Det kom ett mail…

Jag får mängder av mail och dms från er varje dag, och även om jag inte har möjlighet att svara på alla så läser jag dem alla och använder dem till att göra Bloggbevakning bättre.
Ibland är det tipsmail som jag utgår ifrån när jag skriver mina inlägg, men ibland är mailet i sig det som borde bli själva inlägget och det här inlägget är ett sådant.
Jag fick nämligen detta mail från en följare:

Jag fick ett mail: Hej hej, Här kommer några tankar som stör mig då jag är boende i Järvsö. Jag har själv valt att bosätta mig här och vanligen tycker jag att turismen här är jättebra då det skapar en massa jobb. MEN i dessa tider irriterar det mig att turister kommer hit för att njuta av våra fördelar, så att vi som bor här inte vågar och vill göra det. Penny Parnevik var i Florida med familjen i december, jag har full förståelse för att man vill packa ihop och ha ett avslut i ett hus med så många minnen. Men istället för att stanna där åker hon direkt därifrån till Järvsö med familjen, vilket syns för en järvsöbo på bilden med henne och Atticus. Sen åker hon och familjen till Stockholm och bor på hotell och går på restaurang (vilket syns på hennes Instagram-flöde) och sedan åker de tillbaka till Järvsö (vilket syns på min printscreen från hennes story). Min systerson är 11 år och bor också i Järvsö, han får inte åka utförs under sitt jullov på grund av att turister som Penny med familj reser såhär kors och tvärs och kan ta med sig smitta. Jag har familjemedlemmar som arbetar på våra två närmsta sjukhus där avdelningarna är fulla. Jag får konstant påminna mina barn om att vi inte får utsätta oss för onödiga risker där vi kan skada oss eftersom sjukhusen här inte har kapacitet att ta hand om oss. Vår region är dessutom en av de hårdast drabbade i dagsläget. Mina familjemedlemmar får, med full skyddsutrustning, hålla handen på människor som kvävs till döds då det inte finns mer att göra till följd av covid-19. Mina familjemedlemmar jobbar jämt. Det är då oerhört provocerande att se att vuxna människor reser såhär mycket och såhär lättvindigt då de kan föra med sig smitta oerhört lätt, eller skada sig. Res till Florida och packa ihop och ta farväl, men stanna också kvar där. Åk inte hit direkt efteråt.
Det här är bilderna som åsyftas i mailet:

Bildkälla: Penny Parnevik Instastory

Den här gången verkar allt gått bra, och ingen i Pennys familj verkar ha behövt uppsöka sjukvård på plats – till skillnad från när Pernilla Wahlgren var i fjällen.
Smitta kan de ju dock ha dragit med sig runt utan att veta om det, precis som mailskrivaren påpekar.

Katrin Zytomierska, å andra sidan, verkar räkna med att det kommer innebära sjukhusbesök för sonen när hon lämnar av honom i ett ganska knökfullt café eller liknande för tre dagars skidåkning.
När det kommer till Katrin så har man ju lärt sig att mycket av det som kommer från henne är provokationer, men icke desto mindre så är ju faktumet det att hon lämnat av sonen i ett ganska knökfullt café eller liknande för tre dagars skidåkning.
Det där med att isolera sig i huset i Jämtland?
Vad hände med det, Katrin?

196 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu är Katrins insta privat plötsligt 🤷‍♀️

  Svara

   Hon kanske till slut förstått hur pinsam och hycklande hon är… Mer patetisk människa får man leta efter.

   Svara

    Nej hon vill ha nya följare. De som kikar in men inte följer ”måste” nu kanske följa om de vill fortsätta se hennes jävla pinsamheter. HON förstå att hon är pinsam och hycklare??? Ha ha ha 🙄

    Svara

     Hon förstår säkert inte, men jag antar att följarna börjar tycka att det är pinsamt att finnas med på listan över vem som följer henne (och massa andra pinsamma profiler) varför de avföljer och sen bara kikar in då och då istället

     Svara

     Den öppnas upp om några dgr. Dom få Så 1 v ungefär sen är det öppet igen

     Svara

      Precis, hon brukar göra såhär rätt ofta. Det dröjer inte länge förrän den är öppen igen.

      Svara

       De blir av med sin åtråvärda verifieringssymbolen (den blå pluppen) som visar att de är ”kändisar” om de har kontot i privat läge för länge. Tror gränsen är max 1 vecka.
       Därför gör de alltid kontot öppet igen efter ett par dagar 😄

       Svara

    Kan de inte alla influencers också bli tvungna att avgå efter resande? Så som Dan Eliasson fick. Då kanske vi får bukt på det.

    Svara

   Jag har Paow som min guilty pleasure, jag kan liksom inte titta bort hur sorglig hon än är. I någon story säger hon att det FAKTISKT inte alls influensers som bidrar till smittan för de jobbar FAKTISKT hemifrån och är inte alls ute och flänger så som ”vi andra” som har vanliga jobb gör 😂😂 Jag tror verkligen hon är lågbegåvad. Hon är mentalt kvar i tonåren då hon inte har ett konsekvenstänk som en vuxen i hennes ålder borde ha. Hennes teser och ”smarta uttalanden” visar mycket på att hon inte har så högt iq.

   Svara

    Hög eller låg iq har iofs inte så mycket med hur smart man är. Har jobbat med utvecklingstörda som har låg iq men är bra mycket smartare och klokare än Paow.

    Svara

     Jo det förstås. Hon beter sig och uttalar sig som en tonåring där hjärnan inte är färdigutvecklad men hon tror själv att hon är så jävla smart och diskuterar tunga ämnen…

     Svara

    Ja,dom kanske jobbar hemifrån men dom är då inte hemma och äter och festar 🙄

    Svara

    Jag såg hon skulle resa iväg till den där kliniken igen. Är det bbl hon ska göra nu?

    Svara

     Näsan, igen

     Svara

     Näsan va? Kanske bbl också?

     Svara

  Katrin vet inte hur det är att vara konsekvent, aaaa hon follow the flow juhuuuuuuu. Det går så jävla bra nu och hon har antikroppar juhuuu igen. Ren idioti är vad folk sysslar med nu och stackars stackars Maggan Graaf som får SÅ mycket hat nu när hon är i Spanien och småkillarna åker skidor med sin pappa i Sälen. Aa juhuuuuu…..hon måste ju skriva sin bok där.

  Svara

   Katrin och Maggan spelar i en egen liga…patetiska.

   Svara

    Men vad hände med den ”massiva” kritiken som Parnevik nu borde fått?! Samma med Sandra Beijer och hennes journalist som åkt Sthlm-Gbg hela året samt är på restauran/pub/barer som om det inte fanns någon morgondag! På tal om Järvsö…en annan patetisk och skenhelig människa: Malin Berghagen pendlar också Sthlm-Järvsö, går på Ingrossos restaurang (betalt samarbete?) mm mm och inte en jävel säger nåt om det. Martin Melins bokskrivarresa till Spanien? Zzzz😴😴

    Svara

     Malin b är ju en av de pinsammaste och mest egoistiska kändisbarnen i Sverige. För, hon är ju knappast känd för nåt hon åstadkommit själv trots att hon är närmare 60 år. Utan känd för att vara barn till kändisar bara….. Lägenhetsaffären- så pinsamt och visar på den egoism och entitledness hon besitter. Orkar inte med att läsa om eländet ens….

