Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

721 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej

      Vad har hänt med pink room gruppen på facebook?

        Jocke var där och snokade

          Amir också väl. Ex-youtubern

            Vem?

        Inaktiverad, de jobbar på att få tillbaka den men sålänge finns det en temporär grupp

          Varför är den inaktiverad och vad heter den temporära gruppen?

            Pink Room temporär

            Osäker på varför den blev inaktiverad.

        Vad är det för grupp?

      Hej hej, hemskt mycket hej

      .(I)___(I)
      ./ ^ ~ \
      |# o #|
      .\__*__/

      Ingen har väl missat T-shirten som finns att köpa på La Perla inom kort, finns ju iofs redan att köpa överallt, b.la på Ali.

        Va vilken t-shirt?

          Kolla hennes insta.

    Nu är jag här igen!
    Den här gången har jag tittat lite på besöksstatistiken då jag blev väldigt nyfiken på hur stor risk det är att stöta på någon som kommenterar här.

    I genomsnitt görs det lite över 100 tusen besök här inne, från nästan 48 tusen unika webbläsare.
    Om man nu tar i och säger att en unik webbläsare är en person (vilket inte riktigt stämmer eftersom samma person kan använda olika webbläsare under dagen) så innebär det att genomsnittsläsaren besöker sidan 2 gånger om dagen och en av dem gångerna klickar denne vidare in på ett inlägg och in i kommentarsfältet.

    99 besök av 100 tar inte och kommenterar. Så rent statistiskt sett så finns det 1.357 st som postar kommentarer, om man bara skriver en kommentar om dagen.
    93% av dem bor i Sverige enligt ett inlägg från i början på månaden, vilket innebär att det är 1.262 st.
    Om man tar det i paritet till befolkningsmängden runt om i Sverige så betyder det att 291 personer som kommenterar här kommer från Stockholms län. 71 st bor i Göteborg och 42 st i Malmö. I min egna kommun är vi bara 13 stycken och om man ser till storleken på den så började jag känna mig väldigt trygg. En tredjedels stackare bor i Bjurholm.

      Jag förstår inte riktigt din definition av unik besökare, kan du utveckla det lite?

      Jag kanske bara är lite trög/seg men för mig är inte unika besökare samma sak som unika webbläsare. Har du tagit bort det faktum att vissa läser alla inlägg?

        Det är inte min definition, det är Google Analytics definition. Ett unikt besök är någon som skriver in adressen i adressfältet, klickar in sig via en länk eller går in på en sida genom ett bokmärke.
        Under det unika besöket görs x antal sidovisningar, för den här sidan görs i genomsnitt 1,7 sidovisningar under ett besök.
        En unik webbläsare kan göra ett eller flera besök under den perioden som mäts, vilket vanligtvis är under ett dygn. En webbläsare är t.ex. chrome, firefox och internet explorer.
        Säg nu att du går in från samma webbläsare och läser Aftonbladet två gånger under ett dygn och du går in och läser två artiklar varje gång. Då får Aftonbladet 2 unika besök och 4 sidvisningar från en unik webbläsare.
        Men går du in en gång på datorn och en gång från telefonen så får Aftonbladet 2 unika besök, 4 sidvisningar från 2 unika webbläsare.

        Gjorde jag det tydligt?

          Ja, då förstår jag vad du menar ?

          Antog av ditt användarnamn att det var din egen formel eller så. Är nog för inne i att bolla D-uppsats ?

          Den stora frågan är dock hur man översätter unika webbläsare till unika individer.
          Själv besöker jag ofta under ett dygn samma webbplatser från tre-fyra unika webbläsare. Men jag är bara en individ = läsare, konsument osv
          Det kan ge väldigt stora överskattningar av räckvidden om många besökare är unika flera gånger varje dag ?

            Så länge vi inte surfar från ett chip i hjärnan så går det inte att tillförlitligt översätta unika webbläsare till unika individer.

              Då kan man få väldigt stor räckvidd som influencer om man bara lägger ihop olika webbläsare plus följare i olika kanaler. Många individer kommer då att räknas både två, tre, fyra och kanske fem gånger. Heja!
              Kanske kan det bli så att man når ut till 1,5 miljon följare då?
              Men hur många konsumenter blir det?

                Jag skulle gissa på att det blir runt 75.000 konsumenter.
                Ändå rätt så bra räckvidd.

                Om man jämför med tidningen Aftonbladet som trycks i ungefär lika många upplagor.
                I den tidningen kostar en halvsideannons över 115.000kr.
                En helsideannons kostar över 190.000kr
                En helsideannons på 3:e sidan kostar över 250.000kr styck.

                När man annonserar i Aftonbladets tidning kan man dessutom inte mäta framgången av annonseringen på ett bra sätt. Man når ut till en väldigt bred målgrupp.
                För ett bolag som vill få ut så mycket som möjligt för sin annonsering är influencer marketing ett väldigt effektivt sätt. Man har en snäv målgrupp, man kan mäta genomslagskraften och det är fortfarande sjukt billigt att köpa reklamutrymme hos dem.

      Fast kollades det inte upp förut att många från Norrland kommenterade här inne?

        Norrland är rätt så stort så jo, det är rätt många. Sammanlagt 177 personer/dag kommer från Norrland rent statistiskt.

      I genomsnitt 100 000 besök? Per dag? Per inlägg? Per månad?

        Per dag

        Glömde visst nämna det 🙂

      Förstår inte hoppet från 50 000 unika webbläsare per dag till att det blir att 99 av 100 inte lämnar kommenterar här?
      Att det är 1262 personer som kommenterar 1 gång per dag? Hur kom du fram till det?

      Det är ju bara att räkna ihop antalet kommenterar per inlägg och dag. Överslagsräkning. Så får man ett hum om
      Dessutom skiljer det sig nog mycket åt hur folk kommenterar. Vissa kanske gör det dagligen till varje inlägg, andra mer sällan.
      Så då kanske det är färre personer än så som kommenterar?

        100 tusen besök med i genomsnitt 1000 kommentarer på en dag blir 1% 🙂
        Så 99 av 100 besök tar inte och kommenterar. Det är dock inte samma sak som att 99 av 100 personer lämnar kommentarer här. Eftersom varje person besöker sidan två gånger per dag statistiskt sett.

        Att 1200 personer kommenterar en gång om dagen är inget jag kommit fram till, utan det är statistiskt sett. Det är garanterat mycket mindre än så, eftersom jag har känslan av att genomsnittet i alla fall lägger 2-3 kommentarer när man väl kommenterar. Men statistiskt sett, med den datan jag har, så är det drygt 1200 personer 🙂

          Ok 🙂

      Tidigare fans det en tjej här som jag har för mig kallade sig ”Lisa som gillar statistik”. Hoppas ni får kontakt, ni skulle nog gilla varandra.

        Varför tror du att vi är två olika personer? 😉

      Jag gillar dig!
      Det här gör att jag inte vill missa något ÖS.

      Genomsnitt per dag, vecka eller år?

        Per dag

    Ni som pluggar, vad pluggar ni och vad läser ni nu? ?

    Jag är på termin två av ett masterprogram i mänskliga rättigheter, jag läser två parallella kurser just nu. Den ena handlar om demokrati och mänskliga rättigheter, den andra är om religion och mänskliga rättigheter ?

      Jag jobbar men läser nästan alltid minst en kurs för älskar att lära mig och vissa saker är det nice att läsa mer strukturerat och med lite guidning än helt på egen hand. Så kanske inte räknas som någon som pluggar om du menar så, meeen..
      I vår läser jag en kurs i franska och en i programmering (C#) och sen läser jag ett masterprogram på halvtid utomlands så min nästa kurs är i ”risk management” där!

        Hur hinner du? Vad jobbar du med? Pluggar du kvällar och helger eller?

          Jag har alltid haft relativt lätt för att studera så jag tror det hjälper på så sätt att det generellt inte tar mig lika lång tid. När jag läser något så fastnar det oftast direkt, det spar tid. Pluggar lite ibland på kvällar, ibland på helger, eller på pendeltåget när jag fortfarande åkte in till jobbet – beror på kursen och hur jobbet ser ut. Jobbar vanliga kontorstimmar för det mesta, men så länge jag inte har något viktigt möte eller så, så har mina chefer liksom inget emot om jag slinker iväg 2h för en föreläsning eller seminarum eller dyl. Jobbar igen det så inga problem. Ännu lättare nu när vi jobbat hemifrån sen mars. Sen är de flesta kurser jag läser på distans (alltid distans när jag läser på universitet i Sverige eftersom jag bor utomlands), vilket också gör det lättare då det ofta är mer flexibelt med bara några få fasta livegrejer.

          Jobbar med strategisk kommunikation, är relativt flexibelt ofta. Sen har jag inga barn, så min fritid är ju min på ett annat sätt. Hoppas jag kan fortsätta ta kurser iallafall då och då även när jag har barn, men det får vi se haha!

            Jag har barn och läser fortfarande kurser på det vis du beskriver, funkar toppen, iallafall här hemma!

              Det är härligt att höra! 🙂 Ja, många som jag läst kurser med har ju också barn, så känner mig hoppfull att jag kan fortsätta med det ändå 🙂

          Jag jobbar och pluggar samtidigt. Krävs lite planering och en gnutta disciplin men då är det inga problem. Pluggar mest på kvällarna men ibland lite på helgen. Jag jobbar heltid och pluggar just nu på lite över 50%.

      Hej!

      Jag är på termin 3 och pluggar personalvetarprogrammet.

        Är det intressant? Varför valde du det?

          Jag har alltid varit intresserad av personalfrågor, har jobbat med personalplanering innan. Och jag är väl sugen på rikta in mig på arbetsmiljö för det är så viktigt och intressant. Det är givande och mycket bra program(pluggar i uppsala).

        Vad kul! Jag tar examen nu från personalvetatprogrammet fast i Stockholm☺️

          Åh vad kul! Grattis ?

      Läser till SSK, termin 1. Första kursen heter Omvårdnad som profession och ämne 😀

        Vad kul! Jag har precis börjat sista terminen på ssk-utbildningen, läser Sjuksköterskans profession – tillämpning just nu ?

          Åh vad härligt att snart vara klar! 😀

      Jag läser tredje terminen på biblioteks- och informationsvetenskapsprogrammet. Just nu läser jag kunskapsorganisation 4: nätverksbaserad kunskapsorganisation. Förstår ingenting trots att jag läst 3 kurser om detta innan ? är mycket teoretiskt och vi ska lära oss om xml, html och sånt som jag inte har någon kunskap om sen innan ?

        Vi använder oss mkt sällan av xml/html i praktiken inom mitt fält, går under informationsvetenskap. Bra att veta vad det är, hur det ser ut, men det är väl allt egentligen..

      Tekniskt basår ?

      Psykologprogrammet termin 8. Trivs mkt bra!

        Vilken intressant person du måste vara!

          Inte du

            Jag menade allvar, och var alltså inte ironisk. Har alltid sett psykologer som intressanta människor. Skrivet i all välmening.

              Haha förlåt isåfall! Svårt med sarkasm på internet, framförallt på en blogg där många brukar vara ganska dryga 😛

                Ingen orsak. Känner du att du lever ”djupare” än andra människor omkring dig?

                  Nä absolut inte. Eller jag är väl en grubblare och har fått mer att grubbla på i och med utbildningen. Men upplever snarare att det är svårt att ta till sig av det man lär sig själv. Blir lätt att man känner sig lite som en hycklare som ger tips och råd till sina klienter som man kanske inte följer överhuvudtaget själv, haha.

                    Alla mina illusioner förgörs …

      Andra termin på socionomprg. Läser just nu kursen ”Socialt arbete på makro-nivå”

      Läser till teologie kandidat på distans. Jag är utbildad till och jobbar som VVS-ingenjör, så det blir nog inget karriärbyte efter utbildningen, men det är alltid roligt att vidga vyerna lite.
      Har precis tentat momentet religionspsykologi, tror det gick bra och började i måndags med kristendomens utveckling.

        Läste fel. Trodde du skrev teknologi tills du skrev att kursen var i kristendomens utveckling ?

      Förskollärare, termin 3 ?

      Jurist, åttonde terminen och läser en kurs som heter ”Mänsklig säkerhet: folkrätt, mänskliga rättigheter och humanitär rätt”. Tar gärna emot förslag på vad jag ska skriva uppsats om inom detta område ?

        Vet inte exakt hur uppläget på er kurs är och därmed vad för slags uppsats ni ska skriva, men, jobbar i stor humanitär organisation och och ”dataprivacy” vad gäller mänskliga rättigheter (och även humanitär assistans och skydd) är sjukt intressant samt otroligt aktuellt på alla sätt och vis. Finns extremt många intressanta frågor inom detta!

          Nu är halva terminen uppsatsskrivning, 25-30 sidor, men sen ska jag skriva det riktiga examensarbetet på 30 hp också ? Måste säga att jag har dålig koll men typ att MR kränks för att datalagstiftning är för dålig? Eller att det finns nya aspekter på MR som aktualiserats i och med datalagring? Tusen tack för tips, jag ska kolla upp det noggrannare! ?

            Ja, precis det bland annat, så som right to privacy eller right to be forgotten. Så det kan sträcka sig till MR vad gäller individer vs. företag och stater. Sen finns det också specifikt för inom sektorn för MR/humanitärt/utvecklinsarbete, vad gäller vår rätt och skyldighet att skydda känslig information (för till exempel flyktingar, krigsfångar m.m.) vs. vad stater har rätt att kräva osv. Samt hur man ska tolka existerande ramverk när de skrevs innan den digitala utvecklingen kommit till hur det ser ut idag. Kan tipsa om att spana in ICRCs sida om data protection (https://www.icrc.org/en/who-we-are/the-governance/icrc-and-data-protection) som innehåller länkar till en hel del intressanta artiklar på ämnet som tar upp många olika infallsvinklar. De har också en blogg där de haft några artiklar på just data protection/privacy gällande humanitära insatser: https://blogs.icrc.org/law-and-policy/category/topics/technology-in-humanitarian-action/

            Men som sagt, finns många andra infallsvinklar också – det ovan är mer specifikt för inom MR/humanitärt arbete, men är sjukt intressant fråga vad gäller t.ex. Google och andra jättar och hur de hanterar vår information. Eller DNA-analys för den delen.

              Som ett till tips, om du är intresserad av att jobba med internationell rätt senare och skulle tycka just detta område gällande data vore intressant, så kan en sådanhär inriktning vara ett sätt att få foten in då många större MR inriktade orgs tittar mycket på detta och behöver mer expertis. Jobbar inte kvar där längre, men ICRC bl.a. har betalada traineepositioner (ca 24K efter skatt) på 12 månader som du isåfall kan spana in ifall det är av intresse! Håll utkik då och då isåfall, de dyker upp med jämna mellanrum året runt.

                Tusen tack för att du tog dig tiden att skriva (och länka)! Det är verkligen intressanta frågor som jag inte har reflekterat så mycket över. Jag ska absolut kolla upp traineetjänster.

        Skrev ett svar, men tror något ord jag använder fastnar i modd. Min svar fastnar alltid i modd när jag skriver om vart jag arbetar. Så…försöker väl vara lite mer abstrakt. Jobbar på en stor org. inom vad din kurs handlar om. ”Dataprivacy” är ett otroligt hett, intressant och viktigt ämne för oss i den sektorn. Finns många intressanta frågor att tackal och utforska!

        Ah men, så kom den ändå! Aja 😉

        Åh superintressant! Läste humanitär rätt under mitt utbytesår på juristlinjen och är en av de kurserna jag tyckte bäst om.

        En vän skrev inom humanitär rätt och hen skrev om drönare och att gå in i ett krig med en knapptryckning. Annars kanske en frågeställning kan vara hur lagen skyddar i en NIAC vs. en IAC (inom detta jan man ju se till skillnader mot civiliater, vårdpersoner etc)

        Lite vägledning förhoppningsvis!

          Ja, det ska bli kul! Men tusen tack, en frågeställning levererad sådär bara ? Vad jobbar du med nu?

            Skrev aldrig min uppsats inom humanitär rätt men hade en massa frågeställningar på lager 🙂 Min vän däremot vill gärna bli domare inom internationell rätt så hen följde den banan. Jag själv fokuserade istället på bolagsrätt så jobbar på ett bolag nu.

        Vet inte om det inbegriper detta ämne, och i sådant fall hur man formulerar frågeställningen- men jag tycker det är intressant med ’rätt till undervisning/skola’ kontra skolplikt. Att vi i Sverige har skolplikt (alltså närvaroplikt) medan andra som exempelvis Finland har läroplikt men inte närvaroplikt. Alltså olika aspekter på demokratiska rättigheter och skyldigheter inom skolplikt. Tycker det är en sådan intressant fråga. 🙂

        Kanske är det för centrerat på Sverige, ingen aning. Men det är ett intressant ämne i alla fall.

          Intressant! Läroplikt känns ju som rimligare om syftet endast är att uppnå lärandemål (vilket jag kan tycka borde vara så det ska vara på uni) å andra sidan finns det ju andra aspekter, t.ex. sociala av att interagera med jämnåriga i en skolmiljö. Tack snälla! ?

        Jag skulle nog titta lite närmare på NIAC kopplat mot IAC. Alt det problem med ”gråzoner” som krigsföring till stor del består av idag och specifikt kanske just it och el problematiken. Där annat stat agerar mot tex annan nations valsystem, banksystem och andra it-intrång (även påverkan mot större industrier som påverkar ekonomi etc)

      Jag pluggar termin 1 på förskollärarprogrammet! Läser just nu en kurs om dokumentation i förskolan, har inlämning på fredag sen börjar termin 2 på måndag ?

      Termin 2 masterprogram i ekonomi. Mammaledig samtidigt och njuter så av dagarna, förmiddag bus med barnet och eftermiddag/kväll plugg?

      Läser min sista termin på läkarprogrammet 🙂

      Jag är inne på min fjärde termin på studie och yrkesvägledarprogrammet. Just nu läser vi vetenskaplig teori och metod II. ?

