112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Spruta in i valfritt område😏

  Svara

  Är det lagligt?

  Svara

   Misstänker att lagstiftningen inte hunnit ikapp ännu.

   Svara

  Gick snabbt igenom vänkretsen för att se om jag skulle ha tre vänner att tagga som skulle vilja ha fillers, nej den enda jag kom på var en fd kollega som hade älskat det, men hon spricker om hon proppar i sig mer.

  Inser att att min bekanskaprets är väldigt fillersfri, hur är det med era?

  Svara

   Samma här. Känner inga influencers så kanske beror på det.

   Svara

   På sin höjd någon vän som provat botox i smyg men annars skulle jag vilja påstå att mina vänner är 100% naturliga.

   Svara

   Jag vet inte men jag fick mer eller mindre en chock när ämnet kom på tal på jobbet. Jobbar i hemtjänsten med, vad jag trodde, väldigt fillersfria kollegor. Men det visade sig att många gjort nåt åtminstone, nån läpp eller under ögonen (vad heter det, står stilla i hjärnan på mig just nu) osv. Alla på ett sätt som jag inte kunde se utan att veta om det. Eller så är det kanske jag som borde kolla över styrkan på mina glasögon.

   Svara

    Mycket kan göras naturligt och inte som på de flesta influensers överdrivet.

    Svara

     Det som är patetiskt är de som tror sig veta att deras kollegor inte har fillers som hen nedan.

     Svara

    Ja du de flesta gör inte synliga fillers och ser ut som hon i videon. Min frisör ser ut som att hon inte vet vad fillers är men när jag frågade henne hur hon har så fin hy sa hon att hon gör lite botox och fillers nån gång per år och det syns 0.

    Svara

     Ja det är nog vanligare än man tror. Min kompis är gift med en läkare och jag har därför varit på flera fester där nästan alla festdeltagare är läkare. En gång kom botox på tal och det var bara en av sju läkare som kunde se att jag gjort botox. När de bad mig göra specifika grimaser såg några till.

     Svara

      Oj vilken vetenskaplig undersökning du har gjort!
      Kan du förklara varför du tror att just läkare skulle vara experter på att se botox? Var det ett gäng plastikkirurger du hängde med?
      I call bullshit. Du har kastat bort pengar på meningslösa saker och vill så gärna att det inte ska synas så du hittar på rövarhistorier för att underbygga din önskan. Ett tips: inga fillers alls syns ännu mindre.

      Svara

       Haha håller med, alla jag känner som har gjort fillers och botox ser man det på, men de har intalat sig själva att det inte syns: ”Inte ens min mamma och pappa kunde se det, eller någon av mina kolegor!”. Ofta kan det se ganska naturligt ut rakt framifrån, och då även på bild och i spegeln, men så fort man ser personen i vardagen så syns det.

       Svara

        Jag har gjort det vid två tillfällen och det syntes inte, fick en fräschare, mer glowig hy. Kan man lägga botox bra så ser det bara fräscht ut. Tyvärr verkar det ju vara mode att lägga så ögonbrynen sticker upp högt på sidorna så de ser galna ut.
        Däremot så syns det i princip alltid när folk sprutar in i läpparna, hur lite de än lägger så blir det ett onaturligt put.

        Svara

       Shit vad bitter och avundsjuk du låter

       Svara

       Läkare brukar väl generellt ha bättre koll på hur musklerna sitter och fungerar jämfört med Anna och Malin i fikarummet? För min del är det inte bortkastade pengar eftersom jag blivit av med min migrän, men du verkar vara en sån solstråle att lite bedövande huvudvärk inte lär påverka ditt glada humör alls.

       På din kommentar om att inga fillers alls syns ännu mindre kan jag bara konstatera att jag aldrig haft fillers.

       Svara

        Vid migrän injiceras botox i nacke och panna, så vad det skulle ha för effekt på dina grimaser återstår att fundera över…

        Svara

         Okej, du får tio minuter, men sedan måste vi tyvärr ha ett svar.

