Alice Stenlöfs osmakliga skämt om våld i nära relationer

I den här videon från ”Tan by Klara”, som har några veckor på nacken, så svarar Klara, Alice Stenlöf och Alice assistent Lucas Feola på följarnas frågor.
En fråga som kommer in handlar om våld i nära relation, där följaren är rädd för att lämna sin partner – dels av rädsla för egna konsekvenser, dels för att personen hotat med att ta sitt liv när en tidigare relation avslutades.
Alice säger att hon inte vet vad hon ska svara eftersom hon saknar erfarenhet, medan Klara tar till orda och ger flera bra tips, bland annat att ta ta hjälp av vänner och familj.
Här i videon börjar Klaras lampa att blinka och hon undrar vad det är som pågår, varpå Alice säger:

Den försöker säga oss att den har det jobbigt hemma. Den blir också slagen i hemmet.

Klara – sin vana trogen – asgarvar medan Alice assistent Lucas faktiskt säger ifrån:

Det är inget att skoja om!
Våld i hemmet?

Det som Alice och Klara skojar och skrattar åt är många människors vardag, där hemmets trygga vrå förvandlats till en plats av skräck och rädsla, där de känner sig allt annat än trygga.
En situation som för många förvärrats av covid-19, då deras enda andningshål från det psykiska och fysiska våldet – sin arbetsplats – tagits ifrån dem i och med att de flesta är tvungna att jobba hemifrån.
Än mer osmakligt är det att Alice väljer att skämta på detta vis när de sitter och svarar på en fråga OM just våld i en nära relation.
Snacka om att pissa på den person vars verklighet detta är och som på riktigt bad dem om hjälp. Kontexten är riktigt oskön.

Som tur väl är så gav Klara ett bra svar, sitt gapskratt åt Alice skämt till trots, som Lucas sedan fyllde på med att man kan få hjälp från en kvinnojour.
Alice insåg snabbt sitt misstag och erkände själv att hon riktigt ”kände” hur opassande hennes svar var, och jag önskar faktiskt att det hela hade klippts bort ur videon, för det är ganska kränkande för följarens som skrev frågan att se Alice bete sig så här – att skämta på bekostnad av hennes fruktansvärda verklighet på det här viset.

Här finns hjälp att få för dig som lever med våld i en nära relation:

Tack för tips!

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alice borde skänka en del / allt av vad hon tjänar på ett samarbete till en kvinnojour.Våld är något man aldrig skojar om och ännu värre när det ses av tusentals unga individer. När skall influenser vågen börja dala????

  Svara

   😂 herregud vad överdrivet

   Svara

   Det borde hon inte alls. Däremot borde hon skaffa sig vänner som slänger henne under bussen.

   Svara

    INTE

    Svara

    Anonym 12:06 och 12:13 har ni ens vänner? menar inte kollegor eller bekanta, riktiga vänner alltså?

    Svara

     Ja, vill du veta hur man lyckas?

     Svara

   ”Våld är något man aldrig skojar om”

   Upp till var och en vad man vill skoja om? Ingen gemensam överenskommelse direkt.

   Svara

    Fast Sveriges yttrandefrihet börjar försvinna mer å mer. Jag tror faktiskt inte många vågar säga vad det tycker längre. Farliga tider.

    Är lite som den är bloggen. Så fort nån säger/gör nåt som inte passa så är det attack och uthängning

    Svara

     HUR kan det vara så svårt att förstå att det INTE handlar om yttrandefrihet att behöva stå till svars för vad man kläcker ur sig? Du får säga vad du vill. Jag får säga att jag tycker det är opassande. Vi har båda yttrandefrihet. Jesus!

     Svara

     Yttrandefrihet finns för att vi ska kunna säga emot tex regeringen, inte för att vi ska kunna skämta eller ge ”kritik”

     Svara

     Gör den? Hur många känner du som fängslat och tom avrättats för att de kritiserat regeringen?

     Svara

   Varför ska man inte kunna skoja om våld? Den roligaste humorn är enligt mig oftast väldigt gränslös men det gäller att göra det med finess. Något som inte denna Alice lyckades alls med, då blir det bara fel istället.

   Svara

    Man ska inte ska skoja om våld när man sitter och besvarar en fråga från någon som utsätts för våld och som söker hjälp att lämna. Det finns en plats för humor och det är inte när man besvarar den typen av frågor.

