Vlad Reiser sexualiserar unga tjejer på TikTok

Skärmdump från videon som heter "Betygsätter tjejer från TikTok *är det verkligen okej??*
Bildkälla: Skärmdump från Vlad Reisers video.

Youtubern Vlad Reiser har tagit på sig den randiga domartröjan för att bedöma ifall tjejer på TikTok dansar för sexigt, och betygsätter dem på en skala från ”pappas ängel” till ”Haram”.
Jag skrev ”bedöma” men egentligen handlar det inte om någonting annat än ren och skär ”slut shaming”.
Som en ful gubbe sitter han och tittar på småtjejer där han omväxlande förfasas och blir alldeles till sig i trasorna över de unga tjejer som framträder i de olika klippen. Oavsett vilken reaktion han bjuder på så handlar de uteslutande om att han sexualiserat tjejerna enligt sin egen sunkiga skala.
Vlad tycker kanske att det här är en rolig idé till en video, men jag undrar om han inser hur mycket det här säger om hans unkna kvinnosyn?
Han säger att han gör det för att göra världen till en bättre plats och för att 12, 13åriga tjejer inte förstår vad de gör när de lägger upp sådant där.
Jag skulle vilja vända tillbaka frågan till honom:
Förstår du vad DU gör när du lägger upp sådan här dynga?

På en video med två unga tjejer kallar han twerk för ”nasty shit” och fortsätter med att:

Gör det där, ha kul men lägg inte upp det där offentligt. Va fan.
Din pappa skulle inte vara stolt om han såg det här, inte din mamma heller.
Alltså, ingen från din familj.

Hur är det möjligt att han inte – under något av dessa steg – kom på tanken att det här kanske inte var en av hans allra bästa idéerna?
– Filmning
– Klippning (här kan det eventuellt finnas en klippare som borde reagerat)
– Genomtitt
– Skapande av thumbnail
– Uppladdning

Ingenstans slog det honom hur äcklig den här videon är?
Det förvånar mig lite för han sitter trots allt i början av videon och säger att det känns som att han gör något olagligt.
Att som vuxen man sitta och sexualiserande bedöma unga tjejer som dansar är kanske inte olagligt, men det är LÅNGT ifrån ett okej beteende.

Jag tycker Vlad kan släppa sin pre-år 1921-inställning till kvinnor, kvinnliga kroppar, sexualitet och förmyndarskap och inse att kvinnor gör vad fan de vill med sina egna kroppar, så länge de inte gör någonting de själva mår dåligt av och det är ingenting Vlad Reiser ska sitta som en snuskgubbe och ha några åsikter om alls.
Särskilt inte inför sina unga, manliga följare som kan få för sig att det är helt i sin ordning att ”slut shame’a” tjejer eftersom deras idol Vlad gör det.

Jag vet att Vlad lagt upp någon typ av försvar på Instastory, men jag tänker varken lyssna på det eller ta med det här – för i min bok finns det inget försvar för hans video, som jag nu inser att han tagit ner medan jag skrev det här inlägget.
Tro mig, ni behöver inte se den – det räcker med egentligen med det här:

Jag kan även rekommendera Filip Dikmens Instastory där han pratar om detta. 
Du hittar hans Instagramkonto här.

 

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Två inlägg?

   Nu ska han försvinna några dagar och ”fundera på vad han vill i livet”. Suckkkkkk! Blev det jobbigt nu kanske?!

    Men han ville ju bara göra världen till en bääääääääääääääääääättre plats. Jävligt oklart hur.

  I början av sin video säger han att det känns som att han gör något fel/olagligt men trotts hans känslan av att det han gör är fel så väljer han att fortsätta? Bara där visar det ju vem han är.

   men vad tror du?

   Ja han inleder också med att säga något i stil med ”jag tycker att tjejer viker ut sig alldeles för lätt på internet nu för tiden” och ”jag gör detta för att göra världen till en bättre plats”. Ursäkta mig men det är hål mellan öronen hos honom. Världen blir alltså en bättre plats enligt honom om tjejer slutar ”vika ut sig på internet”. Nej men det brinner i mig så arg blir jag.

    Han har nu försökt pudla, att han tar till sig kritiken och att det är bra för nu kan man diskutera det här. Förstår mig verkligen inte på honom. Först JLC och nu det här… Vad fan tänker män med, ja, annat än könsorganen då…

     Vad har JLC gjort?

  Aha privat nu..

  Views ?

  Han har två bilder på sig på insta där han är helt naken i sängen. Jävla dracula. Han liknar verkligen en dracula.

   Han ser verkligen hiskeligt obehaglig ut ?

   Undrar vad hans föräldrar skulle säga? Pappas ängel eller haram?

   Men tjejen som visar hur killar vs tjejer sover som han rätar som Haram. Han säger även ”blöt” upprepade gånger om henne. För er som inte vet vad det betyder så översätts det i princip till ”f*tt l*der” på ryska. NEJ MEN JAG SMÄLLER AV.

    Haha nä, СУКА блять (”cyka blyat”) är mer likt det du skriver. Сука betyder tik eller bitch. Блять är mer skit, fan eller fuck.

    До свидания ???

  Filip Dikmens svar på allt detta! ???? Fler Filip i världen! ❤️

   Nja, han tar alltid tillfället i akt att kritisera andra youtubers men han och brorsan mobbar och skrattar gärna åt folk.

