Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

956 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Träffar ni syskon/kompisar? Vi har bara träffat folk på avstånd utomhus. Men ser i mina flöden att folk verkar träffas hemma/inomhus, alltså inte många men ändå människor som inte bor i samma hushåll. Saknar så att umgås med nån… vi kanske är onödigt restriktiva?

  Svara

   Ja, jag träffar vänner och syskon inomhus. Samma personer jag alltid träffar i vanliga fall, totalt sex personer just nu.

   Svara

    Bor med sambo och vår bebis. Träffar våra föräldrar och syskon inomhus men vänner utomhus.

    Svara

     Varför? Dina föräldrar kan ju lika väl simtta och ni kan smitta dem? Även om ni inte är sjuka!
     Isf borde ni inte göra skillnad på dem och era vänner menar jag?

     Svara

      För att det är krångligt att ses ute med ett spädbarn som ammar frekvent och hatar vagnen. Bor långt upp i landet så vi snackar många minusgrader vilket försvårar. Och därför har vi tagit beslutet att träffa familj inne men vänner ute när vi kan dela upp oss med bebisen. Tycker iaf att det känns bättre att minimera antalet personer man träffar inomhus! Hur gör du själv? 🙂

      Svara

       Lovar dig att det blir bra mycket krångligare om någon av er får corona.
       Vilket jag så klart inte hoppas, men det är ju det som kan hända.
       Själv har jag inte träffat någon människa inne sen 30 mars.

       Svara

   Vi träffar enstaka samma vänner ibland som vi träffat under hela pandemin. Utöver det enstaka familjemedlem utanför hushållet emellanåt. Men mer utomhus och under våren/sommaren. Så ser fram emot våren då man enklare kan ses utomhus.

   Svara

   Jag håller mig till rekommendationerna än så länge (träffar min coronafamilj på två pers men ingen annan). Visst längtar man efter sommaren!

   Svara

   Du pratar om ”vi” så jag antar du inte bor ensam. Jag bor ensam och jobbar hemifrån, så har träffat en kompis och han jag dejtar samt mina föräldrar regelbundet (typ en gång i veckan/en gång varannan vecka, lever fortfarande väldigt isolerat). Gällande att jag träffat mina föräldrar så är det större risk att jag ska bli smittad av dem än att de ska bli smittade av mig eftersom båda jobbar i skolor.

   Svara

   Jag bor själv så jag har en vän som jag umgås med! Hon umgås bara med mig också.

   Svara

   Ja.

   Svara

   Träffar mina två bästa vänner plus några av barnens vänner med föräldrar utomhus. Inte umgåtts inomhus sen de hårdare restriktionerna tog vid. Längtar efter mina föräldrar och syskon som alla bor på annan ort.😕

   Svara

   Jag bor själv och bjuder ibland hem den personen som är min coronakrets. Mina föräldrar har jag endast träffat på avstånd och tänkt träffa vänner med 2 m avstånd utomhus. Det sistnämnda har dock inte blivit av sedan början av december då den brittiska varianten började spridas här.
   Tycker inte att du är för restriktiv om du har en funktionell familj som du bor med.

   Svara

   Nej, vi (jag och min partner) träffar ingen. Sist vi hade besök inomhus var i början av september.

   Svara

    Jag och min sambo träffar i stort sett ingen alls. Vi har inte träffat en enda vän sedan februari. Vid två tillfällen reste vi för att träffa hans föräldrar några veckor i sträck (de träffar inte heller någon alls), men mina föräldrar som är i riskgrupp har vi inte träffat sedan i början av februari, de har inte heller träffat någon alls. 🙁

    Svara

   Jag bor ensam och jobbar hemifrån. Träffar ingen, enda undantaget var under julhelgen då var jag hemma hos mina föräldrar. Annars håller jag kontakt med folk via Skype, Zoom etc men känns rätt ensamt just nu. Att resa utomlands eller gå på fest känns väldigt avlägset.

   Svara

    Jag bor också ensam och jobbar hemifrån och tror det är viktigt att vi inte blir för isolerade. Jag träffar några få utvalda personer just nu: en nära vän och mina föräldrar. Har du någon kompis du skulle våga träffa? Ensamhet är en stor risk för hälsan, så ta hand om dig!

    Svara

     Förhoppningsvis är denna ensamhet övergående, eftersom det förmodligen kommer vaccin eller andra läkemedel mot Corona. Då är det värre att träffa människor och riskera att dö av det… Så i den här situationen är ’ensamhet’ ingen risk, för det är övergående.

     Svara

      För dig, ja. För vissa andra kan ensamheten vara till grund för psykisk ohälsa, vilket också dödar.

      Svara

       Fast det kan du ju inte ta för givet bara för att folk säger att det är sjukt ensamt och tråkigt med covid? Det är det ju men de allra flesta klarar sig bra.

       Svara

        Kan är nyckelordet.

        Svara

       Tycker det är så sjukt resonemang. Vi VET att det cirkulerar ett dödligt virus. Vad väljer du mellan att bli dödligt sjuk eller vara mer ensam än vanligt?

       Allvarligt talat, det är idiotiskt, verkligen IDIOTISKT att hellre riskera att bli permanent skadad eller dö, eller vara en del i att andra dör- i ett virus än att vara ensam.

       Svara

        Alla jag känner som har fått corona har familjer. Alltså partner + barn (oftast flera). Jag känner knappt någon som lever ensam och som varit sjuk. Så om ensamma träffar andra ensamma är det väl toppen. Så kan alla familjer som ändå alltid sprider förkylningsvirus och annat skit hålla sig borta från oss singelhushåll. 😂

        Svara

         Många ensamma umgås med andra även om de inte bor med dem, till och med hemma hos dem.
         Sedan går folk och handlar, och åker buss osv och sprider smitta på det sättet. Många festar och går på krogen.

         Svara

       Ensamhet rent vetenskapligt ’förkortar’ livet, och märks alltså inte förrän du är väldigt gammal.
       Corona däremot har mycket större risk att döda dig OCH många andra- inom en snar framtid, eller göra dig permanent skadad. Använder ditt sunda förnuft om du har något.

       Svara

      Det är ju en skillnad på att träffa många olika människor och att träffa en eller två utvalda personer. Även restriktionerna säger att man kan träffa någon utanför hushållet om det är så att man bor ensam. Speciellt om man också jobbar hemifrån blir man väldigt isolerad.

      Svara

     Tack för omtanken! 🥰 Jag har ju virtuella träffar med mina kompisar och familjemedlemmar samt kollegor via Skype. Jag känner mig inte orolig för min mentala hälsa pga isoleringen (även om jag är less och rastlös) eftersom den inte kommer att vara såhär för alltid. Nu handlar det om att hålla ut även om livet är tråkigt pga alla uppoffringar, men när man hör om folk som reser och festar så blir man rätt frustrerad.

     Svara

   Umgås med en vän inomhus men hon är även min kollega så vi träffas ju varje dag ändå. Sen har vi umgåtts med mina svärföräldrar under jul och nyår, men både vi och dom var lediga och karantänades innan och efter. 🙂

   Svara

   Träffar inte kompisar men däremot mina svärföräldrar ca 1 gång i veckan och har så gjort sen pandemin startade. Med undantag för perioden jag hade covid.
   Min bästa kompis har cancer och ska börja behandling så vågar inte träffa henne ens utomhus.

   Svara

   Nej, vi träffar ingen alls utanför familjen, vi är två föräldrar och tre barn och vi har inget socialt liv utom när barnen är i skolan eller när de yngsta har träning.
   Det går det med! Ingen av oss mår dåligt över detta.

   Svara

   Träffar just nu bara mina kollegor (3 st) vi har stora ytor så vi kan hålla avstånd. Alla andra träffar jag utomhus. Handlar mat när jag vet det är lite folk. Bolaget om det är lite folk.

   Svara

   Träffar ingen, förutom två vänner vi tar promenad med ibland. Vilket så klart sker utomhus.
   Saknar både vänner och familj, men det är ju som det är.

   Svara

   Har hänt men det är verkligen inte ofta. Träffar de jag jobbar med samt de jag bor med. Ett av barnen leker med ett annat barn på förskolan inomhus. Vi träffar barnens andra kompisar utomhus. Vi bjöd hem grannarna nu i januari, det var nog första gången jag var inomhus med någon sen november. Fan vad konstigt det här ändå är?

   Svara

   Jag har inte träffat någon sedan augusti, det är ensamt men det får gå. Alla mina vänner har familjer de umgås med eller har ingen möjlighet att ta sig till mig, jag har inte bil och kollektivtrafiken ska man ju inte utnyttja för nöjesresor. Så då får man vara ensam vare sig man vill eller inte.

   Svara

   Har inte träffat en enda person sen i mars.
   Varit hemma sen då.

   Svara

    Alltså inte ens utomhus? Jobbar/pluggar du? Hoppas du mår okej!

    Svara

   Jag, sambon o barnen träffar bara varandra inomhus… träffar våra familjer o lite kompisar utomhus. Ser samma som dig o tycker verkligen att folk bör skärpa sig. Oerhört själviskt att riskera att smittas eller smitta när läget i vården ser ut som det gör. Dessutom ev dödligt.

   Svara

   Sambon och jag har valt att träffa våra föräldrar samt syskon 2 st. Men inga andra. Saknar våra vänner men vi vill kunna träffa våra föräldrar och därför valt det före. Hade inte med gott samvete kunnat träffa föräldrarna om vi samtidigt träffade massa vänner. Håll ut hörni!

   Svara

   Jag jobbar hemifrån och träffar nästan ingen.
   Bor ihop med sambo så träffar honom och träffade familjen under jul efter att ha varit i karantän.

   Träffar någon vän då och då men nu var det länge sen.

   Jag mår dock ganska dåligt av det här. Tycker det är svårt att bara hålla kontakt via Messenger och Skype och saknar att umgås med vänner.

   Svara

   Jag bor ensam och jobbar hemifrån. Skulle därför bli otroligt isolerad om jag inte träffade någon. Träffar därför mina föräldrar ofta men även mitt syskon och hans barn ibland (i samband med att jag träffar mina föräldrar)

   Svara

   Ja syskon och deras respektive, men vi är också friska och unga allihopa…

   Svara

   Vi gör som ni

   Svara

   Umgås i stort sett bara med min kille. Promenerar med enstaka kompisar. Träffar inte familjen alls nu eftersom de bor på
   annan ort.

   Svara

   Bor ensam och jobbar hemifrån, träffar min mamma, hennes sambo och ett par vänner till dem regelbundet. Sen brukar jag träffa en kompis i veckan ungefär, vi hänger på tomma restauranger eller hemma hos någon.

   Svara

   Jag träffar bara min sanbo.
   Ska börja jobba på måndag efter jullovet och är nojig över smitta då jag vet att både elever och kolleger varit iväg eller träffat andra.

   Svara

    Samma här.. Har en lärarkollega som är överallt ser man på instagram. Barer, restauranger , bowling, caféer och shoppingcenter. Med olika personer varje gång, nära ihop.

    Svara

    Samma här. Det är också jätte svårt att hålla avstånd när man har 28 elever i ett klassrum.

    Svara

   Träffade mina ena syskon i juni sist… 😭.
   Har inga vänner.

   Svara

    Kanske kan du hitta någon vän på något forum och skriva med 🙂 hoppas du mår bra 🙂

    Svara

   Nej, inte inomhus. Vi kan ta en utefika med kompisar ibland men är då väldigt noga med att alla ta med sitt fika. Så trött på alla som verkar tro att det är ok att ibland skita i rekommendationerna. Jag har full förståelse för att de som bor ensamma behöver träffa andra men då ska ju vi som inte bor ensamma göra det enklare genom att INTE träffa andra. Jag saknar min familj och mina vänner, att kunna gå till frisören, att shoppa (annat är mat och mediciner) men nu är det som det är och jag får helt enkelt rätta mig efter det.

   Svara

   Träffar bara familj (syskon föräldrar)

   Svara

   Nej absolut inte. Träffas utomhus. Om alla börjar tänka så, att man är onödigt restriktiva, hur tror du smittan skulle eskalera då?

   Svara

   Träffar mina föräldrar och syskon inne, vi har alla haft covid-19, jag och min man och antagligen barn i somras, mina föräldrar och syskon (1 hishåll) i november och de har antikroppar. Vi bor nära i liten stad och har umgåtts kontinuerligt hela året. Annars har vi bara haft uteträffar sen sommaren med vänner och barnens kompisar.

   Svara

   Jag gör det inte. Jag har inte träffat min familj och mitt syskon på snart ett år, för att inte smitta dem eller bli smittad och ta hem smittan till min sambo i riskgrupp. Det är helt otroligt att detta har pågått så länge nu.

   Svara

  Spelar Primetime…
  Hoppas jag klarar alla frågor. o.O

  Svara

   Spelade också, åkte ut på Take a chance on me. Abba är så inte mitt område😅

   Svara

    Jag gillar ABBA, men kan inte så mycket trivia angående år och sådant. :/ klarade mig till fråga 8 typ.

    Svara

  Nån annan får börja jag kör sen

  Svara

   Nu blir jag nyfiken på vad du ska skriva om. 🙂

   Svara

    Tar det sen

    Svara

     När är det sen?😅

     Svara

      Vi får se.

      Svara

  Är jag den enda som haft sjukt dåligt internet den senaste veckan? Har gått ifrån att ha surfplatta, Playstation, två laptops och två telefoner uppkopplade mot samma enhet till att nu endast kunna ha två laptops utan att något börjar strula. Antar att det är det faktum att alla svenskar är hemma istället för i Spanien och Thailand, och arbetar hemifrån istället för i skola/arbete… Om det här är nya normala måste det ju lösas.

  Svara

   Jag har inte märkt någon skillnad på mitt. Bor i centrala Sthlm om det spelar in på något sätt

   Svara

    Okej, jag bor inte i Stockholm, men en timme väster om Stockholm i en stad.

    Svara

   Ja jag, har Telia.. Du ?

   Svara

    Nej, jag har Telenor

    Svara

     Haha fantastiskt intressant detta. 😅

     Svara

     Mobilt? Bor i en annan del av landet men Telenor har varit katastrof sen en vecka tillbaka ungefär.

     Svara

      Comhem i Sthlm C fungerar 100 % sen mars.

      Svara

      Nej, det är fast bredband via fiber. Tänkte att det antingen var alla användare eller fel hos dem eller liknande.

      Svara

       Om du har fiber spelar det ju ingen roll hur många som använder nätet (som det gör mobilt). Starta om ditt modem/din router och alla dina enheter. Hjälper det inte så felanmäl till din operatör.