    Svara

     Jag har en vän som brukar skoja i seriösa situationer och jag avskyr inte henne för det, hon blir obekväm och det är hennes sätt att hantera det tror jag.

     Svara

      Allt går att skoja om – Mellan dig och dina vänner vars triggers och gränser du vet om. Jag och mina vänner har ”mörk humor”, men jag skulle aldrig sitta på social media och skoja om våld i hemmet inför hundratusentals följare – Det är DÄR problemet ligger i det.

      Svara

       Ofc för allt ska vara perfekt på sociala medier.

       Svara

        Absolut inte, men det måste finnas någon slags gräns också för att det ska vara ett relativt kul och trevligt klimat, eller hur? Det finns säkert något som du inte skulle uppskatta eller kände att ”woah, det där gick lite för långt” – och om du inte har den gränsen så kostar det $0 att vara en skön människa och bara ha i åtanke att den finns för andra.

        Som jag redan har sagt, jag har mörk humor med mina vänner, men ALLT måste inte sägas öppet.

        Svara

      Undra om det är jag som är din vän😆

      Svara

       Inte omöjligt! 😂

       Svara

   Såhär, man kan skämta om allt. Det man inte kan skämta om, det BÖR man skämta om. För humor är ett väldigt effektivt sätt att tackla svåra situationer, mörka tankar osv.
   Men sedan passar ju inte alla skämt i alla situationer. Det här var ett sådant skämt som inte passade in i den situation de var i just där och då.

   Svara

    Jo men det är klart att man ska få skämta om folk som blir misshandlade och våldtagna… Eller?!

    Svara

     Du behöver sluta ta livet så allvarligt

     Svara

   Förlåt att jag kapar tråden men kan någon snälla berätta för mig VEM denna ”tanbyklara” är?
   Gick in på hennes IG och hon verkar ”bästis” med typ alla it-flunsor!

   Svara

    Hon var från början kompis med Kenza tror jag men sedan blev dm ovänner. Driver någon salong som spraytan:ar flunsorna.
    Idag är hon själv influenser, säkert med draghjälp av att ha synts en massa på de andras kanaler. Hon har nu själv en ganska så framgångsrik youtubekanal där hon både är väldigt produktiv och förvånansvärt underhållande. Verkar vara roligare än dom flesta andra platta personligheter som kanske mest har utseendet. ”Hej hej bloggen”

    Svara

   Dom har pengar så det räcker.
   Manshat och feminism…

   Svara

  Är det ingen som klipper podden?? Känns som att det var en enkel sak att åtgärda.

  Svara

  Rätt idiotiskt av Klara att ta med det i videon. Bland vänner kan man skämta hårt men det är inget allmänheten behöver ta del av.

  Svara

   Ja, klara kunde ju klippt bort det för Alice skull.. men hon är definitionen av en hangaround så vad ska man förvänta sig..

   Svara

    Vem är hangarround, Alice?

    Svara

     Egentligen båda men klara är ju definitionen av det

     Svara

      Det var ju Marguax också till en början 🤷🏼‍♀️

      Svara

       Och Dani, Ines, Biancas blonda assistent, Hanna Friberg m.fl. Någon som orkar reda ut hur många influencers som faktiskt blivit något på egen hand?

       Kan typ tänka mig Blondinbella, Kenza, Tyra Sjöstedt, Kissie och eventuellt Bianca (fast hon blivit känd pga sin familj).

       Svara

        Fast Hanna har jobbat med sociala medier sen hon gick gymnasiet. Följde henne på den tiden och tro det eller ej så var hon en väldigt driven tjej som hade föreläsningar i skolor osv. Men att påstå att hon åkt räkmacka som resterande du nämner stämmer inte.

        Svara

         Ok, trodde att hon blev ”känd” genom Molly Rustas, men har aldrig följt henne själv.

         Svara

       Glöm inte GabbJoss som kommenterade i precis varenda flunsas IG, blogg och FB-sidor. Varje dag. Hela tiden 😬

       Paula har också glidit på Hugos kändisskap, som han fick av Paow.

       Svara

  En del influences har fått lite för stort ego. Bara för att folk intresserar sig för dagens outfit och veckans samarbeten betyder inte det att influencern är intressant eller har något meningsfullt att säga. Influencer måste inse att de är ett tidsfördriv.