    Han säger dock väldigt mycket vettiga och on point saker i den videon, som coola killar som följer honom behöver höra. Så tack för det Filip! Tack!

   ÄLSKAR att han tar upp att företag han samarbetar med har bett honom att inte göra såna där videos, men att han skiter i det. Så jävla real han är.

   Vi behöver fler som Filip, indeed.

    Orka hylla för att en snubbe tar upp något som mer eller mindre alllllaaa håller med om samtidigt som man vill få det till att man tar någon form av risk genom att ta upp det? Snälla.

     Exakt!

     Han är den enda manliga influencern som någonsin säger ifrån. För influencers som lever på samarbeten är det en risk, speciellt när de till och med sagt åt honom att inte göra det för att de är rädda att förknippas med honom då. Det är ju därför alla kvinnliga influencers alltid håller käften, de vill inte riskera sin lön.

      Tvivlar extremt mycket att man skulle förlora deals från svenska företag för att man tar avstånd från män som sexualiserar barn. Är nog snarare så att man vinner fler på det.

       Nej, det gör man inte. Företag vill inte förknippas med profiler som är med i drama, oavsett vad det handlar om, eftersom det skapar dåliga associationer till företaget/varumärket. Filip tar upp andra grejer som andra håller käften om, så det är rätt ofta storm kring honom. Då är det lättare att jobba med någon tyst, timid influencer som bara glider med och aldrig får negativ uppmärksamhet så företaget slipper tänka på proaktiv kriskommunikation.

       Han säger ju till och med själv att företag sagt åt honom att chilla? Det är ju ett tecken på att företag inte uppskattar den typen av uppmärksamhet som han drar till sig.

        Så du köper allt snubben säger med hull och hår? Företag vill förknippas med personer som är så PK som möjligt, som har chans att hamna i stora medier. Tror inte på en sekund att han skulle förlora något särskilt samarbete för att han lagt upp det där.

         Kan inte komma på några exempel på att företag sponsar pk-figurer just för att de skulle vara pk. Om ett företag sponsar pk tror jag snarare att en del av figurens följare kan ägna sig åt att ”granska” bolaget (ur vilken moralisk synvinkel som helst) vilket ju isåfall istället slår tillbaka.

         Sport däremot 🙂

          Nej, de sponsrar folk som har ett stort följe OCH är PK. Gör man någon form av misstag eller uttalanden som kan gå emot de korrekta värderingarna är det dock vanligt att man förlorar samarbeten.

           All reklam om sig själv är bra reklam. Tror han visste och gjorde det här medvetet för att få uppmärksamhet.

         Att vara PK, som i att inte göra en Vlad, är inte synonymt med att inte dra till sig negativ uppmärksamhet. Jag jobbar med marknadsföring och vet vad företag vill ha ut av att jobba med influencers. Att förknippas med en person som ständigt hamnar i drama, oavsett om hen är ”PK” eller ej är inte en sådan grej.

          Finns inget i detta som kommer göra att han förlorar samarbeten.

           Aldrig sagt specifikt detta, utan allting han gör sammantaget – däribland detta.

     Det är väl jättebra hur som helst??

     Även om fler har samma åsikter som honom så är det långt ifrån alla som har samma plattform, räckvidd och målgrupp.
     Han och Vlad har väldigt snarlik målgrupp, så att kidsen kan se att man inte behöver vara en rövhatt för att vara ”cool” och känd är kanon

   Hade tagit honom på allvar ifall han inte hade delat alla storys som folk taggar honom i, han verkar gilla uppmärksamheten att han är ”the good guy” .. alla dessa influencers är ego

    Verkligen cringe. Stör mig på insta folket som delar story på folk som delar deras story.

     Narcissism

      Men vad är ni för gnällspikar? ? Han gör en bra sak att uppmärksamma problematiken kring detta och så ska det klagas på allt annat han gör runtomkring.
      Filip säger det bra, han säger det väldigt bra! Ge honom det, beröm är inte skadligt ☺️??

       Hade lyssnat på Filip om han hade rensat framför sin egen dörr först.

        Så en människa gör en bra sak, uppmärksammar en stor problematik i samhället och belyser den på ett bra sätt och når ut till en stor följarskara.

        Men nej, den här människan har tidigare gjort saker som inte går i linje med dina värderingar, så då är allt den människan säger automatiskt dåligt? Eller hur menar du?

         Han är falsk, gillar inte honom sorry ibland är bara så

        Kan du utveckla? På vilket sätt har Filip någonsin varit problematisk?

       Att du köper allt PK-vänstersnubbar gör får stå för dig. Detta är så billiga poäng. Vore kul om de kunde komma lite längre i sina analyser någon gång. Typ när man ändå ska ta upp det här som alla redan tycker är fel kanske ta upp det faktum att det är problematiskt att flickor influeras till att vilja visa upp sig så sexiga som möjligt på sociala medier. Men de skulle de aldrig våga för det är emmppowwerrinnggg å vara sexig. Snark. Verkligen 2014 feminism.

    Ja och att han vrålar så… Det känns inte så seriöst att säga f-cking som typ vartannat ord. Men jag håller med om att det är bra han säger ifrån

  Trött på kändisar som ska göra videos. De får hat o tar bort o drar en Pablo roberto ursäkt. ” dumt av mig , ja visste inte ”

  För att?

