   Han hittade inte sina hemnycklar och skulle klättra från grannens balkong till sin egen. Och tappade greppet.

    Men snälla hur full var han?

     Lika full som grannen, som kom med det smarta förslaget, måste ha varit ?

    Vet om en tjej som skulle försöka sig på samma sak i fyllan, hon försökte ringa sin sambo som låg och sov för att öppna dörren men han hörde det inte. Hon föll från tredje våningen och dog.

     Jag har en ytligt bekant som glömt nyckeln och kom på den briljanta idén att klättar upp då hans fönster stod öppet – han klättrade tre våningar, gick in genom fönstret, klädde av sig och la sig…inser sen att det ligger ngn bredvid honom och efter ytterligare en stund inser han att han klättrat tre våningar och att han bor på våning fyra…
     Han hade gått in och lagt sig hos sin manliga granne som bor i lägenheten under?

  Ignorantia juris non excusat. Skulle inte bli många fällande domar om folk kom undan med att det inte visste/trodde att de gjorde fel.

   I vissa brott gör man ju det. Körde rattfull i sömnen, våldtäkt i sömnen eller förstod inte att hon inte ville osv.

    Inte riktigt samma sak. Om någon kör rattfull eller våldtar ”i sömnen” är det brist på uppsåt som friar, inte att personen inte vet att det är förbjudet att köra rattfull eller våldta.

     Kanske kan man påstå att man var full när man la ut samarbetet och dra ”samma” kort då?

      Köper domstolen att man kan våldta i sömnen tycker jag då fanimej att de kan köpa att man lade upp ett samarbete i sömnen/på fyllan.

       Självförvållat rus föranleder inte straffansvar. Det är ett brott oavsett om du är full.

        *att man undgår straffansvar. Kan inte skriva idag tydligen.

     Men då borde väl Arvid kunna frias också? Tänker om det är brist på uppsåt, han hade ju inte uppsåt att lura Försäkringskassan på pengar. Eller är det skillnad då? Jag kan inte mycket om juridik alls.

      Vad är motsatsen till att inte ha uppsåt, att luras på låtsas? Eller är gossen Arvid fortfarande fem och det är hans föräldrar som ansvar för honom?

       Motsatsen till att inte ha uppsåt är att… ha uppsåt?

      Från någon som i skrivande stund är sjukskriven och får sjukpenning. När jag skickat in alla uppgifter, intyg och dylikt så har jag också fått mycket information. Både i pappersform, via handledare och när jag fyllt i något på mina sidor. Saker som om min arbetsförmåga ändras eller SGI (jag tar ett nytt jobb från det jag är sjukskriven av och inkomst, det ska jag ju inte klara av som sjukskriven direkt).

      Förlåt för luddig kommentar, lite hjärndimma men summan av kardemumman, man får information om sina skyldigheter när man ansöker om ersättning hos Försäkringskassan samt uppmanas att noggrant läsa på deras hemsida under respektive flikar.

       Inte luddigt alls, tack för svar. Svårt att hävda då att man inte visste eftersom man, som du säger, får informationen vid kontakt.

      Bidragsbrott är inte ett uppsåtsbrott, ansöker du om en förmån förbinder du dig också att ha koll på regelverket kring vad du får och inte får göra vad gäller arbete etc.

       Bedrägeri.

   *de och inte det ska det självklart stå.

  Pågår det kanske en tävling i dumhet bland såna här influencers? De kanske peppar varandra och kanske på riktigt TROR att sånt här är okej… han kanske HÖRT nånstans att detta stämmer.
  Läste i Badfluencer att unga människor är extremt dåliga på källkritik.
  Det är rätt enkelt att bara söka upp korrekta svar på mycket man behöver lära sig hos tex myndigheter och liknande.
  Men yngre tycker att tex Bianca är den mest trovärdiga källan.

   Visst är det konstigt. De är uppväxta med att allt är filter, reklam och fejk – ändå tror de på allt?

   Som lärare tycker jag det är sjukt. Vi präntar in källkritik i nästan alla ämnen. De unga bör vara de som är bäst på källkritik.. in genom ett öra och ut ur det andra.

