Isabella Löwengrip om sin nyfunna lycka

En bild på en rykande hjärtformadkopp choklad i snö.

Men nu när jag har kommit över att jag konstant måste prestera i mina bolag så har jag hittat en annan lycka. Ett lycka som kommer från allt smått i livet.

Vad är allt smått i livet?
För mig är det att gå och lägga mig i Pauls famn på kvällarna. Få stiga upp en timma tidigare innan alla vaknar. Få äta långfrukost med familjen. Gosa med barnen. Lyssna på en bra låt i bilen. Ta en kaffe på ett café. Få strosa i en matbutik (!). Listan kan göras hur lång som helst. Lyckan är oändlig egentligen och det är så häftigt när man inser det. // Isabella Löwengrip

Under rådande omständigheter med covid-19 och alla restriktioner så känns det viktigare än någonsin att försöka hitta de små guldkornen i vardagen. 
Att hitta saker att glädjas över, trots att man inte kan göra de saker som normalt sett skänker lite extra glädje i livet.
För vissa är det resor, för andra är det att träffa människor i sociala sammanhang, på krogen eller restauranger eller varför inte att gå på hockey/fotboll/valfri annan publiksport. Någon har kanske blivit av med den där lagsporten man längtade efter att själv utöva, som innebandy med kompisarna, medan en annan saknar att få vara tränare för något av barnens handbollslag?
Vattengympa eller att motionssimma var kanske någons guldkant på tillvaron och det går inte heller just nu.
Livet är helt enkelt inte vad det brukar och att bara gå hemma kan påverka den allra starkaste av psyke.
Så hur gör man det så bra som möjligt? Kanske är det att jobba lite extra hårt för att hitta små glädjeämnen även där?

Enkelt att säga att man ska försöka hitta guldkanten i tillvaron, lite svårare att göra så klart.
Några av Isabellas glädjeämnen hittar du här ovan.
Har du några du vill dela med dig av? Kanske kan de inspirera någon som kört fast?

213 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Strosa i en matbutik” känns ju verkligen som något man bör göra nu

  Svara

   Bättre att strosa i någon webbutik där man kan beställa varor och få dem levererade hem.
   Jag har handlat all mat från Mathem sedan slutet av mars förra året.
   Att jag inte upptäckt tidigare hur praktiskt detta är!

   Svara

    Jag beställer inte hem mat eftersom
    1. Jag kan inte välja vilka varor jag får hem. Jag vill kunna se hur ett äpple eller bananer ser ut innan jag köper dem t.ex.
    2. Extra transporter som är en onödig belastning på naturen
    3. Lastbilschaufförerna får sjukt dåligt betalt och har sjukt dåliga villkor
    4. Det är mycket dyrare än i vanlig matbutik
    5. Det är väldigt lätt att överkonsumera när man klickar hem grejer. När man inte visuellt ser hur mycket varor man har plockat på sig i vagnen.

    Enligt mig är det definitivt inte mycket bättre att strosa i en webbutik

    Svara

     Bara ett svar till punkt 2; bilar drar som mest innan de är uppvärmda. Därför är det mer miljövänligt att ha en lastbil som kör ut till flera än att dessa tar bilen till och från en stormarknad. Samma sak som att det är mer miljövänligt att handla fabrikstillverkat bröd än att baka själv.

     Svara

      Ellerhur, konstigt argument såvida alternativet inte är att gå eller cykla

      Svara

      Fast det mest miljövänliga är ju om lastbilen inte kör ut alls. En lastbil behöver ju åka längre än vad en enskild person behöver göra. Dessutom är det ju så att ganska få enbart åker till affären och handlar. De flesta handlar ju efter att de slutar jobba, vilket betyder att de skulle ha tagit bilen i vilket fall som helst.
      Dessutom har inte alla bil och alla tar sig inte till en matbutik med bil.

      Svara

       Varför behöver en lastbil åka längre än en enskild person behöver göra? Rimligtvis kör lastbilen ut fler än en påse åt gången och planerar sin rutt för att köra kortast möjliga väg.

       Svara

        En lastbil åker en väldigt lång rutt varje gång den är ute. Vilket kommer förbruka mer bränsle och den ger dessutom ifrån sig mycket mer skadliga vevhusgaser jämfört med vad en vanlig personbil gör. På grund av att det är just en lastbil som åker och inte en vanlig bil.
        Rimligtvis hade ju inte heller alla som beställt hem mat åkt till mataffären under samma dag.

        Svara

         Fast att en lastbil åker en rutt och lämnar mat till 10/20/30 pers släpper ju ut mindre än om alla 10/20/30 hushållen tar var sin bil fram och tillbaka.

         Svara

          Nej, eftersom du jämför med en lastbil som drar mycket mer bränsle och släpper ut mycket mer skadliga partiklar och gaser. Lastbilen kör dessutom hela dagarna, varje dag. Till skillnad från personbilarna.
          Dessutom skulle inte 100% av de som beställt mat online ta bilen till en fysisk mataffär eller enbart åka fram och tillbaka till affären.

          Svara

           Ge dig nu. Du är överbevisad.

       Dom släpper ju inte in så mycket kunder….
       Har handlat mer än ett år på oneline.
       Perfekt tycker jag- så klart någon hittar fel på den också hur man än vänder och vrider!

       Svara

      Man har ju motorvärmare!

      Svara

     Har en gräns på 700 kr på MH och det är väl den bästa kollen man kan ha.
     Räcker 1-2 v hos mitt singelhushåll.

     Svara

      Blir det så att du inte får något matsvinn också?
      En pengagräns kan man ju ha när man handlar i en fysisk matbutik också ju.

      Svara

       Har beställt online ett fåtal gånger back (bor i London och har suttit i lockdown/karantän till och från) men jag upplever det som mindre svinn när jag handlar online, faktiskt. Jag kan planera mina måltider bättre och köper exakt det jag behöver för dessa rätter, inga spontana köp, jag har koll på det exakta priset redan innan jag går till kassan (istället för en överslagsräkning) och eftersom jag personligen bara bor i närheten av mindre närbutiker så får jag också större utbud och bättre pris. Och lättare för mig att storhandla eftersom jag inte orkar bära så mycket själv.
       Eftersom jag dock är förmögen att ta mig ut oftast så brukar jag inte handla online superofta, ser hellre till att någon i högriskgrupp får den tiden. Annars är det dock mycket mer fördelaktigt för mig personligen.

