Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

853 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur kommer man över den man trodde och kände vad ’the one’, en person som fick en att känna känslor som man aldrig trodde man kunde känna? Från första gången jag träffade honom kände jag en speciell känsla o kände att jag hade träffat den rätta, jag sökte inte och kände det ändå. Min dragningskraft till honom var enorm och det var verkligen ömsesidigt också.
  Jag panikar över att det tagit slut och vet inte hur jag ska klara detta. Har gått igenom break-ups tidigare, men aldrig har det känts så här djupt i hjärtat, kan inte sluta gråta…

   Överlevde med hjälp av detta inlägg: https://sandrabeijer.elle.se/att-komma-over-nagon/

   Ta hand om dig <3

    Den texten tog jag hjälp av när mitt ex dumpade mig

    Inlägget från Sandra Beijer läste jag om och om igen när jag träffade ”den personen” och försökte komma över honom. Vi träffades för 10 år sen när vi båda var singlar. Jag har inte träffat honom på 8 år (då var han i relation). Nu är han gift med en annan. Jag tänker på honom då och då, och snokar på hans Facebook. Men jag tror också att man målar upp såna personer som större än hur de egentligen var. Jag är glad idag att det inte blev något mellan oss och har träffat världens bästa kille. Jag säger såhär: du kommer tänka på honom lääänge. Du kommer snoka på honom äääännu längre. Men du kommer komma över honom. För om det hade varit ”the one” så hade det blivit ni. Med vissa personer har man bara extra kemi. Och du kommer springa på såna människor fler gånger under livets gång. Men kärlek är (enligt mig) något annat. Det är så mycket mer.

     Ja det tog mig ca tio år att komma över mitt första förhållande (15 till 18).

    Åh!! Jag kom också över mitt ex med Sandra Beijers text. Läste den som en bibel dagligen ❤️

    Läste denna från början till slut https://trehundrasextiofemdagarnu.blogg.se/

   Jag har tyvärr inget bra tips. Har själv inte gjort det ännu och det är över 15 år sedan så jag kommer nog aldrig komma över honom.

    Åh, att höra sånt tycker jag är så berörande.

    Har du varit singel i 15 år eller har du ett annat förhållande, men har ändå inte kommit över honom?

    Kunde varit jag som skrev. 2009 blev jag bedragen och dumpad, tänker nästan dagligen på mitt ex. Har fått barn med en annan, som det tagit slut med, men honom har jag aldrig sörjt som jag sörjer mitt ex från 2009.

   Jag tror kanske att det är så att man inte kommer över vissa personer men att det viktiga är att man förstår att det går att vara lycklig med en annan person trots detta. Annars är tid det enda som hjälper. Försök att överleva så gott det går och sen plötsligt saknar man mindre och mindre.

   Varför gjorde du slut då?

   Skulle skriva liknande här ikväll. Vi gjorde slut förra året men började träffas nu igen i höstas. Jag vet dock att han inte är rätt person för mig men ingen kan få mig att känna så som han gör. Det är som ett gift. Är otroligt rädd för att jag alltid kommer jämföra alla med honom och aldrig träffa någon som får mig att känna så. Kan inte stå emot honom. Skulle släppa allt för att få honom att titta på mig på det där speciella sättet. Fy fan.

   Jag var där för 4 månader sen och fy vilket mörker det har varit. Kom dessutom helt från ingenstans och han var otrogen mot mig… Men som alla säger tiden läker alla sår och idag mår jag faktiskt bra. Hatade att höra det för ingen fattade vad jag kände där och då. Men tillåt dig att vara ledsen och ta bort han på social medier (fast att det är sjukt jobbigt) och fokusera på dig själv. Sen är det lättare sagt än gjort nu när det är Corona.. Men umgås med personer/familj som du bryr dig om. Önskade att man kunde ge ett bättre svar!

   Upplevt samma sak. Personen sjukskrev sig för att slippa mig, vi var på samma jobb. Nu är han tbx och jag ser nu vilken patetisk person han är. Var stark, du är värd så mycket mer!

  Hej!
  Är ute efter åsikter/tips/kommentarer gällande att flytta tillbaka från stan till småort!

  Jag och min sambo bor i storstad sedan länge tillbaka, vi är båda uppväxta och har familj långt härifrån. Om några år kommer vi vara klara med utbildning, vara sugna på barn och funderar kanske på att flytta ”hem” igen. Våra familjer bor 1,5 timme ifrån varandra, men det är min sambos hemort vi drömmer om. Orten ligger magiskt fint vid vatten, är ganska liten men idyllisk. Mycket turister på sommaren. Vi har vänner runtomkring orten som vi längtar efter.
  Jag drömmer om hus och trädgård, om att kanske skaffa hund, om saker som grillkvällar med vänner och närhet till naturen istället för citystress och trånga lägenheter. Om att mina framtida barn ska känna sina far- och morföräldrar ”till vardags”.

  Men asså, romantiserar jag bara? Tröttnar man på att bo på ett lugnare ställe? Är det någon som gjort liknande som kan berätta hur det kändes för er? Ah ni fattar. Vill ba ha lite kloka tankar <3

   Jag och min man flyttade till min födelseort när vi hade fått barn och ville köpa hus. Vi trivs jättebra och så kunde vi betala huset kontant tack vare vinsten från lägenheten vi sålde. Otroligt skönt att inte ha bolån! Men vi är personer som trivs hemma och vill gå ut och äta cirka tre gånger om året. Krogen osv lockar oss inte, inte heller shopping eller fika på stan. Hade vi gillat sånt tror jag inte att vi trivts så bra som vi gör.

   Jag har gjort ungefär samma sak. Det positiva du skriver stämmer nog. Det negativa med en liten ort jämfört med en storstad är väl mest att det inte går att göra saker spontant på samma sätt, utbudet är ju ofta väldigt begränsat. Kanske inte finns fik att bara gå och sätta sig på, tex. och biograf kan man bara drömma om, och finns det en så går det garanterat inga bra filmer när man vill/kan se dem. Förbindelser är ju också annorlunda än i en storstad, så man måste planera mer. Men har man vänner på samma ort kan ju det väga upp det negativa. Har man det inte så blir det väldigt lätt ensamt för det är ganska svårt att lära känna folk på mindre orter. Det är mina erfarenheter i alla fall.

   Japp du kommer tröttna

   Jag är uppvuxen på landet, räckte med att flytta till Falun för att jag skulle längta hem igen. Insåg då att jag verkligen är en landetmänniska, lugn och nära till natur är himla viktigt för mig. Ett enkelt tips som många ger (och många struntar i att göra) och som verkligen är bra är att sätta sina tankar på papper. Gör två spalter, en med minus (dåliga saker med att flytta) och en med plus (bra saker). Man får verkligen perspektiv och det kan bli mycket lättare att fatta beslut ?

   Det beror på orten. Är den berikad skulle jag inte göra det.

    En mycket viktig synpunkt.

    vad menas?

     Det är högerspråk som betyder att det inte bara bor kritvita svenskar med blå ögon i området. Högermänniskorna gillar inte det.

      Fel, det är ”vanligt folk”-prat. Du kanske hade rätt för ett par år sedan, inte längre.

       Sant, det finns fler rasister nu.

        På vilket sätt är det att vara rasist att inte tycka om kaozmänniskor? Utveckla, om du besitter den förmågan.

         Varför ska jag kasta pärlor åt svin?

          Förväntat svar. Vänsterfolk står gärna på barrikaderna och raljerar, men saknar i stor utsträckning förmågan att föra en saklig diskussion.

           Det känns ganska meningslöst att föra en saklig diskussion med någon som använder uttryck som kaozmänniskor.

           Jag förstår. Vänsterfolket tycker att det är fina människor, bara litet missförstådda. ?

     [Borttagen kommentar]

      Men snälla skärp dig! Har anmält din rasistiska kommentar, hoppas den blir bortplockad fort.

    Jag är uppvuxen på en ort på landsbygden. Det var mysigt att bo där som barn men nu är det mycket förstörelse, brottslighet och mindre mysigt. Tyvärr verkar det vara fallet med många mindre orter i Sverige. Brottsligheten ’flyttar in’.

   Jag flyttade från stan till en liten ort och hatade det. Jag älskar storstan. Men jag tror att om man är från en mindre ort vet man vad det innebär. Jag hade ingen aning om hur det var. Det passade mig inte alls. Nu är jag tillbaka i ett miljonprojekt med hiss, och jag trivs så mycket bättre än i ett hus på landet. Men alla är olika!

   Jag flyttade från Stockholm till en liten by mitt ute i skogen. Har inte ångrat en sekund. Sthlm finns alltid kvar att åka o hälsa på.
   Försök o tänk igenom hur du minst det. Vad var dåligt då och hur ska du kunna göra för att det ska kunna fundera idag.
   Läs lite lantliga bloggar typ underbara claras och få inspiration.
   Var beredd på att det kommer bli en omställning så blir det inte en chock. Och tänk på alla fördelar. Barnen har nära till far- och morföräldrar, med billigare boende finns ofta pengar till fyrhjuling, skoter, ponny m.m.

   Jag är i exakt samma sits!! Men håller på att få panik för vi flyttar nog till sommaren. Känner att jag romantiserar storstaden så mkt samtidigt som jag länge drömt om hus.

   Alltså, det är rätt svårt att som nyinflyttad komma till en liten by. Min väns ena förälder kommer inte från den by jag bor i, men ändå så tycker många att dom hon som är född och uppväxt här fortfarande är ”utifrån”. Att komma från en liten by till en annan liten är lättare. Att komma hem till sin gamla by är lättare. Det finns inte många restauranger, mestadels pizzorior. Oftast kan det vara en längre bit till större affärer. Ja, man kan tröttna på småstadslivet.

   Så roligt när Stockholmare tror att de kommer dö om de flyttar från Östermalm.

   Jag tycker inte att du romantiserar det. Bor också ”hemma” igen. Bostäderna är billigare här, kan ha en gård 5km utanför tätorten. Renovera den precis som jag vill, och då har jag spenderat 3miljoner istället för 10-15. Man har plats, kan röra sig ute, leva mer hemma. Dock finns inte utbudet av andra aktiviteter som padel, klätterväggar, massa restauranger osv.

   Jag flyttade från en storstad till min lilla hemstad, jag ångrar det absolut inte för att det är så mycket lugnare. MEN, det är stora begränsningar när det gäller arbete om man inte vill hålla på och pendla till nån annan stad. Alla sorters yrken finns oftast inte i en mindre stad och jobben ges oftast till dom som folk känner (så har jag upplevt det iaf). Lycka till 🙂

   Gjorde samma sak med familjen för ett par år sen. Trivs hyfsat, men visst finns det nackdelar. Något jag inte alls haft i åtanke (är inte särskilt fördomsfull) är att människor generellt verkar vara mer öppna i storstan. Mer villiga att knyta nya kontakter osv. Där jag bor nu är det många som fortfarande umgås med typ skolkompisar, och inte är särskilt sugna på att lära känna några andra. Trist och inget jag hade förutsett! Sen saknar jag förstås bra caféer, restauranger osv.