       Svara

        Jag har testat allt det… Det är därför jag frågar om fler upplever problem.

        Svara

   Jag med!!!! Väster om Stockholm ca 1,5 timme. Så segt

   Svara

  Singeltjejer som gjort IVF med donator? Erfarenheter? Rekommendationer?

  (Obs: vänder mig inte till kristna ”naturlighetsbeivrare” eller klimatnissar (men ni får såklart vara med om ni vill) utan till er som gått igenom processen.)

  Svara

   Nä men jag ska i april 😍 Jag gör det via den regionen jag bor i. Känns bäst för mig ☺️

   Svara

    Och det rekommenderar jag också. Har du ställt dig i kö? Eller hur tänker du (TS) – tex Danmark? Eller vad undrar du över? Kanske kan hjälpa lite ändå 😃

    Svara

     Jag tänkte Danmark men det kan vara för att jag vet för lite om möjligheterna via regionen så redan där tack för tips! Men hur funkar det nu under pandemin, rullar det på som vanligt?

     Svara

      Olika i olika regioner. Vissa har stängt ner, vissa kör på som vanligt. Vilken region bor du i?

      Svara

       Stockholm. Med allt prat om vården & covid trodde jag det var kört men det kanske det inte är?

       Svara

        Nej. Ring Livio eller IVF-gruppen Sophiahemmet och boka ett första möte!

        Svara

         (fast lyssna kanske först lite på jag vill ha barn-podden och läs på lite:))

         Svara

         Hej! Har gjort ivf på livio Kungsholmen och rekommenderar inte den mottagningen. Snäsiga, tidvis otrevliga och osympatiska läkare och sköterskor. Bytte läkare 3 ggr. Jag kände mig mest som en belastning för dom.
         OBS! Alltså min högst personliga erfarenhet.

         Skulle jag göra om allt skulle jag provat Sophiahemmet. Hört mkt gott om dom.

         Svara

          Har även jag jättedålig erfarenhet av livio Kungsholmen! Upplevde det som att gynekologen hade attitydproblem och var oproffessionell. Har också hört gott om Sophiahemmet.

          Svara

      Det rullar på! Det tar dock tid. Du skriver in dig och väntar på att få psykosocial-samtalstid med kurator för att se om du är redo osv.
      Sen ska du ta massa blodprover och göra kontrastundersökning av äggledarna. Sen får du läkartid där även donationskoordinator finns med och sen är det dags!

      Dock – denna processen kommer ha tagit mig 1,5 år när IVF är dags. Jag måste göra ivf pga endometrios. 3 ivf-försök och 6 inseminationsförsök.

      Detta är ”gratis” (ingår i högkostnadsskyddet) eller kostar som läkarbesök. I DK betalar du själv.

      Fördelen med DK är att det går fortare. Fördelen här är att det är på svenska (hehe jag fattar inte danska, och jag bor i Skåne) och de ordnar allt med Försäkringskassan osv 😍

      Svara

   Behöver du IVF eller klarar du dig med insemination? Man får det via regionerna så länge man uppfyller kraven (bland annat ålder och BMI, men exakta kraven kan variera från olika regioner). Bara att höra av sig till närmsta fertilitetsklinik för att påbörja utredning. Rekommenderar podden Jag vill ha barn.

   Svara

   Nej men är öppen för det om jag känner att jag vill ha barn om några år och fortfarande är singel. Lyssnade på ett poddavsnitt för ett tag sen, en finlandssvensk podd så det är ur ett finländskt perspektiv, Skumppapodden avsnitt 3.4 om assisterad befruktning. Hon de pratar med behövde inte ens göra IVF utan det räckte men inseminering, väldigt givande att lyssna på tyckte jag!

   Svara

   En av mina bästa vänner som bor i ett annat EU-land funderar på att använda en donator från Cryos International i Danmark. Någon här som har erfarenhet av just denna klinik?

   Min vän är väldigt deppig. Hennes ägg ser inte bra ut. Hon är snart 40. Jag vet inte hur jag kan stötta henne längre..Jag är ledsen för hennes skull men vill vara stark och peppa henne. Vad ska jag göra? 😢

   Svara

    Min bästa kompis fick barn med äggdonation i somras. Det var en jäkla resa dit men hon är jättelycklig åt sin son nu.

    Svara

     Härligt att höra!! Jag hoppas att det kan vara en lösning för min vän men det känns som hon är emot en sådan lösning. En svår situation 🙁

     Svara

      Det var en process för min kompis med. Vad hon gjorde som jag tror hjälpte var att läsa på mycket och känna efter om alla olika alternativ (ägg, surrogat, adoption osv). Så hon bestämde sig inte för donation innan läkarna rekommenderade henne sluta med IVF.

      Svara

      Alla måste gå igenom sin egna process så att säga innan man är redo att eventuellt välja en annan lösning. Skulle rekommendera henne att prata med andra som gjort tex äggdonation. Inte för att stressa på eller övertyga om ett visst beslut men för att sätta sig in i hur det kan vara. Förbereda sig lite och som ett hopp om att IVF inte är sista station, så att säga.

      Svara

       Ja du har helt rätt. Hon är mitt i sin process nu men är helt ’lost’ Min vän är bara så deppig..har inga syskon/föräldrar som kan vara med i denna process så hon hänger på mig och en annan vän. Hennes syster som inte stöttar henne ska snart få ett barn (ivf) samt hennes ex också. Hon ringer mig ibland mitt i natten med världens panikattack eller helt hysteriskt ledsen. Jag önskar jag hade svar men det är svårt. Jag vill att hon får livsglädje…även om hon inte skulle få barn. Hon vill helst att jag bestämmer åt henne men det kan jag ju inte göra. Jag vill krama henne men jag har inte träffat henne irl på 2 år nu.

       Svara

        Skitsvårt om man är helt ensam, usch. Nån mer formell stödgrupp kanske kan vara nåt? Eller en bra terapeut?

        Svara

   Står regionen för detta eller bekostar man själv?

   Svara

    Uppfyller man kraven kan regionen stå för ett visst antal försök. Vanligen sex inseminationer eller tre IVF, vet inte om det är olika många i landet.

    Svara

   Är kristen tjej (som själv gjort ivf) så vet ej om du vill läsa men…. känner en kvinna som talar väldigt väldigt varmt för singlar att ta hjälp i Ryssland. Minns tyvärr inte namnet på kliniken men det ska vara en väldigt bra, där många blir hjälpta och gravida snabbt. Hon känner många som blivit gravida där.

   Svara

    Olga fertility clinic i st Petersburg 🙂

    Svara

    Har absolut inget emot kristna & är kristen själv men ville helst inte ha massa svar från folk som tycker det är emot naturen göra IVF 😊

    Svara

     Fattar!

     Svara

     Vad/var i detta svaret får du fram att personen är emot att göra IVF?

     Svara

    Är det en annan typ av behandling där eller varför just den kliniken i Ryssland?

    Svara

     Annan typ av behandling (individuellt) och deras kompetens går inte att jämföra med hur efter Sverige är vad gäller IVF.

     Svara

      Hur är den mer individuellt anpassad om jag får fråga? Har du erfarenhet av kliniken själv?

      Svara

       Ja, är gravid därigenom, första försök. De utgår från din data och individanpassar behandlingen. Man får också mycket högre doser mediciner. Det är ingen kamp som med svensk sjukvård där man ska argumentera för sin sak om något inte fungerar utan tvärtom de sätter in åtgärder. De ser till att stoppa blödningar fram till v 12 då många får missfall. I Sverige säger man fortfarande att det är naturligt med missfall och inget att göra åt, vilket inte stämmer.

       Deras kompetens är riktigt bra, de har jättebra embryologer. De sätter in embryon på dag 5.

       Servicen är jättebra, svårt att förstå hur bra service man får.

       Svara

   Åh jag funderar också på detta men är så rädd för alla pekpinnar och moralpredikningar från alla människor man möter, när man väljer att skaffa barn som singel. Hur tar man sig igenom det? Alla frågor man kommer få

   Svara

    Det där funderar jag också över. Hoppas på en mammagrupp med massa singelmorsor som inseminerat. Eller det vore kul komma i kontakt med andra i samma sits då.

    Svara

    Jag tänker såhär – det är mitt liv, ingen annan har med mitt val att göra. Jag ska göra IVF med donator i april och jag längtar så oerhört. Alla som vet är positiva till det. Och hade de varit negativa så skiter jag i vilket 😅 Ingen har med det att göra 😍

    Svara

     Bra där!! All lycka till dig! <3
     Hade du några krav på din donator? Jag menar, min vän vill t ex kunna välja en viss utbildningsnivå, antal donationer, kolla sjukdomar m.m

     Svara

      Tack 😍

      Nej alltså de som är donatorer i Sverige är noga utvalda. De genomgår också psykosociala samtal och utseendemässigt får de inte avvika (tex ovanligt stor näsa/öron osv). De ska vara neutrala. I Sverige får de bara donera till ett visst antal, minns inte hur många. Sjukdomar och liknande går de igenom på psykosociala samtalet.

      Har för mig (vet alltså inte till 100%) att de väljer en donator som passar mig. Dvs samma hårfärg osv. Ang resten tror jag inte vi får veta. Men vet inte alltså 😄

      Svara

       Det här har jag aldrig hört talas om! Vem bestämmer om näsan är för stor? När och hur får den som tänkt donera spermier veta att han är för utseendemässigt avvikande?

       Svara

     Du skriver att ingen annan har med ditt val att göra, men barnet då? Varför väljer du att med berått mod sätta ett barn till världen som inte kommer att ha en pappa och som aldrig kommer att få veta vem hens pappa är? Båda ens föräldrar är ju lika stora pusselbitar i vem man är och för mig skulle det kännas absurt och extremt egoistiskt om jag undrade vem min pappa är och min mamma svarade ett att det är en anonym donator! Att inte ens ha chansen till en pappa. Alla barn förtjänar en mamma och en pappa. Det är hela ens historia som människa, ens rötter och grund och att med vett och vilja beröva ett barn detta förstår jag inte. Visst kan man klara sig utan en pappa och alla har inte lika stort behov att veta sina rötter eller att ha den tryggheten det ger ens identitet att veta vem ens föräldrar är, men att göra det valet åt barnet känns helt fel.
     Om man så gärna vill ha ett barn, varför inte adoptera något av alla de föräldralösa barnen i världen??

     Svara

      Ditt sätt att resonera är ju ett sätt men tror att många har en mer krass syn på det här med kärnfamilj. Iom att farsan kan sticka eller dö ändå, liksom morsan, föräldrar kan vara riktiga svin trots att de aldrig separerar, manliga förebilder går att få tag på ”ändå” samt att föräldrar numera kan vara två kvinnor eller två män och det funkar ju lika bra. Alltså tror jag man fokuserar mer på det man kan ge sitt barn än just det här normativa med en mamma och en pappa. Så tänker jag iaf, det här med kärnfamilj tror jag inte har så stor betydelse utan viktigt är du är en bra förälder.

      Svara

       Fast det handlar inte alls om kärnfamiljen. Det handlar om att inte veta vem ens far är. Att inte ens ha möjligheten att ta reda på det och vad det gör med ens identitet. Det är ju inte bara en spermie det handlar om, utan barnet är ju till hälften den personen och bör ha möjlighet att kunna söka upp sin far. Det är inget konstigt att vilja veta vilka ens föräldrar är som ni vill få det till med era skeva resonemang för att rättfärdiga er själviskhet att skaffa ett barn oavsett vad. Det är oetiskt och moraliskt fel och i många länder bl a Tyskland har en lag införts där barnet alltid har möjlighet att kunna ta reda på pappan och söka upp honom. Detta efter att det kommit upp bland ett av dessa barn vad det gör med en att aldrig kunna få veta vem ens far är.

       Svara

        Då är det ju bara att välja en sk öppen donator. Problem solved 🙂

        Svara

      Ditt resonemang hör hemma på 50-talet. Du har ingen rätt att beröva någons önskan att skaffa bebis.

      Svara

       Se mitt svar ovan.
       Och att som du skriver ”skaffa bebis” är ingen mänsklig rättighet.

       Svara

      Håller med dig. Det finns ju en anledning till varför det krävs en man och en kvinna för att det ska bli barn. Vårt samhälle är så skevt å det är en sjuk utveckling att tycka så synd om kvinnor att det blir acceptabelt med spermiedonator. Man hör bara på ordet hur sjukt det är 😔

      Svara

       Hänger inte med i det här resonemanget. Det är ju inte för att nån tycker synd om kvinnorna ivf tekniken utvecklats. Undrar också vad det är som känns sjukt med ordet spermiedonation? Spermier behövs ju för att befrukta ägg.

       Svara

    Man får nog undvika bloggbevakning 🤪 tänker på moralpredikan över Carolina Gynning som inte fick sitt tredje barn vid 25 för några dagar sen.

    Svara

     Ja usch. Men hon är verkligen för gammal.

     Svara

      Tänkte du verkligen efter ens en millisekund innan du skrev och publicerade den här kommentaren?
      Du säger uttryckligen usch till moralpredikningarna. Men i samma andetag kommer du med precis samma moralpredikan.
      Alltså va?

      Svara

      Bevisligen inte om hon är gravid…

      Svara

      Jag trodde hon var gravid?

      Svara

      Nej idiot det är hon inte!

      Svara

      För gammal för vad. Vi vet ju alla hon inte är för gammal för graviditet eftersom hon väntar sitt tredje barn. Men du kanske syftade på nåt annat?

      Svara

    Det har ingen med att göra. Fatta beslut utifrån dig och dina livsval så lever du ditt liv. Mitt tips ang nyfiken omgivning är att samla inövade svar på eventuella frågor, tex sånt som stänger dörren för diskussion om dina val, på ett vänligt men bestämt sätt.

    Svara

     Ja så är det ju. Men det är ibland lättare sagt än gjort… är rädd att jag kommer bli så påverkad av alla andra att jag backar pga det.
     Oavsett så är detta ett underbart samtalsämne och jag är positivt överraskad över svaren här!! Lycka till ts och alla andra!!!!!

     Svara

   Nåt jag alltid undrat är varför man inte bara dejtar en kille och försöker bli gravid med honom, sedan lämna honom och inte berätta om man inte vill det. Känns enklare och man vet vem pappan är?

   Svara

    Jag tror att svaret på det är etik och moral.

    Svara

    För det första – etik och moral. Respekt. Skulle aldrig kunna ljuga för någon. Fruktansvärt!

    För det andra och kanske ändå viktigaste – det juridiska och ekonomiska. Genom att gå den rätta vägen för att bli ensamstående, så får man rätt till underhållsstöd, får pappa-dagarna osv. Det är MITT barn, ingen som krävs på underhåll, jag slipper gå och bära på en sjuk hemlighet.

