Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

721 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej

  Svara

   Vad har hänt med pink room gruppen på facebook?

   Svara

    Jocke var där och snokade

    Svara

     Amir också väl. Ex-youtubern

     Svara

      Vem?

      Svara

    Inaktiverad, de jobbar på att få tillbaka den men sålänge finns det en temporär grupp

    Svara

     Varför är den inaktiverad och vad heter den temporära gruppen?

     Svara

      Pink Room temporär

      Osäker på varför den blev inaktiverad.

      Svara

    Vad är det för grupp?

    Svara

   Hej hej, hemskt mycket hej

   Svara

   .(I)___(I)
   ./ ^ ~ \
   |# o #|
   .\__*__/

   Svara

   Ingen har väl missat T-shirten som finns att köpa på La Perla inom kort, finns ju iofs redan att köpa överallt, b.la på Ali.

   Svara

    Va vilken t-shirt?

    Svara

     Kolla hennes insta.

     Svara

  Nu är jag här igen!
  Den här gången har jag tittat lite på besöksstatistiken då jag blev väldigt nyfiken på hur stor risk det är att stöta på någon som kommenterar här.

  I genomsnitt görs det lite över 100 tusen besök här inne, från nästan 48 tusen unika webbläsare.
  Om man nu tar i och säger att en unik webbläsare är en person (vilket inte riktigt stämmer eftersom samma person kan använda olika webbläsare under dagen) så innebär det att genomsnittsläsaren besöker sidan 2 gånger om dagen och en av dem gångerna klickar denne vidare in på ett inlägg och in i kommentarsfältet.

  99 besök av 100 tar inte och kommenterar. Så rent statistiskt sett så finns det 1.357 st som postar kommentarer, om man bara skriver en kommentar om dagen.
  93% av dem bor i Sverige enligt ett inlägg från i början på månaden, vilket innebär att det är 1.262 st.
  Om man tar det i paritet till befolkningsmängden runt om i Sverige så betyder det att 291 personer som kommenterar här kommer från Stockholms län. 71 st bor i Göteborg och 42 st i Malmö. I min egna kommun är vi bara 13 stycken och om man ser till storleken på den så började jag känna mig väldigt trygg. En tredjedels stackare bor i Bjurholm.

  Svara

   Jag förstår inte riktigt din definition av unik besökare, kan du utveckla det lite?

   Jag kanske bara är lite trög/seg men för mig är inte unika besökare samma sak som unika webbläsare. Har du tagit bort det faktum att vissa läser alla inlägg?

   Svara

    Det är inte min definition, det är Google Analytics definition. Ett unikt besök är någon som skriver in adressen i adressfältet, klickar in sig via en länk eller går in på en sida genom ett bokmärke.
    Under det unika besöket görs x antal sidovisningar, för den här sidan görs i genomsnitt 1,7 sidovisningar under ett besök.
    En unik webbläsare kan göra ett eller flera besök under den perioden som mäts, vilket vanligtvis är under ett dygn. En webbläsare är t.ex. chrome, firefox och internet explorer.
    Säg nu att du går in från samma webbläsare och läser Aftonbladet två gånger under ett dygn och du går in och läser två artiklar varje gång. Då får Aftonbladet 2 unika besök och 4 sidvisningar från en unik webbläsare.
    Men går du in en gång på datorn och en gång från telefonen så får Aftonbladet 2 unika besök, 4 sidvisningar från 2 unika webbläsare.

    Gjorde jag det tydligt?

    Svara

     Ja, då förstår jag vad du menar 😊

     Antog av ditt användarnamn att det var din egen formel eller så. Är nog för inne i att bolla D-uppsats 😂

     Svara

     Den stora frågan är dock hur man översätter unika webbläsare till unika individer.
     Själv besöker jag ofta under ett dygn samma webbplatser från tre-fyra unika webbläsare. Men jag är bara en individ = läsare, konsument osv
     Det kan ge väldigt stora överskattningar av räckvidden om många besökare är unika flera gånger varje dag 😀

     Svara

      Så länge vi inte surfar från ett chip i hjärnan så går det inte att tillförlitligt översätta unika webbläsare till unika individer.

      Svara

       Då kan man få väldigt stor räckvidd som influencer om man bara lägger ihop olika webbläsare plus följare i olika kanaler. Många individer kommer då att räknas både två, tre, fyra och kanske fem gånger. Heja!
       Kanske kan det bli så att man når ut till 1,5 miljon följare då?
       Men hur många konsumenter blir det?

       Svara

        Jag skulle gissa på att det blir runt 75.000 konsumenter.
        Ändå rätt så bra räckvidd.

        Om man jämför med tidningen Aftonbladet som trycks i ungefär lika många upplagor.
        I den tidningen kostar en halvsideannons över 115.000kr.
        En helsideannons kostar över 190.000kr
        En helsideannons på 3:e sidan kostar över 250.000kr styck.

        När man annonserar i Aftonbladets tidning kan man dessutom inte mäta framgången av annonseringen på ett bra sätt. Man når ut till en väldigt bred målgrupp.
        För ett bolag som vill få ut så mycket som möjligt för sin annonsering är influencer marketing ett väldigt effektivt sätt. Man har en snäv målgrupp, man kan mäta genomslagskraften och det är fortfarande sjukt billigt att köpa reklamutrymme hos dem.

        Svara

   Fast kollades det inte upp förut att många från Norrland kommenterade här inne?

   Svara

    Norrland är rätt så stort så jo, det är rätt många. Sammanlagt 177 personer/dag kommer från Norrland rent statistiskt.

    Svara

   I genomsnitt 100 000 besök? Per dag? Per inlägg? Per månad?

   Svara

    Per dag

    Glömde visst nämna det 🙂

    Svara

   Förstår inte hoppet från 50 000 unika webbläsare per dag till att det blir att 99 av 100 inte lämnar kommenterar här?
   Att det är 1262 personer som kommenterar 1 gång per dag? Hur kom du fram till det?

   Det är ju bara att räkna ihop antalet kommenterar per inlägg och dag. Överslagsräkning. Så får man ett hum om
   Dessutom skiljer det sig nog mycket åt hur folk kommenterar. Vissa kanske gör det dagligen till varje inlägg, andra mer sällan.
   Så då kanske det är färre personer än så som kommenterar?

   Svara

    100 tusen besök med i genomsnitt 1000 kommentarer på en dag blir 1% 🙂
    Så 99 av 100 besök tar inte och kommenterar. Det är dock inte samma sak som att 99 av 100 personer lämnar kommentarer här. Eftersom varje person besöker sidan två gånger per dag statistiskt sett.

    Att 1200 personer kommenterar en gång om dagen är inget jag kommit fram till, utan det är statistiskt sett. Det är garanterat mycket mindre än så, eftersom jag har känslan av att genomsnittet i alla fall lägger 2-3 kommentarer när man väl kommenterar. Men statistiskt sett, med den datan jag har, så är det drygt 1200 personer 🙂

    Svara

     Ok 🙂

     Svara

   Tidigare fans det en tjej här som jag har för mig kallade sig ”Lisa som gillar statistik”. Hoppas ni får kontakt, ni skulle nog gilla varandra.

   Svara

    Varför tror du att vi är två olika personer? 😉

    Svara

   Jag gillar dig!
   Det här gör att jag inte vill missa något ÖS.

   Svara

   Genomsnitt per dag, vecka eller år?

   Svara

    Per dag

    Svara

  Ni som pluggar, vad pluggar ni och vad läser ni nu? 😊

  Jag är på termin två av ett masterprogram i mänskliga rättigheter, jag läser två parallella kurser just nu. Den ena handlar om demokrati och mänskliga rättigheter, den andra är om religion och mänskliga rättigheter 😄

  Svara

   Jag jobbar men läser nästan alltid minst en kurs för älskar att lära mig och vissa saker är det nice att läsa mer strukturerat och med lite guidning än helt på egen hand. Så kanske inte räknas som någon som pluggar om du menar så, meeen..
   I vår läser jag en kurs i franska och en i programmering (C#) och sen läser jag ett masterprogram på halvtid utomlands så min nästa kurs är i ”risk management” där!

   Svara

    Hur hinner du? Vad jobbar du med? Pluggar du kvällar och helger eller?

    Svara

     Jag har alltid haft relativt lätt för att studera så jag tror det hjälper på så sätt att det generellt inte tar mig lika lång tid. När jag läser något så fastnar det oftast direkt, det spar tid. Pluggar lite ibland på kvällar, ibland på helger, eller på pendeltåget när jag fortfarande åkte in till jobbet – beror på kursen och hur jobbet ser ut. Jobbar vanliga kontorstimmar för det mesta, men så länge jag inte har något viktigt möte eller så, så har mina chefer liksom inget emot om jag slinker iväg 2h för en föreläsning eller seminarum eller dyl. Jobbar igen det så inga problem. Ännu lättare nu när vi jobbat hemifrån sen mars. Sen är de flesta kurser jag läser på distans (alltid distans när jag läser på universitet i Sverige eftersom jag bor utomlands), vilket också gör det lättare då det ofta är mer flexibelt med bara några få fasta livegrejer.

     Jobbar med strategisk kommunikation, är relativt flexibelt ofta. Sen har jag inga barn, så min fritid är ju min på ett annat sätt. Hoppas jag kan fortsätta ta kurser iallafall då och då även när jag har barn, men det får vi se haha!

     Svara

      Jag har barn och läser fortfarande kurser på det vis du beskriver, funkar toppen, iallafall här hemma!

      Svara

       Det är härligt att höra! 🙂 Ja, många som jag läst kurser med har ju också barn, så känner mig hoppfull att jag kan fortsätta med det ändå 🙂

       Svara

     Jag jobbar och pluggar samtidigt. Krävs lite planering och en gnutta disciplin men då är det inga problem. Pluggar mest på kvällarna men ibland lite på helgen. Jag jobbar heltid och pluggar just nu på lite över 50%.

     Svara

   Hej!

   Jag är på termin 3 och pluggar personalvetarprogrammet.

   Svara

    Är det intressant? Varför valde du det?

    Svara

     Jag har alltid varit intresserad av personalfrågor, har jobbat med personalplanering innan. Och jag är väl sugen på rikta in mig på arbetsmiljö för det är så viktigt och intressant. Det är givande och mycket bra program(pluggar i uppsala).

     Svara

    Vad kul! Jag tar examen nu från personalvetatprogrammet fast i Stockholm☺️

    Svara

     Åh vad kul! Grattis 😊

     Svara

   Läser till SSK, termin 1. Första kursen heter Omvårdnad som profession och ämne 😀

   Svara

    Vad kul! Jag har precis börjat sista terminen på ssk-utbildningen, läser Sjuksköterskans profession – tillämpning just nu 😊

    Svara

     Åh vad härligt att snart vara klar! 😀

     Svara

   Jag läser tredje terminen på biblioteks- och informationsvetenskapsprogrammet. Just nu läser jag kunskapsorganisation 4: nätverksbaserad kunskapsorganisation. Förstår ingenting trots att jag läst 3 kurser om detta innan 🙃 är mycket teoretiskt och vi ska lära oss om xml, html och sånt som jag inte har någon kunskap om sen innan 🙃

   Svara

    Vi använder oss mkt sällan av xml/html i praktiken inom mitt fält, går under informationsvetenskap. Bra att veta vad det är, hur det ser ut, men det är väl allt egentligen..

    Svara

   Tekniskt basår 🙃

   Svara

   Psykologprogrammet termin 8. Trivs mkt bra!

   Svara

    Vilken intressant person du måste vara!

    Svara

     Inte du

     Svara

      Jag menade allvar, och var alltså inte ironisk. Har alltid sett psykologer som intressanta människor. Skrivet i all välmening.

      Svara

       Haha förlåt isåfall! Svårt med sarkasm på internet, framförallt på en blogg där många brukar vara ganska dryga 😛

       Svara

        Ingen orsak. Känner du att du lever ”djupare” än andra människor omkring dig?

        Svara

         Nä absolut inte. Eller jag är väl en grubblare och har fått mer att grubbla på i och med utbildningen. Men upplever snarare att det är svårt att ta till sig av det man lär sig själv. Blir lätt att man känner sig lite som en hycklare som ger tips och råd till sina klienter som man kanske inte följer överhuvudtaget själv, haha.

         Svara

          Alla mina illusioner förgörs …

          Svara

   Andra termin på socionomprg. Läser just nu kursen ”Socialt arbete på makro-nivå”

   Svara

   Läser till teologie kandidat på distans. Jag är utbildad till och jobbar som VVS-ingenjör, så det blir nog inget karriärbyte efter utbildningen, men det är alltid roligt att vidga vyerna lite.
   Har precis tentat momentet religionspsykologi, tror det gick bra och började i måndags med kristendomens utveckling.

   Svara

    Läste fel. Trodde du skrev teknologi tills du skrev att kursen var i kristendomens utveckling 😅

    Svara

   Förskollärare, termin 3 🙂

   Svara

   Jurist, åttonde terminen och läser en kurs som heter ”Mänsklig säkerhet: folkrätt, mänskliga rättigheter och humanitär rätt”. Tar gärna emot förslag på vad jag ska skriva uppsats om inom detta område 🙂

   Svara

    Vet inte exakt hur uppläget på er kurs är och därmed vad för slags uppsats ni ska skriva, men, jobbar i stor humanitär organisation och och ”dataprivacy” vad gäller mänskliga rättigheter (och även humanitär assistans och skydd) är sjukt intressant samt otroligt aktuellt på alla sätt och vis. Finns extremt många intressanta frågor inom detta!

