Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

832 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som vet vart man hittar Airpods pro till bäst pris? Kanske har någon en rabattkod att dela med sig av?

  Svara

   Kollat t ex på Prisjakt/nån annan prisjämförelsesajt?

   Svara

   Det är väldigt sällan erbjudanden på apples senaste varor. Högst typ 10% om du är student (och isåfall på apples egna hemsida där det ofta är dyrare). Annars är det väl prisjakt som gäller!

   Svara

   https://members.com/se/brand/apple/p191302959/airpods-pro—white lägg till koden Student10 så får du 10% rabatt.

   Svara

    Billigare i butik. Members/Campadre ska man dubbelkolla online innan man slår till då priset kan vara detsamma el lägre i andra butler. Boozt är också luriga. Där tror man att Booztlet ska vara billigare, men exakt samma vara kan kan kosta lika mycket eller till och med mindre på Booztlet

    Svara

   Jag köpte via cdon – bra pris + bra cashback. Jag betalade 2153 och fick 5% cashback.

   Svara

   Skulle ni tycka det var okej att höra era grannar genom köksfläkten samt badrumsventilationen?

   Svara

    Med airpods? Nej.

    Svara

  till dig som ska göra abort, det var inte så farligt!! jag googlade som en idiot innan och läste bara skräckhistorier. men det gick jättebra, mådde inte illa och sov igenom hela grejen.

  har dock en fråga, man får ju ej ha sex så länge man blöder, men jag blöder typ ingenting? asså det är så lite så jag har inte ens trosskydd, är det okej då?

  Svara

   Funkade aborten verkligen?

   Svara

    jadå 🙂 allt ute! 🙂

    Svara

   Vad skönt! Va tacksam för det. För mig va det just en skräckupplevelse. Önskar att jag varit förberedd och fått infon av vården och inte bara fått höra att det skulle va typ som mensvärk.

   Svara

    Samma här

    Svara

    Smärtan man kan uppleva vid en abort kan liknas med förlossningsvärkar (mildare men dock ändå). Att det ska kännas som mensvärk är mer undantag än regel. Jag är ledsen att du inte fått tillräcklig information och att du behövde behövde uppleva det som en skräckupplevelse 💜

    Svara

     Jag hade fan ont av värkarna vid aborten än mina förlossningsvärkar.

     Svara

      Mer ont*

      Svara

      Skulle just säga att jag inte alls fick ont av medicinsk (?) abort. Trodde det berodde på att jag fött barn innan.

      Svara

       Jag hade också mer ont vid abort än förlossning
       Dock va förlossningen efter så vet inte om en abort blir mindre jobbig för man fött innan. Skulle inte tro det eftersom en abort inte har något att göra med typ bäckenet eller fogarna eller såna saker. Smärtan vid aborten satt ju i magen enbart.

       Svara

     Jag som jobbade som en idiot och rasade i vikt månaderna innan, blev aldrig illamående eller något annat symptom mer än att mensen var borta. Blev uppmärksammad av det från en närstående då vi pratade mensvärk. Tog grav test och fick plus, bokade tid för abort dagen efter. Väl där visade sig att jag var för långt gången för piller och liknande. Så fick åka in och få tabletter för att sedan komma tillbaka dagen efter för att som de kallade det stöta ut fostret. Var då i vecka 18+5(eller6). Var alltså precis så jag fick göra det utan tillstånd.

     Den smärtan jag hade då vill jag aldrig önska min värsta fiende, barnmorskan som hjälpte mig sa att jag gick igenom ett fullt värkarbete + krystningar i 2h innan det var över.

     Kommer aldrig göra en enda abort igen efter den upplevsen. Det värsta av allt är att jag var dum nog att kolla på skärmen på vul innan besöket och såg att det var en pojke, som växte bra osv. Idag hade jag gjort annorlunda men som nykläckt student, ny kille och osäkert jobb kändes det som det bästa för mig och fd pojkvännen. Mår fortfarande dåligt av att bara tänka på det 😖😓

     Svara

      Kram till dej!

      Svara

    För mig var det på allvar en nära döden upplevelse. Aldrig upplevt ngt mer smärtsamt. Bestämde mig där och då för att föda med snitt och inget av mina 4 snitt har varit i närheten av den smärta jag kände vid aborten fi faen

    Svara

     Hur fick du igenom planerat snitt?

     Svara

   Tack för att du berättar!! Ska också göra en nästa vecka. Har också googlat så mycket och hittar bara skräckhistorier. Och så mycket skam!! Jag själv har fått möta mina värsta fördomar, trodde aldrig jag kunde göra abort, men så hamnade jag helt plötsligt här.

   Svara

    Jag hade panik innan bara läst det värsta, kunde inte äta på flera dagar, för mig handlade det aldrig om de psykiska utan endast det fysiska. smärtan och att spy, har brutal spyfobi. Det gjorde ont ja, men jag tog massa postafen mot illamående vilket gör en trött så ta de så slummrar du lite, jag tog inget morfin. gjorde min hemma. lycka till!!!❤️

    Svara

     Tack snälla.

     Svara

    Nån annan som har tips hur hantera skammen?

    Svara

     varför känner du skam? frågar inte drygt!! men för att ge dig tips undrar jag vad det grundar sig i?

     Svara

      Jag vet inte riktigt vad den grundar sig i. Jag är inte religiös och jag är absolut 100% för fri abort utan några som helst pekpinnar. Men det sitter konstiga fördomar eller någon slags konstig moraltant i huvudet.

      Svara

     Försök mota bort den, finns ingen skam i detta! Du tar ansvar för sin kropp och ditt liv, det är bra!

     Svara

      Tack! Det är sant.

      Svara

      Jag har gjort abort och jag vet att jag dödade mitt eget barn, det hade levt annars och jag försöker inte försköna det. I Sverige hamnar man inte på gatan för att man får barn utanför äktenskapet och jag tycker det är sunt och rimligt att känna skam. Skam är inte farligt!
      Jag har känt mycket skam för min abort och skam är en naturlig känsla. Varför försöka peppa och säga ”känn ingen skam?” Det är en naturlig process att känna skam när man upplever sig ha handlat oriktigt. Det är inte farligt att erkänna att kvinnor kan uppleva en abort som skamlig. Varför förneka känslor?

      Svara

       Eh okej 50-talet ringde

       Svara

        Nej snarare 2020 ringde.
        Nuförtiden anses skam som en känsla man ska förneka och förtränga.
        Om jag kände skam efter min abort, varför ska det förnekas? Jag är öppen med min skam, jag skämdes över aborten, jag tycker inte att jag ska hånas med ”50-talet ringde” för det.

        Svara

         Men de flesta känner nog ingen skam i Sverige tänker jag, mycket annat men inte det. Det är ändå ganska ”normaliserat” här

         Svara

          Prata för dig själv.
          Själv kände jag oerhörd skam när jag gjorde min första abort, då 18 år. Skämdes som fasiken för att jag satt mig själv i den situationen. För jag skulle ha vetat bättre osv.
          Skämdes också för att jag valde som jag valde istället för att vara vuxen nog att ”stå för konsekvenserna”. Det kan låta ologiskt, men det var så jag kände.

          Vid andra aborten var en skrapning av ett MA. Då skämdes jag för att jag var där pga att min kropp var misslyckad, för att den inte funkade som den ska och för att jag inte är kvinnlig nog att fullborda en graviditet. Ja, jag är helt säker på varför jag fick missfallet. Kan också låta ologiskt, men det var så jag kände.

          Svara

       Inte barn, foster, om ens det…
       Varför tror du hon tycker det är en oriktig handling? Det är det ju inte.
       Handlar nog mer om normer och fördomar i samhället som hon fått i sig.

       Svara

        Ett foster utvecklas till ett barn.
        Varför låtsas något annat?
        Det är som att förneka att en tjugoåring en dag blir pensionär.

        Abort är ju att döda ett embryo eller (oftast) ett foster. Varför ska man låtsas att det är så himla rätt och riktigt?

        Det är lagligt och alla kvinnor i Sverige väljer fritt om de vill göra abort. Det är ändå FULLT NORMALT om någon känner skam.

        Svara

     Jag kände inte skam men mer att det inte är något jag haft lätt att prata om eller något som jag vill berätta för någon. Mest kanske för att jag kände mig oansvarig som blev oplanerat gravid som vuxen tvåbarnsmorsa i ett fast förhållande.
     Och jag insåg också i och med aborten att jag själv inte kände till en enda person i min omgivning som gått igenom en abort, antagligen för att det är stor tystnadskultur kring detta och då blir det kanske lättare att man känner skam (eller vad det nu är man känner).
     Hoppas känslan lättar för dig snart!

     Svara

      Tack

      Svara

    Jag gjorde en abort, valde att vara hemma! Låg i sängen hela dagen, kollade film och käkade godis, det var som kraftig mensvärk, hade fött barn 4 månader tidigare och det var inte alls likt en förlossning. Det tog ett tag innan det började blöda, men det kom rejält med blod i toaletten några gånger. Dagen efter var jag på benen precis som vanligt. Var i vecka 9.
    Förstår ju dock att det är väldigt individuellt och jag känner verkligen för er som upplever nästintill ett trauma vid en abort ❤️

    Svara

   Kan nog vara bra att vänta lite i alla fall med sex, så att du inte retar upp underlivet och får ont efteråt.

   Svara

   Om jag var du skulle jag gå tillbaka och göra ett ultraljud på livmodern. Aborten måste ju blöda ut, annars finns den kvar därinne och det är inte bra för dig.
   Det är inte som mens när vissa blöder mycket och andra lite.

   Svara

    Jag har också gjort abort, blödde inte särskilt mycket. Och såhär fem år efter har det fortfarande inte kommit någon bebis så det fungerade uppenbarligen ändå, trots liten blödning.

    Svara

    alltså de blödde som fan först 3 dagarna. menar nu när de går nån vecka och det liksom inte är så mkt blod, är så lite att jag inte ens har skydd. de jag menar är bara att man klarar det, smärtan var inte brutal och jag mådde aldrig illa, klart man blöder, den ska ju ut. men de har gått ett tag, kan jag ha sex då liksom?

    Svara

     Nej du kan få infektion. Har du redan ordnat med preventivmedel?

     Svara

      ja, man ska skulle ta ppiller dagen efter aborten fick jag instruktion om.

      Svara

   Jag mådde också bra. Vården sade till mig att ha personer hemma ifall jag skulle må dåligt. Fick ta tabletter då det var tidigt skede. Gjorde såklart ont men var som en rejäl mensvärk och sen var det klart. Blödde ett tag efter.

   Svara

   Du ska sluta blöda HELT innan nåt ska upp där, infektionsrisk. Bra att du fick en smidig upplevelse!

   Svara

  Vilken influenser har ändrats mest utseendemässigt?

  Svara

   Fayme

   Svara

   Lovisa worge

   Svara

   Bianca

   Svara

   Kemza, paow och isabelle s.

   Svara

    Kenza? Hur?

    Svara

   Bianca. Ser ut som en helt annan person när man ser gamla bilder/gamla avsnitt av wahlgrens värld.

   Svara

   Rebecca Stella?!?!

   Svara

   Annica englund

   Svara

   Kissie o paow

   Svara

  Någon som följer Johanna Grahn? Kan inte sluta titta och behöööver diskutera!

  Svara

   Kollar inte, men vad vill du diskutera? 😀 nyfiken vad som gör henne så intressant? 😀

   Svara

    Blir fascinerad över hur hon satsar för att bli influenser och tror att hon t.o.m. har sagt upp sig från sitt jobb pga det? Men ändå är hon så extremt otrevlig mot alla som kommenterar osv.

    Svara

     Jag känner inte till henne, men det låter som ett intressant trainwreck!

     Svara

     Jag ser inte att hon är otrevlig i sina kommentarer? 🙂

     Svara

     Jag med! Sån lost och sorglig människa stackarn

     Svara

     Hon kan tolkas som både spydig och avundsjuk i verkligheten. Har vänner som hört IRL hur hon snackat mycket skit om de influencers som hon i offentliga kommentarer smörat och fjäskat för. Sjukt skum människa om ni frågar mig

     Svara

     Det är ju dock mot dem som är otrevliga mot henne. Jag har aldrig upplevt att hon varit otrevlig mot mig bland kommentarerna. Förstår mig inte på allt hat hon får hela tiden.. jag gillar att hon gör sin egen grej.

     Svara

      Vad är ”hennes grej” då? Jojo-banta, gå powerwalks och sminka sig?

      Svara

      Som jag skrev IRL, i verkligheten dvs. Inte på sociala medier

      Svara

   Tittade på en av hennes vlogs och fattar ingenting 🤷‍♀️. Så suddigt och helt utan innehålle, varför följer ni henne??

   Svara

    Men så uppenbart att det är Johanna själv som skriver alla dessa kommetarer om henne här inne… Ihärdigaste self-promotern vår tid någonsin skådat

    Svara

     Nja jag tror faktiskt inte det. Hon är så otroligt känslig för all form av kritik.

     Svara

   Jaaa!!!!