    Kan inte sluta tänka på hur
    Lovisa worge ser ut som en yngre version av mormorn i serien ”the affair”

    Hur löwengrips bästis sheila är en kopia av julie i serien basic bitch

    Samt att jag föreställer mig att löwengrips sambo paul är en kopia av Leos pappa i serien ”pappas pojkar”

    Haha snälla säg att nån håller med??

      Owen Wilson

        Kopior.

      Ingen aning, men det bästa som finns är ju att se likheter.

      HAHAHHA googlade the affair o började garva. Så likt

      Bara jag som ser likheter mellan Worge och handsome squidward från Spongebob?

        😀 😀 😀

      Paul är kopia av den där blonda gamla gubben som är skådis och spelar artis/sångare i Love Actually.

        ”Billy Mack ” i Love Actually.

        Jaaaa!

      Jag tycker Lovisa Worge är otroligt lik handsome squiward. Googla ?

    Vart finner jag en kvinnlig piercare i Stockholm? Gärna med egen studio men det går bra annars också.

      Det finns väl rätt många? Jag var på en piercingstudio förut som heter ”Piercing Monroe” (Odenplan) och det är två kvinnor som jobbar där. En i receptionen och en som är piercare.

    Er senaste googling? Min är Balansera för mycket salt. Hade saltat såsen lite mycket..

      Haha gjorde nyligen en liknande googling, dock med peppar

      Why did they bring back Teddy

      Vem mördade Therese Johansson Rojo.
      Lyssnade på P3 dokumentären om Sturebymordet i eftermiddags.

        Den dokumentären var oerhört gripande. Funderade och reflektera över den länge, så sorglig och brutal händelse som verkligen berörde.

        Usch!! Var så himla insatt i det mordet förr. En av hennes närmsta vänner är ju influencer nu, felicia åkerström

      ”Löpband hemma”

        Jag har ett du kan få köpa ?

        Jag köpte nyligen ett i rose guld, så galet nöjd ??

      Vad hände Abbe i Hjällbo?

        Han fick stryk av ett gäng smågrabbar.

      Hög puls + corona, har världens högsta vilopuls just nu och vill verkligen inte att det ska vara corona ?

        Stressar upp dig över corona = högre puls

        Take a chill pill

      Rabattkod zooplus ?

        Jag med ?

      ”Vad innebär 3007 livstids kilometer?”

        Hur många grader är en bastugrad?

          Fick du något bra svar?

      10 små moppepojkar lyrics

        Neeeeeej nu börjar jag tänka på den jäkla låten. Hade glömt den… Gaaashh ??

          10 små moppepojkar, körde till en bio
          En körde vilse, sen var de bara nio

      ”Hur pratar man om självmordsförsök” ?

        Hittade du några tips? <3

          Ewwww ww ewwxdwe e32{{\3

        ??

      Pass this on The Knife lyrics

      Brott och straff

        Fjodor Dostojevskij

      The affair- grandmother.

        Hahaha samma här!

        Hahahaha jag mer

      Kan hundar äta champinjoner

      Ett tips är att lägga i en rå, skalad potatis i såsen och låt det koka en stund. Potatisen suger åt sig saltet. ?

      Mitt eget namn ? (ville se hur lätt jag skulle kunna vara att hitta för klienter på jobbet)

        Och hur lätt var det?

      ”plötslig död ppiller”. Går inte själv på det men har hört att det står det på bipacksedeln?

      Mexikansk restaurang i Stockholm.

      ”Månne ” för att se om jag använder det korrekt.. SAOL förvirrade mig till den grad att jag har bannlyst ordet.

      Tänkte skriva i ett sms typ ”jag insåg just att jag antog Att det blir middag hos mig. Tänkte vi månne likadant? ”
      Nu vet jag varken ut eller in efter att ha läst deras julafton i frågan. Tänkte att svaret blir gärna en middag eller så föreslår han en utflykt. Hur ser ni på min hantering av månne?

        Din hantering av månne är korrekt!

      Fick du upp potatis som svar? Ska tydligen dra till sig allt salt

      ”Ikea”. Bara det, inget annat ?

      Haha. Borsta kattens tänder

    TEXTILSKÄRARAKADEMIEN – Har någon läst där?

      Jag har läst Tillskärarakademin Malmö 🙂

    Isabella löwengrip har frågestund i sin blogg. Jag frågade hur resan till Dubai var i juldagarna.. Satt precis och kollade genom hela kommentarsfältet. Hon svarar på alla.. Men min fråga om resan är… Vad tror ni? Den är såklart borttagen ???

      Hon vill väl inte uppmuntra till resande i dessa tider och det är väl bra?

        ?

        ”inte uppmuntra till resande”?! Hahaha..tror du ens på det själv?

          Ja?

      Men varför ska hon svara dig om hon inte vill?

        Lite jobbigt att bli påkommen för dlm. Att dom döljer det hela visar ju bara att dom tycker det är pinsamt.

          Eller för att de inte har något intresse av att debattera

        Fast är det frågestund så är det eller ?

    Kurs i sömnad, hiss eller diss?

      Hiss!!

    Hur hanterar man familjemedlemmar som inte vill vaccinera sig? Blir så frustrerad.

      Man låter familjemedlemmarna hantera sig själva

      Är de vuxna? Varför får de inte bestämma över sina egna kroppar?

        Min syster är specialistsjuksköterska och vill inte vaccinera sig. Det vill jag.
        Men jag behöver inte ”hantera” henne för det. Hon är en vuxen person som väljer själv.

          Vad skönt att du känner så. Det handlar nog mest om att jag blir så besviken när det är personer som står mig nära och som jag förväntar mig mer av. Kanske bäst att inte prata om vaccin med dem alls. Men just nu vill jag knappt träffa dem pga min frustration. Känns som att de har gaddat ihop sig.

          Sjukt oansvarigt, hoppas hon inte får ha hand om patienter.

            Det lär hon ju göra, eftersom hon är sköterska. Dessa töntiga kommentarer som kommer titt som tätt:
            -Hoppas du inte får barn (för du tycker inte exakt som jag när det gäller barnuppfostran).
            -Hoppar du inte får ha patienter (för du uttrycker åsikter om saker jag inte har någon aning om egentligen).
            -Hoppas du dör för du har annan åsikt än jag om en president på andra sidan jordklotet.
            Väx upp för fan.

            Nu är det ju som så att vaccinationen endast skyddar den som vaccinerar sig…

            Nu är det ju som så att v endasts skyddar den som v´ar sig…

        De är vuxna. Jag kommer såklart inte tvinga någon. Tycker bara det är egoistiskt att inte vilja ta vaccinet eftersom det är enda sättet att bli av med den här pandemin.

        Tror inte ”hantera” var i syfte på ”hur fråntar jag de rätten att bestäma över sina egna kroppar?” men mer hur man hanterar att fortsätta prata och ses med dem. Av diverse anledningar kan man ju tycka det blir eller känns svårt.

          Kanske inte frånta dem rätten men det efterfrågas ju någon typ av argument eller metod för att få dem att ändå vaccinera sig. Och jag förstår verkligen inte varför, speciellt inte om TS vaccinerar sig själv? Då är det ju de som valt att inte vaccinera sig som också tar alla risker?

          Ja precis. Kommer ju inte fysiskt tvinga någon men vill fortsätta ha en god relation med min familj. Det är personer jag tycker om i övrigt, men nu i hela den här vaccin-diskussionen har jag typ tappat respekten för allihop.

      Låter de välja själva oavsett vad man tycker om beslutet.

        Absolut, de bestämmer ju såklart över sina egna kroppar. Men det är frustrerande med personer som inte bryr sig om vetenskap utan helt plötsligt blivit självutnämnda vaccin-experter.

      Man säger att man inte tänker träffa dom innan dom gör det, funkade för mig.

        Funderar på att göra det men känns lite väl magstarkt. Har en nyfödd bebis dessutom och vill ju såklart att de ska träffa sina mor- och farföräldrar osv. Blir som att jag bryter kontakten då.

          Varför då? Deras val att inte vaccinera sig. Ditt val att inte låta den nyfödda unge bli sjuk. Det känns väldigt lätt i min värld. De bryr sig uppenbarligen inte om dina önskemål varför ska du bry sig om deras?

          Men.. Bebisen får ju inte vaccineras och de ska va ovaccinerade? Skulle inte våga…

        Tycker det är en väldigt dålig idé att hota så. Det handlar om vuxna människor som har rätt att fatta sina egna beslut.

          Nä, jag vill inte hota. Kommer dessutom bli ett tomt hot i så fall för jag vill ju träffa min familj och att mitt barn ska få en relation med dem.

            Då får de riskera att bli smittade och ev. väldigt sjuka.

          Menar du generellt eller just med detta? För generellt, om man känner så verkligen inför något – varför inte? Vaccin eller vadsom, och det inte är ett tomt hot men man på riktigt inte vill träffa dem om de inte slutar göra en viss grej alt. inte gör en viss grej, är väl helt okej? Det fråntar de ju inte rätten att fatta beslut överhvudtaget, men ger de info om vad det kommer innebära för konsekvenser (eller en konsekvens då). Vad de gör med den infon är ju fortfarande upp till dem.

          De är väl fortfarande vuxna människor med rätt att fatta sina egna beslut fastän man ger dem information om vad en konsekvens kan bli av ett visst beslut?

            Man får göra vad man vill, det är så jag gör. Kommer inte kunna leva med tanken att jag drar in någon smitta till dom och de sedan dör av det.

        Men om du är vaccinerad behöver ju inte du vara orolig. Vilken oskön person du verkar.

      Påpekar hur osolidariskt dom tänker…

        Det har påpekats. Inte ett argument som biter tyvärr.

        Jag respekterar ändå folk som står för att dom gör egoistiska val.

          Men då sprider de ju runt sin dynga och sår frön av misstro och rädsla hos andra. Hade typ föredragit att de låtit bli att vaccinera sig i smyg.

          Kul för dig.

        Man är inte osolidarisk för att man inte vill ta vaccinet ?‍♀️

        Men däremot jävligt osolidarisk när man inte kan följa dom här restriktionerna som vi fått..

      Tipsa dom om svt dokumentären ”vaccinkrigarna”

      Det finns anledning(ar) till att de inte vill vaccinera sig. Låt de bestämma själva. Jag kommer inte att vaccinera mig och har anledningar till det.

    Men hallå!!! Var det nån mer än jag som trodde att Lady Gaga skulle bli president när hon plötsligt dök upp i rutan??!!

      Nej

      Öh nej? Om man missat valrörelsen i USA borde man seriöst ta tag i att se på nyheterna. Bara 2 minuter en gång i veckan iallafall.

        Googla ironi och sarkasm.

          Googla vett och etikett.

            Googla humor.

              För status quo: googla Google.

          Det där var inte det sock.

          Det där var inte ironi eller sarkasm..

      [Borttagen kommentar]

        Bra! Kommer se snett på folk som inte lagt på sig några kg över helgerna och under pandemin.

        Bastugrad-gate, hur mycket är ett coronakilo i relation till ett vanligt?

          1×135?

      Min morsa trodde J-Lo skulle sväras in

        Känns som om till och med Trump skulle göra ett bättre jobb…

    Ni som fått barn, vad har ni uppskattat att få i gåva av nära och kära? Mitt syskon har precis fått barn och jag är lite osäker på vad som är kutym.

      Min son fick en fin ståltermos med en nalle och namnet ingraverat. Sjukt uppskattad och välanvänd:)

      Även fjällräven Ryggsäck ”mini-kånken” brukar uppskattas 🙂

        När barnet är nyfött?

          Assnajs med grejer man kan använda senare ju. Inte bara en body i strl 56.

            Man får vänta mååånga år dock.. känns mer som en doppresent eller födelsedagspresent.

      En grå filt med sonens namn och födelsedatum. Finns på Rofa Design. Det har varit en stor favorit sen vi fick den!

        Fick vi med, fast rosa! ☺️ Även en väska därifrån som dottern har hos dagmamman nu.

          Gud vad gulligt!

      Ja. Något till barnet och något till mamman/båda föräldrarna.

        Gosedjur/filt till barnet. Något du vet att föräldrarna gillar till dem.

      Någon god mat ☺️ Sen kan man aldrig få för många gosiga filtar!

        Håller med om mat och gosiga filtar!!

          Håller verkligen också med om filtar eller mat! ?

      Rödvin och massa goda ostar. Efter en låååååååång graviditet var det en underbar gåva.

      Fårskinnsfäll.

        Medlemskap i Rädda Djuren-klubb.

          Det kan nog vänta till de besvärliga tonåren.

        Ja, Nøstebarns sovskinn!

        Håller barnet i perfekt temperatur alltid, haft till våra barn och flyttat mellan vagn, säng och som liten sov-ö i vår säng vid samsovning – perfekt att ha med på resa, barnet har alltid ”sin säng” med.
        Plus massa andra plus (funkar som kisslakan).
        När barnet blir större är skinnet mysigt att sitta på på golvet vid lek, eller framför tv.
        Bästa presenten!

        (Viktigt att det är ett sovskinn dock, så att det inte har långa hår barnet kan andas in, eller giftiga garvämnen etc.)

      Böcker! Kan aldrig ges för tidigt till barn ?

        Jo. Spädbarn har ingen behållning av böcker. De kan knappt se sina föräldrar.

          Det hindrar ju dock inte att du ger en bok i present till spädbarnet ?

      En riktigt mysig filt till bebisen.
      En bebis handduk.
      Body byxa och strumpor + mössa.
      Gulliga sneakers

      En presentkorg som du fyller med lite till bebis och lite till nyblivna föräldrarna. Ex: små strumpor, pyamas, snuttefilt, någon napp, någon babyleksak. Till föräldrar: ansiktsmasker, bodylotion, något gott att äta, en flaska vin.

        Ska man sno en handduk från en annan bebis då? Är det nån speciell bebis vars handduk det bör vara?

          Hahahahahahahahahahahajhaahhaah

      Fick en så fin present av min svägerska efter förlossningen, ett paket som innehöll 3 olika sorters té till mig samt en ansiktsmask, mjuk skallra och body till bebisen, ett gott kaffe till sambon och en målarbok till storasyster på 4 år 🙂 Va otroligt uppskattat!

      Bra, användbara kläder (t ex omlottbodys eller byxor med fötter nu när det är kallt) i inte allt för små storlekar. Min syster kom med en massa mat och fika som vi kunde stoppa i frysen, underbart! Har fört den traditionen vidare när mina kompisar fått barn sen.

      Filtar! Gärna lite finare som man kanske inte skulle unna sig själv.
      Kläder var lite si och så, vissa köpte ganska fula kläder ?
      INTE gosedjur, vi fick så att de rann ur öronen på oss.

      Jag fick 3 paket blöjor och en nalle! Uppskattade det massor då blöjor ändå kan vara dyrt i längden ?

      Till mig: Lösgodis, dusch/badgrejer, mat.
      Till bebis: Egenvirkad bebisfilt, egenstickade sockor, barnboksfavorit.

      Absolut bästa grejen är gungfötter att sätta på spjälsängen. ”Vyssan Lull sängfötter” är en variant. De kanske inte förstår det direkt men kommer definitivt tacka dig senare! 🙂

      Eller mer klassiska saker som beskrivits här tidigare som är fina men ärligt talat hade jag hellre fått något som underlättar en rätt så krävande… jag har nu skänkt vidare mina gungfötter till en vän som uppskattar dem väldigt mycket med!

        Nej håller verkligen inte med! Så onödig grej. Man kan dessutom bara använda så kort period innan bebis kan resa sig själv.

          Vi använder våra fortfarande, de är över 2 år ?

            Fast det är ju farligt och inte enligt rekommendationerna

        Bra tips ovan! Tänker att man i första hand kan fråga om det är något som föräldrarna behöver, vi fick en kräkis till bebis så behövde mer kläder i storlek 56 för vi hade typ inget (obs vet att många köpt massor i den storleken så inte tips på just det men exempel på att det är bra att fråga).

        Annars har vi uppskattat:
        – Muslinfiltar (numera snuttefilt)
        – Vattenflaska med sugrör som man kan dricka ur när man ligger i sängen och nattammar
        – Liten termosmugg för promenader/ hemma för att få dricka varmt kaffe
        – Blöjor!!

      Ska du köpa kläder. Tänk på att det är skitsvårt med storlekar. Jag fick tillexempel jättefina kläder, bland annat en tjock overall i en lite större storlek typ 68. Problemet var att den passade mitt i sommaren. Inget som jag tänkte på innan jag fick barn alls.

      Fina filtar ❤️

      Vi fick ”presentkort” på Foodora. Otroligt nice när man har noll ork till att laga mat. ☺️

        Sjukt smart om man bor där det är möjligt att beställa! Fika och mat annars är ju guld!

      Bästa vi fick var en sovpåse till barnet.

      En riktigt bra termosmugg och ”muff” till vagnen (för föräldrarna till alla kalla promenader framöver).

      Filt med namnet broderat såååå snyggt ! O kan användas länge , jag skulle avråda från kläder
      – Om inte föräldrarna vill så klart, alt försök att få fram vad de vill ha/ behöver .

      http://www.notonthehighstreet.com är super för presentidétorka – deras ”grej” är att deras saker görs personliga med namn, text, tryck osv. Mycket fint i alla tänkbara presentkategorier 🙂

        Finns text en ”gifts for newborns”-kategori!

      Mat/fika/kaffe/blommor mm till föräldrarna.
      Imo när barnet är nyfött blir man glad för besök och någon som vill lyssna om man vill prata om förlossning eller massa annat om barnet.

      Kanske ett sånt kit där man kan göra avtryck av fot / hand när barnet är som allra minst.

    Trump är inte längre USA:s president!

      Men nej!! O inte Lady Gaga heller!!!??

        Aldrig sett arrangemanget innan så blev ganska förvånad.

        Melodin i låten som kom efter Gagas uppträdande var inte så välkomponerad dock tycker jag.. x)

          Whitney Houston gjorde den bättre. Får rysningar när hon går upp en oktav och tar ett högt c.