    Jag jobbade som gymnasielärare för ca 10 år sedan och kan fortfarande skratta gott åt den gången jag gav mina elever en uppgift och de bara fick använda fysiska böcker som referenser. Det var egentligen en ganska enkel uppgift och alla svar fanns i de böcker jag lagt fram (de behövde alltså inte ens själva ta reda på vilka böcker som var lämpliga källor). Eleverna satt alldeles handfallna och jag fattade först då att de verkligen inte hade förmågan att läsa en text, förstå den och sedan formulera egna svar utifrån den. De var vana att använda internet, kopiera en text och sedan byta ut några ord i den. Att jag gav dem uppgiften var som svar på att jag i en tidigare uppgift fann en och samma text direktkopierad från en statlig myndighets förstasida i flera av uppsatserna. Svaret jag fick vid konfrontation var ”jag kopierade och glömde att ta bort”.

   Förvånas över mångas oförmåga att leta upp och ta till sig grundläggande information. De flesta myndigheter har mycket pedagogiska hemsidor med information, Q&A och kontaktuppgifter med vart man kan vända sig om man vill veta mer. Borde inte vara så svårt att göra rätt kan man tycka.

   Jag förundras även över folks oförmåga att hitta information. Ett exempel från en facebookgrupp för personer i min lilla hemstad:
   ”Var hittar jag en lista på kommunens fastighetsbolag? Jag letar hyresrätt”
   ”På kommunens hemsida.”
   ”Jag har letat där, men hittar inte. Kan någon skicka en länk?”
   Jag blev nyfiken på hur svårt det egentligen är att hitta den här listan på kommunens hemsida. Jag börjar med google och skriver in ”fastighetsbolag xxx kommun”. Första träffen är just listan med fastighetsbolag på kommunens hemsida. Samma resultat när jag ändrade från fastighetsbolag (tydligen ett svårförstått ord enligt resten av kommentarsfältet i den tråden) till hyresrätt (testade även lägenhet). Samma resultat med svaret som träff nr.1. Använde även sökfunktionen på kommunens hemsida. Den fungerade också. Så, hur kan en vuxen människa inte hitta den här informationen? Jag förstår inte!

    Eller som i en fb grupp jag är med i
    ”Var hittar jag senaste presskonferensen med Stefan Löfven?”
    Med svaret att Aftonbladet brukar sända den.
    Personen ville veta mer om nya restriktionerna kring covid.

     Jag orkar inte med folks dumhet! För lathet känns inte rätt, då det tar längre tid att formulera frågan och sedan vänta på svar, än att själv leta reda på svaret. Aftonbladet, Svd eller vilken annan tidning som helst känns ju som ett givet val för att se pressträffen. Eller varför inte regeringskansliets hemsida? Vill man veta vilka restriktioner som gäller fungerar en enkel sökning på ”covid-19” och vips dyker Folkhälsomyndighetens sida upp som träff nr. 1, där all information finns. Jag kan för mitt liv inte förstå varför man ställer frågor på Facebook gällande information som det går tusen gånger snabbare att hitta själv genom en enkel sökning?

  På GP står det att hans dom var typ dagsböter under 10.000kr. Han uttrycker sig att ”han är jättenöjd med domen!!!” och att han inte trodde det sågs som arbete att ”ligga på en solstol och dricka alkohol” som han har gjort på PH och i Ex on the Beach. Jaaaa… Konstigt varför influencers inte tas på allvar.

  Förstår inte riktigt hur man kan tro att man kan jobba med annat samtidigt som man har sjukpenning ”så länge man inte tjänar mer än ens vanliga lön”. Alltså va? Är folk verkligen så korkade eller låtsas han bara?

   Tror det säger en del om hur mkt de faktiskt ser på det de gör som ett jobb. Tror att det är rätt vanligt att folk bara tänker att ett jobb är ngt du gör varje dag oxh får lön. Inte att en klumpsumma för lite kul i tv är ett jobb.

    Alltså, jag tänker på Isabella. Ansöker hon om sjukersättning och gör en massa samarbeten, reser utomlands och poddar?
    En liten undran…

     Clara: tror inte att hon är sjukskriven utan har väl tagit ett ledigt år och lever på pengarna från försäljningen?

     Man kan ju vara sjukskriven på halvtid eller deltid. Nu tror jag inte att så är fallet med Isabella, men alla är inte sjukskrivna på 100%.

     Frånsett pandemin, varför skulle inte en sjukskriven person få resa?

      Det går att resa utomlands med sjukpenning under förutsättning att resan inte hindrar tillfrisknandet eller förvärrar sjukdomen, vilket ska framgå av läkarintyg. Man måste ansöka hos Försäkringskassan om att få behålla sjukpenningen innan man reser utomlands och Försäkringskassan måste godkänna resan för att man ska ha rätt till sjukpenning.