   Svara

   Hon är en sån otroligt tacksam person att reta upp! Igår mailade jag ett företag som hon hade ett samarbete med på IG och frågade om de var medvetna om att hennes följare är köpta. Skrev det även till henne, hon blev skitsur 😂

   Svara

    Hahaha men gud! Var det därför hon stängde av kommentarsfältet?

    Svara

     Haha ja jag tror det

     Svara

  Vilka är era favoritsmyckesdesigners? Var köper ni smycken (äkta).

  Svara

   Kalevala

   Svara

    Älskar kalevala också, är väldigt nostalgiskt för mig! Tycker också mycket om drakenberg sjölin, och Ole Lynggaard. Tycker det mesta från Efva Attling är gräsligt fult, haha, men många tanter verkar känna sig hippa i de smyckena, haha.

    Svara

     Finns så många fina, synd att jag är dålig på namn, flera som heter något med Sophie sophie? något med Brahe också kanske?

     Svara

     Tycker också Attlings smycken är så fula haha.

     Svara

   Caroline svedbom

   Caroline Krueger Jewellery

   Lynggaard

   Svara

   Danska heiring gör riktigt fina smycken som är en favorit hos mig!

   Svara

   Malin Ivarsson, wow vilka smycken hon gör. 😍

   Svara

   Ingen designer per se, men köper nästan uteslutande mina smycken på regalrose (engelsk sida)

   Svara

   Efva Attking stilrent och snyggt 🙂

   Svara

    glömde också Emma Israelsson och Caroline Svedbom och även August från Smycka 😉 🙂

    Svara

   Jag gillar Efva.

   Svara

   Jag är smed och designar mina smycken men vill inte outa mig själv då mitt ”märke” är väldigt litet 😜men en av mina favoriter är Jill Herlands och hennes stil är lik min egen 🙂

   Svara

    Klart du ska, marknadsföring ju!

    Svara

   Det beror ju lite på. Ska man t.ex. ha en rätt klassisk diamantring betalar man ju väldigt mycket för märket om man går till Engelbert och liknande. Men jag tycker mycket om Ole Lynggaard. Har köpt en ring på van bruun också, väldigt nöjd med den.

   Svara

   Pernille Croyden

   Svara

    Croydon*

    Svara

  Jag har ett problem som jag försöker förstå mig på; jag är alltid så varm på morgonen när jag går hemifrån. Jag äter ingen frukost, kan det ha något med blodsockret att göra? Visst, jag duschar varmt men det brukar gå minst en timme från det till att jag går hemifrån…

  Svara

   Jag är också jättevarm!
   Trots att jag sover bredvid ett öppet fönster året runt så vaknar jag och är kokhet.
   Äter inte heller frukost 🙂

   Svara

    Jag äter inte heller frukost men är alltid kall..? haha

    Svara

   Jag är avundsjuk, jag skulle inte ens kalla det för problem. Jag önskar att jag var naturligt varm.

   Svara

    Nej men alltså jag svettas nästan.
    Om jag promenerar till jobbet kan jag bli väldigt svettig, när jag går samma väg hem från jobbet svettas jag inte alls (allt annat lika, dvs samma temperatur, tempo osv).

    Svara

   Omg jag med! Blir alltid helt svettig när jag gör mig i ordning och måste ha jackan uppknäppt när jag går hemifrån.

   Svara

    Lyllos dig som kan ha jacka på dig.
    Jag har typ aldrig jacka på mig. Just nu räcker det gott med en lite tjockare hoodie när jag ska gå ut och gå.
    Folk tittar ju alltid på mig som att jag är galen. Men jag blir så sjukt varm så fort jag rör på mig på morgonen.

    Svara

    Ingen annan som ändrar temperatur typ hela tiden under dagen? Undrar om det är hormonellt men jag har typ aldrig lagom temperatur. Antingen fryser jag och har tre lager tröjor inne, sen plötsligt blir jag tokvarm och får klä av mig till linne/t-shirt. Så störigt att det ändras hela tiden, trots samma temp i rummet där jag är. Undrar om fler känner samma?

    Svara

     till Tw: guuud känner så igen mig! Aldrig nånsin har jag rätt/normal temperatur. Blir svettig för minsta lilla ansträngning eller om det är mycket folk i ett rum. Och när jag väl fryser så är det rejält.

     Svara

   Vissa är mer varmblodiga helt enkelt.

   Svara

    Men varför är jag varmblodig på morgonen men inte på eftermiddagen med samma förutsättningar (temperatur ute osv) – det är det som är konstigt

    Svara

   Var glad, jag fryser från morgonen tills jag går och sova.

   Svara

    Ändå bättre, då kan man bara klä sig mer

    Svara

    Du behöver bara dra på värmen och ta på dig mer kläder.
    Jag kan inte direkt klä av mig naken på kontoret direkt.

    Svara

     Jag kan ha massor på mig, lager på lager, merinoull yaadayaada, ändå kallt. Resten av familjen går i typ t-shirt och trosor och kalsonger, jag är bara iskall hela tiden. Min man skickade mig på olika utredningar,alla värden var perfekta!🤦🏻‍♀️ Hatar att frysa o spämna sig pga de.

     Svara

     Fryser också alltid oavsett, och hatar att ha massa kläder på mig. Strumpor är det värsta jag vet. Jobbig kombination haha

     Svara

    Jag med. Hatar att frysa. Vet bara att om man motionerar regelbundet brukar det bli bättre. Man fryser mindre eller så svettas man mindre.

    Svara

     Asså just nu är jag gravid och så himla mycket varmare än vanligt. Svettig ibland på jobbet (där alla andra fryser). Men i vanliga fall är jag ständigt frusen (och vältränad så hjälper ej). Och det är så himla mkt jobbigare att alltid va frusnare än alla andra än att alltid va varmare än andra enligt mig.

     Svara

    Jag med, speciellt på morgonen. Usch!

    Svara

   Jag med, min läkare sa att det kan bero på att jag har ADHD 🤔 fattar inte hur det går ihop

   Svara

    Men va!? 😅

    Svara

    Nu minns jag en föreläsning där en tjej som var autistisk berättade att hon fick hjälp att klä sig varmt på vintern för hon inte kände att det var kallt. Minns att jag tyckte det lät sjukt konstigt att det skulle höra ihop, men då verkar det alltså finnas ett samband med spektrat och vara varm 😅😅

    Svara

     Fast stämmer det verkligen. Det är väldigt vanligt att personer med autism är hyperkänsliga mot beröring. Det är ofta de inte tycker om kläder som sitter åt, typ muddar på ärmarna, byxmynningar och liknande. Det är också vanligt att de inte tycker om att duscha pga strålarna osv.

     Svara

   Oj trodde jag var den enda med det problemet! Är supervarm från att jag vaknar till ungefär någon timme efter att jag kommit till jobbet. Trots 0-gradigt kan jag cykla halva vägen (bara 10 min cykeltur) med uppknäppt jacka, utan vantar… Men när jag cyklar hem är det fullmundering, mössa, tjocka vantar o.s.v. för då är jag lika frusen som en normal person?! Har inte kunnat hitta någon bra förklaring. Dock märker jag att när jag aktivt försöker gå ner i vikt (på ett sunt sätt, men äter mindre) så känner jag inte av värmen lika mycket.

   Svara

  Vilken är bästa hundrasen FÖR DIG och varför? Vad är pros och cons med en hund, för DIG? 🙂

  Svara

   Jag har en gatuhund och hon är den bästa hunden för mig 🙂
   Nackdelar – jag vet inget om hennes liv före mig och det sörjer jag, samt att jag aldrig får vet hur hon såg ut som valp
   Fördelar – jag har inte bidragit till avel av rashundar vilket är en industri jag starkt ifrågasätter
   Fördelar – små gatuhundar lever länge 🙂

   Svara

    Varför vill du inte bidra till rasavel? Och är St just små gatuhundar som lever längre (än vilka?) eller små hundar överhuvudtaget?

    Svara

     Gatuhundar lever längre då dom inte är inavlade och små hundar generellt lever längre så en liten gatuhund har goda chanser att leva ett långt liv.

     Jag tycker det är en obehaglig idé att människor avlar fram djur för att fylla syften för människan själv. Och extra hemskt att den aveln skapar sjukdom och lidande hos djuren.

     Svara

      Men ju mer hunden kan hjälpa människan, desto högre status får ju hunden i samhället? Dessutom så älskar ju hunden att jobba med människan! Så varför inte avla på de individer som är friska och dessutom har goda förutsättningar för att hjälpa människan? Win-win?

      Svara

       Fast jag tänker lite såhär: Hur blev en renrasig Rottis en renrasig Rottis? Och vad hände med de andra hundarna, de som inte var riktigt upp till standard..?

       Svara

        De gavs bort gratis eller till en låg symbolisk summa. De fick också leva.

        Svara

    I många fall förs gatuhundar in under riktigt skumma förhållanden. Satsa på en SKK-registrerad kennel där du kan se hur hundarna blir behandlade. Då kan du säkerställa att uppfödaren hälsotestat sina avelsdjur så du optimerar chanserna på en frisk valp. Det är genetik, inte något lotteri där gatuhundar automatiskt är friskare.

    Svara

     Självklart är handel med gatuhundar också ett fenomen fyllt av brister. Tycker ändå inte det är argument nog för avel av rashundar.

     Svara

     Blanda inte ihop gatuhundar med smuggelhundar.
     Föreningar som jobbar med seriösa hundadoptioner måste följa regler och riktlinjer för att kunna fortsätta sin verksamhet. Tullen kontrollerar alla hundar noggrant och en hund som inte har alla papper i ordning släpps helt enkelt inte igenom.

     Svara

      Fast gatuhundar fuskas det ibland med. Det är inte ihopblandning med smuggelhundar. Varför kommer detta upp som argument titt som tätt? Som att man inte kan göra en deifintionsskillnad.
      En hund som deklareras in i landet men med förfalskade papper är inte insmugglad men fuskad med. I vissa fall kommer det in gatuhundar i landet på detta sätt, via förmedlingar av varierande seriositet.

      Svara

   Jag hade väldigt gärna velat ha en större hund (tänk labradorstorlek) men för mig som bor i stan är det betydligt lättare med en mindre. Jag har ingen hund just nu, min sista gick bort för drygt två år sedan. Saknar det så mycket. Men det är mycket jobb, och man blir så himla låst. Man måste planera all tid hemifrån kring hunden. Men sällskapet och glädjen man får är det inte mycket som slår.

   Svara

    Ja man får så mycket tillbaka. Djur är toppen.

    Svara

   Jag kan egentligen inget om hundar, så jag babblar mest. Hoppas det är okej.

   Jag skulle vilja ha en hund som är ”lagom stor” att ha i lägenhet, men tillräckligt stor för att orka följa med mig på joggingturer. En kompis i motionsspåret och soffan. Hyfsat lätttränad men behöver inte vara något supergeni.
   Tyvärr är det inte aktuellt för oss att ha hund just nu. Förhoppningsvis någon gång i framtiden 🙂

   Svara

    Små hundar har oxå energi och ork så stirra dig inte blind endast på storleken utan det är mycket beroende på rasens ursprung.
    Dvärgpinscher, schipperke och dvärgschnauzer är ex raser som är små men pigga som attan 👍

    Svara

     Ah. Jag tänkte mer att en chiuaua (lär mig aldrig stavningen) kanske inte pallar springa en mil i människotempo. För de små små benen liksom. Ska genast googla raserna du skrev 🙂

     Svara

      Jag har en 2,5 kg chihuahuablandis och 2 mellanstora hundar, den lilla vovven är faktiskt den som orkar mest och orkar gå längst. Tänk själv vilken kondis hon har i jämförelse med de större, hon måste alltid springa för att hålla samma tempo. På en vanligt långpromenad när alla springer lösa, så skulle hon utan tvekan kunna vara ute dubbelt så långt tid som de större vovvarna.

      Svara

   Jag har en rakryggad schäfertik för jag ville ha en arbetsvillig och smart hund som jag kan jobba med (tex viltspår/nose work).
   PROS –
   Kommer ut varje dag, flera gånger om dagen.
   Att arbeta med en hund och utveckla en relation är fantastiskt!
   Pratar med mycket mer folk och har fått fler vänner (med hund).
   Lever ett aktivare liv.
   CONS –
   Man blir lite mer låst.
   Man måste ut varje dag, flera gånger om dagen oavsett hur sjuk man är.
   Att uppfostra en valp/unghund är många gånger väldigt tufft.

   Svara

   Vi har en chihuahua/jack russel och hon är världens gosigaste familjehund. Älskar alla, speciellt barn. Är superlugn men älskar också att leka. Hon är så kelig och ibland som ett plåster 🥰

   Svara

    Nackdel är att hon är väldigt revir. Hon skäller om någon okänd kommer in på vår tomt och så

    Svara

     Har en pinscher/chihuahua. Fördelen är att det är mycket hund i en liten förpackning! ❤️

     Älskade hundar!

     Svara

   Har en vallblandning, bra på nästan alla sätt. Vill ha en renrasig nästa gång så jag har bättre koll på hundens gener och kan veta vad jag ska hålla utkik efter vad det gäller sjukdomar. Vill också veta i stora drag vad jag får för temperament på hunden innan jag tar hem den så jag kan optimera chanserna att det blir rätt hund för mig. Nu vet jag inte riktigt vad jag har framför mig med en blandras.