     Svara

  Det är ju för väl att människor går på restauranger i alla fall, annars har vi ju bara ännu fler konkurser och misär i framtiden.
  Resor är en annan sak kanske.

  Svara

   Hört talas om take away?

   Svara

   Färsk statistik säger att det just nu är 387 patienter intensivvård på grund av covid-19. Det är alltså under 500 personer som gör att hela vården håller på att förfalla.

   Vad skulle hända om vi var med om någon mindre katastrof? Det räcker med att någon spränger en liten bomb på centralen i rusningstrafik för att vården skulle gå under helt och hållet.

   Svara

    Just vad gäller covid krävs det ju stora resurser för varje enskild patient. Dock borde Sverige självklart vara mer förberedda och satsa på sjukvården. Hoppas det blir en viktig fråga i nästa val. Och inte bara floskler som det är från ”vissa” partier, utan verklig prioritering. Alla partier får i nuläget F på hur de prioriterar sjukvådrden. En ändring behövs, en riktig sådan.

    Svara

    Vården i Sverige är katastrofal. För mer insyn rekommenderar jag att följa Stockholms Sjukvårdsupprop på Instagram. Det är ju Stockholm-centrerat men det belyser verkligen hur personalen i stort sett alltid går på knäna, med eller utan pandemi. Vissa av berättelserna är rena skräckhistorier, och jag förstår inte hur man som land kan tycka att det är okej att vården ser ut som den gör. Det är också därför jag hatar när politiker säger att vården ännu inte är fullbelagd, eller att det fortfarande finns kapacitet. För bara normalläget är så ansträngt och det går bara ihop (knappt) för att personalen sliter ihjäl sig.

    Svara

  Exakt så har vi det som bor i Åre! Har inte åkt utför på hela jullovet, kan inte handla/hämta paket och vågar inte heller åka längd de värsta dagarna. Blir så otroligt arg på alla som kommer upp hit och överbelastar sjukvård och skapar trängsel!!

  Svara

   Jag bor också i Åre och jobbar på ett äventyrscenter. Kan säga att jag är extremt glad över de turister som tar sig hit och gör att vår verksamhet går runt även denna vinter. Framförallt efter den här sommaren och hösten… Tycker faktiskt att de allra flesta sköter sig väldigt bra. Om du vill åka längd utan trängsel skulle jag tipsa om Åresjön, är verkligen aldrig trångt där och väldigt fina spår nu när det är såpass kallt. 🙂

   Svara

    Väldigt tråkigt om verksamheter behöver lägga ned, men mycket hellre det än att min lilla bebis inte skulle få den sjukvård som behövs om något skulle hända. Tycker det är skrämmande att man försvarar överfulla sjukhus där liv riskeras bara för att ”företagen måste få leva”.

    Svara

     Och detta att sjukvården bekostas av skatter som kommer från företagen är inget som bekommer dig?

     Svara

      Men snälla, vi är några månader ifrån att nästan hela Sveriges befolkning är vaccinerade mot Corona. Staten skulle nog klara av att finansiera sjukvården under den tiden utan hjälp från de små turismföretagen. Vi har under hela året försökt att stötta lokala verksamheter, ätit massvis med takeaway, köpt i princip bara lokalt även om det är mycket dyrare och inte ”exakt” det vi ville ha. Men nu är det ju massvis av oss som bor här som inte vågar göra det längre pga att byn är full av turister!

      Svara

       Hur vet du att vi blir hjälpta av vaccinet? Det finns ingenting som är 100% nu så att det här vips bara löser sig om ett par månader kan du inte påstå. Absolut, alla som kan bör vaccinera sig men ingenting är säkert just nu, det finns inga garantier för ett långt skydd mot viruset från vaccinet och du kan fortfarande smitta andra, trots att du själv inte blir sjuk.

       Svara

        Hej!
        Skickade skärmdump på din kommentar till en vän som är immunolog. Det du skriver är faktafel.
        Skyddet som covidvaccinen har i % ligger i linje med vaccin för andra sjukdomar.
        Dessutom är troligtvis risken att sprida vidare smitta trots att man är vaccinerad med högsta sannolikhet väldigt liten eller obefintlig. Dock är detta inte fastställt än (fler studier pågår).

        Svara

       Det kommer att bli ett brutalt uppvaknande för alla er som har en övertro på vaccinet och som också lever i tron att nästan hela Sveriges befolkning kommer att vara vaccinerad om ett par månader.

       Som sagt, det kommer att bli en kalldusch för er.

       Svara

        Va skönt med lite positiva vibes! Precis vad vi behöver!

        Svara

         Ja, men det är ju sant? Tycker bristen på en realistisk prognos och saklig lägesanalys är graverande.

         Svara

       Vaccinet har effekt i 4 månader…

       Svara

        Källa?

        Svara

      Anonym 09:43 – Det där har du fått helt om bakfoten. Det är medborgarna som betalar sjukvården via sin lön. Dels som landstingsskatt dels som sociala avgifter som dras av arbetsgivaren direkt på lönen. Anställda inom restaurang och turism har redan från början väldigt låga löner så deras bidrag är inte så stor. Dessutom finns stora problem med svart arbetskraft så vill nog påstå att bidraget från restaurang och turistarbetsgivarna är rätt skral.
      Sverige har en av världens lägsta bolagsskatter ca 20% och ett mycket gynnsamt företagarklimat.

      Svara

       Exakt! Oavsett vad högerpartierna hävdar om att man tvingar företagen att fly utomlands pga det heeeemska skattetrycket

       Svara

        Titta på företaget Arla så förstår du kanske lite mer av problematiken

        Svara

       Och folk får din lön när dom jobbar i företag.. snälla du.

       Svara

        *sin

        Svara

        Läste du hela min kommentar?
        Dessutom under pandemin har regeringen betalat lön till de företag som varit tvungna att varsla medarbetare. Trist att människor inte tar reda på fakta innan man påstår saker som är direkt felaktiga. Det restaurangbranschen tjafsar om är att de inte får bidrag för visstidsanställda. Vilket inte är konstigt.

        Svara

       Jag förväntar mej inget av Katrin mer. Hon lever i sin egen lilla värld när det gäller Corona.

       Svara

     Men tror du att det hade funnits någon sjukvård ö.h.t. i en by som Åre om det inte funnits turistnäring här? Hur många andra jämtländska byar har en fullutrustad vårdcentral plus en filial? Vem ska betala din bebis vård om inte företagare och arbetare som betalar skatt?

     Svara

      Alltså du kanske har missat att vi är mitt i en stor Pandemi? Jag är ju inte emot turismen annars? Sen tror jag sjukhuset i Östersund skulle finnas oavsett turismen i Åre. Är ju inte direkt Hälsocentralen man hamnar på om man blir sjuk. Hur som helst så UPPSKATTAR jag turismen alla andra gånger än när vi är mitt i en pandemi där läkare i Östersund ber folk att stanna hemma för att liv kommer riskeras annars då IVA är fullt. Och restriktionerna säger att man inte ska göra onödiga resor till fjällanläggningarna. Förstår inte då hur man kan försvara det?