          Googla: Whitney Houston – Star Spangled Banner

            Aha? Tror inte jag formulerade mig rätt men jag håller med dig! 🙂

            Menade Jennifer Lopez Performs ”This Land is Your Land”, som kom efter Gaga. Var delar i melodin som var lite snarlik melodin i Johnny Cash ”I Walk the Line”.

            I början vid 0:28-0:32 i uppträdandet exempelvis.
            https://www.youtube .com/watch?v=HIBEUMSeP-8

      Jag är såååååå glad. Aldrig varit så glad innan över byte av president. Jag diggade Bush och gillade Obama så där spelade det inte så stor roll för mig, men nu känns det sjukt stort. Äntligen är puckot borta.

        Bush var ju en katastrof. Startade krig mot Irak efter 9/11, trots att nästan alla kapare kom från Saudi.

          Trodde aldrig jag skulle läsa att någon diggade Bush

            Plötsligt händer det

          Är skitsamma vart kaparna kom ifrån, de hade kunnat komma ifrån Sverige, han hade fortfarande gått på Irak eftersom Al-qaeda tog på sig det. Det var dessutom Bin Laden som förklarade krig mot usa först i en tv sänd intervju, innan 9/11.

            Vad har al-Qaida med Irak att göra smartass? Det land du tänker på är Afghanistan där al-Qaida tränade.

            Han tog Irak för att han ville ha olja och inget annat. Han till och med själv sa ”we are not liberators we are invaders” snälla läs på lite

          Osama förklarade krig mot U.S.A i slutet av 90 talet.

    Det här är en sång om ingenting
    Så att alla brats kan hoppa omkring
    Och i baren shottar vi Jäger
    För att visa vem som äger

      Äger bakfyllan nästa morgon eller?

      Nästa låt i queuen:

      I en rosa helikopter
      Ska jag flyga hem till dig
      I en rosa helikopter
      Ja, då flyger jag till dig varje dag

      Det var en gång en liten fågel, ja en fågel, han bodde på landet, Roger hette han

      Här i kungsträdgården finns det pojkar som gör mig så glad.
      Du är det sexigaste jag har sett på många många dar.
      Jag tycker om dig, hoppas du tycker om mig.
      Och du kanske vill sova över hos mig
      Lilla hjärtat, jag tänder så på dig, jag vill så gärna ha sex med dig.
      Lilla hjärtat, jag tänder så på dig, jag vill så gärna ha sex med dig.

      En gång om dagen får jag ont i magen
      Då tänker jag på dig så går min magvärk över

      Vad gör vi? Nu kör vi!
      Vad gör vi? Nu kör vi!
      Vad gör vi? Nu kör vi!
      Vad gör vi? Nu kör vi!
      Vad gör vi? Nu kör vi!
      Vad gör vi? Nu kör vi!
      Vad gör vi? Nu kör vi!

        Ett två tre

          Fanta och rosé

      Tra la la lilla molntuss
      Kom hit så ska du få en puss

    Är i desperat behov av hjälp. Jag är intresserad av ett jobb i Irland (Cork) och idag fick jag ett mejl om en intervju. Blev såklart glad men nu växer paniken över hur jag ska typ överleva. Bor liksom fortfarande med mina föräldrar och undrar om jag verkligen kan klara av detta. Det är en sak att flytta hemifrån och bo 20 min bort ifrån dem, nu kommer jag bo i ett annat land!

    Hur är det ens Irland? Har redan nu fått veta lönen (typ 23-24 tusen) och undrar mest om man kan klara sig på en sån lön när det gäller hyra och mat? Vore sååå tacksam över att få lite tips eller råd från människor som har gått igenom detta.

      Kan inte alls svara på om Irland specifikt, men är på mitt tredje land sen jag flyttade från Sverige efter studenten och jag lovar att du klarar det! Det är nervöst och lite läskigt, men man klarar av mycket mer än man tror och du lär dig efterhand. Googla upp det nödvändigaste innan du drar, men allt kommer ordna sig!

        Tack för peppen, allt kommer nog ordnas! Wow, 3 länder! Just nu känns det tufft av bara tanken att flytta till mitt ”första” land.

          Ja, första känns värst så klart – man gör något helt nytt man aldrig gjort förut, det är asläskigt! Men att jag skrev om tre var bara för att visa att det är inte så omöjligt som det kan kännas just nu. Med största sannolikhet kommer det bli en ascool och lärolik upplevelse och i allra allra värsta fall kan du alltid bara säga upp dig och ta flyget hem. Men det kommer bli bra! Grattis till jobbet förresten! 🙂

            Ja, tack så jättemycket för peppen! Känns inte lika omöjligt som det gjorde för några timmar sedan.

            Har inte riktigt fått jobbet än, hahaha borde kanske inte tänka på så långt fram förrän jag har fått jobberbjudandet! xD

      Lönen och landet vet jag inget om men KÖR! Du kan alltid flytta hem igen och ställ dig frågan: på min dödsbädd, kommer jag att ångra att jag inte tog chansen?

        Du och M (inlägg nedanför) har rätt! Jag kan alltid flytta hem om det blir för jobbigt och har alltid älskat Irland

      Det är när man gör saker man känner är lite läskiga man växer som människa.

      Ingen erfarenhet av Irland men så länge du anpassar dina utgifter med din inkomst borde det gå bra.
      Antar att det är 23-34 SEK efter skatt i månaden?

      Nu vet jag inte vilken typ av jobb det är men om de rekryterar utomlands för en tjänst kanske de även erbjuder någon typ av relocation hjälp?

        Vet faktiskt inte om det är efter skatt, har utgått att det är innan skatt. Jag ska fråga om det på intervjun!
        Ja de har sagt att det ska ge relocation hjälp men vad innebär det i praktik vet jag inte. Räknar med att jag får fixa en del saker själv 😉

          Ah, ok. Möjligt att det då är 23-24000 /annually. När jag bodde i London angav de alltid årslönen i annonsen.
          Kolla om det finns någon Facebook grupp typ Swedes in Ireland eller liknande (finns för rätt många länder men har inte koll på Irland specifikt) där du kan få tips från de som gjort en liknande resa.

            Ja, jag tror det är årlig lön, återigen ska ska dubbelkolla detta! Har översatt summan till SEK och sen delat den på 12 = 23-24 000 kr.
            Ska kolla upp Facebook-grupp, tack för tipset. 🙂
            Har du flyttat ”hem” till Sverige eller bor du fortfarande i London?

              Jag bor i uk och jag tror det är samma i Irland; det är den årliga lönen innan skatt. Ligger skatten på samma nivåer som här kan du räkna med att dra av 20% + national insurance
              För att svara på din fråga tycker jag du ska köra! Jag har flyttat till nya länder 5 ggr och varken haft jobb eller bostad fixat i något av fallen. Det är lättare än att flytta inom Sverige. Bara att köra på ett kortare lägenhetskontrakt till att börja med, så är det bara att ta planet hem om du inte trivs
              Jag vill dock höja ett varningens finger på att det är 0% kul här just nu. Du kan och får inte göra någonting. Det kommer vara väldigt svårt att få kompisar när allt är nedstängt och ingen vill träffa någon utom de absolut närmsta (som man enligt lagen inte får träffa). Det kan kännas isolerat att vara ny i en stad och jag kan tänka mig att det måste vara förjävligt att göra den redan nu

                Tack för att du svarade så ärligt! Ska tänka på det där med lägenhetskontrakt och hur länge jag borde ha det, 6 mån eller 1 år.
                Ja, jag räknar med att det kommer vara tufft. Som tur är börjar inte jobbet förrän i sommaren, kanske till och med efter sommaren. Jag håller tummarna att det kommer vara nedstängt i samma utsträckning som det är nu. Trivs du annars i uk? 🙂
                Börjar bli mer och mer sugen på att köra på, speciellt när man får höra från folk att det kommer ordna sig. Ibland behöver man lite pepp.

                  Omg KÖÖÖR!!! Har också bott i 3 länder? bästa upplevelsen någonsin! Det kommer finnas tuffa dagar, men du kommer växa enormt som person och lära känna en massa nya vänner!!
                  Kör på säger jag!! Du fixar det??

      Bott i Irland i flera år nu. Jag hade cirka 1600 euro efter skatt i början och klarade mig bra

      Har bott och jobbat i Cork under 5 år för typ 15 år sen. Det var iaf då en trevlig och rolig stad att bo i. Många pubar och restauranger och storstadskänsla trots bara ca 120000 invånare. Mycket att se i omgivningarna också. Tror inte det förändrats så mycket. Irland är ett helt underbart land och irländarna är trevliga, snälla och hjälpsamma.
      Det är såklart en lite tuff omställning med nytt land och vardagsspråk men det är klart du fixar det! Helt klart det bästa jag gjort, utvecklades och växte massor under de åren.
      Saknar Irland och livsstilen för en massa fortfarande.
      Lycka till på intervjun!!

        Tack så jättemycket ditt svar, glad att höra att din vistelse var så fin. Är det något särskilt jag bör tänka på tycker du?

        Ska se till att jag fixar intervjun så jag får jobbet!

          Det är ju så länge sen jag bodde där, såg att nån annan svarat som bor där nu som säker kan ge bättre svar. Ville mest bara peppa till att ta chansen om du kan☺️.
          Passa på att fråga om de kan hjälpa till att hitta boende på intervjun. Kan ju även vara bra att vara beredd på att standarden på boende är mycket lägre än i Sverige, lite kallt, dragit och fuktigt. Bodde ett år i en lgh som man inte kunde stänga köksfönstret på då kabeln till tv gick in den vägen??. Men det gick bra det också??.

      Hej!

      Jag bor i Cork sen 8 år tillbaka.
      23-24000 är en bra lön här, däremot skitsvårt att hitta en egen lägenhet tyvärr, väldigt höga hyror – de har verkligen trissats upp under åren så man måste egentligen bo med någon.

      Med det sagt så är själva innerstan helt okej, mysigt och rätt pittoreskt men också inte samma standard som vi har i Sverige, typ byggnader kan vara lite halvsjaskiga och dåligt insulerade ?

      Irland är så vackert och Cork är en sjukt bra utgångspunkt för att resa runt, man kan lätt ta buss/tåg/bil en timme och uppleva så mycket spektakulära vyer.

      Folk är väldigt lättsamma och tillmötesgående, många hejar om man är ute och går och hjälper gärna om man känner sig lost, väldigt ”osvenskt” på det viset, vilket var lite av en chock först, men gör det också lätt att hitta vänner!

      Det är en studentstad så mycket unga människor. Har haft det otroligt kul här speciellt när jag var lite yngre hehe. Pubkulturen är ? om man gillar att gå ut förstås.

      Tyvärr är vi inne i vår tredje lockdown som tros fortsätta till slutet på februari men det är ju vad det är! Regnar mycket men är du säkert medveten om ?

      Fattar att det är sjukt nervigt att flytta ifrån familj, men tänk att det inte är på andra sidan av jorden och många jobb här har väldigt flexibla semesterdagar så man kan hälsa på familj utan problem!

      Blev värsta novellen nu haha, men om det är ett jobb du är intresserad av – pröva! Sverige finns alltid kvar

      Lycka till!

    Jag skulle vilja kontakta en svensk spåkärring (kommer inte på korrekt term just nu). Men eftersom jag bor utomlands så vill jag hitta någon som man kan skriva brev till. Vet att min mamma gjorde det på 80-talet, men vet inte ens om det går längre.
    Har ni några tips? ?

      Medium.

        Large

          KEKW ?

      Sierska.

      Bedragare

        Dig gillar jag.

        +1

        Prova gå till en som är riktigt bra och du ångrar dig inte.

          Du menar en som säger exakt det du vill höra?

      Mail??

        har du tips på någon man kan mejla?

          Nej, tror inte på sånt.

          Fråga MU hon har tips på världens bästa!

      Tror du verkligen att en ”spåkärring” kan se in i framtiden och ge dig svar om ditt liv?
      Varför är hon inte själv miljonär i så fall?

    Vem är det Alexandra Nilsson ska stämma på 2,5 miljoner?

      Denna blogg

      Var det inte nåt vitaminföretag som använt en bild på henne olovandes. Hon tog väl upp det i nån vlogg för lite sen.

        Alexandra skrev att det är en tjej vars blogg handlar om att hänga ut influensers som gör fel, så Camilla ligger väl nära till hands känner jag..

      ? Poppar popcorn ?

    Skulle du betala 4000 för en ansiktsborste från nuskin. ?Och om du köper en varför?

      Om den lagar mat, städar och ger fotmassage så kanske. Annars inte.

      Nej ???

      Sluta spamma Annica

        Det är Louise som är i farten….igen.

      No way! Är de så dyra?

        Ja kollade på hemsidan. Jag trodde dom kosta ca 700. Inte undra på att man inte tjänar pengar där för jag vet ingen som skulle betala det.

    Älskar Michelle Obama! Fan vilken powerkvinna hon är. ??

      *powerman

        Är det en man? Really?

        *power womb person, om jag får be.

        Hen, hen, hemskt mycket hen.

    Telemer.se.

    Akta er! Lurendrejare med inriktning på gamla. Mer info om ni googlar.

    Någon som använt Walking Talking?

      Nej, men walkie-talkie. I lumpen.

        Talkie-walkie på franska!

          De är roliga.

          Nato = Otan
          Aids – Sida

            Bästa är att trollstav (som I Harry Potter och dyl.) heter magisk baguette (baguette magique) på franska. Mer franskt blir det inte.

              Fast ”baguette” betyder ju ”pinne / stav” så det är ju mer så att brödet fått namn efter staven än att trollstaven fått namn efter brödet…

                Men ja, skoj med ”magisk baguette”!

      Jag gillar Modern Talking

        Jag föredrar Talking Heads. Kolla exempelvis Born Under Punches – Rome, Italy – 1980. Tina Weymouth är grym på bas!

          Glöm inte Talk Talk! 80-talet var fan en era av storheter av musik. It’s my life och Such a shame är klassiker.

    Alltså hjälp. Varför vaknar min fem månader gamla bebis nästan alltid 30 minuter efter nattning?! Någon som haft samma problem? Det spelar ingen roll om vi nattar i sjal/sele eller ammar till sömns. Hon vaknar ändå, inte ledsen eller sugen på att amma mer utan tvärtom superpigg, precis som att hon tagit en tupplur. Idag sov hon sista stunden för dagen 15.30-16.15, så vid 18.30 var hon supertrött (hon orkar vara vaken max 2 timmar i sträck) och däckade direkt när jag ammade henne i sängen. 19.00 vaknade hon dock igen, hur pigg och glad som helst, och nu är det två timmar till av vakentid innan hon somnar för natten. Det känns så sent att hon tar en ”tupplur” kring 19-tiden, med tanke på att hon vaknar vid 6-7 på morgnarna och även sover korta stunder på dagen borde hon ha behov av sömn tidigare på kvällen… Hur sjutton ska vi bli av med den här sena ”tuppluren” som det nu blir när hon somnar och vaknar efter 30 minuter? Borde vi försöka hålla henne vaken längre sista ”passet” innan nattning, gör det någon skillnad för hur djupt hon somnar sen? (Det kommer bli sjukt gnälligt men vad vet jag om hur bebisars inre klocka funkar…) Vi samsover på natten men det spelar ingen roll om jag ligger kvar i sängen eller ej denna första ”nattning”, hon är som en klocka och vaknar ändå.

      Hon kanske vill sova senare? På grund av pandemin har vi kunnat hitta barnets naturliga dygnsrytm, vilket är sova 21-09 ? ibland sover barnet till 10:30, ganska skönt att det funkar när alla är hemma.

        Ja, det låter logiskt men hon borde ju liksom ditt barn vakna senare när hon somnar senare om det är hennes naturliga rytm. Men hon vaknar alltid mellan 6-7, oavsett om hon somnar 19 eller 21.30, där är hon också som en klocka… Och det känns ändå som att bebisar borde sova närmre 12 timmar per natt? Särskilt med tanke på att hon sällan skrapar ihop mer än 2.5-3 timmar dagtid. Ja herregud, att det är ett gissel med bebisars sömn… ?

          Ah, jag förstår.

          Nattskräck? Djävulskap? Jag vet inte. Kanske testa om hon byter uppvakstid vid längre test av att somna senare, förutsatt att dagen inte blir för jobbig och resulterar i övertrötthet. Kan hon vara det?

            Nattskräck har man väl inte som 5-månaders???

        Så gjorde vår bebis också i den åldern. Det var alltid efter 30 min ( jag hann precis trycka i mig lite mat). Nattade henne i sovrummet med amning i nästet som jag lade ner i spjälsängen. När hon vaknade nästa gång tog jag med henne ut till vardagsrummet och ammade framför tv: n ( orkade inte sitta inne i mörkret i sovrummet) hon somnade om snabbt och jag kunde lägga ner nästet i soffan. Om hon vaknade igen tog jag upp och ammade igen tills hon somnade helt, ibland tog det några ggr sen fick hon sova i soffan tills vi skulle sova.När min sambo var hemma ( jobbar borta fyra veckor i taget) tog han med den lilla ner till ett rum ikällaren och höll henne i nästet, de lyssnade på musik, jag ammade innan sen nattade jag vårt äldsta barn. När bebisen var runt 10 månader sov hon bättre, kunde kanske vakna någon gång innan midnatt. Nu när hon är ett år sover hon ofta hela natten.

      Be pappan hjälpa till?

        Hur då menar du? Hon somnar endast i sele/sjal (hos honom) eller vid bröstet och har alltid gjort. Hon har aldrig kunnat vaggas till sömns på annat sätt och tar inte napp, så mitt bröst är liksom hennes napp. Och som jag skrev, så spelar det ingen roll om vi kör sele eller amning på kvällen, hon vaknar ändå…

      Vi hade samma problem! Jag insåg tillslut att min bebis har en sömncykel på 30 minuter och därför alltid vaknar när han sovit i en halvtimme. För mig funkar det att ligga kvar bredvid, och när en halvtimme gått låtsassover jag och han somnar om igen ?