    Svara

     Nu är halva terminen uppsatsskrivning, 25-30 sidor, men sen ska jag skriva det riktiga examensarbetet på 30 hp också 😥 Måste säga att jag har dålig koll men typ att MR kränks för att datalagstiftning är för dålig? Eller att det finns nya aspekter på MR som aktualiserats i och med datalagring? Tusen tack för tips, jag ska kolla upp det noggrannare! 🌸

     Svara

      Ja, precis det bland annat, så som right to privacy eller right to be forgotten. Så det kan sträcka sig till MR vad gäller individer vs. företag och stater. Sen finns det också specifikt för inom sektorn för MR/humanitärt/utvecklinsarbete, vad gäller vår rätt och skyldighet att skydda känslig information (för till exempel flyktingar, krigsfångar m.m.) vs. vad stater har rätt att kräva osv. Samt hur man ska tolka existerande ramverk när de skrevs innan den digitala utvecklingen kommit till hur det ser ut idag. Kan tipsa om att spana in ICRCs sida om data protection (https://www.icrc.org/en/who-we-are/the-governance/icrc-and-data-protection) som innehåller länkar till en hel del intressanta artiklar på ämnet som tar upp många olika infallsvinklar. De har också en blogg där de haft några artiklar på just data protection/privacy gällande humanitära insatser: https://blogs.icrc.org/law-and-policy/category/topics/technology-in-humanitarian-action/

      Men som sagt, finns många andra infallsvinklar också – det ovan är mer specifikt för inom MR/humanitärt arbete, men är sjukt intressant fråga vad gäller t.ex. Google och andra jättar och hur de hanterar vår information. Eller DNA-analys för den delen.

      Svara

       Som ett till tips, om du är intresserad av att jobba med internationell rätt senare och skulle tycka just detta område gällande data vore intressant, så kan en sådanhär inriktning vara ett sätt att få foten in då många större MR inriktade orgs tittar mycket på detta och behöver mer expertis. Jobbar inte kvar där längre, men ICRC bl.a. har betalada traineepositioner (ca 24K efter skatt) på 12 månader som du isåfall kan spana in ifall det är av intresse! Håll utkik då och då isåfall, de dyker upp med jämna mellanrum året runt.

       Svara

        Tusen tack för att du tog dig tiden att skriva (och länka)! Det är verkligen intressanta frågor som jag inte har reflekterat så mycket över. Jag ska absolut kolla upp traineetjänster.

        Svara

    Skrev ett svar, men tror något ord jag använder fastnar i modd. Min svar fastnar alltid i modd när jag skriver om vart jag arbetar. Så…försöker väl vara lite mer abstrakt. Jobbar på en stor org. inom vad din kurs handlar om. ”Dataprivacy” är ett otroligt hett, intressant och viktigt ämne för oss i den sektorn. Finns många intressanta frågor att tackal och utforska!

    Svara

    Ah men, så kom den ändå! Aja 😉

    Svara

    Åh superintressant! Läste humanitär rätt under mitt utbytesår på juristlinjen och är en av de kurserna jag tyckte bäst om.

    En vän skrev inom humanitär rätt och hen skrev om drönare och att gå in i ett krig med en knapptryckning. Annars kanske en frågeställning kan vara hur lagen skyddar i en NIAC vs. en IAC (inom detta jan man ju se till skillnader mot civiliater, vårdpersoner etc)

    Lite vägledning förhoppningsvis!

    Svara

     Ja, det ska bli kul! Men tusen tack, en frågeställning levererad sådär bara 😍 Vad jobbar du med nu?

     Svara

      Skrev aldrig min uppsats inom humanitär rätt men hade en massa frågeställningar på lager 🙂 Min vän däremot vill gärna bli domare inom internationell rätt så hen följde den banan. Jag själv fokuserade istället på bolagsrätt så jobbar på ett bolag nu.

      Svara

    Vet inte om det inbegriper detta ämne, och i sådant fall hur man formulerar frågeställningen- men jag tycker det är intressant med ’rätt till undervisning/skola’ kontra skolplikt. Att vi i Sverige har skolplikt (alltså närvaroplikt) medan andra som exempelvis Finland har läroplikt men inte närvaroplikt. Alltså olika aspekter på demokratiska rättigheter och skyldigheter inom skolplikt. Tycker det är en sådan intressant fråga. 🙂

    Kanske är det för centrerat på Sverige, ingen aning. Men det är ett intressant ämne i alla fall.

    Svara

     Intressant! Läroplikt känns ju som rimligare om syftet endast är att uppnå lärandemål (vilket jag kan tycka borde vara så det ska vara på uni) å andra sidan finns det ju andra aspekter, t.ex. sociala av att interagera med jämnåriga i en skolmiljö. Tack snälla! 🌸

     Svara

    Jag skulle nog titta lite närmare på NIAC kopplat mot IAC. Alt det problem med ”gråzoner” som krigsföring till stor del består av idag och specifikt kanske just it och el problematiken. Där annat stat agerar mot tex annan nations valsystem, banksystem och andra it-intrång (även påverkan mot större industrier som påverkar ekonomi etc)

    Svara

   Jag pluggar termin 1 på förskollärarprogrammet! Läser just nu en kurs om dokumentation i förskolan, har inlämning på fredag sen börjar termin 2 på måndag 👌

   Svara

   Termin 2 masterprogram i ekonomi. Mammaledig samtidigt och njuter så av dagarna, förmiddag bus med barnet och eftermiddag/kväll plugg👌

   Svara

   Läser min sista termin på läkarprogrammet 🙂

   Svara

   Jag är inne på min fjärde termin på studie och yrkesvägledarprogrammet. Just nu läser vi vetenskaplig teori och metod II. 🙃

   Svara

  Kan inte sluta tänka på hur
  Lovisa worge ser ut som en yngre version av mormorn i serien ”the affair”

  Hur löwengrips bästis sheila är en kopia av julie i serien basic bitch

  Samt att jag föreställer mig att löwengrips sambo paul är en kopia av Leos pappa i serien ”pappas pojkar”

  Haha snälla säg att nån håller med??

  Svara

   Owen Wilson

   Svara

    Kopior.

    Svara

   Ingen aning, men det bästa som finns är ju att se likheter.

   Svara

   HAHAHHA googlade the affair o började garva. Så likt

   Svara

   Bara jag som ser likheter mellan Worge och handsome squidward från Spongebob?

   Svara

    😀 😀 😀

    Svara

   Paul är kopia av den där blonda gamla gubben som är skådis och spelar artis/sångare i Love Actually.

   Svara

    ”Billy Mack ” i Love Actually.

    Svara

    Jaaaa!

    Svara

   Jag tycker Lovisa Worge är otroligt lik handsome squiward. Googla 😂

   Svara

  Vart finner jag en kvinnlig piercare i Stockholm? Gärna med egen studio men det går bra annars också.

  Svara

   Det finns väl rätt många? Jag var på en piercingstudio förut som heter ”Piercing Monroe” (Odenplan) och det är två kvinnor som jobbar där. En i receptionen och en som är piercare.

   Svara

  Er senaste googling? Min är Balansera för mycket salt. Hade saltat såsen lite mycket..

  Svara

   Haha gjorde nyligen en liknande googling, dock med peppar

   Svara

   Why did they bring back Teddy

   Svara

   Vem mördade Therese Johansson Rojo.
   Lyssnade på P3 dokumentären om Sturebymordet i eftermiddags.

   Svara

    Den dokumentären var oerhört gripande. Funderade och reflektera över den länge, så sorglig och brutal händelse som verkligen berörde.

    Svara

    Usch!! Var så himla insatt i det mordet förr. En av hennes närmsta vänner är ju influencer nu, felicia åkerström

    Svara

   ”Löpband hemma”

   Svara

    Jag har ett du kan få köpa 😉

    Svara

    Jag köpte nyligen ett i rose guld, så galet nöjd 😭🤣

    Svara

   Vad hände Abbe i Hjällbo?

   Svara

    Han fick stryk av ett gäng smågrabbar.

    Svara

   Hög puls + corona, har världens högsta vilopuls just nu och vill verkligen inte att det ska vara corona 😩

   Svara

    Stressar upp dig över corona = högre puls

    Take a chill pill

    Svara

   Rabattkod zooplus 😂

   Svara

    Jag med 😹

    Svara

   ”Vad innebär 3007 livstids kilometer?”

   Svara

    Hur många grader är en bastugrad?

    Svara

     Fick du något bra svar?

     Svara

   10 små moppepojkar lyrics

   Svara

    Neeeeeej nu börjar jag tänka på den jäkla låten. Hade glömt den… Gaaashh 😲😁

    Svara

     10 små moppepojkar, körde till en bio
     En körde vilse, sen var de bara nio

     Svara

   ”Hur pratar man om självmordsförsök” 😞

   Svara

    Hittade du några tips? <3

    Svara

     Ewwww ww ewwxdwe e32{{\3

     Svara

    😢💕

    Svara

   Pass this on The Knife lyrics

   Svara

   Brott och straff

   Svara

    Fjodor Dostojevskij

    Svara

   The affair- grandmother.

   Svara

    Hahaha samma här!

    Svara

    Hahahaha jag mer

    Svara

   Kan hundar äta champinjoner

   Svara

   Ett tips är att lägga i en rå, skalad potatis i såsen och låt det koka en stund. Potatisen suger åt sig saltet. 🙂

   Svara

   Mitt eget namn 😅 (ville se hur lätt jag skulle kunna vara att hitta för klienter på jobbet)

   Svara

    Och hur lätt var det?

    Svara

   ”plötslig död ppiller”. Går inte själv på det men har hört att det står det på bipacksedeln?

   Svara

   Mexikansk restaurang i Stockholm.

   Svara

   ”Månne ” för att se om jag använder det korrekt.. SAOL förvirrade mig till den grad att jag har bannlyst ordet.

   Tänkte skriva i ett sms typ ”jag insåg just att jag antog Att det blir middag hos mig. Tänkte vi månne likadant? ”
   Nu vet jag varken ut eller in efter att ha läst deras julafton i frågan. Tänkte att svaret blir gärna en middag eller så föreslår han en utflykt. Hur ser ni på min hantering av månne?

   Svara

    Din hantering av månne är korrekt!

    Svara

   Fick du upp potatis som svar? Ska tydligen dra till sig allt salt

   Svara

   ”Ikea”. Bara det, inget annat 😅

   Svara

   Haha. Borsta kattens tänder

   Svara

  TEXTILSKÄRARAKADEMIEN – Har någon läst där?

  Svara

   Jag har läst Tillskärarakademin Malmö 🙂

   Svara

  Isabella löwengrip har frågestund i sin blogg. Jag frågade hur resan till Dubai var i juldagarna.. Satt precis och kollade genom hela kommentarsfältet. Hon svarar på alla.. Men min fråga om resan är… Vad tror ni? Den är såklart borttagen 😜🤔😂

  Svara

   Hon vill väl inte uppmuntra till resande i dessa tider och det är väl bra?

   Svara

    🤣

    Svara

    ”inte uppmuntra till resande”?! Hahaha..tror du ens på det själv?

    Svara

     Ja?

     Svara

   Men varför ska hon svara dig om hon inte vill?

   Svara

    Lite jobbigt att bli påkommen för dlm. Att dom döljer det hela visar ju bara att dom tycker det är pinsamt.

    Svara

     Eller för att de inte har något intresse av att debattera

     Svara

    Fast är det frågestund så är det eller ?

    Svara

  Kurs i sömnad, hiss eller diss?

  Svara

   Hiss!!

   Svara

  Hur hanterar man familjemedlemmar som inte vill vaccinera sig? Blir så frustrerad.

  Svara

   Man låter familjemedlemmarna hantera sig själva

   Svara

   Är de vuxna? Varför får de inte bestämma över sina egna kroppar?

   Svara

    Min syster är specialistsjuksköterska och vill inte vaccinera sig. Det vill jag.
    Men jag behöver inte ”hantera” henne för det. Hon är en vuxen person som väljer själv.

    Svara

     Vad skönt att du känner så. Det handlar nog mest om att jag blir så besviken när det är personer som står mig nära och som jag förväntar mig mer av. Kanske bäst att inte prata om vaccin med dem alls. Men just nu vill jag knappt träffa dem pga min frustration. Känns som att de har gaddat ihop sig.

     Svara

     Sjukt oansvarigt, hoppas hon inte får ha hand om patienter.

     Svara

      Det lär hon ju göra, eftersom hon är sköterska. Dessa töntiga kommentarer som kommer titt som tätt:
      -Hoppas du inte får barn (för du tycker inte exakt som jag när det gäller barnuppfostran).
      -Hoppar du inte får ha patienter (för du uttrycker åsikter om saker jag inte har någon aning om egentligen).
      -Hoppas du dör för du har annan åsikt än jag om en president på andra sidan jordklotet.
      Väx upp för fan.

      Svara

      Nu är det ju som så att vaccinationen endast skyddar den som vaccinerar sig…

      Svara

      Nu är det ju som så att v endasts skyddar den som v´ar sig…

      Svara

    De är vuxna. Jag kommer såklart inte tvinga någon. Tycker bara det är egoistiskt att inte vilja ta vaccinet eftersom det är enda sättet att bli av med den här pandemin.

    Svara

    Tror inte ”hantera” var i syfte på ”hur fråntar jag de rätten att bestäma över sina egna kroppar?” men mer hur man hanterar att fortsätta prata och ses med dem. Av diverse anledningar kan man ju tycka det blir eller känns svårt.

    Svara

     Kanske inte frånta dem rätten men det efterfrågas ju någon typ av argument eller metod för att få dem att ändå vaccinera sig. Och jag förstår verkligen inte varför, speciellt inte om TS vaccinerar sig själv? Då är det ju de som valt att inte vaccinera sig som också tar alla risker?

     Svara

     Ja precis. Kommer ju inte fysiskt tvinga någon men vill fortsätta ha en god relation med min familj. Det är personer jag tycker om i övrigt, men nu i hela den här vaccin-diskussionen har jag typ tappat respekten för allihop.

     Svara

   Låter de välja själva oavsett vad man tycker om beslutet.

   Svara

    Absolut, de bestämmer ju såklart över sina egna kroppar. Men det är frustrerande med personer som inte bryr sig om vetenskap utan helt plötsligt blivit självutnämnda vaccin-experter.

    Svara

   Man säger att man inte tänker träffa dom innan dom gör det, funkade för mig.

   Svara

    Funderar på att göra det men känns lite väl magstarkt. Har en nyfödd bebis dessutom och vill ju såklart att de ska träffa sina mor- och farföräldrar osv. Blir som att jag bryter kontakten då.