       Svara

      Jag tycker det är lättare att göra oplanerade spontaninköp i en fysisk butik.
      När jag gör min order på nätet följer jag den lista jag skrivit under veckan före och köper inget som inte står på listan. Under de tio månader jag handlat allt till hushållet på nätet har jag gjort av med ungefär lika mycket som när jag handlade allt i fysiska butiker.

      Svara

       Jag tycker precis tvärtom. I en fysisk butik får jag en mycket bättre överblick på vad det är jag plockat på mig. Om man dessutom scannar så har man koll på exakt vilket belopp man handlar för.
       Och på nätet har jag svårare för att hålla mig till listan eftersom man hela tiden blir tipsad om saker som går ihop med det man lägger i varukorgen. Typ att de har extrapris på bröd om man köper smör etc.
       De gör det också sjukt lätt att hitta allt som det är extrapris på eftersom alla har en egen avdelning för kampanjer och nedsatta varor. I fysiska butiker måste man ju nästan leka detektiv och verkligen reka efter grejer. Det är sällan som något dyker upp mitt framför ansiktet liksom som det gör i nätbutiker.

       Svara

        Även fysiska butiker använder ju erbjudanden. Jag tycker då att man hela tiden får värja sig mot butikernas skyltar med passa på-priser osv.
        Brukar du aldrig bläddra i butikernas reklamblad med veckoerbjudanden?

        Svara

         Men dessa passa-på-priser i fysiska butiker brukar inte vara så speciellt svårt att ignorera. Då det dels inte behöver vara speciellt relevant. Extrapris på skinka är t.ex. inte speciellt relevant om man ska handla frukost liksom.
         Men när man handlar online får man ju först en popup med ”det här handlade andra som också la den här varan i varukorgen”, efter det ”eftersom du handlar det här så kanske du glömt det här”. och efter det ”har du sett vilka erbjudanden vi har som har ett samband med det du lagt i varukorgen”. När man väl ska betala så får man upp ytterligare förslag på vad man kan köpa. Plus meddelanden om att ”handlar du för 150kr till så får du det här på köpet, eller får nyttja det här erbjudandet”.

         I fysiska butiker blir man inte alls utsatt för lika mycket än i onlinebutiker. I fysiska butiker får man ju nästan leta på hyllraderna eller i ändarna på gångarna efter extrapris.

         Svara

     Jag arbetar på ett åkeri och vi kör ut matkassar för en av de stora livsmedelskedjorna och vi betalar ut avtalsenliga löner och vi har lika bra villkor som på vilken annan arbetsplats som helst.

     Svara

     Om man tillhör en eller flera riskgrupper och inte har alternativet att handla i butik så är det bra att det finns möjlighet att välja varor på nätet och få varorna hemskickade.
     Självklart vill jag komma tillbaka till ett läge då jag då och då kan gå i butik och titta och klämma på frukt och grönt som vanligt. Men vi är inte där ännu.

     Svara

      DU kanske inte är där ännu. Dra inte alla över en och samma kam, för vi är definitivt där fortfarande.

      Svara

       ???

       Svara

     Det kanske inte är bättre för dig personligen men för de som blir sjuka och dör av Corona kanske det är lite bättre ändå…

     Svara

      Det var ju just precis därför jag också skrev ”enligt mig”

      Svara

     Jag har ingen bil och kan inte släpa med barnvagn och bebis tusen plastkassar hem(handlar mycket varenda gång jag väl handlar) så jag är så glad över tjänster som mathem, jag tror inte dem blir så dåligt behandlade av vad jag hört, finns värre för det 🙂

     Svara

      Onödigt att vala plastkassar, oavsett.

      Svara

       Ja också onödigt att välja barn

       Svara

        Det mest onödiga här torde vara att överhuvudtaget lämna några som helst uppgifter om sitt liv och leverne, på BB.

        Svara

     Håller helt med om punkt 1. Förstår inte alls hur man kan vilja handla all mat online. Gäller främst grönsaker/frukt men även andra varor. Ska jag t.ex. ha kött eller fisk vill jag välja ut en bit själv och ska jag ha charkprodukter vill jag köpa direkt över disk. Sen tänker jag också att det är bättre att det finns tider för hemleverans för personer som har svårt att ta sig till en butik, kanske för att de måste åka kollektivt eller inte vill gå dit pga att de tillhör riskgrupp, jag ”behöver” ju egentligen inte hemleverans.

     God mat och gott vin är för övrigt något jag lagt mycket pengar på under pandemin nu när det är mycket annat jag inte lägger pengar på, t.ex. uteluncher. Detta har förgyllt den trista tillvaron lite i alla fall. Detsamma gäller skönhetsprodukter, har lagt de pengar jag kanske skulle köpt ”kontorsvänliga” kläder för på ansiktsvård istället, behöver ju inte direkt speciella kläder nu när jag bara jobbar hemma.

     Svara

     1.Du kan undvika att smittas och kanske det kan vara värt det ? Att stå ut med att inte ha 100 koll på varorna utan att känna och klämma, får du dåliga varor så finns reklamation. Av all mat jag beställt sedan feb-20 har jag reklamerat max 5 ggr på bla mjuka tomater, zucchini och nån gurka samt vacc släpp på kött. Sen såklart saknar jag lite att välja framförallt färskvaror själv, men skulle aldrig säga att det är värt att smittas eller sprida smitta för att få med den ultimata bananen med hem. Innan jag började med e-handel hade jag samma åsikt att jag ville kolla allt själv, nu efter snart ett år med e-handel är jag van och kommer troligen fortsätta med e-handel efter vaccin med just för att det funkar bra. Man slipper stressa runt o trängas, man kan göra roligare saker . De som plockar gör ett bra jobb, julskinkorna hade jag inte kunnat valt bättre själv! 😉

     2. Nu är det ju snarare så att det blir mindre transporter om fler väljer att e-handla sin mat, en lastbil som åker sin runda till X antal hushåll . Inte så att lastbilen åker till en familj i taget och sedan tillbaka till butiken och packar om.

