Sara Songbird är min typ av influencer

Svajpa för att läsa vittnesmål från sjukvårdspersonal som skickats till Sara.
Kort och gott handlar de om hur de går på knäna. 

Hur kan vara en så här fundamental skillnad på Sara Songbird och andra influencers? Hur kan en ha fattat vad det handlar om medan andra beter sig helt desillusionerat?
Vi har alla samma information att ta del av, så slutsatsen kan inte bli en annan än att det handlar om empati och ansvar vs att bara ha sig själv, sitt liv för ögonen och vad man själv tycker är roligt att göra och skita i alla andra.

Sara Songbird är den sortens influencers som vi behöver fler av. ❤️

243 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det har blivit en uppdelning där vanliga människor är idioter som inte respekterar viruset medan sjukvården är hjältar som ”går på knäna”.

  Jag känner många inom sjukvården som även tillhör den första gruppen. De festar, har bröllop, reser och umgås i stora sällskap. Är det inte de som borde ha större ansvar att sköta sig i och med att de dagligen träffar sjuka människor?

  Svara

   Sjukvården i Sverige är ju inte så bra. Klart de som träffar sjuka människor dagligen har ett ansvar men man är naiv om man tror alla gör det. Många har ju dessutom knappt vårdutbildning.

   Svara

    Förstår inte riktigt budskapet i din kommentar, vill du utveckla? 😅

    Svara

     Budskapet är väl rätt enkelt: att du borde ta ansvar innebär inte att du per automatik gör det. Som vårdsektorn ser ut finns det dessutom en förklaring till det.

     Svara

      Tror hen menar att alla inom vård och omsorg inte har hög utbildningsnivå, t.ex. biträden och undersköterskor. Det är inte en homogen grupp.

      Svara

       Och då saknar man empati och förmåga att följa restriktioner?

       Svara

      Hen skriver ju att man är naiv om man tror att all vårdpersonal träffar patienter.

      Svara

    Jävla skitsnack!

    Svara

   Och att de har gått på knäna har ju ingen lyssnat på innan pandemin. Sjukvårdspersonal har år efter år ropat om hur de jobbar ihjäl sig och behöver resurser men varför har ingen lyssnat då?

   Svara

    Även om vården inte var toppen tidigare är det ju trots allt extremt stor skillnad nu. Situationen är ju farlig- inte bara för de med covid utan alla drabbas.

    Svara

     Det sa jag väl inte emot heller?

     Svara

    Folk lyssnar ju, men röstar sedan inte därefter. Det är viktigare att uppleva mer pengar i fickan än värna om välfärden.

    Svara

     Aja, Vi får väl se vid nästa val om vi verkligen lyssnat på vårdpersonalen nu då..

     Svara

      Det intressanta är ju att veta vad pengarna som vi sparat på nedskärningarna inom vården har resulterat i. På 90-talet hade vi uppemot 4000 intensivvårdaplatser i Sverige, jämfört med ca 500 när epidemin kom till Sverige förra året. Känner att statens huvudsakliga uppgift är att se till att skola, vård och omsorg fungerar tipptopp övriga frågor borde komma långt ner på prioriteringslistan om ens alls.

      Svara

     Men jag har JoBbaT hÅrT fÖr mina pengar!! Stop being poor

     Svara

      Och kan man inte ärva sina föräldrars skulder borde man inte heller kunna ärva deras förmögenhet 😉

      Svara

       Det blir väldigt svårt att ärva något om det finns skulder – hur tänkte du nu?

       Svara

        Läs en gång till.

        Svara

       Ja! Allt till staten! Allt, allt, allt!

       Svara

       Vad ska hända med någons förmögenhet när den dör då?

       Svara

        Försvinna i intet. Spenderas fort som attan. Ges till välgörenhet. Ges till sjukvården. Ges till skolan. Ges till kommunen.

        Svara

         Så kommunistiskt.

         Svara

        Det ska ju fördelas till alla invånare såklart. Ingen ska bli utan.

        Svara

       Om människor med förmögenheter dör, dras skulderna bort innan någon kan ärva.

       Svara

     Detta! Folk som röstar egoistiskt (typ: jag vill f*n inte betala skatt) är de som är ansvariga för att sjukvården ser ut som den gör. Även om de konstant försöker komma med bortförklaringar och försöker bortförklara sitt beteende.

     Svara

      och sjukvården har gått på knäna långt innan covid.

      Svara

      Det en ju inte sant. S har väl regerat mest de senaste decennierna.

      Svara

       Tyvärr regerar S inte på kommun nivå på många ställen vilket är anledningen till att ser ut som det gör…

       Svara

        Malmö….

        Svara

         Höger i nästan hela Skåne.

         Svara

        Räcker inte som ursäkt enligt mig. De har regerat- de bär yttersta ansvaret.

        Svara

         Så fungerar inte politiken i Sverige, hur mycket du än vill tro det…

         Svara

         Fast så funkar det inte även om du tycker det.

         Svara

         Nej, de har inte regerat de senaste decennierna. Läs modern historia. Läs sedan på om svensk författningspolitik.

         Svara

        Sjukvården styrs regionalt, och de blåa styr i de allra flesta regioner.

        Svara

         Ja moderaterna styr vården. Och då ska det sparas.Tvi.

         Svara

         Visst men var det viktigt för regeringen med bra statlig sjukvård hade man kunnat debattera omstruktureringar. Har man gjort det? Tycker inte S ska komma undan, man är ansvarig.

         Svara

          De har ju inga jäkla mandat, och varje gång de lägger ett vettigt förslag blir de nedröstade av borglig opposition… vad vi behöver är ett STARKT socialdemokratiskt styre som har mandat att fatta vettiga lagar och förordningar.

          Svara

           🤣🤣🤣🤣

           Ja, folk verkar inte riktigt förstå att S har bildtat men minoritetsregering och sitter med en högerbudget. De är oerhört bakbundna att göra det de vill göra.

           Det är ju synd att S-politikerna inte tar ett personligt ansvar i hur man beter sig under Corona. De utsätter ju snarare sjukvården för nya risker.

        Så det är S som är lösningen på alla våra problem enligt dig?

        Svara

         Nä, men betydligt bättre än borgligt…

         Svara

          Du och jag har olika åsikter i detta 🤷‍♀️

          Svara

          S och högerpartierna har väl exakt samma vårdpolitik. Det gör ju ingen skillnad. De enda som har nåt vettigt att komma med inom vården är ju V & KD men de är svåra att rösta på av andra skäl.