      Svara

       Du skriver dock att du inte bryr dig om företag läggs ner.. vilket är en jävligt skamlig åsikt att ha då människor blir av med sin försörjning.

       Svara

        Nej jag skriver att jag bryr mig MER om att liv inte ska riskeras pga överfulla sjukhus än att företag läggs ner. Mycket rimlig åsikt enligt mig.

        Svara

         Det skriver du inte alls.

         Svara

          Fast det gör hen ju
          ”Väldigt tråkigt om verksamheter behöver lägga ned, men mycket hellre det än att min lilla bebis inte skulle få den sjukvård som behövs om något skulle hända”, även om ”pga överfulla sjukhus” inte står i de meningarna så fattar man ju som läsare det om man hängt med lite i debatten om varför vården inte räcker till för alla.

          Svara

           Fast smittskyddsläkarna i Jämtland anser inte att turismen är ett problem. Chefen på vårdcentralen i Åre anser inte att julen och nyåret har inneburit problem.

           Vårdcentralen i Åre är inget sjukhus och har ingen IVA. Så rimligtvis bör man lyssna på läkarna i Östersund som hanterar alla allvarliga sjukdomsfall och olyckor?

          Haha va? Jag skrev att vi under hela året har spenderat massvis med pengar för att stötta lokala företagare. Och började även med att skriva ”väldigt tråkigt om verksamheter behöver lägga ner”. Hur får du det till att jag inte bryr mig? Du vet att du bara kan scrolla upp lite för att dubbelkolla innan du påstår saker?

          Svara

           Byn är ändå för liten för att företagare ska kunna gå runt med att du och några till ”stöttar det lokala”. Kan du kompensera för sportlovsveckan?

           Jag har dubbelkollat. Du skriver att du inte bryr om företag läggs ner, vilket är samma sak som att du inte bryr om att anställda blir utan jobb. Företag behövs oavsett pandemi eller inte. Det är statens ansvar att stötta företag när samma stat inför restriktioner.

           Haha är du på riktigt? Du förstår att alla kan se att jag INTE skrivit det?

           Personen vet om att du inte har skrivit det, men har slut på argument och vägrar att erkänna att hen har fel. Vi andra fattar vad du menar och jag håller med.

         Åre har både avancerad röntgenutrustning och är proffs på att gipsa benbrott. Det i stort sett bara patienter som behöver opereras som skickas vidare till Östersunds sjukhus.

         Svara

          Svar till K som okunnigt påstår att ”läkarna i Östersund hanterar alla allvarliga sjukdomsfall och olyckor”.

          Stämmer INTE.

          Svara

           Benbrott är inte det jag menade med ”allvarliga sjukdomsfall”. Operationer, om man behöver läggas in eller behöver intensivvård, dvs den mest kritiska sjukvården sker på sjukhus, vilket är Östersund i detta fall. Tro mig, jag har full koll på vad Hälsocentralen i Åre gör och inte gör..

           Jag också full koll på Åre.
           Dessutom vet jag hur väl rustade man var för den här vintersäsongen och hur nöjda de är med hur bra allt gick 😄

           Alla nöjda, alla glada!

           Fast nu var det ju inte upplevelsen i Åre jag pratade om utan upplevelsen i Östersund? Har ALDRIG skrivit att hälsocentralen i Åre är fullbelagd eller inte kan hantera det som de är ämnade att hantera? Värdig diskussion när du tvingas hitta på saker, vrida och vända för att ens ha något att komma med…

        Vad ska vi med alla företag till om alla är döda?

        Svara

         Hahahaahahaha 😅

         Svara

         Jag har svårt att avgöra om du är seriös nu…

         Svara

       Iva är inte fullt. Iva riskerar att bli fullt om X antal saker sker samtidigt. Vilket alltid är fallet i Östersund.

       Svara

       Nej, jag har inte missat att vi befinner oss mitt i en pandemi. Du kanske har missat att världens ekonomier till följd av pandemin befinner sig i fritt fall? 🙂

       Jag tycker självklart att människoliv är viktigare än enskilda företag. Men då hela byn har rustats och anpassats för att bättre kunna hantera turistströmmarna, och de allra flesta som kommer hit sköter sig väldigt bra – då är jag tacksam för det. På söndag kommer de flesta dessutom åka hem, så då kan du både åka utförs och hämta paket i lugn och ro. Hotellet min man jobbar på att bara 15% bokat efter den 10e, så tvivlar på att det kommer vara speciellt trångt i liftkön då.

       Svara

        Världens ekonomier i fritt fall, vad menar du? Visst börserna gick neråt fram tills mitten av april men sedan dess har de stadigt gott uppåt och om jag inte missar något gick alla + under 2020.

        Svara

         Börsen går upp ja men säger det verkligen allt? Jag är inte tillräckligt insatt men vad tror du om det här:

         ”Det ekonomiska lidandet av covid-19 är enormt. Men det har inte främst drabbat de företag som handlas på börsen. Det slår i stället mot kemtvättar, restauranger och andra mindre aktörer.”

         ”Gåtans lösning är en annan: det ekonomiska lidande som följer av covid-19 har inte drabbat företag som handlas på börsen. Det slår mot småföretag och enskilda tjänsteföretag.”

         https://bulletin.nu/ekonomi/all/varfor-rusar-borsen-uppat-trots-covid-19

         Svara

          EXAKT SÅ!!!!
          Men folk fattar verkligen inte. Och alla puckon som säger ”ja, de kommer att gå i konkurs men sedan kommer nya företag att startas” 🤦🏻‍♀️

          Svara

          Hänvisar du på riktigt till Bulletin som en seriös källa?

          Svara

           Är det en nyhet för dig att det här slår hårdast mot småföretag och enskilda tjänsteföretag?

           Faktum är att antal konkurser under 2020 inte är så många som man befarade, däremot är det många som ligger på gränsen och som tagit stor ekonomisk skada. Man får leva på sparpengar istället för att ta ut lön m.m.

           Vänder man det inte kommer den stora konkursvågen snarare att komma nu under 2021.

     Fast utan turismen skulle din lilla bebis inte få så mkt vardagsvård alls. Och definitivt inte i Åre. Järpen kanske. En liten hc. Klar sjukhuset i öset skulle finnas. Men litet. Vi skulle inte ha en ortopedi i specialistklass utan skidåkningen. Sannolikt sämre förlossningsvård pga långt mkt färre invånare osv.
     Utan turismen skulle du inte kunna handla ngt lokalt för Åre choklad, ljus, korv, restauranger, delikatessdisken på Ica – allt (!) i byn med omnejd är helt beroende av 10 000 stockholmare.
     Och så nära förestående är inte vaccinet. Vi vet heller inget om hur snabbt eller effektivt det kan ge effekt. Åre klarar inte en vinter till utan turismen. Om vi stänger igen tills kanske nästa jul då är det inte mkt kvar då. Åk till Ragunda och kolla hur kul det är att vara norrländsk glesbygd utan Stockholmare.