        Ja det här med 30 minuters-cykel känns verkligen igen här också. Det är därför vi har så svårt att få henne att sova länge dagtid, hon vaknar nästan alltid efter en cykel! Om man har tur kan man amma henne igenom till nästa. Men just på kvällen är hon så himla pigg när hon vaknar. Hon tittar rakt upp på mig med världens klaraste blick, jag får typ hålla mig för skratt. Kanske får testa som du att låtsassova och se om hon ger upp och somnar om. Hon är ju inte missnöjd när hon vaknar så det är ju värt ett försök ?

      Vår hade så också. Vi fick helt enkelt acceptera att kl 19 var för tidigt för henne att somna för natten. Så hon somnade alltid mellan 21-22 tills hon var ca 10-11 månader som hon började somna kl 20. Nu är hon två och somnar 18.30-19 på kvällen. Det suger att inte få den där egentiden på kvällen men man får trösta sig med att det blir bättre

        Ah, misstänker att det kanske är samma här. Vet inte om det kommer funka att styra sömnen, det kanske bara är att acceptera. Nu är kl 21 och hon somnade precis, prick två timmar efter senaste uppvak. Men man blir ju så avundsjuk på ”alla andra” som har bebisar som somnar kl 19 och typ kan äta fredagsmiddag tillsammans efter det. Vi slänger i oss maten 16.30 när hon är pigg och utvilad. Romantiskt ? Nåja, det är skönt att höra att andra haft det likadant och att det blir bättre!

      För att du ammar eller gungar henne till sömns. När hon kommer upp i ytlig sömn reagerar hon på att bröstet/gungandet inte är kvar.

        Jag vet att hon söker bröstet när hon vaknar till, men jag vet inte heller hur vi ska göra annorlunda. Hon somnar absolut inte annars, om vi försöker ligga bredvid henne utan att jag ger bröstet blir hon helt galen (om hon är trött), skriker, spänner hela kroppen och vrider sig. Att typ ”buffa på rumpan” som vissa verkar kunna göra funkar inte här. Så jag är nog inte redo att ta den kampen ännu, hon är ju fortfarande så liten… Men tror inte det är hela bekymret heller eftersom hon vaknar efter 30 minuter även om jag ligger bredvid. Det är snarare det att hon är så pigg när hon väl vaknar, som att hon inte riktigt kommer ner i djupsömn.

      Helt normalt! Min som gjorde så i perioder till och från tills han var ca 1 år. Bara att härda ut skulle jag säga. Hon är fortfarande väldigt liten.

        Tack! Så typ, inte mixtra med tupplurarna utan låta henne sova 18.30-19 och sen köra ett till kvällspass vaken? Kanske bara är att acceptera det läget.

          Så gjorde vi iallafall, nu är han 3 och sover 20-07 varje dag 🙂

          Nu är jag färdig med småbarn, men detta: ”acceptera läget” är det viktigaste jag lärt mig och det enda jag skulle ta med mig in i en eventuell ny bebisperiod. Släpp allt desperat sökande efter lösningar och metoder. Läs gärna hos @vildabarn för andra och mer accepterande sätt att tänka.

    Läste igenom webtoonen Mage & Demon Queen häromdagen. Riktigt underhållande 🙂

    Läser ni några webtoons eller serier på nätet?

    Tips på goda saker att äta till mellis?

      Avocadomacka! Ägg i olika former. Keso med hackad frukt. Morotsstavar.

      Eftersom du säger mellis gissar jag att det är till barn….. Yoghurt/ fil med flingor, pannkakor, omelett, mackor, gröt….

        Kan inte vuxna äta detta?

        Äter du inte mellis? ? Blir du inte hangry?

          Mellanmål kanske hen kallar det, känns inte lika barnsligt.

          Hangry blir bara den som baserar sin kost på kolhydrater.

      Humus. Finns på Lidl.

        Humus är saprofytiskt nedbrutna växt- och djurdelar i förnan, vars ursprung inte längre kan identifieras med blotta ögat. Den viktigaste källan till humus är lignin som blivit modifierat av brunrötesvampar och mjukrötesvampar. På obrukade jordar utgör humus huvuddelen av det översta marklagret – den så kallade O-horisonten, också kallad råhumus. Humuslager kan dock saknas på hälleberg, rasbranter, bergstoppar, glaciärbottnar etc. Humus kan delas upp i mull, mår, torv och dy.

          Du måste vara en riktig höjdare på fest!

            Touché!

            Lika stark come-back som ”spegel-spegel kommer aldrig tillbaks”!

          Och det säljs på Lidl alltså?! ?

            Låter gott!

      Mixa eller vispa ihop två ägg och en banan, stek små plättar. Tillsätt vaniljpulver eller något annat som du gillar, annars är det gott naturellt också.

        Så gott. Det va min jobbahemifrån lunch idag. Med hallon och (en massa) keso.

      En banan, en sockerfri kvarg, 2 morötter, ett knäckebröd med lite smör på, en matsked jordnötssmör eller några majskakor?

      Kokt ägg, frukt av alla slag, mackor, omelett eller äggröra, bars, gröt, keso med müsli i, m.m i all oändlighet mvh tjej som alltid äter sex mål mat om dagen

    Är det någon här som håller på med äggstimulering inför ägginfrysning eller IVF? Jag har gått i åtta dagar på Menopur, Gonal-F och Fyremadel – och idag syntes endast ett ägg på ultraljudet ? Läkaren säger att det är inte säkert att vi lyckas plocka ut det ägget, men att vi försöker på fredag.
    Går någon här igenom något liknande? Några tips?

      Jag gjorde ivf för några år sen. Vet hur tufft det är <3 är det din första omgång? Isåfall brukar första gången vara ”testomgång” för man vet aldrig riktigt hur man reagerar på sprutorna. Du kanske behöver ta högre dos till nästa gång eller kanske köra långa protokollet. Jag vill iaf tipsa om att ta vitamin d. Tog något mer men minns inte nu vad det hette men finns mycket på nätet om hur man boostar äggkvaliten.
      Lycka till!! Kanske är det ditt guldägg därinne. Behövs ju bara ett 🙂

      Nej tyvärr ej
      Men ville bara säga att min kompis fick bara ett ägg utplockat och befruktat. Men allt gick bra och hon går och klappar på magen nu.
      Jag håller tummarna för dig! Vet också en annan kompis som när hon va på första koll en fredag så va det bara ett ägg så de vänts över helgen och på måndagen va hon överstimulerad och hade nästan 20 äggblåsor

      När ska du plocka ut? Finna ngn chans att det tar sig några fler ägg?

      Jag har gjort två IVF. Första gången fick vi ut tre ägg, men det var gränsfall att ens få göra äggplocket då för att det visade så få på ultraljudet. Vid andra försöket fick jag en mycket större dos (använde också menopur) och då gick det bättre, fick ut 10 ägg. Jag vet att det är en otroligt jobbig tid och det är svårt att ta till sig tips från andra. Det låter klyschigt men sluta aldrig tro och hoppas även om jag många gånger själv vet hur svårt det är. I somras föddes min dotter som jag många gånger aldrig trodde att jag skulle få. Jag önskar dig all lycka och att du ska få känna den glädjen som jag har fått ❤️

    Någon med tips på böcker som liknar Innan floden tar oss, Den som går på tigerstigar, Blå Längtan? ?

      jag heter inte mirjam och de flesta böcker av majgull

        Vad heter du då?

          Hihi ?

          Ha ha ha!!

      Ljusets dotter som också skrivits av Elizabeth Nemert är jättefin.

    Är det någon av er som har nintendo switch ringfit adventure? Är det kul? Håller det i längden eller tröttnar man? Jag är inget fan av träning men behöver komma igång och röra på mig mycket mer och tänker att det är lättare om det är ett roligt spel.

      Jag har det och är nöjd. Finns mycket att välja på och som du säger är det roligare att träna när det är ett spel. Sedan har jag i perioder inte spelat men har nog inte direkt berott på att jag tröttnat utan glömt bort det eller haft annat att göra istället.

      Ja! Det är jättekul och har inga problem att hålla igång varje dag 🙂

    Tips på bra serie?

      The Queen’s Gambit
      Bodyguard
      Yellowstone

        Bodyguard är fan grym!!

      Helvete- historien om Norsk black metal. Finns på svtplay

      Hjem til jul

      Casa de papel
      Broadchurch
      Killing Eve
      Ozark
      House of Cards
      The Crown
      Orange is the new black
      Sharp objects

      Love is blind på Netflix. Älskar datingprogram.

      Manifest

      The Leftovers. Så underskattad. Saknar fortfarande personerna i den emellanåt… 🙂

      The Wire. Suverän kriminalserie som verkligen visar att ingenting är antingen svart eller vitt.

      Derek.
      After Life.
      Bling Empire.

      Lupin

      A Discovery of Witches ser jag på just nu. Kan rekommendera den starkt

        Boken är dock bättre 🙂

      Lupin på Netflix

      Unge lovende på NRK.

    Ni som har bubbelbadkar, vilket har ni? Är det värt pengarna? Använder man det ofta? Eller är det lika bra att köpa ett vanligt badkar?
    Ska bygga hus och funderar på att beställa ett.

      När jag var barn och kusinerna hade ett så var det ju världens grej varje gång man var hos dom ?

        När jag var liten fick man prutta i badet om man ville ha bubblor.

          Haha! Har du gått i LHS?

          Att hälla i en tub Treo bubblar rätt fint oxå.

      Inte vårt tycker jag iaf. De blir rätt äckliga och är bökiga att rengöra.

        Tack för input, funderade just på rengöringsbiten…

      Jag har ett. Skulle aldrig mer köpa ett faktiskt om jag skulle göra om badrummet. Det används inte speciellt mycket och blir rätt äckligt när det står torrt länge. Svårt att rengöra också överallt. Vanligt kar eller inget blir det här nästa gång.

        Tack! Det kanske är lika bra att lägga pengarna på ett fint vanligt kar.. krånglig rengöring låter inte som min grej.

          Satsa på ett med djup och så långt som ni har plats med, så skönt att kunna sjunka ner med nästan hela kroppen!

      Men det ska finnas en madrass som man sätter på botten. Den verkar bra.

    Slutade med det hormonella preventivmedel jag använde (p-stav) förra året och känns som jag sen dess (kanske 2 månader efter) börjat få jättemycket mer finnar? Speciellt omkring hakan och käkbenen, men mer generellt också. Kan det här vara s.k. hormonell acne och kan det isåfall bero på att jag inte längre tar hormonellt preventivmedel? Ska hoppa på minipiller igen oavsett av andra anledningar, så hoppas såklart jag blir av med detta! Alltid haft lite småfinnar då och då, men känns väldigt drygt att konstant ha mer eller mindre prickar i ansiktet just nu.

      Post-pill acne, väldigt vanligt. Det blir bättre med tiden 🙂

      Jag fick också acne runt munnen/käken när jag slutade med p-piller. Jag har aldrig haft problem med min hy innan. Tog över ett år innan jag märkte förbättring. Nu återstår bara massa ärr ….

      Haft samma, det blir bättre efter ett tag när kroppen vänjer sig 🙂

    Hej! Finns det några här som precis som mig lider av eller har lidit av emetofobi? Är mest intresserad av att höra om det finns någon som lyckats bli av med sin fobi, hur gick du till väga? vad hjälpte och vad hjälpte inte? Jag har gått i KBT för detta och har samtalskontakt även idag men har fortfarande svåra besvär. Jag vet inte hur jag någonsin ska våga bli gravid och kanske tvingas må illa och kräkas regelbundet, hur jag ska kunna ha småbarn som är magsjuka osv osv. Har du barn, isåfall hur går det och hur var graviditeten? Andra generella tips och råd?

      Japp, har samma fobi och är rädd för exakt samma gällande en eventuell graviditet och magsjuka barn. Är visserligen singel och det är inte ens i tankarna att skaffa barn nu, men jag tänker typ lägga allt magsjukeansvar på min framtida kille i så fall?

      Grejen är dock att min fobi blev lindrigare ett tag, men det är tio år sen nu. Blev själv magsjuk och även om jag försökte hålla emot så gick det inte, insåg ju att kroppen behövde bli av med något. Nu har det ju gått tio år som sagt och det har vuxit tillbaka. Men samtidigt vet jag att det inte längre är farligt om jag måste.

      Men jag undrar, hur går det till att gå i KBT för det? Vad gör man? Trodde KBT var att möta sina rädslor och det känns lite svårt att möta den rädslan på beställning haha???

        Varför tror du att det blev värre igen? Tänker också att pappan till barnen får ta större ansvar då haha… dock är jag också rädd att föra över denna fobi till ett barn, mardröm om den också skulle få samma rädsla.

        Det är säkert lite olika, för mig har det mest handlat om hur jag kan jobba med mina tankar och ångest för att försöka förhindra en ångestattack och träna på att ”fokusera utåt” och inte vara så koncentrerat på mitt mående och min kropp. Och ja exponering är ju knepigt men där har jag fått jobba med att t.ex. äta på restaurang utan att få granska menyn/kolla recensioner innan (som jag tycker är jobbigt), inte tvätta händerna lika ofta, inte granska bäst före datum på matvaror, titta på filmklipp där någon kräks osv…

          För att det gått så lång tid (peppar peppar).

          Det som däremot kommit på senare år är att jag är beroende av tuggummi och vatten. För det har blivit som att jag blir torr i munnen, måste svälja, har inget att svälja och får kväljningskänsla. Det kom efter en förkylning så jag vet inte om det är nån biverkning eller om det hänger ihop med fobin. T.ex kan jag inte ens gå till tandläkaren utan att få panik för allt som ska in i munnen för jag får samma känsla då.

          Oj, vad är det som gör att du måste gå på restaurang som har bra recensioner? Typ, rädsla för att bli matförgiftad? Och hur har du kunnat gå på restaurang utan att kolla menyn, hänger det ihop med spyfobin??

          Har aldrig sett det som ett problem, jag tvättar också händerna så fort jag får möjlighet, eller handspritar (särskilt under corona och särskilt såhär års, varje år (så det här med avstånd, handhygien etc är inget nytt för mig, det är vardag men det känns naturligt och bra, inte som ett hinder)), men det är alltså ett dåligt beteende för en med denna fobin?

          Har du kommit nån vart alls eller är allt lika jobbigt som före kbt:n?

            gud vad sjukt, jag har också problem med det till och från! just känslan av att jag inte kan svälja ordentligt eller ska kvävas. tycker också tandläkaren är jobbig!

            Ja precis, jag vill läsa om någon blivit matförgiftad där innan p.ga. rädsla att bli sjuk. T.ex. har min sambo valt restaurang och inte berättat vart vi ska eller om jag varit ute med föräldrarna så kollar jag inte menyn innan. Vill kunna säkerställa att jag hittar något som känns ”tryggt” att äta typ, låter sjukt men ja.. 🙂

            Vet inte om det alltid är ett dåligt beteende men för mig är det ett så kallat ”säkerhetsbeteende” och jag tvättar händerna överdrivet ofta. Om jag t.ex. är hemma, har varit på toa och tvättat händerna och sen går runt lite hemma och fixar med nåt eller pillar på telefonen så vill jag tvätta händerna igen innan jag äter en macka eller vad det nu kan vara, även om jag då bara är hemma och inte utsatts för några bakterier. Så för att vänja mig av känslan av att vara smutsig eller rädslan av att ha bakterier på händerna har jag tränat på att inte tvätta mig lika mycket (framförallt hemma).

            jag gick i KBT första omgången när jag var typ 19 år och efter det blev det mycket bättre. Jag vågade utsätta mig mer för vardagliga situationer som tidigare kändes omöjliga, men jag blev absolut inte helt bra. Började sen på nytt nu igen typ 6 år senare då jag kände att jag behöver ta tag i detta igen. Det är bättre på vissa sätt och ingen skillnad på andra. Luddigt och långt svar kanske men men haha

      Wow, du kan skriva orden! Det kan kan inte jag. Såg dem och fick scrolla upp så jag inte ser dem. Har tyvärr inga tips. Är helt trasig

        Haha så var det för mig med, kunde varken säga eller skriva orden eller något men det blev bättre efter att jag var magsjuk. Kan dock inte säga k-ordet utan bara det på s.?

        jag kan också tycka att det är jobbigt, framförallt att höra någon säga det. fan vad pissig denna fobi är!! 🙁 har du testat att söka hjälp för det nån gång?

      Skrev du inte exakt samma här om dagen? Du fick ju massa bra svar då!

        nej det var inte jag isåfall! men då kan jag gå tillbaka och läsa i den tråden 🙂

      Jag blev av med min emetofobi när jag började på universitetet och därmed upptäckte festlivet. Är så dålig på att hantera alkohol så kräktes jämt på fyllan och eftersom man är lite bedövad då så märkte jag det inte alls var så illa som jag trott. Fast tja jag hade inte gett någon rådet att börja dricka massor av alkohol… 😛

        haha om det ändå hade funkat! Jag är väldigt medveten om att inte dricka för mycket just av rädsla att må illa… men har hört förut att det funkat för andra också.. 🙂

    Har ni tips om någon sida där man som nybörjare får hjälp i djungeln med ansiktsvård?
    Provat att googla men får upp sidor som gör reklam för sina egna märken.
    Tänkte mer att ”du börjar med syra, bha, lotion osv”. Där man på ett lätt sätt får reda på vad man ska använda och i vilken ordning. Och varför man använder den.

      http://www.naturligtsnygg.se

      Finns både webshop, bloggar och mycket rolig info 🙂

      Chatten hos skincity. Och FÖLJ det de säger. Vissa syror har invänjning, följer du inte det kan du få kemiska brännsår.

      Se till att förstå vad alla ingredienser gör och bestäm/köp utefter det. Dvs köp inte allt du ser och leta reda på ordning bara. Känns som att många köper först och frågar sen, slöseri på pengar bara. Välj utefter det du vill arbeta med. Tycker hudspecialisten.se har mycket bra info!

      Jag gjorde testet på Skincity, men köpte ingenting de rekommenderade. Köpte istället billigare produkter på Åhlens och Kicks som passade det Skincity rekommenderade.

      Börja med en rengöring, en dagkräm med spf och en nattkräm. Kör på det i två månader, sen kan du successivt öka på.