   Slipper han vara så bitter hela tiden

  Helt sjukt. Han är 30 och ”betygsätter” antagligen minderåriga flickor på sin youtube.
  Tänk om en vuxen kvinna hade gjort så om högstadiepojkar.?

  Plus att han runkade i en live för några år sedan som ”skämt” (om det ens var en olycka haha). Han borde verkligen tänka på sitt beteende.
  Fick verkligen obehagliga vibes av honom

   Men samtidigt varför lägger små tjejer ut såna videos när dom twerkar? För att få bekräftelse och uppmärksamhet. Finns nog mycket värre gubbar och människor som kollar på dessa videos.

    Barn gör grejer som verkar kul och som ”alla andra” gör. Det är liksom ingen nyhet. Det bör inte heller vara någon nyhet att barn inte har kritiskt tänkande eller konsekvenstänk.

    Jag tycker alltså inte att man kan kritisera barnens handlande här.

     Kritisera föräldrarna som har dålig koll på sin barn.

     Hahah ”barnen”, snälla, förminska inte dessa tjejer, de må möjligen sakna konsekvenstänk men de vet EXAKT vad de gör. ? Det är inga tioåringar.

      Eh har du varit på TikTok alls? Det är fullt med tioåringar. Säger inte att det är bara barn, men nog är en stor del av användargruppen yngre än tonåringar.

       Jag syftar på tjejerna i Vlads video. Det var definitivt inga tioåringar. Jag tror för övrigt inte att det i huvudsak är tioåringarna som twerkar i bikini på tiktok, varav de som per definition är barn och inte tonåringar kanske inte är mål för diskussionen. Inte sagt att de inte omfattas av problematiken då man ofta tar efter det som de något äldre gör och normaliserar, vilket troligen även tioåringarna möts av när de hänger på dylika plattformar. Sexualisering av barn is no joke, och barns sexualisering av sig själva är något att ta på extremt stort allvar. Då menar jag det faktum att andra unga får likes, följare med mera, ju mer utmanande de är, och barn och ungdomar lär sig att det är så man får bekräftelse och uppskattning, och det uppfattar sexighet som det ytterst mest eftersträvansvärda värdet. För visst förstår ungdomar konceptet sexighet, det ska vi inte göra misstaget att missta oss om.

        Aha ok missförstod. Har inte sett videon (vill inte ge honom klick).

    Jaha? Barn gör väldigt mycket saker som kan ses med vuxnas, felställda ögon, som sexuellt. Men man får inte glömma att det är barn det handlar om, barn som inte förstår vad som är sexuellt, vad sexuellt innebär och hur vuxna män tänker. En pedofil kan tolka mycket som barn gör som medvetna inviter, medveten sexualitet och försöka förklara deras spegling av vuxenvärlden som en mognad. Men lika lite som ett barn som leker mamma, polis, läkare, actionhjälte kan ta ansvar för allt det innebär kan en liten flicka ta ansvar för hennes lek av en vuxen kvinna betyder. Det är vi vuxna som ska ha mognaden att inse att ett barn är ett barn, hon eller han testar och lär sig. Vi kan råda, förklara och hjälpa men att döma ett barns handlingar med samma tyngd som en vuxens är väldigt skevt och farligt.

     Jag säger inte att du har fel i sak, men i detta fall handlar det inte om barn i den bemärkelsen utan tonåringar som i lagens mening måhända är barn, men som utan tvekan vet vad de gör. Jag förmodar att du inte sett videon.

      Det finns en anledning att de i lagens mening är barn. För att skydda dom för att de inte har samma mognad, erfarenhet, konsekvenstänk och förmåga att ta vuxna beslut.

       Ja, jag håller helt med dig, men låt oss inte missta oss i frågan om att flickorna i den åldern frågan som diskuteras berör i allra högsta grad förstår vad som är sexuellt och vad för känslor de genom sina utmanande danser, ofta avklädda, faktiskt väcker.

       Jag har nog skrivit ca åtta kommentarer om detta i detta kommentarsfält, du får jättegärna läsa dem (dvs. ctrl F agnostik/agnostiker) för att förstå min poäng och vart jag försöker komma. Jag håller helt med dig, men vi kan heller inte förminska tonårstjejers kognitiva förmåga till att ”de inte förstår” och bara avfärda allt som ”oskyldigt”. Vi måste våga möta problemet i vetskapen att de är högst medvetna om sin sexualitet och vad den innebär. Internet är inte en lekplats, och som jag sagt i en annan kommentar (kanske flera) har de inte ett fullt utvecklat konsekvenstänk vilket gör att de med största sannolikhet inte förstår vad det innebär att finnas i sexuella sammanhang på internet, var bilder/filmer kan hamna, vilka filmerna når, och inte heller hur det påverkar dem själva att publikt söka och få uppmärksamhet genom sin sexualitet, deras självbild, världsbild, och vilka kontakter det kan tänkas leda till, med mera.

        Du är obehaglig. Många fina ord, men du vet själv vad det innerst inne handlar om.

         Ska jag tolka det som att du egentligen håller med mig, men du vill av någon anledning ogärna medge det, så du du gör någon luddig antydan utan någon som helst substans istället för att komma med någon saklig kritik mot det jag skriver?

        Nu ska vi se. Är det oskyldiga, eller högst medvetna, eller utan konsekvenstänk? Du skriver massa skit.

