Flytt-fanatism

Influencers måste väl ändå flytta oftare än gemene man, eller är det bara jag som hatar att flytta?
Hanna Friberg (The artist formerly known as Hannalicious) älskar nämligen sin nuvarande lägenhet men är sugen på något nytt?
”Något nytt” brukar ofta betyda att man köper en tipptopp-renoverad lägenhet som man blåser ut så bara stommarna finns kvar, för att sedan topprenovera enligt den senaste influencertrenden och, lagom till man är klar så har man tröttnat och är återigen ”sugen på någonting nytt”….
And the beat goes on….

Hur hållbart känns det här och VAD ska man göra av alla TON marmor som kommer skrotas, enbart av Stockholms 100 största influencers, inom en snar framtid när trendens pil pekar åt ett annat håll?
Samla alltsammans på Gärdet och bygga vårt alldeles eget Taj Mahal?

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så blir det när själen är död.

  Svara

   Exakt.
   Kompensation för att man är tom och rastlös.

   Arbeta ist på att vara tacksam o nöjd!

   Svara

    Vilka intressen har människor med uppfyllda och ickerastlösa själar då?

    Eller är de bara så nöjda och tillfreds att de inte har något behov av att göra något alls? Finns ingen glädje i kreativitet eller att förnya miljöer eller upptäcka nya saker, platser, då deras inre frid liksom kompenserar för allt världsligt som vi själlösa människor tycker är kul och härligt?

    Svara

     Jag har aldrig renoverat, shoppar inte om inte något gammalt gått sönder helt, flyttade senast för tolv år sedan.

     Vad gör jag istället? Tycker om böcker och filmer, gärna en filmkväll med familjen. Gillar promenader och utomhusträning. Målar akvareller ibland. Pre-covid reste jag utomlands 2-3 ggr per år. Träffade vänner hemma och lagade mat tillsammans.

     Svara

      Haha. Alltså orkar inte hur högt vissa personer tror om sig själva.

      Jag läser också böcker, pluggar, upptäcker nya områden och vandrar, går på hundkurs, klättrar, spelar sällskapsspel med partner och vänner (om än inte i samma utsträckning nu under covid), lagar mat, snöar in mig på något område, lyssnar på musik, går på konsert (pre-covid ofc) och är med i en miljöförening. MEN jag älskar också en ombonat hem. Mysigt, färggrant och roliga prylar från förr. Vill också uppdatera mitt hem ibland. Mitt hem är mitt canvas och jag älskar det. Sen är jag relativt miljömedveten så jag hade ju inte blåst ut något för en tillfällig trend, men herregud… att folk vill ha det fint hemma eller längtar efter att flytta ibland = en fattig själ? Hoppas det är fin utsikt på er höga häst!

      Svara

       En ovanligt trist kommentar. Mår du litet bättre nu?

       Svara

        Får hålla med. Men tycker 16.23 och hela diskussionen var oerhört trist till att börja med. Att höja sig själv genom att döma andra.

        ///tristisen

        Svara

       Tycker ni båda låter helt genomsnittligt själfulla faktiskt.

       Svara

       Tycker synd om alla som alltid längtar bort och som aldrig kan vara nöjd med det man har. Tror att man försöker fylla en tom själ med lycka och att man inte hittat meningen med livet.

       Svara

       Wow tack för info

       Svara

      Wow, vilken imponerande människa! En stor applåd till dig.

      Svara

     Nu vet jag inte om det stämmer för alla, men min svärmor är den mest ickerastlösa människan jag träffat. Hon är intresserad av odling och hantverk, och vill lära sig massor inom dessa områden. Hon kan fläta korgar, garva skinn, stoppa om möbler, kitta fönster, sticka…alltså, you name it så kan hon det eller så vill hon lära sig det. Jag tror att kurs i rottingflätning står näst på schemat, och lära sig svetsa. Det finns mycket mer att lägga sin kreativitet på än att inreda sitt hem till Instagram-vänligt om och om igen, riva ut allt, köpa nytt och repetera. Ofta när man gör det så gör man ju själv dessutom ingenting, förutom att peka på en katalog. Är det ens att vara kreativ? Jag skulle ha mer förståelse för det om man faktiskt själv gjorde jobbet. Tror att folks uppskattning för sina hem skulle stiga betydligt mer då.