     Svara

      Tror du på riktigt att hela Åre skulle raderas ut för att turismen uteblir ett par månader? Det är ett supertråkigt läge vi har hamnat i där en tvingas välja mellan pest eller kolera men det är orimligt att inte följa restriktionerna en tid som denna. Restriktionerna säger att man ska fundera på om en resa till en fjällanläggning verkligen är nödvändig. Det är INTE nödvändigt med semester! Jag lovar att Åre finns kvar även om det tvingas stänga ner. Många företag kanske måste pausa/lägga ner för stunden (vilket såklart är hemskt!). Men när det skulle vara fritt fram för turismen igen så skulle företagen poppa upp igen också! Denna besatthet av att företagen måste gå före allt är fel!

      Svara

       Nu skriver du återigen att du inte bryr dig om att företag läggs ner. Företag som går i konkurs är inte bara att starta upp igen. Du borde läsa på lite om hur ekonomi fungerar. Skatteintäkter ramlar inte bara ner från himlen som du tycks tro.

       Svara

        Men skärp dig. Jag skrev att det såklart är hemskt och att en tvingas välja mellan pest eller kolera. HUR kan du få det till att jag inte bryr mig??? Det är en enorm utmaning och ja, vissa kommer tyvärr behöva lägga ner sina verksamheter för gott. Vi gör allt vi kan för stötta UTAN att bryta mot restriktioner och riskera ännu fler liv. Men att påstå att Åre inte kommer att finnas kvar är skrämseltaktik för att berättiga att man bryter mot restriktionerna. Hela byn är uppbyggd på fjällturism, priserna på husen här uppe ÖKAR och liftsystemet är värt extremt mycket pengar. Tror du på riktigt att detta kommer bli någon typ av öde plats bara för att turismen uteblir ett par månader? Varje företag som tvingas lägga ner är fruktansvärt men nu är det så att vi är mitt i en pandemi där vi tvingas till svåra val.

        Svara

         Personen verkar vara sur över något IRL och väljer aktivt att missförstå allt du skriver för att kunna ta ut sin ilska här i kommentarsfältet. Kag tror inte att personen själv skulle vilja avstå intensivvård om hen behöver pga att alla platser redan är fulla pga att folk inte klarar av att följa enkla instruktioner från myndigheter.

         Svara

          Jag är inte sur över något ”irl”,men man måste kunna se fler saker samtidigt. Precis som sjukvården måste fungera måste folk även ha jobb att gå till. Sjukvården är enbart en kostnad. Utan företag, inga skatteintäkter, ingen sjukvård.

          Svara

           ”Man måste se fler saker samtidigt” – ja, men det är ju exakt det DU inte gör?

      Haha alltså förlåt men det är så himla typiskt att den här typen av diskussioner tenderar att bli så Åre-fixerade.

      Nej, det är inte Åre som bär hela Jämtland, även om många tycks tro det. Storleken på förlossningen i Östersund är inte beroende på Åres befolkning. Åre som tätort har nämligen endast strax över 3000 bofasta, hela Åre kommun har knappt 12000 invånare. Östersund som tätort har mer än 50 000 invånare (hela kommunen över 60 000). Så gissningsvis bor de flesta av Jämtlands kvinnor i barnafödande ålder inte i Åre.

      Dessutom underskattar du Östersunds sjukhus i övrigt också. Sjukhuset är det enda på 20 mils radie och tar emot patienter från sydligaste Härjedalen till nordligaste Jämtland. Ett väldigt stort upptagningsområde med andra ord, vilket innebär att sjukhuset inte fungerar som vilket annat småstadssjukhus som helst. Här behöver det mesta finnas eftersom det inte går att skicka vidare patienter hur som helst.

      Nåväl, kort sagt: Åre bär inte hela Jämtland.

      Svara

     Om du är så orolig för ditt barn, varför bor du på en turistort som saknar sjukvårdskapacitet för turisterna? Vore det inte bättre att bo nära ett sjukhus som har rätt kapacitet, och helst utan att vara ett turistresemål? Eller är alla de orterna för trista för dig? Gillar du inte turister finns det ju alternativ. Åre är väl absolut sämsta stället att bo på om man har problem med turister…

     Svara

      Vilken idiotisk kommentar. Eller så kan alla stanna hemma i en pandemi så att sjukvården inte överbelastas i onödan? Var inte direkt en pandemi när vi flyttade hit och om man alltid ska räkna med risken för pandemi är det inte idiotiskt att alla företag i Åre är beroende av turism? För tänk om det kommer en pandemi som tvingar dom att lägga ner… Vi bor här för att vi vill att vårt barn ska få andas frisk luft, vara ute i naturen samtidigt som det finns jobb och faciliteter TACK VARE TURISMEN SOM VI ÄLSKAR. Men just dessa månaderna är pandemin som värst och FHM säger att man inte ska göra onödiga resor till fjällanläggningar, hur svårt ska det vara att fatta?

      Svara

    Och det hade varit liks bra om det hade varit tredubbla så många??!! Idiot!

    Svara

    Tyvärr är det oftast bara de som inte själva sköter sig särskilt bra som tycker att ”det funkar jättebra!”

    Svara

   Entitled, hycklande och egoistiska ”kändisar” är uppenbarligen skadliga för samhället (genom att de struntar i rekommendationer och direkt/indirekt genom trängsel, smittspridning osv belastar sjukvården). Det minsta folk kan göra för att inte gynna dylika lowlifes är att avfölja dem. Efter att först gärna kritisera dem i deras kommentarsfält. Helt galet att alla dessa kändisar ”missat” att det pågår en pandemi och att alla bär ett ansvar för att inte sprida, skapa trängsel och försvåra.

   Svara

    Ja, vad är det för fel på dem! Kan de inte lugna ner sig till sommaren iaf med att flänga hit och dit så att de mest utsatta iaf har fått vaccin. Känns som de flesta av dem också har haft, har eller kommer att få Covid också. Bor i en stad på typ 50 000 inv, känner bara ett par som har smittats men bland flunsorna har nästan alla det. Undra varför, jo för att de skiter i alla restriktioner. I min stad verkar iaf folk ta det på allvar.

    Svara

   Lider med er som bor i Åre. Jag förstår inte hur folk tänker som reser i dessa tider.

   Allra minst varför vår politiker inte lever som de lär. Med det övergripande ansvar de har för vårt land. Hur kan de ta såna onödiga risker och vad sänder det fr signaler när finansministern åker till Sälen?

   Svara

  Är hon inte gravid? Facepalm.

  Svara

   TAR SIG FÖR PANNAN!!!!!

   Svara

    Va ?

    Svara

  Penny hade väl isolerat sig och hela familjen innan julfirande och alla tog test. Tycker dock ändå det är fel, särskilt om de inte betalat privat för testerna utan gått emot rekommendationerna och testat sig trots att de var symptomfria

  Svara

   Dessutom bidrar man ju ändå till trängsel som kan leda till att andra smittar varandra

   Svara

   Var är lilla familjen skriven?
   Om de bor i USA så får de bara akut sjukvård i Sverige. Mot betalning.
   På samma sätt som en svensk turist får vid akut sjukdom under resa i USA.
   Och några gratistester för pågående Covid19-infektion får de förstås inte heller om de inte är inskrivna i svensk försäkringskassa.
   Men de är väl så RIKA att de betalar vad saker och ting kostar.