    Spelar väl ingen roll i detta sammanhang. Majoritet är väldigt unga i hans video (säkert mellan 14-18 ish).
    1, man har inte så mycket konsekvenstänk då.
    2, Man gör ofta det som är inne och som alla gör.
    3, Och det viktigaste; För tjejerna är säkert deras danser inte ens Sexuella. Hade killar gjort liknande hade ingen människa på planeten ens reagerat?
    4, och igen, dem är BARN. Vlad har NOLL ursäkter till att utrycka sig så som han gjorde.

    Sen finns det säkert de som gör det för bekräftelse, men ska Vlad då ta sig rätten och säga att ”Det är nog inte pappans favoritbarn direkt” pga av det? När han dessutom gjort mycket grövre (och på riktigt sexuella grejer) själv

     Nej konsekvenstänket är inte särskilt utvecklat vid den åldern och ja, man följer ofta strömmen, men det betyder inte att majoriteten av dessa tjejer vet exakt vad de gör. Det är måhända inte vuxna i lagens mening men de är inga barn heller, det är tonåringar som inte kom in i puberteten igår liksom. Försvarar inte Vlad på något sätt, men det blir löjligt att försöka hävda att dessa tjejer inte fattar att danserna kommer uppfattas sexuella. Måhända att danserna är avsedda för jämnåriga pojkar och inte fullvuxna karlar, men är man 14+ fattar man konceptet ”sexighet”.

      Och jag är övertygad om att människor hade reagerat även om det var killar som åmade sig och fokuserade kameran mot sitt kön/bakdel i underkläder/badkläder, dock kanske inte av samma anledning, då män generellt (och då inkluderat de i gränslandet mellan att vara pojkar och män) inte utgör en lika utsatt och grupp i det hänseendet som unga tjejer. Det säger en hel del om problemet och på vilket sätt det är skadligt att det är just unga tjejer som i första hand håller på med detta, och att det är killarna/männen/gubbarna som passivt eller uppmuntrande tittar på.

       Så mkt ord och du har inte fattat nåt. Vilka är ens orsaken till en början att tjejerna ”åmar sig (dina nedvärderande ord som visar exakt var du står i frågan). Jo, männen som tittar på, sexualiserar och dömer – åt båda hållen: du ska vara sexig men inte sådär sexig! Det har spillt över hela vägen ner till 7-åringar, men här sitter du och fokuserar på att de är ”utsatta”, men det är ändå på något sätt deras eget fel.

    Fast samtidigt..
    Varför 30-årig gubbe gör…
    Varför småtjejer gör…

    Spelar ingen roll att värre gubbar och människor tittar, just den HÄR gubben har hyfsat många följare och… nä klart slut här faktiskt

   Men vadå betygsätter? Det gör han ju inte. Det är inte som att han pratar om deras ”snygghet/fulhet” utan graden av provokation

    Han sa att nån tjej hade en snygg baddräkt, och att hon var väldigt söt. Han är 27 år gammal, och jag skulle gissa på att tjejen i fråga var ungefär 16-17, bara det är otroligt äckligt.

  Inte förvånad efter hans våldtäktsskämt häromåret. Han visade ju redan då hur skev kvinnosyn han har, och hur oförmögen han är att ta åt sig av kritik. Och verkligen inte förstår problematiken.

  Hans försvarsstorys på Instagram är fan pinsamma. Sitter där med ett smirking face och säger att ”vi alla är här för att lära” och säljer in sin kommande ”svarsvideo”. Usch.

   Usch, ångrar att jag gick in och kollade på hans försvar på Instagram. Så nöjd han är med att folk pratar om honom! Usch. Usch usch. Usch.

  Tycket du kan lägga till en liten shout out till Filip dikmens insta story angående detta han har lagt upp jätte bra snack om detta

   Jag tror inte Filip hinner med att dela alla shoutouts, det blir för stressigt nämligen ??

   Det står längst ner i det här inlägget, eller menar du någonting annat?

  Hur gammal är han?
  Han ser ut som en gubbe men endå ut som en pojke?

   Gud, ja! ?

   Kritisera föräldrarna som har dålig koll på sin barn.

    Men Vlad är väl myndig?

     27 om man ska tro Google.

   Hello, I’m anything between 10 and 55 years old!

   Vlad är 27 år gammal. Nämns i början av videon.

  Som en normalt funtad människa så har jag så innerligt svårt att förstå hur man som vuxen kan tycka att detta är en bra idé att båda filma och sen lägga ut. ”Det känns som att jag gör något olagligt”… Really?!

  Filip dikmen kanske inte gillar honom vanligtvis men han hade bra respons på detta

  Shame! Shame! Shame!

  Dööööör han tog bort sin gamla bild där han log naken på sängen ????? jävla dubbelmoral. Såg ni ochså hur han hota Filip ” jag ska catcha dig nåndag. ” vad ska draculan göra snälla

   Filip hade krossat lille Vlad med sitt lillfinger…

    Det tvivlar jag starkt på.

   Vart någonstans hotade han Filip? Hittar verkligen ingenting.

  Hur många skärmdumpar ska Filip dikmen dela på sin insta story. Vad är meningen?

   Vad är meningen med att kritisera hans antal av skärmdumpar? ?

   Gud va gott med bagel ?

   Narcissism tyvärr.

  En klassisk coomer.

   Nu är tanten här igen. Jag hade nyss lärt mig boomer. Är coomer ett nytt hippt ord jag inte känner till eller är det en felstavning av boomer?