     3. Sjukt dåligt betalt? Dåliga villkor? Många som kör ut mat jobbar ju i just livsmedelsbutik?? De packar ,plockar och kör ut, eller så är det olika. Men de jag träffat jobbar i butiken också då de inte skulle få ihop timmar på att bara köra ut mat.Så med det resonemanget skulle du inte heller kunna handla i butik ju 😉 Eftersom lönen de har i butik bör vara samma som de har när de kör ut maten…så då är det sjukt dåligt avlönade där med.

     4.Mycket dyrare vet jag inte om det är, vissa tar plockavgift och vissa lägger på nån krona på varje vara kanske? Men veckans erbjudanden brukar vara som i veckobladen, samt att man kan få nån rabatt extra pga att man e-handlar.
     Såå värt det då man kan välja att hämta själv eller få hemkört. Visst du kan inte köpa de där ”fynden” som svinnmärkta grönsakslådorna/brödpåsarna eller typ halva priset på julgodiset på e-handel. Det om nåt är ju lätt att överkonsumera på direkt i butiken.

     5.Att jag skulle kunna överkonsumera på e-handel tycker jag varit svårt, jag skriver upp det som tar slut i skafferi och kyl efterhand det händer.Har en löpande order lagd för följande vecka. Går in nån gång per vecka och lägger in det som saknas och kollar lite på veckans erbjudanden. Lägger in varor så man kan laga mat i ca 1 vecka kanske, sen visst kan man överklicka hem saker, men som sagt om du går i butik och ser på saker ”live” så tror jag överkonsumtionen nästan är lättare att få till där.

     Enligt mig är det definitivt så mycket bättre att klicka hem maten på nätet, pga rådande pandemi.
     Kan och måste jobba hemifrån så därför har jag kunna välja att inte utsätta mig och min familj för smitta.
     Hade jag varit tvungen att jobba på plats hade jag iaf med största sannolikhet bara åkt till jobbet och sen hem. Hade gjort allt annat likadant som nu med e-handel och minimal kontakt med andra än de jag bor med.

     Svara

      Du menar att jag kan undvika att bli smittad. Det är fortfarande 95% av befolkningen som är friska och som aldrig blivit smittade under året. Så risken att bli smittad på Ica är extremt liten eftersom både människor och butiken tar till extrema försiktighetsåtgärder.

      Det är väldigt få som åker enbart till affären och tillbaka, utan det kombineras alltid med något. Som att man åker till och från jobbet. Dessutom är det långt ifrån alla som tar bil till en mataffär.

      Jag har hört annorlunda om villkoren, t.ex. grejer som detta: https://www.a-kassa.se/mathem-bl%C3%A5ser-chauff%C3%B6rer-h%C3%B6gre-l%C3%B6n

      I en fysisk butik får jag en mycket bättre överblick på vad det är jag plockat på mig. Om man dessutom scannar så har man koll på exakt vilket belopp man handlar för.
      Och på nätet har jag svårare för att hålla mig till listan eftersom man hela tiden blir tipsad om saker som går ihop med det man lägger i varukorgen. Typ att de har extrapris på bröd om man köper smör etc.
      De gör det också sjukt lätt att hitta allt som det är extrapris på eftersom alla har en egen avdelning för kampanjer och nedsatta varor. I fysiska butiker måste man ju nästan leka detektiv och verkligen reka efter grejer. Det är sällan som något dyker upp mitt framför ansiktet liksom som det gör i nätbutiker.

      Svara

     Hmm, nu handlar jag visserligen via Ica Maxi, men varorna är inte dyrare på deras webshop än i fysisk butik? Sen att det tillkommer en kostnad för plockavgift eller utkörning är ju en annan sak, men för min del sparar jag in det på bensinen.

     Svara

      ICA har olika priser på webshoppen och i butiken.
      ICA Maxi t ex har genomsnittligt 10% högre priser online. Plus expeditionsavgift.

      Svara

       Är det genomgående alla Ica maxi som har det så? Jag har jämfört priser och fortfarande inte hittat skillnader 🤔 Har givetvis inte jämfört alla varor, men t.ex bröd, kött, mjölk

       Svara

        Jag skriver matsedel för 2 veckor och efter det vilka varor jag behöver. När jag går av mitt nattskift far jag till affären och handlar. Väldigt lite folk. Har munskydd och handskar. Spritar av kundvagnen
        innan jag går in. Egentligen borde affärerna ha någon typ av sprinklerssystem. Som slog igång automatiskt på kvällen efter stängningsdags. Rena fräscha vagnar till oss kunder.

        Svara

     Ja visst. Minska transporterna så de går under så kan vi få våra livsmedel och läkemedel levererade med cykel. Du är nog först med jobbansökan antar jag?

     Svara

     Vi beställer online nu men jag håller med om att det är svårt med just frukt och grönt och till viss del även kött. Jag vill se de varorna och välja själv. Men jag står ut med det och beställer online i alla fall.

     Svara

     Jag har aldrig haft så billiga matkassar som när jag handlade på matchen. Fick alltid fräscha varor också. Nu har dom slutat leverera till min stad så jag handlar online på ica som lagt på en summa på varje produkt. Veckohanlingen är alltid 4-500 kronor dyrare än på mathem.

     Svara

   Vore dock lättare att hålla avstånd om alla strosade och intre stressade.

   Svara

    Sedan kan ju hon mena att hon slipper stressa mellan möten/få femtioelva samtal och nu faktiskt kan ta tid på sig att välja vad hon vill köpa?
    Man behöver ju inte läsa inlägget som fan läser bibeln.

    Svara

   Strosa i matbutik i timmar, samt åka till Dubai ✌🏻

   Svara

    Det gäller att njuta av antikropparna!
    Härligt att känna sig som Wonder Woman bland alla stackare som fortfarande är livrädda för att bli smittade 🙂

    Svara

    Skriver hon att hon ska göra det nu på direkten?
    Och det är väl ändå jättebra att hon inte la upp något från resan? Det var ju precis det alla skrek om förra året, att man får göra vad man vill på sin fritid. Men att man ska låta bli att lägga upp vad man gör eftersom att man influerar till oaktsamhet.
    Hon lyssnade på kritiken och ändå är det inte bra, wtf?