          Svara

      Men vad ska man rösta på? Det är ju socialdemokraterna som har störst ansvar för nedskärningarna inom välfärden? Måste man rösta på kpmlr om man vill ha bra och rättvis vård?

      Svara

       Du kanske ska fundera i annan riktning…

       Svara

       Staten styr inte regionerna.

       Svara

       Fel…vården styrs främst på en Kommunal nivå och för är det de borgliga som har mandat.

       Svara

        Men varför skriver du saker som du uppenbarligen inte har koll på?
        Vården styrs absolut inte främst på en kommunal nivå utan på REGIONAL.

        Svara

         Menade givetvis regional, men är något speglad av att ha jobbat inom vårdyrke i kommunen det senaste 10 åren och skrev helt enkelt fel… dock står jag fast vid min ståndpunkt…

         Svara

       Tyvärr är det borgerliga som styr i Stockholm, de har kört vården i botten med nedskärningar, prioritering av närakuter, nätägare och vårdval, för att inte prata om bygget av nya karolinska. Rekommenderar starkt kontot @sthlmsjukvardsupprop om man vill fördjupa sig i krisen, och anledningarna.

       Svara

        Nätläkare* som kry mm

        Svara

      Finns många länder som betalar mindre i skatt men där den statliga vården är och sköts bättre! Det är inte så lätt som att rösta vänster så blir det bra. Tvärtom faktiskt! Vårdsystemet är omodernt det är sanningen å det måste göras om för allas skull. Har ingenting med vem som styr att göra. Det är inte bara att skjuta till pengar så löser det sig. Det krävs kraftiga omstruktureringar

      Svara

       Nämn ett land där det fungerar bättre där invånarna inte måste betala för sin egen sjukvård…

       Svara

        Frankrike definitivt. Tror även Italien men mer osäker på hur vården finansieras där.

        Svara

         Italiens sjukvård är under all kritik.

         Svara

          Ledsen om jag härjar med din Sverigebild men Italiens sjukvård är bland de bättre i Europa och definitivt före Sverige. Sorgligt för oss men sant.

          Svara

           Jag säger inte att Sveriges är bra, det är den verkligen inte. Men det är inte Italiens heller. Sorry.

           Alltså, jag tror verkligen inte svensk sjukvård är bäst. Men jag VET också att det till stor del beror på nedskärningar skapade av borgliga regionstyren…

          Personligen tycker jag att Italiens sjukvård är sjukt mycket bättre än Sveriges, bor i Italien nu men är född och uppvuxen i Sverige och har därmed upplevt båda och inte bara läst mig till fakta.

          Svara

           Jaha, det säger ju inte så mycket. Jag har personligen inte några dåliga erfarenheter av svensk vård senaste åren men jag ser ju för det att den förfaller. Beror ju tex på vad för vård man behövt osv.

           Din personliga upplevelse Italia bekräftas av de flesta rankinglistor av vård i Europa.

           Håller med.
           Italien har mycket bättre sjukvård än Sverige. Har bott i båda länderna och är förvånad över att Sverige är så mycket sämre.

          Italiens sjukvård är mycket bra. Primärvården är högklassig jämfört med den svenska.

          Svara

         Fast i Frankrike väljer de flesta privat vård som de till största delen bekostar själva… (om de har råd dvs)

         Svara

          Vad har du fått det ifrån? Stämmer inte.

          Svara

          Nu har du verkligen avslöjat dig själv som djupt okunnig. Ett tips är att du läser på lite först innan du svamlar om andra länders sjukvård.

          Svara

           😂😂😂

           Du ville ändå inte komma med något mer sakligt argument emot det?

           Inte samma anonym men det stämmer ju verkligen inte att de flesta fransmän betalar för privat sjukvård.

        NORGE! Jämför antal döda! Och nej, de räknar inte på ett annat sätt… Politiker och invånare i Norge har fattat att det är en pandemi och handlar därefter. Att den självgoda tönten Tegnell inte fått sparken för länge sen är otroligt och visar hur korkade och handlingsförlamade svenskar har varit och är. Han sitter där som en diktator och regeringen svansar efter. Absolut allt han hävdat har varit fel, hur kan han få vara kvar?? Det är en skandal hur Sverige har hanterat pandemin!

        Svara

         Man kan inte bara skylla på tegnell. Regeringen är ytterst ansvarig, inte en tjänsteman.

         Svara

         Tror du att han ensam är fhm?

         Svara

         vad är det som säger att Tegnell inte vill annorlunda i grund och botten? Men kanske att han har en kaosregering som säger nej alternativt inte kommer överens. Jag tror i grund och botten regeringen vill få oss ur detta med stabil ekonomi, det är viktigast för dem.

         Svara

         Men snälla, tror du på fullaste allvar att Tegnell bestämmer allt själv eller, för att han råkar ha blivit ansiktet utåt?

         Svara

        Sverige har med sina 4,89 vuxenintensivvårdsplatser/ 100 000 invånare ett lågt antal platser jämfört med tex Tysklands 24,6 och USA:s 20,0. 2010 -2011 var snittet i Europa 11,5 intensivvårdsplatser / 100 000 invånare.

        Svara

      Lägg av. Med en av världens högsta skatter är det fullständigt orimligt att hävda att ”vi har inte råd” eller borde betala mer skatt än vad vi redan gör. Det är att spotta varenda arbetare i ansiktet.

      Problemet är inte att vi inte har råd att rusta sjukvården eller att ”vi borde betala mera skatt”, problemet är hur skattepengar fördelas. Skulle skatten höjas skulle nuvarande politiker fortfarande stå och trampa med nedskärningar etc.

      Svara

       Tror inte på skattehöjningar, men tror på att lägga pengar på att rusta upp sjukvården istället gör att anställa dyra konsulter för att ”göra sjukvården mer effektiv” eller köpa in dyra system som inte fungerar eller kan implementeras inom en rimlig tidplan… *host* SDV *host*

       Svara

        Det här känns faktiskt typiskt svenskt! Jag har såklart inte jobbat överallt men sökt vård och arbetat i vården i tre olika länder. Och aldrig har det varit så mycket konstigheter som i Sverige. Omorganiseringar, nya system, konsulter, utredningar och så kör den cirkeln om och om igen.

        Svara

       Vi kan ju ordna det så att det är höginkomsttagarna som betalar mer i skatt. Så slipper arbetarna drabbas, menar jag.

       Svara

        Håller med

        Svara

         ”Det är någon annan som får betala”, det är en attityd som gör mig rädd.