   Svara

   Jag har en engelsk cocker spaniel och älskar rasens storlek, lynne (ingen aggressivitet mot andra hundar och inget resursförsvar), lekfullhet, lättlärdhet och fantastiska nos. Nackdelen är pälsvården…

   Svara

   Vi har en tax 🙂 ÄLSKAR!
   Pros:
   Liten men ändå uthållig (kan gå långa promenader etc) men trivs bra i lägenhet också
   gullig och rolig
   smart

   Cons:
   Generellt, valp är JOBBIGT!
   Man blir mindre spontan men får SÅ mycket tillbaka

   Svara

    Taxar är så sjuuukt gulliga 💓

    Svara

   Fråga till er med hund: jag älskar hundar och vi hade alltid hund under min uppväxt, men då bodde vi på gård och hunden var konstant ute med oss. Hur gör ni som jobbar på kontor för att få det att gå ihop? Har ni den på hunddagis under dagarna?

   Svara

    Är egenföretagare och har med hunden på kontoret.

    Svara

     Min mamma har med hunden på kontoret och min svärmor är pensionär och hemma med sin hund.

     Svara

   Flatcoated retriever
   + världens absolut enklaste, gladaste, snällaste och mest sociala hund.
   – rasen får ofta tumör

   Svara

    Varför avel med rashundar är en dålig idé

    Svara

     För att? Alla mina hundar har blivit över 11 år. Mentalt stabila och helt fantastiska. En tumör är långt ifrån alltid en dödsdom

     Svara

     Fast en gatuhund är väl som en sommarkatt i princip? Tror knappast det livet är glamouröst. Du menar kanske att det inte ska finnas hundar öht? Endast varg

     Svara

     Det finns bra avel och dålig avel. Att avla på friska hundar med önskade egenskaper (arbetshund, jakthund, vallhund, spårhund, terapihund, sällskapshund osv) är bra, medan avel enligt någon slags mänsklig åsikt om vad som är snyggt/gulligt (trubbiga nosar, pälsveck etc) är dåligt.

     Svara

   Jag har siberian huskies, enda rasen för mig. De är mjuka, fina, omhändertagande, smarta, snälla, arbetsvilliga med stora personligheter. Nackdel är att de behöver mkt stimulans men det är man oftast införstådd med när man köper en polarhund 😃

   Svara

   Har en engelsk cocker spaniel

   Fördel
   Humöret – han är alltid glad och pigg
   Älskar människor
   Tittar en i ögonen
   Älskar att leka

   Nackdel
   Pälsen- växer snabbt och kräver viss kunskap för att det inte ska bli tovor.
   Behöver tränas mycket för att kunna vara ensam. Trivs inte med att vara ensam längre stunder.

   Svara

   Älskar hundar!! Min hund är det bästa finns och just nu ligger vi och gosar på soffan. Vågar dock inte prata raser på forum, det blir så mycket otrevligheter då.

   Svara

    Har du en sån hund som pga avel har svårt att andas?

    Svara

     Nej! Jag menar mer att många hundmänniskor är så militanta när de pratar hundar, raser och fostran. Orkar inte med det.

     Svara

      Aha ok är du också en sådan som använder snälla metoder med din hund? Trodde jag var den enda här på bloggbevakning

      Svara

       Va? Självklart jobbar man med mjuka metoder med sin hund! Varför skulle du vara den enda? Även om man har en renrasig hund är hunden en familjemedlem och jag skulle aldrig använda mig av omoderna dominansmetoder!

       Svara

        Skulle gissa att majoriteten här har Cesar Milan som guru

        Svara

   Hade en tax som var perfekt. Alltså en riktig drömhund. Vill ha tax igen men vet att jag kommer inte få en lika bra tax så det får bli något annat litet. Någon som orkar gå långa promenader och är lekfulla.

   Nackdelen med hund är att man blir låst och att det är lätt att skaffa, men när det väl är dags att avliva blir det fruktansvärt jobbigt. Såklart att man gör det för hundens bästa, men det är riktigt jobbigt att ta det beslutet.

   Svara

  följer ni farmen`vad tycker ni hittills?

  Svara

   saknar Paolo… skoja

   Svara

   Stör mig redan på Dag

   Svara

    Tycker Dag är lite härligt oskön så det blir charmigt

    Svara

     Vad är det här med att gå runt med käpp? Och vad skönt akward det blev när alla skulle in i hönshuset och liksom bara stå… Ha ha ha!

     Svara

    Jag förstår mig inte på honom? Och kan inte bestämma mig för vad jag tycker om honom heller? Först tänkte jag att han var en skön bohem, sen bortskämd rikemansunge och nu tycker jag han känns som en teaterestet haha. Alltså får Inget grepp om han alls? VEM ÄR HAN?!

    Svara

     Känner prick samma, men gillar det lite. Så jobbigt för ens hjärna att inte kunna placera, tänker att det är bra övning 😂

     Svara

     Kolla hans Instagram! Sååå rolig haha @dagtolstoy

     Svara

      Ja, vissa saker är ju genialiska där.

      Svara

   Hej Pia! Längesedan jag såg dig här, hoppas allt är bra 🙂

   Svara

   Jag hade önskat att det var lite mer likt farmen Norge. Det var iaf lite rejäla uppdrag de fick.

   Svara

    Vad gör dom i norska?

    Svara

  Vad är era bästa tips på hälsosamma snacks?
  Jag gillar att göra egen mangoglass, bönbrownie, chokladmousse på avokado, rawbollar osv. Allt utan socker, gluten och laktos.

  Svara

   Frukt och grönsaker, typ morötter. Smoothies.

   Jag gör bara enkla saker, för det är ju så med snacks att man vill bara kunna öppna en påse.

   Svara

    Jo snackar också oftast på bara frukt, bär eller grönsaker men tänkte liiiite roligare. Typ till fredagsmyset eller när man får besök

    Svara

     Jag tycker om stavar av gurka/morötter/paprika och sen dippsås som du gör på Oatlys turkiska havreyoghurt och sån dippmix man köper i chipshyllan 🙂

     Svara

   Morotsstavar, nötter (i lagom mängd), gjorde några jättegoda lakritstryfflar från boken Beautyfood en gång men är inte så mycket för att stå och tricksa ihop snacks. Annars popcorn som jag poppar själv i kastrull i en liten mängd kokosolja.

   Svara

   Finns inga hälsosamma snacks

   Svara

    Eh jo?
    Typ allt som nämns i tråden.

    Svara

     Snacks pratar folk som är ätstörda om, särskilt när frågan formuleras ”hälsosamma snacks”.

     Svara

      Ja det är så ätstört att vilja äta nåt annat än chips framför tvn :/

      Svara

       Snacks=chips, popcorn osv
       Grönsaker och frukt är inte snacks!

       Svara

      Säger bara ätstörda snacks eller hur menar du? De flesta pratar väl om det, vedertaget.

      Svara

       Ja bara ätstörda säger snacks och letar efter ”hälsosamma” saker att äta som snacks.

       Svara

        En annan ord som bara ätstörda använder om mat och ätande är fuska

        Svara

         Tack gumman för att du informerar! Sharing is caring!

         Svara

         Äsch vafasen. Jag trycker gärna chips någon kväll ibland men skulle jag göra det varje dag skulle min kropp må dåligt. Vad är problemet att vilja äta balanserat?

         Svara

        Alternativt bara de som vill vara hälsosamma men ändå vill ha något att snacksa på

        Svara

         Det är inte hälsosamt att ”snacksa”

         Svara

        Va? 😄 Tycker snacks är ett jättevanligt ord, hos de flesta. Det säger man ju även om onyttiga sådana. Vad kallar icke ätstörda det för då? 😄

        Svara

         Fika? Äta något gott? Njuta? Leva?

         Svara

          Men va? Fika är inte samma som snacks. Leva och njuta gör man ju oavsett. Tror du missuppfattat. Snacks är ju små bitar av nåt man äter framför tvn/på fest, ofta på kvällen. Fika är ju kakor, bullar och sånt.

          Svara

   Popcorn

   Svara

    Torkade aprikoser. Bättre än vanligt godis iaf.

    Svara

     Om man vill sitta på toa hela kvällen, dom sätter fart på magen🤭

     Svara

      Då har du ätit sådana med konserveringsmedel. Får brutalt dålig mage av dem. Prova utan så ska det vara lugnt, jag märkte i alla fall skillnad 😀

      Svara

     Massor av fruktsocker. dessutom klibbar det fast på tänderna. Karies!

     Svara

   Choklad. Hälsosamt för själen min❤️

   Svara

   Blåbär! Äter de som de är, inget socker eller sötningsmedel.
   Om jag har frysta blåbär så micrar jag bären på ”defrost”. De blir lite mosiga men fungerar det också! 😋

   Svara

    Jag är beroende av blåbär, jag skulle kunna äta ett kilo om dagen om jga inte hejdade mig (jag hejdar mig bara pga ekonomin)

    Svara

     Magen hade kanske hejdat dig även om ekonomin tillät 😛

     Svara

     Ut i skogen och plocka!

     Svara

      I januari?😆

      Svara

    Har hela frysen full med blåbär, men de blir ju mosiga när man tinar? Vill ha torra snacks, annars va4 det ju en bra idé..

    Svara

     Du får testa att styckfrysa nästa gång 🙂 Lägg ut blåbären på en tallrik eller bricka, ett lager. När de fryst kan du slänga ned dem i påsar istället. Blir som färska blåbär när du sedan tinar dem.

     Svara

   Köper Lily & Hannas glass. Helst Truffle Fudge Heaven. 😋😋

   Svara

   Dadelbollar, dadlar, brukar ta olika nötter ex mandlar och valnötter och doppa i egengjord ”chokladkräm” på jordnötssmör, kakao och honung. Ungefär 1 msk jordnötssmör, 1/2 – 1 tsk kako och lika mycket honung.

   Svara

   Jag äter mindre portioner av mer kalorifattiga måltider under de dagarna jag tänker snacksa, sen köper jag godis eller chips och äter med gott samvete. +/- 0 i kaloriintag ✌🏻

   Svara

    du talar som en äkta missbrukare

    Svara

     Ohälsosamma socker och fettbomber är en drog.

     Svara

      att planera intag på sättet som ovanstående gör är karakteristiskt för hur en missbrukare kalkylerar

      Svara

       Och kalla det ”förbjudet tips”.. normala kallar det ”äta mat / äta snacks”.

       Svara

       Tror inte att planera intag är karakteristiskt för någon typ av missbruk faktiskt. Inte heller ett kriterie för någon form av missbruk. Snarare det motsatta, att man äter/dricker/spelar mer än vad man tänkt sig.

       Svara

  Har någon gjort testerna inför polisutredningen? Vad var svårast???

  Svara

   Kan ju inte va intelligenstester eller kunskapstester som är svårast iaf.

   Svara

    🙄🙄🙄🙄🙄

    Svara

    Ha ha ha
    Nu tyckte du allt att du var riktigt fyndig va?

    Svara

     Helt och hållet bara ärligt. https://sverigesradio.se/artikel/6472373
     Just begåvningskraven är alltså lägre än vad en normalbegåvad person i snitt får.
     Det är också rätt uppenbart om man mött en del poliser.
     Är säker på att typ fystest är svårare att ta sig igenom.

     Svara

   Vilken polisutredning?

   Svara

    Det var lite svårt att förstå att TS menar utbildning va?

    Svara

     Men vilken ton? Jag förstod inte heller först.

     Svara

    Ja precis! Sorry! (Autocorrect)

    Svara

   Jag har. Vad vill du veta? Vad som är svårast är svårt att säga, det är beroende på person. Är du bra tränad så lär inte fystesterna vara det svåraste för dig.

   Svara

   Har du en vanlig grundkondition och styrka är det lugnt. IQtestet kan kännas klurig, gör några högskoleprov innan med svenskabiten och logiskt tänkande. Psykologtestet är ”svårt” om du inte är en stabil person med vettiga värderingar.

   Svara

    Hade det krävts att poliser hade vettiga värderingar hade det inte funnits några poliser

    Svara

     Men gud vilken insikt! Tack för din visdom!

     Svara

     Eller bara en annan sorts poliser

     Svara

  Rosslig i halsen sedan några dagar tillbaka, lite tungt att andas, känner av luftrören. Ingen feber eller hosta etc, känner mig inte ”sjuk”. Har smak och lukt. Kan det vara covid? Eller troligare en vanlig förkylning?

  Svara

   Ta ett covid-test!

   Svara

    Och karantän till du fått svar.

    Svara

   Det är troligtvis en vanlig förkylning. Covid är det mindre än 5% av befolkningen som fått.

   Svara

    I dessa tider bör man utgå från att det är corona tills man fått ett negativt svar på test.

    Svara

     Helt rätt, munskydd är egentligen inte så effektivt, utan det handlar just om att stanna hemma när manr sjuk som hindrar smittspridningen. (enligt fohm)

     Svara

      Folkhälsomyndigheten är inte en säker källa. De följer INTE WHO’s råd. För i h*lvete. Använd hjärnan.

      Svara

    Ingen kan veta om det är covid eller förkylning.

    Man behöver inte ens ha symptom vid en covidinfektion.