   Om man tröttnar eller inte beror på vad som ger en glädje. Jag som inte får ut mycket av uteliv, shopping och folkmyller tycker inte att det är särskilt roligt alls att bo i en större stad. Jag trivs bäst hemma och i naturen och där har jag aldrig tråkigt. För mig hjälper det nog också att jag trivs bra utomhus även när det är mörkt och kallt. En del gillar ju verkligen inte kyla och mörker och då är det kanske inte så kul att bo på landet vintertid.

  vad saknar ni i dagens samhälle? jag saknar ett postkontor!!

   Mindre invandring.

    Du lever i en SD bubbla

     AfS känns mer pålitliga.

     Behöver man vara SD bara för att önska mindre invandring?

     Hellre det än i en fri-invandring-så-brotten-och-droghandeln-ökar partiet.

     Jag blir så trött på att man tydligen inte får säga vad man känner och tycker utan få hugg! Nu skrev inte jag kommentaren där, men jag håller med. Jag önskar också mindre invandring, men inte minst för invandrarnas skull. Sverige har varit proffs på att ta emot fler än vi inte klarar av att ta hand om, och för många resulterar det i utanförskap, att de blir bosatta lite överallt, inte får hjälp och stöd att integreras, och handläggningstiden för uppehållstillstånd är fruktansvärt lång pga överbelastning. Det är inte schysst.

     Jag hatar rasism av alla dess form, och jag tycker det är synd att man inte får tycka att det ÄR för mycket invandring utan att få ett rasistkort på sig. Kan inte vara hälsosamt att vara så huggande och lättprovocerad, att inte kunna bete sig vuxet och ta att alla kan inte tycka som du.

      Tack för kommentaren. Här i Sverige ska alla alltid tycka likadant och leva likadant. Människor klagar på andra när invandring nämns men de ser inte problemen som sker.

      Är andra generationens invandrare och håller med dig helt och hållet. Är absolut inte rasist, älskar att uppleva olika kulturer och integrera med folk från olika bakgrunder. Men läget har blivit problematiskt i Sverige. Det mina föräldrar flydde från håller på att förstöra det fantastiska Sverige också. Önskar vi kunde ta emot färre men ta hand om dom ordentligt. Röstar ej på SD för att klargöra det… men önskar något av de andra stora partierna kunde ta frågan ifrån SD.

       Interagera*

      ”för invandrarnas skull” hahaha

      Klokt skrivet, tack för den! ?

      Prova att uttrycka dig annorlunda och byt ut ”jag vill ha mindre invandring” mot ”jag vill ha bättre integration” så ska du se att ingen kommer dra rasistkortet mot dig.

       Bingo!

       Men om man vill ha mindre invandring då? Är det ok att dra rasistkortet isf?

       Om människor inte vill integreras? Vad göra då?

       De kan gärna dra rasistkortet för nu handlar det om mindre invandring. Du kan inte integrera människor vars liv består av att skapa osäkerhet och oreda.

    +2 miljoner

    Hur stor får man vara då? Vikt och längd.

     Mindre invandring betyder ju just mindre invandring. Man skriver ju inte färre invandring eller hur?

      Så under medellängd och medelvikt?

       Du verkar vara intellektuellt underutvecklad.

        Man skriver mindre utvecklad.

         Du missar poängen.

          Jag tror faktiskt att du missar poängen.

   Kylskåp på Systemet

    Men ja! Varför har dom inte det????

     För Att Du Inte Ska SUpa för mycket

      Japp alkisar är verkligen kräsna ?

      Antar att det är nån sån anledning men ändå. Ge mig kylskåp!

       Pga märkesneutralitet. Om en öl är kyld måste alla finnas kylda för att inte någon ska favoriseras. Blir ju lättare att handla ölen X om den är kall än ölen Y som inte är kall.

    Hej och hopp i Finland har vi kylskåp i Systemets motsvarighet Alko! ?

   Att man återinför tjänstemannaansvaret.

   Många saker.
   Mer tryggt samhälle.
   Mer service anpassat till olika människors behov. Exempelvis- hemkörning av mat som inte är extremt dyr, för de som är sjuka och då ofta har sämre ekonomi.

   Finare miljöer- vackrare byggnader.
   Mindre brott.

   En Försäkringskassa som fungerar saknar jag. En trygghet som på riktigt är en trygghet.

   Självkörande taxibilar eller minibuss (dvs en ny typ av kollektivtrafik) – som tar en vart man behöver på samma sätt som en bil, och som går dygnet runt.

    De är inte självkörande, men i Kina och i Manila finns chaufförer tillgängliga dygnet runt, i princip gratis. Det är hemskt hur billigt det är, men jag saknar verkligen att då vara i Sydostasien.

     Men vill inte åka med någon snubbe, hallå

   Videobutiker❤️ hyra film

    Det finns väl? Hemmakväll 🙂

     Dem ska sluta med det också..

      [Borttagen kommentar]

        20 personer gillade så jag tror jag fortsätter. Camill a kanske ör din gud men jag skriver vad jag vill.

         Nej, du gör ju inte det…
         Det är ju JAG som bestämmer här inne. 😉

          Hann ändå sprida mitt budskap ??‍♀️

       [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

    Jasså? Jag har inte ens nåt att spela fysiska filmer i längre…

    Åh jag också! Saknar den festliga känslan, det begärande urvalet, den fysiska handlingen!

    Saknar dock ej att lämna tillbaka dem, det var tråkigt.

   Jag saknar legalisering av gräs, avkriminalisering av alla droger och en fungerande jävla narkotikapolitik.

    Hur kan man sakna något man aldrig haft? Längtar menar du isåfall

     Kass engelsk översättning av ”miss”.

     För pårökt för att haja det

     Saknar som något jag tycker borde finnas.

  Era bästa plugg tips inför en tenta? ?

   Beror ju lite på hur mycket tid du har. Men först och främst beta av alla ”områden” om du har föreläsningar/litteratur/uppgifter. Sedan någon vecka innan tentan göra gamla extentor om det finns! Då lär du dig både grejer, men framförallt lär dig strukturen. Kanske finns det typsvar.
   Vet inte om detta finns i alla kurser, jag pluggar juridik!
   Ganska standard tips kanske men så gör jag!

    Extentor har vi inte tillgång till, endast boken medicin 1 och åhörarkopior och inspelade föreläsningar vi kan se igen 🙂

     Tidigare tentor kan du alltid få tillgång till, bara att begära ut dem från institutionen. Tentor är allmänna handlingar så det är inga bekymmer.

      Skrev kanske klumpigt, extentor finns men vår lärare rekommenderar att vi inte tittar på dom då det skulle förvirra till det för oss och jag är inte intresserad av att titta på dom då 🙂

       Bara ur intressant synpunkt – vet du varför extentorna skulle förvirra er? Är dom annorlunda än er tenta? För annars kommer ni väl bli förvirrade av er tenta också?

        Enligt henne är dessa tentor vi får nu helt olika dom innan, dom har ändrat massa och kör nån ny metod nu eller vilket ord hon använde, kommer ej ihåg haha

     Medicin 1? Studerar du till uska? Har de tentor när man studerar till undersköterska?

      Medicinsk sekreterare

       Fast medicinsk sekreterare är inte en gymnasieutbildning. Det är en yrkeshögskoleutb. Medicin 1 tillhör gymnasieskolan.

        Jag är inte ansvarig över kurslitteraturen min skola väljer att använda så vet inte vad du vill ha för svar på de påståendet?

   Det beror ju lite på vad du studerar och hur lättlärd du är, och vilka hjälpmedel ni får ha ?

    Tänkte mer typ hur gör du när du pluggar inför en tenta och har du några tips? Förstår inte varför jag måste berätta vad jag pluggar för det ? va bara allmänna tips inför en tenta, som kanske att skriva anteckningar på papper istället för på datorn för att få in det i huvudet lättare osv

     För att om du läser matematik måste du öva formler, läser du språk måste du minnas satser, läser du psykologi måste du minnas namn och teorier. Enligt min uppfattning lär man se sakerna olika eftersom man antingen lär sig taktilt, visuellt eller auditivt.

     Jag tar noggranna anteckningar för hand, läser all litteratur en gång, går på alla föreläsningar, läser igenom anteckningar ett par gånger innan tentan, jag pluggar aldrig samma dag eller dagen innan. Noll omtentor, ett G som befläckar min kandidat.

     Olika typer av kurser och områden kan man behöva studera på olika sätt. En del kurser kan förståelse för många olika termer vara viktigt, då är flashcards en bra grej. Andra handlar om t.ex. retorik, att kunna argumentera för sin sak, då hjälper inte flashcards så mycket precis. Bara ett exempel. Du behöver såklart inte göra någonting, men om du är lite mer specifik kan man kanske ge lite mer anpassade tips och råd.

   Jag skrev alltid ”fusklappar” (som jag inte tog med mig in). Typ, hade jag haft ett halvt A4 att med mig in, vad är den viktigaste infon att få med mig, det som inte sitter men ändå är viktigt.

   Buttplugg.

   Stressa igenom allt kvällen innan. Ger mgg alltid högsta betyg. 4-6 poäng från maxgräns!

   Skriv ut på papper och sitt med överstrykspenna och läs igenom några gånger. Så bra

  Hej allihopa!
  Jag är med i en förening där en relativt ny medlem (med ny pratar jag typ 1 år, vissa har nämligen varit med betydligt längre än så) har delat ut små julklappar till alla medlemmar + partner/förälder (det är blandade åldrar). På varje julklapp har det stått ”God jul X och X” alltså medlemmen + förälder/partner. Jag fick också en julklapp, men på min stod det bara till mig. Jag hade förstått om min kille inte varit med så mycket men på alla middagar och andra ”tillställningar” som vi haft med ”anhöriga” har han alltid varit med, han kommer ofta och hämtar mig osv och vissa vars partner/förälder fick en hälsning har varit med mycket mindre. Den nya medlemmen har träffat min kille flera gånger.
  Jag släppte detta trots att jag faktiskt tyckte att det var märkligt, visst kan man glömma men tycker bara det var konstigt att glömma honom men inte andra mycket mer ”osynliga” ”medlemsanhöriga” så att säga. men nu till mitt problem. Nu vill resten av medlemmarna att vi samlar ihop till en present till den medlemmen som delat ut klapparna, och detta gnager lite i mig. Vad ska jag göra? Att skita i att vara med känns ju dumt eftersom jag ju fick en julklapp, men samtidigt vill jag typ ”markera”. Man kan väl inte ta upp detta med medlemmen? Eller ska jag bara släppa det och vara med på julklappen? Vad hade ni gjort? Är jag barnslig?