         Svara

          Det är en märklig tolkning. Jag läser ”Ge efter förmåga, få efter behov”. Och vi som delar den inställningen är ju också införstådda i att det innebär att även VI ger efter förmåga. Du vet ju inte om personen som skrev kommentaren är höginkomsttagare? Hen kanske säger ”JAG kan betala så slipper arbetarna drabbas”. Men högerfolk älskar att anta att vänsterfolk inte vill ge utan bara få.

          Svara

           Fast varför antar du att jag är höger och inte vill betala skatt?

           Jag antar att du inte är vänster därför att du tolkar att beskatta höginkomsttagare högre som en ”någon annan ska betala”-mentalitet. Jag har ingenstans skrivit att jag antar att du inte vill betala skatt.

        Vilken fin kommunistanda, höginkomsttagare betalar redan enorma mängder skatt. Problemet är som sagt inte att någon betalar för lite skatt. Problemet är fortfarande fördelningen av resurser.

        Det är ett problem, ett som jag är övertygad socialdemokraterna absolut inte skulle klara av att lösa även om de hade facit. Det är inte Palmetider i S just nu, socialdemokrati är inte längre socialdemokrati. Vuxit upp med röd politik, att var blå har varit detsamma som dum i huvudet i mitt barndomshem.

        Idag är jag verkligen inte röd och verkligen inte blå. Politik har blivit till en lekstuga där man inte bara lider av evidensförnekelse utan att också maniskt ljuger för befolkningen och mörkar var kapital hamnar och inte. ”Det blir en förtjänst för samhället lite längre fram” som Löven skulle uttryckt det.

        Svara

        Vad tror du händer då i längden. Varför ska folk studera då och ta livslånga studielån om man sedan måste skatta mer än de arbetare som valt att jobba de åren andra studerat. Finns ingen rättvisa i det.

        Höjer man dessutom skatten för företagare så flyr de landet till slut och skattar i ande länder = mindre pengar till välfärden.

        Svara

         Bästa jag gjort är att lämna det där jävla landet. Tog jag ut 50.000 ut mitt företag som lön fick jag ung 27.000 efter skatt. Hur rättvist är det? Hur många är det inte som skattar såna enorma summor? Och ännu mer ska ni kommunister ha.

         Svara

          Folk glömmer också bort hur mycket möda, tid och slit som framförallt egenföretagare lägger på sitt företag. Särskilt de första åren, tror inte många förstår att flesta egenföretagare jobbar 12+ timmar om dagen de första åren och då med hög sannolikhet inte heller går i vinst på ett tag.

          Min farfar startade eget, slet som ett djur och jobbade all sin vakna tid. Till slut vände det och han kunde anställa.
          Han såg till att det skapades flertalet arbetstillfällen genom sitt företag.

          Och han betalade MYCKET i skatt, jag förstår inte heller vad bilden kommer att höginkomsttagare inte betalar hög skatt. Och för företagare är det fler skatter än vi ”vanliga” tänker på; skatt för att anställa folk, bara för att nämna en.

          Men det har länge varit fult i detta land att tjäna pengar, att vara rik – även om du är förmögen helt tack vare ditt hårda slit och jobb.

          Svara

           Men det är väl inte så att folk inte vet att folk jobbar hårt för sina höga inkomster? Men du är väl medveten om att det finns massor av människor som sliter lika hårt och ändå INTE är höginkomsttagare. Tror du att det är lätt att jobba inom vården? Eller att slita ut sina kroppar på fysiskt tunga jobb med långa skift? Det finns dessutom massor med folk som inte jobbar speciellt hårt (i jämförelse) och ändå tjänar mycket pengar. Alltså missförstå mig rätt – Jag har enorm respekt för folk som vågar och orkar starta eget. Jag hade aldrig vågat själv. Och jag ser också problemet i att företagare flyr landet därför att det inte är personligt gynnsamt att driva här.

           Men jag tycker inte argumentet håller att det handlar om att de faktiskt jobbat hårdare för sina pengar, för så är verkligen inte alltid fallet. De allra flesta jobbar heltid eller mer hela sina liv. Vissa tjänar mycket, vissa tjänar lite. Vissa sliter hårt, andra mindre hårt. Det enda som är konstant är ju att visa har möjlighet att ge mer, och vissa har behov av att få mer.

        Snarare än att höja skatterna ytterligare för höginkomsttagare så borde man ju se till det verkliga problemet. Det är alldeles för många arbetsföra som inte betalar en krona i skatt och istället BARA kostar samhället en jäkla massa pengar.

        Svara

       Det läggs mycket pengar lokalt i kommuner på ’effektiviseringsprojekt’. De tar in konsulter för att modernisera digitala system i skolor exempelvis- vilket kan bli ohyggligt dyrt- samtidigt som vården ofta är eftersatt.

       Finns klipp på Youtube från Örebropartiet där representanten belyser den skeva fördelningen av resurser i kommunen gång på gång.

       Svara

      Skämtar du med mig? Jag betalar nästan 50% av det jag tjänar per år i skatt, hur mycket mer ska staten ha???? Då får man väl ta 50% från alla? Så jävla orättvist. Man ska straffas för att man jobbar ihjäl sig. Ni låter ju som ett gäng kommunister. Och hade du haft koll på Sveriges finanser hade du vetat att vi gått med flera miljarder i plus varje år, så pengar finns det gott om, vi har fortfarande en röd regering, så varför spenderas inte pengarna i sjukvården? Ni kommunister försöker bara hitta på fler sätt att straffa folk som tjänar mer men inte fan skulle ni vilja ge hälften av er lön till staten.

      Svara

       Det låter som du har läst statsvetenskap och ekonomi vid Trump University.

       Svara

       Det där stämmer inte ens. Du betalar bara 50% på en viss del av summan, dumskalle

       Svara

        Är du helt dum i huvudet? Som egen företagare skattar man ca effektivt 55% när man tar ut lön, jag vet ju hur mycket jag skattar.

        Svara

         Men det är ju inte 55% inkomstskatt du betalar väl? Det är egenavgifter och skit också, eller hur? motsvarande arbetsgivaravgifter som löntagares arbetsgivare betalar, med skillnaden att du ser dessa kronor passera revy medans löntagarna kan vara lyckligt ovetandes.

         Svara

          Du betalar ca 32 i arbetsgivaravgift varav 11% är pensionsgrundande. Resten är ”sociala avgifter” alltså sjukvård osv, sånt sån redan ingår när man är svensk medborgare och med andra ord bara en ytterligare skatt som staten snor av en. Sen har du runt 30-33% i inkomstskatt. Det blir effektivt i slarviga slängar hälften vilket är helt galet. Tar jag 100.000 för ett jobb är hälften statens hälften mitt. Om vi vill att företag ska anställa kan vi inte straffa dem med såna enorma arbetsgivaravgifter.