    Jag är också tant och var tvungen att googla; ” ironic insult for an oversexed young man or, more generally, a loser.”
    Nu ska jag försöka få in det här ordet så ofta jag bara kan i mitt vardagliga tal.

  Vlads ursäkter på sin Instastory nu i efterhand.. ?
  Helt otroligt hur han pudlar nu.. Säger att han tar verkligen in kritiken och att han och vi alla kommer att växa av det ?

   Ironiskt. Som om en pedofil våldtar ett barn och sen efteråt säger ”jag ska lära mig av mina misstag” rättfärdig ju inget.
   Det var ju också han som la upp en video när han runkar som ”skämt” och la upp en ”before-sex selfie”. 🙂
   #bojkottaVlad

    Lite skillnad på barnvåldtäkt och Vlads video va?

   Läs hans senaste 2 instastorys. Alltså lägg av bara ??
   Alla gör fel blablablaaaaaaa

   ”Vi” kan lära av det här, dessutom. Tala för dig själv Vlad, jag vet redan att man inte gör sådär.

  Även Maja Nilsson Lindelöf har tagit upp detta i sin story idag!

   Snark

  Mina ungar skulle få twerka bäst de ville på Tiktok om det såg till att inte de aldrig skulle syssla med sånt som den här snubben håller på med. Är hans föräldrar stolta över honom?

   Stackars dina ungar. Två tankar i huvudet. Lovar att det går.

    Varför skulle det vara synd om mina barn?
    Har du lite svårt med läsförståelsen? Ser du vad jag skriver? ”om det såg till att” menat som i att det bara fanns ”antingen eller”.
    Men, hade du hellre velat att världen var full av Vlads än full av barn som kan dansa som de vill utan att någon sexualiserar dem så tycker jag faktiskt lite synd om dina barn. Du ger dem inte så bra förutsättningar för att bli bra människor.

     Tror det är du som får jobba med den meningen.

   Nej tack! – vi vill inte ha twerkande småbarn på tiktok!

  Han har ju som ett hånleende på läpparna, ser nöjd ut. Låstas han håller med. Ingen köper det , och folk kan bli cancelled. Folk kanske pratar om dig men du kommer inte få mer subscribers, dem kommer för att se ”tågolyckan” sedan drar dem. Du har bara gjort fel Vlad..

  han gör ju detta för att folk ska kolla på hans videos och för att han ska bli relevant. senaste gången han var relevant var när hans bff daniel anklagades för våldtäkt och dessförinnan när han ”sjöng” så vackert i mello. varför bete sig när man kan få uppmärksamhet som en jävla barnrumpa. hoppas videointäkterna vad värda att förlora folks respekt, om det ens fanns något kvar i det jävla skåpet.
  jävla peddo. jävla mansgris. hoppas han får stekt bajskorv till middag i resten av sitt liv.

   Inte för att det är själva syftet med det du skrev, men för att undvika ryktesspridning: det var väl ändå Kostik som anklagades?

   Vlad är ingen pedofil.

    Han verkar iaf gilla småtjejer lite väl mkt…

  Kan inte ”influencers” som honom bara sluta ladda upp skadliga videos och skaffa sig ett vanligt jobb eller något? Förstår inte varför han håller sig kvar med youtube då det inte ens verkar generera så mycket lön då han snart fyller 28 år och fortfarande bor hemma?

  Skrattretande att typ 50 tal influencers tagit avstånd från detta på en timme medan man kan räkna på handen hur många som tagit avstånd från de tidigare festligheterna. Båda djupt omoraliska saker. Riktiga fegisar.

   Beror nog på vem som klampar i klaveret. Biancas gäng vill nog flunsorna hålla sig vän med.

    Kan ju även vara att de inte vill klaga på festande för att de själva festar/vill festa.

    Oavsett, de är väldigt fega som inte tydligt tar avstånd mot de som bryter restriktionerna

  Alltså jag satt och kolla på dom där 17 minuterna och ett flertal gånger säger Vlad att detta är fel, han ifrågasätter sig själv, så varför i helvete slutar han inte filma!?
  Rent av vidrigt att sexualitet barn på det här sättet, usch!
  Sen absolut Filip säger väldigt mycket kloka saker, det som gör det problematisk att lyssna på honom är att han hela tiden säger fucking och fuck. Han är nog väldigt retorisk och kan prata, så varför sitta och svära i varenda mening, är du lite smart kan du trycka ned en människa med bra formuleringar.

   För han är arg.

    Med all rätt! Han gör det bra. Älskar Filip!

  Tycker det är sjukare att barn twerkar på nätet. Var är föräldrarna? Ta ansvar nångång herregud!!!

   Precis helt rätt skyll inte allt på Vlad. Vad fan är föräldrarna som sagt.

   Måste ju vara föräldrar som tycker att det där är helt normalt. Usch jag blir mörkrädd när jag ser föräldrar som uppmuntrar sina barn att lägga ut sådant.

   fast det såg inte ens ut som barn, de var väl mellan typ 18-25år, som yngst kanske 16år men tycker inte de såg så unga ut.

   Men det är tonåringar, tonåringar har alltid gjort ”dumma” grejer det är så man utvecklas. Vad som är sjukt är att en vuxen man drömmer tonåringar på tiktok. Rikta kritiken åt rätt håll och i detta fall mot den vuxna mannen som sexualiserar och slut shamear tonårstjejer!