    Svara

     Nu när hon gjort resan och ”alla” vet om det kan hon lika gärna tala om att hon varit i Dubai?
     Att inte skriva/säga något verkar hyckleri.
     Bella vet mycket väl att hon och Paul blivit siktade i Dubai.
     Finns ju bildbevis.

     Svara

      Men om hon skriver om det influerar folk till att göra samma sak. Så varför ska hon skriva om det egentligen?
      För precis som du säger, alla andra vet ju redan om det och då finns det inte så mycket att skriva om.
      Det är inte ett dugg hyckleri att inte skriva om det.

      Svara

       Eller också tycker läsaren att det var fel att åka iväg till Dubai i dessa tider.
       Jag tror knappast någon direkt bokar en resa till Dubai för att Bella och Paul varit där.

       Svara

        Men det är ju precis så kritiken har låtit hela året! ”Sluta posta bilder på ditt resande du influerar till opassande beteende”.
        Om man tycker att det är fel att åka iväg så är väl ändå det enda rätta (eller minst felaktiga) att inte posta grejer om det?

        Svara

      Du får nog kolla upp vad hyckleri betyder.

      Svara

       Jag använde ordet på ett korrekt sätt.

       Svara

        Nej, det gjorde du verkligen inte. En hycklare influerar till en särskild livsstil, utan att själv följa det personen själv förespråkar.
        Bella har inte förespråkat att man inte ska åka till Dubai. Hon har inte skrivit någonting om saken.

        Skulle t.ex. Greta köpa upp Norwegian eller SAS så skulle hon vara en hycklare.

        Svara

        Nej, inte alls!

        Svara

     Fast det handlar väl också om att om du som känd person reser/festar/julhandlar osv, oavsett om du lägger ut något, så skickar du ut bilden av att det är okej? Ja det är absolut sämre när influencers postar om allt idiotiskt dom gör men det är ju ändå dåligt att göra allt idiotiskt (vem det än gäller), även om du inte lägger upp det. Och som känd får du räkna med att folk kommer få reda på det.

     Svara

     Vi är många som inte tycker det är rätt att göra vad man vill på sin fritid under rådande omständigheter. Poängen är inte att göra rätt för sakens skull, utan för att minska smittspridningen. Folk gör ofta som andra gör och därför är somliga av meningen influencers helst inte ska använda det faktum att de skiter i pandemin som content. Det betyder dock knappast att det är fritt att göra vad som helst. Sjukt märklig tolkning…

     Svara

    Glöm inte Italien, hur många gånger var dom där egentligen?

    Svara

   Måste hennes lycka va Corona anpassad menar du? Man kan bli lycklig av att resa även om man inte gör det på samma sätt just nu

   Svara

    Dubai ligger utanför Europa och är no resemål. Råden är att bara göra det nödvändigaste som att jobba hemifrån inte umgås med andra o s v. Åka rulltrappa i Dubai i ett välbesökt shoppingcenter är årets kalkon vid sidan av msbchefens jobbresor till Las Palmas.

    Svara

     Sorry, Ser inget om Dubai i listen?

     Svara

      I listan…

      Svara

     Årets kalkon är Federleys krokodiltårar medans han tar ledigt med full betalning.

     Svara

      Han har inte tagit ledigt. Han har avgått helt och hållet

      Svara

       Senare ja . Men jag beskrev kalkon-ögonblicket då Federley grät ut i media direkt efter avslöjandet.

       Svara

     Jo det är nog no no. Stanna hemma!

     Svara

   Men verkligen orka leta fel. Som att det bara är nu hon menar.

   Svara

  Önskar att jag kunde bli frisk från covid-19skiten som jag nu dragits med i snart tio månader!

  Svara

   ❤️ Jag önskar också att du blir frisk

   Svara

    🙏❣️

    Svara

   Har du varit sjuk i 10 månader!? Jäklar

   Svara

    Ja tyvärr, långtidsvarianten som det nu äntligen ska börja forskas på…

    Svara

     Har du covid eller har du långdragna biverkningar av din genomgångna covid?

     Svara

      Förmodligen biverkningar/skador efter coviden…har antikroppar..

      Svara

     Krya på dig!

     Svara

      🙏❣️

      Svara

   Jag också!
   Viruset är lurigt som tusan. Det är verkligen viktigt att respektera råd och riktlinjer.
   Har mått dåligt nu två månader efter jag smittats (av mitt barn).
   Så snälla, för er egen skull, var försiktiga!

   Svara

    Men barn smittar ju inte ( ironi)🙄😬/ förskollärare

    Svara

     Ja, ni lärare lever oskyddat. Förvisso är inte lärare mer utsatta för smitta än andra yrkesgrupper i samhället.

     Mitt barn är ”mellanstadiebarn” och tack och lov smittade han inte några av sina lärare eller klasskompisar.

     Svara

      Poliser är väldigt utsatta för smitta😢

      Svara

       Det finns många yrkesgrupper som är utsatta. Ingen nämnd, ingen glömd.

       Svara

        Undersköterska här.
        Vi har många nu med konstaterad covid-19. Jobbigt, slitit. Många av personalen är också sjuk. Nyss testad och är negativ 🙆‍♀️

        Svara

    För mig var det helt omöjligt att ställa mig upp någon vecka efter att febern hade lagt sig. Min kropp läkte av att jag gjorde lite mer för varje dag, och successivt trotsade de motstridiga signalerna från kroppen. Förstår att det inte funkar för alla, och jag är absolut ingen läkare så ta detta med en nypa salt men ibland behöver man faktiskt inte lyssna på kroppen även om det tar emot! Krya på dig!

    Svara

     Har haft bättre perioder, men när jag gör för mycket ( t.ex städar, går en promenad ca 1 km) blir jag liggande igen med alla covidsymtom😖

     Svara

     Köp en pulsoximeter och tracka er syresättning.

     Svara

   Vad hemskt ❤️ Vad har du för besvär?