    Svara

     Varför då? Deras val att inte vaccinera sig. Ditt val att inte låta den nyfödda unge bli sjuk. Det känns väldigt lätt i min värld. De bryr sig uppenbarligen inte om dina önskemål varför ska du bry sig om deras?

     Svara

     Men.. Bebisen får ju inte vaccineras och de ska va ovaccinerade? Skulle inte våga…

     Svara

    Tycker det är en väldigt dålig idé att hota så. Det handlar om vuxna människor som har rätt att fatta sina egna beslut.

    Svara

     Nä, jag vill inte hota. Kommer dessutom bli ett tomt hot i så fall för jag vill ju träffa min familj och att mitt barn ska få en relation med dem.

     Svara

      Då får de riskera att bli smittade och ev. väldigt sjuka.

      Svara

     Menar du generellt eller just med detta? För generellt, om man känner så verkligen inför något – varför inte? Vaccin eller vadsom, och det inte är ett tomt hot men man på riktigt inte vill träffa dem om de inte slutar göra en viss grej alt. inte gör en viss grej, är väl helt okej? Det fråntar de ju inte rätten att fatta beslut överhvudtaget, men ger de info om vad det kommer innebära för konsekvenser (eller en konsekvens då). Vad de gör med den infon är ju fortfarande upp till dem.

     Svara

     De är väl fortfarande vuxna människor med rätt att fatta sina egna beslut fastän man ger dem information om vad en konsekvens kan bli av ett visst beslut?

     Svara

      Man får göra vad man vill, det är så jag gör. Kommer inte kunna leva med tanken att jag drar in någon smitta till dom och de sedan dör av det.

      Svara

    Men om du är vaccinerad behöver ju inte du vara orolig. Vilken oskön person du verkar.

    Svara

   Påpekar hur osolidariskt dom tänker…

   Svara

    Det har påpekats. Inte ett argument som biter tyvärr.

    Svara

    Jag respekterar ändå folk som står för att dom gör egoistiska val.

    Svara

     Men då sprider de ju runt sin dynga och sår frön av misstro och rädsla hos andra. Hade typ föredragit att de låtit bli att vaccinera sig i smyg.

     Svara

     Kul för dig.

     Svara

    Man är inte osolidarisk för att man inte vill ta vaccinet 🤦‍♀️

    Men däremot jävligt osolidarisk när man inte kan följa dom här restriktionerna som vi fått..

    Svara

   Tipsa dom om svt dokumentären ”vaccinkrigarna”

   Svara

   Det finns anledning(ar) till att de inte vill vaccinera sig. Låt de bestämma själva. Jag kommer inte att vaccinera mig och har anledningar till det.

   Svara

  Men hallå!!! Var det nån mer än jag som trodde att Lady Gaga skulle bli president när hon plötsligt dök upp i rutan??!!

  Svara

   Nej

   Svara

   Öh nej? Om man missat valrörelsen i USA borde man seriöst ta tag i att se på nyheterna. Bara 2 minuter en gång i veckan iallafall.

   Svara

    Googla ironi och sarkasm.

    Svara

     Googla vett och etikett.

     Svara

      Googla humor.

      Svara

       För status quo: googla Google.

       Svara

     Det där var inte det sock.

     Svara

     Det där var inte ironi eller sarkasm..

     Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Bra! Kommer se snett på folk som inte lagt på sig några kg över helgerna och under pandemin.

    Svara

    Bastugrad-gate, hur mycket är ett coronakilo i relation till ett vanligt?

    Svara

     1×135?

     Svara

   Min morsa trodde J-Lo skulle sväras in

   Svara

    Känns som om till och med Trump skulle göra ett bättre jobb…

    Svara

  Ni som fått barn, vad har ni uppskattat att få i gåva av nära och kära? Mitt syskon har precis fått barn och jag är lite osäker på vad som är kutym.

  Svara

   Min son fick en fin ståltermos med en nalle och namnet ingraverat. Sjukt uppskattad och välanvänd:)

   Även fjällräven Ryggsäck ”mini-kånken” brukar uppskattas 🙂

   Svara

    När barnet är nyfött?

    Svara

     Assnajs med grejer man kan använda senare ju. Inte bara en body i strl 56.

     Svara

      Man får vänta mååånga år dock.. känns mer som en doppresent eller födelsedagspresent.

      Svara

   En grå filt med sonens namn och födelsedatum. Finns på Rofa Design. Det har varit en stor favorit sen vi fick den!

   Svara

    Fick vi med, fast rosa! ☺️ Även en väska därifrån som dottern har hos dagmamman nu.

    Svara

     Gud vad gulligt!

     Svara

   Ja. Något till barnet och något till mamman/båda föräldrarna.

   Svara

    Gosedjur/filt till barnet. Något du vet att föräldrarna gillar till dem.

    Svara

   Någon god mat ☺️ Sen kan man aldrig få för många gosiga filtar!

   Svara

    Håller med om mat och gosiga filtar!!

    Svara

     Håller verkligen också med om filtar eller mat! 😍

     Svara

   Rödvin och massa goda ostar. Efter en låååååååång graviditet var det en underbar gåva.

   Svara

   Fårskinnsfäll.

   Svara

    Medlemskap i Rädda Djuren-klubb.

    Svara

     Det kan nog vänta till de besvärliga tonåren.

     Svara

    Ja, Nøstebarns sovskinn!

    Håller barnet i perfekt temperatur alltid, haft till våra barn och flyttat mellan vagn, säng och som liten sov-ö i vår säng vid samsovning – perfekt att ha med på resa, barnet har alltid ”sin säng” med.
    Plus massa andra plus (funkar som kisslakan).
    När barnet blir större är skinnet mysigt att sitta på på golvet vid lek, eller framför tv.
    Bästa presenten!

    (Viktigt att det är ett sovskinn dock, så att det inte har långa hår barnet kan andas in, eller giftiga garvämnen etc.)

    Svara

   Böcker! Kan aldrig ges för tidigt till barn 😍

   Svara

    Jo. Spädbarn har ingen behållning av böcker. De kan knappt se sina föräldrar.

    Svara

     Det hindrar ju dock inte att du ger en bok i present till spädbarnet 😉

     Svara

   En riktigt mysig filt till bebisen.
   En bebis handduk.
   Body byxa och strumpor + mössa.
   Gulliga sneakers

   En presentkorg som du fyller med lite till bebis och lite till nyblivna föräldrarna. Ex: små strumpor, pyamas, snuttefilt, någon napp, någon babyleksak. Till föräldrar: ansiktsmasker, bodylotion, något gott att äta, en flaska vin.

   Svara

    Ska man sno en handduk från en annan bebis då? Är det nån speciell bebis vars handduk det bör vara?

    Svara

     Hahahahahahahahahahahajhaahhaah

     Svara

   Fick en så fin present av min svägerska efter förlossningen, ett paket som innehöll 3 olika sorters té till mig samt en ansiktsmask, mjuk skallra och body till bebisen, ett gott kaffe till sambon och en målarbok till storasyster på 4 år 🙂 Va otroligt uppskattat!

   Svara

   Bra, användbara kläder (t ex omlottbodys eller byxor med fötter nu när det är kallt) i inte allt för små storlekar. Min syster kom med en massa mat och fika som vi kunde stoppa i frysen, underbart! Har fört den traditionen vidare när mina kompisar fått barn sen.

   Svara

   Filtar! Gärna lite finare som man kanske inte skulle unna sig själv.
   Kläder var lite si och så, vissa köpte ganska fula kläder 😬
   INTE gosedjur, vi fick så att de rann ur öronen på oss.

   Svara

   Jag fick 3 paket blöjor och en nalle! Uppskattade det massor då blöjor ändå kan vara dyrt i längden 😄

   Svara

   Till mig: Lösgodis, dusch/badgrejer, mat.
   Till bebis: Egenvirkad bebisfilt, egenstickade sockor, barnboksfavorit.

   Svara

   Absolut bästa grejen är gungfötter att sätta på spjälsängen. ”Vyssan Lull sängfötter” är en variant. De kanske inte förstår det direkt men kommer definitivt tacka dig senare! 🙂

   Eller mer klassiska saker som beskrivits här tidigare som är fina men ärligt talat hade jag hellre fått något som underlättar en rätt så krävande… jag har nu skänkt vidare mina gungfötter till en vän som uppskattar dem väldigt mycket med!

   Svara

    Nej håller verkligen inte med! Så onödig grej. Man kan dessutom bara använda så kort period innan bebis kan resa sig själv.

    Svara

     Vi använder våra fortfarande, de är över 2 år 😊

     Svara

      Fast det är ju farligt och inte enligt rekommendationerna

      Svara

    Bra tips ovan! Tänker att man i första hand kan fråga om det är något som föräldrarna behöver, vi fick en kräkis till bebis så behövde mer kläder i storlek 56 för vi hade typ inget (obs vet att många köpt massor i den storleken så inte tips på just det men exempel på att det är bra att fråga).

    Annars har vi uppskattat:
    – Muslinfiltar (numera snuttefilt)
    – Vattenflaska med sugrör som man kan dricka ur när man ligger i sängen och nattammar
    – Liten termosmugg för promenader/ hemma för att få dricka varmt kaffe
    – Blöjor!!

    Svara

   Ska du köpa kläder. Tänk på att det är skitsvårt med storlekar. Jag fick tillexempel jättefina kläder, bland annat en tjock overall i en lite större storlek typ 68. Problemet var att den passade mitt i sommaren. Inget som jag tänkte på innan jag fick barn alls.

   Svara

   Fina filtar ❤️

   Svara

   Vi fick ”presentkort” på Foodora. Otroligt nice när man har noll ork till att laga mat. ☺️

   Svara

    Sjukt smart om man bor där det är möjligt att beställa! Fika och mat annars är ju guld!

    Svara

   Bästa vi fick var en sovpåse till barnet.

   Svara

   En riktigt bra termosmugg och ”muff” till vagnen (för föräldrarna till alla kalla promenader framöver).

   Svara

   Filt med namnet broderat såååå snyggt ! O kan användas länge , jag skulle avråda från kläder
   – Om inte föräldrarna vill så klart, alt försök att få fram vad de vill ha/ behöver .

   Svara

   http://www.notonthehighstreet.com är super för presentidétorka – deras ”grej” är att deras saker görs personliga med namn, text, tryck osv. Mycket fint i alla tänkbara presentkategorier 🙂

   Svara

    Finns text en ”gifts for newborns”-kategori!

    Svara

   Mat/fika/kaffe/blommor mm till föräldrarna.
   Imo när barnet är nyfött blir man glad för besök och någon som vill lyssna om man vill prata om förlossning eller massa annat om barnet.

   Kanske ett sånt kit där man kan göra avtryck av fot / hand när barnet är som allra minst.

   Svara

  Trump är inte längre USA:s president!

  Svara

   Men nej!! O inte Lady Gaga heller!!!??

   Svara

    Aldrig sett arrangemanget innan så blev ganska förvånad.

    Melodin i låten som kom efter Gagas uppträdande var inte så välkomponerad dock tycker jag.. x)

    Svara

     Whitney Houston gjorde den bättre. Får rysningar när hon går upp en oktav och tar ett högt c.

     Googla: Whitney Houston – Star Spangled Banner

     Svara

      Aha? Tror inte jag formulerade mig rätt men jag håller med dig! 🙂

      Menade Jennifer Lopez Performs ”This Land is Your Land”, som kom efter Gaga. Var delar i melodin som var lite snarlik melodin i Johnny Cash ”I Walk the Line”.

      I början vid 0:28-0:32 i uppträdandet exempelvis.
      https://www.youtube .com/watch?v=HIBEUMSeP-8

      Svara

   Jag är såååååå glad. Aldrig varit så glad innan över byte av president. Jag diggade Bush och gillade Obama så där spelade det inte så stor roll för mig, men nu känns det sjukt stort. Äntligen är puckot borta.

   Svara

    Bush var ju en katastrof. Startade krig mot Irak efter 9/11, trots att nästan alla kapare kom från Saudi.

    Svara

     Trodde aldrig jag skulle läsa att någon diggade Bush

     Svara

      Plötsligt händer det

      Svara

     Är skitsamma vart kaparna kom ifrån, de hade kunnat komma ifrån Sverige, han hade fortfarande gått på Irak eftersom Al-qaeda tog på sig det. Det var dessutom Bin Laden som förklarade krig mot usa först i en tv sänd intervju, innan 9/11.

     Svara

      Vad har al-Qaida med Irak att göra smartass? Det land du tänker på är Afghanistan där al-Qaida tränade.

      Svara

      Han tog Irak för att han ville ha olja och inget annat. Han till och med själv sa ”we are not liberators we are invaders” snälla läs på lite

      Svara

     Osama förklarade krig mot U.S.A i slutet av 90 talet.

     Svara

  Det här är en sång om ingenting
  Så att alla brats kan hoppa omkring
  Och i baren shottar vi Jäger
  För att visa vem som äger

  Svara

   Äger bakfyllan nästa morgon eller?

   Svara

   Nästa låt i queuen:

   I en rosa helikopter
   Ska jag flyga hem till dig
   I en rosa helikopter
   Ja, då flyger jag till dig varje dag

   Svara

   Det var en gång en liten fågel, ja en fågel, han bodde på landet, Roger hette han

   Svara

   Här i kungsträdgården finns det pojkar som gör mig så glad.
   Du är det sexigaste jag har sett på många många dar.
   Jag tycker om dig, hoppas du tycker om mig.
   Och du kanske vill sova över hos mig
   Lilla hjärtat, jag tänder så på dig, jag vill så gärna ha sex med dig.
   Lilla hjärtat, jag tänder så på dig, jag vill så gärna ha sex med dig.

   Svara

   En gång om dagen får jag ont i magen
   Då tänker jag på dig så går min magvärk över

   Svara

   Vad gör vi? Nu kör vi!
   Vad gör vi? Nu kör vi!
   Vad gör vi? Nu kör vi!
   Vad gör vi? Nu kör vi!
   Vad gör vi? Nu kör vi!
   Vad gör vi? Nu kör vi!
   Vad gör vi? Nu kör vi!