    Men framförallt. Ljug inte eller lura in nån stackare i nåt han inte vet om.

    Svara

    Dessutom – om man bortser från att man lurar en människa och hela den biten – så är det inte nån garanti att ligga och bli gravid. Det brukar ta tid. Vissa är ju megafertila såklart. Men genom IVF eller inseminering (två olika) så är det läkarhjälp och hormonstimulering osv.

    Men som sagt. Man ska inte lura någon. Borde vara straffbart.

    Svara

     För mig gick det på första försöket.

     Svara

      Och för mig har det inte gått på 18 försök.

      Svara

    Det känns helt galet för mig- alltså det skulle jag inte klara av. Hellre en ”hederlig donation” som jag kan förklara för barnet än ”pja, du vet- jag ville ha barn så jag låg med en kille som inte ville bli pappa, det är därför du inte har nån.” Jag vill ju kunna stå för mina beslut när barnet frågar. Också! Tänk om nån tok man ligger med på fyllan helt plötsligt dyker upp och kräver halva vårdnaden 😳

    Svara

     Och som sagt – det juridiska…

     Svara

    Jag vill inte ha barn om jag inte samtidigt har en partner. Mardröm för min del (växt upp med det) att vara ensamstående förälder. Då är jag hellre ensam, än singel med barn.

    Svara

   Varför inte adoptera?

   Det skulle iaf vara en träffande kvittering till moralisterna från kristna och klimatkämpen.

   Där folk skulle förundra sig över en ensam mammas moderskap skulle ingen göra det med adoption. Folk skulle se väldigt gott på detta, och av en väldans relevant anledning:

   Så många barn utan föräldrar i denna värld. Så många (åldrande) kvinnor utan barn.
   Varför inte ”bring these two together”?

   Svara

    Ensam mammas *insemination

    Svara

     Det här måste ju människor få avgöra själva. För en del är adoption bästa alternativet, för andra nåt annat. Tror knappast allmänheten har problem med spermiedonation- vissa människor har det men de är ju inte representativa för samhället i stort eller något att bry sig om om man funderar över något så viktigt som hur man ska skaffa barn.

     Svara

      Som med de flesta känsliga ämnen lyder det i förväg vald konsensus i samhället även kring detta ämne och det ges knappt diskussionsrum för ”avvikande” opinion.

      Människan har med tiden distansierat sig mer och mer från sin natur – och varken en ensam kvinna eller man kan ej skaffa barn själv. Hur mycket mer ska man dra på gränserna och distansiera sig ytterligare längre ut ifrån hur naturen egentligen fungerar?
      Människan torde vara mer ödmjuk inför sin natur och agera mer därefter istället för att vilja ha ”allt” och hela tiden mer.
      Naturen funktionerar med intelligens och börjar man agera för mycket emot den och dess ordning kan resultatet i längden bli oberäkneliga och kaotiska.

      H. Ej kristen, ej klimathysteriker

      Svara

  Filmtips? Gillar fåniga komedier, typ crazy stupid love eller the interview.

  Svara

   Never been kissed!! 👍🏼

   Svara

   Hollidate

   Svara

   No Stringes Attached, Bridget Jones, Friends with Benefits, Almost 40, Eat Pray Love, Dumpad, Dagboken 😻

   Svara

    Menade This is 40 🙈

    Svara

    Är du anställd av netflix? hahaha

    Svara

   How to lose a guy in ten days

   Svara

   The ugly truth!

   Svara

    Tack för alla tips! Har ni liknande serietips också?

    Svara

     Emily in Paris – lättsmält och precis lagom nivå!

     Svara

      aaaalskade denna. sa latt att kolla pa. noll angest, bara nice.

      Svara

   The intern- finns på Netflix

   Svara

   Trodde inte jag skulle gilla eurovisionfilmen men det var ändå väldigt feel-good!

   Svara

   Leap Year är både rolig och romantisk🙂

   Svara

   Wimbledon🥰

   Svara

   Something borrowed!!

   Svara

  Vad är att småäta enligt er?

  Svara

   Äter någonting en gång i timmen eller oftare mellan måltider.

   Svara

   Att äta sånt som är onödigt på oregelbundna tider

   Svara

   Äta mellan måltider om det inte är fika eller lördagsgodis/snacks typ.

   Svara

   Kolla upp sockerklockan och följ den. Låt det minst gå 2 timmar mellan varje ättillfälle. Skölj munnen med vatten när du ätit klart för att stoppa syraattacken

   Svara

    Intressant definition på småäta.

    Svara

     🤣

     Svara

    Toppen 😉😂

    Läste på instagram om att småäta och började fundera på om jag gör det. Inser att jag inte gör det iaf 😄

    Svara

    Du låter som en tandläkare 😂

    Svara

  Endast min sambos familj inomhus, 4 st. Inte träffat några andra sen typ oktober då jag träffade en tjejkompis.. Vi skulle träffat några utomhus i helgen men blev inte av. Tycker att allt känns som vanligt när man kollar sociala medier, folk träffas och festar o har sig, exempel nyår var de många som hade folk över på middag..

  Svara

   Vi träffade inte ens min mamma som lever helt ensam på julafton och ändå lyckades vi få skiten. Min man jobbade ihop med EN person och lyckades såklart få det av honom och drog hem det. Sån jäkla otur 🙁

   Svara

  Hur blir man duktig på kallprat? Sånt där snack som ”krävs” när man kommer till sociala tillställningar och förväntas vara social. Jag är så jäkla dålig på sånt och känner mig helt utmattad i 2 dagar efter att ha varit på en fest eller träff med killens vänner eller liknande (obs före Corona). Har varit jätteskönt att slippa sånt nu måste jag säga, men samtidigt mår jag dåligt av att aldrig lyckas knyta kontakter eller hitta vänner.

  Svara

   Fundera på vad du skulle kunna vara intresserad av att fråga om, och inte alltid vad den andra jobbar med. Man är inte sitt jobb. Exempelvis om på fest, vad är deras relation till värden/värdinnan, om de har relation hur träffades de. Var beredd att själv att öppna dialogen med liknande berättelser. Alternativt om det nyligen varit sommar eller jul, vad har de gjort etc.

   Svara

   Hatar också att prata med folk, är introvert så tar energi från mig dagar efteråt. Men har alltid fått höra att jag är lätt att prata med. Tricket imo är att prata/fråga om dem. Folk älskar att prata om sig själva. Ställ frågor om dem och bygg utifrån det, tex med egna anekdoter å skit 🙂

   Svara

    Haha kör också alltid det kortet. Funkar väldigt ofta men värst är när dom svarar kort och ger motfrågor hela tiden…. 🥶

    Svara

   Om du lyssnar på andras inledande frågor så är de ofta rätt löjliga. Antingen är det den klassiska hur man känner X eller så ska vissa vara roliga och ställa någon helt random fråga. Men det är så det funkar, man kallpratar tills man hittar något gemensamt, känner av om man trivs att prata med varandra, kanske tackar man för sig och minglar vidare. Jag skulle fundera ut lite frågor innan, beroende på situation, vilka de är, vad som händer runtomkring och i världen för tillfället. Fundera också på vad du VILL prata om, letar du lägenhet för tillfället kan det ju vara ett bra tillfälle att hitta någon som gillar att prata och tipsa om det, vill du prata resor så försök leda in på det och se om personen nappar. Genuint intresse gör det alltid lättare.

   Svara

   Förbered dig med en uppsättning startfrågor. Typ ”var gillar du att åka på semsester” eller ”vad gör du när du inte jobbar”. När du fått ett svar spinner du vidare på det med följdfrågor. Folk prata gärna om sig själva så peppra med frågor 😉

   Svara

    alltså om en person jag knappt pratat med hade frågat ”var gillar du att åka semester” hade det känts jättekonstigt. Samma sak med ”vad gör du när du inte jobbar”. Känns allt för inövat (vilket det bevisligen är) och gör frågeställaren automatiskt till en ointressant person.

    Svara

     Vilka frågor ska man ställa för att inte verka konstig eller ointressant?

     Svara

      frågor som har med sammanhanget att göra. Om någon säger ”jag var på mallorca i somras” så kan man fråga om personen åker ofta dit och så kanske ett samtal om semestervanor påbörjas. random frågor utan kontext uppfattas oftast som konstiga.

      Svara

   Det är inte genom kallpratet du skaffar vänner. Men eftersom det är kallpratets ädla konst som efterfrågas så var (eller spela) genuint intresserad av personer du träffar för första gången. Ha inte inövade frågor utan säg saker du undrar över eller är aktuella för stunden. Ha en trevlig ton och ställ frågor. Folk kommer se dig som supertrevlig och vilja prata mer med dig. Kanske är du (och den du pratar med) tillräckligt intressant bortom den trevliga fasaden för att vänskap ska kunna utvecklas.

   Svara

  Okej hörrni. Jag har gjort slut med min kille pga hans missbruk (han var inte i ett missbruk när vi blev tillsammans) och mår piss. Jag veeet att det kommer att kännas bättre med tiden, men just nu känns allt bara förjävligt. Känns som att jag sviker honom genom att inte finnas där, även om jag vet att jag faktiskt har gett honom många chanser till förbättring och stått vid hans sida när han försökt sluta. Men fick nog igår när han inte brydde sig om att han betedde sig på ett sätt som gjorde mig orolig att han har börjat igen.

  Har ni lite peppande ord till lilla mig?

  Svara

   Starkt av dig!! ❤️

   Svara

   Finns sk anhörigstöd att få för just anhöriga eller närstående. Googla ’anhörigstöd missbruk & din ort/stad’. Hjälpte mig mycket! Lycka till!

   Svara

   Du måste alltid sätta dina behov först. För bådas skull är det bäst om ni bryter och får läka på varsitt håll. Förhoppningsvis ser han detta som ett wake up call och tar hand om problemet. Men försök att fokusera på dina behov nu istället. Ät massa choklad, kolla igenom en serie 5 gånger och läk. Du är värd en partner som respekterar dig

   Svara

   Du är stark och framförallt inte ensam! Någonstans gör du också honom en tjänst tror jag. Han måste ju inse vad han förlorar när han missbrukar tänker jag. Hoppas allt löser sig ❤️

   Svara

   Det kommer bli enklare. Den bistra sanningen är att ”när man står vid en missbrukares sida” underlättar man deras destruktiva beteende. Tog mig år att inse att jag skyddade, slätade över och skapade en dimridå som han kunde gömma sig i.
   Gör detta för din skull, ingen kan tvinga någon att bli nykter! Ta hjälp medberoende är ett jäkelskap att ta sig ur.
   Ta hand om dig och Lycka Till!

   Svara

   Förstår att det inte är en lätt situation!!
   Nu får han lära sig konsekvensen av hans missbruk, att han förlorade dig.
   Så förhoppningsvis kommer det få honom att förstå att han förlorar dem han älskar på köpet.
   Men det är inte lätt att vara medberoende så vet hur svårt det är då man vill finnas där också.

   Svara

   Dags att tänka på dig själv! Jag stannade för länge, höll på att knäcka mig själv fullständigt för att jag försökte stötta honom även om jag visste att det var för sent för vårt förhållande. Jag tog mig till slut därifrån, men det tog många år för mig att läka och känna att det fanns en chans att gå vidare.
   Han kommer nog inte att göra något så länge han inte behöver för att du ändå finns där och ställer upp. Så nu ska du sätta dig själv främst, ta hand om dig och se till att du själv mår bra!

   Svara

   Har samma problem men med ett syskon.
   En närstående som missbrukar är extremt jobbigt och påfrestande, oron tar aldrig slut.
   Tyvärr är det enda som hjälper att sätta gränser och säga stopp, att sluta bidra till att personen kan fortsätta. Mycket svårt i praktiken när man älskar någon.
   Men du måste tänka att en missbrukare är den största egoist på denna jord och den personen skulle aldrig tänka på dig eller dina känslor på samma sätt som du lägger ner energi på hen.
   Hårt men sant. Rädda dig själv!
   Det finns professionell hjälp för människor med missbruksproblematik, hänvisa till det och låt personen göra valet att söka hjälp när hen är redo.

   Svara

    Jag har samma problem som du, fyfan vad man mår skit och att man hela tiden känner sig så himla maktlös.

    Svara

   Det är bra att du värdesätter dig själv och ditt liv och vägrar bli en bifigur till en annan människas prioriterade huvudperson – missbruket. Du är värdefull. Du ska bygga upp ett fint liv.

   Svara

   Åh stort tack till alla som tog sig tid att svara, det betyder jättemycket! ❤

   Svara

  Jag funderar på att piffa mig lite nu till våren med att köra fillers i läpparna. Ja jag vet vad ni tänker och jag vill INTE ha stora babianrövsläppar. Det är mer så att med åldern och med stor viktnedgång så har läpparna tunnats ur (var normalsmå innan) och jag fick höra från en på jobbet att man bara kan fylla lite runt amorbågen för att framhäva överläppen.
  På kliniken som finns i min stad har de fillerspaket med 0,5 ml. Kan man be om mindre eller syns det kanske inte alls då?
  Vill inte köra botoxpaketet för att se yngre ut utan bara korrigera så mina läppar inte ser så taniga ut när jag pratar.
  Hur hade ni gjort?

  Svara

   Har viktnedgång verkligen påverkan på läppstorleken? 🤨

   Svara

    Det vet jag inte, det kan ju vara bara åldern såklart? Fyllde 44 i november så jag är ju i den åldern då kroppen genomgår förändringar ändå. Men, jag har även just tappat 18 kg i vikt så ansiktet har ju med blivit smalare…

    Svara

     Har du just tappat 18 kg (strongt av dig!) påverkar det såklart fettdepåerna i läpparna liksom överallt annars. Ang fillers kan du ju testa med en halv dos & se om du är nöjd?

     Svara

      Tack! Och tack för ditt svar. Det är ju inte permanent (tänkte köra någon sort med hyaluron)

      Svara

       Men det skapar permanenta förändringar för många. Jag hade inte tänkt ”det är inte permanent”. Det kan ta lång tid att få ur medlet (för vissa går det snabbt ur, absolut) och när väl medlet gått ur så kan det skett töjningar och liknande. Tänk på det!

       Svara

    Det är nog mer åldern, men det skriver hon ju också.

    Svara

   Jag kan tyvärr inte svara på din fråga då jag kan noll om fillers. Men du bör kolla upp hur man reagerar på vaccinet om du hade tänkt ta det, har för mig att folk som har fillers kan få vissa biverkningar av det

   Svara

   Jag gjorde 0,2 i överläppen för att balansera lite. Dock betalade jag för 1 för det var i sprutan, de kan ju inte används det till någon annan då sprutan kasseras.