   Jag tolkar det som att medlemmen helt enkelt glömt din partner, eller glömt namnet på honom. Personligen skulle jag inte ta det till hjärtat, och jag tycker du ska behandla medlemmen som du själv vill bli behandlad – med en julklapp 🙂 Ofta oroar/bryr vi oss om saker som i praktiken inte alls är något stort/allvarligt.. <3

   Men du fick ju en julklapp. Namnet på din kille stod inte med; kanske hade personen glömt vad din kille hette, Om du inte är med på denna present till personen blir det mycket märkligt, och hen kommer inte att fatta att det är en markering mot att din killes namn inte stod med. Det är väl dumt att bli ovänner över en sådan struntsak? Hoppas ni gör nåt kul i föreningen så att du får annat att tänka på!

   Otroligt barnsligt av dig.
   Du fick en klapp av en ny bekantskap som gör en snäll gest inom föreningen. Att partners tas med tyder bara på en socialt kompetent person som minns namn (som jämförelse; jag kan fortfarande inte mina kollegors partners namn efter flera år). Att just din partner inte vad med beror nog på absolut ingenting. Släpp det och gör en snäll gest tillbaka bara.

   Du överragerar. Var med på julklappen och glöm det sen

   På riktigt?
   Du vill markera mot någon som gett dig en julklapp?
   Du kan ju tex kasta bajs på personen samtidigt som du vrålar din killes namn, typ:
   BENGT HETER HAN FAKTISKT!
   Då fattar personen säkert – att du är spritt språngande…

    Nu tycker jag du överdriver. Det är väl inte konstigt att jag tycker det är tråkigt att hon inte nämnde min killes namn när hon nämnde ALLA andras.
    Man kan vara nyanserad. Har inte sagt att jag inte ska vara med på presenten, men jag blev lite ledsen. Är det SÅ konstigt?

     Faktiskt helt otroligt barnsligt att reagera så starkt på en sån liten skitgrej

     Ja, det är SÅ konstigt. Man kan notera det, men finns det inget annat som antyder att personen försöker frysa ut din kille så går man vidare. Du kan inte förstå att bara grejen att köpa, slå in och addressera så många julklappar så kan personen bara i farten råkat missat att skriva din killes namn? Släpp det, om du tar upp det eller vägrar vara med på presenten för att markera så skämmer du ut dig och säkerställer att ingen annan kommer vara intresserad av vare sig dig eller din kille nästa jul eller andra events framöver.

      Ok. Lets agree to disagree.

      Jag blev ledsen, punkt. Däremot kommer jag vara med på presenten

       Staaaackars dig!
       Fick du en julklapp från en perifer bekant som var vänlig nog att anstränga sig och fixa presenter till alla?
       Såå jobbigt för dig.

     Det är inte konstigt att du tar illa upp om du förutsätter att det var en medveten handling. Men varför förutsätter du det? Ligger det inte närmare till hands att anta att det är ett misstag och inte tänka mer på det?

   Släpp det och var med på klappen. Herregud. Du vill ”markera” i juletid? Dra ut pinnen ur röven

    Ja, klart man reagerar om något är fel?

     *skrev fel på julklappsetikett*
     OFF WITH HIS HEAD!

      Sa jag det? Nej, juste. Sluta överdriva tack

  Camilla kan du skriva om NAKD de har fått jävligt mycket hat. Rodjapazooki på instagram har skrivit om företaget. Värsta hatstormen ju…

   Är det hat? Eller är det kritik?

   Är det hatstorm att belysa omänskliga anställningsförhållanden nu också? ?

   Sluta använd ordet hat när det handlar om kritik.

   Tre stycken som inte trivdes. Hatstorm? Knappast. Nån miniinfluencer som inte fick ett betalt samarbete och lipar. Hon hade inte vad dom ville ha. Svårt att acceptera?

    Det är verkligen inte bara tre stycken som har vittnat om helt vidriga arbetsförhållande. Jag har själv hört liknande historier från för detta anställda. NAKD är kända i branschen för att inte vara en speciellt trevlig arbetsplats.

     100% sant, har jobbat där själv

  Hur länge tror ni vi kommee kalla det black friday? Känns lite olustigt att allt ska vara billigt bara för fredagen är ”svart”..

   Ironi när den är som bäst.

   Hahahahaha Stina du har varit saknad!

   Ta reda på varför det från början kallades Black Friday. Och var inte så känslig.

   Fast det har inte med billigheten att göra. Det kommer från att det är den dagen affärer började gå plus, när det går från att vara ”in the red” till att vara ”in the black”. När företaget är in the black så går de plus

    Stina är vänsterbliven, så hon tror att det beror på rasism.

     Vad är västerbliven?

     Stina är ett troll. Men ett roligt troll 🙂

    Man man associerar black friday med en billig dag och mycket reor. Det var eg mest det jag tänkte :/ vet inte riktigt varför men jag får ont i magen när man pratar om black week/Day etc för det känns som om man associerar black till ngt mindre värt.. Men kanske bara är jag :/

     Oj, det var rasistiskt av dig. Är det du som brukar skriva att svarta har lägre IQ?

     Hahahah va? Har ju inte med hudfärg att göra? Googla snälla

      Svar till Stina.

     Stina, tycker du att vi borde ta bort färgen svart helt?

     Ja! Det är bara du. Väldigt osmakligt tänkt av dig.

     Åh Stina, ta en Alvedon och gå och lägg dig gumman om den svarta färgen ger dig magont.

     Om du stör det på någonting är det ju alltid lätt att dubbelkolla det med en snabb googling. Man kan inte tro att ALLT är rasistiskt. Svart är en färg. En väldigt fin färg.

    Den förklaringen finns samt förklaringen att det är/var en svart dag i trafiken med många olyckor. Många var ute på vägarna i samband med Thanksgiving och reor.

     Black friday kommer från usa. Svart dag i trafiken är ett svenskt uttryck

   Vad vill du att vi kallar det? ❤

    Tycker att det vore enklast om de vore billigt hela året så alla hade råd

     Venezuela låter som ett land för dig.

     Gå färdigt högstadiet!

     Det är ju ingen ny dag hör egentligen utan den har bara fått det amerikanske namnet och blivit lite hetsigare.
     Här är det ju alltid erbjudanden från affärer när det är dags för lönehelg… Detta är lönefredagen innan jul dessutom, den kickar igång julhandeln på riktigt och har alltid gjort.

     Det känns som att du inte är riktigt med i hur samhället funkar. Om det var billigt hela året, vem skulle bekosta det?

      Vi ska bygga en mur runt SD och tvinga dem att bekosta det.

  Årets video!
  Seriöst bra refräng!
  https://youtu.be/dATb4z-RWfs

  Har någon något tips på lindring utav graviditetsillamående? Gärna något utöver de klassiska råden

   Är små mål hela tiden

    Försöker… Men det mesta kommer upp igen?

    App app, inte småäta!

    //tandläkaren

     ?

      Tandläkaren. Är det bättre för tänderna att spy än att småäta?
      Ts bad om råd mot graviditetsillamående. Inte om råd för bra tänder.
      Småäta är typ det bästa rådet. Det och lergigan comp.

       Hahaha

       Uppfattade det som ett skämt…

        Dålig tandhälsa är inget skämt! Det är mycket allvarligt.

         Swoosh.

   Medicin! Lergigan Comp. Allt annat är bara bs..

    Fyfan somnade av lergigan Comp. Hjälpte mot illamåendet visst, men kunde inte jobba för jag var så groggy i huvudet ?

   För mig funkade det att tugga på små bitar av torkad ingefära. Mådde illa i flera månader. Spydde ibland 15 gånger/dag. Ingefära var det enda som funkade när jag skulle ut.

    Tack! Allt är värt att prova

    Undvik ingefära som gravid. Livsmedelsverket avråder från doser större än det som används som t.ex. kryddning i mat.

     Oj! Min barnmorska sa inget ond et trots att jag berättade vad jag åt.

     Nu tuggade jag på en torkad 5-gramsbit i typ en timme varje morgon (totalt…30 gånger?). Mitt barn mår tack och lov nra men ta inga onödiga risker utan att prata med läkare.

     Samtidigt fick jag ondasetron utskrivet, ingefära kan knappt vara värre än den medicinen? Man ska inte ta den i tredje trimestern pga risl för missbildningar…man får helt enkelt välja. Jag hade valt ingefära i små doser över lergigan, lergigan comp, ondasetron och annat i pillerformat.

     Men igen, kolla med en läkare!

     Hade också för mig detta från förra graviditeten men tack då vet jag

      Livsmedelsverkets råd kring ingefära är ganska nya. Fram tills bara ngt år sen va det ju inga rekommendationer kring det utan man läste bara om effekten mot illamående.
      Det är ökad risk för missfall som är anledningen bakom.
      Lergigan comp finns det däremot INGEN forskning som säger att drt skulle vara negativt för fostret. Och det finns tillräckligt med forskning på det. Det skrivs ut på löpande band till gravida så slut sprid desinformation och skrämma upp folk.

   Åt ingefärstablett!

   Kolsyrat vatten! Och vila så mycket du kan.

   Läkerol

    Levde på läkerol och knäckebröd!
    Konstant tillförsel.

   Ingenting funkar ju mot riktigt vidrigt illamående och kräkningar, det enda som funkade för mig var Lergigan Comp

   Renee Voltaires ginger chew!

   Illamåendeband till handleden. finns på apotek o hälsokost. Jag klarade mig inte utan det!

   Analsex. Ju mer desto bättre.

    ?

   Bröd funkade för mig.

   Kolsyrat vatten!

   Lerigan comp

   Lergigan Comp och ligga ner och äta

   Akupunktur!
   Du får be din barnmorska skriva en remiss till kk. Jag spydde 8 gånger/ dag till vecka 20. Tog lergigan comp men blev heeeelt däckad trots efedrin och koffein vilket ska ha en uppiggande effekt. Men akupunktur via kk var magi. Man gick varje dag i en vecka, 10 dagar.

   Lycka till och hoppas du snart får må bättre.

    KK?

   Mådde illa i sex veckor och åt i princip samma sak under hela tiden…… var beredd att ge upp livet, FRUKTANSVÄRT.
   Mina tips; nyponsoppan (hade vid sängen och drack direkt när jag vaknade, även på natten), Postafen (finns receptfritt på apoteket), digestivekex så fort det går mer än två timmar mellan måltider, potatismos och vitt bröd!!!
   Detta levde jag på! ?