     Svara

      Den kategori människor du nämner är nog ytterst liten. Inte så många människor som har råd att leja in folk att göra sitt hem instagramvänligt och därmed behöva ändra varje säsong.

      Svara

       Kanske inte hela köksrenoveringar, men det är tydligen helt i sin ordning att köpa en ny soffa vartannat år, byta ut köksmöblerna, mattor, tavlor, allt som är löst i princip. Ingenting har något värde längre varken när man köper det eller i det långa loppet. Man ska konstant pilla i sitt hem och hitta någonting att förbättra eller ändra. Man ser det på Blocket och på priserna på nya möbler, som inte lämnar något större hål i plånboken. Man ser sig själv som en kreativ själ när man strosar runt på IKEA eller Mio. Vad som är hållbart, av bra kvalité eller är praktiskt har mindre betydelse. Alla sammetsköksstolar och marmordiskbänkar bevisar att folk bryr sig inte om annat än att det ska vara snyggt, även bara så en kort stund.

       Svara

     Det här var så bra skrivet! Det är så ofta man hör att folk gör ditten och datten för att de egentligen inte mår bra men det är ju otroligt förenklat. Vilka intressen och aktiviteter är ok? De som inte innefattar konsumtion eller det som inte kan uppfattas som ytligt? Hon är ju ung, känns bara sunt att vilja ta sig framåt och prova något nytt.

     Svara

   Korrekt. Kompensation för att något skaver.

   Svara

    Exakt. ”Shopping is just a bandaid” är ett uttryck som passar in här.

    Svara

   Hur känns det att sätta sig över andra på det där sättet och döma ut folk du inte känner överhuvudtaget?

   Svara

   Men sluta vara så bittra? Låt folk göra vad dom vill va Fan. Alltid något att anmärka på .
   Får man inte ens flytta som man vill

   Svara

   Vad elakt skrivet själen är ….. Hemskt.

   Svara

   Har reflekterat över att när jag är hemma hos människor utomlands (tex Tyskland, Italien, Frankrike) verkar folk inte bry sig ett dugg om hur det ser ut hemma. Hemmet är mer funktion än något man ska ”visa upp”. Har ingen teori om anledningen till detta, men tänker att det beror på någon slags ängslighet?

   Svara

    Snarare ett tecken på att Sverige är ett kallt land och man spenderar mycket tid hemma. Också ett tecken på hur gott ställt svenskar har det.

    Svara

     Mjae känns som att Tyskland och Sverige är rätt lika i de aspekterna… tror absolut det finns någon mer dimension. Det är väl tex en väldigt svensk sak att ”gå husesyn”, i många länder skulle man absolut inte göra det. Skulle vara intressant med input från svenskar som bor utomlands!

     Svara

      Bor i UK och har aldrig varit med pm att någon visat mig runt i hela huset. Snarare så känns speciellt folks övervåningar rätt privata och inget man går upp och kikar på hos en bekant. Minns som barn att alltid när någon kom på besök så visades de runt i varje rum så jag var tvungen att tokstäda innan rummet skulle visas, haha. Varför?!

      Jag tycker absolut att det är vanligare bland medelklass här, jämfört med Sverige, att man inte bryr sig. Det är liksom helt ok att inte ha växter, inget på väggarna, lite omatchade fotoramar på spisen, omaka koppar osv, ja allmänt trista gamla grejer man inte brytt sig om att byta ut. Sen har en del såklart jättefina, väl genomtänkta hem. Men generellt tror jag folk i Sverige spenderar mer tid och pengar på sina hem. Man spenderar mycket tid i hemmet i Sverige och umgås mer hemma.

      Svara

    Mmnjaee, jag som bott många år utomlands, bland annat i Italien, får alltid höra att de har noll koll på inredning och inte håller på att renovera som vi gör. Och visst, det stämmer absolut så länge man håller sig på arbetarnivå eller ”vanlig medelsvensson-nivå” (fast motsvarande italiensk variant då förstås 🙃), där brukar det inte vara mycket trender och förnyelse.

