Joakim Lundells generösa bidrag till föreningslivet

Bild från Joakim Lundells Instastory där han swishat 100 000 kr till hockeyklubben LHC och sedan deras swishnummer.
Bildkälla: Joakim Lundell Instastory

På sin Instastory så berättar Joakim Lundell om föreningslivet som blöder under covid-19 då de inte kan sälja några biljetter till sina matcher, och hur viktigt han tycker att det är med idrott och idrottsföreningar.
För att stötta sitt favoritlag i hockey – LHC – så har han valt att swisha dem 100 000 kr och uppmanar andra fans att bidra, om de vill och kan, till sin egen favoritklubb genom att skänka en slant.
Inte visste jag att Joakim Lundell var ett så HÄR stort hockeyfan, men 100 000 kr senare är jag övertygad.
🙂

Stöttar ni föreningslivet?
Jag köpte tre svindyra dubbellotter till Bingolottos uppesittarkväll och vann inte en spänn, så jag känner lite att jag gjort mitt. 😉

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hockeyfan eller inte, Jocke är inte så dum i huvudet som man kan tro.. Även om jag tror att det är andra som styr alla hans drag.

  Svara

   Nja nog tror jag det är Jocke och Danjal som gör det mesta. De lade upp en video häromdagen där de berättar lite om sina företag.

   Svara

   Han är dum i huvudet. Men även en blind höna kan ju göra bra saker. Precis som Paolo kan va en bra programledare och kanske bra pappa. Han är ändå dum i huvudet som köper sex, som slåss osv

   Svara

    Han fick ju positiv uppmärksamhet genom detta, vilket gör att han kan tjäna mer pengar genom att få mer exponering. Han fick synas p g a detta i tv också, de berättade om det på sportnyheterna på tv4 tror jag det var, Plötsligt kom det en bild på Jocke i rutan och det berättades att han skänkt dessa pengar. Pr-knep gissar jag i första hand men vist bra ändå.

    Svara

     Ignorerar honom till 100 %.
     Zzz Zzz Zzz …

     Svara

  Elbolaget/de som fixar elen i min stad kan avrunda uppåt på varje öre eller liknande, det överskottet går till valfri idrottsförening i staden. Vet inte om fler har det, men jag hoppas att idrottsföreningarna i staden drar nytta av det nu. Det är ett populärt koncept här.

  Svara

  En närstående brukar säga att han sponsrar den lokala fickpingisföreningen, när han inte kan träna på fickparkering. Eh. Det är ungefär då jag funderar på att byta ut hans musik i telefonen mot Absolut Best Of P1 Helgmålsringning.

  Svara

   V… a? Haha

   Svara

    🤔

    Svara

   Fickpingis… 80-talet ringde haha

   Svara

  Varför skryta hur mycket?

  Svara

   Nyrika gör så.

   Svara

    Säger en fattiglapp..

    Svara

     But why?

     Svara

   Alltid retar det någon

   Svara

   Skryt på! I det här fallet är det bra

   Svara

    Han skryter ju på om alla dyra klädesplagg han köper också, jösses alltså haha och svart Amex har han också visade han upp.

    Svara

   Folk: ”influensers borde påverka folk positivt! Varför visar de aldrig hur mycket de skänker till välgörenhet?? Jag tror inte alls de skänker så mycket som de säger!!”
   Också folk: ”gud sluta skryt att du har 100k att lägga på välgörenhet”

   Alternativt: ”du valde fel välgörenhet att donera till!!!”

   Svara

   Tänkte på det också, fattiglapp som jag är… Skitbra att han gör det, men varför känner han att han måste visa upp det? Tror inte heller på att det enbart är en god handling.

   Svara

    För att om han inte visat upp det och bara sagt att han skänkt så skulle folk ”kräva” att få se summan så han inte ljuger, folk är aldrig nöjda.
    Gäller alla influenser, går inte att göra rätt, någonsin

    Svara

  Skänker troget en slant, för att barn och ungdomar ska ha möjlighet att utöva sin sport.

  Kan tycka det är galet att föräldrarnas plånbok ska avgöra om någon ska kunna sporta.

  Men vad vet jag.

  Svara

  Har en far som är ganska förmögen (eller, han var) . Jag har fan aldrig ens hört honom nämna för ngn förutom min mor hur mkt, posta ngt om hans bidrag på diverse medier eller ringt till den lokala tidningen för att få cred typ. Bryr man sig så donerar man och håller käften. Allting behöver inte vara win-win hela tiden. Är så trist att se att människor numera inte kan vara genuint snälla.

  Svara

   Fast var din far influencer? Här försöker ju Jocke att influera andra att göra samma sak och därför går han ut med att han stöttar detta och uppmanar sina miljontals följare att bidra. Det drar ju i slutändan in mer pengar än om en enskild person ”i hemlighet” skänker en summa. Skit samma om det verkar skrytigt – bara det ger effekt!