   Svara

    Penny är skriven i Sverige. Men tror säkert de betalat för sina egna tester, man ska inte testa sig inom det offentliga utan symptom.

    Svara

    Jag gjorde ett gratis test på vårdcentralen fastän jag inte är skriven i Sverige..

    Svara

  Vi har inte heller lämnat hemmet eller träffat någon. Förutom svärmor då som är 70+ Och tror hon är odödlig men vi har varit stenhårda med att det är utomhus som gäller och inget annat. Men flunsorna kanske ska hjälpa till lite i vården om de åker kors och tvärs överallt. Mvh narkossköterskan som är inkallad till covidiva.

  Svara

   De som far kors och tvärs ska hålla sig ifrån vården tycker jag. Dit vill vi inte ha onödig smitta.

   Svara

   De är skrivna i Sverige

   Svara

    Till skillnad från Penny är inte Douglas amerikansk medborgare.
    Han kan inte bo där som han vill utan måste ha visum/uppehållstillstånd.
    Sonen är född i USA och alltså amerikansk medborgare.

    Svara

     Medborgarskap och var du är skriven är två olika saker. Plus sonen kan mycket väl ha dubbelt medborgarskap, inget ovanligt.

     Svara

      Det är förstås lättare att bo i USA som amerikansk medborgare – precis som en svensk medborgare inte behöver något uppehållstillstånd i Sverige 🙂
      Bägge föräldrarna är svenska medborgare så sonen har förstås dubbelt medborgarskap – det amerikanska fick han på köpet när han är född i USA.

      Svara

   Sluta med Mvh-grejen.

   Svara

    🥱

    Svara

    Sluta kommentera tack.

    Svara

  Ebba von Sydow var en vecka i Skåne, nu är de uppe och åker skidor🤦

  Svara

   Men det finns ju ingen snö i Skåne, dumbom.

   Svara

    Man kan väl åka till Skåne av andra anledningar än att åka skidor dumbom

    Svara

     Vad skulle det vara för anledning att åka till denna lilla avkrok?

     Svara

      Rullskidor?

      Svara

       Urk, skidor med hjul på.

       Svara

     Kjerstin förstår inte ironi, vilket jobbigt liv

     Svara

    Tröghuvud. Hon var och firade jul en vecka i Skåne sen åker hon upp till Åre och åker skidor. Godmorgon till dig med

    Svara

     Sälen

     Svara

    Joho! Vi har några centimetrar på sina ställen 😃

    Svara

   Smart av henne att enbart skriva i bloggen om Skåne och försvara sig kring det. Inget om Sälen nämndes. Nu när hon har åkt till Sälen är det i princip knäpptyst i bloggen om det. Kanske för att hon vet att vad för kommentarer som kommer skrivas.

   När jag skrev en kommentar om Skåneresan i ett bloggbevakningsinlägg hade jag råka blanda ihop Skåne med Sälen vilket någon var snabb med att rätta. Visar sig nu att jag hade rätt på ett lustigt vis

   Svara

    Hon skriver inget om Sälen eftersom hon inte har något reklamuppdrag att tjäna pengar på där, vilket är hennes huvudsakliga och enda syfte att blogga för.

    Svara

     Men hon smyger ändå in lite reklam för sina skidvantar i stories 🙄

     Svara

  Kan inte låta bli att tänka den förbjudna tanken att alla dom som reser med små barn älskar dig själva lite mer än barnen. Det är ju inte dom där små barnen som behöver semester, det är föräldrarna som ”behöver” och därmed tar onödiga risker med sina små barn. Hemskt!

  Svara

   Huvudet på spiken!

   Svara

   Har du själv barn? Att resa med barn är verkligen ingen semester.

   Svara

    Ja, jag har barn och det är klart att barn alltid kräver sitt. Men då är det ju ännu mer idiotiskt att resa menar du? Varken det lilla barnet eller föräldrarna uppskattar det och ändå ska man ta onödiga risker?

    Svara

    ”HaR dU SjÄLv BArNnnn”
    Man kan förstå ett och annat även om man inte har egna barn.

    Svara

    10:05
    Ytterligare ett skäl till att stanna hemma 😄

    Svara

   Men det gäller väl det mesta som föräldrar gör då?
   Semester kan ju vara väldigt spännande och givande för barnen, jag har massa fina minnen från semestrar med mina föräldrar när jag var liten 🙂

   Svara

    Om du har minnen från när du var 1,5 år gammal så är du väldigt unik!

    Svara

     Nä jag hade inte koll på exakt hur gammal ungarna i fråga var.
     Dock så påverkas man ju av saker som händer före det att man minns dom, så resorna kanske påverkade mig ändå? Åkte på båtluff i Grekland i typ den åldern och nu är jag en hopplös vagabond med stark dragning till båtliv haha 🤔🤔🤔

     Svara

   Särskilt föräldrar som behöver content.

   Svara

   Fast vadå inte för barnen? Är väl jättekul för barn att leka i snö, bygga snögubbar och åka pulka osv.
   Tro mig man åker inte på semester med barn för att få semester själv. 😅

   Svara

    Hade man väntat lite hade det kunnas göra på hemmaplan, mycket snö i Stockholm nu. Eller iaf här jag bor! Såg även att min kusin som bor på Västkusten hade snö idag så 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

    Svara

  Jag har också reagerat på Pennys resande.

  Svara

  Jag är mest nyfiken på vart blondinbella rest den senaste veckan. Hon tog väl en paus för att hon visste hur mycket skit hon skulle få om följarna fick veta att hon var ute och flängde….

  Svara

   Rykten om Dubai i ÖS.

   Svara

    Inte otroligt om det vankas fri resa och gratis boende på lyxhotell.
    Men kommer marknadsföringen efteråt?
    Hon lär inte få något gratis om hon inte lägger upp bilder och skriver överdrivna hyllningar till diktaturen.

    Svara

     Men om det är gratis så måste det väl uppmärksammas på sociala medier… motprestation

     Svara

      Kanske kommer när hon är hemma igen?

      Svara

  Men man få nu resa så förstår faktiskt inte kritiken. Om ortsbor upplever att dom själva inte kan nyttja aktiviteter i närområdet så är det ju ett val man själv gör. I våras var rekommendationerna att man inte skulle resa mer en max 2 h från sitt hemort men så lyder inte rekommendationerna längre.

  Svara

   Är skidresa nödvändigt? Nej. Det handlar om att man kan belasta vården och sprida smitta.

   Svara

    Klart jag fattar att det är för att man inte ska belasta vården och sprida smitta, har liksom inte missat nyhetsrapporteringen MEN det är fortfarande inte emot restriktionerna. Ingenstans är restriktionerna att man inte ska åka skidor men så var det i våras men inte längre.

    Svara

     I restriktionerna står det att man ska fundera på om en resa till storstäder och fjällanläggningar verkligen är nödvändig. Så jo, alla som åker på skidsemester bryter mot restriktionerna.