    Precis som någon annan här skrev, det handlar mycket om vårt klimat och vår starka ekonomi.

    Men, det finns määääängder av nyrenoverade och flashiga hus och lägenheter i Italien också. Med helt fantastisk inredning. Glöm inte att många av världens främsta designers och arkitekter är från Italien. Och Florens designakademi räknas som en av de bästa inredningskolorna i Europa.

    Svara

     Absolut finns inredningsintresserade i Italien, men det här med att renovera fungerande kök och köpa ny soffa pga mode är ovanligt. Snarare har de inredningsintresserade i Italien en coolt byggd lägenhet med gedigen inredning i dyra material, och förnyar genom vissa detaljer som mattor eller sängöverkast.
     Men de allra flesta i Italien har inget direkt inredningsintresse eller förnyar sånt som är helt och fungerar. Många har ju gamla nutellaglas som vattenglas och frukostkoppar som kom med kakpaketet!

     Svara

    Antagligen därför svenskarna saknar ett liv😏

    Svara

  Vidrigt beteende

  Svara

   Vidrigt beteende? Att inreda som man vill? Men snälla nu tog allt i lite för mycket.

   Svara

  Pandemin har fått mig att välja flytta. Jag har haft problem med grannarna ovanför sedan de flyttade in, men det senaste året har det blivit värre och värre, jag står inte ut med dem. Jag älskar dock min lägenhet! Storleken, priset, läget, planlösningen… Jag kommer aldrig ha så mycket tur med en lägenhet igen. Jag tror även att avsaknaden av resor gör att jag vill flytta för att få miljöombyte…

  Sjukt onödigt att renovera fullt fungerande lägenheter/hus dock. Om fler kunde renovera efter vad som är praktiskt istället för snyggt kanske mycket i världen vara lite bättre…

  Svara

   Jo, för hur det ser ut i världen hänger ju på lägenhetsrenoveringar…

   Svara

    Ah, jag syftade absolut på stora världsproblem 🙃

    Bruk av naturresurser och andra ändliga resurser, psykisk hälsa och liknande var det jag syftade på. Det är en del av världens problem.

    Svara

    Inte enbart förstås, men det är ett – av många – symtom på hur vi generellt lever i en värld där konsumtionhetsen är enorm, och det påverkar i allra högsta grad hur det ser ut i världen. Det är inte hållbart rent resursmässigt att vi ska kunna fortsätta konsumera på det viset i längden. Dels sker det på bekostnad av andra – annars skulle de flesta produkter inte kunna vara så billiga som vi köper dem för. Dels sker det på lånade resurser där vi lever över gränsen för vad vår planet klarar av.

    Svara

    Marmor är en ändlig resurs.

    Svara

     Exakt. Vår generation tar sig sådana oerhörda friheter i att slösa med jordens resurser. Oljan pumpas upp i oerhörd takt. Naturstenar bryts och sedan kasseras. Gruvor gör sår i naturen så att vi skall kunna byta smartphone varannat år. Jag tror framtida generationer kommer vara oerhört kritiska mot oss.

     Svara

   Kan du inte få väck grannarna på något sätt om de stör så mycket?

   Svara

    Jag ”anmäler” dem enligt instruktion när de gör någonting som bryter mot hyresvärldens ordningsregler eller någon av Sveriges lagar. Det är ungefär det enda jag kan göra utan att flytta själv.

    Svara

     Vad gör dom som du stör dig på? Finns det ingen chans att dom blir vräkt om du fortsätter anmäla dom? Usch jag lider med dig… Lycka till.

     Svara

      De borrar och hamrar sent på kvällen, lämnar sin barnvagn i trapphuset där det uttryckligen står att den inte får stå, lämnar sina sopor i trapphuset, slår sina barn (anmäler det varje gång jag ser), skriker på sina barn på ett sätt som inte är okej, förekommer höga dunsar (tänk bokhylla som välter) två-tre gånger i veckan, på sommaren kastar de ned fimpar vilka ofta hamnar på min balkong, de kastar ned saker från balkongen som hamnar på marken eller andras balkonger (glas, bestick).