     Bella har själv sagt att hon inte får sjukpenning. Försäkringskassan är inte inblandad i hennes sjukskrivning. Konstigt (och fel) vore det annars. Man kan ju vara sjukskriven av läkare och fått ett intyg på det, men det betyder inte att man nödvändigtvis söker ersättning från FK.

      Vad menar du då att man ska ha ett sjukintyg till?

       Att ge till arbetsgivaren så de vet – och okejar- att man är sjuk och borta från jobbet, t ex.

        Exakt.

        Varför skulle du vilja vara borta från jobbet utan lön, och inte vilja söka ersättning från Fkassan?

   Gissar på efterhandskonstruktion för att försöka klara sig undan

   ”Folk” är nog normalt inte så korkade, det här handlar om influencer.

  Förvånar mig inte är dugg är rätt less på att de kommer undan med så mycket, de har alltid goda avsikter men ändå är det alltid någon annan som blir blåst på ett eller annat sätt.

  Cam, kan du ta upp det med Niclas från PH som höll fast en deltagare och försökte ”krama” henne men får ändå vara kvar och med i en till säsong

   Vidrigaste var ju hans försvarstal på stories där han gormar om att han ”faktiskt var FULL” att han ”INTE VISSTE VAD JAG GJORDE” för att han var så full och att han ”faktiskt inte FÖRSTOD att hon inte VILLE!!!”.

   Stör mig nåt brutaly på den killen. Han är varken charmig eller rolig. Bara så dum så att klockorna stannar.

    *brutalt, förstås

    Verkligen! Han verkar ju inte ha fattat någonting. Pinsamt att han inte fattar hur mycket han gjorde bort sig med den där videon.

    Så många våldtäktsmän som använder den ursäkten, ”men jag fattade inte”. Äh så jävla vidrig.

    Ja please skriv om detta, han är sjukt otäck kille. Sådant här ska inte få hända, och att han sedan får vara kvar och dessutom vara med i en säsong till???? Galet….

    Men fy! Som en checklista över saker våldtäktsmän säger till sitt försvar.

    Alltså eller hur? Någon borde räkna hur många gånger han sa att han var full i dem där klippen….

   vilken niclas?

    Hansen som är med i årets säsong

   Vart kan man se det?

  Nytt namn: Slarvid

   Hahaha! Skrattade oproportionerligt mycket åt detta.

   hahahhah skrattade faktist rakt ut

   Hahaha ?

    Nöstan lika roligt som Balancelot

  Alltså denna PH-säsong har varit sååå underhållande! Fler som kollar?

   nej ??

    Oj, starka känslor!

   Självklart!✨ sjukt underhållande

   Slutade titta när Arvid kom in.

   Håller med! Förra säsongen var för förutsägbar. Nu har det hela tiden känts som att vem som helst kan ta hem det!

  Aha, en sån där man ska vara stolt över att ha kn*llat med. Jag behåller hellre min kropps originaldelar än köper det Paow pyntat sig med och som är attraktivt ??

  Är det bara jag som förstår honom lite? Det är inte lätt att hålla koll på hur ens nya sorts arbete räknas i ett system som bygger på att man bara har ett enda heltidsjobb och möjligtvis byter det några gånger under som livstid. Han låter ju extra dum, men jag läste tex en dom om en kvinna som hade haft två arbeten och sen sökt a-kassa när hon blev av med det ena. Det fick hon ju inte göra, men visst är det lite konstigt att man inte täcks av a-kassa om man har flera jobb. Eller alla som haft ett jobb och pluggat deltid på tex komvux för att man vill läsa vidare men inte är behörig än. Det går ju bra. Men sen när man blir sparkad under Corona och måste ha a-kassa, då får man inte fortsätta plugga deltid mer än 20 veckor. Är inte det lite kontraproduktivt? Har man tidigare kunnat kombinera arbete och studier så borde man ju kunna göra det även i framtiden, och det är väl bättre om man pluggar än gör ingenting när man är arbetslös. Det är inte alla som har råd att leva på bara CSN… som dessutom är ett lån, vem väljer det över a-kassa?

   Arvid hade alltså om han känt till systemet nog tjänat på att tacka nej till PH samt samarbeten och istället bara ta sjukpenningen baserat på tidigare jobb. Inget krav på att man ska prövas mot hela arbetsmarknaden under början på en sjukskrivning… Så han hade kunnat casha in om han gjorde ingenting. Nu straffas han för att han gjorde något han fick mindre betalt för… Vad tror ni han kommer göra nästa gång? Kanske ett undantag iom att PH är värt mer än pengarna nu (kändisskapet lockar nog en del), men ändå. Så dumt system på ett sätt.