    Det är främst flickor i 15-16 års åldern. Varför har ni så svårt att ha två tankar i huvudet samtidigt? Alla vet att vlad är ett jävla vider. Det betyder inte att man ska sitta och förminska ett jävligt farligt kulturellt fenomen där 15 åringar ser ut som 25 och där deras existens på sociala medier handlar om hur snygga och sexiga de är. Det är inte rätt någonstans och bör kritiseras.

     Tacksam för alla dem som ser är problemet med dessa ”barns” så kallade ”tiktokdanser”. Kan alla andra snälla bara sluta normalisera detta fenomen!

     Det är inte ”barn som inte förstår vad de gör”, dessa tjejer vet exakt vad de håller på med och vilka känslor detta väcker hos främst män.

     Självklart är det fel att en vuxen man sitter och sexualiserar tonåringar på nätet, men det betyder inte att det är hälsosamt för tonårstjejer att leva i en verklighet där det är normaliserat att sexualisera sig själv och söka bekräftelse genom att åma sig i bikini för allmän beskådan.

     Kan inte annat än att tycka det känns oerhört farligt att en så stor del av den vuxna världen (kvinnor) normaliserar beteendet med ursäkten att ”tjejer får göra vad de vill”.

     Men vad en 14-17 åring vill är kanske inte förenligt med vad som faktiskt är bra för henne, framförallt kanske det hon i stunden ”vill” kommer skada henne i långa loppet.

     Detta kan inte annat än ge dessa tjejer en skev syn på både sig själv, sin sexighet, vad det innebär att vara kvinna och hela tillvaron i stort. Inte konstigt att tjejer blir deprimerade i allt större utsträckning när de lär sig att dansa sexigt för att egga upp män är något som uppmuntras och hejas på, samtidigt som deras kognitiva förmåga förminskas till att de ”inte förstår”. H e r r e g u d.

     Sluta avfärda alla stora, röda varningsklockor med att tjejena inte vet exakt vad de håller på med, de är inte 10 åringar. Dessa tjejer kom inte in i puberteten igår, de kan biologi, de vet exakt hur ”sexiga” de kommer uppfattas och hur de ska spela det kortet och de kommer snabbt bli varse om hur långt de kan komma på det och vad som finns att ”vinna”.

     Stäng ner deras tiktok och prata istället med dem, förklara varför det är farligt och på vilket sätt de kan skada sig själva genom det, berättar vilka konsekvenser det kan få, för DET tror jag inte att de själva förstår alla gånger.

      Vill förtydliga att jag inte på något sätt rättfärdigar Vlads beteende, men eftersom alla, inklusive mig själv, är rörande överens om att han är ett svin, så känner jag att det finns utrymme att även belysa det ANDRA problemet, som de allra flesta till synes verkar helt blinda inför.

       Jo det gör du faktiskt genom att förflytta fokus från hans beteende och istället nedvärdera tjejer som uppenbarligen är offer för sexism.

        Du får nog läsa min kommentar en gång till om du anser att jag nedvärderar någon. De som nedvärderar är de som förminskar tjejerna till helt aningslösa inför allt vad sexualitet heter.

        Jag har själv varit en tonårstjej som sökt uppmärksamhet via inte alltid helt förnuftiga vägar, det får väl antas vara en del av att utforska sin kvinnlighet och sexualitet. Men när det, som i dessa fall, sker publikt utan att någon som her styrning på vem materialet når och vilka kontakter det kan leda till för de unga tjejerna är det enligt mig de vuxnas plats (föräldrar samt de som styr plattformen) att kliva in och skydda de unga tjejerna från att hamna på fel ställen, fel sidor, i fel relationer, i fel sammanhang, och utöver det från att få en skev självbild och bild av sexualitet, kvinnlighet och relationen mellan man och kvinna.

        Det är helt sant att ungdomar inte har ett fullt utvecklat konsekvenstänk, och de är också extremt formbara både sett till hur de ser sig själv och vilken världsbild de skapar inom sig. Och det finns en fara i att unga tjejer lär sig att det största värdet att sträva efter är det sexuella (då de får mest likes, mest kommentarer, mer följare, mer erbjudanden), att den uppskattning som betyder något är den när de utför något sexuellt, eller när de väcker åtrå hos män. Det är inte ovanligt för tjejer som i tidig ålder börjat ”exploatera” sig själva sexuellt på olika sätt att sedermera bli inkapabla till att ens kunna ta till sig eller uppskatta uppmuntring eller bekräftelse som består i något annat värde, framförallt då det kommer från en man. Det enda som då betyder något är den bekräftelse de får genom de män som ser dem som objekt. Det säger sig självt att det kan få förödande konsekvenser för en kvinna, om det är den enda kärlek hon känner.

        Man kan såklart avfärda detta med att de bara gör det ”för kul” och det är ”oskyldigt” och jada jada, men då har man inte förstått vad internet är och vad den typen av bekräftelsesökande kan leda till. Det är inte en hemmafest med klasskompisarna.

         Ännu mer skuldbeläggande skit från dig. Sluta skriva uppsatser om ”konsekvenstänk” som att du visste ett skit och vad du snackar om, blir lite ödmjuk och ägna dig åt din egen lilla värld istället, och låt flickor får dansa precis fan hur de vill.