   Jag tycker ofta att influencers som uppmanar följare att skänka pengar får kommentarer som ”jaha men hur mycket bidrar du med själv?!” Då är det väl lika bra att redan från början visa det? Tror också det kan få stor påvekan om man ser att Jocke har skänkt en så enormt stor summa, att man då kanske tänker att ”ok, nog har jag råd att skänka 50 kr”. Ser inte problemet.

   Svara

   Tycker det är värre med folk som inte kan läsa en god nyhet utan att skriva en magsur kommentar.

   Svara

   Jag tycker tvärtom att det är bra att han kan visa en konkret handling han har gjort och uppmana andra att göra detsamma, låt vara att han inte hade behövt skriva exakt hur stor summa det rörde sig om (skitsamma tycker jag, men en del uppfattar det visst som skryt).

   Svara

   Fast då gäller det väl detsamma alla kändisar och artister som ska vara med på cancergalor och allt möjligt? Även om de gör en god gärning så vet de ju att de får creed och uppmärksamhet för det. Tycker att Jocke gör en bra grej, med eller utan uppmärksamheten som medför.

   Jag köper digitala biljetter till Djurgårdens matcher, för att stötta mitt lag på det sättet.

   Svara

  Ger tillbaka genom att vara ledare till mina barn och deras sportintresserade vänner.
  Men dyrt blir det ändå, både för mina barn och övriga i laget.

  Svara

  Fint av honom att stötta sitt lag och förhoppningsvis kan han inspirera andra att göra likadant!

  Men alltså. Inte för att jag tycker 100 000 är lite, absolut inte. Jag skulle inte ha möjligheten att skänka så mycket. Men är det ”en extremt stor summa” som ger honom en insyn i inköp av målvakt, som det skrevs om innan det här? Missförstå mig inte. Det är väldigt generöst! Men ”en extremt stor summa pengar”? EXTREMT stor summa?

  Svara

   Vad menar du är en extrem summa pengar? Jag tycker då att 100 papp är extremt mycket. Innan hade de fått in 300 k, och han valde att gå in med 100 till. Jag tror att han har en ganska vettig syn på vad stora summor är eftersom att han börjat från 0 och vet skillnaden på lite och mycket.

   Svara

    100 000 är mycket pengar och extrem i vissa fall. Men i sammanhanget tycker inte jag heller att den är extrem, inte så extrem att den borde ge insyn av vilken målvakt som ska köpas. Då borde man nog sponsra med mer pengar.

    Svara

     Extrem extrem extrem… 🙄

     Svara

      Förlåt jag ska tänka på att inte använda extrem så extremt mycket. Det sticker tydligen extremt mycket i extremt många ögon.

      Svara

     Alternativ att betala en del av ”inköpspriset” eller månadslönen. Det var ju några kändisar som gjorde det när det gällde en spelare till AIK(?), inte ”skröt” de om det..

     Svara

   Generöst är det absolut, men att han skulle få nån insyn i målvaktsköp förutom några eventuella namn känns rätt osannolik. Inte pga sitt ekonomiska bidrag, utan för att han inte jobbar i ledningen i föreningen.

   Svara

   Tänkte exakt samma sak. Samtidigt ville han ju ha insyn vart pengarna skulle gå INNAN han gjorde bidraget. Varför inte bara göra bidraget utan motkompensation? 100 tkr räcker inte långt till en målvakt, högst 1-2 månadslöner. På det har du ju inköpspriset etc.

   Svara

   Ja alltså en extrem summa pengar att skänka bara sådär, men håller med dig angående målvaktsgrejen. Målvakten tjänar troligtvis säkert 100 000 i månaden (om inte mer) så summan för att köpa målvakten är förmodligen betydligt högre och där gör 100 000 inte all skillnad i världen.

   Svara

   I dagens penningvärde anser jag inte att 100k är EXTREMT mycket pengar.

   Svara

   Det beror väl på att man blivit avtrubbad i sportsammanhang, det är såna enorma summor det kan handla om.

   Svara

   Allt är relativt, tycker det är en väldigt stor summa

   Svara

  LHC spronsras av Linköpings kommun med några miljoner varje år. Men han kanske öronmärkte pengarna till damlaget? De får nämligen inte lika stor del av kakan som herrarna. Trots att de ligger bättre till i sin liga.

  Svara

   Men vad finns det för underhållningsvärde i damhockey, vad håller de för nivå? Jag kan förstå att folk inte vill titta på ex damfotboll när 12-åriga pojkar pissar på dem, teknikmässigt. Lätt att vara bra när det knappt finns konkurrens.

   Svara

    Mvh/orten

    Svara

    Så äcklig kommentar.

    Svara

     Fast det är sant.

     Svara

      Nja, det är din sanning. Och den kan man ju ha åsikter om. Är det en anledning att damhockeyn inte ska satsas på, menar du?