   Svara

   Kört med 0,5 ml och se hur det känns. Den mängden ger ett naturligt resultat. 🌸

   Svara

   Jag gjorde exakt samma förra veckan. Blev superfint och ser inte onaturligt ut alls nu när allt lagt sig på plats. Jag gjorde 0,5 ml i varje läpp alltså totalt 1 ml och är supernöjd. Mina tänder är lite mer gömda nu när jag ler och min lite större näsa har blivit mer symetiskt med ansiktet. Jag var extremt tydlig med kliniken att jag absolut inte ville ha ankläppar uran det skulle bli ett ”naturligt” put.

   Svara

    Ja just det man kanske behöver göra båda läpparna så det inte blir uppenbart att man gjort överläppen? Jag har nu tack vare era svar bokat in en konsultation till slutet av månaden! 🥰
    Så får vi se om det blir något. Jag har semester i början på febrauari så jag hoppad svullnaden hinner lägga sig lite innan jag ska vara tillbaka på jobbet.

    Svara

     Ja min klinik rekommenderade mig att göra båda! Bra tänkt med svullnaden då jag första 2 dygnen såg helt blåslagen ut. Hade munskydd på jobbet så ingen märkte någonting av svullnaden eller blåmärken 😂

     Svara

      Haha covid är verkligen perfekt för lite näsplastik…

      Svara

       Näsplastik?

       Svara

        Så slipper du gå runt se ut som du fått stryk. Folk ser ju annars inte kloka ut efter näsplastik.

        Svara

         Fast att fylla läppen påverkar ju inte näsan?

         Svara

   Shapeby som jag går till har en bra tipslista för vad man bör tänka på! Bor du nära Stockholm rekommenderar jag dem, de är noga med naturliga resultat och jobbar mycket med att korrigera på stackars personer som fått det fel på andra ställen.

   Svara

    Jag bor tyvärr inte nära sthlm 😐

    Svara

    Naturliga resultat som Bianca Ingrosso….

    Svara

   0.5 är extremt lite. Du kommer inte att få ankläppar ens om du väljer 1 ml. Det krävs några besök för att se ut så (tack och lov) .
   / En som gör fillers någon gång per år

   Svara

    Kanske dum fråga men är det verkligen sant eller blir man fartblind efter ett tag? Även utan ankläppar tycker jag verkligen det syns på stan när folk gjort läpparna.

    Svara

     Ja det är nog lätt att bli fartblind. Jag försöker lyssna mycket på vänner. Ibland vill jag fylla på men har vänner som säger att det räcker. Då har jag valt att lyssna på dom 🙂

     Svara

     Det syns, det blir en speciell yta på något sätt, hur lite det än är.

     Svara

      Nej, det syns inte på alla. Du tror det för att du lägger märke till hos alla det syns – men du märker ju inte av de det inte syns på. Men det är en hårfin linje mellan att det syns och inte gör det.

      Svara

    1ml syntes jätte mycket på mig.. såg sunkigt utbildning ca 4-6 veckor innan det la sig och såg ”normalt ut”

    Svara

   Min faster gjorde för några månader sedan, hennes ansikte ser jättemärkligt ut, även om en utomstående antagligen aldrig hade kunnat peka ut just läpparna som orsak. Nåt är skevt liksom

   Svara

    Gjorde hon en stor mängd eller?

    Svara

     Väldigt lite

     Svara

   Jag tycker inte du ska ta mindre. Det där är lagom.

   Svara

    Tack för svar!

    Svara

   Jag hade struntat i det. Varför måste du få större läppar? För att bli snygg? Sluta var utseendefixerad istället och försök att vara en förebild för de yngre.

   Svara

    Mer för att det här var en utseendeförändring jag inte var förberedd eller redo för och att jag inte känner igen min spegelbild. Och självklart vill jag hellre se ut som mig själv än någon annan även om min viktnedgång står för den största förändringen utseendemässigt så var den endast pga hälsan

    Svara

     Har svårt att tro att du inte känner igen din egen spegelbild. Men om du kan acceptera en stor förändring av kroppen så kan du väl acceptera en liten förändring i ansiktet också? Tvek dock om man får mindre läppar av viktnedgång..

     Svara

      Du behöver egentligen inte tro någonting om mig och mina upplevelser av livet. Det gör lixom noll skillnad för min verklighet så för min del kan det kvitta

      Svara

       Alla som planerar ingrepp borde fundera på varför de vill göra det. Den riktiga anledningen alltså.

       Svara

        Fast hon besvarade din fråga om anledningen till att hon vill göra fillers. Det är du som inte kan acceptera hennes svar. Det kan ju inte hon göra nåt åt utan det sitter ju i dig.

        Svara

         Vet inte riktigt vad du pratar om! Jag säger bara att hon bör fundera på den riktiga anledningen till varför hon vill göra ett skönhetsingrepp, och hoppas att hon kan acceptera sitt utseende utan ingrepp!

         Svara

          Alltså, vad jag noterar är att hon besvarat frågan om vad anledningen till att hon vill göra fillers är (22:09) men att du fortsätter efterfråga den ”riktiga” anledningen.

          Svara

           Det är bara i min första kommentar jag frågar varför hon vill göra det. Du kan läsa igen så ser du!

          Kvinnan uppger att hon är 44 år gammal och har uppenbarligen inte fixat något annat tidigare i hela sitt liv. Nu funderar hon på att eventuellt prova extremt lite filler, men helt undvika botox eftersom hon inte har några problem med att hon är rynkig och accepterar sin ålder. Rätt onödigt att skamma eller oroa sig för hennes självkänsla, kan jag tycka. Hon är vuxen och har rätt att fatta sina egna beslut. Det är ingen liten tonåring.

          Svara

      Klart du får, viktnedgång innebär mindre fett i din kropp. Vi märker det oftast först och mest i ansiktet.

      Svara

       Så jättetjocka människor har jättestora läppar? Nja..

       Svara

        Va? Nej utan ”jättetjocka” människor kommer också få mindre läppar när de går ner i vikt. Hela kroppen tappar ju fett, det är inte som att just läpparna är förskonade från det. Bröst brukar annars vara en sån sak folk grämer sig över.

        Svara

         Du kan inte jämföra bröst och läppar vid viktnedgång haha! Aldrig sett någon markant skillnad på folks läppar vid viktnedgång.

         Svara

          Jag förstår verkligen inte varför du har så svårt att ta in att viktnedgång innebär att kroppen förlorar fett 🧐 läpparna består inte av ligament utan påverkas liksom alla fettansamlingar i din kropp 🙂

          Svara

           Jag pratar ju inte om kroppen eller brösten? Jag pratar om läpparna specifikt, och där har jag som sagt aldrig sett någon markant skillnad vid (stora) viktnedgångar.

      Hahaha men bry dig om dig sj tror knappast ts kmr låta bli o göra ngt hon funderat länge över för att internet främlingen tycker det gör henne till en dålig förebild

      Svara

     Låt bli tycker jag. Du är ju så gammal att du vet vem du är och att identiteten inte sitter i en läpp. Jag tycker det är mer värt att stanna upp och landa i att det är andras tur, unga kvinnors tur nu, att vara snygga och sexiga.
     Jag som 45+ har varit snygg och nu är jag välvårdad men jag förväntar mig inte att en tunn eller tjock läpp gör någon skillnad för mitt mående i min ålder.

     Svara

      Ett jätteintressant perspektiv. Men delas nog inte av så många, det här med hur man upplever skönhet är ju inte relativt på så sätt att yngre människor blir mindre snygga för att äldre är snygga. Så känns som ett konstigt perspektiv hon ska försaka sin ”snygghet” för att det är nån annans ”tur” vara snygg. Tänk föresten om alla ungdomar i kvarteret är skitfula, då låter hon bli göra läpparna till ingen nytta…

      Svara

       Nu är inte jag 23:13 men det känns otroligt nervöst att som vuxen kvinna göra ingrepp

       Svara

        Men det är ju bara vuxna som FÅR göra ingrepp så…

        Svara

        Vet inte om det beror på var i Sverige man bor men är det inte (bortsett från paradise hotel generationen) just i 40 års åldern kvinnor börjar med ingrepp?

        Svara

         Menade vuxen kvinna som över 20. Tycker bara det är massa 18-25-åringar som gör massa ingrepp. ”Äldre” människor brukar kunna acceptera sitt utseende.

         Svara

          Nej det tror jag verkligen inte stämmer. Unga människor som gör plastik i Sverige är ändå en relativt ny trend, har inte statistik men medelåldern för ingrepp är nog rätt hög. Sen gör väl inte 20 åringarna kirurgiskt ansiktslyft utan vilka ingrepp som är mest populära växlar.

          Svara

         Det borde ju vara så, men jag ser mest yngre som experimenterar. Det kan ju bero på att yngre vräker på för mycket, medan äldre vill ha diskreta förändringar, för att känna att de åldras långsammare. Yngre vill ganska ofta se fixade ut, det blir någon typ av skruvad statussymbol. Dessa två inställningar är helt skilda sidor av myntet. Mycket av behandlingarna etc som finns har ju skapats för kvinnor som börjar åldras i snabb takt, men …

         Svara

      Men herrrgud! Om ni tänker predika över hennes personliga val i livet kan ni väl scrolla vidare. Det är väl känt att läpparna brukar förlora collagen snabbast när man åldras och att man då brukar fylla lite där för att få ett ungdomliga utseende. Kolla på gamla människor, de har ofta lätt platta munnar medan barn har plutigare. Det har inget med stora läppar att göra utan att det är där ungdomens tecken brukar vara

      Svara

       Förstår inte vad du menar. Det är helt naturligt att som äldre få ”platta munnar”, men varför ska de göra skönhetsingrepp för att få ”ungdomens tecken”?

       Så märklig kommentar. Äldre behöver inte försöka se ut som ungdomar.

       Svara

        Sagt det förut här, många äldre gör inte fillers för att se yngre ut. För det gör man inte. Man gör det för att man anser sig se bättre ut med lite fillers. Äldre kvinnor kan även dom vara intresserade av skönhet.

        Svara

        Nä, de behöver inte försöka se ut som ungdomar, men de behöver inte låta bli heller. Till var och en dess egen eventuella ankläpp.

        Svara

   Skulle inte be om mindre, då är det som sagt risk att du inte märker någon skillnad alls. Mitt tips är att få tips om en bra person eller klinik och fråga på plats hur du ska göra. Förklara att du inte vill ha enorm skillnad men lite granna. Bli inte rädd när det är väldigt svullet första dagarna! Det lägger sig.

   Svara

   Tycker inte att du ska vara orolig för 0,5 ml. Jag brukar lägga in 1 ml i varje läpp ca var 9e månad och det första dygnet blir man rätt svullen och det ser mycket ut. Men efter ca 24 h har svullnaden gått ner och det ser naturligt ut. Folk runt mig märker inte ens att jag gjort det, men jag känner mig skitsnygg. Det är små skillnader som ändå gör stor skillnad. Läpparna blir mindre ”rynkiga” vilket gör att jag ser lite yngre ut, proportionerna i ansiktet blir bättre, läppstift/glans gör sig bättre, profilen blir snyggare osv. Det är absolut inte för alla, men om man går i tankarna för att man vill ha en liten självförtroende boost så tycker jag att det är värt att prova. Ankläppar får man knappast efter 1 omgång så det är inget att vara orolig över. Se bara till att gå till en legit klinik och inte nån som gått en 3 dagars kurs bara. Personalen på riktiga kliniker är oftast superproffsiga och skulle dels aldrig gå med på att lägga i för mycket fillers och de har kunskap i hur och vart de ska lägga för att det ska passa ditt ansikte och dina önskemål. Lycka till och hoppas du får känna dig vårsnygg! 💁🏼‍♀️

   Svara

    Tack för ditt peppande svar. Jag tror det kan bli spännande att prova och som du säger, mindre rynkiga läppar och lite mer ungdomligt plut kan nog få mig att känna mig mer glad för min viktnedgång och mindre orolig för att jag bara dränerats helt på mitt utseende.

    Svara

     Du är 40+, du behöver inte ha ett ”ungdomligt plut”..

     Svara

      Så kan man ju tänka om allt. Måste inte klippa håret, raka benen, etc. Har ju inget med ålder att göra utan man ska göra det man vill och trivs med.

      Svara

       Ja tyvärr så har ju skönhetsingrepp blivit så normaliserat så att det jämförs med hårklippning…tråkig utveckling.

       Svara

      Din mamma 😘

      Svara

   Snälla nån. Hon är 44 år och ska för första gången göra ett litet skönhetsingrepp och verkar ha tänkt igenom detta noga.
   Jag skulle inte uppmuntra en 18-20 åring men kom igen…
   Ni som ska påpeka att hon borde avstå, färgar ni aldrig håret, sminkar eller rakar er? Det är kanske ett större steg med fillers men människan få avgöra själv.

   Svara

    Ganska självklart att man får avgöra själv. Roligt att du reagerar på kommentarer som vill få henne att acceptera sig själv. Det normala hade varit att reagera på kommentarer som uppmuntrar skönhetsingrepp. Visar bara hur sjukt samhället har blivit!

    Svara

     Läser faktiskt mer kommentarerna som dömande och ifrågasättande/patroniserande än ämnade ”få henne att acceptera sig själv.”

     Svara

      Man ska ifrågasätta skönhetsingrepp.

      Svara

       Verkligen inte. Idiot

       Svara

        Ja verkligen idiotiskt att ifrågasätta ideal, normer och alla ingrepp och operationer som därmed krävs och dess risker.

        Bättre om alla stänger av hjärnan som du!

        Svara

         Ts här. Kul att min tråd engagerade så många till att svara. Tack för det.

         Jag kan bara hälsa att jag varit överviktig större delen av mitt vuxna liv och har accepterat det med bravur. Alla gropar och valkar har varit en del av mig och min identitet och mottagits väl i min verklighet runt andra människor. Dock har jag haft högt blodtryck och för ett år sedan fick jag en blodpropp så livet fick en anledning att verkligen förändras och det snabbt. Jag fick lägga om alla rutiner och vardagsval för att få tillbaka min fysiska hälsa.
         Nu är jag mer sund men tyvärr ser jag annorlunda ut och jag tror att det är pga att det gått så fort som jag har haft svårt att acceptera min nya spegelbild. Okej hängande hud i all sin ära på kroppen kan jag dölja för folk meb jag ser surare och strängare ut och det resulterar i att jag känner mig mer ledsen än glad över mitt utseende.
         Jag tror inte att lite mer fyllning i läppen får mig att se mer attraktiv ut eller att jag kommer tävla om unga tjejers uppmärksamhet. Kom igen nu.
         Jag kan acceptera att jag kommit fram till det här valet, det verkar vara svårare för de som kritiserar det. Har ni ofta svårt att acceptera andra människor och deras viljor?