  Vill de göra en insats för samhället så kan de med fördel då och då upplåta sina kanaler åt människor som vet vad de pratar om.

  Svara

   Håller med dig om att en del influencers bara är tidsfördriv. Jag hade dock aldrig börjat följa en influencer om jag inte tycker om hen eftersom de oftast lägger ut flertal bilder varje dag. Totalt ointressant om man i fråga inte tycker om personen. Däremot finns det också dem som faktiskt är väldigt trevliga att följa. Matilda Djerf t.ex är en stor inspiration tycker jag. Följer henne ganska flitigt, hon har fina kläder, en del ytligt men verkar också vara jordnära och genuin på riktigt:)

   Hur gamla är ni som brukar kommentera här inne föresten? Undrar verkligen!

   Svara

  Har influensers ingen som kvalitetskontrollerqr deras inlägg? Detta borde de andra påtalat redan vid produktionen av inlägget eller var det livesändning?

  Svara

  Men orka! Folk säger konstiga saker ibland, det är inget att göra en grej av. Värre att de äter och geggar i samma tallrik 🤮

  Svara

   Märks att du nog inte har erfarenhet av våld i hemmet. Det är redan så skambelagt och så många som inte tar det på allvar så JO det bör uppmärksammas när någon drar ett så vidrigt ”skämt” till en seriös och viktig fråga. Speciellt när denna når ut till mycket person & många unga.

   Svara

  Förstår inte riktigt denna Klara. Hon umgås med exakt varje influenser? Från Alice till Kenza och janni antonija osv.. bara Bianca hon inte lyckats sätta klorna i

  Svara

   Vissa riktar in sig på att lära känna influencers för att de vill bli det själva tydligen. Man kan alltid märka lite vem det är som har den agendan.

   Svara

    Ja alltså fattar inte att dessa influens inte själva ser det

    Svara

     De började sin bana på precis likadant sätt. De hängde och klängde på befintliga influencers själva för att ta dig fram. Det är bara då det fungerar.

     Svara

     Klara känns så desperat på något vis. Försöker bli ”känd” genom andra :/

     Svara

   Jag tycker det är roligt – hon verkar liva upp de hon hänger med. Och hon kom ju in pga sitt yrke, vet inte om jag tror att det var så målfokuserat. Hon är superutåtriktad och många influensers uppskattar nog det då de själva egentligen är rätt introverta och deras jobb ganska ensamt (inga kollegor, deras egna blogg/youtube/insta). Kul med någon som bara är sig själv och är helt galen då, så att något händer och man slipper sitta i fyra timmar för att välja filter….

   Svara

   Hade varit jätterädd att vara nära vän med en person som är bästis med alla andra inom influencervärlden (särskild om jag själv vore influencer).

   Svara

  Att folk säger ”konstiga saker” ibland stämmer visserligen, men för den skull måste man inte stillatigande acceptera det.

  Svara

   Det behöver du inte, bara scrolla vidare och kolla inte hennes videos och umgås inte med folk som skämtar lite grovt. Rätt enkelt faktiskt.

   Svara

    Eller så kan man visa lite ryggrad och säga emot när människor vräker ur sig korkade kommentarer.

    Svara

     Ja men hoppa iväg till youtube då och gör det din hjälte 💪🏻🙄😄

     Svara

     Ja men hoppa iväg till you Tube då och gör det din hjälte 🦸‍♀️ 🙄💪🏻

     Svara

      Jag menar naturligtvis detta rent allmänt, och inte bara denna korkade influencer.

      Svara

   Ja, och enligt texten så sa de till också! Tycker det är bra att visa verkligheten, alla är inte perfekta och ibland är det lätt att lite för snabbt dissa saker man själv inte känner till. Alla gör vi det. Det viktiga är väl hur man reagerar när man blir tillsagd!

   Svara

   Men gjorde inte assistenten det? Eller? Läser Camillas text så.

   Svara

  Big deal🙄 i verkliga livet märker man inte på ord. Det är inte normalt att hålla influensers till en sådan standard att de aldrig säger något konstigt och sedan beskylla dem för att inte vara relaterbara.

  Svara

   Jo det gör man. Vissa iaf.

   Svara

  Visst, korkat att ta med det i videon, men tror verkligen inte hon menade något illa.

  Svara

  Men snälla någon vad överdrivet….