      Känner mig så självisk som störs så av dem när det förekommer betydligt värre saker bakom den dörren. Vad jag vet har de aldrig blivit utredda för barnmisshandel.

      Svara

       Men va? Vet du att dom slår sina barn? Ring polisen och soc! Och ge dig inte!

       Svara

        Japp, jag har sett mamman slå ena barnet vid två tillfällen.

        Jag har ringt polisen tre gånger – två var vid misshandeln och en gång när de skrek såpass att jag trodde att barnen blev slagna. Jag har även gjort en anmälan till soc, men det har inte hänt någonting med den.

        Svara

         Men fy fan?! Kan du inte prova och ringa och bara inte ge dig? Är de missbrukare tror du?

         Svara

          Jag har mitt anmälningsnummer, så jag har ringt och frågat vad som egentligen hände med min anmälan men får inget svar. Jag kommer dock att göra en ny anmälan till soc. Jag tror inte att de brukar någonting, de verkar med och närvarande. Barnen går inte på förskola så det finns tyvärr inget stöd därifrån heller.

          Svara

           Soc i Sverige gör ingenting.

           Enligt lag måste utredning inledas om det finns misstanke om våld mot barn. En anmälan om våld innebär dock inte att barnet automatiskt omhändertas, det är väldigt svårt att få ett barn omhändertaget när det gäller våld såvida det inte finns starka bevis, att du har sett/hört räcker tyvärr inte eftersom det är ord mot ord (gissar att föräldrarna inte erkänner). Min poäng är att det kan hända en massa med soc och polis som du inte ser, det råder ju trots allt sekretess och socialsekreterare är extremt bakbundna i vad de kan och inte kan göra i sådana här situationer. Men snälla, för barnets skull, fortsätt anmäla! Ju fler incidenter som anmäls, desto större chans att soc kan få igenom insatser!

           Hmm, men får de verkligen svara på vad som händer med en anmälan? Borde väl vara sekretess?

           Nej soc kan inte berätta för dig vad för åtgärder de satt in, så ifall något hänt eller inte kan du omöjligt få reda på som anmälare

         Ring igen! Anmäl. Ligg på. Dom gör fel. Du ska inte behöva flytta.

         Svara

          Och de måste ju utredas!

          Svara

           Ja, absolut! Jag förstår inte varför de inte utreda öht!

       Ring polisen!! Stackars barn 😱

       Svara

       Fortsätt anmäla till soc och polis, samt hyresvärd och störningsjour.

       Svara

       Vilken skit hyresvärld du har som låter dom hålla på. Verkar knasigt.

       Svara

     Usch! Stackars dig….Stå på dig…

     Svara

   Ingen där jag bor behöver flytta om grannar stör. Efter tre varningar åker du ut. Och det är rätt.

   Svara

    Wow, underbart!

    Svara

    Var?

    Svara

     Sånt där regleras i BRL om det rör sig om en bostadsrätt. Om man inte bättrar sig efter några gånger ska man sälja.

     Svara

      Mm men det är väldigt svårt att få bort någon p.g.a. sånt.

      Svara

   Stackare! Hoppas att de flyttar snart. Jag hatar också min granne. Bor i brf och min granne flyttade för ett år sen för att plugga på annan ort och hyrde ut sin lägenhet till en tjej som genast drog igång sin stereo på hög volym. Den har i princip varit igång dygnet runt sen dess, har pratat med henne 4 ggr om det och varje gång sänker hon och spelar på någorlunda acceptabel nivå i en vecka men sen är det tillbaka på ruta 1 igen. Jag är så less så jag orkar inte säga till längre.

   Svara

    Ghår det att ringa geannen som hyrt ut och klaga? Så fåe geannen ta tag i det med sin hyresgäst. Säg att du drar det vidare till styrelsen om det inte får ett slut.

    Svara

     Ta det med styrelsen först. De kommer då ta det med ägaren och ev gå ut med varning till ägaren. Ägaren kommer antagligen att ta det på större allvar då.