     Nej vet du, det som bör diskuteras är i sånt fall varför vuxna män tänder på unga lättklädda tjejer som dansar på tiktok. Rikta problemformuleringen åt rätt håll; män som objektifierar och sexualiserar tjejer.

      Typisk snöflingefeminism, sexxxxiigtt e faktiskt empooowerrinngg. Fattigaste analysen någonsin.

       Äh skärp dig. Det är ju absolut inte det som någon säger. Kritiken ligger i att det Vlad gör är fel och att han och andra snubbar är sexistiska är det som är problemet.

       Han kallar tjejer för f*ittl*uder upprepade gånger i videon. Hur kan fokus flyttas från det till att tjejer dansar på tiktok. Allvarligt talat så trodde man ju att det skulle vara mjukporrhan tittade på men snälla det var ca noll procent sexigt/porrigt/vulgärt *insert valfritt ord*.

        Men det är ingen jävel här som säger emot att han är ett äckel eller hur? Däremot är det flertal här som sitter och förminskar det faktum att unga omyndiga tjejer tillåts publicera mjukporr på en social medie. Tycker du inte att det är mjukporr på tiktok så förklara jättegärna för mig vad mjukporr är.

         Men allvarligt talat om du anser att det där är mjukporr så har du problem. Dom flesta dansar typiskt löjliga tiktokdanser med armarna, några skakar på rumpan och skrattar åt det, en tjej har ett uttryck som jag kan förstå uppfattas som lite förföriskt men mjukporr?

          Du har fortfarande inte förklarat innebörden av vad mjukporr är. Baseras din insyn i detta på en enda video så förstår jag att du inte har en aning om hur utbrett det är.
          Att du inte ser vilka potentiellt förödande och farliga situationer dessa tjejer sätter sig själva och andra i får verkligen stå för dig. Jag tycker att det är ett problem.

   Ni är en del av problemet som Filip tar upp

    Nej, däremot är både han och du två snöflingor som pluggat feminism på twitter.

     Men snälla väx upp. Jag identifierar mig inte som feminist, har inte Twitter, har läst 0hp genusvetenskap, följer inga kroppspositiva konton, följer inga feministiska konton, håller inte med om feminismens förklaringsmodeller.

      Ändå så kränkt av att bli kallad snöflinga.

       Lilla lilla människa. Jobba lite på ditt eget liv och sluta bry dig så himla mkt om andra människor.

  Vad är Vlad känd för? Är han någon gammal PH-deltagare eller så?
  Jag svär influencers ploppar upp som svampar överallt det är helt omöjligt att hänga med. Nya namn varje dag jag inte hade någon aning om och då är jag ändå mer än vad jag borde på sociala medier och kollar.

   Nej, han är känd för att vara en dålig youtuber.

  Hoppas hans strumpa hasar ner i skon resten av hans liv.

   ???

   Sjukaste jag läst, hur kan man önska sån ondska på någon annan! Rannsaka dig sjäv.

   Med grus i…

  Vlad är och har alltid varit sjuk patetisk och bryr sig bara om sig själv.

  1: Vlad ser inte ut som Dracula, han ser ut som Benjamin Ingrosso ? Och nej det är ingen komplimang..
  2: Filip Dikmen har många bra synpunkter men tyvärr förlorar han lite på svordomarna. Man hade tagit han mer seriös utan alla ”F***ing”..
  3: Alla borde cancel Vlad! Avfölj!
  4: Hans samarbetspartners borde få svara på om dem fortsätter samarbeta med honom efter detta.
  5: Om samarbetspartners ej svarar eller fortsätter samarbeta så cancel dem också!

  Hoppas han blir åtalad på något vis. Tror det är bästa sättet för samhället att markera mot sådant beteende, fast vad jag förstått så är det okej att recensera utdrag och klipp? Men det kanske mer handlar om musik och film.

  ref youtube: ”YouTube’s Copyright System Isn’t Broken. The World’s Is.”

   Åtalad för vad? Han gör inget brottsligt.

  är bara generellt så trött på män som återigen säger vad kvinnor ska/bör och inte ska/bör göra. gäsp

   Ja du, det gör väl kvinnor (som jag antar är de som hänger här) bra nog. Kastar skit på andra kvinnor dag ut dag in

    10% av läsarna är män från flashback och de står för större delen av skiten som skrivs här. Resten kommer från rasister, daddy’s girls och väldigt uttråkade bittra ensamma människor.

  Aaaw, blir ingen mer Mello för lelle Vlad ever igen efter detta. Såå synd.

  Får typ panik när jag ser kompisar i min ålder som låter sina barn ha tiktok där dom ”dansar” och som bara är 6-8 år! Ta ned skiten bara!

   Håller med!

  Ni kan kolla på videon när Filip Dikmen uttalar sig om Vlad’s video.

  https://youtu.be/um3V4a8gBos

  Tycka vad man vill om videon och mannen i den men du kan ju inte på fullaste allvar, C, mena att små 12-åriga tjejer är kvinnor som gör vad de vill med sina kroppar?

  Tiktok osv är ett stort problem eftersom majoriteten av de som tittar på dessa dansande twerkande små flickor oftast är just vuxna män, med VÄLDIGT skev sexuell preferens för att säga det milt.