   Svara

    Ett två tre

    Svara

     Fanta och rosé

     Svara

   Tra la la lilla molntuss
   Kom hit så ska du få en puss

   Svara

  Är i desperat behov av hjälp. Jag är intresserad av ett jobb i Irland (Cork) och idag fick jag ett mejl om en intervju. Blev såklart glad men nu växer paniken över hur jag ska typ överleva. Bor liksom fortfarande med mina föräldrar och undrar om jag verkligen kan klara av detta. Det är en sak att flytta hemifrån och bo 20 min bort ifrån dem, nu kommer jag bo i ett annat land!

  Hur är det ens Irland? Har redan nu fått veta lönen (typ 23-24 tusen) och undrar mest om man kan klara sig på en sån lön när det gäller hyra och mat? Vore sååå tacksam över att få lite tips eller råd från människor som har gått igenom detta.

  Svara

   Kan inte alls svara på om Irland specifikt, men är på mitt tredje land sen jag flyttade från Sverige efter studenten och jag lovar att du klarar det! Det är nervöst och lite läskigt, men man klarar av mycket mer än man tror och du lär dig efterhand. Googla upp det nödvändigaste innan du drar, men allt kommer ordna sig!

   Svara

    Tack för peppen, allt kommer nog ordnas! Wow, 3 länder! Just nu känns det tufft av bara tanken att flytta till mitt ”första” land.

    Svara

     Ja, första känns värst så klart – man gör något helt nytt man aldrig gjort förut, det är asläskigt! Men att jag skrev om tre var bara för att visa att det är inte så omöjligt som det kan kännas just nu. Med största sannolikhet kommer det bli en ascool och lärolik upplevelse och i allra allra värsta fall kan du alltid bara säga upp dig och ta flyget hem. Men det kommer bli bra! Grattis till jobbet förresten! 🙂

     Svara

      Ja, tack så jättemycket för peppen! Känns inte lika omöjligt som det gjorde för några timmar sedan.

      Har inte riktigt fått jobbet än, hahaha borde kanske inte tänka på så långt fram förrän jag har fått jobberbjudandet! xD

      Svara

   Lönen och landet vet jag inget om men KÖR! Du kan alltid flytta hem igen och ställ dig frågan: på min dödsbädd, kommer jag att ångra att jag inte tog chansen?

   Svara

    Du och M (inlägg nedanför) har rätt! Jag kan alltid flytta hem om det blir för jobbigt och har alltid älskat Irland

    Svara

   Det är när man gör saker man känner är lite läskiga man växer som människa.

   Svara

   Ingen erfarenhet av Irland men så länge du anpassar dina utgifter med din inkomst borde det gå bra.
   Antar att det är 23-34 SEK efter skatt i månaden?

   Nu vet jag inte vilken typ av jobb det är men om de rekryterar utomlands för en tjänst kanske de även erbjuder någon typ av relocation hjälp?

   Svara

    Vet faktiskt inte om det är efter skatt, har utgått att det är innan skatt. Jag ska fråga om det på intervjun!
    Ja de har sagt att det ska ge relocation hjälp men vad innebär det i praktik vet jag inte. Räknar med att jag får fixa en del saker själv 😉

    Svara

     Ah, ok. Möjligt att det då är 23-24000 /annually. När jag bodde i London angav de alltid årslönen i annonsen.
     Kolla om det finns någon Facebook grupp typ Swedes in Ireland eller liknande (finns för rätt många länder men har inte koll på Irland specifikt) där du kan få tips från de som gjort en liknande resa.

     Svara

      Ja, jag tror det är årlig lön, återigen ska ska dubbelkolla detta! Har översatt summan till SEK och sen delat den på 12 = 23-24 000 kr.
      Ska kolla upp Facebook-grupp, tack för tipset. 🙂
      Har du flyttat ”hem” till Sverige eller bor du fortfarande i London?

      Svara

       Jag bor i uk och jag tror det är samma i Irland; det är den årliga lönen innan skatt. Ligger skatten på samma nivåer som här kan du räkna med att dra av 20% + national insurance
       För att svara på din fråga tycker jag du ska köra! Jag har flyttat till nya länder 5 ggr och varken haft jobb eller bostad fixat i något av fallen. Det är lättare än att flytta inom Sverige. Bara att köra på ett kortare lägenhetskontrakt till att börja med, så är det bara att ta planet hem om du inte trivs
       Jag vill dock höja ett varningens finger på att det är 0% kul här just nu. Du kan och får inte göra någonting. Det kommer vara väldigt svårt att få kompisar när allt är nedstängt och ingen vill träffa någon utom de absolut närmsta (som man enligt lagen inte får träffa). Det kan kännas isolerat att vara ny i en stad och jag kan tänka mig att det måste vara förjävligt att göra den redan nu

       Svara

        Tack för att du svarade så ärligt! Ska tänka på det där med lägenhetskontrakt och hur länge jag borde ha det, 6 mån eller 1 år.
        Ja, jag räknar med att det kommer vara tufft. Som tur är börjar inte jobbet förrän i sommaren, kanske till och med efter sommaren. Jag håller tummarna att det kommer vara nedstängt i samma utsträckning som det är nu. Trivs du annars i uk? 🙂
        Börjar bli mer och mer sugen på att köra på, speciellt när man får höra från folk att det kommer ordna sig. Ibland behöver man lite pepp.

        Svara

         Omg KÖÖÖR!!! Har också bott i 3 länder💖 bästa upplevelsen någonsin! Det kommer finnas tuffa dagar, men du kommer växa enormt som person och lära känna en massa nya vänner!!
         Kör på säger jag!! Du fixar det👊👊

         Svara

   Bott i Irland i flera år nu. Jag hade cirka 1600 euro efter skatt i början och klarade mig bra

   Svara

   Har bott och jobbat i Cork under 5 år för typ 15 år sen. Det var iaf då en trevlig och rolig stad att bo i. Många pubar och restauranger och storstadskänsla trots bara ca 120000 invånare. Mycket att se i omgivningarna också. Tror inte det förändrats så mycket. Irland är ett helt underbart land och irländarna är trevliga, snälla och hjälpsamma.
   Det är såklart en lite tuff omställning med nytt land och vardagsspråk men det är klart du fixar det! Helt klart det bästa jag gjort, utvecklades och växte massor under de åren.
   Saknar Irland och livsstilen för en massa fortfarande.
   Lycka till på intervjun!!

   Svara

    Tack så jättemycket ditt svar, glad att höra att din vistelse var så fin. Är det något särskilt jag bör tänka på tycker du?

    Ska se till att jag fixar intervjun så jag får jobbet!

    Svara

     Det är ju så länge sen jag bodde där, såg att nån annan svarat som bor där nu som säker kan ge bättre svar. Ville mest bara peppa till att ta chansen om du kan☺️.
     Passa på att fråga om de kan hjälpa till att hitta boende på intervjun. Kan ju även vara bra att vara beredd på att standarden på boende är mycket lägre än i Sverige, lite kallt, dragit och fuktigt. Bodde ett år i en lgh som man inte kunde stänga köksfönstret på då kabeln till tv gick in den vägen😳😂. Men det gick bra det också👍🏼.

     Svara

   Hej!

   Jag bor i Cork sen 8 år tillbaka.
   23-24000 är en bra lön här, däremot skitsvårt att hitta en egen lägenhet tyvärr, väldigt höga hyror – de har verkligen trissats upp under åren så man måste egentligen bo med någon.

   Med det sagt så är själva innerstan helt okej, mysigt och rätt pittoreskt men också inte samma standard som vi har i Sverige, typ byggnader kan vara lite halvsjaskiga och dåligt insulerade 😄

   Irland är så vackert och Cork är en sjukt bra utgångspunkt för att resa runt, man kan lätt ta buss/tåg/bil en timme och uppleva så mycket spektakulära vyer.

   Folk är väldigt lättsamma och tillmötesgående, många hejar om man är ute och går och hjälper gärna om man känner sig lost, väldigt ”osvenskt” på det viset, vilket var lite av en chock först, men gör det också lätt att hitta vänner!

   Det är en studentstad så mycket unga människor. Har haft det otroligt kul här speciellt när jag var lite yngre hehe. Pubkulturen är 👌 om man gillar att gå ut förstås.

   Tyvärr är vi inne i vår tredje lockdown som tros fortsätta till slutet på februari men det är ju vad det är! Regnar mycket men är du säkert medveten om 😅

   Fattar att det är sjukt nervigt att flytta ifrån familj, men tänk att det inte är på andra sidan av jorden och många jobb här har väldigt flexibla semesterdagar så man kan hälsa på familj utan problem!

   Blev värsta novellen nu haha, men om det är ett jobb du är intresserad av – pröva! Sverige finns alltid kvar

   Lycka till!

   Svara

  Jag skulle vilja kontakta en svensk spåkärring (kommer inte på korrekt term just nu). Men eftersom jag bor utomlands så vill jag hitta någon som man kan skriva brev till. Vet att min mamma gjorde det på 80-talet, men vet inte ens om det går längre.
  Har ni några tips? 🔮

  Svara

   Medium.

   Svara

    Large

    Svara

     KEKW 😏

     Svara

   Sierska.

   Svara

   Bedragare

   Svara

    Dig gillar jag.

    Svara

    +1

    Svara

    Prova gå till en som är riktigt bra och du ångrar dig inte.

    Svara

     Du menar en som säger exakt det du vill höra?

     Svara

   Mail??

   Svara

    har du tips på någon man kan mejla?

    Svara

     Nej, tror inte på sånt.

     Svara

     Fråga MU hon har tips på världens bästa!

     Svara

   Tror du verkligen att en ”spåkärring” kan se in i framtiden och ge dig svar om ditt liv?
   Varför är hon inte själv miljonär i så fall?

   Svara

  Vem är det Alexandra Nilsson ska stämma på 2,5 miljoner?

  Svara

   Denna blogg

   Svara

   Var det inte nåt vitaminföretag som använt en bild på henne olovandes. Hon tog väl upp det i nån vlogg för lite sen.

   Svara

    Alexandra skrev att det är en tjej vars blogg handlar om att hänga ut influensers som gör fel, så Camilla ligger väl nära till hands känner jag..

    Svara

   🍿 Poppar popcorn 🍿

   Svara

  Skulle du betala 4000 för en ansiktsborste från nuskin. ?Och om du köper en varför?

  Svara

   Om den lagar mat, städar och ger fotmassage så kanske. Annars inte.

   Svara

   Nej 😂😂😂

   Svara

   Sluta spamma Annica

   Svara

    Det är Louise som är i farten….igen.

    Svara

   No way! Är de så dyra?

   Svara

    Ja kollade på hemsidan. Jag trodde dom kosta ca 700. Inte undra på att man inte tjänar pengar där för jag vet ingen som skulle betala det.

    Svara

  Älskar Michelle Obama! Fan vilken powerkvinna hon är. 👌🏻

  Svara

   *powerman

   Svara

    Är det en man? Really?

    Svara

    *power womb person, om jag får be.

    Hen, hen, hemskt mycket hen.

    Svara

  Telemer.se.

  Akta er! Lurendrejare med inriktning på gamla. Mer info om ni googlar.

  Svara

  Någon som använt Walking Talking?

  Svara

   Nej, men walkie-talkie. I lumpen.

   Svara

    Talkie-walkie på franska!

    Svara

     De är roliga.

     Nato = Otan
     Aids – Sida

     Svara

      Bästa är att trollstav (som I Harry Potter och dyl.) heter magisk baguette (baguette magique) på franska. Mer franskt blir det inte.

      Svara

       Fast ”baguette” betyder ju ”pinne / stav” så det är ju mer så att brödet fått namn efter staven än att trollstaven fått namn efter brödet…

       Svara

        Men ja, skoj med ”magisk baguette”!

        Svara

   Jag gillar Modern Talking

   Svara

    Jag föredrar Talking Heads. Kolla exempelvis Born Under Punches – Rome, Italy – 1980. Tina Weymouth är grym på bas!

    Svara

     Glöm inte Talk Talk! 80-talet var fan en era av storheter av musik. It’s my life och Such a shame är klassiker.

     Svara

  Alltså hjälp. Varför vaknar min fem månader gamla bebis nästan alltid 30 minuter efter nattning?! Någon som haft samma problem? Det spelar ingen roll om vi nattar i sjal/sele eller ammar till sömns. Hon vaknar ändå, inte ledsen eller sugen på att amma mer utan tvärtom superpigg, precis som att hon tagit en tupplur. Idag sov hon sista stunden för dagen 15.30-16.15, så vid 18.30 var hon supertrött (hon orkar vara vaken max 2 timmar i sträck) och däckade direkt när jag ammade henne i sängen. 19.00 vaknade hon dock igen, hur pigg och glad som helst, och nu är det två timmar till av vakentid innan hon somnar för natten. Det känns så sent att hon tar en ”tupplur” kring 19-tiden, med tanke på att hon vaknar vid 6-7 på morgnarna och även sover korta stunder på dagen borde hon ha behov av sömn tidigare på kvällen… Hur sjutton ska vi bli av med den här sena ”tuppluren” som det nu blir när hon somnar och vaknar efter 30 minuter? Borde vi försöka hålla henne vaken längre sista ”passet” innan nattning, gör det någon skillnad för hur djupt hon somnar sen? (Det kommer bli sjukt gnälligt men vad vet jag om hur bebisars inre klocka funkar…) Vi samsover på natten men det spelar ingen roll om jag ligger kvar i sängen eller ej denna första ”nattning”, hon är som en klocka och vaknar ändå.

  Svara

   Hon kanske vill sova senare? På grund av pandemin har vi kunnat hitta barnets naturliga dygnsrytm, vilket är sova 21-09 😊 ibland sover barnet till 10:30, ganska skönt att det funkar när alla är hemma.