    I vissa delar av Sverige (storstäder) har långt fler än 5% haft covid.

    Lite oseriöst att gissa diagnos på internet.

    Svara

   Kan ju inte va intelligenstester eller kunskapstester som är svårast iaf.

   Svara

    Oj felpostat!

    Svara

     Hoppas som det kan gå när man ska vara lite smartass;)

     Svara

      Ja visst. Hoppas hoppas.

      Svara

   Kan vara covid, det är inget du ska chansa att det är en vanlig förkylning.
   Min smak och lukt försvann efter flera dagar, det var inte första symptom.
   Så beställ ett test

   Svara

   Sak samma, man ska ändå hålla sig inne

   Svara

    Nej det ska man inte. Man ska ut och röra på sig, få frisk luft och D-vitamin. Det är sjukt viktigt!

    Svara

     Denna tiden får du ingen d vitamin ute i Sverige

     Svara

     Inte när man är sjuk? Så länge man inte möter nån och orkar kan man ju göra det, men är man sjuk ska man ta det lite lugnt.

     Svara

   Men zzzzz. Ja det är klart det kan va?

   Svara

   Testa dig. Då gäller 14 dagar tills du är smittfri och om du är sjuk 14 dagar eller mer är det 2 dagar symtomfrihet som gäller. Vid negativt test ska du vara symtomfri bara.

   Svara

    Var får du 14 dagar ifrån? En vecka är det.

    Svara

    Sju dagar minst och de två sista ska vara feberfria (enligt 1177)/feberfria och med gott allmäntillstånd (enligt fhm). Symptom som hosta kan finnas kvar längre. Gäller för konstaterad corona och när man inte vet.

    Svara

  Såååååå trött på den eviga provokatören LD… Det är dödsångest varvat med Yasuragihelg, det är ”hela familjen har Corona” varvat med tjejhäng och nya människor varje dag, det är gravidhets med ett fjärde barn varvat med övernattning i lägenheten ofta för att komma bort från barnen, det är ”dumpa din kille” ”hata alla män” varvat med arbetslös hobbyfeminist som lever på sin make. Förstår hon inte själv vilken kliché hon är?

  Svara

   Du behöver inte läsa vad hon skriver…

   Svara

   Hon visar vem hon är på riktigt nu, när hon har makens miljoner på banken och inte behöver låtsas ”woke” längre för att sälja prints och podd. Hon skickar inte ens printsen längre och raderade frågorna från de som beställt och inte fått! 🙂

   Svara

   Du skriver nedlåtande om LD i varje inlägg här. Sök hjälp?

   Svara

    Vården har fullt upp med verkliga problem. Personen kommer dock säkerligen klara sig bra ändå.

    Svara

    Eh va?? Varför tror du att jag är samma person som skrivit om LD förut?

    Svara

  En familjevän till mig är sur på mig för att jag inte berättat till henne att jag är gravid. Jag har inte berättat till någon och tänkte vänta till vecka 12. Har haft missfall förut så vill vänta med att gå ut med det. Min man berättade till min mamma och min mamma berättade inget till något. De var bara mellan oss tre.

  Nu fick min vän reda på att jag är GRAVID och är sur för att jag inte berätta något. Hon verka jättekonstig och har förändrats. Hon sa att jag berättade för dig när jag var gravid. Du var den första men du berätta inget för mig. Grejen är att hon är ofrivilligt barnlös. Föröskt 4 år och slutade med missfall. Alla i vår närhet är gravida o fått barn / har barn. Hon pratar inte med mig. När hon var gravid skickade hon testet på whatsapp o frågade om det är positivt eller negativt. Det var allt. Men jag tycker endå inte hon behöver vara sur för det. Jag vill vänta med o beätta.

  Jag träffade henne. Hon pratade men verkade lite sur. Hon sa knappt grattis eller något. Konstigt. Nästa gång vi träffas med familjen osv kommer det vara en konstigt stämning. Vet inte hur jag ska bete mig. Sen så visste jag inte egentligen hur jag skulle berätta det. Känns lite jobbigt att berätta för en som försöker o har svårt att få barn att man är gravid

  Svara

   Hur fick hon ens reda på det? Gissade hon?

   Svara

    Och grattis till graviditeten ❤️

    Svara

   Det har nog mer med att göra att det är jobbigt för henne att andra runt om henne blir gravida än med dig. Var ärlig mot henne och säg att du inte visste hur du skulle berätta för att du förstår att det måste vara jobbigt att inte kunna få barn när många runt omkring är gravida och får barn.

   Svara

   Fortsätt vara trevlig så går det över… Förhoppningsvis

   Svara

   Jag hade antagligen reagerat som hon, fan vad ont det måste göra att man själv kämpar för nåt så innerligt och sen går det och händer nån annan istället. Inget du kan göra nåt åt såklart, går kanske över.

   Svara

  Jag snusar, röker, vejpar (e-cigg) och tar nikotintuggummi/nikotinsugtabletter. Jag vill inte sluta.

  Svara

   Förbered dig på muntorrhet, kariesrisk, tandlossning, hjärt och kärlsjukdomar, cancer i munhåla svalg och lungor. Blodfetter diabetes typ 2 och en jäkligt försämrad ämnesomsättning den dag du fattar beslutet att prova att sluta med skiten = fetma.

   Grattis till ett bra val!

   Svara

    Tack så mycket!

    Svara

    Lugna sig lite kanske haha

    Svara

  Har lite tankar och funderingar kring att spara grejer från barndomen/uppväxten. Någon äldre här som kan svara? Vad är värt att spara? Vad är bättre att göra sig av med? Vad ångrar ni att ni inte sparade? Vad sparade ni alldeles för länge?
  Och, hur och var förvarar man dessa grejer?

  Svara

   Jag har också jättesvårt för det där!
   Min mamma har sparat väldigt mycket från vår barndom och massor av saker har jag inget minne av alls.
   Det är kläder, leksaker, skrivböcker, teckningar, barnböcker osv.
   Jag gjorde mig av med sånt som jag inte har något minne av. Vilket var massa kläder, sparade i princip bara sådant som var speciellt och som jag skulle kunna tänka mig använda till framtida barn. Gjorde egentligen samma sak med leksaker. Kastade sådant som var trasigt eller alldeles för slitet. Skänkte bort en del och sparade pyttelite.
   Tror att jag har typ 2-3 kartonger av blandade saker som just nu står i förrådet.

   Svara

    Tack för svar 🙂
    Hur har du gjort med grejer från tonåren?

    Svara

     Det mesta slängde jag redan i tonåren. Har nog 1-2 kartonger från den tiden också. Sparat i förrådet.

     Svara

   Jag sparade mina skolböcker tills jag var i 30-årsåldern, sedan kändes det inte viktigt längre förutom ett par enstaka texter jag skrev i lågstadieåldern. Det enda jag annars har sparat från min barndom är en av mina leksaker, allt annat har jag slängt och har heller aldrig saknat. Jag tror att det är individuellt hur nostalgisk man är och hur mycket man fäster sig vid objekt. Jag gör det inte, men för andra kan det ju vara jätteviktigt att spara saker, så man får försöka utgå från sig själv.

   Svara

   Min mamma sparade allt!

   Vilken guldgruva för mina barn när hon passade dem!

   Böcker, sagor, spel, pussel, Lego, duplo var det bästa!

   Svara

    Samma hos mina föräldrar, mina barn leker med allt!

    Svara

   Som barn sparade jag på allt då har hastverk hel del att gå igenom. Har sparat några utvalda skolarbeten, ett antal teckningar som jag var väldigt stolt över som liten, en del prydnadssaker (hade mängder), och sen givetvis foton, dagböcker och en del vykort. Har även en minneslåda med några babyplagg, en hårlock och lite annat. Samt att jag fortfarande har min babyfilt. Den har mitt eget barn använt mycket ❤️

   Spara sådant som du tycker är fint samt sådant du tyckte mkt om som liten. Spara alla brev, dagböcker och sådant personligt. När du är gammal eller inte längre lever kan det bli sådant dina efterlevande kommer uppskatta mycket, ett slags tidsdokument

   Svara

   Jag skrattade så jag grät åt några av mina skrivböcker från typ första klass. Min favorit är när jag sammanfattar hela bibeln. ”Maria ock Josef jikk til Betlehem. Det var långt.”
   Har dock varit selektiv med vilka skolböcker jag sparat.

   Jag känner däremot ingen nostalgi över gosedjur eller leksaker. Jag har dock sparat något armband och ett par små lackskor jag fick av min mormor när hon varit i USA en gång.

   Jag kommer inte skaffa barn, så det kanske är annorlunda då, jag vet inte. Är 32.

   Min pappa har en liten träkista med grejer från hans barndom. När jag var liten äääälskade jag att titta i den och höra pappa berätta historier om sagolandet han kallade 50-talet.

   Svara

    På tal om skrivböcker så hade vi ”dagbok” vi skrev i skolan som fröken rättade (typ ettan/tvåan) jag hade då skrivit om när jag bröt armen när jag var sex år. Hade dock lite problem med sj-ljudet i text och chansade till att det var med ”k”. Så det var en lång berättelse om när jag åkte till k ukhuset och fick träffa k uksystrar. Måste varit dökul för fröken.

    Svara

     Kuksystrar! 😄😄😄

     Svara

   Har sparat mina viktigaste nallar <3 Älskar dem, de har en aktiv roll i min och min killes relation, tillsammans med de nallar vi köpt under förhållandet. HAhah. Man kan inte tro att vi är 31 respektive 32 bast, men vi pratar om dem som om de våre våra husdjur typ, hahah.

   Sen några fina julprydnader jag haft som barn, mamma har nog sparat några plagg och mina första finskor. Typ inget mer. Det mesta skänkte hon bort till t ex barnhem osv, vilket kändes bra och lättare att göra sig av med saker på det sättet, jag tenderar annars att vara ganska nostalgisk. Hade gärna behållit hela villan så som den var när jag var barn, haha. <3

   Svara

   Intressant ämne! Mina föräldrar har sparat i princip allt från min uppväxt (utom kläder) så nu när de ska flytta har jag mycket att gå igenom. Har skänkt/slängt plastiga leksaker, tråkiga skolböcker och saker som tar alltför stor plats. Barnböcker, Lego, pussel etc. i fint skick känns kul att ge till syskonbarn. De har dock mycket leksaker redan så vill inte lassa massa grejer på deras föräldrar haha.

   Jag tycker det är svårt att rensa för jag blir lätt sentimental. Saker jag skrivit, målat. Smycken jag använde i tonåren. Vad är värt att spara? För mig själv, eller för mina efterlevande? Jag tänker att för oss som är lite nostalgiska kan man få lov att ta saker steg för steg. Orkar inte fatta alla beslut just nu. Kastar det mest självklara och så kan jag köra en till rensningsrunda om något år eller om jag flyttar och behöver plats. Ibland har jag förresten fotat saker jag skänkt för att få ett litet minne kvar haha.

   Kan tillägga att jag nyligen rensat bland mina morföräldrars saker och det jag verkligen uppskattade var foton, brev och annat de skrivit. Något som visar ens personlighet eller livet de levde. Däremot dukar, böcker, tavlor osv. kändes inte alls lika berättande och sentimentalt. Så det skänkte vi bort. Inser att jag kommer behöva rensa mer bland både mina och andras saker om jag inte ska bo i ett superstort hus, men tar det stegvis! Mottager gärna tips 🙂

   Svara

    Åh jag är också sentimental och dålig på att rensa nostalgiska saker! Saker jag köpt i vuxen ålder är enklare att rensa.. Tänker också att det får ta tid, en process liksom.
    Men har typ inget tips för att jag själv är dålig haha. Men att vara ärlig och slänga saker som är trasiga etc är ofta en bra början.

    Svara

   Har min dopklänning kvar. Och lite kläder som mamma stickade eller sydde. Sedan fotade pappa så har massa album tycker det räcker med det.

   Svara

   Sparat noll.

   Svara

   Mina föräldrar har sparat oändligt mycket från min barndom; allt från kläder till böcker till leksaker till påslakan – you name it!
   Jag är en person som inte sparar något alls. När mina föräldrar skulle flytta fick jag alla kartonger med gamla minnen, som inte betyder ett dugg för mig. Jag har nästan sålt allt nu på Tradera – och eftersom jag är lite ”äldre” är det retrovärde i mina gamla saker och jag har tjänat åtskilliga tusenlappar på mitt gamla skröfs!
   Jag sparar inget av mina barns gamla saker. Jag säljer av/ skänker det efterhand.

   Gamla saker tar plats och minnen finns inte i ting, minnen bär man med sig i hjärtat!

   Svara

   Jag bestämde mig för ett antal kartonger jag fick spara (i mitt fall tre 45 liters-plastbackar från Ikea – förvarat allt i källaren men då har det haft bättre skydd mot fukt, skadedjur osv). Fokuserade på böcker jag har minnen till och klassiker, några få leksaker, ett urplock av skolpapper, teckningar, dagböcker, diplom och smågrejer som är roliga minnen, och kläder som varit speciella (t.ex. sånt mormor sytt). Har nu egna barn och hade önskat att jag haft mer kläder sparade, men mamma hade skänkt bort det mesta redan när jag var liten. Böckerna har kommit till väl användning!