   Svara

    Bröstsmärtor, hosta, svider o bränner i huden, extremt trött och andfådd , hjärtklappning,högt blodtryck, blåmärken som kommer o går…Alla prover bra…

    Svara

  Detta är min livsfilosofi! Att uppskatta de små sakerna i livet gör att vardagen blir så mycket trevlig! Till exempel duka fint på en torsdagsmiddag och äta nåt trevligt känns nästan ännu bättre än att äta nåt gott till helgen

  Svara

   Sån är jag med… har aldrig haft ett måndag till fredag jobb så jag har ibland lite helg mitt i veckan. Men jätteuppskattat med lite vardagslyx. Finns en klyscha om att sätta guldkant på tillvaron och det tycker jag att det är.

   Svara

  Grotta ner mig i datorspel på kvällarna med finn crisp-chips!

  Svara

  Läsa en bra bok och äta choklad!

  Svara

   Är du jag?
   Har jag skrivit detta undrar jag, du beskrev just mina två (enda) talanger 😍😍😍.

   Pöss

   Svara

    Det är det bästa som finns😍har du något boktips?

    Svara

     Vadsomhelst med Terry Pratchett Eller Douglas Addams

     Svara

     En annan bokmal här! I 2020 var mina favoriter Pesten av Camus och The Remains of the Day av Ishiguro, rekommenderar starkt 🙂

     Svara

      Åh, jag läste också Pesten av Camus förra sommaren pga. att jag läste en sommarkurs på Lunds Universitet och jag älskade den! Är det någon här som hänger på Goodreads?

      Svara

      Tokigt, har som nyårsmål att läsa mer, gick in i en bokaffär och längst fram som tips från personalen låg Pesten. Hur kommer det sig att den är uppe och svingar så nu? Den är väl 60 år gammal. Pandemin?

      Svara

      Pesten läste jag och recenserade på gymnasiet. Skulle inte läsa den igen om jag så fick betalt.

      Svara

     Männen i mitt liv av Sofia Rönnow Pessah.

     Svara

  Hon har fortsatt att resa och jobba trots att hon enligt intervjuer med mera är sjukskriven! Finns likheter med andra som söker sin egen lilla lycka, njet inte bella. Jo hon har likheter med Eliasson.
  Hon hamnar på skamlistan. Hennes blogginlägg är enbart för att dölja resan till Dubai och lyckan med att bära vinterjacka med äkta pälskant.

  Svara

   Hon passar på att njuta av fritid och familj när det inte går så bra i företagen, så fort hon får tassarna på en privatget så dumpar hon barnen på Odd och sätter upp håret i rullar. Mark my words!

   Svara

    Privatget 😂😂😂

    Svara

   Man kan och får resa trots att man är sjukskriven, och man kan och får jobba trots det då man kan vara halvt sjukskriven. Hon är/var inte sjukskriven på heltid och uppbär inte sjukersättning från fk. Hon är ju bara typ rekommenderat sjukskriven av läkare efter att ha gjort ect-behandling, vilket är det vanliga då.

   Svara

    Hon har inte gjort någon ect-behandling.

    Svara

   + lyckan med att bära den stickade mössan från Max Mara med en tofs av rävpäls, som dessutom inte går att tvätta alls på något sätt.
   https://se.maxmara.com/p-9576010306003-gonzaga-camel

   Svara

    Barockt! 🥵🤮

    Svara

     Rävpäls?! Nej inte möjligt. Idag är alla upplysta om det fruktansvärda djurplågeriet som ligger bakom varje pälsbit. Vem köper/ stödjer sånt? Idag 2021. Ingen med lite empati i alla fall.

     Svara

   Fast jag tolkar det som att hon är ”sjukskriven” från ett icke-existerande jobb utan någon ersättning från försäkringskassan eller något försäkringsbolag. Då kan du ju göra vad tusen du vill under din sjukskrivning om du inte har en arbetsgivare som drabbas eller något som betalar ut ekonomisk ersättning. Jag har inte mycket gott att säga om Belsebub men här tvivlar jag på att hon gör något fel vad gäller sjukskrivningen.

   Svara

   Riktig djurpäls?! Du skojar, hoppas jag.

   Svara

  Håller med Isabella om lyckan i att gå upp före alla andra. En kopp kaffe helt själv innan alla vaknar är lycka.

  Svara

   Därför bor jag ensam 👌

   Svara

  Att få lägga sig bredvid sina sovande barn och lukta dem i håret ❤️

  Svara

   Dina barn är inte tonåringar får jag hoppas.

   Svara

    Nejdå, 47,5 och 49 år är dom.

    Eller 570 och 588 månader om du föredrar det.

    Svara

     Haha 🙌🧓👵

     Svara

   Barn, Bella har idag lämnat ut sina barn i ett långt blogginlägg. Handlar om deras sovvanor eller ovanor och att dottern inte ville gå och la sig på marken. Med bilder.
   Uppenbart för att provocera för inte kan hon ha missat debatten om att inte skriva om barn?

   Svara

    Elsa Billgren hade också ett inlägg med sin son där hon skriver att han ber om att bli fotograferad. Kändes som en markering om var hon står.

    Svara

  Hon tror att hon uppfunnit bananpannkakor, vilket enligt henne gjort ”succé. Hon måste väl driva, hoppas jag.

  Svara

   Typ som min klasskompis på gymnasiet som hävdade att han kommit på att blanda svartpeppar i ketchup på McDonalds

   Svara

    Hade en i högstadiet som trodde att hennes familj uppfunnit kombinationen potatis och köttfärssås. ”Det är bara min familj som gör så”. Nej Amanda ni har bytt ett tillbehör.

    Svara

     Haha hela mellanöstern har en egen version på köttfärs och potatis… Godast om potatisen får koka med i såsen.

     Svara

      Supervanligt i alla länder i Norden också.

      Svara

       Är det? Aldrog hört talas om faktiskt.

       Svara

       Ja, min mormor kokade ofta så.

       Svara

       Vi äter ofta köttfärssås med ris, kokt potatis, pressad potatis eller potatismos.
       (alltså, inte alla varianter samtidigt). Jättegott och omväxling förnöjer!

       Svara

     Jag har i och för sig aldrig hört talas om någon som äter köttfärssås och potatis men känns ju inte som någon person kan ta creed för.

     Svara

   Nej det är ju en omelett.