      Om du inte har problemhy upplever jag att Lumene Vitamin C (gul)serien funkar bra, eventuellt Hydra serien (ljusblå).

      Man ska ta ett fåtal produkter i taget eftersom huden oftast reagerar på att börja mixtra, typ finnar, utslag, kliande osv.

      Skincity

      Leyglow på instagram eller Leylas blogg hos Elle. Har många basictips och även svårare hudvård, även en budgetlista vilket jag älskar. Annars skincity

      Rekommenderar James Welsh och Skincare by Hyram på youtube

      Om du inte har något emot att läsa på engelska så rekommenderar jag stark r/SkinCareAddiction på Reddit. De har en jättestor Wiki med all sådan info, trådar med tips på produkter också om du vill ha det samt att då såklar kan ställa egna specifika frågor om du har något mer specifikt du behöver hjälp med sen när du kollat igenom allt annat.
      https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/

        Här är en länk direkt till wikin också: https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/wiki/index

        De förklarar olika steg du kan lägga in i din rutin, vad de stegen/typ av produkterna tillför, går över olika problemområden många har och vad det kan bero på och vad som kan hjälpa osv. Verkligen guld!

      Vad behöver du hjälp med? Kortfattat så är det viktigaste att du rengör huden 2 gånger, antingen olja eller balm. Sen kör du din vanliga rengöring, kör något med glycol acid. Sinnesbra!!

      På morgonen: c-vitamin, dagkräm (får ej innehålla retinol eller syror, kör något med ceramider eller fukt) sen SPF!! HELST MINERAL.

      Kvällsrutin: tvätta anletet, retinol eller kopparpeptider (du kan alternera dessa, blanda aldrig ihop) sen nattkräm .

      Du kommer aldrig behöva använda foundation typ.

        Kan du inte länka till dessa olika produkterna? Plz plz ?

          Jag vet inget om din hy och som någon därnere påstår är det ju smart att inte kopiera någons hudvårdsrutin helt! MEN, ska man se något resultat så ska man köra med aktiva ingredienser, det är inte farligt liksom. Börja lugnt och vänj huden. Jag har normal hy med torrhet ibland.

          Såhär är det, C-vitamin är great på morgonen. Lumene har en variant som är bra för nybörjare. När du avancerat ska du söka efter L-ascorbic acid som är den stabila varianten av C-vitamin, märket Niod (deras rekommenderas för natten dock) och Klairs har grymma. Är du på budget, köp the ordinarys 23 suspension och mixa med deras reserverstol+ferulic acid. Den combon är i princip oslagbar och liknar serumet från märkets Skincetucials (ursäkta stavning) som kostar typ 1000 kr?

          Dagkräm, jag kör just nu en från Estelle & thild som ska skydda hudens barriär. Den gör inte så mycket, rekommenderar den ej. Däremot krämen från FIRST AID BEAUTY. Kör valfri SPF.

          nattetid kör jag paulas choice retinol booster med en nattkräm från ROC med mkt. Du kan om du vill köra med niacimnide tsm med retinol och därefter lägga nattkräm.

          Vad mer? Jo, tänk på att lägga pengar på serum och inte krämer. Samma gäller för ansiktsrengöring. Ha heller ej parfym i alla dina produkter eller essentiella oljor. Svårt att undvika, men ju färre desto bättre!

          Om du är ute efter att ta bort pormaskar o krimskrams så kör den röda blodmasken från the ordinary en gång i veckan. Överexfoliera ej!

        Jag är på den nivån att jag har mascara, tvättar av ansiktet på kvällen med tvål (Dove just nu men brukar vara grungy). Och sen tar på en lotion, vilken beror på vad som finns hemma.

        Tips… kopiera inte någon annans rutin rakt av, ni har förmodligen olika behov. Finns absolut anledningar till att inte välja en mineral spf ex. Läs på noga innan du börjar med retinol.

      Caroline Hirons, hon är hudvårdens guru.

      Skincity är suveräna!

    Vill bara skriva av mig..
    Har så ont i hjärtat…

    Fastän vi bara dejtat i lite över en månad så känner han inget pirr.. eller ibland men inte som han vill känna…
    Han säger att han bara blir kär i personer som är hans motsats men också där det blir dysfunktionellt….
    Han säger att han ser mig som sin framtida partner… men ibland fattas det något…
    Och nu ska vi vara vänner medan han utforskar andra…

    Har aldrig känt så här efter ett uppbrott med en person som jag spenderat så lite tid med… ändå har jag så ont och vill obstinat skrika att han ska tycka om mig och inte lämna mig…
    Jag lider….

      Åå!! Lider med dig. Det är hemskt och känna så. Men vet du vad? Du kommer se tillbaka sen och vara tacksam att det tog slut. Du vill inte vara med någon som inte uppskattar dig.
      Du är bra precis som du är. Och någon annan kommer känna allt det där som inte han känner.❤️

      Gå vidare.

      Han vill utforska andra? Kanske ska du acceptera att han inte är intresserad…

      Skulle säga kapa kontakt. En sak om ni var bra vänner innan, men om ni bara dejtat så träffades ni ju för att se om ni hade en framtid som par. Bättre bara gå om det inte funkade och ni inte känt varandra så länge att han inte har en viktig plats i ditt liv redan. Hans ursäkter är antingen för att han inte vill göra dig ledsen och försöker linda in sanningen i snällare saker eller så vill han ha kvar dig som en backup medan han letar efter någon annan. Oavsett vad, så är det inte i ditt intresse att fortsätta vara vänner.

      Ledsen att det är jobbigt, har vart med om liknande en gång, inte samma situation men att jag blev överraskad över att jag tog ändå relativt hårt på avslutet med någon jag inte träffat så länge eller ens trodde jag hade fått särskilt starka känslor för. Det är inte roligt, men det bästa är att radera bort dem ur ditt liv och försöka släppa och gå vidare illa kvickt.

    Hjälp, behöver tips på hur min bebis (8 mån) ska sova hela natten genom… han sover 19-24 utan uppvak och sen går cirkusen igång, varannan timma vaken. Tröst med bröst och somnar om…

      Doppa en strumpa i whiskey, funkar finfint.

      Eter

      Har ett tips som funkar för typ alla: bit ihop i ca 2 år till

        Detta!

      Håll ut typ 1 år till så blir det förhoppningsvis bättre…

      Låt honom inte somna med bröstet i munnen.

      Vid 8-9 månader sker en utvecklingsfas som kan påverka sömnen rejält.

      Testa attlägga honom senare? Testa att inte amma natte-tid, det tar ett tag att sluta men det kan vara värt att få den sömn man behöver.

      Jag slutade amma min son på natten vid 8 månader för han höll mig vaken så jag fick noll sömn. Det blev så mkt bättre. Han sov bättre och åt bättre på dagarna. Det funkade för mig iaf. Säger inte att det är facit.

      Acceptera läget är mitt tips.

      Ha is i magen. Väldigt få bebisar i den åldern, om ens några, sover hela nätter i den åldern.

      jag vet inte om ni tyckte att ni var roliga.. men det var ni inte.

      Mer mat dagtid och framförallt på kvällen.

    Ni vet när man får en sån där flashback till ett tillfälle där man gjort något riktigt dumt eller pinsamt? Vad är er sån? Behöver skratta lite.

      Usch haha, jag förtränger mina. Ber hjärnan ta bort, ta bort, ta bort ?

      När jag var liten (10-11 kanske) så satte jag och en kompis eld på en papperskorg utanför en affär. Dagen efter gick vi till samma affär och sa vi ville ha betalt för att vi hade släckt elden. (vi sa inte att det var vi som tände på) Vi fick dock inte några pengar. 🙁

      När jag jobbade i en klädbutik hade jag lite skämt på lager som jag ofta använde vid ett särskilt moment med en. kund som alltid brukade framkalla skratt och skön stämning. Hade ett särskilt som jag sa när jag packade ihop varorna, ett jag sa när jag hjälpte någon med en skräddarändring osv.
      En gång hjälpte jag en medelålders man med en kostym och vi hade en standard trevlig shoppingupplevelse och jag drog några av mina skämt. Någon vecka senare var mannen tillbaka med sin son som också skulle ha en kostym, bara det att jag inte kände igen mannen och han sa aldrig att han varit där tidigare. När jag drog något standard skämt blev han liksom lite tyst, och sen vid kassan när jag packade ihop varorna drog jag ytterligare ett. Då säger han ”sådär säger du varje gång ju” och jag blev så paff och typ skrattade bort det. Sen när de gått förstod jag att det var den kunden jag hjälpt tidigare, och ville verkligen DÖÖÖÖÖÖ för det det var så pinsamt. Känner fortfarande cringe-känslor när jag tänker på det.

      Det var inget pinsamt för mig egentligen, utan mest kul, men jag kom att tänka på det idag.
      Var på festival och skulle gå på toa, det var en lång rad bajamajor och jag gick på den längst ut i kanten. Bajamajor är ju otrevliga som de är, trånga och så och det var inte direkt rätt tillfälle i månaden att endast ha tillgång till bajamaja heller så det var lite meckigt som det var där inne. Kände plötsligt hur hela bajamajan började ”sväva”. Blev ett sånt stressmoment när allt redan var jobbigt, fattade ju inte vad som hände. Hörde sen folk utanför som ba ”men hallå!!! Det är ju nån där inne!”
      Då slutade bajamajan sväva och stressat skyndade jag mig ut och såg att några som jobbade där hade kört in en handtruck under bajamajan och var på väg att köra iväg mig??

        Ååååh nej! Det där är min mardröm varje gång jag går på en bajamaja ?

        Hahahahaha det var kul! Tänkt att bli ivägkörd på en bajamaja ?

        HAHAHAHAHAHA. Jag borde inte skratta eftersom jag själv hade nog fått panik om det hände mig, men…. Jag är obviously ingen bra människa haha

        Skrattar så jag gråter!!

        Hahaha fyfan?

      Okej, tänkte på en sådan för bara ett par timmar sidan så det passar ju perfekt att dela med mig av min egen cringe.

      Var 2015. Jag studerade min kandidat/bachelor i Los Angeles på en skola med bra kontakter, vilket innebar att ofta var det mer eller mindre kända personer som gjorde gästföreläsningar för studenter, eller kom på besök i en kurs eller liknande. Det här var en gång då professorn i min kurs hade bjudit in Linda Woolverton, som skrev manuset till Maleficent, och hon tog även med sig Angelina Jolie som en överraskning. Så de tre hade liksom som en slags paneldiskussion gällande kvinnors (och minoriteter, men främst kvinnor) representation i film/Hollywood vad gäller framför och bakom kameran och hur de porträtteras. Detta var något min professor forskade/forskar om bl.a., så det var relevant för kursen. Väldigt intressant, allting bra, folk fick ställa några frågor de diskuterade osv. Den sista frågan som hanns med var en fråga om tanken bakom Maleficent var att de ville visa en annan sida av Maleficent än den man får se i Törnrosa, liksom ett slags mer feministiskt story telling och ny ”take” på en äldre klassisk Disneystory. Detta är viktigt.

      Anyway, efter lektionen var slut så fick man om man ville gå ner och prata lite med dem och ställa en fråga om man inte hunnit/hade chansen under lektionen. Var rätt många som stannade kvar och jag också, för jag var intresserad och ville ställa en fråga om Skönheten och Odjuret som Linda också hade skrivit och som var min favoritfilm som liten och jag tänkte skriva en uppsats i kursen gällande analys av några utvalda Disneyfilmer, så jag ba ”perfekt! Få med ett citat på den här frågan av den som skrivit filmen, vad kan vara bättre?!”. Står i kö för att komma fram till Linda, Angelina och min professor och upprepar frågan i mitt huvud flera gånger, hur jag skulle säga det, förklara till vad det gällde osv. Väldigt taggad och laddad.

      Sen precis innan det är min tur så blir jag distraherad av något på min telefon och strax efter det är det min tur och på något sätt har jag bara TOTALT glömt min fråga. Helt och hållet. Var totalt tomt i huvudet. Och där står jag efter ha köat i typ en kvart, framför Linda, Angelina och min professor som en stum idiot och jag tänker ”shit jag måste säga något så jag inte ser ut som en stratstruck idiot”. Det absolut enda jag får upp i huvudet är frågan om att berätta gamla Disneyfilmer på ett nytt feminisitikst sett och denna jävla Tubmlrpost jag hade sett några dagar innan: https://kellypoewilson.tumblr.com/post/109903201839/foreverpruned-black-american-queen#notes

      Ur min mun kommer något i stil med ”You know in the Little Mermaid, how like all Ariel wanted was some legs and Ursula told her that in the surface world you can have a vagina or a voice but not both. So, what do you think about the Little Mermaid being told in another way from Ursulas perspective?” Och så fort jag sagt det ville jag bara sjunka genom jorden. Uppenbarligen fattade de ingenting av vad jag svamlade om för att det gjorde ju noll sense så som jag sa det. Kommer inte ens ihåg vad någon av dem sa, jag stack så snabbt jag kunde. Vill fortfarande gömma mig bakom en kudde när jag tänker på det. Men ja, så kan det gå när man säger ”vagina” till Angelina Jolie, Linda Woolverton och sin professor.

        ? herregud vad kul. Hur vacker är Angelina i verkligheten?

          Fruktansvärt pinsamt haha… väldigt vacker, och ”mjukare” drag än jag hade fått intryck av att sen henne på bild/film tidigare. Honverkade väldigt reflekterande också vilket var intressant att lyssna på.

      Första gången jag höll på med en kille som 16-åring så hade jag hört att man skulle säga saker som ”du är så stor” osv. när man hade sex. Jag var dock så nervös och förvirrad att jag planerade och sa det redan när han stack in sitt finger. Han ba ”Det här är mitt finger?” Och jag höll på att dö av skam, haha.

    Jag orkar snart inte med Coronan längre. Är konstant rädd att mina föräldrar eller nån annan i min närhet ska smittas 🙁 Har ni några tips på hur man kan få lite guldkant på vardagen? Jag flyr till landet när jag är ledig, men allt är bara mörkt 🙁

      Lägg tid på dina intressen. Jag googlar massa hudvård och planerar min sommarrutin. Träna, fika, sov lite extra – gör det du mår bra av. Speciellt om du har extra mycket tid över. Snart blir det vår och då är fler vaccinerade och vädret hjälper till. Håll ut ett par månader till så vänder det sen! Skriver de här råden lika mycket till mig själv för det är inte lätt..

      Regelbunden motion i friska luften och god mat satte guldkant på hela min höst.? även att ha nystädat hemma och färska snittblommor varje fredag. Väldigt enkelt, men det fick mig att längta till fredagarna då jag gjorde allt efter jobbet (eller när jag var ledig, är ledig varannan fredag). Brukar även köra hemmaspa en gång i veckan, så jag har gjort sånt som är så enkelt egentligen men man det har ju inte funnits så mycket annat att göra egentligen så det lilla har fått duga.♡

      Jag vet inte om det är att sätta guldkant direkt, men jag vägrar låta coronan styra mig mer än nödvändigt. Jag försöker se till att påverka det jag kan och inte sluta med allt jag gillar, utan försöka göra samma eller liknande saker fast i annan form.
      Exempelvis så är sång mitt största intresse och just nu kan jag inte sjunga med kören, men då försöker jag istället att ha egen körövning hemma för mig själv (dock blir det ju mer sångövning på egen hand, men ändå).
      Jag gillar att träna på gym och det kan jag ju inte göra, men jag kan gå promenad och göra armhävningar/sit-ups osv hemma.
      Jag har en hög med böcker jag vill ha läst innan våren. Jag har köpt hem några böcker till min mormor (som jag inte träffat på ett år ?) och har även köpt samma till mig själv. Vi har bokklubb på telefon varje gång vi läst ut.
      Jag försöker att ha samma rutiner som jag hade innan, men en aning modifierade.

      Som sagt, det kanske inte kan klassas som guldkant, men det blir så likt vanliga livet som möjligt iaf. (Och just nu tycker jag att vanliga livet är guldkant).

      Jag vet inte, vet bara att daglig träning räddar mig. Jag går från halvdeppig till riktigt lycklig. Även om det bara är 3 gånger i veckan räcker det. Men även dagsljus.

        Hej var på rutinkontroll hos gynekolog idag och Av slump upptäckte massa cystor på äggstockarna.. så orolig nu snälla skriv bara peppande saker..

          Men cystor är inte farliga. Hade dom som med mej hittat tumör som har mycket vatten omkringsig är det värre.

          Har haft massor. Gör skitont när de spricker men är ofarligt.

    Någon som lyssnar på podden Lika & Olika? Någon som vet vem Lisa Anckarman pratade om i senaste avsnittet, en man som driver en podd med en annan, som pratat illa om henne i podden. Vilken podd är det?

      Tror hon menar 2 meter dumheter!

    Ni som var singlar länge och sedan hittade någon, hur gick det till? Har periodvis sökt aktivt men tycker inte det är någon skillnad från de perioder jag bara levt mitt liv och inte tänkt på partner alls så ”sluta leta så kommer den rätta uppenbara sig”-rådet känns inte heller helt verklighetsförankrat. Trivs bra med det liv jag har men att leva ensam tar mig inte åt det håll jag vill i livet. Vill känna hur det känns att ha någon som alltid finns där för en, och kunna finnas där för någon annan, som ett team. Har fin familj och fina vänner men det är inte samma sak.

      Flyttade 50 mil, skaffade nytt jobb, fick nya vänner där en av dessa introducerade mig för en av hennes killkompisar sen flera år tillbaka. Nu har vi varit gifta i 5 år tillsammans i 8 år, rullar på här! ??‍♀️?

        Känns som att det är nåt sånt man får göra faktiskt haha! Har ändå varit runt en del men knyter inte nya band så enkelt, lär väl känna en person per ny plats/situation ordentligt.

      Jag trivdes bra med att vara singel tills jag började närma mig 40-årsåldern, då började det krisa lite.
      Gav mig ut på nätet, ivrigt påhejad av min svägerska. Jag använde Match. Det blev kontakter med några kvinnor och till slut också dejter IRL. Det första förhållandet funkade inte, jag gjorde slut efter fyra månader.
      Förhållande två gick desto bättre. Efter ca en månads nätkontakt hade vi vår första dejt. Det var en lördag, dejt två var på tisdagen efter och på onsdagen flyttade vi ihop.
      Detta var för nästan 14 år sedan och vi är numera gifta.