    Fast han fick garanterat mer än 159k för att vara med i både eotb och ph. Han är nog en av de som får bättre betalt av återkommande dokusåpa deltagare

   Inte riktigt samma sak dock, att förstå att man inte får ha lön samtidigt som sjukpenning borde nog de flesta förstå.

   Man får visst då a-kassa om man har två arbeten och blir av med det ena. Om du tex arbetar 50 % i butik och 50 % som lärare. Du har då rätt att få a-kassa för 50 % om du blir av med tex butiksarbete.

    Men i så fall skulle ju tekniskt sett alla influencers/dokusåpadeltagare kunna göra som Arvid gjort? Skaffa ett vanligt jobb, bli sjukskrivna, gå på a-kassa och sedan åka till Mexico och få mellan 50.000-100.000 (så mycket får de tyvärr!) samt cases in på massa samarbeten på sociala medier. Jag som skattebetalare stöttar gärna inte detta och är glad att han får betala tillbaka. Inkomst är inkomst och då ska man inte leva på staten, punkt.

     Casha in**

     Nej det kan de inte för att vara med i PH är ett heltidsarbete. Du kan inte ha ett annat arbete vid sidan om. Däri ligger skillnaden.

   Du besvarar din egen fråga med ”vem väljer det över a-kassa?”

   Du slår huvudet på spiken med frågan ”vem väljer det över a-kassa?”

   En väldigt enkel på den typen av bekymmer är att kontrollera med berörd myndighet. Om man blir sjukskriven: kolla med Försäkringskassan vad som gäller, om man blir av med jobbet (ett eller två) så kolla med den a-kassa man är med i. Speciellt mycket svårare än så är det inte.

   Just vad gäller sjukskrivning är det tydligt, man får inte klara av att vare sig jobba eller utföra sidouppdrag liknande jobb och samtidigt vara sjukskriven.

    Men man får ju den informationen när man ansöker om sjukpenning. Man får även information om att det tex inte är självklart att man får åka utomlands utan att det ska godkännas av FK, eftersom en semesterresa eventuellt kan bidra till en annan bedömning av ens arbetsförmåga. Man dränks i sån info och hot om att man kan bli återbetalningsskyldig om man bryter mot de regler som finns, så börjar man jobba utan att meddela FK så gör med det med vetskap om att det inte är okej.

   Man kan absolut få a-kassa för det ena jobbet om man har två och blir av med det ena. Man stämplar upp till de timmarna som blir 100%. Men man kan såklart inte få a-kassa om man har jobb på 100% eller mer redan.

  Bra att detta tas upp, är verkligen glad att det finns någon som granskar dessa flunsor, det är oroväckande brist på flunsgranskare. Och som du skriver, inte märkligt att andra inte tar dem på allvar/ser ner på deras ”jobb” när de själva beter sig så här, oavsett om det är pga ”slarv” eller medvetet. Tänk om en lärare, läkare, sjuksköterskor osv skulle bete sig så här ”slarvigt” angående sitt jobb o sin lön. Skulle inte riktigt accepteras…..

  Folk är verkligen såhär dumma. Jag har arbetat på socialförvaltningen förr, med ekonomiskt bistånd (socbidrag som vissa säger) och det var helt otroligt vad folk höll på. Någon ansökte om att få operera in bröstimplantat för ”det är ju lättare att få jobb om jag är snygg och har bra självförtroende”. Någon köpt en bokhylla för flera tusen kr och lämnade in kvittot – som om skattebetalarna vill stå för en designerhylla? En som satt i fängelse för att ha mördat sin fru lämnade in långa listor på skräp han ville ansöka om utöver sin fickpeng, typ CD-skivor, anteckningsblock, kläder, m.m. En tjej sålde saker på ebay men skickade så klart ingenting när hon fått betalt, men tyckte minsann hon också skulle få bidrag utöver de tusenlappar hon STAL av människor varje månad.