   Svara

   Bella har i alla år marknadsfört sig själv som den som startat och uppfunnit en mängd företeelser och beteenden.
   Vet inte vem som har inbillat henne att hon är begynnelsen till så mycket. Världen har faktiskt funnits långt innan Bella föddes för 30 år sedan.

   Svara

    Det är ett typiskt influenserbeteende. Jante är de ljusår ifrån.

    Svara

    Nja det är ju hur du och vissa tolkar det eller vill tolka det, och hur vissa läser in det, inget hon själv säger eller skriver men som sagt en tolkningsfråga beroende på hur man ser på henne i övrigt och hur man vill framställa henne. Tramskommentar.

    Svara

     Haha va?

     Svara

   Nu är det iofs inte riktigt så hon uttrycker sig. Hade Bella vridit på sanningen på samma sätt du gör nu hade hon kallats lögnare och diverse mindre trevliga saker.

   Svara

    Hej då!!

    Svara

  Hon glömde guldkornet Dubai…

  Svara

  Pojkvännen sambon har funnit lycka i sitt nya kameraobjektiv han glatt visar upp på sin IG. Han glömde säga att det har han inte köpt själv utan fått i julklapp av sambon Löwengrip. Ett så kallat proffs som inte köper sin egen utrustning.

  Svara

   Sån konstig kommentar. Tror du han valde julklappen ifrån henne på egen hand? Vad skulle han göra när han öppnade julklappen, säga nej tack jag köper min egna? Är ju Bella som inte tänkt till ordentligt här, han har ju inte gjort något fel, han har bara fått en julklapp.

   Svara

  ”Ett lycka”

  Svara

   Bevis på att Bella inte låter alla inlägg skrivas av ett proffs?

   Svara

    Men Cam gör ju samma små felskrivningar för att generera fler kommentarer. Det är alltid en handfull som måste rätta

    Svara

     Ka-ching!

     Svara

      Verkligen, det är där jag drar in de stora pengarna.

      Svara

       Gör vad du vill och när du vill bara inte kom med Selma
       för den ser farlig ut. JÄTTE FARLIG!

       Svara

        Det är hon.
        Hon äter småbarn och pudlar till frukost.

        Svara

         Gillar Selma. Vi bor granne med en stor kille som heter Vincent. Typ pitbull eller nåt. Han går på klorna och ”piper” när han träffar vår lilla sheltietjej Glory. Hon är liten och han är så stor. De är så söta ihop. Han sneglar också glatt på mina andra 2 sheltietjejer. Lite kärlek i luften 💕

         Svara

        Vad??!! På riktigt. Selma ser farlig ut. Fattar nada.

        Svara

  haha njuta av strosandet i en matbutik nu??…eh.. Knappast, man rushar parerande in när det är som lägst antal kunder i butiken …skyr alla som ev dyker upp i närheten …smyger fram till en halvtom kassa…håller avstånd…parerar sig vidare ut ur butiken och pustar ut när man sitter i bilen igen.

  Svara

   Saken är väl den att Bella inte fått något jobb. Tidigare har hon låtit så säker på att hon skulle börja jobba igen 2021, sitta i olika styrelser o dyl. Hon försökte väl komma in i de före detta anställdas pyjamasföretag men det gick inte så bra.

   Svara

    Hon tänkte väl köpa in sig i bolaget och komma till dukat bord.

    Svara

    Ja jävlar, Bellas 2021 är helt misslyckat efter 13 dagar 😂

    Svara

   Prata för dig själv.
   När jag var och handlade igår var det hur lugnt som helst. Jag gick definitivt och strosade runt. Gick till brödet, stod där en stund. Gick till ostarna och funderade. Gick till hyllan med varor för kort datum för att kolla om det fanns något intressant där. Glömde bort att jag skulle ha ett visst bröd och gick tillbaka. Och så vidare genom hela affären.
   Hade svårt att bestämma vilken betalningsstation jag skulle gå till eftersom att alla var tomma. Jag checkade ut, betalade, scannade in en qr-kod för att få en stämpel och så strosade jag ut ur butiken.

   Svara

   Tur man inte är så där rädd för att bli smittad. Herregud.

   Svara

    Beror inte på rädsla….suck

    Svara

   Nej, så gör ”man” inte. Det är mycket lättare att hålla avstånd när man strosar och jag skulle känna mig betydligt tryggare i butiken om fler rörde sig lite långsammare så jag slapp ducka eller kasta mig ur vägen för alla parerande rushare.

   Svara

    Jag är en av de här personerna som förmodligen rushar, men har otroligt svårt för långsamma människor i alla lägen. Klarar liksom inte av när det går långsamt, covid eller ej

    Svara

     Och här gick jag och trodde att vi skulle visa solidaritet och ta ansvar. Nej, jag är i normalfallet inte en långsam människa men vi lever inte normalt nu så rusha kan man göra någon annanstans än i mataffären.

     Svara

     Strosa kan man göra kl 7 när de öppnar….. (under pandemin)

     Svara

      Nej, generellt behöver folk slappna av och sluta stressa.

      Svara

      Hos oss får endast äldre och riskgrupper handla vid sju, så jag får snällt strosa lite senare.

      Svara

       grattis till lite sovmorgon då 😉

       Svara

  Men herregud Camilla. När ska du ge dig? I fallet Boondinbella tycker jag att du för längesedan passerat gränsen till mobbning. Detta är absolut inget som förtjänade en egen artikel.

  Svara

   🥱

   Svara

   Haha det här är väl för fan ingen mobbning

   Svara

   Vad är det som är mobbing i detta inlägg??
   Hon skriver om ILs guldkorn och inget annat.
   Tagga ner lite att hitta fel på allt.

   Svara

   I just detta inlagg tycker jag inte Camilla har gjort nagot fel alls, dock ar det ju som vanligt fullt av bella-hatare i kommentarsfaltet. Och det vet ju Camilla om, men inlagget i sig var inte illa.

   Svara

   Låter som blondinbellas definition av mobbning du har. Vi andra vet vad verklig mobbning innebär och det är inte att citera en inflytelserik affärskvinna.