   Svara

    Ja, det låter logiskt men hon borde ju liksom ditt barn vakna senare när hon somnar senare om det är hennes naturliga rytm. Men hon vaknar alltid mellan 6-7, oavsett om hon somnar 19 eller 21.30, där är hon också som en klocka… Och det känns ändå som att bebisar borde sova närmre 12 timmar per natt? Särskilt med tanke på att hon sällan skrapar ihop mer än 2.5-3 timmar dagtid. Ja herregud, att det är ett gissel med bebisars sömn… 😅

    Svara

     Ah, jag förstår.

     Nattskräck? Djävulskap? Jag vet inte. Kanske testa om hon byter uppvakstid vid längre test av att somna senare, förutsatt att dagen inte blir för jobbig och resulterar i övertrötthet. Kan hon vara det?

     Svara

      Nattskräck har man väl inte som 5-månaders???

      Svara

    Så gjorde vår bebis också i den åldern. Det var alltid efter 30 min ( jag hann precis trycka i mig lite mat). Nattade henne i sovrummet med amning i nästet som jag lade ner i spjälsängen. När hon vaknade nästa gång tog jag med henne ut till vardagsrummet och ammade framför tv: n ( orkade inte sitta inne i mörkret i sovrummet) hon somnade om snabbt och jag kunde lägga ner nästet i soffan. Om hon vaknade igen tog jag upp och ammade igen tills hon somnade helt, ibland tog det några ggr sen fick hon sova i soffan tills vi skulle sova.När min sambo var hemma ( jobbar borta fyra veckor i taget) tog han med den lilla ner till ett rum ikällaren och höll henne i nästet, de lyssnade på musik, jag ammade innan sen nattade jag vårt äldsta barn. När bebisen var runt 10 månader sov hon bättre, kunde kanske vakna någon gång innan midnatt. Nu när hon är ett år sover hon ofta hela natten.

    Svara

   Be pappan hjälpa till?

   Svara

    Hur då menar du? Hon somnar endast i sele/sjal (hos honom) eller vid bröstet och har alltid gjort. Hon har aldrig kunnat vaggas till sömns på annat sätt och tar inte napp, så mitt bröst är liksom hennes napp. Och som jag skrev, så spelar det ingen roll om vi kör sele eller amning på kvällen, hon vaknar ändå…

    Svara

   Vi hade samma problem! Jag insåg tillslut att min bebis har en sömncykel på 30 minuter och därför alltid vaknar när han sovit i en halvtimme. För mig funkar det att ligga kvar bredvid, och när en halvtimme gått låtsassover jag och han somnar om igen 😅

   Svara

    Ja det här med 30 minuters-cykel känns verkligen igen här också. Det är därför vi har så svårt att få henne att sova länge dagtid, hon vaknar nästan alltid efter en cykel! Om man har tur kan man amma henne igenom till nästa. Men just på kvällen är hon så himla pigg när hon vaknar. Hon tittar rakt upp på mig med världens klaraste blick, jag får typ hålla mig för skratt. Kanske får testa som du att låtsassova och se om hon ger upp och somnar om. Hon är ju inte missnöjd när hon vaknar så det är ju värt ett försök 🙈

    Svara

   Vår hade så också. Vi fick helt enkelt acceptera att kl 19 var för tidigt för henne att somna för natten. Så hon somnade alltid mellan 21-22 tills hon var ca 10-11 månader som hon började somna kl 20. Nu är hon två och somnar 18.30-19 på kvällen. Det suger att inte få den där egentiden på kvällen men man får trösta sig med att det blir bättre

   Svara

    Ah, misstänker att det kanske är samma här. Vet inte om det kommer funka att styra sömnen, det kanske bara är att acceptera. Nu är kl 21 och hon somnade precis, prick två timmar efter senaste uppvak. Men man blir ju så avundsjuk på ”alla andra” som har bebisar som somnar kl 19 och typ kan äta fredagsmiddag tillsammans efter det. Vi slänger i oss maten 16.30 när hon är pigg och utvilad. Romantiskt 😅 Nåja, det är skönt att höra att andra haft det likadant och att det blir bättre!

    Svara

   För att du ammar eller gungar henne till sömns. När hon kommer upp i ytlig sömn reagerar hon på att bröstet/gungandet inte är kvar.

   Svara

    Jag vet att hon söker bröstet när hon vaknar till, men jag vet inte heller hur vi ska göra annorlunda. Hon somnar absolut inte annars, om vi försöker ligga bredvid henne utan att jag ger bröstet blir hon helt galen (om hon är trött), skriker, spänner hela kroppen och vrider sig. Att typ ”buffa på rumpan” som vissa verkar kunna göra funkar inte här. Så jag är nog inte redo att ta den kampen ännu, hon är ju fortfarande så liten… Men tror inte det är hela bekymret heller eftersom hon vaknar efter 30 minuter även om jag ligger bredvid. Det är snarare det att hon är så pigg när hon väl vaknar, som att hon inte riktigt kommer ner i djupsömn.

    Svara

   Helt normalt! Min som gjorde så i perioder till och från tills han var ca 1 år. Bara att härda ut skulle jag säga. Hon är fortfarande väldigt liten.

   Svara

    Tack! Så typ, inte mixtra med tupplurarna utan låta henne sova 18.30-19 och sen köra ett till kvällspass vaken? Kanske bara är att acceptera det läget.

    Svara

     Så gjorde vi iallafall, nu är han 3 och sover 20-07 varje dag 🙂

     Svara

     Nu är jag färdig med småbarn, men detta: ”acceptera läget” är det viktigaste jag lärt mig och det enda jag skulle ta med mig in i en eventuell ny bebisperiod. Släpp allt desperat sökande efter lösningar och metoder. Läs gärna hos @vildabarn för andra och mer accepterande sätt att tänka.

     Svara

  Läste igenom webtoonen Mage & Demon Queen häromdagen. Riktigt underhållande 🙂

  Läser ni några webtoons eller serier på nätet?

  Svara

  Tips på goda saker att äta till mellis?

  Svara

   Avocadomacka! Ägg i olika former. Keso med hackad frukt. Morotsstavar.

   Svara

   Eftersom du säger mellis gissar jag att det är till barn….. Yoghurt/ fil med flingor, pannkakor, omelett, mackor, gröt….

   Svara

    Kan inte vuxna äta detta?

    Svara

    Äter du inte mellis? 🤨 Blir du inte hangry?

    Svara

     Mellanmål kanske hen kallar det, känns inte lika barnsligt.

     Svara

     Hangry blir bara den som baserar sin kost på kolhydrater.

     Svara

   Humus. Finns på Lidl.

   Svara

    Humus är saprofytiskt nedbrutna växt- och djurdelar i förnan, vars ursprung inte längre kan identifieras med blotta ögat. Den viktigaste källan till humus är lignin som blivit modifierat av brunrötesvampar och mjukrötesvampar. På obrukade jordar utgör humus huvuddelen av det översta marklagret – den så kallade O-horisonten, också kallad råhumus. Humuslager kan dock saknas på hälleberg, rasbranter, bergstoppar, glaciärbottnar etc. Humus kan delas upp i mull, mår, torv och dy.

    Svara

     Du måste vara en riktig höjdare på fest!

     Svara

      Touché!

      Svara

      Lika stark come-back som ”spegel-spegel kommer aldrig tillbaks”!

      Svara

     Och det säljs på Lidl alltså?! 😂

     Svara

      Låter gott!

      Svara

   Mixa eller vispa ihop två ägg och en banan, stek små plättar. Tillsätt vaniljpulver eller något annat som du gillar, annars är det gott naturellt också.

   Svara

    Så gott. Det va min jobbahemifrån lunch idag. Med hallon och (en massa) keso.

    Svara

   En banan, en sockerfri kvarg, 2 morötter, ett knäckebröd med lite smör på, en matsked jordnötssmör eller några majskakor?

   Svara

   Kokt ägg, frukt av alla slag, mackor, omelett eller äggröra, bars, gröt, keso med müsli i, m.m i all oändlighet mvh tjej som alltid äter sex mål mat om dagen

   Svara

  Är det någon här som håller på med äggstimulering inför ägginfrysning eller IVF? Jag har gått i åtta dagar på Menopur, Gonal-F och Fyremadel – och idag syntes endast ett ägg på ultraljudet 😞 Läkaren säger att det är inte säkert att vi lyckas plocka ut det ägget, men att vi försöker på fredag.
  Går någon här igenom något liknande? Några tips?

  Svara

   Jag gjorde ivf för några år sen. Vet hur tufft det är <3 är det din första omgång? Isåfall brukar första gången vara ”testomgång” för man vet aldrig riktigt hur man reagerar på sprutorna. Du kanske behöver ta högre dos till nästa gång eller kanske köra långa protokollet. Jag vill iaf tipsa om att ta vitamin d. Tog något mer men minns inte nu vad det hette men finns mycket på nätet om hur man boostar äggkvaliten.
   Lycka till!! Kanske är det ditt guldägg därinne. Behövs ju bara ett 🙂

   Svara

   Nej tyvärr ej
   Men ville bara säga att min kompis fick bara ett ägg utplockat och befruktat. Men allt gick bra och hon går och klappar på magen nu.
   Jag håller tummarna för dig! Vet också en annan kompis som när hon va på första koll en fredag så va det bara ett ägg så de vänts över helgen och på måndagen va hon överstimulerad och hade nästan 20 äggblåsor

   När ska du plocka ut? Finna ngn chans att det tar sig några fler ägg?

   Svara

   Jag har gjort två IVF. Första gången fick vi ut tre ägg, men det var gränsfall att ens få göra äggplocket då för att det visade så få på ultraljudet. Vid andra försöket fick jag en mycket större dos (använde också menopur) och då gick det bättre, fick ut 10 ägg. Jag vet att det är en otroligt jobbig tid och det är svårt att ta till sig tips från andra. Det låter klyschigt men sluta aldrig tro och hoppas även om jag många gånger själv vet hur svårt det är. I somras föddes min dotter som jag många gånger aldrig trodde att jag skulle få. Jag önskar dig all lycka och att du ska få känna den glädjen som jag har fått ❤️

   Svara

  Någon med tips på böcker som liknar Innan floden tar oss, Den som går på tigerstigar, Blå Längtan? 😊

  Svara

   jag heter inte mirjam och de flesta böcker av majgull

   Svara

    Vad heter du då?

    Svara

     Hihi 😜

     Svara

     Ha ha ha!!

     Svara

   Ljusets dotter som också skrivits av Elizabeth Nemert är jättefin.

   Svara

  Är det någon av er som har nintendo switch ringfit adventure? Är det kul? Håller det i längden eller tröttnar man? Jag är inget fan av träning men behöver komma igång och röra på mig mycket mer och tänker att det är lättare om det är ett roligt spel.

  Svara

   Jag har det och är nöjd. Finns mycket att välja på och som du säger är det roligare att träna när det är ett spel. Sedan har jag i perioder inte spelat men har nog inte direkt berott på att jag tröttnat utan glömt bort det eller haft annat att göra istället.

   Svara

   Ja! Det är jättekul och har inga problem att hålla igång varje dag 🙂

   Svara

  Tips på bra serie?

  Svara

   The Queen’s Gambit
   Bodyguard
   Yellowstone

   Svara

    Bodyguard är fan grym!!

    Svara

   Helvete- historien om Norsk black metal. Finns på svtplay

   Svara

   Hjem til jul

   Svara

   Casa de papel
   Broadchurch
   Killing Eve
   Ozark
   House of Cards
   The Crown
   Orange is the new black
   Sharp objects

   Svara

   Love is blind på Netflix. Älskar datingprogram.

   Svara

   Manifest

   Svara

   The Leftovers. Så underskattad. Saknar fortfarande personerna i den emellanåt… 🙂

   Svara

   The Wire. Suverän kriminalserie som verkligen visar att ingenting är antingen svart eller vitt.

   Svara

   Derek.
   After Life.
   Bling Empire.

   Svara

   Lupin

   Svara

   A Discovery of Witches ser jag på just nu. Kan rekommendera den starkt

   Svara

    Boken är dock bättre 🙂

    Svara

   Lupin på Netflix

   Svara

   Unge lovende på NRK.

   Svara

  Ni som har bubbelbadkar, vilket har ni? Är det värt pengarna? Använder man det ofta? Eller är det lika bra att köpa ett vanligt badkar?
  Ska bygga hus och funderar på att beställa ett.

  Svara

   När jag var barn och kusinerna hade ett så var det ju världens grej varje gång man var hos dom 😂

   Svara

    När jag var liten fick man prutta i badet om man ville ha bubblor.

    Svara

     Haha! Har du gått i LHS?

     Svara

     Att hälla i en tub Treo bubblar rätt fint oxå.

     Svara

   Inte vårt tycker jag iaf. De blir rätt äckliga och är bökiga att rengöra.

   Svara

    Tack för input, funderade just på rengöringsbiten…

    Svara

   Jag har ett. Skulle aldrig mer köpa ett faktiskt om jag skulle göra om badrummet. Det används inte speciellt mycket och blir rätt äckligt när det står torrt länge. Svårt att rengöra också överallt. Vanligt kar eller inget blir det här nästa gång.

   Svara

    Tack! Det kanske är lika bra att lägga pengarna på ett fint vanligt kar.. krånglig rengöring låter inte som min grej.

    Svara

     Satsa på ett med djup och så långt som ni har plats med, så skönt att kunna sjunka ner med nästan hela kroppen!

     Svara

   Men det ska finnas en madrass som man sätter på botten. Den verkar bra.

   Svara

  Slutade med det hormonella preventivmedel jag använde (p-stav) förra året och känns som jag sen dess (kanske 2 månader efter) börjat få jättemycket mer finnar? Speciellt omkring hakan och käkbenen, men mer generellt också. Kan det här vara s.k. hormonell acne och kan det isåfall bero på att jag inte längre tar hormonellt preventivmedel? Ska hoppa på minipiller igen oavsett av andra anledningar, så hoppas såklart jag blir av med detta! Alltid haft lite småfinnar då och då, men känns väldigt drygt att konstant ha mer eller mindre prickar i ansiktet just nu.

  Svara

   Post-pill acne, väldigt vanligt. Det blir bättre med tiden 🙂

   Svara

   Jag fick också acne runt munnen/käken när jag slutade med p-piller. Jag har aldrig haft problem med min hy innan. Tog över ett år innan jag märkte förbättring. Nu återstår bara massa ärr ….