         Svara

          De flesta jag känner har muskler i pannan, men jag tror inte vi umgås i samma kretsar och jag har förståelse för att flera du känner antagligen inte har några muskler i ansiktet. Eftersom du är expert inom området vet du säkert också att man kan lindra migrän genom att injicera botox vid ögonbrynen?

          Svara

           Visa dina grimaser med pannmusklerna!

           Jag förstår att du trollar, men testa t.ex. att skrutta ihop ansiktet i en arg min.

      Varför gör man fillers då, om inte ens en läkare kan se det? Vad är grejen? Har folk för mycket pengar?

      Svara

       Det är skillnad på fillers och botox. Fillers vill man väl ofta att det ska synas, medan många vill ha ett väldigt naturligt resultat med botox.

       Svara

      Det där kan du använda i en reklam!

      FANTASTISKT RESULTAT! SEX AV SJU LÄKARE SÅG INTE ATT DET VAR BOTOX!
      KOM OCH KÖP!

      Svara

      Jag tänker mest att det måste blivit lite konstigt att du gick runt där och frågade alla läkare om dom kunde se att du hade ”gjort botox”?

      Svara

    Hemtjänsten…inte precis ett jobb där utseendet räknas!
    Det enda som skulle få mig att använda fillers skulle vara om jag typ jobbade på tv och började få färre jobb pga rynkig. Fast nej, inte ens då!

    Svara

     Så har man ett jobb där utseendet inte ”räknas”, så ”räknas” aldrig ens utseende…?

     Svara

      Nä vad skulle det annars vara så viktigt för? På allvar? Mina kompisar är ju knappast med mig för mitt utseende eller hur? Och min man skulle ha stuckit för länge sen om det var my looks han tog mig för.

      Svara

       Men kom igen! Du gör väl det för din egen skull och inte pga av dina vänner? När jag testade botox (la det naturligt) hade ingen av de jag umgicks med gjort det. Hade säkert fortsatt om det inte gick ut så snabbt ur kroppen vilket jag tyckte var lite slöseri med pengarna.

       Svara

        För min egen skull? Jag har inga krav påmint själv att jag måste se ut på något särskilt sätt! Så om du sitter hemma under hela pandemin gör du ändå fillers och botox för dig själv, typ för när du ska titta dig i spegeln?

        Svara

         Jag gör ingenting men jag har gjort tidigare vid något tillfälle och jag var nöjd så länge det varade. Såg fint ut. Hade jag gjort hade jag naturligtvis inte gjort under pandemin då jag följer restriktionerna och är gravid.

         Svara

        Vad är meningen med att göra det för sin egen skull? De är ju andra som ser en och möjligen dömer en som ful? Jag bryr mig inte om vad andra tycker och jag är ok med att åldras.

        Svara

        Att ändra på sitt utseende för sin egen skull är tyvärr bullshit. Såvida du inte har fysiska besvär som kräver att du gör ingrepp så finns det ingen anledning. Om vi inte genom tiderna hade blivit påverkade av tv, tidningar, sociala medier, grupptryck, samhällets syn på skönhet etc så hade vi aldrig fått för oss att ändra på vårat utseende. Så enkelt är det. Många tror säkert att man gör det för sin egen skull, men om man tänker vidare så kommer man inse att det inte är så. Skillnaden förr och nu är att man använde saker utanpå kroppen som inte alltid var så hälsosamt, medan man nu faktiskt går in i kroppen med verktyg för att ändra saker permanent.

        Svara

         Fast man kan inte döma andra för vad dom har gjort om de mår bra av det. Är ju en jäkla skillnad på att göra något naturligt eller extremt. Sååå många gör något och du tänker inte på det. Jag blev iaf glad när jag såg hur pigg jag såg ut, det var den känslan.