   Svara

   Har sparat alla brev från när jag var ung på 80- och början av 90-talet, både från kompisar o pojkvänner. Vilken guldgruva! Såå kul att läsa och minnas. Lite synd att man inte skriver på det sättet mer.

   Svara

  Vad tycker ni från start11an från Hässleholm?

  Vill gärna höra vad folk tycker om situationen

  Svara

   Vad finns det att tycka mer än att det är helt galet sjukt?!? Riktiga svin hela högen, hoppas de aldrig får varken tjej eller arbete i framtiden!

   Svara

    Vad har hänt?

    Svara

     Ett gäng killar i Hässleholm som kallar sig ”startelvan” där de ska ligga med samma tjejer och lägger upp info om tjejerna efter de haft sex typ hur det var och hur tjejen såg ut. De har även tagit smygbilder och videos som det delar på detta ”forum” som de delar typ en chatt.

     Kom fram flera tjejer som hade varit med om övergrepp och förföljelse från dessa tjejerna, går att se på instagram gå in på tnkvrt så ser ni där, även jowathan har lagt upp under sina highlights.

     Svara

      *från dessa killarna menar jag

      Svara

  Sugeeeen på skolans panerad fisk med vitsås och potatis 😋😋😋😋

  Hatade kalops .. bläää

  Vilken skolmat saknar ni? Ogillade ni?

  Svara

   Skolans köttfärssås saknar jag!! Tillsammans med något överkokt spaghetti, minnen ❤️

   Svara

    Ja! Och så lite allkrydda på det 👍🏻

    Svara

   Mmm panerade fisken med vitsås, och skolans pizza som man skrapade bort allt pålägg på <3 var så gott! Lasagnetten i grundskolan var också g u d o m l i g vill jag minnas.

   Svara

   Chicken nuggets med sötsur sås, fy fan vad den såsen var god 😋. Sedan hamburgerdressingen 😋.

   Svara

   Skolans hamburgare med bröd ❤️❤️

   Och panerade fisken. Eller alltså egentligen tyckte jag om skolmaten generellt, kanske hade ett bra skolkök.

   Svara

   Jobbar på skola och får skolmaten gratis, många rätter har de tagit bort från förr (ex kalopsen) men den panerade fisken finns tack och lov kvar! Vill tipsa om att Zeina har ett recept på skolans sås till fisken på sin blogg 🙂

   Svara

   Äter fortfarande skolmat för jobbar på skola. Vi får jättebra mat, lagad på plats och ett vegetariskt alternativ varje dag. Min favoritskolmat idag är svarta bönbiffar, min favoritskolmat som liten var spagetti och köttfärsås.

   Svara

   Ryssröra med pitabröd och fisken var det godaste som fanns! Jag frågade mamma en gång om hon kunde göra fisksås hemma. Hon gjorde äggsås och jag har nog aldrig varit så besviken i hela mitt liv!

   Svara

   Potatisbullar!!! ❤️❤️

   Svara

   HAHAHAH JUST DET ÄLSKADE DET xD Och rivna morötter till… Nu är jag vegan så det hade inte funkat. Men jag saknar typ bamba ris? Det finns bara i bamba haha.

   Svara

   Picnicbog, potatismos och gröna ärtor. Herre Gud vad gott!!

   Svara

   Svara

   Saknar: höns i curry!!!, lasagnette, fiskburgare, hamburgare, mandelfisk, köttfärssås.

   Svara

   Att den var gratis var nog bäst 🙂 Annars var ugnspannkaka nog höjdpunkten när man fick i skolan.

   Skulle gärna betala en 30kr för en skollunch idag. Dock när jag praoade som vikarie kostade det 80kr(!), för kommunen ville inte konkurrera med andra vanliga lunchrestauranger.

   Svara

   Jag fick på en liten skola som hade väldigt bra skolmat. Jag gillade det mesta, men hade väldigt svårt för ost- och skinksås. Mådde väldigt illa av att äta det. För några år sedan åt jag på skolan igen och höll på kräkas när jag tog min första tugga av pasta med ost- och skinksås. Fy tusan vilken hemsk mat!!

   Svara

   Jag gillade oftast panerad fisk, remouladsås och potatis.
   Pannkakor, blopudding.
   De flesta skolor jag gått på var dåliga på att laga god mat utöver dessa rätter. 🙂 haha!

   Hatade falukorv för de inte stekte dem utan lade in dem i ugnen istället.
   Ogillade också oftast kött av olika slag om det var brosk i. Pastan var ofta för torr, och köttbullar med brosk i. Ew.

   Svara

  Ni som bor i stockholm. Hur ofta träffar ni influencers, tv kändisar på gatan? Eller hänger alla på Östermalm? 😄😄😄

  Svara

   Oj menar eller ser man bara dom nånstans i östermalm av alla områden?

   Svara

    Jo rätt ofta om man är inne i stan.. men jag som bor i en förort ser inte många influensers här i krokarna fast det händer det med.

    Svara

     Då och då! Har dålig koll på de flesta men tror jag sprungit på Blondinbella tre ggr inne på NK. Såg Odd en gång. Och Kenza på vårdcentralen för kanske 10 år sedan, haha. Kissies bror såg jag kanske 567896545678 på Kungsholmen när han bodde i Sthlm, och Rosanna Charles och Amir har jag sett massa gånger i Alvik. Paow såg jag en gång på Mc donalds. Bland annat.

     Svara

   Inte så ofta man kan tro! Sett Margaux och Arnold några gånger (vi båda bor i närheten av Birger Jarlsgatan). Suttit vid bordet bredvid Benjamin Ingrosso på Sturehof, även Petter Stordalen som är där en del. Gått förbi Sandra Beijer på söder. Hade gärna velat se Isabella Löwengrip och Amanda Schulman live, aldrig hänt än. 😎

   Svara

    Gick förbi Isabella för ca 1 år sen utanför Riche. Sett Petra Tungården på samma gata vid ett annat tillfälle. Träffade på tan by Klara utanför ett uteställe innan corona och stod och pratade med henne ett tag innan jag fattade vem det var, vi båda var lite på lyset. Och sett Alexandra Bring med familj i Vasastan

    Svara

   Jag ser ofta (åtminstone typ en i veckan) influensers kring Odenplan, då en hel del av dem bor i vasastan och promenerar till Östermalm via Odenplan för diverse ärenden. Har sett Kenza, Victoria Törnegren, Dasha och några fler vid ett flertal tillfällen just runt Odenplan. Annars kan man ta en promenad längs strandvägen bort till djurgårdsbron om man är på influencerjakt. Har sett många av hannalicious/molly rustas och det gänget just där

   Svara

   Har aldrig sett en enda influenser IRL i Stockholm (eller nån annanstans.) Den enda kändisen jag sett är Niclas Wahlström för flera år sen. Bor i centrala Stockholm sen 13 år tillbaka (bodde på en förort innan dess.)

   Svara

    Oj, glömde! Ola Rapace har jag också sett en gång, på Hemköp.

    Svara

   Såg Lasse Åberg en gång. Enda gången jag blivit star strucked!

   Svara

   Går på KTH och känns som att jag alltid ser någon när jag går från skolan över Östermalm in till city

   Svara

   Gick på VRG odenplan förra året och såg Kenza med sin barnvagn typ varenda dag när jag gick till stationen, även sett Jacob Josefson och Frans på promenad flera gånger, Sanne några få gånger då också med Frans.

   Kanske gått förbi fler men inte märkt, vet bara vem Sanne är för att jag är djurgårdare och Kenza vet väl typ alla svenskar vem det är 💁🏽‍♀️

   Svara

    Min mamma jobbade som lärare på söder i några år och då hade hon ju bla utvecklingssamtal med Mikael Persbrandt och andra kända skådisar och typ teater/opera-människor. Men hon såg aldrig någon kändis eller bloggare utanför skolan haha.

    Vart i stan bor influensers? Jag trodde typ att alla bodde i vasastan men så kanske det inte är? 🤓

    Svara

     Har man inte nån form av tystnadsplikt som lärare?

     Svara

      Har inte stenkoll på lagen men sålänge Mikael Persbrandts barn inte har skyddad identitet tror jag att det är okej för min mamma att berätta för mig att hon hade ett utvecklingssamtal med Persbrandt. Och ingen här vet ju vilken skola hon jobbade på och hans dotter går inte kvar där. Men idk det kanske är jättefel av henne? Tror tystnadsplikt handlar mer om att hon inte får berätta om hennes elever har problem i skolan, deras betyg, vad som sägs på utvecklingssamtal osv.

      Svara

       Persbrandt, dotter? Har han en dotter?

       Svara

        Jag hade för mig att han hade en dotter och en son men jag googlade nu och ja han har två söner och jag antar att min mamma hade den äldsta som elev

        Svara

         Han har tre söner 🙂

         Svara

          Gud vilket fakefan jag känner mig som nu haha 🙈

          Svara

       Ja alltså jag undrade bara, var ingen kritik så. Känns bara underligt då vi inom vården inte får säga vem vi haft som patient.

       Svara

        Ja jag har ingen koll alls, antar att vården är mer privat än skolan. Jag brukar hjälpa min mamma med hennes skoluppgifter och då ser jag ju barnens namn och typ deras berättelser om drakar och prinsessor. Men hon skulle ju inte få visa mig deras BUP-papper osv såklart. Men som sagt, jag tror verkligen att vården har mycket striktare lagar om sånt 🙂

        Svara

         Din mamma har inte gjort ngt fel som berättat om detta, du kan vara lugn 😌✨

         Svara

        Att vara sjuk är ju känsligare än att gå i skolan/ha barn, tänker jag.

        Svara

       Du har helt rätt, Jasse 😊 Läraren har inte gjort något fel bara genom att berätta att Mikael Persbrandt varit på samtal med sitt barn. Dock hade det varit fel om hon berättat vad de pratat om 😃

       Svara

     Oh hjälp jag hade fått sån prestationsångest haha

     Svara

      Det sa jag också men mamma ba jaja han verkade mest vilja vara osynlig så det var inget märkvärdigt så!?!?! Jag älskar ju Beck så jag fattar inte hur det inte kan ha varit lite intimidating att sitta face to face med MickeP

      Svara

   Har sett Sandra Beijer på en konsert för några år sen, hon var längre än jag trodde och smal. Såg indie ut 😍

   Svara

   Såg peg Parnevik en gång på Sveavägen

   Svara

   Jag träffade Skurt när jag var liten. Det lever jag på än.

   Svara

   Bor på Östermalm. Ser dem ganska ofta när de står och fotar sig framför Dramaten.

   Har bara blivit star struck en gång – när jag mötte Eva Green utanför Hotell Diplomat.

   Svara

   Har sett hela kungafamiljen vid olika tillfällen bland annat på Nk, går man runt Dramaten ser man ofta skådespelare. Inte nuförtiden dock.

   Svara

   Ganska ofta just det senaste halvåret nu när jag tänker efter nu.. Danny Saucedo och Josefine Bornebusch på söder, Fredrik Reinfeldt vid Hötorget också!

   Svara

   Bor i en närförort till Stockholm och har en del kändisar som bor i närheten. Jobbar vid Östermalmstorg (i normala fall då, nu är man ju hänvisad till hemmakontoret) och där ser jag rätt ofta både flunsor och andra kändisar när jag är ute på lunch eller AW. Skulle säga att det är så pass vanligt, iaf runt Stureplan, att det liksom inte är en ”grej” längre. 😉

   Svara

   Bor lite utanför stan, men brukar springa på Persbrandt på mataffären lite då och då. Första gången undrade jag mest vilken idiot som parkerat sin Tesla där det är stoppförbud, sen blev jag starstruck när han kom ut från affären 🙈

   Svara

   Har sett prins Carl Philip några gånger (nu några år sen), Bianca, Hanna och Amanda, BB, Emilia de Poret, Ebba, Zlatans fru, några profiler från typ 4an osv. Bor och jobbar på Östermalm

   Svara

   Jobbar mitt i smeten på Östermalm, en dag gick jag bakom blondinbella en hel gata på väg till jobbet och Bianca på samma gata när jag skulle hem. Dagen efter såg jag Läckberg och Simon när de käkade lunch på stället bredvid oss. Tänkte för mig själv att så här tror nog folk utanför Stockholm att det är varje dag för stockholmare haha (kommer själv från förort, där finns det inga kändisar).

   Svara

   Jag bor i porten bredvid Alexandra bring så ser henne och hennes syrra ofta. I Vasastan bor även margaux och kenza, så ser dem väldigt ofta också

   Svara

   Jag bor i Vasastan och börjat misstänka att Kristian Luuk stalkar mig. Haha…nä skämt åsido, vi måste bo nära varandra, för jag ser honom sjukt ofta!