          Svara

         Du får väl börja skatteplanera?

         Svara

     Ja tyvärr. Många tänker på egna plånboken. Men jag tycker väldfärden är bland det viktigaste vi har.

     Svara

     Tror inte många har koll på statsbudgeten på ca 1 biljon, varav ca 80mdr går till sjukvård.

     Det blir bara 8000kr per invånare och år, och ett läkarbesök kostar en 1000kr exklusive behandling (även att bara snacka med en läkare över nätet på tex doktor.se), så det blir inte så mycket om vi ska kunna ge de som faktiskt behöver dyrare vård, som operationer eller magnetröntgen x) Men hur mycket behövs för allt ska vara frid och fröjd? +25%? +50%?

     Tror vi bara kan vänta på bättre teknik, på det sätt som samhällen förändras över flera decennier 🙂

     Svara

      (menade att det ska snitta 8000kr per invånare, inte att varje invånare disponeras 8000kr i vård)

      Svara

   Helt ärligt, bland mina vänner och bekanta är det de som jobbar inom vården som beter sig värst när det kommer till att skita i restriktioner.

   Svara

    Anekdotisk bevisföring, betyder ingenting i det stora hela 🤷🏼‍♀️.

    Svara

     Nej, jag sa ju att det var baserat på mina vänner och bekanta. Sa inte att det var sant för all vårdpersonal….

     Tyckte jag var tydlig.

     Svara

     Visste inte att man bara fick presentera statistiskt bevisad fakta här inne. Hen låtsas ju inte ens generalisera det på hela branschen ju.

     Svara

    Samma här! Enligt en bekant så kommer majoriteten inte ta vaccinet, inklusive läkarna.

    Svara

     På det sjukhuset jag jobbar har majoriteten av SSK och läkare tagit vaccinet. Endast de som är gravida, ammande samt sjukskrivna och inte kunnat ta sig till jobbet har skippat vaccination (typ 5 pers av 250)

     Svara

     Snälla! En bekant har knappast koll på all vårdpersonals åsikter om vaccinet!

     Svara

    Precis samma här med mina vänner och bekanta 😕

    Svara

    Okej, säger absolut inget om den stora massan folk som sköter sig o jobbar i vården. Tror inte att de som jobbar på covid Iva är ute o partar, iaf inte majoriteten. Dels är man mån om att minska smittspridningen och sen är man så jävla trött hela tiden. Att påstå att vårdens medarbetare är värst är bara ännu en ursäkt till att inte ta larmen om en fallerande vård på allvar.

    Svara

     Igen, jag säger bara hur det är bland mina vänner och bekanta. Inte generellt.

     Svara

   Ja så får det inte bli. Ang uppdelat i dessa tider. Men jag tycker nog många skött sig ang Corona. Sara är bra och javisst är det skillnad på människor. En del är egoister tyvärr. Andra tänker på andra och har empati.

   Svara

   Håller med dig 12:07. Vi har ju i alla fall ett exempel på fall där sjukhuspersonal haft fest och smittat varandra.
   https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2020/11/coronautbrott-efter-halloweenfest-pa-hjartintensiven/
   Så ja, det finns även sjukvårdspersonal som inte respekterar restriktionerna.

   Svara

   Och nu vill du dela upp det ännu mer – med att de i vården borde ta mer ansvar än andra?

   Håller med i sak att det är en rätt tröttsam uppdelning och dessutom halvt nyanslös diskussion. MEN, man får inte bort uppdelningen genom ännu mer uppdelning 😉

   Svara

   Nä, alla borde göra det. Lika mycket. Ditt försök att smita undan godtas ej.

   Svara

  De flesta influensers blir influensers för att de inte klarar av ett vanligt jobb. Då är inte heller tankeverksamheten på topp.

  Svara

  Fattar inte heller. Eller knäckande upptäcka vad som känns som en majoritet av det svenska samhället skiter så fullständigt i de andra som bor här. Jag läste tom en kommentar på BB för några veckor sen av nån som tyckte 70+ ”levt klart” så gjorde inget om de dog. Människor kan vara så jäkla äckliga.

  Svara

   Jag är helt chockad över hur många som har så lite empati.

   Svara

  ”Hur kan vara en så här fundamental skillnad på Sara Songbird och andra influencers? Hur kan en ha fattat vad det handlar om medan andra beter sig helt desillusionerat?”

  För att de är olika människor? Bara för att de har samma yrke så betyder det inte att de är likadana. Knappast så att jag har samma åsikter och sätt att vara på som världens alla it-konsulter…

  Svara

   Bra poäng men det är förvånansvärt mycket skit som publiceras av influencers ang covid. Eller så speglar de bara samhället i stort, vad vet jag.

   Svara

    Haha absolut inte, influencers är en klass för sig

    Svara

     Jasså, så det är influencers som fyller butiker över hela landet? Exakt hur då tänker du? Har de klonat sig själva och skickat ut några hundratusen kopior av sig själva ut i Sverige?

     Svara

  Hur kan man veta att Sara Songbird verkligen är så bra som hon visar utåt?

  Svara

   Det kan man inte. Men du kan anta det tills motsatsen är bevisad.

   Svara

   Men SNARK!!!

   Finns det någon enda influencer som duger?

   Svara

    Det finns nog inte en endaste människa som duger.
    We’re all bad in someone’s story.

    Svara

    De är människor som oss andra, tycker inte att de behöver vara perfekta. 🤷🏼‍♀️ Ingen är det. Tycker Camilla målar upp en sjukt skev bild där varje influencer hrlst ska vara som en robot.

    Svara

     Och det är så svart eller vitt. Antingen så är man god och gör/förväntas göra allt likt ett helgon. Men gör man minsta lilla fel eller säger något som kan tolkas fel så har man brukat sin chans och är dålig rakt av.

     Svara

      Ja, tycker mycket i den här bloggen och bland oss som kommenterar här är så sjukt skevt. Välj ut en favorit, försvara allt den gör. Ingen annan kan någonsin göra bättring eller bli en bättre människa. Allting har en baktanke, ingen människa är genuin osv.

      Svara

   Det kan man väl inte veta om någon, influencer eller inte. Men man får väl helt enkelt tro det och sen acceptera att man kommer att gå på en del nitar.

   Svara

   Det viktiga är väl ändå vad hon visar utåt/influerar andra till? Till skillnad mot andra så tar hon ju ansvar för sin möjlighet att påverka andra.