   Jag vet att det inte är kul att höra just nu men håll ut, det går över! ❤️

   Var i samma sits med att lergigan inte funkade. Jag hittade mina ”safe foods” som jag åt hela graviditeten: smörgås med honung, bananer och isglass. Bebisen kom ut totalt frisk trots ensidig kost i 26 veckor 🙂

   Ät salta saker

  Vill verkligen köpa estrids rakhyvel
  Men alla säger olika. En del säger att man blir super len o inga prickar o andra säger att man skär sig o den e klumpig o man får mer prickar..

   Jag tycker den är bra men inte magisk, men jag har extremt tjocka kraftiga hårstrån så typ ingen rakning funkar, måste rycka från roten! Tycker inte man skär sig mer än med någon annan, att den är tung är ett plus tycker jag

   Inte provat Estrid men rakhyvlar för män är generellt bäst

   Jag prenumererar på den rakhyveln och tycker den är likvärdig med Gillettes rakhyvlar förutom att den är tyngre.

    prenumerera på en rakhyvel?

     De skickar nya blad efter dina önskemål, direkt i brevlådan. Det är alltså inte själva hyveln man prenumererar på. Tanken är att hyveln ska förvaras så att den inte rostar och därför inte behöver bytas ut.

   Jag tycker den är bra!

   Testa bara? Så dyra är de inte

   Jag använder Estrid och jag är väldigt nöjd. Det är mest skönt att prenumerera, och att den är billigare än plastiga hyvlar. Om du läser innehållsförteckningen är du beredd på att den är tyngre än vanliga, och därför behöver du inte applicera något tryck alls. De rekommenderar att man byter blad efter 7-10 rakningar, men jag tycker att de håller längre. Det enda den är dålig för är fiffi, men det finns ju andra lösningar för det.

    Vilken är bästa lösningen när det gäller rakning? ?

   Jag prenumererar och är faktiskt nöjd. Skönt att få hem nya blad varje månad (går att välja). Hyveln är tung men samtidigt lättarbetad. Kan vara lite klumpig att använda för intimrakning, men funkar när man har ”lärt sig”. Rekommenderar absolut!

   Köp en säkerhetshyvel istället!

   Jag absolut hatar den. Den är TUNG, alltså markant mycket tyngre än andra rakhyvlar. Jag har inte ens små händer men den är för otymplig för mig. Det här jag att den lätt slinker när det är blött och man skär sig. Den är helt omöjlig där nere då den är så tung och att hålla den upp och ner som man gör när man ska komma åt där nere gör bara att den inte kommer åt som den ska och mer energi går åt att inte skära sig än raka sig. Sen blir det stubbigt snabbare på något konstigt sätt.

  Någon som vet varför min tvättmaskin stinker? Jag fick med den när jag köpte lägenheten (har aldrog haft en egen maskin så jag har noll koll). Har kört på ättika, maskintvättkapslar (luktade starkt och ok i föera dagar men sen ew igen), bakpulver, köra maskinen tom osv. Vädrar alltid efter tvätt. Luktar ändå fukt. Något jag har missat? Den är ren i alla vrår så det måste vara i trumman. Eller?

   Kör du för kallt? Kör det hetaste programmet du har en gång i veckan med eller utan tvätt.

    Det dödar baciller.

     Bakterier snarare

      Sånna som du är en bakterie.

   Har du tagit ut filtret och rengjort?

    Vilket filter? Nej? Ser du, ingen koll. Vi hade inte lyxen att ha en tvättmaskin när jag växte upp. Måste lära mig!

   Har du tömt filtret? Och rengjort i/under den dubbelvikta listen som är runt öppningen? Kan ligga mycket skit där! Kör 90-gradersprogram med

    Tack! Ska kolla detta magiska filter som jag inte ens visste fanns.

    Den är jätteren där, skurade för hand (var svart mögel typ innan) och körde på 90 med maskintvättkapslar. Den böev skinande ren. Måste va filtret då.

   Kan vara mögel i gummiringen

    Det var mögel i början med det försvann med skurning+ starkt medel från ÖB (kapslar/tabletter typ).

   Kan också ha läckt ut vatten i maskinen, dra ut den och tilta den bakåt och se om det kommer ut vatten.

    Hoppas inte, men ska kolla ändå. Vill bara att den ska va fräsch ju.

   Jag bor också i lägenhet där tvättmaskin tillkom till men har absolut inte det problemet. Och att behöva allt det där du gör verkar ju bara jobbigt i längden. Kan vara värt att ta dig någon som kan ta en titt på den och se vad det är för fel ☺️

    Får bli så om inget hjälper. Vill inte använda massa sköljmedel eller sprida mögel haha

     Maskinen kanske tagit lukt av dig och dina kläder?

      Kanske, jag ska kolla upp detta. Tack för tips.

   Läste på tipsochtrix på Instagram att man kan köra en diskmaskinstablett i tvättmaskinen för att rengöra den. Testa det! ?

    Eller ha ättika i facket och köra ett långt (och varmt) program. Då brukar ev. lukter försvinna!

    Ska test imorgon tack!

   Tvätta med citronsyra och 95 grader 2-3 gånger så hjälper det!

   Variera mellan olika typer av tvättmedel pga dödar olika bakterier. Låta det torka ut mellan tvättarna. Kör reglebundet tvättar på 95 med vitt tvättmedel. Använd ibland tvättmedel som ej är eko.

  Är det bara jag som blir lite irriterad på detta?

  Alexandra Bring har flera gånger tagit recept från andra och tar all credd för det. Tex ett kakrecept från Baka med Frida som hon postar om och om igen som SITT recept. Eller när hon tar åt sig äran för att frysa in kaffe i iskuber och göra iskaffe av det. Herregud har man väl gjort sen Dackefejden?

   Eftersom jag tycker om henne så är det ok. Vore det typ Kenza då hade jag rasat!!! Haha

   På hennes blogg där hon lagt ut receptet är det första som står att receptet kommer från Baka med Frida

   Haha ja, frysta vindruvor har hon tydligen uppfunnit 🙂 Och nu är det saffransbullar!

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

    Åh jag som tycker hon är helt galet vacker. Hon har alltid haft de där äppelkinderna och fylliga läpparna om man ser på barnbilder!

  Tips på serie likt the wire/sopranos?

   Breaking Bad. Oz.

   Mindhunter, Bosch, Homeland.

   The Wire och Sopranos är 2 av mina favoritserier! Har inga liknande tips på serier men andra serier jag gillar är Game of Thrones, Sons of Anarchy, Breaking Bad, Modern Family bland annat!

   Fargo kommer du nog gilla.

   Ozark är bra

   Tack alla!

   Du kommer älska Top Boy på Netflix. Kolla först ”Top Boy: summerhouse”. Sen den som bara heter ”Top Boy”. Tacka mig sen. ❤️

  Tittar på Åsa Ingrossos instagram och blir så besviken. Ser hur deras restaurang ser ut som precis vilken dag som helst – proppfull 🙁 Samtidigt saknar jag min älskade lillasyster som var i en bilolycka för två månader sedan och vi får inte besöka eftersom sjukhusen har besöksförbud. Jag förstår att det är svårt att få folk att relatera när man inte själv drabbas av Covid, att man då kan leva på som vanligt. Men det gör ont …

   ♥️

  Vad hade ni gjort i min sits?

  Jag är 30, kvinna, har en yngre partner sen 3 år tillbaka och vi äger boende tillsammans. Älskar honom och han tickar de flesta boxar för hur en drömkille ska vara enligt mig; lojal, smart, seriös, trygg, givmild, gentleman, etc.

  Dock ett STORT problem.. Vi hittar i princip aldrig på saker tillsammans. Jag älskar att resa, upptäcka saker, unna mig själv lyxiga upplevelser, leva the good life helt enkelt. Min partner påstår sig tycka om att resa också, men vi har endast gjort det 2 gånger ihop, då han tycker det är viktigare att jobba hårt nu och “leva sen”. Dessutom har han låst majoriteten av sina pengar i diverse affärer.

  Innan vi träffades levde jag livet fullt ut, jag jobbar även hårt och håller på starta eget bolag nu vid sidan om min heltidstjänst, så tycker absolut inte att man måste VÄLJA. Pratat med både vänner och min mamma om detta, vännerna tycker jag tappat livsgnistan lite sen jag träffade min partner, dock älskar de min honom som person och kommer väldigt bra överens. Likadant med min mamma, hon älskar honom men tycker för min egen skull att jag borde träffa en äldre man, som har sitt ”shit together” och samma intressen.

  Jag VILL ha barn med honom men just nu känns det väldigt långt borta då jag alltid tänkt vi ska hinna uppleva saker tillsammans innan det är dags, så just nu ser det ut som jag/vi går mot ett barnfritt liv.

  Har övervägt det senaste året att göra slut, men det vore så typiskt mig att lämna något bra, för att gräset ser grönare ut på andra sidan. Att gå skilda vägar och sälja vårt boende, skrämmer skiten ur mig.. Vad hade NI gjort i min sits?

   Accepterat att livet inte alltid är kul och vara JÄ-LIGT tacksam över att jag lyckats hitta en bra kille. Bara att läsa ös för att höra hur svårt det är att finna en ok (inte bra, bara ok) partner.
   Vill du resa, tala om det för honom. Diskutera när ni kan ta ledigt och vart ni kan åka. Vänta med barn några år till (om du inte redan är över 30 dvs) men tro inte att barn = noll äventyr. Tvärtom, med barn måste man hitta på saker varje lov och helg.

   Vill inte låta hård men du sätter orealistika mål och förväntar dig att han ska vara en kopia av dig och dina intressen. Du får introducera dina ideer istället för att förvänta dig att han ska jaga dig och dina äventyr bara sådär. Få det att lpta kul ”åhh, vill inte du också ligga på en strand i Grekland nu” eller ”tänk va kul att åka skidor” så pratar ni om det och när han verkar positivt inställd då kan du föreslå en resa eller något. Locka honom istället för att störa dig på att han inte vill samma sak hela tiden.

   Mår du riktigt dåligt då kanske du ska separera men det lpter inte riktigt så.

    20:12 – Tack så jättemycket för ditt svar, du gav mig en tankeställare. Känns som att du känner mig; jag sätter OFTA orealistiska mål och krav (både på mig själv och andra.) En av mina vänner sa även ”du har vänner för olika ändamål, du kan inte förvänta dig att en partner ska ha ALLT av det tillsammans.” Samtidigt känns det som alla partners i vår omgivning reser världen runt, och utåt sett lever det livet jag skulle vilja leva. Men bakom stängda dörrar har ju givetvis alla problem..

    Säkert de två första året när jag försökte ”sälja in” olika resor och upplevelser hade han en väldigt negativ approach, det ledde ofta till tråkig stämning och ibland bråk, fram till jag en gång tog upp att hans negativa inställning tog väldigt mycket på min livsglädje och vårt förhållande. Nu mer är det mycket bättre, han har en positivare inställning, bara det att saker inte blir av haha.