    Dags för den stundande C-uppsatsen nu i vår. Är så nervös och stressad. Ni som har skrivit C-uppsats, om du ser tillbaka på den tiden och kunde göra något annorlunda – hur hade du gjort? Ge mig ditt bästa tips <3

      Hade gärna lagt ner mer fokuserad tid, det är nog det enda.

      Tog paus i två veckor när jag skulle jobba natt i våras, så jag struntade i den under den perioden. När nattjobbet blev förlängt till maj ut fick jag ta tag i uppsatsen och tackla nattarbete. Så, hade gärna skippat min random semester. Men jag fick VG i alla fall och jag har fortfarande inte lärt mig någonting av det jag säger till dig.

      Sätt igång direkt, ta ledigt när du är klar. Inte tvärtom.

        Tack!! Har förstått vikten av att planera tiden väl och kanske arbeta efter ”deadlines”. Valde ni ett ämne som ni är intresserad av eller ett ämne av nyfikenhet som ni ville veta mer om?

          Jag gick alltid på lust. Det blev en d-uppsats också.

      Hade skrivit själv istället för med en klasskompis. Har ganska lätt för mig i plugget och är relativt ambitiös, har främst fått A:n och B:n under utbildningen. Jag var dock såååå rädd för just C-uppsatsen av någon anledning, trodde det skulle vara så extremt mycket svårare än allt annat under utbildningen så trodde aldrig jag skulle klara mig själv. Valde därför att skriva med en skön klasskompis, som dock inte har det lika lätt i plugget men ändå är ok smart liksom.
      Heeeela uppsatsskrivandet präglades av att jag kände ångest över att ”låta” henne göra saker och skriva stycken, som inte alls blev så bra som jag skulle gjort det (eller på det sättet som jag tyckte) och behövde kompromissa sönder för att vi ofta var oense om grejer… Resultatet blev därför någon typ av blandning av våra tolkningar som inte alls blev särskilt bra i slutändan. Tror att hon hade fått en bättre uppsats om hon skrivit själv, och är övertygad om att jag fått en bättre om jag skrivit själv också.
      Om du har relativt lätt för dig i skolan skulle jag därför råda dig att skriva själv, det är inte så svårt som man tror. Det känns ju såklart övermäktigt i början (”huuuur ska jag åstadkomma en hel uppsats??”) men man betar ju av forskningsprocessen steg för steg, varpå varje steg begripliggörs eftersom. Om du inte är så ambitiös och inte har så starka åsikter och är beredd att kompromissa tror jag dock att det är nice att vara två! Eller om du ska skriva med någon som du vet ligger på samma nivå som di själv!

        Viktiga insikter! Tack?? Skrev B-uppsats med en klasskompis förra året och upplevde ungefär samma problem som du skriver. Ingen trevlig upplevelse alls, jag mådde ganska dåligt under den tiden. Så jag har beslutat mig för att skriva själv ☺️

      Antingen skriva själv (det fick inte vi) eller hitta någon som vill samma sak. Skriv typ ett ”kontrakt” innan hur ni vill ha det med deadlines etc.

      Jag skulle skrivit med två tjejer, vi gjorde i princip allt tillsammans från termin 2. Men när vi började sista terminen började hon vara frånvarande, så precis innan c-uppsatsen sa vi att hon helt enkelt inte fick vara med för vi kunde inte lita på henne. Gick väldigt smidigt för oss, för båda hade samma inställning plus vi kände varandra.

      Hade seriöst inte väntar en enda dag utan bara skrivit vid varje lucka. Alltid ”just do it” haha i både träning och typ allt annat ?

    Jag är också nybörjare men har fastnat för Maria Åkersbergs produkter, köpte hem små ”reseförpackningar” och testade olika produkter. De jag gillat har jag senare köpt i större förpackning. Har testat olika ansiktsscrub och olika syror osv. Så mitt råd är; köp småförpackningat och testa vad du och din hus trivs med!

      Skulle vara svar till Oh-oh 20:25

    Kan någon säga om jag överreagerar eller om det är fel?????
    Jag har sagt att jag vill göra något med min sambo några gånger och han säger nej för det är inte hans grej. När hans kompisar frågar exakt samma sak så är han på och är sååå taggad. Alltså blir typ svartsjuk och kan inte glädjas åt honom, eftersom jag verkligen ville göra dom grejerna men han inte vill det med mig? Men han vill göra det med sina kompisar? Blev ärligt talat otroligt ledsen. Det är som att han inte vill göra grejer med mig.
    Överreagerar jag eller? Det har hänt 2-3 gånger nu.

      Har du sagt detta till honom? Alltså frågat varför han kan göra saker med sina kompisar men inte med dig? Tycker det är riktigt sjukt beteende från honom

        Ja jag har sagt till. Han kommer med massa anledningar så som, att det är dyrt om man bara är 2st. Eller att ja du har ju inte råd. Vilket jag sagt att jag har.
        Och fler anledningar eller bortförklaringar som jag skulle vilja påstå.

          Hur kan en ha råd och en inte om man är sambos?? Låter skevt, delar ni inte upp ekonomin så ni båda har vettigt med pengar var över?

            Låter som ett medberoende resonemang… Var och en får väl ta ansvar för sin egen ekonomi?

              Hade ALDRIG gjort en aktivitet med mina kompisar istället för min sambo för att han inte hade råd. Fyfan vad svinaktigt

                Låter mer svinaktigt av din sambo att inte ha en fungerande ekonomi utan istället leva på dig. Eller ser du på dig själv som en välgörenhetsinrättning?

                  Hmm. Han har ju ekonomin och göra allt det här med sina kompisar. Men när jag frågar så är det för dyrt. Att han tänker på min ekonomi. Men jag ser det bara som bortförklaring.
                  Nu när han ska iväg i en vecka med sina kompisar och göra det jag ville göra, så kan jag inte glädjas åt honom. Känner mig såååå hemsk.

                    Wft vem reser ens med kompisar nu? Dumpa

                    Din reaktion är vettig.

                  Min sambo pluggar! Men även om det berodde på sjukdom eller att han jobbade som typ polis eller sjuksköterska eller städare och hade sämre lön hade jag ändå velat att vi skulle vara jämnlika ekonomiskt.

      Är det inte hans grej att göra något med dig? Dumpa illa kvickt.

      Nej, du överreagerar INTE! Säg till honom på skarpen.

      Lite samma sak har hänt mig. För min del känner jag mig otroligt trygg med att min kille älskar mig, men av någon anledning är han mer pepp på resor etc med kompisar. Tror att han mest saknar sina vänner och saknar att hänga med dem varje dag som när man var ung. Med mig han träffar varje dag så reflekterar han mer över själva aktiviteten och om han är sugen på att göra den. Jag förstår att du blev ledsen, men om ni har ett bra förhållande i övrigt kan man nog inte göra så mycket mer än att säga att man blev sårad och sen gå vidare. ❤️

        Gå vidare.. till nån annan? ? Man ska ju inte tåla att bli sårad om och om igen.

          Såklart! Om det alltid händer får man ju lämna om vi inte står ut. I vårt fall hände det några gånger, sen har jag börjat säga typ att jag verkligen vill göra en viss aktivitet och frågat om han vill följa med. Vill han inte frågar jag kompis/familj. Han har dock fattat att det betyder mycket för mig och börjat hänga på :). Menar bara att om förhållandet är bra annars kan det ju finnas andra anledningar till att man hamnar i den situationen.

            Ja jag står snart inte ut. Blir så jäkla irriterad. Hur mycket jag är förklarar så förstår han inte mig. Han tycker bara jag är för känslig.
            Jag vill lämna men älskar för mycket, och skulle ge upp så mycket. Men ser snart ingen annan utväg. Jag vill ha någon som är villig och göra allt för mig, som jag gör för den personen. ?

              Om du känner så tycker jag du ska säga till honom att du funderar på att göra slut. Ändrar han sig inte då är han ju inte värd det

    Vilket är det bästa bronzern/solpuder?

      The balm Bahama mama

        +1. Det är prisvärt, lätt att applicera och snyggt!

      Inte Trumps. Den går mer i orange.

    Hej!
    Känner mig så dum nu som ens kommenterar en annan människa. Men jag måste få ur mig detta. Någon som följer Andiclausen på Instagram? Snälla är det verkligen bara jag som… stör mig? Allt är så perfekt. Alla bilder, perfekta. ALLT ÄR SÅ JÄVLA PERFEKT hela tiden. Är det bara mitt liv som inte alltid är så fucking perfekt?? Jag har också två barn. Men mitt liv är… upp och ner – makaroner och köttbullar – vin – kladd – tjafs – bråk – kärlek osv osv. Men VAD är det med vissa Instagram konton där allt bara är så jäääääääääkla perfekt hela tiden? Är det bara hos oss det är så fruktansvärt mycket av allt? Finns det alltså de som ÄR sådär 100% puttinuttiga med städade hem 100% av tiden? Genuin fråga. Kanske inte bara ovan nämnda. Även janemarina går under samma kategori. Låter jag bitter? Är jag bitter??

      Har du inte hört uttrycket ”jämför inte din insida med någon annans utsida”?

      Yes, du är bitter. De flesta visar tillrättalagda sidor på instagram. Vem vill visa något dåligt egentligen? Sen får du leva med att det faktiskt finns människor som är ”perfekta” enligt din definition, men det är liksom inget du kan påverka. Du tillför bara giftig energi i ditt eget liv genom att slösa energi på människor du aldrig någonsin kommer ha något att göra med och visar egentligen en rätt missunnsam sida av dig själv. Om hon stör dig, sluta följ. Jag störde mig på Kenza ett tag, men inte alls för att jag tycker hon är perfekt alls eller liknande utan hennes jävla självgoda min och ansiktsuttryck. Hur sjukt? Slutade bara följa henne för vem fan är hon att slösa energi på? ? så det bästa är att du försökte förstå vad det är som ligger bakom din bitterhet, är du avundsjuk? I så fall varför? Om inte, avfölj.

      Men klart att ingens liv är perfekt, det är en instagram-image. Sluta följa om det får dig att må dåligt ??

        Inte avundsjuk – bara stör mig ?

      Steg 1: Avfölj de som ger dig dåliga känslor eller tankar på det sättet.
      Steg 2: Spana in https://www.reddit.com/r/Instagramreality
      Steg 3: Må bättre!

      Överkurs men varmt rekommenderat:
      Steg 4: Ta bort dina egna sociala medier konton och känn hur du friar upp massa tid och mår bättre ELLER iallafall ta bort dina egan psoter och sluta posta och följ enbart konton som ger dig positiva känslor, tankar och energi

      Influensers har väl oftast inget jobb? Så vad gör dom på dagarna när vi andra är på arbetet, jo, typ pyntar och fixar hemmet. Och städar, köper fina blommor, klär upp sig och sminkar sig, så man kan ta fina bilder.

      Du får tänka på att oavsett hur bra eller dåligt man har det så kan man alltid ta ett par fina bilder så att det åtminstone utåt sett ser ut som man är lycklig…

      Jaaa!!! Jag följer också henne och jag blir ibland irriterad på att hon är så positiv till allting och ska vara så perfekt!

      Undrar dock hur de tänker när de reser med två små mitt i en pandemi???

        Du måste väl förstå att du har problem om du stör dig på att någon är positiv och perfekt?

    Jag måste få ur mig detta. Min pojkvän jobbar med att bla undersöka kvinnor för bröstcancer/knölar. Då sa min kompis att han säkert blir kåt om någon har fina bröst. Tyckte det var riktigt sjukt sagt men kan heller inte släppa tanken.

      Såklart han inte blir. Herregud.

      Svårt att veta vem som är mest dum i huvudet av dig och din kompis.

        VARFÖR skriver du ett sånt svar?! På riktigt, hur känns det när du fått ur dig en spydighet helt anonymt mot en lika anonym främling på nätet? Så fullkomligt meningslöst bemötande.

          För att det är gränslöst korkat att tro detta som skrivs ovan. Jag jobbar inom vården. Och visst kan vi skoja grovt med varandra bakom kulisserna men ingen skulle tänka sådana tankar om en patient eller agera på något sätt.
          Man har sett på för många dåliga porrfilmer om man tror detta.
          Vårdsituationen är så långt ifrån sexualiserad man kan komma.

            Du vet inte vem personen är som frågar eller vad som föranleder frågan. Dessutom, tänk om personen är så korkad? Den ställer ju frågan här för att få stöd, inte sant? Ett mer lämpligt svar hade varit att förklara/ berätta om ditt perspektiv. Det kanske hade lugnat ts och saken hade varit ur världen. Tänk gärna en vända till nästa gång och utgå inte bara från dig själv och dina erfarenheter.

      Haha självklart inte!

      Men gud… har alltid hört av folk som jobbar ”nära” människokroppen att de inte alls ser våra privata delar som just det utan som vanliga organ/kroppsdelar. Typ som de ser ens halsmandlar.. visst finns det sjuka människor men nä, tror verkligen inte det. De hade nog inte kunnat jobba med det (särskilt män) om de hade fått upp den varje gång de ser ett par snygga bröst.. fatta ivo-anmälningarna. Din kompis är dum i huvudet eller har ett skitförhållande och projicerar därför på ditt förhållande.

      Jag tror man mår bättre av att förlika sig med tanken att vi alla är människor…. jag har aldrig varit i ett seriöst förhållande så vet inte helt hur det känns, men om du ser en supersnygg kille – kan du inte bli *lite* kåt då?

      Jag blir iallafall det om jag ser någon jag tycker är jättesnygg, haha. Tänker mig att det inte försvinner även om jag skulle vara i ett förhållande med någon?

      Jag vet att det kan vara smärtsamt när man tycker om någon att man inte är ”den enda” men tror det är viktigt att komma ihåg att vi är människor som då och då känner attraktion…. Det viktiga är att du har en bra självkänsla så att du inte behöver må dåligt av tanken att din partner *eventuellt* då och då känner attraktion till någon annan person…

      Sen… om han ser bröst dagarna i enda så blir det nog väldigt vanligt för honom tillslut och inget ”extra” att undersöka bröst..

        Ehh jag hade seriöst tyckt att det är rätt sjukt om en kvinnlig anställd vara jobb är att kllla på kukar hade blivit kåt när hon såg en estetiskt tilltalande en.

          Vars jobb

          Hahaha…..

          Jaja. Jag ville bara ge mina tankar till henne om situationen. Jag undersöker inte kukar dagarna i enda som tur är 😉 Haha fast nä, det hade nog inte gjort mig kåt att göra det heller. Men om jag ser en kille med RIKTIGT fin kropp blir jag lite kåt 🙂

        Fan jättebra kommentar. Så svårt i verkligheten dock, det är lätt att spåra om ma är minsta lilla osäker, tråkigt.

      Hur gammal är din kompis hahaha, 15?

      Skulle va ett riktigt äckel i så fall. Vårdpersonal ska inte tänka så… Skulle bli sur på min kompis som påstår att min man var ett creep.

        Ingen tanke är olagligt dock. Låt drömmar och tankar vara ok.

          Nä, ew! Inte om patienter.

      Tänk: Lady Dahmer.

      Släpp.

      Gå vidare.

      Jag har behövt få mina bröst undersökta pga. knöl. För mig är sjukt osannolikt att man blir kåt i den situationen, varken som personal eller patient. Det är ingen rolig stämning direkt. Väldigt onödig kommentar av din ”kompis”.

      Har jobbat inom både akut, medicin och kirurgvården i 10 år, och stött på alla möjliga typer av vårdpersonal. Inte en enda gång har jag hört någon kommentera en patients kropp ur en sådan vinkel, eller fått känslan av att någon tittat på ”det sättet” på en patient.
      Personalen emellan däremot… det är en helt annan femma…?

      Vad är det för ålder på dig och din kompis? Ni låter väldigt omogna.

      Haha va? Varför skulle han bli kåt av sitt jobb?

    Vad har ni för ekonomiska mål 2021?

      175 000 efter skatt i utdelningar. Kan gå vägen om bara bankerna får börja dela ut igen.

        Hur mycket (i värde) behöver man ha i aktier för att få den typen av utdelning?

          C:a 4,5 miljoner.

            Förlåt en nyfiken: har du sparat ihop det själv eller är det gåva/arv/skickliga investeringar? Hade gärna velat nå dessa summor men känns väldigt svårt med en vanlig ”kontorslön”

              Fick 500 000 av mina föräldrar till första lägenheten. Resten har jag sparat ihop själv. Bor i en trea i centrala Stockholm. Inga lån.

              Se det som ett maratonlopp. Gör du det mesta rätt kan du ha samma ekonomiska situation när du är runt 50.

                Mm, ett maratonlopp där man får några mils försprång… ?

                  Mitt samlade ekonomiska värde (lägenhet, aktier, cash) är c:a 15 miljoner. Då är 500 000 som 1,4 kilometer av ett maratonlopp, inte några mil.

                    Fast ränta på ränta effekten kan ju inte tillämpas i löpning 😉

                    För att den jämförelsen ska stämma behöver du ha gjort hela din ekonomiska resa på ett år. Oavsett vilket, härligt för dig!

                Tack för svar!

                ”Gör du det mesta rätt” ,du menar få en halv mille av sina föräldrar. Själv så sparade jag själv ihop pengar till min första bostadsrätt när jag var strax över 20.

        Wow! Själv kommer jag ha ca 600kr i utdelning 2021?

      Köpa lägenhet!

        Lycka till!!

      Alva vilket är ditt? 🙂

        Mitt mål är att spara 100.000 kr under 2021!
        2018 var jag deprimerad, sjukskriven utan ersättning och hade 0kr sparat. Vi levde två personer på min sambos CSN. Så 100.000 skulle kännas typ som en miljon för mig?

          Wow, hejja dig!!!! Du får uppdatera på årets sista ÖS 🙂

          You go girl!