   Svara

    Så det som inte syns finns inte, det är därför Corona sprids så mycket i Sverige. Ögontjänare gillar jag inte.

    Svara

    Nej det är inte det viktiga. Det viktiga är vad du gör. Att spela duktig på instagram stoppar ingen pandemi.

    Svara

     Stor skillnad på gemene man och en influencer i den aspekten dock.

     Svara

      Nej det är det inte. Viruset skiter fullständigt i vad du jobbar som.

      Svara

       Poängen är ju att influencers påverkar andra personer. Låt säga att influencern i slutändan har påverkat 10 personer:

       Fall 1) Influencern är själv duktig på att följa rekommendationerna, och visar upp det på instagram -> 11 personer sköter sig.

       Fall 2) Influencern är själv dålig på att följa rekommendationerna, men visar upp en skötsam bild utåt -> 10 personer sköter sig.

       Fall 3) Influencern är själv dålig på att följa rekommendationerna, och är ärlig med det på sociala medier -> 11 personer sköter sig inte.

       Svara

        Vilken tur att Cam såg till att alla vi läsare fick veta om Bellas resa till Dubai då.

        Svara

        Tror snarare att de flesta influerad av hur de i ens omgivning agerar. Alla andra åker buss, alla andra är ju på affärer, alla andra ska fira jul osv.

        Svara

     Spelar ingen roll vad du tycker. Det är ett faktum att ju mer influencer visar utåt att de skiter i restriktioner, ju större chans är det att deras följare själva blir okej med att inte följa dom. Så jo, det spelar visst roll vad man lägger upp sociala medier, oavsett hur man skulle bete sig egentligen.

     Svara

      Är det verkligen ett faktum? Tror långt ifrån alla vanlisar som är på gallerior och restauranger är det för att någon influencer är det.

      Svara

       Var har jag skrivit om några vanlisar? Följarna till respektive influencer pratar jag om. Eller du tror inte influencers har någon som helst påverkan på sina egna följare?

       Svara

  Det speglar väl samhället precis som det är även bland ickeflunsor. En väldigt stor procent tänker bara på sig själva och sina behov. Ser så många som inte har fattat det här med restriktionerna och det gäller både yngre och äldre människor. I affärerna minglar 70 plussarna med varandra,på Facebook ser jag mina vänner åka landet runt för att spendera lyxiga weekends på hotell. Många äter på restaurang tillsammans med ickefamilj ,barnbarn träffar sina far/morföräldrar ,arbetskamrater firar födelsedagar med fest och trycker ihop sig på gruppfoten osv osv

  Svara

   Tycker precis tvärt om. De flesta av mina kollegor och vänner träffade inte släkten över jul. Reser inte. Jobbar hemifrån. Barnen får bara leka med kompisar utomhus nu i dec/ Jan.

   Tycker verkligen alla sköter sig.

   Svara

    AnEkDoTiSk BeViSfÖrInG

    Svara

     Har du bevis för ditt påstående om att det är anekdotisk bevisföring???

     Svara

      Min kompis säger det så då är det så

      Svara

    Vad härligt att du har så vettiga människor runt dig! (Ej drygt menat, tycker det är bra!) För mig är det blandat, familj och vänner sköter sig, kollegor både bra och katastrofalt och folk i affärer/ute – corona verkar inte finnas för många av dem…

    Svara

    Känner seriöst ingen som inte firade jul i år. Är själv tacksam att vi firade, behövde verkligen det. Vi hade möjlighet att isolera oss 2 veckor allihop innan vi sågs, men det vet jag att tex mina kusiner som firade tillsammans inte gjorde.

    Svara

     Jag känner en massa som firade FÖRRA året.

     Svara

      Bra att du förtydligade. Var omöjligt att förstå kommentaren innan. Tack.

      Svara

       Du skämtar va?

       Svara

        Nej.

        Svara

      🤦🏼‍♀️

      Svara

     Känner heller ingen som inte firade men däremot många som firade endast inom hushållet.

     Svara

    Precis!

    Svara

   Minglar i affärer?

   Svara

    Ja det är precis det personer gör.

    Svara

  Men att gå på salong för att fixa naglar och hår (för att kunna lägga upp snygga bilder på insta) det är ok?

  Svara

   När har Sara gjort det?

   Svara

   Hon fixar det själv 🙂

   Svara

  Är så trött på uttrycket ”går på knäna”, har tyvärr börjat tänka att alla som skriver så är så j*vla gnälliga. Självklart tycker jag synd om vårdpersonalen men ”går på knäna” är så politiskt dramatiskt på något sätt.

  Svara

   Ok 🙄

   Svara

   Hur länge har du känt såhär?

   Svara

   Alla använder samma uttryck och det är nog det som blir störigt i längden, håller med!

   Svara

   Testa att jobba lite i vård/omsorg så kanske du fattar uttrycket 🙂

   Svara

    Att man är less ett uttryck betyder inte att man inte förstår det.

    Svara

     Tur att någon förstod!

     Svara

   Jobba inom vården en vecka och återkom.

   Svara

   Önskar dig en obligatorisk vecka på valfri vårdinrättning så får du gärna skriva sen vad du tycker om uttrycket 😊

   Svara

   Jag är sjuksköterska och är också less på det uttrycket.

   Svara

    Jajajaja, visste väl att det skulle komma massa ”jag är sjuksköterska, det vill du inte vara” och ”testa en vecka inom vården och återkom. tack.”-kommenterar. Uttrycket börjar, trots sjukvårdspersonalens otroligt jobbiga och akuta situation låta vidrigt. Nästan som att man får PK-poäng om man säger det och då kan klappa sig själv på axeln för att man utrryckligen erkänner vårdpersonalens situation.
    Som Anonym 13:05 skriver, alla använder samma uttryck och det börjar bli uttjatat och riktigt irriterande.

    Säg det högt för er själva ett par gånger. ”Går på knäna”. Ser massa vårdpersonal framför mig som bokstavligt talat går runt på knäna på ett sjukhus.

    Svara

     Är det jobbigt att visualisera folk på knäna? Är det där skon klämmer?
     Är sjuksköterska men är mest less på ”ni eee hjääällllttttaaarrr” nej vi är vanliga jävla löntagare.