   Svara

   Haft samma, det blir bättre efter ett tag när kroppen vänjer sig 🙂

   Svara

  Hej! Finns det några här som precis som mig lider av eller har lidit av emetofobi? Är mest intresserad av att höra om det finns någon som lyckats bli av med sin fobi, hur gick du till väga? vad hjälpte och vad hjälpte inte? Jag har gått i KBT för detta och har samtalskontakt även idag men har fortfarande svåra besvär. Jag vet inte hur jag någonsin ska våga bli gravid och kanske tvingas må illa och kräkas regelbundet, hur jag ska kunna ha småbarn som är magsjuka osv osv. Har du barn, isåfall hur går det och hur var graviditeten? Andra generella tips och råd?

  Svara

   Japp, har samma fobi och är rädd för exakt samma gällande en eventuell graviditet och magsjuka barn. Är visserligen singel och det är inte ens i tankarna att skaffa barn nu, men jag tänker typ lägga allt magsjukeansvar på min framtida kille i så fall😂

   Grejen är dock att min fobi blev lindrigare ett tag, men det är tio år sen nu. Blev själv magsjuk och även om jag försökte hålla emot så gick det inte, insåg ju att kroppen behövde bli av med något. Nu har det ju gått tio år som sagt och det har vuxit tillbaka. Men samtidigt vet jag att det inte längre är farligt om jag måste.

   Men jag undrar, hur går det till att gå i KBT för det? Vad gör man? Trodde KBT var att möta sina rädslor och det känns lite svårt att möta den rädslan på beställning haha🙈🙈🙈

   Svara

    Varför tror du att det blev värre igen? Tänker också att pappan till barnen får ta större ansvar då haha… dock är jag också rädd att föra över denna fobi till ett barn, mardröm om den också skulle få samma rädsla.

    Det är säkert lite olika, för mig har det mest handlat om hur jag kan jobba med mina tankar och ångest för att försöka förhindra en ångestattack och träna på att ”fokusera utåt” och inte vara så koncentrerat på mitt mående och min kropp. Och ja exponering är ju knepigt men där har jag fått jobba med att t.ex. äta på restaurang utan att få granska menyn/kolla recensioner innan (som jag tycker är jobbigt), inte tvätta händerna lika ofta, inte granska bäst före datum på matvaror, titta på filmklipp där någon kräks osv…

    Svara

     För att det gått så lång tid (peppar peppar).

     Det som däremot kommit på senare år är att jag är beroende av tuggummi och vatten. För det har blivit som att jag blir torr i munnen, måste svälja, har inget att svälja och får kväljningskänsla. Det kom efter en förkylning så jag vet inte om det är nån biverkning eller om det hänger ihop med fobin. T.ex kan jag inte ens gå till tandläkaren utan att få panik för allt som ska in i munnen för jag får samma känsla då.

     Oj, vad är det som gör att du måste gå på restaurang som har bra recensioner? Typ, rädsla för att bli matförgiftad? Och hur har du kunnat gå på restaurang utan att kolla menyn, hänger det ihop med spyfobin?🤔

     Har aldrig sett det som ett problem, jag tvättar också händerna så fort jag får möjlighet, eller handspritar (särskilt under corona och särskilt såhär års, varje år (så det här med avstånd, handhygien etc är inget nytt för mig, det är vardag men det känns naturligt och bra, inte som ett hinder)), men det är alltså ett dåligt beteende för en med denna fobin?

     Har du kommit nån vart alls eller är allt lika jobbigt som före kbt:n?

     Svara

      gud vad sjukt, jag har också problem med det till och från! just känslan av att jag inte kan svälja ordentligt eller ska kvävas. tycker också tandläkaren är jobbig!

      Ja precis, jag vill läsa om någon blivit matförgiftad där innan p.ga. rädsla att bli sjuk. T.ex. har min sambo valt restaurang och inte berättat vart vi ska eller om jag varit ute med föräldrarna så kollar jag inte menyn innan. Vill kunna säkerställa att jag hittar något som känns ”tryggt” att äta typ, låter sjukt men ja.. 🙂

      Vet inte om det alltid är ett dåligt beteende men för mig är det ett så kallat ”säkerhetsbeteende” och jag tvättar händerna överdrivet ofta. Om jag t.ex. är hemma, har varit på toa och tvättat händerna och sen går runt lite hemma och fixar med nåt eller pillar på telefonen så vill jag tvätta händerna igen innan jag äter en macka eller vad det nu kan vara, även om jag då bara är hemma och inte utsatts för några bakterier. Så för att vänja mig av känslan av att vara smutsig eller rädslan av att ha bakterier på händerna har jag tränat på att inte tvätta mig lika mycket (framförallt hemma).

      jag gick i KBT första omgången när jag var typ 19 år och efter det blev det mycket bättre. Jag vågade utsätta mig mer för vardagliga situationer som tidigare kändes omöjliga, men jag blev absolut inte helt bra. Började sen på nytt nu igen typ 6 år senare då jag kände att jag behöver ta tag i detta igen. Det är bättre på vissa sätt och ingen skillnad på andra. Luddigt och långt svar kanske men men haha

      Svara

   Wow, du kan skriva orden! Det kan kan inte jag. Såg dem och fick scrolla upp så jag inte ser dem. Har tyvärr inga tips. Är helt trasig

   Svara

    Haha så var det för mig med, kunde varken säga eller skriva orden eller något men det blev bättre efter att jag var magsjuk. Kan dock inte säga k-ordet utan bara det på s.🙈

    Svara

    jag kan också tycka att det är jobbigt, framförallt att höra någon säga det. fan vad pissig denna fobi är!! 🙁 har du testat att söka hjälp för det nån gång?

    Svara

   Skrev du inte exakt samma här om dagen? Du fick ju massa bra svar då!

   Svara

    nej det var inte jag isåfall! men då kan jag gå tillbaka och läsa i den tråden 🙂

    Svara

   Jag blev av med min emetofobi när jag började på universitetet och därmed upptäckte festlivet. Är så dålig på att hantera alkohol så kräktes jämt på fyllan och eftersom man är lite bedövad då så märkte jag det inte alls var så illa som jag trott. Fast tja jag hade inte gett någon rådet att börja dricka massor av alkohol… 😛

   Svara

    haha om det ändå hade funkat! Jag är väldigt medveten om att inte dricka för mycket just av rädsla att må illa… men har hört förut att det funkat för andra också.. 🙂

    Svara

  Har ni tips om någon sida där man som nybörjare får hjälp i djungeln med ansiktsvård?
  Provat att googla men får upp sidor som gör reklam för sina egna märken.
  Tänkte mer att ”du börjar med syra, bha, lotion osv”. Där man på ett lätt sätt får reda på vad man ska använda och i vilken ordning. Och varför man använder den.

  Svara

   http://www.naturligtsnygg.se

   Finns både webshop, bloggar och mycket rolig info 🙂

   Svara

   Chatten hos skincity. Och FÖLJ det de säger. Vissa syror har invänjning, följer du inte det kan du få kemiska brännsår.

   Svara

   Se till att förstå vad alla ingredienser gör och bestäm/köp utefter det. Dvs köp inte allt du ser och leta reda på ordning bara. Känns som att många köper först och frågar sen, slöseri på pengar bara. Välj utefter det du vill arbeta med. Tycker hudspecialisten.se har mycket bra info!

   Svara

   Jag gjorde testet på Skincity, men köpte ingenting de rekommenderade. Köpte istället billigare produkter på Åhlens och Kicks som passade det Skincity rekommenderade.

   Börja med en rengöring, en dagkräm med spf och en nattkräm. Kör på det i två månader, sen kan du successivt öka på.

   Om du inte har problemhy upplever jag att Lumene Vitamin C (gul)serien funkar bra, eventuellt Hydra serien (ljusblå).

   Man ska ta ett fåtal produkter i taget eftersom huden oftast reagerar på att börja mixtra, typ finnar, utslag, kliande osv.

   Svara

   Skincity

   Svara

   Leyglow på instagram eller Leylas blogg hos Elle. Har många basictips och även svårare hudvård, även en budgetlista vilket jag älskar. Annars skincity

   Svara

   Rekommenderar James Welsh och Skincare by Hyram på youtube

   Svara

   Om du inte har något emot att läsa på engelska så rekommenderar jag stark r/SkinCareAddiction på Reddit. De har en jättestor Wiki med all sådan info, trådar med tips på produkter också om du vill ha det samt att då såklar kan ställa egna specifika frågor om du har något mer specifikt du behöver hjälp med sen när du kollat igenom allt annat.
   https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/

   Svara

    Här är en länk direkt till wikin också: https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/wiki/index

    De förklarar olika steg du kan lägga in i din rutin, vad de stegen/typ av produkterna tillför, går över olika problemområden många har och vad det kan bero på och vad som kan hjälpa osv. Verkligen guld!

    Svara

   Vad behöver du hjälp med? Kortfattat så är det viktigaste att du rengör huden 2 gånger, antingen olja eller balm. Sen kör du din vanliga rengöring, kör något med glycol acid. Sinnesbra!!

   På morgonen: c-vitamin, dagkräm (får ej innehålla retinol eller syror, kör något med ceramider eller fukt) sen SPF!! HELST MINERAL.

   Kvällsrutin: tvätta anletet, retinol eller kopparpeptider (du kan alternera dessa, blanda aldrig ihop) sen nattkräm .

   Du kommer aldrig behöva använda foundation typ.

   Svara

    Kan du inte länka till dessa olika produkterna? Plz plz 😙

    Svara

     Jag vet inget om din hy och som någon därnere påstår är det ju smart att inte kopiera någons hudvårdsrutin helt! MEN, ska man se något resultat så ska man köra med aktiva ingredienser, det är inte farligt liksom. Börja lugnt och vänj huden. Jag har normal hy med torrhet ibland.

     Såhär är det, C-vitamin är great på morgonen. Lumene har en variant som är bra för nybörjare. När du avancerat ska du söka efter L-ascorbic acid som är den stabila varianten av C-vitamin, märket Niod (deras rekommenderas för natten dock) och Klairs har grymma. Är du på budget, köp the ordinarys 23 suspension och mixa med deras reserverstol+ferulic acid. Den combon är i princip oslagbar och liknar serumet från märkets Skincetucials (ursäkta stavning) som kostar typ 1000 kr?

     Dagkräm, jag kör just nu en från Estelle & thild som ska skydda hudens barriär. Den gör inte så mycket, rekommenderar den ej. Däremot krämen från FIRST AID BEAUTY. Kör valfri SPF.

     nattetid kör jag paulas choice retinol booster med en nattkräm från ROC med mkt. Du kan om du vill köra med niacimnide tsm med retinol och därefter lägga nattkräm.

     Vad mer? Jo, tänk på att lägga pengar på serum och inte krämer. Samma gäller för ansiktsrengöring. Ha heller ej parfym i alla dina produkter eller essentiella oljor. Svårt att undvika, men ju färre desto bättre!

     Om du är ute efter att ta bort pormaskar o krimskrams så kör den röda blodmasken från the ordinary en gång i veckan. Överexfoliera ej!

     Svara

    Jag är på den nivån att jag har mascara, tvättar av ansiktet på kvällen med tvål (Dove just nu men brukar vara grungy). Och sen tar på en lotion, vilken beror på vad som finns hemma.

    Svara

    Tips… kopiera inte någon annans rutin rakt av, ni har förmodligen olika behov. Finns absolut anledningar till att inte välja en mineral spf ex. Läs på noga innan du börjar med retinol.

    Svara

   Caroline Hirons, hon är hudvårdens guru.

   Svara

   Skincity är suveräna!

   Svara

  Vill bara skriva av mig..
  Har så ont i hjärtat…

  Fastän vi bara dejtat i lite över en månad så känner han inget pirr.. eller ibland men inte som han vill känna…
  Han säger att han bara blir kär i personer som är hans motsats men också där det blir dysfunktionellt….
  Han säger att han ser mig som sin framtida partner… men ibland fattas det något…
  Och nu ska vi vara vänner medan han utforskar andra…

  Har aldrig känt så här efter ett uppbrott med en person som jag spenderat så lite tid med… ändå har jag så ont och vill obstinat skrika att han ska tycka om mig och inte lämna mig…
  Jag lider….

  Svara

   Åå!! Lider med dig. Det är hemskt och känna så. Men vet du vad? Du kommer se tillbaka sen och vara tacksam att det tog slut. Du vill inte vara med någon som inte uppskattar dig.
   Du är bra precis som du är. Och någon annan kommer känna allt det där som inte han känner.❤️

   Svara

   Gå vidare.

   Svara

   Han vill utforska andra? Kanske ska du acceptera att han inte är intresserad…

   Svara

   Skulle säga kapa kontakt. En sak om ni var bra vänner innan, men om ni bara dejtat så träffades ni ju för att se om ni hade en framtid som par. Bättre bara gå om det inte funkade och ni inte känt varandra så länge att han inte har en viktig plats i ditt liv redan. Hans ursäkter är antingen för att han inte vill göra dig ledsen och försöker linda in sanningen i snällare saker eller så vill han ha kvar dig som en backup medan han letar efter någon annan. Oavsett vad, så är det inte i ditt intresse att fortsätta vara vänner.

   Ledsen att det är jobbigt, har vart med om liknande en gång, inte samma situation men att jag blev överraskad över att jag tog ändå relativt hårt på avslutet med någon jag inte träffat så länge eller ens trodde jag hade fått särskilt starka känslor för. Det är inte roligt, men det bästa är att radera bort dem ur ditt liv och försöka släppa och gå vidare illa kvickt.

   Svara

  Hjälp, behöver tips på hur min bebis (8 mån) ska sova hela natten genom… han sover 19-24 utan uppvak och sen går cirkusen igång, varannan timma vaken. Tröst med bröst och somnar om…

  Svara

   Doppa en strumpa i whiskey, funkar finfint.

   Svara

   Eter

   Svara

   Har ett tips som funkar för typ alla: bit ihop i ca 2 år till

   Svara

    Detta!