     Svara

      Gör det verkligen det? Har du någon källa?
      Kan nämligen inte hitta det du beskriver i råden från fhm: https://www.folkhalsomyndigheten.se/globalassets/publicerat-material/foreskrifter/konsoliderade/hslf-fs_2020_12.pdf

      Svara

       Res på ett sätt som minimerar risken för smitta
       Du bör resa på ett sätt som minimerar risken för smitta. Det kan innebära att du i
       första hand använder andra färdsätt än kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel
       där platsbiljett inte erbjuds, som till exempel att gå, cykla eller åka bil.
       Vid längre resor kan det innebära att du
       1. undviker att träffa nya kontakter under resan och på resmålet, och
       2. säkerställer att du kan isolera dig på ditt resmål eller kan ta dig hem på ett sätt som
       minimerar risken för smittspridning om du utvecklar symtom på covid-19.

       Svara

        Ja men det står inget om ”I restriktionerna står det att man ska fundera på om en resa till storstäder och fjällanläggningar verkligen är nödvändig. Så jo, alla som åker på skidsemester bryter mot restriktionerna.”.

        Svara

         Det är exakt det som det gör…
         ”Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska tänka igenom om en resa till exempelvis storstäderna, till fjällanläggningen eller till en semesterort där många människor träffas på samma plats är nödvändig.”
         Rekommenderar dig att gå in och läsa på lite på fhms hemsida

         Svara

        såg nu. sorry hade fel

        Svara

   Samtidigt så rekommenderas gravida att vara särskilt försiktiga då graviditeten kan påverkas om man får covid-19. T ex kan barnet födas förtidigt.

   Svara

    Ja men det är väl upp till var och en som är gravid att göra den bedömningen själv.

    Svara

    Vem skulle medvetet riskera sitt kommande barn? Helt ofattbart enligt mig.

    Svara

     Att göra utomhus aktiviteter och sen återgå till egen stuga känns ju inte direkt mer riskabelt än att bo mitt i centrala Stockholm och bara gå utanför dörren.

     Svara

   *Men man får ju

   Svara

   Det har ju från regeringen uttryckligen sagts att man inte ska försöka vrida och vända på restriktionerna/rekommendationerna så att det passar en själv, så att man kan utnyttja till max att vår regering och riksdag faktiskt inte, i lagen, har befogenheter att förbjuda vissa saker (som andra länder har). Man ska kunna respektera de rekommendationer som finns även om Sveriges lagar ser så ut att vi tex inte kan införa en lockdown. Sveriges strategi bygger på eget ansvar, vilket många kändisar och flunsor verkar ha stor brist på.

   Svara

   Turister kan ändå inte köra bil, lika bra dom stannar hemma.
   /Järvsöbo

   Svara

  Skulle vara intressant att göra en lista med influencer och vad de gjort som bryter mot reglerna. Johanna (och Gustav) är ju exempel på det. Nyårsfest och sen Åre (eller Sälen eller Vemdalen eller vart sjutton det nu va). Hon skulle även ta upp den hemliga nyårsfesten i nästa podd!

  Svara

  Till alla tvivlare:

  Jo- sjukvården är hårt ansatt, många operationer ställs in och skjuts fram. Intensivvården är snart full.

  Ja- du kan faktiskt råka ut för en olycka när du lämnar din hemkommun och uppsöker en annan

  och ja- om så sker så BELASTAR du en sjukvård i en annan kommun som kanske inte har samma kapacitet som din hemkommun.

  sen om det är en rimlig rättighet för dig som enskild får du själv ta ställning till.

  Slut på meddelandet.

  Svara

   Dessutom har tex Region Skåne gått ut med att vi ska vara extra försiktiga hemma för att minimera risken för fallskada. Helst inte tända ljus pga brandrisken. Inte köra bil pga olycksrisken – pga vården är så sjukt belastad. De planerar att lägga patienter i matsalar. En väns kille fick ligga på barnavdelning efter en akut blindtarmsoperation, pga platsbrist.

   Svara

    Dt säger mer om brister inom vården än vad det säger om smittspridningen. Ett litet välfärdsland som Sverige borde vara rustat för att klara värre och större katastrofer än den här – förhållandevis milda – pandemin.

    Jag tror att vi kommer att få uppleva en mycket, mycket värre pandemi under vår livstid. Och möjligen ett krig, en gigantisk terrorattack eller någon annan enorm katastrof.

    Men nu gnäller vi över någon som fått läggas i matsalen…

    Svara

     Om dina spådomar slår in om både pandemier, terror och krig hoppas jag att svenskarna ser till att välja politiker som redan nu klarar av att förbereda sig med de lagar som behövs. Att ge råd hur du ska uppföra dig i krig blir t o m för dumt för Sverige. 😆

     Svara

     Hade det varit optimalt att förvara sjuka människor i en matsalsmiljö hade vi såklart inte haft toppmoderna sjukhus utan endast baracker för förvaring.

     Att det går så långt till användande av andra lokaler ej lämpade för ändamålet är faktiskt en big deal.

     Sen är du välkommen att gnälla ÄNNU MER om det blir krig såklart, det är ingen som hindrar dig.

     Svara

  Klara (tanbyklara) är ju hos Janni Delér nu och trots att de säkert är väldigt isolerade i ”slottet” så är ju Janni gravid?? Hon nämner ofta i sin podcast hur försiktig hon är speciellt eftersom att hon är gravid hur kan det då vara rimligt att Klara som dels träffar många i sitt influenserjobb men också i sitt jobb som med spraytan?

  Svara

  Margaux D var väl utomlands med sin nya kille och för några dagar sedan visade hon på instastory hur hon stekte hamburgare på ett matställe nån stans. Hur dumt är inte det? Man kan bära på smittan minst 14 dagar innan det bryter ut så att testa sig hjälper ej.

  Svara

   Verkar inte finnas några som helst ”bevis” för att hon varit utomlands förutom lösa rykten här i BB.

   Svara

  Batina Philipsson är i Dubai, Roy Fares är utomlands men vågar inte stå för det. Kaspersen reser runt överallt …
  Så less på hyckleri. Jag är i riskgrupp och får inte ens gå utanför dörren. Trött på eländet. Kan inte alla ta sitt ansvar.

  Svara

   För vem får du inte gå utanför dörren?

   Svara

    Jag tror nog att du förstod vad anonym 10:59 menade men kanske är du själv en ”resoman” som reser loss och kände dig lite extra träffade av hens kommentar så du var tvungen att ”trycka till” lite.

    MEN för att vara en god medborgare så skall jag förklara för dig:
    Den ”vem” du eftersöker är säkerligen anonym 10:59. Hen får inte gå ut för sig själv, för hen vill förmodligen överleva lite till.

    Svara

     Jag är absolut ingen resoman. Varken före pandemin och ännu mindre nu under pandemin. Jobbar hemma och umgås bara utomhus med ett fåtal.

     Jag är mest hemma själv så kände mig absolut inte träffad. Tyckte bara att det var konstigt att uttrycka det som att man inte får gå ut för att man är i riskgrupp. Att man inte vill är ju en annan sak.