    De senaste 2 resorna samt middagarna är det jag som har tagit intiativ till, trots att jag är van att ha det tvärt om (inget fel i att ta intiativ som kvinna, bara berättar vad jag är van vid.) Men jag kanske bara får ta och inse att livet/förhållandet inte kan vara 100% i alla aspekter.

    Har bara behövt komma fram till ett beslut, för känns inte som jag helhjärtat/känslomässigt kunnat satsa på vårt hållande under tiden jag tvekat.

     Måste bara börja med att ge dig en eloge, det är inte många som kan ta kritik så bra som du! Det är så man lär sig och växer som människa 🙂

     Du ska inte behöva föreslå varenda gång, lite ska han ju bidra med. Dock ska du känna honom tillräckligt mycket för att veta när han går utanför sin comfort zone för din skull. Du kanske tycker att resor är äventyr medans han anser att en skogspromenad är ett stort äventyr. När han gör något (som du inte anser vara en fin gest men som han gör för din skull) då kan du liksom tacka och ge honom komplimanger. Man kommer långt med smicker. Speciellt män älskar att få sitt ego kliat och strykt. Ju mer du blåser upp hans ego desto mer beroende blir han av den känslan. Han kommer då att göra mer och större gester för att få uppskattning och så får du dina äventyr utan att lyfta ett finger.

     Vi kvinnor har förlorat vår förmåga att förföra män. Det har tappats bort lite i samband med att vi fick mer frihet och slapp manipulera dem för att komma någon vart. Men använd din list och kvinliga intuition så får du honom runt ditt lillfinger. Ja, det är SÅ enkelt men få kvinnor vill ta den vägen. De väljer gnäll, separationer och ”alla män är svin” för att han inte är en tankeläsare. Vi vill ha en riktig man, som beter sig som en kvi lig vännina. En paradox.

     Igen, män är superenkla varelser som är programmerade att impa på kvinnor. När vi aldrig impas (eller vägrat fejka) då känner de sig odugliga och struntar i att arbeta för vår kärlek. De tar oss för givet och lär sig att jaja, hon gnäller men sen är hon tyst, bara att hålla ut i 2 timmar. Sen gör vi slut, träffar en ny kille, ger honom massa bekräftelse i smekmånadsfasen, rutiner kommer ikapp och vi slutar stryka deras ego (inga hurrarop när han bakar en äcklig kladdkaka för sjunde gången trots att vi sa att den var det godaste vi ätit på andra dejten). De känner sig mindre manliga, vi gnäller mer, tror att de ska läsa våra tankar, blir sura när de beter sig som…män, de lär sig vårt mönster och väntar ut tiden. Förr eller senare så inser varenda kvinna att hon inte kan göra slut hejvilt och leta upp nösta man. Vi har ett bäst före datum. När den åldern är kommen så minimeras våra chanser att finna en bra man. Alla vet om detta, specieölt män. De håller ut och väntar på att du insett att du är fast.

     Bryt dig ut nu genom att löra honom att uppskatta det du uppskattar (vissa saker kanske ha aldrig lär sig tycka om). Ni får prova er fram. Försök visa intresse för hans hobbysar så kommer han att visa intresse för dina hobbysar, förhoppningsvis. Om inget funkar då är han bara ett stort ego. Men som du sa, han är ”bara” en man, inte en deg som du kan forma och trycka in i varje tomrum i din själ.

     Puh, långt svar och massa sidospår haha!

      Kvinnor som chockas av mitt svar om 3..2..

      Men de har ju talat om det? Handlar ju inte om att hon tror att hennes kille är tankeläsare? De är bara olika

      Ditt svar började väldigt bra tills du lät väldigt manipulerande…. tråkigt!

       Varför är manipulation dåligt? Varför ska man bråka och gnälla när man kan ”lura” sin partner och träna denne att bete sig på ett visst sätt. Vi gör ju så med alla, varför är det fel att våga prata om det?

       Detta är inte manipulation för att skada någon, tvärtom, vi manipulerar för att få en starkare relation. Hade du mått bra om din man gnällde på allt fel du gör? Vad hade du föredragit, gnäll och bråk varje gång du stånger av hans datorspel eller att han manipulerar dig genom att ge dig en komplimang när du inte råkat stänga av det?

       Vi människor älskar att känna oss duktiga. Lyft det han gör rätt så vill han göra rätt med allt. Samma på jobbet, när vi får höra att vår ide funkar jättebra då vågar vi prata och föreslå förändringar i större utsträckning.

       Ex.
       Han vill aldrig resa – du konfronterar honom -han könner sig attackerad – du måste gnälla ännu mer – han slutar bry sig.

       Kontra.
       Han vill aldrig diska – du säger ”diska du så går jag och sätter på mig något fint och väntar i sängen” – han diskar med ett leende – samma nästa gång och gången efter = ha lär sig att diska är en del av livet men att du inte tar honom för givet.

       Vi kvinnor ha, tacksamt nog, så mycket frihet att vi liksom bara kan lämna när det inte duger. Men hur länge då? När ska vi ”offra” lite beröm och komplimanger för att slippa denna onda cykel? Krävs ju bara att man gör något 2-3 gånger tills det sätter sig som en rutin.

       Forma din partner med kärlek och förståelse så får ni ett fantastiskt liv. Eller låt bli, upp till dig hur du vill leva och hur mycket du orkar gnälla.

        Anonym snälla bli min bästis och lär mig allt du kan. Det där är helt fantastiskt. Vi kvinnor har makten i förhållandet.. vi väljer ju hur stämningen och dynamiken ska vara.. instämmer om att män är enkla! Har du några bra boktips eller poddar? Vart har du lärt dig allt ifrån?

         Tack 🙂 Jag delar mer än gärna med mig av mina tips men folk blir så upprörda och rädda.

         Jag kan tipsa om ”Why men love bitches” och Shallon Lester på youtube. Resten lärde jag mig av en riktigt klok fd kollega. Så synd att hon flyttade till Kenya, hon var en riktigt stark och femenin kvinna.

         Jag blir gärna din vän 🙂
         Heter Jaenara på Reddit

         Mitt svar fastnade men jag heter Jaenara på Red dit 🙂

         Läs Why men love Bit-es, den finns gratis som pdf..Jättebra läsning 🙂
         Tipsar även om Shallon Lester på youtube. Hennes grupp Shalligators på Red dit är också bra för att få tips på hur man hanterar män och sånt 🙂

      Värsta dravlet jag hört. Min man är min jämlike och vi pratar öppet och ärligt med varann, ingen behöver manipulera eller uppfostra den andre.

       Men snälla, kan du inte ge honom en komplimang för att ni är jämlikar? Läs rätt och läs allt. Försök förstå vad ts efterfrågar och läs svaren som hon får i den andan, inte utifrån ditt förhållande och din man. Att lyfta sin partner när denne försöker göra något bra för att i framtiden slippa bråka, gnälla och bli besviken är väl inte att vara elak eller ojämställd. Du läser in dig i detaljer och spyr upp flosker som varken ts eller jag som svarat bryr oss om eller efterfrågat. Ditt svar var innehållslöst i denna diskussion så du hade gjort bättre i att hålla din åsikt för dig själv.
       Nu är ts och hennes partner inte jämlika när det gäller intressen, hon vill att vågen ska luta mer åt hennes håll så då ger jag tips. Hade hon istället velat vara exakt lika då hade hon fått tips om det.

       Ibland undrar man…

        Jo det kan jag men inte pga det du skriver. Om det är nån som skriver floskler så är det du! ? Vi har så otroligt olika människosyn och världsbild så jag tror inte vi kommer längre ?

       Du kommer snart vara en ensamstående mamma som muttrar att män är svin, enjoy!

        Kommer aldrig vara mamma så nej. Har ett bra äktenskap också.

    Lämna för fan INYE en bra kille ? pp riktigt. Singellivet , fyfan vad det suger. Försök lös det ni har.

     20:53 – Jag har själv aldrig tyckt singellivet suger, har faktiskt haft som roligast då. Men det roliga kommer ju till ett slut nån gång, och bra killar växer inte på träd, så ja.. hmm.. haha

    En av mina vänner var i exakt den här situationen för några månader sen, de gjorde slut och hon kände sig helt otroligt befriad. Allt snack om pengar mm var bortförklaringar, de hade helt enkelt helt olika behov och han var inte sugen på att möta henne halvvägs, men för dem gällde det även ganska vardagliga grejer som vänners födelsedagar mm då han aldrig ville följa med. Nu har hon hittat en ny kille som vill göra allt hon vill göra, själv är man fortfarande hopplöst singel haha…

   Hade nog pratat med honom. Vet han HUR viktigt det är för dig? Om han visste hur viktigt det är för dig kanske han skulle vara lite mer ”positiv” till det. Han kanske går omkring och tror att du har det hur bra som helst med att leva som han vill det. Om du berättar det så kanske han skulle inse att det är ge och ta i ett förhållande och att det är viktigt att båda parter får göra det som är viktigt för dem.
   Om han däremot INTE skulle ändra sig efter ett sånt samtal (med andra ord att han struntar i dina behov), så kanske han inte är så bra trots allt? Eller inte för dig iaf. Det handlar ju om att lyfta varandra i ett förhållande och låta båda leva så gott som möjligt.

    Håller även med kommentaren ovan om att kanske inte förvänta sig att han ska vilja resa bara ”sådär” liksom, utan att locka honom lite.

    Lisa – Tack för din input, jag har pratat med honom måååånga gånger, så många att det blivit lite tröttsamt. Får samtidigt dåligt samvete då jag vet att han är rätt låst med sina pengar (dock fortsätter han att låsa upp sig så fort nya pengar kommer in, så känns ju ändå som han har ett val?) I januari bestämde jag mig för att leva livet själv, med vänner, och bokade upp resor inför sommaren utan honom. Dock kom ju corona som en smäll på käften vilket gjorde att allt blev inställt, så jag vet inte hur jag hade upplevt det, att göra resor och andra ”par aktiviteter” med mina vänner istället för honom.

     låter drygt att han ska låsa alla sina pengar. är han snål?

      20:26 – Nej, han betalar ofta för mig, och är väldigt generös generellt. Men hans plan är att få avkastning på diverse saker och en dag bli ekonomiskt oberoende. Jag tycker dock man inte kan vänta med att leva livet, livet är här och nu, morgondagen är inte garanterad.

       Förstår hur du tänker, man vet aldrig när man dör och då har de där pengarna suttit låsta i onödan och han fick ändå aldrig uppleva att vara ekonomiskt oberoende. Så oviktig priotering.

        Men om man lever ett normallångt liv så är det knappast en ”oviktig prioritering”

         Nej men det är ju poängen, att man aldrig vet.. Så varför inte göra det mesta och bästa av situationen? Lite så känner jag, men vi alla är ju olika, och det är här jag måste försöka bestämma mig HUR olika jag står ut med att vi är

   Planera för guds skull inte för barn nu när du är tveksam. Ni måste ha mer lika värderingar och helst mer gemensamma intressen (som ni faktiskt gör också), annars kommer ni glida ifrån varandra fullständigt när ungarna kommer!