   Svara

   sett Hannalicious i karlaplan, Denise Desmond i rissne (vettefan om hon bodde där ett tag då jag alltid såg henne höggravid tidigt på morgonen på tunnelbaneperrongen??) Även knivmicke och Sindy har jag sett i rissne
   kissie och jag jobbade på samma nattklubb för fleeera år sen. Dessie såg jag på scandic malmen i baren, Isabella Löwengrip utanför NK, idol-ola är kund hos oss,
   Paow på Tacobar med Daniel Paris för länge länge sedan (då innan Daniel var ”känd” och han gjorde videos tillägnade Paow på youtube), Magdalena Graaf på Ambassedur nattklubb när den fanns,
   Isabella jedler på ett fik i Sturegallerian (hon var inte alls fin i verkligheten, såg ut som en porslinsdocka!) även Petra Tungården därinne,
   Benjamin Ingrosso flera gånger runt Östermalm och Bianca där. Kommer inte på fler just nu hehe

   Svara

  Nån mer som är med i Thereses Lindgrens facebookgrupp T-time? Jag tycker den är så sjukt dålig stämning i den samtidigt som det ska vara sån ”åååh bästa gruppen som är sååå inkluderande”-mentalitet

  Svara

   Jag håller med, den är rätt märklig

   Svara

   Vad är poängen med gruppen? Vad skrivs?

   Svara

    Det är typ en grupp om allt för alla. Så det är alltid minst en som är kränkt i varje inlägg oavsett om frågan/inlägget handlar om mens eller cola Zero (överdriver inte ens). Så det är väldigt mycket tillrättavisanden och stammande. Samtidigt som Therese är nåt sorts helgon.

    Svara

     Scammande

     Svara

  Vilken är den bästa boken ni någonsin har läst?

  Svara

   Elinore elliphant mår alldeles utmärkt. Av gail honeyman

   Svara

   Harry Potter. Men mest pga nostalgi antar jag.

   Svara

   Berätta aldrig det här av Frida Boisen.
   Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeberg.

   Svara

   ”Ett litet liv”

   Svara

   Haha, jag tänker efter var och varannn bok att ”guuud vilken bra bok!”. Sedan går det ett tag och så läser jag en till som är lika bra. Så det varierar ständigt. 😊

   Svara

   Jag säger som Lisa Nilsson: ”Illusionisten” av John Fowles.

   Svara

   SCUM manifestet av Valerie Solanas

   Svara

    Det är väldens sämsta och tråkigaste bok!
    Bara de som inte vet hur man läser tycker om den boken

    Svara

   The Bone Clocks av David Mitchell och Bärnstenskikaren av Philip Pullman <3

   Svara

   På andra sidan midnatt av Sidney Sheldon. Kommer aldrig glömma den läsupplevelsen. Jag vet att det inte är en nobelpristagare men oj så bra!

   Svara

   Mangan Overlord är bra de första böckerna, innan författaren som många andra går in i infinite-mode och tänker leva på serien i 30 år.

   Svara

   American Gods av Neil Gaiman. Läst den tre gånger, den enda boken som bokstavligen gett mig gåshud.

   Svara

   Tusen strålande solar gillar jag väldigt mycket. Skära för sten också! Finare på engelska egentligen.. Cutting for Stone

   Svara

   ”Mormor hälsar och säger förlåt” av Fredrik Backman.

   Svara

   ”Se bilden” av Joseph Heller

   Svara

  Tack till dig som tog upp Duolingo på öppet spår! Jag har börjat ”plugga’ tyska med den och I’m hooked, haha! (En gång i världen var jag jätteduktig på tyska men då jag inte använde det glömde jag det mesta. Men nu börjar det komma tillbaka!)

  Svara

   kostar det? Förstod inte om det är gratis eller om det blir en månadskostnad sen?

   Svara

    Det är gratis men man kan betala för uppgradering som innehåller vissa förmåner. Jag kör med gratisversionen tills vidare, uppgraderar det kanske nån gång i framtiden. De hade ett julerbjudande då det kostade typ 600 kr/år när den kostar vanligtvis över 1000 kr/år. Jag hade precis börjat använda det så jag ville se först om jag gillar det eller inte innan jag betalar.

    Svara

     Men det kändes som jag inte kunde gå vidare utan att betala? Blir alltid så nojig på sånna appar så det slutar med att jag har nån månadskostnad.
     Men låter ju toppen om en del av det funkar gratis också.

     Svara

      Vad konstigt. Jag har inte betalat som sagt, ibland dyker det upp erbjudande om gratis 14-dagars provperiod på den där uppgraderigen men den har jag inte tagit. Men det har aldrig krävts nån betalnijg av mig för att kunna använda appen.

      Svara

      Det ska vara gratis att studera på Duolingo.

      Svara

   Samma här med spanska! Har en 70 dagars streak igång 😀

   Svara

   Älskar Duolingo! Har mest kört franska men började nyligen också med tyska. Ich bin ein Berliner!

   Svara

    Oh, du liebst meine Katze! 😀 Ibland är dessa övningar jätteroliga men tjatiga i längden. Å andra sidan fastnar de när man måste upprepa dem så pass mycket.

    Svara

   Jaaa! Det var jag som tipsade! Vad roligt att du börjat med tyskan.
   Jag studerar norska rätt ofta fortfarande. Så roligt!

   Svara

    Tack så hjärtligt än en gång!

    Svara

  Ska gå ner 60kg under det här året och säkert även nästa.
  Kan ni ge mig era bästa tips för hållbar viktminskning eller tips för att gå ner i vikt överhuvudtaget är välkommet!

  Kommer köra 16:8 då jag har fått bra resultat tidigare, 1 mil PW om dagen och lite crosstrainer när jag kommit igång.

  Svara

   Du kan inte göra det som en tillfällig lösning och sen gå tillbaka till gamla vanor. Det gäller att ställa om till sådana vanor som du kan hålla resten av livet, så att du inte går upp allt igen. Kosten är viktigast.

   Svara

    16:8 och promenader är ju världens lättaste. Lätt att behålla som vana efter viktnedgång. Bara att skippa frukost och beräkna måltidernas innehåll. På helgerna kan man äta sen middag + frukost om man saknar frukost.

    För mig är det ett lätt sätt att gå ner 5 kg på några veckor efter typ semestern. Sedan lever jag som vanligt och går inte upp. Men har man mycket övervikt kan man köra 16:8 som livsstil. Det är inte en jobbig metod.

    Svara

     Men det är ju en metod. Är inte målet att leva utan metod och ändå hålla den vikt du önskar? Känns konstigt att ”banta” resten av livet.

     Svara

      16:8 är målet för mig eftersom jag mår illa om jag försöker äta när jag vaknar.

      Dricker kaffe/te/örtte och går till jobbet.

      Lunch 11.00 Middag 18.30. Mellis efter jobbet vid 16 om lunchen var lätt.

      För icke-morgonmänniskor är det en naturlig livsstil.

      Svara

       Icke-morgonmänniska här men skulle inte överleva dagen utan frukost. Tror på lagom av allt över en veckoperiod + ett vardagsaktivt liv.

       Svara

      Fast har man 60kg i övervikt så är ju ”leva utan metod” inget som kommer fungera såklart. Man överäter ju och behöver restriktioner. Det är ju hur hälsosamt som helst att hitta ett sätt att kontrollera sitt matintag, gäller bara att hitta en metod som man kan bibehålla, dvs inte tex. utesluta kolhydrater för all framtid.

      För en normalviktig person kan det låta ätstört att räkna kalorier eller annan metod, men för någon med övervikt så är det nödvändigt då att ”inte fundera så mycket på maten” eller ”lyssna på kroppen” är hur man hamnade där från första början.

      Svara

      16:8 är ingen metod, det finns jättemycket att läsa om fördelar med periodisk fasta som livsstil. Viktnedgång är inte den primära fördelen även om det blir en ”konsekvens” om man har några kilo att tappa.

      Promenader är ju inte heller en metod.

      Så kör på, lycka till! Jag skulle lägga till styrketräning, och ingen mesvariant utan tung som ger dig muskler och ökar på förbränningen när du är i vila.

      Svara

   Det låter som att du behöver terapi

   Svara

    Haha, vad baserar du det på?

    Svara

     Att återgå till en diet som har tagit en ner i vikt där man sedan gått upp i vikt igen..
     Att gå powerwalk 1 mil om dagen (resten av sitt liv)..
     En människa med 60 kg övervikt har antagligen känslomässiga problem den skulle tjäna på att ta tag i

     Svara

      10 km per dag går jag med alla dagar jag lyckas klämma in det i schemat och jag älskar det! Musik i lurarna och så ut! Vad kan vara skönare? Sedan en varm dusch, underbart.

      Svara

       Men då gissar jag att du inte gör det för att gå ner i vikt?

       Svara

        Jag har redan gått ner den vikt jag hade som mål men fortsätter för att jag älskar mina 10 km och inte vill avstå från dem.

        Svara

         Ok så bra för dig, lycka till och hoppas viktnedgången håller i sig

         Svara

          Tack! Alltså det var flera år sedan och jag har slutat äta en massa onyttiga saker så jag är rätt lugn med min nya vikt

          Svara

      Jag är höggravid och har fått rekommendationen av dietist att inte gå på 16:8 under tiden.

      Har dock haft ätstörningar hela mitt liv men kände att dom verkligen var under kontroll när jag körde 16:8, passar min livstil utmärkt så det är ingen diet för mig.

      Svara

       /TS

       Svara

       När jag var gravid spydde jag upp all frukost så det blev automatiskt 16:8

       Svara

       Du kommer inte orka med bebis, man hinner aldrig sova bort hungern och man behöver all energi man kan få

       Svara

        det är inte mitt första barn men tack för input 🙂

        Svara

   Simning var en sund och bra motionsform för mig när jag skulle gå ner 30kg. Tog ungefär 12-14 månader i kombination med normala portioner mat och ingen hetsätning. Sliter inte så mycket på kroppen som annan träning kan göra när man är överviktig. Lycka till <3

   Svara

    Simning är jättebra. Jag har dålig teknik tyvärr och måste balansera med ryggövningar, men den som lägger ner lite tid på att öva in bra teknik har ju sedan den perfekta träningsformen.

    Svara

   Jag har också 60 kgs övervikt. För mig funkar det bäst att ha en så blodsockerstabiliserande kost som möjligt, därför ser jag till att äta bönor eller linser till varje måltid. Mitt matsug försvinner och det blir lättare för mig att kontrollera vad jag äter.

   Svara

    Kontrollen är bara en illusion

    Svara

     Va? Nej

     Svara

      Ok

      Svara

     Du vet ju verkligen vad du pratar om du

     Svara

   Tänka på kosten och ha ett positivt tänkande, du kommer klara det!
   Som lätta hemmatränings tips finns massor på Instagram/nätet över lag, och man får rätt bra och snabba resultat med gummibandsträning! 🙂

   Svara

    Positivt tänkande leder inte till viktnedgång Olivia

    Svara

     Negativt tänkande leder till att man spammar bloggbevakning med sin bitterhet LK

     Svara

    Du kommenterar alltid så fint Oliva 🙂

    Svara

   De mest hållbara sättet är att inte hetsa 💗 16:8 är jätte bra, men tänk på att inte överäta ändå 🙂
   Mitt allra bästa tips är att ha en ”fuskdag” i veckan (äter du 16:8 kan du ju fortfarande skippa frukosten) detta gör det iaf lättare för mig!!

   Svara

    Du låter som en väldigt ätstörd person Betty och som ätstörd bör du inte ge råd åt andra ätstörda

    Svara

     Du låter som en väldigt hatisk fet människa LK som inte vill att andra ska ta itu med sin vikt och som hatisk fet människa bör du inte ge råd överhuvudtaget.

     Ta en promenad istället.

     Svara

      Du har helt rätt anonym, feta människor bör inte ge råd i några frågor över huvud taget.

      Svara

       Bra LK, verkställ!

       Svara

      Men usch vilket osympatiskt svar

      Svara

   Förlåt om frågan inte är okej. Vad är målvikten?

   Svara

    65kg, är 178 cm. 🙂

    Svara

   Att äta regelbundet och sova tillräckligt hjälper mkt på traven.

   Svara

   Orkar du inte räkna kalorier men ändå behöver hjälp med att få till lagom stora portioner är Mealsizer ett bra hjälpmedel.
   https://www.apoteket.se/sok/?q=Mealsizer&gclid=Cj0KCQiA0fr_BRDaARIsAABw4EvMALiCT7kX_k1B1NdWH9znz5KUPxY_HOdlcf2Kh9Fs0xFmGER63ukaAj0DEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

   Svara

   Mitt tips nummer ett är att ha en realistisk syn på det. Sätt upp realistiska mål.
   Du kommer behöva mycket mer än bara 365 dagar på dig att gå ner hela 60 kilo.
   För att gå ner så pass mycket måste du ligga på ett totalt kaloriunderskott på 462.000 kcal.
   Det motsvarar cirka 770 timmars power walk, 660 timmars tungt tyngdlyftning, 385 timmar på en snabb mortionscykel eller 925 timmar på en crosstrainer.

   Svara

   Viktväktarna! Absolut det lättaste sättet att gå ner i vikt, att inte ha några förbud gör så mycket! Man lär sig hur man ska tänka och äta även efter man är klar. Gick ner 28 kg på ett halvår (utan träning) när jag körde det. Absolut det bästa (och lättaste) jag gjort i hela mitt liv!