   Svara

    Men att inte Sandra Beijers citat avhandlas här istället ”Om jag inte vetat att corona fanns så hade jag nog inte vetat det” men nej just det för hon genererar inte lika mycket kommentarer och klick.

    Svara

     Nä det är 0 diskussion om henne

     Svara

   Ämnet i sig förtjänar definitivt ett eget inlägg. Det finns bevisligen väldigt många personer som mår extra dåligt just nu pga omständigheterna.
   Inlägget i sig är ju heller inte negativt vinklat, snarare tvärtom.
   Jag tycker att det är ett jättebra inlägg och det är sådana här grejer jag vill se mer av.

   Men sedan är det lite olyckligt att det är just Bella som tagit upp det, vilket gör att kommentarerna kommer handla om allt annat än vad inlägget handlar om.

   Svara

   Har du lust att utveckla?

   Svara

  Att dricka kaffe med mjölk medan jag sminkar mig, älskar det😂❤️

  Svara

  Hon var sjukt uttråkad av tristess för ett par veckor sedan, men klart man är hög på lycka efter 1 vecka i Dubai (läs: solen/värmen), då är tom. ”gå i affären” lycka…
  Ge det två veckor till så är hon uttråkad. Eller en chefsposition så är det livskallet. Eller en lägenhet utomlands så är den det bästa som finns. Eller en till unge så är tre bättre än två. Eller en rikare man så var den nuvarande inte äkta. osv. osv. i det Isabellianska kretsloppet 🤷🏽‍♀️

  Svara

   Det isabellianska kretsloppet bra uttryckt. Även kombinerat med avlopp.

   Svara

  Är det fler än jag som reagerar på Emma Tigers(påsmällen) resa till Branäs.
  Hur hon gör allt för att rättfärdiga sin resa, som till på köpet är ett samarbete.
  Dessa influencers har så svårt att tänka på nån annan än sig själv.

  Svara

  Gosa med min hundvalp och spela tv och datorspel. Så underbart avslappnande och skönt.

  Svara

  När man följer flera influensers inser man vilket härligt jordnära och varmt liv man har. Samt man har ett utvecklande jobb där man inte behöver spela paddel i nya kläder och filma sina medspelare. Eller behöver säga något nonsens varje dag och filma det. Eller filma sina barn när nyaste kärleken är med och hämtar dem eller jagar dem runt bordet. Ett äkta riktigt liv är en rejäl guldklimp! Och en stor råslipad diamant.

  Svara

  Sitta med min laptop i knät utan att vara kissnödig…

  Det knackar på dörren istället för att det ringer efter
  att jag skruvat ur ringklockan.

  Att ha mobilen utan ringsignal på.
  Får titta till den då och då.

  Längta till sin bok på kvällen när
  man skall lägga sig.

  Gå till kylen och ta en ischoklad till.

  Klockan är 15:48 och det skiter jag i.

  Svara

   Det första jag ska brukar göra när jag flyttar att att ta bort ringklockan. Gillar inte oväntade besök, och öppnar så gott som aldrig för någon jag inte känner. Finns ingen anledning.

   Svara

    Samma som jag tycker.

    Svara

  För ett tag sedan skrev hon att hon legat mycket på soffan och klickat hem grejer. Är det inte märkligt att hon med svart bälte i shopping och världsbäst på sociala media inte tagit upp bollen om statsministerns icke shoppande på nätet? Hon var snabb att räcka ut en hand till Greta förra våren. Men den handen var en PR hand.

  Svara

  Jag håller med Isabella, jag hatade de första månaderna av Corona (Vi har inte träffat mer än en handfull personer sedan mars 2020), men nu har jag hittat lycka i de små tingen. För mig är höjdpunkterna att kallbada i havet där vi bor, baka surdegsbröd, laga mat och duka upp vackert på bordet, tända ljus och läsa en bra bok med en kopp te och lite godis, och testa nya viner!

  Svara

  Nyfiken på om folk följer ”influencers” som man stör sig på? Avföljer man eller är man nyfiken och vill se deras dagliga upptåg? Enligt statistik så har Ex margaux tappat nästan 3000 följare på 30 dgr och även hon djurplågaren fick tack o lov ett dropp bland följare.
  Vi vet ju som sagt att varje lyssning av poddavsnitt, trafik till YT, blogg.., genererar till att de kan fortsätta livnära sig på det så fortsatt nyfikenhet av dem man inte gillar gör dem betydligt mer rika 😉

  Svara

   Nu under corona kan jag typ inte sluta… kollar den här bloggen varje dag fast jag inte ens följer majoriteten av de Camilla skriver om. Blir dålig till mods av det (ofta) otrevliga kommentarsfältet men läser & kommenterar ändå. Är asförbannad på Bianca, Alice S, mfl som skiter i alla corona-råd men följer dem ändå. Stör mig jättemycket på Margaux (gillade henne verkligen för ca 6 mån sen) men kollar alla hennes videos. Tycker att Ida W och Pärlan är fåniga och dryga men lyssnar på varje pod.

   Jag kan inte svara på varför. Kan bara inte sluta. Är så rastlös då jag inte vågar göra nånting pga corna och bara är hemma men är i normala fall en person som är iväg på grejer och träffar folk hela tiden. Jobbar hemifrån nu dessutom. Känns lite som att om jag slutar följa influencers så blir jag ännu mer ”utanför”.

   Svara

    Haha så klockrent svar!
    Jag har också knarkat influencers denna ledighet.. tanbyklara är en av få som känns ärligt avklädd, ärlig med vad hon gör, vad hon imponeras av och känns trygg som person.. men vad vet jag😂 tyckte precis som du att Margaux verkade härlig men efter att ha lyssnat på hennes nya podd så har jag dessvärre ändrat uppfattning. I det senaste avsnittet så skämtar de om Viktor frisk, även om det ska vara hjärtligt så får jag ändå känslan av hån i rösten.. nästan som i småskolan när någon sa ngt taskigt men klämde alltid till kommentaren ”skämta bara”. Vad jag förstår det så har väl hennes bror precis blivit singel och ändå försöker hon framställa honom som Avis på att hon har hittat kärleken? Övertolkar jag allt? 😂som sagt.. Corona isolering resulterar i riktiga världsfrågor😉

    Svara

     Skönt att inte vara ensam! 🙈😂

     Svara

  Skriver här i stället för i Paow-inlägget. Hon lade upp en story nu kring att tjejen tagit bort delen där hon skrev att hon hoppas Paow dör. Det syns ingenstans i en DM-konversation att man tagit bort något va?🤔

  Svara

   Den där norskan verkar ju vara sjukt galen!