         Jag har också gjort näsoperationen då jag inte hade förmånen att födas med en ”vacker” eller ”normal”. Den är också gjord naturligt och ingen har någonsin kommenterat den och då har jag haft olika arbetsplatser. Det har jag också gjort för mig själv då jag alltid störde mig på den. Jag ser ut som en average människa och inget som du skulle kunna ”se”. Vore fint om man accepterar alla, tycker det är fint att du känner dig nöjd.

         Svara

          Men nu missförstod du nog mig. Människan i sig hade aldrig fått för sig att köra in verktyg i kroppen om det inte var för pressen utifrån. Jag pratar om det enorma samhällsproblem som finns som helt enkelt eliminerar tankar som ”jag gör det för min egen skull”. Hade du inte växt upp med ett samhälle som lär dig att en viss sorts näsa är bättre än en annan så hade du aldrig opererat den. Det har med acceptans att göra men inte den acceptans som du pratar om. Hade alla accepterat varandra oavsett utseende hade problemet inte funnits. Jag bryr mig inte för 5 öre om någon opererar sig eller gör botox, men säg inte att det är för din egen skull, för det är det inte, det ör vara vad samhället lärt dig. Någon annan här kan säkert förklara bättre än mig…

          Svara

           Jag förstår vad du försöker säga och jag respekterar det. Men olika skönhetsideal har alltid funnits så länge som människan har existerat. Du får naturligtvis tycka att det är hemskt men så länge man inte mår dåligt av det man för behöver man inte tycka att det är tragiskt. Jag anser mig vara en klok och vettig människa som funderade i 20 år innan jag slog till. Jag lever i ett lyckligt och harmoniskt förhållande. Min näsa gjorde mig inte ner eller mindre lycklig men jag tycker jag ser finare ut på bild och känner mig nöjd. Har man inte haft sådana tankar kanske man inte förstår men jag behöver inte folks medlidande. Snarare acceptans för att man får göra som man själv vill.

    Ämnet kom upp på mitt jobb för några månader sen, blev helt chockad över hur många som fixar läpparna osv. Inte för att jag själv bryr mig om vad andra väljer att göra med sina kroppar, men jag kan inte låta bli att tycka det är lite sorgligt att så många vill ändra på sitt utseende på det viset…

    Svara

   100% fillersfri bekantskapskrets, inklusive kollegerna. Skönt, då behöver jag inte säga upp bekantskapen med någon.

   Svara

    Ehh och du tror du vet det? Tror du fillers bara är ankläppar och Gynning-kinder? Jag känner flera som gjort fillers och som man inte ser nånting på alls.

    Svara

     Hen kanske är egenföretagare med ett fåtal nära vänner 🤷‍♀️

     Svara

     Ser du verkligen inte när folk gjort fillers? Jag tror du önskar att det inte syns, men huden förändras. Men alla som lägger pengar på sånt hoppas ju att det ska se naturligt ut.

     Svara

     Jo det syns, trots lite. Kan se på meters avstånd om någons läpp har en liiiten onaturlig puffning precis i mungipan eller om huden är orimligt slät eller vad det nu kan vara. Det är bara de som håller på m fillers och blir blinda som tror att det inte syns..

     Svara

      …eller botox

      Svara

      Jag använder inte sånt själv men står bakom att det inte alltid syns. Och ni som tror att det alltid syns har bara sett dåliga exempel. Snälla, finns så bra läkare/plastikkirurger/injicerare. Hur tror ni Hollywood-kändisar ofta ser så naturligt bra ut?
      Jag arbetar på en plats där man måste se väldigt proper ut och minsta lilla antydan till fillers skulle vara oprofessionellt. Är flera som gör både det ena och andra och det syns ingenting. Allt handlar om hur mycket man gör. Läpparna brukar synas ganska lätt särskilt om folk har naturligt tunna läppar.

      Svara

    Säga upp bekantskapen? Me än ge dig
    På vilket sätt påverkar det dig vad dom gör med sin kropp?
    Jag använder fillers för att fylla igen ärr, hade vi varit vänner hade jag gladeligen blivit borttagen

    Svara

     Jag läste det med ironisk ton, tror inte personen menar det på allvar, men man vet ju aldrig!