         Svara

   Jag är 47 och mina läppar försvann helt nästan för två år sedan, såg ut som om jag nästan svalt dom inåt. Lade in 1,1 efter 1 månad var det försvunnet så törstande och tomma var de stackarna. Fyllde i en gång till med samma mängd och nu har det stannat kvar nu när läpparna är mättade och uppfylla två gånger.

   Svara

   Jag har nyligen tagit mod till mig och fyllt läppen och efterfrågade ett naturligt resultat. Hon fyllde då amorbågens kontur och även underläppens kontur samt lite i underläppen med totalt 0,5. Jag trodde att jag skulle få för stora läppar av så ”mycket” i mina tunna men inte ens min mamma såg någon skillnad innan jag sa att jag gjort det. Dock är det ett synligt resultat, men det är inte sådär in your face. Ska du enbart be om överläppens kontur så behöver hon ju inte tömma hela 0,5 där, då kan man väl ta mindre men jag ser inte varför du inte ska be henne lägga i båda läpparna om du som jag har tunna läppar, och därmed använda 0,5. Hon la väldigt fint så det blev mycket naturligt. Hon sa att om jag tagit mindre mängd hade jag inte märkt någon skillnad.

   Svara

    Alltså…det syns när du pratar. Munnen/läpparna rör sig konstigt.
    På stillbild kan det se relativt naturligt ut, det är när man ska prata munnen rör sig på ett onaturligt vis och det oberoende på hur lite du fyllt läpparna.
    Jag träffade en bekant en gång som hade fyllt i pyttelite, hade nog inte märkt något om det inte vore för att när hon prata så rörde sig läpparna och munnen konstigt. Jag frågade om allt var bra med henne för jag var orolig att hon hade fått nån nervskada kring munnen och hon blev helt paff och röd i ansiktet och erkände att hon fyllt läpparna.
    Pinsamt.

    Svara

     Fast det gör faktiskt inte det. De flesta som gör läppar efterfrågar ju inte ett diskret resultat vilket jag gjorde, så därför syns det på folk. Jag ser också att folk med ful teknik eller för mkt material rör sig konstigt. Det var det jag efterfrågade att slippa. Gjorde din polare det? Min läpp är fortfarande liten och även vänner som vet att jag fyllt glömmer det när de sedan träffat mig för det syns så lite.
     Min mamma har såklart sett mig live och inte bara på stillbilder.
     Om mina läppar skulle röra sig annorlunda nu mot förr så vore det nog bra dessutom. Ingen vill väl att deras mun ska se ut som Stefan Löfvens när man talar. Tycker även det är skillnad när man bara fyllt konturen och inte i läppen. Det buktar inte ut på samma sätt som när folk fyller i en korv i sin läpp så det rör sig inte på samma sätt.
     Smidig du är mot din ”kompis” btw…

     Svara

  Vad gör man åt sin nervositet när man ska hålla en redovisning? Jag rodnar så himla lätt och får blackout gång på gång 🙃

  Svara

   Betablockerare.

   Svara

    Går det att få receptfritt?

    Svara

     Nej men VC kan skriva ut.

     Svara

      Vad säger man? ”Hej, jag ska ha redovisning och är så sjukt nervös. Kan du skriva ut betablockare till mig?” Är det så man gör eller behöver man grina sig till detta och överdriva lite?

      Svara

       Nej, du kan vara ärlig. Beskriv att du är jättenervös, hjärtklappning, rösten skakar (eller hur det yttrar sig). Du ska inte skämmas alls, rampfeber är väldigt vanligt och inget konstigt.

       Svara

        Alltså ”ja du ska vara ärlig” med din redovisning 🙂 Företagsledare, skådisar, studenter- det här problemet är oerhört vanligt.

        Svara

    Men herregud, ta receptbelagda mediciner för att man är nervös? Då ska man rejäla, problem, utredda av läkare.

    Svara

     Eh ja, det är därför de är receptbelagda 🤦‍♀️

     Svara

     Det är därför hon ska ta kontakt med distriktsläkare på vårdcentral för att be om ett recept.

     Svara

   KBT fungerar bra, men det ska samtidigt vara hanterbart att utsätta sig för saken ifråga. Andningen är superviktig. Är det alldeles för övermäktigt finns det medicin (inderal) man kan få medan man tränar på att bli bättre ❤

   Svara

   Ta en grogg innan. Minst en 6a. Och se det som dina 4 minutes of fame, din chans att skina och lära folk något du forskat inom. Funkar för mig varenda gång.
   Plus ha på dig en killer outfit. Och en najs power-parfym och sexiga underkläder.

   Svara

    Sexiga underkläder? Jag har nog missuppfattat vad redovisning är…

    Svara

     Sexiga underkläder kan upplevas som empowering och lyfter därmed självförtroendet.

     Svara

    Känner inte alla andra spritlukten då?

    Svara

     Ja alltså du ska dricka groggen inte använda den som parfym

     Svara

      😂

      Svara

       Btw, gin luktar inte lika mycket som annan alkohol (har jag hört).

       Svara

        Stämmer. Lägg inte näsan för nära en tequila flaska 🤢

        Svara

   Jag brukar tänka alla i ”publiken” som människor en o en istället för ett helt gäng o sen brukar jag tänka ”vilka av de här människorna bryr jag mig om vad de tycker?” (Om de tycker att jag är kass på redovisning dvs. Svaret brukar alltid vara att jag skiter i vad alla tycker om mig som redovisare 😅 skiter fullständigt på om jag skulle vara dålig på det (vilket man iofs oftast inte ens är om man är lite förberedd)

   I början tänkte jag så, men blev ändå nervös, men sen tänkte jag alltid efteråt att det va inte så farligt ändå. Så efteråt tänkte jag att den här känslan ska jag komma ihåg till nästa gång o nu känns det lugnt ☺️

   Svara

   Föreställ dig att alla i publiken är nakna.

   Svara

    Den har man aldrig hört förut …

    Svara

     Det har man ju visst!

     Svara

    Hahaha jag hade fått tvångstankar om jag tänkte så och typ sagt ”oh. Här sitter ni, nakna, och ska lyssna på mig”.🙈🙉

    Svara

     Fast så skulle man faktiskt kunna säga högt som inledning för att få ett skratt och själv bli mer avslappnad. Då förmedlar man att man är nervös men utan att be om ursäkt för sig själv.

     Svara

      Ja faktiskt, har gjort liknande av just den anledningen. Oftast har jag ställt en fråga till de som lyssnar, eller sagt något annat som ska vara lite kul och lättsamt. Men det där ska jag testa nästa gång😄

      Svara

      Nja, skulle tycka det var väldigt konstigt om nån sa så. Cringe…

      Svara

       Omöjligt att få alla att gilla det man säger.

       Svara

   Ta på foundation och ta en shot. 💃🏼

   Svara

   Som någon nämnt är (djup)andning bra att öva på för att kunna använda i stressiga situationer. Googla övningar i det, hjälper faktiskt bra mot situationsbunden nervositet om den inte är allt för omfattande.
   Jag brukar också tänka att lite nervpåslag/stress faktiskt är prestationshöjande, så välkomnar den och tänker att den finns för att göra att jag håller mig på tårna och är alert i viktiga situationer. Får man black out är det ju dock uppenbarligen förmycket stress för att vara prestationshöjande haha, men det tankesättet brukar göra att jag får en mer avslappnad inställning till stresskänslorna och att de därmed inte skenar iväg.

   Svara

   Hade jag vetat hade jag gjort det. Betablockerare är ett bra tips, men jag har testat och fick för låg puls och blev sängliggande en hel dag. 😅

   Svara

    Jag delar en tablett i fyra eller tre delar och tar en av dem istället. Hjälper och man blir inte trött och yr. Har naturligt väldigt låg puls så därför 🙂

    Svara

     Kan man ta det mot flygrädsla

     Svara

      Nej i princip inte. Viktigt att komma ihåg att betablockerare bara döljer symptomen på nervositet (vilket dock i sig kan leda till att du blir mindre nervös) men det är inget lugnande eller narkotiskt preparat.

      Svara

    Det beror ju på vilken styrka tabletten har. 10 mg är tex ingen fara.

    Svara

   Det finns receptfria ”lugnande” på apoteket, såsom Valeriana och liknande. Hade en kompis som tog dessa innan föredrag, själv kör jag dessa för sömnens skull

   Svara

   Ja inderal. Jag tar dom för mitt hjärta slår för hårt. Dom är jättebra.

   Svara

    Man kan bli yr av Inderal om man inte är van, det skulle bli jobbigt på redovisningen.

    Svara

     Kolla ditt blodtryck.

     Svara

      Inderal sänker blodtrycket och jag har redan lågt, ungdomar har oftast lågt blodtryck. Obs jag är inte ungdom!

      Svara

       Precis, jag gissar detta är orsaken till att du känner yrsel vid inderal. Ett normalt eller högt blodtryck gör normalt inte det.

       Svara

   Jag brukar tänka på ett knep jag hört om i situationer. Att tänka före att vad är det värsta och det bästa som kan hända? Värsta: publiken börjar bua? Bästa: publiken ställer sig upp med applåder? Två ytterligheter verkligen. Sedan tänker jag på vad är det mest troliga kommer hända? Att publiken fattar att presentation är en ansträngning för de flesta, uppmuntra mig till det och inte bua eller döma hårt. Några kanske nickar och håller med om vad jag säger och sedan är jag klar: inget drama. Det brukar hjälpa, att tänka på sannolikhet och med tidigare erfarenheter av liknande situationer.

   Svara

   Träna på att läsa högt själv, hela din redovisning!
   Traggla in alla ord och var riktigt förberedd, det hjälper nervositeten.
   Oftast är tiden innan den värsta, när du väl står där framme, titta ut i publiken och sök ögonkontakt.
   Det finns ALLTID någon som LYSSNAR på dig ordentligt, som vet hur jobbigt det är att redovisa.
   Återkom till den personen några gånger under tiden du pratar, det hjälper verkligen!

   Svara

    Håller med, bra tips!
    Också kanske att man är den första eller andra som redovisar (om det är flera som ska redovisa) så slipper man sitta supernervös när alla andra gör före dig utan istället får du det gjort direkt.

    Svara

   Nää tycker inte du ska börja med medicin bara för att du är rädd för att redovisa!

   Svara

  Jag har precis börjat plugga juridik. Älskar juridik på ett sätt och hatar det på ett annat. Det jag upptäckt (eller upptäckt och upptäckt, visste det på ett sätt redan innan men nu verkligen fått känna på) är att det är SÅ ofta det sägs tvärtemot och sägs olika saker om samma sak. Vet att detta är en del av juridiken, handlar om tolkningar osv och antar att jag kommer komma in i det mer och mer, men jag tycker att det är SÅ frusterande haha. Finns det någon igenkänning från någon juriststudent eller jurist, vill mest känna att jag inte är ensam hahah.

  Svara

   Så skönt med folkrätt, man slipper förarbeten och allt som ställer till det i svensk rätt. Det är bara jus cogens och de lege lata.

   Svara

   Jobbar med juridiska frågor även om inte jurist. Har precis samma hatkärlek till det.

   Svara

   Det är just detta som är så fruktansvärt spännande men också fruktansvärt frustrerande med juridik. Hade det varit enkelt hade det inte gått att tjäna storkovan 🤑.

   Svara

   Du kommer in i det! Många gånger tycker jag det är en frihet att ha visst spelrum och arbeta med att motivera sina beslut.

   Svara

    Håller med! Kan tycka det är det roligaste till och med, att se till förutsättningarna i ett specifikt ärende.

    Svara

   På något sätt är det ju det som är det intressanta, att det inte alltid finns solklara svar och att man kan göra olika tolkningar och bedömningar. Det viktiga är väl att alltid välja ett av alternativen och ta ställning och motivera och förklara varför.

   Svara

   Verkligen! Kommer ihåg i början när vi läste rättsfall, höll först med ena parten… och sen andra. Det finns ju överlag riktigt bra argument för bägge sidor. Och sen lär man sig tillslut att juridik handlar inte om att ha rätt, utan att få rätt. Om du jobbar i privata sektorn kommer större delen av tiden gå åt att hitta kryphål och hjälpa företaget att vidga ”gråzonen”, eller så har det åtminstone varit för mig. 🙂

   Svara

  Jag har en fråga eller vill diskutera isabella lowengrip! Ser att många kallar henne ”misslyckad”, fattig m.m i det där inlägget om hennes bokslut/årslut. Men jag är i tech-branschen inriktat på medicin utomlands. Hon äger som sagt en post i Natural Cycles. Vet inte om ni bloggläsare känner till det företaget, men det är sjukt stort och de har sitt kontor i Nyc, de har gjort nya kapitalrundor, värderingen är över 1 miljard dollar. Och Bella äger som sagt en post där, så tänker mig att oavsett hur hennes Löwengrip gick så kommer hon att göra en sjukt stor exit inom några år och vara ekonomiskt oberoende för evigt. Tycker det är konstigt att inte det här har lyfts fram mer, ja hon har gjort dåliga investeringar men som t.ex NC har hon aktier värda miljoner dollar.. Troligtvis över 100 miljoner sek så tänker då spelar det ingen roll om hon gick fem miljoner back i Löwengrip 2019.

  Svara

   Ett misslyckande får man väl ändå se hennes haveri som, men det är rätt tydligt att hon inte är.

   Svara

    …är fattig alltså.

    Svara

   Anledningen till att det inte tas upp HÄR är kanske inte så konstigt?

   Svara

   Det är väl ingen som vet hur stor aktiepost hon sitter med? Eller är sånt publikt (har ingen aning själv? Hade den varit betydande hade vi fått höra det från Blondinbella herself.

   Svara

    Fast även om hon har 1% och bolaget är värt 10 miljarder så blir det ändå mycket pengar? Cirka 100 miljoner

    Svara

     Ja det är klart. Men har hon kvar en så stor andel?

     Svara

     Tror inte NC är värt 10 miljarder…

     Svara

      Snarare max 1 miljard.

      Svara

     Men om de tar in nytt kapital som sara skriver så minskar högst antagligen hennes andel. För jag antar de tar in nytt kapital med nyemissioner.

     Svara

      Ja ens andel minskar men när man tar in nytt kapital brukar värdet på bolag också också. Så blir en win win och ofta blir ens ”mindre” andel ändå värd mer

      Svara

       Men om det är det nya kapitalet som är till grund för att värdet ökar som du säger, så innebär det ju att de nya ägarna pumpat in pengar, det gör ju inte att värdet på hennes andel växer om hon inte också köpt på sig fler andelar?