  Svara

  Alltså snacka om att göra en höna av en fjäder 😓

  Svara

  Håller med! Tror inte heller hon menade något illa! Däremot kunde Klara klippt bort det!
  Ni som kommenterar här – är ni perfekta och aldrig säger något ”knäppt”?
  Jag säger knäppa saker ibland…

  Svara

  Lämpligaste hade kanske bara varit att klippt bort Alices skämt, klantigt skämt känner inte att jag tog illa upp men var lite onödigt. Mäns våld mot kvinnor ska tas på allvar.
  Pga av mäns våld sitter min kusin och hennes barn i skyddat boende i vänta på rättegång som tyvärr blivit framskjuten pga coronan. Jag har inte träffat henne på ett halvår för att pappan till hennes barn är en liten jökla människa som anser att det är helt ok att misshandla och knivhota en tjej. Hon är tvungen att hållas gömd och ha minimal kontakt med sin familj, medan han kan gå runt på stan här och sprida en massa snyfthistotier om att hon har stuckit och tagit hans barn ifrån honom. Efter 1 månad hade han skaffat ny tjej, hoppas hon inser vilket jävla människa han är innan det är försent för henne

  Svara

   Vilken monolog… synd om din kusin men det har inget med Alice att göra. Det var en groda, som att du inte sagt nått skumt nån gång. Orka.

   Svara

   Ja det är tråkigt att kvinnor inte använder sina hjärnor mer utab väljer att skaffa barn med män som inte slår dem. Inte konstigt att vi aldrig blir behandlade med lika mycket respekt som män när en del av oss inte verkar veta hur de ska använda sitt viktigaste organ.

   Svara

    Förstod inte din kommentar. Menar du att det är kvinnors fel att de blir slagna?

    Svara

    Ursäkta? Förutsätter att du är ironisk och att du inte på allvar har såna idiotiska föreställningar

    Svara

    Åsså lite mysig victim blaming 👍🤢
    Tror du på fullaste allvar att alla dessa män visar sina våldsamma sidor redan från första dagen i ett förhållande? Antingen är du väldigt ung och oerfaren, fruktansvärt naiv, eller bara otroligt oinsatt i problematiken.

    Svara

     Helt fel tyckt är det ju inte.

     Svara

      Jo, det är det. Många män börjar inte slå förrän kvinnan är gravid.

      Svara

    Eller så kan män använda sig av sitt viktigaste organ och sluta slå kvinnor, det vore ju mycket enklare men det kanske är för mycket begärt av män

    Svara

   Han är inte dömd ännu så hold your horses!

   Svara

  Alla gör vi misstag, slänger ur oss något okänsligt, skrattar på fel ställen mm. Men om man som influencer och bloggare vill bli tagen på allvar, bli repekterad kanske man ska jobba på sin bristande impulskontroll och redigera, solla i sina inlägg.

  Svara

  Alice ego blir bara större o större. Och hon blir mer o mer osmaklig, snart är hon väl på samma skandalnivå som Bianca

  Svara

   Skandalnivå😩😸😸😸 visst, Bianca är sååå skandalös

   Svara

  Alla har sagt dumma saker, absolut. Men detta var alltså ett svar till en tittare som undrar hur hon ska ta sig ur ett våldsamt förhållande? Nej, då känns det verkligen inte okej att ta med det och sitta och skratta över Alice kommentar. De skulle klippt bort det. Sen blir det ju lätt fel när följare hör av sig med såna här allvarliga frågor/problem och rådfrågar människor som kanske varken har erfarenhet eller utbildning i våld i nära relation. Jag hoppas följaren med frågan hittar hjälp och lyckas ta sig ur relationen !

  Svara

   Exakt det jag tänkte skriva! Det finns tid och plats för vissa typer av skämt. Jag är för att man får skämta om allt, men för det behöver man inte kläcka ur sig allt man tänker till en större publik.

   Sen avskyr jag dessa typer av inlägg för man ser hur många som faktiskt vill trycka ner dessa kvinnor och vända på det att det är deras fel att de blir slagna eller rädda. Har precis själv tagit mig ur en sån sist och skulden och skammen man känner är helt förgörande själsligt.