   Prata med honom, på riktigt. Inte i ett tjafs eller i affekt utan be att få ha ett respektfullt samtal där ni kan sitta ner och prata om detta. Lägg inte fokus på vad HAN gör eller inte gör, utan fokusera på vad DU vill och behöver. Och fråga vad han vill och behöver. Sen får du samla ihop dig efter och bedöma om du tror att han kommer kunna ge dig det du behöver. Annars får du lämna. Otroligt jobbigt såklart men ännu värre när nu har barn tillsammans och du inser en dag att du är riktigt olycklig. Det ska kännas HELT RÄTT!

    Tänk efter före – Tack så jättemycket för din kommentar. Jag skulle aldrig skaffa barn så länge jag tvekar, därför det just nu lutar mot att gå mot ett barnfritt liv, av två möjliga scenarion – det ena att detta fortsätter tuffa på, och när jag väl beslutat mig för att lämna honom, så är jag för gammal för att skaffa barn. Eller det andra – vi kommer aldrig till skott med att uppleva och hitta på saker, så det blir aldrig några barn.

    Jag måste själv säga att jag är väldigt ”pedagogisk” när jag diskuterar med honom, han kan ibland upplevas som lättkränkt så gör verkligen mitt yttersta för att inte trampa honom på tårna. Han är även medveten om vilket typ av liv jag levde innan jag träffade honom, det har kommit på tal många gånger. Jag har bott i 3 länder innan vi träffades och har vänner över hela världen, så han vet att resa har varit en otroligt stor del av mitt liv.

   Dra iväg på äventyr själv, det kommer att gynna dig tror jag ?

    Susanna – Tack för svar. Så fort corona är över så.. 🙂

     Sommaren 2022

    Ska man uppmuntra resande och äventyr mitt i en pandemi, det är tyvärr inte läge för att leva livet nu.

     Jag gör allt som folk uppmuntrar mig till på internet.

   Det finns män därute som har allt det du söker och vill göra det du vill. Lev livet fullt ut och nöj dig inte.

    Maria – Det är det jag också intalar mig from time to time..

    Men dom kanske inte vill ha just dig.

   Om du vill hitta på mer saker och inte han så får du väl göra det på egen hand eller ihop med en kompis.
   Man måste inte göra allt ihop… men är det en dealbraker så får du väl ge upp och leva livet på ditt vis.

    S – Tack för att du tog dig tiden att svara, uppskattar det <3

   Visst skrev du samma sak på ÖS några veckor sedan? ?

    Ja det gjorde hon, kände också igen det :p

   Från en som verkligen bara vill hitta en snäll och vettig kille som älskar mig och hittills bara stött på de som visar sig inte vara det – gräset är inte grönare på andra sidan. Du verkar ändå se en framtid med honom och att han inte är lika äventyrlig som dig är enligt mig verkligen inte skäl nog för att det ska vara rimligt att bryta upp. Håll hårt i en bra kille!

   Vill du resa mer kanske du kan resa ibland med någon vän istället? Förstår att du vill resa med din sambo men om ni reser någon gång då och då kanske du ibland kan få in en ytterligare resa som inte är med honom.

   Sen prata med honom. Berätta om hur du ser på livet och vad du vill och fråga om vad han vill. Kanske kan ni mötas på mitten någonstans? Bestämma att ni ska gå ut och äta eller liknande typ minst en gång i månaden eller åka på en resa minst en gång per år (eller vad som nu känns rimligt för er). Så att ni har något som ni kommit överens om tillsammans och som ni båda kan se fram emot och blir det fler äventyr än så så är det bara en rolig bonus.

   Hoppas det blir bra för dig!

   Om jag hade varit i din sits hade jag försökt ordna minisemestrar, spaupplevelser och dylikt med tjejkompisar. Du kan också hitta på resor med familjemedlemmar eller försöka anordna resor som hör till ditt företagande. Man behöver inte göra allt tillsammans och få alla behov tillfredställda av sin partner. Samtidigt kan du hitta någon form av miniminivå som han accepterar, typ att ni har en gemensam semester per år att se fram emot.

   Om du inte trivs med honom så bör du naturligtvis göra slut, men att du bara vill resa och hitta på saker mer än han vill behöver inte vara ett jätteproblem eftersom det finns andra människor att resa och hitta på saker tillsammans med. Att kompisarna tycker att du ”tappat livsgnistan” låter som att de tycker du blivit tråkig och det har du säkert blivit också eftersom du anser att allt du ska göra måste göras med just din partner. Anpassa dig inte så mycket, ta vad du vill ha, det kan vara bra för ditt förhållande jämfört med att du blir gnällig och skyller på honom för att du inte lever som du vill leva.

   Jag hade sett till att jag kunde leva livet som jag vill. Vill du resa, resa själv eller med andra. Vill du ha en partner som hakar på, byt partner nu innan ni skaffar barn.

   Jag tror inte på att ändra människor. Så du får helt enkelt tänka att såhär är han – han vill inte resa och hitta på så mycket saker. Kan du leva med det och uppskatta hans andra fina egenskaper och så reser du med kompisar istället? Då kan förhållandet fungera. Men om du kommer bli bitter på honom så tycker jag att du ska göra slut.
   En bra fråga man kan ställa sig är, skulle du göra slut om du visste att du inte kunde hitta en bättre partner? Vill du bort från honom, eller vill du till någon annan?

  Jag har vitiligo på haka och hals. Tyvärr väldigt synligt på min olivfärgade hud. Tips på smink som bäst kan täcka? Eller någon BUS-liknande produkt för vitiligo? 🙂 Tack!

   Bra ansiktskräm och Tikeis mineralpuder ?????????? Funkar fantastiskt för min dotter på hennes Vitiligofläckar

    Tack snälla! Googlar direkt ?

   Jag har inget tips men vill bara säga att jag tycker det är otroligt vackert med vitilago!

    Vad fin kommentar. Tack ❤️ Önskar innerligt att jag såg det så också.

   Tyvärr inga tips på smink.
   Men hoppas att du kan känna dig fin även utan.

    Tack. ❤️ Tyvärr har jag väldigt svårt att acceptera hudförändringarna. Jag är 29 år gammal och fick det förra året, väldigt tydligt. Jag tycker att det får mig att se smutsig ut på grund av kontrasterna. Tyvärr ?

   Be din hudläkare skriva ut ”protopic”. Min man har vitiligo i bland annat ansiktet sedan många år. Han testade krämen på fläckarna och fick ställvis tillbaka pigmentet. Krämen svider lite vid användning men kan ju vara värt att prova? Lycka till!

    Tack! Jag använder tyvärr redan Protopic sedan 1,5 år tillbaka (då jag för första gången fick det) ? Inte någon värst stor skillnad. För mig funkade ljusterapi otroligt bra, men sedan coronas början i maes har vi med vitiligo hindrats från att fortsätta, då de anser det för att vara ”av kosmetiska skäl” och inget annat.

    Tusen tack för tips ändå! ❤️

  FÖRST! ?

   ..nä gud var ju inte ens i närheten av först, det var sidan som laggade. Well well well.

    Vi tycker om dig ändå! ?

     ??

  Vi säger att ni är 3 stycken nära vänner

  Du och din ena vän är gravida o samma vecka o har ett barn sen innan o den tredje vännen inga barn o försökt i 6 år… vad skulle ni göra? Skulle ni berätta om er graviditet eller bara hålla för er själva så länge ni kan så inte den tredje vännen blir ledsen. ?

   Det är väl schysstare att berätta än att försöka undanhålla saker. Sen behöver ni ju inte prata om graviditeterna och barn hela tiden (vilket är tröttsamt överlag visserligen).

   Berätta men visa förståelse för att hon kanske inte orkar bli jätteglad direkt för er skull. Ge henne tid att reagera och smälta det så kommer hon nog kunna glädjas åt det senare.

   Berättat.

   Kanske är bäst att berätta det i ett sms så hon kan få reagera som hon vill och smälta det ett tag?

   Alltså…en graviditet kommer ju komma fram oavsett vad. Antingen ser hon dig med en stor mage eller så har du plötsligt en bebis till nästa gång ni ses…Nu har jag inte varit i den sitsen som vän nr 3, men jag hade nog tagit illa upp om jag kände att det skulle undanhållas såna saker för att ”det är synd om mig”. Sen får man ju förstå att hon säkert tycker det är lite jobbigt, men som sagt så kommer hon ju få reda på det i vilket fall som helst.

   Att undanhålla hennes rätt till känslor känns rätt B. Som att säga att hennes reaktion inte skulle vara ok.

   Hur nära vänner är ni? Jag är i det här fallet den ”3:e vännen”. Mina tre nära vänner var gravida och beräknade samma månad. Jag kan inte med ord förklara hur sårad jag hade blivit om de hade valt att dölja sina graviditeter för mig.
   De berättade för mig strax efter att de fick veta och jag blev glad för deras skull, vilket jag sa till dem, men jag blev även påmind om hur långt bort det var för mig vilket gjorde mig ledsen-vilket jag också sa. Är man vänner så ska man kunna ha en öppen relation med varandra i med och motgångar

   Jag är typ din tredje vän. Jag kommer aldrig kunna bli gravid, och varje gång nån berättar att den är gravid så blir jag fruktansvärt ledsen (ego, såklart!) men självklart skitglad för deras skull!

   MEN! Mina vänner har gjort så att de har messat mig att de är gravida. Dels för att de inte vet hur eller när de ska berätta, och dels för att de vet att jag kommer bli glad – men ledsen. Så mina vänner skriver alltid ett litet personligt meddelande till mig, så får jag bearbeta det.

   Jag har också sagt till mina vänner att jag inte vill prata graviditet osv. Jag vet att de har fler vänner de kan prata om det med, så de behöver inte ta det med mig. Och där är mina vänner förstående och pratar inte graviditet alls utan det är om jag vill veta nåt.

   Det är så fint och respektfullt gjort tycker jag.

   Jag är ofrivilligt barnlös och kommer aldrig att kunna få egna barn. De flesta jag känner har ungar och jag har aldrig blivit ledsen över att andra blivit gravida eller har barn. Däremot kan jag bli sårad över att barnlösa framställs som galningar, som att man skulle stjäla andras ungar ur barnvagnen eller bryta samman om man ser ett barn. Det är hemskt hur barnlösa framställs. Jag känner mig sällan ens avundsjuk när jag ser mammor med barn och jag har inga illusioner om att det är bara kul med ungar. Det är mycket jobb med barn och det är inte härligt hela tiden. Jag sörjer att jag inte kan få egna, men det innebär inte att jag vill ha dina ungar eller din gravidmage. Behandla dina kompisar likvärdigt, annars stöter du faktiskt bort din tredje vän (Slump att du tänker på henne som nummer 3 av 3?)