     Svara

     Ja eller själv tagit bort den vännen med så trångsynta åsikter… 🙄

     Svara

   Fler än du tror har gissningsvis gjort någonting!

   Svara

    Detta läser man så ofta, men grejen är att man ser ju när en person är fixad. Huden blir blank på ett konstigt sätt.

    Svara

     Men ja! Det syns visst!

     Svara

     Alltså tycker så synd om er som tror er veta vilka har botox och vilka inte har det. Huden blir blank när man fyller stora mängder på en viss plats, t ex pannan. De flesta fyller inte så stora mängder och därför ser man inget. Jag har varken botox eller fillers men ni som ska påstå att det alltid syns är patetiska.

     Svara

      Haha vi är ju fria från allt det där så inte direkt patetiska.
      Patetiskt är att spruta in gift i sitt fejs för att se ”bra” ut 🙂

      Svara

      Huden blir inte blank av fillers, ytan blir annorlunda. Läppar är ju inte botox och alltså inte blanka, ändå är det något som märks.

      Svara

   Tror inte någon jag känner har fillers, har aldrig hört någon säga något om det i allafall, men vad vet man om folk?

   Svara

    Jag känner lite att om jag gjort nåt så skulle jag inte berätta. Grejen är väl att man (jag?) vill vara naturligt snygg. Då förlorar det ju poängen att ba ”jag är ful egentligen men jag löste det”

    Svara

     Fast det syns ju. Huden får en annan yta. Vet inte hur man bäst beskriver det, men…frisk hud och läppar har en annan yta än när man sprutat in fillers.

     Svara

      Nej du har fel, det beror på vad man gör om hudens yta förändras eller ej.

      Svara

   Samma här. Har ingen vän som överhuvudtaget gör mer än frisörbesök och massage, typ 🙂
   Däremot har jag bekantas bekanta som har den där speciella ytan som hud och läppar får av fillers. Även om läpparna inte är stora så händer något med ytan, något som jag inte gillar.

   Svara

    Vad säger deras partners om en filler-kyss? Kan man ens hångla loss?

    Svara

     Det är inga personer jag känner och pratar med, mer än ”hej”, så jag skulle aldrig fråga deras partners om fillerskyssar känns konstiga!
     Dock kände jag en man, vi var någorlunda bra vänner, som hade en flickvän med bröstimplantat och han sa att det kändes annorlunda.

     Svara

   Förstår inte riktigt. Om man har en fillersfri bekantskapskrets, är man lite bättre än alla andra då?
   Jag har själv inte fillers men vissa av mina vänner har det och vissa har det inte. Vad spelar det för roll? Dom med fillers är lika bra vänner som dom utan fillers. Finns ju betydligt dummare och farligare saker man kan göra.

   Svara

   60% av alla jag känner har gjort en skönhetsoperation eller använder fillers. Ett par proportionerliga implantat eller lagom mkt botox/fillers syns ju inte.

   Svara

    Och om det inte syns, vad är då meningen det?

    Svara

     Att se naturligt fräsch ut. Mindre rynkor eller inga påsar under ögonen. Alla ser på dem som gjort för stora läppar men bra lagd botox ser inte konstlat ut.

     Svara

      Fast du ser ju fortfarande botoxfräsch ut och inte naturligt fräsch. Jämför ytan.

      Svara

      Så sorgligt ändå🙁 att ”fräsch” innebär skönhetsingrepp… rynkor och påsar är ju inget de flesta kommer undan..

      Svara

   De flesta har inte gjort fillers/operationer. Men det är ändå några som gjort fillers eller botox. Och några som opererat brösten.
   Det är inte många som har gjort så mkt att det är tydligt.

   Men de som gjort har ju valt bra och utbildat folk till sina behandlingar. Några har arbetat på plastik-klink.

   Svara

   Jag hade nog blivit lite förolämpad om nån taggat mig – och alltså anser att jag behöver fyllas ut lite här och där.