   Svara

    Ja det är oerhört sorgligt att det finns en sån okunskap kring våld i nära relation och att det så utbrett finns en inställning att kvinnan valt en våldsam man och får skylla sig själv om hon ingått ett förhållande eller blivit gravid. Fokuset på männen som står för våldet saknas nästan alltid. Har också erfarenhet av en sån här relation och vet hur svårt det kan vara känslomässigt, ekonomiskt och praktiskt att faktiskt lämna. Hade önskat att fler än dom med personliga erfarenheter tänkte till lite extra och såg till att läsa på och utbilda sig lite kring dessa frågor. Fråga sig varför man klandrar den som blir utsatt för våldet och inte den som faktiskt är den våldsamma/kontrollerande. Tycker också man kan skämta om allt, sen är ju frågan hur passande det är att skämta om våld när det är en direkt utsatt person som skickar in en fråga. Oerhört okänsligt i detta fall. Grodor kan hoppa ur ens mun men här kunde de valt att klippa bort i respekt för den kvinnan som lever i en farlig relation. Hade jag fått ta emot en sån här fråga hade jag känt en oerhörd ödmjukhet inför att en person väljer att vända sig till mig.

    Är så glad att höra att du är en av dom som lyckats komma ur en sån här relation! Jag önskar dig all lycka i framtiden ❤ All den där skammen och skulden är inte din att bära, vad okunniga människor än försöker få det till. ALLA kan hamna i en sån situation.

    Svara

     Kvinnor och män är utsatta och även de i HBT relationer.

     Svara

  Angående integriteten här på sidan, vad är det för information ni hämtar från ens enhet?

  Svara

   Dom hämtar den information som krävs för att dom ska kunna anpassa sina annonser till just dig.

   Svara

   Omg, vidrigaste jag läst. Helst sjukt att sådant pågår just nu, det kan vara din granne, lärare, hon i kassan på Ica, din kollega osv.

   Helt sjukt. Usch.

   Svara

  Cam Cam: brottsofferjouren nås på 116006. Det du skrev är deras gamla nummer!

  Kan vara bra att ändra ☺️

  Svara

  Shit, detta va det sjukaste… ska vi hålla koll på vartenda fel någon säger eller gör? Jag är faktiskt rädd för folk som ”aldrig” säger eller gör något fel men som alltid ska påpeka andras brister, finns säkert många skelett i garderoben. Ingen är perfekt så sluta agera som en moraltant.. vi har blivit programmerade till att bli upprörda av minsta lilla pga sociala.

  Svara

   sociala medier*!

   Svara

   Men det är ju skillnad, ingen klagar på henne för att hon inte är perfekt och drog ett dåligt skämt – det är det dåliga omdömet att sedan ändå välja att lägga ut det till alla sina unga tittare. De skulle självklart klippt bort det !

   Svara

    Varför ska man klippa bort? Tycker det är bra att dom inte klippt bort det som faktiskt har sagts även om det var ett okänsligt skämt inblandad. Denna bloggen är löjlig, vartenda fel en influenser säger eller gör ska upplysas, jag tycker det borde finnas en gräns för vad som är viktigt att skriva om. Känns som att Camilla bara vill ha något att skriva om för att tjäna pengar.

    Svara

  Jag tycker snarare att hon hade vett nog att svara att hon inte har kan ge ett bra svar på frågan. Varför ställer man ens den frågan till dem? Enbart i egenskap av influensers? Det andra var ett skämt, hon insåg ju t.o.m. själv att det var opassande.

  Svara

  GLÖM INTE att det finns också våld i nära relationer i HBT relationer.
  Lika vanligt som i heterosexuell relationer.
  Det finns även de som säger att det är lika vanligt att hetero-kvinnor är förövare.

  Svara

   Nä du, jag har hört att det alltid är män så det måste vara en lögn.

   Svara

   Eeh, exakt vad har det med det här inlägget om Alice?🙈

   Svara

   Heterokvinnor har inte samma styrka och därmed anses det väl inte lika illa.

   Svara

    Ehh det är dock lika illa. Vad är det för sjukt tänk? Så män som är ”svaga” ska få slå? Heterokvinnor som slår är inte lika farliga och det är mer ok för de är kvinnor? Typiskt kvinnlig dubbelmoral

    Svara

    https://dykedykedyke.blogg.se/

    Läs denna blogg, handlar om två lesbiska där den ena både psykiskt och fysiskt misshandlar den andra, och om tiden efter när hon lämnade förhållandet.

    Svara

  Överdrivet.