     Svara

      Precis, som vill ha en helt dräglig arbetsmiljö som alla andra!
      Jag jobbar för en lön, inte för att det är ett ”kall”, och har tröttnat på att folk pga det tror att jag står ut med vilken jäkla skit som helst eftersom ”jag brinner för att hjälpa andra och är en hjääääälte”. (hej och välkommen 20 patienter/vårdlag)

      Svara

    Håller med om att det blir problematiskt att säga så. Många skulle nog hävda att de gått på knäna konstant, i flera decennier och eftersom vi hört det gång på gång i flera år så reagerar folk inte när de hör att personal just går på knäna. Som förslag kan man istället kort förklara specifikt vad som är fel, är det patientosäkert för att det är för många patienter per personal, får man ingen rast, vila mellan passen, stökigt, jobbar inom områden man inte är kompetent? Risken är också att folk har en bild av att personal som just går på knäna i princip springer, hålögda och trötta i korridorerna och motbevisas det tror allmänheten att de överdriver eller ljuger.

    Svara

  Men varför tror/tycker du att influencers ska vara A barn hela bunten? När signade de upp sig på att de ska leva 100% perfekt alltid? Tycker det är så märkligt att du ställer dem i en egen grupp när det handlar om att många i samhället måste skärpa sig. Det är inte influencers som fyller bussar, tåg, skidorter, affärer, gallerior, restauranger, spa och hotell över hela landet. De fyller inte upp platserna på flygplanen som går till all inclusive ställen.
  Gillar att du tar upp problemen, men använd din plattform bättre. Du ger alla som inte är influencers en känsla av att de har ett frikort att missköta sig – precis som de influencer du kritiserar.

  Svara

   De är influencer – influerar = påverka, färga av sig, har inverkan på andra.

   Dvs föregå med gott exempel.

   Svara

    Influencer = göra reklam för skräpprodukter.

    Svara

    Nej det innebär inte automatiskt att de behöver föregå med gott exempel. De kan lika väl föregå med dåligt exempel. 🤷🏼‍♀️

    Svara

    Sen när betyder ”påverka” att föregå med gott exempel? 🤔

    Svara

    Influencer är en opinionsskapare som påverkar vad andra gör. Det innebär inte med automatik att det de gör är eller behöver vara något bra.

    Svara

    Jag har två i min närhet som varit på skidresor i det senaste. Min 42åriga chef med fru och två barn under 10 år och en vän och kollega till min pojkvän. Han är 45 plus och åkte med sin bror och dennes familj. Tror du att det var Alice eller kanske Lovisa Wolfe som influerade dessa två till att strunta i rekommendationer? Jag gissar ingen utav dem. Vi måste allvarligt sluta tillskriva dessa nobodys så mycket makt över gemene man. Det enda Lovisa Wiehe influerar till är vilka mjukisbyxor femtonåringar helst vill ha 2021.

    Svara

     Men EXAKT!!

     Svara

     Jaaaaaaaaaa! Tack 🙏🏻

     Svara

     Hoppas att folk förstår att det var Lovisa WORGE jag menade. *facepalm*

     Svara

   De är ju ALDRIG ”A-barn” annat än inom idioti, eller ens vettiga nånsin. Det är väl det man börjar tröttna rejält på

   Svara

    Men ingen är det. Jag vill inte följa tillrättalagda fejk människor. De visar verkligheten.

    Svara

     Vissar influencer verkligheten 😂

     Svara

     Pandemin i Sverige jämfört med länderna på var sida, Finland och Norge, inte går att jämföra med. Varför? Hur har de kunnat hålla t.ex dödssiffran så mycket lägre? Är svenskarna så mycket mer egoistiska? Blir coronatrötta och börjar leva som vanligt. Eller har aldrig ens bemödat sig med att leva enligt restriktioner och rekommendetioner.
     Det finns tyvärr inget annat sätt att stoppa eller dämpa spridningen än att leva så som restriktionerna och rekommendationerna säger. Och ja, jag vet att man måste åka kollektivt till jobb och blablabla. Håll avstånd, använd munskydd, tvätta händerna osv..
     Men. Ingen säger att man måste gå på restaurang, fira födelsedagar med vänner, shoppa loss. IRL. Jag bara inte fattar att människor inte fattar. Vi har en pandemi. En lömsk jävel.
     Att tröttna på att höra att sjukvården går på knä får mig att se rött! Formligen! Sjukvården var inte den bästa innan pandemin. Nu är helvetet löst. Vårdarna gör långa dagar, extra dagar, har förkortade eller indragna semestrar, är iklädda skyddsutrustning (vilket är tungt!!)ser patienter i mycket dåligt skick, är rädda för att själv smittas eller för att hämta hem smittan till familjen. För att nämna lite. De var trötta innan. Så kom pandemin. Efter första vågen var många så uttröttade att de verkligen gick på knä. Så kom då den andra vågen innan de återhämtat sig. För det var ju aldrig slut på jobbet däremellan. Pandemin var bara lite lugnare i ett skede. Men på intet sätt över.
     Så ja, tackar även jag Sara Songbird för att hon iaf utnyttjar sin plattform till rätt sorts påverkan. Och de som tycker sjukskötare som går på knä tjafsar skulle må bra av en arbetstur på IVA. Tror man skulle tänka annorlunda sen…

     Svara

      Dock har det ju visst sig att smittan i Storbritannien gick upp under senaste lockdown.

      Svara

       Vad jämför du med då? Smittan ökar ju inte per automatik för att folk sitter hemma, rimligare att smittan ökat helt okontrollerat om det inte varit lockdown, eller?

       Svara

      Arg sjuksköterska
      Håller med.

      Arg undersköterska

      Svara

  Jag håller med henne. Känner mig så uppgiven av detta. Jag känner att jag behöver nya vänner.

  Kompisarna umgås till höger och vänster, umgås på middagar och fester, helt utan hänsyn till andra. Samtidigt driver de med mig och min sambo för att vi följer restriktionerna. För någon vecka sedan föreslog vi att vi alla kunde ses utomhus med avstånd för att grilla korv för att , som vi kände, ”vi har ju inte träffats på så himla länge” . Möttes av skratt. ”Vi andra träffas ju hela tiden. Det är bara ni som är så himla rädda för corona”.

  Blir så himla ledsen och känner mig väldigt ensam (ska inte klaga egentligen, har ju min sambo). Men känner mig ändå ensam, och blir så glad åt Sara Songbird som resonerar klokt. Tack Sara, och tack alla andra som gör vad ni kan.

  Svara

   <3

   Svara

   Jag tror att du har rätt när du skriver att du behöver nya vänner. Att inte bara skita i det själv utan också göra narr av er som följer restriktionerna? Vilka stolpskott.

   Svara

   Du gör helt rätt och du behöver nya vänner. De förtjänar inte dig ❤️

   Svara

  Att Alice Stenlöfs pappa jobbar inom vården, och Jireels pappa dog 2020 i covid-19, och hon ändå inte bemöter den massiva kritiken hon fått för sitt agerande, är helt sanslöst? Dessutom har Alice gillat flödesinlägget Sara la upp där hon tackar för stödet efter hennes rant på story om influencers som inte följer restriktionerna. Det är så sjukt provocerande.