   Svara

   Börja med pulverdiet 12-16 veckor. Snabb initial viktnedgång är bra om man vill gå ner mycket. Rörelse är bra, men kosten är viktigast vid viktnedgång. Kroppen kommer att motverka viktnedgången genom att nivån av hungerhormoner kommer att stiga samtidigt som energibehovet minskar, det är bra att vara mentalt förberedd på det. Viktnedgång kräver mycket motivation, gör det endast om du har rätt förutsättningar för det just nu=inte för stressig livssituation eller andra faktorer som är krävande. Viktstabilitet är bättre än en vikt som pendlar upp och ner.

   Svara

    Jättebra att tipsa om pulverdiet, verkligen jättebra. Sunt.

    Svara

     Tack för medhåll! Det finns mycket evidens för att det funkar om man behöver gå ner mycket. Det är inte för alla, men kan vara värt att kolla upp för- och nackdelar.

     Svara

      Förstår du inte sarkasm?

      Svara

       Förstår inte du sarkasm?

       Svara

     Jag tycker pulverdiet funkade jättebra för det ändrade min syn på kosten totalt.
     Pulverdiet är ingen mirakelmetod men är man medveten om att man inte kan gå tillbaka till samma banor utan gör det för att få en kickstart och sedan äta X antal kalorier tycker jag det är jättebra.

     Svara

      Kul att höra att det funkat för dig! Exakt så ska man tänka om man väljer att testa pulver, det är ju inget man ska hålla på med i längden.

      Svara

     Vad är det för pro-ana-människor som hänger i tråden??

     Svara

     Speciellt i 12-16 veckor… Jätte bra där….

     Svara

      Säger bara hur man gör på obesitasmottagningar runt om i landet.

      Svara

   Jag började min viktresa i Juni förra året och det har varit ögonöppnande! Måste börja med att säga att det är skitenkelt att gå ner i vikt, och det menar jag inte som i att det är lätt, men det är otroligt okomplicerat.

   Viktnedgång handlar bara om kalorier in och ut och göra sig av med mer än man stoppar i sig. Börja med att räkna ut vad ditt BMR (Basal metabolic Rate), dvs antalet kalorier din kropp behöver och gör sig av med bara för att existera. Tex den här kalkylatorn https://www.calculator.net/calorie-calculator.html. Den kommer berätta för dig baserat på din längd, vikt etc hur många kalorier du behöver äta för att gå ner i vikt. Ligger du i kaloriunderskott så går du ner i vikt, så enkelt är det!

   Logga ditt matintag i tex Lifesum eller Myfitnesspal. För att underlätta och säkerställa att du loggar rätt antal kalorier, köp en matvåg. Det är skillnad på ett kycklingbröst och ett kycklingbröst. Kom ihåg att logga saker som stekolja (Över 100kcal i en msk olivojla, livets största sorg) och sånt som enkelt missas.

   Andra tips:
   – Gör det enkelt för dig och ät lite tråkigare mat! Lättare att logga kyckling och potatis än alla ingredienser i en kycklinggryta till exempel.
   – IF som du själv nämner är jättebra om man är en sån människa som inte lider av att äta sin första måltid senare på dagen. Det jag nämnt ovan är ju anledningen varför IF funkar, och varför alla dieter under solen funkar, allt handlar om kalorier. Äter man under ett kortare fönster så är det svårare att klämma i sig för många kalorier.
   – Börja inte för dramatiskt. Har du stor övervikt så krävs det mindre för att gå ner i vikt då det finns en del att tappa. Ju mer du går ner i vikt ju mindre kommer du behöva äta. Kom ihåg att kalkylera om efter ett tag och se om du behöver justera för att fortsätta gå ner i vikt
   – Drick inga kalorier! Släng läsken, alkoholen och sockret i kaffen. Superenkelt sätt att spara på kalorier.
   – Var superstrikt på vardagar och lyxa till det på helgen (Högst individuellt, har man binge-problem så kan det vara bättre att ha stabilt intag). Men jag brukar ligga 100kcal under vad jag behöver ligga på vardagarna, och på så sätt ha 500kcal att lyxa till det med på helgen.
   – Gå med i Reddit och joina subreddits som s/Progresspics, s/loseit s/CICO – Sjukt motiverande och jättemycket bra tips. Eller annat valfritt peppigt forum.
   – Om du har råd/möjlighet, köp en smart-våg. Detta var otroligt motiverande då den kopplar upp sig till mobilen och du kan följa din viktkurva visuellt. Du får dessutom annan information än vikt, som tex muskelmassa, vattenvikt etc vilken kan vara tacksamt så man inte stirrar sig blind på vågen.
   – Ta mått och bilder! Står vågen still är det kul att se utveckling på midjemåttet istället. Förebildet är så himla roligt att ha och sjukt tacksamt nu när jag står här 12 kilo lättare och ser tillbaka.

   Det bästa med detta är att det är långsiktigt och handlar i slutet av dagen om portionskontroll. En kalori är alltid en kalori och du kan äta precis allt, så länge det får plats i din kaloribudget för dagen. Du behöver inte utesluta ett enda livsmedel, men precis som med en pengabudget så börjar man snabbt se till att man får mer för pengarna.

   Glöm allt som folk säger är nyttigt. Nyttigt och vitaminrikt betyder inte att det är mat som hjälper en att gå ner i vikt. För att gå ner i vikt behöver det vara kalorisnålt. Avocado och nötter tillexempel, även om det är bra fetter så är det väldigt kaloririkt.

   Lägg din energi på maten inte träningen. Träning är jättebra av oerhört många anledningar utöver viktnedgång såklart, men det är i köket man går ner i vikt. Säg att du bränner 150kcal på en lång promenad, det motsvarar en knäckebrödsmacka med ett kokt ägg. Du kommer aldrig kunna träna bort en dålig diet. Med det sagt, att få in rutiner som skapar ett aktivt liv är såklart jättebra.

   LYCKA TILL!!! SES PÅ ANDRA SIDAN

   Svara

    Träning är inte så viktigt och undvik nyttig mat. Ingen behöver ju påstå att hälsa och viktminskning alltid är samma sak.

    Svara

     Förstår inte vad du menar? Hälsa och viktminskning är ju inte samma sak.

     Träning är bra för hälsan men inte på någon sätt avgörande för viktnedgång. Uppmuntrar alla till träning men många spenderar timmar på gym utan att det resulterar i viktnedgång för dom äter tillbaka alla kalorier dom bränt.

     Säger inte att någon ska undvika nyttig mat, men faktum är att du kan gå ner i vikt av att bara äta McDonalds så länge du ligger i kaloriunderskott. Du lär få alla möjliga brister, vara konstant hungrig och tappa håret, men du kommer gå ner i vikt. Allt jag säger är att en avokado innehåller lika mycket kalorier som ett mindre mål mat, och är därav inte ett bra alternativ för viktnedgång. Har man en kaloribudget på 1500 lär man hellre vilja äta sig riktigt mätt på lax, rotfrukter och sallad än ett litet snack som tar lika många kalorier.

     Svara

  Har många lyckas bli gravida på första försöket om man prickar in ägglossning?

  Svara

   Jag lyckades med det, men då var jag 26 år. Vet inte om det skulle ske nu när jag är äldre.

   Svara

    Jag lyckades med det två gånger 31 och 33. Dock missfall första graviditeten som ledde till en massa komplikationer som gjorde att jag va tvungen vänta 1,5 år på att försöka igen
    Men då tog sig det banimej på första försöket igen.

    Svara

   Jag! 2 ggr

   Svara

   Jag. Två gånger. Nu blir det inga fler barn.

   Svara

   Hände mig en gång, första månaden jag aktivt försökte bli gravid. Fick dock missfall och har inte lyckats bli gravid på 7 månader sen dess 🙁

   Svara

   Jag 3 ggr!

   Svara

   Typ alla 8 gånger.
   Har slutat med missfall alla gånger

   Svara

    ❤️

    Svara

   Har blivit gravid 2 ggr utan att det riktigt var meningen. Men välkommet ändå!

   Svara

   Jag har lyckats två gånger, som 27-åring och 30-åring. De flesta av mina kompisar har också lyckats på första försöket.

   Svara

   Jag lyckades med det vid 34, 36 och 39. Hade ingen koll på min cykel så första gången utan kondom blev det graviditet.

   Svara

   Tack för era svar!! 😃

   Svara

   Finns nog inte statistik på det.

   Svara

   🙋🏼‍♀️ 30 år.

   Svara

  Min mans bror ska komma från Spanien till Sverige. Han kommer bo med oss i 1 vecka. Jag känner mig inte bekväm med att någon är hoss oss. Jag är höggravid, sjuk och spyr och känner inte att det är bekvämt att gå runt hemma i en liten lägenhet med någon annan här. Sen vill jag inte att han kommer pga corona men mannen lyssnar inte. Fan ochså…

  Svara

   Fan vad arg jag hade blivit. Är också höggravid så kan verkligen relatera

   Svara

   Om du har en partner som inte lyssnar på dig är det nog dags att göra slut.

   Svara

   Kolla om det finns en övernattningslägenhet att hyra hos er skulle jag säga, kompromiss. Är de orimligt jobbiga och vägrar bo i olika lägenheter kan du ju flytta dit under vistelsen i värsta fall.

   Svara

   Jag fick Corona i vecka 36, låt mig säga såhär… hade min man sagt så till mig hade jag aldrig tillåtit det.. min man är i riskgrupp och jag gravid och inte riskgrupp(om man tar bort graviditeten) trodde jag skulle få milda symtom men jag blev så jäkla sjuk, fick åka in till sjukhuset och få blodförtunnande och dropp! Plus att nu 4 veckor efter är jag fortfarande helt slut och undrar hur jag ska klara av en förlossning. Det enda positiva är att min man kommer kunna vara med på förlossningen om han är frisk och jag behöver inte oroa mig för Corona mer. Men jag har sagt till varenda vän att karantäna hårt om dom varit höggravida. Vill inte att någon ska må som jag mådd !

   Svara

   Men han måste ju förstå att det inte är okej i detta läge, höggravid samt Corona runt om världen som.kan vara farligt för dig samt bebis! Nej! Om han vägrar lyssna skulle jag hyra nån air BnB eller hotell i 2 veckor, 1 vecka för då hans bror är där och en vecka efter för att försäkea att han inte fått Corona..

   Svara

    Det handlar om en man, vad hade ni väntat er? Män är ju inte kända för sitt hänsynstagande och sin förmåga till empati med andra människor

    Svara

     Oj då! Någon är bitter! Blivit lämnad?

     Svara

      Ja absolut det måste ju vara det som är mitt problem. Tack för att du ser mig <3

      Svara

       Det finns någon för alla gumman! Kämpa!

       Svara

        Tack gumman!

        Svara

   Du behöver vara hård. Han bör inte träffa sin bror annat än utomhus på typ 2 m avstånd med munskydd. Väldigt märkligt att bry sig så lite om sin gravida partners välmående. Du är höggravid och dina behov går långt före hans eller hans brits behov.

   Att han ens tänker tanken att ni ska ha gäster i en vecka och att hans bror tycker att det är en bra idé! Även utan Corona är det helt respektlöst att ta emot en gäst en vecka när du mår dåligt.

   Låt honom betala hotell med room service för dig i två veckor och säg att han för isolera sig en vecka efter brodern åkt innan ni kan ses igen. Samt be honom hålla tummarna att du inte föder under dessa två veckor.

   Svara

   Om inte din man lyssnar hade jag hört av mig till brorsan direkt och sagt att han inte kan bo hos er nu. Inte ditt problem. Han får stanna hemma eller bo på hotell. Stå på dig för dig och ditt barns skull! DU är viktigast nu! ❤️

   Svara

   Gud vad fult av honom.. min man låter knappt sin bror komma in i hemmet pga Corona då han inte vill att jag blir smittad och då är jag varken gravid eller i riskgrupp. Känns liksom som att det borde vara underförstått av din man men nej? Prata med honom, förklara att du är rädd osv.

   Svara

   Men varför?? Herregud, det finns ju hotell. Vägra, det är ditt hem också och just nu är det inte optimalt både pga din situation, lägenheten och pandemi. Han borde inte ens åka hit..

   Svara

   Men gud, SÄTT STOPP! Hade aldrig accepterat det.

   Svara

  Varför är anknytningsteorin bara en teori?

  Svara

   All vetenskap är väl teorier. Eller hur menar du?

   Svara

    Vetenskap är en metod.

    Svara

     Som bygger på teorier.

     Svara

      För att komma fram till en slutsats.

      Svara

    Jag ska försöka utveckla mitt resonemang lite. Tänker ta gå in i väggen som exempel, det är ju ett bevisat tillstånd och inte en teori. Hur kan den vara bevisad medan anknytningen enbart är en teori?

    Svara

     Du svarar ju själv när du beskriver ett tillstånd och en teori. De är inte jämförbara.

     Svara

   Va? Det är klart att en teori är en teori? Även om det görs studie efter studie som talar för dess riktighet så kan en teori inom psykologi som bäst bli en mycket väl underbyggd och trolig teori

   Svara

  Är inne på min sista termin på utbildningen! Kan inte fatta det🙏🏻😩

  Svara

   Pluggar till?