      Svara

       Ska man satsa på damhockey och damfotboll får man göra det på ett sätt som kan tänkas locka mer intresse.

       Svara

        Typ som att de spelar nakna

        Svara

        Jag tänker att all idrott behöver ju inte kommersialiseras. Det finns de som vill utöva sporten på grund av att de brinner för den. Bara för att en sport inte är säljbar eller marknadsmässig behöver den inte marginaliseras.

        Svara

    Jag tycker att damhockey och herrhockey inte går att jämföra pga helt olika sporter med olika regler, håller dock inte med angående fotboll. Absolut det är självklart skillnad mellan damer och herrar pga deras fysiska utgångsläge men inte olika sporter som inom hockeyn.

    Svara

    Och hur har du tänkt att de ska utvecklas, genom att fortsätta bli ignorerade?!?

    Svara

   Se där ja, kvinnorna kommer i kläm även inom idrotten. ⛸

   Svara

  Jag stöttar föreningslivet genom Svenska spel och genom att swisha några tior då och då till div. organisationer och privatpersoners initiativ som hjälper andra människor.

  Svara

   Jag stöttar idrottsföreningar per automatik eftersom jag handlar på ICA Maxi.

   Svara

  Jag och några fler försökte stötta barnidrott i kommunen. Men för att göra det så måste man delta. För att pengarna ska användas på rätt sätt. Under covid vill ingen delta.

  Svara

  Beställde kläder och underkläder från mitt lokala damhandbollslag via: https://www.newbodyfamily.com/sv-se/ efter tips här. Kommer definitivt att göra det igen.

  Svara

  Får man ens swisha 100 000kr? Trodde det fanns någon maxbelopp?

  Svara

   Tror det är annorlunda när det är till ett ”företag” och inte en privatperson. 🙂

   Svara

   du ställer in det själv i din bank.

   Svara

  Det är till ett lag han skänker pengar, för att de ska skaffa en målvakt. Rubriken är lite missvisande; han skänker inte pengar till föreningslivet i betydelsen pengar till ungdomsverksamhet m.m.

  Svara

  Jättebra att han donerar, absolut. Men detta med att han ville ha insyn INNAN han donerade känns ju lite väl. Varför inte bara donera, det går ju till klubben och sen får klubben lägga pengarna där det behövs. 100 tkr räcker knappt till en ny målvakt, kanske någon nedifrån i organisationen, men att värva någon har du ju dels ”inköpspriset” samt månadslön.

  Svara

   Fast å andra sidan så vet ju inte vi vad som sker ”bakom kulisserna” han kanske planerar på att betala mer för insyn i målvaktsköpet, men kanske ville donera extra och göra så att fler donerar så dom får in mer.
   Kan inte vi vara glad att han donerar överhuvudtaget, varför måste allting överanalyseras för?

   Svara

  Jag köper stödpunkter ibland när ”mitt lag” spelar.
  Handlade en del souvenirer i julklapp.
  Spelar Bingolotto ibland

  Svara

  Jag har stöttat genom att köpa supportergrejer av fotbollsklubben jag håller på (superettan) och gett bort. Tex fick min pappa en dyr tröja i julklapp. Det blir lite win win.

  Dock skänker jag till andra föreningar , som hundstallet och andra, detta gör jag varje månad. Jag gillar idrott och tycker att många klubbar gör en stor insats i samhället/för barnen, men i dessa tider prioriterar jag mer utsatta djur och människor.

  Svara

  Jag som själv idrottar älskar föreningslivet och skänker bara pengar till idrotten och inget annat.

  Svara

  Rolig att du är övertygad haha hade det varit någon annan så hade du nog raljerat över att det var ett smart pr-drag , att hen gör det för egen vinning, för uppmärksamhet osv.

  Svara

  Fast hans krav på att swisha var ju att pengarna skulle gå till en ”kompetent” målvakt. Tycker det är dåligt av LHC att låta någon som inte är en del av organisationen få bestämma var och hur budget ska fördelas. Samtidigt som de genom att ta emot bidraget bekräftar att deras målvakter är inkompetenta. Dåligt ledarskap.

  Svara

  Bidrar genom att vara ordförande och ledare i en scoutkår samt styrelsemedlem i scoutdistriktet (helt ideellt såklart). Räcker ju inte om alla bara skänker pengar, nån ska ju göra jobbet också😊
  Men jag gör det till stor del för min egen skull då det ger mig väldigt mycket energi och glädje i livet 🙂

  Svara

   Är inte scouterna all världens pedofilnäste?

   Svara

  Det är ju avdragsbart på deklarationen sen

  Svara

  Förstår inte hur han tänker 100.000 ska räcka till en målvakt? Så rik som Jocke är trodde jag han skulle gå in med minst en miljon!

  Svara

   Men eftersom att han är WT utan stil så skulle jag tacka NJET till pengarna.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.