  OT, LD har genomgått en operation idag och lagt på story inlägg typ ”om jag dör” och verkar ha haft ångest inför. Jag reagerade då hennes barn tydligen har insta och kan läsa det. Hennes barn kommenterade hennes insta för några dagar sedan om att hon var pinsam. Är det jag som överreagerar när jag tycker det är olämpligt att barn ska behöva läsa eller höra ens förälder tror att hen ska dö?

   Håller med dig, mina föräldrar är gamla och jag mår dåligt när dom pratar om deras död vilket händer ganska ofta tyvärr ? känner att panikattackerna kommer krympande… och jag är ändå vuxen.

    krypande* inte krympande ?

    När min pappa gick bort var det jätteskönt att han både hade berättat vad hans sista vilja var, men också skrivit Vita Arkivet. Vi visste precis hur han ville ha sin sista tid i livet, begravningen och en massa annat. De gjorde att vi som familj hade riktlinjer och slapp tjafsa eller diskutera hur vi skulle göra med en mängd saker.

    Är så glad och tacksam över de samtalen eftersom man plötsligt inser hur många saker man behöver ta ställning till när en nära anhörig befinner sig i livets slutskede.

   Håller inte alls med där. Tycker vi oftast har en alldeles för onaturlig inställning till döden, vi undviker att prata om den och blir så oerhört obekväma så fort den kommer på tal. Vilket också leder till att vi har svårt att närma oss andra som är i sorg och som skulle behöva det stödet och att vi sträcker ut en hand.

   Nej, jag pratar om döden med mina barn. Det visade sig underlätta deras sorgearbete när de sedan förlorat både mor/farföräldrar och det högt älskade första husdjuret. Mina barn har tagit upp det själva flera gånger, att de tycker det varit så skönt att vi kunnat prata om döden hemma.

  Och paow åker till Göteborg för att… göra håret.

  han vill göra världen till en bättre plats säger han, jag kallar det bull.
  Om det hade handlat om att lyfta problematiken i att unga tjejer lägger upp utmanande videos (vilket kan vara i vissa fall, speciellt när det handlar om väldigt unga tjejer) så hade han kunnat lägga upp en helt vanlig video där han hade tagit upp fenomenet och förklarat problematiken bakom det. Istället väljer han en vidrig film där han betygsätter tjejerna. Det blir så tydligt då att det enbart handlar om två saker: att få views och att han har en skev kvinnosyn

  Fan vad obehagligt att en vuxen man beter sig så. Har inte sett klippet för det äcklar mig.

  Hur fan kan han ens bry sig om hur barn/väldigt unga tjejer dansar?

  Om han går igenom alla dessa steg och ÄNDÅ publicerar videon så kan man verkligen undra vad han tittar på när ingen ser…….
  bara ”researchen” han måste ha gjort för att få ihop materialet till den här videon alltså w t f!?

  Nu har Vlad minskat med 4 tusen subs på youtube, jag hoppas att fler avföljer honom.

   Snart 10k.

  Nu har Vlad lagt ut en ny youtubevideo där han säger förlåt ? vem är taggad på att se den? Inte jag

  Inte för att försvara honom, men han har rätt i frågan: var är föräldrarna till dessa småtjejer? Och hur kan de tillåta att de hänger på tiktok där det tyvärr vimlar av snuskgubbar.

  Grattis till Filip Dikmens, ca 20 tusen nya följare på detta.

   över 30k

   Jo…. det är ju aldrig därför han tar ”ställning”….

   Ja han känns verkligen som en opertunist.

  Kolla senaste nytt om Vlad reiser!!

  https://youtu.be/5DaBHjgwVd8

   Efterlyser regelverk på plattformen YouTube. Vem tar ansvar för olämpligt material som laddas upp då ägaren av kanalen inte själv förstår sitt handlande? Många klavertramp ses av samma personer på socialmedier, allt för ofta. (mänskliga faktorn, är bara människa, de funkar inte jämt att påminna andra om de) Jag tror inte alla förstår hur stor arena för drev detta blivit. Hur många vuxna kreatörer kommer undan osmakliga beteenden. ( hur många vuxna vet att de dom lägger ut skapar kaos i kommentarsfälten, samt en kedjereaktion där publik går kanal ägarens ärende) Hur kan detta rättfärdigas gång på gång?
   Om det handlar om regellös arbetsplats, låter jag vara osagt, men styrningen verkar skina med sin frånvaro. (allt sker öppet och ingen gör något, inga konsekvenser, helt obegripligt)
   Du kan dömas för grovt förtal, och återgå till samma plattform där du begått ditt brott. Liter perspektiv på hur organiserade arbetsplatser använder reglering, avstängning, kräver avgång vid upprepande handlingar av sämre omdöme.
   När ska social medier verka för underhållning, läran, livsglädje, en arena där du går in och får energi, tröst, värme, känner samhörighet. Hoppas media utanför och fler arbetsplatser med mera få se vad som försegår på många social arenor. Allt sker öppet inför publik, öppna ögonen och var med och bromsa denna utveckling där mobbing och omdömeslösa handlingar hyllas. / Tack

    Att få fortsätta verka och vara kvar på stället där du begått ett brott,
    eller felaktig handling av skadlig karaktär är fel.
    Precis som i skolvärlden. Vi flyttar på offret och låter mobbaren vara kvar.

  Han är en av de youtube:ers jag absolut inte kan titta på. Har försökt. Det bara går inte. Obehaglig. Denna videon han lagt upp är en så självklar video att komma från just honom. Han har en unken vibe. Hu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.