  Men gött att han åkte fast och får betala nu. =)

   [Borttagen kommentar]

    Jag tog emot en praktikant som efter några dagar sa såhär ”Ah nu fattar jag. De bidragstagare som är etniskt svenska har missbruksproblem, medan de som inte är svenska inte hunnit lära sig språket”. Stämmer kanske inte helt men lite sanning fanns det i hennes teori. Det är svårt att få jobb när man möter rasism eller inte behärskar språket, och det är svårt att få jobb om man missbrukar.

   kläder och anteckningsblock låter inte direkt som skräp

    Fast då förstår du inte vad ekonomiskt bistånd består av. Vad tror du summan man får från kommunen egentligen ska räcka till? I summan ingår redan sådant som kläder och nöjen. Utöver det får man ansöka om sådant som man anser man inte har nog med bidrag till, t.ex. en ny säng om den man har är sönder/gammal, eller medicinkostnad innan högkostnadsskyddet börjat täcka. CD-skivor och anteckningsblock får man köpa för det belopp man redan får ut i bidrag. Men klart det sticker lite i ens ögon när han listar en massa grejer och man vet hur brutalt han mördade sig fru några år tidigare. :/

    skrev bara att kläder inte räknas som ”skräp” enligt mig

     Är man intagen på anstalt får man kläder av kriminalvården. Behöver man vanliga kläder till permissioner så räcker det med ett ombyte, man behöver inte en hel garderob.

   På ett av mina tidigare jobb kom jag i kontakt med ett riktigt psykfall vars hela familj var antingen psykfall (kåkfarare) eller rätt och slätt ”vanliga” diagnosticerade.

   Psykfallet ansåg helt samvetslöst att det var andra medborgares plikt att försörja hens existens och att, och nu citerar jag, ”livet inte gick ut på att arbeta”. Psykfallet hade i många år suttit hemma och spelat videospel medan hens funktionsnedsatta fästmö tog underbetalda städjobb på Samhall för att försöka dra in lite till kassan för de båda. Fästmön, som psykfallet för övrigt förälskade sig i när hen var en vuxen man och hon ynka tolv år (hen träffade henne i samband med ett extrajobb som assistent för funktionsnedsatta barn).

   Det finns helt sjuka människor därute.

    Vad var meningen med att skriva hen och du ändå könar med fästmö och vuxen man mitt i allt?

     Jag försökte dölja hens identitet men gjorde ett misstag. Sedan kan ju kvinnor ha fästmör i det här landet också.

     Utöver detta finns en anledning till att jag benämner psykfallet som ett hen men det är alltför identifierande för att jag ska avslöja det.

    Jag har så svårt för de som anser de inte ska behöva arbeta och bara vill håva in bidrag. :/ Jag upplever faktiskt att majoriteten av de jag träffade när jag var socialsekreterare var vettiga och VILLE ha arbete och egen försörjning, men de få som helt skamlöst satt och njöt av att slippa arbeta var riktigt svåra att se i ögonen. Det är en så konstig syn att någon annan ska jobba arslet av sig medan man själv ska få slippa? Hur går det ens ihop?

     I personens fall så tror jag det har att göra med den ärftliga bristen på empati i kombination med en uppblåst självbild. När jag säger ”psykfall” så menar jag verkligen samvetslöshet och en viss trolig diagnos ut cluster b (finns ju olika även i den fåran). Vissa av personens familjemedlemmar är ju dokumenterade kliniska psykopater (ASPD).

      Tillägg: det finns ju tex också det som kallas overt och covert narcissism. Det är det senare jag misstänker personen jag nämnde lider av.

       Och här sitter du och bryter mot din sekretess ?

        Vilken sekretess? Jag jobbade inte inom socialen/ det offentliga.

     Mitt ex var en sådan som verkligen inte ville jobba, hans släkt gav han seriöst BRA jobb där han blev upplärd på jobbet med full lön och semester. Men han tyckte att alla jobb var så tråkiga efter typ 1-1,5 månad att han sket i att dyka upp. Levde på FK som han fick ut 8 000 kr för. Jag var 17 år när jag träffade honom, så när jag sen fick ett jobb så sa jag hejdå till honom för han vägrade växa upp, han är 3 år äldre än mig. Han flyttade sen hem till föräldrarna och nu är han 32 år och bort fortfarande med föräldrarna och jobbar fortfarande inte…. Fattar inte det där.

   Vilket hittepå.

    ?Till 12.44

  Mem hur ska denna yrkeskategori ha det? Är det ett jobb, inte jobb eller bara när det passar? Blir ju lite svårt att ta det seriöst när det är slarv, domar, anmälningar hit och dit i en viss typ av bransch.

  Jag ser absolut influensing som ett jobb (om än ett lyxigt sådant) men det blir svårt att ta helheten seriöst när dessa individer gör allt för att komma undan med alla små kryphål som finns.