  Svara

  Jag tror faktiskt inte att ni som inte jobbar inom vården fattar hur illa det är. Blir så förbannad när man får höra att uttrycket ”går på knäna” är ett politiskt och typ för dramatiskt uttryck och att vi anses gnälliga. Eller att vi inom vården är värst och vi är de som inte följer restriktionerna.
  Jag kan inte tala för all vårdpersonal men så som vi har haft det sen pandemin bröt ut är ett jävla skämt, tror ingen av er hade stått ut med att dag in och dag ut inte veta om man kommer hinna äta, kissa eller ens sitta ner på sitt jobbpass. Och med dessa förutsättningar ska man vara tillräckligt skärpt för att kunna ge en bra vård till patienterna. Ta erat jävla ansvar och stanna hemma!!! Gå inte på restaurang och gå inte i gallerior eller andra affärer. Och använd inte argumentet att det är ju ändå öppet och restriktionerna är inte lag.
  Tror inte att ni kommer tycka att det är så roligt när ni själva blir sjuka eller någon av era närstående och att det då inte finns någon vårdplats eller någon som kan ta hand om er, behöver inte ens vara covid ni blir sjuka utan oavsett varför ni behöver söka vård är det inte säkert att ni kommer kunna få den.

  Kan även tillägga att man just nu flyttar personal från barnavdelningar för att kunna bedriva vård på pandemiavdelningar vilket i sin tur gör att operationer och annan vård som inte är urakut ställs in vilket i sin tur gör att barn lider i onödan. Tänk på det nästa gång du var tvungen att shoppa eller gå ut att äta!
  Slut på rant!

  Svara

   Så jävla bra skrivet!!!!!!! Instämmer till 100%! /Sjuksköterska

   Svara

   Jag förstår hur hemskt jobbigt ni har det. Jag är orolig för allas hälsa inom vården- både på grund av arbetsbördan och risken för smitta. Jag är ledsen och orolig för alla som får sina operationer och annan vårdinsats uppskjuten.

   Jag har inte varit ute på många månader nu. Jag hoppas jag överlever det här. 🙁

   Svara

   Ingen sjuksköterska men så himla bra skrivet. Blir så ledsen när jag ser hur alla nonchalerar detta och även politikerna. Men de behöver ju inte bry sig det är ju inte deras anhöriga som dör.

   Svara

   Väldigt mycket ”vi” och ”dom” i din kommentar. Varför skulle inte någon av oss kunna stå ut inom vården? Ni är liksom vanliga människor, det finns alltid folk som kan ta er plats.

   Vi bör ta vårat ansvar precis som ni inom vården bör ta erat ansvar. Tror inte du skulle tycka det är roligt när du själv blir sjuk eller någon närstående till dig.

   Svara

    Sjuksköterskor är goda och alla andra är onda.

    Svara

     Säger inte att sjuksköterskor är bättre än någon annan och det är klart att folk kan ta vår plats med, tar dock lite tid i och med att vi har treårig högskoleutbildning och ännu längre om man är IVA-sjuksköterska.
     Och nej jag tycker verkligen inte att det skulle vara kul om jag själv blir sjuk eller någon av mina närstående för jag har sett hur dålig man bli och hur vården ser ut, därför förhåller jag mig till restriktionerna och är enbart hemma eller på jobbet och umgås knappt med någon.

     Så jag tycker faktiskt att man ska stå över saker man gör för nöjets skull om det gör att liv räddas eller gör andra människors jobbsituation lite drägligare. Men vi har alla olika prioriteringar!

     Svara

      Synd att inte alla dina kollegor avstår saker man gör för nöjets skull!

      Svara

      Du talar om vi och dom. Där vi är utarbetad sjukvårdspersonal som får jobba för att dom andra inte vill ta ansvar.

      Svara

    ”Det finns alltid folk som kan ta din plats” ja, absolut, men det är då inte alla som VILL det.

    Svara

     Det finns inte heller massa folk som kan ta SSK plats. Då får vi ännu fler inom vården utan relevant utbildning.

     Svara

     Det var ett svar på ” tror ingen av er hade stått ut med att dag in och dag ut inte veta om man kommer hinna äta, kissa eller ens sitta ner på sitt jobbpass.”

     Svara

    Tycker ditt resonemang är förenklat och ganska naivt. Men varför finns det inte mer folk i vården då? Varför blir inte alla sjuksköterskor nu när det är det enda jobbet som alltid skriker efter arbetskraft? Politikerna jublar över att fler söker ssk utbildning o menar på att vi löser bemanningsproblemen så. En ssk måste studera i 3 år innan man kan börja vara yrkesverksam. Dessutom krävs erfarenhet på en arbetsplats, tror inte du skulle vilja vara patient där
    alla är helt nyfärdiga. Däremot händer något mellan övergång från student till yrkesverksam och det är arbetsmiljön. Den är helt enkelt riktigt jäkla kass och efter 1 år som ssk känner man sig som den skurtrasa man är. Pandemin har inte direkt förbättrat det. Du har helt rätt, vi är bara människor med behov av rast, löneutveckling, uppskattning och hälsosamma arbetstider. Skulle vara mkt mer hjälpsamt om man ägnade sig åt att förbättra våra villkor istället för att se oss som förbrukningsvaror.

    Svara

    Men verkligen!!

    ”Ta ert jävla ansvar!”…..?

    Snarare ”vi alla måste ta ansvar!”

    Svara

   Jag har sagt upp mig. Inte värt att jobba med den arbetsmiljön som är, och ingen kan lova att det inom överskådlig framtid kommer bli bättre. Har börjat plugga it istället.

   Svara

    Jag med! Så naivt att tro att det löser sig för att fler läser till ssk. Vi är många som jobbar några år och sen byter.

    Svara

   Okej jag förstår dig/er verkligen och tycker ni förtjänar en mänsklig ”jobbvardag” MEN när man lyssnar på FHM och regeringen så får man tyvärr inte den här känslan du beskriver. Dom säger att det absolut är ansträngt men att det finns mkt kapacitet kvar och nu när det börjar se bättre ut med smittspridningen så öppnar man upp lite här och där igen. Jag tror att dom flesta i Sverige lyssnar mer på dom än er som står mitt i striden och tänker att skulle det verkligen vara fara så skulle det mesta stängas ner! Nu är det ”okej” att resa, gå ut och käka, träna på gym mm och många många gör det. Det finns restriktioner absolut men det är ju tyvärr inte en lag vilket många i ledande positioner bevisat !