       Svara

     Hon har betydligt mindre än 1% och har aldrig haft 1% i bolaget till att börja med. Hennes väldigt minimala innehav har dessutom spätts ut när bolaget tog in nyemissioner genom åren.

     Svara

   Har hon inte gjort sig av med aktierna i NC redan? Har för mig det.

   Svara

    Nej de är kvar hon skriver ofta om de på bloggen

    Svara

   Fakta på det, tack.

   Svara

   Natural Cycles känner väl de flesta här till för det har varit så mycket skandaler med dem i och med att de marknadsför sig som ett säkert preventivmedel när det har visat sig att det inte fungerat så väldigt många har blivit oönskat gravida. Vårdpersonal har till och med gått ut och sagt att antalet aborter ökat på grund av dem. Det har skrivits mycket om detta i den här bloggen genom åren.

   Svara

    Dessutom litar ju inte ens Bella själv på denna apparat som hon så varmt rekommenderat då hon äter p-piller.

    Svara

   Hon sålde väl sitt innehav när konkursen var nära? Eller så har hon en mycket liten post. Vad har du fått ifrån att hon äger aktier i NC för 100mkr?

   Svara

    Nej jag vet inte om hon äger 1%. Men hon skriver i bloggen att hon fortfarande äger andelar i nc. Det är bara att googla NC value så kommer det upp i dollar och många artiklar hävdar att det är billion dollar value. Däremot brukar många tech startups ha väldigt hög värdering trots liten eller obefintlig vinst.
    Då gav jag som exempel att oavsett om hon äger 0.01% eller 10% så är det mycket pengar oavsett.
    Nej hon sålde väl Hermine hold under konkursen, inte NC.

    Svara

     NC var värderat till 1 miljard sek efter en rund på 350 mkr sek sent 2019 så har svårt att se att det har en ”billion dollar value”. Hennes innehav är nog inte särskilt stort. Dessutom undrar jag hur du värderar att hon skulle vara lyckad/inte misslyckad. ETT bra innehav gör väl knappast en succé? Hon har gjort fler misslyckade affärer än lyckade. Hon har ett gäng konkurser bakom sig och dessutom ses hon nog som allmänt opålitlig och patetiskt efter sitt ”hej då Sverige” till hela svenska folket i Sommar i P1.

     Svara

      Kolla siffrorna för bolaget. Det kan ju inte ha en billion dollar value när det omsätter 60mkr med ett finans netto på -70 mkr. Det har dessutom varit problem med att få marknadsföra sig som preventivmedel. Dom är ju dessutom lååångt ifrån att tjäna pengar eller ens break even.

      Svara

       Kanske är det Bella själv som räknat ut värderingen 🤷🏻‍♀️. Billion schmillion. Om man bara lägger ihop alla siffror man har så blir det kanske billion dollars?

       Svara

       Som sagt jag jobbar inom tech-branschen. Många av företagen som Izettle och spotify gör inte heller någon vinst än. Man värderar bolag annorlunda när det kommer till startup jämfört med ett fastighetsbolag t.ex. Så nej, att titta på siffrorna är fel i detta fall. I många fall blåses techbolag upp eftersom de i framtiden om 10-30 år kan vara världsdominerande och värderingen sker utifrån en hypotetisk prognos. NC har därför en väldigt hög värdering och så länge man gör en exit i tid så spelar det ingen roll om bolaget skulle konka senare t.ex 🙂

       Svara

        Kul att du jämför Spotify och NC 😂. Man ser visst på siffrorna även på tech när man värderar. VAR har du hittat att dom har en billion dollar value? Känns helt befängt. Dom har haft problem med trovärdigheten och är väl inte ens godkända annat än i europa där dom har 500.000 användare. Knappast succé. Dessutom har dom behövt ta in kapital varje år utan att för den delen göra någon större förtjänst. Dom har hållit på i 6 år och omsätter 60mkr. Dom är inte värda billion dollars 🤣.

        Svara

         Spotify har väl 300 miljoner användare och en värdering på 50 billion dollars. Dom omsätter 1,7 miljarder euro 2019 och gör en vinst på 54 miljoner euro 2019. Tror du på allvar att NC är värderat till ens 1 billion dollars????

         Svara

       Bellas aktier är i det schweiziska bolaget inte i Natural Cycles Nordic AB.

       Svara

        Ah okej, vad heter det bolaget?

        Svara

   Är inte hon minoritetsägare på NC? Inte för att jag vet vad det innebär men minns att hon skrivit det någon gång..

   Svara

    Ja, några tiondels procent av aktiekapitalet är en minoritet 🙂

    Svara

   är de ett svenskt företag?

   Svara

   Det är en väldigt liten post hon har och som dessutom har spätts ut med åren. Hon har inte 1% i bolaget utan betydligt mindre än så.

   Svara

    Aktierna Bella fick i utbyte mot reklamen motsvarade ca en halv procent av aktiekapitalet i NaturalCycles från början. Eftersom hon inte varit med i de senaste nyemissionerna så bör hennes aktier idag vara några tiondels procent av bolagets aktiekapital. Men visst, blir bolaget en dag värt många miljarder blir denna lilla aktiepost också värdefull.

    Svara

   Det är väl jättebra för henne om hon gjort en fin investering som hon kommer att få nytta av längre fram. Med tanke på att hon skriver böcker om aktiehandel och investeringar så vore det väl ett rejält ess i ärmen om det är och blir som du skriver, men det har inte så mycket att göra med skandalen i sig. Den handlade om att hon avslöjades med stora lögner och att hon hängde ut sitt ex som kriminell utan att han var dömd för något och som en maffiaman, utan bevis, dom eller kopplingar i övrigt. Det är omoral snarare än misslyckande.

   I min värld är Isabella Löwengrip definitivt, ut ekonomisk synvinkel, enormt lyckad. Hon har byggt upp en karriär som hon tjänat stora pengar på, det kan ingen ta ifrån henne. Även om hennes image var uppblåst, så var sanningen inte totalt tvärtom.

   Problemet är väl bara det att de flesta människor är extremt dåliga på att se gråskalor. Antingen ska allt hon sa vara sant och då är hon praktiskt taget Bill Gates eller så är allt en lögn och hon sitter i ett hål under motorvägen och äter grillchips. Sanningen ligger i mitten och hennes ”misslyckad” är ju en ouppnåerlig dröm för de flesta ur ekonomisk synvinkel. Däremot är ju mediamanipulationen, bristen på empati för exet, anställda, familjen med flera och lögnerna för att tjäna pengar inget att idealisera. Oavsett hur rik hon är eller blir.

   Svara

  Hur ser eran drömkille ut? Gärna ”konstiga” eller specifika egenskaper utöver snäll, lojal, rolig osv! Nått som man kanske inte egentligen hade lagt så stor vikt vid när det kom till kritan, men som man ändå tycker är nice

  Jag tycker t.ex det är attraktivt när en kille jag gillar bär klocka, han ska inte ha för ”skrytig” bil o han ska ha mycket egna intressen eller ha ett jobb där han bor borta vissa dagar så att jag har tid med mina egna intressen 😅

  Svara

   Jag har alltid gillat killar med taniga lår, så oklart och vet inte alls vad det kommer ifrån 😂 såg Dregen på tv igår och ba 🤤🤤🤤 när jag såg hans lår 😅
   Gillar också långt hår på killar! Tycker det är mysigt att pilla med

   Svara

   Han är lång, över 190cm, vältränad (inte genom att bygga på gym utan från ett liv av idrottande), blond, blå ögon. Tycker det är väldigt hett om han är hjulbent också, av oklar anledning, haha.

   Han har humor och vi ska småjävlas lite hela tiden, det är min jargong så det måste vara hans jargong också. Vi delar sportintresset och vi spelar tennis ihop. Tennis är ett krav.

   Tycker också det är snyggt när killen bär klocka faktiskt. Och skjorta. Och chinos. En kille på sommaren, i en snygg sommaroutfit…omg.😍

   Svara

    Men äntligen någon som förstår mig!!!! Har så länge jag kan minnas tyckt hjulbenta killar är så hett och ingen har förstått mig 😅🙈 Min nuvarande fattade ingenting när jag berättade att jag vart riktigt sugen första gången jag såg honom i träningstights (han är ju då alltså hjulbent) 😁😅

    Svara

     Ja, det är något med snygga hjulbenta ben! Älskar’t

     Svara

   Jag är attraherad av killar som är bra på det de gör, jobb eller fritidsaktivitet. Framgång är inte lika med pengar utan hur andra respekterar och ser upp till honom för han är kunnig, duktig samt ödmjuk inför att han är duktig.

   Svara

   Är lesbisk så kör drömtjej. Inte perfekt är min grej. Pinsam humor, klumpig eller liknande. Någon som bjuder på sig själv. ”Perfekta” ideal utseenden går också fetbort.

   Svara

   Jag gillar killar utan hår på bröstet 🙂
   Alltså när de är naturligt hårlösa. Rakade bröst är det värsta som finns

   Svara

   Harry Styles. Helst med långt hår i tofs men han får ha vilken frisyr han vill, ändå min dröm

   Svara

   Älskar nördiga killar, smarta och med humor. Gärna långa och slanka. Med lite ruffsig hår.
   Men snällhet är min allra allra viktigaste egenskap hos alla människor. Finns inget bättre än genuint snälla människor.

   Svara

    Tycker så med. Älskar mjuka o snälla människor.

    Svara

    Verkligen. Snällhet är det finaste vi har.

    Svara

   Någon som är ödmjuk, generös och omtänksam men som också kan stå upp för sig själv och andra när det behövs (alltså ingen dörrmatta). Självständig i vardagen med hushållssysslor etc. Lättsam och positiv. Ärlig och sann mot sig själv och andra, utan att ha en vilja att slänga ur sig oönskade åsikter där de inte hör hemma. Insikt över sina negativa sidor, och att antingen kunna stå för det eller förändra det som han själv inte tycker funkar. Tycker också att det är nice med folk som inte låtsas hålla med mig i allt jag säger, utan också kanske vill ifrågasätta eller diskutera lite.

   Svara

   Konstiga?
   Jag vet inte jag.. 🙂

   Tycker det är attraktivt med killar som:
   1.Är *Lagom* tränade- dvs. smala och muskulösa- ICKE stora muskler som många som gymmar har, utan mer slanka och tränade på så sätt att de inte ser otränade ut. Lagom är bäst.
   2. Har brunt, halvlockigt hår
   3. Bryr sig om att lukta gott och är hygieniska
   4. Dricker alkohol sällan, eller inte alls. Tycker inte om människor som dricker ofta eller ofta blir fulla.
   5. Gärna är lite mer mjuk och inte macho.
   6. Längd- typ lite längre än mig men inte för lång. ca. 10 centimeter längre är lagom 🙂

   Svara

   Innan jag träffade min man så hade jag kriterier som:
   haft en fattig uppväxt
   Ska ej äga en Mercedes/BMW/Audi
   Ha utländska föräldrar
   Ha samma religion som mig
   Vara en doer
   Ej raka armhålorna/magen 😂

   En salig blandning med andra ord haha…

   Svara

   Specifik egenskap: är min psykolog. Herrejävlar vad tänd jag är på honom.

   Svara

   Min sambo läser mycket och det är jäkligt sexigt😍Friluftskläder är också hett tycker jag, tänk tighta fjällrävenbyxor

   Svara

   Han ska se ut som en som nu jobbar på mitt gamla jobb. Satan vad het han är.

   Svara

    Synd att han är gift.

    Svara

     Tycker män som bär upp ett bälte snyggt är hett. Haha så har han bälte och bär upp det väl får han plus i kanten.
     Har också någon hang up på armband på killar mums. Men de flesta män med armband har varit rumpnissar så armband på män går från plus till minus nu förtiden 😂

     Svara

   Svag för utstående öron

   Svara

   Jag gillar killar med tydliga personligheter
   Helst min 2 dm längre än vilket iofs. inte är svårt är 160…
   Starka
   Har en hobby
   Socialt begåvade
   Samma värderingar
   Humor
   Lättsam
   Lugnt temprament, ej hetsig
   Någon som är lite som jag helt enkelt… lika barn leka bäst
   Icke attraktivt: gymkillar

   Svara

    Kan tillägga:
    – Finländare och norrlänningar (men inte från Örnsköldsvik dålig erfarenhet kan inte ens höra dialekten)

    Svara

   Lång, stor kille som är grov (manlig?) liksom men inte tränad om någon fattar, haha. Naturliga muskler. Brunt hår, fina ögon och så lite rockabilly klädstil med skogshuggarskjorta och mörkblå jeans. Lugn, trygg och säker på sig själv, behöver ingen uppmärksamhet utan när han är med någon så är han nöjd med det. Gärna kreativ med något och djup så man kan prata på en annan nivå.

   Svara

  Hej! Jag har blivit kallad till cellprovtagning om några veckor. Jag har PTSD och en stor trigger för mig är sjukvård. Det känns så sjukt jobbigt och jag grät när jag pratade med min psykolog om att jag ju såklart ändå måste gå dit. Jag har också HPV-virus och är skiträdd att det ska vara kvar, för då kommer jag behöva gå till en TILL gynekolog. Kan någon bara skicka några peppande ord eller råd på vägen? Jag vet ju att det inte är farligt med själva undersökningen, men mitt bakomliggande trauma blossar upp iom detta och det känns ta mig fan som att jag kommer dö, trots att jag ju i tanken förstår att det inte kommer hända.

  Svara

   Jag känner så inför varje gång jag behöver lämna hemmet (Paniksyndrom och ptsd). Bara gör det skulle jag säga så du blir av med det. Jag hade nog ringt innan och förvarnat dem om hur jag mår. Brukar göra det om jag ska till vc tex och då brukar de låta mig vänta utanför så jag slipper vara i väntrummet.

   Svara

    Tack snälla du för svar ❤️ Jag ska nog ringa innan, det var ett bra tips. Jag tror jag kommer vara en ganska hysterisk patient så det kanske är bra att dom är förberedda 😬

    Svara

     Jag var så fruktansvärt rädd och nervös jag med! Det gick dock superbra och jag kände mig så himla modig sen efteråt och belönade mig själv med en bakelse, det kanske du också kan göra? Sedan kanske du kan lyssna på musik under själva processen? På vissa mottagningar finns det en typ av ”kjol” man kan få ta på sig så att man inte känner sig lika exponerad när man ligger i gynstolen. Det kommer att gå superbra =) <3

     Svara

     Kan du kanske få typ en eller två sobril innan. Så du är mer avslappnad. Tror det skulle fungera bra för dej.