   Svara

   Paow har tagit bort mig som följare så jag kan inte se den.
   Man kan ta bort hela meddelandebubblor men inte i ett sänt meddelande tror jag…

   Svara

    Jag kan ta kort ett meddelande jag skickat så det inte syns hos mig. Säg att jag skickar tre separata meddelanden på raken, då kan jag återkalla det andra.
    Men! Den jag skickat till ser dom. Så Paow kan se dom och borde kunna bevisa det med en skärmdump.

    Svara

    Det var på Snapchat!
    FAQ Instagram säger följande om frågan: När du har tagit tillbaka ett meddelande visas det inte längre för personerna i konversationen. Tänk på att de personer som du skickat meddelandet till kanske redan har sett det.

    Blir svårt att bevisa i efterhand tror jag…

    Svara

  Mitt bästa tips för att bli lycklig är att säga upp sig från det där jobbet som ger dig ångest.
  Hoppa av utbildningen som du ångrar att du påbörjat.
  Säg upp alla relationer som gör dig olycklig.
  Ät det du är sugen på.
  Avfölj alla, på sociala medier, som bidrar till att du ifrågasätter ditt eget värde.

  Svara

   Tack, jag tror att det här är vad jag behövde läsa just nu. Jag går sönder av mitt jobb. Gråter varje morgon innan jobbet och varje kväll när jag kommer hem. Känns som att jag sitter fast. Som att jag aldrig kommer orka jobba igen. Som att jag aldrig är hemma. Allt är bara mörkmörktmörkt.

   Svara

   Sitter i en skit sits, jag verkligen hatar och mår så dåligt av att plugga, har fått stress utslag i ansiktet och jag sover sjukt dåligt om nätterna MEN jag vill så gärna jobba med det jag pluggar 😩

   Svara

  20/11/21 Stora barn – Barnen går alltid upp före mig, idag smög de ner runt sju-tiden och jag sov kvar till nio.

  20/12/28 Sova i egen säng – På vardagarna går jag alltid upp en timma tidigare än alla och gör ordning mig. Jag tycker att det är så skönt med den egna tiden.

  ”alltid” verkar vara lite flytande..?

  Svara

   Eller så är det skillnad på vardag och helg, men ja många använder alltid lite fel, alltid betyder inte alltid Alltid så att säga, alltså inte exakt alltid, men ofta typ.

   Svara

    Bella använder alltid både aldrig och alltid fel.
    Väldigt lätt att Googla bakåt i det hon skrivit under åren och hitta massor med motsägelsefulla påståenden.
    Ena året gör hon alltid något, och året efter gör hon aldrig precis det hon alltid gör 🙂

    Svara

    Så fascinerande att du alltid verkar ha full koll på hur ”många andra” uttrycker sig ”lite fel” men just din idol Bella är felfri pga att ”många andra” gör samma fel? Alla dessa namnlösa källösa andra som konstant gör fel rättfärdigar alltså alla gånger idol-Bella ljuger?

    Svara

   De får väl fixa sin egen frukost också, medan stressade Bella sover ut..

   Svara

  Tråkigt att hon kraschade ett äktenskap, sänkte flera bolag och nästa satt barnen i andra hand under tiden hon kom på detta. Men bättre sent än aldrig antar jag.

  Svara

   Ja, men det är väl smällar man får ta? 🤷🏼‍♀️😂

   Svara

  Och Blondinbella godkänner inga kommentarer som nämner Dubai el dyl…surprise

  Svara

   Varför skulle hon?

   Svara

    För att alla vet att hon ljuger!

    Svara

   Stämmer, alla mina kommentarer om Dubai är inte kvar många sekunder, tas bort direkt.

   Svara

  Jag brukar åka till Dubai då och då, det gör underverk för mitt humör.

  Svara

   Du göder en diktatur, tar ni inte det på allvar?

   Svara

    Underverk för ditt humör. Men det är väl bra. Även underverk för diktaturen och miljön.

    Svara

  Bella ljuger som vanligt! Tror inte det minsta på att hon finner njutning i hemmalivet. Hon reser ju direkt så fort hon inte har barnen. Nej, hon vill så fort hon kan få leka bizzenzzwoman igen, dessvärre för hennes del så tror jag det dröjer länge tills dess. Hon är som bekant rätt ”bränd” i företagskretsar och ses mest som en bluff med bimbolook.

  Svara

  OT
  Se uppdrag granskning 20:00.

  Svara

   JA! Sjukt viktigt ämne!

   Svara

  Det bästa som sätter guldkant på tillvaron i mitt liv för tillfället är min utomhusjacuzzi. Finns inget skönare än att glida ner I den efter en lång och kall löptur. Där kan jag ligga långa stunder och bara undra ”kan man verkligen ha det så här bra” och bara konstatera att det går.
  När man blivit ett russin tar jag mig en dusch och gör upp en härlig brasa i kaminen framför soffan. Sedan ligger jag bara Där, ralklång och gosar förnöjt ner mig bland filtar och kuddar och läser bästa Bloggbevakning 🙌. En och annan clementin slinker ner också

  Svara

  Guldkant att få gå ut i pulkabacken med barnen på lunchrasten (jobbar hemma) och sen ut igen en stund efter middagen. Härligt med kylan och mysigt med barnens skratt

  Svara

  Ja verkligen. Vi behöver ögonöppnare!

  Svara

  Att mina krukväxter är så välskötta nu när jag är hemma hela tiden och pysslar om dem. Vissa blommar om för första gången på många år. Det är så fint. Sen att jag köpte ett billigt fotbad online + väldoftande oljor och kör hemmaspa med masker och goda snacks emellanåt. Även barnen älskar det.

  Svara

  Har Blondie dragit fram sitt excel-ark igen? Eter resa till Dubai blir det gosande med både SKM och BubbleBoy.
  Gäsp.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.