     Svara

    Hade samma problem. Kontrade med att sätta på musik jättehögt tidigt på morgonen. Oftast morgonen efter en fest. Var lägenheten ovanför så la högtalarna på en hylla o öste på. Tog en långpromenad. Blev ganska tyst i flera månader efter det….
    Ps finns många bra hårdrockskanaler att välja på 🤣🤣🤣

    Svara

     Min granne brukar ha hörlurar på och lyssna på musik. Problemet är att han sjunger ylar så det hörs.
     Klagade för några år sedan till honom. Har blivit bättre men han låter fortfarande. T.ex i natt började det låta
     vid 1.30 somnade dock. Vaknade vid 5.30 och hörde det jäkla sjungandet fortfarande.
     Ja grannar kan vara pest.

     Svara

    Logga exakt tid och kontakta styrelsen.

    Svara

  Varför nöja sig då?

  Svara

   Varför inte? Är väl skönt att vara nöjd 👍

   Svara

   Problemet är att de aldrig kommer att bli nöjda. Konsumtionen blir som en form av drog

   Svara

  Om de skulle inreda så som de VILL och inte efter hur trenderna går så kanske de skulle trivas mer och vilja bo kvar. Inte vet jag, släng in lite personliga prylar och annat myspys, något på väggarna, lite foton. Sånt som känns personligt och hemtrevligt kan ju inte skada.
  Skulle också vilja flytta om mitt hem var sådär menlöst beige..

  Svara

   Kan du tänka dig vad jävla tokigt – det finns de som gillar beige.

   Svara

    ”Hotellkänsla” 🙄

    Svara

    Det är väl grått som gäller nu? Grått grått grått t.o.m. i barnrummet

    Svara

     Stilrent. Snyggt.

     Svara

      Aptrist.

      Svara

       Har en bekant som ofta lägger upp bilder på sitt hem, det ser på fullt allvar ut som svartvita bilder för hela hennes hem går i total gråskala. Är bara när man råkar se en strimma sol eller att hon själv är med på bilden som man förstår att bilden inte har ett svartvitt filter på sig, hennes hem bara är 50 shades of grey. Skulle bli deprimerad alltså haha

       Svara

        Grått grått grått i ett land som åtminstone halvtid är grått grått grått. Obegripligt

        Svara

        Jag älskar grå inredning. Har själv gråskala och naturmaterial.
        Har hon inga växter som gör att det syns att det inte är svartvitt?

        Svara

      Snarare stillöst.

      Svara

    Lite Desenio-posters på det 🤣

    Svara

   Tror inte de har tillräckligt med personlighet för det.

   Svara

   Beige är seriöst världens bästa färg enligt mig själv. Kommer aldrig någonsin tröttna 🙂

   Svara

   Ska precis renovera mitt sovrum och hade tänkt ha beige bara för att jag ville åt en vilsam, behaglig känsla. Men sen kände jag fuck it, så jävla tråkigt, ALLA tråkmånsar har ju beige. Så nu blir det mörkt och murrigt blått istället 🤩

   Svara

   Om alla ska följa inredningsmodet så blir det ju aldrig personligt inrett och det tror väl fasiken att man inte känner sig nöjd då. Att ändra och att flytta i tid och otid visar bara att människor inte ens vet vem de själva är utan måste efterapa de trender någon annan hittat på. Otrygga individer som söker trygghet.

   Svara

  Så lite som dessa ständigt resande och minglande influensers ändå är hemma, så är det helt klart bara onödigt slöseri. Sådant som poppar upp i huvudet när man har lite tråkigt en eftermiddag och kan inte hantera känslan på ett rimligt sätt.

  Svara

  Beige alla dar i veckan. Skulle vantrivas hemma hos Elsa Billgren.

  Svara

   Smaken är olika. Jag tycker att Elsa Billgren är den influencer som har bäst inredningsstil. Hon förstår också att uppskatta äldre inredningsdetaljer i en lägenhet, och målar inte över allt med vitt/beiget/grått.

   Svara

    Last Dahmer tycker jag. Vi är olika.