     Svara

      Tusen tack❤️❤️❤️

      Svara

   Hej, har också haft problem med just cellprov pga olika anledningar, men jag gjorde som Anonym 20:19 sa: ringde innan och gav min backstory och det kändes mycket bättre. Jag sa att jag behöver en väldigt tålmodig person och att det gärna får finnas gott om tid ifall det skulle behövas – de var superförstående. De är så vana att hantera olika slags patienter. Sen vet jag inte vad du har för alternativ, men för mig gick det att välja bort drop-in mottagning och boka en faktiskt tid så att det fanns utrymme för tid. Tyvärr en sån där grej man måste göra, men lovar att du kommer känna dig så lättad efteråt! Heja Villie! <3

   Svara

    Tack snälla för fint svar, känns bättre nu när jag vet att fler också ballar ur vid såna här ”små” undersökningar 😘❤️

    Svara

  Vad är ert bästa tips för att bli bättre i sängen? Vid penetrationssex som kvinna känns det som att jag mest ligger där, om jag inte är ovanpå men det går ej pga träffar livmodertappen. Känner mig sämst

  Svara

   Rör på dig. Justera benen, smek på ryggen, ta tag i hans ansikte och kyss honom, ”sätt dig upp” lite, ta på dig själv.

   Svara

   Men är det inte ofta så? Kan känna igen mig i dig men tror seriöst ofta det är så att mannen gör mer jobbet, det blir väl så mest? Eller har jag fel? Sen finns det ju säkert kvinnor som är asgrymma på att rida och kanske gör mest jobb men min erfarenhet (jag och mina tjejkompisar) är att man, i alla fall i missionären, som kvinna ”mest ligger där”. Det kanske låter hemskt men vad ska man göra då?

   Jag kan inte rida, doggy style är ju lite samma, man bara står och tar emot. Rida är väl det där tjejen får göra mer jobb.

   Svara

    Man kan ju röra sina egna höfter och möta rörelserna, i alla positioner du nämnt.

    Svara

    Men oj! Nu känner jag mig som guds gåva till mannen, har aldrig kunnat ligga still en enda sekund med vare sig ben, höfter eller händer. Jag fattar inte, den som bara ligger still, så kan det ju inte vara gött?

    Svara

     Men eller hur. Vad är det alla håller på med i sängen egentligen? Iofs tänker jag inte så mycket och låter någonting annat i mig ta över… Fler borde testa det.

     Svara

   Äh så länge man är närvarande och visar det så är man högst delaktig! Oroa dig inte för det 😊

   Svara

    Ja, lägg undan mobilen 🙂

    Svara

   Men bättre…? Jag förstår inte. Varför se det som en prestation. Vill båda ha sex och tänder på varandra så borde väl det räcka? Eller?

   Svara

    Jo men det är väl kul att känns att man är lite delaktig? Hur kul skulle det vara att rida en kille som låg som en död?

    Svara

     Hitta nån du är tänd på, hello???

     Svara

      Va?

      Svara

   Slappna av, stöna högre (så naturligt det går såklart), bättre rytm, mer ögonkontakt, suga på sina fingrar och sen smeka hens kropp osv osv.

   Små/enkla saker som gör ett bättre helhetsintryck tycker jag! Rollspel är också roligt och hett tycker jag 😌 Lycka till!

   Svara

    Ögonkontakt? Är det bara jag som blundar🙈

    Svara

     Man blundar väl inte hela tiden…? Älskar att möta blicken!

     Svara

      Jag gör nog det faktiskt🤔

      Svara

       Oj! Tittar du inte på den andre partnern någonting alls? Alltså inte nödvändigtvis i ögonen men inte på kroppen eller något sånt heller?

       Svara

        Knappt tror jag🤔 måste tänka på det till nästa gång för nu känns det inte som jag gör det, men det känns konstigt att blunda hela tiden också så borde väl kolla lite🤔

        Svara

     Min kille bad mig titta på honom när jag kom… Numer är hans favoritgrej att ”se mig försvinna bort till en annan värld där vi möts som en”

     Svara

      Ja kolla (eller försöka kolla) vid orgasm är ju given! 🥰

      Svara

      Har ingen fast sexpartner, men har jag turen att ”få” en pojkvän nån gång så kanske det känns bättre att titta på honom under delar av eller hela akten:)

      Svara

   Åh känner igen mig så mycket! Känner mig så jävla tråkig, man ligger där och ibland är det så svårt att vara i nuet för att det känns som man är dålig.
   Jag brukar smeka killens rygg, ha en hand i hans hår kanske. Försöker möta hans rörelser men ibland känner jag mig bara jättedålig.

   Är inte heller så bekväm med att rida och jag har faktiskt aldrig provat doggy för den känns så otroligt osexig så jag har inte velat testa.🙈

   Svara

    Kanske snarare killen som är dålig då om du börjar tänka på annat och bara ligger där😁😉

    Svara

     Nej för jag kommer på mig själv med att vara dålig, tänker nog aldrig på killens prestation utan är rädd att han tycker jag är dålig så det är det jag tänker på.

     Svara

    Trust me, prova doggy.

    Svara

     Trust me – prova inte doggy 😂 Eller jo, gör det om du vill. Jag känner mig jävligt osexig där bara. Haha!

     Svara

      Jag känner mig sjukt het 🙈

      Svara

      Vad spelar det för roll? Det är skönt.

      Svara

       Fast det kanske inte är så skönt om man inte känner sig bekväm?

       Svara

        Öva upp självkänslan då. Din kille vill ju ha sex med dig, då spelar det väl ingen roll om du är sexig under akten roll? Sex existerar inte för att du ska vara sexig för honom.

        Svara

         Alltså jag som svarade är hon som känner sig het, men jag kan förstå att alla inte känner samma sak av många olika anledningar, och då tror jag inte att det är lika skönt.

         Svara

      Man kan ju ligga på mage också, inget osexigt fladder och massa nice närhet!

      Svara

       Fladder…?

       Svara

        Tänkte att det var något sånt personen ovan föreställde sig, jag tycker personligen inte det är osexigt med doggy och är övertygad att män inte tänker på det, men tuttarna rör sig ju i takt med hur man rör sig t.ex. och det kan nog vissa tycka är osexigt fladder (och det sitter ju så klart bara i deras huvuden) 😁

        Svara

         Ah, fattar. Jag har väldigt små bröst så den bakom kan inte se dem i den positionen 😆

         Svara

   Gör motrörelser. Knip. Smek honom över kroppen. Kyss, slicka och bit vid nacken och öronen.

   Svara

    Haha, åh! Låg med min… vad vi nu är 🤔 Han blev så igång att han bet mig i armen. Alltså verkligen BET 😂 Hade ett blåmärke av ett mansbett på min arm i en vecka 😂

    Till TS: Jag brukar tänka att jag är sexigare än jag normalt tycker. Bita mig i läppen, ta tag i hans hår i nacken och ”dra” lite. Klämma på ryggen, ta tag i armarna. Killarna blir galna 🙈 Ta på hans ben, klämma på låret, lite längre upp.. Sen behöver man inte göra mkt mer – tror de vill ta över ändå 😂

    Men! Rida kan man göra utan att få in hela körven in så det gör ont. Har du fast sexpartner så utforska 😍 Svårare med one night stand.. 😅

    Svara

   Kände lite lika som du innan jag hittade en kille som ville ha tänd lampa (vi kompromissade och tog en lite lampa i hörnet) och sen massvis med ögonkontakt, särskilt när han kom haha. Fick mig att känna mig sjukt sexig, och då är jag långt ifrån ”perfekt” rent fysiskt

   Svara

   Prata! Berätta hur snygg, sexig och skön han är. Ta på dig själv, ha ögonkontakt. Knip!

   Svara

   Smek honom, smek dig själv, följ med i takten. Dra lite i hans hår, smek ryggen, skinkorna, förvånansvärt många män har bröstvårtorna som erogena zoner tex.
   Om du hade kunnat rida, vad hade du velat att han skulle göra då? Gör samma sak på honom!

   Svara

  Anna Book.
  Tycker så synd om henne.
  Men som man bäddar får man ligga.
  Pasta gate.
  Ikea gate.
  Antonio gate.
  Felicia gate.
  Spanien lgh gate.
  Filter gate.
  Ljuger och förminskar människor som inte håller med henne.

  Svara

   Pasta gate?

   Svara

    När hon tog en färdigrätt från Gooh och hävdade att hon lagat den själv.

    Svara

     Oh, intressant drag. Känns fullt normalt 🥲

     Svara

   Ingen koll på någon av gaterna, men låter onekligen intressant. Kan du sammanfatta lite kort?

   Svara

   Det här kändes som en modern dikt 🌟🙏🏻

   Svara

    I Annas fall överträffar verkligheten dikten.

    Svara

   Jag tycker mest synd om familjen som får leva med att folk gör Anna till åtlöje.
   Det är ganska uppenbart att Anna har levt väldigt många år med psykisk ohälsa.
   Som närstående till en gravt bipolär så vet jag hur sjukt jobbigt det är, så jag kan inte ens föreställa mig hur det är om en sådan person skulle vara så pass offentlig som Anna är.

   Svara

   Inget synd om henne. Hon hade kunnat skaffa ett arbete för 35 år sedan.

   Svara

    Håller med
    Nu sysslar ju hon bara med att fota sig själv o filtrera bilderna
    Liva. O dansa sexigt ,tror hon
    Tycka synd om sig själv
    Bädda rent var o varannan dag
    Berömma åldersrånaren för hennes mat
    Hon borde bli en vanlig tant o söka sig ett jobb

    Svara

     Senaste bilden på Anna och Maken är bara komisk, hon har lagt på så mycket filter på båda så han knappt har mustasch på ena sidan och hennes näsa flyter in i ansiktet. Dom ser helt utsmetade ut.
     Det börjar nästan bli pinsamt med dessa likadana ansiktsbilder på henne, vad vill hon visa med dom? När hon visar sig bland folk måste dom få en chock när hon inte är sig lik.

     Svara

  Jag är så sjuuuukt sugen på att gå upp till Mount everest basecamp. (När det är ok igen ofc.). Är det någon som gjort?

  Svara

   Yes, samma här. Läste dock att det är packat med asiater på vägen dit, så tappade lite sugen och funderar på andra rutter i Nepal. Känns mindre kull om det är fullt av folk på hela leden, då jag vill ha någotsånär tomma vidder. Får bli om några år när jag fyller 40.

   Svara

    Mount Everest tillhör inte dig. Alla turister borde hålla sig borta. Seriöst, har ni inte läst om hur turisterna förstör området med sin jävla närvaro?

    Svara

     Är ts, läst mycket. Turismen är viktig då det ger många av dem jobb och det skapar jobb. Tex är många byar på hög höjd som Gokyo tex på vägen dit och tillbaka bestående av nästan bara gästhus och de som är bosatta där bor där bara på sommarhalvåret och tjänar sina pengar på dem som går leden.
     Varje person som går ger jobb till flera personer, guide, bärare, personer på gästhus och restauranger (Det är underförstått att man köper alla sina måltider på det gästhus man valt att övernatta i). För att inte tala om shopping osv i de lite lägre byarna på vägen.

     Har btw inga planer på att bestiga Mount Everest utan ”bara” bestiga de berg på vägen man tar sig över och ta mig till base camp och tillbaka. Att bestiga Mount everest är en alldeles för stor utmaning för mig.

     Svara

     Skillnad på berget och vandringsleden.

     Svara

    Är ts, varför skulle det spela någon roll att det är asiater där? 🤦🏼‍♀️ Hela första sträckan är ju full med folk och djur oavsett eftersom det ligger massa byar på vägen och de använder leden i sin vardag. Om man har inställningen att det ska vara folktomt är det ju fel led att gå haha.

    Svara

    Du är i Asien när du är i Nepal. Om du inte visste det.

    Svara

     Haha eller hur. Pallar inte åka till Paris, hört att det är massa fransmän på gatorna.

     Svara

   Jag har gjort det! En av de häftigaste resorna jag åkt på, men också en resa jag inte kommer göra om i första taget då hela gruppen på ca. 12 personer blev väldigt höjdsjuka. Vi spenderade en natt vid Base Camp på 5200 m och det räckte så. Hann med att se Mount Everest medan det var molnfritt så jag är nöjd 🙂 Vi åkte från ”Kinasidan” och tyckte inte det var särskilt mycket folk. När vi gick upp var det bara vi där och vi hade ett stort tält med kök för oss själva. Fick dessutom spendera några dagar i Tibet vilket var mycket intressant! Vi åkte i början av juni (självklart inte 2020).

   Svara

  Drack nyss fanta citron vill äta risifrutti. Kommer ja må illa? Känns som en knasig kombination i magen😄

  Svara

   Varför skulle du må illa. Ris är något av det snällaste för magen du kan äta.

   Svara

   Jag åt en räkmacka idag och 10 minuter efteråt började magen bubbla.
   2 timmar efter det behövde jag gå på toaletten och bajsa.
   Var det räkmackan som var dålig?

   Svara

    Nej.

    Svara

    Räkmacka brukar ju ha massa majonäs osv på = fett = kör igång magen.
    Dåliga skaldjur brujar ge effekt först efter flera timmar.

    Svara

  Tycker ni att det är okej att träna på gym i dessa tider?

  Svara

   Nej. Träna kan man göra hemma

   Svara

   Nej.

   Svara

   Nej. Man bör träna hemma. Billigare också

   Svara

   Självklart inte okej.

   Svara

   Ja, så länge man gör det på tider där det inte är mycket folk.

   Svara

    Nej, inte ens då är det okej. Ska undvikas helt.

    Svara

    Fattar vad du menar och vill hålla med, men samtidigt, tänk om ALLA tänkte så, ALLA går till jobbet t.ex 04 på morgonen, då är det ju genast en ställe med jättehög smittorisk. Så nä, inte riktigt okej…

    Svara

     Oj till gymmet skulle jag skriva, inte jobbet.

     Svara

     Lol alla kommer verkligen inte att börja gå till gymmet kl. 04. Jag går till gymmet mellan 07-08 och då är det rätt tomt, ibland är jag helt själv där. Mellan 16-20 är det fullsatt som innan corona…

     Svara

      Haha exakt, jag har alltid tränat kl 06 på morgonen och det är jag och en morgonpigg pensionär, vi hälsar på avstånd och håller oss på varsin ände av gymet. Så har det varit i många år och vi har fortfarande samma rutin. Ibland har det dykt upp andra men oftast är det vi två.