    Svara

   Håll ut typ 1 år till så blir det förhoppningsvis bättre…

   Svara

   Låt honom inte somna med bröstet i munnen.

   Svara

   Vid 8-9 månader sker en utvecklingsfas som kan påverka sömnen rejält.

   Testa attlägga honom senare? Testa att inte amma natte-tid, det tar ett tag att sluta men det kan vara värt att få den sömn man behöver.

   Jag slutade amma min son på natten vid 8 månader för han höll mig vaken så jag fick noll sömn. Det blev så mkt bättre. Han sov bättre och åt bättre på dagarna. Det funkade för mig iaf. Säger inte att det är facit.

   Svara

   Acceptera läget är mitt tips.

   Svara

   Ha is i magen. Väldigt få bebisar i den åldern, om ens några, sover hela nätter i den åldern.

   Svara

   jag vet inte om ni tyckte att ni var roliga.. men det var ni inte.

   Svara

   Mer mat dagtid och framförallt på kvällen.

   Svara

  Ni vet när man får en sån där flashback till ett tillfälle där man gjort något riktigt dumt eller pinsamt? Vad är er sån? Behöver skratta lite.

  Svara

   Usch haha, jag förtränger mina. Ber hjärnan ta bort, ta bort, ta bort 🤪

   Svara

   När jag var liten (10-11 kanske) så satte jag och en kompis eld på en papperskorg utanför en affär. Dagen efter gick vi till samma affär och sa vi ville ha betalt för att vi hade släckt elden. (vi sa inte att det var vi som tände på) Vi fick dock inte några pengar. 🙁

   Svara

   När jag jobbade i en klädbutik hade jag lite skämt på lager som jag ofta använde vid ett särskilt moment med en. kund som alltid brukade framkalla skratt och skön stämning. Hade ett särskilt som jag sa när jag packade ihop varorna, ett jag sa när jag hjälpte någon med en skräddarändring osv.
   En gång hjälpte jag en medelålders man med en kostym och vi hade en standard trevlig shoppingupplevelse och jag drog några av mina skämt. Någon vecka senare var mannen tillbaka med sin son som också skulle ha en kostym, bara det att jag inte kände igen mannen och han sa aldrig att han varit där tidigare. När jag drog något standard skämt blev han liksom lite tyst, och sen vid kassan när jag packade ihop varorna drog jag ytterligare ett. Då säger han ”sådär säger du varje gång ju” och jag blev så paff och typ skrattade bort det. Sen när de gått förstod jag att det var den kunden jag hjälpt tidigare, och ville verkligen DÖÖÖÖÖÖ för det det var så pinsamt. Känner fortfarande cringe-känslor när jag tänker på det.

   Svara

   Det var inget pinsamt för mig egentligen, utan mest kul, men jag kom att tänka på det idag.
   Var på festival och skulle gå på toa, det var en lång rad bajamajor och jag gick på den längst ut i kanten. Bajamajor är ju otrevliga som de är, trånga och så och det var inte direkt rätt tillfälle i månaden att endast ha tillgång till bajamaja heller så det var lite meckigt som det var där inne. Kände plötsligt hur hela bajamajan började ”sväva”. Blev ett sånt stressmoment när allt redan var jobbigt, fattade ju inte vad som hände. Hörde sen folk utanför som ba ”men hallå!!! Det är ju nån där inne!”
   Då slutade bajamajan sväva och stressat skyndade jag mig ut och såg att några som jobbade där hade kört in en handtruck under bajamajan och var på väg att köra iväg mig😅😂

   Svara

    Ååååh nej! Det där är min mardröm varje gång jag går på en bajamaja 😱

    Svara

    Hahahahaha det var kul! Tänkt att bli ivägkörd på en bajamaja 😂

    Svara

    HAHAHAHAHAHA. Jag borde inte skratta eftersom jag själv hade nog fått panik om det hände mig, men…. Jag är obviously ingen bra människa haha

    Svara

    Skrattar så jag gråter!!

    Svara

    Hahaha fyfan😂

    Svara

   Okej, tänkte på en sådan för bara ett par timmar sidan så det passar ju perfekt att dela med mig av min egen cringe.

   Var 2015. Jag studerade min kandidat/bachelor i Los Angeles på en skola med bra kontakter, vilket innebar att ofta var det mer eller mindre kända personer som gjorde gästföreläsningar för studenter, eller kom på besök i en kurs eller liknande. Det här var en gång då professorn i min kurs hade bjudit in Linda Woolverton, som skrev manuset till Maleficent, och hon tog även med sig Angelina Jolie som en överraskning. Så de tre hade liksom som en slags paneldiskussion gällande kvinnors (och minoriteter, men främst kvinnor) representation i film/Hollywood vad gäller framför och bakom kameran och hur de porträtteras. Detta var något min professor forskade/forskar om bl.a., så det var relevant för kursen. Väldigt intressant, allting bra, folk fick ställa några frågor de diskuterade osv. Den sista frågan som hanns med var en fråga om tanken bakom Maleficent var att de ville visa en annan sida av Maleficent än den man får se i Törnrosa, liksom ett slags mer feministiskt story telling och ny ”take” på en äldre klassisk Disneystory. Detta är viktigt.

   Anyway, efter lektionen var slut så fick man om man ville gå ner och prata lite med dem och ställa en fråga om man inte hunnit/hade chansen under lektionen. Var rätt många som stannade kvar och jag också, för jag var intresserad och ville ställa en fråga om Skönheten och Odjuret som Linda också hade skrivit och som var min favoritfilm som liten och jag tänkte skriva en uppsats i kursen gällande analys av några utvalda Disneyfilmer, så jag ba ”perfekt! Få med ett citat på den här frågan av den som skrivit filmen, vad kan vara bättre?!”. Står i kö för att komma fram till Linda, Angelina och min professor och upprepar frågan i mitt huvud flera gånger, hur jag skulle säga det, förklara till vad det gällde osv. Väldigt taggad och laddad.

   Sen precis innan det är min tur så blir jag distraherad av något på min telefon och strax efter det är det min tur och på något sätt har jag bara TOTALT glömt min fråga. Helt och hållet. Var totalt tomt i huvudet. Och där står jag efter ha köat i typ en kvart, framför Linda, Angelina och min professor som en stum idiot och jag tänker ”shit jag måste säga något så jag inte ser ut som en stratstruck idiot”. Det absolut enda jag får upp i huvudet är frågan om att berätta gamla Disneyfilmer på ett nytt feminisitikst sett och denna jävla Tubmlrpost jag hade sett några dagar innan: https://kellypoewilson.tumblr.com/post/109903201839/foreverpruned-black-american-queen#notes

   Ur min mun kommer något i stil med ”You know in the Little Mermaid, how like all Ariel wanted was some legs and Ursula told her that in the surface world you can have a vagina or a voice but not both. So, what do you think about the Little Mermaid being told in another way from Ursulas perspective?” Och så fort jag sagt det ville jag bara sjunka genom jorden. Uppenbarligen fattade de ingenting av vad jag svamlade om för att det gjorde ju noll sense så som jag sa det. Kommer inte ens ihåg vad någon av dem sa, jag stack så snabbt jag kunde. Vill fortfarande gömma mig bakom en kudde när jag tänker på det. Men ja, så kan det gå när man säger ”vagina” till Angelina Jolie, Linda Woolverton och sin professor.

   Svara

    😂 herregud vad kul. Hur vacker är Angelina i verkligheten?

    Svara

     Fruktansvärt pinsamt haha… väldigt vacker, och ”mjukare” drag än jag hade fått intryck av att sen henne på bild/film tidigare. Honverkade väldigt reflekterande också vilket var intressant att lyssna på.

     Svara

   Första gången jag höll på med en kille som 16-åring så hade jag hört att man skulle säga saker som ”du är så stor” osv. när man hade sex. Jag var dock så nervös och förvirrad att jag planerade och sa det redan när han stack in sitt finger. Han ba ”Det här är mitt finger?” Och jag höll på att dö av skam, haha.

   Svara

  Jag orkar snart inte med Coronan längre. Är konstant rädd att mina föräldrar eller nån annan i min närhet ska smittas 🙁 Har ni några tips på hur man kan få lite guldkant på vardagen? Jag flyr till landet när jag är ledig, men allt är bara mörkt 🙁

  Svara

   Lägg tid på dina intressen. Jag googlar massa hudvård och planerar min sommarrutin. Träna, fika, sov lite extra – gör det du mår bra av. Speciellt om du har extra mycket tid över. Snart blir det vår och då är fler vaccinerade och vädret hjälper till. Håll ut ett par månader till så vänder det sen! Skriver de här råden lika mycket till mig själv för det är inte lätt..

   Svara

   Regelbunden motion i friska luften och god mat satte guldkant på hela min höst.🥰 även att ha nystädat hemma och färska snittblommor varje fredag. Väldigt enkelt, men det fick mig att längta till fredagarna då jag gjorde allt efter jobbet (eller när jag var ledig, är ledig varannan fredag). Brukar även köra hemmaspa en gång i veckan, så jag har gjort sånt som är så enkelt egentligen men man det har ju inte funnits så mycket annat att göra egentligen så det lilla har fått duga.♡

   Svara

   Jag vet inte om det är att sätta guldkant direkt, men jag vägrar låta coronan styra mig mer än nödvändigt. Jag försöker se till att påverka det jag kan och inte sluta med allt jag gillar, utan försöka göra samma eller liknande saker fast i annan form.
   Exempelvis så är sång mitt största intresse och just nu kan jag inte sjunga med kören, men då försöker jag istället att ha egen körövning hemma för mig själv (dock blir det ju mer sångövning på egen hand, men ändå).
   Jag gillar att träna på gym och det kan jag ju inte göra, men jag kan gå promenad och göra armhävningar/sit-ups osv hemma.
   Jag har en hög med böcker jag vill ha läst innan våren. Jag har köpt hem några böcker till min mormor (som jag inte träffat på ett år 😭) och har även köpt samma till mig själv. Vi har bokklubb på telefon varje gång vi läst ut.
   Jag försöker att ha samma rutiner som jag hade innan, men en aning modifierade.

   Som sagt, det kanske inte kan klassas som guldkant, men det blir så likt vanliga livet som möjligt iaf. (Och just nu tycker jag att vanliga livet är guldkant).

   Svara

   Jag vet inte, vet bara att daglig träning räddar mig. Jag går från halvdeppig till riktigt lycklig. Även om det bara är 3 gånger i veckan räcker det. Men även dagsljus.

   Svara

    Hej var på rutinkontroll hos gynekolog idag och Av slump upptäckte massa cystor på äggstockarna.. så orolig nu snälla skriv bara peppande saker..

    Svara

     Men cystor är inte farliga. Hade dom som med mej hittat tumör som har mycket vatten omkringsig är det värre.

     Svara

     Har haft massor. Gör skitont när de spricker men är ofarligt.

     Svara

  Någon som lyssnar på podden Lika & Olika? Någon som vet vem Lisa Anckarman pratade om i senaste avsnittet, en man som driver en podd med en annan, som pratat illa om henne i podden. Vilken podd är det?

  Svara

   Tror hon menar 2 meter dumheter!

   Svara

  Ni som var singlar länge och sedan hittade någon, hur gick det till? Har periodvis sökt aktivt men tycker inte det är någon skillnad från de perioder jag bara levt mitt liv och inte tänkt på partner alls så ”sluta leta så kommer den rätta uppenbara sig”-rådet känns inte heller helt verklighetsförankrat. Trivs bra med det liv jag har men att leva ensam tar mig inte åt det håll jag vill i livet. Vill känna hur det känns att ha någon som alltid finns där för en, och kunna finnas där för någon annan, som ett team. Har fin familj och fina vänner men det är inte samma sak.

  Svara

   Flyttade 50 mil, skaffade nytt jobb, fick nya vänner där en av dessa introducerade mig för en av hennes killkompisar sen flera år tillbaka. Nu har vi varit gifta i 5 år tillsammans i 8 år, rullar på här! 🤷🏼‍♀️😂

   Svara

    Känns som att det är nåt sånt man får göra faktiskt haha! Har ändå varit runt en del men knyter inte nya band så enkelt, lär väl känna en person per ny plats/situation ordentligt.

    Svara

   Jag trivdes bra med att vara singel tills jag började närma mig 40-årsåldern, då började det krisa lite.
   Gav mig ut på nätet, ivrigt påhejad av min svägerska. Jag använde Match. Det blev kontakter med några kvinnor och till slut också dejter IRL. Det första förhållandet funkade inte, jag gjorde slut efter fyra månader.
   Förhållande två gick desto bättre. Efter ca en månads nätkontakt hade vi vår första dejt. Det var en lördag, dejt två var på tisdagen efter och på onsdagen flyttade vi ihop.
   Detta var för nästan 14 år sedan och vi är numera gifta.

   Svara

  Dags för den stundande C-uppsatsen nu i vår. Är så nervös och stressad. Ni som har skrivit C-uppsats, om du ser tillbaka på den tiden och kunde göra något annorlunda – hur hade du gjort? Ge mig ditt bästa tips <3

  Svara

   Hade gärna lagt ner mer fokuserad tid, det är nog det enda.

   Tog paus i två veckor när jag skulle jobba natt i våras, så jag struntade i den under den perioden. När nattjobbet blev förlängt till maj ut fick jag ta tag i uppsatsen och tackla nattarbete. Så, hade gärna skippat min random semester. Men jag fick VG i alla fall och jag har fortfarande inte lärt mig någonting av det jag säger till dig.

   Svara

   Sätt igång direkt, ta ledigt när du är klar. Inte tvärtom.

   Svara

    Tack!! Har förstått vikten av att planera tiden väl och kanske arbeta efter ”deadlines”. Valde ni ett ämne som ni är intresserad av eller ett ämne av nyfikenhet som ni ville veta mer om?

    Svara

     Jag gick alltid på lust. Det blev en d-uppsats också.