   Svara

   Tror inte riktigt att du alltid ser hur det ser ut. Själv gör jag botox i käken mot spänningar i käken och har fyllt på kindbenen lite lite. Har inga konstiga cykeldäck till läppar, ailien-ansikte som Paow eller påverkad mimik öht. Ingen vet om att jag gör detta och ingen har sagt något heller.

   Svara

   Jag känner alldeles för många som gjort bröst och läppar. De använder även stooora fransar, nagelförlängning och hårförlängning. Solar och rakar varenda kroppsdel slät. Känner mig så ful som ”naturlig” 😭

   Svara

    Summa summarum = mycket oattraktivt

    Svara

  Den där videon var rent ut sagt äcklig, lika äcklig som uppmaningen att tagga 3 vänner. Detta borde inte vara tillåtet.

  Svara

  Mår illa. Vem inbillar sig att någon blir snyggare av sådant. Vår tid kommer att minnas som att det var då kvinnor inte minst unga kvinnor
  gjorde sig fula på ”skönhetssalong”.

  Svara

   Som huvudstaden i hunger games fast en lightversion.

   Svara

    Haha jaa

    Svara

    Har tänkt på det mycket på sistone. Vi är verkligen på väg mot det, så fruktansvärt.

    Svara

  Du borde skriva om kampanjen mot fillers för personer under 18 som The Sun hållit. Tror de ska rösta om en lag mot detta. De har också problem med fillermania och oreglerad reklam verkar det som. Hade gärna sett mer debatt om kvinnors skönhetsfix i samhället i stort och fortsatt här på din blogg. Problematisera trenden i ett fortsatt större perspektiv.

  Så trött på hela grejen. Så trött på tjejer som okritiskt faller för skönhetsoperationer- och injektioner. Trött på tjejer som säger att det inte gör dem till mindre feminister. Nja… är det någon som driver på sjuka (och egentligen fula) skönhetsideal är det faktiskt kvinnor i denna tid. Kvinnor med plattformar. Att de sedan är med i normaliseringsprocessen av att fixat ansikte och kropp är ”det nya normala” och de negativa effekter detta har för kvinnor förstår inte en vanlig tjej och verkligen inte en influenser.

  Sen undrar jag visserligen om det ens är värt att skriva om Sindy? Hon är väl så lowlife man kan bli och de som följer henne är väl samma typ av människor.

  Svara

   Håller med.

   Svara

   Vi pratade om Peg Parnevik i ett annat inlägg om feminismen. Och där kna man ju säga att hennes ansikte helt ändrat utseende. Hon hade inte smal, men normal överläpp förut… nu… den är helt enorm… men tror ingen orkar ifrågasätta detta för det kommer alla gånger en sån shit-storm frpb Fröken Parnevik så fort någon inte tyvker precis som henne själv.

   Svara

  Vem är full? 🤪 Ja just det, samtiden har huttat på.

  Svara

  Ps. Vore ju skoj att tagga Cissi Wallin, Lady D och Stina Wollter. 😇

  Svara

   Varför Stina? Hon gör väl inga ingrepp?

   Svara

   Cissi och LD ok, men Stina har inte fillers

   Svara

  Alltså vad fula läppar, herregud.

  Svara

  Har svårt att tycka att Sindy är bra reklam för detta?

  Svara

   Delar samma åsikt. Om man nu vill göra reklam för sitt företag så använder man väl någon som inte ser ut att vara nära på att krackelera??

   Svara

  Är det inte bättre om du inte hade gett denna person uppmärksamhet. Tror att vi hade vunnit mycket på att börja ignorera istället, uppmärksamhet är vad influensers lever av.

  Svara

   Håller med. Finns vissa som du egentligen inte borde skriva om alls. Sindy är en av dom. Paow likaså.

   Svara

   Tycker det är värt att uppmärksamma något såhär sjukt! Handlar inte ens om Sindy i sig.

   Svara

    Det tråkiga är att nästan alla kommentarer här handlat om hennes utseende. Tycker det är fel.