    Vad fint skrivet ❤
    Jag är frivilligt barnfri och känner ofta att vänner liksom smyger runt mig om graviditet. Som att de tror jag ska bli sur och sucka ”happ, då blir du en trist morsa nu!”… Skulle jag aldrig göra. Jag blir så glad gör deras skull för ser ju lyckan i deras ögon! ?

  Vad har ni för opopulär åsikt just nu?
  Min är för tillfället att lussekatter skall bakas utan saffran.

   Då kan det väl inte kallas för lussekatter? Definitionen på dem är ju saffran…

    Klart de kan.

     Eh nej. Då är det typ vetebröd.

      Eh jo man kan visst göra lussekatter utan.

       Lussekatter tänker jag mest handlar om formen? I affärerna finns det ju både med och utan.

        Exakt

        Och då får man iaf ha russin i känner jag 🙂
        Annars blir det ingen lussebulle för mig utan en slät bulle med annan form.

        I vilken affär finns det? Om det är utan saffran kan det t.ex. vara någon sorts kringla.

        Lussekatter finns i alla möjliga former, det är degen som äe det viktiga.

    Är det sant?! Jag som trott att jag ätit lussekatter varje december, så visar det sig att jag levt i en lögn?

   SD är mainstream. (Detta var väldigt kontroversiellt i gårdagens ÖS.)

    Ledsamt men faktiskt. Många ”vanliga” människor som uttrycker sånt som var mer kontroversiellt tidigare.

     Det ledsamma är att det är de som har förstört Sverige som framställs som goda, medan de som vill rädda det som räddas kan kallas onda.

      Du har verkligen fastnat i högerns alternativa verklighet. Hoppas du hittar tillbaka till livet någon dag.

       Det är du som inte förstått än hur världen faktiskt fungerar. Jag var också som du en gång i tiden, hoppas du och ni andra som tänker likadant också inser sanningen och hittar till verkligheten någon dag.

     Fler människor har blivit rasister snarare.

      Mm tacka vet jag 20-talet när vi sysslade med rasbiologi ?

      Det är faktiskt bevisat genom diverse statistik att rasismen minskar världen över men att högerpopulismen ökat pga hög och misslyckad immigration och att folk upplever sig hotade av en kultur som man inte anser är kompatibla med vår västerländska. Så skippa rasist-snacket

   Inga russin i mina lussekatter! Det är det första jag pillar bort. OK, om det finns minderåriga i närheten kan det inträffa att jag tar ett russin, säger ”Titta vad jag hittade i min näsa”, och så äter jag upp det. Bör ej göras när någon förälder är inom hörhåll.

    Vi proppar lussekatterna fulla med russin i själv rullandet/formandet av katten. Dem ska vara sprängfyllda av russin!

     ?

   Då är det en vanlig vetebulle. ??‍♀️??‍♀️?

   Att människor som är frivilligt ”barnfria” (och hatar barn) är evolutionärt skräp som måste tas ”ur bruk”. De besitter lägre kompetens, självsäkerhet, självkänsla och verklighetsförankring. De är inte dumma (eller jo, vissa såklart men så är det med allt) men de är en slags mutant som inte kan föra vidare sina arvsanlag, lite som en hybrid mellan olika djurraser.

    Oj.

    Insiktsfullt Trasan. Du verkar inte alls sjuk i hela huvudet.

     Men alla har vi någon åsikt som är sjuk och får oss att verka som pissiga människor. Men icke att förglömma att man kan vara både god och ond, snål och givmild etc.

      Insiktsfullt Anonym. Du talar inte alls uteslutande i klyschor.

    Låt mig gissa, du är frivilligt barnfri, ja? Verkar så.

    Juste för alla människor som skaffar barn är så fantastiska ✨ speciellt när dem mördar dem ???

     Vem mördar vem?

    Camilla, ta bort mitt svar, snälla! Jag känner mig kränkt!!!!!

     Jag tycker det är så drygt med folk som känner sig kränkta. Det är väl det mest populära jag kan komma på just nu.

    Ditt svar men efter ”ur bruk” är min unpopular opinion om folk som skaffar barn

     Den får du självklart ha. Jag bryr mig inte mer än att ge dig detta svar men kul att du fann ditt svar i min kommentar. Vi föräldrar är supergrymma, vi förstår t.o.m er barnhatare.

      Uppenbarligen??

    Bra försök till provokation. Tyvärr framstår du själv som det du vill tillskriva gruppen, av de få som kommer gå på det.

     Jag är barnfri och barnhatare så ja, jag tillhör gruppen jag beskrev 🙂

    Fast det kan de ju visst, men de vill inte. Ha koll på vad du skriver om du ska trolla.

     Vi barnhatare kan inte pga vår bristande intelligens och vårt skräp-dna. Vi är mutanter, av det sämre slaget. Som Stålmannen men fula, dumma och veka. Dessutom stinker vi.

      Snark.

    Att alla människor som skaffar 4 barn före 30 tapetserar sina sociala medier med dessa ”livets gåvor” trots att de knappt har råd till resten av livet (fritidsaktiviteter, resor, dvs UTVECKLA barnen)

    Om jag nu inte är ute och cyklar så har jag faktiskt för mig att smartare och mer välutbildade människor skaffar barn i mindre utsträckning än lågutbildade.

   Allmän rösträtt borde avskaffas. Endast personer som är självförsörjande och bidrar med inkomstskatt borde få rösta och vara valbara i allmänna val.

    Är böjd att hålla med.

    Så en sjuk person ska inte få rösta? Inte heller en arbetslös som söker nya arbeten? Inte en student?

     Bidragsparasiter ska vara tacksamma att vi som jobbar försörjer dom.

      Som Jimmie när han var sjukskriven och sökte sjukpenning (han lämnade själv in en ansökan) trots att han fortfarande uppbar drygt 70 000 kr i månaden. Heja Jimmie!

       Sjukpenning är för alla?

        Nej, alla har inte rätt till sjukpenning under alla omständigheter, varför försäkringskassan också nekade Jimmies ansökan.

        Jimmie ville nyttja så mycket som möjligt av sjukförsäkringen trots att han knappast var i behov av ytterligare ersättning.

         Alla har rätt att ansöka. Det är ju inte bara de allra fattigaste som ska få sjukpenning.

          De behövande ska få det. Är du samma person som skrev om bidragsparasiter ovan?

           Va? Varför skulle jag som uppenbarligen menar att alla (inte bara fattiga) har rätt till sjukpenning (om kriterierna uppfylls naturligtvis) skriva ”bidragsparasiter”?

           Jag lyfte Jimmie som ett exempel på personer som omfattas av det hjärndöda begreppet bidragsparasiter. Både du och jag tycker uppenbarligen att bidrag är en bra sak, så jag vet inte vad vi diskuterar.

      De som är arbetslösa har också jobbat och tjänat in skatt, samt betalar moms på allt man köper. Din skatt går till din sjukvård, din skolgång, vägarna du kör på, politiker, poliser mm. Lustigt att tro att man inte kostar något för staten för att man jobbar. Skulle jag bli arbetslös har jag betalat för mig själv samt har a-kassa.

      Karma will hit you! ?

      Man är väl inte automatiskt en parasit för att man blivit sjuk eller förlorat jobbet och inte genast får ett nytt

     Nej!

   Jag tycker att att världen reagerar jättemärkligt på introduceringen av ett nytt virus, aka Covid-19.
   Jag tycker det finns så mycket i världen att reagera mot och införa åtgärder för. Saker och företeelser som inte tycks uppröra människor överlag. Miljöförstöringen, att människor svälter, att folk sitter på gatan och tigger. Mäns våld mot kvinnor, djurplågeri, the list goes on.
   Men så kommer det här viruset, som gör många människor sjuka och en liten procent av alla dessa människor dör och folk reagerar som att det vore jordens undergång. Jag tycker det är ett sådant jäkla hyckleri.
   Jag följer restriktionerna men egentligen kunde jag inte bry mig mindre. Om corona.
   Och alla som sitter här och skriker ”Håll avstånd”, slappna av herregud. Hitta en hobby att engagera er i eller något.

    Det beror på att även vita mäktiga män kan drabbas. Simple as that.

     snark

    Jag tycker det är märkligt att de flesta inte vet skillnaden mellan coronaviruset aka sars-cov-2 och sjukdomen det orsakar, dvs covid-19.

    Hade du varit en av dem som var tvungen att bli inlagt på sjukhuset så hade du nog brytt dig

     Ja självklart, men nu är jag inte en av dem

      Det vet du inte ännu, vissa straffar gud direkt.

    Håller med! Det känns verkligen som att världen blivit galen, att vi hamnat i en masspsykos eller nåt! Totalt oproportionerliga åtgärder.

   Tacos är inte gott.

    Denna va värst?

    Är det nu vi ska anmäla kommentaren för olämpligt innehåll?

     Hahaha ber ödmjukast om ursäkt, vet att detta är oacceptabelt att tycka ?

    Vad i tacos?’ Den svenska varianten antar jag… för i en taco kan man ju ha många olika smaker 🙂

     Brödet är äckligt, tacokrydda är äckligt, köttfärs är tråkigt ?

   Att alla coronarädda är patetiska och kommer de ens överleva när den riktiga katastrofen kommer?

    Vad är den riktiga katastrofen?

     Nya multiresistenta bakterier, att farliga virus muterar, klimatkris, krig.

    Det är ju tvärtom, tror jag. De orädda fattar ju inte vidden av vad som händer och att undergången kan börja precis så här. Rädsla har räddat många liv under evolutionens gång.

     Håller med. De som är rädda av sig skyddar sig själva mot sjukdom och olyckor bättre.

    När är man coronarädd?! Och när har man bara respekt över vad den kan åstadkomma?!
    Hade allt varit som vanligt vet vi ju inte hur illa det hade varit.

   Avskaffa barnbidrag. De som inte kan försörja sina barn får gå till soc/fk som får utreda och besluta om bidrag. Alldeles för mycket skattepengar som betalas ut i form av barnbidrag när det egentligen bara är ett fåtal som verkligen behöver.

    av alla bidrag så väljer du barnbidrag att störa dig på haha

     Typisk barnhatare. Säger då det..

    Håller med. När jag fick barn i januari och såg att jag fått pengar ? Ba vad fan är det här?!
    Borde avskaffa bidrag överlag. Hur enkelt som helst att få bidrag för olika saker.

     Ja verkligen. Sjuka som inte kan jobba behöver ju inga pengar.

     Du måste väl ange ett kontonummer som barnbidraget kan betalas ut till. Då kan ju pengarna knappast kommit som en överraskning? Om du inte anger kontonummer får du väl en avi du kan ta till banken och hämta ut pengarna där?