     Svara

   Hade skrivit själv istället för med en klasskompis. Har ganska lätt för mig i plugget och är relativt ambitiös, har främst fått A:n och B:n under utbildningen. Jag var dock såååå rädd för just C-uppsatsen av någon anledning, trodde det skulle vara så extremt mycket svårare än allt annat under utbildningen så trodde aldrig jag skulle klara mig själv. Valde därför att skriva med en skön klasskompis, som dock inte har det lika lätt i plugget men ändå är ok smart liksom.
   Heeeela uppsatsskrivandet präglades av att jag kände ångest över att ”låta” henne göra saker och skriva stycken, som inte alls blev så bra som jag skulle gjort det (eller på det sättet som jag tyckte) och behövde kompromissa sönder för att vi ofta var oense om grejer… Resultatet blev därför någon typ av blandning av våra tolkningar som inte alls blev särskilt bra i slutändan. Tror att hon hade fått en bättre uppsats om hon skrivit själv, och är övertygad om att jag fått en bättre om jag skrivit själv också.
   Om du har relativt lätt för dig i skolan skulle jag därför råda dig att skriva själv, det är inte så svårt som man tror. Det känns ju såklart övermäktigt i början (”huuuur ska jag åstadkomma en hel uppsats??”) men man betar ju av forskningsprocessen steg för steg, varpå varje steg begripliggörs eftersom. Om du inte är så ambitiös och inte har så starka åsikter och är beredd att kompromissa tror jag dock att det är nice att vara två! Eller om du ska skriva med någon som du vet ligger på samma nivå som di själv!

   Svara

    Viktiga insikter! Tack🙏🏻 Skrev B-uppsats med en klasskompis förra året och upplevde ungefär samma problem som du skriver. Ingen trevlig upplevelse alls, jag mådde ganska dåligt under den tiden. Så jag har beslutat mig för att skriva själv ☺️

    Svara

   Antingen skriva själv (det fick inte vi) eller hitta någon som vill samma sak. Skriv typ ett ”kontrakt” innan hur ni vill ha det med deadlines etc.

   Jag skulle skrivit med två tjejer, vi gjorde i princip allt tillsammans från termin 2. Men när vi började sista terminen började hon vara frånvarande, så precis innan c-uppsatsen sa vi att hon helt enkelt inte fick vara med för vi kunde inte lita på henne. Gick väldigt smidigt för oss, för båda hade samma inställning plus vi kände varandra.

   Svara

   Hade seriöst inte väntar en enda dag utan bara skrivit vid varje lucka. Alltid ”just do it” haha i både träning och typ allt annat 🙄

   Svara

  Jag är också nybörjare men har fastnat för Maria Åkersbergs produkter, köpte hem små ”reseförpackningar” och testade olika produkter. De jag gillat har jag senare köpt i större förpackning. Har testat olika ansiktsscrub och olika syror osv. Så mitt råd är; köp småförpackningat och testa vad du och din hus trivs med!

  Svara

   Skulle vara svar till Oh-oh 20:25

   Svara

  Kan någon säga om jag överreagerar eller om det är fel?????
  Jag har sagt att jag vill göra något med min sambo några gånger och han säger nej för det är inte hans grej. När hans kompisar frågar exakt samma sak så är han på och är sååå taggad. Alltså blir typ svartsjuk och kan inte glädjas åt honom, eftersom jag verkligen ville göra dom grejerna men han inte vill det med mig? Men han vill göra det med sina kompisar? Blev ärligt talat otroligt ledsen. Det är som att han inte vill göra grejer med mig.
  Överreagerar jag eller? Det har hänt 2-3 gånger nu.

  Svara

   Har du sagt detta till honom? Alltså frågat varför han kan göra saker med sina kompisar men inte med dig? Tycker det är riktigt sjukt beteende från honom

   Svara

    Ja jag har sagt till. Han kommer med massa anledningar så som, att det är dyrt om man bara är 2st. Eller att ja du har ju inte råd. Vilket jag sagt att jag har.
    Och fler anledningar eller bortförklaringar som jag skulle vilja påstå.

    Svara

     Hur kan en ha råd och en inte om man är sambos?? Låter skevt, delar ni inte upp ekonomin så ni båda har vettigt med pengar var över?

     Svara

      Låter som ett medberoende resonemang… Var och en får väl ta ansvar för sin egen ekonomi?

      Svara

       Hade ALDRIG gjort en aktivitet med mina kompisar istället för min sambo för att han inte hade råd. Fyfan vad svinaktigt

       Svara

        Låter mer svinaktigt av din sambo att inte ha en fungerande ekonomi utan istället leva på dig. Eller ser du på dig själv som en välgörenhetsinrättning?

        Svara

         Hmm. Han har ju ekonomin och göra allt det här med sina kompisar. Men när jag frågar så är det för dyrt. Att han tänker på min ekonomi. Men jag ser det bara som bortförklaring.
         Nu när han ska iväg i en vecka med sina kompisar och göra det jag ville göra, så kan jag inte glädjas åt honom. Känner mig såååå hemsk.

         Svara

          Wft vem reser ens med kompisar nu? Dumpa

          Svara

          Din reaktion är vettig.

          Svara

         Min sambo pluggar! Men även om det berodde på sjukdom eller att han jobbade som typ polis eller sjuksköterska eller städare och hade sämre lön hade jag ändå velat att vi skulle vara jämnlika ekonomiskt.

         Svara

   Är det inte hans grej att göra något med dig? Dumpa illa kvickt.

   Svara

   Nej, du överreagerar INTE! Säg till honom på skarpen.

   Svara

   Lite samma sak har hänt mig. För min del känner jag mig otroligt trygg med att min kille älskar mig, men av någon anledning är han mer pepp på resor etc med kompisar. Tror att han mest saknar sina vänner och saknar att hänga med dem varje dag som när man var ung. Med mig han träffar varje dag så reflekterar han mer över själva aktiviteten och om han är sugen på att göra den. Jag förstår att du blev ledsen, men om ni har ett bra förhållande i övrigt kan man nog inte göra så mycket mer än att säga att man blev sårad och sen gå vidare. ❤️

   Svara

    Gå vidare.. till nån annan? 😉 Man ska ju inte tåla att bli sårad om och om igen.

    Svara

     Såklart! Om det alltid händer får man ju lämna om vi inte står ut. I vårt fall hände det några gånger, sen har jag börjat säga typ att jag verkligen vill göra en viss aktivitet och frågat om han vill följa med. Vill han inte frågar jag kompis/familj. Han har dock fattat att det betyder mycket för mig och börjat hänga på :). Menar bara att om förhållandet är bra annars kan det ju finnas andra anledningar till att man hamnar i den situationen.

     Svara

      Ja jag står snart inte ut. Blir så jäkla irriterad. Hur mycket jag är förklarar så förstår han inte mig. Han tycker bara jag är för känslig.
      Jag vill lämna men älskar för mycket, och skulle ge upp så mycket. Men ser snart ingen annan utväg. Jag vill ha någon som är villig och göra allt för mig, som jag gör för den personen. 💔

      Svara

       Om du känner så tycker jag du ska säga till honom att du funderar på att göra slut. Ändrar han sig inte då är han ju inte värd det

       Svara

  Vilket är det bästa bronzern/solpuder?

  Svara

   The balm Bahama mama

   Svara

    +1. Det är prisvärt, lätt att applicera och snyggt!

    Svara

   Inte Trumps. Den går mer i orange.

   Svara

  Hej!
  Känner mig så dum nu som ens kommenterar en annan människa. Men jag måste få ur mig detta. Någon som följer Andiclausen på Instagram? Snälla är det verkligen bara jag som… stör mig? Allt är så perfekt. Alla bilder, perfekta. ALLT ÄR SÅ JÄVLA PERFEKT hela tiden. Är det bara mitt liv som inte alltid är så fucking perfekt?? Jag har också två barn. Men mitt liv är… upp och ner – makaroner och köttbullar – vin – kladd – tjafs – bråk – kärlek osv osv. Men VAD är det med vissa Instagram konton där allt bara är så jäääääääääkla perfekt hela tiden? Är det bara hos oss det är så fruktansvärt mycket av allt? Finns det alltså de som ÄR sådär 100% puttinuttiga med städade hem 100% av tiden? Genuin fråga. Kanske inte bara ovan nämnda. Även janemarina går under samma kategori. Låter jag bitter? Är jag bitter??

  Svara

   Har du inte hört uttrycket ”jämför inte din insida med någon annans utsida”?

   Svara

   Yes, du är bitter. De flesta visar tillrättalagda sidor på instagram. Vem vill visa något dåligt egentligen? Sen får du leva med att det faktiskt finns människor som är ”perfekta” enligt din definition, men det är liksom inget du kan påverka. Du tillför bara giftig energi i ditt eget liv genom att slösa energi på människor du aldrig någonsin kommer ha något att göra med och visar egentligen en rätt missunnsam sida av dig själv. Om hon stör dig, sluta följ. Jag störde mig på Kenza ett tag, men inte alls för att jag tycker hon är perfekt alls eller liknande utan hennes jävla självgoda min och ansiktsuttryck. Hur sjukt? Slutade bara följa henne för vem fan är hon att slösa energi på? 😂 så det bästa är att du försökte förstå vad det är som ligger bakom din bitterhet, är du avundsjuk? I så fall varför? Om inte, avfölj.

   Svara

   Men klart att ingens liv är perfekt, det är en instagram-image. Sluta följa om det får dig att må dåligt 👍🏻

   Svara

    Inte avundsjuk – bara stör mig 😗

    Svara

   Steg 1: Avfölj de som ger dig dåliga känslor eller tankar på det sättet.
   Steg 2: Spana in https://www.reddit.com/r/Instagramreality
   Steg 3: Må bättre!

   Överkurs men varmt rekommenderat:
   Steg 4: Ta bort dina egna sociala medier konton och känn hur du friar upp massa tid och mår bättre ELLER iallafall ta bort dina egan psoter och sluta posta och följ enbart konton som ger dig positiva känslor, tankar och energi

   Svara

   Influensers har väl oftast inget jobb? Så vad gör dom på dagarna när vi andra är på arbetet, jo, typ pyntar och fixar hemmet. Och städar, köper fina blommor, klär upp sig och sminkar sig, så man kan ta fina bilder.

   Du får tänka på att oavsett hur bra eller dåligt man har det så kan man alltid ta ett par fina bilder så att det åtminstone utåt sett ser ut som man är lycklig…

   Svara

   Jaaa!!! Jag följer också henne och jag blir ibland irriterad på att hon är så positiv till allting och ska vara så perfekt!

   Undrar dock hur de tänker när de reser med två små mitt i en pandemi???

   Svara

    Du måste väl förstå att du har problem om du stör dig på att någon är positiv och perfekt?

    Svara

  Jag måste få ur mig detta. Min pojkvän jobbar med att bla undersöka kvinnor för bröstcancer/knölar. Då sa min kompis att han säkert blir kåt om någon har fina bröst. Tyckte det var riktigt sjukt sagt men kan heller inte släppa tanken.

  Svara

   Såklart han inte blir. Herregud.

   Svara

   Svårt att veta vem som är mest dum i huvudet av dig och din kompis.

   Svara

    VARFÖR skriver du ett sånt svar?! På riktigt, hur känns det när du fått ur dig en spydighet helt anonymt mot en lika anonym främling på nätet? Så fullkomligt meningslöst bemötande.

    Svara

     För att det är gränslöst korkat att tro detta som skrivs ovan. Jag jobbar inom vården. Och visst kan vi skoja grovt med varandra bakom kulisserna men ingen skulle tänka sådana tankar om en patient eller agera på något sätt.
     Man har sett på för många dåliga porrfilmer om man tror detta.
     Vårdsituationen är så långt ifrån sexualiserad man kan komma.

     Svara

      Du vet inte vem personen är som frågar eller vad som föranleder frågan. Dessutom, tänk om personen är så korkad? Den ställer ju frågan här för att få stöd, inte sant? Ett mer lämpligt svar hade varit att förklara/ berätta om ditt perspektiv. Det kanske hade lugnat ts och saken hade varit ur världen. Tänk gärna en vända till nästa gång och utgå inte bara från dig själv och dina erfarenheter.

      Svara

   Haha självklart inte!

   Svara

   Men gud… har alltid hört av folk som jobbar ”nära” människokroppen att de inte alls ser våra privata delar som just det utan som vanliga organ/kroppsdelar. Typ som de ser ens halsmandlar.. visst finns det sjuka människor men nä, tror verkligen inte det. De hade nog inte kunnat jobba med det (särskilt män) om de hade fått upp den varje gång de ser ett par snygga bröst.. fatta ivo-anmälningarna. Din kompis är dum i huvudet eller har ett skitförhållande och projicerar därför på ditt förhållande.

   Svara

   Jag tror man mår bättre av att förlika sig med tanken att vi alla är människor…. jag har aldrig varit i ett seriöst förhållande så vet inte helt hur det känns, men om du ser en supersnygg kille – kan du inte bli *lite* kåt då?

   Jag blir iallafall det om jag ser någon jag tycker är jättesnygg, haha. Tänker mig att det inte försvinner även om jag skulle vara i ett förhållande med någon?

   Jag vet att det kan vara smärtsamt när man tycker om någon att man inte är ”den enda” men tror det är viktigt att komma ihåg att vi är människor som då och då känner attraktion…. Det viktiga är att du har en bra självkänsla så att du inte behöver må dåligt av tanken att din partner *eventuellt* då och då känner attraktion till någon annan person…

   Sen… om han ser bröst dagarna i enda så blir det nog väldigt vanligt för honom tillslut och inget ”extra” att undersöka bröst..

   Svara

    Ehh jag hade seriöst tyckt att det är rätt sjukt om en kvinnlig anställd vara jobb är att kllla på kukar hade blivit kåt när hon såg en estetiskt tilltalande en.

    Svara

     Vars jobb

     Svara

     Hahaha…..

     Jaja. Jag ville bara ge mina tankar till henne om situationen. Jag undersöker inte kukar dagarna i enda som tur är 😉 Haha fast nä, det hade nog inte gjort mig kåt att göra det heller. Men om jag ser en kille med RIKTIGT fin kropp blir jag lite kåt 🙂