    Svara

     Lady dahmer och faymes hem ger mig ångest när jag ser deras bilder. Så fult att jag mår dåligt av blotta tanken att någon bor sådär 🙁
     Skulle tycka det var jätte obehagligt om jag var barn och de hängde bilder på nakna blödande kvinnokroppar på väggarna. Tom som vuxen ger det mig creepy vibbar…

     Svara

      Det sistnämnda håller jag med dig om… Det kan man väl hålla i sitt sovrum eller kontor isf? Inte i de allmänna ytorna…

      Svara

      Ok kan hålla med om deras val av viss konst. Men whatever, det du tycker är fult tycker jag är fint och vice versa, ganska meningslöst att prata om egentligen.

      Svara

      Barn överlever konst.

      Svara

       I beg to differ! Som barn reste jag mycket med mina föräldrar som tog mer mig till museum med klassisk konst i Paris, rivieran osv osv, och där undvek min mamma att ta med mig på vissa delar av utställningarna för de var så grova bilder.
       Såg en del dock av tavlorna där det förekom blod och tyckte det var jätteläskigt minns jag. Och då var detta inte ens de delar av utställningen som visade de ”läskiga” konstverken med krigsscener eller sånt.
       Barn ska besparas blodiga bilder oavsett om det är konst, barn kan inte ta in det konceptet.
       Man behöver verkligen inte visa bilder med mensblod för småbarn heller… 😬😰
       Jag skulle blivit jätterädd om jag var barn och min mamma haft sånn där bilder som lady dahmer har hemma 😫

       Svara

    Gräsligt. Vi är alla olika. Tur det.

    Svara

    Jag älskar att blanda nytt och gammalt. Skulle aldrig kunna ha det stilrent. Men ok att titta på det i inredningstidningar. 😉

    Svara

   Men va, tänker du på Elsa anno 2021? Allt är väl vitt-beige-grått hos henne, med undantag av typ något träskåp och en svenskt tenn-kudde.

   Svara

  Vi konsumerar som om vi hade obegränsade resurser, och vissa mer än så….

  Helt galet att renovera samma lägenheter år efter år efter år innan materialen ens hunnit få en fläck 🤯

  Svara

  OT – noterar att Wistam kommit ut med ny smyckeskollektion – har för mig att hon kopierade eller köpte hon ”hjärtslagen” och sålde vidare med överpris?
  Tycker att nya kollektionen ser ut som den är direkt tagen från Wish – något att gräva i CamCam?

  Svara

  På tal om marmor
  instagram.com/sofiadalen/?hl=sv

  Svara

  Ledsen, misslyckades att länka…

  Svara

  Gräslig soffa iaf vilket knövel!

  Svara

   Om knövel betyder för jävla ful håller jag med. 😀

   Svara

    På min dialekt betyder det typ knöligt och bökigt.

    Fun fact. När en smålänning säger ”krabbigt” betyder det krångligt och jobbigt.
    Mvh exilsmålänning

    Svara

  Och många av oss ba: *noll lägenhetshopp*

  Svara

  Underbar kommentarer under detta inlägg.

  Jag själv och ingen annan avgör hur ofta jag gör om i min egen lägenhet.
  Jag är ganska händig gillar jag att förändra lite då och då och ser det som lite egenterapi att bygga hemma.
  Givetvis respekterar jag grannar och ser till att de inte stör.

  Svara

  Bara väntar på att gabjossan ska flytta.

  Svara

   Varför väntar du på det? ska du ställa upp och inreda hennes nya hem.

   Svara

  SNÄLLA skriv om influencern Josephine Qvist som har mer än 250.000 följare men som nu gått ut på Ig stories och repostat en mindre influencern icke källkritiska åsikter om vaccinet och dess bieffekter. Så otroligt problematiskt när en större influencern kan skrämma så många personer till att inte hjälpa samhället och ta vaccinet.

  Svara

   Smart tjej. Verkligen.

   Svara

   Hon har nu tagit bort storyn, den hon repostade ifrån hette malin_nunez på IG

   Svara

    Ingen av dem verkar ju inte direkt kunna vinna nobelpriset

    Svara

  Flytta är ett av det jobbigaste jag vet. Fler som handskas med depression som alltid upplever att flytt triggar en episod? Bu.