     Svara

      Du kunde inte för ditt liv begripa vad hen menade då??

      Jag måste gå på toa när jag är bajsenödig. För vem undrar du säkert då? Jo, för mig själv jag FÅR såklart bajsa i soffan men det är inte optimalt.

      Svara

    Riskgrupper får smittskyddspeng för att de skall hålla sig isolerade. Vi har varit helt isolerade sedan mars. Om folk kunde tänka till lite och bete sig, hade vi kanske kunnat leva mer vanligt.

    Svara

   Graafsystrarna är i Spanien..

   Svara

  Men kan vi inte diskutera alla dessa paddel-timmar som spelas varje dag runt om i Stockholm av a-ö kändisar och flunsor. Dessa individer verkar vara helt avskärmade från pandemin…

  Svara

   Eller hur!

   Svara

    Blir bara så trött på att de verkar vara helt fria från risk att smittas eller sprida smitta. När nu FHM avråder att gå till gym och att vi bara ska umgås med de i vår familj, alt några få om man är singel. Ja då verkar paddelhusen rulla på som inget hänt med flunsträffar. Snälla Camcam lyft detta så de åtminstone får skämmas lite. För att fatta verkar de ju inte göra….

    Svara

   Pernillas dag igår: padel, lunch på restaurang och middag med vänner på kvällen. Vad hon hann med emellan allt detta framgår inte av hennes Instagram.

   Har sagt det förut och säger det igen: Nej, är inte det minsta avundsjuk på denna typ av livsstil. Tycker bara att de som har så många följare borde tänka sig för vilka signaler de skickar. Pernilla har ju under pandemin både hunnit med att belasta sjukvården i fjällen, resa till Spanien, middagar och utekvällar med foton kind mot kind etc. Tycker att det är egoistiskt och oansvarigt. Dessutom fräser hon rätt hårt så fort någon påpekar det olämpliga. Tänk om hon istället kunde använda sin plattform till att påminna oss alla om allvaret just nu? Då tänker jag inte främst på risken med restauranger som är på väg att konka utan hur de sliter i vården just nu och har gjort sedan snart ett år tillbaka. Hur ska de orka om vi inte ens kan följa de enkla restriktioner som finns?

   Svara

  Jennysmatblogg har rest genom hela Norrland under jullovet och stoltserat med det på Instagram.
  Oerhört osmakligt.

  Svara

   Jennys matblogg kommer alltid undan granskningar. Det kanske beror på att hennes modus operandi brukar vara att låta en eller två kritiska kommentarer publiceras, för att sedan endast släppa fram de som försvarar henne, typ ”Nu är ju Jenny en vuxen människa och hon gör såklart allt Coronasäkert blablabla”?
   Själv bemöter hon mycket sällan kritiken utan låter sina anhängare sköta den saken åt henne.

   Det är ju otroligt provokativt när hon först tillbringat sin tid på sponsrade spa-weekends hela hösten.
   Sedan äter hon sig igenom fyra-fem sponsrade julbord i bland annat Stockholm, Göteborg och Växjö.
   Och nu häromsistens alltså en norrlandsturné som hon kallar för ”roadtrip”, vilket är en sanning med modifikation då hon och hennes nygamla pojkvän flög till och från Umeå och sedan bilade mellan Umeå och Kiruna. Jag frågade henne varför hon kallade det för roadtrip då de flög en lång sträcka, men den frågan blev, som många andra frågor – surprise surprise – bortplockad.

   I min enfald trodde jag dock att norrlandsresan iaf inte var sponsrad, men det var den ju delvis. Naturligtvis.
   De prickade in alla exklusiva, skitdyra boenden och samtliga ”äventyr” kostar massor. Nu plockar hon ju ut två mille i lön per år, så hon har råd, men som sagt, visst var delar sponsrade då hon bland annat lottat ut olika gästnätter bland sina läsare.
   Vilket genererat både en massa kommentarer samt en massa klick på gillaknappen.

   Sen hinner hon bara hem till Kalmar, för att packa om resväskan och ta med sig barnen för att åka på skidresa till Åre, där de nu befinner sig. Alltså, man baxnar ju.
   Det är helt obegripligt att hon aldrig behöver stå till svars för sina egoistiska livsval och nu har hon dessutom köpt en husbil så att hon ”kan resa en hel massa över hela Sverige och förhoppningsvis Europa för att uppleva en massa nytt”. Jamen hurra.

   Det finns så många människor som offrar så mycket för att begränsa Coronan. De träffar inte sina släktingar, väljer bort att kramas med sina nära äldre, jobbar hemifrån utan umgänge med arbetskamrater, reser ingenstans, går inte ut på restaurang eller besöker köpcentra utan drar troget sitt strå till stacken. Sjukvårdspersonal som möter döden varje dag, som är på gränsen till total utbrändhet, som inte fått vara lediga nästan nåt alls senaste 10 månaderna.

   Jag kan rabbla upp hur många grupper som helst, som verkligen ger sitt allt för att följa restriktionerna.
   Och att då åse hur bloggare och influensers helt sonika bestämmer sig för att göra som de känner för, utan att bry sig ett enda skit eller tänka en enda sekund på andra, gör en ju nästan andlös.

   Jag hoppas på riktigt att Jenny förlorar en massa följare och att hennes böcker säljer sämre så att det nånstans blir konsekvenser av det leverne hon väljer som går stick i stäv med precis alla rekommendationer och restriktioner.

   Svara

  Hade gjort vad som helst för att få träffa mina kollegor, kompisar, föräldrar, mor- och farföräldrar, handla mat utan munskydd och megaångest när folk kommer nära och få åka lite till solen.. men det är inte läge just nu. Ju mer man anpassat sig desto större blir ilskan över när andra tar sig friheter för att de ”inte är rädda för corona”. Känns skönt att läsa i kommentarsfält ibland att man inte är ensam.

  Min syster som är i tidiga tjugoårsåldern ringde mig och grät för någon vecka sedan då hon 1, arbetar i dagligvaruhandeln och blir utsatt för onödiga risker av korkade människor varje dag och 2, delvis tappat kontakten med kompisar då de inte vill träffas coronasäkert. Det gör ont i hjärtat och försöker peppa, men vad kommer det här ha gjort med oss när alla är vaccinerade? Jag kommer inte glömma hur egoistiska många av oss var.

  Svara

   Jag tror ärligt att den lokala matbutiken måste vara den största smittspridaren. Handlarna på min ort har inget som helst säkerhetstänk. Inte en enda gång under pandemin har de begränsat antalet kunder i butikerna, det är ofta trängsel, fulla parkeringar och långa köer (jag har avstått från att gå in vid dessa tillfällen). Hela familjer går in tillsammans, grupper av ungdomar strosar runt för en godispåse och chips, pensionärer står i klunga och tjattrar innanför entrén. Butikerna vidtar inga åtgärder förutom en pliktskyldig skylt vid ingången, ingen blir tillsagd eller avvisad oavsett vad. Jag tappar allt hopp om mänskligheten när jag ser det här.