  Svara

  OT men vill tipsa om Creepypoddens senaste avsnitt om influencers. Det är någonting du kan lyfta här Camilla, även om det är historier kändes de obehagligt verkliga.

  Svara

  Osmakligt skämt. Också osmakligt att ni i kommentarsfältet tycker det är okej. Ska vi normalisera att tycka det är okej att skämta om våld i nära relationer? Då kanske vi ska göra samma vid pedofili, mord, våldtäkt? Det är också våldsbrott.

  Svara

   Min åsikt är att det går att skämta om allt. Dry går dock inte att alltid skämta om allt. Man måste veta vem man pratar med, känna in sin publik och veta när det är okej.

   Humor är ett av många sätt att hantera någonting jobbigt eller svårt.

   Svara

   JA, Det är exakt vad vi ska göra!
   Ingenting är så allvarligt att man inte kan skämta om det. Är det för allvarligt BEHÖVER man skämta om det.

   Däremot kan man ju inte skämta precis hur som helst, med vem som helst och närsomhelst. Man måste välja sina stunder

   Svara

   Jag tycker att det är helt ok att skämta om pedofili, mord och våldtäkt? Man är bra blank i huvudet om man inte ser att man kan både skämt om någonting och ta det på allvar samtidigt. Sen kanske inte alla skämt passar bra i alla samtal och alla situationer, men ska du gå runt och vara skämtpolis?

   En gång skämtade jag om att jag skulle sälja min kropp för att ha råd med en brudklänning jag ville ha. Vet du vad en kollega svarade? ”Jag har alldeles för mycket kunskap om våld för att kunna tycka att det skämtet var roligt”. Vem fan vill umgås med en sån person som svarar så?

   Tom och Jerry handlar ju för fan om våld hela tiden. Men det kanske är en del av normaliseringen?

   Svara

  Det var ju också ett riktigt kasst skämt? inte bara osmakligt utan också ett dåligt skämt? kameran blinkar för den behöver hjälp? vilken komiker hahaha

  Svara

  Vad tyckte ni om händelsen med Ola Rapace i Stjärnorna på slottet? Såg att Katarina wennstam skrivit om det.

  Svara

   Tyckte det var underhållande när jag såg det. Det enda jag reflekterade då över var hur skicklig skådespelare han är som byggde upp stämningen sådär. Gillar Shima som verkar rejäl på riktigt!
   När jag sen läste reaktionerna på det så förstår jag att man kan uppleva det helt annorlunda, och att det inte är helt oproblematiskt att skrämma sådär, särskilt med hans bakgrund.

   Svara

   Jag tycker Katarina Wennstam är ute och cyklar. Ola driver ju med bilden av sig själv och han gör ju så att man börjar prata om det. Katarina Wennstam tjänar pengar på att tycka saker.

   Man kan inte leva i världen om man inte klarar av att se sådant här då och då. Om man har ett sådant trauma att man på riktigt hamnar i någon slags panikångestattack av en sketch på tv så måste man genomgå en behandling och se över sin medicinering. Ingenting med Olas sketch motsätter att man tar problemet med mäns våld på allvar.

   Svara

  Haha, vad är detta? Har dålig koll på denna typ av influencers, men är det här en typisk video från dem eller vad? De sitter alltså och äter, pratar, tuggar, verkar ointresserade och svarar på seriösa frågor samtidigt?
  Är det här standard eller brukar det normalt vara mer engagemang och bättre uppstyrt i vanliga fall?

  Svara

  Det kan vara värt att nämna att när den andra personen hotar med att ta sitt liv om man lämnar måste man vara självisk. Välj dig själv framför honom/henne. Chansen att de verkligen tar sitt liv är mikroskopisk, när de säger så är det ett sätt att manipulera och behålla kontrollen över dig.

  Svara

   🙏

   Svara

    Så jävla töntigt att hota med det.
    En kille sa en gång det till mig för jag ville göra slut och mitt svar var typ “ok”. Han blev så chockad? att han blev så arg att jag var så kall och dum att han gjorde slut där på pricken. Ah okej då psyko : )))

    Svara

  Det var ju dumt men samtidigt, vem har inte råkat säga något opassande utan att mena något illa. Dock olyckligt att det kom med i videon. Det där kunde man klippt bort. Men tycker ju inte man ska ge sig på henne pga detta, räcker att killen bredvid sa ifrån och hon insåg att det var dumt sagt.