          Här kan du få inspiration: https://efficientbadass.blogspot.com/

            Bra sajt! Tack för tipset ?

      Spara ihop tillräckligt med pengar så att jag kan betala av mitt billån snabbare.
      Spara till en skidresa till nästa säsong.
      Spara en extra semesterkassa till sommarens semester.

      Hoppas jag kan fixa det?

        Lycka till!
        Vad har du för bil/ hur stort är lånet?

          En daewo, 4000 kr.

      Att få en operationstid och kunna återgå 100% till jobbet och därmed få full lön igen. Lyckligt lottad att jag fortfarande får sjukpenning!

      Vi ska flytta till radhus i april och jag ville uppnå så vi kunde lägga in 30% i handpenning innan inflytt, men nu nådde vi det innan 2020 var slut. ? Såååå nu ska vi spara till ny bil! Vilket, om allt går som det ska, borde vara avklarat i september. ☺️☺️

        Varför inte låna mindre istället och behålla den gamla bilen?

          Man kan vara i behov av en ny bil…och om inte så kanske man haft sin bil länge och vill byta ut den. Är det verkligen något att ifrågasätta?

      Vinna drömvinsten på lotto.

      Att överleva

        ❤️

      Jag kommer bli miljonär i rena pengar nu den 25te ? Har två bostäder med, men stolt över att jag sparat och gjort bra investeringar för att nå miljonen. Tog 4,5 är ✨ Skall inte göra något för att fira, bara återinvestera för att köpa boende utomlands om ca 5 år.

    Någon här som har fått Spironolakton mot hormonell akne? Ska antagligen börja med den medicinen då jag har pcos och skulle vara kul att veta vad andra har för erfarenheter av det. Finns inte så mycket info på nätet om just Spiro mot akne..

      Jag har! Underbar medicin. Fin hy, går ner i vikt, fint tjockt hår. Hade dock ingen mens och ett helveye att sluta med den. Blev så vattenfylld och fick tillbaka min acne på direkten.

    Har kommit till en plats i livet där det inte längre går att ha kontakt med min del av släkten. Då jag mår för dåligt av kontakten och det går ut över min egna familj.

    Framförallt är det mina föräldrar men även mitt syskon och mina farföräldrar. Min dotter på snart 4 år tycker väldigt mycket om släktingarna och sina kusiner, men en bit av mig går alltid sönder när de hälsat på eller vi har varit där. Nu senast vid jul blev det en konflikt med mina föräldrar där de återigen gick över en gräns som jag varit väldigt tydlig med att detta gäller för mig och min lilla familj. Min mamma lovade innan att detta skulle hållas (har tjatat om denna grej i flera år) och så bröts den när de kom hit. Mådde väldigt dåligt efteråt då jag hamnade i en sån svår situation. Nu orkar jag inte mer. Vill bara ha en lång paus från all kontakt med släktingarna. Som tur är bor vi i olika städer. Jag har försökt få pauser innan och det har aldrig respekterats. De har försökt nå mig nu ockdå men jag har de blockerade på telefon, tyvärr kan jag ju ändå se att de försökt. Och då har de varit inbjudningar dit. Inte ett ord om att min mamma ber om ursäkt. Hon borde fatta efter hon var här att jag knappast vill komma dit.

    Vet bara inte hur jag ska förklara det här för mitt barn. Får såna skuldkänslor. Men samtidigt har jag gjort allt för att få det att funka. Gett mina föräldrar så många chanser och varit väldigt öppen och tydlig med vad jag tänker/känner. Men jag kan inte ensam jobba på en relation. Min dotter har en sjukdom som släktingarna måste veta hur de ska hantera och intresset att lära sig har under flera år varit noll. Så tyvärr kan hon inte heller träffa dom på egen hand.

    Någon som varit i samma sits? Hur har ni bemött ert barn när hen frågat efter släktingarna?

      Vad tråkigt! Det är svårt att ge tips utan att veta vad det handlar om. Hoppas att det ordnar sig på bästa sätt för er alla.

      Jag har nog varit i en liknande fast som barnet. Spontant tycker jag att det är för tidigt för ditt barn att få förklarat varför ni inte ses. I mitt fall träffade jag släkten då och då. När jag var äldre och märkte av att saker var fel fick jag en förklaring utefter min ålder.

      Mitt barn har inte haft kontakt med sin mormor eller moster och är nu äldre. När jag bröt pga att jag blev känslomässigt demolerad av relationerna föll det sig naturligt att ha mer umgänge med vänner eller sambons del av familjen. Idag kan jag berätta varför och mitt vuxna barn kan själva välja att ta kontakt med de.

        Säg att man inte får resa pga Corona tills du bestämt dig helt iallafall 🙂

      Ja, det har jag. Jag undrar om du kan ge någon ledtråd om vad problemet är. Det har stor betydelse för hur man hanterar eller kan tänka.

    Säger ni tjugohundratjugoett eller tvåtusentjugoett? Om året alltså

      Tjugotjuett

      Tjugetjuett

      Tjugohundratjugoett

      Tvåtusentjugoett såklart.

    Tror ni att kritiken efter Lovia Worges ”födelsedagsfest” kommer bemötas av inblandade ? Knäpptyst från Alice tex .

    Någon som är nybörjare på hus och trädgård, och/eller gillar loppisar? ? Vill hitta nya likasinnade att följa på Instagram! Vill inte bara följa alla med 30 k följare, vill ha lite personligare! Skriv ert instanamn så följer vi varandra! ?

    Någon som söker jobb som ringer upp rekryteraren för annonsen / chef för avdelningen du är intresserad av vid spontanansökan innan? Presenterar dig och att du är intresserad osv. Har det tagits emot positivt och gett bättre återkoppling?

      Har funderat på samma sak. Men har hört att man bara ska ringa om man har en specifik fråga som inte står i annonsen. Viktigt alltså att man har någon riktigt bra fråga att ringa om och inte bara ringa för att fråga om tjänsten finns kvar. Känns nästan som att det skulle stjälpa mer än hjälpa om man inte låter riktigt härlig och självsäker när man ringer.

    Måste man pantsätta sitt hus när man köper det?

      Bara om du behöver ta lån för att köpa det. Du kan ju ta en blancolån (dvs utan säkerhet/pant) men det blir dyrare och sannolikt får du låna mindre.

      Inte om du har tillräckligt för att betala det cash. Grattis i så fall! Det är bara runt 2% av befolkningen som äger sitt boende utan lån.

      Börjar så nyfiken, vill du inte pantsätta? Om du inte behöver låna till fastigheten så förstår jag men annars kommer jag inte på någon situation/anledning.

    Ge mig bästa kladdkakereceptet/-knepen!
    Kom igen, vet att någon av er sitter på det ?

      Smält dumlekolor i smöret ??

      Den här! ALLA mina kollegor på jobbet älskar den så den görs varannan månad.
      https://www.vegomagasinet.se/vegansk-kladdkaka-basta-receptet/

      Jag gillar arlas recept. Det går fort och man blandar allt i en kastrull så behöver inte diska tusen grejer. Gott blir det också 🙂

      Jennys matblogg grundrecept är bäst!

      Tekniken är viktig! Du måste röra (inte vispa) socker och ägg ihop, inte få en massa luft i smeten – då blir den inte kladdig 🙂

    Finns det någon här som mediterar?
    När jag gör lite andningsövningar och djupandas, då känner jag ökat puls jättemycket, tex när jag andas in och ut långsamt och bara slappnar av.
    Ska det bli så eller gör jag helt fel??
    har gått på både yoga o meditation tidigare dessutom.

      Så blir det för mig när jag är inne k en period av mycket stress eller ångest och försöker yoga och meditera. Om jag fortsätter att yoga och tänker på att andas rätt i några dagar så går det över för mig.

        TACK läste ditt svar nu!

    Ser att regeringen vill chockhöja skatten för förmånsbilar. För en laddhybrid innebär det en höjning på 70 procent jämfört med 2020-års nivå.

      Idioter. Och miljövänliga vill de vara men ändå betalar tesla-förare trängselskatt trots noll utsläpp. Är så trött på miljöpolitik som egentligen bara är fördolt rån. Ta så mycket ni kan bara. Rant.

      Fast bilar påverkar ju mer än bara själva utsläppen. Det bidrar till partikelutsläpp och buller vilket också är väldigt skadligt i längden. (Ja, buller är skadligt)

      Hybridbilar är inte miljöbilar.

    Vad kan man göra med Alaskan polock

      I ugn med krispigt mandeltäcke, panera och ha i fisktacos tillsammans med salsa, ät med blomkålspuré och brynt smör…

        Kan man inte laga mat blir det sällan bra. Alla kan lägga löjrom på chips.

      Inget, det är en vidrig fisk.

      Jag använder den enbart till kattmat

      Släppa ut den i det fria 🙂

    någon här som har erfarenhet av Lergigan mot ångest? fick just utskrivet.

      Jag ar använt det till och från under ca ett år i spåret av en utbrändhet. Det är inte så starkt, men jag tycker det har en lugnande verkan. Det fungerar även lite som ett placebo för mig, jag blir lugnare bara av att veta att jag har tabletterna.
      Jag har inte upplevt att det skulle vara beroendeframkallande alls.

      Som kuriosa kan nämnas att medicinen ursprungligen togs fram mot allergier och den lugnande verkan närmast var en bieffekt.

      Ja vad vill du veta? 🙂 Jag tycker personligen lergigan fungerar väldigt sövande så har använt det mer för sömnbesvär än ångest (iaf dagtid).

        ja mest om det funkar. men jag tog ett piller för en timme sen och känner mig ganska dåsig, men ångesten är inte borta. men det kan ju hända att den skulle vart ännu värre om jag inte tagit pillret.

        oj svarade här men det verkar försvunnit. jag tog ett piller för en timme sen men jag tycker inte den har nån verkan.

          Nej, de är inte jättestarka direkt. Som sagt, jag upplevde också trötthet/dåsighet men inte riktigt att ångesten förbättrades. :-/ Prova några gånger och återkom sedan till din läkare med feedback. Kanske finns något annat du kan testa? Läkare avskyr att skriva ut benso nu för tiden men jag måste säga det var det enda som bet på min ångest för några år sedan.

      Hjälper om du inte har riktiga ångestproblem.som.

        som..?

      Jag har provat. Fungerade bra för att kunna sova och minska ångest.

      Jag blir jättepåverkad av Lergigan. Jag kan typ somna stående och sova i 16 timmar. Men det är olika för alla.

      Ja men tycker atarax är bättre. Jag blir helt bombad av lergigan och får krypningar. Atarax passar mej bättre men tar det sällan.

    Min kille valde att göra slut förra veckan pga han kände att det var något som saknades. Han sa att han inte kunde ge tillbaka den kärlek jag gav honom. Ni vet blicken, som man ger när man är kär. Han ansåg att jag gav den till honom och han inte kunde se på mig på samma sätt. I min värld har han ju helt fel, han har visat på alla sätt och vis att han är kär i mig och jag har definitivt sett blicken. Senast någon vecka innan det tog slut kändes det som att jag fick världens kärleksförklaring och han var så himla glad att vi hade träffats. Han har inte på något sätt visat att det är något fel, sista gången vi sågs innan uppbrottet kändes allt precis som det ska (kärleksfullt och underbart), sen kom han på under helgen jag satt och tentapluggade att han ville göra slut. Vi har träffats i ett år och varit tillsammans sen ett halvår tillbaka och har tagit det väldigt lugnt vad jag tycker i alla fall. Ska tilläggas att vi är i 30-årsåldern båda två. Så min fråga är: är detta vanligt? Kan killar få panik såhär och bara göra slut utan att tänka igenom beslutet vad det känns som? Eller har jag varit så inne i min kärlek till honom att jag missat något?

      Sorry om jag gör dig ledsen nu men … det låter som om han har fallit för en annan.

        Nja, så behöver det ju inte alls vara.

        Eller så är det bara exakt som han säger?

      Killar har inte förmågan att känna äkta känslor

        Dummaste jag har hört.

      Svaret är lika enkelt som tråkigt: He’s just not that into you.
      Om du accepterar det och går vidare kommer du träffa nån som är galen i dig. Som inte kan leva utan dig.
      Man kan inte böna och be. Man kan inte tvinga fram känslor. Åberopa logik eller trevliga stunder man haft.
      Har han tappat känslan så är det så.
      Jag har försökt få tillbaks en kille som pratade som din kille. I efterhand ångrade jag mig, jag insåg hur lönlöst det var. Ju mer jag slet i honom desto mer drog han sig undan. Det är bara förnedrande.

        Du har ju så rätt, bara svårt att inse när man är mitt i skiten. Just nu kan jag bara tänka att han har gjort världens misstag som tagit ett förhastat beslut. Men jag pratar inte med honom och varje dag känns ändå lite lättare.

      Vet inte i ditt fall, men jag själv avstår från relationer för att jag känner att jag inte kan ge tillbaka kärlek. Känns som att jag lurar den andre om jag har en relation som jag visserligen uppskattar, men att det annars känns ensidigt. Typ att den andre är ”kär som i film” typ, medan jag mer är ”jomen vår relation gagnar oss båda” typ.

      Men det är bara jag. 🙂

    Eminence hudvårdsprodukter, är de värda sitt pris? Vad tycker ni som testat??

    Hemorrojder ?

    Alltså jag har panik. Är gravid i vecka 37 och har senaste veckan fått flera gigantiska hemorrojder som gör så ont. Smörjer med Xyloproct, trycker tillbaka hemorrojderna och äter mjukgörande men känns som att det bara blir värre. Har panik både för att det gör ont men också för att det känns pinsamt inför förlossningen. Vet att det är vanligt särskilt som höggravid men tycker ändå det känns jobbigt.

    Någon som sitter på någon bra huskur eller annat bra tips på hur fasen man får bort eller åtminstone lindrar/minskar dessa rackare?

      Inte gravid men lider också av hemorrojder, fått nya ”utbrott” varje vecka med stora som inte ens går att putta in. Då funkar bara att ligga ner så de inte trycks på och här ont och så minskar de lite över natten
      Annars läst tips om lägga kompress med asollösning där på för att lugna..

      Har sista 2veckornq druckit massa mer vatten och ätit typ frukt mer dagligen och har varit mycket bättre så iaf värt att prova

      Är du förstoppad? Isf rekommenderar jag: provivadryck, psylliumfröskal, overnight oats med chiafrön, grönt te, mycket vatten. 🙂 upplever att man måste ha tålamod för de går inte tillbaks så fort utan tar ett par veckor…

      Det kommer vara det sista du tänker på under förlossningen…

        Vad skönt att du inte tänkte på det. Jag har fött ett barn tidigare och jag kan säga att jag tänkte på det. Särskilt när jag kom in och de skulle kolla hur öppen jag var och sedan kommenterade ”oj stackare, dessa hemorrojder måste göra ont”. Tyckte det kändes väldigt pinsamt och jobbigt.

      Då får lavemang när du kommer in till förlossningen. Det vet du, va?

        Men det hjälper ju inte nu när hemorrojderna redan är där?

      Du ska gå till läkare och få effektiva läkemedel för dom. Du ska inte behöva ha det så jobbigt.

      – Sheriproct suppar (alltså, stolpiller)!!
      – Drick mycket vatten!

    Vad är det för influenser som Paula skriver om i sin blogg? Nån som hade önskar cancer till en annan influensers barn?

      Paow.

      Camilla skrev om det för ett litet tag sedan..

        Klart paula försvarar den som hatat på paow dock. Att hon ens skriver nåt? Så konstigt att ta upp nåt om hennes killes ex där hon är emot exet. Det kommer alltid att uppfattas som partiskt.

          Fast hon försvarade ju inte den som ”hatat på paow”? Tycker snarare hon kändes sjukt opartisk med tanke på hur paow uttalat sig om Paula tidigare. Hon skrev ju snarare typ ”vad förväntar sig folk att få för svar från influencers när de öppnar med hat?”

      Var inte det Paow?

    Har fått reda på att jag har sned nässkiljevägg och ska ev. opereras. Någon här som har gjort ingreppet och vill dela sina erfarenheter?

      Jag! Pga väldigt täppt i näsan och svårt att andas. Gjorde svinont och blev inte ett dugg bättre! Känner två andra som också gjort det och inte heller känner skillnad.

      Jag har också opererats, en sk septum plastik. Detta upptäcktes på mig när jag var barn och jag fick vänta på operation tills jag var 18 år (är 40 idag). Innan op syntes det väldigt tydligt på kort att näsan var sned. Det är faktiskt åtgärdat efter operationen. Men i övrigt kan jag inte påstå att det är ngn skillnad. Upplever att jag har mer snor än förut, kan ev bero på att det fastnar i ärren i näsan. Operationen som sådan tyckte jag inte var en stor sak. Jag sövdes och fick åka hem samma dag el om det var dagen efter. Fick komma tillbaka några dagar senare och ta bort plastskenorna som satt i näsan som stöd.

      Tänker att omfattningen på hur mkt sned en näsa är skiljer sig åt, det borde rimligtvis påverka behovet av operationen. Du kanske kan få en second opinion om du är tveksam till operation? Alternativt vänta om du är orolig?

    Har ni tips på hudkräm, schampo och balsam utan parabener, silikon och mineralolja?

    Vad tror ni om Malmös bostadsmarknad de kommande 5-10 åren? Bra investering att köpa bostadsrätt? Alla mäklare och experter säger ju det men det vill ju sälja till höga priser hehe

      Tror att priserna kommer fortsätta skena ett tag till, men priserna är helt klart uppblåsta. Tror du ska titta ur ett makroperspektiv och beräkna vad du har råd med på sikt, lågkonjunktur sker ungefär vart tionde år och det finns indikationer på att att vi är på väg in i nästa. Men skillnad från krisen 2008 kommer det nog inte handla om bankerna, utan troligen effekterna av covid-19 ?