      Svara

      Nej det fattar jag väl, kan du läsa? ”T.ex” står det. Så, lol på dig själv.

      Svara

    Men nej. Låt bli bara och lös träningen på annat sätt. Jag har exempelvis köpt en kettlebell och band + promenerar långt dagligen ist. Ibland går jag förbi utegymmet också. Det får duga för nu. Kan alla bara skärpa sig.

    Svara

     Det beror väl helt på när man tränar? Är gymet tomt så vad spelar det för roll?

     Svara

   Ja. Jag kommer gå tillbaka senare i vintervår när läget är lite mindre extremt. Vissa behöver ha tillgång till gymmet för rehab eller att hålla psykisk ohälsa borta. Jag skulle må bättre av att gå dit men just nu är jag lite för orolig över smittrisken. Har tränat på gym stora delar av året och det har gått bra.

   Svara

   jag tränar vid 23 när det inte är någon där. Då är det ok, skulle dock aldrig gå in om det var mer än 2-3 pers där.

   Svara

    alltså, jag kollar genom fönstrena först, är det folk där går jag inte in och går hem (bor ovanför gymmet), är det ingen där går jag in. Tycker det är helt ok.

    Svara

   Jag har tränat som normalt eftersom det är min livlina. Lider av ångest och känner att fysisk aktivitet och att komma bort hemifrån håller mig relativt stabil. Träffar inga andra människor förutom min sambo (vi båda jobbar hemifrån) och bär alltid mask när jag handlar i mataffären, så tänker att det är okej. Är inte själv rädd för att bli sjuk.

   Svara

    Träningen är min livlina också, men jag har börjat springa istället och tränar hemma. Det går bra det med.

    Svara

     Inte om man har astma, som jag tex. Jag har ett fysiskt krävande jobb och pajar ryggen om jag inte styrketränar. Dock tränar jag tidigt då det är i princip tomt.

     Svara

    Känner samma, träningen har varit många gånger räddningen för ångesten, men har pausat mitt medlemskap och tränar hemma och går på 10km pw varje dag. Funkar fint. Sitter för tillfället med sjukt mkt träningsvärk i benen. 😆👌

    Svara

    Har Tegnell kanske informerat att gymmet är en ’smittfri zon’?

    Svara

     Tegnell är inte FHM.

     Svara

      Lol… han är ’talespersonen’. Det var ett skämt.

      Svara

   Vad tänker ni på de som tränar med munskydd på?

   Svara

   Japp, på gym som begränsar antalet besökare och allt sånt såklart. Tränar på SATS och dom sköter det jättebra 🙂.

   Svara

   Har ett gym i mitt hus och tränar där. Det är ett allmänt gym men eftersom det ligger i mitt hus kan jag gå ner ombytt, kolla att det inte är folk där (är det folk där så är det inte hela världen att gå upp igen) och sen gå upp och duscha. Slutade med mina andra aktiviteter I höstas men behöll gymmet.

   Svara

   Ja jag tycker det är okej! Har tränat gruppträning hela 2020.

   Svara

   Nope! Träna ute så gott de går.

   Svara

  Någon som vart i SANTORINI? vad tyckte ni? Passar de till en småbarns familj?

  Tänker åka dit nåndag i framtiden men vill veta först.. berätta allt. För och nackdelar 😄😄😄😄😄😄

  Svara

   Jag har varit på Santorini. Fördel: otroligt vackert. Nackdel: var livrädd för alla åsnor och hundar som sprang runt på vägarna 🤓

   Svara

    Gud vad töntigt

    Svara

     Okej 😁

     Svara

    Åsnor?? Jag hade också varit rädd

    Svara

   Jag har! Var där sommaren 2019, visst det var så drömmigt och fint som det ser ut som på bilderna men det var bokstavligen folk överallt. Gatorna var smala och turisterna många, så känslan att vara där var inte alls som på bilderna. Det kändes ganska turistigt och inte alls samma genuina grekiska känsla som jag upplever att många andra grekiska öar har.

   Svara

    Jag kan tillägga att jag var där i mitten/slutet på maj, innan säsongen hade dragit igång. Typ… tomt (förutom åsnorna då) Så ett tips är att åka sen vår eller tidig höst.

    Svara

     Rekommenderar detsamma med Venedig! Jag var där april (innan påsk) 2019 och det var så skönt med tomma gator och torg (enligt dem då)

     Svara

   ja visst om du klarar av att se 100kilos människor på åsnor med sår på ryggen. vidrigt

   Svara

   Mycket negativt här ser verkar det som. Var där för ganska länge sedan bodde i Kamari där det är sandstrand men botten
   är som betonggolv hyfsat för barn dock tror jag. Fin utsikt i staden ut över kalderan. Kul att åka ut till vulkanön och bada i varmt
   havsvatten i en vik. Besöka Therasia som ligger utanför och är väldigt lugnt.

   Svara

   Dyrt, turistigt och inte så barnvänligt. Massa folk och stränderna har svart sand pga av lava.
   Rekommenderar Naxos 😍 eller Kreta!

   Svara

   Yes, varit där tre gånger. Inte så barnvänligt, eller Kamari är väl det men den sidan är som vilken grekisk ö som helst fast med Santorini-priser. Sen åker alla in till Oia osv på kvällen, de är galet mycket folk, små gator/trappor och tokvarmt. Värmen stiger från stenarna. Dyra turistiga restauranger.

   Men… nu har vi fått barn och jag kan tänka mig att åka tillbaka även med barn 😄 Vi bokade hus med egen pool sist en bit bort, och hyrde bil. På så sätt blir det mer flexibelt, man slipper åka in till ”byarna” och leta restaurang varje dag utan kan äta hemma. Sen bokar vi plats på restaurangerna vi vet är bra och går runt i byarna tider de flesta ligger i solstolen. Så det går absolut att åka med barn, det krävs bara lite mer tid att hitta rätt ☺️

   Svara

   Steniga stränder, mest småhotell med små pooler, mycket kärlekspar.
   Kanske inte ett barnparadis.

   Svara

  Erfarenheter av privatleasing av bil? Fördelar/nackdelar?

  Svara

   Dyrt. Mer värt att köpa bil. Försök att hitta en begagnad bil som varit typ företagsbil.
   Min pappa köpte en Volkswagen golf som använts av örebro kommun i 2 år, inte mycket använd och han fick den till ett väldigt bra pris

   Svara

    Fast för mig är det många nackdelar med att köpa. Orkar verkligen inte med en bil som man behöver lämna in till verkstad för att när gått fel (vilket händer med ca alla begagnade bilar), har ingen som kan hjälpa mig och är totalt ointresserad av att fixa själv, samt att jag inte orkar med försäljning av en bil till, bland annat.

    Svara

     Du behöver ju fortfarande lämna in en leasingbil om något går fel

     Svara

      Ja men en helt ny bil är ju mindre risk att något behöver repareras på.

      Svara

       Det här är så osant. Min man tog en Mercedes på leasing, en vecka efter slutade BROMSARNA att fungera på motorvägen. Det var visst ett vanlig fel med just den modellen. De vägrade byta ut bilen utan höll på reparera den fram och tillbaka. Efter någon månad var det fel på kylaren. Jag har en begagnad Toyota från 2015 och den har aldrig gått sönder under de 4 år jag haft den. Det enda jag gör är årlig service och däckbyte. Lyx. Det viktiga är att köpa en bil som är välservad med inte allt för många mil.

       Svara

        Det är därför man gör en ordentlig undersökning innan av modellen man planerar att leasa, så att man inte behöver råka ut för vanliga fel. Jag har köpt två bilar med lågt miltal och service av föregående ägare. Båda har krånglat enormt och börjat inte långt efter jag köpt dem. Så det är enbart tur som gäller där.

        Svara

   Helt ärligt så ovärt. För de pengarna kan du ta lån med låg ränta och köpa en bil för nästan lika mycket pengar som i slutändan är din. Leasing är bara bedrägeri, bilen är aldrig din, minsta lilla km över det avtalade debiteras med enorma summor, varenda liten mini-skada debiteras med skyhöga överpriser. Sen är bilarna alltid nya och du betalar för den enorma värdeförlust en bil har så fort det lämnar hallen. Det har liksom kommit pga folk har dragit ner på att handla nya bilar utan gärna köper nästan nya för 100.000 billigare. Bara mina två cent 😁

   Svara

    Dock måste man in med en kontantinsats vid lån och det har man kanske inte alltid lust med. Det är inte heller säkert att det går att sälja bilen efter några år för en sådan summa att det går att betala resterande lån. Då står man med rester av ett lån på en bil man inte längre äger. Inte så kul.

    Svara

    Att man blir debiterad för minsta lilla skada stämmer inte. På vår förra leasingbil hade vi småskador i lacken och det brydde de sig inte om. Nu har vi en Toyota och fick med en folder där vi kan se först vid vilken storlek på skador som kommer underkännas och det är fullt vettig storlek för dessa att stå för.

    Vi leasar bla för att vi inte vill lägga ut en kontantinsats, får en ny och säker bil, och kostnaden blir i stort plus minus noll mot att köpa en bil. Kommer troligen att ta ut en ny när denna ska tillbaka.

    Svara

   Fördel: extremt smidigt och lyx att få en helt ny bil. Gillar att slippa krångla med lån och veta exakt vad det kostar varje månad i en bestämd tid.
   Nackdel: dyrt med bil överhuvudtaget. Kolla noga innan vad som gäller med vinterdäck, kostnad för ev extra mil osv
   Kommer förmodligen fortsätta leasa när perioden löper ut. I mitt fall som helt ointresserad av att pyssla med bilen väger fördelarna över ev nackdelar i pris

   Svara

   Nackdel: låga mil och man tjänar ingenting på att ha en leasingbil om man har en bit att åka till jobbet.

   Svara

  Min 5 månaders-bebis har alltid ammat ofta, även nattetid, men senaste tiden har det blivit extremt. Hon vaknar oftare än en gång i timmen och MÅSTE då ha bröstet för att kunna somna om. Hon tar inte napp och vi samsover (har aldrig funkat på annat sätt). På dagen sover hon i sjal/sele men det går inte att vagga henne till sömns utan bärdon… Det jobbiga nu med hennes amning nattetid är inte bara att min sömn påverkas utan också att hennes mage verkar balla ur av allt snuttande. Vaknar vid 04-05 och kräks och sen bajsar hon dessutom, vilket hon inte gjort sen hon var typ 3 månader. Huuur kan vi vänja om detta på ett bra sätt för henne? Eller kommer det att gå över av sig själv?

  Svara

   Vadå menar du vänja av en 5-månaders på nattamning? Äh låt barnet amma så mycket det vill. Helt sjukt hur man som förälder kan förvänta sig att få sova när man har ett spädbarn. Gaska upp dig.

   Svara

    Och ja, jag har barn själv.

    Svara

    Menar inte att vänja av nattamningen utan att hitta fler sätt att trösta, eftersom (som jag skrev) det inte verkar helt bra för hennes mage att snutta natten igenom. Planerar att amma länge så vill inte sluta med det.

    Svara

     Sansat svar på idiotkommentaren. Inte ofta man ser här #teammamman

     Svara

      Bebisen är liksom 5 månader?!?! Vad förväntar man sig? 😫

      Svara

       Vadå förväntar sig?

       Svara

       Eftersom det är mitt första barn förväntar jag mig ingenting. Däremot undrar jag en massa saker. Däribland om det finns andra sätt att varva tröstandet med när hon inte tar napp. Jag fattar att man inte får sova hela nätter som småbarnsförälder, men vissa bebisar är ju helt klart mer utmanande än andra. I mitt fall är det tärande att jag är den enda som kan natta om, då hon varken tar napp eller flaska och aldrig somnat av att vaggas. Det innebär att min sambo inte kan avlasta mig alls på nätterna, och det är slitsamt. Det handlar inte om att jag förväntar mig annat, bara för att jag tycker att det är jobbigt ibland. Hur som helst var det inte ens det som var fokus i min första kommentar, utan det var frekvensen i snuttandet och att det verkar som att det inte enbart gör henne gott att äta nätterna igenom. Förstår att du uppenbarligen provoceras av detta men jag har fått konstruktiva råd från andra så du behöver inte fortsätta svara så otrevligt! Ha en fin kväll ☺️

       Svara

        Ja, alltså jag är inte så mycket för daltande, speciellt inte när det gäller vuxna människor. Olika perspektiv brukar berika diskussioner, men tydligen inte när det gäller mammor och föräldraskap. Trevlig kväll själv!

        Svara

         Vad trevlig du är!

         Svara

          Och även supersnabb på att gilla dina egna kommentarer 🙂

          Svara

          Varför likställer du att vara av olika åsikter med att vara otrevlig?

          Svara

           För att man kan ge sin åsikt utan att vara otrevlig?

          Jag har bett om ursäkt lite längre ner för att jag tydligen varit otrevlig. Många har kommenterat att de uppfattar mig som det och då får jag ju givetvis ta ansvar för det och be om ursäkt.

          Svara

         Haha, vilket perspektiv menar du att du kommer med som jag sagt emot? Det enda jag sagt emot är din ton, genom att bemöta dig här och i kommentaren där jag skrev att jag inte tar åt mig (av TONEN, inte innehållet i din kommentar). Jag är helt för att du tycker att jag ska amma fritt och att jag inte kan förvänta mig att sova, har inte någonstans sagt emot detta. Så kom inte med någon högfärdig ton om att berika diskussioner, eftersom du absolut inte diskuterar nyanserat själv. Finns för övrigt inget att diskutera eftersom jag inte sagt emot dig. Personligen skulle jag dock välja att svara utan negativt laddade uttryck som ”helt sjukt” och ”gaska upp dig” för då blir det enklare att ta det man skriver seriöst och då skulle jag aldrig ens sitta här och svara dig just nu. ☺️

         Svara

          VadååÅ är jag OtReevLiiiig jag säger bara min ÅååÅåssiKkkt

          Svara

          Ta och ät lite lördagsgodis och använd den energi som din irritation skapar till följd av mina kommentarer till att förändra världen istället ☺️

          Svara

           Jaså, har du tolkat mig som irriterad? Jag är bara uttråkad och har en massa tid att scrolla telefonen, eftersom… jag ammar! 😉 Men skönt att min mellanstadielärdom landade även hos dig! Då är vi enade nu. Fint.

           Helt ärligt önskar jag dig allt gott och hoppas att din bebis sover bättre snart. Uppenbarligen uppfattade flera mig som otrevlig här i kommentarsfältet, så jag får ta ansvar för det jag skrivit och be om ursäkt om jag varit otrevlig. Jag vill inte vara en otrevlig människa och kommer att tänka efter framöver hur jag formulerar mig.