   Svara

    Jag tror ärligt talat tvärtom även om det såklart är blandat. Men jag har definitivt större förtroende för sjuksköterskor och läkare som beskriver hur det ser ut i vården (det har ju larmats varje vecka nu i ett år) än tjänstemän på FHM eller politiker i regeringen. Jag blir typ chockad om en del inte har det- vilka tror ni har bäst insyn i verksamheten? Självklart är det de som jobbar där.

    Svara

     Jag håller med dig till 100% och litar mkt mer på dom som verkligen vet hur det ser ut ! Tyvärr tror jag det handlar om att samhället måste rulla på och ekonomin snurra vilket jag också förstår. Om alla slutar shoppa, gå på restaurang mm då blir det kämpigt på ett annat sätt – så ser nog politikerna det. Sen är det ju trots allt ett ofarligt virus för dom allra flesta och där måste man väl kunna lita på FHM som säger det eftersom det är deras expertis! Eller vem ska man lita på?

     Svara

     När det kommer till vilka åtgärder som är effektiva för att stoppa smittspridning i ett samhälle så lyssnar jag hellre på epidemiologer än en sjuksköterska på en vårdcentral.

     Är det hur det är att jobba som sköterska så är givetvis just sköterskan lämplig att lyssna på. Men det har de larmat om långt före pandemin.

     Svara

      Men det hänger ju ihop. Bortsett från att jag tror att mångas förtroende för FHM vg begränsad smittspridning sjunkit till bottennivåer med tanke på hur stor smittspridning vi har så handlar det ju också om effekterna för all annan vård. Där är det ju inte epidemiologerna som har nån expertis utan ”ssk Louise” har troligtvis bättre koll.

      Svara

    Jag jobbade på geriatrisk vårdavdelning i 14 år. Till slut orkade jag inte längre. Man kunde vara ansvarig sjuksköterska för 13(!!!) patienter, varav flera i riktigt dåligt skick. Jag hann inte ens smörja mina torra läppar med cerat under ett arbetspass, glöm kisspaus, matpaus osv. Blödde igenom mina mensskydd och arbetskläder för att jag inte hann gå och byta. Det här är 3 år sedan. Redan då var det ”ansträngt ”. Tack och lov bytte jag till psykiatrin men geriatrik är mitt expertområde och jag saknar det men orkar inte arbeta med dessa arbetsvillkor längre.

    Svara

     Herregud vad hemskt. 🙁

     Svara

   Men sitta på en blogg och argumentera det finns det tid och ork med.

   Svara

   Och ändå hör man om vårdpersonal som vägrar vaccinera sig, hur går det ihop?

   Svara

   Det skrämmer mej med vårdpersonal som är arga. Ta upp det med erat fack och politiker. Moderaterna behöver se verkligheten. Ingen idé att vara arg på vanligt folk. Dom flesta håller sig till restriktionerna. Vård och omsorg med självklart bra bemötande och bra människosyn är viktigt. Vi är ibland patienter och inte fiender.

   Svara

   Hur många unga blir sjuka? 20år? 30år? 40år?

   Svara

    I vilken sjukdom menar du? Hjärnhinneinflammation, cancer, ulcerös colit, infertilitet, mässling? Är du så dum du inte fattar ALLA påverkas om vården står still.

    Svara

   Förstår att man blir förbannad av sådana inlägg. Jag blir arg, och jag jobbar inte ens inom vården. Vad är det för fel på folk?

   Om det hjälper alls så är jag övertygad om att ni har det förjävligt just nu.

   Och om det inte hjälper så tänker jag rösta på Vänsterpartiet i hopp om att ni ska få högre lön och bättre villkor.

   Svara

  Det intressanta tycker jag skulle vara att få veta hur övrig vård ser ut och hur drabbad den ev är ?
  Ska man vara orolig för om man blir svårt sjuk nu i tex cancer ? Ställs operationer in för dom som har livshotande sjukdomar?
  Om det INTE är så känner jag mig lugnare för det är det som skrämmer mig mer än denna pandemi ! Folk får livshotande sjukdomsbesked varje dag även under pandemin. Förstår förstås att vissa operationer som kan vänta ställs in pga hårt tryck och andra prioriteringar just nu. Skulle vara intressant att få veta mer om detta.

  Svara

   Ja ”vanliga” operationer ställs in. Har ju varit om det på nyheterna? 🤔

   Svara

    Som jag skrev – förstår att vissa operationer ställs in – men min fråga var om livshotande sjukdomar och dess operationer – inte ”vanliga”

    Svara

     Det är en prioriteringsfråga och gränsen flyttas hela tiden beroende på hur mycket i ens verksamhet som skärs ned. ”Icke livshotande” kan tolkas som icke akut. Men ställer du in canceroperation eller en operation av en godartad tumör uppstår nya risker för patienten.

     Svara

     Det finns inte heller nåt entydigt svar på din fråga utan det är olika från region till region och sjukhus till sjukhus. Men man kan vara helt säker på att operationer som borde utförts inte har utförts & att det kommer att leda till problem längre fram. I extremfall har canceroperationer flyttats fram.

     Svara

   Det är ju detta som är det största problemet just nu.

   Svara

   En nära anhörigs canceroperation ställdes inte in då den ansågs livsnödvändig men hens behandling har ändå påverkats av Corona. T.ex. tog det längre tid än normalt att komma igång med behandlingen och när hen behövde intensivvård fick hen flyttas runt för att de behövde utöka Coronaplatserna. Sen har hen fått genomgå all behandling ensam pga besöksförbud vilket såklart påverkar negativt i en så svår situation.

   Svara

    Mycket märkligt att detta inte uppmärksammas mer än krögare som står och skramlar med kastruller !!!
    Då kanske folk skulle lyssna lite mer och ta åt sig ! Just den här biten av krisen kan ju verkligen drabba oss ALLA hårdare än viruset i sig!

    Svara

     Alla som har nån koppling till vården som personal eller patient eller anhörig vet ju om det. Det klagas hela tiden. Att ingen bryr sig tillräckligt är obegripligt.

     Svara

   Väldigt anekdotiskt, men har en anhörig (barn) som får bra cancervård. Som tur är.

   Svara

  Hade alla influensers snackat om detta så hade de nog inte haft några följare kvart. Samma sak om tex Nyhetsmorgon bara sände info om covid. Vem vill höra mer? Alla vet ju vad som gäller. Tror hon har noll effekt på folks beteende. Sorry

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.