   Svara

    Lärare

    Svara

     Å mitt drömyrke! GRATTIS TILL DIG 🌸Men saknar godkänt i ENG 6 från gymnasiet…jag har försökt läsa om kursen på komvux två gånger men misslyckats varje gång.

     Svara

      Kolla hermods om du inte gjort det.

      Svara

       Vad är skillnaden på Hermods och komvux?:)

       Svara

        Hermods är komvux (om din kommun är ansluten, annars kan man köpa en kurs själv) men jag upplever det mycket lättare. Helt på distans och på en 100-poängs kurs gör man 3 eller 4 uppgifter plus ett muntligt prov.

        Svara

      Åh fortsätt kämpa❤️Finns många appar och på youtube finns mycket bra lektioner. Till slut klarar du det!

      Svara

   Hurra! Jag har precis avslutat första terminen (håller på att ta en master).

   Svara

   Är också inne på sista terminen men känner mest rädsla att inte få jobb sedan. Har vart guld att studera under pandemin (kunnat isolera mig helt bla) men den kommer inte vara över när jag är klar (pandemin alltså) så det skrämmer mig.
   Kan ifs tänka mig att det skriks efter lärare så grattis 😅🤗

   Svara

    Vad pluggar du till?☺️

    Svara

    Var svårt för oss gymnasielärare att få jobb i GBG i våras (inför HT). Så det där med att det skriks efter oss stämmer inte riktigt (mest typ f-3 och 4-6) 🙂

    Svara

     Finns en väldig lärarbrist inom vissa ämnen i gymnasiet. Vissa ämneskombinationer är dock väldigt populära och i överflöd för tillfället.

     Svara

  Robinson ska ju börja i Mars, ska bli kul!
  Tuffare villkor denna säsong.
  Jag hoppas slippa typiska 08-:a brudar och ska fan heja på ngn 50-årig tant om det finns ngn. Bara för omväxling.😁

  Svara

  Kan ni ge mig bästa tipsen för hur man blir stark i sig själv? Stark på så sätt att man tror på sig själv och sin förmåga att klara saker. Stark att kunna stå upp för sig själv.

  Svara

   Det här kanske är ett självklart och tråkigt svar, men jag tror att det bästa sättet är att göra saker och hålla löften till sig själv. Börja med små saker som är lätta. När du märker att du klarar dem så sätt större mål med många delmål. Skriv ner dina mål (även små) och ge dig själv beröm när du uppnått ett mål. Om du klarar en sak, varför skulle du då inte klara nästa? Klart du gör det! Och när du vet att du klarar av saker och håller löften till dig själv så kan du också stå stark i dig själv. Såklart inget fel i att fråga andra om råd eller pepp (bara bra), men jag tror att man själv måste göra jobbet för att få den där sköna känslan att ”wow, det där klarade jag!”.

   Svara

  Jag är på dag 29 utan lukt just nu. Det är helt sjukt, det är verkligen det enda coronasymptomet jag har haft. Min man blev lite febrig osv och var utan lukt och smak i en vecka kanske. Jag bara valnade en morgon utan att kunna känna nån lukt och så var det med det. Saknar nybryggt kaffe på morgonen-doften😫

  Svara

   Jag är på dag 1. Från ingenstans i eftermiddags tappade jag helt lukt och smak efter en rejäl nysattack.
   Hur började det för dig?

   Svara

    Åh jag är inte samma anonym men för mig började det med trötthet och nästäppa. Lite smått ont i halsen

    Svara

     Kom det bara pang under dagen eller vaknade du så?

     Svara

      Jag vaknade så!!
      För mitt barn började det med trötthet innan febern kom.

      Svara

    Jag märkte att jag inte kände någon lukt när jag hade på kanel på min dotters frukost. Men jag kände fortfarande liiiite doft från handtvål och min hårspray. Sen nån timme senare var allt borta. Jag har inte varit snorig eller någonting annat.

    Svara

   Samma här! Är inne på dag 21 utan smak eller lukt. Det är verkligen urtrist. Har dock börjat känna lite lukter ibland, typ lite citron och kanel. Salt kan jag känna lite smak av. Men visst är det deppigt….

   Svara

    Samma här..över två månader utan lukt och smak. Deppigt 😞

    Svara

    Ja såå deppigt. Har du börjat jobba igen/plugga eller vad du sysselsätter dig med, eller har du andra symptom som gör att du är hemma?

    Svara

   Min sambo fick corona i mars, och känner fortfarande ingen lukt eller smak.. Så sjukt.

   Svara

   Samma här! Dag 29. Det är inte alls kul, visst kunde det varit värre men man blir mest orolig för att det ska kvarstå länge.

   Svara

  Behöver råd!
  Min syster har träffat en ny kille på Tinder. Dom har varit tillsammans i tre månader och nu är hon gravid. Till saken hör då att den nya killen är riktigt elak mot ALLA. Han pikar min syster, slänger onödiga kommentarer osv. I lördags till ex var vi hemma hos dom och åt lasagne, varpå jag tog lite peppar i vitsåsen. Då ställer han sig bakom min syster och nästan skriker ”ser du!? Svartpeppar ska det va ingen jävla vitpeppar!”
  Han är även sexfixerad och skriver det mesta om deras sexliv på snap. Han tvingar även min syster att köpa den han vill ha. Han saknar körkort och nästintill varje kväll behöver hon åka till Coop för hans skull
  Jag har försökt prata med syster så många gånger men hon har totalt stängt ner.
  Vad ska jag göra?

  Svara

   Tipsa henne om abort så hon slipper ha en sådan man i sitt liv (tips från erfaren)

   Svara

   Ring en kvinnojour och prata. De är proffs och kan råda dig till hur du ska agera och vad du kan göra

   Svara

   Oj låter inte alls bra. Fortsätt prata med henne och kom med exempel om vad som inte är ok. Till slut får hon förhoppningsvis upp ögonen. Hon är antagligen manipulerad av honom så fortsätt kämpa för din syster.

   Svara

   Bästa du kan göra är att säga upp kontakten

   Svara

   Är det för sent för henne att göra abort?

   Svara

    Nej det kan det inte vara då de träffats i tre månader bara.

    Svara

   Men oj hur gammal är han..

   Svara

  Vad gjorde ni när ni fyllde jämt? Firade ni nåt extra?

  Svara

   Jag gick på skansen med mamma. Jag vet, det låter jättetragiskt. Men jag var utbränd, mitt i en djup depression, sjukskriven och led av social ångest.
   Det var en jättetrevlig dag och jag såg järven för allra första gången 🙂

   Svara

    Låter jättemysig med Skansen! Det gjorde jag och min man när vi firade 1 år som år

    Svara

    Låter som en jättefin födelsedag🥰

    Svara

     Dock synd om djuren

     Svara

      Men man får se på söta sälar

      Svara

       Ja då är det ju såklart värt det

       Svara

    Den järva järven. Åh vad det är härligt på skansen. Gillar mest sälarna. Djurgården är så fin. Vann jag mycket skulle jag bo på Djurgården.

    Svara

   Jag fyller 25 om tre veckor och tänkte innan covid att jag skulle hyra en festlokal och ha kallskuren buffé. Sedan gick tankarna till att bjuda mina närmaste på fin restaurang men insåg att det kan bli rätt dyrt.
   Nu med Corona ska min syster passa min dotter och sambon ska laga fin middag hemma för oss två 🙂

   Svara

    25 är inte jämnt…

    Svara

    Din syster ska inte träffa din dotter. MAN SKA INTE UMGÅS UTANFÖR SITT HUSHÅLL.

    Svara

     du behöver inte få panik

     Svara

      över 9000 döda.
      Jo, jag får panik- Skärp dig. Ta ditt förnuft till fånga. Sluta umgås utanför ditt hushåll, använd munskydd när du går ut.
      Använd hjärnan. Allvarligt. Jävla idiot.

      Svara

       Norge har inte ens 500 döda än. VAd FAN. HUR kan alla vara så jävla idiotiska?

       Jag blir helt galen av att vara omringad av idioter.

       Svara

        Norge räknar inte som vi. I sverige blir alla de som fått konstaterad covid och dött inom 30 dagar en person i statistiken. Det oavsett om man dör i en bilolycka, hjärtattack eller lunginflammation som konsekvens av covid.
        Så är det inte i Norge

        Svara

         Inbilla dig det du.

         Svara

          Det är precis så det är. Men var ignorant och naiv du

          Svara

         I Sverige förs statistik över hur många som avlider till följd av covid-19 i två olika register. Det sker dels genom Folkhälsomyndighetens ”snabbstatistik”, dels Socialstyrelsens dödsorsaksregister.
         I Folkhälsomyndighetens statistik, som uppdateras tisdag-fredag, hamnar alla som haft en covid-diagnos och avlidit upp till 30 dagar efter diagnostillfället. I detta register kan alltså dödsfall av personer med konstaterad covid-19, men som avlidit av helt andra orsaker, komma att registreras.
         Socialstyrelsens dödsorsaksregister har sammanställts varje år sedan 1961. Detta register omfattar de dödsorsaksintyg som sjukvården är skyldiga att skicka in senast tre veckor efter dödsfallet. Det ska skrivas av en legitimerad läkare och ange ”terminal dödsorsak” samt bakomliggande orsaker/sjukdomstillstånd. Men inte ens detta register kommer att kunna säga exakt hur många som avlidit på grund av viruset under coronapandemin.
         Det mest tillförlitliga sättet är att studera den så kallade överdödligheten. Det vill säga att jämföra det totala antalet dödsfall under en viss period, med ett genomsnitt för tidigare år.
         Källa: Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen

         Svara

       Det är bara drygt 6000 fler personer som dött det här året jämfört med förra året. Och förra året hade vi rekordlågt antal döda.

       Svara

       Jag är okej med att 9000 människor dör av ett virus, särskilt när majoriteten av dessa människor är gamla människor.
       Herregud sluta kämpa mot naturens gång och engagera dig i något vettigt istället, tex klimatförstöringen, djurplågeri, mäns våld mot kvinnor, klassamhället eller nåt.

       Svara

     Du vet väl inte om vi bor i samma hushåll? Andas.

     Svara

      Jag ska förklara för dig ANONYM 22:30 så du kan sova gott.
      Vi bor i en lägenhet tillsammans min syster, jag, sambo och vår dotter. Hon har bott hos oss tillfälligt i ett år snart och har inte pga just Corona kunnat få ett nytt jobb och därmed kunnat flytta. Så hon kan visst passa mitt barn om min sambo vill laga födelsedagsmiddag till mig!
      Annars använder jag munskydd, tar bilen dit jag ska och köper mat online.

      Svara

       Du är ett undantag i Sverige.

       Svara

        Berättigar det att man skriker åt en människa innan man vet alla förutsättningar?

        Svara

        Undantag för vadå exakt?

        Svara

   Jag fyller bara ibland, inte jämt.

   Svara

    Haha den var bra 😄

    Svara

   Karibien-kryssning.

   Man ska fira rejält. (Inte i Corona-tider dock)

   Hade jag fyllt jämt nu hade jag åkt till Copperhill några nätter💙💙💙

   Svara

   Åkte med min bästa vän till New York en vecka. Lämnade man och bäbis hemma! Livets bästa resa.

   Svara

   När jag fyllde 30 samlades mina favoritpersoner (min man, syster, några kompisar) på en restaurang och åt lite god mat och drack för många drinkar. Det var trevligt och lagom festligt.

   Svara

    Jag gjorde en abort, valde att vara hemma! Låg i sängen hela dagen, kollade film och käkade godis, det var som kraftig mensvärk, hade fött barn 4 månader tidigare och det var inte alls likt en förlossning. Det tog ett tag innan det började blöda, men det kom rejält med blod i toaletten några gånger. Dagen efter var jag på benen precis som vanligt. Var i vecka 9.
    Förstår ju dock att det är väldigt individuellt och jag känner verkligen för er som upplever nästintill ett trauma vid en abort ❤️

    Svara

   Lite olika, när jag fyllde 30 flög vi till Köpenhamn från Linköping, där vi bodde då, stannade fyra nätter på nåt hotell mitt i stan och åt och drack gott.
   När jag fyllde 40 åkte vi till Paris, där vi hade gift oss åtta år tidigare, stannade en vecka, besökte alla ställen vi älskar.

   När jag skulle fylla 50 så frågade min man var jag allra helst skulle vilja vara när jag fyller och det tog typ 10 sekunder för mig att säga Österlen, mitt happyplace, så femtioårsdagen firades med en trip till Österlen bara vi två, hur mysigt som helst!

   Svara

   På själva födelsedagen var jag och min man på ett slott med fint rum och god mat, senare under året bjöd jag in till stor fest med alla kompisar.

   Svara

   I somras när jag fyllde 30 så samlades min närmsta familj, 7 pers, och fikade. Hälften fick covid…

   Svara

    Nämen?! @21:26 Är det sant? Ni träffades utan munskydd, utan avstånd och fick Corona? Huuuuur är det möjligt?
    *shocked*
    Som man bäddar får man ligga, och du beter dig som de flesta idioter i Sverige.

    Svara

     Har jag nånstans försvarat det valet? Nej det har jag inte. För att göra dig ytterligare skadeglad så kan jag meddela att jag hamnade på sjukhus med en blodpropp i lungan som komplikation. Enjoy!