        Vilka indikationer finns på det? Man pratade ju i våras om att ekonomin skulle gå i botten men har det verkligen blivit så? Upplys mig gärna, känner att det är svårt att få grepp om, och vill ju inte köpa på en ”topp”

          Faktorer som brexit och covid-19 påverkar t.ex. genom att skapa osäkerhet. Men samtidigt är det också t.ex. beroende av räntan, dvs. hur dyrt eller billigt det är att låna. Ett väldigt intressant ämne men komplext ämne ?

      vår lägenhet har nästan fördubblats i värde sen vi köpte för 5 år sen. men det är väl alltid svårt att gissa hur framtiden ser ut.

        Får man fråga vilket område? 🙂

          sorgenfri

            Nice. Jag är sugen på västra sorgenfri men känns som att priserna har exploderat där. Vet inte hur mycket mer det kan gå upp

      Köp en bostad med syfte att bo i – inte för att tjäna en hacka.

        Så är det ju. Men man vill ju heller inte förlora pengar.

        Det ena behöver väl inte utesluta det andra?

      Titta lite på Beiruts moderna historia så får du en uppfattning om vad som väntar.

        ?

      Det kommer fortfarande vara bostadsbrist om 5-10 år. I synnerhet i storstäderna. Tror inte på några drastiska prissänkningar iaf.

        Du har en poäng i det!

    Tog ut min hormonspiral för 2 veckor sedan. Har blött varje dag sedan dess. När slutar blödningen?! Vill bli gravid NUNUNU!

      Tänkte faktiskt också ställa en fråga om att ta ut hormonspiral. Finns det någon här som vill dela med sig om hur lång tid det tog att bli gravid för dig efter att du tagit ut den? 🙂

        Tog ut min 25de januari 2018 och plussade 14/3 samma år

    Hummer och champagne till middag. Måste ju fira att Trump är borta!! ?

      Inte en snuskhummer då antar jag.

      (Förlåt, det var dåligt, men jag kunde inte låta bli)

      Vad hade hummern gjort för ont?

        Den var god!

    går man upp i vikt av alla antidepressiva?

      Ingen antidepressiv gör så att du går upp i vikt per automatik. Däremot kan de öka din apptit och dina hungerkänslor vilket i sin tur gör att du äter mer och går upp i vikt. Men, dels går det ju att motverka om du har någorlunda koll på det och försöker äta saker som mättar längre ifall du upplever starkare hunger. Sen beror det väldigt mycket på, vissa får det av vissa, andra får det inte av samma men kanske får det av andra typer, vissa får inte alls. Är tyvärr en sådan grej man måste prova sig fram för att veta.

      Ber om ursäkt för TMI och lägger trigger warning nu innan. Jag hade diarré varje dag i ca 3 månader när jag började med seratonin. Så jag gick ner en del i vikt då, 5 kg på tre månader är en del när man redan innan var lång o smal. Men en biverkning är ökad/aptit vilket leder till viktuppgång men en annan biverkning är även diarré och minskad aptitt så det är nog väldigt olika mellan oss alla. Men så här var det för mig iallafall 🙂

      Nej, men av en del.

      Det är olika för alla. När jag är deprimerad har jag ingen aptit alls och vissa SSRI gör att jag fått tillbaka aptiten. Då har jag ju gått upp i vikt, så klart. Andra har gjort att jag mår illa konstant flera månader och då har jag ju inte gått upp.

      Vissa blir inte nämnvärt påverkade, men alla jag provat har påverkat min aptit på ett eller annat sätt.

      Hade ingen aptit alls när jag åt det så tappade alldeles för mycket vikt istället. Aja nu är man smal som en heorin chic iallafall…

      Escitalopram har gett mig något minskad aptit

    Nån som följer Lisa Jönssons, ex on the beach-deltagarens, graviditet? Hennes beslut att behålla barnet har ju väckt kritik åt båda hållen. Åsikt?

      Varför skulle någon ha rätt att kritisera någon annans graviditet?

        Ja säg det – men folk har väldigt mycket åsikter.

      Var det inte hon som var en mobbare i sin PH-säsong?

    Hur behåller man motivationen att söka jobb?
    Har inte sökt många, men känner mig redan så sjukt rejected och dålig typ. Har redan dålig självkänsla innan, och det har blivit ett sådant sjukt stort steg och hinder att faktiskt söka jobb – för jag tänker att jag inte kommer få något ändå. Börjar ofta skriva personligt brev till tjänster, men mitt i det känner jag bara ett det inte är någon idé och lägger ner det för det ändå inte kommer bli något av 🙁

    Tips på hur man kan peppa sig själv? Hur man minskar det där steget att faktiskt söka jobb?
    Mår skit av situationen och börjar bli desperat, så att jag snart söker jobb utanför min utbildning osv för att bara FÅ något. Men det är ju inte det jag vill och kommer må skit av det också. Fan. Att man skulle ta examen mitt i en pandemi…

      Det enda som är säkert är att om du inte hör någonting så händer ingenting alls. Om du inte söker jobb får du inget jobb. Men om du söker jobb finns det chans att faktiskt få ett jobb. Försök ignorera de sanningar du har om dig själv och tänka lite mer logiskt, nästan robotaktigt för att faktiskt söka jobben. Tänk lite utanför boxen också, skriv upp företag du är intresserad av och kontakta dem. Googla och lägg tid på att förbättra cv och personligt brev. Självförtroendet kommer i takt med att du gör det du måste. Resultatet kommer också men det kan ta tid, försök att ha lite is i magen.

        Hör= gör

        Jag vet det. Men det är inte så lätt att bara ignorera. Pratade om det med min psykolog, som sa att jag måste öva på att komma runt tankarna/sanningarna snarare än att försöka släppa dem – för det är ofta omöjligt att få sådana tankar/sanningar att bara sluta komma. Så jag har små saker att öva på varje vecka, men det går inte lika fort som jag vill/behöver att det ska gå. Jag är nöjd med mitt cv, och jag personifierar varje personligt brev men det tar sådan JÄVLA tid vilket också är frustrerande. Försöker ha is i magen men det är svårt när livet jagar en.

        En minut tänker jag ”det löser sig till slut”, andra minuten får jag så mycket panik och ångest att jag nästan känner för att ge upp hela livet för det känns meningslöst. Jag tror att jag är deprimerad också, så har ju rent generellt dålig motivation och svårt att ta tag i saker och depressionen blir ju inte bättre av att vara arbetslös.

          Vet inte om det hjälper så mycket men jag tar emot en hel del ansökningar och gör intervjuer; såhär tänker jag när jag läser CV.

          – Du skall sälja dig själv. Jag tror på mitt företag och mina anställda, så jag behöver veta att du tror på dig själv och oss lika mycket om du skall ingå i mitt team.
          . Jag arbetar upp till 70 timmar i veckan. Jag kräver inte det av någon annan men jag förväntar mig att alla tar sitt ansvar så att jag kan koppla av de timmar jag inte är här: Därför är ord som lojal, lagspelare, nogrann och hårt arbetande mycket viktigare för mig än vilka program du kan hantera eller hur bra din grammatik är.
          – Skicka till rätt adress!! Jag vet inte hur många duktiga medarbetare jag aldrig har träffat för att de valde att skriva till företagets facebooksida, eller en generell email som inte är kopplad till min.
          – Rada aldrig upp ett gäng med jobb. Man kan ha en tremånaders anställning här och där med fullt rimliga förklaringar: Men om jag läser ett CV med massor av olika små jobb blir jag direkt skeptisk till varför sökande verkar finna det så svårt att behålla ett jobb.
          – Jag vill veta att du har ditt hjärta på jobbet. Det finns miljoner kompetenta människor men väldigt ofta är det närvaro, vilja och bra folk som faktiskt behövs.
          – Jag kunde inte bry mig mindre om dina katter. Ändå får jag massor av personliga brev som berättar vad ansökan heter, hur gammal den är och vart den bor med sin familj. Jag är utråkad vid fjärde meningen. Använd istället Ditt PB till att berätta varför du passar in med oss, samtidigt som du bäddar in detaljer om dig själv.
          – Jag känner inte dig. Så alla de där orden du använder om dig själv när du anser att du inte räcker till – dom vet jag inte om. Allt jag vet om dig är det som du har skrivit: Så se på varje jobbansökan som ett vitt blad, som ett sätt att starta om eller vara precis den du är.

          Sist: Skriv ett par olika Personliga brev till ett par olika jobb typer (butik, restaurang, admin eller vad du nu letar efter) som du kan skicka till de jobb du söker bara för sökandets skull. Så lägger du krutet på grymma brev när det dyker upp ett jobb du verkligen vill ha.

          Förlåt, vet att det inte var riktigt vad som efterfrågades men ibland kanske man vill läsa hur processen går till från det andra hållet med.

          Lycka till .

          Kram Jo.

      Jag var i en liknande situation under hösten. Blev av med jobbet pga covid och bor i england så brexit hade också väldigt stor påverkan. Alla jobb hade mellan minst ca 300 sökande och färre jobb kom ut på marknaden. Sökte ca 3 jobb om dagen, och ja det var jobbigt att bli rejected men det var bara att fortsätta, till slut hittar du ett jobb där du känner att du kommer trivas och där din kompetens passar in, lite så får man tänka. Samt att du har ingenting att förlora på att söka en tjänst.

    Hej!

    Jag tänkte kolla om det är någon här som har erfarenhet av Lithium. Fick det utskrivet för ca 4 månader sedan och äter 900 mg om dagen.. Bor i UK och pågrund av rådande omständigheter har det inte riktigt funnits tillgång till terapi och likande -men det kommer såklart dra igång mer regelbundet när läget är bättre.

    Hur som, tycker tabletterna fungerar kanon. Dock tycker jag bara att jag hittar samma information när jag läser om dem och inget riktigt matnyttigt. Och när jag försökte hämta ut dem häromdagen och det inte fanns några så tittade personalen på mig som om jag vore en tickande bomb.. Någon som har erfarenheter att dela med sig av?

    Vladgate
    Ang. Jockes senaste storys;
    Stackars lilla Jockiboi som har offrat timmar på att utbilda och samtala, som nu mår så otroligt dåligt av klimatet på nätet…? HURFAN LYCKAS MAN vända en sån här viktig diskussion till att endast handla om sig själv och hur synd det är om en? FYFAN.

    Väntar mitt första barn. Är det någon som har tips på litteratur kring barnpsykologi, anknytning och uppfostran?

    Orolig för att bli en dålig mamma. Barnet var planerat, är efterlängtat och redan älskat SÅKLART men har aldrig sett mig själv som mamma eller varit den där tjejen som alltid drömt om att skaffa barn.

    Har en dålig relation till min egen mamma (hon har drag av narcissism och borderline) och vill absolut i n t e bli som hon eller vara som hon varit mot mig.

    Tacksam för tips

      Jag var också orolig över att bli mamma & hur jag skulle vara som mamma.
      Man målar upp en bild över hur man tänker att man ska vara. Jag är inte den mamman jag tänkte jag skulle vara. Mitt mål är att vi ska bli ”bästa kompisar” kanske låter konstigt, men jag vill inget hellre än den dagen han är tonåring & behöver min hjälp, att han bara kan ringa mig. Att han ska känna att det är enkelt att prata med sina föräldrar.
      Hård men rättvist, kärleksfull & rolig.

      Och förmodligen kommer du inte bli som din mamma heller, du kommer göra allt tvärtom som hon gjort mot dig.

      Ni fixar det ?

      Läs anknytningsteorin

      Du verkar redan nu ha en ödmjuk inställning till föräldraskapet, vilket jag tror är bra! För det blir sällan (eller ok, aldrig) som man tänkt sig. Föräldraskapet pågår liksom inte i utvalda stunder eller scener som en film, det pågår precis hela tiden, dygnet runt i resten av ditt liv. Vem som helst kan korrigera sig och var den där picture perfect mamman man alltid föreställt sig i en enskild stund, men ingen kan upprätthålla det för alltid.
      Med det sagt; tid, kärlek, tålamod. Spendera så mycket tid du kan med barnet (forskning har visat att det är kvantitet snarare än kvalitet som gäller för umgängestid med barnen), skoja, skratta, ha tålamod (barn är så sjukt provocerande som du aldrig kan föreställa dig innan du blir förälder). Ge din tid och uppmärksamhet (positiv samvaro kan du googla, det är vetenskapligt bevisat att minska utåtagerande beteenden hos barn).

      Läs hos @vildabarn – många fina och öppna perspektiv, mer än ”instruktionsbok”.

      Kolla in Petra Krantz som pratar mycket om nära föräldraskap. Hon finns på instagram och har även nyligen startat en podd tillsammans med en psykolog som heter ”relatera mera”. Finns också en bra bok skriven av henne. Kolla in och se om det är något som tilltalar dig ❤

    Har lagt ett förköp på en Samsung GalaxyS21
    Äger iPhone nu, alltid gjort!
    Kommer jag ens kunna hantera den. Dagens i-landsproblem ?

    Tips på bra tandblekning för hemmabruk? ?

      Klorin

      Blek inte hemma, gå till tandläkaren. Genvägar är senvägar.

      Väteperoxid 3%, ta 1-2 tsk och swisha runt i munnen en stund efter tandborstningen. Det är en skonsammare blekning som tar lite längre tid innan fullt resultat, men du kommer inte känna de där ilningarna på samma sätt som med blekning påsalong eller hos tandläkaren.

    Janni Deler har rest väldigt mycket under pandemin men vad jag sett inte fått kritik för detta. Så jag är nyfiken! Är det något jag missat som gör hennes anledningar till att resa mer ok än andras? Förstår att hon har flera boenden, men man borde väl ändå inte behöva resa mellan dessa så ofta? Särskilt inte med tanke på att hennes pappa bor i marbella och säkert skulle kunna kolla till huset där om det vore så.

    Hon har vad jag kan utläsa från hennes Instagram rest till Sverige (både Stockholm och Dalarna) -> Monaco -> Spanien (marbella, Ibiza, formentera) -> Sverige (Mora, Stockholm) -> Monaco -> Marbella -> och ska nu tillbaka till Monaco

      Har också tänkt på det men min teori är att alla älskar Janni så ingen orkar bry sig, haha. Hon ger ett så sjukt sympatiskt intryck, trots att hon uppenbarligen är väldigt privvad, och haft det jävligt lätt i livet, växt upp både rik, snygg och populär.

      Stockholm var väl för att förnya passen, de andra är dock onödigt.

    Haha. Kudden i tvättmaskinen gick sönder så nu är det fullt med bomull överallt. 🙂

    Sandra Beijers nya stil, yay eller nay?
    Tycker hon passar i den men saknar hennes mer indie-stil pga jag inspirerades mycket av den

      Yay, hon är alltid cool och snygg tycker jag! Jag gillar också de lite 1999-inspirerade bilderna just nu, lite som en Sisley-reklam eller senare American Apparel. Om man får vara ytlig så är jag fascinerad över hur man kan vara så smal och ha stora bröst men det är ju bara häftigt med människor, vi kommer i alla olika former och det är tur det. Hon och många andra har så konsekvent stil tycker jag, själv är jag mer ett mischmasch av många olika… och jag gillar det, jag klagar inte. Blåvitrandig proper skjorta ena dagen med klackar, gigantisk t-shirt över jeans till sneakers andra dagen, kort klänning tredje dagen osv. Är din stil indie alltså? Är du ganska konsekvent eller ej? Bara undrar 🙂 God kväll!

        Hon har inte särskilt stora bröst! 🙂 Du kan kolla på sommarbilder eller när hon är i Frankrike och hänger vid poolen, då ser man att i baddräkt/bikini har hon bröst som matchar hennes övriga kropp. Dock skrev hon nyligen om att hon har en BH att tacka för sina fina urringningar på sistone. Jag tittade på den på Zalando men såg att många kommenterat att den var alldeles för vadderad för deras smak. Så vadderad push-up BH är svaret på gåtan.

        Älskar olika stilar som ämne!

        Själv har jag väldigt klassisk stil, ibland ”tråkig” men med en twist. Köper typ ALDRIG något som är inne någon säsong bara. Lite feminin och elegant. Inte tantigt liksom. När man var ute mer var det tajta jeans som gällde i 9/10 fall. Älskar långärmade skjortor i olika slag.

        Skor har jag 8262627 st utav. Halsdukar är också nice, kan göra mycket. Gillar statement toppar och faller jag för en modell köper jag den i alla färger tillgänglig.

    Hur blir man duktig på att sy? Drömmer om att sy till lite saker på mina kläder och sedan kanske sy egna kläder. Men erfarenheten räcker bara från syslöjden. Finns det någon gratiskurs/hemsida man kan lära sig utav? Symaskinen kommer imorgon. Är såååå taggad!

    Ett exempel på vad jag vill göra:
    I serien Pretty little things har rektorn vid ett tillfälle på sig en vit skjorta med svart tröja över. Men kragen på skjortan var ganska stor och det var två kragar på varandra liksom. Borde ju vara jävligt simpelt att fixa själv? Vill börja där ?

      Inte svårt alls! Gå med i grupper på Facebook, många är väldigt hjälpsamma där om man inte förstår ett mönster eller om man skulle köra fel. Samt så får du mycket inspiration och kan lära dig av vad andra diskuterar. Ett exempel på grupp är ”vi sytokiga”. Och sen skulle jag säga kör bara! Hitta något som du känner skulle vara roligt att göra men inte allt för svårt, alltså utan en massa detaljer. En t-shirt är exempelvis väldigt enkel att göra. Och sedan lär dig av dina misstag. Testa dig fram och lär dig av det du gör fel. Okej, det blev kanske lite knasigt en gång, men vad gör det? Det är då en Facebook-grupp kan vara perfekt så att du kan lokalisera vad som gick fel och sedan rätta till det eller göra rätt nästa gång. Och till sist, youtube. Det finns många pedagogiska youtube-klipp som visar allt från baskunskaper till mer komplicerade saker.

      Lycka till!

        Åh, tusen tack! Kollar upp direkt!

    Är så ledsen pga långvarig depression och för jag inte kan resa till USA t.o.m han som skulle boka min resa sa att vi hörs på Måndag och kollar av läget… Mår så kasst över att inte kunna vara med min pojkvän (han bor där..) som dessutom inte verkar bry sig han ba it’s up to you…

    VILL BARA LÄGGA MIG UNDER EN STEN JÄVLA CORORNA !!!!!!! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.