    Det är tävlingen det handlar om, inte att diskutera Sindys utseende.

    Svara

     Nu tycker jag inte att alla handlar om hennes utseende, men jag håller med dig.

     Blir så fel att kritisera skönhetsindustrin samtidigt som man pratar illa om folks (visserligen tillfixade) utseende.

     Svara

  Det har gått så långt att jag reagerar på kända personer som INTE försöker föryngra sig utan ser naturligt vackra och äldre ut.

  Det är tråkigt att det skall vara skamligt att åldras- det mest naturliga som drabbar alla

  De enda som inte drabbas är de som inte har förmånen att bli gamla. Och det alternativet är INTE att föredra

  Svara

   Män drabbas inte heller, de får ju åldras naturligt. Med det sagt – håller verkligen med dig. Jättesorligt att fixat är så normaliserat

   Svara

    Jaa alltså män blir verkligen snyggare med åren? Undra om det är en genuin åsikt eller om samhället har matat en.

    Svara

     Jag tycker att både män och kvinnor åldras och blir vackrare till runt 50, sedan vänder det för båda.

     Svara

      Håller med! Runt 50 tycker jag båda könen är som vackrast.

      Svara

       Jag är 50 och håller inte med! Tycker vi ser sämre ut nu. 50 är när huden ger efter.

       Svara

        Jag tror att att andra ser på dig med andra ögon.

        När man ser en person som är 50 och har livserfarenhet, pondus, självkänsla, och så vidare så ställer man sig inte och stirrar på huden (som vi gör med oss själva i spegeln). Man blir imponerad av personen, hela personen, och utstrålningen.

        Svara

     Jag läste orginalkommentaren fel – Jag menade att män inte drabbas av förväntan att inte se äldre ut. My bad!

     Svara

    Kvinnor får också åldras naturligt. Jag åldras naturligt och ingen har försökt stoppa mig eller kritiserat mig för det.
    Sanningen är att många kvinnor vägrar åldras eftersom de VILL signalera ungdom och fertilitet även som 45+ och i klimakteriet (jättemärkligt). Men jag som vågar se gammal ut har inga nackdelar av det. Om ni vågade åldras skulle ni märka att livet går vidare ändå, utan fillers och botox.

    Svara

  Det är något deppigt över att titta på en video där någon ”fixar” sitt ansikte och samtidigt har ett filter på, som får hela ansiktet att glitcha.
  Det är liksom aldrig nog. Även om man opererar, filar ner, sprutar in och lyfter så känner man ändå ett behov av filter.
  Deppigheten.

  Svara

   Håller med, sjukt deppigt!

   Svara

  Också så löjligt att hon kör full-on filter i klippet. När man säljer nåt med utseende kan det ju vara bra att visa sig naturlig. Tänk om kunderna som är sugna tex är nyfikna på att se hur proportionerligt det ser ut i förhållande till hennes ansikte, det går inte att se mer 500% filter

  Svara

   ALLA influenser (och kändisar och andra ) gör det.

   Det vi ser på Instagram och i media är inte resultatet av plastikkirurgi eller fillers, det är filter och Photoshop!

   Jag skriver det här jämnt, men jag hoppas verkligen att alla förstår att det är en förljugen bild vi visas.

   Svara

  Det tråkiga är att nästan alla kommentarer här handlat om hennes utseende. Tycker det är fel och jävligt taskigt.

  Det är tävlingen inlägget handlar om, inte att diskutera Sindys utseende. Det är hennes kropp, låt henne göra vad hon vill med den.

  Svara

   Fel! Eftersom hon gör reklam och exponerar sig har hon ju själv satt sig i positionen att bli kommenterad.

   Ville hon inte bli kommenterad hade hon låtit bli att lägga upp filmen till exempel.

   Svara

   Nej, kommentarerna handlar om hennes ingrepp, och om man försöker lotta ut ett ingrepp så är det ju naturligt att folk pratar om det.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.