      Har väl angett kontonummer för att få föräldrapenning. Då har ju försäkringskassan kontonumret även för barnbidraget. ?‍♀️

       Varför vill någon som är emot bidrag ha föräldrapenning?

        Kan inte direkt säga nej.
        Är du fattig, vill du ha mitt barnbidrag eller ?

         ?

     Shit. Du är en som har cash? Kooolt!

      Å du är en som inte har det. Coolt… som resten av kommentarsfältet ?

       Man kan vara en bra människa trots att man inte har mycket pengar, och man kan vara en skitstövel även om plånboken är full….

     Åh vad jag hoppas att du får ha att göra med fk snart och se hur ”lätt” det är att få bidrag!

      Moget att hoppas det. Hoppas du får gå på bidrag hela ditt liv fattiglapp

       Oj….liksom, vad är fel på dig?

        Säger en som önskar andra sjukdom? Idiot.

     Du är så vuxen så du fått barn, men du hade ingen aning om att det fanns något som heter barnbidrag?
     Smart mamma. Vad är det för bidrag som är hur enkelt som helst att få?

      Behöver inget barnbidrag och känner ingen som behöver det. Hoppas att du inte är förälder med tanke på att du baserar hur bra mamma man är på huruvida man vet om hur mycket barnbidrag man får. Tycker att man får mycket i bidrag. Idiot.

    Bidraget är för barn, inte vuxna.

    Avskaffa de endast för hög inkomsttagare säger jag då.

     Kommunist säger jag då.
     Jag har utbildat mig och förtjänar min höga lön. Det jag skattar varje månad försörjer garanterat dig genom bidrag varje månad. Enjoy

      Jag är varken fattig eller bidragstagare,
      tack ändå ?

      1. Lär dig vad kommunist betyder så slipper du framstå som dum. 2. Nej, dina skattepengar täcker inte ens allt du själv fått ta del av och än mindre andras bidrag.

       Jag vet exakt vad kommunist är. Det är samma sak som att vara vänsterpartist. Vänsterpartiet kommunisterna. Bara det att dom valt att byta namn lite.
       Idiot.

    Det du inte förstår är att den administrativa kostnaden skulle överstiga den som finns idag för barnbidrag. Dagens variant med barnbidrag är administrationsfritt och blir mao billigare än att dra igång en cirkus kring behovsanpassning från ”soc/fk”.

     Nej du har fel. Detta är en myt av de som desperat vill ha kvar detta onödiga bidrag. Flerbarnstillägget borde tas bort först, det är totalt onödigt eftersom andra, tredje barnen blir billigare att ha pga att de kan ärva kläder och saker från det första barnet.

      Denna ”myt” är enkel matematik som de flesta normalbegåvade borde klara av.
      Ska bara klargöra att mig kvittar det om mina barn får detta bidrag, min ekonomi står inte och hänger på detta.
      Du borde inse att behovsprövning, som det handlade om, är mer kostsamt än bidraget i sig.
      Att hänga sig fast vid att det är en ”myt” är bara för dom som har problem med enkel matematik.

    På lite samma tema tycker jag att ordet ”barnfattigdom” borde avskaffas. Det är ju föräldrar som väljer att skaffa barn trots att de inte kan ge barnen ens det mest grundläggande som bostad, kläder, mat osv, utan förväntar sig att andra ska försörja deras barn genom försörjningsstöd, bostadsbidrag, barnbidrag mm. ”Misslyckat föräldraansvar” är ett mer rättvisande ord än barnfattigdom. De flesta som skaffar hund verkar tänka mer över det (och t ex planera för ökade utgifter) än vad många som skaffar barn gör. Barnbidrag har jag egentligen inget problem med eftersom det ges till alla, men möjligtvis skulle de allra rikaste inte få det.

     Helt sjukt hur många låginkomsttagare och arbetslösa som bestämmer sig för att skaffa barn. Vidrigt och egoistiskt mot barnet. Usch för er!!!

     Eller så händer det saker efter att man fått barnen, tänkt på det?

      Arbetslös kan ju vem som helst bli, men det är skillnad på att bli arbetslös när du har utbildning och a-kassa och att vara ständigt arbetslös med försörjningsstöd utan utbildning (kanske inte ens gymnasieutbildning). Om du tillhör den senare kategorin anser jag att det du bör utbilda dig och ordna ditt liv innan du skaffar barn så att dina barn slipper hamna i ”barnfattigdom”.
      Jag tror inte att låginkomsttagares barn hamnar i kategorin ”barnfattiga”, åtminstone inte om två låginkomsttagare skaffar barnen tillsammans. Självklart måste man inte vara rik för att ha barn, men jag tycker att ett minimikrav borde att man kan ge barnet tak över huvudet, mat för dagen och kläder på kroppen. Kan man inte det i längre perioder borde man tala om ”misslyckat föräldraansvar” för att inskärpa att normen ska vara att föräldrar ska kunna ta hand om sina barn.

   Ligger och försöker amma min 4-månaders bebis till sömns men hon har fått sååå svårt att komma till ro på sistone. Hon ligger och fäktar, sparkar, söker ögonkontakt, ”pratar” och vill hålla handen. Amning är enda sättet vi fått henne att somna för kvällen sen hon var nyfödd (att vagga funkar t.ex. inte, hon är så aktiv och kommer inte till ro i famnen heller) så skulle behöva tips på hur jag får henne lugn vid bröstet igen. Eller är det kanske en övergående fas?

    Vagga och gunga längre. Det tar tid! Lägg undan telefonen när du ammar så går det nog bättre. Talar av egen erfarenhet! Tips är också att inom ett par månader börja träna in nytt sätt att somna än amning. Så får ni mindre bekymmer med sömnen längre fram. Jag säger verkligen träna för det sker inte i en handvändning ??

    Min gör likadant ibland, brukar först då försöka få honom att rapa/fisa och om det inte funkary brukar jag försöka igen lite senare när han visar tecken på att han är trött.

    Fas. De går över.

   Föräldrar som blivit av med vårdnaden av ett barn borde steriliseras.

   Jag tycker inte det är ”normalt” att amma efter att bebisen är 5 månader. Och mammor som ammar barn mer än 8 månader borde bli utredda.

    utredda för vad? utveckla gärna haha

    Hahahahahah, är det ok med 5 mån + 1 timme? Varför just 5? Ska de börja dricka komjölk, är det mer naturligt än människomjölk?

    Lite lustigt, jag ammade till 6 mån (delammade dock för att jag inte riktigt fick till det) för att det ju är först då man börjar introducera mat, sen ammade jag på natten fram till nästan 9 månader, borde jag bli utredd då?

     Ja bevisligen tycker ts det så jag förstår inte meningen med din fråga?

      Jag syftade främst på de 5 månader ts nämnde eftersom det är först vid 6 mån som man kan börja introducera mat. Försökte vara lite ironisk med kommentaren om att bli utredd, men den flög tydligen inte ?

       Det är ju en eller flera troll här, märker ni väl. Flera provocerande kommentarer som dom önskar att vi ska bli galna av. Svara inte.

    Grattis. Du är hjärntvättad ? vården, läkare, rekommenderar MINST 6 mån, WHO 3 år. Kroppen tillverkar den perfekta maten för en bebis oxh växa sig frisk, stark och det är onormalt och vilja ge det? Aja man får tycka vad man vill men råder dig och läsa lite om bröstmjölk

     Jag är inte hjärntvättad detta är vad jag tycker. Precis som att du tycker något annat.

     Det finns andra alternativ än bröstmjölk för bebisar som funkar lika bra. Finns inga andra bevis vad än en läkare säger. Och ja jag har barn och har ammat båda i 4 månader sedan ville jag inte mer efter mycket strul.

      De andra alternativen så som ersättning kommer ALDRIG kunna vara lika bra som amning. ALDRIG. Det är ett fullgott alternativ dock, men kommer aldrig kunna vara lika bra. Man kan inte kopiera bröstmjölk och vad den innehåller. Sen, om nu amningen går bra, varför i helvete skulle man då vilja sluta ge sitt barn i princip flytande guld som ger både barn och mamman så många hälsofördelar? Bara för att det nått en viss åldersgräns?! Du borde utmana dina egna tankar. Hur ser det ut i resten av världen?! Där är det standard att delamma i flera år. Du är så bränd av västvärldens ideal. My unpopular opinion är att folk som du är så satans korkade så man skulle bara vilja sätta er alla på en öde ö och låta er förmultna där. Alternativt ruska om er tills ni blir klokare.

       Oj varför den hårda ton? Vad är ditt problem i livet som gör att man går åt så bara för att någon annan har en annan än åsikt än du…DET är något du verkligen borde sätta dig ner och fundera över! VAd har gått fel i ditt liv?

       Själv är jag lyckligt gift med en fantastisk man och två fina friska barn. Har ett jobb jag älskar och dessutom tjänar bra. Har ett fint förhålla de med min familj och fina vänner runt mig. Skänker en hel del pengar till välgörenhet och hjälper min sjuka granne i dessa jobbiga tider trots att jag egentligen inte har tid men tar mig tid eftersom hon har ingen annan. MEN jag tycker att man bara ska amma i sex månader sedan börja avvänja bebisen vid det. Det är min åsikt och jag är inte sjuk i huvudet för det som du vill ha det till. Du bör o andra sidan kolla över ditt mående och vad som gick fel i ditt liv… ha en fortsatt fin söndag kära du! ❤️

      Men varför ammade du 4 mån? Varför alls. Jag tycker inte att man behöver det. Finns tillägg från dag 1.

       Jag säger inte att man inte ska amma. Jag vet också att det är bra för barnet med modersmjölk och allt med närhet osv jag jag VET allt detta det jag tycker är osmakligt är när man har ett barn som närmar sig ett år och ammar fortfarande. För mig är det bara av egoistiska
       Skäl för barn behöver inte modersmjölk längre när man är 1 år. Och kom inte med hur det ser ut i fattiga länder för nu är vi i Sverige och det är här jag pratar om.

       Jag valde att amma med min första för att jag gärna ville det men var bestämd redan från början att jag skulle göra det 3-4 månader. Med mitt första barn funka det inte så bra och jag slet för att det skulle funka. Med mitt andra amma jag plus ersättning för min mjölk var inte tillräckligt tjock för att mätta mitt barn.

        Hur bra hanterar du själv en ”opopulär åsikt” Sofie? ? Anonym 12.52 säger bara en opopulär åsikt precis som du.

  Igår gjorde min dator en uppdatering sen fick inte min router någon kontakt med datorn. Nu idag funkar det fortfarande inte. Wifi är helt borta från datorn och kan inte söka på det.. hjääälp

   chatta eller ring din internetleverantör om vad som kan vara problemet.