   Svara

    Jag upplever att det skiljer sig mellan olika butiker. Märkligt med tanke på att det är olika kunder som genomströmmar butiker på olika dagar. Vår lokala Willys är sämst, där är det ingen som visar hänsyn och mycket folk som inte handlar ensamma utan kommer in tillsammans i klungor. Vet inte om det beror på att många har utländsk härkomst (kommer att få skit för detta nu här i kommentarsfältet, men sanningen är att så många av dem kommer in med hela familjen eller i grupper om 4-5 pers och de håller aldrig avstånd)

    Sedan har vi Ica Maxi där det alltid är smockat med folk och omöjligt att hålla avstånd även om man skulle vilja. Där använder många munskydd men känns också som att de tycker att det innebär att de inte behöver tänka på avstånd. De flesta är ”helsvenskar” kan jag tillägga (för er som triggas av det som står om Willys ovan).

    Bäst är min lokala Kvantum. Där tar alla hänsyn, alltid – hela tiden! Till och med dagarna före jul och nyår höll folk avstånd och skötte sig. De har entrévärdar och folk utplacerade med Håll avstånd-västar i butiken, vet inte om det spelar in?

    Svara

   Detta året har verkligen bevisat för mig hur många personer det finns som inte skulle kunna skippa EN resa för att rädda någons annans liv.
   Så jävla sorgligt.

   Svara

  Var är Isabella Löwengrip då? I Frankrike? Hon har ju börjat följa kontot för Annecy i fr.

  Svara

   Inte bästa säsong att besöka Haute-Savoie vid denna tid på året. Dåligt väder och temperaturer strax över noll.
   Nej, Annecy är en destination att besöka vår och sommar 🙂

   Svara

   Vem bryyyyyyr sig 😩😩😩😩

   Svara

   Bor nära Annecy, turister är inte precis särskilt välkomna just nu… vad fan ska de ens hit att göra? Alla skidanläggningar är stängda, caféer är stängda, gym är stängda, restauranger har endast öppet för take away eller leverans, bio, museum och allt dyl. är stängt, utegångförbud från kl.20, en otroligt hög smittnivå och relativt fullt på de flesta sjukhus. Fattar inte vad det är för fel på folk. Ja, det suger enormt att vi inte kan röra oss normalt och resa och allt – tro mig jag vet – men så jävla trött på egoister som sätter sig själva i första rummet. Seriöst, ALLA lider – inte bara du.

   Svara

   När hon hängde på stan skrev folk ”du behöver ju inte uppmuntra andra till dina korkade val”. Nu är hon tyst som alla ville – då är det fel 😂

   Varken gillar eller ogillar IL. Men nu får ni ju ge er 😂 Hon kanske faktiskt bara är ledig. Tänka sig!

   Och är hon utomlands så är ju det korkat. Men det behöver hon väl inte få skit för förrän ni vet att hon är utomlands.

   Svara

    Att influencers blir tysta om sina dumheter är bara en del i det – deras agerande om de inte följer restriktioner och rekommendationer är fortfarande fel. Att de slutat med ett fel gör inte att de plöstligt beter sig rätt, det är fortfarande fel. Knappast så konstigt att förstå.

    Visst, IL eller andra influencers kan vara lediga bara när de plötsligt slutar posta. Men med deras behov av att visa upp sig själv på instagram så känns det som en rätt säker gissning att det snarare innebär att de reser eller på annat sätt inte följer restriktioner och rekommendationer.

    Svara

     Att smygresa blev vanligt när flygskammen och Greta slog till.
     Nu fortsätter influencers att mörka sina resor eftersom de har pandemiskam istället.
     Någon flygskam har influencers förstås aldrig känt av.

     Svara

      Inte så värst ändå tycker jag, tillslut kunde de ju inte låta bli att visa upp content från sina resor. Men ja, håller med dig om att det handlar om att de själva inte kände av någon skam, eller som nu, att de skäms för hur de beter sig eller vill ta ansvar och inte visa det för andra. Handlar i stort sett bara om att de inte kan ta kritik.

      Svara

  Man kommer undan så länge det är nödvändigt….

  Svara

  Bella är i Dubai och solar upp sig!

  Svara

   Men ingen reklam? Hon lär väl knappast avstå från en gratisresa och då måste hon ju betala tillbaka med reklam.
   Kommer kanske efteråt?

   Svara

   Hur vet du det?
   Källa tack

   Svara

  Och jag upprepar det jag alltid skriver:

  Det handlar om att dessa personer helt enkelt är ointelligenta och hänsynslösa. Alltså inte bara hänsynslösa, för det finns gott om forskning som visar att ju mer intelligent en människa är, ju större förmåga har hon också att visa hänsyn och empati och självklart har hon också större möjligheter att tänka i många led framåt, se effekterna av en handling långt in i framtiden.

  När Margot visar bilder på sonen, Katrin bär sig illa åt eller nån Parnevik åker kors och tvärs över jordklotet så finns det alltså inget att ”förstå”. Det du ser är bara effekten av en låg intelligens i kombination med en brist på respekt inför andra människor. Och varför ägna sig åt sådana bloggar? För att de som är ännu dummare läser dessa och därmed får ett intresse även av en blogg som skriver OM bloggarna, förstås.

  Men tänk vad kul det vore om du ägnade dig alla fina och begåvade bloggar som finns därute. Tänk vad spännande det skulle kunna bli om du, eller snarast dina chefer, vågade satsa på att ”bevaka” alla dessa i stället. Ni kanske skulle bli förvånade, kanske skulle läsandet höra öka i stället för att som ni säkert befarar minska.

  Svara

   Jag förstår hur du menar och jag håller med egentligen, skrev själv lite högre upp om hur less jag är på dessa typer av influencers och hur de beter sig. Och du har förstås rätt i det du skriver! Samtidigt är det ju så att de är bland de största, med mest makt (att ”influence” dvs.) och som tjänar mest pengar (alltså mest samarbeten med företag osv.), så jag tycker samtidigt att de med rätta ska granskas. Camilla är typ den enda som gör det. Förutom någon enstaka artikel ibland i en kvällstidning, så är det extremt lite kritik från större plattformar eller medier mot dessa – faktiskt – makthavare. Men ja, svår balans – håller med dig också om att det vore bra om vi lyfter de som faktiskt är bättre istället och slutar ge uppmärksamhet till de som förekommer här.

   Svara

  Jag undrar hur många negativa kommenterar som hade funnits på Margauxs blogg om alla släpptes igenom. Fö hur tråkigt är det inte med influencers och bloggare som stänger av sina kommentarer och bara släpper igenom hjärtan och heja rop. Blir så odynasmiskt. ffa när men vet att personen har fått mycket kritik i andra forum.

  Alltså jag förstår ju varför dom stänger av men blir ändå så skevt på något sätt.

  Svara

  Kan Isabella vara i Dubai? Kolla jamesasquith story på Instagram. Typ halvvägs. Inbillar jag mig att det ser ut som Isabella och Paul? Om inte sjukt likt haha

  Svara

   Hahaha….faktiskt jättelikt. 🙂

   Svara

   Men vart är scaaaafen?? 😉

   Svara

  scarfen*

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.