  Svara

  Hoppas jag inte är alltför off-topic nu, men på temat ”vad får man skoja om”: har någon här hört Thomas Järvhedens låt ”Samtycke”? Jag har gillat Thomas som komiker i många år och vet att han fick en del kritik för t ex CP-låten, men jag har alltid känt att jag fattar hans humor och aldrig tidigare tyckt att han skämtat om något olämpligt. Så nu undrar jag om det är jag som plötsligt tappat mitt sinne för humor, eller har jag missförstått låten kanske? Inte kan han väl mena att han tycker samtyckeslagen är fånig?

  Svara

   Va tvungen att lyssna på låten, har inte hört den förut. Min tolkning va ungefär som när massor av män slängde med kommentaren under metoo; ”nu vet man inte om man blir anmäld för att man bara försöker vara trevlig”. Alltså att texten handlar om en sån trög man typ.

   Svara

    Precis, det är så jag hoppas att han menar, inte att HAN är en sån ”trög man” 🤔

    Svara

  Inte förvånad att när det gäller Alice S.

  Svara

  Enligt mig får man skämta om allt.

  Svara

   Och enligt mig är det viktigare att vara tyst än att skämta på våldoffers beskostnad.

   Svara

    Enligt mig har du fel. Aldrig vara tyst och skämta om allt.

    Svara

    Är glad att du inte är min vän.

    Svara

  Det går inte att skämta så att det passar alla. Säkert en del som tyckte att det var kul!

  Svara

  Din lokala socialtjänst har med stor sannolikhet oxå ett relationsvåldsteam som i sin tur kan ge råd men även står för ens skydd, genom tex placering på skyddat boende.

  Svara

   Även för de i HBT relationer och män som är utsatta?

   Svara

  Märks att många här saknar någon som helst kunskap eller förståelse för våld i hemmet. Det är så otroligt skambelagt och så många som inte tar det på allvar, något man tydligt känner av när man varit med om det. Detta är ju inte direkt något som blir mindre när influensers så tydligt inte tar det på allvar & skämtar bort det istället. Vidrigt.

  Har varit i ett förhållande med både psykisk och fysisk våld och jag mådde riktigt illa när jag såg på videon.

  Svara

   Tipsar förresten om att läsa om normaliseringsprocessen innan ni ens tänker tanken på att döma någon som varit med om våld av sin partner.

   Svara

  Tycker inte att det är så farligt att hon säger det, var nog mer en reaktion än ett skämt. Det var ett allvarligt ämne och att börja skämta i såna situationer är som att skratta på begravningar. Fullt mänskligt. Däremot borde de ha klippt bort det, ja, då det i den här kontexten trivialiserar våldet.

  Svara

  Man kan ta någonting på allvar och skämta om det samtidigt. Herregud. Jag jobbar med detta och möter på riktigt kvinnor, barn och ibland män som lever under fruktansvärda allvarliga dödshot. Som måste lämna sin familj, hela sitt liv och aldrig någonsin återvända. Som aldrig kan prata med någon i sin släkt någonsin igen. Som måste radera hela sin historia och sin identitet. Jag möter blåslagna kvinnor och barn som gråter och klamrar sig fast vid sina syskon. Tror ni jag överlever mitt jobb utan att skämta om det? Det var ju inte som att Alice skämtade om det i ett samtal direkt med den utsatta kvinnan!

  Jag har själv varit med om det ena och det andra men herregud, inte så att jag tar illa upp av detta lilla skämt som så uppenbart inte var menat illa på något vis.

  Svara

   Problemet blir när man skämtar om det framför väldigt mycket folk och många unga. Vad hon säger i sitt privatliv bryr jag mig inte det minsta om.

   Svara

  Nu är väl det här inlägget lite passé i och med att ett nytt precis publicerats. Men överst på listan över var man ska vända sig för råd och stöd när man utsätts för våld i nära relation bör socialtjänsten i ens hemkommun stå. Det är socialtjänsten som beviljar skyddat boende, som kan stötta med att ansöka om skyddade personuppgifter mm. Dessutom är det viktigt att ha socialtjänsten på sin sida om man lämnar någon man har barn tillsammans med, det hjälper i en ev kommande vårdnadstvist och i att kunna hålla emot att barnen ska ha umgängen med den våldsutövande föräldern mm.

  Svara

   Tänkte på exakt samma sak!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.