  Svara

   Oh ja. Det mesta som är stressigt under flera dagar och kräver mycket fokus, planering och energi gör mig deppig efteråt. Min teori är att jag gör av med så mycket energi att hjärnan inte orkar hålla undan alla jobbiga tankar. Filtret blir tunnare liksom och allt släpps igenom.
   Är min tanke

   Svara

  Och du tror att man följer en länk utan att man vet vart den leder?

  Svara

  Hoppas GlaxoSmithKline går in som sponsor till Bellas pod och överöser dem med otrivin.

  Svara

   Så oseriöst att sponsra den där pisspodden!

   Svara

  Jag funderar på att dra igång en välgörenhet om någon vill vara med och bidra. Den riktar sig till ett nytt fenomen, ”Den ansvarsfulla influencern”.
  Kort och gott så kan ni swisha mig pengar: Fonder jag kommer att använda till att inhandla och skicka figursydda SIMS spel till diverse influencer. Tillexempel kommer Anna Book få en Sing a long edition, Hanna får ett med fler upplåsta prylar och jag tänkte skicka Paow en SINS kopia från Kina för ja.. hon är ju ganska fake.

  I tider som dessa tänker jag att det här är både klimatsmart och hållbart. Här ges varje influencer tillfälle att briljera i sin egen miljö samtidigt som man enkelt kan trycka printscrene och dela sina framgånger. Dom kan handla, festa och bygga som vanligt utan riskera någon kritik OCH de kan göra så från hemmets trygga vrå (något tillexempel Löwengrip förmodligen kommer att uppskatta då behovet av livakter förväntas minska).

  Eftersom iden just slog mig har jag inte hunnit anställa någon hjälp som kan assistera mig/assistera som bästa vän ännu. Om du känner dig manad för rollen så söker jag någon som är precis som jag själv, fast lite mindre av allt. Tillexempel så har jag mörkt hår och gillar Narnia – så jag söker någon som har liiiite mindre mörkt hår och gillar Narnia liiiiite mindre. Och om jag blir rik får du också bli lite rik, men inte riktigt lika mycket.
  Om du bara vill swisha så skriver du bara mitt nummer, influencer av ditt val och fem kronor. Du som vill bidra lite extra kan lägga till ett plus efter influensen och en extra krona: Görs detta kommer jag att se till at lägga till diverse fusk-koder i paketet för att hjäpa influencern lite på traven. Jag tänker att det kanske kan hjälpa tillexempel Sanna- hon verkar ju inte så bekväm med att göra saker rätt så för några extra spänn skickar jag med en handskriven ”motherlode” kod så att hon kan få in lite para.

  Svara

  Under en kommentar som säger att lägenheten ser mysig ut har Hanna svarat ”det är den 😭😭😭 men har bott här i tre år nu”….. visste inte att det fanns någon övre tidsgräns?

  Svara

  Jag är jämngammal med kenza/bella/kissie och det gänget, som tack och lov visade upp ett ganska vanligt liv med små lägenheter (lyx bara att ha en etta i Sthlm!), kläder från kedjorna och nån krogkväll då och då. Saknar ändå den nivån på influencers där grejerna var inom räckhåll. Jag kan inte köpa Sofie Fahrmans senaste jacka för 10.000 kr eller Petra Tungårdens lyxlägenhet, eller ens Elsa Billgrens sommarhus etc etc. Så om Hanna F, Bianca, Alice, Jani och det gänget målar upp en bild av att man inte bara kan utan bör köpa en ny beige lägenhet var tredje år undrar man ju vad det sätts för förväntningar på deras jämnåriga..

  Svara

   Passerade Petra Tungårdens ” lyxlägenhet” häromdagen. Den ligger på markplan, jag såg Petra gå därinne med sonen på höften. Inte så lyxigt kanske.

   Svara

    Ja, och det är väl ”bara” en tvåa?
    Menar det inte nedlåtande på något sätt utan bara för att belysa att just hennes lägenhet kanske inte kan räknas som ”lyxlägenhet”.

    Håller däremot med i övrigt, när jag var i samma ålder som Bianca och gänget fanns det inte på kartan att man skulle köpa Cartiersmycken eller Chanelväskor. Och då kommer jag ändå från en ekonomiskt stark bakgrund. Det blir väldigt skevt.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.