   Det är ett jobb, men inte när dem måste följa regler, tex reklam markera, då är dem bara ”som vem som helst som tipsar om en produkt dem gillar”

  En fråga till nån juridikkunnande… varför tas inte det här ärendet upp i förvaltningsrätten? Är inte fk en myndighet?

   Bidragsbrott är ett brott och därmed ska det prövas i allmän domstol. Rätten till sjukpenning (som beslutas av FK) prövas av förvaltningsrätten.

    Tack för svar ?

  OT! Margaux. Blir så trött på kändisar eller folk med pengar som stoltserar med att dom får parkeringsböter ofta. Som att reglerna inte finns till av en anledning och att man inte bara kan skita i dom bara för att man kan betala.

   Ja, det är ju liksom inget pris dom har vunnit…

    ”Och veckans pris för dummaste influencer går till …” Vore något för Bloggbevakning!

   Kanske inte lika kul om ambulansen eller nåt inte kan stanna för att hon parkerat fel. Idioter.

    Absolut att det är vidrigt om inte ambulans eller annan samhällsviktig service når fram, att man blockerar utfart eller ställer sig inom ruta som är anpassad till andra. Men jag tycker ofta det ser ut som att Margaux, Antonija och Therese parkerar på rätt ställen men glömt köpa biljett, inte lagt tillräckligt med tid osv? Det händer dom flesta. Även om det inte är askul eller särskilt smart, för har man körkort vet man hur man betalar en parkering. Men menar att många parkeringsböter faktiskt handlar om det istället och inte ignorans?

     Tycker det är lite barnsligt att skylla på att man inte köpt biljett eller för kort tid då många parkeringsbolag har appar numera

      Där man dessutom får påminnelse 15 min innan tiden går ut att parkeringen snart är slut.

     Det är väl ignorans att inte betala för hela tiden man har parkerat?

   Rosanna Charles och Antonia Mandir Vill också berättar hur många böter dom fått. ?

   Tycker att Therese Lindgren också visar upp parkeringsböter i var och varannan vlogg. Alltid ”men oooojdå”, man vet ju när man har ställt sig fel, inget man borde bli förvånad över. Ta dig tiden som alla andra som har bil att köra runt tills du kan ställa dig lagligt, annars kanske du ska åka taxi istället.

  Ganska låg summa ändå med tanke på hur många som fuskar till sig bidrag av enorma summor i Sverige

   Jo, men det är ju fel i alla dessa fall… oavsett.

  Söt och puckad fuckboy, han kanske trodde att han skulle bli påsatt igen och inte behövde skatta? Därför brandskattade han sin chans

  HAHAHA trodde man kunde arbeta samtidigt så länge man inte tjänade mer än sin vanliga lön..? ? Dör lite här.

   Tror vi alla skulle kunna tjäna rätt mycket på att bli sjukskrivna på deltid och sen ta ett extrajobb nånstans ?

  Om flunsorna själva inte ens anser att de har ett riktigt jobb, hur ska jag då kunna tycka det…

  Har han på riktigt tatuerat in en rullstol till minne av olyckan? ?

   Japp..! Kanske blir en påminnelse om att inte göra dumma grejer på fyllan.

   Med datum!!

   Hahaha!

   Jisses….
   Vad står det på andra bröstet? Masturbate?!

    Masthugget står det.

     HAHA oj ok.. 🙂

    ?????

  Har man ramlat sju meter och landat på huvudet så är det inte så konstigt att man har problem med minnet.

  Alltså att man inte kan få sjukpenning och ha lönearbete på samma gång fattar väl vilket päron som helst??

   Man lär sig något nytt varje dag här på Bloggbevakning!

  Var det inte du som bloggade på heltid och samtidigt var sjukskriven?

  Han kan nog ha trott att man fick jobba?

  Men kan inte förstå hur man isf kan tro det. Själva definitionen av att erhålla sjukpenning är ju att man inte kan arbeta för en lön.

  Blir mest förvånad över att han tydligen anses som snygg….

   Eller hur! Fattar inte!!!

  Kunde han jobba men inte heltid, då hade han ju fått var sjukskriven kanske 50% och jobbad med inspelningen. Ingen säger ju att han var 100% frisk, utan bara att han inte kan vara sjukskriven 100% + jobba.
  Rätt åt honom att han får betala tillbaka, så kan pengarna gå till folk som är sjuka på riktigt och faktiskt inte kan jobba.
  Och så lär sig kanske andra influensers en läxa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.